Retkes antiszemita, és árokban fogja végezni - AZ SZDSZ új elnöke, és akiknek nem kell

Konzervatorium I 2009.07.17. 07:33

Vendégszerzőnk, Hungarian Bullshit írása

 

Múlt vasárnap óta új időszámítás van az SZDSZ-ben, a párt rendkívüli tisztújító közgyűlése nagy többséggel Retkes Attilát választotta elnökké. Retkes, aki Mesterházy Ernő, az SZDSZ egyik pénzembere és Demszky Gábor jelöltje, távozásra szólította fel Kóka János frakcióvezetőt, aki régi ellenlábasa Retkes társának, Fodor Gábornak.

Mint az várható volt, Retkes ellen már aznap megindult az ellenkampány, Kóka feljelentést tett egy videó miatt. Konrád György írót Retkes nyegle modora bántotta, ezért lépett ki.  Tizenegy alapító is kilépett a pártból. Érdekes, hogy Kóka János és az SZDSZ korábbi mutyizásai nem érték el a morális küszöbét Konrádnak és a 11-eknek sem. A Hírszerző, hogy, hogy nem, de keddre időzített egy Kóka János-írást a Nabucco-vezetékről, melynek aktualitása ugyan volt, de egyértelmű állásfoglalást jelentett az MDF-hez kötődő Political Capital részéről. Másnap Kóka János üzletfelei és barátai tiltakozó aláírásgyüjtésbe kezdtek, melynek a lényege az, hogy megvádolták Retkest, hogy ő terjeszti a videót Kókáról, az aláírók ezen kívül „előre szervezett háttértapsolókról” beszéltek, de a „legszebb” az első pont: . „Nem akarunk olyan liberális pártot, amelyben az egyik szervezeti egység vezető tisztségviselője a párt meghatározó politikusait lámpavason szeretné látni.”
 
A nyilatkozat hazugsága már itt tetten érhető, az „egyik szervezeti egység” ugyanis maga a párt legfőbb választói testülete, mely Retkest elnökké választotta, a „lámpavas” pedig nem más, mint rágalom, erre egyébként Retkes a válasz- levelében reagált. A végső döfést azonban a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas, ma sem teljesen nívótlan kormánylap vezércikke, és Pető Ivánnak, az SZDSZ egykori elnökének szavai (MN, 2009. július 16.) adták meg. Pető szerint Retkes „antiszemita toposzokat” (11.) használt a vasárnapi gyűlésen. Pető, aki a kilencvenes évek népi-urbánus játékának régi elemét szedte elő, a politikai ellenfél leantiszemitázását, saját magát húzta le ezzel a WC-n.
 
Ennél gusztustalanabb már csak a lap névtelen vezércikkírója, aki amellett, hogy örömmel állapítja meg, hogy az SZDSZ elnökének nincs ráhatása a párt parlamenti frakciójára, mert azt csak az Alkotmány és a Házszabály kötelezi (kisgazda érveket olvashatunk), rátér Retkesre: „Hogy is képzelheti e férfiú, hogy elvezetget egy pártot, miközben az ehhez szükséges alapismereteknek sincs a birtokában? Mintha valaki autóvezetés közben arról értekezne, hogy a féltengely teljesen szükségtelen alkatrész, a zökkenőmentes haladás nélküle is megvalósítható. Retkes az árokban fogja végezni pályafutását, de a köztársaság 2010-es büdzséjére semmineő befolyással nem lesz. Ez a hon minden polgára számára megnyugtató kell, hogy legyen, eltekintve attól a pár embertől, akik Retkest kitalálták, azt képzelve talán, hogy szavazatért cserébe ők is beállhatnak majd a sor végére kis csajkájukkal a kezükben, hátha  marad valami a bogrács alján...”(3.)
 

Ennek a Szabad Népre hajazó, gyomorforgató szövegnek az írója nyilvánvalóan tudja, milyen (indirekte) költségvetési tételnek lenni, és a Magyar Narancsot Gyurcsány Ferenc popsijába tévő főszerkesztői-szerkesztői stáb bizonyára azt is jól tudja, milyen együtt mutyizni abból a bográcsból, melynek fontos eleme a költségvetés zavartalan lezavarása.

Noch dazu: a történet nagyon egyszerű: a fiatalokat érvényesülni nem engedő Pető-Kuncze-Magyar Bálint-triumvirátus nagy kínjában feltalálta a gyurcsányi segédlettel elnökké avanzsáló üzletember Kókát, aki pedig korábban az SZDSZ-nek sem volt tagja,  a párt korábbi szellemiségéhez pedig semmi köze. A kiüresedett párt azt várta az ideológiátlan Kókától, hogy ő majd áramvonalasítja, cégesíti, eladja a piacon, és biztosítja túlélését.

Ez részben sikerült is, Kóka létrehozta a Republikon intézetcsoportot, ám gyanús cégügyei, az általa vezetett minisztérium rendkívül rossz híre, valamint az, hogy vezető politikusként feketemunkásokat alkalmazott a saját háza építkezésen (jobb országokban ezért azonnal repült volna), mutatja azt, hogy Kóka János milyen ember és politikus, valamint milyen a felelősségük Petőéknek, akik ráeresztették őt a pártra. Fodor Gábor elnöksége is irritálta Kókát: a kétségkívül bohém és alterglob Fodornak ugyanis több köze van a liberális párthoz, mint a pártszervezeti üresedést kihasználó Kókának. Nem véletlenül olyan idegesek most Petőék, nem véletlenül kiabálnak kígyót-békát, antiszemitáznak, jobbikoznak, akkor, amikor Retkes leszámolni akar Kóka túlhatalmával, és szembenézett az SZDSZ hibáival.
 
Amúgy Kóczián Péter jól látja, az egész küzdelem az 1994-es koalíció ellenzői és támogatói között feszül. Az előző és a mostani kormány SZDSZ-es ügyfelei nem akarnak szakítani azzal a koalícióval, amelytől még egy kis pénzt várhatnak addig, amíg végleg be nem zár a bolt. 
 
/Kép: NÉGYmadár/
 

Kapcsolódó írások:

Átigazolók és otthonmaradók. A pártok szavazótáborainak változásai 2006-2009

A hübrisz zsoldja

Az SZDSZ nem kisgazdásodik, hanem egyszerűen eladják

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr61250525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Militarizálódó SZDSZ: megalakult a Liberális Gárda! 2009.07.20. 10:29:13

A Havi Fricska információi szerint a liberális párt új vezetése saját válságát a radikális jobboldaltól lopott szervezeti ötletek alkalmazásával oldaná meg. Riporterünk rőzseszedő nénikének álcázva magát bejutott az SZDSZ táborfalvai báz...

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.18. 12:12:52

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Trackback: Gyorshírek 2009.07.17. 10:22:49

STORY.HU - Kamilla: "Mondj le, János!"Már kedvese szerint is le kellene mondania a frakcióvezetői posztról Kóka Jánosnak - osztotta meg lapunkkal aggodalmait Kamilla (28). "Egyre idegesebb, frusztráltabb a rá nehezedő nyomás miatt. Miutá...

Trackback: A restség, a holnap erénye 2009.07.17. 09:43:56

A politika tehetetlen és tehetetlenségében egyre bornírtabb, egyre gátlástalanabb, egyre önzőbb, akaratosabb, látóköre egyre szűkebb. (Lásd férfi klimax)  Ma már minden erről árulkodik. A politikai osztály képtelen teljesíteni hivatását, a po...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babhun 2009.07.17. 12:54:37

@akak: a Mancs szerkesztőjének értékelésével magam sem értek egyet. Ugyanakkor az árokban végzésről (pontosabban árokba futásról) szóló rész az alábbiak szerint szól a cikkben:

"Mintha valaki autóvezetés közben arról értekezne, hogy a féltengely (a szerk. szerint féltengely=frakció - babhun) teljesen szükségtelen alkatrész, a zökkenőmentes haladás nélküle is megvalósítható. Retkes is az árokban fogja bevégezni futását, de a köztársaság 2010-es büdzséjére semminő befolyással nem lesz."

Ebben semmi olyat nem látok, amiért bocsánatot kellene kérni. Vagy magyarázzam tovább? Tudod: autó, autó féltengely nélkül, út, út mellett árok, autó árokba fut.

phaidros 2009.07.17. 12:54:55

@Cypriánus: viszont egy bejáratott pártszervezet, kiépült nemzetközi támogatói háttérrel. Vajon kihez fog kerülni? Belegondoltatok már, hogy az mekkora boost lesz az új tulajnak? :)

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:55:17

az szdsz-t az elvtelen gigaszubjektív haverség tartja össze.
és nem válogat az eszközökben. ugyan olyan erőszakos, mint a jobbik, csak aljasan és képmutatóan.

phaidros 2009.07.17. 12:55:43

@babhun: az antiszemita toposzokról mi a véleményed?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:56:52

sajnos, pedig egy korrekt, valóban liberális párt nem ártana végre így 20 év után... (legalább egy ideig, amíg aztán el nem kurvul az is : )

phaidros 2009.07.17. 12:56:56

@just Cheech: ne feledjük, az SZDSZ-hez mindig kellett valami a túloldalon. Régen a MIÉP, most meg a Jobbik. Csak mivel már saját választói körében elvesztette a bizalmat, a Jobbik előretörését képtelen volt kihasználni.

franta 2009.07.17. 12:57:51

Kölcsey Ferenc visszaadta képviselői mandátumát, mikor az őt küldő vármegyében megváltozott a politika.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 12:58:20

@phaidros: az állandó antiszemitázás az egyik legveszélyesebb jelenség mindenkire nézve. Az szdsz tulajdonképpen annyit tud felmutatni, hogy összeantiszemitázta a magyar gárdát, meg a jobbikot.

phaidros 2009.07.17. 12:59:59

@just Cheech: meg most saját választott elnökét. Viszont ahogy a gárdatüntetéseket elnézem, a Jobbikot és a Gárdát azért eléggé joggal, ami a tagságot illeti. Szerinted nem?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 13:01:05

@phaidros: szerintem itt az szdszes tyúk volt előbb a tenyérbemászó, fölényeskedő elitista arroganciájával. Aztán addig kapirgált, amíg végül tojt nekünk egy büdös ocsmány náci záptojást. Csak nehogy ki is költse : )

babhun 2009.07.17. 13:02:17

@phaidros: eltekintve azoktól a jelzőktől, amiket a blog bejegyzője és te is alkalmazol a Mancs újságíróira, most akkor mi is értelmes ellenérv a Mancs szerkesztőségi cikkével szemben? Hogy "gyomorforgató"? Vagy az, hogy a Mancs újságírói "mutyiznak"? Vagy mi is az érdemi érv abban a tekintetben, hogy a Mancs "kormánypárti"?

A jelzőaggatás stilisztikailag indokolt lehet, élvezetesebbé tehet egy cikket de érveket nem helyettesít. A Mancs szerkesztőségi cikke és a blog bejegyzése között az a különbség, hogy az előbbiben érvek is vannak, az utóbbiban meg csak jelzők. Pontosan ez jelzi azt, hogy más súlycsoportokról van szó.

phaidros 2009.07.17. 13:03:55

@babhun: milyen jelzőmre gondolsz konkrétan?

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 13:04:40

Tudod, a nép megérzi a fölényeskedést meg a lenézést, akár milyen hülye... Hosszú távon nem éri meg. Lásd: szdsz.

phaidros 2009.07.17. 13:05:51

@babhun: ez a blog rész, és egy blogbejegyzés. Se nem több, se nem kevesebb. Általában vitát, kommentet generálni van. Igényesebbek a www.konzervatorium.hu-ra mennek.

Ettől még azt, amit a poszt ír, lehet véleménynek tekinteni.

Naumov 2009.07.17. 13:16:35

@Rogue: Mint azt az eggyel korábbi kommentemben voltam bátor megemlíteni, egyáltalán nem bír érdekelni hogy a Mancs alkalmanként kritizálja az MSZP-t meg az SZDSZ-t is, végképp nem tekintem ezt bizonyító erejűnek arra nézve, hogy ettől ők most egy kiegyensúlyozott sajtótermék lennének. Ez egy alapvetően kormánypárti újság, amely a hozzád hasonló figurákra épít, akik egy "k-anyád kormány" hatására elélveznek attól, hogy a Mancs mennyire bátor, szókimondó, meg persze független. Ennyi a történet. Ja, és a további felesleges naésajobboldal tiszteletköröket megspórolandó rögzíteném, hogy a fideszpárti orgánumok a hírtévétől a magyarnemzetig pontosan ugyanilyen betegesen elfogultak, csak többségükben nem tornásznak azon teljesen feleslegesen, hogy megpróbáljanak függetlennek látszani.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 13:16:51

Élek-halok a szadiért!
Ilyen jól rég szórakoztam. Kurvajó ami most ott megy, mégiscsak tevékenykedik a Gondviselés kacsója :))))

café 2009.07.17. 13:24:31

1. Sokan látják úgy, hogy az új szdsz elnök teljes identitászavarában két évtized összes jobbos kritikájának akar megfelelni. Hogy ez a blog megdícséri önmagában jelzésértékű, hiszen szdsz elnököt nem nagyon szokott védeni. Sajnos a jobboldal (és a baloldal) sosem értette meg, hogy a liberálisok liberálisok, tehát nincs azzal baj, hogy egy jobbos nem zavar rájuk, azzal van baj, hogy egy jobbos azt is utálja, hogy léteznek.

2. A MANCS szerkihez hasonló bírálatok korábbi szdsz vezetőkről rendszeresen jelennek meg a Heti Válaszban, Magyar Nemzetben stb. azokat az írásokat sosem gusztustalanozta le ez a blog.

babhun 2009.07.17. 13:27:14

@phaidros: én is véleménynek tekintem a blog bejegyzését és ellenvéleményt fogalmaztam meg, azzal kapcsolatban, ahogy a Mancsot minősítette.

@phaidros: Az antiszemitizmus vádját Pető Iván hozta fel az Mancsban közölt interjúban. Számomra nem világos mi alapján tette ezt Pető és nem is gondolom, hogy megállna. Nem is ezért tartom Retkest alkalmatlannak a posztra, illetve az SZDSZ szituációját reménytelennek. Pontosabban szólva az SZDSZ szituációja oly reménytelen és terhelt, hogy gyakorlatilag mindenki alkalmatlan az elnöki posztra.

@phaidros: A "megélhetési" jelzőre gondolok. Én pejoratív értelemben értettem, ha nem annak szántad, akkor tévedtem és elnézésedet kérem.

café 2009.07.17. 13:29:07

@Gabrilo: Tessék, pont ezt írom. Miért kurva jó? Miért jó, hogy a liberális párt megszűnik? Egy konzervatív miért nem örül, hogy van (?) konzervatív (?) párt amire szavazhat? Hurrá, szavazon rá. De miért baj, hogy vannak más pártok is, pl liberális?
Én nem szavaznék a fideszre, nem értek egyet hiperbalos programjával, de még sosem gondoltam, hogy meg kellene szünnie.

akak 2009.07.17. 13:29:17

@café: "sokan látják úgy". igen, Magyar Bálint, Pető Iván és Kóka János.

szempontpuska 2009.07.17. 13:29:35

@Csöncsön: ha viszont nem olvasná, akkor hogy tudná kritizálni ?

Devergo 2009.07.17. 13:30:24

A régen volt SZDSZ vezetők tudták, hogy mi van a pártjukban, azért nem is vállalták a vezetést. Hogy miért
kellett nekik baleknak ez a "muzikális retek" az nem teljesen
világos. Egyszerűbbnek látszott volna simán megszüntetni
a pártot.

OmegA404 (törölt) 2009.07.17. 13:30:25

Itt volt az ideje a szadeszes iszapszemű ráják végnapjainak.
Retkes meg beszopta. Későn ért a vályúhoz.

café 2009.07.17. 13:32:06

Nem csak ők, pl én is. Ez az egész "az szdsz nem elég nemzeti" egy ostoba és primitív vád, amely képtelen feldolgozni, hogy a magyar pártoknak csak olyan 90 százaléka gondol hasonlókat a kisebbségi politikáról, és mily botrány, van egy több pártrendszerben olyan szereplő is, amelyik meg mást gondol.
Mit kell ezért az elnöknek bocsánatot kérnie?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 13:35:26

@café:

az SZDSZ-t én nem tartom egy rendes liberális pártnak. Egy gőgös, arcoskodó politikai maffiának tartom, egy aufklerista borzalomnak. A szadi "toleranciája" kimerül abban, hogy mindenkit, aki másképp gondolkodik, megbélyegez, lenáciz stb. Mekkora liberalizmus! Nekem nem "a" liberálisokkal van/volt bajom, hanem a szadival. Oda kerül, ahová való már régóta. Ennek örülök. (Megjegyzem, sok liberális ismerősöm is örül neki.)
Ezt a "balos retorikát" meg adja el szépen a Gizella utcában, minekutána a kedves pártja a Ferenc-Gordon kormányok minden egyes adó-és járuléknövelő döntését támogatta a voksaival.
Ennyit erről.

states 2009.07.17. 13:43:07

Akik hazavágták a pártot, most attól rettegnek, hogy a még hátralevő jó félévnyi lopási lehetőség, amit a Bajnai biztosít nekik cserében a költségvetés megszavazásáért, még a végén veszélybe kerül emiatt a Retkes miatt, akiről senki sem gondolta, hogy komolyan gondolja (ezt az elnökséget)...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 13:47:22

@Gabrilo: jujj, az a gonosz aufklérizmus. Mennyire szánalmas már ez a lenácizik szöveg. hihetetlen, na mindegy. Kicsit unalmas, és elég komoly szellemi restség ezzel támadni őket.

kgonzo 2009.07.17. 13:51:25

Milyen érdekes a napokban kikeltetek magatokból, hogy benneteket megvádoltak azzal, hogy a Kövér pénzel benneteket.
"A végső döfést azonban a Magyar Narancs, ez az egykori színvonalas, ma sem teljesen nívótlan kormánylap"

Engedjétek meg, hogy Gabrilo szvaival válaszoljak:

"Amögé, hogy ..... fizet nekünk, kéne valami bizonyíték is. Anélkül csak ócska szar ... propaganda :)))"

A pontok helyére be lehet helyettesíteni e poszt állításait.
:)

nahát-nahát 2009.07.17. 13:51:54

@Csunderlik Peti: "De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk. Nem érthettek meg. "

Köszönöm, vidám hétvégét szereztél nekem. Ezen a mondatom még napok múlva is jót fogok nevetni!

Nem voltatok okosok, csak nagyképűek, mert lendületesen magyaráztátok a kor (kór) összes álmodern idiotizmusát. Nem a megértéssel volt a bajotok, hanem azzal hogy nem kell, mert káros, veszélyes és ostoba tanokat akartok ránk kényszeríteni... az emberek mostanra értették meg, mit is akartok valójában.

... ennek vége! Érted? (Cseh Tamás)

café 2009.07.17. 13:53:05

@Gabrilo: "az SZDSZ-t én nem tartom egy rendes liberális pártnak."

Rendben. Akkor ne szavazzon rá. Ezt mondom. De miért öröm egy rendes konzervatív párt szavazójának, hogy a "nem rendes liberális párt" eltűnik? Ha annak örülne, hogy jövőre már nem kormányoz, azt értem. Nem ért egyet a nézeteivel, így nem helyesli, ha azok megvalósulnak. Ok. De sosem értettem miért kell pezsgőt locsolni a sírjára.

Ami meg a balos dolgot illeti. Azt nem csak a Ferenc-Gordon kormányokkal összehasonlítva lehet nézni, bár lehet úgy is. Szerintem vizitdíjat és tandíjat bevezetni egy konzervatív számára helyeslhető tett (ld Szapáry, Hametz), azt szociális népszavazással megfúrni viszont balols-populista akció. A privatizáció (egészségügyben pl) egy piacpárti konzervatívnak bejön, "az eü nem üzlet" duma viszont nem. A költségvetési túlköltekezést, amit Péter-Ferenc kormánya tett, konzervatív alapon helyes bírálni, a költségvetési kiigazítás elleni ádáz küzdelem (konvergencia program, Bajnai csomag), ami "rossz az embereknek" viszont egy konzervatívnak büdös.
Így hát nekem a Fidesz nem "egy rendes konzervatív párt", de felőlem létezhet, ez a különbség.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 13:53:47

@kgonzo: jajj, az más. Te is tudod. Balos/libsi nem lehet bcsületes, csak Gabrilo, a jobbklikk szerzője.

Shitting Bull 2009.07.17. 14:01:52

Dír posztíró! Te "civilben" ugye firkász vagy? Azok tudnak ennyi értelmetlen hülyeséget összehordani. :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.17. 14:02:34

@kgonzo: más szemében a szálkát stb.:))

meg egyik kutya, másik ugat
és hasonló népi bölcsességek


@Gabrilo:
pl. a "gőgös, arcoskodó" nekem nem csak a szadeszről jut eszembe...:)))

(kedves Gabrilo, nem szükséges reagálnia:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:03:50

@Lavrentyij Pavlovics Berija: az avatarodról egy pillanatra aszittem, hogy kóka jancsi van ott:)

osborne 2009.07.17. 14:05:36

és még mindig van aki védi a szadeszt, j-o-k-e-r ;]

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.07.17. 14:05:57

Szerintem igazuk van azoknak, akik az első koalícióban látják a párt hitele elvesztését.
Szerintem is akkor kezdődött a lejtő, de azért a bukás nem csak ezért fog eljönni, hanem az azóta is tartó gerinctelen mszp támogatás miatt.
Az a csoda, hogy csak most borul a bili.

jtrencsenyi 2009.07.17. 14:07:52

Előrebocsátom, hogy nem olvastam el a hozzászólásokat. De mit kell itt rugózni az SZDSZ-en? Ez egy halott párt. Az agyműködés már régen leállt és most kapcsolták le végre a lélegeztetőgépről. A teste még pár izomrángás formájában próbálja újra működésre bírni, de néhány hónapnyi agonizálás után a választásokon beáll majd a klinikai halál. Azt meg már most prognosztizálom, hogy a párt "nagyszerű" megélhetési politikusai - mint a transzplantációra felajánlott szervek - szépen átülnek más, jól menő pártok soraiba. Hányinger ez az egész!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.17. 14:11:28

A mancs 2006 tavaszán egyértelműen kiállt a Pojáca mellett. Kért már bocsikát az elkúrás támogatásáért?

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=493&mode2=1&mode=1


ihateithere.freeblog.hu/Files/hun_orange.jpg


www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=494&mode2=1&mode=1

"Eszünk ágában sincs bizalmat előlegeznünk a második Gyurcsány-kormánynak vagy a Magyar Szocialista Pártnak. De egyetlen utcasarkot kell sétálnunk, s egyetlen ikszet kell rajzolnunk - a kormánypárti képviselő neve mellé -, hogy Magyarország felől elmúljon az autokrácia kísértése. Minden ezután kezdődik majd.
Ez igazán nem nagy erőfeszítés.
Tegyük meg!"

(Csak szavazz! - szerkesztőségi cikk)


Hát most vernyoghatnak a náculás miatt, de legalább a lízing díjaikkal és törlesztésekkel nekik talán nincsenek gondjaik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 14:13:47

@Bastille:

A HV tényleg jó, bár rendszeres olvasója annak sem vagyok. Most föltorlódott nálam négy-öt példány is. Átolvastam őket: színvonalasak, igényesek.

@szempontpuska:

Kritizálni azokat kell, akik közel állnak a saját elveinkhez. :-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.17. 14:25:15

@tlac: @Csöncsön: megyek, veszek egy heti választ. roppant kíváncsi vagyok.

osborne 2009.07.17. 14:33:05

@tölgy: dehogy kértek, memóriatörlés megy pedig a Mancs szerkesztőségi endórszmentje a Pojáca mellett 2006-ban klasszikus. De már 2002-ben is ment a szupportálás, a második forduló előtti Mancs teljes szélességben kiállt Kovács bácsi és a szocik mellett:

mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/szam&id=296&mode2=1&mode3=1

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:34:45

@osborne: hehe, 2002-ben, 4 év fideszkormányzás után. Aztageci.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 14:37:22

@calam:

Tényleg? Maradt ember még, aki nem ért velük egyet és nem lett antiszemita/náci? Pető még Retkest is leantiszemitázta, meg előjött a népi-urbánus szarral, ami néhány hervadozó szobanövényen meg Pető Ivánon kívül senkit sem érdekel.
Maga melyik adást nézi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 14:42:23

@café:


A politikai maffiák létezése nem tetszik, érti? Felőlem lehet valaki hülyén libbant is, de a politikai maffiákat nem annyira tolerálom. Mások páriává minősítését azért, mert más véleményen van, azt szintén nem.

A balosságról: ezt a szar agitprop szöveget a koala nyomja 2006 óta, és akkor is annyira volt igaz, mint ma. Jellemző a doktriner balos gondolkodásra, hogy fogalmakba szerelmes, ezért eldönti szépen, hogy a vizitdíj, tandíj (függetlenül attól, hogy azért az állami elvonás azért még megmarad 60+-nál!) az konzervatív dolog. Eszerint a koala ugye rendesbalos, rendeslibsi, noch dazu konzi is. Van, ami nem a koala?
Nézze, ezek tollakat vizionáltak a hátunkra, amikor "öngondoskodásról" papoltak, de továbbra is turkáltak a zsebünkben. Én 1000 ft-os vizitdíjban is benne vagyok, de elébb húzzák ki azt a kacsót a zsebemből! Utána lehet beszélgetni. Addig szar demagógia.
Az ún. "konvergencia-program" pedig egy igazi technokrata blődli volt, a 80-as évek szellemében. Ha már gazdasági koponyákra hivatkozik, nézze meg Orbán Krisztián véleményét (fönn van a terror háza honlapján) róla.

osborne 2009.07.17. 14:42:51

@calam: plusz 2006-ban is, 4 év szoclib elkúrás után

AvgDvl 2009.07.17. 14:51:14

Most kéne letartóztatni az egész pártot, amig egyben vannak - mint a gyalog galopp végén.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 14:54:45

@Gabrilo: hmm, ennek érdemes lenne utánaznézni. Nem lehet, hogy a megnyilvánulások, amikre aszonták (de kik is?), hogy rasszista, az valóban az volt?

btw. Retkes jött ezzel elő, de mindegy, ha már az adás pontossága a kérdés
(remélem igazam van:)

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 14:57:37

@Lavrentyij Pavlovics Berija: ilyen névvel te inkább ne ugass, ízléstelen geci.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 14:58:54

ilyen erővel lehetnél hitler is.

Bit Rot 2009.07.17. 14:59:21

@Csunderlik Peti:
"De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk."

Túl sokat loptatok.

Közben meg bsztatok dolgozni az országért.

Ennyi.

Bit Rot 2009.07.17. 15:00:48

@café:
"De miért öröm egy rendes konzervatív párt szavazójának, hogy a "nem rendes liberális párt" eltűnik?"

Így legalább nem a Strabag fog megnyerni minden autóutas tendert.

Ez is valami :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.17. 15:05:29

@calam:


Retkes nyilván antiszemita, hiszen bírálta a szadi utóbbi években menő irányvonalát.
Ha valami, ez antiszemitizmus!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 15:13:27

@calam:

erről nem tudtam, elnézést. De ez valami nagyon új fejlemény lehet ...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 15:17:30

@Gabrilo: mondcsak, te direkt magyarázod félre a dolgokat vagy viccből?

@mavo: ezt most olvastam az ÉS-ben, Borókai olvasói levelében

café 2009.07.17. 15:17:50

@Bit Rot: Hanem a Vegyépszer ugye, mint 98 és 2002 között

desertstorm 2009.07.17. 15:34:32

Édes Istenem!
Elfogok élvezni jövőre, ha ez a tetű, mocsok, szemét stb.....SZDSZ eltűnik végre a szememelöl. Ilyen tetveket még nem hordott a föld a hátán!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.17. 15:37:21

@tölgy: Kár, hogy csak a címlapok és a tartalomjegyzék vannak kint. Igazán érdekelne, mit írtak pl. az októberi sajnálatos eseményekről mint független és arra nagyon kényes lap.

café 2009.07.17. 15:42:42

@Gabrilo: Az a különbség, hogy én nem vagyok túlfűtött aktivista. Tehát azt gondolom, hogy sem az szdsz, sem a fidesz (és a többiek) nem 386 milliót költ kampányra, viszont, amit költ nem a költségvetési támogatásból szedi össze, mert az matematikailag lehetetlen. Tehát lop az SZDSZ és lop a Fidesz is (meg a többiek). Aki azt mondja, hogy csak az szdsz lop, az legjobb estben is álltatja magát. Ez az a "én még sose hazudtam" meg "én még nem loptam" vonal, ami lehet, hogy egy fideszes aktivistának hihető, de egy gondolkodó embernek nem. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mindannyian fel vannak mentve, csak ne legyen már az, hogy ezen a pályán a tiszták küzdenek a maffiával.

A kovergencia programnak volt liberális kritikája a liberális közgazdászok részéről, ami éppen arról szólt, hogy egyensúly helyreállítása ok, de adóemelés helyett inkább az állami kiadásokat kell csökkenteni. Ami az 1000 mrd-os nagyságrend okán nem a korm. kommunikációs költségek és a bútorvásárlás kemény (pár százmilliós) csökkentését jelenti, hanem a szociális kiadásokét, úgy is mint 13. havi nyugdíj, közalkalmazotti bérek, máv medvezmények, gyed-gyes stb. Mert csak ott van ennyi pénz.

Na most a Fidesz kritikája nem ez volt, hanem az, hogy egyáltalán erre az egészre nincs szükség, a kiadáscsökkentés (amiről az Orbán féle Oriens is beszél) hazaárulás, minden egyes megvont juttatás mellett ott állt és tiltakozott, legyen szó a közalkalmazotti bérek visszafogásáról, fenntarthatatlan szárnyvonalak bezárásáról, gázártámogatások csökkentéséről (2006-ban) vagy a 13. havi nyugdíj és bér megvonásáról, a családtámogatások szűkítéséről, nyugdíjkorhatár-emlésről (2009-ben). A Fidesz nem azt mondta, amit az Oriens. Hanem szoc népszavazást kezdeményezett a "megszorítások ellen" és csak azt nyomta, hogy az egyoldalú (tehát kiadáscsökkentés nélkül) adócsökkentés a megoldás. De ez hazugság, mert még a konz közgazdászok is mondogatták, hogy kiadáscsökkentésre szükség van.

just Cheech (törölt) 2009.07.17. 15:44:44

ha valakinek eszébe jut, röhög egyet, tetszik magának...
de ezt a nevet be is regisztrálni, és ezzel nyomulni...
az már kórkép. Bár ezt te nyilván nem érzed.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 15:53:33

@Rogue:

az iróniamétert elfelejtetted bekapcsolni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 16:02:21

@phaidros:

"Te könnyen elhiszed majd a Konziról a Fidesz regnálása alatt, hogy nem Fideszes?"

Ez a tartalom alapján elég könnyen eldönthető - lesz. Meglehetősen nem érdekel, úgy általában melyik párthoz lehetne valakit a világnézete alapján automatikusan sorolni.

Tipikus példa a fent "namegmondtam, namegmondtam" rivallások közt idézett 2006-os MaNcs szerk, ami egyértelműen arról szól, hogy ugyan ebben a társaságban egy cseppet sem bízunk meg, de inkább ők, mint azok. És ugye itt jön be, hogy a másik a Fidesz, amelyik a MaNcs kapcsán az ún. sajtószabadságot páros lábbal tiporta.

Vicces is volt Szijjártó, amikor a Magyar Hírlap kapcsán a sajtószabadságról vartyogott.

Sokan meg vannak, akik fordítva vannak vele, és ők sem feltétlenül Orbán-hívők. És most hadd ne mondjam, hogy a minta változik, lásd 1990-es és 1994-es választások eredménye közti brutális különbségek.

Ez messze nem Fletóék szerelme. Épp a most kedélyesen gyomorforgatónak nevezett szerk-ben írják (idéztem), hogy ők nagyon vágynának egy pártra, amit a magukénak érezhetnének, de nincs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.07.17. 16:05:40

@calam:

és mit ír, mióta nyereségesek? Mert pár éve még az volt valami sajtófigyelő biszbaszban, hogy eléggé veszteségesek.

Cypriánus 2009.07.17. 16:37:38

Kedves Gabrilo!

tehát a kanonikus ballib vélemény, hogy "antiszemitának lenni annyi , mint szembemenni a Szadesz korábbi irányvonalával"
Ön az antiszemitizmus fogalmának talán létező legpontosabb definícióját adta az egész politikatörténetben! :) :) :)

Caracalla 2009.07.17. 17:13:20

@tölgy: Pont az idézett szerk volt az, ami miatt abbahagytam a narancs vásárlását 8-9 év után.

A szó, amit keresünk - ha szabatosak akarunk lenni - egyébként a hipokrita.

Ha divatosak, akkor a szűzkurva. Mert azért mégiscsak röhejes, hogy ígyfújkorruptcsurcsányszaremeszpé, úgymegérdemlikhogyveszítsenek, aztán jönnek a választások, a fasizmus rémképe az égre, és igaz demokrata nem tehet mást, mint befogott orral be/visszasegíti a hatalomba az eddig folyton ekézetteket.

Röhejes. Ugyanakkor általában nem szokott sikerülni.

Az SZDSZ-ből meg majd lesz egy MSZP-platform, vagy megvalósul a MB által beharangozott MDF-SZDSZ frakció szövetsége (egyik párt sem áll többől), Kóka és Dávid, a magyar kapitalizmus két arca, rotflol.

Vagy - ha szerencsénk van - megalakul az SZDSZ Népfront és az SZDSZ Népe Front, stb, és a briani szerepbe illő Retkesen és barátain mindnyájan jót kacaghatunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 18:18:42

@Caracalla: "Mert azért mégiscsak röhejes, hogy ígyfújkorruptcsurcsányszaremeszpé, úgymegérdemlikhogyveszítsenek, aztán jönnek a választások, a fasizmus rémképe az égre, és igaz demokrata nem tehet mást, mint befogott orral be/visszasegíti a hatalomba az eddig folyton ekézetteket.

Röhejes. Ugyanakkor általában nem szokott sikerülni."


Ezt nagyon jól leírtad. Egyedül az utolsó idézett mondattal nem értek egyet.

Általában szokott sikerülni.

Caracalla 2009.07.17. 18:27:56

@Csöncsön: ugyan, milyen befolyása vagy hatása maradt a narancsnak? Emlékszem, még vettem pólót, a régi feketét az előző évszázadban, a lapot már MANCSnak hívták, és mindenki azt kérdezgette, mivan, te fideszes vagy? Már akkor se voltak képben.

Vagy meg kell nézni a legújabb oline kérdőívüket, felmerült bennük a fizetős online lap bevezetése, szóval elég nagy lehet a baj anyagilag.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.17. 18:33:27

@Caracalla:

Hát most már tényleg nincs hatása ennek a fasisztázós szövegelésnek. De egészen az utóbbi időkig nagyon hatékony mozgósító eszköz volt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 18:40:03

@Caracalla: a narancs sosem állt kurvajól anyagilag. mindig csak vagy megvoltak (mondjuk 98 óta) vagy szinte az se. Sose volt egy HVG szinte eleresztett lap.
Egyébként remélem jó lesz az online narancs, és nem lesz fizetős, mert nem fogok kétszer fizetni érte:)

osborne 2009.07.17. 20:36:22

@Caracalla: sztem ez nem csak hipokritizmus hanem politikai prostituálódás, méghozzá a legnyíltabb formában.

nincs is ezzel gond, de a hardcore mancsisták akkor ne ágáljanak akkor ha a ballib 'demokrata' jelzőt kapja az egykoron tényleg olvashatóbb hetilapjuk.

mert az

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.17. 20:43:51

@osborne: de most komolyan? hol prostituálódik? azzal, hogy leírja, hogy szerinte kire kell szavazni? mert akkor az összes újság ilyen. Ha nem az, akkor viszont nincs igazad, gyak. nincs olyan szám, ahol ne lenne cikk, ami a szoci-szadesz kombót ekézné.

tevevanegypupu 2009.07.17. 20:50:53

Gozom sem volt mi az a Magyar Narancs, legalabbis evekkel ezelott. Kivancsisagbol vettem meg, beleolvastam..es nem volt nehez eldonteni, hogy Gyurcsany es szdsz parti. Nem baj, csak eppen nem erdekelt utana mar, inkabb olvastam a Nepszabadsagot, az legalabb nem jatssza meg magat.(:

osborne 2009.07.17. 20:59:38

@calam: az ekézés teljesen hiteltelen és hipokrita ahogy C is írta ha a leglényegesebb kampánycsúcsidőben beállnak prostiként endórszolni azt akit kritizálni, érted mostmár?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.17. 22:54:22

@osborne: Feri gyakorlatilag kihúzta a témáit a lába alól, és a szadi hálózatát is lenyúlta. Azok, akiket Feri-fanoknak látunk, 2004 előtt bőven szadisták voltak. Feri teljes stábja fiatal-középkorú szadeszes volt, komancs nem vagy alig volt benne.

osborne 2009.07.18. 00:44:49

@tölgy: de poszt Pojáca is hisznek a honi baloldalban, ezt mivel magyarázná ha nagyon kéne?

akak 2009.07.18. 07:21:58

Egy Petőhöz hasonló virágszál, Magyar Bálint szerint Retkes primitív bunkó jobboldali ,Fodor meg olyan, mint Orbán Viktor: megosztó!
“Amit Orbán Viktor elvégzett a társadalom kettéosztásával (ki a jó magyar, ki a jó keresztény), azt a Fodor Gábor vezette egykori belső ellenzék is megtette az SZDSZ-ben: felruházta magát azzal a joggal, hogy megmondja, ki a jó liberális. És ezzel minden szakmai vitát erkölcsivé transzformált. És amikor szembesült a kétszázalékos eredménnyel, ráeresztette a pártra Retkes Attilát, akinek nincs sem intellektuális, sem erkölcsi ereje ahhoz, hogy ezt a helyzetet ne a jobboldalra hajazó populizmus mentén oldja fel. Még nem választottak az SZDSZ-ben olyan elnököt, aki úgy akarná naggyá tenni a pártot, hogy a szélsőjobb vádjait ragasztja rá.”

nol.hu/belfold/20090717-ennek_az_szdsz-nek_vege

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.07.18. 16:06:53

ami a bullshitet illeti:
www.hirszerzo.hu/cikk.mibe_bukott_bele_fodor_gabor.115442.html

ami a szadi elnökválasztására esett, és most is ők csináltak riportot Fodorral, aki nagyon nem Kóka hívő

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.07.18. 16:10:49

illetve hozták le más riportját

osborne 2009.07.19. 01:17:43

@tölgy: rögtön kettő is? ;] álnaiv kérdésem csak arra vonatkozott, hogy miért hisznek még egyesek a honi baloldalban a technikatanár áldásos munkája után.

.szali 2009.07.19. 22:04:59

Azt az SS-Kóka-videót meg lehet egyébként valahol nézni? :)

Runciter 2009.07.23. 21:23:47

"a lap névtelen vezércikkírója" - írja Konzervatórium

egész vicces

hozzánemértőkedő 2009.08.01. 12:58:45

Retkes Attila nem tudja lemosni a koszt ami az SZDSZ-re ragadt. Bárhova mennek a tagok a kosz látszani fog!
Antiszemétizmus?
" Na és ?" (H.Gy.)
" Mi az hogy !!" (Gy.F)
" Miért ne ?!" (Gy.F)
" Nagyon is !!" (Gy.F.)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása