Mosolygó kórház >:)

Loxon I 2009.04.29. 10:03

Egy kicsit tegyük félre a Bajnaiékat meg a politikai homokzsákpüfölést.

Egy jó konzervatív nem szentimentális. Ezt szögezzük le az elején. Miért? Vagy mert úgy született, vagy mert kinőtte, vagy mert ki akarja nőni. A szentimentalizmus többnyire akadály, és korunk nem csak az iránytalan agresszió, de az iránytalan szentimentalizmus kora is.

Na de azért olykor mégis szeretnénk jó dolgokat tenni, jót látni magunk körül, sokszor „saját” tehetetlen és korlátolt önzésünk ellensúlyozásaképp, amelyet teherként cipelünk magunkkal. Ne legyünk „magunkra” túl büszkék. Idézőjelbe teszem ezeket a szavakat, tudván, hogy igazi, lényegi lényünk nem az, amelyik szenved, és nem az, amelyik „önz”, folyvást csak „önz”.

Nemrég találkoztam néhány fiatal lánnyal meg fiúval, akik gyerekklinikákat és gyermekkórházakat járnak, kevés pénzért, hogy néhány percre elfeledtessék a beteg, sérült gyermekekkel szenvedéseiket, s ezáltal felszabadítsák bennük a gyógyító erőket, környezetüket pedig némi vidámsággal és a jó élmények katalizáló erejével töltsék meg. (Erre szükség is van a lehangoló, sokszor nem is Balkánt, hanem Szibériát idéző magyar egészségügyi intézmények sivár és barátságtalan épületeiben).

Valamelyest elmesélték, hogy milyen módon segítenek, ahol tudnak. Amennyire látom, csupa kedves és jobb atmoszférát teremtő ötletet találnak ki, bevonják a gyerekeket, sőt a nővéreket, anyukákat-apákat is (ez utóbbi nagyon fontos).

Az egész megható. De nem csak megható, hanem elgondolkodtató és bátorító is. Ha adunk, kapunk, mégpedig nem „vissza”, hanem azonnal és közvetlenül.

Bizonyára nem könnyű mindig játékosnak és kreatívnak lenni, amikor mondjuk az ember gyomra, torka, szíve összeszorul. Pedig nagyszerű lehet, ha sikerül játszani. A játék során az ember elfelejt szenvedni, és arra összpontosít, ami igazán lényeges.

Nem tudom, ki csinálja a Mosolygó Kórház Alapítványt, és vajon tökéletesen működik-e, de mégis ajánlom, aki érdekelt benne kicsit, támogassa. Akár egy kis hírveréssel, akár közreműködéssel, akár anyagilag.

Ez a Konzervatórium blog, nem reklámoldal. Tehát egy képen és egy linken kívül mást nem teszünk ide.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr161092257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.29. 11:08:18

a létező legnagyszerűbb dolgot vállalták...
épp tagnep utalatm el az 1%-omat egy hasonló társaságnak...

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.04.29. 13:40:19

Igazán szimpatikus kezdeményezés, szerintem én is nekik utalom az 1%-ot, köszönöm a felvetést, Loxon úr!

A másik 1% pedig megy a kálomistáknak...:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.29. 14:08:08

pardon, én nyakas vagyok, de nem utalok olyan egyháznak, ami máig nem volt képes megszavazni saját átvilágítását..
egy idej nem utalok egyháznak :(

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 14:15:31

@murci/szamárfül: Nem hiszem, hogy Sir Humphrey-t le kellene teremetenie azért, mert szereti a saját vallását.

gybacsi 2009.04.29. 14:16:18

Hasonló társaság nincs, mi nem ebből szeretnénk megélni nem vagyunk ........ mások .Mi MI vagyunk, amit csinálunk azokért a gyerekekért csináljuk AKIK ott vannak, és elesettek abban a pillanatban! De ezt Ő csak érzi nem tudják felfogni ,ha át tudjuk segíteni a krízisen, vidámságot a betegség párperces feledését megtudjuk adni neki mi győztünk a gyógyulás érdekében!

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.04.29. 15:41:14

@murci/szamárfül:

Nem provokációként akartam felvetni a reformátusokat, csak szerintem az a másik százalék is legalább ugyanennyire fontos...szerintem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 17:26:12

@gybacsi: Félre tetszett érteni valamit :)
A Mosolygó Kórházat senki sem bántja.

Lótuszevő 2009.04.30. 11:08:30

A mosolygós művészeket én is ismerem, klassz, amit csinálnak! murci/szamárfül számára javaslom, a másik 1%-ot utalhatja a 1627-es technikai számra, ami a gyermekszegénység elleni program támogatására megy. Különben azt az egy százalékocskát tán olyanra költi az állambácsi, amit biztosan nem szeretne... :)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása