Oszoljanak!

Hadrian VII. I 2009.01.27. 17:34

A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.

Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és tömörek leszünk. Tehát.

 

1. Az ország szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Igen. A jelenlegi kormánynak társadalmi támogatottsága nincs, parlamenti támogatottsága is alig elég ahhoz, hogy életben maradjon. Amikor nagy szar van, akkor egy ilyen @!°%ß kormány bizony túl kevés. És most nagy szar van.

2. A Fidesz szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Igen - vágom rá rögtön, de azért ennél bonyolultabb a helyzet.

3. A Fidesz elhiszi, hogy sikerülhet új választásokat kiharcolni?

Nem. Amikor az SZDSZ meg az MDF 1-3%-on állnak? Nem mennek bele.

4. A Fidesz tényleg el akarja lapátolni a szart?

Nem, az ilyesmit senki nem szereti - jobb mással elvégeztetni. Bár talán lassan kezdik úgy gondolni, hogy előbb-utóbb úgyis rájuk hárul, és csak a meló lesz több, ha halogatják.

5. Akkor most ez egy jó lépés politikailag?

Igen. Bár úgysem lesz belőle semmi.

6. Kik azok, akik rosszul járnának egy előrehozott választással?

Az SZDSZ, a Jobbik, az MDF és Gyurcsány, valamint az ő köre. Lásd: "Századvég-Forsense: Fidesz 55%, MSZP 32%, MDF 3%, SZDSZ 1%. A Jobbik is 3 százalékot kapna."

7. És az MSZP?

Akik Gyurcsánytól meg akarnak szabadulni, meg egy még nagyobb vereségtől, plusz a szarlapátolás nem túl felemelő munkájától, azok jól járnának vele.

8. Miért pont most jelentették be? És miért az EP-választás idejére?

Így el lehet kerülni a "milliárdokba kerülne a szavazás" szokásos populista ellenvetést, és a lefolyóból feljövő Jobbikot is talán még idejekorán vissza lehet tuszkolni a pumpával.

9. Akkor most ezt komolyan kell venni, vagy nem?

Bár valószínűleg úgysem lesz sikeres, de jó kis bokánrúgás volt így is. Meg aztán Navracsics is elég visszafogottan adta elő, vagyis nem csak a performansz volt a lényeg.

Szóval: ki tudja? Én nem.

10. Drukkolsz a kezdeményezésnek?

Igen. Húsz évvel a rendszerváltás után választani, jó kis évforduló volna! Meg aztán már úgysem bírom nézni tovább, ahogy hétfől-hétre egyre csak nő és nő és nő Kövér László haja... És te?

 


 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr22906534

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.01.27. 18:09:22

Izland nyomában? A gazdasági világválság hatására, tavaly év végén összeomlott Izland teljes pénzügyi rendszere. A munkanélküliség 1,9 %-ról az egekbe szökött, vagyis elérte a 4,8%-ot. A lakosság körében egyre nőtt az elégedetlenkedés, a kormánnyal s…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dimitrij 2009.01.27. 21:49:56

@NagyonPC: kevés a szadesz, ráadásul eslő kommunikációjuk szerint meg is fontolják, de még ha meg is szavazzák, az is kevés...

dimitrij 2009.01.27. 21:52:18

@pokemon: bizottsági szinten megakadt, nem lett belőle törvényjavaslat. egyébként ha olvasnád az elképzelésekt, akkor tudnád, hogy az sosem elfogadható vagy egyik, vagy a másik fél számára... alap politikai pr: javaslj valamit, de úgy, hogy az a máik fél zámára egy apróság miatt elfogadhatatlan legyen.

okostojgli (törölt) 2009.01.27. 21:55:05

@freehckr: a világ legnagyobb tévedése ha valaki egy orbánistát tényekkel szeretne meggyőzni. Demagógia kell és populizmus a magyarnak.

okostojgli (törölt) 2009.01.27. 21:55:42

Miért gondolja bárki, hogy Fletó nem tud tízszer populistább lenni mint Viktor és Szijjártó Petya együttvéve? Miért hiszi bárki, hogy Viktort lehetetlen legyőzni saját fegyverével a demagógiával?

dimitrij 2009.01.27. 21:56:22

@NagyonPC: "Lassan azért rájöhetnének arra, hogy a nagy rakás trágya elhordása mindenképpen rájuk marad, és nem lesznek népszerűek a végén."

no, ezért kellene a fidesznek végre elkezdenie együttműködni a kormánnyal, mert az összes negatívumot azok nyakába tudnák varni (reálgazdasági feketeleves még csak tavaszal jön), azok pozitívumait pedig saját érdemükként adhatnák el. ráadásul ezt diktálná az ország érdeke is. az pedig, hogy erre nincs hajlandóság a fideszben, csak azt mutatja, hogy nem az ország érdekét, hanem a saját politikai érdekeiket tartj előbre valónak. pedig csak nyernének azon, ha együttműködnének fltóékkal. :(

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 21:57:13

@okostojgli: A feri tud demagóg lenni, de még mennyire! De a viktor sokkal karizmatikusabb, és messze jobb szónok is (az idegesítő elemek ellenére).

W Joe 2009.01.27. 21:57:56

Jó lenne ha feloszlana a parlament, és lemondana a kormány. De sajna attól félek, hogy az eljövendő Fidesz kormány ugyanúgy bénázni fog, mert nem mernek majd semmit csinálni, nehogy veszítsenek a népszerűségükből. De ne legyen igazam.

dimitrij 2009.01.27. 21:59:31

@okostojgli: és mire megy fletó a populizmussal? még az sem biztos, hogy mszp elnökként vághat neki a 2010-es évnek, ez majd nyáron, az EP választás után dől el...

pokemon 2009.01.27. 22:02:51

Azért szögezzük le, egyetlen kormány volt aki populista módon a választási kampányban 5éves adócsökkentési törvényt fogadott el, aztán a választások után visszavonta, sőt adót emelt. Egyetlen kormány volt eddig amelyik a választások előtt a kampányban populista módon csökkentette az áfát, majd a választások után felemelte azt.
Egyetlen kormány volt eddig amelyik becsület szavára mondta hogy nem lesz vizitdíj és tandíj, aztán mindegyiket bevezette.
www.bestofgyurcsany.hu/news.php?item.114.4

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.27. 22:03:04

"5. Akkor most ez egy jó lépés politikailag?

Igen. Bár úgysem lesz belőle semmi."

He? ha nem lesz belőle semmi, csak egy "bokánrugás" akkor _politikailag_ mi értelme van? SEMMI! A semmi mióta JÓ _poltikailag_? Ja fidesz elég régóta ezt műveli és végülis sok szavazója van...de ez a "jó politikai" lépések egy sajátosan definiált része.

Egyébkéntmeg szokásos fityesz áltevékenység. Nem azt mondom, hogy aki kiáll az mszp mellett, azt értelmileg szavazatra jogosukltnak tartanám, de ez a "viselkedés" még az alatti (értelmi)szint!
Pontosan az a baj a magyar politikával, hogy a politikusok, játszóterüknek tekintik ezt a placcot. Verekednek, rugdosódnak, kiabálnak, lerúgják, lepisilik a másik homokvárát stb. És az ilyen bloggerek, meg a támogatók, mindezt még jónak is tartják. Semmi nem érdekli őket, csak tényleg, hogy rúgjanak bokán valakit. Haszna és értelme nem kell lennie..fő, hogy indulatot szítsunk. Bravó!

Újév előtt volt az a fideszes utóbbi "nagy" megmozdulás, az a sok száz kérdés feltétele.
Pontosan ez volt a bajom az egésszel. Semmi máson nem törik a fejüket, csak azon, hogy a másik pártnak kényelmetlen legyen. Nem lenne nehéz a szivatást az értelemmel(pozitív hatásokkal) összehozni, csak ez a fideszt nem érdekli. Mi lesz a következő nagy fidesz projekt? Lehet agyalni rajta. A lényeg, hogy ne legyen semmilyen érdemi hatása, hangzatos legyen, szivassa a másik felet(ha ezzel másoknak árt az se baj) és persze ne legyen semmi köze a gazdasághoz, de még véletlenül se.

Mondom: játszótéri ökörködés.

Nem viktor, vagy feri a legalja ember, hanem az, aki ezt az egészet támogatja.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.27. 22:05:33

@pokemon:
egyetlen párt volt aki tandíj, vizitdíj és egyebeket ígért és tervelt ki előre. Egyetlen párt volt, aki (ugyanazok az emberek) mikor a másik párt elkezdte bevezetni őket, akkor a legnagyobb ellenségévé vált, és meg is buktatták az egészet.

Nyilván ez a te nyelveden nem kétszínűséget, meg hazudozást jelent, hanem..inkább észre se veszed.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.01.27. 22:05:52

Jöhet a Fidesz, de remélem nem a többször bukott, hiteltelen, országmegosztó Orbánnal az élen. Ő 20 éve a pártja élén /sose dolgozott/, részese hol vezetőként, hol ellenzékként a mostani szarnak, korrupciónak. Orbán a múlt, lejárt lemez. Varga M. vagy Kósa szerű emberek kellenek!

dimitrij 2009.01.27. 22:06:10

@sanche: a fején talált szög esete. :)

NagyonPC 2009.01.27. 22:08:58

Az igazi probléma az, hogy az ország szavazópolgárainak többsége eltartott, és a nagy pártok rájöttek, hogy ezeknek a rétegeknek kell játszani. 13.-14. havi nyugdíj, ingyenes BKV, vonat, repülő, SZTK, adómentes minimálbér.

Ezek után ha az igazságosabb közteherviselés érdekében csökkenteni akarjuk a túladóztatott másfél-millió ember terheit, ezt a maradék 6 millió eddigi kedvezményezett növekvő teherként fogja fel (márpedig a Zemberek 300 forinttal sem fizetnek többet, ha nem muszáj), vagyis hiába nyertünk volna szavatokat, az ellenszavazatok miatt mínuszban leszünk.

Sajnos az érdemi reformok alapja, hogy a közösség érdekében mindenki veszít rajta egy kicsit. Ehhez viszont kell egy olyan közösséghez tartozni, amiért hajlandóak vagyunk áldozatot hozni.
Kérdés, hogy Orbán képes lesz-e ilyen közösséget teremteni, vagy a politikáját elsodorja az általa is szított egyéni önzés.

pokemon 2009.01.27. 22:12:33

@sanche: Ne mond, mikor és hol?

dimitrij 2009.01.27. 22:14:20

@korhelyek: varga egy senki, kósa meg egy felkapaszkodott sutyerák, egy vastagnyakú tapló, sajnos. ráadásul nincs alternatíva orbán kapcsán...

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 22:16:52

@korhelyek: meg jo, h nem te fogod eldonteni, ki lesz a minielnokjeloltunk, nna

dimitrij 2009.01.27. 22:17:42

@NagyonPC: "Kérdés, hogy Orbán képes lesz-e ilyen közösséget teremteni, vagy a politikáját elsodorja az általa is szított egyéni önzés."

ha képes is lesz, akkor is max. 2 évig foglalkozik reformokkal, utána lazít a gyeplőn, hogy a következő ciklusban is kormányon legyen, két év meg jelen gazdasági helyzetben semmire sem elég. ez persze csak abban az esetben igaz, ha van politikai szándék is a reformok mögött, vannak életképes reformötletek, és azt át tudja verni a pártján, frakción, a párt holdudvarán stb., akik éhező hiénaként jelennek meg, amint biztos a siker. :(

dimitrij 2009.01.27. 22:22:52

@pokemon: elfogyott a szellemi muníció? szomorkás ez, érvek helyett jutyúb link? alacsony szintje ez a vitázásnak, ha meg nem sértelek. :) de legalább olyannak küldted volna, aki fletó fan, ez így duplán ciki...

pokemon 2009.01.27. 22:25:58

@dimitrij: "varga egy senki, kósa meg egy felkapaszkodott sutyerák, egy vastagnyakú tapló, sajnos. ráadásul nincs alternatíva orbán kapcsán..."

Erre a magasröptű érvre küldtem. Bocsi, jobban nem tudtam lealacsonyodni.

NagyonPC 2009.01.27. 22:27:15

@dimitrij: Ha Orbán a múltkori sikerreceptjét akarja megismételni, akkor fél évig foglalkozik (de csak gondolatban) a reformokkal, majd 3 év fél évig nem csinál semmit. Osztogatni ráér az utolsó évig, addig meg egyenesben lehet(ne) tartani a gazdaságot azzal is, ha leállít minden nagyberuházást. A népnek az is elég, ha a választás finisében beígér egy tizenöt éves autópálya építési tervet, oszt' jónapot.

Sajnos a helyzet ma sokkal súlyosabb annál, hogy elég lenne milleniumi szobrokat avatni, meg koronát úsztatni.

Sajnos tényleg kézbe kell venni a trágyalapátot, és végre meg lehet mutatni (hála a szociknak), hogy mire képesek a saját erejükből.

pokemon 2009.01.27. 22:31:22

@NagyonPC: Konkrétumokat is írhatnátok most már, nemcsak össze-visszaságokat.
Mit is ígért Orbán 2002-ben?

dimitrij 2009.01.27. 22:33:15

@pokemon: ja, nem alacsonyodni kell, ha valamit nem értesz, hanem kérdezni, nem tudtad? :)

nekem kb. az összes a parlamentben, vagy annak környékén feltünő politikusról ilyen véleményem van.

kósa és varga is súlytalan, nem rúgnak labdába.

de ha a homeosztázisod helyrebillenéséhez ez kell, akkor leírom, hogy fletó egy elfuserált paprikjancsi, egy kicseszett ripacs, akinek egy valamire is való országban már el kellett volna tűnnie a parlament környékéről is...

van kérdés még?

pokemon 2009.01.27. 22:33:17

Egyébként, ha valaki belinkelné az mszp kormány kormányprogramját megköszönném.
Ja, hogy nincs! Értem. Akkor ők az első és egyetlen kormány akinek nincs kormányprogramja. Gratulálok!

pokemon 2009.01.27. 22:35:03

@dimitrij: "fletó egy elfuserált paprikjancsi, egy kicseszett ripacs, akinek egy valamire is való országban már el kellett volna tűnnie a parlament környékéről is..."

Ezért kellene előrehozott választás, és ott arra szavazol akre akarsz.

dimitrij 2009.01.27. 22:37:59

@NagyonPC: látod, ez a rosszabbik variáció, nem csinál semmit, ha hatalmon van... én abban bízom, mert optimista vagyok, hogy azért tesz valamit, lesz politikai akarat a halaszthatatlan reformok megkezdésére...

legyünk reálisak, a szükséges reformok végrehajtásához legkevesebb 2 ciklus kell, talán annyi idő elég lesz arra, hogy ne romoljon tovább a helyzet, meg javuljon is kicsit. ez praktikusan akkor igaz, ha 2010-ben nekifognak, és a 19 éve halogatott strukturális reformoknak nekifognak, egyszerre mindnek... ennek mekkora a valószínűsége szerinted?

pokemon 2009.01.27. 22:39:36

Meghalt Tasnádi P. Pécs polgármestere. Nyugodjék békében!
Na, a pécsi polg.választás felér egy előrehozott választással.

dimitrij 2009.01.27. 22:39:56

@pokemon: persze, lenne előnye a dolognak, de jelenleg több a hátránya az értékrendbem szerint. a másik az, hogy számomra elfogadható politikai csoport nincs a palettán, így megkimélem magam a szavazástól is. :(

dimitrij 2009.01.27. 22:41:12

@pokemon: honnan veszed? :( isten nyugosztalja.

pokemon 2009.01.27. 22:42:08

@dimitrij: Hogy az mszp megszavazzon 2/3-os törvényeket mekkora az esélye, szerinted?

star77 2009.01.27. 22:44:55

@pokemon: Na, a pécsi polg.választás felér egy előrehozott választással
Überbrutál amit te itt előadsz.igazi fidesz stílus,már ha stílus az ilyen.
@dimitrij: igazad van,jelenleg tényleg nincs elfogadható politikai csoport.de vajon miért?talán ha ezek kihalnak...

pokemon 2009.01.27. 22:49:21

@star77: "Úgy tudjuk ugyanakkor, hogy a szocialistáknál felvetődött: Szili Katalin, az Országgyűlés jelenlegi elnöke is indulna a város vezetéséért. Az MSZP-n belül úgy látják: csak neki lenne esélye a győzelemre, bár egyelőre kérdéses, hogy a házelnök lemondana-e Magyarország harmadik legnagyobb közjogi méltóságának címéről a polgármesterségért cserébe."

Überbrutál amit az mszp itt előad.igazi szoci stílus,már ha stílus az ilyen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.27. 22:51:41

@pokemon:

.-(( Igen, egyetértek! Őszintén sajnálom én is :-((

----------------
(Nincs időm átolvasni a kommenteket, ezért lehet, olyat írok, amit már mások is betoltak.)

A fidesz kezdeményezése arra jó, h - immár nem hivatkozhatva a jajjdefontos költségvetésre - színt kell vallania az mdf-nek és az szdsz-nek, h ellenzéki, avagy sem.

Sztem píár szempontból jó döntés, de egészen biztosan elbukik. Plusz 5 szavazat szinte semmi, már most megvan talán, és akkor még mdf, szdsz szavazatokat nem is számoltam, csak a kiugrottakat.

Az mdf és a szdsz esetleg úgy tud kibújni az színvallás alól, h lelkiismereti szavazást engedélyez.

Ők mindenképpen veszítenek az ügyön, gyurcsány meg ismét összeolvad a pártjával, és egyre inkább dugovics tituszává válik a eljövendőben.

Így legyen. Ámen

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.01.27. 22:58:52

Kérem a főszerkesztőt, legyen szíves igazolja vissza, hogy a cikk írója elmúlt hat éves. Egyúttal legyen szíves az Árokásó blogba minden további komment nélkül betetetni ezt az írást. Köszöntem.

(más szavakkal: b+, EZ egy konzervatív lap?)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.27. 23:05:11

"Konzervatív vagyok, nem fideszes." :-)

NagyonPC 2009.01.27. 23:06:00

@dimitrij: Sajnos a két legnagyobb parlamenti erő egyikétől sem várhatóak érdemi reformok:
A szocik mögül hiányzik a támogatottság, és amúgy is, a frakciójuk tetszőleges időpontban képes összecsinálni magát. Egyszerűen gyenge az emberanyaguk. Emiatt is volt szükség az Őszödi beszédre, ami aztán stigmatizálta az egész ciklust. Gyurcsány igazi harcos típus, de annyi irányba rohamozott már, hogy már nincsen katonája, aki követni tudná. Egy-két hét után szólnak is neki, hogy álljon le és ne égesse magát tovább.

A Fidesz tökélyre fejlesztette legfőbb erősségét: a kommunikációt. A mindennek, és az ellenkezőjének is a könyörtelen támadását. Sajnos eközben olyan mértékben elhatárolódott a realitásoktól, hogy gyakorlatilag nem engedheti meg magának, hogy bármiféle leendő intézkedéséről beszéljen, mert (az esélytelen pénzosztogatáson kívül) bármit mond, rásüthetik a hazugság vádját.
Úgyhogy gúzsba kötve fog táncolni, jórészt önhibájából.
Orbánnak a kormányzása elején elment a kedve a parlamenti politizálástól, ma leginkább a hívei előtt szeret beszélni. Valószínűnek tartom, hogy előbb-utóbb megcélozza az államelnöki pozíciót, a kormányfői posztot meg egy ügyes iparosra, például a Navracsicsra hagyja. Mivel sok piszkos munka van hátra, elképzelhetőnek tartom, hogy ebben az esetben a miniszterelnökökből fogyóeszköz válik.

star77 2009.01.27. 23:09:22

@pokemon: orbánnagyvezírviktor után szabadon,erre csak annyit tudok mondani:"le a csuhásokkal"...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.27. 23:19:33

@RAMBO:

"EZ egy konzervatív lap?"

Biztos nem az, nem papírból van:-P

@NagyonPC:

"a kormányfői posztot meg egy ügyes iparosra, például a Navracsicsra hagyja."

Csacsiság! Orbán egyértelműen jelezte, h az államfői funkcióhoz ő még túlságosan ambiciózusnak érzi magát.

(2008. márc. 02., Esti firzbi)

pokemon 2009.01.27. 23:22:00

@NagyonPC:
"Gyurcsány igazi harcos típus, de annyi irányba rohamozott már, hogy már nincsen katonája, aki követni tudná."

Már senki sem tudja követni. Tegnap még azt mondta nincs értelme 1-2%-t tologatni az adórendszerben, komolyabb adócsökkentés kell. Ma meg azt mondja nincs erre esély. Van valaki aki követni tudja?

"gyakorlatilag nem engedheti meg magának, hogy bármiféle leendő intézkedéséről beszéljen,"

Hány éve is mondja az adócsökkentést? Pontosabban a munkát terhelő adók csökkentését. De említhetjük a családi adózást is mint leendő intézkedést.

NagyonPC 2009.01.27. 23:42:09

@pokemon: A munkát terhelő adók (járulékok) csökkentését egyszer már az Orbán-kormány megtette: bevezette a tételes egészségügyi járulékot, amit minimálbérnél is kellett fizetni, ezzel együtt csökkent a jövedelemarányos TB elvonás. (Kár, hogy ezt a Medgyessy kormány elkúrta.) A járulékfizetők köre szélesedett, az egyéni terhelés csökkent (a nem minimálbéreseknél).

Ezt most is meg kéne lépni, de az a veszély, hogy több embernek nőne a terhe, mint amennyinek csökkenne, ami népszerűségcsökkenéshez vezet, amit viszont a Fidesz látványosan kerül.

Az érem másik oldala viszont az, hogy ekkor emelték meg hatalmi szóval a minimálbért a duplájára, amivel az első komolyabb szöget sikerült beverni a magyar versenyképesség koporsójába.

Bell & Sebastian 2009.01.27. 23:49:46

Alapvetöen "Mihalával" értek egyet.

De! Mindenki figyelmébe ajánlanám:

1., A pártoknak 2 archetípusa létezik, takarékos vagy költekező (és nem jobb-bal). Nálunk kettő nagy van az egyikből.
2., Nevekkel vigyázni, Amerikából nézve minden fordított!
3., Orbán csak szívat, minősített többséggel akar nyerni. Majd.
4., Az összeomlás tavaszra felgyorsul.
5., A radikálisok térnyerése bekövetkezik így is úgy is.
6., Pillanatnyilag MSZP=Gyurcsány. Nem sokáig.
7., Lógni fognak! Külföldre el...

sityu · http://www.sit.yu 2009.01.27. 23:50:59

Én komolyan azt nem értem, hogy a fidesz miért nem akarja elvitetni a kétségtelenül szükséges reformokkal járó balhét a kormánnyal. Pedig jó előzmények vannak: kormányzásuk alatt gyakorlatilag a Bokros-csomag eredményeiből éltek (amit az is igazol, hogy pár évvel ezelőttig Bokros volt a főbelzebúb a kommunikációjukban).
Mertha nincsenek tisztában azzal, hogy kökemény reformokra van szükség, akkor vagy nagyon nem értenek semmit, vagy hazudnak (merthogy folyamatosan azt modnják, hogy mekkora baj van - s 'mekkora' bajból nehéz úgy kikecmeregni, hogy senkinek se legyen rosszabb).
De én mégiscsak úgy gondolom, hogy tudják, hogy kemény reformokat kellene meglépni (s nem csak adócsökkentésből állna a tennivaló).
De akkor meg miért akarják a sz*rt a nyakukba?
S épeszű ember nem is azt várná el, hogy tapsikoljanak a gyurcsánynak. Pusztán csak egynéhányszor csöndben kéne maradniuk; csak nem kéne a kormány minden lépésre jajveszékelni, csak nem kéne minden alkalmat kihasználni a kormány ekézésére. Csak minden másodikat, harmadikat.
Ép ésszel nem fenyeget az a veszély, hogy a maszopnak a komoly megszorítások végrehajtása után még annyi ereje maradna, hogy érdemben megszorongassa orvánbiktorékat.
Nem értem én ezt.

pucros 2009.01.27. 23:51:11

Az önfeloszlatás jó, mert végre erős legitimációjú, cselekvőképes kormánya lenne az országnak, ami most létkérdés.

Az önfeloszlatás rossz, mert azonnal egy semmire sem jogosult, cselekvőképtelen ügyvezető kormánya lenne az országnak, ami most biztos katasztrófa.

A megoldás: konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal megválasztani egy kisebbségi Fidesz-kormányt, amely rögtön hozzákezd programja megvalósításához. És ha már lendületben van, akkor jöjjön az önfeloszlatás. Na ? :)))

(Ez lenne "a hóhért akasztják" esete.)

Janovszki Zsolt 2009.01.27. 23:55:46

Az átfogó adóreform című gyurcsányi elképzelést még akkor sem tudta meglépni a jóember, amikor a szadi a kormányában volt, mert a nagy büdös bálna kriptokomcsik lenyomták, mint a bélyeget. Most jól hangzik, de ahogy visszacsempésződött a 13. havi bér, úgy ebből sem lesz semmi. Ami borzalmas az ország szempontjából.
Azonnal meglépendő dolog azonban van szerintem:

Meg kell emelni az áfát 25 %-ra, és fel kell emelni a jövedelem adó sávhatárait. Nagyon sok legyet lehet ütni egy csapásra:
1. Valszeg az infláció visszatér a 4% körülre, ami egy 3.5 %-os MÁR MEGLÉPETT nyugdíj emelés, és egy 2-3%-os minimálisan várható recesszió esetén égető szükség.
2. CSAK A DOLGOZÓK, és azok közül is a NEM MINIMÁLBÉREN DOLGOZÓK járnak jól. Ennek már nagyon itt az ideje...
3. Aki segélyen, családi pótlékon él, vagy feketén vállal munkát, az bizony nem fog jól járni, az első lépés az adózott munkavégzés irányába.
Majd meglátjuk. Mivel a Fidesz az IMF hitel és a konvergencia program miatt full kötött makropályát kap a nyakába, teljesen értelmetlen előrehozott választást tartani, mert pontosan ugyanezt kéne csinálnia, azt meg ő maga sem akarhatja. :)

NagyonPC 2009.01.28. 00:03:16

@pucros: Nem hiszem, hogy egyenlőségjelet tehetnénk az ügyvezető kormány és az impotencia közé (arról inkább a jelenlegi jut eszembe:) .)

Anélkül, hogy mélyebben beleástam volna magam a brit jogrendszerbe: úgy tudom, náluk még a háború kellős közepén is voltak választások, márpedig egy esetleges kormányváltás esetén ott is ügyvezető lett volna a korábbi kormány.

Szintúgy a mostani helyzetben úgy vélem egy ügyvezető kormány jogszerűen tudna válaszolni a legtöbb elképzelhető kihívásra.

Amúgy meg: ki tudja, nem jobb-e most váltani, mint egy év múlva?

lopici_gaspar 2009.01.28. 00:14:55

egy onfeloszlatas most a gazdasag halalt fogja jelenteni. az alcsuti taltos vszinu erre jatszik. a legyen minel szarabb elv alapjan.

states 2009.01.28. 00:19:58

A válságnak köszönhetően lekerült a napirendről a Gyurcsány takaroggy Gyurcsány legnagyobb örömére. Eljátszhatta naponta a médiában a nagy válságmenedzser szerepét, csak a válság erről nem igen akar tudomást venni, ezért aztán csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül ismét napirendre a takaroggy...

states 2009.01.28. 00:27:02

lopici
A gazdasági halált Gyurcsány hatalomra kerülése jelentette, minél előbb takarodik, annál hamarabb jövünk egyenesbe...

zsögödbenő 2009.01.28. 00:29:05

Oszoljanak,
11. És sikeres lesz a kezdeményezés?
Nem, a fidesz-frakció kevés ehhez.
12. Akkor ennek mi értelme van?
Erkölcsileg szép, hogy megpróbálják, de mivel maguk sem hiszik, kissé rossz a szájíz...
13. Mit kéne tenni?
A 2010-es választásokon nem a nyugdíjasoknak ígérgetni, elfelejteni, hogy van olyan homogén kategória, hogy a ZEMBEREK, végre kitalálni, kik a preferált rétegei a magyar társadalomnak, mik a vallott értékek.

Bell & Sebastian 2009.01.28. 00:39:33

lópici!

Ezért kellett volna már régen az erős jogbiztonság és miniszteriális önállóság, végrehajtás, hogy ez ne következzen be. (A gazdaság önjáró - jobb helyeken!) Javaslom, útáld az SZDSZ-t Orbán előtt! Ugyanis onnan bűzlik. Rossz volt a start is. (89-ben) A gazdaság már intenzíven (IMF-en) van. Szerintem ha az lesz amit akarsz, akkor az lesz amit meg nem akarsz. Megdöglünk.

Aki csak a restrikciós gazdaságtant tanulta, mindenben azt látja.
Úgy jönnek lázba az adóemeléstől, mint Móricka a coitustól. Egy ember eltart a munkájából 5-10-et. Nálunk, még pár hónapig... Vegyél lisztet, gyufát!

memo62 2009.01.28. 00:42:58

@zsögödbenő: Régen rossz ha a politika csak a preferált társadalmi rétegnek kedvező, hiszen ma is ez megy a preferált réteg pedig a kormányzatban résztvevő tolvaj banda.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 00:55:48

Fletóval kapcsolatban, - megdöbbentő módon -, még mindíg vannak, akik nem gyógyultak ki a hóvakságból.

Ferenc gyakorlatilag követhetetlen, mint egy részeg buszsofőr. Az egyetlen biztos pont a szakadék, onnan mindig visszaráncigálja a járművet, viszont nem is távolodik el tőle, neki valahogy ez a komfort zónája, áldjuk is érte a nevét két rókázás között.

zsögödbenő 2009.01.28. 01:16:31

@memo62: oké, nem fogalmaztam világosan. Preferált réteg(ek)en azokat értettem, akiket a fidesz kampánya megszólítana. Mindenkinek nem lehet ígérni, el kell dönteni, melyek azok a rétegek, amelyek érdekében szeretnének alapvetően politizálni.

pucros 2009.01.28. 01:20:12

@bazalttufa: A követhetetlenség abból adódik, hogy Fletó nem egyedül fogja a kormányt, hanem az egész pártja ott rángatja be a szakadékba, amíg a mélyére nem lát, akkor egy kicsit Ferenc az erősebb, de nem sokáig. Most meg annyira kifelé lejt már, hogy szinte mindegy is.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 01:27:23

@pucros:

Ó tehát drága Ferenc maga oroszlánszívű richárd, akit csak a töketlen keresztesek húznak vissza a komoly tettektől.

Erről elég konkrétan kifejtettem már egyszer a véleményem
konzervatorium.blog.hu/2008/09/18/haza_es_a_haladas_iranya

Janovszki Zsolt 2009.01.28. 01:40:58

@bazalttufa:
Életedben próbáltál már meggyőzni 50+ éves vérvörös szocit bármiről? Sikerült? :) Azért megvan a palinak a maga keresztje...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 01:43:23

Néha zavarba hozom őket. Nekem annyi elég, nincsenek nagy igényeim.

memo62 2009.01.28. 01:49:05

@zsögödbenő:
Kösz a helyesbítés. Szerintem a preferált réteg mindenki aki dolgozni akar (vagy már ledolgozott sok-sok évet), a nem preferált réteg pedig a naplopók és tolvajok csoportja.
Ha a mai tolvajoktól visszavennénk amit összeloptak, akkor sokkal jobban állnánk.
Csak sajnos az emberek többsége hagyja magát befolyásolni általuk és így csak egymást marják a különböző társadalmi rétegek ahelyett hogy rádöbbenének, hogy a többség ugzan azt akarja, TISZTESÉGES MUNKÁVAL, EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLNI ÉS PERSZE JÖVŐ A GYEREKEINEK.
De sajnos csak azt látom hogy mindenki a másikra mutogat, mert a nyugdíjas..., mert a közalkalmazott...., mert a vállalkozó..., mert a gyerekesek stb. Pedig a probléma valójában az, hogy amit az állam beszed (ami túl sok ahhoz képest, mint ami a befizetők zsebében marad) és felhasználhatna értelmesen, azt jórészt csak ellopják.
Ha az a példa hogy a kormány lop, csal hazudik akkor mi várható el társadalmiszinten?

Bell & Sebastian 2009.01.28. 01:49:47

Egy tőgyet még rángatnak: Strabag.

Ha elhajtják őket ott is bebuknak az alvállalkozók...

Amíg van zsé, kitartanak. Kitartja őket a zsákmány-párt szadesz.

wagabound 2009.01.28. 05:40:05

Érdekes, ahogy kiderült, hogy újabb hitelt vettünk fel, Viktor rögtön (megint) előrehozott választást akar. De természetesen nem azért, mert szeretne a pénzeszsák közelébe kerülni, hanem mert éjjel-nappal a körmét rágja az ország sorsa feletti aggodalom miatt...

2009.01.28. 06:32:03

Mennyivel különb itt, egyik párt a másiknál? Semmivel! Mindegyik a husosfazekat akarja magának.De addig is megy a pórnép hülyitése, az agymosás! A gengszterváltás óta, azonkivül, hogy a saját meggazdagodásukkal foglalkoztak--mit tettek ezért az országért? Semmit, de azt jól!Mert sikerült elsz@rni mindent ami még müködöképes volt, sikerült 19.000 milliárd euró adóságot összehozni és sikerült 3 részre szakitani az országot! Csak tapsoljatok nekik, és imádjátok öket--Viktort, Fletót!Ám, ne sirjatok ha az "izmuson" kivül semmitek nem marad,de tartsatok ki mellettük!Ám, jobb nem lesz nektek, mig ök röhögnek és uri módon élnek a demokráciának nevezett sz@rságban! Ahol jogod van pofázni( de nincs értelme), ahol jogod van elmenni(ha meguntad a pártok baromságát és lopását),ahol jogod van éhen dögleni(mert te nem tudsz annyit lopni, mint ök) és ha mindez nem elég--jogod van arra is hogy nézd és mérgelödj( mást nem tudsz) azon ahogy a pofádba hazudnak--hol egyik, vagy másik oldalról--a megélhetési politikusok és hü talpasaik! Ez lenne a hires demokráciátok, tisztelt jobbos és balos elvbarátok?Hát ez szomorú!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.28. 06:53:19

Igazán nem bonyolult kérdés. Ha idén lesz a választás, az bizonyos eséllyel 1 évvel kevesebb Gyurcsány-kormányzást jelent. Aki úgy gondolja, hogy ez árt a gazdaságnak, az Feri híve, teljesen mindegy, hogy milyen körmönfont baromságokat hoz fel érvek helyett.

Vannak olyan hangok is, hogy vigye el a kormány a balhét, oldják meg ők a válságot és hajtsák végre a reformokat. Hiszen ők olyanok, hogy csak úgy megoldják meg végrehajtják... Ők nem beszélnek, hanem egyfolytában cselekednek, ugye.

Kedvencem egyébként az egyik első hozzászólás:

"ha a parlament feloszlatja magát csütörtökön, akkor a kormány ügyvezetővé válik és kis túlzással csak fénymásolópapírra költhet"

Mert belehalunk, ha a kormány nem KÖLTHET eleget :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.28. 07:40:41

@janos551: Ez jó kis összefoglaló volt a mai magyar valóságról...

Ombudsmanyus 2009.01.28. 08:23:46

Nem lennék okvetlenül híve az előrehozott választásnak, hiszen egyik kutya, másik eb.
Viszont: a kormány bejelentette, hogy most még csak előterjesztik, hogy aztán majd februárban megtárgyalják, hogy majd júliusban, szeptemberben, és jövőre mit vezetnének be.
Azt gondolom, erre viszont nincs idő, ez időhúzás, sz@rakodás.
Lépni kell! Ha előre nem megy, akkor le.

andzsin 2009.01.28. 08:27:30

Pártolnám ezt a feloszlatást, ha nem a fidesz kerülne orbán szultánnal az élen a kormányrúdhoz. Hanem mondjuk megállapodnának abban, hogy egy harmadik utat választanak és tényleg létrejön egy színtisztán technokratákból álló kormány aki rendet csinál.

Tessék nekem megmondnai, hol van a fidesz programja??? Szeretném látni. Mert az nem program, hogy többet a nyugdíjasoknak, többet a népnek, de közben csökkentsünk minden adót és járulékot. Ezt úgy hívják: államcsőd.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:44:38

@Before: És mire megy vele Viki ha a szart lesz aki szebben becsomagolja és Viktor megint elbukik egy választást?

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:45:14

@dimitrij: Ki beszélt itt az MSZP-ről?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.01.28. 08:49:57

atyaég. újabb márketing fogás a fidesz részéről, ugyanakkor ha sikerül is nekik, és meg is szavazzák őket (sic, de nem csak nekik, hanem mindkettőnek), akkor sem semmivel se jobb! az a baj, hogy a sok hülye azt hiszi, hogy ha fletó lepattan,akkor jön a menyni viktor, és varázsütésre minden jó lesz?

idióták, a magyar gazdaság, akárhogy is nézed: szarban úszik vagy el ismerült. mindengy, hogy hogy hívják a miniszterelnököt meg a csatlósait, mert egyiknek sincs józan gondolkodási formája, és még kevesebb kézzel fogható ötlete arra, a szuperegyszerű kérdésre, hogy hogyan másszunk ki ebből? (vagyis az ország)

ezen kéne talán ott fent gondolkodni egy picit, és hagyniuk kéne a demagógiát meg az idegesítő néphülyítést végre valahára. mert ezt mondjuk én díjaznám, de nyilván nem lennél egyedül ezzel.

jog-ász 2009.01.28. 08:51:51

sztem meg tünjön az egész banda a francba, az országért senki, magáért mindegyik "dolgozik'..

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:54:41

@bazalttufa: március 9-én bebizonyosodott, hogy a közvélekedéssel ellentétben 2002 óta Viktor kormányoz.
Ezt a tényt el kéne tán fogadni, aztán lehetne demagógulni. Szerinted?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2009.01.28. 09:12:59

1. A rendszerváltás nem 20 éve 1989-ben volt, hanem 19 éve 1990-ben. 1990 elején még a kommunista parlament és kormány volt hatalmon.

2. Az SZDSZ meg az MDF nem akar választást, amíg 1-3%-on állnak?
Akkor most nem lesz soha többé választás, mert ők népszerűtlenek?

Tetszenének népszerűnek lenni, aztán megnyerni a választásokat! Nem tilos.

Ha kiesnek a parlamentből támogatottság hiánáyban, akkor biztos vagyok benne, hogy nem a saját politizálásukban fogják a hibát látni, hanem megint csak kifogásokat keresnek. Pl. nem kedvezett nekünk az előrehozott választás meg ilyenek.

Rá Dios 2009.01.28. 09:25:01

Ki is hazudik, ki is mond igazat?
Ideje megérteni, hofgy a Fidesz annyit vethet (joggal) Gyurcsány szemére, hogy a kampány címén folyó ígéret és hazugságversenyben velük szemben ő győzött. Azt nem mondhatják, hogy baj, ha utána (magyar módra, szűk és korántsem értő-támogató körben) elkezdett igazat beszélni. Ők most is folytatják a hazudozást: Egyetlen állításuk van, hogy a fidesz jobb az mszp-nél (lehet? nem lehet? nem látom be számok, célok, eszközök nélkül...). Amíg érvek nincsenek, addig minden szöveg kamu.
Na igen és valamit nagyon elrontottak az acsarkodásban: képtelenül nehéz lesz visszatérni valamiféle asztalképes stílushoz. Ha akarják egyáltalán.

dimitrij 2009.01.28. 10:06:59

@NagyonPC: jelen gazdasági helyzetben nem szempont, hogy a reformoknak van-e társadalmi támogatottsága, hiszen az államcsőd elkerülése végett egyértelmű, hogy hozzá kell nyúlni az eddigi szent tehenekként kezelt területekhez is (nyugdíjak, szociális rendszerek, egészségügy, felsőoktatás stb.), egszer és mindenkorra véget kell vetni annak, hogy másfél millió rendes adófizető tart el egy pöffeszkedő poliitkai elitet, másik 3 millió szürkén vagy feketén dolgozó (adócsaló) embert, közel egymillió közalkalmazottat, az összes diákot és nyugdíjast, plusz tartsa fenn a rosszul gazdálkodó állami gépzetet, kórházakat, stb., az, hogy ez sok embernek fájni fog, ez tény, ahogy az is, hogy legalább 2 ciklus kell ehhez, irgalmatlan népszerűségvesztéssel jár, emiatt vélhetően kellő politikai akarat sem lesz a reformok mögött, egyelőre. viszont az, hogy a költésgvetést toldozgatják, foltozgatják, kisebb csoportok érdekeit sértve nagyobb csoportokat vesznek meg kilóra, ez nem járható út, mert pár hónap, és tényleges államcsőd lesz a dologból, annak a következményei meg igen durvák lesznek... 19-20 év után illene végre nekifogni annak, amit rég el kellett volna, kezdeni, amit Bokros egyszer már megkezdett, de rövid idő után Horn kihátrált mellőle.

dimitrij 2009.01.28. 10:10:33

@okostojgli: jogos a kérdés, ki beszélt mszp-ről? én fltóról írtam, azt fejtegettem, hogy semmire se megy a populizmussal jelen helyzetben...

dimitrij 2009.01.28. 10:17:18

@Akitlosz: 1. nem 90-ben indult meg a valódi rendszerváltás, az első szabad választás volt 90-ben... ez a 87-89 közötti események természetes velejárója. nem egyik napról a másikra történt, hanem egy hosszabb folyamat volt, pl. Király Zoltáné kizárása az mszmp-ből, független frakció létrehozása, 89-es Pozsgay beszéd 56-ról, sorolhatnám estig.

2. előrehozott választást nem akar egyik párt sem, talán még a fidesz sem, legfeljebb kommunikációs szinten. de fordítsuk meg a dolgot, miért kellene előrehozott választást tartani, csak mert egy párt politikai és/vagy kommunikációs érdeke úgy kívánja? csak mert a népszerűségi adataik vélhetően most a legjobbak? ugye nem? :)

Gabo1000 2009.01.28. 10:27:09

@holex: Ezt nem hiném hogy így fondolná bárki, hogy varázsütésre, sokan már annka is örülnének, ha nem lenne rosszabb, Persze ha te jól érzed így magad, és látsz perspektvíát...

2009.01.28. 10:55:20

A rendszer(?)váltásnak mondott szarság 1989 okt.23-án kezdödött, Szürös M.ideigl. közt, elnökségével! De olvasva a kommenteket, ki vagy kik lehetnének ma azok a hiteles politikusok, akikre rábiznátok az ország vezetését? Mert én olyat jelenleg nem tudok mondani!

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:17:02

@dimitrij: Tévedsz, Viktor simán legyőzhető a saját fegyverével. Csak hát ahhoz ember kell, meg leginkább gyomor.

wendriner úr 2009.01.28. 11:17:05

amiről itt senki sem beszélt még explicit, csak talán gondolatban: Orbán hülye lenne miniszterelnök lenni.
se idén, se jövőre. Járai vagy Varga, esetleg Bod Péter. gondolom ezzel megy Ibolykához és a Gabihoz.

dimitrij 2009.01.28. 11:44:11

@okostojgli: nem Orbán a fő populista a fideszben, ő inkább a mérsékelt hang, vannak neki radikális hangadói (Kövér pl.), meg vannak olyanok, akik egy-egy társadalmi csoportot szólítanak meg... a legkevésbé populista éppen Orbán, szerintem...

dimitrij 2009.01.28. 11:47:31

@wendriner úr: mégis mire alapozod? miért adná át másnak a kormány vezetését, ha úgyis mindent az mszp nyakába készül varni (teszem hozzá, hogy nagyrészt joggal)?

se Ibolyka, se Gábor nem akar előrehozott választást, a kettő együtt meg pláne nem. valszeg Viktorék sem akarják ezt, legfeljebb kommunikációs szinten.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 12:08:30

@dimitrij: Érdekel bárkit is, hogy a többi hangadóhoz képest Orbán mennyire populista? Lényeg, hogy Gyurcsány bármelyiket képes kenterbe vágni. Mondom, amihez viszont gyomor kell. Egyébként hogy' gondolsz olyat, hogy nem Viktor az első, bármiről is legyen szó? Már logikailag is kizárt, hogy ne ő legyen a legpopulistább.

Mihala 2009.01.28. 18:24:38

@Rá Dios: Hú barátom, ilyet már régen láttam mint te... Mennyit fizettek? Na de ez az acsarkodós duma már megint, elég lejárt lemez, kilóg a lólábad :-). Eddig talán jól szórakoztál és szórakoztattál, meg jól megaszontad a csúnyábbik oldalnak... Felejtsd már el az éppen fenn ugráló bohócokat, ez a móka már rég vérre megy (földre, vízre, levegőre, tűzre és szívre), és ha nem is a tiédre, akkor a gyerekeidére. Üdv a valóságban!

dimitrij 2009.01.28. 19:28:45

@okostojgli: végtére is csak arról írtál nemrég, hogy fletó tudna populisább lenni, mint Orbán... most akkor magaddal vitázol? :)

ladamus 2009.01.29. 09:50:09

Én azt várnám a Fidesztől, hogy végre másszon ki a homokozóból, sőt menjen ki a játszótér szélére és tekintse át az egészet. Szerentém, ha lenne egy víziója arról, hogy milyen irányba akarja vezetni ezt az országot és ezt megosztaná velünk. Nem az a kérdés, hogy melyik társadalmi csoportot favorizálja és melyiket ne, hanem az, hogy a következő évtizedben milyen irányba akarja vinni a magyar társadalmat és a magyar gazdaságot. Erről kellene beszélni.
A jelenlegi kormány megbukott. Ez kétségtelen. Sajnos tényleges megbuktatása azonban alkotmányosan lehetetlen. Illetve alkotmányosan lehetséges de gyakorlatilag, a rendszer sajátosságai miatt kivihetetlen. Erkölcsi alapon pedig ezek nem fognak lemondani. Az már biztos. Magyarországnak szüksége van: egy komoly elképzelésekkel rendelkező új kormányra, egy új alkotmányra, arra, hogy a társadalmi csoportok szóba álljanak egymással, a magyar nemzet számára kitűzött közös célokra. Ezt a következő tíz évben MSZP-s kormány biztosan nem tudja megvalosítani. A Fideszben megvan erre a potenciál, de azt ki is kell bontakoztatni.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.02.02. 13:09:53

@CrL: Köszi a linket!

Hát, mit is mondjak erről az írásról. A jószándékú kormány előrehozott választásokat akar, erre jön a Fidesz, aki szintén előrehozott választásokat akar, ezért ezzel gonoszan megakadályozzák azt, hogy előrehozott választások legyenek. Mit is mondjak? Tisztességes írás, khm, khm...

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 09:56:40

"...a lefolyóból feljövő Jobbikot is talán még idejekorán vissza lehet tuszkolni a pumpával."

Muszáj folyton hangsúlyozni, hogy a Jobbik és az ún. szélsőjobboldal (amely kifejezés undorító és megbélyegző, helyette a nemzeti radikálist kéne használni) alacsonyabbrendű csoport a jóságos demokratákhoz képest? A csatornából jönnek ki, testületileg buták, műveletlenek, stb.
Azt mondhatnám, hogy ez kvázi fajelmélet... :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 11:31:33

@Ferenc Testvér:

Én nem tudom, miért kéne nekünk egy alapvetően szoci pártot ajnároznunk. Vö. a brit konzervatívoknak a BNP-ről (a Jobbik tezsvírpártja) alkotott véleményéről:

executive.cfbranch.com/2009/02/01/fight-left-wing-bnp/

(CrL-nek újfent köszi a linket:))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 12:17:25

@Gabrilo:
Nem ajnározni kell, sőt egy konzi alapvetően nem "ajnároz" senkit, csak korrekt beszéd kéne, semmi több.
Mellesleg akármilyen is a Jobbik, vagy a BNP leginkább ők kezdik ki ezt az uralkodó kurzust, és a lehető legjobb (még ha messze nem is tökéletes) irányba.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 16:05:59

@Ferenc Testvér:


bocs, de fityfenét. Csurka is utálta a libsiket, szeressem a Csurkát? naugye.
Az, hogy valaki "kikezdi" valamelyik kurzust, még nem érv amellett, hogy szükségképpen melléjük kell állni. Ahogyan mondjuk Nietzsche modernitás-és demokrácia-ellenes, de nem konzervatív. Ez szimpla "anti-identitás", és a rosszabbik fajtából.
Ennyi erővel a nemzetközi szocializmus "kikezdte" a nemzetit, vagy vice versa, és? Van valamiféle történeti determinizmus, hogy csak ez a kettő létezik, és ezek közül kell "választani"? Ez amolyan osztályharcos logika:(((
Én alapvetően a görög-római/antik-keresztény cuccost szeretem, ezt tartom Európa gerincének és hagyományának. És mindegy, melyik oldalról támadják, azt ugyanúgy nem fogom elfogadni (igen, a BNP-szerűket sem).

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 20:24:30

@Gabrilo:
"Én alapvetően a görög-római/antik-keresztény cuccost szeretem, ezt tartom Európa gerincének és hagyományának. És mindegy, melyik oldalról támadják, azt ugyanúgy nem fogom elfogadni (igen, a BNP-szerűket sem)."

Ha azt szereted, miért utasítod el azt, amely fehér kerestény európában gondolkodik,és kötődik a római kultúrához, mint Európa alapjához?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 21:19:33

@Ferenc Testvér:


És ezt mégis melyik csinálja? Ha valami, a szocializmus az antitézise a kereszténység és az antik filozófia tanításainak. Márpedig ezek_a_pártok szocialisták.
A "fehér Európa" engem annyiban érdekel, amennyiben kulturális konnotációban beszélünk róla. Most gondolkodj el egy picit azon, hogy a hetek óta itt hangoztatott faji determinizmusod mennyiben egyeztethető össze a katolikus szabad akarat tanával.
Hajrá:)))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 06:09:56

@Gabrilo:
A szabad akarat sem abszolút:) Ezt senki se mondta:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.15. 10:23:10

@Ferenc Testvér:


Beszélsz szamárságokat.
Az egyik legfontosabb tanítás, és az általad hangoztatottakkal tökéletesen ellentétes.
Tehát, el kőne dönteni, hogy valami modernista determinizmust szerecc, vagy a katkó tanítást.
:)))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 11:32:50

@Gabrilo:
Miért mit hangoztattam? Nem biztos, hogy ténylegesen is azt hangoztattam, amit szerinted hangoztattam.

Én hiszek a szabad akaratban, de ez nem abszolút. Mert ezzel azt mondanám, hogy semmi, de semmi sem befolyásolja a tetteimet,amit pedig senki sem állít. A szabad akarat annyit mondd, hogy lehetőségem van máskánt dönteni, ám a döntésemben bizonyos tényezők szerepet látszanak. Ez nem determinizmus, nem a szabad akarat tagadása.

A szabad akarat lényege az, hogy a végső döntést az egyén hozza meg, így a felelősség őt terheli.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.15. 12:02:48

@Ferenc Testvér:


Ögyesen kikerülted a választ. Ezt visszavonulásnak veszem:)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása