Retkes antiszemita, és árokban fogja végezni - AZ SZDSZ új elnöke, és akiknek nem kell

Konzervatorium I 2009.07.17. 07:33

Vendégszerzőnk, Hungarian Bullshit írása

 

Múlt vasárnap óta új időszámítás van az SZDSZ-ben, a párt rendkívüli tisztújító közgyűlése nagy többséggel Retkes Attilát választotta elnökké. Retkes, aki Mesterházy Ernő, az SZDSZ egyik pénzembere és Demszky Gábor jelöltje, távozásra szólította fel Kóka János frakcióvezetőt, aki régi ellenlábasa Retkes társának, Fodor Gábornak.

Mint az várható volt, Retkes ellen már aznap megindult az ellenkampány, Kóka feljelentést tett egy videó miatt. Konrád György írót Retkes nyegle modora bántotta, ezért lépett ki.  Tizenegy alapító is kilépett a pártból. Érdekes, hogy Kóka János és az SZDSZ korábbi mutyizásai nem érték el a morális küszöbét Konrádnak és a 11-eknek sem. A Hírszerző, hogy, hogy nem, de keddre időzített egy Kóka János-írást a Nabucco-vezetékről, melynek aktualitása ugyan volt, de egyértelmű állásfoglalást jelentett az MDF-hez kötődő Political Capital részéről. Másnap Kóka János üzletfelei és barátai tiltakozó aláírásgyüjtésbe kezdtek, melynek a lényege az, hogy megvádolták Retkest, hogy ő terjeszti a videót Kókáról, az aláírók ezen kívül „előre szervezett háttértapsolókról” beszéltek, de a „legszebb” az első pont: . „Nem akarunk olyan liberális pártot, amelyben az egyik szervezeti egység vezető tisztségviselője a párt meghatározó politikusait lámpavason szeretné látni.”
 
A nyilatkozat hazugsága már itt tetten érhető, az „egyik szervezeti egység” ugyanis maga a párt legfőbb választói testülete, mely Retkest elnökké választotta, a „lámpavas” pedig nem más, mint rágalom, erre egyébként Retkes a válasz- levelében reagált. A végső döfést azonban a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas, ma sem teljesen nívótlan kormánylap vezércikke, és Pető Ivánnak, az SZDSZ egykori elnökének szavai (MN, 2009. július 16.) adták meg. Pető szerint Retkes „antiszemita toposzokat” (11.) használt a vasárnapi gyűlésen. Pető, aki a kilencvenes évek népi-urbánus játékának régi elemét szedte elő, a politikai ellenfél leantiszemitázását, saját magát húzta le ezzel a WC-n.
 
Ennél gusztustalanabb már csak a lap névtelen vezércikkírója, aki amellett, hogy örömmel állapítja meg, hogy az SZDSZ elnökének nincs ráhatása a párt parlamenti frakciójára, mert azt csak az Alkotmány és a Házszabály kötelezi (kisgazda érveket olvashatunk), rátér Retkesre: „Hogy is képzelheti e férfiú, hogy elvezetget egy pártot, miközben az ehhez szükséges alapismereteknek sincs a birtokában? Mintha valaki autóvezetés közben arról értekezne, hogy a féltengely teljesen szükségtelen alkatrész, a zökkenőmentes haladás nélküle is megvalósítható. Retkes az árokban fogja végezni pályafutását, de a köztársaság 2010-es büdzséjére semmineő befolyással nem lesz. Ez a hon minden polgára számára megnyugtató kell, hogy legyen, eltekintve attól a pár embertől, akik Retkest kitalálták, azt képzelve talán, hogy szavazatért cserébe ők is beállhatnak majd a sor végére kis csajkájukkal a kezükben, hátha  marad valami a bogrács alján...”(3.)
 

Ennek a Szabad Népre hajazó, gyomorforgató szövegnek az írója nyilvánvalóan tudja, milyen (indirekte) költségvetési tételnek lenni, és a Magyar Narancsot Gyurcsány Ferenc popsijába tévő főszerkesztői-szerkesztői stáb bizonyára azt is jól tudja, milyen együtt mutyizni abból a bográcsból, melynek fontos eleme a költségvetés zavartalan lezavarása.

Noch dazu: a történet nagyon egyszerű: a fiatalokat érvényesülni nem engedő Pető-Kuncze-Magyar Bálint-triumvirátus nagy kínjában feltalálta a gyurcsányi segédlettel elnökké avanzsáló üzletember Kókát, aki pedig korábban az SZDSZ-nek sem volt tagja,  a párt korábbi szellemiségéhez pedig semmi köze. A kiüresedett párt azt várta az ideológiátlan Kókától, hogy ő majd áramvonalasítja, cégesíti, eladja a piacon, és biztosítja túlélését.

Ez részben sikerült is, Kóka létrehozta a Republikon intézetcsoportot, ám gyanús cégügyei, az általa vezetett minisztérium rendkívül rossz híre, valamint az, hogy vezető politikusként feketemunkásokat alkalmazott a saját háza építkezésen (jobb országokban ezért azonnal repült volna), mutatja azt, hogy Kóka János milyen ember és politikus, valamint milyen a felelősségük Petőéknek, akik ráeresztették őt a pártra. Fodor Gábor elnöksége is irritálta Kókát: a kétségkívül bohém és alterglob Fodornak ugyanis több köze van a liberális párthoz, mint a pártszervezeti üresedést kihasználó Kókának. Nem véletlenül olyan idegesek most Petőék, nem véletlenül kiabálnak kígyót-békát, antiszemitáznak, jobbikoznak, akkor, amikor Retkes leszámolni akar Kóka túlhatalmával, és szembenézett az SZDSZ hibáival.
 
Amúgy Kóczián Péter jól látja, az egész küzdelem az 1994-es koalíció ellenzői és támogatói között feszül. Az előző és a mostani kormány SZDSZ-es ügyfelei nem akarnak szakítani azzal a koalícióval, amelytől még egy kis pénzt várhatnak addig, amíg végleg be nem zár a bolt. 
 
/Kép: NÉGYmadár/
 

Kapcsolódó írások:

Átigazolók és otthonmaradók. A pártok szavazótáborainak változásai 2006-2009

A hübrisz zsoldja

Az SZDSZ nem kisgazdásodik, hanem egyszerűen eladják

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr681250525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Militarizálódó SZDSZ: megalakult a Liberális Gárda! 2009.07.20. 10:29:13

A Havi Fricska információi szerint a liberális párt új vezetése saját válságát a radikális jobboldaltól lopott szervezeti ötletek alkalmazásával oldaná meg. Riporterünk rőzseszedő nénikének álcázva magát bejutott az SZDSZ táborfalvai báz...

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.18. 12:12:52

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Trackback: Gyorshírek 2009.07.17. 10:22:49

STORY.HU - Kamilla: "Mondj le, János!"Már kedvese szerint is le kellene mondania a frakcióvezetői posztról Kóka Jánosnak - osztotta meg lapunkkal aggodalmait Kamilla (28). "Egyre idegesebb, frusztráltabb a rá nehezedő nyomás miatt. Miutá...

Trackback: A restség, a holnap erénye 2009.07.17. 09:43:56

A politika tehetetlen és tehetetlenségében egyre bornírtabb, egyre gátlástalanabb, egyre önzőbb, akaratosabb, látóköre egyre szűkebb. (Lásd férfi klimax)  Ma már minden erről árulkodik. A politikai osztály képtelen teljesíteni hivatását, a po...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2009.07.17. 08:56:39

NA végre egy poszt az SZDSZről !!!
:o)

ciderpunk 2009.07.17. 09:00:34

A kép szenzációs, az összegzés frappáns :)

Serio (törölt) 2009.07.17. 09:00:38

"a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas, ma sem teljesen nívótlan kormánylap"

helyett

"a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas független politikai lap, amely mára - nem teljesen nívótlan - kormánylappá vedlett"

XD XP

BandW (törölt) 2009.07.17. 09:18:22

Hiánypótló írás. :)

Megtudtuk, hogy a szerző utálja a Mancsot, különösen Bojtárbét, ellenkampánynak tartja, hogy valaki kilép egy olyan pártból, mely vezetése lépéseivel nem ért egyet, enblock hülyének tartja azokat, akik szimpatizálnak a regnáló kormánnyal, és csak hírből ismeri a "Szabad Nép" stílusát, de azért bátran használja, mint az óvodás a "segg" szót.

Föl nem foghatom, hogy miért izzott a konzervatórium, amikoron valaki épp azt fejtegette, hogy kinek a seggiből bújt ki a blog. :))))

Mindenesetre gondolati mélység tekintetében kezet foghatnak az ifjúszocik legostobább rétegével.

Közöd?? (törölt) 2009.07.17. 09:20:37

jó a poszt csak éppen teljesen érdektelen, minden ami az szdsz-el kapcsolatos teljesen érdektelen, a választók nyilvánvalóan leszámoltak vele

ben2 2009.07.17. 09:20:41

Retkes kb. olyan az SZDSZ-nek, mint a végső stádiumban agonizáló rákos betegnek a kemoterápia: csak a fájdalmat garantálhatja, az elmúlás méltóságát veszi el anélkül, hogy akár a gyógyulás leghalványabb reményét adná cserébe.
A terápia a megfelelő időben még akár életmentő is lehetett volna, kitisztította volna a rákos sejteket (értsd: Kóka-Kuncze-Pető-Magyar Bálint féle szervezett bűnözői csoportot), de elkésett.
Kérdés, hogy így, ebben a formában van-e bármi értelme az egésznek?

szempontpuska 2009.07.17. 09:27:04

@Serio: Közben a konzervatórium az amelyik fenn van a Fidesz linkajánlójában...

ben2 2009.07.17. 09:29:29

@BandW:

Ha valaki kilép egy pártból, mert nem ért egyet a vezetéssel,. az rendben van. Ha viszont reflexből antiszemitázni kezd, amint az érdekeivel ellentétes politikai folyamatok indulnak meg a párt vezető grénumának demokratikus döntése nyomán, az joggal nevezhető gyomorforgatónak.
A "segg" szó használata a MaNcs esetében meg nagyon is helytálló lenne, figyelembe véve a lap alpári, pitiáner módon fröcskölődő stílusát és a fel nem vállalt - de röhelyesen önleleplező - politikai elfogultságát.
Amit meg a keményvonalas SZDSZ aparátcsikok művelnek az utóbbi időben, az messze alatta van az ifjúszociknak, de még Torgyán doktor munkásságának is.

hogolyo78 2009.07.17. 09:29:37

Aki ír, az előbb tanuljon meg olvasni. Pető NEM mondta, hogy Retkes antiszemita volna.
A MaNcs sosem volt "kormánylap", legfeljebb pártlap. Ahogy Mo-n minden lap pártlap (vagy bulvár), viszont ezt a műfajt még mindig a MaNcs űzi a legkevesebb seggnyalással.

Köteles Carradine 2009.07.17. 09:29:54

szerintem a Narancs toronymagasan az egyik legszínvonalasabb hetilap. Akinek van szeme, látja.

zsotti 2009.07.17. 09:31:51

Lassan kiderül, hogy az SZDSZ egy antiszemita, antidemokrata, antiliberális párt?? Csak az benne a meglepő, hogy ez az eddigi vezetőktől jön és nem a kurucinfóról.
Csodálatosan hülyék végjátékban.

Sanpellegrino Chinotto 2009.07.17. 09:40:22

Ha egy vezércikk nincs aláírva, az azt jelenti, hogy az adott cikk a szerkesztőség véleményét tükrözi. A szerző kiléte tulajdonképpen lényegetelen.
.
Nem ártana az általános iskolai szintet megütni, ha már írni szeretnél!
.
És ne gyere azzal, hogy így értetted, mert egyértelműen a "lap névtelen vezércikkírója" illetve a "gyomorforgató szövegnek az írója" kifejezéseket használod.

itoh 2009.07.17. 09:42:21

Szeretnék minden magyar állampolgártól bocsánatot kérni azért mert a 2006. évi parlamenti választásokon az egy kis vacak szavazatomat az SZDSZ-re adtam, és ezt megelözöen is mindig rájuk szavaztam. Ezentúl soha nem fogok rájuk szavazni, jöjjön bárki, igérjen bármit az ostobaságomat nem tudja elfeledtetni velem, hogy ilyen sokáig igy be tudtak csapni.Külön sajnálom, hogy olyan emberekben is mélységesen csalódnom kellett, mint Konrád György aki mint mára kiderült egy intlektuális szélhámos, vagy Demszki Gábor aki lerombolta Budapestet.Kunczéról , vagy Pető Ivánról azért nem beszélek mert őbennük sohasem biztam.

tegyükfel 2009.07.17. 09:42:59

A Mancs az a lap, amelyik vezércikkében érvelt az EP kampány hetében az SZDSZ mellett, majd heteken keresztül mellőzte a konzekvenciák levonását hasábjain. Később Bauer Tamás cikkét közölték jobb híjján. Most pedig nevűket adják egy kritikátlan interjúhoz, ahol megszólítják azt az elmerogyant ember akiről az ország kb. annyit tud - ha tud egyáltalán valamit -, hogy Tocsik ügy.

Arivistus 2009.07.17. 09:44:59

Nagyon szimpatikus, hogy Retkes ki merte mondani az SZDSZ bűneit, és bocsánatot kért a korrupció miatt.

De sajnos a politika nem így működik, mert ezek a gesztusok olyan emberek számára szimpatikusak akik már régen nem szavaznak az SZDSZ-re. Aki meg Kóka-fun, vagy kedveli Magyar Bálint oktatáspolitikai agymenéseit most lehet hogy az is eltávolodik az SZDSZ-től.

Sajnálom Retkest, nállam egy becsületes de politikailag rettentően naív ember képe alakult ki róla.

Az pedig, hogy az SZDSZ régi gárdája, már házon belül is antiszemitázni kezd az nagyon lol :)

lovechild 2009.07.17. 09:53:20

A rajz sajnos szellemes és pontos.

Retkes nyilvánvalóan nem antiszemita, de túl volt túrbozva a választás után, kimondott dolgokat, amelynek kimondására ugyan sok szdsz-es választó várt, de napóleoni hévvel tette, diplomácia érzék és tapintat nélkül, miközben személyének még nincs meg hozzá a kellő politikai hitele. Nem ismerjük, nem tudjuk kicsoda Retkes.

A poltikai térben igenis meg kell fontolni, hogy valaki milyen névvel pályázik politikai szerepre, pláne egy párt élére, mert a nevek beszédesek. Ha ennyire fontos volt neki a politizálás, akkor valami másra kellett volna változtatnia a nevét, nem Retkesre. Ez politikából helyben bukás.

Kókának tényleg semmi köze nem volt az SZDSZ-hez, sem karakterben, sem szellemiségben, sem cselekedeteiben, inkább antitézise volt az egykori ellenzéki pártnak és témáinak: az alapvető emberi szabadságjogok melletti kiállásnak. Kóka egy üres, leketyegett, történelmietlen neoliberális eszméket szajkózó blöff mester. Rendkívül kínos ember. Szerintem a legtöbb SZDSZ szavazó kezdettől értetlenül állt azelőtt, hogy Kókát minden előzetes figyelmeztetés nélkül a nyakukba varrták.

Szomorú vagyok. Nem tudom, hogy össze tud e még egyszer jönni az a történelmi pillanat, amelyben egy progresszív liberális párt magyarországon parlamentképes lesz.

Rogue 2009.07.17. 09:53:39

Aki a Magyar Narancsot kormánylapnak nevezi, az biztos nem olvassa az újságot. akkor látná, hogy miképpen küldik el a kormányt is az anyjukba, ha arról van szó. Konkrétan itt is az SZDSZ elnőkét kritizálja a lap, mindenki vak, hogy nem veszi észre???

phaidros 2009.07.17. 09:54:21

Jó cikk, egyetlen apróság csak, az alvállalkozónak voltak feketemunkásai. Azzal egyetértek, hogy civilizált országban ekkor is lemond a miniszter (Japánban harakirit követ el minimum :) ), viszont lássuk be, mi sem ellenőrizzük minden nálunk dolgozó alvállalkozó-alkalmazott papírjait. Így kerek a dolog.

Egyébként jó cikk.

lovechild 2009.07.17. 09:54:59

@Arivistus:

Nem bűnök, hanem hibák. Alkalmanként súlyos hibák és baklövések. de semmiképpen sem bűn.

A bűn az egy másik kategória, jó lenne a kettőt nem összekeverni.

phaidros 2009.07.17. 09:57:37

@Arivistus:

"De sajnos a politika nem így működik, mert ezek a gesztusok olyan emberek számára szimpatikusak akik már régen nem szavaznak az SZDSZ-re. Aki meg Kóka-fun, vagy kedveli Magyar Bálint oktatáspolitikai agymenéseit most lehet hogy az is eltávolodik az SZDSZ-től."

Volt valaha 25% körüli liberális szavazó, akik az MSZPnek lefekvés után elmentek. Azoknak talán, egyszer, évtizedek múlva, a sokadik valóban liberális vezetőgarnitúra után, megfordulhat a fejében, hogy szavazzon újra. Retkes tette az első lépés volt ezen a nagyon hosszú, lemondásokkal teli úton.

pipacsaripacspapucs 2009.07.17. 09:59:54

@BandW: Rulez! :-) Egyébként tudj' Isten, nekem valahogy sem a "gyomorforgató stílusú kormánylapról", sem a Szabad Népről" nem a Magyar Narancs jut az eszembe, de erről majd 2010. után...

Csak annyit tudnék hozzátenni, hogy a Konzervatórium láthatólag szimpatizál az "eddig érvényesülni nem tudó fiatalokkal". Nyilván ismeri politikai életútjukat, személyes eredményeiket, és "Liberatóriummá" alakulva támogatni fogja választási győzelmüket is.

Ebben pedig immár sem "az elnyomó öregek", sem én nem fogom meggátolni. Ehhez sok sikert kívánok Retkeséknek, és a nyilvánvalóan SZDSZ-szimpatizáns új Liberatóriumnak is.

Crystalline 2009.07.17. 10:01:41

nem értem miért fröcsög az - egyébként "nevét nyíltan vállaló:)" cikkíró? minek? ki ellen?
Az meg nyilvánvaló, hogy nem olvas MANCS-ot rendszeresen, mert ha tenné, akkor nem írna hülyeségeket.
Amúgy meg igen sajnos vegyük észre, hogy Retkes hétvégi produkciója Kókával szemben maximum színpadi produkciónak volt jó, mert nyilvánvaló, hogy nem lehet lemondatni.
Arról meg már nem is beszélve, hogy hiába kér bocsánatot, meg nagy mellénnyel kiáll a korrupció ellen (amit egyébként ő saját maga is erősen támogatott az elmúlt években bizonyos tevékenységeivel) - VÉGE van.
El lehet menni.

pipacsaripacspapucs 2009.07.17. 10:05:19

@Arivistus:

"Nagyon szimpatikus, hogy Retkes ki merte mondani az SZDSZ bűneit, és bocsánatot kért a korrupció miatt."

Retkes nem az SZDSZ bűneit ismerte be, hanem az SZDSZ-re aggatott jelzőket és vádakat sorolta fel. Mint Hofi futballbírója, aki a "Hülye vagy!" skandálás után "büszkén fut körbe, hogy nézzétek, én vagyok a hülye!"

Persze, nem, mintha nem lenne ezen jelzőknek legalább részben alapja, vagy legalább jól detektálható oka. De valahogy kifelejtett Retkes egy jelzőt, amit pedig egyre többször olvastam fórumokon az SZDSZ-szel kapcsolatban:

"KIREKESZTŐ"

Ezt vajon miért nem hánytorgatta fel Retkes úr, mikor kirekesztette azokat a szimpatizánsokat, akik eddig még kitarottak a Szadi mellett?

akak 2009.07.17. 10:07:53

@Sanpellegrino Chinotto: most mi lesz? Bojtárbandi lecsukatja Deaskovitscsal a Konzervatóriumot?

pipacsaripacspapucs 2009.07.17. 10:12:25

@akak: A Magyar Narancsot már egyszer meg akarta valaki szüntetni, amennyiben nem válik kormánylappá... Sőt, egy másik független lapból csinált is kormánylapot, mindenkit kirugdalva a szerkesztőségből a takarítónővel bezárólag...Mikor is volt? Ki is volt?

"Ki mint él, úgy ítél!"

akak 2009.07.17. 10:21:08

@pipacsaripacspapucs: értem. ezért kell 500 Gyurcsány-interjút készíteni.

BandW (törölt) 2009.07.17. 10:25:09

@akak: Bojtárbé valszeg röhögve olvassa ezt a szart.
:))

Azért lássuk be, a mancs minden hibájával együtt is fényévekkel színvonalasabb, mint ez a kis fikázó írás, ami amúgy nem szól semmiről, csak a szerzője személyes ellenszenveiről.
Az meg egy blogban azért elmegy. :))
Csak ne akarjon látszani is valaminek, mert egy szarkupac a sötét sarokban az úgy ahogy elmegy, de ha magára akarja irányítani a reflektorfényt, abból sok jó nem szok kisülni.
:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 10:25:48

@BandW:

Megnyugtató látni viszont, hogy te a Szabad Nép stílusát testközelből ismered. Csak nem szerzője is voltál?

GaZe 2009.07.17. 10:31:03

a cikk (ez egyébként egy post, na mindegy is) írója láthatóan életében nem olvasott MaNacsot.
Zaftos, bulváros kijelentést viszont tesz vele kapcsolatban.
Na most ebből nekem az következik, hogy akkor a többi állítása is kb ilyen helytálló (elolvasva még rosszabb a helyzet: szimplán csak most rugózik ő is egyet azon ami az szdsz-el történik, ami nekem kb már annyira érdekes mint Fekete Pákó emésztési gondjai. Pont a poszt író áll be a maga kis csajkájával a sorba, hogy akkor ő is belerugdosna kicsit a döglött oroszlánba, hogy elmondhassa mekkora májer volt.)

Mindegy, a post lényegtelen írás - súlyáról mindent elmond, hogy az egész cikkben az illusztráció a legjobb darab. Az viszont nagyon ott van :)

A Konzi eddig egész okés "olyan oldali" blog volt, nem teljesen oké minek az ilyen "vendégszerzői" nívótlanságokkal bénázni.

BandW (törölt) 2009.07.17. 10:31:15

@Csöncsön: Megnyugtató látni, hogy föléleszted a magyar konzervativizmus legszebb hagyományait, és nem a témához szólsz hozzá, hanem a személyeskedésben véled megtalálni életed értelmét.
:)

akak 2009.07.17. 10:35:21

@BandW: te meg a magyar liberalizmus legszebb hagyományát, a kurvaanyázást élesztetted fel.

akak 2009.07.17. 10:37:43

@Rogue: értem. Ezért buzdít minden alkalommal az SZDSZ melletti szavazásra, ezért készített bensőséges interjúkat Gyurcsánnyal. Mert "objektív" lap, "egyformatávolságra"...
Ez röhejes.

BandW (törölt) 2009.07.17. 10:42:42

@akak: Mit is mondhatnék?
Sokkal jobban szeretem, ha valaki kurvaanyázva mond igazat, mintsem választékosan megfogalmazva hazudik.

A mancs meg vállaltan volt liberális, és valszeg marad is az.
Vagy ha nem marad, akkor legföntebb szomorúan ugyan, de elbúcsúzunk egymástól. :)

Ha annyira zavar, ne olvasd.
:)

pipacsaripacspapucs 2009.07.17. 10:43:31

@akak: Szerinted mennyi Gyurcsány-interjút készíthet maximum egy független újság?

Vagy maskep közelítve: Sorolj fel olyan sajtótermékeket, amelyek tendenciózusan, árnyalatlanul csak egyik párt, vagy pártpolitikai oldal véleményét közvetíti, kritikátlanul!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 10:44:13

@BandW:

A téma te vagy. Pontosabban az az öntelt, felsőbbrendűségi tudattal átitatott, lekezelő, mindent-jobban-tudni-vélő modor, ami maga az SZDSZ volt két évtizeden keresztül. Aminek gyümölcse volt az "egészségügyi reform" vagy a teljesen leamortizált Budapest.

És ami Pető Iván "gyomorforgató" (tökéletes jelző) írásában összesűrűsödve jut kifejezésre.

Továbbá BandW, illetve GaZe kommentjeiben úgyszintén.
:-)

BandW (törölt) 2009.07.17. 10:48:44

@Csöncsön: Ennyire rosszul viseled az ellenvéleményeket?
:))

Ugyan mi a baj avval, ha leírom, hogy ez a poszt egy igénytelen, összehányt, minden eredetiséget és gondolatot nélkülöző írás, röviden egy szar?
És még azt is hozzáteszem, hogy ezt én miért gondolom így.

Az az önhittség, meg a lekezelés?

Tehát szerinted ájult tisztelettel köllene viszonyulni minden blogposzthoz?

Übermayer 2009.07.17. 10:48:48

jó poszt, de láthatóan a NégyMancson kívül senkit nem érdekel már ez téma. Majd ha furkósbottal verik egymást a székházban található tűzőgépekért - azt tegyétek be a bulvár rovatba...

phaidros 2009.07.17. 10:50:49

@BandW: nem kell, természetesen a 2% SZDSZ támogató véleményének is nyilvánít teret a Konzervatórium. :) Jó vagy mellékletnek a cikkhez. :)

Rogue 2009.07.17. 10:51:08

@akak: Na, ha már egy lap interjút készít a miniszterelnökkel, akkor az balodali? Az interneten olvasható a bejegyzésben idézett szerkesztői publicisztika, ami úgy zárul, hogy nincs ma Magyarországon normális párt. Akkor ez most ki mellett buzdít????

BandW (törölt) 2009.07.17. 10:55:34

@phaidros: Asszem el vagy tévedve. :)))
Még életemben nem szavaztam a szadira. :))
Tudod hogy hány blog ad teret mindenféle vélemények kinyilvánításának?
Elárulom.
Baromi sok. :)))

De ha gondolod, megköszönöm, hogy a konzervatóriumon nincs cenzúra.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 10:55:54

@BandW:

Az ájult tisztelet és a lekezelés között szerintem léteznek még lehetőségek. Az egyik ilyen például a kritika.

Egy kritika azonban csak ott kezdődhet, ha tiszteletben tartjuk a szerző függetlenségét, és jóindulattal közelítve megpróbáljuk megérteni a mondandóját.

Ehhez azonban szükséges, hogy ne tartsuk magunkat eleve okosabbnak, tájékozottabbnak, bölcsebbnek a szerzőnél.

BandW (törölt) 2009.07.17. 11:00:23

@Csöncsön: Nem úgy kezdtem olvasni a posztot, hogy "de hülye a szerző, lássuk mit ír".

Csak az elolvasása után alakítottam ki ezen véleményemet, és röviden azt is leírtam, miért gondolom így.

phaidros 2009.07.17. 11:00:46

@Csöncsön: nem hiszem, hogy megérti, szerintem feleslegesen pocsékold az energiádat.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.07.17. 11:01:39

Te! Olvastál már MANCS-ot az utóbbi három évben? Szerintem nem, mert akkor nem írnál butaságokat össze.

BandW (törölt) 2009.07.17. 11:02:34

@phaidros: Szerintem mindannyian jobban járnánk, ha nem velem, hanem a cikkel foglalkoznátok.
:)))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 11:04:04



klassz+++

az aktuálius magyarnarancsos vezércikk is fika, valóban


de ettől még nem kormánylap, mint többen helyesen megállapították

na mindegy, a többi rendben

phaidros 2009.07.17. 11:05:22

@BandW: mit csináljak, engem érdekelnek az ilyen nüansznyi jelenések is :)

ügyfélszolgálatos 2009.07.17. 11:05:33

@Rogue: Azért utálják a Narancsot ezek a debilek, mert nem rajong a Fideszért sem, ami ugye lassan kötelező lesz.

Rogue 2009.07.17. 11:07:46

Szerintem minden pártállásúnak tetszik az a két "bece"név, amivel én a Mancsban folyton találkozok: Maszop és Szadesz. Na, kitaláljuk, mik ezek? :-)

babhun 2009.07.17. 11:07:57

A Mancsot szorgalmas olvasójaként megvédeném. Mielőtt ostoba módon kormánylapnak titulálnák érdemes elolvasni a Pető interjúval azonos lapszámban megjelenő írást a Fóton történtekről. Nos, az nem éppen kormány(párt)barát! De számos más cikket is ki lehetne emelni. A Mancs ma ebben az országban az egyetlen színvonalas politikai hetilap. A többit csak azok olvassák, akik mindig csak olyan cikkeket akarnak látni, amikről előre tudják, hogy egyetértenek vele. Ami persze nem jelent éppen különösebb intellektuális kihívást.

A szerkesztői rovat vállaltan sarkos véleményeket fogalmaz meg. Névtelennek titulálni alpári és a szerzőkkel nem muszáj egyetérteni. Itt most hosszasan idézte a szerző a szerkesztői cikket, majd az egész lapot mutyizással megvádolta. A "gyomorforgató" jelző nem éppen racionális ellenérv.

Pető Ivánnal érdekes interjú készült, nem kell azzal sem egyetérteni, amit PI mond. Magam sem tenném. Például védhetetlen az az álláspont, amit PI a korrupciós ügyekre vonatkozó kérdés kapcsán kifejtett.

phaidros 2009.07.17. 11:08:06

@BandW: lehet, hogy ott van nálam a probléma, hogy el nem tudom képzelni, hogy valaki az SZDSZ régi garnitúráját védje úgy, hogy nem SZDSZ-es, és a régiekhez nem kötődik. De elismerem, létezhet ilyen.

Naumov 2009.07.17. 11:12:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
"de ettől még nem kormánylap"

De igen, az. Persze értem én, hogy átlag minden kilencedik fideszezés orbánozás után az egyensúly kedvéért leírják azt is, hogy "fasz Gyurcsány" meg "köcsög SZDSZ", és ettől még mindig láthatóan vannak olyanok akik egyből ejakulálnak, hogy 1. mijen bátrak me' be mernek szólni a kormánynak hát má' hogy lennének kormánypártiak 2. mijen szókimondóak me' le merik írni hogy fasz.
(ja és igen, a hírtévé az meg tényleg fideszes)

phaidros 2009.07.17. 11:13:14

@babhun: azért a leközölt interjú is minősti soxor a lap szerkesztőségét. Legalábbis fordítva, ha mondjuk a MN közölne egy Vona Gábor interjút, akkor az MN és vele a Fidesz mégjobban széljobbra tolódásaként lenne interpretálva. Mivel a Narancs azért ballib továbbra is, ez az interjú nem értelmezhető ugyanabban a kontextusban, mintha mondjuk az MN közölte volna le.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 11:13:14

@BandW:

Igazándiból mindegy. Egy olyan pártról van szó, melynek vezetői soha nem gyakoroltak önkritikát. Most megjelent egy ember, aki ezt megtette, egyúttal megnevezte a legfőbb felelősöket is.

És most a legfőbb felelősök kilépnek.

Ezzel nem is volna nagy baj. Lépjenek is ki, meg le.

A baj azzal van, hogy még ezt sem képesek legalább minimális eleganciával megtenni. Szerintem ez volt a poszt lényege. Hogy még mindig nincs bennük szemernyi nagyvonalúság.

phaidros 2009.07.17. 11:16:11

@Legelő Őse: többek között én a cikket fikázókkal, az SZDSZ-esekkel, és a balliberálisokkal, más fórumokon a vérfideszesekkel és jobbikosokkal. Általában véve a kritika nélküli rajongókkal. Miért kérded?

phaidros 2009.07.17. 11:17:32

@Csöncsön: node az SZDSZ nagy idoljai nem felelősek az SZDSZ mostani helyzetéért. A felelős kizárólag Retkes Attila. A nevében is benne van.

józan' 2009.07.17. 11:18:30

@babhun:

"Itt most hosszasan idézte a szerző a szerkesztői cikket, majd az egész lapot mutyizással megvádolta. A "gyomorforgató" jelző nem éppen racionális ellenérv."

Igen, csak tod'... az baj, hogy a racionális ellenérvezés hangoztatása már nem racionális ellenérv többé.
Olyan ez, mintha társaságban állnál egy kutyaszar felett, és racionális ellenérveket követelnél, hogy az a szar miért olyan amilyen. Egyszerűen gyomorforgató és kész. :)
Fogadd el.

Rogue 2009.07.17. 11:18:53

@phaidros: Ezt nem értem. Ha ugyanazt az interjút leközli a Nemzet, akkor az jobboldali, ha leközli a Mancs, akkor az SZDSZ-barát?

phaidros 2009.07.17. 11:20:04

@Rogue: nem, asszem félreértesz. Ha az MN leközöl egy Vona interjút, akkor az baloldalon Jobbik-fidesz közeledésnek nyilvánul meg. De ha a Narancs csinálna egyet, akkor abból nem lenne az, hogy a Narancs és vele a baloldali vezetés jobbra tolódik. Vagy igen?

phaidros 2009.07.17. 11:21:48

@Rogue: bloghu mondjon le. Szóval ha az MN Vonával csinál interjút, akkor balról az a Fidesz és az MN közeledése a Jobbikhoz.

Ha a Nari csinál interjút Vonával, az a balrészről nem közeledés a Jobbikhoz.

Hmm?

BandW (törölt) 2009.07.17. 11:22:53

@phaidros: Hát, most már kíváncsivá tettél.
Hol is védtem én a szadi régi garnitúráját?

tlac 2009.07.17. 11:23:38

"Amúgy Kóczián Péter jól látja, az egész küzdelem az 1994-es koalíció ellenzői és támogatói között feszül."
ez tévedés. inkább itt feszül:
Sulinet
Sulinet Express
Strabag
Siemens
NKA
M4
MÁV Cargo
Budapest Airport
Szerverpark
Lágymányosi Híd
Völgyhíd
M6 alagút
BKV
...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 11:25:17

@phaidros:

Erre valóban nem gondoltam, pedig tök logikus.

Amikor Pető Iván vezette az SZDSZ-t, akkor 30%-on álltak; most, hogy Retkes az elnök, 1%-on áll a mutató.

Teljesen igaza van Petőnek. :-)

phaidros 2009.07.17. 11:27:14

@BandW: hát, ezt a cikket lefikázni érv nélkül erősen arra hajaz. :)

De ha elmondod, miért szar, akkor lehet h megértem. :)

phaidros 2009.07.17. 11:28:24

@Csöncsön: Ez azért van mert buta vagy. :o) De most már okos vagy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:28:26

Tényleg vicces, ahogy a Magyar Hírlap/Magyar Nemzet páros törzsolvasói próbálnak kormánypártinak beállítani egy az átlagnál nagyságrendekkel függetlenebb hetilapot.

KitorlásVapitány 2009.07.17. 11:31:34

Szögezzünk le egy pár dolgot:

Az Szdsz régen jó volt(valamire) - Most meg SZAR
A MagyarNarancs régen jó volt - Most meg SZAR
A liberalizmus régen jó volt - Most meg nincs is (főleg nem az SZDSZben).

A régi öreg "motorosok" (az opportunista szararcok) már olyan hetyke kis szarhegyet lapátoltak össze maguknak, hogy nem látnak ki belőle. És ugye aki szarral játszik, az szaros is lesz. Valamint, mivel már 15 éve a saját szarhegyében él mindegyik, azt hiszik, hogy az a valóság, ami ott van belül a szarhegyben. Ezért tudnak ennyi szart összebeszélni.Komolyan ez a lecsúszott senkiházi Pető már csak ennyit tud---antiszemitázni.Kunce/Magyar el se jön...Az szdsz nem válságba került, hanem a helyére, a béka segge alá, ahova való. Az összes fasszal együtt, meg azokkal is, akik azt hiszik hogy a liberalizmus=szdsz. Mert a kettő köszönőviszonyban sincs egymással.

MENJEN AZ SZDSZ A PICSÁBA!

phaidros 2009.07.17. 11:32:20

@mavo: mondjuk én se MH-t, se MN-t nem olvasok, de nehéz nem balliberális beállítottságúnak tartanom a Narit, és ugye ki van hatalmon...

phaidros 2009.07.17. 11:33:54

@mavo: másrészt viszont, jellemző, hogy kiemelsz egy gondolatot a posztból, a többihez viszont nem szólsz hozzá. Pedig én kiváncsi vagyok, mi a véleményed Retkesről és Pető mondanivalójáról. Vagy erről nincs is véleményed?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:34:36

"A Hírszerző, hogy, hogy nem, de keddre időzített egy Kóka János-írást a Nabucco-vezetékről, melynek aktualitása ugyan volt, de egyértelmű állásfoglalást jelentett az MDF-hez kötődő Political Capital részéről."

Nagyon erősen kellett gondolkodnom, mi lehetett az oka, hogy ez a gusztustalan balliba Kóka-propaganda miért pont kedden jelenhetett meg. A hétfői szerződés aláírásnak biztosan nem lehetett hozzá köze ("aktualitása ugyan volt").

Hogy Kóka cikkébe egy finoman szólva pesszimista cikket linkeltek be Hírszerzőék, az (gondolom én) szintén Kóka segge nyalásának egy formája.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.17. 11:35:55

Micsoda szégyen, hogy így kellett végeznie az SZDSZ-nek! Egy ország szégyene. Balkán. Ahogy Görgey Artúr pökte oda, mikor megkérdezték tőle, vajh' miért nem lett Napóleonná, mire azt sercintette, azért, mert nem Franciaország állt mögötte, hanem egy kicsiny és műveletlen Magyarország. Bevallom, sokszor érzem ezt én is egy-egy tantestületin, és egy hete végképp duzzad bennem, már-már szétrobban a torkomat feszítő gombóc, nekem itt nem lehet maradásom! Már idegenül érzem magam, és disszidálnom kéne, mint tanult barátomnak, M. Péter Györgynek, hisz még ő se lehetett próféta a saját hazájában. Pláne egy ilyenben, á propos.

De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk. Nem érthettek meg. Nem ereszkedtünk le, rosszul kommunikáltunk, fitymáltunk, csak föntről mart bele a nép sötét agyába a mi éles világosságunk, és az is igaz, hogy Magyarország antiszemita. Első dühömben, míg a golyóstollam rágtam, majd eldobtam és az ajkamba haraptam, úgy éreztem, mintha a mostani EP-választások, a Jobbik robbanása utólag igazolná a Benes-dekrétumokat, hogy fel-felbugyborgó lelke dögkútjának mélyén csak-csak egy fasiszta nép a miénk. És ezért kellett itt elbuknunk. A sors! Fejemre húztam szürke pulóverem.

De beleheltem egy kis szdsz-es ethoszt, és mindjárt okosabb lettem.

Itt mindenki összefogott ellenünk. Ki akarnak csinálni. Úriember vagyok, ezért nem rúgok bele az antalli örökség hullájába, különben is, pacifista vagyok, de így se tudom megállni, hogy az LMP-be bele ne döfjem vitriolos tollam, hátha felsíkit ez a rózsaszín lufimalac, és megmutatja valódi énjét a piszkos disznó. Elvettek tőlünk rengeteg liberális szavazatot, ami mind ment bele a hulladékégetőbe. De ki fizeti őket? Kinek állt érdekében létrehozni az LMP-t? Azt nekem ne mondja senki, hogy ingyen csinálják! Figyeljétek meg, el is fog tűnni ez a fantompárt, ahogy Eduardo Rózsa-Flores is a szemétdombra került.

És az SZDSZ? Én azt mondom, egy jó SZDSZ-re szüksége van az országnak. Ezért maradok én is itt, mert az írástudónak felelőssége van. Nem szabad, hogy végleg elveszítsem a hitem az emberi lélekben, bárhogy is gyaláznak minket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 11:36:12

@mavo:

Ezen el lehetne gondolkodni, valóban.

Én sem a Magyar Hírlap / Nemzetnek, sem a Mancsnak nem vagyok törzsolvasója, de fenntartással közelítek az olyan mondatokhoz, hogy egy politikai hetilap "független".

Mit jelent ez?

Szerintem akkor van értelme ennek a fogalomnak, ha anyagi függetlenségként értjük. Ilyen értelemben pl. a Konzervatórium blog egy abszolút független orgánum, amennyire én tudom.

De ha úgy értjük a "független" szót, hogy "szidja mindkét oldalt", akkor az nem függetlenség, hanem dogmatizmus. Mármint ha ez valamiféle elvként jelenik meg. Független nálam azt jelenti: nem fizetnek azért, hogy azt mondjam, amit. Saját tapasztalataim alapján beszélek.

phaidros 2009.07.17. 11:36:20

@mavo: ok, akkor csak még feldolgoztad, előző kérdésem tárgytalan. :)

phaidros 2009.07.17. 11:37:38

@Csöncsön: "De ha úgy értjük a "független" szót, hogy "szidja mindkét oldalt", akkor az nem függetlenség, hanem dogmatizmus. Mármint ha ez valamiféle elvként jelenik meg"

És akkor hova teszed azt, aki valóban észreveszi mindegyik oldal hibáit, és ír róla? Ugyanakkor írva mindkét oldal jó dolgairól is?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 11:38:09

@Naumov: Úgy látom, nem olvasod.)))

tessék:
A Jobbik mint harmadik (februári cikk!) erő - I. rész - Egy sörözőben összejöttek
magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=18308

A Jobbik mint harmadik erő - II. rész - A tiszták
magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=18354


és ettől még nem lett az ujság Jobbikos sem


de mindegy, mindenki mindenről azt gondol, amit ...

phaidros 2009.07.17. 11:39:10

A Konzervatóriumot legfőképpen balról semmiképp nem tartják semmilyen értelemben sem függetlennek.

Anyagilag valóban az, az, hogy ideológiailag mennyire, az majd kiderült 2010 után.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.07.17. 11:39:30

@Csöncsön: ezzel maximálisan egyetértek. amit a megbukott, kivénhedt egykori vezető figurák mostanában, főleg az elmúlt napokban nyomnak, hát, jóindulatúan: tragikus. bár azt hiszem komikusnak is lehetne nevezni, csak én az ilyenen alkatilag nem tudok röhögni, mert szánalmas...

a Mancsról annyit hogy bár nem kormánypárti a szó nagyon szűk értelmében, mindig is közelebb állt a kormányoldalhoz - ezt feltételezem senki se fogja vitatni. politikai irányvonala meg nyilván van és elsősorban Kóka-párti lap volt éveken át (ez áll Bojtárbére is). Fodorral szemben Kókát pártolták és ennek a preferenciának most is vannak erős jelei - a cikkírónak ennyiben igaza van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:39:35

@phaidros:

értem, tehát ha lenne egy egyébként független jobb konzervatív lap, az a Fidesz hatalomra kerülésésvel AUTOMATIKUSAN kománypártivá lenne.

Nem rossz. Hogy közben a MaNcs folyamatosan irkált és irkál a kormánypártok ocsmány balhéiról, vélhetően erősíti kormánypárti imídzsét, hiszen egy kormánypárti lap értelemszerűen foglalkozik kormánypárti botrányokkal.

Végül is a Magyar Nemzet is folyamatosan a Fidesz botrányaival foglalkozott 2000-2002 között, vagy nem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 11:40:13

@phaidros:

Látom, lelkedbe (blogodba) tiportam. ;-)

A független vélemény szerintem teljesen független oldalaktól. Nem hozzájuk viszonyít.

ubi904 (törölt) 2009.07.17. 11:40:47

Fasizálódik a Konzervatórium.

ubi904 (törölt) 2009.07.17. 11:41:45

@ben2: De legalább a fájdalmat garantálja! >;O)

phaidros 2009.07.17. 11:42:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hannibál, olvasd el légyszi amit írtam erről, nem ennyire egyszerű sztem.

phaidros 2009.07.17. 11:46:04

@mavo: Magyarországon szerintem igen. Legalábbis eddig mindig ez történt. Szerintem az első, aminek esélye van, az összetétele miatt, hogy ne így legyen, az a Konzervatórium.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:46:39

@phaidros:

Retkest nem ismerem, egy biztos, a semmiből jött, és nem hiszem, hogy megmenti szadeszt. Egyébként szerintem más sem, törvényszerűen fullad a saját szarába.

A Pető interjút nem olvastam, annyira nem is érdekel.

Ettől még ez a bejegyzés egy szar bulvárfos tele célozgatásokkal és csúsztatásokkal, a MaNcs szerkesztőségét például (természetesen nem nyíltan, csak feltételes módban) a korrupció haszonélvezetével vádolja, ami finoman szólva az újságírás legalja.

Nem a vád, mert akár az is lehet, hogy a MaNcs szerkesztősége valóban részesül a kormányzati korrupcióból. Meg az is, hogy nem. A technika, ahogyan inszinuálja az általa gyűlölt társaságot, az valóban gyomorforgató.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.07.17. 11:48:04

@Csunderlik Peti: rossz a paródia, megkülönböztethetetlen az eredetitől ;)

tlac 2009.07.17. 11:49:13

én már csak egy fröccsöt kérek...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 11:51:47

@mavo: "Nem a vád, mert akár az is lehet, hogy a MaNcs szerkesztősége valóban részesül a kormányzati korrupcióból. Meg az is, hogy nem. A technika, ahogyan inszinuálja az általa gyűlölt társaságot, az valóban gyomorforgató."


Sajnos ezzel egyet kell értenem.

Az egész magyar újságírásra jellemző módszer ez (ezért sem olvasok újabban újságokat), és kár, hogy a blogszféra is tőlük tanul el sok mindent.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 11:51:51

@phaidros: ez igaz

de te meg azt olvasd el, kinek válaszoltam az adott kommentben:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 11:53:47

@mavo: én rájöttem, hogy ismerem

voltam párszor a műpában jazzkoncerten...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:53:53

@phaidros:

Marhaság. Én speciel jobboldaliként rühellem a Fideszt, mert nem jobboldaliul beszél. Ha majd kormányon abbahagyják a vulgármarcista lózunogokat, és jobboldali módjára kormányoznak, a véleményem változhat róluk.

A Magyar Nemzet például naná, hogy kormánypárti lesz, hiszen most is a Fidesz pártszócsöve. És mint céloztam rá, egyetlen Fidesz-közeli botrányt nem ír le, ellenben ha egy fideszes alapító elmegy MÁV vezérnek, az automatikusan áruló.

A fasza ellenpélda a Népsava, ők meg a másik poppárt seggében vannak, na, ők meg a maszop balhéiról hallgatnak konokul.

Egy valódi pártlap így néz ki.

A MaNcs egyébként egy párt irányában valóban vonalasabb a kelleténél, de azt megértem. És az a párt a Fidesz, amely (mint más is említette) előbb natúr pártlapot akart volna fabrikálni belőle, majd megpróbálta gazdaságilag tönkretenni és a nevét elvenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 11:55:41

@phaidros:

Marhaság. Én speciel jobboldaliként rühellem a Fideszt, mert nem jobboldaliul beszél. Ha majd kormányon abbahagyják a vulgármarcista lózunogokat, és jobboldali módjára kormányoznak, a véleményem változhat róluk.

A Magyar Nemzet például naná, hogy kormánypárti lesz, hiszen most is a Fidesz pártszócsöve. És mint céloztam rá, egyetlen Fidesz-közeli botrányt nem ír le, ellenben ha egy fideszes alapító elmegy MÁV vezérnek, az automatikusan áruló.

A fasza ellenpélda a Népsava, ők meg a másik poppárt seggében vannak, na, ők meg a maszop balhéiról hallgatnak konokul.

Egy valódi pártlap így néz ki.

A MaNcs egyébként egy párt irányában valóban vonalasabb a kelleténél, de azt megértem. És az a párt a Fidesz, amely (mint más is említette) előbb natúr pártlapot akart volna fabrikálni belőle, majd megpróbálta gazdaságilag tönkretenni és a nevét elvenni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 12:02:19

@mavo:

Ha jobboldali vagy, akkor miért olvasol egy baloldali lapot?

(Nem mintha tilos volna, csak hát az ember az értékrendje alapján választ lapot magának, gondolom én.)

Netán szerinted a Mancs jobboldali?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.17. 12:04:06

gusztostalan, retkes az szdsz.

és ezt nem gúnyolódásból mondom.

akak 2009.07.17. 12:06:13

@mavo: értem. várjuk a Narancs interjúját Retkes Attilával, benne a bocsánatkéréssel.

akak 2009.07.17. 12:07:29

@mavo: te hol élsz? szerinted a Mancs a piacról él?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:07:37

egyrészt nevetséges, hogy névtelenül számon kéred a névetelenséget. A szerk.-ről lehet tudni, hogy a szerkesztőség véleménye. Az, hogy te nem tudod mit jelent, nem a Narancsról mesél, hanem rólad.
Aztán, ha nem csak egyszer olvasnál Narancsot, akkor tisztában lennél az MSZP és SZDSZ szopató szerk-kel is. Vagy pl. Bauer 1-2 héttel ezelőtti írását is ismerhetnéd.
Aztán, ha picit tudnád mi a mancs, akkor tudnád, hogy kurvára nincsenek pénzzel elersztve, nem kaptak székházat, mint a Heti Válasz megalakulásakor, ami teljesen független.
Aztán egy interjú az interjú. Nem vitarovat, ezt is lehetne tudni, névtelenke.
Az meg külön vicces, hogy az index a blogketrecben leírja, hogy a Narancs pártlap, mikor a fél szerkesztőség nem olyan rég még Narancsos volt, van olyan aki még most is az.

phaidros 2009.07.17. 12:08:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: oksa

@mavo: nincs vita köztünk az MN-t illetően. Másrészt, amiben én hiszek, annak nem nagyon lehetne pártja, pont a dolog természetéből adódóan, így minden választás kényszeredett. Így marad az érdekből szavazás.

A Narancsnak persze, hogy nincs és nem is volt más választása. De attól még az, ami - itt nem is lehet más. Értem, hogy az útjából ítéled meg, de 3 dimenziós dolog, és az egyik oldalról nézve kitakarja az addigi útvonalát. :)

Hasonló ehhez a helyzethez, hogy nekem nagyon fáj majd az, hogyha a Konzervatórium válik pártlappá, mert láttam belülről. Mosolygok a találgatásokon a hátteret illetően, de ettől függetlenül, teljesen más okból, amit nagyon hosszú lenne kifejteni, ha fogadnom kéne nagy összegben, nyilván a pártlappá válásra kellene fogadnom - és fogadnék is, hiszen valószínűleg nyernék vele. Érted, mit akarok ezzel mondani, visszautalva az érdekből szavazásra? :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.17. 12:09:02

@Csöncsön: én viszonylag régóta olvasom a mancsot, utóbbi két évben hanyagolom. könyvtárba átfutom, a kulturális rovatok kiválóak, de a politikai cikkek már annyira nem. az és maradt meg a figyelő, wcre a nemzet. nincs igazán jó hetilap ma magyarországon, de ha van, szóljatok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:10:45

Ez a Retek srác amúgy nem komplett. Idézem a saját szavait:

"A vasárnapi bocsánatkérés gesztusával a múltat kívántam lezárni, természetesen senkit nem akartam vádolni vagy személyében megsérteni.

[...]

Szeretném világossá tenni, hogy egyáltalán nem a frakciónak üzentem hadat, ahogyan Kóka Jánosnak sem.

[...]

Álláspontom szerint természetesen Kóka Jánosnak is helye van az SZDSZ-ben és frakcióban..."

Muhaha.

Naumov 2009.07.17. 12:11:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem szoktam olyasmiről véleményt mondani, amit nem olvasok, plusz nem hiszek a független politikai újságírás mítoszában sem. Nézetem szerint nagyjából háromféle politikai sajtótermék/újságíró létezik

1. Elfogult, aki felvállalja az elfogultságát. Ilyenre kábé összesen két példát láttam az elmúlt évtizedben

2a. Elfogult, aki kényszeresen ragaszkodik ahhoz, hogy ő független, de egyébként még véletlenül sem tud bántóan egyoldalú írásokon kívül mást felmutatni. Ide sorolható a legtöbb újság, tévécsatorna kormány- és ellenzéki oldalon egyaránt.

2b. Elfogult, aki kényszeresen ragaszkodik ahhoz, hogy ő független, és ennek jegyében legalább időnként megpróbálkozik azzal, hogy ekézze az általa preferált politikai oldalt is, persze lényegesen kevesebbszer és szolidabban, mint a vele szemben állókat. Ezekre a próbálkozásokra később, mint függetlenségének bizonyítékára mutogat vissza, meggyőződéses rajongóival egyetemben. Ebbe a kategóriába tartozik például a Mancs is.

Ettől persze te még nyugodtan tekintsd a Mancsot függetlennek, én véletlenül sem szeretnélek ebben megakadályozni.

phaidros 2009.07.17. 12:12:56

@calam: "egyrészt nevetséges, hogy névtelenül számon kéred a névetelenséget."

Nincs igazad, ez egy blog. Akkor lenne nevetséges, ha újságban írná.

"Az, hogy te nem tudod mit jelent, nem a Narancsról mesél, hanem rólad."

Személyében támadod a szerzőt a véleménye miatt. :)
Nem érv, csak fikázás.

"Az meg külön vicces, hogy az index a blogketrecben leírja, hogy a Narancs pártlap, mikor a fél szerkesztőség nem olyan rég még Narancsos volt, van olyan aki még most is az."

És lám, az Index jobbra tolódik, meg minden. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:13:06

@Csöncsön:

A MaNcs liberális. Bevallom, az utóbbi kb. egy-két évben már ritkán olvasom, de ameddig olvastam, addig különösebb jobb/bal elkötelezettséget nem éreztem bennük.

phaidros 2009.07.17. 12:13:56

@calam: tojást árul vagy mi? :DDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:16:00

@akak:

Erre nem tudok választ adni. Azt tudom, hogy nagy számú piacinak tűnő hirdetés van benne, hogy aztán abból megél-e arra nincs tippem.

Egy biztos: ha az állami hirdetéseket veszem alapul, akkor a Magyar Nemzet kőkeményen kormánypárti.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:16:43

@phaidros: hát figyelj. Ha nem tudja, hogy mit jelent a szerk., vagyis szerkesztőségi álláspont (nem számít, hogy ki írja, mert szerkesztőségi álláspont), akkor az tényleg nem a narancsot minősíti, remélem így már kifejtettem.
Nem mondom, hogy jobbra tolódik, csak azt csinálják, amit ezelőtt sok évvel a narancs. Mindenkivel gecik:)
hát, ha a piac a tojást jeleni, akkor igen:D

phaidros 2009.07.17. 12:16:50

@mavo: és most már liberális párt sincs... tényleg csak az újság marad.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:18:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: szerintem ő pont nem volt narancsos, de ebben nem vagyok biztos.
De van ember, aki bírja ezt a meleget?:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 12:18:19

@Naumov: megtisztelő, köszönöm

Bár arra az árnyalatnyi különbségre szeretném felhívni a figyelmedet, ami a "kormánylap" és a "próbál függetlennek látszani" (ha jól értem a véleményed a mancsról) között mutatkozik

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:19:23

@phaidros: ráadásul számtalan példa van arra, hogy névvel írják a blogot. Itt is, Reakción is, nálunk is, szóval ez sem érv.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 12:19:48

@calam: dehogynem volt, uszkve öt évig

azóta vagyok rajongója, mióta olvastam a horgászos cikkeit:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:20:21

@phaidros:

Szerintem félreértesz.

A MaNcs nem konkrétan Fidesz ellenes, mindössze távolabb van a Fidesztől, mint a másik három párttól.

Ismétlem, az utóbbi bő egy-két évben kevésbé olvasom, de az a néhány szám, amit megvettem, továbbra is tartja a nagyjából független imídzset.

Ha bármely más politikai napi vagy hetilap ennyire lenne független, én nagyon örülnék. A Heti Válasz lehetne még ilyen, de ők túlzottan kötődnek a Fideszhez.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:22:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: okké, bocsánat, nem emlékeztem/tudtam. A horgászat nem az én műfajom:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:22:59

@mavo: tekintve, hogy tőlük kapták a székházukat, mármint a HV:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:23:23

@phaidros:

"és most már liberális párt sincs"

Ez bizony így van. Nem mellesleg a Retkes urat aljasul hátba támadó MaNcs szerkesztőségi cikk is ezt írja le fehéren-feketén.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 12:24:07

@calam:
csak most, csak neked, egy remek cikk a múltból, egy már akkor is tuti libsibolsi lapból, egy jó tollú, bár azóta erőst jobbra tolódó újságíró tollából:

A hét törpeharcsa
MaNcs, IX. évf. 42. szám, (1997.10.16.)
magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=1720

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:26:46

@calam:

Meg a működésükhöz szükséges pénzt is, ugyanis a HV is masszívan veszteséges. A Magyar Nemzethez szokott átlagnak túl puha, nem csap oda eléggé a komcsiknak meg a magyarellenes libsiknek, a valóban függetlenek túl feltűnő a köldökzsinór, a ballerek meg csak nem olvasnak jobber (vagyis faszista) lapot, nem? :-)

tiborc2008 2009.07.17. 12:27:59

Igaz, hogy már nincs liberális párt, de már 15 éve nincs. Legfeljebb szervezett bűnözéssel (=mszp) liberális párt van.
Ugyanez a párt liberális más országok (Irak) idegen megszállásával, szemkilövöldöző rendőrökkel is.
Sajnos 1990-94-ben szavaztam rájuk, szégyellem is magam emiatt.

beszélő 2009.07.17. 12:28:31

@tlac: Ez a lényeg! A mani!!!!!!!!!

tiborc2008 2009.07.17. 12:29:13

Amúgy liberális emberek ma sincsenek kevesebben Magyarországon, csak egyre kevesebben hiszik el a hazugságot, hogy a szadesz liberális párt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 12:30:53

@phaidros:

az inkriminált cikk vége

"Pedig az EP-választás eredményeinek tanúsága szerint talán akadna itt egy-kétmillió ember, akik ennek az országnak a jövőjét együtt látná a szabad versenyes piacgazdaságban, a képviseleti demokráciában, a jogállamiságban meg a teljes állampolgári jogegyenlőségben, s akik idegenkednek a nemzeti, jobboldali kollektivizmustól éppúgy, mint baloldalitól, legyen a színe bár pirosas vagy zöld. Ők most épp párt nélkül vannak. Ha a kínálat el is tűnt, a kereslet megmaradt - ennél e pillanatban nem tudunk vigasztalóbbat mondani."

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:31:53

@mavo: a HV nyereséges, most már. Szóval ezzel már nincs gond

beszélő 2009.07.17. 12:33:55

@mavo: Vannak még a FIDESZ-ben életművészek.Csak figyelni kell a drapéria szöveget, és megkapirgálni a gazdasági kapcsolatokat, mert a lét határozza meg a tudatot.Ezért aztán néha jól kifényesített szereplők is, ha valaki többet ígér, lovat vált. Így hullanak ki a csontvázak a szekrényből.

babhun 2009.07.17. 12:34:19

@phaidros: Nem a leközölt interjú, hanem a kérdések minősítik a lapot. Színvonalas interjút akár készíthet a Magyar Nemzet vagy a Demokrata is például Orbán Viktorral. Más kérdés, hogy nem ért az ember azzal egyet, amit OV mond. Értelmes és gondolkodó ember a saját véleményét ütközteti azzal, amit az újságok írnak. Ehhez persze az adott újságnak valamilyen technikai/intellektuális minimumot el kell érnie. Az én határozott véleményem, hogy a Mancs ezt a minimumot messzemenően eléri, ez a bejegyzés pedig messzemenően nem. Mondjuk nem egy súlycsoport, persze.

@józan': a Mancs szerkesztői cikke racionális érvelésen alapszik. Vele szemben racionális ellenérv lehet az, hogy a frakció tagjait ugyebár az SZDSZ színeiben, az SZDSZ "márkával" választották meg, tehát legitim lojalitást várni tőlük a párt vezető testületeivel szemben. Kíváncsi lennék arra, mit mond erre az érvre a lap (Mancs) szerkesztője, vagy a párt új elnöke. De ha valaki csak annyit mond, hogy a Mancs érvelése "gyomorforgató", akkor idáig (az értelmes vitáig) nem fogunk eljutni.

phaidros 2009.07.17. 12:34:49

@mavo: kivéve, hogy Retkes talán újra szavazható liberális pártot csinálhatott volna, ha PI és a hozzá hasonlók hagynák

akak 2009.07.17. 12:40:38

@babhun: a Mancs írta azt, hogy árokban fogja végezni Retkes, talán először bocsánatot kellene kérni, utána moralizálni.

phaidros 2009.07.17. 12:41:06

@calam: de az feature, nem kötelező opció. Egyébként pont a névvel vállalás szerintem az egyik út a pártlaposodás felé. :D

@Mavo: "a MaNcs nem konkrétan Fidesz ellenes, mindössze távolabb van a Fidesztől, mint a másik három párttól."

Én ezt értem, de ez min változtat? Másként kérdem, Te könnyen elhiszed majd a Konziról a Fidesz regnálása alatt, hogy nem Fideszes?

Ismerve személyesen a Konzi tagságát, ez elég bizton állítható már most is, de mit tudok én ezzel az infóval kezdeni? Nem számít.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:42:50

A narancs már nagyon régen meghalt és már el is rothadt.

HumorosSzurikáta · http://goodgagteam.blogspot.com/ 2009.07.17. 12:43:17

@Csunderlik Peti: Fogalmam sincs, hogy (mindenben) igazad van-e. De tele van olyan gondolatokkal-sorokkal az írásod amiket akár én is beküldhettem volna. Amúgy meg minek? Most sokáig liberális csönd lesz Magyarországon, és büdös csontokon fognak marakodni ismert és ismeretlen ebek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:45:35

@phaidros: mi? ha névvel írok, akkor pártos leszek? Szerintem pont az biztosítja a függetlenséget, de ebbe nem menjünk bele.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:45:41

Előbb utóbb minden közösség elkurvul és megszűnik benne a demokrácia. Ilyen az ember természete.

Rogue 2009.07.17. 12:46:15

@mavo: Értem. Ha támadod, akkor te szembeszállsz vele, ha a Mancs támadja, akkor aljasul és hátulról. És mindez azért, merthogy korábban megállapítottad, hogy a Mancs az Szdszt támogatja, most tehát elárulja.
@Naumov: Értem. Tehát akármilyen példát mutatok arra, amikor a Mancs a Mszp-Szdsz koalíciós kormány ellen beszél, akkor az "kevesebbszer és szolidabban" lesz, mint amikor a másik oldalt kritizálja. Az mindegy, hogy küldte már el a büdös k anyjába a kormányt.

Az az érzésem, hogy terméketlen a vitánk. mintha a jobboldali orgánumok a jobboldal irányában a legkisebb kritikát is megfogalmazták volna valaha.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:46:43

@just Cheech: a fidesz narancs?:D

phaidros 2009.07.17. 12:47:36

@babhun: "Mondjuk nem egy súlycsoport, persze."

Emiatt mérni sem érdemes abban a súlycsoportban. Eleve, egy fizetett, "megélhetési" újságíró kontra ingyenbloggernél nincs értelme ennek. Persze, a Konziblognak jó, ha összemérik, az csak hízelgő. :) De ez akkor is a Konzervatórium blog, és nem a www.konzervatorium.hu. A névvállalások is az utóbbi miatt vannak - és még ott sincs fizetve senki.

A Konzinak szerintem vitathatatlan teljesítménye, hogy ezzel együtt idézett, emlegetett, és összeesküvés-elmélet-szereplő bloggá vált széljobbról-balról, ebben a kontextusban érdemes nézni.

Egyébként ahogy most nézem, még egy szerző sem szólt hozzá.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:48:34

@calam: nem. tudod, az a sárga, savanyú...

phaidros 2009.07.17. 12:49:51

@calam: nem, ha névvel írsz, akkor azt akarod, hogy a nevedhez köthető legyen az írásod, mert később kezdeni akarsz vele valamit. Ennyi.

@just Cheech: bizony. Legalábbis az induló erkölcsi magokat kitapossa a szükségszerűség és célszerűség. Bár ez az SZDSZ-nél nagyon hamar elindult, rögtön a második választáskor.

phaidros 2009.07.17. 12:51:18

@Rogue: "mintha a jobboldali orgánumok a jobboldal irányában a legkisebb kritikát is megfogalmazták volna valaha."

Valóban nem jellemző. Jobboldalon csak pártlap lehet, vagy nem a mi kutyánk kölyke. Ezért mondom, hogy szemeteket a Konzira vessétek 2010 után. Félek ezt kimondani, de ha lekerül a Fidesz linkjei közül, miközben aktív marad, akkor lesz az, aminek indult.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 12:52:07

@phaidros: nem feltétlenül. Például, aki nálunk névvel ír, nem akar kezdeni vele. SZóval ez nem igaz. Szerintem nő a hitelesség, ha vállalom, hogy ezt és ezt írtam, és egy állásinterjún akár rá is kérdezhetnek, vagyis, hogy ténylegesen vállalom a véleményem.

Cypriánus 2009.07.17. 12:52:32

az SZDSZ-ről kár vitatkozni.

ha nagy mázljuk van, egy részük, vagy néhányan közülük felkerülnek a maszop listájára,... amúgy már csak egy szórakoztató iszapbirkózás az egész szadi, egy választói tömegek nélküli pártért.

phaidros 2009.07.17. 12:53:14

@calam: jó, hát én is csak a saját tapasztalatból gondolom. :) Nem ismerem a Te névvállalóidat, csak az enyéimet. :D

babhun 2009.07.17. 12:54:37

@akak: a Mancs szerkesztőjének értékelésével magam sem értek egyet. Ugyanakkor az árokban végzésről (pontosabban árokba futásról) szóló rész az alábbiak szerint szól a cikkben:

"Mintha valaki autóvezetés közben arról értekezne, hogy a féltengely (a szerk. szerint féltengely=frakció - babhun) teljesen szükségtelen alkatrész, a zökkenőmentes haladás nélküle is megvalósítható. Retkes is az árokban fogja bevégezni futását, de a köztársaság 2010-es büdzséjére semminő befolyással nem lesz."

Ebben semmi olyat nem látok, amiért bocsánatot kellene kérni. Vagy magyarázzam tovább? Tudod: autó, autó féltengely nélkül, út, út mellett árok, autó árokba fut.

phaidros 2009.07.17. 12:54:55

@Cypriánus: viszont egy bejáratott pártszervezet, kiépült nemzetközi támogatói háttérrel. Vajon kihez fog kerülni? Belegondoltatok már, hogy az mekkora boost lesz az új tulajnak? :)

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:55:17

az szdsz-t az elvtelen gigaszubjektív haverség tartja össze.
és nem válogat az eszközökben. ugyan olyan erőszakos, mint a jobbik, csak aljasan és képmutatóan.

phaidros 2009.07.17. 12:55:43

@babhun: az antiszemita toposzokról mi a véleményed?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:56:52

sajnos, pedig egy korrekt, valóban liberális párt nem ártana végre így 20 év után... (legalább egy ideig, amíg aztán el nem kurvul az is : )

phaidros 2009.07.17. 12:56:56

@just Cheech: ne feledjük, az SZDSZ-hez mindig kellett valami a túloldalon. Régen a MIÉP, most meg a Jobbik. Csak mivel már saját választói körében elvesztette a bizalmat, a Jobbik előretörését képtelen volt kihasználni.

franta 2009.07.17. 12:57:51

Kölcsey Ferenc visszaadta képviselői mandátumát, mikor az őt küldő vármegyében megváltozott a politika.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:58:20

@phaidros: az állandó antiszemitázás az egyik legveszélyesebb jelenség mindenkire nézve. Az szdsz tulajdonképpen annyit tud felmutatni, hogy összeantiszemitázta a magyar gárdát, meg a jobbikot.

phaidros 2009.07.17. 12:59:59

@just Cheech: meg most saját választott elnökét. Viszont ahogy a gárdatüntetéseket elnézem, a Jobbikot és a Gárdát azért eléggé joggal, ami a tagságot illeti. Szerinted nem?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 13:01:05

@phaidros: szerintem itt az szdszes tyúk volt előbb a tenyérbemászó, fölényeskedő elitista arroganciájával. Aztán addig kapirgált, amíg végül tojt nekünk egy büdös ocsmány náci záptojást. Csak nehogy ki is költse : )

babhun 2009.07.17. 13:02:17

@phaidros: eltekintve azoktól a jelzőktől, amiket a blog bejegyzője és te is alkalmazol a Mancs újságíróira, most akkor mi is értelmes ellenérv a Mancs szerkesztőségi cikkével szemben? Hogy "gyomorforgató"? Vagy az, hogy a Mancs újságírói "mutyiznak"? Vagy mi is az érdemi érv abban a tekintetben, hogy a Mancs "kormánypárti"?

A jelzőaggatás stilisztikailag indokolt lehet, élvezetesebbé tehet egy cikket de érveket nem helyettesít. A Mancs szerkesztőségi cikke és a blog bejegyzése között az a különbség, hogy az előbbiben érvek is vannak, az utóbbiban meg csak jelzők. Pontosan ez jelzi azt, hogy más súlycsoportokról van szó.

phaidros 2009.07.17. 13:03:55

@babhun: milyen jelzőmre gondolsz konkrétan?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 13:04:40

Tudod, a nép megérzi a fölényeskedést meg a lenézést, akár milyen hülye... Hosszú távon nem éri meg. Lásd: szdsz.

phaidros 2009.07.17. 13:05:51

@babhun: ez a blog rész, és egy blogbejegyzés. Se nem több, se nem kevesebb. Általában vitát, kommentet generálni van. Igényesebbek a www.konzervatorium.hu-ra mennek.

Ettől még azt, amit a poszt ír, lehet véleménynek tekinteni.

Naumov 2009.07.17. 13:16:35

@Rogue: Mint azt az eggyel korábbi kommentemben voltam bátor megemlíteni, egyáltalán nem bír érdekelni hogy a Mancs alkalmanként kritizálja az MSZP-t meg az SZDSZ-t is, végképp nem tekintem ezt bizonyító erejűnek arra nézve, hogy ettől ők most egy kiegyensúlyozott sajtótermék lennének. Ez egy alapvetően kormánypárti újság, amely a hozzád hasonló figurákra épít, akik egy "k-anyád kormány" hatására elélveznek attól, hogy a Mancs mennyire bátor, szókimondó, meg persze független. Ennyi a történet. Ja, és a további felesleges naésajobboldal tiszteletköröket megspórolandó rögzíteném, hogy a fideszpárti orgánumok a hírtévétől a magyarnemzetig pontosan ugyanilyen betegesen elfogultak, csak többségükben nem tornásznak azon teljesen feleslegesen, hogy megpróbáljanak függetlennek látszani.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 13:16:51

Élek-halok a szadiért!
Ilyen jól rég szórakoztam. Kurvajó ami most ott megy, mégiscsak tevékenykedik a Gondviselés kacsója :))))

café 2009.07.17. 13:24:31

1. Sokan látják úgy, hogy az új szdsz elnök teljes identitászavarában két évtized összes jobbos kritikájának akar megfelelni. Hogy ez a blog megdícséri önmagában jelzésértékű, hiszen szdsz elnököt nem nagyon szokott védeni. Sajnos a jobboldal (és a baloldal) sosem értette meg, hogy a liberálisok liberálisok, tehát nincs azzal baj, hogy egy jobbos nem zavar rájuk, azzal van baj, hogy egy jobbos azt is utálja, hogy léteznek.

2. A MANCS szerkihez hasonló bírálatok korábbi szdsz vezetőkről rendszeresen jelennek meg a Heti Válaszban, Magyar Nemzetben stb. azokat az írásokat sosem gusztustalanozta le ez a blog.

babhun 2009.07.17. 13:27:14

@phaidros: én is véleménynek tekintem a blog bejegyzését és ellenvéleményt fogalmaztam meg, azzal kapcsolatban, ahogy a Mancsot minősítette.

@phaidros: Az antiszemitizmus vádját Pető Iván hozta fel az Mancsban közölt interjúban. Számomra nem világos mi alapján tette ezt Pető és nem is gondolom, hogy megállna. Nem is ezért tartom Retkest alkalmatlannak a posztra, illetve az SZDSZ szituációját reménytelennek. Pontosabban szólva az SZDSZ szituációja oly reménytelen és terhelt, hogy gyakorlatilag mindenki alkalmatlan az elnöki posztra.

@phaidros: A "megélhetési" jelzőre gondolok. Én pejoratív értelemben értettem, ha nem annak szántad, akkor tévedtem és elnézésedet kérem.

café 2009.07.17. 13:29:07

@Gabrilo: Tessék, pont ezt írom. Miért kurva jó? Miért jó, hogy a liberális párt megszűnik? Egy konzervatív miért nem örül, hogy van (?) konzervatív (?) párt amire szavazhat? Hurrá, szavazon rá. De miért baj, hogy vannak más pártok is, pl liberális?
Én nem szavaznék a fideszre, nem értek egyet hiperbalos programjával, de még sosem gondoltam, hogy meg kellene szünnie.

akak 2009.07.17. 13:29:17

@café: "sokan látják úgy". igen, Magyar Bálint, Pető Iván és Kóka János.

szempontpuska 2009.07.17. 13:29:35

@Csöncsön: ha viszont nem olvasná, akkor hogy tudná kritizálni ?

Devergo 2009.07.17. 13:30:24

A régen volt SZDSZ vezetők tudták, hogy mi van a pártjukban, azért nem is vállalták a vezetést. Hogy miért
kellett nekik baleknak ez a "muzikális retek" az nem teljesen
világos. Egyszerűbbnek látszott volna simán megszüntetni
a pártot.

OmegA404 (törölt) 2009.07.17. 13:30:25

Itt volt az ideje a szadeszes iszapszemű ráják végnapjainak.
Retkes meg beszopta. Későn ért a vályúhoz.

café 2009.07.17. 13:32:06

Nem csak ők, pl én is. Ez az egész "az szdsz nem elég nemzeti" egy ostoba és primitív vád, amely képtelen feldolgozni, hogy a magyar pártoknak csak olyan 90 százaléka gondol hasonlókat a kisebbségi politikáról, és mily botrány, van egy több pártrendszerben olyan szereplő is, amelyik meg mást gondol.
Mit kell ezért az elnöknek bocsánatot kérnie?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 13:35:26

@café:

az SZDSZ-t én nem tartom egy rendes liberális pártnak. Egy gőgös, arcoskodó politikai maffiának tartom, egy aufklerista borzalomnak. A szadi "toleranciája" kimerül abban, hogy mindenkit, aki másképp gondolkodik, megbélyegez, lenáciz stb. Mekkora liberalizmus! Nekem nem "a" liberálisokkal van/volt bajom, hanem a szadival. Oda kerül, ahová való már régóta. Ennek örülök. (Megjegyzem, sok liberális ismerősöm is örül neki.)
Ezt a "balos retorikát" meg adja el szépen a Gizella utcában, minekutána a kedves pártja a Ferenc-Gordon kormányok minden egyes adó-és járuléknövelő döntését támogatta a voksaival.
Ennyit erről.

states 2009.07.17. 13:43:07

Akik hazavágták a pártot, most attól rettegnek, hogy a még hátralevő jó félévnyi lopási lehetőség, amit a Bajnai biztosít nekik cserében a költségvetés megszavazásáért, még a végén veszélybe kerül emiatt a Retkes miatt, akiről senki sem gondolta, hogy komolyan gondolja (ezt az elnökséget)...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 13:47:22

@Gabrilo: jujj, az a gonosz aufklérizmus. Mennyire szánalmas már ez a lenácizik szöveg. hihetetlen, na mindegy. Kicsit unalmas, és elég komoly szellemi restség ezzel támadni őket.

kgonzo 2009.07.17. 13:51:25

Milyen érdekes a napokban kikeltetek magatokból, hogy benneteket megvádoltak azzal, hogy a Kövér pénzel benneteket.
"A végső döfést azonban a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas, ma sem teljesen nívótlan kormánylap"

Engedjétek meg, hogy Gabrilo szvaival válaszoljak:

"Amögé, hogy ..... fizet nekünk, kéne valami bizonyíték is. Anélkül csak ócska szar ... propaganda :)))"

A pontok helyére be lehet helyettesíteni e poszt állításait.
:)

nahát-nahát 2009.07.17. 13:51:54

@Csunderlik Peti: "De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk. Nem érthettek meg. "

Köszönöm, vidám hétvégét szereztél nekem. Ezen a mondatom még napok múlva is jót fogok nevetni!

Nem voltatok okosok, csak nagyképűek, mert lendületesen magyaráztátok a kor (kór) összes álmodern idiotizmusát. Nem a megértéssel volt a bajotok, hanem azzal hogy nem kell, mert káros, veszélyes és ostoba tanokat akartok ránk kényszeríteni... az emberek mostanra értették meg, mit is akartok valójában.

... ennek vége! Érted? (Cseh Tamás)

café 2009.07.17. 13:53:05

@Gabrilo: "az SZDSZ-t én nem tartom egy rendes liberális pártnak."

Rendben. Akkor ne szavazzon rá. Ezt mondom. De miért öröm egy rendes konzervatív párt szavazójának, hogy a "nem rendes liberális párt" eltűnik? Ha annak örülne, hogy jövőre már nem kormányoz, azt értem. Nem ért egyet a nézeteivel, így nem helyesli, ha azok megvalósulnak. Ok. De sosem értettem miért kell pezsgőt locsolni a sírjára.

Ami meg a balos dolgot illeti. Azt nem csak a Ferenc-Gordon kormányokkal összehasonlítva lehet nézni, bár lehet úgy is. Szerintem vizitdíjat és tandíjat bevezetni egy konzervatív számára helyeslhető tett (ld Szapáry, Hametz), azt szociális népszavazással megfúrni viszont balols-populista akció. A privatizáció (egészségügyben pl) egy piacpárti konzervatívnak bejön, "az eü nem üzlet" duma viszont nem. A költségvetési túlköltekezést, amit Péter-Ferenc kormánya tett, konzervatív alapon helyes bírálni, a költségvetési kiigazítás elleni ádáz küzdelem (konvergencia program, Bajnai csomag), ami "rossz az embereknek" viszont egy konzervatívnak büdös.
Így hát nekem a Fidesz nem "egy rendes konzervatív párt", de felőlem létezhet, ez a különbség.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 13:53:47

@kgonzo: jajj, az más. Te is tudod. Balos/libsi nem lehet bcsületes, csak Gabrilo, a jobbklikk szerzője.

Shitting Bull 2009.07.17. 14:01:52

Dír posztíró! Te "civilben" ugye firkász vagy? Azok tudnak ennyi értelmetlen hülyeséget összehordani. :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 14:02:34

@kgonzo: más szemében a szálkát stb.:))

meg egyik kutya, másik ugat
és hasonló népi bölcsességek


@Gabrilo:
pl. a "gőgös, arcoskodó" nekem nem csak a szadeszről jut eszembe...:)))

(kedves Gabrilo, nem szükséges reagálnia:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:03:50

@Lavrentyij Pavlovics Berija: az avatarodról egy pillanatra aszittem, hogy kóka jancsi van ott:)

osborne 2009.07.17. 14:05:36

és még mindig van aki védi a szadeszt, j-o-k-e-r ;]

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.07.17. 14:05:57

Szerintem igazuk van azoknak, akik az első koalícióban látják a párt hitele elvesztését.
Szerintem is akkor kezdődött a lejtő, de azért a bukás nem csak ezért fog eljönni, hanem az azóta is tartó gerinctelen mszp támogatás miatt.
Az a csoda, hogy csak most borul a bili.

jtrencsenyi 2009.07.17. 14:07:52

Előrebocsátom, hogy nem olvastam el a hozzászólásokat. De mit kell itt rugózni az SZDSZ-en? Ez egy halott párt. Az agyműködés már régen leállt és most kapcsolták le végre a lélegeztetőgépről. A teste még pár izomrángás formájában próbálja újra működésre bírni, de néhány hónapnyi agonizálás után a választásokon beáll majd a klinikai halál. Azt meg már most prognosztizálom, hogy a párt "nagyszerű" megélhetési politikusai - mint a transzplantációra felajánlott szervek - szépen átülnek más, jól menő pártok soraiba. Hányinger ez az egész!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.17. 14:11:28

A mancs 2006 tavaszán egyértelműen kiállt a Pojáca mellett. Kért már bocsikát az elkúrás támogatásáért?

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=493&mode2=1&mode=1


ihateithere.freeblog.hu/Files/hun_orange.jpg


www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=494&mode2=1&mode=1

"Eszünk ágában sincs bizalmat előlegeznünk a második Gyurcsány-kormánynak vagy a Magyar Szocialista Pártnak. De egyetlen utcasarkot kell sétálnunk, s egyetlen ikszet kell rajzolnunk - a kormánypárti képviselő neve mellé -, hogy Magyarország felől elmúljon az autokrácia kísértése. Minden ezután kezdődik majd.
Ez igazán nem nagy erőfeszítés.
Tegyük meg!"

(Csak szavazz! - szerkesztőségi cikk)


Hát most vernyoghatnak a náculás miatt, de legalább a lízing díjaikkal és törlesztésekkel nekik talán nincsenek gondjaik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 14:13:47

@Bastille:

A HV tényleg jó, bár rendszeres olvasója annak sem vagyok. Most föltorlódott nálam négy-öt példány is. Átolvastam őket: színvonalasak, igényesek.

@szempontpuska:

Kritizálni azokat kell, akik közel állnak a saját elveinkhez. :-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.17. 14:25:15

@tlac: @Csöncsön: megyek, veszek egy heti választ. roppant kíváncsi vagyok.

osborne 2009.07.17. 14:33:05

@tölgy: dehogy kértek, memóriatörlés megy pedig a Mancs szerkesztőségi endórszmentje a Pojáca mellett 2006-ban klasszikus. De már 2002-ben is ment a szupportálás, a második forduló előtti Mancs teljes szélességben kiállt Kovács bácsi és a szocik mellett:

mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=296&mode2=1&mode3=1

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:34:45

@osborne: hehe, 2002-ben, 4 év fideszkormányzás után. Aztageci.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 14:37:22

@calam:

Tényleg? Maradt ember még, aki nem ért velük egyet és nem lett antiszemita/náci? Pető még Retkest is leantiszemitázta, meg előjött a népi-urbánus szarral, ami néhány hervadozó szobanövényen meg Pető Ivánon kívül senkit sem érdekel.
Maga melyik adást nézi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 14:42:23

@café:


A politikai maffiák létezése nem tetszik, érti? Felőlem lehet valaki hülyén libbant is, de a politikai maffiákat nem annyira tolerálom. Mások páriává minősítését azért, mert más véleményen van, azt szintén nem.

A balosságról: ezt a szar agitprop szöveget a koala nyomja 2006 óta, és akkor is annyira volt igaz, mint ma. Jellemző a doktriner balos gondolkodásra, hogy fogalmakba szerelmes, ezért eldönti szépen, hogy a vizitdíj, tandíj (függetlenül attól, hogy azért az állami elvonás azért még megmarad 60+-nál!) az konzervatív dolog. Eszerint a koala ugye rendesbalos, rendeslibsi, noch dazu konzi is. Van, ami nem a koala?
Nézze, ezek tollakat vizionáltak a hátunkra, amikor "öngondoskodásról" papoltak, de továbbra is turkáltak a zsebünkben. Én 1000 ft-os vizitdíjban is benne vagyok, de elébb húzzák ki azt a kacsót a zsebemből! Utána lehet beszélgetni. Addig szar demagógia.
Az ún. "konvergencia-program" pedig egy igazi technokrata blődli volt, a 80-as évek szellemében. Ha már gazdasági koponyákra hivatkozik, nézze meg Orbán Krisztián véleményét (fönn van a terror háza honlapján) róla.

osborne 2009.07.17. 14:42:51

@calam: plusz 2006-ban is, 4 év szoclib elkúrás után

AvgDvl 2009.07.17. 14:51:14

Most kéne letartóztatni az egész pártot, amig egyben vannak - mint a gyalog galopp végén.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:54:45

@Gabrilo: hmm, ennek érdemes lenne utánaznézni. Nem lehet, hogy a megnyilvánulások, amikre aszonták (de kik is?), hogy rasszista, az valóban az volt?

btw. Retkes jött ezzel elő, de mindegy, ha már az adás pontossága a kérdés
(remélem igazam van:)

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 14:57:37

@Lavrentyij Pavlovics Berija: ilyen névvel te inkább ne ugass, ízléstelen geci.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 14:58:54

ilyen erővel lehetnél hitler is.

Bit Rot 2009.07.17. 14:59:21

@Csunderlik Peti:
"De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk."

Túl sokat loptatok.

Közben meg bsztatok dolgozni az országért.

Ennyi.

Bit Rot 2009.07.17. 15:00:48

@café:
"De miért öröm egy rendes konzervatív párt szavazójának, hogy a "nem rendes liberális párt" eltűnik?"

Így legalább nem a Strabag fog megnyerni minden autóutas tendert.

Ez is valami :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 15:05:29

@calam:


Retkes nyilván antiszemita, hiszen bírálta a szadi utóbbi években menő irányvonalát.
Ha valami, ez antiszemitizmus!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 15:13:27

@calam:

erről nem tudtam, elnézést. De ez valami nagyon új fejlemény lehet ...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 15:17:30

@Gabrilo: mondcsak, te direkt magyarázod félre a dolgokat vagy viccből?

@mavo: ezt most olvastam az ÉS-ben, Borókai olvasói levelében

café 2009.07.17. 15:17:50

@Bit Rot: Hanem a Vegyépszer ugye, mint 98 és 2002 között

desertstorm 2009.07.17. 15:34:32

Édes Istenem!
Elfogok élvezni jövőre, ha ez a tetű, mocsok, szemét stb.....SZDSZ eltűnik végre a szememelöl. Ilyen tetveket még nem hordott a föld a hátán!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.17. 15:37:21

@tölgy: Kár, hogy csak a címlapok és a tartalomjegyzék vannak kint. Igazán érdekelne, mit írtak pl. az októberi sajnálatos eseményekről mint független és arra nagyon kényes lap.

café 2009.07.17. 15:42:42

@Gabrilo: Az a különbség, hogy én nem vagyok túlfűtött aktivista. Tehát azt gondolom, hogy sem az szdsz, sem a fidesz (és a többiek) nem 386 milliót költ kampányra, viszont, amit költ nem a költségvetési támogatásból szedi össze, mert az matematikailag lehetetlen. Tehát lop az SZDSZ és lop a Fidesz is (meg a többiek). Aki azt mondja, hogy csak az szdsz lop, az legjobb estben is álltatja magát. Ez az a "én még sose hazudtam" meg "én még nem loptam" vonal, ami lehet, hogy egy fideszes aktivistának hihető, de egy gondolkodó embernek nem. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mindannyian fel vannak mentve, csak ne legyen már az, hogy ezen a pályán a tiszták küzdenek a maffiával.

A kovergencia programnak volt liberális kritikája a liberális közgazdászok részéről, ami éppen arról szólt, hogy egyensúly helyreállítása ok, de adóemelés helyett inkább az állami kiadásokat kell csökkenteni. Ami az 1000 mrd-os nagyságrend okán nem a korm. kommunikációs költségek és a bútorvásárlás kemény (pár százmilliós) csökkentését jelenti, hanem a szociális kiadásokét, úgy is mint 13. havi nyugdíj, közalkalmazotti bérek, máv medvezmények, gyed-gyes stb. Mert csak ott van ennyi pénz.

Na most a Fidesz kritikája nem ez volt, hanem az, hogy egyáltalán erre az egészre nincs szükség, a kiadáscsökkentés (amiről az Orbán féle Oriens is beszél) hazaárulás, minden egyes megvont juttatás mellett ott állt és tiltakozott, legyen szó a közalkalmazotti bérek visszafogásáról, fenntarthatatlan szárnyvonalak bezárásáról, gázártámogatások csökkentéséről (2006-ban) vagy a 13. havi nyugdíj és bér megvonásáról, a családtámogatások szűkítéséről, nyugdíjkorhatár-emlésről (2009-ben). A Fidesz nem azt mondta, amit az Oriens. Hanem szoc népszavazást kezdeményezett a "megszorítások ellen" és csak azt nyomta, hogy az egyoldalú (tehát kiadáscsökkentés nélkül) adócsökkentés a megoldás. De ez hazugság, mert még a konz közgazdászok is mondogatták, hogy kiadáscsökkentésre szükség van.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 15:44:44

ha valakinek eszébe jut, röhög egyet, tetszik magának...
de ezt a nevet be is regisztrálni, és ezzel nyomulni...
az már kórkép. Bár ezt te nyilván nem érzed.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 15:53:33

@Rogue:

az iróniamétert elfelejtetted bekapcsolni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 16:02:21

@phaidros:

"Te könnyen elhiszed majd a Konziról a Fidesz regnálása alatt, hogy nem Fideszes?"

Ez a tartalom alapján elég könnyen eldönthető - lesz. Meglehetősen nem érdekel, úgy általában melyik párthoz lehetne valakit a világnézete alapján automatikusan sorolni.

Tipikus példa a fent "namegmondtam, namegmondtam" rivallások közt idézett 2006-os MaNcs szerk, ami egyértelműen arról szól, hogy ugyan ebben a társaságban egy cseppet sem bízunk meg, de inkább ők, mint azok. És ugye itt jön be, hogy a másik a Fidesz, amelyik a MaNcs kapcsán az ún. sajtószabadságot páros lábbal tiporta.

Vicces is volt Szijjártó, amikor a Magyar Hírlap kapcsán a sajtószabadságról vartyogott.

Sokan meg vannak, akik fordítva vannak vele, és ők sem feltétlenül Orbán-hívők. És most hadd ne mondjam, hogy a minta változik, lásd 1990-es és 1994-es választások eredménye közti brutális különbségek.

Ez messze nem Fletóék szerelme. Épp a most kedélyesen gyomorforgatónak nevezett szerk-ben írják (idéztem), hogy ők nagyon vágynának egy pártra, amit a magukénak érezhetnének, de nincs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 16:05:40

@calam:

és mit ír, mióta nyereségesek? Mert pár éve még az volt valami sajtófigyelő biszbaszban, hogy eléggé veszteségesek.

Cypriánus 2009.07.17. 16:37:38

Kedves Gabrilo!

tehát a kanonikus ballib vélemény, hogy "antiszemitának lenni annyi , mint szembemenni a Szadesz korábbi irányvonalával"
Ön az antiszemitizmus fogalmának talán létező legpontosabb definícióját adta az egész politikatörténetben! :) :) :)

Caracalla 2009.07.17. 17:13:20

@tölgy: Pont az idézett szerk volt az, ami miatt abbahagytam a narancs vásárlását 8-9 év után.

A szó, amit keresünk - ha szabatosak akarunk lenni - egyébként a hipokrita.

Ha divatosak, akkor a szűzkurva. Mert azért mégiscsak röhejes, hogy ígyfújkorruptcsurcsányszaremeszpé, úgymegérdemlikhogyveszítsenek, aztán jönnek a választások, a fasizmus rémképe az égre, és igaz demokrata nem tehet mást, mint befogott orral be/visszasegíti a hatalomba az eddig folyton ekézetteket.

Röhejes. Ugyanakkor általában nem szokott sikerülni.

Az SZDSZ-ből meg majd lesz egy MSZP-platform, vagy megvalósul a MB által beharangozott MDF-SZDSZ frakció szövetsége (egyik párt sem áll többől), Kóka és Dávid, a magyar kapitalizmus két arca, rotflol.

Vagy - ha szerencsénk van - megalakul az SZDSZ Népfront és az SZDSZ Népe Front, stb, és a briani szerepbe illő Retkesen és barátain mindnyájan jót kacaghatunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 18:18:42

@Caracalla: "Mert azért mégiscsak röhejes, hogy ígyfújkorruptcsurcsányszaremeszpé, úgymegérdemlikhogyveszítsenek, aztán jönnek a választások, a fasizmus rémképe az égre, és igaz demokrata nem tehet mást, mint befogott orral be/visszasegíti a hatalomba az eddig folyton ekézetteket.

Röhejes. Ugyanakkor általában nem szokott sikerülni."


Ezt nagyon jól leírtad. Egyedül az utolsó idézett mondattal nem értek egyet.

Általában szokott sikerülni.

Caracalla 2009.07.17. 18:27:56

@Csöncsön: ugyan, milyen befolyása vagy hatása maradt a narancsnak? Emlékszem, még vettem pólót, a régi feketét az előző évszázadban, a lapot már MANCSnak hívták, és mindenki azt kérdezgette, mivan, te fideszes vagy? Már akkor se voltak képben.

Vagy meg kell nézni a legújabb oline kérdőívüket, felmerült bennük a fizetős online lap bevezetése, szóval elég nagy lehet a baj anyagilag.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 18:33:27

@Caracalla:

Hát most már tényleg nincs hatása ennek a fasisztázós szövegelésnek. De egészen az utóbbi időkig nagyon hatékony mozgósító eszköz volt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 18:40:03

@Caracalla: a narancs sosem állt kurvajól anyagilag. mindig csak vagy megvoltak (mondjuk 98 óta) vagy szinte az se. Sose volt egy HVG szinte eleresztett lap.
Egyébként remélem jó lesz az online narancs, és nem lesz fizetős, mert nem fogok kétszer fizetni érte:)

osborne 2009.07.17. 20:36:22

@Caracalla: sztem ez nem csak hipokritizmus hanem politikai prostituálódás, méghozzá a legnyíltabb formában.

nincs is ezzel gond, de a hardcore mancsisták akkor ne ágáljanak akkor ha a ballib 'demokrata' jelzőt kapja az egykoron tényleg olvashatóbb hetilapjuk.

mert az

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 20:43:51

@osborne: de most komolyan? hol prostituálódik? azzal, hogy leírja, hogy szerinte kire kell szavazni? mert akkor az összes újság ilyen. Ha nem az, akkor viszont nincs igazad, gyak. nincs olyan szám, ahol ne lenne cikk, ami a szoci-szadesz kombót ekézné.

tevevanegypupu 2009.07.17. 20:50:53

Gozom sem volt mi az a Magyar Narancs, legalabbis evekkel ezelott. Kivancsisagbol vettem meg, beleolvastam..es nem volt nehez eldonteni, hogy Gyurcsany es szdsz parti. Nem baj, csak eppen nem erdekelt utana mar, inkabb olvastam a Nepszabadsagot, az legalabb nem jatssza meg magat.(:

osborne 2009.07.17. 20:59:38

@calam: az ekézés teljesen hiteltelen és hipokrita ahogy C is írta ha a leglényegesebb kampánycsúcsidőben beállnak prostiként endórszolni azt akit kritizálni, érted mostmár?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.17. 22:54:22

@osborne: Feri gyakorlatilag kihúzta a témáit a lába alól, és a szadi hálózatát is lenyúlta. Azok, akiket Feri-fanoknak látunk, 2004 előtt bőven szadisták voltak. Feri teljes stábja fiatal-középkorú szadeszes volt, komancs nem vagy alig volt benne.

osborne 2009.07.18. 00:44:49

@tölgy: de poszt Pojáca is hisznek a honi baloldalban, ezt mivel magyarázná ha nagyon kéne?

akak 2009.07.18. 07:21:58

Egy Petőhöz hasonló virágszál, Magyar Bálint szerint Retkes primitív bunkó jobboldali ,Fodor meg olyan, mint Orbán Viktor: megosztó!
“Amit Orbán Viktor elvégzett a társadalom kettéosztásával (ki a jó magyar, ki a jó keresztény), azt a Fodor Gábor vezette egykori belső ellenzék is megtette az SZDSZ-ben: felruházta magát azzal a joggal, hogy megmondja, ki a jó liberális. És ezzel minden szakmai vitát erkölcsivé transzformált. És amikor szembesült a kétszázalékos eredménnyel, ráeresztette a pártra Retkes Attilát, akinek nincs sem intellektuális, sem erkölcsi ereje ahhoz, hogy ezt a helyzetet ne a jobboldalra hajazó populizmus mentén oldja fel. Még nem választottak az SZDSZ-ben olyan elnököt, aki úgy akarná naggyá tenni a pártot, hogy a szélsőjobb vádjait ragasztja rá.”

nol.hu/belfold/20090717-ennek_az_szdsz-nek_vege

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.07.18. 16:06:53

ami a bullshitet illeti:
www.hirszerzo.hu/cikk.mibe_bukott_bele_fodor_gabor.115442.html

ami a szadi elnökválasztására esett, és most is ők csináltak riportot Fodorral, aki nagyon nem Kóka hívő

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.07.18. 16:10:49

illetve hozták le más riportját

osborne 2009.07.19. 01:17:43

@tölgy: rögtön kettő is? ;] álnaiv kérdésem csak arra vonatkozott, hogy miért hisznek még egyesek a honi baloldalban a technikatanár áldásos munkája után.

.szali 2009.07.19. 22:04:59

Azt az SS-Kóka-videót meg lehet egyébként valahol nézni? :)

Runciter 2009.07.23. 21:23:47

"a lap névtelen vezércikkírója" - írja Konzervatórium

egész vicces

hozzánemértőkedő 2009.08.01. 12:58:45

Retkes Attila nem tudja lemosni a koszt ami az SZDSZ-re ragadt. Bárhova mennek a tagok a kosz látszani fog!
Antiszemétizmus?
" Na és ?" (H.Gy.)
" Mi az hogy !!" (Gy.F)
" Miért ne ?!" (Gy.F)
" Nagyon is !!" (Gy.F.)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása