Mese titkosszolgálatokkal és habbal

Konzervatorium I 2009.07.28. 11:27

Vendégszerzőnk, Hungarian Bullshit írása

Amennyiben a leírt történet egyezne a valósággal, az kizárólag a véletlen műve.
És elhatárolódunk tőle.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy-nagy bankár, aki az ország egyik legnagyobb bankja, azonkívül számtalan cége birtokosaként immár politikai hatalomra is tört, mert kib*szottul unalmas a magyar élet saját párt nélkül.

Volt aztán egy magánnyomozó iroda, élén régi és kipróbált háromperakárhányas elvtársakkal, meg új, gengszerváltós figurákkal, amely ennek a nagy-nagy bankárnak a házi nyomozóirodájaként működött. De közben ez a cégecske a nagyobb jobboldali párttal is élénk kapcsolatot ápolt, olyannyira, hogy utóbbi is használgatta eme irodát kormánypárti politikusok megfigyelésére. Létezett aztán egy icinyke-picinyke jobboldali párt is, mely eredeti identitását már elvesztette, nem csak azért, mert tanácsadója, a Független Politológusokból Álló Cég szerint médiapártot kell csinálni, nem mást ( tehát a lényeg az, hogy jól eladható reklámfigurákat kell négyévente felmutatni, a kopogtatókat pedig összeszedik órabérben, a többi meg nyasgem), hanem azért is, mert a nagyobb jobboldali párt részben már kilóra megvette a képviselői jó részét, másrészt befogadta szavazóit. S amúgy is ennek a kis pártocskának a kiadásait egy nagy-nagy baloldali kormánypárt fedezte, amelynek kapóra jött, hogy ők máshogyan „jobboldaliak”, mint a legnagyobb, ezért érdekében állt, hogy segítsen fenntartani a különállását. Ennek a kis pártocskának az egyik politikusa kapcsolatba került a bankvezérrel, aki elkezdte őt pénzelgetni, hogy buktassa már meg a párt főnökét, mert az a jó, hogyha a sok pénz és cég mellé párt is társul, hogy a kamatok és a hitelek által közvetített üzi mellett közvetlenül is szólhasson a zemberekhez.

Erre a célra igénybe vették a magánnyomozó irodát is, mely szorgosan figyelt. Igen ám, de a nagy-nagy baloldali párt által vezetett kormány belbiztonsági szolgálata megfigyelte ám a magánnyomozó irodát, mely amúgy – természetesen – visszafigyeltette azt. Lám-lám, kiderült, hogy kis politikusunk nem csak bankárunkkal állt kapcsolatban, de pénzemberünk Fontos Emberével is, aki a nagyobb jobboldali párt egyik gazdasági háttérembere volt, s aki biztonsági és médiaügyekben amúgy szakértőnek számított, s akit ugyanezen párt másik szárnya nem nagyon kedvel, mert bankárunk érdekeit túl érdesen, sok ellenséget szerezvén képviselte, így az ügybe keveredését, kompromittálódását eme frakció nem nagyon bánta.

Nagy-nagy baloldali kormánypárt által kontrollált titkosszolgálat lehallgatta bankárunkat, magánnyomozó irodánkat s át is nyújtott ezekből egy csokrot – CD-be komponálva – kis jobboldali párt elnökének. Nem csak azért, mert meg akarta óvni ezt a piciny pártot a nemkívánatos hatásoktól, hanem azért is, mert nagy-nagy baloldali párt elnöke, aki miniszterelnök is volt, nem nagyon szerette bankárunkat. Bankárunk kilövését amúgy a nagy-nagy jobboldali párt sem bánta volna, mert minek avatkozik be valaki a politikába, aki nem politikus és csak pénze van?! Így kis trónkövetelőnk lebukott és eltávolították, bankárunk pedig igazán megtanulta azt, hogy hiába van sok pénze, nem szabad beleavatkozni túlságosan a nagyok dolgába.

Ám történetecskénknek nincs vége, hiszen a nagy állami belbiztonsági szolgálat főnököcskéje lemondott, mert az állam ügyészsége – mely valóban már régóta a nagy-nagy jobboldali párt kegyeit keresi – nem foglalkozott érdemben a beadványaival.

Osztán nagy-nagy baloldali párt és nagy-nagy jobboldali párt harcikutyái – a PR végett – egymást vádolgatják a kamerák előtt, holott nem erről szól ez a kis történetecske s ezt ők is nagyon jól tudják. Panem et circenses.

Nincs még vége, de fuss el véle, lehetőleg messzire.

 

(Kép: NÉGYmadár)

 

Kapcsolódó írások:

Átigazolások kora

Az SZDSZ új elnöke, és akiknek nem kell

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr111273248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nagy BB camouflage 2009.08.04. 10:32:27

Újabb "őszödi beszédre" készül a kormány - tudta meg a Havi Fricska szerkesztősége. Bajnai Gordon - az Apró Piroska által befenyített Gyurcsány Ferenc zsarolásának engedve - arra kényszerítette Draskovics Tibort, hogy nyilvánosan vallja be a...

Trackback: Mi az ideológiád? 2009.07.29. 12:40:12

Mert mindenkinek van ideológiája. A progresszív intézet készítette ezt a felmérést, ne felejtsük: a vezetője állandóan riogat a naplóban, hogy a holokauszt újra megtörténhet. Kb 2-3-4 kérdést találtam csak rossznak a 80 körüliből, úgyhogy maga a t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morbus_Hungaricus 2009.07.28. 12:48:59

Hát nem tudom. Valahogy túlságosan szürkére sikerült. Több feketét és fehéret szeretnék. Vagy legalább világosabb és sötétebb szürke árnyalatokat.

Czelder Orbán 2009.07.28. 13:41:35

Jó írás, a modoros blog biztos örülne ilyen kincsesbányának.

Guild 2009.07.28. 14:39:43

Egy túlzottan leegyszerűsítő, véleményeket tényként tálaló, nem túl eredeti mese lett ez.
A valósághoz már csak azért se lehet köze, mert olyan hogy nagy-nagy baloldali párt nincs is. :)

dormin 2009.07.28. 19:51:06

Az írásról a következő mondás jutott eszembe: "Vajúdtak a hegyek és egeret szültek".

P.S. Már miért állna az ügyészség a nagy ellenzéki párt szolgálatában? Ilyesmit a nagy kormánypárt képviselői közül is csak a leghülyébbek vagy legpofátlanabbak állítanak!

akak 2009.07.28. 20:57:58

nekem tetszik a szöveg

Bell & Sebastian 2009.07.28. 23:52:40

Elmondom, hogyan lehet végtelent előállítani a gyakorlatban:

A kamera ráfordul a monitorra, ekkor a monitorban feltűnik a monitor TV + a képe, abban egy kisebb, és így tovább, a határ csak a képernyő felbontása!

Ezen írás vizualizálása során -a jó fene tudja miért-, ez jutott az eszembe.

Vagy egy orosz matrjoska.

Bell & Sebastian 2009.07.29. 00:15:46

Dramatizált változat:

Szereposztás:

Gazella - Almássy Kornél
Leopárd - Dávid Ibolya
Zörgő hulladék - Öntudatára Ébredő Magyar Tőke

Szerző: MOSSAD
Rendező: FSB
Utolsó asszisztens: NNI

Játszódik: ירושלים - taguyn (

Bell & Sebastian 2009.07.29. 00:18:11

Végül a mű (a hébert nem veszi a blogmotor túl barátságosan):

www.youtube.com/watch?v=VvFsMe8_NIM&feature=channel

drkovax 2009.07.29. 09:45:05

A kapcsolat.hu-n még csak-csak elmenne, esetleg a Jobbiknál vagy Seres Máriánál, de másutt ...

Vidéki 2009.07.29. 10:30:03

A szerző erősen másnapos lehetett, mikor cikkét megírta.
Sok mindenről megfeledkezett, sok minden eszébe jutott, aminek nincs bizonyítható valóságalapja.

Elfelejtette megemlíteni, hogy a Titkosszolgálatok CD-je azt a célt szolgálta, hogy az ország leges- legtisztább pártjának legerkölcsösebb vezetője ne kerüljön olyan kellemetlen helyzetbe, hogy az elnökválasztáson riválisa legyen. Az elnök asszony az olyan lóversenyt szereti, ahol egyetlen paripa indul.

A szerző ezt állítja: „az állam ügyészsége – mely valóban már régóta a nagy-nagy jobboldali párt kegyeit keresi.”

Ilyen súlyos dolgokat állítani az állam ügyészségéről (bizonyítékok nélkül) egy másnapos alkoholista bátorságára vall.

akak 2009.07.29. 14:19:01

@drkovax: ami Szijjártó blogján vagy a fidesz.hu-n nem megy, az kapcsolat.hu? Sajátos, mondhatni bolsevik logika.

hozzánemértőkedő 2009.07.29. 18:58:13

Az ügyészséget vádolni tényleg durva! Sajnos kifelejtette belőle a MOL-t. Pedig .... mintha szerepelt volna az ügyben. A mese így túl egyszerű!
Sziasztok!

ibafaipap 2009.07.29. 19:28:57

A cikk jó. Ne legyen már mindenki ilyen naiv, hogy bizonyítékot ide, meg az állam ügyészsége. Ébresztő! Nálunk nincs olyan, hogy független igazságszolgáltatás. A pártoknak mindenhol vannak lekötelezettjei, a bírói karban, az ügyészségnél, a tikosszolgálatoknál, a médiában, a rendőrségnél, az APEH-nál, az ÁSZ-nál. Mit gondoltok miért kerül egy hídfelújítás 30 milliárd forintba? Hogyan fedezik a pártok milliárdos kiadásaikat a kampány idején a törvény szerint járó 100-200 millióból? Miért nem vontak ezért felelősségre senkit 20 év alatt? Azért, mert nálunk a hatalom oszthatatlan, és a pártérdekek mindent eluraltak, egészen odáig, hogy ki legyen egy színház, vagy egy kórház igazgatója.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.29. 20:44:03

Miért kell kicsillagozni, hogy kibaszottul?

Vagy írja ki az ember rendesen, vagy ne, és akkor írja helyette, hogy "roppant", vagy mit tudom én.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.08.03. 13:25:58

Efféle szinvonaltalankodás mióta divat itt?

hozzánemértőkedő 2009.08.03. 19:13:40

@grizliewok: Azért az jó, hogy legalább az egyik
(MEH) > (Mac) > (mek)mestert elküldték!
Kíváncsian várom a többit is!! Egyébként komolyan azt hiszed, hogy ezek bármit is irányítanak?!
A vállalkozások irányítanak! A pártoknak nincs pénze, hanem a nagyvállalatoknak, bankoknak vannak érdekeik és
ezek érvényesítésére van pénzük is. A pártok is megvehetők, csak a felső vezetést kell megvenni!! A módszer lényege, hogy a megvásárolt csoport az idealistákat és az ellenérdekelteket kiszorítják a pártból, és csak a megvásároltak és a tagság marad, ami a legitimitást biztosítja. A kolompár Orbánnak nem volt pénze, ezért csinált 21 alelnököt, akik tőle függően kapták a tiszteletdíjat. Így az ÖCO az övé lett. Ezt látta a nagyoktól (MSZP - Gyurcsány, SZDSZ M. Palmer)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása