Jobb soha, mint későn

Konzervatorium I 2008.06.07. 16:17


Fodor Gábor nyert is, vesztett is.

A párt, amelyet 1993-ban otthagyott, jelenleg huszonvalahányszor annyi szavazóval rendelkezik, mint az, amelyiknek most az elnöke lett. Arról nem is beszélve, hogy a Fidesz egykori alelnökének politikai ambíciói és karrierje az SZDSZ-ben sem alakult valami fényesen. Ha lehet, akkor talán még kevesebb esélye volt az érvényesülésre a Pető-Kuncze-féle vezetéssel szemben, mint Orbánék ellenében.

Kialakult róla a szimpatikus, hiteles, ámde örök lúzer, alkalmatlan politikus képe, amit csak elég nehezen sikerül lemosnia. Hogy ezt a nem túl szerencsés imázst maga mögött tudja hagyni, ahhoz jóval több kell, mint egy alkalmatlan ÉS antipatikus ellenfél (Kóka) legyőzése. Ehhez dolgoznia kell. Ugyanakkor nem túlzottan fair, hogy egy olyan helyzetben kell bizonyítania, ami még egy profi hatalomtechnikuson is kifogna. Hogy ne finomkodjunk: Fodornak kell ellapátolni azt a szart, amit Kunczéék az évek hosszú sora alatt összehordtak.

Kunczéék persze ennek örülhetnek. Keményen fogják fúrni Fodort. Ha Fodornak nem sikerül a lapátolás, akkor ellenfelei egyszerűen megteszik őt bűbaknak, és megbuktatják. Mint a nyuszira, ráfogják az egészet, hogy aztán ők tisztán és érintetlenül térhessenek vissza, eltakarítva a "Fodor által felhalmozott csődtömeget". Mit is hallottunk most Kunczétól? Hogy a Kóka-féle irány jó és sikeres, azt kell folytatni. (Ez utóbbival egyébként mi is egyetértünk...) Ahogyan az égről a csillagot LE lehet, úgy FEL is lehet hazudni.

Ha pedig sikerül Fodornak egyenesbe hoznia a pártot, akkor meg majd utána buktatják meg. Van már gyakorlatuk a dologban, lásd a Tölgyessy-affért. Így vagy úgy, de Fodor remek szolgálatot tesz pártbeli ellenfeleinek. Talán jobban járt volna, ha nem őt választják meg - jobb soha, mint későn. Fodor részéről még egy új párttal próbálkozni is több értelme lett volna: körülbelül ugyanonnan indulna támogatottság tekintetében mint a leamortizált SZDSZ-szel, de legalább egy új brandhez nem tapadna ennyi ellenszenv és hiteltelenség. Meg nem olyanok volnának a pártbeli partnerei, akiknél még az ellenfeleitől is több tisztességre számíthat...

A legviccesebb az lesz, ha Fodor ígéretéhez híven visszahozza a Petőék majd Kunczéék által kiszorított arcokat. Egyrészt nincs az az elvakult párhűség, hogy akit egyszer kiutáltak, az utána visszatérjen egy tönkrevágott, mélyen a parlamenti küszöb alatt álló pártba, és leüljön egy asztalhoz azokkal, akik anno a hátába vágták a kést. Másrészt pedig aki már szúrt hátba valakit, annak van még otthon a fiókban konyhakése bőven. Mindenesetre annak kifejezetten szurkolunk, hogy Bauert visszavigye Fodor, hátha akkor a hiperaktív ex-szdszesnek kevesebb ideje marad összekapcsolni paranoiáját grafomániájával, teleszpemmelni az ÉS-t, Beszélőt, a Népszabadságot és a Hírszerzőt.

Fodorral az SZDSZ visszatáncolt az ALL IN-től. Akár újra visszaállhat a koalíció, arcvesztés nélkül térhetnek ki a megsemmisülést jelentő előrehozott választások felé vezető sávból. Vissza a leállósávba, az úgynevezett "reformokhoz", és várni a csodát. Az SZDSZ korábbi vezetése is belátta már, hogy más út számukra nagyon nincs, hasznos idiótaként pedig elvégeztethetik a piszkos munkát Fodorral.

(don shimoda és Hadrian VII. írása)

/Kép: NÉGYmadár/

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr21508297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ugyan már, kérem... - UMK 2008.06.07. 18:21:58

Szabad Fadarabok SzövetségeBudaörs nincs is olyan messze, tegnap is jártam ott. Na nem SZDSZ-ügyben, hanem egy interjú ügyében, de ez most mellékes. Ma Budaörsön az ország számára meghatározó dolog történt, az SZDSZ megrendezte ismét a tisztújító küldöttg…

Trackback: Kettős mérce 2008.06.07. 17:10:22

Gábor és a színes, szélesvásznú liberalizmusGábor nyert. Két szavazattal hagyta maga mögött Jánost, akiről az SZDSZ-es évkönyvek valószínűleg csak tőmondatokban fognak megemlékezni. Hiába állt ki János mellett Dörmögő Dömötör, ez a kedves maci, aki hat év…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2008.06.07. 16:31:25

Az SZDSZ-re is vonatkozhat a régi római közmondás: aki időt nyer, életet nyer.
Fodor sokkal szimpatikusabb egyéniség, ha szóáradatban nem is vetélkedhet Kókával, cselekvőképességben, tetterőben felülmúlja és ez szimpatizánsokat szerezhet a jövőben az SZDSZ számára?

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.07. 16:41:21

már mér táncolnának vissza, mikor fodor minden lehetséges fórumon azt hajtogatta, hogy nem akar visszalépni a koalícióba, s hangsúlyozta az önálló arculattal rendelkező SZDSZ-t

aachi 2008.06.07. 16:42:00

"Fodor Gábor nyert is, vesztett is.

A párt, amelyet 1993-ban otthagyott, jelenleg huszonvalahányszor annyi szavazóval rendelkezik, mint az, amelyiknek most az elnöke lett"

te nagyon nem érted ezt,kár a billentyűzeted koptatni. Fodor azért hagyta ott a fideszt mert nem volt hajlandó feladni az elveit (konzervatív fordulat) szavazatokért.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.07. 16:43:23

aachi: szerintem te vagy az, aki nagyon nem tud olvasni

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 16:50:28

aachi,

und so was? kérdezte valaki, miért hagyta ott?
:((

bêla (törölt) 2008.06.07. 16:56:36

csak egy kis nyelvi problemazas: koka nem unszimpatikus (ami csak a pozitiv erzes hianyat jelenti, mellesleg magyarul talan nem is helyes), hanem antipatikus (=ellenerzest kelt).

aachi 2008.06.07. 16:58:24

Hadrian, húha, a visszavágás nagymestere személyesen? :D mondjuk a cikk alapján többet nem is várunk tőled :)

lakatosmark, és téged én kérdeztelek? oszt mégis válaszoltál? elképesztő nem? :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.07. 17:04:38

Fodor gyakorlatilag az egyetlen még embernek nevezhető politikus. Vannak elvei és tartja magát hozzájuk, ez legkevesebb, hogy becsülendő.
Persze bukni fog, így, vagy úgy, pedig nagy szükség lenne egy valóban liberális, tisztességes politikusra.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.07. 17:07:32

bêla: köszi, mindig örülünk a figyelmes olvasóknak, már javítottuk is, köszi.

scsaba1 2008.06.07. 17:12:35

aachi:

Viszont Gyula és a kommenisták '94-ben már nem volt annyira büdös? :) Akkor hol voltak az elvek?

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 17:16:31

aachi, innentől ignore, köszi, hogy írtál, szevasz.

kukker 2008.06.07. 17:21:17

Ügyvivő testületbenmaradtak a g.ládák.

aachi 2008.06.07. 17:24:21

scsaba1, hol van megrva hogy liberális politikus nem lehet koalában az mszpvel? egyébként is: milyen kommunisták? a fityisz kormányban kik voltak kommcsikon kvül? szélkakas orbán? :)

Vadgyökér 2008.06.07. 17:32:17

Dicstelen szerep felszámolóbiztosnak lenni...

scsaba1 2008.06.07. 17:36:36

aachi:

Érdekes "szélkakasorbánozni" az SZDSZ '94-es (le)szereplése után.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.07. 17:46:54

Hú de gyors volt valaki. Két cikkel is készültetek? :-)

---

Mostanában egyre értelmesebb dolgokat lehet olvasni itt. Legalább már az ellentábor problémáit átlátjátok :-).

INkvizítor 2008.06.07. 17:48:28

Gábor nyert két szavazattal!... viszont három szavazat érvénytelen lett!!! :)))))) apa kezdődik... :)))))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.07. 17:51:24

Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Aachi nem szeret ésszerű dolgokat írni, így vele kapcsolatban a helyes eljárás Lakatos Márk kommentárjában olvasható.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 17:53:01

aachi

Tolerálom az ellenvéleményt, legyen az akár szimplán ostoba, vagy kifinomultan arrogáns, de az ilyen sablonmintából kivágott gVGA huszárokat könnyű szívvel vágom ki a moderátorablakon. Ergo vagy visszafogod magad és civilizációs gyorstalpalót veszel, vagy könnyes búcsú.

"szélkakas orbán" : ezt a panelprogram keretében építetted be magadnak, vagy amolyan "napi 1 okosság" a politikai közhelyszótárból, hogy művelt legyek?

tallian.miklos 2008.06.07. 17:53:08

"Kialakult róla a szimpatikus, hiteles, ámde örök lúzer, alkalmatlan politikus képe" - és ebből csak az örök lúzer az, ami találó.

"Hogy ne finomkodjunk: Fodornak kell ellapátolni azt a szart, amit Kunczéék az évek hosszú sora alatt összehordtak." - Fodor miniszter volt a Horn-kormányban, ne fogjuk már rá, hogy csak szenvedő alanya volt az SZDSZ leamortizálásának.

"Akár újra visszaállhat a koalíció, arcvesztés nélkül térhetnek ki a megsemmisülést jelentő előrehozott választások felé vezető sávból." - A kilépést megszavazta az az ÜT, ami 90 %-ban megegyezik a mostanival. Akkor hogy lehet arcvesztés nélkül visszamenni?

Azt mondjátok már meg nekem, mi a bánatért lenne Fodor Gábor, ez az alsó-középkategóriás hobbikertész hiteles? És ha tényleg komolyan gondolja azt a sok embertelen ostobaságot, amit összehord, az ugyan minek jó? Hogy hozza ezzel az SZDSZ-t vissza?

midnight coder 2008.06.07. 17:57:14

aachi: Nos, ennyi erővel azt is megkérdezhetnéd hogy hol van az hogy holv van az megírva hogy egy liberális párt nem lehet koalícióban az újnácikkal. Ott ahol az van leírva hogy liberális. Ez valahol azt is jelenti szvsz hogy nem lép koalícióra olyan pártokkal akiknek antidemokratikus múltja során jócskán tapad polgári áldozatok vére a kezéhez. És ehhez még liberálisnak sem kell lenni csak demokrácia minimumát kell(ene) elfogadni. Minden baja az SZDSZ-nek (és az országnak) ott kezdődött amikor lefeküdtek a komcsiknak a tocsikolás kedvéért.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 17:59:44

Ha a szadi savazótáborában az ilyen aachi-szerű félkegyelmű, kvázihumanoid képződmények maradtak, akkor jó nagy szarban lehetnek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 18:05:12

Loxony,

nem tehetek róla. Szeretem a focit.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.07. 18:11:15

Azért egy normális liberális pártra szüksége lenne az országnak (ami persze nem az szdsz lesz, Fodorral sem). Pl. az ilyenek miatt:

"Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága ezen túlmenően további intézkedéseket javasol, így az alkoholtartalmú italok értékesítési helyeinek számának csökkentését (e tevékenység külön engedélyhez kötésével), 21 éves kor alatt nem lehetne alkoholt venni, szórakozóhelyeken nem szolgálhatnának fel tömény szeszt, és az alkohol jövedéki adója is nőhet."
index.hu/politika/bulvar/alko607/

Normálisak ezek? Egy másodéves egyetemista ne ihasson meg agy korsó sört??? Miért mindig az idióták miatt kell szívni a normálisaknak is? No mindegy, ez itt off.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.07. 18:13:52

index.hu/politika/belfold/tgszdsz8885/

Eszerint most Fodor és az szdsz sánta kacsa? (vagy varjú, vagy veréb, vagy bánom is én)

scsaba1 2008.06.07. 18:38:19

Gabrilo:

Szerintem a cimkézést hagyjuk meg az SZDSZ-szavazóknak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.07. 18:55:58

Maguk nem nézik a nyitómeccset?
Remélem a török-portugált csak fogják!

A konzervatívok szeretik a jó focit!

Wintermute 2008.06.07. 18:56:26

lakatos.mark 2008.06.07. 16:50:28
aachi,

und so was? kérdezte valaki, miért hagyta ott?
:((

-----

Loxon · konzervativok.blogspot.com 2008.06.07. 17:51:24
Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Aachi nem szeret ésszerű dolgokat írni, így vele kapcsolatban a helyes eljárás Lakatos Márk kommentárjában olvasható.

-----

idézet a konzervatórium szabályzatából:

3) Minden véleményt és hozzászólást szívesen látunk, különösen igaz ez az ellenvéleményekre, melyekről úgy gondoljuk, hogy a viták generálói. Nézetünk szerint az építő jellegű vitának rendkívül fontos szerepe van a közgondolkodás megváltozásában, ezért olvasóinkat mi is erre ösztönözzük.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 19:04:32

wintermute,

ÉPÍTŐJELLEGŰ vitát. MELYEKRŐL úgy gondoljuk, viták generálói. A büfi nem tartozik ezek közé. Legalább ha idéz valamit, olyat idézzen, ami cáfol, és nem igazol minket:(

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.06.07. 19:13:05

Ez a blog egyre jobban tetszik.

tiburi 2008.06.07. 19:20:38

Az szdsz kihullik végre a ringből és végre eljön a kóka, kuncze stb. mentes idő, végre nem kell ilyen postotkat felnyomni se az indexre... már várom.

Dr Kangörény 2008.06.07. 19:43:04

tiburi írta meg a jobboldal véleményét az szdsz-ről. Nektek az fáj, hogy egyáltalán van.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.07. 19:48:28

Közben lecseréltem a képet, mert Négymadár is reagált a történésekre:)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.07. 19:49:48

Remélem az szdsz nem hulik ki de egy kökemény fodorista vissza újulás kéne.

scsaba1 2008.06.07. 19:52:08

Kangörény:

Nekünk (ha használhatok "glófi" többest) az fáj amivé vált 18 év alatt. De az nagyon.

CrL 2008.06.07. 19:58:55

tallian.miklos · republican.blog.hirszerzo.hu 2008.06.07. 17:53:08

de te kinek örültél volna?

Asszem 2008.06.07. 20:20:54

"aachi-szerű félkegyelmű, kvázihumanoid képződmények maradtak"

És az ilyen személyeskedő kommentek mennyire járulnak hozzá a kulturált vita kialakulásához?

Asszem 2008.06.07. 20:22:07

"te nagyon nem érted ezt,kár a billentyűzeted koptatni."

Ugyanez áll erre a személyeskedésre is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 20:24:53

Hö'?

Asszem,

te vagy a zigasságosztó?

Asszem 2008.06.07. 20:26:31

Én például liberális vagyok, és eddig nem éreztem azt, hogy az SZDSZ valóban képviselné az értékeimet, talán most, Fodorral ismét lesz valami. Másfelől nem tartom magam sem félkegyelműnek, sem kvázihumanoidnak, és nem gondolom, hogy egy "Konzervatóriumban" ez megengedhető hangnem lenne.
Természetesen még nem ismerem a kommentközösséget, de örülnék neki, ha nem süllyedne fórum-szintre.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 20:28:27

Asszem,

a kvázihumanoid nem is rád vonatkozott. Most magadra veszed. Van okod rá? Na akkor meg.
A kommentnek pedig előzménye van. Ha valaki kulturáltan szólal meg, úgy is válaszolok. Egyéb esetekben nem vagyok jóságos száraztészta osztógató szocmunkás.

Asszem 2008.06.07. 20:29:07

Gabrilo, te házigazdának minősülsz ezen a blogon? Mert látom a neved mellett a linket.

Ha igen, és azt mondod, hogy ez itt elfogadott stílus, tiszteletben tartom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 20:31:39

Asszem,

nézd, az aachi-félékkel való "társalgás" inkább kivétel, mint szabály. Nézz be a többi topikba, dönts el, szerinted ez elfogadott stílus-e.

tallian.miklos 2008.06.07. 21:08:22

CrL - annak, ha jön a csősz, és mindenkit kizavar az erdőből... :) Kapitalista liberális pártnak örülnék, hiteles személyiségekkel. Van ilyen a készleten?

józan' 2008.06.07. 21:18:37

kvázihumanoid hahaha

phaidros 2008.06.07. 21:43:16

Az "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" elég konzervatív elv, azt gondolom... :)

LarryUnderwood 2008.06.07. 22:49:10

"különösen igaz ez az ellenvéleményekre, melyekről úgy gondoljuk, hogy a viták generálói."

Különösen igaz ez az ellenvéleményekre (úgy általában), melyekről úgy gondoljuk... (tehát általában az ellenvéleményekről gondoljuk, azt hogy viták generálói)

Vagy:

Különösen igaz ez (azokra) az ellenvéleményekre, melyekről (mi) úgy gondoljuk... (tehát mi döntjük el).

"ÉPÍTŐJELLEGŰ vitát. MELYEKRŐL úgy gondoljuk, viták generálói."

Most akkor mi van?

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.07. 22:49:42

RE: tallian.miklos · republican.blog.hirszerzo.hu

"Kapitalista liberális pártnak örülnék"

Csináljatok egyet TótaW-vel :-).

aachi 2008.06.07. 22:51:17

midnightcoder,

"ennyi erővel azt is megkérdezhetnéd hogy hol van az hogy holv van az megírva hogy egy liberális párt nem lehet koalícióban az újnácikkal."

de az mszp nem újnácik. Ezzel szemben az újnácikkal a fidesz ölelkezik mert kell a szavazat. (jobbik / gárda / nemhatárolódunkelmert)

"nem lép koalícióra olyan pártokkal akiknek antidemokratikus múltja során jócskán tapad polgári áldozatok vére a kezéhez."

hány mszmps "véreskezű" volt a fidesz kormányban? miről beszélünk? :)


Gabrilo,

"Ha a szadi savazótáborában az ilyen aachi-szerű félkegyelmű, kvázihumanoid képződmények maradtak, akkor jó nagy szarban lehetnek"

bazalttufa pártfüggetlen moderálását dícséri hogy téged még nem vágott ki innen ;)

"Legalább ha idéz valamit, olyat idézzen, ami cáfol, és nem igazol minket:("

mit idéztem ami igazol "titeket" ? :) érveltél? vitatkoztál? vagy csak "büfiztél" rám egy nagyot? (ld. az idézetet fent)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 22:55:36

aachi,

büfire büfivel fogok válaszolni, nem filozófiai értekezéssel. Vagy nyisson ügyesebben, ha képességei megengedik.

"
hány mszmps "véreskezű" volt a fidesz kormányban? miről beszélünk?"

Na, mennyi? Kérem sorolja, de pontosan!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 22:57:26

"Ezzel szemben az újnácikkal a fidesz ölelkezik mert kell a szavazat. (jobbik / gárda / nemhatárolódunkelmert)"

Hát, és még csak nem is elég up-to-date. A Fidesz-MG viszonylatban legutóbb a pofozás merült föl. Igaz, arra is volt kész recept, a királydiktátorbán. A kurucok és az emeszpé egymást túlharsogva üvöltöztek. Ez a kuruc-emeszpé tengely amúgy izgis.

józan' 2008.06.07. 23:02:50

"dark future · www.andocsek.hu 2008.06.07. 22:49:42
RE: tallian.miklos · republican.blog.hirszerzo.hu

"Kapitalista liberális pártnak örülnék"

Csináljatok egyet TótaW-vel :-)."

:DDD

aachi 2008.06.07. 23:03:42

bazalttufa,

"Tolerálom az ellenvéleményt, legyen az akár szimplán ostoba, vagy kifinomultan arrogáns, de az ilyen sablonmintából kivágott gVGA huszárokat könnyű szívvel vágom ki a moderátorablakon."

ezek neked nem sablomintás gvga huszárok?

"Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Aachi nem szeret ésszerű dolgokat írni,"

"aachi-szerű félkegyelmű, kvázihumanoid képződmények"

a stílusom vagy a véleményem nem tetszik? nagyon úgy tűnik hogy a véleményem, ha a konzerveknek sokkal durvábbákat megengedsz, mint annak aki más véleményen van.

CrL 2008.06.07. 23:06:57

tallian.miklos · republican.blog.hirszerzo.hu 2008.06.07. 21:08:22
CrL - annak, ha jön a csősz, és mindenkit kizavar az erdőből... :) Kapitalista liberális pártnak örülnék, hiteles személyiségekkel. Van ilyen a készleten?

nincs, de honnan lenne. itthon nem életképes eleve. de melyik nyugaton működő párt áll amúgy ehhez legközelebb?

CrL 2008.06.07. 23:12:31

dark future · www.andocsek.hu 2008.06.07. 22:49:42
RE: tallian.miklos · republican.blog.hirszerzo.hu

"Kapitalista liberális pártnak örülnék"

Csináljatok egyet TótaW-vel :-).

Woruk 'Magyar Kapitalista' névötlete eleve bs, a világon sehol nincs olyan mainstream párt amelyik a kapitalista nevet magára venné.

aachi 2008.06.07. 23:12:43

Gabrilo,

parancsolj (egy kis ráadással), néhány fideszes véreskezű :)

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.

Csintalan Mittoménkicsoda,MSZMP-ben volt mocskoskomcsi.
Pozsgay Imre MSZMP KB tag

Szűrös Mátyás MSZMP KB tag

Schmitt (független) Pál - MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke

Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, a Rogán féle narancsos forradalom lánglelkű bajnoka

Togyán József - alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere

Szita Károly – alias Krakus, III/III-mas együttműködő


Pozsgay Imre:


"A Fidesz-MG viszonylatban legutóbb a pofozás merült föl."

na jó ezt aláírom. de arra az interjújra emléxel amikor orbán nem tudott elmenekülni az (mg) elhatárolódás elől? arról a hebegésről volt itt bejegyzés? :)) nyilvánvaló hogy a fidesz nem szélsőséges, de odatartja nekik a szavazatért, persze csak diszkréten :)) de ez az országnek nem jó erősödnek a jobbszélen, nomeg kultúrált helyen nem is szokás.

CrL 2008.06.07. 23:27:23

aachi, aki az MSZP-ről mint az MSZMP utódpártjáról megkérdezi, hogy "milyen kommunisták?" az most direkt hülye vagy csak elfogult.

mert ha utóbbi vitának helye nem sok, ha első akkor meg érthető.

klackner 2008.06.07. 23:28:31

Szerző ezt írja:

"Mit is hallottunk most Kunczétól? Hogy a Kóka-féle irány jó és sikeres, azt kell folytatni. (Ez utóbbival egyébként mi is egyetértünk...) "

Szerző szerint Kóka romlásba viszi az SZDSZ-t. Szerző szerint ezt az irányt folytatni kell. Szerző tehát annak szurkol, hogy az SZDSZ-nek minél rosszabb legyen. Innentől kezdve kifejezetten érdekes, ahogy szerző szurkol Fodornak. Aki nyilván elvhű ember. Nekem ennyire komoly elvárásaim (elvhűség) nincsenek politikusokkal szemben. Én megelégednék azzal, hogy tudjam, Fodor MA ÉPPEN vissza akar menni a koalícióba vagy sem?

doberman 2008.06.07. 23:29:30

aachinak ebben az egyben tényleg igaza van: a Fidesz vezetőségnek igen magas a kisztitkár-kvóciense....

vajon miért? sztem azért mert ezek aktív emberek, minden rendszerben fontoskodtak volna, és ha nincs gengszterváltás, akkor ma olyan pozsgaifélék lennének a komcsi pártban. reformerek...

mr. pharmacist1 2008.06.07. 23:30:30

aktualizálhatnád a listát.

aachi 2008.06.07. 23:33:05

doberman, egyetértünk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:34:31

aachi,

ahogy sejtettem. Ez a lista már lassan évek óta kering, hogy ez legyen a Nagy Cáfolat azok orcájába, akik kritizálják a Pojácának és bandájának munkáját. Sajnos azonban ez az egész lista (akármit is gondolok egyes figurákról belőle, most of all Csintalanról) nem cáfolja azt, hogy ezek az arcok NEM részei annak a posztkommunista hálózatnak, aminek az mszp és a mellékelt gazdasági-politikai érdekkör igen.

És a legszánalmasabb a listából Kövér L., aki néhány hónapig volt a TI munkatársa.

Hű, mekkorát fogtak maguk!

Bénák:)))

doberman 2008.06.07. 23:34:50

aachi, ne merj haverkodni, csak ebben az egyben értettem egyet Veled!

aachi 2008.06.07. 23:35:28

CrL, a fidesz miért lenne kevésbé kommunista? tele van exkomcsikkal az is. ott a listám tekerj vissza, olvasgasd szeretettel :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:36:11

ps.

A legnagyobb baja az országnak a náciveszély, tényleg. Én is épp ettől reszketek. Meg a Zorbánhatárolódjonel.

Nem tudtam, hogy vannak még aktív amőbás munkások.

doberman 2008.06.07. 23:36:54

Gabrilo,

a Pojáca és bandája az ki? Orbán és truppja

doberman 2008.06.07. 23:38:24

és azért szavazzunk Orrbánra, hogy megint miniszter legyen a kokós Deutsch, meg a maffiaőnök Pintér?

aachi 2008.06.07. 23:38:49

Gabrilo, semmi köze a listának a GYFhez. ez arról szól, hogy amikor a fideszes komcsik az öklüket rázzák az mszp felé, hogy véreskezű komcsik annak van egy szelíd bája.:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:40:24

Ajvé. Éjszakai műszakot is fizetnek maguknak?

A Pojáca az a miniszterelnöknek látszó tárgy, a bandája meg Verestől Szilvásyig a csapat. A kormánytagok nevét nem tudom, mert nem tudom folyamatosan ápdételni magam. Ez most bizonyára már a LXVIII. Qrcsány-kormány. Már követni sem tudom. Kormányozni nem tudnak, de átalakítani, azt már nagyon.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:42:08

aachi,

tudja, volt itt egy diktatúra. Lehet, hogy elkerülte a figyelmét (a magáén kívül talán még Vágópityuét). Ennek a diktatúrának van egy megmaradt pol.-gazd. érdekköre, hálózata. Ezt a hálózatot az MSZMP jog(és vagyon)utódja, az MSZP örökölte meg, és tartja fenn. Ezen a fenti lista semmit sem változtat.
És frissíthetné is a listáját, drága. Avíttak lettek a haladók, látom.

aachi 2008.06.07. 23:42:16

Gabrilo, érdekes az mszp el tud határolódni meg az szdsz meg az mdf is. pedig mondhatnák azt hogy minek, ez olyan fárasztó. mondjuk lefogadom, hogy érted ezt te, csak úgy csinálsz mintha nem értenéd. az ilyennek meg nehéz elmagyarázni :)

CrL 2008.06.07. 23:44:34

aachi, ha ilyen méricskézést szeretnél kopizd be légyszi az MSZP-t is lássuk a különbséget, azok nevét meg emeld ki külön akik rendszert akartak váltani.

mindenki arra szavaz akire akar amúgy, ebben azért volt valamféle változás hálaégnek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:44:46

aachi,

engem ez az elhatárolódás-biznisz sosem izgatott. Ez egy rítus a libsiknél, meg egy fogás: ha épp megint elqrtak valamit, felszólítják az ellenzéket meg Az Embert Aki a Sátán Maga Vala, hogy határológgyonel azonnal az édesanyjától, meg a kerticsaptól. Az Ember Aki A Sátán Maga Vala meg nagyon helyesen, szarik bele.

aachi 2008.06.07. 23:46:15

Gabrilo, csaxólok, hogy az mszmp vagyonát szétosztották a pártok meg az önkormányzatok között. a polgazd érdekkört hálózatot meg csak egy módon lehet megszüntetni. de hát anno örültünk a sima átmenetnek. most már akasztgatni szeretnénk?

aachi 2008.06.07. 23:48:35

Gabrilo, ha az ellenzéknek olyan fontos kellékei a neonáci csoportok mint másnak az édesanyja vagy a kerticsap akkor nagy a baj :))

aachi 2008.06.07. 23:51:11

crl, ha valaki rendszert akar váltani ahhoz nem kell ifjú vagy senior kommunista szervezet tagjának lenni, nem? :))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.07. 23:51:15

aachi,

a Pojáca meg egy zsidó családtól kétszeresen elkobzott villában mereszti a valagát. Akkor határolódjon el a villájától, és akkor majd megfontolom, kell-e a Zorbánnak elhatárolódni.

Ez jó, mert a Holokauszt-emléknaptól az emlékművekig itt mindent a Fasizta Zorbánék csináltak meg, de azért határológgyon el. A nagyokat zsideszező szürkeeminenciás aljas geci Kiss Péter és tsai mint az antifasiszta harc éllovasai... gondolkodjon már egy kicsit.

Az MSZMP-vagyont és a KISZ-vagyont pedig egy az egyben lenyúlták azok, akiket itt most véd.

CrL 2008.06.07. 23:56:38

aachi: nem, ha valaki komcsi rendszert akarja leváltani, az nem akar továbbra egy komcsi rendszer egyik szervezetének sem a tagja lenni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.07. 23:59:24

bocs de az unszimpinél már csak az antipatikus ELLENSZENVESebb szó.. :)

aachi 2008.06.08. 00:00:22

Gabrilo, szerinted hány tíz (száz?) ezer ember "mereszti a valagátt zsidóktól elkobzott ingatlanban? ez újabban bűn ?

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.06.08. 00:05:49

A környezetemben végzett mini közvéleménykutatás során kiderült, hogy az 1990 környéki nagy népi hurrára még élénken emlékező 50 körüli értelmiségiek körében komoly romantikája van a Fodornak. Ez persze nem jelent szavazatot, csak romantikát. De még bármi lehet.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:05:56

1 A listának kb ha fele Fidesz tag, kisgazdák, Boross P., Szabadi B installálása meg pláne vicces, de főleg inkorrekt.

A tisztánlátás kedvéért a Fidesz közeli expárt/kormánytagok szerepe (a pozsgay szűrös, csintalan taktikai broáftriumvirátustól eltekintve; úgyismint guszt. díszkádáristák) a 80-as években befutott szakmai karrier volt (jell.a 80-as évekre), azon a szinten kiz. párttagsággal.(Bokros, Surányi stb. hasonló útat jártak be, mégsem emlegeti őket a komcsik között senki)

Fidesz vezérkar: fiatalkori karrierizmus nyilván, de a kollégiumban (80-as második fele) már jócskán a rendszerrel szemben megfogalmazott, később párttá szervezett ellenérzésekről szólt. Sokmindent lehet a Fidesz szemére hányni, de az antikommunizmusuk több mint 20 éve töretlen. Ez tény.

Ahogy az is, a szoci vezérkar jelentős része töltött be vezető szerepet a kádár rendszerben mint FUNKCIONÁRIUS, szakmai háttér nélkül. És ezt a jó szokásukat megtartották mára is.

Ahogy Gabrilo utalt rá, posztkommunizmus alatt elsősorban attitüd (viszony a közös kasszához, túlélés mindenáron) értendő. Ettől egyes elemeiben a jobboldal sem mentes, de zusammen egy kalap alá venni a kettőt, kényelmes hazugság.

A moderációs elvekhez: az arrogáns, ostoba érvek nélküli hőzöngést nem kímélem. Gabrilo sem, csak ő másként nem. Ugyanis, ahogy a kommentmező színéből kiderülhet, ő ugyanúgy kivághatott volna. Mégsem tette.

CrL 2008.06.08. 00:10:03

az antipatikus nekem sem rokonszenves és a gyógyszerészekkel sincs bajom. pedig alig találkozunk.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.08. 00:10:14

Az antipatikus nem az, aki utálja a gyógyszerészeket? :-)

CrL 2008.06.08. 00:11:03

az előző Bukowszkynak ment.

klackner 2008.06.08. 00:13:16

Gabrilo,

én azt gondolom, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke nem engedheti meg magának, hogy az Apró-villában lakjon, s mivel Gyurcsány (és pénztárcája)éppenséggel megengedhetné magának (vagyis nem szorul rá anyósa kegyére), hogy máshol lakjon, így igen súlyos bűn, hiba, akármi, hogy ezt teszi. Pont. Ez az egyik ügy,
A másik ügy meg az, hogy Orbán és a Fidesz nem mer elhatárolódni a náciktól. Pedig nem az elhatárolódással van bajuk, hiszen a 2006-os kampányban olyan könnyedén kiálltottak ki antiszemitának egy már-már cionista MSZP-s politikust (Pásztort, aki díszzsidónak nevezte Deutsch-ot), azt megelőzően pedig Deutsch nácinak titulálta Gyurcsányt, mert az egyik kampányszlogenje távolról hasonlított egy Hitler-szlogenre. Ilyenkor érzékenynek lehet lenni, amikor meg a Jobbikkal kell szövetkezni az önkormányzati többségért, akkor meg nem. Ez gyávaság. Reszkető térdekkel imádkozunk, hogy a nácik 2010-ben is a Fidesz-re szavazzanak.

CrL 2008.06.08. 00:14:14

sry dark future, véletlen volt ;]

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:27:02

klackner

Elég jól kivehető a tendencia, ahogy a Fidesz elvágja a (nem hivatalos) szálakat a radikál/szél jobboldaltól. A viszonyról tájékozódhatsz a kurucon is, ahol zsideszeznek már jó ideje.

A Fidesz megengedő hozzáállása a radszél oldal felé elsősorban taktikai jellegű volt, és annak a szavazó bázisnak szólt aki az ilyen szar válaszokra sajnos fogékony. Ennek a szavazóbázisnak a jelentőségét, egy potenciális, kontrollálhatatlan széljobb párt parlamentbe kerülését lebecsülni óriási hiba egy olyan országban ahol a társadalom jelentős része mindenféle görcsökkel, rossz reflexekkel terhelt.

Nem állítom, nem is tudom, mennyi volt ebben a tiszta önérdek, de történelmi tény, hogy elsősorban ennek a bázisnak a befogadása akadályozta meg fenti lehetőséget, és nem a ballib oldal tolerancia mantrája. Think about it!

LarryUnderwood 2008.06.08. 00:36:20

"a Pojáca meg egy zsidó családtól kétszeresen elkobzott villában mereszti a valagát. Akkor határolódjon el a villájától, és akkor majd megfontolom, kell-e a Zorbánnak elhatárolódni."
"A nagyokat zsideszező szürkeeminenciás aljas geci Kiss Péter és tsai mint az antifasiszta harc éllovasai..."
"az arrogáns, ostoba érvek nélküli hőzöngést nem kímélem. Gabrilo sem..."

TWÁ attitűd.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:42:53

aachi,


sokan élnek olyanokban, nyilván. És ez a tény felmenti a Pojácát? Ha tízezren vesznek részt emberek elgázosításában, akkor a tízezerből egy mentesül, mert a másik 9.999 is ugyanazt csinálja? Maga miről beszél?
Ez az egyik.
A másik az, hogy ez a kretén állítólag a miniszterelnök. Egy minszterelnök ne lébecoljon olyan villába, amit egyszer a nyilasok, aztán a komcsik koboztak el a tulajdonosától.
A harmadik pedig az, hogy ez az állítólagos min.eln. kéthetente tart "antifasiszta" pikniket munkásőr bácsiknak és néniknek.
Ez utóbbit figyelembe véve az ingatlanügyi helyzete nem csak tisztességtelen, de egyenesen undorító, hányingert keltő.

klackner 2008.06.08. 00:42:55

Bazalttufa,

én úgy emlékszem, hogy a MIÉP benn volt a parlamentben és bár kormányozni a Fidesz tudott nélkülük is, Orbán mégis megkötötte Csurkával az egyezségét. Mindezt egy pitiáner célért: ne legyenek ellenzékiek a rádió- és tévékuratóriumokban. Ezért cserében a MIÉP megkapta a médiáját. Mindez oda vezetett, hogy helyenként már (még mindig) nem lehet látni a különbséget a Fidesz és a nácik között. Majd, ha Bayer nem vigyorog ott a Fidesz-ünnepeken, akkor majd látni lehet. Például.
A Fidesz náciellenessége továbbra is taktikai jellegű. Akkor és abban a közegben létezik, ahol a Fidesznek ez érdeke. Ha nem érdeke, akkor nem létezik. Ez persze igaz Gyurcsányra is (érdemes megfigyelni: Gyurcsány és az MSZP soha nem küzd a Magyar Gárda cigányellenessége ellen, pusztán az antiszemitizmus ellen...), de Gyurcsány viselkedése nem menti Orbánt és a Fideszt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:45:03

Larry,

ezeket minek nevezzem? Bocs, de a redvás komcsik mentegetésétől előjön belőlem a rosszabbik énem, ez van. Ha ez hiba, vállalom.

klackner 2008.06.08. 00:46:44

Gabrilo,
úgy látom, maga hitkérdést próbál kreálni abból, hogy ki a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. Ez nevetséges. Még akkor is, ha egybevág a Fidesz kommunikációs kampányával: Gyurcsány, az állítólagos lény. Mert ez nem hitkérdés. Hanem közjogi. Akár tetszik nekünk a hivatalt betöltő ember, akár nem.

Így Gyurcsány nem állítólag miniszterelnök, hanem miniszterelnök.

mr. pharmacist1 2008.06.08. 00:46:48

anélkül, hogy bagatellizálnám a kérdést, szerintem elég élesen lehet látni a különbségeket.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 00:47:59

Klackner. Amíg Maga ilyen szavakat használ minden boldogtalanra, hogy "náci", addig ne csodálkozzon, hogy a "nácik" nem fogják szeretni. És egyáltalán nem azért, mert leleplezve érzik magukat.

mr. pharmacist1 2008.06.08. 00:52:03

klackner, maga ilyen formalista lehet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:52:11

klackner,

és hol van most a MIÉP? Félreértés ne essék: nekem nem tetszett a Fidesz széljobb felé való nyitása - ahogyan nem tetszett a baloldal felé való nyitása sem. Én ilyen finnyás kölök volnék.
Viszont azt tartom, hogy ezek taktikai megfontolások voltak - ami persze az etikai felelősséget nem törli el. Ellenben sem a Zorbánt, sem Deutschot, sem Navracsicsot nem tartom távolról sem nácinak (Zuschlag ügyében már forróbb a dolog: a szorgalmasabbak nézzenek utána, milyen körökben mozgott, mielőtt belépett az emeszpébe; az a zsidózás ott a Terror háza előtt nem elszólás volt), vagy széljobbosnak. Ha taktikai volt a nyitás, akkor ezzel eredményt értek el: az anno potenciálisan (és néha aktuálisan is) erős MIÉP ma egy nullapárt, se híre, se hamva. Csurka és a kuruc egymást b@sztatják. Ilyen értelemben még haszna is volt.

Viszont a náciveszélyezéssel engem nemigen lehet meghatni. Engem még soha I_repeat, soha nem inzultált egyetlen jobbikos vagy magyargárdás sem (legutóbb az egyik jobbikos lepofozott két rátámadó füvest - azokért nem potyogtatok könnyeket, ha nem probléma). Ettől még megvan az én különbejáratú véleményem a Jobbikról és a Magyar Gárdáról is, de hogy olyan baromi veszélyesek lennének, azt kicsit sem hiszem el.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:53:52

Klackner,

A miniszterelnök tud kormányozni. Így vagy úgy, de tud. ElQró meg nem tud kormányozni, ez van. Panaszkodjon neki, hogy nem tölti röndösen be a közjogi posztját.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 00:59:02

klackner

Érdekesség: Kövér L. , aki ugye nem a Fidesz liberális szárnyának a vezetője, mondta nagyjából a következőket jobboldali közönségnek, ami nem felt. praktikus (saját fülemmel hallottam)

A romantikus idióták, akik szívcsakráznak, és a zsidózó nácik elfogadhatatlan és rossz válaszokat adnak.

A MIÉP paktum elég kellemetlen, viszolyogtató lépés volt, de ismételten mondom, a paktum volt taktikai lépés, és nem a mostani elhatárolódások. Mondjuk ha te tényleg nem látsz különbséget a Fidesz és a nácik között (lehet azt is definiálni kéne, hogy mit értesz alatta), akkor azért az sem teljesen világos, miért nem a népszava fórumában írsz, mert ezt még a máshol nem láttam gyakran leírva.

És mégegyszer: nincs és belátható időn belül nem is lesz széljobb párt a parlamentben. Hogy elsősorban miért, leírtam. Ha te egy 10-15% jobbikot látnál inkább a parlamentben, a minden rezdülésre elhatárolódó Fidesz mellett, az is egy opció.

Bayer Zs. meg egy frusztrált, holdkóros pöcs.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:02:23


Bayer Zs. meg egy frusztrált, holdkóros pöcs.

:-DDDDDDDDDDDDDDDD

Ennél többet nem igen lehet, és nem is kell elmondani róla. Én meg már elmondtam másutt. Ha valaki BZS-vel támad, kapásból hárítok, és nyomok rá egy KartalZsuzsát.

klackner 2008.06.08. 01:06:20

Gabrilo,

nem a Magyar Gárda és a Jobbik a veszélyes, hanem az, hogy egyre többen viselkednek megengedően velük szemben. MIért ne tennék? Amíg Bayer Zsolt ott vigyoroghat Orbán mellett, amíg Morvai Krisztina nem elmeorvosokkal társalog, hanem Fideszes-politikusokkal, addig nácinak lenni Magyarországon elfogadott ellenzékiségnek számít. Erről éppenséggel a Fidesz tehet.
Sajnálom, kedves Gabrilo, de az a helyzet, hogy a miniszterelnök az miniszterelnök, akár jól, akár rosszul kormányoz. Legfeljebb jó vagy rossz miniszterelnök. Sajnos, magában annyira felhalmozódott a gyűlölet, hogy szarni tetszik a magyar nyelvre, annak értelmező kéziszótárával együtt. A Fidesz-nyelv értelmező kéziszótárát meg nem kívánom megvásárolni, még akkor sem, ha ilyen pökhendi és arrogáns hozzászólásoknak is teszem ki magam, mint a magáé.
Engedelmével én továbbra is ragaszkodnák a magyar nyelvhez, maga meg beszéljen fideszül, ha akar.

szusz 2008.06.08. 01:09:53

óvónéni, de a Pisti már előbb és nagyobbat! srácok, egy kis komolyságot, ha kérhetem!

többek között azért is tartom liberálisnak magamat, mert az elveimet nem egy párthoz kötöm. nem fogom soha védeni a szadi hülyeségeit. senkinek nem tűnt fel - sajnos az SZDSZ-nek sem! - de valószínűleg a liberális szavazók azok, akik legkevésbé dőlnek be a párthűség hamis kényelmének. ezért is olvadt el a szavazótábora.
ugyanígy egy igaz konzervatív fényévekre kellene, hogy szaladjon a Fidesztől, egy szociáldemokrata pedig erősen rókázna az MSZP-től.
mégsem ez van, tisztelet a kivételnek, persze.
racionalizálni a Fidesz radikáljobbnak tett engedményeit pedig lehet, de védeni nem túl szép. ugyanis következményei vannak. ha beengedem a klubba a bunkókat és nem szólok rájuk, elkanászodnak. nehéz lesz letagadni később, hogy kikkel is fröccsöztünk tavaly. már nem csak a szociknak van letagadandó múltja, a súlyokon vitatkozhatunk .

ha bármelyik párt, vagy politikus elfogadható programot ad, ami nekem, mint liberálisnak belefér, megfontolom. jelenleg ilyet nem látok.

klackner 2008.06.08. 01:11:52

Kedves Bazalttufa,

olcvasgatom hozzászólásaim és keresem azt a mondatot, melyben egyenlőségjel van téve a Fidesz és a nácik közé. Nem találom. Tudnál segíteni?

Egyébként engem sokkal kevésbé zavarna egy 10 százalékos ELLENZÉKI Jobbik a parlamentben, mint egy 10 százalékos Jobbik a kormányzó Fideszben.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:12:03

klackner,

ez nem magyar nyelv függvénye. Arrogáns hsz-t irányába még eddig nem tettem. Maga az enyémbe ellenben épp most igen. Mire véljem ezt?

Nézze, engem a jogpozitivista szemlélet sem érdekel. Számomra a jó, vagy legalábbis elfogadható kormányzás alapfeltétele a rend és törvény fenntartása - ha ez megvan, akkor fikázom magamban, ami nem tetszik. Csakhogy a Pojáca erre nem képes. A Magyar Gárdát lehet ekézni, meg nácizni, de egy valós problémára adott válaszként jött létre. Elsősorban arra a problémára, amit GYF nem tud megoldani. Akkor most helyettesítsen be.
Ha valaki az alapvető kormányzati feladatok ellátására nem képes, akkor az nem kormányoz, az bohóckodik és mellesleg köznevetség tárgyává teszi a jog és a törvény betűjét. Ha magának ez kormányzás, akkor olvasson bele Hobbes Leviatánjába.

Bayer Zsolt egy paraszt, egy ökör, de nem náci. Ugyanez vonatkozik a Magyar Gárdára és a Jobbikra is, bár a degeneráltság szintje náluk kollektíve is alacsonyabb lehet, mint BZS esetében. Jó ez a csípőből lenácizás, de mitől is náci a MG? Ezt az állítását nem ártana igazolni valamivel.

józan' 2008.06.08. 01:14:48

"klackner 2008.06.08. 01:06:20

Engedelmével én továbbra is _ragaszkodnák_ a magyar nyelvhez, maga meg beszéljen fideszül, ha akar."


azárt ebben érzed te is az iróniát, remélem :-D

CrL 2008.06.08. 01:24:22

szusz, a múlt súlyozása tényleg nem vezet messzire, de amikor megpróbálják letagadni sokan mi volt itt 90 előtt 40 évig és mi folyik ma itthon mondjuk 6 éve kormányzás néven és megnézem a neveket akik ezt összehozták akkor elég egyszerű a képlet. persze én is örülnék egy jobblib pártnak vagy egy modern konzerv pártnak, de egyelőre ne rohanjuk még előre, egyelőre ki kéne még lábalni vmiből. (ja és nem szavazni senkire ugyanúgy szabad, mint igen, bár én nem értek vele egyet, de ez magánügy)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:25:12

gabrilo ne kend a gárdát gy f-re ezt a problémát sokan nem oldoták meg elötte.
A gárda pedig poulista és fasiszta, egy problémát elkendöznek és nem engedik, kipontakozni a társadalmi közbeszédet.
Emelet nem ,a magyarországi szegénységet veszik gorcsö alá hanem a cigányságot.
Másrészt a médiafigyelem érdekében katonai jelmez be bujnak.
szervezetileg pedig megfelenek a fasizmus fogalmának.

klackner 2008.06.08. 01:25:13

Kedves Gabrilo,

ne tessék csúsztatni, mert rosszul viselem. Vitánk nem azon zajlik, hogy Gyurcsány jól vagy rosszul kormányoz-e, mint ahogy állítani tetszik legutóbbi hozzászólásában Hobbes-ot ajáblva, hanem azon, hogy miniszterelnök-e az, aki annak lett megválasztva. Az a helyzet, hogy bármennyire is hányingerem van még a gondolatától is, de a Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt például Horn Gyula is. Mert megválasztották. Most komolyan azon vitázunk, hogy a rossz miniszterelnök miniszterelnök-e?

A Magyar Gárda a cigánybűnözés kifejezés használatával per definitionem náci. Például.

Józan, ott a pont. Vagy elhiszed, hogy melléütés, vagy nem. Azért az é és az á egymás mellett van a klaviatúrán, hátha ez ad némi reményt a megértésre :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:30:00

klackner,

betű szerint GYF a miniszterelnök, most jó? Elég baj az nekünk.

A cigánybűnözés kifejezés használatától válik valaki nácivá? Hát ez a negyvenes évek borzalmainak legszörnyűbb torzítása, már bocs.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:31:34

dear klackner

prego

ön írta:"Mindez oda vezetett, hogy helyenként már (még mindig) nem lehet látni a különbséget a Fidesz és a nácik között. "

válaszoltam:"Mondjuk ha te tényleg nem látsz különbséget a Fidesz és a nácik között (lehet azt is definiálni kéne, hogy mit értesz alatta), akkor azért az sem teljesen világos, miért nem a népszava fórumában írsz, mert ezt még a máshol nem láttam gyakran leírva."

tartalmilag és formálisan hol itt a félreértés?

A 10% parlamenti jobbiktól (ami egy elkúrt gazdasági válság idelyén lehet több is ugye) egyrészt az a gyanúm ön, valójában sikítófrászt kapna (én sem érezném magam jól) , másrészt gondolkozzon el, hogyan lehet egy ilyen párt szavazóbázisát értelmes gondolatokkal befolyásolni.

Természetesen szaporíthatjuk így a hülyeséget (adjunk neki táptalajt), ha ez kényelmesebb, de akkor tessék szembenézni a következményekkel is.

Ha ez eddig nem derült ki, vannak tetemes fenntartásaink a Fidesszel szemben is, bár Ferencék erősen próbálják azok jelentőségét relativizálni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:32:18

huba,


a MG GYF regnálása alatt aktivizálta magát, és az alatt is jött létre. Kire kenjem? Csak nem a Zorbán itt is a hibás? Bár tudom, Az mindenért. Nekem pl. holnap sok dolgom van, orbánozok is kicsit majd.

Most fasizmus vagy nácizmus? Eztet el köllene azért dönteni. Cigány-ügyben már megírtam a véleményemet, nem ismétlem meg.

mr. pharmacist1 2008.06.08. 01:36:43

"szervezetileg pedig megfelenek a fasizmus fogalmának"

wmf, ezt hogy?


klackner,

a legitimáció nem csak a szavazattöbbség függvénye, hanem feltételeké is. épp ezért azon érdemes lenne gondolkodni, hogy amikor kiderült, megbuherálták a költségvetést, ez nem teremt-e új feltételeket?

mi a náci definíciója akkor?

szusz 2008.06.08. 01:36:44

kedves CrL,
szerintem sem szabad elfeledkezni arról, hogy mi volt itt 90 előtt. és átértelmezni sem szabad a saját szájízünk szerint, ahogyan a pártok szeretnék. én csak a nyolcvanas évekre emlékszem, de arra jól. ezért sem erre, sem arra nem tudnak megtéveszteni. akkor is a hazugságot gyűlöltem leginkább, ami a rendszernek fontos eleme volt.
igen, a modern konzervatívok iszonyúan hiányoznak! hol vannak? én bennetek is reménykedek :)
szavazni pedig kell, mert fontos jelzés minden alkalommal. ezért is fontos most a liberális párt számára, hogy a liberálisok nem támogatják. tudom, az igaz konzervatívoknak nehéz a dolguk. kisebbik rossz, meg ilyenek. de nem csapda ez?
eddig a pártok egy jelzést kaptak a szavazóktól, de az erős volt: populizmus yes!

klackner 2008.06.08. 01:37:06

Gabrilo,

mér, nem betű szerint ki a miniszterelnök? Ha nem világos, álláspontjával az a bajom, hogy a Fidesz kommunikációs stratégiájának szolgai másolása (itt a "szolgai" nem morális, hanem nyelvi minősítés kíván lenni). A Fidesz szerint Gyurcsány nem miniszterelnök, ezért nevezzük "állítólagos miniszterelnöknek". Szerintem ez szánalmas.
Ami a másik problémát illeti: igen, aki szerint létezik cigány- magyar-, német- akármilyenbűnözés, az náci. Mert genetikai alapokra vezet vissza társadalmilag elítélendő cselekedeteket. (Tudja, hogy a csecsemőgyilkosok közt arányait tekintve sokkal kevesebb a cigány, mint a "magyar"? Akkor a csecsemőgyilkosság tipikus magyarbűnözés?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:40:22

fasizmus és nácizmus sincs 0:
csak fasiszta mg, azért nem nácit irtam, hogy plkorekt legyek.
nem orbánoztam arrol leszoktam már 2-3 éve.
Ti meg felejtsétek azt el, hogy minden balos orbánozik. na punktum.
Ja és vona gábora kend.
Vagy a magyar társadalomra. Gy F nek annyi köze van ehhez mint O F nek

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:44:14

Kedves Klackner,


A miniszterelnök legitimációjával mindenképpen problémák vannak. Tudja, volt egy beszéd Őszödön. Betű szerint persze miniszterelnök. De én morális fundi vagyok, nem csak a betűket nézem: 1933-ban pl. Németországban is megválasztottak valakit. Oszt mi lett a vége.

Amúgy téved, a MG nem genetikai alapjaira vezeti vissza a cigánybűnözést. És aki genetikai alapokra vezet vissza ezt-azt, az nem feltétlenül náci. Nézze meg a 20. század elején a balos-progresszív irodalmat, bolondultak az ilyesmiért. És az első Rasszbiológiai intézet Svédországban nyílt, nem a nácik alatt (kis abszurd: az egyetlen, a sterilizáció és egyéb dolgok ellen tüntető kis csoportocska ugyanebben az országban egy náci csoportocska volt, csak a példa kedvéért).
A múltkor arról volt szó, hogy három cigány belép a gárdába, akik minden további nélkül fogadták (volna) őket. Ha a genetikai alapokra vezetnék vissza a cuccost, akkor ilyet nem tennének. Mellélőtt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:45:18

Vona Gáborra kenjem a "cigánybűnözést"? Mér, Vonagábor cigánybűnözik? Nemá!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:46:46

gabrio, akkor maga szerint nincs baj a gárdával
(alkalmazkodok)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:47:24

huba,

nem ezt mondtam, megvan a különbejáratú véleményem. De a MG nem náci, ennyit állítottam.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:48:08

klackner

Cigánybűnözés faji alapon nem létezik, nyilván. Kultúrális, civilizációs alapja viszont van. Aki ezt letagadja az vak, aki ezért engem alkalmasint lenáciz, azt meg kiröhögöm.

Ha ezek után érdekli a témáról a véleményem, jöjjön vissza két hét múlva, mert ha visszakapom a jobb kezem, befejezem az erről írt cikkemet.

klackner 2008.06.08. 01:48:22

Bazalttufa,

idézett gondolat az én értelmezésemben (eredeti szándék szerint) azt jelenti, hogy a különbség létezik, de helyenként nem látható. Addig nem látható, amíg Bayer, Morvai és némely társuk belemászik a képbe és amíg a Fidesz hagyja, hogy belemásszanak a képbe. Amíg Deutsch Tamás taktikai okokból megvédi Bayert. Szerintem Orbán nem náci. Bayer náci. Horn Gyula komcsi. Gyurcsány nem komcsi.

Ettől még utálom Orbánt is meg Gyurcsányt is.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:48:31

ne azt a nemlétező fogalmat, hanem a gárdát kedves gabrilo

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:49:31

én se állitotam, hogy náci fasiszta

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 01:53:30

bazalt
kezdek rossul látni, de mi is a kulturális alapja az ön álltal használt kifejezésnek röviden?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:53:42

Klackner,


DT éppenséggel azt nyilatkozta a hetiválasznak, hogy Bayer Zsoltot személyesen elküldte a halász falára. Nem elég uptodate.
Bayer náci, viszont GYF nem komcsi. Erről most hirtelen az jutott eszembe, amit Tölgyessy mondott, hogy ti. amikor a "komcsik"-ról van szó, vetíteni lehetne GYF képét, mert mindennek megfelel, amit a komcsikról szóló sztereotípia tartalmaz (komoly komcsi karrieres múlt, folytonosság - Apró-villa, stb.). Akkor az mitől nem komcsi, az a fírög?

Huba,

a Gárdával van bajom. Egy kollektivista brigád, a kollektivizmustól meg alkatilag irtózom. Nem ad megfelelő választ, egy párt szervezete, és nem az ő dolguk a rendfenntartás, stb. Viszont egy létező problémára adott válasz(kísérlet)ként született meg.
Ha ez a cigánytéma ébreszti fel magukban a libidót, mondom, már megírtam a magam cikkét, Rendkívül Toleráns És Progresszív Kommentelőktől meg is kaptam érte a náci jelzőt. Annyi baj legyen. Ha tényleg érdekli magukat, keressék meg, újra nem futom le ezt a kört.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 01:56:14

Huba,

nem akarok Tufa úr helyett kommentálni, de neki most fizikai korlátai vannak, így megkísérlem:

Nem minden kultúra egyforma, és ellentétben a libsi relativizmus állításával, nem minden kultúra egyenértékű. Ha egy kultúrában semmi probléma nincs az erőszakkal, a lopással, ahol nincs értéke a magántulajdonnak, stb. az nem lesz egyenértékű a mi kultúránkkal, azzal a zsidó-keresztény valamivel, ami az életet, tulajdont, stb. tiszteli. Így ha egy kultúrában elterjedt az ól kifosztása, meg a szomszédok terrorizálása, az a szememben nem kultúra.

Hiperérzékeny balliberálisok ezt nevezik rasszizmusnak, meg egyebeknek.

klackner 2008.06.08. 01:58:54

"A múltkor arról volt szó, hogy három cigány belép a gárdába, akik minden további nélkül fogadták (volna) őket. Ha a genetikai alapokra vezetnék vissza a cuccost, akkor ilyet nem tennének. Mellélőtt. "

Aztán, mit ad Isten, nem léptek be. Éppenséggel az ön lelkes kommentjével ellentétben nem is volt állítva, hogy minden további nélkül fogadják őket. Az volt állítva, hogy majd az illetékes alapszerv megvizsgálja a kérésüket. De nem vizsgálta, mert még előtte visszaléptek.

Ahogy mondani szokás: a kecske és a káposzta is. A cigányok jönnének, de mégse kellett felvenni őket. Gyenge kommunikációs akció volt, ha elég szegény volt a három belépőjelölt, akkor talán háromezer forintból meg is úszta a Magyar Gárda.

Kedves Gabrilo, kezdek egyre jobban elkedvetlenedni. Kezdetben még csak úgy tűnt, maga taktikai okokból el-elnéz egyes együttműködéseket, de azért utálja a Jobbikot, meg a Magyar Gárdát. Most meg már helyenként mentegeti.

Történelmi fejtegetéséből pedig csak a horogkereszt rehabilitációja maradt ki, a szvasztikára hivatkozva. Végülis, ha az Árpád-ház által szinte soha nem használt Árpád-sávos zászlónak lehetett kultuszt csinálni...

szusz 2008.06.08. 02:01:52

kedves bazalttufa,
ne felejtse ki majdani cikkéből a kulturális alapú afro-amerikai bűnözést, a bevándorló bűnözést és kérem külön szenteljen pár sort az ausztráliai őslakosokok bűnözési statisztikáinak is. kulturálisan...
viszont tudjon róla, hogy kevés kultúrált országban tudja majd publikálni... no offense :)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:02:07

szusz

Ezt a morális problémák vs praktikusan ennél csak jobb lehet vitát már többször körbejártuk, mi sem vagyunk egységesek a kérdésben. Az viszont biztos, hogy az elműlt 6 év olyan elképesztő mélypontra juttatta az országot, ahonnan nézve, mert onnan nézzük, a morális aggályok lassan elsüllyednek a bazdmegek tengerében.Mitöbb amennyire látom, ezzel sok liberális baloldali alapállású ember is hasonlóképpen van.
Na akkor milyen mély lehet az a gödör?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:05:32

A. ne nevez libsinek, én se neveztelek nácinak ( egyikünknek sincs rá oka)
Alapvetöen igazad lenne, ha a cigányság egy része nem asszimilálodot volna, de őket is baszogatják.
Alapvetöen a cigánykulturában is van értéke ezeknek, a megoldásban van különbség.
Az meg, hogy eröszakosak egy kétirányu probléma amiben a társadalom mindkét szegmense hibás persze nem ugyanakora részbebn.

klackner 2008.06.08. 02:08:25

Gabrilo,

Deutsch a "halász falára" kifejezést használta volna a Heti Válaszban? Én arra emlékszem, hogy szerinte Bayer cikke rossz és vállalhatatlan, de nem antiszemita. Miközben Bayer ezt írta (egyes balliberális újságírókra - vallásukat nem ismerem- meg a katolikus Ungváryra célozva): "Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust…"

Na ez szerintem mentegetés.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:09:00

Klackner,

ja, hogy ez a trükkjük volt. Aha. Lehetséges, nem tudjuk. A maradék amit mond, puszta feltételezés. Viszont genetikai alapú érvelést én még nem hallottam a MG felől. Ott fönt elmondom, mi a problémám vele. A MG nevezetű bolhacirkuszt (copyright by Ablonczy B.) nem tartom túl sokra. Csak azt mondom, hogy a jelenség, amire reakcióként létrejött, létezik. Ettől persze náci leszek, és rehabillitálom a svasztikát. Mivel nem interaktív vizuálisan is a blog, nem látja, most mit mutatok.
Akkor legyen szíves, idézze a MG azon megnyilatkozásait, amik a genetikai eredetre utalnak. Kíváncsian várom. Addig is elfelejtette, amit mondtam: a genetikai hivatkozástól nem lesz valaki feltétlenül náci, ezt igazoltam is egy példával - ettől még maga a MG sosem használt genetikai érvelést. Nem sikerül összehozni ezt a náci érvet.

De ha magának ez okoz megnyugvást, ám legyen. Árpádsáv-számolgatás 1%-os gazdasági növekedés mellett, az megy. De a falusi Juli és Mari nénik is biztos azért mesélnek rémtörténeteket, mert esténként a Mein Kampfot forgatják.

Elismerem a probléma létét, tehát náci vagyok, újfent.

Akkor jóéjszakát.

szusz 2008.06.08. 02:10:22

kedves bazalttufa,
a gödör mély. együtt ássuk :) ki kisebb, ki nagyobb lapáttal. én szeretném, ha nem így lenne. ezért olvasom a konzervatóriumot. mert innen is remélek valami frisset, mást. és az előző hozzádszólásom végén nem véletlenül van smiley, nem sértésnek szántam, hanem segítségnek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:10:52

Kedves Klackner,

hogy a fejemhez vágja Bayert, azzal rossz fát hugyozott le. Parancsoljon, íme én és Bayer:

reakcio.blog.hu/2008/04/06/a_medenceben_es_azon_tul

Ugorhatunk?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:11:45

ha beszédből idézek mg avatásról az jó lesz gabrilo?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:12:33

kedves szusz

Abban a formában, ahogy én megírom, sokan megtették már az afroamerikai bűnözéstől, a hollandiai, francia muzulmán bevándorlókig sok helyen. A téma megközelítése talán nem illeszkedik a liberális felfogásba, de ma már legitim a mainstream vitákban is. Itthon egyenlőre még nem az, ezzel tisztában vagyok. Amikor hasonlókért implicit lenácizzák Debreczeni Józsefet (népszabadság), Tótát, - tul. bárkit -, aki a PC doktrináit megszegi, akkor a náci szó súlyát könnyen dobom le magamról.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:15:04

A baloldal genetikailag degenáraltjait ki kel irtani, megfelel
ja igen nem pontos de minden szó benevolt 3 mondatban aminek ez volt az értelme. ezt a horty miklos társaság elnöke mondta. Volt ön már gárda avatáson?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:17:34

A cigány (és a hozzájuk kapcsoldó MG) ügyét kérem halasszuk el! Részletes választ írok két héten belül, ha meglesz a jobb kezem. Promise.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:18:12

huba,

nem voltam gárda-avatáson. És vsz. nem is leszek. akkor idézzen kérem! (Hivatkozással, linkkel megtámogatva)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:20:19

weisz manfréd huba

Mit csináljak(junk) a HM társaság kretén elnökével? Véleményem: undorító. Mi mást?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:20:26

K,

a kedvéért a BZS-témára vonatkozó részlet a DT interjúból:

"Annyi igaz, hogy horngábori stílusban küldtem el Zsoltot kalandos helyekre, miután azt olvastam tőle, hogy az antiszemitizmus indokolható. Van olyan régi a kapcsolatunk, hogy így is hangot adhattam nemtetszésemnek. Erre ugyanis nincs magyarázat, teljességgel vállalhatatlan. Ráadásul az ilyen, egymást hergelő megnyilatkozások - Ungváry Rudolf írásai, Kornis Mihály munkássága, Zsolt cikke - veszik el annak a lehetőségét, hogy higgadtan beszéljünk ezekről a kérdésekről."

klackner 2008.06.08. 02:21:30

Gavrilo,

nem tudtam, hogy egyszázalékos gazdasági növekedés mellett ciki szóvátenni, mondjuk, az Árpád-sávot. Aszittem, legalább ezen a blogon nincsenek ennyire sorosan kötve a hozzászólók.

Hogy Juli néni meg Mari néni mit mesél, az már egészen zavaros a kommentjében. Milyen probléma létezik?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:21:51

idézni nem tudok linkel ilyesmi, nem csináltam hangfelvételt.
elnézését kérem
ha ön a gárdárol beszél, honnan veszi informácioit?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:22:04

Tufa,

majd meglássa maga is mi lesz ha ír erről:))) Megkapja maga is a nácifasisztarasszista jelzőt. alapítunk utána klubot?:)

klackner 2008.06.08. 02:24:07

Aha,

akkor ezek szerint sikerült máris Ungváryt felelőssé tennie Deutschnak Bayer cikkéért (bár Ungváry nem azt mondta a műsorban, amit Bayer írt) és továbbra sem nevezte antiszemitának Bayert.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:25:15

Klackner,

Az árpádsáv egy hiszti. Egyébként nekem sem tetszik a kultusza. Aki átélte azt a korszakot, azt nem érdeklik a heraldikai finomságok, és én ezt abszolút megértem és el is fogadom. És nem is tartom jófejségnek a csíkos zászlóval való bohóckodást, csak arra céloztam hogy sem ez, sem az "antiszemitizmus" nem a legnagyobb problémák.
a cigánytémát befejezem, mert már befejeztem:

konzervatorium.blog.hu/2008/05/09/ciganyok_bunozes_gardazas

huba,

nem tudok sokat a gárdáról. Azért kértem magát, igazolja a genetikai bizbaszt. Mivel Ön és K. állítják, hogy a Gárda ilyen alapon tesz különbséget. Mivel önök állítják, a bizonyítás terhe is az önöké, áj em szorri.

szusz 2008.06.08. 02:25:20

kedves bazalttufa,
utálom a doktrínerséget. viszont éppen, hogy divat lett a cigányokat cseszegetni. ez nem jó. a PC-ség sem mindig jó. beszélni kell. csak arra céloztam, hogy a cigányok helyzete nem egyedi. az adott népcsoportok viszont egy fontos dologban hasonlítanak - és az nem a kultúrájuk. voltam bevándorló helyzetben, tudom miről beszélek. pedig civilizáltan viselkedtem :) de ez komoly téma, én pedig indulok aludni, szevasztok!

klackner 2008.06.08. 02:26:11

"Van olyan régi a kapcsolatunk, hogy így is hangot adhattam nemtetszésemnek."

Kész szerencse.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:27:08

klackner,

a jóisten szerelmére. Elébb azt állította, DT azt mondta az interjúban, szerinte BZS cikke nem antiszemita. Láthatóan az idézett szövegben ilyen nincs. Ezek után azt vési föl hibaként, hogy NEM MONDJA, hogy antiszemita. Ez a sületlenség mélypontja.

akkor rugózzon az antiszemitizmuson, DT is biztos az. Nyilván ő vezeti majd a rohamosztagot a pogromban.

Na én ezek után tényleg leléptem.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:29:33

Én annak tudatában írom. Vállalom a lenácizást is, ha végre elindul vmi normális társadalmi vita, épkézláb válaszokkal kurucinfós (tényleg náci) megoldások mellőzésével.

Olyan demográfiai, gazdasági elemzés (félkész) jutott a kezembe az ügyben, hogy lefordultam székről.

klackner 2008.06.08. 02:31:58

Gabrilo,

már megint csúsztat, aztán ezt kihasználva másokat kioktat.

Nem állítottam, hogy Deutsch a Heti Válasznak mondta, hogy Bayer nem antiszemita.

"Deutsch-Für Tamást az ATV-ben a Fidesz 20. születésnapi ünnepsége kapcsán arról kérdezték, hogy volt-e szó a rendezvényen a jelenlévő Bayer Zsolt írásáról.

Deutsch-Für elmondta, ő maga beszélgetett Bayer Zsolttal és neki is elmondta: vállalhatatlan és rossz írásnak tartja a felháborodást kiváltó publicisztikát, ugyanakkor nem tartja antiszemitának a publicistát."

www.hirszerzo.hu/cikk.deutsch-fur_bayer_mondata_vallalhatatlan.61636.html

Gondolom, egy és ugyanazon beszélgetésről van szó. De persze lehet, hogy tisztességes fideszes a komcsi ATV-nek eltartott újjal nyilatkozik.

Kedves Gabrilo, lehet, hogy nem én vagyok sületlen, hanem a maga tájékozottsága, hm, egyoldalú.

klackner 2008.06.08. 02:34:01

Ja és nem újj, hanem ujj. És még ez nincs is egymás mellett.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.08. 02:35:21

gabrilo
A azt nem gondolhatod komolyan hogy a gárda eszmeisége, a médiafelületen tul, különbséget tesz c és c között
B ne legyél érzékeny nem vagy náci, vagy fasiszta
C uri becsületszavamat adom, hogy a fentebb leirt szöszenet elhangzott söt zsidoztak is rendesen
D a nevem jámbor andrás keresen rá a neten és néze meg a kurucos linket. ha gárdáról beszélünk igy korrekt
E ha gondolja ezután küldjön el a kurva anyámba
F látja a cigányságrol beszélünk és mi lesz: gárda
ez a baj(persze én is tehetek brola)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:36:03

szusz

Két sorban nem tudom tisztázni még a kultúrális háttér szerepét sem, az egész érvrendszeremet meg pláne. Annyit előrebocsátok, nem a kollektív bűnösség elvét akarom kultúrális mázba csomagolni, itt az alapvető fogalmakat is meg kell piszkálni a tisztánlátáshoz. Szerintem.

Tehát két hét múlva.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 02:41:48

klackner

Bayer ZS. cikke antiszemita volt. El tudom képzelni, hogy DT Bayert viszont amúgy nem tartja antiszemitának. Szerintem mondjuk simán az, de ettől még DT gondolhatja másként. Ő feltehetően jobban ismeri.

klackner 2008.06.08. 02:47:17

Tufa,

na eddig eljutottunk. Egyébként közben elolvastam Gabrilo belinkelt cikkét (a Reakcióról) és ANNAK mindegyik sorával egyetértek. És most már baromi kiváncsi vagyok a két hét múlva megjelenő cikkedre.

Legkésőbb akkor visszajövök.

Na, jóccakát!

doktorur 2008.06.08. 07:58:04

Te Jóisten! Ez így reggel elég tömény nekem :) Grafománok :)

Azért az megérne egy kiadós szemantikai és vitakulturális elemzést, hogy a díszes társaság hogyan jutott el kb. 10 hozzászólás alatt az szdsz elnökválasztásától a Magyar Gárdáig. Szép-szép :)

scsaba1 2008.06.08. 09:22:00

aachi 2008.06.07. 23:12:43 postja
(Fidesz-komcsi névsor)

Nemártana némi bizonyítás is. Linkeket várnék stb, cikkek, dokumentumok, önvallomás
....
Az kevés, hogy a pártközeli kacsamagazinban olvastam. Meg hallottam valahol
Különösen a III/xxx-es vádak érdekelnének.

Míg például Medgyessy elismerte az érintettségét (igaz előbb reflexből letagadta), miután kiderült a D-209-es ügy. Horn Gyula - szintén saját elmondása szerint- a hidaknál teljesített őrszolgálatot '56-ban. Majd a rendszerváltás előtt külügyminiszter volt, hogy csak a jéghegy csúcsáról szemezgessek.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 09:22:38

Hát ezzel kapcsolatban határozottan csatlakozom doktorúrhoz...mi a halál folyik itt gyerekek?:)

Látom, h a törésvonalak fölött őrködő láthatatlan kéz szépen a Magyar Gárdáig vezette az szdsz topicot, ezmárcsak így van itten, de azért most nagyon meglódultak a klaviatúrák, ánbilivebül:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 10:14:08

Vagyis szószerint kéne emlékeznem minden egyes DT-interjúra?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ez már nem is szánalmas, ez nevetséges:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

CrL 2008.06.08. 10:44:05

Sir Humprey, éjfél után előjöttek a vénfarkasok, meg kellett védeni a családot, Gabrilo volt ügyeletben ahogy figyeltem.

szusz 2008.06.08. 11:02:56

én igazán próbáltam a szadiról is beszélni, meg arról, hogy miért fogyott el a szavazótábor, de az nem volt olyan érdekes :) mi az a vénfarkas?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 11:12:42

CrL,

én és a vörösbor voltunk ügyeletben:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 11:33:13

Teljesen logikus: ha a Szadesz a téma, akkor az MG-ről kell beszélni vagy BZS antiszemitizmusáról.
A Szadesz csak mint tagadás létezik. Egyre csökkenő számú kis Luci Ferik.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.08. 11:34:07

felteszem még egyszer a kérdést, de már nem is várok rá választ, ugyan miért táncol vissza az szdsz az all in-től? bővebben az első 10 komment között

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 11:49:36

paulkemp: Fodor azt is nyilatkozta, amit írtál, meg mást is. Hogy megváltozott személyi feltételek között lehetséges az együttműködés. Koalícióban, vagy kívülről támogatva a koalíciót, álellenzéki szerepben. Meglátjuk, mi lesz.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:06

Vörösbor!Ez az!Így kell ezt csinálni, nem vitás:D
Állíthatom, szárnyakat ad:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:53

Hámfri,

in vino veritas. Nem élet az élet nélküle:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:21:26

Ahogy nézem, a "veritast" ki is hozta belőlem a "vino". Különösen a redvás komcsis résznél.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 12:25:59

A kommentpolitikánk változott. Ezentúl kommentelés előtt szondát kell fújni.

CrL 2008.06.08. 13:11:36

hehe, 21 év alatt meg nincs kommentelés!

ide is illik, tessék már a der spiegel is utánajárt...lol

www.hirszerzo.hu/cikk.az_eroszakra_kesz_magyar_gardarol_ir_a_der_spiegel_.68702.html

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 13:19:47

"A kommentpolitikánk változott. Ezentúl kommentelés előtt szondát kell fújni."

Elnyomó.

dissou 2008.06.08. 14:48:38

en megint bedobnam regi maniamat, miszerint mielott arrol vitatkozunk kit kinek minositsunk, naci v. komcsi definialni kellene a fogalmakat. Szted Gabrilo ki naci, csak az akinek nsdap tagkonyve volt, vagy lehetseges hogy van valami gondolati magja a mozgalomnak/politikai iranyzatnak aminek felvallalasa naciva teszi az embert ha meg nem is vallja magat annak. Ha igen, szerinted mik ezek? es mi a helyzet a kommunistaval. mert nekem ugy tunik, hogy a komcsi belyeget nagyon konnyen osztod, mig az ugyanilyen alapon kiszort naci cimkek ellen ezerrel horakolsz. A gardaval kapcsolatban pedig nincs igazad, nem kozbiztonsagi porblema hozta oket letre, hanem csak az egyszeru teny: minden tarsadalomban leteznek ket neuronos emberek. Az egyk neuron a jobb labat vezerli, a masik a balt. Ezek ebbol kovetkezoleg imadnak menetelni, olyan subkultura, mint mondjuk akik szeretnek egymas szajaba hanyni kuras kozben mindenfele muanyag es gumi cuccokba oltozve, vagy monjuk a boros buzik. Nem kell ennek oly nagy feneket keriteni. Ha ezt elvezik, egeszsegukre. Egy kis neznivalo:
index.hu/video/2008/03/15/jobbik_naggyules_gardista_masnival/
Ajanlom figyelmedbe a mellekelt videobol a csaj szoveget. Akar egy uttoro cspatgyulesen is elhangozhatott volna anno. 2134-as szamu uttorocsapat vigyaaaaaaaaaaaazz, zaaaaaszlonak tiszteleeeegj! Horrrrrr!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 15:18:25

Dear Dissou,

Ebből a videóból kiderül a gárda nackósága? Nem tudom, nekem csak az derül ki, hogy a csajszinak már megy a hátraarc is, kapitányúrjelentem. Jó neki. Horngyufásan kérdeném: Naés?
Fentebb az úriemberek azzal próbálták magyarázni a náciságot, hogy ügye biológiai-genetikai alapon határozzák meg, ki hogyan viselkedik és ez alapján lesz valaki alsóbb-és felsőbbrendű. Ez persze nem nácizmus, hanem rasszizmus. A nácizmus ennél kicsit több, és én ehhez tartom magam, ugyanis nem szeretem az áldozatok emlékét ilyen pongyola relativizmussal besározni.
Sajna én a gárdától ezen a felvételen és máshol sem hallottam, hogy akinek xy számú pigmentnél több/kevesebb van, az 100% hogy bűnöző. Így a gárda nácizmusa nem igazolt, csak pöfékelt.
az persze a maga figyelmét is elkerülte, hogy megvan a véleményem a gárdáról, és azt fentebb meg is írtam. De az nem baj. Még ha nem szeretem is a gárdát, mivel nem hiszem el, hogy barnainges hitleristák, jómagam a gárdával egyetemben az vagyok. Már megint a dialektika megy nehezen?

Pontosan nem tudom, mi hozta létre a gárdát. Asszem az a vonagábor nevű entitás lehetett. Azt viszont tudom, hogy sokat rugóznak a cigányokon meg a bűnözésen. Ez utóbbira mondottam - szarok rá, hogy hívják -, hogy a jelenség_létezik. Tehát valós jelenségre reagálnak, még ha rosszul is.
Most látom csak, barnaing van rajtam.

A komcsi meghatározásánál ragaszkodom annak klasszikusaihoz, azaz Marx és Engels elvtársakhoz. Szerintük pedig a komenyizmus nem eszmény, nem megvalósítandó cél, amihez a valóságot hozzá kell igazítani, hanem az a valós mozgalom, mely a jelenlegi állapotot megszünteti - így a kommunizmus az volt, ami a SZU-ban, Magyarországon és sok más helyen létrejött. Az azt fenntartó, annak farvizén evező, annak hasznából lébecolók a komcsik. Tkp. ők hítták magukat annak, hát ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?

Nem olyan vészesen bonyolult dolgok ezek.

szusz 2008.06.08. 16:01:06

hááát, Gabrilo (látom te vagy a vasárnapi ügyeletes is), én inkább azt látom, hogy a következő játék folyik: az a komcsi, akire én azt mondom vs az a náci, akire én azt mondom.
elvhű kommunistát keveset láttam még életemben. hatalmával visszaélő rongy embert az előző rendszerben viszont bőven. ilyeneket most is látni vélek. a címkézés az egyszerűeknek való. segít beazonosítani az ellenséget. és a pártoknak szüksége van az ellenségképre mint identitásgyártó erőre. miért ne használnák? baromi jól működik...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 16:38:35

szusz,

Ez panel vót:(

elvhű komcsit nem is nagyon lehet találni, mert mint azt a névadó ideológusok idézete is mutatja, ez nem elv kérdése.
Továbbá nem "akire én mondom", hanem ők mondták sokáig magukra. 89 környékén biztos megvilágosodtak.
Eeehhh.

dissou 2008.06.08. 17:12:32

gabrilo, hol irtam, hogy a garda nacko sztem menetelesmanias szubkultura, amit nem a videki bunozesi hullam hivott eletre, hanem a meneteles, mint olyan iranti vagy, egy szubkultura amit a komcsik alatt az egesz tarsadalomra megprobaltak raeroltetni, (akarcsak a naci nemetorszagban anno) szval a garda csak meglovagolja a bunozesi hullamot, mert igencsak kezre esik.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:20:30

dissou,

a menetelésmániával még ki is egyezek. Ez a "meglovagolja a bűnözési hullámot" viszont olyan, mint egy die-hard atlétával spékelt macista tétel:(( Vagy igen, vagy nem.

aachi 2008.06.08. 17:39:19

Gabrilo

"Az árpádsáv egy hiszti.... És nem is tartom jófejségnek a csíkos zászlóval való bohóckodást, csak arra céloztam hogy sem ez, sem az "antiszemitizmus" nem a legnagyobb problémák."

nálad ez ilyen beépített panel? nem lehet mindent besöpörni az asztal alá ezzel a primitív érvvel, hogy "nem ez a legnagyobb problémánk". Inkáb lépj tovább és a gárdáról is jelentsd ki hogy "nem tartod jófejségnek" ahelyett ahogy itt kézzel lábbal véded őket. mindenki tudja mi a céljuk, te meg adod itt a hülyét.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 17:47:06

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 12:14:53
in vino veritas." -- Ezentúl valahogy megjelölhetné (vinometer?) az így írt szövegeit, hogy tudjuk mi a veritas.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:55:13

aachi,

ja, adom itt a hülyét. A gárdának a célja biztos a halálbrigáddá válás, a cigány-és zsidógyerekek táborba hurcolása, és ott elgázosítása. Wake up, hombre!

Hogy mi a probléma? Az, hogy a falun Mari és Juli néni retteg: rettegnek, mert folyamatosan terrorizálják őket, kirabolják őket, és bántalmazzák őket. Biztos mert nácik és gárdisták. Ja, meg antiszemiták is.
Meg az a baj, hogy van egy impotens kormányunk immáron sokadik éve, akik a gazdaságot csődbe vitték, a bűnözők helyett pedig a diákokat és a polgárságot veretik végig a Belvároson - a Rend és Törvény fenntartására viszont képtelenek.
Az intézményeket helyben hagyták, és a Nagy Dumák mellett semmire nem voltak képesek, csak az adó-és járulékterhek növelésére. Válaszul egy kiszivárgott megoldási javaslatra beindították a nyuggerkommandót.

Egy szarban fetrengő ország, nagyban köszönhetően Ferkónak és az aufklérusnak, maga szerint meg a magyargárda a problémák alfája és omegája.

Maga melyik adást nézi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 17:56:59

ps.1

vinometer bekapcsolva, hétvége van (meg különben is)

ps2.

aachi, türtőztesd magad, előre szólok. Az én nagy toleráncsságom is véges, ma nem fogok sokáig tűrni. Alkalomadtán kiváglak, ha nem tartod magad a normákhoz.
Ha te is, én is. Ellenkező esetben könnyes búcsú.

CrL 2008.06.08. 19:49:04

Gabrilo, mindig ez az ön és kútmérgezés... értsd már meg, addig nem fog beindulni a gazdaság, javulni a munkanélküliség, fejlődni a rendőrség, tisztulni a korrupt politikai elit amíg feketeruhás pofonra váró eltévedtek masíroznak a falvakban viperáikkal. A Miniszterelnökünk pedig nem mehet mindenhova megvédeni mindenkit.

CrL 2008.06.08. 19:49:44

pedig megtenné, hidd el

doktorur 2008.06.08. 19:54:26

CrL: ez oltári volt! Ekkora marhaságot rég olvastam :) Remélem komolyan gondoltad, mert ha vicc volt, az nem ér!
:D

aachi 2008.06.08. 20:24:17

Gabrilo, melyik normát sérti a hozzászolásom? azt hogy itt tilos ellenvéleményen lenni?

a Gárda majd megoldja a gazdasági gondokat, a kormányváltást? a rendőrség nem tud rendet tartani? tisztára mintha a kurucinfón lennénk. ez egy mérsékelt mértékadó blog akar lenni ebben biztosak vagytok? :) Ahol a Gárdát védő magatartást kritizálni merészelőket kitiltással fenyegetik? gondolkozzatok már el egy két percre. de komolyan. nagyon komolyan.

aachi 2008.06.08. 20:31:25


"AMIBEN HISZÜNK

A bolsevik- és nemzeti szocializmust a legerkölcstelenebb politikai berendezkedésnek tartjuk azok totalitárius, kollektivista és értéknihilista tulajdonságaik miatt."

kivéve a magyar gárdát! :)

aachi 2008.06.08. 20:34:10

"Félreértés ne essék: nekem nem tetszett a Fidesz széljobb felé való nyitása"

de a magyar gárda az tetszik? ez hogyan lehet? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 20:38:55

aachi,

a rendőrség tényleg nem tud rendet tartani - főleg vidéken. És már legalább huszadszorra mondom, egyáltalán nem csípem a gárdát. A miértet lásd fönn. De attól, mert nem csípem, mert szerintem rossz válaszokat ad, nem feltétlenül náci. Vagy amit az ember utál az csak náci lehet? Naugye. TEHÁT mégegyszer, mert a retardáltaknak úgy tűnik, nehezen megy a felfogás: NEM tetszik a magyargárda. Amikor megalakult sem tetszett. Viszont létező problémákat feszegetnek, csak a válaszaik rosszak rájuk. Érthető, vagy rágjam még a szádba néhányszor?

A nemzeti szocializmust maga ismeri? De most komolyan kérdem. Tudja, arról a rendszerről beszélek, ami 4,5-6 millió közötti zsidó, és sok más ember életébe került. És Európa lerombolásába. Tudta? Nem tudta eddig?
Akkor most gondolkodjon el azon, hogy a "náci" jelzőt mire dobálja össze-vissza. És hogy maga szerint mennyire mocskolja be ezzel az áldozatok emlékét.

Segítek a vezére szavaival, hátha úgy megérti: nem kicsit, nagyon.

CrL 2008.06.08. 20:41:19

doki: miért nem ér? ;]

doktorur 2008.06.08. 21:04:01

Crl: egyrészt mert magas labda, másrészt elveszi az örömömet :) Bár aachi kommentjei mellett még akkor is kispályás lenne, ha komolyan gondoltad volna :D

aachi 2008.06.08. 21:10:35

Gabrilo,

ad1, a rendőrség soha nem fog tudni rendet tartani. nem állhat mindenhol ott egy rendőr.

ad2, "amit az ember utál az csak náci lehet?" amikor egy párt katonai jellegű szervezetet alapít, azt nem hívhatom folyton egy párt által alatott katonai jellegű szervezetnek. látott már ilyet a történelem. akkor a nácik csinálták. egyszerűbb nácinak hívni. A célok, az ideológiájuk is hasonlóak. ami úgy néz ki mint egy pohár, meg olyan mint egy pohár az már csak pohár.

ad3, nem kellene két hszn belül egyszerre felszóltani a kultúrált viselkedésre, aztán meg retardáltozni. előtte meg félkegyelműzni, kvázihumanoidozni. vizet prédikálsz / bort iszol egyfolytában.

ad4, hány embernek kell meghalnia hogy valamit nácinak lehessen hvni? nem elég ha ugyanolyan az ideológia, szervezkedés, ha ugyanazok a célok?

ad5, nincs vezérem, vezér a jobboldalon van, a "vezénylő tábornok" aki maga "jel", "kossuth lajos reinkarnációja", "közép európa legjobb politikusa", akit 3 bukta után se zavarnak el. na ő a vezér :)

phaidros 2008.06.08. 21:30:10

aachi,

1. Tehát akkor sehol se álljon rendőr, ugye, ugye ér semmit? Vagy hol álljanak?

2. Ha egy párt vezetésében volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők vannak, akkor miért hívjam azt a pártot volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők által vezetett pártnak? Miért nem mondhatom azt, hogy komcsik, illetve mivel volt - posztkomcsik?

3. Visszautalnék a 2. pontra. Miért ne nevezhetnénk nevén a dolgokat? :D

4. A nácik a Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt tagjai voltak. Azaz szocialisták, ciki. Egy antiszemita automatikusan nem lesz náci, csak antiszemita, akárhogy is szeretnéd. Az, hogy nácinak nevezed, azzal csak a baloldal politikai céljait szolgálod, de nincs köze a valósághoz - pl. ahhoz, hogy egy felmérés szerint az MSZP szavazótáborában több az antiszemita mint a jobboldali táborban. Ajánlom X polgártás Néphülyítés c. blogját, az illető baloldali. Mellesleg a nácik módszereit gyönyörűen alkalmazták a kommunisták - azok is, akik most posztkommunisták. Akkor most mi van?

5. Emlékszel az elmúlt 2 évre, amikor ezeket írod? :)

phaidros 2008.06.08. 21:33:25

Egyébként bírom azt, amikor elmondják, mit nem lehet, de hat éve vannak, és képtelenek voltak bármilyen pozitív lépést tenni az ügyben. Nem értem mire fel a véleményfelsőbbrendűség gyakorlatilag zéró eredménnyel, szerte a világban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 21:42:50

Najó, a műsor a következő:


ez a topik itten az eszdéeszről szól. Ami amúgy így is mérföldekkel több kárt okozott az országnak, mint a vonulgató-szónokló-hadisírgondozó gonosznáci magyargárda. Tehát kéretik a témához hozzászólni, mer' leszmégbazmeg.

Ha néhány ifjú kominger, és wannabe-munkásőr a gárdáról akar jeremiádákat zengeni, akkor menjen szépen át az amőbára, vagy a népszaga fórumára, és ott sírja ki magát. Ott bizonyosan alapvető elvárás is.
Amit el tudtam, elmondtam, mostantól csak a témábavágó felvetésekre reagálok.

nácizmus-relativizálásra meg pláne nem válaszolok. Ugyanis attól a gyomrom felfordul.

Ennyi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 21:46:19

Aachi, figyeljen mán (tudom, figyelni azt nem szeret. Már bebizonyította nekem másutt, de most valóban ezt hagyjuk el.) Phaidros is jó válaszokat adott, én meg adok másféléket. (Gabrilo helyett természetesen nem akarunk válaszolni.)

Visszafelé:

ad 5) Magam részéről teszek Orbánra. Nekem ő nem vezér, nem is tűnik vezér-szerűnek, inkább kifejezetten egy sima szociáldemokrata politikusnak tűnik, némi langymeleg "I love you Magyarország" marketinggel.

Náci vezért látni Orbánban: anakronizmus. Hogy is mondjam: röhejes. Se eszközeiben, se stílusában, se elveiben, se semmiben nem náci. Nem is hasonlít a nácikhoz, távolról sem.

Gyurcsány sem hasonlít semmiféle nácira, ha ez megnyugtatja. Ugyanakkor ennyi erővel (mint Orbánt) ugyanígy nevezhetné őt is bárki "vezérnek". Populizmusban is élen jár.

De miért is kell ezt magyarázni. Az elmúlt x év politikája erről szólt: Gyurcsány kontra Orbán, Orbán kontra Gyurcsány. Olyanok, mint két összekötözött hülye, vagy mint az időjárásmutató házikó. Volt idő, amikor már meg sem bírtam különböztetni őket. Gyurbán és Orcsány? Piros vagy narancs?

(NB, százszor inkább a fidesz, de ez most irreleváns)

ad 4) Tény, hogy egy ember sem halt meg. A demokratikus alkotmányt kellene megváltoztatni ahhoz, hogy az ilyenolyan szabadsági bizbaszt beszüntesse, és azonnal fel lehessen oszlatni valamit, aminek különvéleménye van a dolgokról. De különben lásd 1)

ad 3) Jót tett azért a figyelmeztetés, úgy látom, mert azóta tud értelmesen nyilatkozni.

ad 2) --> négyes pont.

ad 1) A rendőrség nem egyszerűen nem áll ott mindenhol, hanem amikor volna rá képessége vagy kötelessége, akkor sem áll ott (pl., ugye emlékszik, cigánybandákkal kapcsolatban sűrűn előfordul. Nos, mi az egyik fő motiváció, amiért a MG létrejött? – Ezt ellensúlyozandó, önvédelemből). Másrészt viszont amikor kontroverzív ügyekben kellett a rendőrségnek fellépnie, ott mintha túl "jól" teljesített volna. De szálljunk le a rendőrségről, mert ők a BM mindenkori kiszolgálói, tehát elsősorban fejétől bűzlik a hal.

aachi 2008.06.08. 21:53:37

gabrilo, erre még hagy válaszoljak. köszi.

phaidros,

1. ezzel nem értek egyet.nem is mondtam.

2. akkor hívhatod a fideszt is komcsinak/posztkomcsinak.

3. lásd 2.

4. a náci inkább szitokszó mint matematikai definíció bizonyítással. szitokszóvá vált ugyanúgy mint a fasiszta. aki olyasmiket művel mint a nácik arra nyugodtan mondhatom, mint ahogy a hülyékre is mondom hogy barom, pedig nincs is négy lábuk.

5. gyf nyert egy választást és egyszer sem bukott. a bizalmi szavazáson megerősítették, a pártelnökválasztáson is. mire kéne emlékezzek?

aachi 2008.06.08. 22:02:04

Gabrilo, fővesztés terhe mellett:))

Loxon,

ad5, nem mondtam hogy orbán náci vezér. ki nem figyel?! :)

ad4, már megint valami amit nem mondtam, amivel nem értek egyet, nem tartozik a tmához.

ad3, mit sem változtat a vizprédikáls/borivás tényén. aki moderátor az anyázhat, aki meg nem az nem. igen megtanultam az itten szabályt.:)

ad1, mivel nem olvasok kurucinfót ezért nem tudok olyan scifi esetekről amikor a rendőrség szándékosan nem védi meg az állampolgárokat cigányok támadásaival szemben.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.08. 22:11:06

Azt nem tudom, a fasisztázók tudják-e, a "fasisztázás" gyakorlatát kik indították útnak? Hm? Tipp? És hogy miért? Tipp?

Göbbels beszédeit ajánlom btw. antiszemitizmus témában. Noch dazu, az antiszemita nem feltétlenül náci. Marx pl. szövegeiben lenyomja Hitlert. Vonatkozó írást meg lehet találni a Judapest.org-on.

És hát, az a baj, hogy ez a csúnygárda nem művelt soha olyanokat, mint a nácik. Vonul,beszél, sírt gondoz. A nácik terrorizáltak, totalitárius államot építettek ki (mert hogy ugyi, kezükben volt egy állam, bár ez bizonyára apró különbségnek tűnik), és nem mellesleg megöltek néhány millió embert.
Ezeket nyilván mind a MG számlájára is lehet írni.
"a bizalmi szavazáson megerősítették, a pártelnökválasztáson is. mire kéne emlékezzek?"
Hogy témánál maradjunk: 33, Németország, választások. A demokratikus többség megválaszt egy bizonyos AH német állampolgárt és festőt - gyf-et pedig csak párttársai erősítették meg a Nagy Igazságbeszéd után, nem is a dem.több. Akkor most elmélkedjen ezen. Hogy talán attól, hogy valaki megválasztanak, az még nem ultima ratio a "felhatalmazásra". Továbbá küzjön kicsit a legalitás-legitimitás fogalmaival is. Mondanám, hogy Carl Schmittel is, de akkor lenáciz.

A fidesz posztkomcsi voltát már cáfoltam, nem teszem meg többször.

További nyafikat a náci veszélyről tehát kéretik átlőni a kapcsolat.hu-ra meg egyéb helyekre.
Megköszöntem a figyelmet.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.08. 22:43:20

Aachi, csak a 3. pontra válaszolok: örvendetes.
Egyébként megerősítette a benyomásomat. Nem figyel, és letagadja, amit egyszer már leírt. Bocs, ez tény. Ha akar, majd utánanéz. Egyébként ajánlom a Cavintont. Ilyen esetekre találták ki.

dissou 2008.06.08. 22:44:25

Gabrilo. Mi az a macista? Mindenesetre a macista szoveggel csak annyit akartam mondani, hogy a media mostanaban a gardaval kapcsolatban folyamatosan azt a kerdest sulykolja, hogy mi vegre vannak, jottek letre, mer ugyebar, ha semmi ertelmeset nem tudnak celkent meghatarozni nyilvan nacik, mer feketeben menetelnek, ami sztem is faszsag. Mindenesetre van egy nyomas a gardan hogy mi vegre vagytok, amit ok megprobalnak megvalaszolni. A kezenfekvo valasz, hogy aze mer szeretunk egy macso, erot sugarzo militarista kulsosegekkel operalo szervezethez tartozni, mer teccik a vezenyelt hatraarc, meg a rend erzete amit a testulet sugaroz magabol, no meg bukunk a fenyes pitykekre, es bakancsokra mint boros buzi az arasznyi szeles szegecselt ovre tul szimpla lenne letoknak, sa sok fasisztazo felkegyelmut aligha elegiteni ki, esetleg magunknak is ciki lenne bevallani mer nem eleg fennkolt aze. Nos akkor mondanak mast, ami eszukbe jut es adja magat, mint az elejen a parlagfuirtas, a veradas, meg a katasztrofavedelem, merthogy egy eve meg ezek voltak a hivoszavak, ugyanigy adja magat most a bunozesre valo hivatkozas. Pedig arra kisse adekvatabb valasz lenne belepni a polgarorsegbe, bar valoszinuleg kevesbe elvezetes egy lerohadt golfban jarorbe menni ejszaka, mint kemenyen odabaszni a bakancsot a kovezethez, es bebeaszni utana a haverokkal.

phaidros 2008.06.08. 23:09:28

"2. Ha egy párt vezetésében volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők vannak, akkor miért hívjam azt a pártot volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetők által vezetett pártnak? Miért nem mondhatom azt, hogy komcsik, illetve mivel volt - posztkomcsik?"

"2. akkor hívhatod a fideszt is komcsinak/posztkomcsinak."

aachi,
ezt kifejtenéd? Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma a Fideszt? Ez ugyanis ténykérdés lenne, nem szeretnék elsikkadni felette.

phaidros 2008.06.08. 23:10:32

Hozzátenném, hogy nem cáfoltad a 2.-es pontomat, csak áttoltad a Fideszre, tehát elfogadod... :)

phaidros 2008.06.08. 23:22:46

Az a gusztustalan az egészben, hogy itt vannak annak az ideológiának a képviselői - vezetői, ami negyven éven át uralkodott az országon, majd utána mintha elvágták volna, hirtelen hiperkapitalisták, ugyanakkor szükség esetén populisták lettek, és az érvrendszerük arra alapszik, hogy 1. a politikai ellenfelük egy 70 évvel ezelőtti ideológia barátja 2. populista. És itt van alattuk egy gazdaságilag döglött, immorális ország, aminek a kialakulásáért ők felelősek az elmúlt 6 évükben, illetve az elmúlt évtizedekben. Ha csak az elért eredményeket nézem, fel nem foghatom, honnan van még szavazójuk - főleg fiatalok miért? Mit ígér nekik ez a rendszer?

phaidros 2008.06.08. 23:23:31

Azt értem, hogy Manyi néni még őrizgeti a párttagkönyvét, de a FIB???

doktorur 2008.06.09. 00:14:43

phaidrosz, segítek: zsé. Comprende?

aachi 2008.06.09. 07:46:13

phaidros,

ezt kifejtenéd? Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma az MSZP-t? Ez ugyanis ténykérdés lenne, nem szeretnék elsikkadni felette.

phaidros 2008.06.09. 09:26:04

Aachi,

Hol vannak a listádon a a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetői? A III/II, III/III-asoknak az utasításokat adók érdekelnének... felsorolnád? Ezt a listát sokan várjuk. Azok, akik pl. az egyik gimnáziumi-egyetemi KISZ-titkárt állandóan megverették a rendőrséggel a tüntetéseken. :)

Egyébként konkrétan most Furcsán Nyerencre gondoltam, aki a 3 milliárdját nem politikai kapcsolatain keresztül szerezte, ellenben tisztességesen és törvényesen, de mondhattam volna Medgyessy Pétert vagy Horn Gyulát, Kovács Lászlót. Őket nem verték a tüntetéseken, ellenben hol is voltak akkor?

phaidros 2008.06.09. 09:27:33

Egyébként a nagymamám is MSZMP tag volt, nyilván összemosható a Horn Gyufával. Mert a cél ez.

phaidros 2008.06.09. 09:28:33

doktorúr,
zsé az mindenhol van a politikában. Ne legyenek illúzióink.

phaidros 2008.06.09. 09:29:14

III/III-as együttműködők - de szar. És hogy is szervezték be őket? És miért nem tudjuk, hogy kik? És miért nem tudhatjuk meg?

doktorur 2008.06.09. 09:40:12

hagyd phaidrosz: aachi egy agent provocateur. Én egyszerûen negligálom. Vitára alkalmatlan, veszekedni meg nem úri stíl. Majd elunja, hogy a kutya se áll szóba vele...

phaidros 2008.06.09. 10:31:29

Igaza van, Doktorúr, én is unom már.
IGNORE ON

aachi 2008.06.09. 11:03:32

phaidros, nem mondtam, hogy a listámban a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetői vannak..a komcsizós postodat figurázza ki, arra hívja fel a figyelmed, hogy a fideszes kormányban szinte kizárólag komcsik voltak.

az ignore mondjuk egyszerűbb mint erre válaszolni: Melyik, a módszerváltás előtti diktatúra volt felső kategóriás keményvonalas kommunista vezetője vezeti ma az MSZP-t?

további jó komcsizást :)

phaidros 2008.06.09. 11:13:56

IGNORE OFF mert egy kérés:

akkor most kérném szépen a náci múlttal, jelennel, jövővel rendelkezők listáját is. ;)

phaidros 2008.06.09. 11:19:16

Egyébként kérdésedre válaszoltam , a konkrétum:KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke. Az összes eddigi még feljebb volt. Ha vezetőségről van szó, nem egy személyről, akkor még tágabb a kör, s abban is van valami bájos, amikor egy volt cenzor oktat ki másokat demokráciából...

phaidros 2008.06.09. 11:20:40

Na, unom már, további jó nácizást. :) Ha egyetértést keresel, menj az Amőbára (ja hogy az már tönkrement?)

aachi 2008.06.09. 11:51:06

"akkor most kérném szépen a náci múlttal, jelennel, jövővel rendelkezők listáját is. ;)"

a googlen megtalálod. a jövővel kapcsolatban meg keress egy jósnőt,

"KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke."

hát ez nagy bűn.

"egyetemi és gimnáziumi KISZ titkár"

ez meg nem az? ugye ? mert orbán viktornak megbocsátható. másnak soha :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 11:56:33

A listás bejegyzést kimoderáltam, mert már másodszorra volt itt, és elsőre is unalmas volt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 12:03:56

A posztkommancs relativizmushoz hozzáfűzöm Olibácsi szavait, és ha továbbra is témába nem illő kommentek érkeznek, leszmégbazmeg.

"Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás és mások nem örökösei az egykori pártnómenklatúra kapcsolati hálójának, vagyonának és az oly szépen „Hálózatnak” nevezett érdekösszefonódásnak. Lúzerek voltak-e vagy csak kiestek a pikszisből, netán komolyan gondolták, amit: ezt most ne firtassuk. Mindenesetre nem ők ücsörögnek az itt most kényelmi okokból meg nem nevezett zéerték igazgatótanácsaiban, ahonnan különösebb gond nélkül össze lehetne szedni az 1985-ös Forradalmi Ifjúsági Napok szervezőbizottságát. A hálózatiak onnan oktatják szépre, jóra, szabadpiacra a magyar népességet, ami még a magunkfajta vad atlantistából is előhozza a Prónay Pálba ojtott Schuster Lórántot."

A posztkommunizmus örökségének témáját már milliószor körbejártuk itt, nem kezdeném most újra. Egy példa:

konzervatorium.blog.hu/2008/02/20/a_szocializmus_mint_erkolcsi_problema_avagy_konzervativ_nyafi_a_posztkommunizmus_ellen

És akkor innentől értekezzünk inkább a Rabmadarakról.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.09. 20:38:33

index.hu/politika/belfold/ovfg0609/

Micsoda összeveszések lehetnek ebből ballib és ballib között. Az elkövetkezendő bel-ballib meccsekre beülök popcornnal, esküszöm. az EB mehet a facba.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.09. 21:26:47

hú, én is ezen agyalok éppen, hogy ki fog nekiesni Fodornak a hisztértelmiségiek közül elsőként:D

doktorur 2008.06.09. 23:34:12

Hadrian: mindegyik eccerre :)

borzzz 2008.06.11. 03:32:32

Gabrilo!
Teljes mértékben tisztelem és legitimnek tartom az álláspontod, de 2 dolgot mellőzhetnél:
1. öntetszelgés "Ettől persze náci leszek, és rehabillitálom a svasztikát."
2. Miközben magadra aggatod azt, amit konkrétan senki nem aggatott rád, megrajzolod a konkrétan nem létező libsi fantomképét, aki téged nácinak/rasszistának nevez a legitim véleményedért.
Lásd be, hogy így nem lehet normálisan vitázni. (Persze hogy minden oldalon vannak nagyon hülye/eccerű emberek, de az nem vezet sehová, ha egy konkrét nick konkrét ellenvéleménye mögé azonnal odarajzolod a fantomot és nem a partnerrel, hanem azzal kezdesz el vitázni.)
1 konkrétum: nem igaz, hogy a "cigányok" nem tisztelik az életet és a magántulajdont. Csak az utóbbit nem tisztelik (bizonyos cigány közösségek).

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.11. 08:59:33

Ebből nem lenne be-ballib háború. Fodort símán kiátkoznák, kiderülne, hogy buzi, még drogozott is, az általános isiben a kis csajokat fogdosta, stb.
Ballib belháborút nem nagyon tudok elképzelni. Még Irak ügyében sem volt.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása