Médiauralom (első felvonás)

Konzervatorium I 2008.06.15. 00:01

A Konzervatórium médiauralomra tör!

Szombat délelőtt a Kossuth Rádióban, Bihari Ágnes összeállításában szerepelt főszerkesztőnk, egy közösségi blogokról szóló beszélgetés keretében. A műsor további szereplői a Judapest és az Alleycat főszervezői voltak. A műsor apropója a Goldenblog blogversenye volt, melyen a Konzervatórium is induló blogként szerepel a Mainstream kategóriában.





A riport ránk vonatkozó szövege:

Bihari Ágnes: Konzervatorium.blog.hu. Ez a webcím meglepő módon nem egy felsőfokú zeneiskola honlapját takarja, hanem olyan konzervatív fiatalokat, akik a világ és benne Magyarország dolgait konzervatív szemszögből vitatják meg. Hangvételük és nyitottságuk még azokat is a szájtra vonzza, akiktől ez a fajta gondolkodás amúgy távol áll. Benei Pétert arról kérdeztem, hogy csinálják ezt.

Konzervatórium: Nálunk eléggé pluralisztikus ez a dolog, mind világi, mind keresztény, mind libertárius alapon szerveződik a szerzőknek a politikai hovatartozása. Konzervatív, konzervatív-liberális illetve libertárius. Úgy gondoljuk, hogy ezek a fogalmak nem idézőjelben "tiszták".

Bihari Ágnes: Ez annyit jelent, hogy a megjelenő írások nagy része tulajdonképpen ezeknek a fogalmaknak a boncolásával, a "tisztításával" foglalkozik?

Konzervatórium: Többek közt igen, ezen kívül a közéleti- aktuálpolitikai témákra pontosan ilyen szemszögből reflektálunk. Állást foglalunk a posztkommunizmus ellen, ezt kibeszéljük, nem feltétlenül jobboldali pártpolitikai alapokon, hanem mint tényt, a magyar társadalom egyik tényét, hogy itt most egy posztkommunista berendezkedésben élünk, egy posztszocialista dolgot.

Bihari Ágnes: Mennyire fontos az maguknak, hogy az a felület, amin azok a gondolatok megfogalmazódnak, amelyek magukat érdeklik, valahogy ezek kellemes környezetben jelenjenek meg?

Konzervatórium: Úgy gondoltuk, hogy egy minimalista, jól kezelhető, könnyen olvasható külsőt csinálunk, és ezt nem dimenzionáltuk túl. Egy logót terveztünk, egy szép fejlécet és egy minimalista designt. 2007 októberében öt ember alapította a blogot. Megkerestük első körben azokat a blogoszférában jelen lévő önállóan publikáló szerzőket, akikről mi úgy gondoltuk, hogy van mondanivalójuk a mi platformunkon is.

Bihari Ágnes: A szerzőik között vannak ismert közírók is, ők vajon miért választják azt, hogy díjazás nélkül írjanak, miért jó ezeknek az embereknek itt megjelenni?

Konzervatórium: Rengeteg olyan közéleti téma van, amit a pártpolitikai hovatartozások miatt a magyar sajtóban nem lehet, vagy nem úgy lehet kimondani. Több olyan szerzőnk van, aki online vagy offline újságokba is ír. Két szerzőt szeretnék kiemelni, Tallián Miklós a Hírszerző publicistája illetve a Kapitalizmus.hu bloggere, kapitalizmus és piacpárti cikkeket szokott hozzánk írni, illetve most az egyik legújabb szerzőnk a Kommentár című folyóirat szerzője, Békés Márton, aki az 1968-as diáklázadásokról írt konzervatív szemmel. Jópár olyan szerzőnk van, aki eredetileg kommentáló volt a blogon, törzskommentáló, mi kiemeltük, és azóta már cikkeket ír hozzánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr72520886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása