Majdnem Majális

Carlos77 I 2008.03.31. 00:02

Igazi rajzás volt, amolyan tipikus vasárnap, amikor nem más miatt mászik elő az ember a foteljéből hanem, mert egyszerűen süt a nap.

Sokáig aludtunk, így szoktunk egy tökéletes vasárnapot kezdeni most még 60-percel ez el is tolódott, de így tovább lesz világos. Amit ügye a franciák vezettek be, spórolás végett...

Az ébredezős tevékenységek után nekilátunk ebédet készíteni, ha már a hivatalos reggeli időt mindenhol lekéstük. Amolyan igazi kis kinti sütögetés a teraszon, 24h-ja ázott pácolt tarja, és pulyka mell grillezésre várva. (Tipp: 2 dl sűrített paradicsomszósz, 1 dl méz, 2 dl ananászlé, 1 zacskó grill fűszer, bors, 1-2 dl olivaolaj:). Fenséges egy jó adag majonézes burgonyasalátával és egy kis grillezett zöldséggel.

Ebéd után a napozós szieszta és a finom kávé. Kis gyümölcssalival, de ahogy mondani szokás a gyümölcs nem desszert így röpke készülődés után megyünk is sétálni. Már a kapun kilépve és a sarki cukrászda előtt lévő kígyózó sor mondogatta, hogy jó helyen járunk. Meg is volt az idei évad első igazi fagyizása, de azért, hogy ne csak a beton legyen a talpunk alatt, irány a sziget. Bár már ekkor volt valami előérzetem...

A 106-os busz csak kicsit késett, de a szentendrei autóforgalom töretlenül dübörgött, mint bármely csúcsidőben, ugye sokaknak ez pont ideális, a bevásárlási lázhoz egyik barkácsosból ki a másik hipermarketbe vonulnak a vasárnapi program keretében. Mindig ledöbbenek a zsúfolt parkolóik láttán... Beszélgetünk, de néha nem igazán értjük egymást. Közben 2 percenként eldübörög gyorsulási versenyt játszva egy-egy motoros csapat „rajzás”, elnézegetem a panelok nyitott ablakait, vajon tényleg mindent meg lehet szokni?

Az Árpád hídon haladva már látom a végzetünk, ahogy a Margitsziget oldalán egymás mellet üldögélő emberek napoznak a budai oldalt és gyönyörködnek panorámában. Velünk együtt leszáll a fél busz nem csak mi gondolkodtunk így... A rámpán lefelé haladva zsúfolt kocsisor araszol és mindenfelé csodás parkolási manővereket elvégzett gépjárművek sorakoznak. A sziget tömve van.

Kedélyesen beszélgetünk és a séta a feszültségoldás végett átcsap egy résztvevő megfigyelésbe, elkezdünk találgatni vajon ki mivel és miért jött ki a szigetre. A fő csapásvonal mentén haladunk a sodrásban, a japán kertet azért messzire elkerülöm, nem akarok közelharcot két tuja meg a vizesárok közt.

„Vajon lesz-e Vatta cukor?”M. 'Édesem csak az az árus nincs kint, aki halálos beteg édes anyját ápolná, ha nem ő lenne a másik strandon...'

Fogy a sör és a fagyi, hamarosan megvan a vatta cukros is, és az első szabad placc. Csak hely nincs, mindenhol emberek fekszenek, állnak, játszanak, fel alá sétálnak. Tiszta majális szervezés nélkül, de garantálom, hogy lekörözte az elkövetkező május1-jén lévő bármely szervezett programot.

Témát váltunk és előzgetünk egykét dohányos párt „Az ilyenek meg miért jönnek ide, olyan mint a sípályán bagózni azt se fogom megérteni sose” M. Csak kicsit mérges a feleségem ilyenkor.

10 méterenként egy fiatal pár fekszik a fűben és duruzsol a tavaszi zsongás. De minden korosztály kéz a kézben megtalálható most, de nem egyedül a gyermek és csecsemők szintén a legkülönfélébb állapotokban és csoda masinákban leledzenek, egykét elbólintott fejecske és sok kíváncsi szempár nézi a nagy nyüzsgést.

Persze akinek nincs gyereke az kutyával van, jobban mondva 'majdnem' kutya azaz kutyi, a legkülönfélébb szobacápák,, hagyományos tacskók, és csivavák. Jól láthatóak a trendek, MenInBlakes-s kutyi, cézar kedvencek,stb... találgatunk ki miért választ egy egy fajtát és melyik szocializálja a másikat és melyik szomszéd vagy Star miatt választhatta azt. A legújabb és legmenőbb dolog persze a görény tartás és pórázon való rángatása most aztán kisebb csődületek alakulnak ki ahol megjelenik egy a fűben, persze szándékosan a legnagyobb tömeg mentén állnak.

Az itt lévő emberek döntő többsége azért mozog a belső nagy placcokon igazi kis meccsek alakulnak ki, mindenféle golyóbis dobálásából rúgásából ütéséből, volt aki saját kis hálót és állványt hozott a tollasnak biciklivel. A star dolog persz a Frisbee aminek kis hazánk igen szép eredményeket ér el, egyszer majdnem kapcsolatba kerültem velük. A bringások a belső úton tekernek fel alá és kerülgetik a kátyúkat meg a gyalogosokat.

Középen persze minden pad foglalt és nagy-nagy kupacokban üldögélnek a kockás lepedőn a belvárosi természet járók igazi piknik felszereléssel. Méregetik egymást és a járókelőket, megy a trend vizsgálat ideje lecserélni a tavalyi napszemcsit, de jó páran már nyarat kiabálnak szandálban és térdgatyában. A tizenévesek gyűrűjében füstöl a vízipipa és felváltva szólaltatják meg a legújabbfajta csengőhangókkat és zenéket.

A virágágyások még üresek és a fák is csak most rügyeznek, de a zöld már kezd látszani. Hiába Budapest zöldterületaránya egyre csak csökken, pedig igény ezek szerint lenne rá, hiszen ekkora tömeget spontán magától ritkán látok...

A sziget déli vége a villamoshoz konkrétan olyan mintha egy koncert után lennénk, és az is volt a tavasz zsongás első vasárnapja...

Picasa SlideshowPicasa Web AlbumsFullscreen

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr36403956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása