The Truth About Communism (1962)

Konzervatorium I 2012.02.25. 15:16


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr194202873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.02.25. 17:48:55

Érdekfeszítőnek tűnik a 2 órás angol nyelvű film. Kár hogy nincs feliratozva. Vagy kár, hogy az eredeti angol nyelvű szöveg nincs elérhetővé téve textben.

Addig is ajánlok hazai olvasnivalót:

index.hu/belfold/2012/02/25/megvedte_a_fidesz_a_kommunizmus_ugynokeit/

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.02.25. 21:50:09

Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról:

“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.02.26. 07:57:36

@Kettes: Ha jól tudom, még soha senki nem tudta megmondani, hol, mikor mondta, írta vagy közölte egyéb módon Szolzsenyicin a fentieket.

Mítosz.

bolá 2012.02.27. 20:43:31

@Counter:
Mindegy, hogy ő mondta vagy más, ez már a jakobinusok óta igaz minden ilyen destruktív bagázsra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.02.28. 07:25:29

@bolá: És mi igaz az idézethamisítókra?

Mert ha jól látom, az idézethamisítást elkövetők:
- nem ismerik a szégyent
- kimondják vastag bőrrel a hazugságot
- mert érdekük így kívánja.

Ej-ej.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.02.29. 23:17:05

@Counter: Kérlek legyen szíves és olvassa el A Gulag szigetcsoport I-II. című művét, elég sokan olvasták, és a fenti gondolatok szerepelnek benne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.02. 18:43:13

@HZ: Oldalszám, kiadás. Ne állítson olyasmit, amit nem képes igazolni és amelynek az igazolását épp ezért másra akarja ráterhelni. Ez nagyon kényelmes, főúri tempó, hogy lebeg valahol az éteri magasban, mond dolgokat, a többiek meg végezzék el az aprómunkát, egyeztessenek a valósággal, meg efféle.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.03.02. 21:24:15

@Counter: Körülbelül tizenöt éve olvastam, és az idézet ismerősen cseng belőle, a könyv alapvető mondanivalójával mindenképpen egybevág. Ha nem így szerepel szó szerint, akkor sajnálom, tévedtem. A bő 1200 oldalt nem fogom most újraolvasni egy idézet kedvéért. Nem vagyok tévedhetetlen, olvastam több hasonló művet is.
A könyv igen olvasmányos, nem veszít semmit az elolvasásával, és végre megkapja a végső választ, amit a google nem tud. Ha ennyit foglalkozik vele, érdemes lenne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.02. 22:05:29

@HZ: Ha magának az, hogy az interneten egy *közismerten* hamisított, soha forrással alá nem támasztott idézetről ezt a közismeretes tényt leírom, sokat foglalkozás, akkor feltételezem, a reggel ágyba kapott kakaó elfogyasztásától legalább három órára ki is dőlhet.

Az idézetet nem én állítom, nekem nem kell semmit alátámasztanom vele kapcsolatosan. Amit találhattam, az én vélekedésemet alátámasztó Tokfalvi-bejegyzés épp erről a textusról, amelyben kimutatja, hogy azt a tudatos hamisítás árulkodó eszközeivel kezdték el terjeszteni a neten, méghozzá feltehetően magyar forrásból.

De aki idéz, az nyilván tudja, hogy idézni úgy kell, hogy ha rákérdeznek: ezt hol olvasta, akkor ne olyasféle nyökögés legyen a vége, amelyben még a kérdezőt szólítja fel, hogy keresse meg.

Truthsayer 2013.02.25. 08:05:58

@Counter: Nos a kommunizmus bűneit Szolzsenyicinen kívül Koestler festette le talán a legnagyobb nemzetközi hatást keltve a zseniális, "Sötétség délben" c. művében, de a tágabbi magyar hazánk fia Sinkó Ervin ezt már szintén megtette a "Szemben a bíróval" c. novellájában és az "Egy regény regénye" c. regényében is, érdemes lenne lapozgatni azokat. Ha az sikerül, akkor aztán jöhetne Hannah Arendt a Totalitarizmus gyökerei c. műve, bár ez mély víz, csak úszóknak. Szóval ez a nevetséges kommunizmus apológia kísérlet ahhoz hasonlítható, mint amikor a kommunista vádlott elkezd tiltakozni, hogy a tömeggyilkosságokat nem Makarov pisztollyal, hanem Kalasnyikov géppisztollyal hajtotta végre :-(...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.02.25. 17:25:37

@Truthsayer: S hol apológiája a kommunizmusnak az, hogy egy antikommunistának szánt hamisításról kimondom, hogy hamisítás?

Vagy maga úgy gondolja, hogy ha egyszer a kommunizmus gyilkos eszme (mint ahogy valóban az), akkor ebből egyenesen következik, hogy misztikus módon valamennyi antikommunista élű állítás vitathatatlanná és igazzá lényegüljön át még akkor is, ha egyébként nem igazak?

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása