Oszoljanak!

Hadrian VII. I 2009.01.27. 17:34

A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.

Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és tömörek leszünk. Tehát.

 

1. Az ország szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Igen. A jelenlegi kormánynak társadalmi támogatottsága nincs, parlamenti támogatottsága is alig elég ahhoz, hogy életben maradjon. Amikor nagy szar van, akkor egy ilyen @!°%ß kormány bizony túl kevés. És most nagy szar van.

2. A Fidesz szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Igen - vágom rá rögtön, de azért ennél bonyolultabb a helyzet.

3. A Fidesz elhiszi, hogy sikerülhet új választásokat kiharcolni?

Nem. Amikor az SZDSZ meg az MDF 1-3%-on állnak? Nem mennek bele.

4. A Fidesz tényleg el akarja lapátolni a szart?

Nem, az ilyesmit senki nem szereti - jobb mással elvégeztetni. Bár talán lassan kezdik úgy gondolni, hogy előbb-utóbb úgyis rájuk hárul, és csak a meló lesz több, ha halogatják.

5. Akkor most ez egy jó lépés politikailag?

Igen. Bár úgysem lesz belőle semmi.

6. Kik azok, akik rosszul járnának egy előrehozott választással?

Az SZDSZ, a Jobbik, az MDF és Gyurcsány, valamint az ő köre. Lásd: "Századvég-Forsense: Fidesz 55%, MSZP 32%, MDF 3%, SZDSZ 1%. A Jobbik is 3 százalékot kapna."

7. És az MSZP?

Akik Gyurcsánytól meg akarnak szabadulni, meg egy még nagyobb vereségtől, plusz a szarlapátolás nem túl felemelő munkájától, azok jól járnának vele.

8. Miért pont most jelentették be? És miért az EP-választás idejére?

Így el lehet kerülni a "milliárdokba kerülne a szavazás" szokásos populista ellenvetést, és a lefolyóból feljövő Jobbikot is talán még idejekorán vissza lehet tuszkolni a pumpával.

9. Akkor most ezt komolyan kell venni, vagy nem?

Bár valószínűleg úgysem lesz sikeres, de jó kis bokánrúgás volt így is. Meg aztán Navracsics is elég visszafogottan adta elő, vagyis nem csak a performansz volt a lényeg.

Szóval: ki tudja? Én nem.

10. Drukkolsz a kezdeményezésnek?

Igen. Húsz évvel a rendszerváltás után választani, jó kis évforduló volna! Meg aztán már úgysem bírom nézni tovább, ahogy hétfől-hétre egyre csak nő és nő és nő Kövér László haja... És te?

 


 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr60906534

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.01.27. 18:09:22

Izland nyomában? A gazdasági világválság hatására, tavaly év végén összeomlott Izland teljes pénzügyi rendszere. A munkanélküliség 1,9 %-ról az egekbe szökött, vagyis elérte a 4,8%-ot. A lakosság körében egyre nőtt az elégedetlenkedés, a kormánnyal s…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közöd?? (törölt) 2009.01.27. 17:51:47

most mi?? fletó majd vesz pár képviselőt és marad a kormány.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.27. 18:04:48

Meglepődnék, ha bármit is eredményezne a kezdeményezés. Időről időre fölröppent hol ez, hol az, valami ál-eseményt, hogy a pezsgő politikai közélet látszatát kelthessék. (Emlékeztek az SZDSZ kiválására a kormányból?) Legalább egy időre megnyugtatja a Fidesz vezetés a támogatóit. Van miről beszélni, de közben minden megy tovább így:

www.kibuizottorszag.net

aachi2 2009.01.27. 18:06:29

más se hiányzik mint hogy fél évig ne legyen kormány. ez kell most a válságkezeléshez...

duncan 2009.01.27. 18:07:24

Az EP választások június 7-én lesznek, ha - feltéve, de meg nem engedve és főleg nem remélve - összejönne a Fidesznek a puccs, akkor az előrehozott választások is valószínűleg akkor. Ma január 27-e van, csütörtökön 29-e lesz. Ez azt jelenti, hogy ha a parlament feloszlatja magát csütörtökön, akkor a kormány ügyvezetővé válik és kis túlzással csak fénymásolópapírra költhet, tehát igazán fajsúlyos, érdemi intézkedésre lehetősége sem lesz, nemhogy a választásokig, hanem a második forduló, sőt, az új parlament megalakulása és az új kormány beiktatása utánig. Ráadásul addig mindenki minden oldalról rohanna kampányolni, és pont nem foglalkoznának a válság újabb történéseivel.
Az összes nemzetközi szervezet és főleg a befektetők, spekulánsok rögtön eldobnák a maradék, országunkba vetett bizalmukat is, tehát azonnal beszakítanák a tőzsdét, forintot, gazdaságot.
Biztos, hogy ez kell most nekünk?

Bruno 2009.01.27. 18:08:36

Éhes disznó makkal álmodik.....

jobbbalmind1 2009.01.27. 18:10:41

Hat jol osszecsinalnak magukat ha sikerulne... :)
Amugy a kormany mehetne! Bar ettol csak a zseb helye es a nadragot viselo valtozna.... :(

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.01.27. 18:10:58

Ezt a megállapítást nem mindig tudom hova tenni, hogy most rosszul áll az SZDSZ, MDF, ezért nem áll érdekében az előrehozott választás.

Nekem az a fura, miért gondolják ezek a pártok, hogy 1-1,5 év nyűglődés után majd több támogatójuk lesz...?

Egy előrehozott választás nem egyik napról a másikra jön, bőven lenne idő kampányolni, azénországomozni, meg kovácspistizni.

Szerintem az MDF-re csak jobban ráég az álellenzéki szerep, az SZDSZ meg saját magát őrli fel a belső harcokban ahogy múlik az idő...

osborne 2009.01.27. 18:12:01

11. IMF: This government must stay

12. Még több munkanélküli lenne ;]

13. Van még mit lenyúlni a szociknak

14. 2010-ben lesznek a választások

freehckr 2009.01.27. 18:13:53

EP kampány van, elfelejtitek? :) A Fidesznek a legkönnyebb, úgyis ezt várják tőlük régóta, ez legalább "felébreszti" a híveket. Arra viszont egészen remek kezdeményezés, hogy az SZDSZ-t és/vagy az MDF-et "rátolják" a kormányra. Lehet színt vallani, susmusolni. :)

"Biztos, hogy ez kell most nekünk? "

Szerintem meg kell vizsgálni azt is, hogy az általad felvázoltakkal (ami részben már tavaly év végén valóra vált) veszítünk többet, vagy még egy év baloldali "úgy tettünk mintha kormányoznánk" dologgal?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.01.27. 18:17:24

Gyurcsány Ferenc: Tisztességesen kell beszélni a választókkal

dr.pupak30 2009.01.27. 18:17:28

tipikus fidesz reakció. még most is csak az árkokat tudják ásni. szégyeljék magukat.

Közöd?? (törölt) 2009.01.27. 18:18:57

@aachi2: Te nagyon optimista vagy ha azt hiszed a kormány bármit hozzátesz a válságkezeléshez. És már semilyen kormány nem tud ehhez hozzátenni, a dolog a végére ért és az állatorvosi ló megdöglött, az év folyamán ez majd neked is meg fog világosodni.

@freehckr: Egyet kell értsek, azért lépi meg a fidesz, hogy később ne lehessen a pofájába verni: nem tett meg mindent. ÉS persze valóban kitisztul a kép ki is támogatja ezt a kormányt valójában.

duncan 2009.01.27. 18:20:07

@freehckr: Még mindig ez a jobb, legalább valamit csinálnak.
Szerintem a sokat emlegetett "szakértői kormányt" kellett volna már rég összehozni, de talán még most sem késő. Jöhetne mondjuk Bokros, Surányi, Simor és társaik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.01.27. 18:20:53

@pupak30: jah, mocskos fidesz, minden az ő hibájuk, ők irányítják az országot már vagy 68 éve a rendszerváltás óta

pokemon 2009.01.27. 18:22:32

"6. Kik azok, akik rosszul járnának egy előrehozott választással?

Az SZDSZ, a Jobbik, az MDF és Gyurcsány, valamint az ő köre."

Szerintem Fletó jól járna egy előrehozott választással, mert akkor biztos hogy min.elnök jelöltként vágna bele a kampányba. De ha nagyon leszerepel az EU-s választásokon már nem annyira biztos. Lehet akkorát bukni, hogy kirúgják.

Azt mondom, hogy mindegyik párt jól járhatna az előrehozott választással:

-Fidesz: azt hiszem ez egyértelmű
-Mszp: egy nagy bukta az EU-s választásokon, és nincs az a Ron Werber aki visszahozza a szarból a pártot. És plussz rizikó a jövő évi költségvetés elfogadtatása. Valószínűleg sem az szdsz sem az mdf nem fogja kisegíteni Fletót, hiszen ez majd rányomhatja az egész kampányra a bélyegét. Kockázat pedig nincs (az szdsz-mdf duónak), hiszen az előre hozott választás réme már nem lesz dec.-ben. A költségvetés elfogadtatása pedig az mszp felelősége.
-Szdsz, Mdf: ugyanaz a szitu mindkét pártnál. Kockázatos kimenetelű Eu választás, amire baromi nehéz mozgósítani a szavazókat és egy rossz szereplésbe simán belebukhat a két párt vezetése. És lesznek akik erre építenek is, hiszen jócskán megosztott mindkét párt. Ha nem ütik meg az 5%-t a nyáron, már nem tudják újból felépíteni a pártot. Eltemetik a zemberek őket mint politikai tényezők.

És mit nyernek?

-Fidesz: kormányt alakíthat minél előbb
-Mszp: Fletó tuti marad az mszp vezetője, és kampányolhat a "hazánk érdekében lemondtunk a hatalomról, hogy döntsön a nép" szlogennel. Nincs veszélye egy nagy Eu-s buktának, hisz most még mozgósítani tudják alvó szimpatizánsaikat az előbbi szlogennel, így mérsékelni tudják a vereséget. Majd jövő ősszel ismét eséllyel indulhatnak az önki választásokon.
-Mdf, szadesz: Talán utoljára tudják mozgósítani csekély bázisukat, amire egy nyári eu-s bukta után csekély esélyük lesz.

Persze nem hiszem, hogy realítása lenne egy előre hozott választásnak. Nagy bátorság kellene hozzá.

Kopiás Attila Steve 2009.01.27. 18:24:28

Én megelégednék egy arany középúttal. Mondjon le a kormány ÉS ne írjunk ki előrehozott választásokat. Az egyetlen dolog ugyanis ami zavar abban, hogy ha megszabadulunk az mszp-s kormánytól, hogy helyette fideszes kormányunk lesz, maradás esetén ugyanez fordítva.
Ide a bökőt, hogy az ország nem lenne kevésbé hatékony, viszont amit megspórolnánk fizetésen és pláne korrupción, az akkora GDP fellendülést hozna, hogy nincs az a válságkezelés, ami überelné... :+)

dr.pupak30 2009.01.27. 18:26:01

@wmiki: jaj hagyd már ezt a hazudós kormány dumát. tisztára mint az óvodában. Jól jön ez most az országnak?
válasz egyértelmű: NEM
A komcsiknak úgy is meg kell lépni a reformokat mert ha nem teszik bedől az ország és akkor tényleg forradalom lesz.
2010-ben úgy is buknak. A fidesz csak azért csinálja mert, ha az mszp megcsinálja amit ők szajkóznak évek óta akkor a végén még feljönnek a választásokra. Ezért gáncsolta el a fidesz a vizitdíjat is.
Azt nézzük már mi a tényleges érdeke az országnak ne azt melyik barom van hatalmon.

indapasssucks 2009.01.27. 18:27:22

Amúgy azoknak, akik csak a szart keverik belinkelném a Fidesz gazdasági programját:

[url]www.plinko.net/404/rndindex.asp [/url]

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 18:29:06

1, Nem az, mivel a fidesz pusztán annyit tud alternatívaként felmutatni, hogy ők nem az mszp, és gyurcsánytakaroggy. Az országnak valóban érdeke lenne, hogy a jelenlegi kormány elhúzzon, de csak akkor, ha van valódi politikai szándék arra, hogy VALAMI VÉGRE TÖRTÉNJEN!

2, Persze, értelmes, mint a vekker, az 72 órás ultimátum és a többi nevetséges politikai blöff.

3, Nyilván nem, de mikor követeljenek ilyet, ha nem akkor, amikor kétharmad környékén állnak. Ha az szdsz 10%-os, az mszp 40%-os az mdf is mondjuk 10%-os lenne, tuti nem követelnék annyira.

4, Frászt.

5, Lásd 2-es pont. Megmutatják milyen kemények szájkaratéban. A hívők beájulnak.

6, Mindenki, kivéve a fidesz. Nem is értem, miért akarják annyira. A "rosszul jár" fogalmát persze kiterjeszthetjük azokra is, akik kevésbé boldogok, ha viktor király újbóli (várhatóan mindent elsöprő) uralkodásáról esik szó.

7, Az mszp be van fosva. Joggal, de meg is érdemlik. Elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Nem is egyszer.

8, Miért ne? Legalább úgy tűnik, mennyire meghatóan takarékosak. Megspórolnak 5 milliárdot és ráhúzzák az EP-választásra az egészet. Akkor miért nem akartak spórolni, amikor a képviselői illetményekről kellett szavazni?
Miért ne? Éppen jól állnak, jók a tendenciák is, jók a másodlagos pártpreferenciák. Nekik áll a zászló.

9, Ugyan...

10, Nem, annak drukkolok, hogy aki ma politikus, az örökre tűnjön el a közéletből, lehetőleg egy kőbánya fenekén.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 18:29:37

szolnak ervek az elorehozott valasztas mellett. de torok gabornak van igaza. zsenialis kommunikalhato halva szuletett otlet.

kacsa! 2009.01.27. 18:29:51

Egy youtube (parlamenti) videó kommentjében olvastam és magamévá tettem e két szót:
"Műbalhé, háttérpacsi."
Ennyi az egész.

duncan 2009.01.27. 18:29:55

Lehet, hogy én vagyok a csekélyértelmű, de valaki magyarázza el nekem, hogy miért olyan rettentően fontos az EP-választás a pártok és az ország szemszögéből... Köszi!

memo62 2009.01.27. 18:30:49

@aachi2: Ennél már kormány nélkül is jobb lenne. Már csak a maradékot lopkodják össze!

wendriner úr 2009.01.27. 18:30:58

duncan, ez egy óriási f@szság.

a legegyszerűbben így lehet a földbe döngölni az érveidet:

- mi történt szeptember eleje óta? semmi. öt hónap.

- az IMF pénz miatt elkerültük a primér katasztrófát, ami kell, azt a jegybank megcsinálja.

- Gyurcsány explicit nem akar csinálni semmit a következő 2-3 hónapban, ugyanis

- Feri éppen programot ír. Helyes! teszteltesse az országgal, nézzük meg mit ér versenyhelyzetben.

wendriner úr 2009.01.27. 18:34:37

arról nem is beszélve, hogy:

- Izland meglépte

- csehek elvoltak vagy két évig kormány nélkül, amikor nálunk éppen Feri ámokfutott.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 18:34:44

@Before: utolso ervkent marad az egykutyazo demagogia, igaz? pedig csak annyi kene,h elkuldjuk ezt a tehetetlen komcsi bagazst. mar a valtozas pszichologiai hatasa is lenduletet adna. ujra melyet lehetne lelegezni. felszabadultan, gorcsok nelkul. nem lenne jo?

1953 2009.01.27. 18:35:36

duncan!
Sajnálom szegény Izlandiakat,hogy kormánydöntögetés előtt nem olvasták el tartalmas kommentedet.

osborne 2009.01.27. 18:36:22

mindenesetre biztos hatásosabb mint egy Nemzeti Csúcs 2.0

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 18:37:31

@wendriner úr:
most vettunk fel ujabb hitelt, pedig osszel meg arrol volt szo, hogy az imf penz is csak vesztartalke, nem is kell lehivni. erre tessek. mi folyik itt kerem?

duncan 2009.01.27. 18:38:16

@wendriner úr: kösz a kedves értékelést...
Ha tényleg nem történt volna semmi, akkor most messze nem itt tartanánk.
Az IMF pénz szerinted minek köszönhető? Adtak volna egy árva centet is, ha nem bíznának a mostani társaságban? Milyen értékeléseket adtak azóta? Tényleg elküldték a halál nedves térdére Gyurcsányékat, mert nem csináltak semmit?
Nem megmondták néhányszor, hogy a FIDESZ által szajkózott "tervek" nem jók ebben a helyzetben? Vagy netán a fiúk megint populistát játszanak és ha eljönne az ő idejük, akkor véreskezű megszorítók lennének?
A jegybank önmagában semmit sem tudna tenni, ha nem lenne meg az összhang a kormánnyal és viszont! (l.: Járai-időszak)
Gyurcsány KÉNYTELEN cselekedni a következő 2-3 hónapban is, meg utána is, és fog is. Mellesleg neki legalább lesz programja.

changebug (törölt) 2009.01.27. 18:39:04

Szerintem csak a szokásos hisztériakeltés, nem kell komolyan venni.
Egyébként meg miért lenne jó az országnak most mondjuk 1 évnyi politikai instabilitás? Azért, mert nem mszp? Helyette hatalmi zűrzavar. Jön viktor és akkor mi van? Adót kell fizetni, hitelt kell törleszteni - minden szinten.
15 hónap múlva választások. Majd azt megtartják. addig még 25-ször feltalálják a spanyolviaszt, buzdítanak meg minden szar.
Én viszont leírom itt is. Van más választás mint az mszp meg a fidesz meg a többi leszerepelt párt.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 18:39:58

@cziffra plachta zasztava: Szerintem nem, mert valódi alternatíva nincs. Szerintem nem demagógia azt állítani, hogy egyik se jobb a másiknál, főleg annak fényében, hogy ezek távolról sem utálják egymást annyira, mint azt mutatják. Elég csak a Keller munkásságát megnézni, nyilvánvaló, hogy nem azért nem ért el semmit, mert nem volt mit megfogni...

pokemon 2009.01.27. 18:40:15

"Mellesleg neki legalább lesz programja. "

Miazhogy! Nagyon is! Nem is egy! Száz is!

Muhahaha

duncan 2009.01.27. 18:40:36

@1953: Miért keveri ide mindenki Izlandot?

duncan 2009.01.27. 18:42:23

@changebug: pl? én is tudnék örülni akár egy kormányképes, normális "harmadik erőnek"

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 18:42:28

@duncan: ugyan mar, ha mao bedolt volna, az dominohatast valtott volna ki. nem ennek a tancos bohocnak, de meg egy vak villamoskalauznak is kenytelen lett volna tejelni az imf. persze cserben penzugyi fugges ala vontak minket. koszonhetjuk ferinek, akit vegre kurvara el kene kergetni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.01.27. 18:42:59

@Before: nem nyilvánvaló
egy mszp-s semmihez nem ért, még ha lett volna megfognivaló, akkor se sikerült volna
de így feltételezhetjük, hogy nem is volt

wendriner úr 2009.01.27. 18:43:10

duncan,

nagyon szívesen, máskor is.
- IMF pénzt megkapta volna más is. Sárközy elszólását érdemes visszakeresni.
- IMF két hete tényleg elküldte Ferit a náthás p@csába, mert megint elővette a szokásos trükkjét: hazudott nekik.
- a Fidesz által szajkózott terveket akarja Feri éppen megvalósítani (adócsökkentés) ezen a héten.
- igen, a Fidesz véreskezű megszorító lenne.
- a jegybank elnökét mára utálják a szocik.
- Ferinek négy éve folyamatosan van progjamja. igaz, kéthetente új. igaz, közben majdnem beledöglöttünk a programjaiba.

osborne 2009.01.27. 18:43:51

nincs harmadik erő, nem is lesz 2010-ig sem. ez egy álom.

dr.pupak30 2009.01.27. 18:45:24

@wmiki: csökkenő kibocsátás = adócsökkentés
nincs más választásuk

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 18:46:25

@Before: en a valtozas szuksegessegerol beszelek, te pedig az egesz polelitet kuldod a picsaba. szted melyikunk gondolatmenete eloremutato? pl. ki jojjon a lejart arcok helyett, a jobbik? na kosz.

star77 2009.01.27. 18:47:43

@changebug: Igazad van,és egyetértek Veled.
borzasztó ez a vergődés ami itt megy.hány évet,mennyi esélyt,lehetőséget kap még ez az egész társaság?
mikor lesz már ennek a népbutításnak vége?

pokemon 2009.01.27. 18:47:45

Orbán már bizonyított. Kormányzása alatt csökkent az infláció, az alapkamat, az eladósodottság,a munkanélküliség, nőtt a GDP, a reálkeresetek. Lett diákhitel, és az euro bevezetését mindenki tutira vette 2008-ra.
Ezzel szemben most mi van? A valutaalap szerint az eurot tutira nem vezetjük be 2015 előtt. És nagyobb kamatra kaptuk az IMF hitelet mint Pakisztán vagy Izland.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.27. 18:50:00

chaos uk: chaos

Don't want to be your fucking hero
Don't want to be your fucking star
They use your money and exploit your name
Using people is the name of the game
They say wear bondage and a messy suit
You're just another dumb recruit
Don't know what we're gonna do
We just can't get through to you
They take your money; You work so hard
But you'll just get an unemployment card
In the day, you're just a lad
You're a poser, it ain't so bad
I ain't a poser or a fucking star
I don't drive a flash fucking car
Chaos in society, you're to blame
In years to come, it'll be the same

pokemon 2009.01.27. 18:52:24

"a helyzet sok országban nem egyszerű, Magyarország nélküled halott lenne" - Topolanek Sarkozynek
-Sarkozy: "Pontosan, ez az Európai Unió érdeme. A Nemzetközi Valutaalap 22 milliárdot keresett, nekem hétmilliárdot kellett találnom a költségvetésben. Magyarországon azonban már nem tudtak fizetni, összeomlóban voltak, ez sürgős volt".

Éljen a nagy programalkotó!

duncan 2009.01.27. 18:54:09

Megint csak az jött le ebből az egészből, hogy ugyan azt a dolgot lehet többféleképpen is látni, az igazság meg odaát van.
Részemről azért annyi kijelenthető, hogy a hátam közepére sem kívánok megint 4(?) év Viktor-uralmat, pláne a mostani állás szerinti fenyegető kétharmaddal. Ha az meglesz neki, akkor még a végén királlyá is koronáztatja magát.
Na bocsi, én most logoff, megyek haza, ha megvártok akkor onnan folytatom.

memo62 2009.01.27. 18:54:41

Jó lenne nem megvárni, amíg ezek szépen elb... az összes hitel az idétlen ötleteikkel vagy osztoznak rajta, mi meg majd fizethetjük vissza. Persze fizetni mindenképpen kell, csak nem mindegy, hogy mire használják. Ha valóban az ország érdekeit szolgálná, hogy ne kerüljünk még mélyebbre, de ezek sz..nak az országra és a benne élőkre.

changebug (törölt) 2009.01.27. 18:55:08

@duncan

Mittudomén. Volt anno Centrumpárt. Én bírtam a Kupát. Az az igazság bárkinek több bizalmat szavazok akinek van valami tisztességes szakmája, ért valamihez, gyakorlatias, nincs elszállva az agya.
Most mi között választhatsz? Vannak az "átmentődöttek" (még 10 év és ezt már nehéz lesz elsütni) meg a retardált jogászok (politikusnak készültek az iskolapadból). Hurrá!

bryan 2009.01.27. 18:56:23

Hehe... Előrehozott választás, mindenki tolong majd a szavazásra, szeretnének sokan lemondani egyévi képviselői jövedelemről. Jót tenne-e az országnak? Szerintem igen, pár milliárdot betesznek a gazdaságba, nem megy tovább a vergődés, amiből roppantmód elegem van. Bejutna a Jobbik, 7 kemény év után, végre megint lenne rendes telerémünk, a baloldali sajtó megint olvasható lenne valamennyire. Az új "vállalkozók" felemelkedése is jót tehet. Jelenleg patthelyzet van, nem lehet már semmit kezdeni a parlamenttel. Negatívumok: vissza a nemzeti giccshez, a rettenetes fidesz kommunikáció felerősítése, amit csak annak kiröhögése tesz elviselhetővé. Milyen pr már az ami mellett még az mszpé is jónak tűnik?
"4. A Fidesz tényleg el akarja lapátolni a szart?"
Szerintem tényleg vannak olyanok ott is, akik nem csak a big moneyt keresik a politikában. Persze, nyilván örülnének, ha a maszopra rá lehetne húzni a "ne az emberekkel fizettessék meg"-et, de azért mostmár ők is látják, hogy ez nem fog menni. A szar meg nem tűnik el magától, a legtöbb párt hajlik affelé, hogy inkább szart lapátol kormányon, mint rózsát szagolgat ellenzékben. Legalábbis amig ellenzékben vannak igy látják :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 18:57:32

@cziffra plachta zasztava: Attól mentsen meg az isten. Legyen inkább anarchia.
Nem látom előremutatónak, hogy na akkor jöjjön a fidesz. Nagyon utálom az orbánt, de magam is azt írtam pár hónapja, hogy ami itt megy az csak a szar kenegetése egyik falról a másikra, és JÖJJÖN a viktor, mutasson fel valamit, hogy végre megold a kétharmadával 20 éve húzódó gennyes gócokat, hogy történjen valami koherens. Ehhez képest csak a szokásos lózungok, rizsák, blöffök. Lófasz pántlikával. Kösz, de nem. Ezzel a langyos, híg fossal bátran kivárhatja az idejét.

pokemon 2009.01.27. 18:58:00

@changebug: Kupa most Fletó egyik tanácsadója. A centrumpárt csak egy nagy átb@szás volt.

wendriner úr 2009.01.27. 18:58:41

Kupa személyes sérelemből és egy zsíros FB állásért eladta magát. szimpatikus ember.

duncan, ne siess annyira. a királyos kommented mindent elmond rólad.

Malachi 2009.01.27. 18:59:00

Nekem az tűnt fel, hogy néhány napja Feri - számomra baromi meglepő módon - választások előtti évben átfogó reformokat helyezett kilátásba. (az most nem fontos, komolyan gondolta-e. ki tudja, ugye, manapság) Erre kicsivel utána a Fidesz hirtelen megint előáll az osztassukfel/előrehozottmindentazonnal programmal. Tisztára, mintha megijedtek volna. Persze nem, hiszen mitől. Vagy mégis?

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.27. 19:00:12

De nagy a para a jobbiktól :D
De ez a jó, ha féltek. Már ez megéri.

Adjak bőröndöt? Van több is. Nekem, magyarnak nincs félnivalóm. Nektek, akik most próbálják magukat konzervatívnak kiadni? Hát, igen, nos, nektek ...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.27. 19:01:48

@wendriner úr: Ez a Sárközy elszólás nekem nincs meg. Mi vót az?

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 19:02:34

@Before: talan az indulataid helyett az eszedre kene hallgatnod. utalod az orbant, ezert masfel evig maradjon a szar kenegetese? mijafaszert jo ez nekunk? sztem jojjon orban, es mutassa meg mit tud. ha a vekkeres patas csak szajhos, hamar le fog leplezodni, nem gondolod?

dr.pupak30 2009.01.27. 19:04:57

jobbik jöhet ki nem szarja le? kezesbárányok lesznek a parlamentben, mert ha meg akarják tartani a képviselőhelyeiket szalonképesnek kell maradniuk.

Amorphis 2009.01.27. 19:05:12

Csak taktikai támadás volt ez a Fidesz részéről!

-Ébren tartja a "Gyurcsány takarogggy!!" irányvonalat.
-Újabb színvallásra kényszeríti az MDF-et és az SZDSZ-t
-Az időpontválasztás a költséghatékonyság miatt optimális, kikerülendő a "lélegeztetőgép" szindrómát!
-Ők is tudják, hogy ezeket seprűvel kell majd kihajtani 2010-ben is!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.27. 19:06:24

Szerintem zseniális kommunikációs húzás volt.
Ebben legalább már utolérték Ferit.

De én tudom, mi a valódi indok!
Megtetszett az A6-os..

:-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 19:08:36

@cziffra plachta zasztava: Nem gondolod, hogy az olcsó kötözködés helyett inkább az általam leírtakat próbálnád értelmezni? Szerinted az "utálom az orbánt, de mégis azt mondtam, jöjjön" nagyjából azért beleillik az általad kifogásolt szívem helyett eszem verzióba?
Nekünk semmi se jó, se a szarkenés, se a biliborítás. Ez a véleményem.

J. Walter Weatherman 2009.01.27. 19:09:38

Ezek komplett hülyék, nincs mese, lassan túlszárnyalják az MSZP-t is.

Az ok, hogy Fletó egy segg, de ez a barom Fidesz mit csinált az elmúlt 7 évben? Minden héten elmondják, hogy komrány illegitim és azonnal monnyonle és ezzel nagyjából ki is merül a teljes programjuk. Egy kurva szót nem szólnak arról, hogy egészen pontosan mit is óhajtanának másképp csinálni mint a szocik, csak annyi telik ki tőlük, hogy gondolkodás nélkül belekötnek mindenbe, de alternatívát nem mutatnak fel, "az nem az ő dolguk". Hát a parlament feloszlatása sem az, jó lenne ha erre végre rájönnének. Majd 2010-ben tessék izmozni, addig meg kicsit csinálhatnák azt is ami az országnak jó és nem csak azt ami a népszerűségi indexüket növeli.

mx3 2009.01.27. 19:09:50

Na most hallottam a kertévében, hogy nem ugy van ám az az adocsökkentés. Ado csökken áfa vagy jövado nö.Hát ez a bohoc tényleg hülye. De, hogy matekbol bukott az biztos.

Pszt! 2009.01.27. 19:10:27

A Viktorék csak a kormányt bombázzák nagyobbnál nagyobb blődségekkel, próbálják sakkban tartani, elterelni a figyelmét, megosztani, minden erővel megakadályozni, hogy bármi érdemi munkát tudjon végezni, mert baromira nem lenne jó a fideSS-nek, ha véletlenül értelmes válságkezelés menne végbe.
Nem értitek a lényeget? Megtanulhattátok volna már a szlogent: MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB!

changebug (törölt) 2009.01.27. 19:10:44

@pokemon

Nem érdekel kinek ad tanácsot.
A Kupát meg a Bokrost akkor is jó szakembernek tartom.
(pénzügyi vonalon még jobbról is van 1-2 értelmes ember)
Mennyivel volt nagyobb átbaszás a centrum mint bármely más párt?

dimitrij 2009.01.27. 19:12:46

hm, ez lenne a nap híre? (ennél fontosabb hír, hogy vertük dél-koreát.)

kampány van, kb. ennyi ennek a hírértéke, sok ilyen lesz még, olcsóbb így médiafelülethez jutni, mint fizetett reklámmal.

de a pontok.

1. nem lehet értelmes és jó kezdeményezés, ha nem gondolják azt komolyan.

2. csak a pr értékét nézik... és egy kudarcra ítélt kezdeményezés nem biztos, hogy pozitív üzenet.

3. nem.

4. dehogy akarják, meg magukban el sem tudnák, ahhoz 2/3-os többség kellene, az meg nehezen lesz meg. (bár egy ferencvárosi eredmény alapján a jobbik külső támogatásával...)

5. egyáltalán nem, sem politikailag, sem semmilyen szempontból...

6. felsoroltad a másodlagos szereplőket, holott a legfontosabb az, hogy pl. az adófizetők, akik az igazán fontosak, ők szarul járnak. bár ők bármely opció esetén szarul járnak, ők fizetik a számlát úgyis, a többi meg hőbörög tovább. :(

7. nekik egy opciójuk van, legfeljebb fletó a párton és a frakción sem tudja átvenni a reformokat... jellemző lenne. :(

8. ügyvivő kormány ilyen gazdasági környezetben, ez olyan szintű ostobaság, amilyet még a minden létező hibát elkövető kormánypárt sem követett el egy ideje.

9. ezt komolyan venni? ugyan...

10. mivel sem politikai, sem gazdasági pozitívuma nincs, így nem drukkolok, bár ha kb. 5 munkanap alatt meglenne a választás, majd a garnitúra csere, akkor talán mégis támogatnám. :) hátha...

sorokinV 2009.01.27. 19:16:47

Index címlap van?
(Hülyemágnes)

osborne 2009.01.27. 19:17:32

csaxólok, az hogy "ilyen helyzetben nem lehet váltani érv" örökzöld arra, hogy a Fideszt ne!!!!

"nem lehet mert kurzus elején vagyunk, nem lehet mert katasztrófa lesz, nem lehet mert félidőben vagyunk, nem lehet mert esik az eső, nem lehet mert csak, nem lehet mert a zország érdeke más, nem lehet mert nem lehet"

Walter Melone (törölt) 2009.01.27. 19:24:20

Szerintem legyen csak újra választás.
Egy kikötésem van: Az eddigiek ne indulhassanak rajta!

Mike36 2009.01.27. 19:28:19

szerintem jöhet a fidesz
kiváncsi vagyok tesznek-e majd vmit, vagy csak a szájuk jár, meg továbbra is haverokat juttatnak pozicióba (lásd önkormányzatok - színházak)
szal kiváncsián várom, hogyan hugyáé vért a fidesz
ja és hogy bírja majd azt a sok szart amit ő adott, az elmúlt 6 évben, és most majd visszakap
fognak még Ovinak fújolni

Amorphis 2009.01.27. 19:28:34

Sokan félnek egy ügyvivő kormánytól. Mintha ez a kormány nem lenne az már jó ideje. Megtorpedózták azt a pár jelentéktelen kis ötletét(vizitdíj stb.), amihez nem kellett nagy ész, egyszerűen 3 új adófajtát bevezettek(nyilván tág értelemben gondolkodva). Azóta meg egy nagy büdös semmi, nihil. Ezt el lehet játszani még másfél évig, csak teljesen felesleges. Nincs semmi átfogó, komplett, komplex terv, hogy mit is kéne itt csinálni a nagy magyar ugaron. Csak pillanatnyi ötletek. Igen.Igen, a Fidesznek sincs, de nehogy már ők adjanak ötletet Fletónak. Ha netán mégis lenne, azt úgy is zsigerből leszavaznák.
Sok hibája van a Fidesznek, Orbánnak egyaránt. De én egyedül 98-02 ig éreztem úgy, hogy nem csak holnapra, hanem holnaputánra is szóló koncepciókban gondolkodnak. (Természetesen most nem a hatalom megtartására gondoltam) Van már a szociknak 7 elcseszett éve, most már más is had próbálkozzon.

Az előrehozott választás természetesen esélytelen, csak pr fogás, de ettől függetlenül mindenképpen időszerű lenne.

freehckr 2009.01.27. 19:28:46

@duncan:
"Adtak volna egy árva centet is, ha nem bíznának a mostani társaságban?"

Félre érted. Pontosan azért kapták, mert egyáltalán nem bíznak benne, hogy teljesíteni tudják a megnövekedett államadóssággal "vállalt" kötelezettségeiket. :)

"Milyen értékeléseket adtak azóta? Tényleg elküldték a halál nedves térdére Gyurcsányékat, mert nem csináltak semmit?"

Ne várj politikai állásfoglalást nem éppen politikai szervezetektől. Az IMF, vagy az EU a jelentéseiben nem fog "gyurcsányozni", vagy "orbánozni", arra ott vannak a hazai fórumok, és Pártsajtósok, ha erre vagy kíváncsi. :) Viszont írnak mást, például a frissiben kiadott IMF jelentésben:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-253557

"Nem megmondták néhányszor, hogy a FIDESZ által szajkózott 'tervek' nem jók ebben a helyzetben?"

Lásd fentebb: ilyesféle állásfoglalást csupán itthon olvashatsz, Mester elvtárs, vagy Debreczeni elvtárs (illetve elvtársaik) tollaiból. Egyébként érdekes, akár Szárkó, akár Merkel nyilatkozatait, akár az EU válsággal kapcsolatos ajánlásait olvasom, erősen hajaznak a Fidesz kommunikációjára. Egy hete már Bajnai és tegnap óta Gyurcsány kommunikációja is. :) Bár Gyurcsánynál nem tudhatjuk, hiszen tegnap még adócsökkentést emlegetett, ma már letagadta...

"A jegybank önmagában semmit sem tudna tenni, ha nem lenne meg az összhang a kormánnyal és viszont!"

Akkor szántsuk fel, és hintsük be sóval. :) Elvileg a jegybank független, de ha ez nem így van, akkor minek?! :) Apropó: most megvan az "összhang"? Elvileg puszi pajtásaik vannak ott. Nekem úgy tűnt, amikor feldobták 3%-kal a kamatot, mintha sikoltozva rohangálnának körbe-körbe, hogy "jaj, mi lesz, jaj mi lesz". Az már az "összhang" volt? :)

"Gyurcsány KÉNYTELEN cselekedni a következő 2-3 hónapban is, meg utána is, és fog is"

Neki pontosan 2004 óta _kellene_. Eredmény? Rekord IMF hitel... ja, hogy válság volt? Hát, 2006-ban nem volt még válság, és akkor kezdett "csomagolni", mert ugye "elk*rta". :) A közhiedelemmel ellentétben nem Orbánt váltotta Gyurcsány elvtárs 2006-ban.

"Mellesleg neki legalább lesz programja."

Eddig volt? Amely? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.27. 19:28:48

Éjjen a politika-ellenes populizmus!

@KA_Steve,


Ez egy jó duma, de lécci hasonlítsd össze az ország gazdasági adatait 98 és 2002 között, meg a mostanit. Aztán zokogj.
Az az opció, miszerint "oszlassuk fel a parlamentet, de ne írjunk ki választásokat, ellenben kormányozzanak a humák" nem áll fenn.

star77 2009.01.27. 19:28:53

@pokemon: szeretném kérni,hogy írd meg nekünk,légy oly
kedves mekkora kamatra kapott hitelt pakisztán,és izland.
pontosan.
Orbánról annyit,hogy ha akkora király lett volna,mint ahogyan állítod,miért nem választották meg újra őket?
ja tudom,a komcsik elcsalták a választásokat.

sorokinV 2009.01.27. 19:30:52

1. Az ország szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Lényegtelen kezdeményezés. A jelenlegi állapotokra nincs varázsszer, így az előrehozott választás sem az. Bár morális szempontból illene...

2. A Fidesz szempontjából ez egy értelmes, jó kezdeményezés?

Nem. A szokásos unalmas, kontraproduktív Fidesz ötletek egyike. Csak ráerősítenek arra a maszopos propagandára, hogy valós program nélkül, kizárólag a hatalom megragadása motiválja őket.

3. A Fidesz elhiszi, hogy sikerülhet új választásokat kiharcolni?

Fogalmuk sincs róla. Ezt még nem próbáltuk alapon, most azt csinálják, amit a 24-es számú Orbán klón szeretett volna hónapok óta.

4. A Fidesz tényleg el akarja lapátolni a szart?

Nyilván, ha kormánya kerülnének, az első meglepetések után nekiállnának. Más lehetőség nemigen van. Nullrevízió és véres megszorítások.

5. Akkor most ez egy jó lépés politikailag?

Ha végiggondolták volna és nem a szokásos ad hoc faszság volna, hanem egy többlépcsős, megtervezett kommunikációs, törvényalkotói/beterjesztői és programalkotásos projekt része, akkor igen. De a Fideszről beszélünk...

6. Kik azok, akik rosszul járnának egy előrehozott választással?

Nyilván az összes többi párt.

7. És az MSZP?

Értelmezhetetlen a kérdés. Az MSZP nem egy egységes politikai formáció, hanem platformok és bűnözői csoportok összessége. A jelenleg domináns csoport valszleg' hosszabb időre eltűnne, néhány eddig kevésbé előtérben lévő csoportosulás pedig vezető pozícióra tenne szert. Az MSZP mitikus lény, nem elég egy fejét levágni :)

8. Miért pont most jelentették be? És miért az EP-választás idejére?

Biztos érlelődött már egy ideje, csak egyéb lényegtelen ostoba javaslatok elől vette volna el azt a kevés médiaidőt.

9. Akkor most ezt komolyan kell venni, vagy nem?

Semmiképpen!

10. Drukkolsz a kezdeményezésnek?

Amennyire egy rendes ember Luke Skywalkernek. Ő a jócsávó', de akkor is csak egy mese...

Mike36 2009.01.27. 19:33:18

meg jöhet a Jobbik is
kiváncsi vagyok, bekebelezi-e pket a fidesz
a gárdának osztott két pofon is érdekel
az államosítások, oszogatások is
kiváncsi vagyok Mikola tovbbra is azt mondja, hogy üzletnek pénznek nincs helye a közegészségügyben, amikor éppen kórházat pivatizál saját cégének, társadalmilag támogatva
meg a szent korona tanra, az új alkotmnyra, a sok Mária országát várom sámánra, erre az egész keresztény-magyar katyvaszra
a két kamarás parlamentre, ahol majd a katolikus klérus dönti el, melyik törvény tetszik nekik melyik nem, a sok éves költségvetésre, nehogy már más beleszóljon, meg a 3 hetenkénti parlamenti ülésekre
az első Ovi szoborra

Mike36 2009.01.27. 19:35:00

@adamka2: "Orbánnak egyaránt. De én egyedül 98-02 ig éreztem úgy, hogy nem csak holnapra, hanem holnaputánra is szóló koncepciókban gondolkodnak." hogyne mert erről szónokoltak
marketingben nagyon jók
de más a beszéd és más a tett
de ezt ők is megmondták

freehckr 2009.01.27. 19:36:40

@star77:
"ja tudom,a komcsik elcsalták a választásokat"

Hát sajnos sosem a "legtisztább" eszközeiket vetik be az elvtársak, ugye a Teller-levéltől kezdve a "strasbourgi roma" kampányon át egészen a "nem bontottuk ki az igazság minden részletét" fejezetig. :) De ez a "baloldalon" valamiféle betegség lesz 47-től nem szívesen adták ki a kezükből a hatalmat, és ha azt bárki veszélyeztette, hát akkor lövettek biza...

RustySpoon (törölt) 2009.01.27. 19:37:01

a mai nap az első optimista napom 6 éve.. valami mocorog. Nem csak konkrétan ez a fidesz bejelentés.. hanem már a hülye emberek is kezdik észrevenni, hogy bohócot csináltak belőlük.. Feri is megzavarodott.. adócsökkentés? Egy hónapja lépett életbe egy csomó új adóteher, most meg csökkentünk és élénkítünk? Nah meg pénzügyi év közepén áfakulcs növelés? Ugyan már! Ha megnézitek a beszédeit, a szokásosnál is zavarosabbak és egészen nevettségesek kezdenek lenni..

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.27. 19:38:58

@duncan:
Naivitás. Már bizonyított, hogy ügyvezető kormány is elkölthet pár száz milliárdot.

@Before:
A Fidesz tényleg csak annyit tud felmutatni, hogy nem MSZP, de 2002-ben az MSZP se tudott többet, mégis elég volt.

Hogy a Fidesz mennyire jár jól-rosszul, az azon múlik, hogy mennyi ideig húzódik a válság. Ha viszonylag rövid idejű lesz, akkor lehet nyomni, az országmegmentő dumát, ha elhúzódik (és szerintem el fog), akkor gatya van. Ekkor ugyanis a Fidesz annyi szavazót veszít, hogy csak na és megerősödik a Jobbik.

@cziffra plachta zasztava:
Pszichológiai lendület remek, de a piacokat ez rohadtul nem érdekli. Ők nem az egyszerű választó polgár agyával gondolkoznak, hanem azt látják, hogy ha a Fidesz csak fele olyan idióta kormányon, mint ellenzékben az jelenhelyzetben bőségesen elég a katasztrófához.

@duncan:
Adtak volna, ez nem a kormánynak szól, hanem a muszájnak. Ha az ország bedől, azzal többet veszítenek.

@Before:
Lett volna mit megfogni, ismertem az egyik könyvelőjüket. Az más kérdés, hogy oda nem egy Keller kaliberű emberre van szükség...

@wendriner úr:
"a Fidesz által szajkózott terveket akarja Feri éppen megvalósítani (adócsökkentés) "
Nono! Ez akkor volna terv, ha elmondaná azt is, hogy honnan veszi el a kieső bevételt, ez így annyira komoly, mint az intelligens molekula.
"igen, a Fidesz véreskezű megszorító lenne."
Na, persze, aztán 10 %-os pártként éli magányos napjait.

@pokemon:
Orbán azt bizonyította, hogy jó környezetben, ha nem csinálunk sok nagy baromságot, nem történik baj. Itt most nem a kifutón kell gurulni, mint az ő korában, hanem viharban kell landolni.

@adamka2:
Szerintem is csak trükk.

@mx3:
Valahonnan el kell venni a pénzt.

@Walter Melone:
És ki induljon? Sugár Meliton? :)

@Mike36:
Na jó, kiváncsiságból oké.

@Gabrilo:
És nézd meg milyen irányba fordultak közben a dolgok. Már 2002-ben néhány hetente kaptuk a figyelmeztetéseket.

Érzem, hogy remek anyázós poszt lesz ez :)

-d(-_-)b- 2009.01.27. 19:41:03

"a mostani állás szerinti fenyegető kétharmaddal. Ha az meglesz neki, akkor még a végén királlyá is koronáztatja magát."

és baszki, van, aki ezt komolyan el is hiszi. na, _ezért_ tart itt ez az ország.

"Mittudomén. Volt anno Centrumpárt." és már harmadik út-kívánók:

mutassatok rá a harmadik erőre. tessék, most mehet. nos?

sorokinV 2009.01.27. 19:41:12

RustySpoon!

Nem köteledni akarok, de:

"mai nap az első optimista napom 6 éve" vs. "Ha megnézitek a beszédeit, a szokásosnál is zavarosabbak és egészen nevettségesek kezdenek lenni"

Én nem leszek attól optimista, hogy Fletó hülyébb a szokásosnál is.

Amorphis 2009.01.27. 19:41:30

@Mike36: Már a kommunikációs szint is több a semminél, mert Fletó minden ellenzéki javaslatra adja a borítékolt választ: "Akkor holnap Marika néninek 10 ft al drágább lesz a tej a boltban"! De az unokájának már lehet jobb lesz!-Ezt nem teszi hozzá!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 19:42:19

@Lord_Valdez: Az, hogy valaki nem valaki más, elég lehet egy választás megnyerésére, de nem indok egy rendkívüli választás kiírására.

star77 2009.01.27. 19:43:09

@freehckr: esetleg vmi kézzel fogható bizonyíték?
amúgy ismersz olyan vezetőt aki szívesen adja ki a hatalmat a kezéből?na ugye.
a bal és a jobb oldalnak egyaránt megvannak a maguk praktikái.középről nincs vki?mert kicsit fáradt már ez a komcsi-fidesz cirkusz,csak mi isszuk meg a levét,ők meg szépen megszedik magukat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.27. 19:43:34

Ő, lehet, hogy nem kellett volna minden kommentet elolvasni és egyesével válaszolgatni. Igy még én se tudnám kibogozni, hogy melyik gondolatra válaszoltam. De a ti hibátok, miért írtok ilyen sokat :)

sorokinV 2009.01.27. 19:44:17

Ja, a kommentekben ne keverjétek, kérlek, a "harmadik utat" a "harmadik erővel"!

Az első nálunk a MIÉP-es elmebajt, külföldön a Blair-féle zsákutcát jelenti, míg a második egy olyan politikai formációt, mely versenyképes a Fidesz-MSZP párossal.

-d(-_-)b- 2009.01.27. 19:46:13

"hogy valós program nélkül, kizárólag a hatalom megragadása motiválja őket."

Már bocs, de így is, hogy állítólag nincs is programjuk, tőlük nyúlja az ötleteket a feri.

Szerintem természetesen van programjuk, de azt majd egy választási kampányban fogják bemutatni.

Egyáltalán, mit érdekel bárkit is a fidesz programja? Ha jól tudom, nem ők kormányoznak. Hol a kormány programja? A fideszére majd akkor leszek kíváncsi, ha el kell döntenek, rájuk szavazzak-e.

freehckr 2009.01.27. 19:48:30

@star77:
"esetleg vmi kézzel fogható bizonyíték?"

Pontosan mire is?

"amúgy ismersz olyan vezetőt aki szívesen adja ki a hatalmat a kezéből?"

Persze, ráadásul a Nagy Világgazdasági Válság alatt a következő államokban volt/lesz előrehozott választás: Izland, Kanada, Montenegró, Ausztria, Szerbia, Izrael... mi a baj? :)

-d(-_-)b- 2009.01.27. 19:49:21

@sorokinV: igen, az úgynevezett harmadik erőre gondoltam. hol is vannak ők? jól elbújtak, és a választási kampány elején majd kiugranak a gardróbból?

osborne 2009.01.27. 19:52:08

@-d(-_-)b-: még a végén lenyúlja a feloszlatást is csak Ő legyen az ;]

Amorphis 2009.01.27. 19:53:25

Az előrehozott választások egyetlen értelme:

2010-ben a Fidesz fog nyerni, igaz nem mindegy mennyivel.Az Mszp jól hajrázik, de ezúttal sztem kevés lesz.
Az Mdf, Szdsz nem fog megerősödni. A szadesz pedig mindig csak egy győztes szocialista párt hátán tud bejutni a parlamentbe.
Addig még lehet másfél évig töketlenkedni. Nehogy azt higgye vki, hogy addig vmi bombasztikusan nagy reformmal fog előjönni a kormány. Szépen elvegetálnak addig, némi választási programmal, az eredmény kozmetikázására. Rá lehet kenni mindent úgy is a válságra. Aminek hazai méretekben gondolkodva első számú előidézői is mellesleg.

HÁT NEM JOBB ELŐBB TÚL LENNI RAJTA??????????

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.27. 19:54:07

@Before:
Arra valóban nem. Én csak kétségbeesésemben támogatom a dolgot. Ha másra nem jó, de legalább nem kell tovább hallgatnom az illegitim című lemezt, illetve, akárhogy is történik a Fidesz kénytelen lenne megmutatni a valódi lapjait.

@-d(-_-)b-:
Mint például? Azt ne mond, hogy adócsökkentés, mert ezt egy óvodás is tudja mondani. Nem mellesleg elvileg az ellenzék is az országért van, sőt mi több azért nyújtja be a javaslatait a parlamentben, hogy ott döntsenek róla.
Én már az elképzeléssel is beérném, de sajnos, csak reklámszlogenekre futotta eddig.
Én egyre többet gondolok, az aktív politikai szerepvállalásra (nem tehetek róla, de kapitalista országban szeretnék élni és ha lehet nem kivándorlás útján). Nem mintha Magyaroszágon sikerre lehetne vinne egy klasszikus/konzervatív liberális pártot, mikor az emberek nagy része a szótól is viszketést kap.

sorokinV 2009.01.27. 19:54:29

@-d(-_-)b-:

Mint írtam is - propaganda. Én, mint a politika iránt betegesen érdeklődő szerencsétlen, tisztában vagyok vele, hogy a Fidesznek van programja. Noha kissé zavaros és kevéssé kidolgozott.

Az, hogy Feri mikor mit mond - lényegtelen. Egyszer ezt, egyszer azt. Semmi koherencia nincs a mondanivalójában.

"de azt majd egy választási kampányban fogják bemutatni." Ez legsúlyosabb fideszes ostobaságok közé tartozik. Szóvivő Peti volt, aki kijelentette az érdeklődőnek, hogy van programjuk (tuti-higgyétek el!), de azért nem hozzák nyilvánosára, mert akkor az mszp ellopja őket. Ez egy akkora LOL, hogy jelzőt sem találok.

És engem érdekel a program. És nem azért, mert alapvetően érdekel minden ilyesmi, hanem szvsz a választásnál nem a pillanatnyi elmebaj, jól hangzó ígéretek és megvalósíthatónak látszó kampányprogramok alapján illene döntenie a "zembereknek"! Hanem egy-egy párt teljes életműve alapján. Legyenek ellenzékben vagy kormányon!

freehckr 2009.01.27. 19:57:25

@adamka2:
"Az Mszp jól hajrázik, de ezúttal sztem kevés lesz."

Éppen most "csomagolnak" megint. Egy jó kis adóemelés, egy jó kis elvonás, lefaragás, sarcolgatás, és az MSZP egyetlen politikai ellenfele jövőre a parlamenti küszöb lesz, és esetleg még Vona. :)

"Nehogy azt higgye vki, hogy addig vmi bombasztikusan nagy reformmal fog előjönni a kormány"

Valamit kell tenniük, mert Strauss-Kahn kiviteti a bepipázott niggereivel a "szocialistáinkat" a kutyákhoz a kennelbe. :) Azt meg ugye ismerjük, milyen amikor az MSZP improvizál...

crix 2009.01.27. 19:57:30

OFF
Gyönyörű ezeket a kommenteket olvasni Shenpen postja után. Csodálatos.
UFF

star77 2009.01.27. 20:00:17

@freehckr: a baj az,hogy sokan még mindig orbán viktorban látják a megváltót,pedig távolról sem az.a mostani csapat sem jobb,ne érts félre nem vagyok megelégedve velük!!
úgy kompletten elég belőlük.az egész T.házból.és addig amíg a saját fizetésüket megszavazzák teljes egyetértésben,és egységben,addig nincs sok különbség közöttük.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.27. 20:00:55

Mivel túlságosan adja magát egy másik cikk is a címlapon, rákérdeznék:

Az egész balhé nem csak azért van, mert a DJ tagozat megsértődött ? ;)

index.hu/kultur/showbiz/djnyit090127/

Védekezésül annyit, hogy Király Rák szólt előre...

mx3 2009.01.27. 20:04:16

@Lord_Valdez: Tudjátok mi lessz ebböl? A Feri izibe felemeli az áfát vagy a jövedéki adot aztán elöáll egy teljesen zavaros adoátalakitással. Persze nem lessz semmiféle elörehozott választás, csak a jövö évre már nem lessz olyan politikai erö amelyik ezt a katyvaszt helyrehozná.Na akkor már nem is blogolunk ám.

osborne 2009.01.27. 20:04:18

424-145 a fennti szavazás lol

csekk 2009.01.27. 20:04:36

A Fidesz nem tud kikényszeríteni semmit, legalábbis közvetlenül nem, hogy miért nem, azt kb leírtad.
Viszont ha a nép támogatja a kezdeményezést és mondjuk a szavazás napján úgy egymilló ember kimegy az országhoz a támogatásáról biztosítani az előrehozott választást, a kérdés nem kérdés többé.

freehckr 2009.01.27. 20:05:43

@star77:
"úgy kompletten elég belőlük"

Én is így vagyok vele, de az a helyzet, hogy azzal kell főzni, amink van. Ez van. Arra pedig nem várhatunk, hogy majd valamelyik bokor mögül kiugrik egy Mindenki Által Elfogadható Politikai Szervezet Akik Nem A Mostaniak, mert ebbe a fene nagy várakozásba tönkremenne az ország (a mainál is jobban). Viszont most egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy a Fidesz-KDNP-nek (és szövetségeseiknek) nincs "kormányzóképes" alternatívája.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.27. 20:06:04

A Fidesz és a kormányzás...muhaha! Majd visszajön Pintérsanyibácsi és leszámol a korrupcióval, Pokorni újra feltalálja a diákhitelt... Hatalmas perspektívák.

csekk 2009.01.27. 20:07:03

A másik amit el tud érni a kezdeményezés az az, hogy gyurcsány végre kezdjen bele érdemben is a hazai munkahelyteremés előmozdításba.
Ez ugyanis nem kis taszigálás, hanem szinte belöki fletót az adócsökkentési programba.
Csak nyerhetünk vele.

-d(-_-)b- 2009.01.27. 20:07:36

@Lord_Valdez: azért akár hiszed, akár nem, a fidesz szokott törvényjavaslatokat, módosító indítványokat benyújtani. csak hát "valakik" mindig leszavazzák.

plusz ha már egyszer eleve az a fidesz-álláspont, hogy feri illegitim vagy mi, fura lenne, ha nekiállnának segíteni nekik.

NagyonPC 2009.01.27. 20:08:16

Tisztelt Mindnyájan!

Bár magam a feloszlatásra szavaznék, nem hiszem, hogy a Fidesz a jelenlegi akciót komolyan gondolta volna.

Aki ugyanis keresztül akar vinni valamit, az előbb szövetségeseket gyűjt hozzá, ha a saját ereje kevés hozzá.

Ehhez viszont meg kellett volna várni azt, hogy Gyurcsány bejelentse, milyen programmal szándékozik boldogítani a népet az elkövetkező időben. Majd miután elült a derültség, még a héten összeülni az MDF-fel és az SZDSZ-szel, és jól megegyezni egy kis feloszlásban.

Ehelyett azt a látszatot keltik, hogy félnek attól, hogy a bejelentendő lépések elfogadhatóak lesznek.

Ugyanakkor én már egy ideje nem várok csodákat a 'bársonyos nemzőképességű' szoci kormánytól, és azt is el tudom képzelni, hogy nem rendülne meg az ország gazdasága a parlament feloszlásától.

sorokinV 2009.01.27. 20:09:30

@crix:

Ebben az esetben nem alkalmazható Shenpen által ismertetett elmélet. Nem telt el elég idő a kezdeményezés bejelentése és a hülyemágnes (címlap) által idevonzott droidok kommentelése között, hogy bizonyítható legyen a tétel.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.27. 20:12:52

@mx3:
Az ÁFA emelés nem hülyeség (a csökkentés volt az), a jövedéki adó viszont az. Bár valamiből a csempészeknek is élniük kell :)
@osborne:
Én is igent nyomtam, pedig nem vagyok fideszes.
@reconquistador:
Pintér egyik helyettesét is ismerem (kicsi ez az ország), hát... mindegy már úgyis elévült.

osborne 2009.01.27. 20:13:07

@NagyonPC: persze, hogy nem rendülne meg, attól fog majd igazán megrendülni, hogy az MSZP ősztől már kampányolni kezd és kerül amibe kerül moderáltabban persze de szórja majd az inaktívakat mindenféle nassolnivalóval.

RustySpoon (törölt) 2009.01.27. 20:13:18

ezeket a harmadik erő, szakértői kormány, meg egyéb baromságokat felejtsétek már el könyörgöm!

A szakértő az szakértő. a politikus meg politikus. A két "szakma" feladata más és más (jó persze egy miniszter azért nem baj, ha konyít valamit a szakmájához, de nem a szakmai nagyság a lényeg!!). Gazdasági miniszternek beültetnél egy egyetemi tanárt monjuk, aki az előző öt évben óriási sikereket ért el a kukorica génkezelésében? Ha egy politikus rossz, rosszul politizál, azt ki kell rúgni és nem az a megoldás, hogy szakértőt raksz a helyére. Hanem az, hogy jó politikust, aki figyel a szakértőkre, egyeztet és nem csak a hatalmára és annak megtartására fókuszál.

Magyarországon nincsen olyan sokszínűség amihez olyan baromi sok pártra lenne szükség. Sokan mondják, hogy a két óriás párt így meg úgy elnyomja a kisebbeket. Az igazság viszont az, hogy egyszerűen nincs szükség rájuk jelenlegi formájukban. Az mdf egy vállalkozás, az szdsz egy vicc. Új párt meg nem tud magának "témát" találni amibe belekapaszkod6.

-d(-_-)b- 2009.01.27. 20:13:18

@sorokinV: oké, persze szerintem is jó lenne ismerni az ellenzék programját. viszont az elmélkedésen kívül másra nem lenne jó akkor sem, mert Mo-n alkotmányosan _nem lehet_ leváltani a kormánytöbbséget. egy választási kampány meg azért legalább 4-5 hónap, annyi alatt azért meg lehet ismerni egy programot. már ha ugye tényleg van nekik és meg is mutatják.

ez a "mert a zemeszpé ellopja" tényleg vicces, de amikor már azt sem hiszed el, ha egy emeszpés kérdez valamit, sajnos igazat kell adni neki, legalább részben.

RustySpoon (törölt) 2009.01.27. 20:20:17

NagyonPC:
- az MDF támogatni fogja. Nem kell egyeztetni. Pár hónappal ezelőtti színjátékuk áldozatai lettek.
- az SZDSZ ma azt nyilatkozta: megfontolják. Nyilván ez két esélyes:

1. Szokásos kenegetős szöveg, hogy a választások nem időszerűek, stb.. sajnos ezt most az EP-s választásokkal egy időpont és egyéb körülmények is hiteltelenítik.

2. Valamilyen követelmény felállítása az mszp-vel szemben. Pl. adócsökkentés. Ha az mszp adót csökkent, maradhat. Nyilván az mszp valami átlátszó marhaságba bele fog menni ezen a téren és köszi szdsz, megint marad minden a régiben.

Mese vége, kormány marad.

szpal 2009.01.27. 20:24:01

Lendvai szerint alapból hülyeség, az SzDSz megfontolandónak tartja az Orbán javaslatát:
www.szdsz.hu/newsread.php?_NOMOCMS[entityname]=hirek&_NOMOCMS[entityid]=214

sorokinV 2009.01.27. 20:28:08

-d(-_-)b-@-d(-_-)b-:

Már csak azért is illene szélesebb körben megismerni az ellenzék programját, mert jelen esetben hiteltelen minden kormányváltást megcélzó kampány. Persze, tisztában vagyok én is, mind egy érvényes program megalkotásának, mint az ennek széles körben történő propagálásának az objektív akadályaival. (értsd ezalatt a folyamatosan változó helyzetet, illetve a fidesz kapcsolatát a médiákok szélesebb részével)
De jelen esetben azt látom, hogy a Fidesz fel is adta a normális és tisztességes politikai versenyt, illetve, hogy ilyesmi környezetben szerzik meg a hatalmat. Szal' elfogadták, hogy nem működik úgy a demokrácia, ahogy azt ők szeretnék és belerohadtak a "rögvalóságba". Ennek ugye eklatáns példája az egyre növekvő nyuggervonzó képességük is :)

Amúgy meg, ha engem az érdekelne, hogy a programom valóra váljon, akkor leszarnám, hogy az mszpé ellopja vagy meg kell őket buktatni ahhoz, hogy megvalósuljon...

borpancsoló 2009.01.27. 20:30:07

hogy jó ötlet-e egy előrehozott választás? Az ország gyakorlatilag tönkrement, tartósan leszakadtunk a versenytársainktól, a kormányzat nem ért a kormányzáshoz a PM meg kistílü csaló (16millás audi).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.27. 20:30:29

@csekk:
Sajnos, olyan varázslat nincs, hogy "Legyen munkahely" s lőn munkahely. Egy piacgazdaságban a kormány csak igen közvetve tud hatni a munkahelyek számára.
@-d(-_-)b-:
Ez el is várható, csak ebben nincs semmi lenyúlás. Ez a parlamenti működés. Sokat megszavaznak egyébként, csak nem azok kapnak nyilvánosságot, hanem amin vita van.
@RustySpoon:
Azért én megpróbálnám a piaci oldalt, de válság idején ez még a szokásosnál is reménytelenebb.
(Uff, fél kilenc. Ideje lelépnem)

Mihala 2009.01.27. 20:31:33

Na többek között emiatt a cirkusz miatt költöztem el, amit itt produkáltok. Látszatra mind értelmes ember, meg érvelés garmadával, meg jó is mindezt végigolvasni meg átgondolni, de valójában már a széthazudott választások után el kellett volna hajtani őket a búsba. Például erre lenne a szabad média, ha lenne. És mára már minden határt átléptek, ezért én is átléptem a határt. Itt az általatok annyira nagyra becsült kulturált nyugaton már rég lámpavason lógna az egész társaság (még az is lehet, hogy mindkét oldal), több országban éltem és dolgoztam már hosszabb ideig és ehhez kétség sem férhet! Bár a birodalomnak dolgozó polik itt is palinak nézik kicsit az embereket, de azért még sok alapvető érték nem megkérdőjelezhető, nemhogy eladó... Lehet, hogy fáj az igazság, de szép álmokat nyomorult rabszolgák! Járjátok csak körbe párszor a mentális ketrecet, a gyerekeiteknek már ez lesz a valóság. Nekem és a családomnak legalább még a szaktudásom ad némi szabadságot... legalább egy dologban körömszakadtáig egyeznetek kéne, és kiállni mellette (bizony jajaj... az utcára is!) és semmit nem engedni belőle, még ha lövetnek is, például normális oktatást követelni a következő nemzedéknek.

www.zeitgeistmovie.com/

memo62 2009.01.27. 20:34:09

A gond hogy nincs összefogás. A kormány röhögve ugrasztja össze a különböző társadalmi csoportok, közben kilopja a szemünket is. Máshol már rég eltakarították volna őket.

osborne 2009.01.27. 20:34:25

@RustySpoon: sztem most megy az egyezkedés, hogy most épp melyik kispárt szavazzon át.

pokemon 2009.01.27. 20:34:36

@J. Walter Weatherman: Légyszi meséld már el mit is csináltak Kovács Laciék 98-02 között, hogy érdemes volt rájuk szavaznod? Már, a "pfuj Orbán, ő az ördög"-ön kívül? És nézz utána mennyi törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz az elmúlt években, a kisebb parlamentről csak 59-szer. Ja, hogy nem fogadják el? Gondolom erről is a Fidesz tehet.

freehckr 2009.01.27. 20:38:52

@sorokinV:
De különben hogyan néz ki egy ilyen "program"? Mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a "Fidesznek nincs programja" még a 2006-os "tematizáló kampányból" maradt rajta mindenkin, ugyanis akkor csapott ezen lovak közé az MSZP. Holott nekik is csak egy ugyanakkora terjedelmű PDF volt fent "program" címén a honlapjukon, mint a Fidesznek, vagy akár az MDF-nek, SZDSZ-nek. Ez az "én programom jó, az övé... hát neki nincs" című népi játék? :)

Mi a baj a Fidesz "Erős Magyarország" nevezetű irományával? Fenti játék: hozzájuk közelállóknak jó, ellenfeleik szerint nem létezik. Jó gondolatok vannak megfogalmazva benne, az EU is hasonló ajánlásokat fogalmazott meg a tagállamoknak "válság idejére" kitétellel. Azt el nem tudom képzelni, hogy mielőtt tudnák mennyi az annyi (emlékszünk hogy Veres elvtárs az államháztartási hiány több mint felét lehazudta 2006-ban), bármiféle konkrétumokkal állnának elő.

Beetlejuice 2009.01.27. 20:39:55

@Mihala: Na az ilyen en elmentem, ti meg loserek vagytok okostonikat birom... mi a feneert nem a kolbaszbol font keritest ragcsalod, ahelyett hogy itt osztod az eszt. Neked ott jo? Kiraly! Nekunk is kicsit kevesbe rossz itt nelkuled...

Ami meg a topicot illeti, en Lord Valdezzel ertek egyet. Konyorgom jojjenek Vityuek, mert mar kaparom magam a sok demagogiatol! Nyerjenek, dontsek meg, hozzak rendbe, ha ugyis szar az egesz legalabb kis nyugalmam legyen...

sorokinV 2009.01.27. 20:39:58

pokemon@pokemon:

A kisebb parlamentet csak annyira akarja a Fidesz is, mint az MSZP. Tehát, ha úgy módosítgatják a választási törvényt, hogy az nekik versenyelőnyt jelentsen.

okostojgli (törölt) 2009.01.27. 20:41:45

Erre emlékszik még valaki?

"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a SZARBÓL VISSZAHOZTUK A KORMÁNYZÁST A VÉGÉRE."

Kisebb arccal, Viktor, egyszer már sikerült neki.

pokemon 2009.01.27. 20:42:18

@star77: -pakisztán 2%-os kamat, Letto. 3.87%, Izland 4%, Magyaro. 4.71%

És miért nem szavazták meg Orbánt 2002-ben? A 23 millió románért, meg a "több pízt az embereknek, több pízt az önkormányzatoknak" baromsága miatt, ami miatt csődbe mentünk, na meg az aljas módón kiforgatott (ezt feri mondta) Katika által könnyben úszva elmondott rettegé-beszéd miatt.

sorokinV 2009.01.27. 20:42:42

@freehckr:

Az "Erős Magyarország" olyan, mint a Biblia. Iránymutatónak jó, de nehéz dönteni két parizer között a boltban, ha csak azt olvasod.

dimitrij 2009.01.27. 20:45:10

@pokemon:

mennyit? és mennyi értékelhető volt azok között? melyik mögött volt valódi politikai törekvés, vagy szándék? esetleg tegyük konkréttá a számokat.

a kisebb parlamenttel előhozakodni elég (hm.) furcsa dolog, mert kb. 96 óta napirenden van, de sosincs meg a kellő többség a szavazáskor... ez egy népszerű szlogen, minden valós szándék nülkül. a legutóbbi képviselő költségtérítéssel kapcsolatos szavazás 3 kivételével az összes képviselő megszavazta, azt a 3 tartózkodott. érdemes lenne észrevenni végre, hogy ennek a politikai elitnek nem érdeke a kisebb létszámú országgyűlés, majd pont magukat hozzák nehéz helyzetbe. előbb csinálnak meg nagy strukturális reformot (nyugdíj, egészségügy, önkormányzati rendszer stb.), mint hogy kevesebb képviselő legyen. :(

borpancsoló 2009.01.27. 20:46:16

@Lord_Valdez: Azért a kormánynak nagy szerepe van a foglalkoztatásban; Én pl felvennék egy embert szívesen, kéne is a munkaerő, ki is fizetnék neki 70 eFt-ot de azt már nem tudom vállalni, hogy még emmellé ~40-et kifizessek állambácsinak is. Tudom, hogy kell valamennyit, de 110-120 ezret nincs kedvem kiadni egy hónapban, inkább akkor kipucolom én a pincét, ( annyiból kijön egy új munkásruha is. :) )

pokemon 2009.01.27. 20:47:52

@Lord_Valdez: A jó környezetről, csak annyit, hogy akkoriban omlott össze az orosz gazdaság. Na meg a környező országok is ugyanolyan "jó környezetben" gazdálkodtak, mégis vertük őket. Most meg?

freehckr 2009.01.27. 20:50:15

@okostojgli:
"Kisebb arccal, Viktor, egyszer már sikerült neki."

Akkor harmad ekkora lemaradást kellett behozniuk támogatottságban. :) Most csak annyit tudnának tenni "sz*rból visszahozás" címszó alatt, hogy egyedül ne legyen meg a Fidesz-KDNP-nek az 50%+1 szavazata... Bár 2006-ban még az SZDSZ-re is számíthattak, ez a "segítő kéz" most kizárt.

Sákif za morro? 2009.01.27. 20:51:10

Minek akarnak ezek népszavazást? Eddig még semmi értelmeset nem hallottunk tőlük, hogy ők mit csinálnának. Olyat igen, ami tetszene a Népnek, de aminek valami alapja is lenne, olyat nem. Meg nézzünk már kicsit mélyebben a dolgokba bele. Ha tényleg akkora szarban van az ország, akkor miért tolonganak annyira, hogy megszereljék? Felebaráti szeretet? Orbán Viktornak tényleg az a legtitkosabb vágya, hogy nekem/nekünk jobb legyen? Ugyan már! :-S

bunkó paraszt 2009.01.27. 21:03:01

sztem a fidesz csak akkor tudná feloszlatni a parlamentet, ha az mszp-hez hasonlóan mocskos módszereket alkalmazna, mondjuk megvenné kilóra az mdf-esek és szadeszesek egy részét: pl. választási együttműködést köthetne néhányukkal, megígérve, hogy biztos helyük lesz az új parlamentben. Sajna egy antidemokratikus ellenfelet nem lehet demokratikus eszközökkel legyőzni.

freehckr 2009.01.27. 21:04:09

@freehckr:
"ne legyen meg a Fidesz-KDNP-nek az 50%+1 szavazata"
Bár ez hülyeség, mert "kétpárti" parlamentet hoznak jelenleg a kutatók. :)

repattila 2009.01.27. 21:05:35

Az a baj ezzel az egyebkent tamogatando elkepzelessel, hogy a FIDESZ addig jut el, hogy legyenek ok kormanyon es akkor itt bizony kanaan lesz nemhogy valsag.
Es mikor felvetodnek a kerdesek, hogy miert is, akkor csak annyira futja, hogy csak mert.

En jobban orultem volna egy ertelmes javaslatnak, hogy akkor kitol is fogunk penzt elvenni, hogy legyen mibol adot csokkenteni..

babraba 2009.01.27. 21:07:17

@bunkó paraszt: igazad is lehetne, de mindezt az mszp egy olyan "demokratikus" párttal szemben lépte meg, aki kormányzása idején a parlamentnek a demokrácia reprezentálására szolgáló intézményét, az ülésszakot redukálta a minimum alatti szintre, ha erre emlékszel...

patomio 2009.01.27. 21:07:41

szerintem ez egy jó taktikai húzás volt a fidesztől!
az szdsz-nek ezzel az EP választások elött néhány hónappal, a kampány kellős közepén kell a Gyurcsányt megszavazni(kvázi ugye), ami miatt az szdsz a kampányában nem játszhatja el a függetlenedő liberális párt szerepét, így jelentősen csökken az EP be való bejutási esélye!
Felvettek valami értelmes embert a fideszbe??:)

dimitrij 2009.01.27. 21:13:42

@patomio: ez egy elég ostoba húzás volt. egyrészt napirendre se fog kerülni, eleve kudarcra ítélt a javaslat, ami épp most épp nem jó a fidesznek, másrészt elég az mdf és szdsz néhány tagjának tartózkodása, és máris nincs meg a 192 szavazat. ráadásul ebben a gazdasági helyzetben csak kommunikációs eszközt ad többi kezébe, akik újfent a javaslataikat és programjaikat fogják számonkérni, ami túl sok figyelmet eddig nem kapott, nem véletlenül.

pokemon 2009.01.27. 21:24:13

@patomio: Egyébként az szdsz még azt is megjátszhatja, hogy megszavazza a dolgot. Persze ha Fletó tájékoztatja őket, hogy minden szoci ott lesz.
-Mszp: 190-(Horn Gy., Toller, Tasnádi)= 187+Gyenesei+Császár A.=189
-Fidesz+KDNP=161+Almásy K.=162
-Szdsz=19
-MDF=10
-Maradék függ.:2
Tehát Fidesz+KDNP+Almásy+Szdsz+MDF=191
MSZP+2 független(ők hülyék lennének megszavazni)=191

Tehát ha valamelyik szadeszes épp véletlenül külföldre megy, vagy Boross P. nem szavaz(már úgyis lemondott), akkor akár még meg is szavazhatják. Persze ha minden szoci ott lesz.

a néhai papp jános 2009.01.27. 21:24:23

@patomio: szerintem is. már csak azzal is, hogy ébren tartja a kérdést, egy évvel a választások előtt tudatosítja a választókban a változás gondolatát. a szocializmust is csak úgy lehetett kibírni, hogy hogy elhittük, hogy egyszer vége lehet. ne becsüljük le a képzelet erejét:)

Mihala 2009.01.27. 21:26:29

@Beetlejuice: Hát szégyellem is kicsit magam érte, de ezzel a kiterjedt fanszőrhúzogatással azért elég jól kiprovokálta a társaság. Bár örülök, hogy te örülsz, remélem még hallani fogsz felőlem... Másnál is kiverte:

memo62 2009.01.27. 20:34:09
A gond hogy nincs összefogás. A kormány röhögve ugrasztja össze a különböző társadalmi csoportok, közben kilopja a szemünket is. Máshol már rég eltakarították volna őket.

pokemon 2009.01.27. 21:28:57

@dimitrij: Szerintem napirendre kerül. Csak leszavazzák majd. De addig is(márc. 8.) erről beszélnek majd, és nem Fletó 128ezredik ötletéről, amiből úgysem lesz semmi. Na meg Fletó egy kicsit telefonálgathat és alkudozhat. Karsain nem lepődnék meg ha a szocik ellen szavazna, nemrég a maffiához hasonlította a kormányt.

kamasuka 2009.01.27. 21:29:17

"Van már a szociknak 7 elcseszett éve, most már más is had próbálkozzon."

Az a 7 már 11 + ÁFA ...

is 2009.01.27. 21:32:22

1. ez itt nem a gondolat vége. itt mindig felmerül néhány kérdés, amit sosem tesznek fel:
- aki alternatíva lenne, mivel lenne jobb? 2000-ben a FIDESZ támogatottsága 19% volt, most az MSZP-é 32%. tehát pár év kormányzást követően az MSZP népszerűbb, mint pár év kormányzás után a FIDESZ. kinek nagyobb a támogatottsága akkor hasonló helyzetben?
- a máricusi népszavazás, amely meghozta a tartós népszerűséget, azt még büszkén vállalja-e pl. ez a blog? azaz büszke-e rá, hogy mögéállt a kormány szétverésének, a reforok leállításának, illetve annak, hogy akkor ez már a FIDESZ-t is köti, tehát , hogy 2014-ig szól ez a szocializmust kérő döntés (85% vs. politikai tükör 88% etatista)
- létezik-e konstruktív érvelés, azaz képes-e bárki azt mondani, hogy Matolcsy jobb lenne, mint Bajnai; hogy Mikola jobb lenne, mint a mostani EÜ miniszter, hogy kövér legyen a titkosszolgálat ismét, és az UD testületileg evegye át azt, hogy ismét kellene nekünk egy APEH elnök, Simicska II. néven, hogy a legfőbb ügyész ismét pártkatona legyen, hogy egy olyan párt kell nekünk, amely az MSZMP-t meghazudtolóan központosított, egyetlen vezető személyes akaratától függően él.

5. Hát ennek az indoklását meghallgatnám.

7. A még nagyobb vereségen mit értesz? Már egy éve beállt, innen lejjebbre hogy gondolod?

9. Kibújt a szög a zsákból. Mindegy, csak rúgjunk bele. Csak aztán ne tessék sipákolni, az MSZP mindig megtanulta a leckét a FIDESZ-től, valamint a 90-ben kapott 10%-ról állt fel 94-re 54%-ra. Fiatalok persze nem emlékeznek, de jön még kutyára dér. A nagy arc nem jó tanácsadó, és lesz ebből még nagy mellény is.

patomio 2009.01.27. 21:33:56

@dimitrij: szerintem senki sem gondolja komolyan a fidesztől ,hogy összejön a 193 igen.Az meg ,szinte mind1, hogy napirendre kerüléskor buktatják meg, vagy utána.
ez csak egy jó taktikai lépés a kis pártok kárára.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.27. 21:37:29

@pokemon: A Fidesz sehány törvényjavaslatot nem nyújtott be a kisebb parlamentről. A kampányról, a népszavazási kezdeményezésről és a választási eljárásról nyújtottak be törvényjavaslatokat, köztük olyan frenetikus költségtakarékos javaslatokkal, mint hogy az OVB tagjai ne részesüljenek díjazásban.

Kamuképes erő.

pokemon 2009.01.27. 21:37:57

Napirendre kerüléshez minősített többség kell vagy csak sima jelenlévők többsége?

dimitrij 2009.01.27. 21:38:22

@pokemon: nem erről, hanem ennek apropóján a válságról, annak kezelséről, az ezzel kapcsolatos javasltokról, elképzelésekről fog szólni csütörtöktől a közbeszéd, mert cscütörtökön ülésezik majd az országgyűlés. és biztos lehetsz benne, hogy nem egy kudarcba fulladt javaslat, hanem fletó bejelentései lesznek a fontosabb hírek...

dimitrij 2009.01.27. 21:39:30

patomionak címeztem volna, csak azavros a válasz funkció még, bocs :)

is 2009.01.27. 21:40:00

ja és egyetértek a megjegyzéssel: cselekvésből elégtelen. nagy baj, ha én olyanra nem szavazok, aki csak azért PR-ozik, hogy más ne tudjon csinálni semmit, de ő sem csinál semmit?

arra a kommentre, mely szerint minden gazdasági mutató jobb lett, annyit lehet mondani, hogy neked kiszúrták a szemed az első és utolsó napi adattal. ha tudsz grafikont olvasni, akkor az utolsó két évben jelentősen növelték a hiányt, az infláció 3,5 évig egy helyben volt, és az utolsó fél évben nyomták le (erővel, nem a gazdaság termelte ki), addig viszont direkt alultervezték az összes költségvetésben, hogy legyen elosztogatható pluszbevétel, amiből persze autópálya még csak véletlenül sem épült, több paraméternél a közgazdászok 90%-a szerint még a Bokros-csomag érvényesült, nem pedig a FIDESZ csinálta jól. szóval lehet, hogy nem kellene beszopni azt a porhintést.

dimitrij 2009.01.27. 21:40:44

@pokemon: asszem sima többség elég.

lanyi 2009.01.27. 21:40:56

Hát nem tudom...

Sajnos, a rendszerváltozás óta eltelt idő sem elegendő néhányunknak, hogy felfogjuk a ránkszakadt demokrácia lényegét.

1. A demokráciában a pártok versengenek a szavazatokért aztán, négy évig kormányozhatnak, majd az eltelt idő alapján a választók újra választanak.
2. A választási periódusokban a gazdaság és más területek alakulásáért a kormányzó párt felelős illetve az ő érdemük.Az ellenzék a világon mindenhol bírál, de semmire sincs hatással az eredmények nem az ő érdemük a kudarcokért nem felelősek.
3.Magyarország kis ország ezért két párt van amely kormányképes, mszp fidesz.A többi párt nem kormányképes, mert nincs akkora holdudvaruk, mdf szdsz jobbik stb.Mejegyzem USA nem kis oszág és két párt váltógazdálkodása folyik.
4.A rendszerváltás nem az ellenzék érdeme. Az azért következett be mert az ország annyira eladósodott, hogy az mszmp nem tudott mit kezdeni a helyzettel, ezért az elit kihártárált a politikai hatalomból a gazdaságiba.
A holdudvaruk csomagolt és várta hogy az új politikai elit elzavarja őket, aztán kicsomagoltak mert az elzavarás elmaradt.Igy jött létre a jelenlegi baloldali média túlsúly és más is.
5. Jelenlegi eladósodottságunk hasonló a rendszerváltozás előttivel.Ebből a szempontból a fidesz kormányzása alatt álltunk a legjobban.
6.2002 óta a gazdaság szinte összes mutatója folyamatosan romlik, amit lehet a világválságra fogni, de akkor miért van hogy vannak országok ahol azért növekszik a gazdaság.
7. A baloldali média erről nem beszél....

NagyonPC 2009.01.27. 21:41:09

A képviselők megvásárlásában semmi szokatlant nem látok. Talán nem szépségdíjas megoldás, de aki kormányozni akar, az már rég szerét ejthette volna.

Az SZDSZ-t lekenyerezhetnék néhány olyan garanciával, amit a győztes akár be is tarthat(na): a parlamenti ülésezések ritkításának tilalmával, az ellenzéki jogosítványok meghagyásával (pl. az interpellációs időt nem veszik el a 'kormánypárti interpellációkkal', a vizsgálóbizottságok létrejöttének el nem gáncsolása, a rendkívüli ülésnapok napirendjének megszavazásával - ezzel blokkolt annak idején az Orbán-Torgyán kormány koalíciója). A lényeg, hogy a Szadesz emelt fővel vonulhasson ki a politikából.

Ezt mind megtehetnék, ha tényleg kormányozni akarnának.

Lassan azért rájöhetnének arra, hogy a nagy rakás trágya elhordása mindenképpen rájuk marad, és nem lesznek népszerűek a végén.

dimitrij 2009.01.27. 21:45:16

@is: nem is lett volna gond, ha ne megy medgyessy lesz a miniszterelnök, és nem próbálja meg a heves d209-esezés miatt betartani a választási igéreteit, mert az akkora egy igen egészségtelen pályán mozgott alapból, amin a lehető legjobban a két 100 napos programmal lehetett csak rontani. azóta egy komoly reform, strukturális átalakítás nem történt, kb. egy lépést nem tettünk előre, csak hátra, és továbbra sincs egyetlen politikai tömb sem, akinek meglenne a tudása és az akarata a szükséges reformok megkezdéséhez, nem hogy végigviteléhez. a saját populizmusuk kényszerpályáján mozognak mind... ki tudja meddig. :(

pokemon 2009.01.27. 21:46:02

@Kettes: "Egy hét alatt meggondolta magát az MSZP, ezen a héten ugyanis - az SZDSZ-szel együtt - már nem támogatta, hogy az Országgyűlés napirendre vegye a Fidesz kisebb parlamentről szóló alkotmánymódosító javaslatát, amelynek általános vitáját két hete már elkezdte a Ház.

A Fidesz 2006. június 16-án nyújtotta be az Országgyűléshez indítványát, amelyet azóta - a párt folyamatos kezdeményezése ellenére - beleértve a hétfői szavazást is, 60 alkalommal nem vettek napirendre, egyszer pedig sürgős tárgyalását utasították el. "


www.hirszerzo.hu/cikk.a_kisebb_parlament_csak_pr_fogas.84003.html

memo62 2009.01.27. 21:49:22

Könnyebb sírni, hogy nincs harmadik lehetőség, de szabad pártot alapítani és elkezdeni valami jobbat, vagy kivonulni az utcára (persze nem 200-300-an) és addig szorongatni a töküket, amíg valóban az emberek javát szolgálják ha meg nem hát van pár lámpaoszlop.

dimitrij 2009.01.27. 21:49:56

@NagyonPC: kevés a szadesz, ráadásul eslő kommunikációjuk szerint meg is fontolják, de még ha meg is szavazzák, az is kevés...

dimitrij 2009.01.27. 21:52:18

@pokemon: bizottsági szinten megakadt, nem lett belőle törvényjavaslat. egyébként ha olvasnád az elképzelésekt, akkor tudnád, hogy az sosem elfogadható vagy egyik, vagy a másik fél számára... alap politikai pr: javaslj valamit, de úgy, hogy az a máik fél zámára egy apróság miatt elfogadhatatlan legyen.

okostojgli (törölt) 2009.01.27. 21:55:05

@freehckr: a világ legnagyobb tévedése ha valaki egy orbánistát tényekkel szeretne meggyőzni. Demagógia kell és populizmus a magyarnak.

okostojgli (törölt) 2009.01.27. 21:55:42

Miért gondolja bárki, hogy Fletó nem tud tízszer populistább lenni mint Viktor és Szijjártó Petya együttvéve? Miért hiszi bárki, hogy Viktort lehetetlen legyőzni saját fegyverével a demagógiával?

dimitrij 2009.01.27. 21:56:22

@NagyonPC: "Lassan azért rájöhetnének arra, hogy a nagy rakás trágya elhordása mindenképpen rájuk marad, és nem lesznek népszerűek a végén."

no, ezért kellene a fidesznek végre elkezdenie együttműködni a kormánnyal, mert az összes negatívumot azok nyakába tudnák varni (reálgazdasági feketeleves még csak tavaszal jön), azok pozitívumait pedig saját érdemükként adhatnák el. ráadásul ezt diktálná az ország érdeke is. az pedig, hogy erre nincs hajlandóság a fideszben, csak azt mutatja, hogy nem az ország érdekét, hanem a saját politikai érdekeiket tartj előbre valónak. pedig csak nyernének azon, ha együttműködnének fltóékkal. :(

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.27. 21:57:13

@okostojgli: A feri tud demagóg lenni, de még mennyire! De a viktor sokkal karizmatikusabb, és messze jobb szónok is (az idegesítő elemek ellenére).

W Joe 2009.01.27. 21:57:56

Jó lenne ha feloszlana a parlament, és lemondana a kormány. De sajna attól félek, hogy az eljövendő Fidesz kormány ugyanúgy bénázni fog, mert nem mernek majd semmit csinálni, nehogy veszítsenek a népszerűségükből. De ne legyen igazam.

dimitrij 2009.01.27. 21:59:31

@okostojgli: és mire megy fletó a populizmussal? még az sem biztos, hogy mszp elnökként vághat neki a 2010-es évnek, ez majd nyáron, az EP választás után dől el...

pokemon 2009.01.27. 22:02:51

Azért szögezzük le, egyetlen kormány volt aki populista módon a választási kampányban 5éves adócsökkentési törvényt fogadott el, aztán a választások után visszavonta, sőt adót emelt. Egyetlen kormány volt eddig amelyik a választások előtt a kampányban populista módon csökkentette az áfát, majd a választások után felemelte azt.
Egyetlen kormány volt eddig amelyik becsület szavára mondta hogy nem lesz vizitdíj és tandíj, aztán mindegyiket bevezette.
www.bestofgyurcsany.hu/news.php?item.114.4

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.27. 22:03:04

"5. Akkor most ez egy jó lépés politikailag?

Igen. Bár úgysem lesz belőle semmi."

He? ha nem lesz belőle semmi, csak egy "bokánrugás" akkor _politikailag_ mi értelme van? SEMMI! A semmi mióta JÓ _poltikailag_? Ja fidesz elég régóta ezt műveli és végülis sok szavazója van...de ez a "jó politikai" lépések egy sajátosan definiált része.

Egyébkéntmeg szokásos fityesz áltevékenység. Nem azt mondom, hogy aki kiáll az mszp mellett, azt értelmileg szavazatra jogosukltnak tartanám, de ez a "viselkedés" még az alatti (értelmi)szint!
Pontosan az a baj a magyar politikával, hogy a politikusok, játszóterüknek tekintik ezt a placcot. Verekednek, rugdosódnak, kiabálnak, lerúgják, lepisilik a másik homokvárát stb. És az ilyen bloggerek, meg a támogatók, mindezt még jónak is tartják. Semmi nem érdekli őket, csak tényleg, hogy rúgjanak bokán valakit. Haszna és értelme nem kell lennie..fő, hogy indulatot szítsunk. Bravó!

Újév előtt volt az a fideszes utóbbi "nagy" megmozdulás, az a sok száz kérdés feltétele.
Pontosan ez volt a bajom az egésszel. Semmi máson nem törik a fejüket, csak azon, hogy a másik pártnak kényelmetlen legyen. Nem lenne nehéz a szivatást az értelemmel(pozitív hatásokkal) összehozni, csak ez a fideszt nem érdekli. Mi lesz a következő nagy fidesz projekt? Lehet agyalni rajta. A lényeg, hogy ne legyen semmilyen érdemi hatása, hangzatos legyen, szivassa a másik felet(ha ezzel másoknak árt az se baj) és persze ne legyen semmi köze a gazdasághoz, de még véletlenül se.

Mondom: játszótéri ökörködés.

Nem viktor, vagy feri a legalja ember, hanem az, aki ezt az egészet támogatja.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.27. 22:05:33

@pokemon:
egyetlen párt volt aki tandíj, vizitdíj és egyebeket ígért és tervelt ki előre. Egyetlen párt volt, aki (ugyanazok az emberek) mikor a másik párt elkezdte bevezetni őket, akkor a legnagyobb ellenségévé vált, és meg is buktatták az egészet.

Nyilván ez a te nyelveden nem kétszínűséget, meg hazudozást jelent, hanem..inkább észre se veszed.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.01.27. 22:05:52

Jöhet a Fidesz, de remélem nem a többször bukott, hiteltelen, országmegosztó Orbánnal az élen. Ő 20 éve a pártja élén /sose dolgozott/, részese hol vezetőként, hol ellenzékként a mostani szarnak, korrupciónak. Orbán a múlt, lejárt lemez. Varga M. vagy Kósa szerű emberek kellenek!

dimitrij 2009.01.27. 22:06:10

@sanche: a fején talált szög esete. :)

NagyonPC 2009.01.27. 22:08:58

Az igazi probléma az, hogy az ország szavazópolgárainak többsége eltartott, és a nagy pártok rájöttek, hogy ezeknek a rétegeknek kell játszani. 13.-14. havi nyugdíj, ingyenes BKV, vonat, repülő, SZTK, adómentes minimálbér.

Ezek után ha az igazságosabb közteherviselés érdekében csökkenteni akarjuk a túladóztatott másfél-millió ember terheit, ezt a maradék 6 millió eddigi kedvezményezett növekvő teherként fogja fel (márpedig a Zemberek 300 forinttal sem fizetnek többet, ha nem muszáj), vagyis hiába nyertünk volna szavatokat, az ellenszavazatok miatt mínuszban leszünk.

Sajnos az érdemi reformok alapja, hogy a közösség érdekében mindenki veszít rajta egy kicsit. Ehhez viszont kell egy olyan közösséghez tartozni, amiért hajlandóak vagyunk áldozatot hozni.
Kérdés, hogy Orbán képes lesz-e ilyen közösséget teremteni, vagy a politikáját elsodorja az általa is szított egyéni önzés.

pokemon 2009.01.27. 22:12:33

@sanche: Ne mond, mikor és hol?

dimitrij 2009.01.27. 22:14:20

@korhelyek: varga egy senki, kósa meg egy felkapaszkodott sutyerák, egy vastagnyakú tapló, sajnos. ráadásul nincs alternatíva orbán kapcsán...

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.27. 22:16:52

@korhelyek: meg jo, h nem te fogod eldonteni, ki lesz a minielnokjeloltunk, nna

dimitrij 2009.01.27. 22:17:42

@NagyonPC: "Kérdés, hogy Orbán képes lesz-e ilyen közösséget teremteni, vagy a politikáját elsodorja az általa is szított egyéni önzés."

ha képes is lesz, akkor is max. 2 évig foglalkozik reformokkal, utána lazít a gyeplőn, hogy a következő ciklusban is kormányon legyen, két év meg jelen gazdasági helyzetben semmire sem elég. ez persze csak abban az esetben igaz, ha van politikai szándék is a reformok mögött, vannak életképes reformötletek, és azt át tudja verni a pártján, frakción, a párt holdudvarán stb., akik éhező hiénaként jelennek meg, amint biztos a siker. :(

dimitrij 2009.01.27. 22:22:52

@pokemon: elfogyott a szellemi muníció? szomorkás ez, érvek helyett jutyúb link? alacsony szintje ez a vitázásnak, ha meg nem sértelek. :) de legalább olyannak küldted volna, aki fletó fan, ez így duplán ciki...

pokemon 2009.01.27. 22:25:58

@dimitrij: "varga egy senki, kósa meg egy felkapaszkodott sutyerák, egy vastagnyakú tapló, sajnos. ráadásul nincs alternatíva orbán kapcsán..."

Erre a magasröptű érvre küldtem. Bocsi, jobban nem tudtam lealacsonyodni.

NagyonPC 2009.01.27. 22:27:15

@dimitrij: Ha Orbán a múltkori sikerreceptjét akarja megismételni, akkor fél évig foglalkozik (de csak gondolatban) a reformokkal, majd 3 év fél évig nem csinál semmit. Osztogatni ráér az utolsó évig, addig meg egyenesben lehet(ne) tartani a gazdaságot azzal is, ha leállít minden nagyberuházást. A népnek az is elég, ha a választás finisében beígér egy tizenöt éves autópálya építési tervet, oszt' jónapot.

Sajnos a helyzet ma sokkal súlyosabb annál, hogy elég lenne milleniumi szobrokat avatni, meg koronát úsztatni.

Sajnos tényleg kézbe kell venni a trágyalapátot, és végre meg lehet mutatni (hála a szociknak), hogy mire képesek a saját erejükből.

pokemon 2009.01.27. 22:31:22

@NagyonPC: Konkrétumokat is írhatnátok most már, nemcsak össze-visszaságokat.
Mit is ígért Orbán 2002-ben?

dimitrij 2009.01.27. 22:33:15

@pokemon: ja, nem alacsonyodni kell, ha valamit nem értesz, hanem kérdezni, nem tudtad? :)

nekem kb. az összes a parlamentben, vagy annak környékén feltünő politikusról ilyen véleményem van.

kósa és varga is súlytalan, nem rúgnak labdába.

de ha a homeosztázisod helyrebillenéséhez ez kell, akkor leírom, hogy fletó egy elfuserált paprikjancsi, egy kicseszett ripacs, akinek egy valamire is való országban már el kellett volna tűnnie a parlament környékéről is...

van kérdés még?

pokemon 2009.01.27. 22:33:17

Egyébként, ha valaki belinkelné az mszp kormány kormányprogramját megköszönném.
Ja, hogy nincs! Értem. Akkor ők az első és egyetlen kormány akinek nincs kormányprogramja. Gratulálok!

pokemon 2009.01.27. 22:35:03

@dimitrij: "fletó egy elfuserált paprikjancsi, egy kicseszett ripacs, akinek egy valamire is való országban már el kellett volna tűnnie a parlament környékéről is..."

Ezért kellene előrehozott választás, és ott arra szavazol akre akarsz.

dimitrij 2009.01.27. 22:37:59

@NagyonPC: látod, ez a rosszabbik variáció, nem csinál semmit, ha hatalmon van... én abban bízom, mert optimista vagyok, hogy azért tesz valamit, lesz politikai akarat a halaszthatatlan reformok megkezdésére...

legyünk reálisak, a szükséges reformok végrehajtásához legkevesebb 2 ciklus kell, talán annyi idő elég lesz arra, hogy ne romoljon tovább a helyzet, meg javuljon is kicsit. ez praktikusan akkor igaz, ha 2010-ben nekifognak, és a 19 éve halogatott strukturális reformoknak nekifognak, egyszerre mindnek... ennek mekkora a valószínűsége szerinted?

pokemon 2009.01.27. 22:39:36

Meghalt Tasnádi P. Pécs polgármestere. Nyugodjék békében!
Na, a pécsi polg.választás felér egy előrehozott választással.

dimitrij 2009.01.27. 22:39:56

@pokemon: persze, lenne előnye a dolognak, de jelenleg több a hátránya az értékrendbem szerint. a másik az, hogy számomra elfogadható politikai csoport nincs a palettán, így megkimélem magam a szavazástól is. :(

dimitrij 2009.01.27. 22:41:12

@pokemon: honnan veszed? :( isten nyugosztalja.

pokemon 2009.01.27. 22:42:08

@dimitrij: Hogy az mszp megszavazzon 2/3-os törvényeket mekkora az esélye, szerinted?

star77 2009.01.27. 22:44:55

@pokemon: Na, a pécsi polg.választás felér egy előrehozott választással
Überbrutál amit te itt előadsz.igazi fidesz stílus,már ha stílus az ilyen.
@dimitrij: igazad van,jelenleg tényleg nincs elfogadható politikai csoport.de vajon miért?talán ha ezek kihalnak...

pokemon 2009.01.27. 22:49:21

@star77: "Úgy tudjuk ugyanakkor, hogy a szocialistáknál felvetődött: Szili Katalin, az Országgyűlés jelenlegi elnöke is indulna a város vezetéséért. Az MSZP-n belül úgy látják: csak neki lenne esélye a győzelemre, bár egyelőre kérdéses, hogy a házelnök lemondana-e Magyarország harmadik legnagyobb közjogi méltóságának címéről a polgármesterségért cserébe."

Überbrutál amit az mszp itt előad.igazi szoci stílus,már ha stílus az ilyen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.27. 22:51:41

@pokemon:

.-(( Igen, egyetértek! Őszintén sajnálom én is :-((

----------------
(Nincs időm átolvasni a kommenteket, ezért lehet, olyat írok, amit már mások is betoltak.)

A fidesz kezdeményezése arra jó, h - immár nem hivatkozhatva a jajjdefontos költségvetésre - színt kell vallania az mdf-nek és az szdsz-nek, h ellenzéki, avagy sem.

Sztem píár szempontból jó döntés, de egészen biztosan elbukik. Plusz 5 szavazat szinte semmi, már most megvan talán, és akkor még mdf, szdsz szavazatokat nem is számoltam, csak a kiugrottakat.

Az mdf és a szdsz esetleg úgy tud kibújni az színvallás alól, h lelkiismereti szavazást engedélyez.

Ők mindenképpen veszítenek az ügyön, gyurcsány meg ismét összeolvad a pártjával, és egyre inkább dugovics tituszává válik a eljövendőben.

Így legyen. Ámen

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.01.27. 22:58:52

Kérem a főszerkesztőt, legyen szíves igazolja vissza, hogy a cikk írója elmúlt hat éves. Egyúttal legyen szíves az Árokásó blogba minden további komment nélkül betetetni ezt az írást. Köszöntem.

(más szavakkal: b+, EZ egy konzervatív lap?)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.27. 23:05:11

"Konzervatív vagyok, nem fideszes." :-)

NagyonPC 2009.01.27. 23:06:00

@dimitrij: Sajnos a két legnagyobb parlamenti erő egyikétől sem várhatóak érdemi reformok:
A szocik mögül hiányzik a támogatottság, és amúgy is, a frakciójuk tetszőleges időpontban képes összecsinálni magát. Egyszerűen gyenge az emberanyaguk. Emiatt is volt szükség az Őszödi beszédre, ami aztán stigmatizálta az egész ciklust. Gyurcsány igazi harcos típus, de annyi irányba rohamozott már, hogy már nincsen katonája, aki követni tudná. Egy-két hét után szólnak is neki, hogy álljon le és ne égesse magát tovább.

A Fidesz tökélyre fejlesztette legfőbb erősségét: a kommunikációt. A mindennek, és az ellenkezőjének is a könyörtelen támadását. Sajnos eközben olyan mértékben elhatárolódott a realitásoktól, hogy gyakorlatilag nem engedheti meg magának, hogy bármiféle leendő intézkedéséről beszéljen, mert (az esélytelen pénzosztogatáson kívül) bármit mond, rásüthetik a hazugság vádját.
Úgyhogy gúzsba kötve fog táncolni, jórészt önhibájából.
Orbánnak a kormányzása elején elment a kedve a parlamenti politizálástól, ma leginkább a hívei előtt szeret beszélni. Valószínűnek tartom, hogy előbb-utóbb megcélozza az államelnöki pozíciót, a kormányfői posztot meg egy ügyes iparosra, például a Navracsicsra hagyja. Mivel sok piszkos munka van hátra, elképzelhetőnek tartom, hogy ebben az esetben a miniszterelnökökből fogyóeszköz válik.

star77 2009.01.27. 23:09:22

@pokemon: orbánnagyvezírviktor után szabadon,erre csak annyit tudok mondani:"le a csuhásokkal"...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.27. 23:19:33

@RAMBO:

"EZ egy konzervatív lap?"

Biztos nem az, nem papírból van:-P

@NagyonPC:

"a kormányfői posztot meg egy ügyes iparosra, például a Navracsicsra hagyja."

Csacsiság! Orbán egyértelműen jelezte, h az államfői funkcióhoz ő még túlságosan ambiciózusnak érzi magát.

(2008. márc. 02., Esti firzbi)

pokemon 2009.01.27. 23:22:00

@NagyonPC:
"Gyurcsány igazi harcos típus, de annyi irányba rohamozott már, hogy már nincsen katonája, aki követni tudná."

Már senki sem tudja követni. Tegnap még azt mondta nincs értelme 1-2%-t tologatni az adórendszerben, komolyabb adócsökkentés kell. Ma meg azt mondja nincs erre esély. Van valaki aki követni tudja?

"gyakorlatilag nem engedheti meg magának, hogy bármiféle leendő intézkedéséről beszéljen,"

Hány éve is mondja az adócsökkentést? Pontosabban a munkát terhelő adók csökkentését. De említhetjük a családi adózást is mint leendő intézkedést.

NagyonPC 2009.01.27. 23:42:09

@pokemon: A munkát terhelő adók (járulékok) csökkentését egyszer már az Orbán-kormány megtette: bevezette a tételes egészségügyi járulékot, amit minimálbérnél is kellett fizetni, ezzel együtt csökkent a jövedelemarányos TB elvonás. (Kár, hogy ezt a Medgyessy kormány elkúrta.) A járulékfizetők köre szélesedett, az egyéni terhelés csökkent (a nem minimálbéreseknél).

Ezt most is meg kéne lépni, de az a veszély, hogy több embernek nőne a terhe, mint amennyinek csökkenne, ami népszerűségcsökkenéshez vezet, amit viszont a Fidesz látványosan kerül.

Az érem másik oldala viszont az, hogy ekkor emelték meg hatalmi szóval a minimálbért a duplájára, amivel az első komolyabb szöget sikerült beverni a magyar versenyképesség koporsójába.

Bell & Sebastian 2009.01.27. 23:49:46

Alapvetöen "Mihalával" értek egyet.

De! Mindenki figyelmébe ajánlanám:

1., A pártoknak 2 archetípusa létezik, takarékos vagy költekező (és nem jobb-bal). Nálunk kettő nagy van az egyikből.
2., Nevekkel vigyázni, Amerikából nézve minden fordított!
3., Orbán csak szívat, minősített többséggel akar nyerni. Majd.
4., Az összeomlás tavaszra felgyorsul.
5., A radikálisok térnyerése bekövetkezik így is úgy is.
6., Pillanatnyilag MSZP=Gyurcsány. Nem sokáig.
7., Lógni fognak! Külföldre el...

sityu · http://www.sit.yu 2009.01.27. 23:50:59

Én komolyan azt nem értem, hogy a fidesz miért nem akarja elvitetni a kétségtelenül szükséges reformokkal járó balhét a kormánnyal. Pedig jó előzmények vannak: kormányzásuk alatt gyakorlatilag a Bokros-csomag eredményeiből éltek (amit az is igazol, hogy pár évvel ezelőttig Bokros volt a főbelzebúb a kommunikációjukban).
Mertha nincsenek tisztában azzal, hogy kökemény reformokra van szükség, akkor vagy nagyon nem értenek semmit, vagy hazudnak (merthogy folyamatosan azt modnják, hogy mekkora baj van - s 'mekkora' bajból nehéz úgy kikecmeregni, hogy senkinek se legyen rosszabb).
De én mégiscsak úgy gondolom, hogy tudják, hogy kemény reformokat kellene meglépni (s nem csak adócsökkentésből állna a tennivaló).
De akkor meg miért akarják a sz*rt a nyakukba?
S épeszű ember nem is azt várná el, hogy tapsikoljanak a gyurcsánynak. Pusztán csak egynéhányszor csöndben kéne maradniuk; csak nem kéne a kormány minden lépésre jajveszékelni, csak nem kéne minden alkalmat kihasználni a kormány ekézésére. Csak minden másodikat, harmadikat.
Ép ésszel nem fenyeget az a veszély, hogy a maszopnak a komoly megszorítások végrehajtása után még annyi ereje maradna, hogy érdemben megszorongassa orvánbiktorékat.
Nem értem én ezt.

pucros 2009.01.27. 23:51:11

Az önfeloszlatás jó, mert végre erős legitimációjú, cselekvőképes kormánya lenne az országnak, ami most létkérdés.

Az önfeloszlatás rossz, mert azonnal egy semmire sem jogosult, cselekvőképtelen ügyvezető kormánya lenne az országnak, ami most biztos katasztrófa.

A megoldás: konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal megválasztani egy kisebbségi Fidesz-kormányt, amely rögtön hozzákezd programja megvalósításához. És ha már lendületben van, akkor jöjjön az önfeloszlatás. Na ? :)))

(Ez lenne "a hóhért akasztják" esete.)

Janovszki Zsolt 2009.01.27. 23:55:46

Az átfogó adóreform című gyurcsányi elképzelést még akkor sem tudta meglépni a jóember, amikor a szadi a kormányában volt, mert a nagy büdös bálna kriptokomcsik lenyomták, mint a bélyeget. Most jól hangzik, de ahogy visszacsempésződött a 13. havi bér, úgy ebből sem lesz semmi. Ami borzalmas az ország szempontjából.
Azonnal meglépendő dolog azonban van szerintem:

Meg kell emelni az áfát 25 %-ra, és fel kell emelni a jövedelem adó sávhatárait. Nagyon sok legyet lehet ütni egy csapásra:
1. Valszeg az infláció visszatér a 4% körülre, ami egy 3.5 %-os MÁR MEGLÉPETT nyugdíj emelés, és egy 2-3%-os minimálisan várható recesszió esetén égető szükség.
2. CSAK A DOLGOZÓK, és azok közül is a NEM MINIMÁLBÉREN DOLGOZÓK járnak jól. Ennek már nagyon itt az ideje...
3. Aki segélyen, családi pótlékon él, vagy feketén vállal munkát, az bizony nem fog jól járni, az első lépés az adózott munkavégzés irányába.
Majd meglátjuk. Mivel a Fidesz az IMF hitel és a konvergencia program miatt full kötött makropályát kap a nyakába, teljesen értelmetlen előrehozott választást tartani, mert pontosan ugyanezt kéne csinálnia, azt meg ő maga sem akarhatja. :)

NagyonPC 2009.01.28. 00:03:16

@pucros: Nem hiszem, hogy egyenlőségjelet tehetnénk az ügyvezető kormány és az impotencia közé (arról inkább a jelenlegi jut eszembe:) .)

Anélkül, hogy mélyebben beleástam volna magam a brit jogrendszerbe: úgy tudom, náluk még a háború kellős közepén is voltak választások, márpedig egy esetleges kormányváltás esetén ott is ügyvezető lett volna a korábbi kormány.

Szintúgy a mostani helyzetben úgy vélem egy ügyvezető kormány jogszerűen tudna válaszolni a legtöbb elképzelhető kihívásra.

Amúgy meg: ki tudja, nem jobb-e most váltani, mint egy év múlva?

lopici_gaspar 2009.01.28. 00:14:55

egy onfeloszlatas most a gazdasag halalt fogja jelenteni. az alcsuti taltos vszinu erre jatszik. a legyen minel szarabb elv alapjan.

states 2009.01.28. 00:19:58

A válságnak köszönhetően lekerült a napirendről a Gyurcsány takaroggy Gyurcsány legnagyobb örömére. Eljátszhatta naponta a médiában a nagy válságmenedzser szerepét, csak a válság erről nem igen akar tudomást venni, ezért aztán csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül ismét napirendre a takaroggy...

states 2009.01.28. 00:27:02

lopici
A gazdasági halált Gyurcsány hatalomra kerülése jelentette, minél előbb takarodik, annál hamarabb jövünk egyenesbe...

zsögödbenő 2009.01.28. 00:29:05

Oszoljanak,
11. És sikeres lesz a kezdeményezés?
Nem, a fidesz-frakció kevés ehhez.
12. Akkor ennek mi értelme van?
Erkölcsileg szép, hogy megpróbálják, de mivel maguk sem hiszik, kissé rossz a szájíz...
13. Mit kéne tenni?
A 2010-es választásokon nem a nyugdíjasoknak ígérgetni, elfelejteni, hogy van olyan homogén kategória, hogy a ZEMBEREK, végre kitalálni, kik a preferált rétegei a magyar társadalomnak, mik a vallott értékek.

Bell & Sebastian 2009.01.28. 00:39:33

lópici!

Ezért kellett volna már régen az erős jogbiztonság és miniszteriális önállóság, végrehajtás, hogy ez ne következzen be. (A gazdaság önjáró - jobb helyeken!) Javaslom, útáld az SZDSZ-t Orbán előtt! Ugyanis onnan bűzlik. Rossz volt a start is. (89-ben) A gazdaság már intenzíven (IMF-en) van. Szerintem ha az lesz amit akarsz, akkor az lesz amit meg nem akarsz. Megdöglünk.

Aki csak a restrikciós gazdaságtant tanulta, mindenben azt látja.
Úgy jönnek lázba az adóemeléstől, mint Móricka a coitustól. Egy ember eltart a munkájából 5-10-et. Nálunk, még pár hónapig... Vegyél lisztet, gyufát!

memo62 2009.01.28. 00:42:58

@zsögödbenő: Régen rossz ha a politika csak a preferált társadalmi rétegnek kedvező, hiszen ma is ez megy a preferált réteg pedig a kormányzatban résztvevő tolvaj banda.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 00:55:48

Fletóval kapcsolatban, - megdöbbentő módon -, még mindíg vannak, akik nem gyógyultak ki a hóvakságból.

Ferenc gyakorlatilag követhetetlen, mint egy részeg buszsofőr. Az egyetlen biztos pont a szakadék, onnan mindig visszaráncigálja a járművet, viszont nem is távolodik el tőle, neki valahogy ez a komfort zónája, áldjuk is érte a nevét két rókázás között.

zsögödbenő 2009.01.28. 01:16:31

@memo62: oké, nem fogalmaztam világosan. Preferált réteg(ek)en azokat értettem, akiket a fidesz kampánya megszólítana. Mindenkinek nem lehet ígérni, el kell dönteni, melyek azok a rétegek, amelyek érdekében szeretnének alapvetően politizálni.

pucros 2009.01.28. 01:20:12

@bazalttufa: A követhetetlenség abból adódik, hogy Fletó nem egyedül fogja a kormányt, hanem az egész pártja ott rángatja be a szakadékba, amíg a mélyére nem lát, akkor egy kicsit Ferenc az erősebb, de nem sokáig. Most meg annyira kifelé lejt már, hogy szinte mindegy is.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 01:27:23

@pucros:

Ó tehát drága Ferenc maga oroszlánszívű richárd, akit csak a töketlen keresztesek húznak vissza a komoly tettektől.

Erről elég konkrétan kifejtettem már egyszer a véleményem
konzervatorium.blog.hu/2008/09/18/haza_es_a_haladas_iranya

Janovszki Zsolt 2009.01.28. 01:40:58

@bazalttufa:
Életedben próbáltál már meggyőzni 50+ éves vérvörös szocit bármiről? Sikerült? :) Azért megvan a palinak a maga keresztje...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 01:43:23

Néha zavarba hozom őket. Nekem annyi elég, nincsenek nagy igényeim.

memo62 2009.01.28. 01:49:05

@zsögödbenő:
Kösz a helyesbítés. Szerintem a preferált réteg mindenki aki dolgozni akar (vagy már ledolgozott sok-sok évet), a nem preferált réteg pedig a naplopók és tolvajok csoportja.
Ha a mai tolvajoktól visszavennénk amit összeloptak, akkor sokkal jobban állnánk.
Csak sajnos az emberek többsége hagyja magát befolyásolni általuk és így csak egymást marják a különböző társadalmi rétegek ahelyett hogy rádöbbenének, hogy a többség ugzan azt akarja, TISZTESÉGES MUNKÁVAL, EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLNI ÉS PERSZE JÖVŐ A GYEREKEINEK.
De sajnos csak azt látom hogy mindenki a másikra mutogat, mert a nyugdíjas..., mert a közalkalmazott...., mert a vállalkozó..., mert a gyerekesek stb. Pedig a probléma valójában az, hogy amit az állam beszed (ami túl sok ahhoz képest, mint ami a befizetők zsebében marad) és felhasználhatna értelmesen, azt jórészt csak ellopják.
Ha az a példa hogy a kormány lop, csal hazudik akkor mi várható el társadalmiszinten?

Bell & Sebastian 2009.01.28. 01:49:47

Egy tőgyet még rángatnak: Strabag.

Ha elhajtják őket ott is bebuknak az alvállalkozók...

Amíg van zsé, kitartanak. Kitartja őket a zsákmány-párt szadesz.

wagabound 2009.01.28. 05:40:05

Érdekes, ahogy kiderült, hogy újabb hitelt vettünk fel, Viktor rögtön (megint) előrehozott választást akar. De természetesen nem azért, mert szeretne a pénzeszsák közelébe kerülni, hanem mert éjjel-nappal a körmét rágja az ország sorsa feletti aggodalom miatt...

2009.01.28. 06:32:03

Mennyivel különb itt, egyik párt a másiknál? Semmivel! Mindegyik a husosfazekat akarja magának.De addig is megy a pórnép hülyitése, az agymosás! A gengszterváltás óta, azonkivül, hogy a saját meggazdagodásukkal foglalkoztak--mit tettek ezért az országért? Semmit, de azt jól!Mert sikerült elsz@rni mindent ami még müködöképes volt, sikerült 19.000 milliárd euró adóságot összehozni és sikerült 3 részre szakitani az országot! Csak tapsoljatok nekik, és imádjátok öket--Viktort, Fletót!Ám, ne sirjatok ha az "izmuson" kivül semmitek nem marad,de tartsatok ki mellettük!Ám, jobb nem lesz nektek, mig ök röhögnek és uri módon élnek a demokráciának nevezett sz@rságban! Ahol jogod van pofázni( de nincs értelme), ahol jogod van elmenni(ha meguntad a pártok baromságát és lopását),ahol jogod van éhen dögleni(mert te nem tudsz annyit lopni, mint ök) és ha mindez nem elég--jogod van arra is hogy nézd és mérgelödj( mást nem tudsz) azon ahogy a pofádba hazudnak--hol egyik, vagy másik oldalról--a megélhetési politikusok és hü talpasaik! Ez lenne a hires demokráciátok, tisztelt jobbos és balos elvbarátok?Hát ez szomorú!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.28. 06:53:19

Igazán nem bonyolult kérdés. Ha idén lesz a választás, az bizonyos eséllyel 1 évvel kevesebb Gyurcsány-kormányzást jelent. Aki úgy gondolja, hogy ez árt a gazdaságnak, az Feri híve, teljesen mindegy, hogy milyen körmönfont baromságokat hoz fel érvek helyett.

Vannak olyan hangok is, hogy vigye el a kormány a balhét, oldják meg ők a válságot és hajtsák végre a reformokat. Hiszen ők olyanok, hogy csak úgy megoldják meg végrehajtják... Ők nem beszélnek, hanem egyfolytában cselekednek, ugye.

Kedvencem egyébként az egyik első hozzászólás:

"ha a parlament feloszlatja magát csütörtökön, akkor a kormány ügyvezetővé válik és kis túlzással csak fénymásolópapírra költhet"

Mert belehalunk, ha a kormány nem KÖLTHET eleget :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.28. 07:40:41

@janos551: Ez jó kis összefoglaló volt a mai magyar valóságról...

Ombudsmanyus 2009.01.28. 08:23:46

Nem lennék okvetlenül híve az előrehozott választásnak, hiszen egyik kutya, másik eb.
Viszont: a kormány bejelentette, hogy most még csak előterjesztik, hogy aztán majd februárban megtárgyalják, hogy majd júliusban, szeptemberben, és jövőre mit vezetnének be.
Azt gondolom, erre viszont nincs idő, ez időhúzás, sz@rakodás.
Lépni kell! Ha előre nem megy, akkor le.

andzsin 2009.01.28. 08:27:30

Pártolnám ezt a feloszlatást, ha nem a fidesz kerülne orbán szultánnal az élen a kormányrúdhoz. Hanem mondjuk megállapodnának abban, hogy egy harmadik utat választanak és tényleg létrejön egy színtisztán technokratákból álló kormány aki rendet csinál.

Tessék nekem megmondnai, hol van a fidesz programja??? Szeretném látni. Mert az nem program, hogy többet a nyugdíjasoknak, többet a népnek, de közben csökkentsünk minden adót és járulékot. Ezt úgy hívják: államcsőd.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:44:38

@Before: És mire megy vele Viki ha a szart lesz aki szebben becsomagolja és Viktor megint elbukik egy választást?

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:45:14

@dimitrij: Ki beszélt itt az MSZP-ről?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.01.28. 08:49:57

atyaég. újabb márketing fogás a fidesz részéről, ugyanakkor ha sikerül is nekik, és meg is szavazzák őket (sic, de nem csak nekik, hanem mindkettőnek), akkor sem semmivel se jobb! az a baj, hogy a sok hülye azt hiszi, hogy ha fletó lepattan,akkor jön a menyni viktor, és varázsütésre minden jó lesz?

idióták, a magyar gazdaság, akárhogy is nézed: szarban úszik vagy el ismerült. mindengy, hogy hogy hívják a miniszterelnököt meg a csatlósait, mert egyiknek sincs józan gondolkodási formája, és még kevesebb kézzel fogható ötlete arra, a szuperegyszerű kérdésre, hogy hogyan másszunk ki ebből? (vagyis az ország)

ezen kéne talán ott fent gondolkodni egy picit, és hagyniuk kéne a demagógiát meg az idegesítő néphülyítést végre valahára. mert ezt mondjuk én díjaznám, de nyilván nem lennél egyedül ezzel.

jog-ász 2009.01.28. 08:51:51

sztem meg tünjön az egész banda a francba, az országért senki, magáért mindegyik "dolgozik'..

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 08:54:41

@bazalttufa: március 9-én bebizonyosodott, hogy a közvélekedéssel ellentétben 2002 óta Viktor kormányoz.
Ezt a tényt el kéne tán fogadni, aztán lehetne demagógulni. Szerinted?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2009.01.28. 09:12:59

1. A rendszerváltás nem 20 éve 1989-ben volt, hanem 19 éve 1990-ben. 1990 elején még a kommunista parlament és kormány volt hatalmon.

2. Az SZDSZ meg az MDF nem akar választást, amíg 1-3%-on állnak?
Akkor most nem lesz soha többé választás, mert ők népszerűtlenek?

Tetszenének népszerűnek lenni, aztán megnyerni a választásokat! Nem tilos.

Ha kiesnek a parlamentből támogatottság hiánáyban, akkor biztos vagyok benne, hogy nem a saját politizálásukban fogják a hibát látni, hanem megint csak kifogásokat keresnek. Pl. nem kedvezett nekünk az előrehozott választás meg ilyenek.

Rá Dios 2009.01.28. 09:25:01

Ki is hazudik, ki is mond igazat?
Ideje megérteni, hofgy a Fidesz annyit vethet (joggal) Gyurcsány szemére, hogy a kampány címén folyó ígéret és hazugságversenyben velük szemben ő győzött. Azt nem mondhatják, hogy baj, ha utána (magyar módra, szűk és korántsem értő-támogató körben) elkezdett igazat beszélni. Ők most is folytatják a hazudozást: Egyetlen állításuk van, hogy a fidesz jobb az mszp-nél (lehet? nem lehet? nem látom be számok, célok, eszközök nélkül...). Amíg érvek nincsenek, addig minden szöveg kamu.
Na igen és valamit nagyon elrontottak az acsarkodásban: képtelenül nehéz lesz visszatérni valamiféle asztalképes stílushoz. Ha akarják egyáltalán.

dimitrij 2009.01.28. 10:06:59

@NagyonPC: jelen gazdasági helyzetben nem szempont, hogy a reformoknak van-e társadalmi támogatottsága, hiszen az államcsőd elkerülése végett egyértelmű, hogy hozzá kell nyúlni az eddigi szent tehenekként kezelt területekhez is (nyugdíjak, szociális rendszerek, egészségügy, felsőoktatás stb.), egszer és mindenkorra véget kell vetni annak, hogy másfél millió rendes adófizető tart el egy pöffeszkedő poliitkai elitet, másik 3 millió szürkén vagy feketén dolgozó (adócsaló) embert, közel egymillió közalkalmazottat, az összes diákot és nyugdíjast, plusz tartsa fenn a rosszul gazdálkodó állami gépzetet, kórházakat, stb., az, hogy ez sok embernek fájni fog, ez tény, ahogy az is, hogy legalább 2 ciklus kell ehhez, irgalmatlan népszerűségvesztéssel jár, emiatt vélhetően kellő politikai akarat sem lesz a reformok mögött, egyelőre. viszont az, hogy a költésgvetést toldozgatják, foltozgatják, kisebb csoportok érdekeit sértve nagyobb csoportokat vesznek meg kilóra, ez nem járható út, mert pár hónap, és tényleges államcsőd lesz a dologból, annak a következményei meg igen durvák lesznek... 19-20 év után illene végre nekifogni annak, amit rég el kellett volna, kezdeni, amit Bokros egyszer már megkezdett, de rövid idő után Horn kihátrált mellőle.

dimitrij 2009.01.28. 10:10:33

@okostojgli: jogos a kérdés, ki beszélt mszp-ről? én fltóról írtam, azt fejtegettem, hogy semmire se megy a populizmussal jelen helyzetben...

dimitrij 2009.01.28. 10:17:18

@Akitlosz: 1. nem 90-ben indult meg a valódi rendszerváltás, az első szabad választás volt 90-ben... ez a 87-89 közötti események természetes velejárója. nem egyik napról a másikra történt, hanem egy hosszabb folyamat volt, pl. Király Zoltáné kizárása az mszmp-ből, független frakció létrehozása, 89-es Pozsgay beszéd 56-ról, sorolhatnám estig.

2. előrehozott választást nem akar egyik párt sem, talán még a fidesz sem, legfeljebb kommunikációs szinten. de fordítsuk meg a dolgot, miért kellene előrehozott választást tartani, csak mert egy párt politikai és/vagy kommunikációs érdeke úgy kívánja? csak mert a népszerűségi adataik vélhetően most a legjobbak? ugye nem? :)

Gabo1000 2009.01.28. 10:27:09

@holex: Ezt nem hiném hogy így fondolná bárki, hogy varázsütésre, sokan már annka is örülnének, ha nem lenne rosszabb, Persze ha te jól érzed így magad, és látsz perspektvíát...

2009.01.28. 10:55:20

A rendszer(?)váltásnak mondott szarság 1989 okt.23-án kezdödött, Szürös M.ideigl. közt, elnökségével! De olvasva a kommenteket, ki vagy kik lehetnének ma azok a hiteles politikusok, akikre rábiznátok az ország vezetését? Mert én olyat jelenleg nem tudok mondani!

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:17:02

@dimitrij: Tévedsz, Viktor simán legyőzhető a saját fegyverével. Csak hát ahhoz ember kell, meg leginkább gyomor.

wendriner úr 2009.01.28. 11:17:05

amiről itt senki sem beszélt még explicit, csak talán gondolatban: Orbán hülye lenne miniszterelnök lenni.
se idén, se jövőre. Járai vagy Varga, esetleg Bod Péter. gondolom ezzel megy Ibolykához és a Gabihoz.

dimitrij 2009.01.28. 11:44:11

@okostojgli: nem Orbán a fő populista a fideszben, ő inkább a mérsékelt hang, vannak neki radikális hangadói (Kövér pl.), meg vannak olyanok, akik egy-egy társadalmi csoportot szólítanak meg... a legkevésbé populista éppen Orbán, szerintem...

dimitrij 2009.01.28. 11:47:31

@wendriner úr: mégis mire alapozod? miért adná át másnak a kormány vezetését, ha úgyis mindent az mszp nyakába készül varni (teszem hozzá, hogy nagyrészt joggal)?

se Ibolyka, se Gábor nem akar előrehozott választást, a kettő együtt meg pláne nem. valszeg Viktorék sem akarják ezt, legfeljebb kommunikációs szinten.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 12:08:30

@dimitrij: Érdekel bárkit is, hogy a többi hangadóhoz képest Orbán mennyire populista? Lényeg, hogy Gyurcsány bármelyiket képes kenterbe vágni. Mondom, amihez viszont gyomor kell. Egyébként hogy' gondolsz olyat, hogy nem Viktor az első, bármiről is legyen szó? Már logikailag is kizárt, hogy ne ő legyen a legpopulistább.

Mihala 2009.01.28. 18:24:38

@Rá Dios: Hú barátom, ilyet már régen láttam mint te... Mennyit fizettek? Na de ez az acsarkodós duma már megint, elég lejárt lemez, kilóg a lólábad :-). Eddig talán jól szórakoztál és szórakoztattál, meg jól megaszontad a csúnyábbik oldalnak... Felejtsd már el az éppen fenn ugráló bohócokat, ez a móka már rég vérre megy (földre, vízre, levegőre, tűzre és szívre), és ha nem is a tiédre, akkor a gyerekeidére. Üdv a valóságban!

dimitrij 2009.01.28. 19:28:45

@okostojgli: végtére is csak arról írtál nemrég, hogy fletó tudna populisább lenni, mint Orbán... most akkor magaddal vitázol? :)

ladamus 2009.01.29. 09:50:09

Én azt várnám a Fidesztől, hogy végre másszon ki a homokozóból, sőt menjen ki a játszótér szélére és tekintse át az egészet. Szerentém, ha lenne egy víziója arról, hogy milyen irányba akarja vezetni ezt az országot és ezt megosztaná velünk. Nem az a kérdés, hogy melyik társadalmi csoportot favorizálja és melyiket ne, hanem az, hogy a következő évtizedben milyen irányba akarja vinni a magyar társadalmat és a magyar gazdaságot. Erről kellene beszélni.
A jelenlegi kormány megbukott. Ez kétségtelen. Sajnos tényleges megbuktatása azonban alkotmányosan lehetetlen. Illetve alkotmányosan lehetséges de gyakorlatilag, a rendszer sajátosságai miatt kivihetetlen. Erkölcsi alapon pedig ezek nem fognak lemondani. Az már biztos. Magyarországnak szüksége van: egy komoly elképzelésekkel rendelkező új kormányra, egy új alkotmányra, arra, hogy a társadalmi csoportok szóba álljanak egymással, a magyar nemzet számára kitűzött közös célokra. Ezt a következő tíz évben MSZP-s kormány biztosan nem tudja megvalosítani. A Fideszben megvan erre a potenciál, de azt ki is kell bontakoztatni.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.02.02. 13:09:53

@CrL: Köszi a linket!

Hát, mit is mondjak erről az írásról. A jószándékú kormány előrehozott választásokat akar, erre jön a Fidesz, aki szintén előrehozott választásokat akar, ezért ezzel gonoszan megakadályozzák azt, hogy előrehozott választások legyenek. Mit is mondjak? Tisztességes írás, khm, khm...

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 09:56:40

"...a lefolyóból feljövő Jobbikot is talán még idejekorán vissza lehet tuszkolni a pumpával."

Muszáj folyton hangsúlyozni, hogy a Jobbik és az ún. szélsőjobboldal (amely kifejezés undorító és megbélyegző, helyette a nemzeti radikálist kéne használni) alacsonyabbrendű csoport a jóságos demokratákhoz képest? A csatornából jönnek ki, testületileg buták, műveletlenek, stb.
Azt mondhatnám, hogy ez kvázi fajelmélet... :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 11:31:33

@Ferenc Testvér:

Én nem tudom, miért kéne nekünk egy alapvetően szoci pártot ajnároznunk. Vö. a brit konzervatívoknak a BNP-ről (a Jobbik tezsvírpártja) alkotott véleményéről:

executive.cfbranch.com/2009/02/01/fight-left-wing-bnp/

(CrL-nek újfent köszi a linket:))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 12:17:25

@Gabrilo:
Nem ajnározni kell, sőt egy konzi alapvetően nem "ajnároz" senkit, csak korrekt beszéd kéne, semmi több.
Mellesleg akármilyen is a Jobbik, vagy a BNP leginkább ők kezdik ki ezt az uralkodó kurzust, és a lehető legjobb (még ha messze nem is tökéletes) irányba.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 16:05:59

@Ferenc Testvér:


bocs, de fityfenét. Csurka is utálta a libsiket, szeressem a Csurkát? naugye.
Az, hogy valaki "kikezdi" valamelyik kurzust, még nem érv amellett, hogy szükségképpen melléjük kell állni. Ahogyan mondjuk Nietzsche modernitás-és demokrácia-ellenes, de nem konzervatív. Ez szimpla "anti-identitás", és a rosszabbik fajtából.
Ennyi erővel a nemzetközi szocializmus "kikezdte" a nemzetit, vagy vice versa, és? Van valamiféle történeti determinizmus, hogy csak ez a kettő létezik, és ezek közül kell "választani"? Ez amolyan osztályharcos logika:(((
Én alapvetően a görög-római/antik-keresztény cuccost szeretem, ezt tartom Európa gerincének és hagyományának. És mindegy, melyik oldalról támadják, azt ugyanúgy nem fogom elfogadni (igen, a BNP-szerűket sem).

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.14. 20:24:30

@Gabrilo:
"Én alapvetően a görög-római/antik-keresztény cuccost szeretem, ezt tartom Európa gerincének és hagyományának. És mindegy, melyik oldalról támadják, azt ugyanúgy nem fogom elfogadni (igen, a BNP-szerűket sem)."

Ha azt szereted, miért utasítod el azt, amely fehér kerestény európában gondolkodik,és kötődik a római kultúrához, mint Európa alapjához?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.14. 21:19:33

@Ferenc Testvér:


És ezt mégis melyik csinálja? Ha valami, a szocializmus az antitézise a kereszténység és az antik filozófia tanításainak. Márpedig ezek_a_pártok szocialisták.
A "fehér Európa" engem annyiban érdekel, amennyiben kulturális konnotációban beszélünk róla. Most gondolkodj el egy picit azon, hogy a hetek óta itt hangoztatott faji determinizmusod mennyiben egyeztethető össze a katolikus szabad akarat tanával.
Hajrá:)))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 06:09:56

@Gabrilo:
A szabad akarat sem abszolút:) Ezt senki se mondta:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.15. 10:23:10

@Ferenc Testvér:


Beszélsz szamárságokat.
Az egyik legfontosabb tanítás, és az általad hangoztatottakkal tökéletesen ellentétes.
Tehát, el kőne dönteni, hogy valami modernista determinizmust szerecc, vagy a katkó tanítást.
:)))

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 11:32:50

@Gabrilo:
Miért mit hangoztattam? Nem biztos, hogy ténylegesen is azt hangoztattam, amit szerinted hangoztattam.

Én hiszek a szabad akaratban, de ez nem abszolút. Mert ezzel azt mondanám, hogy semmi, de semmi sem befolyásolja a tetteimet,amit pedig senki sem állít. A szabad akarat annyit mondd, hogy lehetőségem van máskánt dönteni, ám a döntésemben bizonyos tényezők szerepet látszanak. Ez nem determinizmus, nem a szabad akarat tagadása.

A szabad akarat lényege az, hogy a végső döntést az egyén hozza meg, így a felelősség őt terheli.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.15. 12:02:48

@Ferenc Testvér:


Ögyesen kikerülted a választ. Ezt visszavonulásnak veszem:)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása