Jobb soha, mint későn

Konzervatorium I 2008.06.07. 16:17


Fodor Gábor nyert is, vesztett is.

A párt, amelyet 1993-ban otthagyott, jelenleg huszonvalahányszor annyi szavazóval rendelkezik, mint az, amelyiknek most az elnöke lett. Arról nem is beszélve, hogy a Fidesz egykori alelnökének politikai ambíciói és karrierje az SZDSZ-ben sem alakult valami fényesen. Ha lehet, akkor talán még kevesebb esélye volt az érvényesülésre a Pető-Kuncze-féle vezetéssel szemben, mint Orbánék ellenében.

Kialakult róla a szimpatikus, hiteles, ámde örök lúzer, alkalmatlan politikus képe, amit csak elég nehezen sikerül lemosnia. Hogy ezt a nem túl szerencsés imázst maga mögött tudja hagyni, ahhoz jóval több kell, mint egy alkalmatlan ÉS antipatikus ellenfél (Kóka) legyőzése. Ehhez dolgoznia kell. Ugyanakkor nem túlzottan fair, hogy egy olyan helyzetben kell bizonyítania, ami még egy profi hatalomtechnikuson is kifogna. Hogy ne finomkodjunk: Fodornak kell ellapátolni azt a szart, amit Kunczéék az évek hosszú sora alatt összehordtak.

Kunczéék persze ennek örülhetnek. Keményen fogják fúrni Fodort. Ha Fodornak nem sikerül a lapátolás, akkor ellenfelei egyszerűen megteszik őt bűbaknak, és megbuktatják. Mint a nyuszira, ráfogják az egészet, hogy aztán ők tisztán és érintetlenül térhessenek vissza, eltakarítva a "Fodor által felhalmozott csődtömeget". Mit is hallottunk most Kunczétól? Hogy a Kóka-féle irány jó és sikeres, azt kell folytatni. (Ez utóbbival egyébként mi is egyetértünk...) Ahogyan az égről a csillagot LE lehet, úgy FEL is lehet hazudni.

Ha pedig sikerül Fodornak egyenesbe hoznia a pártot, akkor meg majd utána buktatják meg. Van már gyakorlatuk a dologban, lásd a Tölgyessy-affért. Így vagy úgy, de Fodor remek szolgálatot tesz pártbeli ellenfeleinek. Talán jobban járt volna, ha nem őt választják meg - jobb soha, mint későn. Fodor részéről még egy új párttal próbálkozni is több értelme lett volna: körülbelül ugyanonnan indulna támogatottság tekintetében mint a leamortizált SZDSZ-szel, de legalább egy új brandhez nem tapadna ennyi ellenszenv és hiteltelenség. Meg nem olyanok volnának a pártbeli partnerei, akiknél még az ellenfeleitől is több tisztességre számíthat...

A legviccesebb az lesz, ha Fodor ígéretéhez híven visszahozza a Petőék majd Kunczéék által kiszorított arcokat. Egyrészt nincs az az elvakult párhűség, hogy akit egyszer kiutáltak, az utána visszatérjen egy tönkrevágott, mélyen a parlamenti küszöb alatt álló pártba, és leüljön egy asztalhoz azokkal, akik anno a hátába vágták a kést. Másrészt pedig aki már szúrt hátba valakit, annak van még otthon a fiókban konyhakése bőven. Mindenesetre annak kifejezetten szurkolunk, hogy Bauert visszavigye Fodor, hátha akkor a hiperaktív ex-szdszesnek kevesebb ideje marad összekapcsolni paranoiáját grafomániájával, teleszpemmelni az ÉS-t, Beszélőt, a Népszabadságot és a Hírszerzőt.

Fodorral az SZDSZ visszatáncolt az ALL IN-től. Akár újra visszaállhat a koalíció, arcvesztés nélkül térhetnek ki a megsemmisülést jelentő előrehozott választások felé vezető sávból. Vissza a leállósávba, az úgynevezett "reformokhoz", és várni a csodát. Az SZDSZ korábbi vezetése is belátta már, hogy más út számukra nagyon nincs, hasznos idiótaként pedig elvégeztethetik a piszkos munkát Fodorral.

(don shimoda és Hadrian VII. írása)

/Kép: NÉGYmadár/

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr51508297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ugyan már, kérem... - UMK 2008.06.07. 18:21:58

Szabad Fadarabok SzövetségeBudaörs nincs is olyan messze, tegnap is jártam ott. Na nem SZDSZ-ügyben, hanem egy interjú ügyében, de ez most mellékes. Ma Budaörsön az ország számára meghatározó dolog történt, az SZDSZ megrendezte ismét a tisztújító küldöttg…

Trackback: Kettős mérce 2008.06.07. 17:10:22

Gábor és a színes, szélesvásznú liberalizmusGábor nyert. Két szavazattal hagyta maga mögött Jánost, akiről az SZDSZ-es évkönyvek valószínűleg csak tőmondatokban fognak megemlékezni. Hiába állt ki János mellett Dörmögő Dömötör, ez a kedves maci, aki hat év…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klackner 2008.06.08. 01:58:54

"A múltkor arról volt szó, hogy három cigány belép a gárdába, akik minden további nélkül fogadták (volna) őket. Ha a genetikai alapokra vezetnék vissza a cuccost, akkor ilyet nem tennének. Mellélőtt. "

Aztán, mit ad Isten, nem léptek be. Éppenséggel az ön lelkes kommentjével ellentétben nem is volt állítva, hogy minden további nélkül fogadják őket. Az volt állítva, hogy majd az illetékes alapszerv megvizsgálja a kérésüket. De nem vizsgálta, mert még előtte visszaléptek.

Ahogy mondani szokás: a kecske és a káposzta is. A cigányok jönnének, de mégse kellett felvenni őket. Gyenge kommunikációs akció volt, ha elég szegény volt a három belépőjelölt, akkor talán háromezer forintból meg is úszta a Magyar Gárda.

Kedves Gabrilo, kezdek egyre jobban elkedvetlenedni. Kezdetben még csak úgy tűnt, maga taktikai okokból el-elnéz egyes együttműködéseket, de azért utálja a Jobbikot, meg a Magyar Gárdát. Most meg már helyenként mentegeti.

Történelmi fejtegetéséből pedig csak a horogkereszt rehabilitációja maradt ki, a szvasztikára hivatkozva. Végülis, ha az Árpád-ház által szinte soha nem használt Árpád-sávos zászlónak lehetett kultuszt csinálni...

szusz 2008.06.08. 02:01:52

kedves bazalttufa,
ne felejtse ki majdani cikkéből a kulturális alapú afro-amerikai bűnözést, a bevándorló bűnözést és kérem külön szenteljen pár sort az ausztráliai őslakosokok bűnözési statisztikáinak is. kulturálisan...
viszont tudjon róla, hogy kevés kultúrált országban tudja majd publikálni... no offense :)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:02:07

szusz

Ezt a morális problémák vs praktikusan ennél csak jobb lehet vitát már többször körbejártuk, mi sem vagyunk egységesek a kérdésben. Az viszont biztos, hogy az elműlt 6 év olyan elképesztő mélypontra juttatta az országot, ahonnan nézve, mert onnan nézzük, a morális aggályok lassan elsüllyednek a bazdmegek tengerében.Mitöbb amennyire látom, ezzel sok liberális baloldali alapállású ember is hasonlóképpen van.
Na akkor milyen mély lehet az a gödör?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:05:32

A. ne nevez libsinek, én se neveztelek nácinak ( egyikünknek sincs rá oka)
Alapvetöen igazad lenne, ha a cigányság egy része nem asszimilálodot volna, de őket is baszogatják.
Alapvetöen a cigánykulturában is van értéke ezeknek, a megoldásban van különbség.
Az meg, hogy eröszakosak egy kétirányu probléma amiben a társadalom mindkét szegmense hibás persze nem ugyanakora részbebn.

klackner 2008.06.08. 02:08:25

Gabrilo,

Deutsch a "halász falára" kifejezést használta volna a Heti Válaszban? Én arra emlékszem, hogy szerinte Bayer cikke rossz és vállalhatatlan, de nem antiszemita. Miközben Bayer ezt írta (egyes balliberális újságírókra - vallásukat nem ismerem- meg a katolikus Ungváryra célozva): "Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust…"

Na ez szerintem mentegetés.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:09:00

Klackner,

ja, hogy ez a trükkjük volt. Aha. Lehetséges, nem tudjuk. A maradék amit mond, puszta feltételezés. Viszont genetikai alapú érvelést én még nem hallottam a MG felől. Ott fönt elmondom, mi a problémám vele. A MG nevezetű bolhacirkuszt (copyright by Ablonczy B.) nem tartom túl sokra. Csak azt mondom, hogy a jelenség, amire reakcióként létrejött, létezik. Ettől persze náci leszek, és rehabillitálom a svasztikát. Mivel nem interaktív vizuálisan is a blog, nem látja, most mit mutatok.
Akkor legyen szíves, idézze a MG azon megnyilatkozásait, amik a genetikai eredetre utalnak. Kíváncsian várom. Addig is elfelejtette, amit mondtam: a genetikai hivatkozástól nem lesz valaki feltétlenül náci, ezt igazoltam is egy példával - ettől még maga a MG sosem használt genetikai érvelést. Nem sikerül összehozni ezt a náci érvet.

De ha magának ez okoz megnyugvást, ám legyen. Árpádsáv-számolgatás 1%-os gazdasági növekedés mellett, az megy. De a falusi Juli és Mari nénik is biztos azért mesélnek rémtörténeteket, mert esténként a Mein Kampfot forgatják.

Elismerem a probléma létét, tehát náci vagyok, újfent.

Akkor jóéjszakát.

szusz 2008.06.08. 02:10:22

kedves bazalttufa,
a gödör mély. együtt ássuk :) ki kisebb, ki nagyobb lapáttal. én szeretném, ha nem így lenne. ezért olvasom a konzervatóriumot. mert innen is remélek valami frisset, mást. és az előző hozzádszólásom végén nem véletlenül van smiley, nem sértésnek szántam, hanem segítségnek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:10:52

Kedves Klackner,

hogy a fejemhez vágja Bayert, azzal rossz fát hugyozott le. Parancsoljon, íme én és Bayer:

reakcio.blog.hu/2008/04/06/a_medenceben_es_azon_tul

Ugorhatunk?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:11:45

ha beszédből idézek mg avatásról az jó lesz gabrilo?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:12:33

kedves szusz

Abban a formában, ahogy én megírom, sokan megtették már az afroamerikai bűnözéstől, a hollandiai, francia muzulmán bevándorlókig sok helyen. A téma megközelítése talán nem illeszkedik a liberális felfogásba, de ma már legitim a mainstream vitákban is. Itthon egyenlőre még nem az, ezzel tisztában vagyok. Amikor hasonlókért implicit lenácizzák Debreczeni Józsefet (népszabadság), Tótát, - tul. bárkit -, aki a PC doktrináit megszegi, akkor a náci szó súlyát könnyen dobom le magamról.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:15:04

A baloldal genetikailag degenáraltjait ki kel irtani, megfelel
ja igen nem pontos de minden szó benevolt 3 mondatban aminek ez volt az értelme. ezt a horty miklos társaság elnöke mondta. Volt ön már gárda avatáson?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:17:34

A cigány (és a hozzájuk kapcsoldó MG) ügyét kérem halasszuk el! Részletes választ írok két héten belül, ha meglesz a jobb kezem. Promise.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:18:12

huba,

nem voltam gárda-avatáson. És vsz. nem is leszek. akkor idézzen kérem! (Hivatkozással, linkkel megtámogatva)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:20:19

weisz manfréd huba

Mit csináljak(junk) a HM társaság kretén elnökével? Véleményem: undorító. Mi mást?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:20:26

K,

a kedvéért a BZS-témára vonatkozó részlet a DT interjúból:

"Annyi igaz, hogy horngábori stílusban küldtem el Zsoltot kalandos helyekre, miután azt olvastam tőle, hogy az antiszemitizmus indokolható. Van olyan régi a kapcsolatunk, hogy így is hangot adhattam nemtetszésemnek. Erre ugyanis nincs magyarázat, teljességgel vállalhatatlan. Ráadásul az ilyen, egymást hergelő megnyilatkozások - Ungváry Rudolf írásai, Kornis Mihály munkássága, Zsolt cikke - veszik el annak a lehetőségét, hogy higgadtan beszéljünk ezekről a kérdésekről."

klackner 2008.06.08. 02:21:30

Gavrilo,

nem tudtam, hogy egyszázalékos gazdasági növekedés mellett ciki szóvátenni, mondjuk, az Árpád-sávot. Aszittem, legalább ezen a blogon nincsenek ennyire sorosan kötve a hozzászólók.

Hogy Juli néni meg Mari néni mit mesél, az már egészen zavaros a kommentjében. Milyen probléma létezik?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:21:51

idézni nem tudok linkel ilyesmi, nem csináltam hangfelvételt.
elnézését kérem
ha ön a gárdárol beszél, honnan veszi informácioit?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:22:04

Tufa,

majd meglássa maga is mi lesz ha ír erről:))) Megkapja maga is a nácifasisztarasszista jelzőt. alapítunk utána klubot?:)

klackner 2008.06.08. 02:24:07

Aha,

akkor ezek szerint sikerült máris Ungváryt felelőssé tennie Deutschnak Bayer cikkéért (bár Ungváry nem azt mondta a műsorban, amit Bayer írt) és továbbra sem nevezte antiszemitának Bayert.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:25:15

Klackner,

Az árpádsáv egy hiszti. Egyébként nekem sem tetszik a kultusza. Aki átélte azt a korszakot, azt nem érdeklik a heraldikai finomságok, és én ezt abszolút megértem és el is fogadom. És nem is tartom jófejségnek a csíkos zászlóval való bohóckodást, csak arra céloztam hogy sem ez, sem az "antiszemitizmus" nem a legnagyobb problémák.
a cigánytémát befejezem, mert már befejeztem:

konzervatorium.blog.hu/2008/05/09/ciganyok_bunozes_gardazas

huba,

nem tudok sokat a gárdáról. Azért kértem magát, igazolja a genetikai bizbaszt. Mivel Ön és K. állítják, hogy a Gárda ilyen alapon tesz különbséget. Mivel önök állítják, a bizonyítás terhe is az önöké, áj em szorri.

szusz 2008.06.08. 02:25:20

kedves bazalttufa,
utálom a doktrínerséget. viszont éppen, hogy divat lett a cigányokat cseszegetni. ez nem jó. a PC-ség sem mindig jó. beszélni kell. csak arra céloztam, hogy a cigányok helyzete nem egyedi. az adott népcsoportok viszont egy fontos dologban hasonlítanak - és az nem a kultúrájuk. voltam bevándorló helyzetben, tudom miről beszélek. pedig civilizáltan viselkedtem :) de ez komoly téma, én pedig indulok aludni, szevasztok!

klackner 2008.06.08. 02:26:11

"Van olyan régi a kapcsolatunk, hogy így is hangot adhattam nemtetszésemnek."

Kész szerencse.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:27:08

klackner,

a jóisten szerelmére. Elébb azt állította, DT azt mondta az interjúban, szerinte BZS cikke nem antiszemita. Láthatóan az idézett szövegben ilyen nincs. Ezek után azt vési föl hibaként, hogy NEM MONDJA, hogy antiszemita. Ez a sületlenség mélypontja.

akkor rugózzon az antiszemitizmuson, DT is biztos az. Nyilván ő vezeti majd a rohamosztagot a pogromban.

Na én ezek után tényleg leléptem.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:29:33

Én annak tudatában írom. Vállalom a lenácizást is, ha végre elindul vmi normális társadalmi vita, épkézláb válaszokkal kurucinfós (tényleg náci) megoldások mellőzésével.

Olyan demográfiai, gazdasági elemzés (félkész) jutott a kezembe az ügyben, hogy lefordultam székről.

klackner 2008.06.08. 02:31:58

Gabrilo,

már megint csúsztat, aztán ezt kihasználva másokat kioktat.

Nem állítottam, hogy Deutsch a Heti Válasznak mondta, hogy Bayer nem antiszemita.

"Deutsch-Für Tamást az ATV-ben a Fidesz 20. születésnapi ünnepsége kapcsán arról kérdezték, hogy volt-e szó a rendezvényen a jelenlévő Bayer Zsolt írásáról.

Deutsch-Für elmondta, ő maga beszélgetett Bayer Zsolttal és neki is elmondta: vállalhatatlan és rossz írásnak tartja a felháborodást kiváltó publicisztikát, ugyanakkor nem tartja antiszemitának a publicistát."

www.hirszerzo.hu/cikk.deutsch-fur_bayer_mondata_vallalhatatlan.61636.html

Gondolom, egy és ugyanazon beszélgetésről van szó. De persze lehet, hogy tisztességes fideszes a komcsi ATV-nek eltartott újjal nyilatkozik.

Kedves Gabrilo, lehet, hogy nem én vagyok sületlen, hanem a maga tájékozottsága, hm, egyoldalú.

klackner 2008.06.08. 02:34:01

Ja és nem újj, hanem ujj. És még ez nincs is egymás mellett.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:35:21

gabrilo
A azt nem gondolhatod komolyan hogy a gárda eszmeisége, a médiafelületen tul, különbséget tesz c és c között
B ne legyél érzékeny nem vagy náci, vagy fasiszta
C uri becsületszavamat adom, hogy a fentebb leirt szöszenet elhangzott söt zsidoztak is rendesen
D a nevem jámbor andrás keresen rá a neten és néze meg a kurucos linket. ha gárdáról beszélünk igy korrekt
E ha gondolja ezután küldjön el a kurva anyámba
F látja a cigányságrol beszélünk és mi lesz: gárda
ez a baj(persze én is tehetek brola)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:36:03

szusz

Két sorban nem tudom tisztázni még a kultúrális háttér szerepét sem, az egész érvrendszeremet meg pláne. Annyit előrebocsátok, nem a kollektív bűnösség elvét akarom kultúrális mázba csomagolni, itt az alapvető fogalmakat is meg kell piszkálni a tisztánlátáshoz. Szerintem.

Tehát két hét múlva.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:41:48

klackner

Bayer ZS. cikke antiszemita volt. El tudom képzelni, hogy DT Bayert viszont amúgy nem tartja antiszemitának. Szerintem mondjuk simán az, de ettől még DT gondolhatja másként. Ő feltehetően jobban ismeri.

klackner 2008.06.08. 02:47:17

Tufa,

na eddig eljutottunk. Egyébként közben elolvastam Gabrilo belinkelt cikkét (a Reakcióról) és ANNAK mindegyik sorával egyetértek. És most már baromi kiváncsi vagyok a két hét múlva megjelenő cikkedre.

Legkésőbb akkor visszajövök.

Na, jóccakát!

doktorur 2008.06.08. 07:58:04

Te Jóisten! Ez így reggel elég tömény nekem :) Grafománok :)

Azért az megérne egy kiadós szemantikai és vitakulturális elemzést, hogy a díszes társaság hogyan jutott el kb. 10 hozzászólás alatt az szdsz elnökválasztásától a Magyar Gárdáig. Szép-szép :)

scsaba1 2008.06.08. 09:22:00

aachi 2008.06.07. 23:12:43 postja
(Fidesz-komcsi névsor)

Nemártana némi bizonyítás is. Linkeket várnék stb, cikkek, dokumentumok, önvallomás
....
Az kevés, hogy a pártközeli kacsamagazinban olvastam. Meg hallottam valahol
Különösen a III/xxx-es vádak érdekelnének.

Míg például Medgyessy elismerte az érintettségét (igaz előbb reflexből letagadta), miután kiderült a D-209-es ügy. Horn Gyula - szintén saját elmondása szerint- a hidaknál teljesített őrszolgálatot '56-ban. Majd a rendszerváltás előtt külügyminiszter volt, hogy csak a jéghegy csúcsáról szemezgessek.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 09:22:38

Hát ezzel kapcsolatban határozottan csatlakozom doktorúrhoz...mi a halál folyik itt gyerekek?:)

Látom, h a törésvonalak fölött őrködő láthatatlan kéz szépen a Magyar Gárdáig vezette az szdsz topicot, ezmárcsak így van itten, de azért most nagyon meglódultak a klaviatúrák, ánbilivebül:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 10:14:08

Vagyis szószerint kéne emlékeznem minden egyes DT-interjúra?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ez már nem is szánalmas, ez nevetséges:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

CrL 2008.06.08. 10:44:05

Sir Humprey, éjfél után előjöttek a vénfarkasok, meg kellett védeni a családot, Gabrilo volt ügyeletben ahogy figyeltem.

szusz 2008.06.08. 11:02:56

én igazán próbáltam a szadiról is beszélni, meg arról, hogy miért fogyott el a szavazótábor, de az nem volt olyan érdekes :) mi az a vénfarkas?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 11:12:42

CrL,

én és a vörösbor voltunk ügyeletben:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 11:33:13

Teljesen logikus: ha a Szadesz a téma, akkor az MG-ről kell beszélni vagy BZS antiszemitizmusáról.
A Szadesz csak mint tagadás létezik. Egyre csökkenő számú kis Luci Ferik.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.08. 11:34:07

felteszem még egyszer a kérdést, de már nem is várok rá választ, ugyan miért táncol vissza az szdsz az all in-től? bővebben az első 10 komment között

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 11:49:36

paulkemp: Fodor azt is nyilatkozta, amit írtál, meg mást is. Hogy megváltozott személyi feltételek között lehetséges az együttműködés. Koalícióban, vagy kívülről támogatva a koalíciót, álellenzéki szerepben. Meglátjuk, mi lesz.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:06

Vörösbor!Ez az!Így kell ezt csinálni, nem vitás:D
Állíthatom, szárnyakat ad:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:53

Hámfri,

in vino veritas. Nem élet az élet nélküle:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:21:26

Ahogy nézem, a "veritast" ki is hozta belőlem a "vino". Különösen a redvás komcsis résznél.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 12:25:59

A kommentpolitikánk változott. Ezentúl kommentelés előtt szondát kell fújni.

CrL 2008.06.08. 13:11:36

hehe, 21 év alatt meg nincs kommentelés!

ide is illik, tessék már a der spiegel is utánajárt...lol

www.hirszerzo.hu/cikk.az_eroszakra_kesz_magyar_gardarol_ir_a_der_spiegel_.68702.html

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 13:19:47

"A kommentpolitikánk változott. Ezentúl kommentelés előtt szondát kell fújni."

Elnyomó.

dissou 2008.06.08. 14:48:38

en megint bedobnam regi maniamat, miszerint mielott arrol vitatkozunk kit kinek minositsunk, naci v. komcsi definialni kellene a fogalmakat. Szted Gabrilo ki naci, csak az akinek nsdap tagkonyve volt, vagy lehetseges hogy van valami gondolati magja a mozgalomnak/politikai iranyzatnak aminek felvallalasa naciva teszi az embert ha meg nem is vallja magat annak. Ha igen, szerinted mik ezek? es mi a helyzet a kommunistaval. mert nekem ugy tunik, hogy a komcsi belyeget nagyon konnyen osztod, mig az ugyanilyen alapon kiszort naci cimkek ellen ezerrel horakolsz. A gardaval kapcsolatban pedig nincs igazad, nem kozbiztonsagi porblema hozta oket letre, hanem csak az egyszeru teny: minden tarsadalomban leteznek ket neuronos emberek. Az egyk neuron a jobb labat vezerli, a masik a balt. Ezek ebbol kovetkezoleg imadnak menetelni, olyan subkultura, mint mondjuk akik szeretnek egymas szajaba hanyni kuras kozben mindenfele muanyag es gumi cuccokba oltozve, vagy monjuk a boros buzik. Nem kell ennek oly nagy feneket keriteni. Ha ezt elvezik, egeszsegukre. Egy kis neznivalo:
index.hu/video/2008/03/15/jobbik_naggyules_gardista_masnival/
Ajanlom figyelmedbe a mellekelt videobol a csaj szoveget. Akar egy uttoro cspatgyulesen is elhangozhatott volna anno. 2134-as szamu uttorocsapat vigyaaaaaaaaaaaazz, zaaaaaszlonak tiszteleeeegj! Horrrrrr!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 15:18:25

Dear Dissou,

Ebből a videóból kiderül a gárda nackósága? Nem tudom, nekem csak az derül ki, hogy a csajszinak már megy a hátraarc is, kapitányúrjelentem. Jó neki. Horngyufásan kérdeném: Naés?
Fentebb az úriemberek azzal próbálták magyarázni a náciságot, hogy ügye biológiai-genetikai alapon határozzák meg, ki hogyan viselkedik és ez alapján lesz valaki alsóbb-és felsőbbrendű. Ez persze nem nácizmus, hanem rasszizmus. A nácizmus ennél kicsit több, és én ehhez tartom magam, ugyanis nem szeretem az áldozatok emlékét ilyen pongyola relativizmussal besározni.
Sajna én a gárdától ezen a felvételen és máshol sem hallottam, hogy akinek xy számú pigmentnél több/kevesebb van, az 100% hogy bűnöző. Így a gárda nácizmusa nem igazolt, csak pöfékelt.
az persze a maga figyelmét is elkerülte, hogy megvan a véleményem a gárdáról, és azt fentebb meg is írtam. De az nem baj. Még ha nem szeretem is a gárdát, mivel nem hiszem el, hogy barnainges hitleristák, jómagam a gárdával egyetemben az vagyok. Már megint a dialektika megy nehezen?

Pontosan nem tudom, mi hozta létre a gárdát. Asszem az a vonagábor nevű entitás lehetett. Azt viszont tudom, hogy sokat rugóznak a cigányokon meg a bűnözésen. Ez utóbbira mondottam - szarok rá, hogy hívják -, hogy a jelenség_létezik. Tehát valós jelenségre reagálnak, még ha rosszul is.
Most látom csak, barnaing van rajtam.

A komcsi meghatározásánál ragaszkodom annak klasszikusaihoz, azaz Marx és Engels elvtársakhoz. Szerintük pedig a komenyizmus nem eszmény, nem megvalósítandó cél, amihez a valóságot hozzá kell igazítani, hanem az a valós mozgalom, mely a jelenlegi állapotot megszünteti - így a kommunizmus az volt, ami a SZU-ban, Magyarországon és sok más helyen létrejött. Az azt fenntartó, annak farvizén evező, annak hasznából lébecolók a komcsik. Tkp. ők hítták magukat annak, hát ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?

Nem olyan vészesen bonyolult dolgok ezek.

szusz 2008.06.08. 16:01:06

hááát, Gabrilo (látom te vagy a vasárnapi ügyeletes is), én inkább azt látom, hogy a következő játék folyik: az a komcsi, akire én azt mondom vs az a náci, akire én azt mondom.
elvhű kommunistát keveset láttam még életemben. hatalmával visszaélő rongy embert az előző rendszerben viszont bőven. ilyeneket most is látni vélek. a címkézés az egyszerűeknek való. segít beazonosítani az ellenséget. és a pártoknak szüksége van az ellenségképre mint identitásgyártó erőre. miért ne használnák? baromi jól működik...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 16:38:35

szusz,

Ez panel vót:(

elvhű komcsit nem is nagyon lehet találni, mert mint azt a névadó ideológusok idézete is mutatja, ez nem elv kérdése.
Továbbá nem "akire én mondom", hanem ők mondták sokáig magukra. 89 környékén biztos megvilágosodtak.
Eeehhh.

dissou 2008.06.08. 17:12:32

gabrilo, hol irtam, hogy a garda nacko sztem menetelesmanias szubkultura, amit nem a videki bunozesi hullam hivott eletre, hanem a meneteles, mint olyan iranti vagy, egy szubkultura amit a komcsik alatt az egesz tarsadalomra megprobaltak raeroltetni, (akarcsak a naci nemetorszagban anno) szval a garda csak meglovagolja a bunozesi hullamot, mert igencsak kezre esik.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:20:30

dissou,

a menetelésmániával még ki is egyezek. Ez a "meglovagolja a bűnözési hullámot" viszont olyan, mint egy die-hard atlétával spékelt macista tétel:(( Vagy igen, vagy nem.

aachi 2008.06.08. 17:39:19

Gabrilo

"Az árpádsáv egy hiszti.... És nem is tartom jófejségnek a csíkos zászlóval való bohóckodást, csak arra céloztam hogy sem ez, sem az "antiszemitizmus" nem a legnagyobb problémák."

nálad ez ilyen beépített panel? nem lehet mindent besöpörni az asztal alá ezzel a primitív érvvel, hogy "nem ez a legnagyobb problémánk". Inkáb lépj tovább és a gárdáról is jelentsd ki hogy "nem tartod jófejségnek" ahelyett ahogy itt kézzel lábbal véded őket. mindenki tudja mi a céljuk, te meg adod itt a hülyét.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 17:47:06

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:53
in vino veritas." -- Ezentúl valahogy megjelölhetné (vinometer?) az így írt szövegeit, hogy tudjuk mi a veritas.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:55:13

aachi,

ja, adom itt a hülyét. A gárdának a célja biztos a halálbrigáddá válás, a cigány-és zsidógyerekek táborba hurcolása, és ott elgázosítása. Wake up, hombre!

Hogy mi a probléma? Az, hogy a falun Mari és Juli néni retteg: rettegnek, mert folyamatosan terrorizálják őket, kirabolják őket, és bántalmazzák őket. Biztos mert nácik és gárdisták. Ja, meg antiszemiták is.
Meg az a baj, hogy van egy impotens kormányunk immáron sokadik éve, akik a gazdaságot csődbe vitték, a bűnözők helyett pedig a diákokat és a polgárságot veretik végig a Belvároson - a Rend és Törvény fenntartására viszont képtelenek.
Az intézményeket helyben hagyták, és a Nagy Dumák mellett semmire nem voltak képesek, csak az adó-és járulékterhek növelésére. Válaszul egy kiszivárgott megoldási javaslatra beindították a nyuggerkommandót.

Egy szarban fetrengő ország, nagyban köszönhetően Ferkónak és az aufklérusnak, maga szerint meg a magyargárda a problémák alfája és omegája.

Maga melyik adást nézi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:56:59

ps.1

vinometer bekapcsolva, hétvége van (meg különben is)

ps2.

aachi, türtőztesd magad, előre szólok. Az én nagy toleráncsságom is véges, ma nem fogok sokáig tűrni. Alkalomadtán kiváglak, ha nem tartod magad a normákhoz.
Ha te is, én is. Ellenkező esetben könnyes búcsú.

CrL 2008.06.08. 19:49:04

Gabrilo, mindig ez az ön és kútmérgezés... értsd már meg, addig nem fog beindulni a gazdaság, javulni a munkanélküliség, fejlődni a rendőrség, tisztulni a korrupt politikai elit amíg feketeruhás pofonra váró eltévedtek masíroznak a falvakban viperáikkal. A Miniszterelnökünk pedig nem mehet mindenhova megvédeni mindenkit.

CrL 2008.06.08. 19:49:44

pedig megtenné, hidd el

doktorur 2008.06.08. 19:54:26

CrL: ez oltári volt! Ekkora marhaságot rég olvastam :) Remélem komolyan gondoltad, mert ha vicc volt, az nem ér!
:D

aachi 2008.06.08. 20:24:17

Gabrilo, melyik normát sérti a hozzászolásom? azt hogy itt tilos ellenvéleményen lenni?

a Gárda majd megoldja a gazdasági gondokat, a kormányváltást? a rendőrség nem tud rendet tartani? tisztára mintha a kurucinfón lennénk. ez egy mérsékelt mértékadó blog akar lenni ebben biztosak vagytok? :) Ahol a Gárdát védő magatartást kritizálni merészelőket kitiltással fenyegetik? gondolkozzatok már el egy két percre. de komolyan. nagyon komolyan.

aachi 2008.06.08. 20:31:25


"AMIBEN HISZÜNK

A bolsevik- és nemzeti szocializmust a legerkölcstelenebb politikai berendezkedésnek tartjuk azok totalitárius, kollektivista és értéknihilista tulajdonságaik miatt."

kivéve a magyar gárdát! :)

aachi 2008.06.08. 20:34:10

"Félreértés ne essék: nekem nem tetszett a Fidesz széljobb felé való nyitása"

de a magyar gárda az tetszik? ez hogyan lehet? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 20:38:55

aachi,

a rendőrség tényleg nem tud rendet tartani - főleg vidéken. És már legalább huszadszorra mondom, egyáltalán nem csípem a gárdát. A miértet lásd fönn. De attól, mert nem csípem, mert szerintem rossz válaszokat ad, nem feltétlenül náci. Vagy amit az ember utál az csak náci lehet? Naugye. TEHÁT mégegyszer, mert a retardáltaknak úgy tűnik, nehezen megy a felfogás: NEM tetszik a magyargárda. Amikor megalakult sem tetszett. Viszont létező problémákat feszegetnek, csak a válaszaik rosszak rájuk. Érthető, vagy rágjam még a szádba néhányszor?

A nemzeti szocializmust maga ismeri? De most komolyan kérdem. Tudja, arról a rendszerről beszélek, ami 4,5-6 millió közötti zsidó, és sok más ember életébe került. És Európa lerombolásába. Tudta? Nem tudta eddig?
Akkor most gondolkodjon el azon, hogy a "náci" jelzőt mire dobálja össze-vissza. És hogy maga szerint mennyire mocskolja be ezzel az áldozatok emlékét.

Segítek a vezére szavaival, hátha úgy megérti: nem kicsit, nagyon.

CrL 2008.06.08. 20:41:19

doki: miért nem ér? ;]

doktorur 2008.06.08. 21:04:01

Crl: egyrészt mert magas labda, másrészt elveszi az örömömet :) Bár aachi kommentjei mellett még akkor is kispályás lenne, ha komolyan gondoltad volna :D

aachi 2008.06.08. 21:10:35

Gabrilo,

ad1, a rendőrség soha nem fog tudni rendet tartani. nem állhat mindenhol ott egy rendőr.

ad2, "amit az ember utál az csak náci lehet?" amikor egy párt katonai jellegű szervezetet alapít, azt nem hívhatom folyton egy párt által alatott katonai jellegű szervezetnek. látott már ilyet a történelem. akkor a nácik csinálták. egyszerűbb nácinak hívni. A célok, az ideológiájuk is hasonlóak. ami úgy néz ki mint egy pohár, meg olyan mint egy pohár az már csak pohár.

ad3, nem kellene két hszn belül egyszerre felszóltani a kultúrált viselkedésre, aztán meg retardáltozni. előtte meg félkegyelműzni, kvázihumanoidozni. vizet prédikálsz / bort iszol egyfolytában.

ad4, hány embernek kell meghalnia hogy valamit nácinak lehessen hvni? nem elég ha ugyanolyan az ideológia, szervezkedés, ha ugyanazok a célok?

ad5, nincs vezérem, vezér a jobboldalon van, a "vezénylő tábornok" aki maga "jel", "kossuth lajos reinkarnációja", "közép európa legjobb politikusa", akit 3 bukta után se zavarnak el. na ő a vezér :)

phaidros 2008.06.08. 21:30:10

aachi,

1. Tehát akkor sehol se álljon rendőr, ugye, ugye ér semmit? Vagy hol álljanak?

2. Ha egy párt vezetésében volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők vannak, akkor miért hívjam azt a pártot volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők által vezetett pártnak? Miért nem mondhatom azt, hogy komcsik, illetve mivel volt - posztkomcsik?

3. Visszautalnék a 2. pontra. Miért ne nevezhetnénk nevén a dolgokat? :D

4. A nácik a Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt tagjai voltak. Azaz szocialisták, ciki. Egy antiszemita automatikusan nem lesz náci, csak antiszemita, akárhogy is szeretnéd. Az, hogy nácinak nevezed, azzal csak a baloldal politikai céljait szolgálod, de nincs köze a valósághoz - pl. ahhoz, hogy egy felmérés szerint az MSZP szavazótáborában több az antiszemita mint a jobboldali táborban. Ajánlom X polgártás Néphülyítés c. blogját, az illető baloldali. Mellesleg a nácik módszereit gyönyörűen alkalmazták a kommunisták - azok is, akik most posztkommunisták. Akkor most mi van?

5. Emlékszel az elmúlt 2 évre, amikor ezeket írod? :)

phaidros 2008.06.08. 21:33:25

Egyébként bírom azt, amikor elmondják, mit nem lehet, de hat éve vannak, és képtelenek voltak bármilyen pozitív lépést tenni az ügyben. Nem értem mire fel a véleményfelsőbbrendűség gyakorlatilag zéró eredménnyel, szerte a világban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 21:42:50

Najó, a műsor a következő:


ez a topik itten az eszdéeszről szól. Ami amúgy így is mérföldekkel több kárt okozott az országnak, mint a vonulgató-szónokló-hadisírgondozó gonosznáci magyargárda. Tehát kéretik a témához hozzászólni, mer' leszmégbazmeg.

Ha néhány ifjú kominger, és wannabe-munkásőr a gárdáról akar jeremiádákat zengeni, akkor menjen szépen át az amőbára, vagy a népszaga fórumára, és ott sírja ki magát. Ott bizonyosan alapvető elvárás is.
Amit el tudtam, elmondtam, mostantól csak a témábavágó felvetésekre reagálok.

nácizmus-relativizálásra meg pláne nem válaszolok. Ugyanis attól a gyomrom felfordul.

Ennyi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 21:46:19

Aachi, figyeljen mán (tudom, figyelni azt nem szeret. Már bebizonyította nekem másutt, de most valóban ezt hagyjuk el.) Phaidros is jó válaszokat adott, én meg adok másféléket. (Gabrilo helyett természetesen nem akarunk válaszolni.)

Visszafelé:

ad 5) Magam részéről teszek Orbánra. Nekem ő nem vezér, nem is tűnik vezér-szerűnek, inkább kifejezetten egy sima szociáldemokrata politikusnak tűnik, némi langymeleg "I love you Magyarország" marketinggel.

Náci vezért látni Orbánban: anakronizmus. Hogy is mondjam: röhejes. Se eszközeiben, se stílusában, se elveiben, se semmiben nem náci. Nem is hasonlít a nácikhoz, távolról sem.

Gyurcsány sem hasonlít semmiféle nácira, ha ez megnyugtatja. Ugyanakkor ennyi erővel (mint Orbánt) ugyanígy nevezhetné őt is bárki "vezérnek". Populizmusban is élen jár.

De miért is kell ezt magyarázni. Az elmúlt x év politikája erről szólt: Gyurcsány kontra Orbán, Orbán kontra Gyurcsány. Olyanok, mint két összekötözött hülye, vagy mint az időjárásmutató házikó. Volt idő, amikor már meg sem bírtam különböztetni őket. Gyurbán és Orcsány? Piros vagy narancs?

(NB, százszor inkább a fidesz, de ez most irreleváns)

ad 4) Tény, hogy egy ember sem halt meg. A demokratikus alkotmányt kellene megváltoztatni ahhoz, hogy az ilyenolyan szabadsági bizbaszt beszüntesse, és azonnal fel lehessen oszlatni valamit, aminek különvéleménye van a dolgokról. De különben lásd 1)

ad 3) Jót tett azért a figyelmeztetés, úgy látom, mert azóta tud értelmesen nyilatkozni.

ad 2) --> négyes pont.

ad 1) A rendőrség nem egyszerűen nem áll ott mindenhol, hanem amikor volna rá képessége vagy kötelessége, akkor sem áll ott (pl., ugye emlékszik, cigánybandákkal kapcsolatban sűrűn előfordul. Nos, mi az egyik fő motiváció, amiért a MG létrejött? – Ezt ellensúlyozandó, önvédelemből). Másrészt viszont amikor kontroverzív ügyekben kellett a rendőrségnek fellépnie, ott mintha túl "jól" teljesített volna. De szálljunk le a rendőrségről, mert ők a BM mindenkori kiszolgálói, tehát elsősorban fejétől bűzlik a hal.

aachi 2008.06.08. 21:53:37

gabrilo, erre még hagy válaszoljak. köszi.

phaidros,

1. ezzel nem értek egyet.nem is mondtam.

2. akkor hívhatod a fideszt is komcsinak/posztkomcsinak.

3. lásd 2.

4. a náci inkább szitokszó mint matematikai definíció bizonyítással. szitokszóvá vált ugyanúgy mint a fasiszta. aki olyasmiket művel mint a nácik arra nyugodtan mondhatom, mint ahogy a hülyékre is mondom hogy barom, pedig nincs is négy lábuk.

5. gyf nyert egy választást és egyszer sem bukott. a bizalmi szavazáson megerősítették, a pártelnökválasztáson is. mire kéne emlékezzek?

aachi 2008.06.08. 22:02:04

Gabrilo, fővesztés terhe mellett:))

Loxon,

ad5, nem mondtam hogy orbán náci vezér. ki nem figyel?! :)

ad4, már megint valami amit nem mondtam, amivel nem értek egyet, nem tartozik a tmához.

ad3, mit sem változtat a vizprédikáls/borivás tényén. aki moderátor az anyázhat, aki meg nem az nem. igen megtanultam az itten szabályt.:)

ad1, mivel nem olvasok kurucinfót ezért nem tudok olyan scifi esetekről amikor a rendőrség szándékosan nem védi meg az állampolgárokat cigányok támadásaival szemben.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 22:11:06

Azt nem tudom, a fasisztázók tudják-e, a "fasisztázás" gyakorlatát kik indították útnak? Hm? Tipp? És hogy miért? Tipp?

Göbbels beszédeit ajánlom btw. antiszemitizmus témában. Noch dazu, az antiszemita nem feltétlenül náci. Marx pl. szövegeiben lenyomja Hitlert. Vonatkozó írást meg lehet találni a Judapest.org-on.

És hát, az a baj, hogy ez a csúnygárda nem művelt soha olyanokat, mint a nácik. Vonul,beszél, sírt gondoz. A nácik terrorizáltak, totalitárius államot építettek ki (mert hogy ugyi, kezükben volt egy állam, bár ez bizonyára apró különbségnek tűnik), és nem mellesleg megöltek néhány millió embert.
Ezeket nyilván mind a MG számlájára is lehet írni.
"a bizalmi szavazáson megerősítették, a pártelnökválasztáson is. mire kéne emlékezzek?"
Hogy témánál maradjunk: 33, Németország, választások. A demokratikus többség megválaszt egy bizonyos AH német állampolgárt és festőt - gyf-et pedig csak párttársai erősítették meg a Nagy Igazságbeszéd után, nem is a dem.több. Akkor most elmélkedjen ezen. Hogy talán attól, hogy valaki megválasztanak, az még nem ultima ratio a "felhatalmazásra". Továbbá küzjön kicsit a legalitás-legitimitás fogalmaival is. Mondanám, hogy Carl Schmittel is, de akkor lenáciz.

A fidesz posztkomcsi voltát már cáfoltam, nem teszem meg többször.

További nyafikat a náci veszélyről tehát kéretik átlőni a kapcsolat.hu-ra meg egyéb helyekre.
Megköszöntem a figyelmet.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 22:43:20

Aachi, csak a 3. pontra válaszolok: örvendetes.
Egyébként megerősítette a benyomásomat. Nem figyel, és letagadja, amit egyszer már leírt. Bocs, ez tény. Ha akar, majd utánanéz. Egyébként ajánlom a Cavintont. Ilyen esetekre találták ki.

dissou 2008.06.08. 22:44:25

Gabrilo. Mi az a macista? Mindenesetre a macista szoveggel csak annyit akartam mondani, hogy a media mostanaban a gardaval kapcsolatban folyamatosan azt a kerdest sulykolja, hogy mi vegre vannak, jottek letre, mer ugyebar, ha semmi ertelmeset nem tudnak celkent meghatarozni nyilvan nacik, mer feketeben menetelnek, ami sztem is faszsag. Mindenesetre van egy nyomas a gardan hogy mi vegre vagytok, amit ok megprobalnak megvalaszolni. A kezenfekvo valasz, hogy aze mer szeretunk egy macso, erot sugarzo militarista kulsosegekkel operalo szervezethez tartozni, mer teccik a vezenyelt hatraarc, meg a rend erzete amit a testulet sugaroz magabol, no meg bukunk a fenyes pitykekre, es bakancsokra mint boros buzi az arasznyi szeles szegecselt ovre tul szimpla lenne letoknak, sa sok fasisztazo felkegyelmut aligha elegiteni ki, esetleg magunknak is ciki lenne bevallani mer nem eleg fennkolt aze. Nos akkor mondanak mast, ami eszukbe jut es adja magat, mint az elejen a parlagfuirtas, a veradas, meg a katasztrofavedelem, merthogy egy eve meg ezek voltak a hivoszavak, ugyanigy adja magat most a bunozesre valo hivatkozas. Pedig arra kisse adekvatabb valasz lenne belepni a polgarorsegbe, bar valoszinuleg kevesbe elvezetes egy lerohadt golfban jarorbe menni ejszaka, mint kemenyen odabaszni a bakancsot a kovezethez, es bebeaszni utana a haverokkal.

phaidros 2008.06.08. 23:09:28

"2. Ha egy párt vezetésében volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők vannak, akkor miért hívjam azt a pártot volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők által vezetett pártnak? Miért nem mondhatom azt, hogy komcsik, illetve mivel volt - posztkomcsik?"

"2. akkor hívhatod a fideszt is komcsinak/posztkomcsinak."

aachi,
ezt kifejtenéd? Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma a Fideszt? Ez ugyanis ténykérdés lenne, nem szeretnék elsikkadni felette.

phaidros 2008.06.08. 23:10:32

Hozzátenném, hogy nem cáfoltad a 2.-es pontomat, csak áttoltad a Fideszre, tehát elfogadod... :)

phaidros 2008.06.08. 23:22:46

Az a gusztustalan az egészben, hogy itt vannak annak az ideológiának a képviselői - vezetői, ami negyven éven át uralkodott az országon, majd utána mintha elvágták volna, hirtelen hiperkapitalisták, ugyanakkor szükség esetén populisták lettek, és az érvrendszerük arra alapszik, hogy 1. a politikai ellenfelük egy 70 évvel ezelőtti ideológia barátja 2. populista. És itt van alattuk egy gazdaságilag döglött, immorális ország, aminek a kialakulásáért ők felelősek az elmúlt 6 évükben, illetve az elmúlt évtizedekben. Ha csak az elért eredményeket nézem, fel nem foghatom, honnan van még szavazójuk - főleg fiatalok miért? Mit ígér nekik ez a rendszer?

phaidros 2008.06.08. 23:23:31

Azt értem, hogy Manyi néni még őrizgeti a párttagkönyvét, de a FIB???

doktorur 2008.06.09. 00:14:43

phaidrosz, segítek: zsé. Comprende?

aachi 2008.06.09. 07:46:13

phaidros,

ezt kifejtenéd? Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma az MSZP-t? Ez ugyanis ténykérdés lenne, nem szeretnék elsikkadni felette.

phaidros 2008.06.09. 09:26:04

Aachi,

Hol vannak a listádon a a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetői? A III/II, III/III-asoknak az utasításokat adók érdekelnének... felsorolnád? Ezt a listát sokan várjuk. Azok, akik pl. az egyik gimnáziumi-egyetemi KISZ-titkárt állandóan megverették a rendőrséggel a tüntetéseken. :)

Egyébként konkrétan most Furcsán Nyerencre gondoltam, aki a 3 milliárdját nem politikai kapcsolatain keresztül szerezte, ellenben tisztességesen és törvényesen, de mondhattam volna Medgyessy Pétert vagy Horn Gyulát, Kovács Lászlót. Őket nem verték a tüntetéseken, ellenben hol is voltak akkor?

phaidros 2008.06.09. 09:27:33

Egyébként a nagymamám is MSZMP tag volt, nyilván összemosható a Horn Gyufával. Mert a cél ez.

phaidros 2008.06.09. 09:28:33

doktorúr,
zsé az mindenhol van a politikában. Ne legyenek illúzióink.

phaidros 2008.06.09. 09:29:14

III/III-as együttműködők - de szar. És hogy is szervezték be őket? És miért nem tudjuk, hogy kik? És miért nem tudhatjuk meg?

doktorur 2008.06.09. 09:40:12

hagyd phaidrosz: aachi egy agent provocateur. Én egyszerûen negligálom. Vitára alkalmatlan, veszekedni meg nem úri stíl. Majd elunja, hogy a kutya se áll szóba vele...

phaidros 2008.06.09. 10:31:29

Igaza van, Doktorúr, én is unom már.
IGNORE ON

aachi 2008.06.09. 11:03:32

phaidros, nem mondtam, hogy a listámban a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetői vannak..a komcsizós postodat figurázza ki, arra hívja fel a figyelmed, hogy a fideszes kormányban szinte kizárólag komcsik voltak.

az ignore mondjuk egyszerűbb mint erre válaszolni: Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma az MSZP-t?

további jó komcsizást :)

phaidros 2008.06.09. 11:13:56

IGNORE OFF mert egy kérés:

akkor most kérném szépen a náci múlttal, jelennel, jövővel rendelkezők listáját is. ;)

phaidros 2008.06.09. 11:19:16

Egyébként kérdésedre válaszoltam , a konkrétum:KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke. Az összes eddigi még feljebb volt. Ha vezetőségről van szó, nem egy személyről, akkor még tágabb a kör, s abban is van valami bájos, amikor egy volt cenzor oktat ki másokat demokráciából...

phaidros 2008.06.09. 11:20:40

Na, unom már, további jó nácizást. :) Ha egyetértést keresel, menj az Amőbára (ja hogy az már tönkrement?)

aachi 2008.06.09. 11:51:06

"akkor most kérném szépen a náci múlttal, jelennel, jövővel rendelkezők listáját is. ;)"

a googlen megtalálod. a jövővel kapcsolatban meg keress egy jósnőt,

"KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke."

hát ez nagy bűn.

"egyetemi és gimnáziumi KISZ titkár"

ez meg nem az? ugye ? mert orbán viktornak megbocsátható. másnak soha :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 11:56:33

A listás bejegyzést kimoderáltam, mert már másodszorra volt itt, és elsőre is unalmas volt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 12:03:56

A posztkommancs relativizmushoz hozzáfűzöm Olibácsi szavait, és ha továbbra is témába nem illő kommentek érkeznek, leszmégbazmeg.

"Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás és mások nem örökösei az egykori pártnómenklatúra kapcsolati hálójának, vagyonának és az oly szépen „Hálózatnak” nevezett érdekösszefonódásnak. Lúzerek voltak-e vagy csak kiestek a pikszisből, netán komolyan gondolták, amit: ezt most ne firtassuk. Mindenesetre nem ők ücsörögnek az itt most kényelmi okokból meg nem nevezett zéerték igazgatótanácsaiban, ahonnan különösebb gond nélkül össze lehetne szedni az 1985-ös Forradalmi Ifjúsági Napok szervezőbizottságát. A hálózatiak onnan oktatják szépre, jóra, szabadpiacra a magyar népességet, ami még a magunkfajta vad atlantistából is előhozza a Prónay Pálba ojtott Schuster Lórántot."

A posztkommunizmus örökségének témáját már milliószor körbejártuk itt, nem kezdeném most újra. Egy példa:

konzervatorium.blog.hu/2008/02/20/a_szocializmus_mint_erkolcsi_problema_avagy_konzervativ_nyafi_a_posztkommunizmus_ellen

És akkor innentől értekezzünk inkább a Rabmadarakról.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 20:38:33

index.hu/politika/belfold/ovfg0609/

Micsoda összeveszések lehetnek ebből ballib és ballib között. Az elkövetkezendő bel-ballib meccsekre beülök popcornnal, esküszöm. az EB mehet a facba.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.09. 21:26:47

hú, én is ezen agyalok éppen, hogy ki fog nekiesni Fodornak a hisztértelmiségiek közül elsőként:D

doktorur 2008.06.09. 23:34:12

Hadrian: mindegyik eccerre :)

borzzz 2008.06.11. 03:32:32

Gabrilo!
Teljes mértékben tisztelem és legitimnek tartom az álláspontod, de 2 dolgot mellőzhetnél:
1. öntetszelgés "Ettől persze náci leszek, és rehabillitálom a svasztikát."
2. Miközben magadra aggatod azt, amit konkrétan senki nem aggatott rád, megrajzolod a konkrétan nem létező libsi fantomképét, aki téged nácinak/rasszistának nevez a legitim véleményedért.
Lásd be, hogy így nem lehet normálisan vitázni. (Persze hogy minden oldalon vannak nagyon hülye/eccerű emberek, de az nem vezet sehová, ha egy konkrét nick konkrét ellenvéleménye mögé azonnal odarajzolod a fantomot és nem a partnerrel, hanem azzal kezdesz el vitázni.)
1 konkrétum: nem igaz, hogy a "cigányok" nem tisztelik az életet és a magántulajdont. Csak az utóbbit nem tisztelik (bizonyos cigány közösségek).

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.11. 08:59:33

Ebből nem lenne be-ballib háború. Fodort símán kiátkoznák, kiderülne, hogy buzi, még drogozott is, az általános isiben a kis csajokat fogdosta, stb.
Ballib belháborút nem nagyon tudok elképzelni. Még Irak ügyében sem volt.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

JOBBKLIKK

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc