Ki a liberális?

Hadrian VII. I 2008.09.23. 07:07

A baloldalnak van egy olyan látványos szokása, és Gabrilo kolléga szokta ezt gyakran emlegetni, hogy nem csak azt szereti megmondani, ki a baloldali, hanem azt is, hogy ki az igazi konzervatív. Persze mindkettőhöz nagyon ért: Kádár János például szocdem politikus volt, ahogy azt mindenki tudja; az igazi, európéer konzervatív pedig az, aki aktuálpolitikai kérdésekben a baloldallal ért egyet.

Abban sem leszek túl eredeti, hogy megint Gabrilo kolléga után most én is Gréczy Zsoltot fogom elővenni. Gréczy ugyanis, érezve átlagon felüli felkészültségét politikai filozófiából, tegnap úgy érezte, hogy kompetens személy megmondani most már azt is, hogy ki is az igazi liberális. Vagyis azt még azért nem, de azt igen, hogy ki nem az. Az ugye mindig egyszerűbb.

Vegyük át még egyszer az előzményeket: tehát az igazi baloldali az az, akire a baloldal (=MSZP) azt mondja. Az igazi konzervatív az, akire a baloldal (=MSZP) azt mondja. Na és kire mondja? Hát persze, hogy arra, akik pacsiznak velük. Kire nem mondja? Akik nem pacsiznak.

Találós kérdés: Ki a liberális?

De nézzük inkább!

"Persze, olvasom, állítólag liberális, de inkább farizeus hírportálon is, hogy a miniszterelnöknek kellene mennie ahhoz, hogy a szélsőjobb visszaszoruljon, hozzátéve, hogy oktatás és kultúra is kell hozzá." /Gréczy Zsolt/

Természetesen vendégszerzőnk, Kiss Ádám remek hírszerzős publijára utal GZS. Kiss Ádám olyan csúnya dolgokat írt le, amit egy igazi liberális (értsd: MSZP-friendly) oldalon nem szokás. Nem idézek most, tessék inkább elolvasni - a FIB-irodából már olvasták és kommentelték is. (Micsoda szervezettség!)

De van tovább is:

"Szerintem az oktatás és a kultúra valóban fontos, de lassan ható orvosság. Gyorsabb gyógyulást jelentene, ha a Fidesz nem kormányozna települést és kerületet a Jobbikkal együtt, és ha a liberális párt elnöke e Fidesz elnökével nem fraternizálna."

Egy mondaton belül és a társhatározók segítségével már-már egy Jobbik-SZDSZ koalíció rémképe is feldereng előttünk, hiszen mindketten Orbánnal bratyiznak. Hamarosan talán kiderül, hogy az oviban mindhárman a Vaskereszt-csoportba jártak. Azért itt tényleg álljunk meg: azért ahhoz arc kell, hogy valaki liberalizmusból a magyar liberális párt (ráadásul következetesen ballib) elnökét is kioktassa, nem?

Az, hogy a jobboldalon a Fidesz csak csatlóst, nem pedig igazi, de autonóm szövetségest akar, reális megállapítás. De ez láthatóan az MSZP-re is igaz, legfeljebb többnyire civilizáltabb formában adták eddig elő igényeiket. Most viszont bekeményítettek, logó-lenyúlás után megdolgozzák kicsit a közvéleményt, felkészítve azt a képviselő-lenyúlásra. Már hogy a költségvetés megszavazása céljából. Mert csak az az igazi liberális, aki azt megteszi.

Jó, értem én, hogy mindenkinek Gyurcsány seggét kellene inkább nyalnia, és attól lesz jobb az országnak. Erre csak azt tudom mondani, hogy mivel nem akarnak onnan odébb állni, akiknek főállásban is ez a foglalkozásuk, sajna mi már nem férünk oda...


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr73676904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.23. 07:54:14

Tökmindegy, milyen oldali, az a kérdés, ojrópéer-é, vagy sem. Ojrópéer balos/libsi/konzi az, akire az emeszpé aszondja, hogy az:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.23. 09:08:34

Smalladam megérdemelte!
Többször látták errefele, meg a Rejakcijón is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.23. 10:14:34

"Jó lenne, ha az SZDSZ-nek sem csak a két megszorító év jutna a ciklusból..."

jó lenne, ha az országnak nem csak a permanens menstruálás jutna a ciklusból (vagy ő nem erre gondolt?).

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.09.23. 10:19:01

Az az érzésem előbb volt meg a gomb, aztán próbáltatok hozzá kabátot varrni.

Gréczy Zsolt mióta egyenlő az MSZP-vel?
Amit az 1. bekezdésben összeírtál, azt sem gondolja így senki...

És mint tudjuk a jobboldalon nem szokott előfordulni, hogy megkérdőjeleződik az SZDSZ liberalizmusa vagy az MSZP baloldalisága... Csak hogy irónikus is legyek a végére.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.23. 10:25:53

menstruálni - destruálni - protestálni mindegy, csak a vér legyen.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.09.23. 10:26:34

Azóta egyenlő, amióta ők fizetik, és csak azt mondja, amiért fizetik.

"És mint tudjuk a jobboldalon nem szokott előfordulni, hogy megkérdőjeleződik az SZDSZ liberalizmusa vagy az MSZP baloldalisága..." Eltévesztette a házszámot, ez itt nem a Bayer Zsolt-fanclub, az ilyesmivel ne itt kopogtasson, hívja fel a Csintalant, szóljon be neki ezzel a kettősmércézéssel.

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.09.23. 10:33:29

Ja, hogy Gréczy Zsolt nálatok egyenlő az MSZP-vel és közös baloldalról beszéltek, míg ugyane kapcsán a közös jobboldaltól elhatárolódtok? Végülis így is lehet...

Egyébként meg e helyen is olvastam már vad dolgokat...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.09.23. 10:56:36

Rám még nem mondta Gréczy úr ...akkor én még lehetek:)

_dave_ (törölt) 2008.09.23. 11:59:10

Igazi liberális az, akiről a balos megmondóemberek azt mondják. Ők persze nem csak maszoposok, sőt, általában nem maszoposok.

Ez lassan már a fizikai törvényszerűségeknél is erősebb törvény.

CrL 2008.09.23. 13:41:00

kérdésre: nem a szadesz az biztos. Demszky főleg nem.

józan' 2008.09.23. 14:09:43

"gonoszka · gonoszka.nolblog.hu 2008.09.23. 10:19:01
És mint tudjuk a jobboldalon nem szokott előfordulni, hogy megkérdőjeleződik az SZDSZ liberalizmusa vagy az MSZP baloldalisága... Csak hogy irónikus is legyek a végére."

Hú, de irónikus voltál.

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.09.23. 15:33:53

Te viszont megmaradtál józannak. :))

Spiritusz 2008.09.23. 18:30:46

Drága jó fideszrajongó posztíró, nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy legalább 8-9 éve a Te imádott pártod és a Te imádott vezíred űz sportot abból, hogy megszabja, hogy ki a jó magyar, ki a jó hazafi, ki az igaz baloldali, ki része a nemzetnek és ki nem.

csak egyetlen gyöngyszem:

"A Fidesz elnöke szerint a magyar baloldalnak ma szembe kell néznie azzal, hogy december 5-én a kettős állampolgárságról szóló népszavazáskor kihúzták a Magyar Szocialista Párt nevéből a „magyar” szót, december 17-én, a társadalombiztosítási rendszer magánosításakor pedig kihúzták a „szocialista” szót, tehát maradt a Párt, vagyis az, ami mindig is volt. "

www.mno.hu/portal/533325

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.23. 20:28:39

Kedves Spiritsiszta

A posztíró csak az ön szemüvegén keresztül fideszrajongó.
Viktor kategorikus nemzet-körülhatároló kitételeiért pl én sem rajongok.

Azért néhány tény: A szocialista párt csak szocialista, ha az neki szavazatokat jelent.
A szoci népszavazási kampány meg elég undorító volt, rögtön eszembe is jutott egy akkori nébszabó publi, ahol a nemzet jelentését az adófizetők közösségével hozta egy kalap alá.

Ja és a cikkre még nem is reagált.

doktorur 2008.09.23. 20:31:22

spiritusz:
Tudod mit? Orbán Viktor sok hülyeséget mondott már életében, de az inkriminált idézetben teljesen igaza volt, ami az állampolgárságról tartott népszavazással kapcsolatos részt illeti.
És bár nem tartom OV-t imádott vezíremnek (meg úgy egyáltalán vezíremnek se), a fityiszt meg imádott pártomnak, mindenesetre emlékeztetnélek HGY egykori pufajkás majd miniszterelnök kijelentésére az EU-hoz való csatlakozásunk alkalmával feltett kérdésre, mely szerint is: kit nem vinne magával az únióba?
Nos, kettôs mérce, miazmás? Szerinted is gáz, nem?

Gary Hoon · http://www.garyhoon.hu 2008.09.23. 23:35:36

Kádár János szocdem?
Hogy ezt a fikciós szálat miért hagytam ki a könyvemből???

Gary Hoon: A Fiume-kód

tallian.miklos 2008.09.24. 00:00:50

Percek óta a Vaskereszt-csoporton röhögök.

Jut eszembe, lehet, posztot kellene írni róla, de elárulom, az oviban először a piros, később a sárga csoportba jártam, és explicit módon ragaszkodtam hozzá, hogy csillag legyen a jelem mindkét esetben.

mr. pharmacist1 2008.09.24. 00:15:20

Én fontolva haladó csiga voltam ;]

Rwindx 2008.09.24. 00:17:54

Bakura:

"Az az érzésem előbb volt meg a gomb, aztán próbáltatok hozzá kabátot varrni.

Gréczy Zsolt mióta egyenlő az MSZP-vel?
Amit az 1. bekezdésben összeírtál, azt sem gondolja így senki...

És mint tudjuk a jobboldalon nem szokott előfordulni, hogy megkérdőjeleződik az SZDSZ liberalizmusa vagy az MSZP baloldalisága... Csak hogy irónikus is legyek a végére."

Nemrég írtál az új blogodon arról hogy a jobboldal szerint Jézus magyar volt. Biztosan így van... de nem érzel valami különöset? Valami furát?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.24. 00:43:41

Már reménykedtem, hogy valami komolyabb, de csak egy nímand Gréczy Zsolt. Asszem ő vmi ATV-s Gyurcsány-kedvelő. Azt ezzel kifújt.

Bakura kommentjére még kíváncsi lettem volna, de sehol nem látom. Vagy = gonoszka? Mik nem vannak... Elraktam a hipotézist télire tesztelni.

Tölgyesy vs. Kiss János. Az mán döfi. jobboldal szemben vs. meghaladni a szekértábor küzdelmet. Akkor én utóbbi és máris vadul fókuszálok az Uruszág helyzetére.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.24. 00:50:09

Mármint világos, h Kiss jobboldallal szembeni út mellett érvelt, Tölgyesy Fodor védő víziójában pedig áthidaló utat látott, mint kívánatos szerep. Linkelni meg majd kérném az időmilliomos konzervifjakat.

Az SZDSZ egy Konzervatóriumnyi gárdával simán lerohanható lenne amúgy. Kár h annyira leromlott, hogy lassan már rugdosni is felesleges. Na jó én még a vesztesek nyugalmával lövöldözöm kifelé az utolsó bunkerek egyikéből. Ugyebár a részvétel a fontos.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.24. 09:48:41

Spiritusz,


A ballibek viszketnek a nemzeti jelképektől. Ez az ő dolguk, szívük joga. Csak utána ne háborodjanak fel rajta, hogy ha valaki ezt ki is mondja.
A szocik kampánya a dec. 5-i népszavazás idején undorító volt.

___________________________ (törölt) 2008.09.24. 12:37:28

"Az SZDSZ egy Konzervatóriumnyi gárdával simán lerohanható lenne amúgy."

Ez aranyos :) Csak azt nem vágom, minek? Az SZDSZ piaci értéke kb. negatív, liability, nem asset. Úgy értem, van egy világnézetük, amit képviselnek, és egy ügyes párt olyanokat is meg tud szólítani, akiknek más a világnézete. Az SZDSZnek viszont kevesebb szavazója van, mint amennyi libi érzelmű szavazópolgár van. Igy értem, hogy az SZDSZ, mint brand, nettó negatív eszköz. Direkt fizetniük kéne érte, hogy valaki lerohanja őket :)

CrL 2008.09.24. 14:21:13

Gréczy nimand? urbangeri: sztem eltájoltak, a miniszterelnök kommunikációs igazgatójáról beszélünk ;]

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.24. 14:43:25

Shenpen

"Az SZDSZnek viszont kevesebb szavazója van, mint amennyi libi érzelmű szavazópolgár van. Igy értem, hogy az SZDSZ, mint brand, nettó negatív eszköz."

Oh yes. Ezt mondom én is. Ezért nem fog a Fidesz koalára lépni a szadesszel. A választóikat tán megpróbálja becserkészni, de a pártot nem. Egy szadeszes koala esetén, jobbszélen esedékes szavazatveszteséget akkor még bele sem számoltam a játékba...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.25. 08:06:04

Hát ez olyan, amikor a paraszt betéved a gyár udvarára, és látja, hogy a jó föld le van betonozva, a magtár meg teli van nagy vas mizériákkal, amik talán sokat érnek, ha el lehet őket adni vasnak.

Persze erről mást gondol egy technikus és mást egy nem földműveléssel foglalkozó vállalkozó. Bár az amortizáció mértéke meghalad egy szintet, és más helyen munkába állnak a gépek üzemeltetői, akkor már mindegy.

A szerkezet nem értéktelen, a tagsággal, a középvezetéssel és az összetartást biztosító kultúra hiányával már komolyabb gondok vannak, de ez igazából csak most derül ki, nyomás alatt. A kiesés súlya sorra roppantja össze a bennlévőket, belháború zajlik.

Hogy a Fidesz javítaná meg az országot, az szép lenne, csak kötve hiszem. Egyszer már láttuk, hogy mit tudnak és az elég kevés volt. A szinvonal azóta is folyamatosan látszik és nem látszik a javulás, ellenségkép gyártás, és az erőszakos, újbolsevik nyelvezet aligha szül skandináv demokráciát.

CrL 2008.09.25. 09:23:03

már a szadesz vasait is nyúlják?

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.09.25. 10:14:42

gonoszka.nolblog.hu/?post_id=42037
Rwindx: Már megint hazudsz! Nincs benne az amit írtál... Ja, hogy tőled a megszokott magatartás?...

De ha benne lenne, sem történne semmi. Természetesen én is szoktam általánosítani. Elég nehéz lenne, ha nem használnánk, balosokat, jobbosokat, liberálisokat, Fidesz-szavazókat, stb. kifejezéseket, hanem elkezdenénk felsorolni a személyeket...

Csak én nem játszom olyat, hogy a teljes jobboldallal azonosítok egy párton kívülit, majd ugyanott, megkülönböztetem magam más balosoktól, libesektől...

De félek, neked ez magas. Inkább maradj csendben és bölcsebb maradsz!

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.25. 12:34:02

urbangeri

Hogy a szadesz a liberális szavazók töredékét tudja csak maga mögött, az tény. A többi meg választási matematika. Értékítéletet ehhez nem fűztünk.

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.09.25. 12:55:29

Hát, ha tényleg liberális lenne mindenki, aki annak vallja magát...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.09.25. 21:43:50

A hétvégi barna cuccot, kicsapódásait, előzményeit vizsgálgatva állt nálam is össze valami, amit nem tudtam hová rakni, ezért megírtam hirtelen felindulásból. Ezt a cikket ma olvasva talán még ide is elfér.
üdv.

helyzetvan.blog.hu/2008/09/24/szaroscsapat_barna_eso

Rwindx 2008.10.01. 21:46:25

Bakura:
Én mindig hazudok, nem tudtad? :)

Idéznék az írásodból:
"Természetesen a válasz egyetlen szóval is megadható: NEM! Jézus Krisztus nem volt magyar. Ő például zsidó volt. Semmi köze sincs a magyarsághoz. Bármennyire kínos ez a jobboldalnak."

Ezt írtad. Másnak szerinted ebből nem ez jönne le? : A jobboldalnak kínos hogy Jézus nem magyar volt. Továbbvive: a jobboldal szerint Jézus magyar volt.

Vagy ennyi eszed van, vagy ennyire képtelen vagy a fogalmazásra. Annak aki már az x. blogját írja mindkettő kínos lehet.

De igazából nem is ez a lényeg. A lényeg mindössze annyi, hogy te lazán rákiabász bárkire bármit gondolkodás nélkül. Mint pl az idézett marhaság, ha viszont gréczyvel azonosítják a baloldalt akkor azonnal és maximálisan felhábororodsz. Még akkor is ha tudvalevő a magyar baloldal Tony Blairjének tanácsadója, és lelkes baloldali megmondóember, árokásó.

Bocsi, a kissé megkésett reakciómért.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása