Kormány vs. tüntetők: gonzó gondolatok

Raoul Duke & Dr. Gonzo I 2012.01.04. 07:17

Boldog új évet, jó estét, jó reggelt, jó szurkolást, jó tüntetést, kedves olvasóink! Furán éreztük magunkat a hétfői tüntetésen, az Operaház és a tüntetők közé szorulva – mármint gondolatilag. Pedig a tüntetők egy része a Balettintézetnél olyannyira megijedt a rendőrsorfaltól, hogy rágyújtott valami füves nyugtatóra a tüntetés vége felé, így büdös fűszag áradozott, ez pedig a régi szép amerikai diáklázadásos demonstrációkat idézte. Nem értjük ezt az Orbán Viktort, bár biztos ő sem érti, hogy ha régen mindig őt tapsolták meg a tüntetéseken, akkor most miért őt pfújozzák. Annyiban igaza is van, hogy jobb beszédeket mondott, mint a civilek, Orbán dakota viccekkel megspékelt (a balos sajtó által primitívnek titulált) beszédei anno úgy illettek a tüntetésekre, mint a Gun’s ’n’ Roses stadionrockja a Népstadionba.  

Az operákat egyébként mi sem szeretjük, csak Wagnertől a Sarastro áriáját meg a Rabszolgák kórusát, utóbbi csoda, hogy nem hangzott el a hétfői tüntetésen. Valahogy a Jefferson Airplane és a Grateful Dead mindig is jobban bejött nekünk, mint a sznob opera, ahova mindig vagy késve kell érkezni, vagy idő előtt kell távozni, drága a jegy, és a legtöbben csak legújabb ruhakölteményeiket korzóztatják. Ettől még viszont az opera biztos szép dolog, és az operabál is szép hagyomány – volt, amíg nem celebesedett el a posztkommer Magyarországon, hogy mindig jó szolgálatot tegyen punk ellentüntetőivel a médiának.
 
Hétfőn aztán állt a bál bent és kint is. Valószínűleg kint érdekesebb volt, inkább hallgatunk önjelölt, feltűnési viszketegségben szenvedő transzparensgyárosokat és hordószónokokat, mint Schmitt Pál semmitmondó, csúszós beszédeit (amikben nem tudjuk, hogy miért írnak minden kisbetűvel írandó szót naggyal, főleg hogy verbálisan ér el a szöveg a közönséghez – „Szeretettel köszöntöm az ünnepségünkre meghívott Kolontáriakat és Polgármesterüket.” ).
 
Semmi bajunk nincs azzal önmagában, hogy megünnepelnek egy új alkotmányt. Az új magyar alkotmánnyal viszont sok bajunk van – kezdve a kapkodó összetákolástól a túlírtságig, aránytévesztésig és a sokadik generációs jogok emlegetéséig, szóval dagályos és egyenetlen a szöveg. A semleges államban viszont nem hiszünk, és a megfogalmazást leszámítva Isten és a kereszténység emlegetésével, valamint hasonló normatív tartalmakkal nincs problémánk. Azt mondjuk nem tudjuk, ha Magyarország továbbra is köztársaság (márpedig az), akkor mi a túróért kellett házhoz menni a sallerért a haza átnevezésével, de sebaj. És azt is megállapítottuk az új alaptörvény többszöri áttanulmányozásával, hogy akármennyire is lemarad a várakozásoktól, azért Magyarország liberális demokrácia marad, parlamentarizmussal, szólásszabadsággal, vallásszabadsággal, szóval lehet pofázni. 
 
Ilyetén szempontból egyszerűen nincs igaza a tüntetőknek, amikoron a demokráciát féltik és a köztársaságot. Iványi Gábor például tulajdonképp nem mondott igazat, amikor beszédében közölte, hogy az új alaptörvény keresztbe tesz nemtomhány kisegyháznak – alighanem összekeveredett a fejében az újra megszavazott egyházügyi törvény az alkotmánnyal. 
 
Olyan szempontból azonban igazuk van a tüntetőknek teljes mértékben, hogy nem túl elegantos, sőt veszélyes precedenseket teremt a Fidesz-KDNP voluntarista és cinikus törvényalkotási gyakorlata, és ennek a hozzáállásnak a szimbolikus mozzanata is lehet az alkotmány megszületése. Tegyük hozzá: nincs túl sok alkotmány a világban, amelyet demokratikus egyeztetések közepette hoztak létre, ilyen szempontból a konzultáció követelése túlzás, ugyanakkor a Fidesz igazán megtehette volna, hogy konzultál, maximum egy-két évvel később lett volna alkotmány. Meghallgatni másokat nem kerül túl sokba (és ez vonatkozik úgyszintén az egész Fidesz-törvénykezésre).
 
Az egyéni képviselői indítványok és a Fidesz-elnökség által az utolsó pillanatban átírt javaslatok, vagy képviselők által benyújtott módosítók tömkelegével való törvényhozás viszont nem válik a joguralom javára (sietünk megjegyezni: a demokráciával, az a helyzet, teljesen összefér). Nem is beszélve az olyan cinikus megoldásokról, amikor az alkotmányellenesnek nyilvánított paragrafusokat beteszik az alkotmányba, vagy amikor a saját maguk által felállított alkotmányos költségvetési korlátok életbe lépését ideiglenesen hazánkban állomásozó paragrafusokkal elodázzák. Azaz: maguknak teljes cselekvési szabadságot vindikálnak, a későbbi kormányok kezét viszont jól megkötik. 
 
Szóval az új alkotmányban ugyan egy betűnyi és gondolatnyi demokrácia- és köztársaságellenesség sem fedezhető fel, a fideszes regnálásnak azonban nyilvánvalóan az operaházi ünnepség volt az egyik szimbolikus eseménye, így evidens volt, hogy ekkorra volt érdemes időzíteni a Nagy Tüntetést. A hétfői akció összehasonlító tüntetéselemzését már elvégezték Dobray és Turul kollégák a Mandineren, megállapítva, hogy a tüntetések pszichológiája oldalfüggetlen, és ugyanaz folyik egy balos civil tüntetésen, mint egy jobboson. 
 
Mindazonáltal szólnánk azoknak, akik többségibb demokráciát követeltek, hogy ne követeljék, mert még kevésbé fog nekik tetszeni. Amiket ők siratnak, már amennyiben a parlamenti többséget korlátozó szokásokról és intézményekről, jogszabályokról van szó, annyiban éppen hogy a demokráciát (nagyon helyesen) korlátozó dolgokat siratnak és követelnek. Emellett valahogy mintha a tüntetési szabadság jobban érvényesülne a viktatúrában, mint a szólásszabadságos progresszió éveiben.
 
Az ügyben is szólnánk, hogy ugyan elegünk van Matolcsy és Lázár gazdaságpolitikájából és új gazdasági világrendjéből, a kuruckodásból (a szerkesztőségben sok a labanc), a kelet felé fordulásból, a nyugat ekézéséből és az alkotmány asztalából, valamint az udvari festészetből, el tudjuk képzelni, mennyire védené a tüntetésen megvédeni kívánt magántulajdont a baller-jogvédő civilek dinnyekoalíciója, ha kormányra kerülne. 
 
Nem tetszik párosunknak az Orbán-kormány paternalizmusa sem, és nincs kétségünk afelől, hogy ha az szegényellenes, amit Orbánék művelnek, akkor mi a fokozottabb „szegényellenesség” pártján állunk. Már kérdés, hogy szerintünk az egykulcsos adó és a segélyek csökkentése, a rendőri és tűzoltói nyugdíjkorhatár növelése és a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata nem szegényellenes, hanem munkapárti. Márpedig egy országban, ahol 3,8 millióan dolgoznak (ebből nyolcszázezren a közszférában), ott senki nem jöjjön olyanokkal, hogy neki emberi joga van az égből pottyant segélyhez. És abban az országban, ahol sokan elszerencsejátékozzák és elisszák a segélyt, igenis, a segély jelentős részét adják természetben. Azt sem tudom, ha kifogásolják a közmunkát, akkor hogy követelik, hogy az állam adjon mindenkinek munkát. Miből és mit? Nem túl sok így is a nyolcszázezer állami-önkormányzati alkalmazott? 
 
Aztán követeltek szociális konzultációt is, amiből nem tudom, mi sülne ki, mert ha mondjuk ez a sok civil szervezet egyszer elkezd konzultálni egy akármilyen kormánnyal, akkor abból sosem lesznek kormányzati lépések, már ha jól sejtem, hogy a konzultációnak náluk feltétlenül konszenzussal kell végződnie. A mi szociális intézkedéseink közt első lenne a sorban az, hogy megszüntetnénk a nyugdíjasok ingyen utazását, ami nem valószínű, hogy tetszene a hétfői tüntetésen részt vevő Nyugdíjasok Országos Képviseletének, és az orbánit túl balosnak találó gazdasági nézeteinknek nem örülne a dinnye közepe tájára pozicionálható ATTAC sem, ahogy szexuáletikai nézeteink sem találkoznak a Patent, Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű Szövetség, a Háttér Társaság a Melegekért vagy épp a Labrisz Leszbikus Egyesület elképzeléseivel. A Civil Akcióegységről pedig leginkább azt tudnánk elképzelni, hogy egy punkzenekar – és akkor még talán a rajongók is lennénk – ugye, Duke? 
 
Meg hát azért túl primitív az a kifogás, hogy a hatalmaskodó elit bent bulizik az operába', mink meg itten fagyoskodunk, ők zabálják a drága pogit, mink meg éhezünk, míg majd éjjel beugrunk egy gyrososhoz. Ilyen szempontból maradnánk elitisták, a minőségi ünnepek és ünneplések hívei, az ország vezetői pedig igenis, mindenkoron kapjanak nagy fizetést és szolgálati kocsit, és vigyázza őket az őrezred.   
 
Egyszóval: jogosan szörnyülködünk a mostani kabinet húzásainak többsége miatt, de reméljük, 2014-ben nem a dinnyések összefogása veszi át a hatalmat, mert az még rosszabb lenne. Egyébként meg mit akartok, 2012-ben úgyis itt a világ vége, nem? Addig is, a legértelmesebb az év boraival foglalkozni.  
 
Ps.: természetesen elejétől végéig kint voltunk a tüntetésen, ez azonban nem egy tudósítás, ahhoz ajánljuk a Mandinert. Most már azt is tudjuk, hogy az áriát Mozart, a Rabszolgák kórusát meg Verdi írta. Már ezért is érdemes volt kimenni, a művelődés kedvéért. Régen azt hittük, hogy a Dávid az egy festmény, de aztán szóltak, hogy szobor, ahogy a Mona Lisa is. És mindkettőt valami Leonardo csinálta.
 
(fotó: KK&TT, Mandiner) 

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr493516476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zeneajánló a szabadságharcosoknak 2012.01.04. 23:50:55

A pénzpiacok álarca mögé bújt IMF és EU az újév hajnalán újabb támadássorozatot indított a forint és az unortodox magyar gazdaságpolitika ellen, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék az Orbán Viktor vezette törvényes demokratikus magyar ...

Trackback: KI A FELELŐS? 2012.01.04. 22:18:55

  A kormány a felelős a 300 forintos euróért! A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot! A kormány politikája nemhogy egyhelyben toporgást jelent, hanem egy egész évtizeddel vetette vissza Magyarország fejlődését!   Megdöbbentő,...

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.04. 19:33:22

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki nem, az arra, hogy neki is fog menni. Van azonban egy harmadik lehetőség is: hogy már neki is ment... A „külföld”, amellyel most Orbán...

Trackback: Tüntess repülő kamerák előtt! 2012.01.04. 18:27:45

A forgalomfigyelő kamerák mindig ott romlanak el, ahol az ellenzék tüntet, de ez ma már nem lehet akadálya a korrekt tájékoztatásnak. A lengyel gazeta.pl tech rovatában megjelent írás egyenesen a közösségi újságírás forradalmasításáról beszél a repül...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.04. 18:27:17

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.04. 18:26:49

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.04. 18:26:12

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Jók a programok, csak sok itt a szobanihilista fikagép 2012.01.04. 16:40:52

(forrás: én) A hétfői ellenzéki tüntetésen szerintem elkezdődött valami. Egy téglát kiütöttünk a falból, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy semmi különbség nincs Orbán Viktor politikai túlélésének esélyei és egy szép nagy nulla között. A kéth...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2012.01.04. 09:46:59

Remek Raoul Duke & Dr. Gonzo cikke:

Jól megvilágítja az érem mindhárom oldalát, úgy hogy humora is finom jó marad.

1. Nagyon egyetértek az utolsó bekezdés ezen mondatával is: „reméljük, 2014-ben nem a dinnyések összefogása veszi át a hatalmat, mert az még rosszabb lenne. Egyébként meg mit akartok, 2012-ben úgyis itt a világ vége, nem? „

2. „a tüntetők egy része a Balettintézetnél olyannyira megijedt a rendőrsorfaltól, hogy rágyújtott valami füves nyugtatóra a tüntetés vége felé, így büdös fűszag áradozott, ez pedig a régi szép amerikai diáklázadásos demonstrációkat idézte.”

A korábbi „Nem tetszik a rendszer” tüntetésen a főszervező és fő szónok, szóvivő a Juhász Péter korábban a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként.

Ez a főszervező Juhász Péter droglegalizációs aktivista , alternatív köztársasági elnököt akar választani, mert gonosz ellenségének tekinti a szabad választásokon az ország irányítására felhatalmazást szerzett kormányt, a parlamentet és a legitim köztársasági elnököt.

Az operaházi tüntetés egyik fő szónoka és szervezője Kónya Péter egy olyan fiatalember aki gyorsan még az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény előtt sok-sok bajtársával nyugdijba menekült és persze ma a nyugdij mellett állásban van.

De milyen károsodása van Kónya fiatalúrnak az irodai munka, majd az újságírás folytán: talán feltörte kezét a toll, vagy fenekét a karosszék?

A 43 éves fiatalúr, Kónya Péter nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Kónya Péterről TV adásban megtudhattuk, hogy 41 éves korában ment nyugdíjba,

Nyugdíja sokkal magasabb, mint fizetése volt. Nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

A vele egy cipőben járó nyugdíjas fiatalurak féltik privilégiumaikat.

Ők nem olyan helyzetben vannak, mint az egykori proletárok, akikről Marx egykor azt írta, hogy „csak a láncaikat veszíthetik”.

3. Ez is nagyon lényeges: „És azt is megállapítottuk az új alaptörvény többszöri áttanulmányozásával, hogy akármennyire is lemarad a várakozásoktól, azért Magyarország liberális demokrácia marad, parlamentarizmussal, szólásszabadsággal, vallásszabadsággal, szóval lehet pofázni.

Ilyetén szempontból egyszerűen nincs igaza a tüntetőknek, a mikoron a demokráciát féltik és a köztársaságot.”

4. A szerzők „a Fidesz-KDNP voluntarista és cinikus törvényalkotási gyakorlatáról” is beszélnek.

Figyelmükbe ajánlom azonban az idő fontos szerepét a való világban.

A döntéshozás sebessége illetve lassúsága nem közömbös.

A természetben fontos paraméter az idő, a negyedik dimenzió és a helyzetnek megfelelő döntések meghozatalához nem áll rendelkezésre végtelen mennyiségben.

Ha egy döntés időigénye tart a végtelen felé. hatékonysága tart a nulla felé.

A lassúság nem mindig tekinthető erénynek.

Lassú munkához idő kell!

Vannak olyan élethelyzetek, amelyekre nem lehet terveket kovácsolni és muszáj időben a helyzetnek megfelelő gyors döntéseket hozni és a kockázatok teljes elkerülésére nincs mód.

Nagyobb veszély lehet ilyen helyzetben, az impotencia, a döntésképtelenség, mint egy nem tökéletes, némileg kockázatos, de a rendelkezésre álló időkereten belül meghozott döntés.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2012.01.04. 10:11:18

"Az operákat egyébként mi sem szeretjük, csak Sarastro áriáját meg a Rabszolgák kórusát Wagnertől,..." látszik, hogy nem szeretitek, rabszolga-kórus ugyanis Verdinél van... (Nabucco)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.01.04. 10:25:44

@szürke_tapir:
Ha még jobban szeretnéd, akkor azt is tudnád, hogy Sarastro áriája meg Mozartnál, úgyhogy az egész mondat ún. "irónia".

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2012.01.04. 10:32:41

@TuRuL_2k2: Én nem állítottam hogy az operát szeretném. A magyar nyelvet viszont eléggé, úgyhogy tudom, hogy ha egyértelműen azt szeretném kifejezni, hogy EGY birtokoshoz tartozik két birtok, akkor a birtokost teszem előre. Jelen esetben: "Az operákat egyébként mi sem szeretjük, csak Wagnertől a Sarastro áriáját meg a Rabszolgák kórusát ..."
A gonzo ugyanis nem azt jelenti, hogy az ember úgy ír, hogy nem tud. Meg hogy pökhendien reagál a kritikára.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.01.04. 11:12:33

@szürke_tapir: mit vársz két amcsi füvestől? :D:D:D

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.01.04. 11:16:08

@szürke_tapir: egyébként a te javaslatodnál sem lenne egyértelmű hogy a szerzők mind a két művet WAgnernak tulajdonítják.

room_101 2012.01.04. 13:28:12

"a tüntetések pszichológiája oldalfüggetlen, és ugyanaz folyik egy balos civil tüntetésen, mint egy jobboson"

Ha jól tudom, a Kossuth teret még nem szarták-hugyozták össze a fülkeforradalom óta.

Gazdaságpolitikában meg lehet relativizálni, meg a szart kenegetni, de ha szerintetek a HUF/EUR árfolyam, a CDS felár, vagy a benzin ára nem elég objektív mérőszám, akkor kár bármiről is vitatkozni.
És valóban növelni kell(ene) a versenyszférában a munkahelyek számát, meg a versenyképességünket, csak ehhez beruházás kell (Tőkének, vagy miatúrónak is hívják), csakhogy az olyan helyre szeret menni, ahol biztonságban érzi magát, és ha azt látja, hogy attól vesznek el, és azt adóztatnak szarrá, akin nincsen sapka (meg akin van), akkor az bizony menekül onnan, és akkor marad nékünk a puszta valagunk kint a gatyából.

darnmarquee 2012.01.04. 13:58:07

nekem nem tetszik ez a cikk. a stílusa szar.

Secnir 2012.01.04. 14:06:06

@Vidéki:
na, ide is jöttél hazudozni?

"Az operaházi tüntetés egyik fő szónoka és szervezője Kónya Péter egy olyan fiatalember aki gyorsan még az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény előtt sok-sok bajtársával nyugdijba menekült és persze ma a nyugdij mellett állásban van.
De milyen károsodása van Kónya fiatalúrnak az irodai munka, majd az újságírás folytán: talán feltörte kezét a toll, vagy fenekét a karosszék?
A 43 éves fiatalúr, Kónya Péter nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak."

jóreggelt fasztarisznya, megvolt az eligazítás a Lendvay utcában?
Az ugye nem baj, hogy hazudsz megint?
kezdd itt, majom:
www.168ora.hu/itthon/haditudosito-konya-peter-katona-szakszervezet-tuntetes-tuzolto-75340.html

1. az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény
ennyire rövid az emlékezeted? Most módosította a főnököd b+ Azért tüntetnek többek között.

2. "és persze ma a nyugdij mellett állásban van."
Lemondott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöki tisztségéről Kónya Péter, ezzel egy időben kezdeményezte a Magyar Honvédség vezérkari főnökénél hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését.
MTI hír.
ma is aktív, arról panaszkodott, hogy hiába kérte felmentését, nem reagálnak rá semmit, még passzív státuszba sem helyezik.

Hazudsz fidesznyik, hazudsz
kíváncsi leszek, hány helyre fogod bemásolni ugyanezt?

Kivlov 2012.01.04. 16:28:25

mit mondtak kurcsiék 2006-ban? "majd megunják, aztán hazamennek."

akárcsak most...

dr kíváncsivagyok 2012.01.04. 16:38:34

Most olvasom : " Hazánkat is szankciókkal sújthatja a Demokratikus nyugat "

Be szép is lesz oda tartozni ,mint Dél-Korea,....Irán,...
Hát nem elmennek a jó kurva anyjukba , akik idáig süllyesztették ezt a többre érdemes országot ?!

dr kíváncsivagyok 2012.01.04. 16:40:43

@Kivlov: mit mondtak kurcsiék 2006-ban? "majd megunják, aztán hazamennek."

akárcsak most...

Ebben azért nem reménykednék a helyedben....ez nem műbalhé gyengeelméjűeknek....

apanna 2012.01.04. 16:40:49

@Secnir: Kónya azt nyilatkozta az ATV-n hogy a jövőben politizálni szeretne, de egyenlőre abból még nem tudna megélni. Hm......

apanna 2012.01.04. 16:41:41

AZ elmúlt napok egyik legjobb írása. Köszi

Gazz 2012.01.04. 16:42:08

Én valahogy úgy gondolom, hogy a Fidesz intézkedéseinek 50% jó, vagy jó irányba mutat.
Kár hogy a másik 50% vagy csődbe viszi az országot, vagy élhetetlenné teszi.
Nem lehetne mondjuk azt, hogy Orbánt a fideszesek vagy az EU vagy akárki, elküldi a szemétdombra Matolcsystúl, Lázárostúl, aztán a többiek összeülnek, és választanak egy nem idegbeteg kormányfőt, egy értelmes pénzügyminisztert, és egy nem erkölcsi hulla frakcióvezetőt?

2012.01.04. 16:43:46

A tüntetés ugyanolyan jobb mint bal oldalon?)))
Hány autót gyújtottak fel az Opera környékén? Hány padot szedtek szét? Hány kockakövet szedtek fel? Hány rendőr sérült meg? A balosok anno odamentek megpofozni a jobbos demonstrálókat?
Ugyan már mandiner...))

Leonard Zelig 2012.01.04. 16:46:20

Lehet nevezni konzervatív ideológiának, nekem inkább klasszikusan fasisztának tűnik a munka-alapú társadalomra vonatkozó érvelés, meg a segélyek haszontalanságáról szóló gondolatkísérlet.

ekat 2012.01.04. 16:47:00

Én ott voltam a tüntetésen, és / bár / viszont a fentiekből több mindennel egyetértek. Ennek ellenére már elég régen úgy gondolom én is, és az egész családi és ismeretségi köröm is, hogy a Fidesz cselekedetei borzasztóan ártanak az országnak, és az ország hírnevének. Ezért voltam ott. MSZP tüntetésre meg egészen határozottan soha nem fogok elmenni.

Leonard Zelig 2012.01.04. 16:47:38

@Gazz: Ha 95%-ban jó és csak az az 5% viszi csődbe az országot, akkor is dilettáns és/vagy sogenannte "hazaáruló" ez a politika.

komissarlajos 2012.01.04. 16:50:54

@Vidéki: Na, gondoltam megkérdem: kivel nem vesztem még össze ezeken az oldalakon. De nem kell megkérdezni, nert te, egy büdös, bunkó, ostoba buzi vagy. Oszt' jó napot!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.04. 16:52:02

@solozzo: Az a baj, hogy azóta kiderült azokról, akik dobáltak és gyújtogattak, hogy pont balos provokátorok voltak, pont ezért, hogy lehessen csőcselékezni és oszlatni a normálisan tüntetőket is... Szóval ez kicsit öngól volt...

komissarlajos 2012.01.04. 16:53:27

Szomorú, hogy a türöképességed csak a FIDESZES buzikra vonatkozik. (Moderátor)

Mr. Acid 2012.01.04. 16:54:12

Srácok, basszus, a közalkalmazotti bértábla első felét (A-tól E-ig) 1es kategóriában ki kell egészítenie a munkáltatónak, hogy kijöjjön a minimálbér! Munka párti, mi?!

Kotkodus 2012.01.04. 16:54:56

@Vidéki: és mi van ha füvet szív? mi van ha ezt legálisan szeretné tenni? attól ő hiteltelen? kinek több a nyugdíja neki, vagy a pintérnek?

a fidesz hónapok óta hazudik, a sajtószabadságodon az egész világ röhög (csak mi sírunk), az általad éltetett parlamentarizmusod miatt fogunk csődbe menni.

nem fogjátok fel, hogy az eu-ban vannak játékszabályok? itthon lehet csűrni-csavarni, okoskodni, csúsztatni, de ez ott senkit sem érdekel!

az meg külön skizofrén álláspont, hogy nekünk nem kell a piaci mechanizmus, de azért piaci hitelekből akarjuk eltartani magunkat és ha nem megy kérünk hitelt az eu-tól akit azért nem szeretünk, mert tönkretett minket és dirigálni akar nekünk... nem érzel itt semmilyen ellentmondást?

b+, akkor legyünk tökösek és mutassuk meg, hogy meg tudjuk oldani nélkülük is.

B-rocker (törölt) 2012.01.04. 16:55:10

Ha nem gyűjtik be a sok kalát, azt hozták volna az öreg bolsik. Remek.

Gazz 2012.01.04. 16:57:25

@Leonard Zelig: Persze, ebben egyetértünk.

Kotkodus 2012.01.04. 16:57:32

@newtehen: és nyílvánvalóan ezt tudod bizonyítani is, ezért küldöd is a hiteles linkeket erről, ugye?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.04. 16:59:11

@Kotkodus: Hála istennek semmilyen hatóságot nem képviselsz, hogy bármit is bizonyítanom kellene Neked, a szavam pont annyit ér, mint a Tied.

komissarlajos 2012.01.04. 16:59:36

@Kotkodus: Isten mentsen. Most még csak próbálkozunk, de a nép már kezd megdögleni!!! (Az utólsó mondatodra írtam)

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.01.04. 16:59:44

Azzal van a probléma, hogy kiöntik a fürdővízzel a gyereket, mert amik pozitívumok (a "szegényelleneséges" bekezdés), azt is mind elhomályosítja például az alkotás folyamata, és az a cinizmus, ahogy a hatalmat kezelik. De még ezzel se lenne gond, ha lenne alternatíva, hiszen az öregebbje ma is sír a kádárizmusért. De hol van? mi a megoldásuk?

Gazz 2012.01.04. 17:00:02

Én speciel sehol se hallottam, hogy bebizonyosodott volna a balos provokátorok vádja. Max a kurucos szerkesztők fejében.
A széljobberek simán vannak annyira hülyék, hogy megtegyék, gerinc az persze nincs, hogy a balhét is elvigyék, de hát ezt már megszoktuk...

2012.01.04. 17:01:58

@newtehen:
Ez a hónap vicce volt.)))
Téged meg meg ne találjanak azon kedves futballhoolok, akiket balos provokátoroknak neveztél... Bohóc.))

KopaszMercis 2012.01.04. 17:03:18

Szerintem azert ervenyesul most a szabadgyulekezeshez valo jog, mert szemben 2006-tal most nem gyujtottak fel semmit...

De lehet hogy en tevedek, mert igy hogy nekem a blogszerzoivel ellentetben nem er veget a vilag hegyeshalomnal lehet, hogy mashogy latom kisse a dolgokat...

Balt 2012.01.04. 17:04:25

@szürke_tapir: Pedig ez a riposzt tetszett. :) (Meg persze a cikk is. Ja és nem szeretem az operát, úgy 8-10 éves korom óta, mikor elvittek az Erkelbe anyámék a Dos Pasqualéra és az 3 óra kínok kínja volt... :))

komissarlajos 2012.01.04. 17:06:05

@Kobunko: Tisztelt címzett! Nincs már öregebbje és kádárizmus. Csak azok szajkózzák ezt, akik az országot ide juttatták. (Országot? Nem! Az embereket) Minden törvény szigorúbb ma, mint a Kádár - 76-os vidám-barak politikája alatt - után volt)

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2012.01.04. 17:07:06

@Balt: Pedig a DoN Pasquale még a jobb Wagner-operák közé tartozik ;)))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.04. 17:07:42

@solozzo: Dughatod a fejed a homokba, de érdekes se előtte, sem utána nem történ ilyen. Érdekes, pont oda voltak téve raklapra a macskakövek, pont arra, amerre a rendőrök szorították őket vissza. Érdekes, hogy pont csak az MTV-nek pont a biztosított kocsijai gyulladtak ki.

Tények. Tagadd le őket gyorsan. Ne is nézd meg a videókat a jutubon. Ne is olvasd el a szemtanuk leírását. Egyszerűen csak tudd jobban.

További jó fröcsögést.

Bumbinó 2012.01.04. 17:08:04

Én igazából nem is szeretnék ehhez hozzátenni nagyon semmit, egyszerűen csak 320 Ft-os szép napot kívánok a Tisztelt Egybegyűlteknek!

Az alábbi linkre kattintva pedig mindeki megtudhatja, ki ezért a felelős:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128212

Balt 2012.01.04. 17:08:59

@solozzo: "A balosok anno odamentek megpofozni a jobbos demonstrálókat?"

A Miss Sün toposz mond-e valamit...?

komissarlajos 2012.01.04. 17:09:37

@newtehen: Komolytalan vagy! (Esetleg hülye.)

Kotkodus 2012.01.04. 17:09:46

@newtehen: ha csöndben maradtál volna...

Balt 2012.01.04. 17:10:06

@ekat: "Ezért voltam ott. MSZP tüntetésre meg egészen határozottan soha nem fogok elmenni."

Kár, hogy újabban csomagban árulják...

Agent Cooper 2012.01.04. 17:10:41

Sarastro áriája Mozart.

FAIL.

Bumbinó 2012.01.04. 17:11:54

@newtehen:

Érdekes, hogy ehhez képest a nagy hazafiaktól nem hallottam egyetlen kis sápadt mondatocskát sem arról, hogy "nem mi voltunk, sőt mélyen elítéljük a garázdákat". A tankot elkötő bácsit is mintha hősként mutogatták volna a Barikádban, de nyilván csak szégyenükben.

Azt ellenben hallottam, amikor Kerényi Imre a 2006-os választások ELŐTT egy Fidesz rendezvényen közölte: "Ha nem nyerünk, forradalmat kell csinálni". Ez szösszenet valahogy kimaradt a kis összeesküvés elméletedből.

Balt 2012.01.04. 17:11:54

@komissarlajos: Én abszolút toleráns vagyok: nyugodtan bekaphatod...

fvipera 2012.01.04. 17:13:29

szívetek szerint már futnátok. ugye?

Balt 2012.01.04. 17:13:31

@Kotkodus: "és mi van ha füvet szív? mi van ha ezt legálisan szeretné tenni? attól ő hiteltelen?"

Nem, csak meg kell nézni a pupilláját, mielőtt kérdez tőle az ember valamit...

HAL9001 2012.01.04. 17:13:35

Hunter S. Thompson forog a sírjában. Szánalmas ez az írás és nem világnézeti vagy politikai értelemben, hanem stílusában, pontosabban stílustalanságában, ami akár beleférne egy blogba ha nem éppen Raoul Duke és Dr. Gonzó nevű egyén(ek) jegyezné(k). Ez bassza fel az agyamat. Olyan mintha kínrmekkel operáló ritmustalan verset írnátok Szabó Lőrinc néven baszki.

Kotkodus 2012.01.04. 17:14:06

@newtehen: érdekes... tudsz te linkelni, csak pont amit állítasz azt nem vagy hajlandó alátámasztani...

érdekes figura vagy...:)
és jó az érvelésed!

komissarlajos 2012.01.04. 17:16:04

Csak úgy javaslom! Nem kérem, csak javaslom: nézzétek meg a szarbeszélő szíjcsináló petit, miket mondott éveken keresztÜl. (Csak a Gy. kormány tehet mindenről. De, ha ők, akkor amerika lesz itt.) A sunyi (és általam nagyratartott Navracsics! Most elbújik mint Borman! És Varga! Aki tisztességes a maga emberi módján, mért nem merik azt mondani, hogy: ÁLLÍTSÁTOK MEG ARTURO UIT!

moonchild 2012.01.04. 17:16:35

A Wagnertől a Sarasto meg a Rabszolgakórus ugyi csak jópofi primkoskodás akart lenni?
Egyébiránt, az Operával szemközti járdán jópár hozzám hasonló a Levitézelettek Légiójával közösködni nem akaró, viszont a kolbásztültő focibuzi sivárrépa és bandája ámokfutásával tök telelevő álompolgárok nyilvánítoták ki a véleményüket.
Ez volt az első felvonás.
A következő kissé zorallabb lesz úgy érzem.

Az opera meg nem sznobság, bár az igaz hogy sok ember csak díszként és a fülzsír miatt hord fület. + sekélyes lelkivilág de ez manapság standard (ejtsd:sztenderd)
Chuck Schuldinert meg meg se említem, hisz azt hinnék, hogy káromkodom.
OK. az más műfaj de : ZENE

tamareaf 2012.01.04. 17:16:41

Írtam a helyzetről egy bejegyzést. A jövőt boncolgatom benne. Nem túl jó, gyorsan lett megírva. Már egy ideje érett bennem a téma. Tegnap ki kellett írnom magam. Úgy érzem ez a jövő vár ránk. Kérlek meglátásotokkal segítsetek hogy a következő bejegyzés jobb legyen:

thehungarianblog.blogspot.com/2012/01/orban-es-az-imf-avagy-mirol-nem.html

Balt 2012.01.04. 17:16:41

@Kotkodus: "nem fogjátok fel, hogy az eu-ban vannak játékszabályok?"

Ja, vagy úgy? Pl. a demokratikusan (muhaha) megválasztott olasz kormánynak:

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/maffiafilmbe_illo_lepes_az_olasz_bankokkal_szemben.160875.html

(Persze értem én: itt lényegében belföldi adósságról és zömében belföldi bankokról van szó.)

Kotkodus 2012.01.04. 17:17:26

@Balt: szívtál már füvet (hollandiában)?

Szamiz67 2012.01.04. 17:17:53

A kiindulási alap nagyon fekete-fehér, ahogy a cikk írója is ott volt a tüntetésen, úgy velem együtt számos inkább jobboldali értékrendű, de momentán a Kormány tevékenységével baromira elégedetlen tüntető is.
Heterogén volt a mezőny, a megszólalók is, néhány kritikus pont fogott bennünket össze és megítélésem szerint ezen az estén a nagy többség pont leszarta, hogy esetlegesen ki milyen politikai jövőt sütöget.
Ha már bal, jobb oldal, baráti körömet, akikkel ott voltunk a piacgazdaság, a fejlett világhoz integrálódástól való távolodás veszélye, a magas szintű és nemzetközi szinten is versenyképes tudást adó oktatás hiánya, az egyéni felelősség középpontba állítása, a magántulajdon, a jogállamiság és a demokratikus intézményrendszerek tisztelete és féltése vitt oda, ezekben keveredik a konzervatív és liberális értékrend és sajnos nyomokban sem látunk most ezt képviselő pártot. A populizmus, a demagógia, a globális integráció ellenesség, a bezárkózás, az állam szerepének növelését akarók, a multi cégeket , a bankrendszert személyes ellenségnek látók, a mindenért másokat okolók vannak most túlsúlyban és ennek a Fidesz messzemenően alá játszik. Riasztó ami itthon van és riasztó ami felé a Kormány viszi az országot.
A Kormány egyébként kínosan vigyázott rá, hogy 'sima' nyugdíjasokat ne 'bántsa', simán feláldozta a demográfiailag egyébként is bukóban lévő aktív munkavállalók nyugdíj előtakarékosságát, hogy a jelenlegi nyugdíjasoknak infláció követő emelést ígérhessen és az eltartott állami alkalmazottak száma se csökkent, ez mondjuk megemlítésre került.

komissarlajos 2012.01.04. 17:18:04

@HAL9001: Szung Vu Kung, a tökéletes állat...
De te rosszabb vagy!

nandras01 2012.01.04. 17:18:59

@dobray: "egyébként a te javaslatodnál sem lenne egyértelmű hogy a szerzők mind a két művet WAgnernak tulajdonítják."
mondjuk teljesen mindegy, mivel egyik mű sem köthető wagnerhez :)

Kivlov 2012.01.04. 17:21:43

@kíváncsivagyok:
nem, ez sokkal rosszabb: gittegyletek gyülekezete, vén kommerekkel vegyülve...

ledo76 2012.01.04. 17:23:00

@newtehen: Ez nem derült ki csak a számodra, mert túl sok kurucinfót meg ilyesmit olvastál. Azok bepiált/begőzölt (foci)huligánok voltak akik örültek, hogy lehet balhézni és szélsőjobbos kötődésűek, de a politika alapvetően nem a sajátjuk. Az tény, hogy a rendőrség ezen kapva kapott és föntről is nyomták nekik, hogy aki ott van az mind náci akiket lehet ütni verni, ezért nem különítették el a valódi csőcseléket a békés tüntetőktől (más kérdés ha én látnám, hogy ilyen állatok vannak az elején és indul a balhé, jól hazamentem volna).

Balt 2012.01.04. 17:24:30

@Kotkodus: Nem. Cigit sem. Nem is fogok.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.01.04. 17:25:36

@nandras01: IGEN, TUDJUK. :D:D:D lásd utóirat. meg előttem levő komment.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.01.04. 17:25:57

@newtehen: Ezt ki deritette ki, és hol bizonyították? Vagy szíjjártó mondta?

s 2012.01.04. 17:28:30

Hazaárulásért halál!

Ami ma itt folyik, az ellentétes Magyarország érdekeivel. Akik ezt elkövetik, vagy ehhez segédkezet nyújtanak, hazaárulás bűnét követik el, ezért büntetésük halál. A nép az ítéletet végre fogja hajtani, és visszahelyezi Magyarországot jogos tulajdonosai - az itt élő, dolgozó, gyermeket nevelő lakosság - birtokába. Az ítélet jogerőre emelkedik, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Hazaárulásért halál!

Saját kezűleg: S Király.

freesleep 2012.01.04. 17:29:25

"el tudjuk képzelni, mennyire védené a tüntetésen megvédeni kívánt magántulajdont a baller-jogvédő civilek dinnyekoalíciója, ha kormányra kerülne."

tehát végre meghaladtuk a gyurcsányahibást, és most már kónyaahibás vagy majtényiahibás, szuper

az is tetszett, hogy viktor jobban szónokolt volna az ellenzéki tüntin, mint a petyhüdt civilek:)

Kotkodus 2012.01.04. 17:36:11

@komissarlajos: nyílván nem gondolom, hogy nincs szükségünk a hitelre.

csak felhívtam éppen valamelyik commentelő-társam figyelmét, hogy ha nem hiszünk a piaci mechanizmusokban akkor ne nyilatkozzunk arról, hogy az ország képes-e vagy sem a piacról hitelt felvenni. utasítsuk el a piaci hitelt!

ha nem szeretjük az imf-et és úgy gondoljuk, hogy romba dönt minden országot, amelyik onnan hitelhez jut, akkor bezony ne kuncsorogjunk pénzért! oldjuk meg magunktól!

lehet szegényen, éhesen, fázva, kirekesztve de büszkén élni ha elutasítjuk a környezetünk normáit; ott van példának észak-kórea. a legbüszkébb ország a világon!

állatidomár 2012.01.04. 17:42:36

@s: mer mi az ország érdeke fiam?

orrvérzésig IMF hitelt venni fel?
vagy simort hagyni, hogy kiszolgálja a nyugat pénzeszsákjait?
csinálja nekik a fincsi kis kamatot?

a legegyszerűbb hogy a sok "ingyen"élő felveszi a zsét,ha meg
nincs miből finanszírozni, akkor venni kell fel IMF hitelt,mint feri aztán majd bajnai
ludas pásztor meg levezényli.

állatidomár 2012.01.04. 17:43:36

a másik meg az,hogy a görögök örülnének ha most a Drachma gyengülhetne a bóvliig

tarzus 2012.01.04. 17:43:59

Jó a cikk, stílusával együtt.

Ide csíp, oda csíp, és azt se titkolja, hova csíp nagyobbat.
Csak hát a poénkodásokat szépen végig belengi a tanácstalanság köde.
Helyzetjelentés mondanivaló nélkül.

tomwar 2012.01.04. 17:44:48

@Vidéki: A rendoroket nem ismerek, de beszelgess pl. tuzoltokkal, hogy hany oras naluk egy munkahet, s mennyi Nalad...esetleg arrol is, hogy milyen flash 14 szetszakadt hullat kiszedni egy roncsbol.
Lehet emelni a nyugdijkorhatart, megtettek mashol is. Targyalasok utan, fokozatosan.

állatidomár 2012.01.04. 17:44:48

"Berlusconi egy EKB-s levéllel kezdett bukni"

gyurcsány meg nem.
IMF hitelt vett fel,tudod azért nem ............

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.01.04. 17:45:30

"mintha a tüntetési szabadság jobban érvényesülne a viktatúrában, mint a szólásszabadságos progresszió éveiben."

ez azért így nettó csúsztatás...

P.mester 2012.01.04. 17:46:14

"Magyarország liberális demokrácia marad, parlamentarizmussal, szólásszabadsággal, vallásszabadsággal, szóval lehet pofázni."

Drága blogger!

Ezt gondold át még egyszer. Nézz körül, csócsáld, és gondold át. Lécci.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.01.04. 17:47:50

"ha az szegényellenes, amit Orbánék művelnek, akkor mi a fokozottabb „szegényellenesség” pártján állunk."

Nem számítanak kiegészítő tevékenységet végzőknek a vállalkozásba kényszerített rokkantak. (weborvos.hu/egeszsegpolitika/keres_ketharmadhoz_rokkantak/186152/)

Kierkegaard Akciócsoport 2012.01.04. 17:48:46

Én még mindig türelmesen várom, hogy végre kiszenvedjenek egy olyan törvényt, amivel a melósok is jól járnak :) Volt rá 21 évük, de ilyet még mindig nem sikerült összehozniuk :D

Kotkodus 2012.01.04. 17:50:37

@Balt: cigi ügyben gratula!

a linket elolvastam és sajnos az jutott eszembe, hogy: na, akkor ez a következő lépés nálunk is...
csak mivel addigra a bankokat és úgy általában a versenyszférát nálunk már kifosztották, te meg én fogjuk vásárolni a bankbetéteink terhére viktorka államkötvényeit... hát ez jutott eszembe...

egyébként, ha jól értettem, az egyetlen retorzió az állam részéről az, hogy az adott bank nem jegyezhet többet olasz államkötvényt... most biztosan komolyan becsokiztak ettől...

nálunk: bankadó, végtörleszés, zsarolás, és amiről még nem tudunk...:(

klacus 2012.01.04. 17:52:49

A poszt kiváló! Gratula.

2llkedő 2012.01.04. 17:52:58

@állatidomár: "a legegyszerűbb hogy a sok "ingyen"élő felveszi a zsét,ha meg
nincs miből finanszírozni, akkor venni kell fel IMF hitelt,mint feri aztán majd bajnai
ludas pásztor meg levezényli."

Mi tudjuk a piacról finanszírozni magunkat. 320 Ft-os euróval, meg 10% feletti állampapírral főleg. De akkor mi a francért tárgyalnánk az IMF-el? És igazad van! A sok "ingyen" élő felveszi a 16%-os adójával a zsét.

állatidomár 2012.01.04. 17:53:53

a forint se azért gyengül amiért a nyugat mondja
hanem azért, mert próbálják az IMF hitelt
rátukmálni az országra.
ilyen forintgyengítéses eszközzel nyomul merkel

Nyugodjatok meg gyerekek, az EU is fog IMF hitelt felvenni.
nem kicsit nagyon ............
Viszont USA megmondta egy centet sem adnak.
na de majd putyin csinál nektek egy Ázsiai uniót, aztán az eu-nak
konyec van
Merkel meg nagy vetítést ad elő.
függetlenségről beszél mikor a nagy eu-s adósságválsággal foglalkozna
így az összeomlás közepén.
feltőkésíti az eu-s bankokat,(összeomlás ellen) miközben a görögöket elárasztotta hitellel,csak nehogy az oroszokhoz álljanak.

szóval merkelt, meg a sok eu-s pojácát kellene elővenni ezek nem támaszt nyújtanak, hanem még jól belerúgnak az uniós országokba!

Az IMF hitel egy lassan ölő méreg!

Thyb 2012.01.04. 17:58:02

@Szamiz67: Majdhogynem mindenben egyetértek veled. A legnagyobb gond, ha azok a feltételezések amik a héten felröppentek (miszerint valszeg hozzányúlnak a valutaalaphoz), az sajnos abba az irányba tereli a gazdaságot, hogy fedezet nélkül marad a forint s akkor a hiperinflációt senki sem tudja majd megállítani.
Az a baj, hogy igazán kompetens pártot jelenleg nem látok, akik a közjó érdekében cselekednének szakszerűen és hozzáértően, ha megkapnák az esélyt, de az biztos, hogy jelenleg a Fidesz a 2006-os választási bakijait messzemenőleg alulmúlta, csakhogy ez most már sajno a mi bőrünkre megy.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.04. 17:59:31

A kolontáriak és a polgármester mindig kisbetű, kivéve a mondat elején!

freesleep 2012.01.04. 17:59:46

@állatidomár: első olvasásra azt hittem, komolyan gondolod:)

apanna 2012.01.04. 18:00:42

@Balt: "és mi van ha füvet szív? mi van ha ezt legálisan szeretné tenni? attól ő hiteltelen?"

Nem, csak meg kell nézni a pupilláját, mielőtt kérdez tőle az ember valamit...

És mi van, ha megnézed? Semmi.

apanna 2012.01.04. 18:02:35

@2llkedő: " De akkor mi a francért tárgyalnánk az IMF-el? "
Kérdezd a befektetőket.

állatidomár 2012.01.04. 18:02:52

@2llkedő: a kockázatok kiáradoznak
ami a legfontosabb az a devizahitel bomba csökkentése
ebből kifolyólag (a bankok a nagy profitból szépen beadnak ebbe,már ugyis
az összeomlás szélén állnak,ugyhogy ugyan mindegy)
majd miután a kockázatok kiáradoznak minden visszaáll a helyére
(persze a nemzetközi piac már sosem fog talpra állni, hiszen az eu-t
megeszi kína)
ebből kifolyólag is húzza lefelé a forintot az eu!
aztán még az is szép a történetben hogy pont az az eu mondja meg a tutifrankót
amelyik pont most omlik össze!!

Filhipposz 2012.01.04. 18:06:22

Atya-gatya! Nem is tudtam, hogy ez a hely is az árulók fóruma lett! Mikor nevezitek át Liberatóriumra?

Nem értékeled az operát, nem látod át a jelenlegi nemzetmentő politika lényegét, olyan dolgokba pofázol bele, amihez nem értesz......

Mitől is vagy jobboldali, édes kis barétom?

nakivagyok 2012.01.04. 18:06:35

@Vidéki: Kónya Péter NINCS nyugdíjban.Leszerelését kezdeményezte illetve benyujtotta a kérelmet de a sok "munkája" miatt a miniszter urnak nem volt ideje elbírálni.A többi stimmel.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 18:07:01

A MOL-részvénycsomag jelenlegi értéke 380 milliárd forint. A kormány ezt az euróösszeget a korábban lehívott, de fel nem használt IMF-hitel terhére fizette ki. A magyar állam a részvénycsomagon eddig 25%-ot bukott (nem realizált veszteség), de ha figyelembe vesszük, hogy euróval fizetett a csomagért, és azóta gyengült a forint, akkor a veszteség már 37%-ot tesz ki (a tavalyi 1,88 milliárd eurós összegért most 600 milliárd forintot kellene visszafizetni).

Navracsics Tibor: a forint gyengülése a kormányzat kudarcát és elhibázott gazdaságpolitikáját jelzi.

Jól jelzi a kormányzati politika kudarcát az euróárfolyam - mondta el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Navracsics kitért arra, hogy a 300 forintos "lélektani határt" átlépő euró magyar devizahitelesek tömegét lehetetleníti el. A forint gyengüléséért a miniszterelnök hiteltelen és elhibázott politikáját tette felelőssé. A kormány nem képes kezelni a válságot, közölte Navracsics, megjegyezve, hogy válságkezelés helyett a kormány "konzultál, beszél és nyilatkozik".

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a helyzet egyetlen megoldása az új választások kiírása és egy új kormány felállítása - adta hírül a Fidesz.hu 2009-ben.

Ő MÁR AKKOR MEGMONDTA, TEHÁT ORBÁNY KORMÁNY TAKARODJ!

VT Man 2012.01.04. 18:07:16

@klacus:
A poszt tenyleg jo, se nem nyal balra, se jobbra. Nem ugy mint a sok Orbanfika blog aki a kakan is csomot keres.

állatidomár 2012.01.04. 18:08:07

@apanna: most mikor világviszonylatban leállt az egész gazdaság milyen befektetőket keresel he?

kamattermelő ország ez,mindezt ugy hogy még csak be sem kell hoznia a
tőkéjét az országba.

rockjano 2012.01.04. 18:10:17

"de reméljük, 2014-ben nem a dinnyések összefogása veszi át a hatalmat, mert az még rosszabb lenne."

Ööööö akkor maradjanak ezek???

Ez így a 321FT-os Euró és a rohamosan közeledő államcsőd és a szétcseszett demokrácia romjai felett azért kérdéses... (igen tudom minden volt csak nem tökéletes, de amit kaptunk helyette az meg katasztrófális)

Szerintem Fideszesként is szabad és legitim dolog beismerni hogy nagyon nem ilyen lovat akartatok.

És még legitimebb csinálni egy normális jobboldali pártot vagy a fideszen belül átvenni az irányítást (nekem mindegy) mert nagy gáz van, gondolom ez nem kérdéses...

Nem ciki hogy egy elborult elme az egész konzervatív oldal összetartó ereje?
Hányan mondják hogy ők nem is fidesz hívek hanem orbán katonái???

jano

niklex 2012.01.04. 18:12:31

Normális demokrácia nem tud úgy működni, hogy vannak klf. testületek (pl. költségvetési tanács, Alkotmánybíróság, monetáris tanács) adott létszámmal, és választási periódusokkal nem egyező hosszúságú mandátumokkal, és eztán jön egy kormány, akinek ez nem tetszik és megszüntetve átalakítja, vagy létszámbővítéssel átfazonírozza ezeket a saját képére. Így lesz majd ötven év múlva 150 tagú alkotmánybíróság és 80 tagú monteráis tanács. Vannnak olyan határok,amelyeket nem illik, és nem szerencsés átlépni,és ehhez -szerencsére- az EU nem statisztál. Nem ezek a legfontosabbak,de sok minden mással együtt jól és erősen jelzik a kormánypártok lelki világát.

okostojgli (törölt) 2012.01.04. 18:13:07

Gondoltam idejövök trollkodni egyet, de ez még ahhoz is színvonaltalan.
Bocs, fiúk.

állatidomár 2012.01.04. 18:17:02

@rockjano: 320ft euró. lesz az még 400-is drachma meg 1000

amúgy ha az euro már nem lesz,(spanyolok már pezetáznak) az usd-ben meg elfogy az obamainyomda festék a FED meg becsődöl,kínát meg magával rántja
az ingatlanlufi
akkor mihez fogjátok majd nézni a forintot?

s 2012.01.04. 18:17:53

@állatidomár: Nem vagyok a fiad. Anyám hála Istennek az okosabb krapekokat kedvelte.
A piaci hitel kamata 10% feletti. Az IMF hitel kamata 4%. Szerinted ki a fasz fogja a 6% különbséget kifizetni. Elárulom bazdmeg, te meg én. Mi itt mindahányan. Ez most akkor jó nekünk? Nem hinném.

rockjano 2012.01.04. 18:20:55

@állatidomár: Nagyon tévedsz

Euró marad, USA marad FED marad...mi megyünk a levesbe.

Mert kicsik vagyunk viszont buták és erőszakosak...és nevetségesek.

Nem gondolod hogy remek alany vagyunk egy példastatuálásra???
Ez ma az igazán nagy veszély. Görögöket megmentik mert mégis eurotagok (igen balfasz népség ők is igaz)

Velünk viszont remekül lehet demonstrálni azt hogy milyen az amikor egy ország NAGYON rosszul jár. (le lehet kezelni Barosso levelét meg Clintonnét de nem érdemes ebben biztos vagyok, nagyon nyílik a pofonosláda)

állatidomár 2012.01.04. 18:21:49

eddig a szabadságért harcoltatok, most a kapitalista pénzkartell ellen kell.
ez van.

görögök már tudják, ki az ellenség s ki a barát.

Megmondták új pénzügyi alapok kellenek
az idő adott (2012 világvége)

komissarlajos 2012.01.04. 18:26:52

@Balt: Te nem toleráns vagy, hanem marha. De nagy.

állatidomár 2012.01.04. 18:29:20

@s: majd az imf megmondja neked ezért a kis kamatkülönbségért, hogy mehetsz
haza kapálni.
a hitelben is kell szabadság még ha többe is kerül
ez van
tudod olcsó húsnak ............

persze igaz az is, hogy vagy veszel fel vagy nem hitelt, akkor
is beleszólnak az országok irányításába
no nem az IMF, mert az csak egy eszközszervezet hanem ott fent

látod svájcban annyira "független" a jegybank, hogy oda teszik
az árfolyamot ahová akarják.(persze csak addig amíg mondjuk putyin vagy kína meg nem unja vagy érdekeivel nem megegyező.)
persze ez is csak egy nagy lufi (a nagy negyedéves banki gyorsjelentéses vetítés)

állatidomár 2012.01.04. 18:31:32

a sorsotok ott dőlt el, mikor beléptetek az unióba

komissarlajos 2012.01.04. 18:36:00

@Kotkodus: Nem is vallok én mást, mint amit te írtál. (Csak nagyon ügyelek rá: a magyar nyelvben a mondat NAGY BETŰVEL kezdődik, vannak ékezetek amit helyesen kell alkalmazni. A Magyar Helyesírás Szabályai nem VV5, hanem SZABÁLY. Nekem többet ér mint az Alaptörvény, smici petya aláírásával.

villamos alóli kacaj 2012.01.04. 18:40:49

Remélem hamarosan jön a :

, futás !

Alvarez 2012.01.04. 18:50:04

Mandiner után már ti is lopjátok Torgyán doktor görögdinnyés bonmot-ját?
De szánalmas...

s 2012.01.04. 18:51:26

@állatidomár: Az IMF ugyanazt kéri, amit én is kérek, de kierőszakolni nem tudom: átlátható, világos gazdálkodást. A Magyar Államot én éppen úgy finanszírozom, mint az IMF, csak az én fejemet le lehet szarni, az övükét meg nem. Ők csak akkor adnak ennyire alacsony kamatra pénz kölcsön, ha látják, hogy azt vissza is fogják tudni fizetni. Én meg kinyögöm a 27% áfát, odabaszom - kényszerből - a manyup pénzem, és kussolhatok, mert velem elvileg mindent meg lehet csinálni. Az a helyzet, hogy ne a koldus ugasson, hogy milyen feltételekkel adjanak neki pénzt. Örüljön, hogy kap, és fogja be a pofáját. matolcsy sámán vezetésével eddig jutottunk. Tehát séta a még most is oly hangulatos Dunához, sortűz és oszolj.

állatidomár 2012.01.04. 18:51:49

@rockjano: kicsi?

Történelmet át kell nézni.

ebben a világgazdaságban már nem az eu ,s nem is obama, diktál már.
görögöknél már nincs politikus aki a nagy hitelt be merné vállalni
olaszoknál is megbukott már a politika,mert az adósság akkorára nőt
hogy azt már politikai erő képtelen kezelni.válságkormány

demostrálni nem fognak, piaci folyamatok vannak, amiket más országok
politikusai idéznek elő ,akik mögött ott van az irányító pénztöke,ami
most készül összeomlani
minden nemű változást (bankadó)ami rájuk tekintve rossz, azt csirájában el kell fojtani pont

rockjano 2012.01.04. 18:54:57

@állatidomár: Ühüm...

Szóval akkor csak a rossz gonosz külföldi multi nemtudoménmilyen gonoszok tehetnek mindenről a mi hős nemzetmentő kormányunknak meg mindenben igaz van.

Ugye???

(Tényleg??????)

okossan 2012.01.04. 18:56:05

Orbán Viktor Úr, legyen kedves, mondjon le!

Tragedy 2012.01.04. 18:59:51

Gyenge cikk. Viszonylag nagy mennyiségű finom csúsztatással. A stílus nagyon halvány! Nincs kedvem tényekkel operálni. Nincs idő. Ez így marad. Szubjektív!

KopaszMercis 2012.01.04. 19:14:01

@állatidomár:
Az etlhez te fasztalicska... Meg a benzinarhoz, meg az aram es gazarhoz es a gyogyszerarakhoz. Ahogy most is te idiota

KopaszMercis 2012.01.04. 19:15:54

@Filhipposz:
Attol jobboldali, hogy elhiszi a narancsmaszlagot

állatidomár 2012.01.04. 19:20:48

@rockjano: látom most kicsit elbizonytalanodtál

kezded végre megérteni, hogy kicsiny világunkban te fogyasztó vagy
csendes fogyasztó,de mikor egy nemzet bankokat "támad"
amivel ügye kiüti a biztosítékot másoknál is (ilyenkor bújik elő az ördög)
akkor te a bankok oldalára állsz.
elkezded félteni a pénzed (ami ugyebár már nincs is, eladósították)

scsaba1 2012.01.04. 19:21:30

@komissarlajos:

A Fideszben nácik vannak, ezt mindenki tudja. Buzik azok az SZDSZ-ben voltak meg most az LMP-ben. Szóval ilyen nincs, fideszes buzi.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.01.04. 19:25:21

ritka ostoba egy poszt volt.
az szerintetek egy fasza alkotmány, ahol az elkövetkezendő kormányok nem nyúlhatnak az adókhoz, a költségvetési hiányhoz, gyakorlatilag semmihez, ami az alkotmánybíróságból bohócok gyülekezetét csinál stb.
LOL

állatidomár 2012.01.04. 19:27:56

@KopaszMercis: te szeretnél az elithez tartozni,de ehhez minek magadat leidiotázni?

sajnos olyan világ jön, hogyha te benzin, gáz, és gyógyszer, nélkül nem vagy meg
akkor jobb ha még most ezeket beszerzett, mert hiányukat lelkiállapotod
ismervén képtelen leszel túlélni.(sportcsarnokot béreljél)

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.01.04. 19:30:37

@állatidomár: borzasztó.
nem elég, hogy hülyeségeket írogatsz, még magyartalanul is teszed.

rockjano 2012.01.04. 19:36:03

@állatidomár: Én inkább szomorú vagyok...

Ez a bankvita jellemző...jobbosoknak utolsó mentsvár...

Persze a bankokat sokminden miatt lehet joggal ekézni és bankadót még GyF is vezetett be (ne felejtsük el) és a szabályzás is valszeg nem volt megfelelő stb..stb...

De nem mindenről a bankok tehetnek másrészt szemmel láthatóan megvan minden eszközük bosszút állni (és ezt már anno sejteni lehetett amikor kivetették az adót) és persze meg is teszik.

Föl lehet rugni a pénzpiac nemzetközi iratlan szabályait csak nem egy gyenge eladósodott országnak. Ha mi tesszük büntetnek kegyetlenül
Ha Németország teszi akkor más a szitu...persze...

Végül az ország SOKKAL-SOKKAL többet fog a bankadón veszíteni mint amennyi pénzt beszedett rajta. Itt is rajtunk statuálják a példát...

állatidomár 2012.01.04. 19:36:05

@s: az imf közel sem ugy fog cselekedni ahogy az neked jó lesz
az imf nem fog a bankokhoz menni pénzt kunyerálni
a lakosságot fogja orrvérzésig megszorítani el fog venni mindent
nem csak ennyit még többet is, mert a devizahitelkockázat ugyanugy megmarad
(lakosság önkormányzat)
az imf -et nem küldheted el ugy mint a kormányt 4 évente
sőt jön egy kormány akik kicsit jobban engednek, s akkor már hopp
jöhet is még egy imf hitel
meg a 100 lépés program

rockjano 2012.01.04. 19:38:18

@scsaba1: nemigaz mert sok náci látens buzi... :-) ezt te is tudhatnád (értsd minél inkább náci annál inkább buzi)

A Fideszben droidok vannak, az másik állatfajta (meg itt megy a háttérben egy Deutsch interjú..na ilyenek is vannak benne)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.04. 19:38:51

Nagyon szépen kérlek titeket, hogy ezek alapján amit fent leirtatok alapítsatok pártot: csatlakoznék.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.04. 19:43:16

Abban viszont nagyon szeretném, ha ezek a tüntető emberkék visszavennének, hogy: "az a lényeg, hogy Orbánék menjenek, az most mellékes hogy milyen politikai jövőképet képzelünk el. Nem az."

Ez viszi a szarba húsz éve Magyarországot. Leszarjuk mit fog csinálni a másik, csak ezt ne.

Nekem speciel, azok közül akik Orbán ellen vannak és van valamiféle politikai jövőképük, mindegyik szarabbnak tűnik a mostaninál. Annak ellenére, hogy a cikkben felsorolt problémák és kifogások teljesen jogosak a kormánnyal szemben.

scsaba1 2012.01.04. 19:45:47

@rockjano:

Jó, de nekik külön pártjuk van: Jobbik. Én például nem mernék elmenni zuhanyozni a jobbik vezérkarral egy átborozott éjszaka után.

rockjano 2012.01.04. 19:49:05

@scsaba1: Én még elötte sem :-))))

2llkedő 2012.01.04. 19:57:08

@állatidomár: A forradalom pénzbe kerül. Sok-sok pénzbe.

komplikato 2012.01.04. 20:21:14

@állatidomár: Valahogy elsikkadt az az apró tény, hogy a Görögök, az Olaszok és a mi drága előző és jelenlegi kormányunk is hamisítgatta a gazdasági mutatókat orrba szájba, ha nem teszik előbb kiderült volna minden és talán nem lenne mindenki ekkora szaharban?

Az IMF meg nyilván azért szab feltételeket a hitelért cserébe, mert esetleg valami minimális esélyét szeretné látni, hogy visszakapja a szervezet azt a pénzt, amit ugye a tagok dobnak össze. Nyilván máshol azért magasabb a kamat, mert ott benne van a kockázata, hogy sosem látják többé a zsét.

A bejegyzésben meg nem értem miért ekézik azokat akiknek nem tetszik a "közmunka" vagy a rokkantnyugdíjasok basztatása. Esetleg nem ártana elolvasni kinek mi baja vele, nem? Például te maradnál a seggeden 28.000 forintért, vagy elmennél halál faszára 48.000-ért úgy, hogy az utazási költségeid (és egyéb járulékos) után még annyi sem maradna? Ki volt az a barom aki ezt így kitalálta? Véletlenül sem pár nullával hosszabb fizetése van meg jó drága szolgálati kocsija, mi? Meg nyilván te a 48.000-ért fogsz rohangálni, hogy esélyed ne legyen bármilyen értelmes munkahelyre eljutnod megbeszélésre? Tök reális. A rokkantnyugdíjasoknál meg megy a szokásos, aki tényleg rokkant azok szívnak, a kamu rokkantak meg beszerzik az új kamu papírjaikat nyugisan. Aztán akárhogy vakargatták csak nem akart hirtelen töredékére esni a rokkantnyugdíjasok száma, pofára estek. Az egyetlen ember akiről tudni, hogy elveszítette, meg már halott, tőle már nem fogjuk megtudni a véleményét.

naivbela 2012.01.04. 20:23:40

"azért Magyarország liberális demokrácia marad, parlamentarizmussal, szólásszabadsággal, vallásszabadsággal, szóval lehet pofázni"
Sajnos nem marad. Egyébként amikor a második zsidótörvényt elfogadta a parlament akkor állítólag szintén megvolt a parlamentarizmus, szólásszabadság, vallásszabadság és lehetett pofázni... Nektek meg be kéne fogni a pofátokat: idióta bértollnokok.

2llkedő 2012.01.04. 20:24:50

@állatidomár: "az imf nem fog a bankokhoz menni pénzt kunyerálni
a lakosságot fogja orrvérzésig megszorítani el fog venni mindent
nem csak ennyit még többet is,"

Az IMF nem fog senkit megszorítani!

komplikato 2012.01.04. 20:26:40

@2llkedő: A foci még többe ... avagy a foci forradalom.
@állatidomár: Olvasva a posztjaid hirtelen nem tudom eldönteni, hogy van e lövésed róla mi az az IMF?
A csúnya bankok büntijével kapcsolatban meg kíváncsi leszek, hogy milyen hatással lesznek a pár tízmilliárdos kis mínuszok (értsd veszteségek) a tisztelt polgárok BANKszámláira. De végül is olyan jót tettek ezzel a végtörlesztési bulival ... már maguknak, ugye.

2llkedő 2012.01.04. 20:26:57

@d.z.: "Nekem speciel, azok közül akik Orbán ellen vannak és van valamiféle politikai jövőképük, mindegyik szarabbnak tűnik a mostaninál."

Nono!

Ott a Kétfarkú kutya párt!

gabocaboy 2012.01.04. 20:31:22

szemét dolog igy beszélni hazánk megmentőjéről, pedig ő csak a javunkat akarja.... kár, hogy szó szerint.

2llkedő 2012.01.04. 20:33:48

@gabocaboy: Orbán: A Haza ÉN vagyok!

tomwar 2012.01.04. 20:33:52

@állatidomár: Akkor most van egy csomofelaru mergezo MOL reszvenyunk? Vagy nem fertozo?

komplikato 2012.01.04. 20:36:51

@2llkedő: Jut eszembe, csak nekem szúrta a szememet, hogy az ügyes új választói törvény (hogyan szerezzünk 25%-nyi szavazattal 75% részt) mellett az volt az egyik érv, nehogy már az olyanok mint a Kétfarkú Kutya kopogtató cédulát és szavazatot szerezhessenek? Miért is ne???

állatidomár 2012.01.04. 20:40:24

@Kompli: www.tozsdeforum.hu/nyilasi/

csúnya bankokról találsz itt egy olyat hogy negyedéves jelentés vetítése

SPU 2012.01.04. 20:43:39

Bakker a vincenték a szomszédba nem engedtek kommentelni biztos már ott tartanak h kitört a polgárháború viszont a kezük még nem lógott a bilibe és még nem ébredtek fel. Há minek blogol vki ha nem hagy hozzászólni a szólásszabadság felkelt sampionnya eszem a zuzáját?! Vincent nem örülünk!

is 2012.01.04. 20:47:39

"nem válik a joguralom javára (sietünk megjegyezni: a demokráciával, az a helyzet, teljesen összefér)"

van egy fogadásom a poszt szerzőjével, hogy nem nagyon fog tudni olyan demokráciadefiníciót mondani, ami le is fedi a 21. századi, nyugati, felvilágosult, plurális társadalmak (ahonnan per definitionem származik a modern demokrácia) 90%-át, és összeegyeztethető a FIDESZ posztben említett cselekedeteivel. mondjuk kb. fingja nincs arról, hogy mit is fejlődött ez a demokráciafelfogás a II. vh óta, ami miatt pl. nem tudjuk a hatalmát végig teljesen törvényesen, jogszerűen gyakorló NSDAP-t demokratikusnak tartani.

@d.z.: "Nekem speciel, azok közül akik Orbán ellen vannak és van valamiféle politikai jövőképük, mindegyik szarabbnak tűnik a mostaninál. "

Van még mit legyalulni a FIDESZ által az elmúl években a fejedben lerakott szellemi guanóról. Akár akartad, akár nem, akár észrevetted, akár nem.

is 2012.01.04. 20:51:01

@állatidomár: na eddig látsz. a bankok a megemelt befizetést miből teljesítik? megemelték az összes számlavezetési díjat. a 27%-os ÁFA, az nem az emberek megszorítása? már bele is fáradtam, hogy az ilyen hülyéknek tovább magyarázzak...

állatidomár 2012.01.04. 20:53:14

@2llkedő: dehogynem
a piszkos munkát nem ők végzik hanem a kormányok
de ez a lényegen nem változtat

SPU 2012.01.04. 20:55:29

ha láttya vki vincentet aggyon neki egy tockost a nevembe előre is naggyon köszönöm

állatidomár 2012.01.04. 20:58:51

@is: valamennyi költséget tovább tud hárítani, de piaci verseny van,
így mint láthatod inkább fiók bezárásokat eszközöl.

@Kompli: szívesen

no léptem
jók legyetek

állatidomár 2012.01.04. 21:00:09

@tomwar: még erre válaszolok

eddig putyin ellen "védték" a molt
most hogy jön az ázsiai unió most már más a leányzó fekvése
szerintem

apanna 2012.01.04. 21:01:09

@rockjano: Görögöknél már egy báb ül a trónon. Ha jól gondolom az olaszoknál is. Nálunk melyik majom fog?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.04. 21:01:50

Végre egy értelmes cikk! Üdítő.

naivbela 2012.01.04. 21:05:26

@RAMBO: Nyilván az agymosott fideszeseknek az....

Gabbesz 2012.01.04. 21:06:18

A bejegyzést olvasva néhány dologról el szerettem volna mondani, hogy miért nem értünk egyet. De az utolsó mondatnál beláttam, hogy egy fatuskóval vitatkoznék. Tapló barátom, amikor elmondták neked, hogy Dávid egy szobor, akkor nem mesélték, hogy azt egy bizonyos Michelangelo készítette?

ayatollah 2012.01.04. 21:07:16

Nem kell mosdatni a szart. A mosott szar még nem lesz szebb.

Tonio 2.0 2012.01.04. 21:07:28

@Gabbesz: Iróniáról hallottál már, te nagy ész?:)

Tonio 2.0 2012.01.04. 21:08:51

@naivbela: Kicsit erős a hatalommegosztás csökkenése kapcsán a zsidótörvénnyel párhuzamot vonni.

NA YA! 2012.01.04. 21:09:46

@poszt:"Egyébként meg mit akartok, 2012-ben úgyis itt a világ vége, nem?"

De hogy ezt pont ovi hozza el, én sem gondoltam volna!;)

naivbela 2012.01.04. 21:12:42

"Badarság! - reagált a Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy egyes vélemények szerint az "Orbán-Matolcsy-tandem" legalább egyik tagjának távozásával lenne visszaszerezhető a pénzpiac bizalma. "A pénzpiac pénzt akar, nem neveket. A pénzpiac döntsön a pénzéről, a választó pedig a képviselőkről. Ez a demokrácia és a gazdaság rendje, és semmi okunk feltételezni, hogy ezen változtatni kellene" - fogalmazott Lázár János."
Miden rendben van mit aggódtok...

SPU 2012.01.04. 21:13:12

Szólásszabadságért szájalnak aztán ki vagyok tiltva a t. Varánuszéktól meg Vincentéktől. Ez pedig nem azért zavaró, mert annyira fontos volna a véleményem, hanem azért, mert gyanús, hogy szisztematikusan szűrik a nekik nem tetsző megnyilvánulásokat, miáltal közvéleményt hamisítanak és közhangulatot manipulálnak. Ez pedig megengedhetetlen.

naivbela 2012.01.04. 21:15:41

@Tonio 2.0: Jajj, ténylegg? Osztán miért tanulatlan barrom barátom? Mert mnég nincs kijelölve az aktuális osztály/faji/akárki belső ellenség a kinek a vagyona kisajátítása és megsemmisítése révén a haza jobblétre derül? Ennyire hülyék vagytok?

naivbela 2012.01.04. 21:19:36

Hát ugye a párhuzam erős, de a tákolmány preambuluma (vagy mi a szarja) ezzel az időszakkal mint a mogyeri önrendelkezés dicső időszakával számol, és mindössze a tömeggyilkosság nem tetszik ebben az írásműben a drága kedves vezetőknek akik ezt szart összelapátolták és alaptörvény címen a nyakunkba borították. A vagyonelkobzás és a jogfosztás tulajdonképpen kóser volt a német megszállás előtt. Idióták vagytok...

KopaszMercis 2012.01.04. 21:20:31

@SPU:
A szolasszabadsag nem azt jelenti, hogy neiohetsz a hazamba es azt mondhatsz amit akarsz anelkul h kibasznalak

naivbela 2012.01.04. 21:33:06

Sikerült évek hosszú munkájával egy Fidesz nevet viselő rákos fekélyt növeszteni a Magyar politikában néhány frusztrált és kezelésre szoruló embernek, mint amilyen az MSZP és a Fidesz vezérkara (az MSZP már halódik). Sajnos a Fideszben nem volt meg a kellő önkontroll és úgy gondolta, hogy az őrülteket hatalomra kell emelni a másik oldal őröltjei elbukása után. Nagy tévedés volt.

mizrolist 2012.01.04. 21:33:42

@Filhipposz: Liberatórium már van egy ideje :P

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.04. 21:39:41

akkor, de csak akkor, ha ilyen lenne a mostani regnálók többsége, eme kies vidékünk csodálatos és emberi vitáktól lenne hangos. el is jutnánk valahová.
Dolgozzunk ezen, tudjunk már gyűlölködés nélkül eszmét cseréli.

Sok mindenben nem értek egyet, de átéreztem a szerzők lelkiállapotát és megértem őket, talán finomodtak az én nézeteim is, de ehhez minimum egy ilyen szintű állásfoglalásra van szükség, ahol partnernek nézik a másik oldalt is.

respect érte

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 21:52:36

A lefizetett fideszes orvos"szakértők" sorra dobálják vissza és fokozzák le a rokkantnyugdíjasokat.
De úgy , hogy pl. szívműtét után rosszabbodott az állapota, vagy pl rákos az illető.

Ezekben nincs se Isten se ember. Csak a jópénzért meg kell felelni O. Viktornak. Hogy igaza legyen , valóban sok a rokkantnyugdíjas és vissza lehessen terelni őket a munkanélküli világba.
Mit dolgozzanak sok évi kiesés után, betegen mikor nincs munka?

Szívszorító, kegyetlen és megalázó eljárások.

Sok lesz az öngyilkos, utcára kerülő, kolduló szegény.

A Nyugdíjfolyósító rendszer is összeomlik pár nap alatt, olyan a kapkodás, a fejetlenség, a tudatlanság.

"Köszönjük" O. Viktor és fidesznyaló, csókos orvosszakértők!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 22:17:15

Fidesz abszurd: 300 kilométerre lévő kórházakat vezetne egyszerre a jobboldali jelölt !!!

Egyszerre vezetné a karcagi és a dombóvári kórházat a dombóvári Fidesz által kiszemelt új igazgató, Dr. Nagy Mihály, aki mintegy másodállásban havi 750 ezerért igazgatná a dombóvári intézményt.
Elődje ugyanezt főállásban 390 ezerért tette, ám ő a helyi Fidesz szerint nem elég jó lobbista.

Meddig tűrjük magyarok ezt az aljas kormányt?

szita szita péntek 2012.01.04. 22:21:54

- "új alaptörvény többszöri áttanulmányozásával, ... Ilyetén szempontból egyszerűen nincs igaza a tüntetőknek, amikoron a demokráciát féltik" - Igaza van a postolónak, az új alkotmány is egy demokratikus berendezkedés leirata. A demokráciának nincs mértékegysége - ha lenne mondhatnánk, hogy az előző hozott a 10 pontból mondjuk 8-at, ez meg mondjuk 7-et. A visszalépést minek eltagadni? Az meg, hogy az átlagember egyszerűsít és a "demokrácia védelmében" megy az utcára nem kell, hogy azt jelentse, hogy a folyamatok elemzésében is egyszerűsíteni kell...
- "az új alkotmányban ugyan egy betűnyi és gondolatnyi demokrácia- és köztársaságellenesség sem fedezhető fel" - Igaz, tényleg nem. Ugyanakkor csorbulnak azok a fékek, amelyek a normális demokráciák működéshez kellenek.
- "... ekkorra volt érdemes időzíteni a Nagy Tüntetést" - Félek ez még nem a Nagy Tüntetés.
- "akik többségibb demokráciát követeltek, hogy ne követeljék, mert még kevésbé fog nekik tetszeni." - Nem emlékszem, hogy ilyesmiket követeltek volna.
- "Amiket ők siratnak ... éppen hogy a demokráciát (nagyon helyesen) korlátozó dolgokat siratnak és követelnek." - Egen. A modern kori demokrácia szellemiségével elég nehezen összeegyeztethető a fékek nélküli ámokfutás.
- "mintha a tüntetési szabadság jobban érvényesülne a viktatúrában, mint a szólásszabadságos progresszió éveiben" - Ezzel meg egyszerűen nem értek egyet. Fotókiállítás, rendvédelmiek szolgálatba hívása, egyenruha viselés miatti sz*patás, rászervezés a tüntetésre - ezzel az engedély kiadásának megtagadása (időpont változtatással mehetett), személyes szabadság korlátozása vád a parkoló bejárat védelmében... Maradjunk annyiban, hogy a fidesznek szerencséje van, mert a politikájának ellenzőitől távolabb áll a huliganizmus, mint a saját választóitól - értem ez alatt, hogy ha esetleg kigyulladt volna az opraház, hát bizony lett volna haddelhadd épp úgy, mint anno.
- "el tudjuk képzelni, mennyire védené a tüntetésen megvédeni kívánt magántulajdont a baller-jogvédő civilek dinnyekoalíciója" - Az én magántulajdonomat eddig csak a mostani kormány einstandolta, szóval maradjunk abban, hogy szerintem azt is el tudjátok képzelni, hogy a a világ egy üveggolyó. Mondjuk nem értem, hogy a képzelőerőtök mennyiben is számít.
- "nincs kétségünk afelől, hogy ha az szegényellenes, amit Orbánék művelnek, akkor mi a fokozottabb „szegényellenesség” pártján állunk" - Ez szomorú.
- "szerintünk az egykulcsos adó és a segélyek csökkentése, a rendőri és tűzoltói nyugdíjkorhatár növelése és a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata nem szegényellenes, hanem munkapárti" - Az egykulcsos adó munkapártiságáról vélhetően egészen más véleményen lennél, ha mondjuk szalagmunkát végeznél minimálbérért. A valós termelő munkát bezony leginkább az alacsonyabb jövedelműek végzik - no ennyit a munkapártiságról. Ez egy kulcsos adó ezeket az embereket szívatja és olyanoknak ad, akik kevésbé vannak rászorulva. Lehet elitistának lenni, lehet, csak ciki. A korkedvezményes nyugdíjak megvonása (illetve a korlátozása) pedig egészen egyszerűen szerződés szegés. Elmondható, hogy sokan (talán a többség) nem a jó hangulat miatt ment mondjuk rendőrnek, no meg nem is a bérért, hanem a bérért ÉS a kedvezményes nyugdíjért. Az a tény, hogy a rendőri állományt még így sem sikerült rendesen feltölteni mutatja, hogy nem volt egy népszerű szakma. A mostani megvonásokat hajlamos vagyok úgy értelmezni, hogy a ledolgozott évek jogos jussát nem kapják meg. Ehhez meg a társadalom nagy része asszisztál, részint azért mert buta, részint azért mert egyszerűen genya.
- "senki nem jöjjön olyanokkal, hogy neki emberi joga van az égből pottyant segélyhez" - Igen csak csapongsz. A segélyekről eddig nem szóltál, a munkavállalókat ekézted. Noha ezzel a mondatrésszel egyetértek egyszerűen nem koherens a bekezdés tartalmával.
- "Nem túl sok így is a nyolcszázezer állami-önkormányzati alkalmazott?" - Ez egy nagyon jó kérdés, csak az a baj, hogy az egyszerűbbik és nem a logikusabbik végéről közelítik meg a kérdést. Van némi rálátásom a köztisztviselői életére és azt kell mondjam a többség igen is keményen és sokat dolgozik. A probléma megoldását nem a létszám csökkentésében kellene keresni - az az eredmény kell hogy legyen. A megoldás pedig a szabályzók és munkafolyamatok egyszerűsítése kellene legyen, miáltal kevesebben is el tudnák végezni a munkát. Ugyanakkor a jogszabályi környezet egyre összetettebbé válik és nem látok törekvést a folyamat megfordítására.
- "mi szociális intézkedéseink közt első lenne a sorban az, hogy megszüntetnénk a nyugdíjasok ingyen utazását" - Teljesen és tökéletesen egyetértünk, bár vélhetően nem ugyan azon okból. Mondjuk én nem csak ezt szüntetném meg, hanem az összes kedvezményt is. Minden kerüljön annyiba, amennyibe kerül, ha az állam valamely csoportot kedvezményezni akarja, akkor azt tegye meg a bérén, ösztöndíján, akármijén keresztül. Az a rögvaló, hogy komolyabb elégedetlenség kirobbantásához a kritikus embertömeg csak a nagyvárosokban van jelen. Ennélfogva a mindenkori kormány a nagyvárosi lakosságnak kedvez, ilyen a nyugdíjasok utazási kedvezménye is. Pld. szüleim kisvárosban élnek ahol is egyszerűen nincs említésre méltó tömegközlekedés - ergo a kedvezmény ugye jár, csak épp nem élhetnek vele, nem úgy mint mondjuk a székesfővárosi lakosság. Ezek szerint vannak első és másodrendű állampolgárok - nem kéne. Ha a kormánynak fontos a nyugdíjasok jóléte, akkor emelje a nyugdíjat, oszt jó. (Mondjuk most ettől nem kell félni.)
- "reméljük, 2014-ben nem a dinnyések összefogása veszi át a hatalmat, mert az még rosszabb lenne" - Ennél???

milyen szép a Vértes, ó 2012.01.04. 22:26:46

@állatidomár:

És mondd, kedves rajongó, a fiókbezárások nem járnak teljesen véletlenül tömeges elbocsátásokkal?

milyen szép a Vértes, ó 2012.01.04. 22:28:19

@naivbela:

Ja, megvan benne minden kellék, rajonganak csendesen, de azért 1-2 helyen megjegyzik, hogy 'az talán túlzás, dehát lehet, hogy a Vezér jobbantuggya'.

Kot Marlboro 2012.01.04. 22:42:31

Kedves Duke és Gonzo! Ha nem szimpatikus egyik alternatíva sem, melyek közül a következő választásokon bármelyiket jó szívvel elképzelnétek a parlamentben, akkor mi lenne, ha addigra csinálnátok egy normális jobboldali pártot?

okostojgli (törölt) 2012.01.04. 22:47:26

Szeggszáj díjas kapás:
Breaking: a kormány vállalja a felelősséget az euróárfolyamért
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/4/Breaking_a_kormany_vallalja_a_felelosseget__BFJ5ZK

dr kíváncsivagyok 2012.01.04. 23:14:53

@állatidomár: a forint se azért gyengül amiért a nyugat mondja
hanem azért, mert próbálják az IMF hitelt
rátukmálni az országra.
ilyen forintgyengítéses eszközzel nyomul merkel

...magadtól vagy ennyire hülye,..vagy segítettek benne ?

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.01.04. 23:26:37

Csak egy kicsit off (sajnos):

Így kell bankszámlát nyitni Szlovákiában:

kiszamolo.postr.hu/kulfoldi-szamlanyitas-lepesrol-lepesre

rockjano 2012.01.04. 23:39:22

@apanna: Hát tudod inkább egy báb mint egy ilyen félresiklott ember mint aki most űl a trónon. Valaki olyan kellene aki nem tekinti trónnak és nem akarja megváltani a világot.

Nagyon szeretnék egy szürke érdektelen unalmas de a dolgát elfogadhatóan végső kormányfőt.

Enegm az sem érdekel ha még magyarul sem beszél, komolyan ha az EU ideültet egy svájci szakembert nekem az is nagyon jó. Csak értse a dolgát és tudja mit csinál.

miro1 2012.01.04. 23:43:45

@szita szita péntek: Az eu elveivel teljesen egyezőek a benes dekrétumok, a felvidéki magyar kettősállampolgárok törvényen kívül helyezése, a magyarverések.Az is demokratikus volt, hogy Olaszországban és Görögországban demokratikusan megválasztott kormányokat buktattak meg.Mikor Papandreu népszavazást javasolt, akkor a mi híres demokratáink voltak a legjobban megrökönyödve:Micsoda, népszavazást?A népet érintő kérdésekben? ugyan már!A népet megszavaztatni a saját zsebét érintő kérsésekről?A mi demokratáinknak teljesen természetes, ha egy senki által meg nem választott mamelukot ültetnek a népek nyakára "szakértői kormány" címén!

röhögő 2012.01.05. 00:20:25

@miro1: Hogy te egy mekkora barom vagy! Ha annyira népszavazást akarsz, akkor a görögökkel együtt szavazzanak a németek is, akarják egy finanszírozni a görögök 13. havi fizetését és nyugdíját. Te idióta!

röhögő 2012.01.05. 00:22:46

@apanna: Inkább egy báb, mint egy elmebeteg.

Demokratikusellenzek 2012.01.05. 01:43:13

Szerintem egy picit jobban megérti az ember a "bennünket védelmező" európai vezetők motivációit, ha rápillant erre a pár "sztárfotóra" azokból az időkből, amikor szívesen ölelkeztek olyanokkal, akik nem annyira barátai a jogállamiságnak.

www.facebook.com/media/set/?set=a.210635379023732.53900.210631035690833&type=3

Karipapa01 2012.01.05. 02:17:39

Nem tudom! lehet, hogy részeg voltam, de mintha a Gaskót láttam volna bemenni és ünnepelni azt, hogy a kormány milyen szinvonalasan tud kibaszni a munkavállalókkal. Nocsak-nocsak szakszervezet! Csak nem átálltunk? És még a Gyurcsány a hiteltelen? Ja, hogy megkaptad a cupákot és illik megköszönni? Vagy esetleg nem tudod megérteni, hogy a többi szakszervezetis miért a téren tombol, hiszen a Gyurcsányt már régen elküldtük a picsába! Azt ne mondd, hogy a gördülősztrájkot nem azért találtad ki, hogy a kedves Viktorkádat segítsd hatalomra és nem a saját érdekedben! Hiszen te egy országhírű becsületes ember vagy. Azért jó lenne, ha valahogy megmagyaráznád, mi volt ez? Bizonytalan vagyok Kedves Gaskó és gyanítom, hogy a nagy Vitézy-Tarlós féle (fidesztől) független csapatba tartozol. Kérlek, cáfold meg, hogy ezután is bízhassak benned, mint szakszervezeti vezetőben!

2llkedő 2012.01.05. 05:41:28

@állatidomár:
"dehogynem
a piszkos munkát nem ők végzik hanem a kormányok
de ez a lényegen nem változtat"

El teccen tájolva vanni.

Ha a kórmányunk benyújt egy Széll Kálmán terv 2.0-át, akkor arra azt mondhatja az IMF, hogy ez qrva jó, nesze, itt a pénz. A bibi ott van, hogy azt a tervet viszont betartatja. Nincs hazugság hazugság hátán.
És ez nem tetszik nemzetmegmentőnknek, hogy nem lehet hazudni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.05. 06:59:48

tanulság:

a) izibe palotaforradalmat
avagy
b) ideje labancz jobboldali mozgalmat gründolni, ha már a fidit elnyelte az erő bolsevik oldala

do not let the böszmeizmus return

Koky_ 2012.01.05. 08:25:14

@newtehen: Hol derült ki hogy balos provokátorok voltak? Megosztanád velünk is?

SPU 2012.01.05. 08:26:35

@KopaszMercis: Éppen ezért nincs semmi köze a magánlakásnak egy nyilvános politikai vitafórumhoz. Ha ez utóbbiról kitiltják vagy leszedik a kommentek jelentős részét vagy akár csak egyet is, akkor közvéleményt manipulálnak. Más szóval: hazudnak, csalnak. Ez pedig már-már a választási csalás kategóriája, hiszen az ilyen, sokak által látogatott politikai blogok választói preferenciát befolyásolnak.

Koky_ 2012.01.05. 08:37:19

@a fene tudja még: Ne etesd a troll állatidomárt, őt csak idelökdösték egyenesen a pártközpontból, hogy a kiégett Newtehenet váltsa a blogokban :)

2012.01.05. 08:52:24

@állatidomár: Nagyon rosszul látod a dolgokat.
Épp tegnap örömködtek a Bloomberg -en, hogy az USA hirtelen fellendülése már a rally jele.
Ha rávetíted a válság lefutási görbéjét mondjuk Angliában a korábbi válságokéra, felfelé megy az a fránya vonal.

hidd el, sose fogják a forinthoz hasonlítani az euro-t.

Kicsi az a Magyarország, hogy önmagát eltartsa. Tudomásul kellene venned. Vagy tíz év múlva szlovákul akarsz beszélni?

2012.01.05. 09:01:00

@miro1:" A népet megszavaztatni a saját zsebét érintő kérsésekről?A mi demokratáinknak teljesen természetes, ha egy senki által meg nem választott mamelukot ültetnek a népek nyakára "szakértői kormány" címén! "

Teljesen igazad van, megérem indulatodat.
Megszavaztatják a németeket: akarnak-e Magyarországon segíteni, vagy inkább kevesebbet adóznának?
Erre a vissza nem térítendő hiteleket befagyasztják, a magyar államkötvényekben lévő német állami tulajdont pedig piacra dobják.10,5 %-on. IMF-EU hitel nincs.
Következmény: Piaci hitel (államkötvény kibocsájtás) nem elérhető, kutya se vesz.
Akinek van, piacra dobja. A hitel kamatai az egekbe szöknek.
A forint előbb leértékelődik, 500-800 - 1000 forint egy euro, mert a kutya se veszi.
Majd ez átkerül a belgazdaságba, a forint idehaza is inflálódik, év végén a papírpénzeket az utcán hordja a téli szél.

De Te szabad leszel! Miben is?

Szebb jövőt!

Szelid sunmalac 2012.01.05. 09:45:46

@Demokratikusellenzek: Latom te is diplomaciai szakerto vagy, hogy ilyen sokat mondanak el neked ezek a fenykepek.

Cpt. Flint 2012.01.05. 10:21:50

Gyenge a cikk, és ez nagyon szomorú. Az ember egy Konzervatóriumtól többet várna. Persze elképzelhető, hogy én tévedek nagyot, és ez nem a hatalmon kívül álló jobbos értelmiségi elit gyűjtőhelye, de mégis...
A Fidesz-kormány politikájának egy része már bevallottan vállalhatatlan a cikk szerint is, de másik része még úgy látszik ennek ellenére is igazolható és jó. Pedig kormányt csak összefüggéseiben... ha az eszközök nem jók, azt a célok sem szentesítik.
Én azt sem látom, amit egyesek a cikk erényeként említenek, hogy értelmes, negatívumoktól mentes párbeszédre adna lehetőséget az ellenzékkel. Nem erre utal a tüntetőkkel szembeni burkolt, vagy kevésbé burkolt előítéletek és rosszízű "poénok" hangoztatása.
Az "irónia" pedig olyannyira lábszagú bunkózás, hogy igazából nem is irónia. Ez abból is látszik, hogy sokan nem is érezték annak, szimplán kinézték a cikk (szerzők) stílusából a mezei tudatlanságot. Ráadásul felesleges, funkciótlan is.
Valaki feljebb - kissé elmarasztalóan - azt írta, hogy ez a cikk helyzetjelentés, mondanivaló nélkül. Szerintem helyzetjelentésnek is túl elfogult, de mondanivalója aztán - a szerzők személyes nézeteinek kifejtésén kívül - valóban nincs.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.05. 10:56:27

@naivbela: bizonyára, bár az ismerőseim soha nem sorolnának a Fideszesek közé. 1990-ben szavaztam rájuk utoljára.

wirth6 2012.01.05. 12:06:05

@naivbela: valóban az önrendelkezés időszakaként számol vele, de dicsőségről nem ejt szót. Abból, hogy azt mondjuk akkor a parlamentnek megvolt az önrendelkezése nem következik, hogy egyet is értünk azzal amit tett. Tehát a preambulum sehol nem mondja, hogy a vagyonelkobzás kóser lett volna, csak azt, hogy az nem külső megszállók sara, hanem az akkori vezetésé.

is 2012.01.05. 16:55:47

@állatidomár: a barnaszénbrkietthez. hogy melyikkel lehet jobban befűteni a kályhába.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása