Árvízkárosultak kontra augusztus 20.

Konzervatorium I 2010.06.23. 10:00

Az újabb típusú média fölötti nosztalgikus sirámok gyakran kifogásolják a vebkettő meg a zinternet esetében, hogy az csak fikázásra és a színvonal csökkentésére jó. Valamint hogy praktikus haszna nincsen (bár az nincs az ÉS vagy más lapok esetében sem).

Íme a bizonyíték az ellenkezőjére: tegnap a Facebookon alapított „Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!” elnevezésű csoportnak ma már több mint 63500 tagja van. Ez egy közösségi oldalon kiemelkedő eredménynek számít, hiszen ezeken nyakra-főre alakulnak a csoportok a paprikás krumpli kedvelőitől a filmidézetek rajongóiig.

Amennyiben az államalapítás ünnepe valóban nemzetről, összetartozásról és közösségről szól, itt az alkalom arra, hogy ezt bizonyítsuk is. Talán a Facebook-csoport is kinövi magát, és valóban tehetünk valamit az árvízkárosultakért. Ezért mindenki megteheti a magáét. Mi is.

Itt az idő. Hátha hihetünk a szeretet és az összefogás erejében.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr692103043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

II. Krauser 2010.06.23. 15:54:59

Ez szarrágás. Cirkusz a népnek. Itt aprópénzről van szó.

dr. pretender 2010.06.23. 18:10:13

Már több mint 90 ezren csatlakoztak. Lehet, hogy az összkárhoz képest aprópénz, de fontos gesztus lenne, és hát ez a plusz 200 millió is biztos jól jönne. Hajrá.

Az első értelmes Facebook-csoport :)

Bloodscalp 2010.06.23. 20:46:32

a viktor mit írt ma a fészbúkon?:) milyenek a bolgár csajok?:)

sztd 2010.06.24. 10:32:35

Szerintem ez képtelenség! Kb. olyan, minthogy a szomszédnak nehézségei vanna, ezért mondjunk le a születésnapi torta gyertyájáról! Nekem jelkép, ő meg nem megy vele semmire.
Itt is ez a helyzet. Mi jelezzük, hogy teszünk az államalapításra, az árvízkárosultak között meg szétfolyik a pénz.
Ha valaki nagyon szolidáris akar lenni, lehet saját pénzt adományozni is (én is ezt tettem)!

HaKohen 2010.06.24. 15:34:04

Én is adományoztam. De azért...

Talán menjetek el valamelyik folyómenti családhoz, és beszéljétek meg azokkal, akiknek rossz esetben az egész házát, "jó" esetben "csak" a bútorait vitte el az ár - hogy ez aprópénz.

Biztos meg fogják érteni, hogy az ő káruk azonos a borzalmas hazai "elit" születésnapi tortája gyertyájának árával.

Azt is, hogy milyen nagy szükségetek van a cirkuszra, mert enélkül nem élet az élet, nem államalapítás az államalapítás.

Btw. vannak tisztességes civil szervezetek, amelyek képesek tisztességesen odajuttatni a pénzt, ahová való. Csak az államra ne bízzák!

Szóval, régi latin közmondás, parafrazeálva: "Ha hallgattatok volna, bölcsek maradtatok volna!" Más szóval: kevesebb pökhendiséget és nagyobb szerénységet és együttérzést ettől a... kiktől is? Hm...

TROLL 2010.06.24. 20:51:34

Valamikor szívesen olvastam a Konzit, de a szervilizmusotokba belefáradtam, és ez a választások és kampány környékétől szisztematikusan nyomon követhető. Engem nagyon nem lehet szocialista kötődéssel vádolni, viszont, hogy a konok ostobaság ellensége vagyok avval igen. Ha már árvízkárusultak, akkor ehhez mit szóltok ?
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21611

Asidotus 2010.06.25. 10:17:22

Augusztus 20. a Nemzet Ünnepe, a Tüzijáték meg annak a dísze. Annyi, de annyi helyről lehetne pénzt elvenni, és az árvízkárosultakat segíteni belőle.
Például nem kéne megnyitni a senki által sem használt, és emiatt bezárt vasútvonalakat

HaKohen 2010.06.28. 17:45:23

@Nűnű:

Hát igen, még egyet is értenék azzal, hogy maradjon meg a tüzi- és vizijáték Bp.-en (bár azt hallottam, hogy néhány városban lemondták a fenti okból).

De akkor télleg kellene valami plusz pénz - vasútvonalból vagy bármiből.

És igazán akkor fogok egyetérteni veled, ha díszes elitünk, élén a háromszázvalahány ogy. képviselővel, a százvalahány miniszterrel és államtitkárral és nemzeti főigazgatóval, a kituggyahány pógármesterrel, a száz leggazdagabb magyarral estébé, estébé - küld mongyuk koponyánként kb. százezer HUF-ot (de CHF, USD vagy EUR is megteszi) valamilyen télleg megbízható civil szervezet úttyán a télleges árvízkárosultaknak. Akik nek nek semmilyük semm nemm maratt!

Na akkkkkor lenne fölösleges az a néhány száz milla a tüzi- és vizijátékból.

HaKohen 2010.07.01. 18:11:45

Bréking nyúz: mos mán tuggyuk, hogy lesz tüzijáték, de nem annyiér. (Lásd Mátyás király és a lány története).

Viszont hallottam egy interjút az Inforádióban (tuggyátok, az a balliberálisbolsevistaneokonzervatívfideszes médium) egy forprofit vállalkozás vezetőjével (tuggyátok, ők élnek a profitjukból, de nem ám az állami költségvetésből). Pályázatot szerveztek azok körében, akik hajlandóak fizetni azért, hogy Erős Zsolt (tuggyátok, az első magyar, aki megmászta a Mount Everestet), aki éppen edz (tuggyátok, merhogy amputálni kellett mindkét lábát), majd fölvezesse őket a Grossvenedigerre (tuggyátok, az osztrák Alpok harmadik legmagasabb hegye, valahol 3000 m fölött). Namost a fenti szervező vállalkozás a licitált részvételi díjakból leveszi az önköltséget, a profitot pedig átadja - ha jól emlékszem - a felsőzsolcai árvízkárosultak javára (tuggyátok, ahol annyi házat mosott el teljesen a vizijáték).

Hát ez volt a hír. Politikusok, miniszterek, elemzők, konzis megmondóemberek pedig sehol. Nahát?!...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása