A 25 leggázabb magyar véleményformáló

Konzervatorium I 2007.11.29. 10:45

Összeállítottunk egy listát a 25 leggázabb magyar véleményformáló személyiségről. Listánkban éppúgy előfordulnak értelmiségiek, publicisták, kutatók, "szakemberek", mint ahogy művészek, bulvárszereplők, írók, de helyet kaptak a szélsőséges celebek is. Politikai hovatartozásuktól függetlenül emeltük ide őket, így viszonylag kiegyensúlyozottan kapott a jobb- és baloldal szekértábora is.

Bejegyzésünk célja, - a provokáción és szórakoztatáson túl - hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mekkora felelőssége van egy közszereplőnek, véleményformálónak, és hogy mekkora felelősséggel jár a közszereplés önmagában. Listánkban a sorrendiség nem jelent semmit, ez lista, és nem ranglista. Egyedül az elsőnek említett személy foglal ott helyet, ahol, nem véletlenül.

Tamás Gáspár Miklós. Bogár szavaival egy két lábon járó ideológiai kaleidoszkóp. És valóban az: kicsit idősebbek úgy emlékezhetnek rá, mint a szadesz konzijára, sétapálcával sétafikált mindenfelé, és a szabadelvű konzervativizmust propagálta. Elég ehhez elolvasni egy korábban vele készült interjút (Kolozsvártól Oxfordig, az anarchizmustól a konzervativizmusig – megtalálható a „Másvilág” c. kötetben is), és látható az éles különbség a mai, fasisztázó, az emberek agyonverését és elgázosítását „magyar hagyománynak” minősítő TGM, és az akkori, jakobinus emberi jogi nyilatkozatokat ostorozó TGM között. A sétapálcát hózentrógerre cserélte, a szabadelvűséget marxizmusra. Búcsúabaloldaltólbúcsúajobboldaltól. Eme jelentős szellemi fejlődés végett kapott kitüntetett helyet ezen listán, továbbá a RAF-éltető megnyilatkozásaiért. Ezen "vétkeit" még az sem teszi semmissé, hogy olyan abszurd helyzeteket teremtett manapság, mint a ráérős budai laptop-anarchista egyetemista tömegek előtt szónoklatként előadott propagandafellépés a forradalmi marxizmusról - bár a konzervatórium humoránál van, és díjazza az ilyen szerepléseket.

Bayer Zsolt. Vándor-újságíró. Népszabadságnál töltött idejét azzal magyarázta, hogy „akkor jó ötletnek tűnt, hogy a Népszabadságba írjak”, valamint azzal, hogy ő botor, bevette a „barna eső” közeledtének hírét. Így a náciveszéllyel igazolja a népszabis pályafutását. Ám mi mégsem ezért szeretjük, inkább azért, mert talán az egyetlen olyan közíró, aki írásban is tud üvölteni.

Frei Tamás.
Frei „a” riporter, és minden más ami létezik, csak mögötte van. Már csak azért is figyelemre méltó jelenség, mert akinek az arca akkora, hogy kilóg a képernyőről, az már különleges és egyedi. Legviccesebb performansza az volt, amikor egy „bérgyilkossal” társalgott, majd a beszélgetés végén a tarifákról érdeklődött – szolidan célozva Orbán Viktor akkori miniszterelnökre. Élelmesebb orbanofóbok bizonyára elkezdték gyűjteni az egymillió dolcsit, hiszen az nem olyan vaskos összeg egy ilyen feladatért. Frei volt, van, és lesz, ismét visszatért közénk, és legutóbb a „szeressük egymást gyerekek” - „Ferkó-Vikó, üljetek le és beszéljetek” műsorával lopta be magát a szívünkbe. Arról már szót sem említünk, hogy kolumbiai fake-riportja ellenére még mindig műsoron van, és hitelesnek tartják, holott BBC-hagyományokkal rendelkező nyugati országokban az ilyen riportereket képernyőközelbe soha nem engedik többet. Frei Tamás az, aki azoknak tud újat mondani, akik a kereskedelmi médiumok hírműsoroknak álcázott magazinműsorain szocailizálódtak.

Geszti Péter.
Magát pártfüggetlen kreatívként meghatározó libi-kampánytanácsadó és balos kreatívos médiahuszárként futó figurának köszönhető, hogy a magyar reklámipar még mindig azt hiszi, hogy egy-két jólirányzott Rapülők szintű szóviccel el lehet adni bármelyik Fabulon sampont. Hagyományteremtő szövegipari bűntényei mára teljesen megfertőzték az egyébként szabadidejében Economistot fordító HVG-t is. Bár szóviccelni a 80-as évek óta megagáz, ő mégis trendivé tette. Legújabb ilyen vállalkozása szerint a szent korona is lehet kúl, és a magyarság össznemzeti idoljaként a huszárokat favorizálja, amit nyilvánvalóan nem magántőkéből szeretne végigvinni. A kezdeti Arc-plakátkiállítást gründoló Geszti saját teremtményét az évek alatt elvitte a lehető legPC-bb irányba, mely jelenleg a mainstream ügynökségek pr-osainak hobbi-kirakatává vált. Lelki szemeink előtt már látjuk a Jézus-haver ötlete alpaján "megmarketingelt" tejesdobozokon díszelgő Petőfit és Szent Istvánt. Sírunk.

Fabrícius Gábor. Mindenki ismeri az egyik vezető bank spotjait, amiben Jamiroquai zenéjére ugrálnak macinaciban mindenféle emberkék, akiket még a megatáncba se vettek volna fel statisztának. Tárgyalt személyünk szerint ez médiatörténeti jelentőséggel bíró reklám, persze mindezt a szintén médiatörténetileg kimagaslóan onanizáló Kreatívban tudta mondani. A bank és tánc árukapcsoláshoz mi nagyon bénák vagyunk, mint ahhoz is, hogy helyesen értelmezzük a hellórepublic honlap újításait, melyek számunkra inkább emlékeztetnek egy kezdő kommunikáció és pr-szakos egyetemista iskolaújságról alkotott elképzeléseire, megaciki erőltetett beszólásaira, mintsem egy vezető reklámcég honlapjára. A Republic reklámügynökség amúgyis alakulása óta szívünk csücske, hiszen eredetiségében kb. annyira futotta már régen is, hogy külföldi reklámokat változtatás nélkül honosított meg itthon, eladva saját ötletükként. Ennek ellenére a metroszexualitás közszereplők közötti idoljaként, és a rénszarvasmintás pulcsik doyenjeként feltűnő Fabríciust valami érthetetlen okokból favorizálják a reklámszakmában, nincs pr-konferencia, ahol ne mondaná el, hogy a reklám attól jó, ha a reklámszakemberek a "be yourself and will be no problem" elvet követik. Orgánumát Náray Tamás is megirigyelné.

Dessewffy Tibor. Nincs még egy olyan magyar közszereplő, aki ekkora arccal bírna, mint ő, ezt a konzervatórium minden szerzője egyöntetően meg tudja erősíteni. Véleménye szerint az információs társadalomból a magyar "bibliát" ő írta. Általa gründolt alapítvány, a DÉMOSZ magát pártfüggetlenként hirdeti, ami már csak azértis arcátlanság, mert kiadványaik között szerepel egy részletes elemzés GYF-ről, továbbá mindenki tudja, hogy tárgyalt személyünk privát tanácsadója említett személyünknek. Meggyőződése szerint Peter Berger azért óriási arc, mert márványvillában lakik, véletlenül sem azért, mert megírta a Social Construction nevű alapmunkát. Tibor maximumra fejlesztette az egyetemi oktatásban "szekundáns" előadónak hívott talpnyalók és phd-tanoncok (valójában kávéfőzők és írásvetítő-kezelők, persze szigorúan öltönyben) szerepeltetését az óráin, hiszen ő nem egy, hanem sok esetben mindjárt 3 szekundánssal dolgozik. További bűnei között szerepel a Castells könyvek elejére írt bevezető, amiben kínosan törekedett arra, hogy az egyébként mérhetetlenül semmitmondó információs társadalomról publikáló Castellsnek valami érdekes önéletrajzot kreáljon. Kedvencünk még a DEMOS által kiosztott pályázatok, melyekben százezreket lehet nyerni, ha valaki 5 db. ppt táblát nyújt be valami társadalmi problémáról. Meg sem említjük, hogy kik kapták meg eddig ezeket a díjakat...

Bolgár György Gyuribácsi. Minden nagymama és korosodó családanya által álomférfinek tartott Gyuribácsi a provinciális közéleti társalgás magyar meghonosítója. Ő már akkoris megbeszélte a dolgokat Jutka nénivel, amikor még nem lehetett megbeszélni semmit. Manapság a ballib rádiójában nyomul, ahol a büfésnénin kívül mindenki rózsaszín tangát hord. Gyuribácsink hithű libiként igen széles spektrumú életpályát futott be, ami kezdődött NYC-i tudósítóként, amiből aztán egy képeskönyvként eladott verseskötet lett médianyom, majd folytatódott az 50-esek pornójával foglalkozó lektűrrel, de nem idegen tőle a publicisztika műfaja sem. Mi mégis azért szeretjük, mert pártfüggetlenül tud elbeszélgetni mindenkivel arról, hogy miért jó dolog baloldalinak lenni.

Csoóri Sándor. Csoórira sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy megfontoltság és józan ész tekintetében említésre méltó volna. Legutóbbi emlékezetes kinyilatkoztatása szerint Mr. Reformer társadalmi ámokfutásánál még a Tanácsköztársaság is jobb volt. Ergo, a gazdaság tönkretétele és a hazudozás rosszabb, mint az, amikor kulákokat temetnek élve a földbe. Éles szemű realista a mi Sándorunk. Véleményünk szerint a magyar irodalom sokkal gazdagabb lett volna, ha többen megmaradnak csak az irodalomnál, ahogy Csurka Úr, úgy Sándorunk is maradhatott volna a költészetnél. Külön örömkönnyek közepette szoktuk olvasni a Miép jobb időit idéző zsidózó cikkeit is.

Aczél Endre. Aczél elvtárs a baloldali médiapropaganda archetípusa. Nélküle nincsen baloldal sem. Aczél elvtárs újságíró, és nem mellesleg a Pártkelte c. reggeli-délutáni műsor prominens figurája. Ex-kommancsként hű a Párthoz, a Néphez, így nemrég végignézhettük, amint széles nyelvcsapásokkal „kérdezgette” GyF-et a reformokról, meg arról, hogy miért is ilyen hülyék a magyarok, hogy nem fogadják tapsviharral az aufklérus reformnak nevezett mérnökösködését.

Lakat T. Károly. (Feldmár "pszichológia MüllerPétere" András helyét vette át a listán) A Konzervatórium szerkesztősége ezúton szeretné megszólítani azokat, akiket Lakat T. Károly meginterjúvolt, hogy ellenőrizzék, hogy az interjú után száraz maradt-e a seggük. Amennyiben igen, kérem küldjenek mailt a szerkesztőségünkbe, mert megveszekedett hévvel keressük azt, aki egy Pártkeltés interjú után száraz seggel távozik a Károly markai közül. Ha lehet ezt mondani, akkor az "alákérdezést" a Pártkelte interjúi óta hívják újságíró szakzsargonban "lakattézésnek".

Sas József. Egy ideig fogalmunk sem volt róla, hogy a „Sas-kabaré” mégis mi a nyavalyából tartja fönn magát, mert meggyőződésünk szerint nincs már olyan elbutult nyugger, aki ezen a szánalomhalmazon röhögni tud. Sas József humora körülbelül olyan, mint Győzike stílusérzéke – gy.k. nincs neki olyan. Aztán lássatok csodát, Jóska nem is a humorral köszönőviszonyban sem lévő kabaréjából tartotta fönn hanem a mutyizásból. Természetesen a műsor folytatódik, és a kádári hétköznapokat visszasíró nyuggereknek van esélyük arra, hogy egy kiadós orbánozás-jobbosozás közepette úgy érezzék, valóban vicceket hallgatnak.

György Péter. Közéleti ámokfutóként számon tartott figura, aki tízoldalakat képes megtölteni semmitmondó tartalommal. A pc közbeszéd kizárólag felmagasztalója, aki leginkább furkósbottal verné szét mindazon embereket, akik a ballib közgondolkodás ellen szót emelnek. Közszolgálatot úgy képzeli el, hogy a mindenkori baloldali hatalom egyeneságú szócsöve. Meghatározása szerint a szólásszabadságról csak ő tud helytállóan nyilatkozni, ilyen irányú megnyilvánulásai még a Milliánus Halmai Gábort is tiszteletre tanítják.

Krausz Tamás. Semminemű előítéletünk nincs azokkal szemben, akik Szovjetúnió-szakértők, de azokkal, akik az MSZP-ben Kiss Péter mögött sorakoznak föl, na azokkal már igen... Krausztól nekünk mindmáig a kedvencünk az volt, hogy az alternatív rendszerkritikai megmozdulásokat nyíltan elítélte a választások alatt, tudván, hogy az alacsony részvétel a jobboldalnak kedvez. Fickósnak érezné magát, ha még mindig állampárt lenne, ennek ellenére csodálatos öröm tölti el szívünket, mikor "szembenézős" cikkeit tudjuk elolvasni, valamelyik pártlapban. Nézetei szerint azok, akik kritikai alapon szerveződő civil új szociális mozgalmak tagjai, és még "lázadozni" is mernek az egyébként számára kizárólagosan lehetséges baloldali győzelem ellen, azok mind a) pénzemberek (ezt nem tudjuk mit jelent Krausz-i értelmezésben...) b) hülyék. Krausz tudományos cikkei sem semmik, mindig megörvendeztet bennünket szigorúan „objektív” (marxista) elemzéseivel; legutóbbi cikkében az iránti aggodalmát fejezte ki, hogy a posztmodern történetírás dekonstruálja a bolsevik forradalmat. A mi szívünk is zokog emiatt.

Szilágyi Szilvia. Sisso néven elhíresült közírónk a Magyar Narancs erkölcsi fertőjéből kinőtt díszfeminista. Ha létezik szavak kisajátítása, akkor a sznob szó jelentéstöbblettel való megtöltését neki köszönhetjük, íránymutatása alapján heti válogatást kaphattunk arról, hogy milyen helyekre is jár a jóléti individuálisan túlfűtött pösti úrinépség sznobulni (szórakozni). Ennél az ízlésterrornál is nagyobb bűne a feminizmus hazai felkarolása, melyet mi megbocsáthatatlan ideológiai terrornak tartunk tőle. A tűsarok (szigorúan kisbetűvel) lapjain harcba szállt az afrikai nők csiklóján keresztül, az elnyomó férfiakon át, a nőverésig mindenért, ami kapcsolatba hozható szerelmével, a feminizmussal. Szemellenzősségére még az sem mentség, hogy harcos feministaként jó ideig visszavonult családanyaként élt, ezzel pedig a feministák számára főbenjáró bűnt követett el.

Csintalan Sándor. Hogy mennyire „értelmiségi”, az vitatható, de arra ma úgysincs standard mérőeszköz, és ami van, az sok mindent megenged. Nem is olyan rég még az elvtársakkal mulatott, ma már a narancssárga klumpáját mutogatja a kereskedelmi csatornáknak. Dereng még valami, hogy volt valami koszos biznice, de az idő elhomályosította az emlékeket. A szociktól egyenes út vezetett a Hír Tv jobbos „beszéljük meg” -jellegű műsorába, ahol jobbos nyuggerekkel beszéli meg, mekkora szemét egy kormány ez a mostani szoci, és utasítja rendre nem akármilyen stílusban a vele egyetértő és egyet nem értő betelefonálóit. Különösen érdekesek felvillanó félperces eszmetörténeti elemzései, amikor is pl. tanúbizonyságát adja annak, hogy Adam Smithről a leghalványabb gőze sincsen. Noch dazu, szörnyű ingeket hord, és ha már a narancssárga kommancs jelenség komplex képét akarjuk rekonstruálni, még egy dolog eszünkbe jut... nomen est omen.

Pilhál György. A kezdeti sportújságírós karrier után a Zöldtetős külvárosi vendéglőből publikáló nemzetpubber a kedvenc olvasmánya a Konzervatórium szerzőinek. Élesen objektív témaismertetései, népmesei fordulatai, és szinte már nyelvújító szókapcsolatai, továbbá a központozás és a mondatszerkesztés avantgarde művelése kiemeli őt a többi pubber közül. "Pilhál Bundynkban" mindig lehet bízni, kedvenc vendéglőjének kanapéjáról teljes bizonyossággal elemzi a tőle megszokott sziporkázó stílusban a magyar közélet eseményeit.

Uj Péter. A Mennyországban helyet adó Atyánknak beszólni külön élmény számunkra. Két főbűne van, az egyik a szerdai pártlapos bejegyzései, melyek Tandori folyószövegként csapongó regényeit és Totyi-magasztaló írásait is megszégyenítően semmitmondóak, továbbá az "indexes" stílus meghonosítása és elterjesztése. Nekünk személyéről leginkább Tamási Áron Ábelje ugrik be elsőre, aki felkerülvén a "rengetegbe" nem találván helyét a "nagyvárosban" csapkodva idegesen ugrál az értékpluralizmus útvesztőjében, egyedüli értékként a "beszólást" feltüntetve. Médiafenegyerekként (ez vajon mit jelent?) elemzéseiben Bakács Tibor szintű mélységekbe süllyed, melyekre az sem mentség, hogy a legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő online portált vezeti. (ui.: we love up - de ez titok... :D)

Friderikusz Sándor. Fridi komikusként indult, aztán megkomolyodott: politikai, közéleti műsorokat kezdett el vezetni, és körbejárta a honi médiabirodalmat. Bár igyekeztek a közte és Orbán Viktor között meglévő mély barátságot demonstrálni (és mindemellett természetesen őt adásban fényezni), a „Szólás Szabadsága” c. műsorban Fridinek sikerült megvalósítania a műsor címének antitézisét. A kerekasztal-beszélgetésekbe meghívott vendégek nevein végigpásztázva az ember biztos lehet abban, hogy a vendégek garanciát jelentenek a minőségre. Tiszteljük, hogy dodgembe tudta ültetni Hasselhoffot, de ez még nem elég a szimpátiához.

Alföldi Róbert. Bár eredetileg nem állt szándékunkban rátenni a listára, kiharcolta magának. És nem azért, mert a Hamlet szerinte olyan posztmócsing felfogásban az igazi, hogy a főhős a Mátrix zenéjére begörkorizik a placcra és graffiti formájában közli a közönséggel a „lenni vagy nem lenni” mondatot, és még csak nem is azért, mert önjelölt divatdiktátorként sálban ül be a Heti Hetes stúdiójába, és akkora gyűrűvel ijesztgeti a nézőket, hogy még Brezsnyev elvtárs a kitüntetéseivel is megirigyelné. Pusztán azért, mert erkölcsi érzéke sem túl kifinomult, legutóbb nem átallott azt mondani, hogy minek annyi cicoma a joggal, jól oda kell somni a tüntetőknek, és el van rendezve. A Heti Hetes önmagában külön médiaszemélyiségként is helyet kaphatna listánkon, de az ott helyet foglaló művészeink közül Alföldi kiemelkedő teljesítményt szokott nyújtani.

Gyárfás Tamás. Nehezünkre esik róla írni, mert meggyőződésünk, hogy az elkövetkezendő napokban meglátogat minket ezért valami fekete, elfüggönyözött Volga, benne két épp állás nélküli "pártfüggetlen" oknyomozó újságíróval, megragadják grabancunkat és átcipelnek minket Recskre. Nehéz bármit nyíltan állítani a magyar média egyik kiemelkedő produceréről. Járhatatlan út, de tanácsot kérnénk Fenyő Jánostól. Egyetértünk ugyanakkor azzal, hogy az IMDB szerint minden idők legjobb filmje a Keresztapa-trilógia! És természetesen ezúton szeretnénk neki gratulálni a legújabb hűvösvölgyi villájához is!

Lovas István. Mostanság überjobber lapok publija. Szalonantiszemita-összeesküvéselméletes hajlamainak kompenzációja gyanánt Izraelben kért letelepedési engedélyt. Németországban nemi erőszak többszörös elkövetésével vádolták, melyeket persze végig tagadott. A szabad asszociáció nem akármilyen mestere, a New York-i tőzsdéről egy hirtelen flashback-el azonnal a malária áldozatainál köt ki. Az egyszerű igazságok képviselője. Véleményünk szerint jelenléte a médiában konstans médiahack, és valójában ugyanolyan megélhetési provokatőr, mint anno Szabó Albert volt.

Farkasházy Tivadar. Szimbólum. A közszolgálati médium élő mintapéldánya, továbbá annak, hogy ez a szókapcsolat mit is takar kishazánkban. Véleményünk szerint a rádiókabaré az, hogy Farkasházy a rádiókabaréban van, humorban a fentebb tárgyalt Sas József szintjén áll, beszédtechnikailag nem a legvirgoncabb, holott tudvalevő, hogy a MR az egyetlen hely, ahol mikrofonengedéllyel kötelesek a megszólaló műsorvezetők. Látványos kirohanása az új Petőfi Rádió ellen tovább heccelt minket, pedig a kirúgása után rendezett sértődős műbalhéja már eleve megfeküdte a gyomrunkat, ami humorbonbonjainak köszönhetően már eleve nem volt teljesen egészséges. A létező szocializmus mártírja Tivadarunk, aki alól mindent kiszerveztek már, a lovitól a rádiókabaréig mindent, ő pedig feleszmélt, hogy az, hogy összepacsizott a mindenkori balos államhatalommal, az még nem jelenti azt, hogy közepesen fontos rádiós állásából fog nyugdíjba menni. Hócipő nevű lapjának pedig egyetlen erénye Fábry Sándor kitermelése volt eleddig.

Novák Előd. Elődke a legújabb magyar szalonnackó sajtótermék, a Kurucinfó emblematikus figurája. Ahhoz egy mélylélektani kezelés kellene, hogy meg tudjuk fejteni, bár a látszat ellenére nem lehet bonyolult jelenség. Valószínűleg már az általános isiben is, ahol mindenki az asztmás-szemüveges kis zsidó srácot rugdosta seggbe, ott is Elődke volt a lánc legvégső szeme, és így a végső szenvedő. Így nem véletlen, hogy amint megpillantjuk, a zoknira szandált tipikus esete jut eszünkbe. Amiben még biztosak lehetünk, az az, hogy amint Előd elkezd dobolni egy 20 fős hídzárnál, azonnal akcióba lépnek a zsernyákok. Alapvetően ide se emeltük volna, de a kuruczinfó által kifejtett hatástól nem tudtunk eltekinteni, és elképedt szemekkel konstatáljuk, hogy mennyien vevők az ott leírt gondolatokra. Szerkesztőségünk egyébként azon tipikus városi legenda híve, hogy a kuruczinfót a Matula.hu-t gründoló csoport alapította, és már várjuk, hogy mikor jön a beismerő post a kuruczra, hogy "bocs, ez egy médiahack volt srácok".

Verebes István.
A Heti Hetes konstans „függetlenje”, ide is-oda is rúgok. A bazitai Darth Vader demonstrálandó függetlenségét és közéleti semlegességét a Heti Hetest otthagyta és csatlakozott a Pártkelte stábjához. Ha valamiért az ember nem tudott elaludni a Heti Hetesen, az nem a reklám miatt volt, hanem a ritmusos szuszogás miatt.



Kéri László.
Politológus és special guest star a Heti Hetesben (újfent garancia a minőségre). Ám még a HH-ben való szerepléseit is alulmúlják tökéletesen unalmas és szakértelem teljes hiányáról tanúskodó politikai elemzései. Állandó ultima ratio-ja az, hogy ő aztán ismeri a „fiúkat”, és bizony, nagyon-nagyon jól tudja milyenek is ők. Politológusi hivatásához hűen testesíti meg elemzéseiben a minimális objektivitás kritériumait, és alig érezhető a komcsi-libsi hatalomhoz való simulása.

* * *

A bejegyzés ötletéért köszönet "tölgy" nevű olvasónknak, aki egy kommentben hívta fel figyelmünket egy ilyen bejegyzés elkészítésére. A kommentekben várjuk a további nevek felbukkanását, szándékunkban áll 50 fősre bővíteni a listát. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr22246418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corpusz hiszti · automatice.blog.hu 2007.11.29. 16:28:57

kellett nekem lassan guberálni lefelé, mint tutajoséknak, pilhálnál lefordultam a székről, gyárfásnál nem bírtam visszamászni:))
amúgy sztem gyépé meg dessewffy szokott néha jókat írni
köszönet, hogy megismerhettem novák és fabrícius urakat
ami tényleg pusztítja az agysejteket az a sasfreilovascsintalan

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 16:36:54

"amúgy sztem gyépé meg dessewffy szokott néha jókat írni"

igen, ez olyan hogy TGM alapvetően pl. egy elképesztően művelt csávó, nagyon okos, nagyon rendben van, minden, de az utóbbi időkben olyan elképesztő ideológiai ámokfutás jött rá, hogy az hihetetlen... magyarán, ha valaki ostobaságokat beszél arra nem mentség a házikönyvtára.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.11.29. 17:08:58

1. a nyugger-pubber-jobber marha idegesítő

2. réz andrás

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:13:52

1, ízlés dóga
2, következő körben Lakat T.-k, rézek és egyebek

ROMANI ITE DOMUM! 2007.11.29. 17:14:37

mindamellett, hogy van némi igazság eme förmedvényben, a szerzője toronymagasan vezetné a listát, ha kellőképp ismert lenne.
Így, mint Sokadik Senki Kovácsbéla... esélyed sincs. :-D

mrwolf 2007.11.29. 17:15:36

Nem hiszek a szememnek!

Tóta Worluk Árpádot kihagyni???

A megmondóember kvintesszenciája!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:17:03

Tóta W is szóba került, vita volt róla, talán legközelebb:))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:17:40

romani ite domumról sem tudjuk kicsoda mégis van arca:(

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:18:03

Bakfitty:

Nagyon jó tipp, köszönjük, a következő top25-be bevesszük, bár jelzem, ide is bele akartuk írni, de már nem fért be a "keretbe". Meg úgy egyáltalán az általa is favorizált médiaiskola (muhahaha) teljes tanári karát érdemes lenne idecitálni... :)

hhh. 2007.11.29. 17:20:28

ez yo...de túl kicsit sok itt a balaos arc?!?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:21:58

W-kollégát a vallásgyalázó cikkei miatt akartuk idecitálni, de én személy szerint mélyen bólogató egyetértésben szoktam olvasni szövegeit a legtöbb témában. Meg különbenis, egy top25-ben csak egy indexes fickót kell ideemelni. :)

Bytheway több szerzője is volt a cikknek, ezért a közös név, másrészt meg sokadik senki bélaként lehet ilyen írni max. Most ha 'Bárdos András' néven írjuk, az jobb lett volna? :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:23:00

hhh.:

baloldali médiafölény tudod... :D:D

dehogyis. Kövi körben majd lesznek jobberek is többen, pl. kimaradt pár örök favorit: Grespik, meg HegedűsLóri.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.29. 17:24:09

Én Orosz J.-tól és Bencsik A.-tól is a falnak tudok menni.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:25:35

Orosz J-t azért nem citáltuk ide, mert már adott volt BolgárGyuribácsi, Bencsik A. valami érthetetlen okokból maradt ki... :)

Bár én a cikk végén szóltam a srácoknak, hogy azért az gáz, hogy a HetiHetes teljes grénumát lehúztuk. Már nem mintha én egy percet is végig tudnék ülni a heti hetesből...

sdn 2007.11.29. 17:26:53

enyhén szólva is tendenciózus.
szerintem még néhány nemzetes/demokratás megmondóember (seszták, szerető) nyugodtan szűkíthette volna a a ballib merítést, főleg ha határ a sárgaföld. lsd: csintalan vagy sasjózsi - amennyi erővel győzi, anettka vagy éppen pákó is becsúszhatott volna véleményformálóként, sőt.
a kommancsok közül pedig mester ákos de pláne orosz józsef nagyon hiányzik szerepzavar+énugyanönmagambantökéletesenmegfellebbezhetetlenülatommegmondom kombóból indítanám solyóm laci bácsit is. péel.
namindegy - ez is csak egy vélemény, és alapvetően gondolatébresztő, kinek kitől nyílik bicska a zsebében.
hja: tgm lehet hogy bemarxult-gajdult, de azért egy bayer\\\\\\\"hajcsunkátacigányokon\\\\\\\"zsolt végtagok nélkkül is előzné...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:27:05

Vérszegény: mindkettő terítéken van:D:D:D írás közben eszünkbe jutottak csak télleg 25-re akartuk csökkenteni a létszámot. A legközelebbibe tuti bekerülnek:)

Carlos77 2007.11.29. 17:27:47

Aktiv/reflektor bemondó"szöszentői" és szerkesztői mind nagyon súlyos szellemi szennyezést végeznek főmüsor időben. Nem csak vélemény de értékrend átalakitó celeb kultusz generálva.

megfigyelo 2007.11.29. 17:30:23

Lovas Istvant nem (vagy nem csak?) Nemetorszagban vadoltak nemi eroszakkal, hanem Magyarorszagon jogerosen el is iteltek mint nemi eroszaknal bunsegedet. (Oneletrajzai szerint politikai fogoly volt...) Ezenkivul Amerikaban korozik/tek testi sertesert avgy hasonloert... [Reszletekrol l.az Elet es Irodalom, sorozatat nehany evvel ezelott.]

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:31:11

Mészáros Tomika is talonban van, megjegyzem. A demokratás pubberekről nem tudunk sokat nyilatkozni, mert kezünkbe nem vennénk az újságot... De igyekszünk anyaggyűjtést folytatni legközelebbi comingoutunkhoz...

Sólyomról meg:
igen, személy szerint nekem spec rendkívül begyemben van, de megállapodtunk, hogy politikusok nem kerülnek ide, mert akkor a top 500 is kevés lenne.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:31:17

megfigyelo: köszi a kiigazítást. javítunk rajta alkalomadtán.

kran · http://www.wild.hu 2007.11.29. 17:36:10

Tóta urat eddigi munkássága miatt személyesen is szívesen megismerném... Nem biztos hogy élvezné a társaságomat...

ttibike 2007.11.29. 17:40:56

Aki még idefér: Lakat"lefety"t Károly, Orosz Józsi, Fábry Sándor, Anettka...

Retexis 2007.11.29. 17:42:07

És Réz András? Baszki? Mi van Réz Andrással??!

duncan 2007.11.29. 17:44:05

jó a válogatás...
látom, hogy az aktív politikusoktól ódzkodtatok, pedig a két vezér és szárnysegédeik simán ráférnének a bővített listára
csatlakozva az előttem szólókhoz: Réz András, Orosz József, Havas Henrik, Tóta W. Árpád (a feltörekvő nemzedék képviseletében), Para-Kovács Imre és még sokan mások, akik nem jutnak eszembe...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:44:33

Anettka egy ostoba kérődző celeb, nem méltó ide... :D

Kövi lista: OJ, Lakat T, biztos befutók.

Fábrynak a fingós-böfögős poénjai kibírhatók... Bár a múltkori DávidIbis beszólása stílustalan volt. A kedvencünk tőle az volt amúgy, amikor nagy hévvel ecsetelte, hogy az egykori ügynökökkel jól le kell számolni, és nyilvánosságra kell hozni őket, mindeközben privát haverja Martonyi ott állt mellette, és kínosan hallgatott... :D:D

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:45:30

Parakovival mi bajod van azon kívül, hogy évekig a saját alkoholtripjeit írta ki magából a Mancsban? :D

cooper 2007.11.29. 17:46:22

Finom, végre valami.
Mondjuk U.P. kicsit soknak érzem, max egy 100ba fér el szerintem, de legyen nektek.
De azér kifelejteni :) ?
KOLOSI TAMÁS(milliárdos terhes babapiskóta politologusszociologus, ki minimálbérhez közeli béreken foglalkoztatja fillérekért lopott Líra@Lant könyvbirodalom munkavállalóit)+
Seszták Ágika, Orosz Józsi, Bencsik A, naa :)

2007.11.29. 17:50:22

- Tóta inkább illik ide, mint UP
- sikerült a posztot indexes stílben, vagy az alatt elkövetni, ez némi ellentmondás számomra

gabrilo 2007.11.29. 17:50:56

cooper: hogy ezt elfelejtettük!!! Kolosi Tomika!!! a következőben mindenképpen helye lesz...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:52:24

Cooper:
"végre valami."

hehe, azért itt most mindenkit óva intenék, hogy ilyen irányra számítson itt. :)

bár mindenképp érdekes lenne egy neokon-konzi-liberti bulvárlap szintet hozni, de azért a konzervatórium megmarad annak, ami.

Az ilyen bejegyzések csupán viccek, melyek megtörik a "hanyatlás politikai eszkatológiája" c. bejegyzéseket. :D

..

Kolosi... úristen, hogy nem jutott eszünkbe, meg a Kolosi Junior is, jajj, hát mekkora feldobott labda már. Nembaj, legközelebb. :D

ergé 2007.11.29. 17:53:54

látom ti is olvastátok két éve az Index ötven legirrtálóbb magyar összeállítását...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:54:29

csi:

ott van az önirónia UP-nál. We love him. Másrészt meg indexes stílusban nem etvasz írni sztm, de amint látjuk elég szórakoztató... :D:D

duncan 2007.11.29. 17:55:34

Tetra: lehet, h félreértettem valamit? én úgy gondoltam, h a véleményformáló megmondók kerülnek a listára, nem azok, akikkel vkinek vmi baja van
mert hát lássuk be, h a szereplőkkel nagyrészt egyetértek, az értékelésekkel nem minden esetben...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2007.11.29. 17:55:50

Naccerű volt, gratula! De kell következő kör, mert ugye Tótawé, Seszták, Para-Kovács, hajajaj...

tölgy 2007.11.29. 17:56:15

1, Azért sok a ballib - talán - mert ez egy Konzervatórium, és mivel a megmondóemberek nagyobb része ma Magyarországon ballib.
2, Felmerült Grespik, Bencsik és hasonlók neve. Szerintem azt kell eldönteni, hogy a hülyeséget listázzák a szerzők, vagy a befolyásos, nagy publicitást kapó hülyeséget.
3, Talán egy-két közgizda is kéne bele, mert ők is részt vettek a nagy elqrásban, de legalábbis falaztak neki.
4, Mivelhogy az index blogajánlójának első helyén van a blog a tiszteletdíjat majd megírom hová kéne küldeni. (nem, nem a francba - somolyog)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:56:40

ergé:

az 50 legirritálóbb magyar listáján a Velvet sztárjai voltak rajta, 90%-ban celebek.

Látsz te itt valahol StohlBucit vagy KiszelTüncit?

Carlos77 2007.11.29. 17:57:39

Juszt L. a szegények szocpol. ügyvédje bár lehet, hogy néha badarságokban nyomoz és néha gázos(nem szoktam nézni) de azért ő buktata le Frei kollegát mégse ment mennybe...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:57:45

ergé: azt nem, de egy matulás összeállítás rémlik:))
Viszont ez most az előttem szóló tölgy ötlete volt konkrétan- de ezt föl is tűntettük:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 17:59:02

tölgy:

várjuk továbbra is a javallatokat mert lesz ebből még 25, sőt:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:00:53

Tölgy:

Grespik eltűnt már, szóval ő kiesik. A publicitás és hülyeség faktor figyelembe véve igaz, de sztm bájerzsolti elég publikus név.

Ötletként felmerült még Hankiss Ágnes neve is, a "politikai okkultizmus nagyasszonya" felütéssel. :)

hurmazs 2007.11.29. 18:11:05

akkor most három,nem gáz véleményformáló nevét szeretném olvasni ,ezúton köszönöm.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:12:43

Hurmazs:

tessék oldalra tekinteni a cikk-honlap-periodika-könyv és egyéb ajánlókra. Ott csak ilyenek vannak szerintünk.

továbbá a többi cikkünkben többnyire ilyenekre hivatkozunk.

cooper 2007.11.29. 18:13:32

:) értem én értem, hogy vicc, de ez nem a "féltudású" madzsar elit? nemisolyan vicces :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:14:08

igen, csak ők nem esnek olyan súllyal ma latba. De amúgy ha csak három, akkor legyen Körösényi, Lánczi, Karácsony. for igzempöl. Kérdés ők ma mennyire "nagy" véleményformálók...

Rezgrof 2007.11.29. 18:19:49

Ott a pont hurmazsnál, avagy a meghonosodott index stílus is csak kisebb dózisokban fogyasztható.

Fika minden mennyiségben, jobbat, szebbet, okosabbat mi sem tudunk, hát cinkos összekacsintások közepette belerúgunk egy nagyot, nem számít kit hogyan talál meg, malomkő alatt lapuljon az összes nyomorult. BTW legyen rögtön 100-as lista, mit kicsinyeskedünk ötvennel.

Nem mintha nem lenne jogos az észrevételek döntő többsége, csakhát...

Kicsinyesek vagyunk, sértett irigységünk vezérel, ezek vagyunk, magyarok, nem huszárok.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:23:35

nos, két "véleményformáló" tanulmányát kitettem egy újabb bejegyzésbe - cumbájspíl.
csirió.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:25:16

Megintcsak óva intenék mindenkit attól, hogy besorolja a konzervatóriumot valami fikázóhelyhez... Tessék szépen végigtekingetni a többi cikkünk között, tessék szépen megnézni a jobb menüsávban az ajánlókat, tessék szépen elolvasni pár másik írást, és ha azokról is úgy tetszik gondolni, hogy fikázó anyázó geciző felületes szarok, akkor tessék azt mondani, hogy ilyenek vagyunk mi.

Lehet hogy nem tökéletesek az írások, lehet hogy kritikusak, de nem mondanám, hogy nihil semmitmondó hülyeségek lennének, amik másból nem állnak mint más vállára állva - és rákakikálva - dicshimnuszt zengeni a szarról.

Na. Mint mondottam fent, tessék ezt a bejegyzést úgy nézni, hogy egy komolyságot megtörő kötelező bulvár, amolyan story-t olvasok a budin, de azért ott a Kommentár "magazin" is alatta... Más kérdés az, hogy ezzel vagyunk indexcímlaposak, dehát ez már megint nem rólunk állít ki bizit.

Professor Pizka 2007.11.29. 18:26:09

van a hirteveben egy alak, nem tudom hogy hivjak, talan valami szilveszter vagy mi, de lehet keverem a macskaval... ilyen hulye haja van szegenynek. Egyszer lattam valami riportmusorfelet csinalni, azt hittem lefordulok a szekrol. Na o is kellene ide.
Es diszvendegkent (o nem politizal, de all time media megastar) Fasy Adamot kovetelem a nevsorba!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 18:27:00

Bespájzolok estére, hogy végig tudjam olvasni majd a kommenteket, mert kinn vagytok az index főoldalon.

Szerezzetek be Ti is esernyőt! :D

Caracalla 2007.11.29. 18:27:16

Srácok, állítsátok össze a 25 legzsírabb (vagy valami ilyesmi) véleményformáló névsorát is. (Na, az jó nehéz meló lenne).

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 18:28:18

Nekem sem ugrik be, de sztem nem Szilveszter, viszont Kócián vagy mi. :)

hurmazs 2007.11.29. 18:29:18

"Nem mintha nem lenne jogos az észrevételek döntő többsége, csakhát..."
hogyha meg tudtam volna igy fogalmazni..
akko ezt irtam volna
De meg fogom nézni a blogot ebbül aspektböl
is köszi

Professor Pizka 2007.11.29. 18:29:55

gugliztam, Okovacs Szilveszternek hivjak szegenyt.

Leonard Zelig 2007.11.29. 18:31:16

Wekker-le Mihály hol marad ?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:34:12

Caracalla: nem lenne annyira nehéz, kérdés mennyire ismernék őket? De megfontoljuk.

TFL · http://civilzone.eu 2007.11.29. 18:35:02

Na és hol a Sváby meg az Árpa, mongyuk? Mester Ákos? Lengyel László? BorosBocskor? Gerő András? Czeizel Endre?
Én amúgy a Fabríciust túlzásnak hiszem az első 25-be. Azér' a közvélemény többsége azt se tudja kicsoda, legfeljebb az "iszteblishmentben" adja el magát.

hurmazs 2007.11.29. 18:37:32

Tetra
Tök igazatok van a névsorral de nagyobb bátorság pozitiv listát írni, lennél jobber/komcsi-libsi bármilyen nevekkel

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:38:38

TFL: ezek közül szinte mindegyik név fölmerült:))) next time. Fabrícius az egyik szerzőnk "szívügye" vót:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:39:32

TFL:

borosbocskor, czeizel, árpa, mesteráki alap.

lengyelt én spec bírom, sváby hálajóistennek eltűnt a süllyesztőben (bár kolléga szerint minden alkalmat meg kell ragadni, amikor még utoljára lehet még mondani vmit svábyról...).

gyűlik a következő 25...

a pozitív 25 nehéz kérdés, továbbra is. most idecitálhatnánk tényleg egedyt v. gfodort, vagy gabrilo által említetteket, de nemtom mekkora a publicitásuk az itteniekkel szemben.

én spec. pl. kepesandrást pozitívra emelném, őt elég sokan ismerik. meglátjuk.

hurmazs 2007.11.29. 18:42:33

fábrik úr a több millió nézőjével?

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.11.29. 18:43:33

Freinek egymillió _dollárt_ mondott a "bérgyilkos".

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:44:09

hurmazs:

Karácsony, Körösényi, Molnár Tamás (usa), Balázs Zoltán, Lánczi András, Ablonczy Balázs, Molnár Attila K., Mándi T., Nyíri K., Egedy G.,

most akik hirtelen eszembe jutnak. mondom, nem nagy kunszt összeállítani egy pozitív listát sem, két kérdés viszont rögtön fölmerül:
1) akár imént említett nevek is mennyire súlyosan "véleményformálók"
2) ebből az is következik, ismerik-e őket egyáltalán?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:46:34

Vegyük be pozitívnak tomketet is!

(höhö)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:49:12

Tetra: azért a fenti sorba, akiket felsoroltunk, nem illik bele:)) Nem mintha lenne bármi bajom vele de nem említhető egyszerre az urakkal:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:50:32

Ja, majd ha legközelebb csinálunk egy futóbolondok kategóriát, akkor felvesszük oda, áthelyezzük oda a kuruczos csávót, meg felvesszük mellé sugármelitont meg wittnert. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:52:13

a hüjjeséglistát meghagyjuk másnak:) De tomcat azért nem egy olyan egyszerű figura - szvsz - és hazudnék ha azt mondanám néha nem szórakozom jókat az írásain. A legutóbbi Zeitgeist-os kritikája (pt1) pl. kurvajó volt. És az UFI-s interjúban is mondott értékelhető dolgokat. Megosztó figura:)

hurmazs 2007.11.29. 18:52:43

hmm,bocs a címben véleményformálókról van
szó akiket irsz, szvsz a szűk értelmiségnél
számithatnak ilyennek

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 18:53:39

épp erről beszélek. nem azonos a véleményformálás "súlya"... és olyan értelemben persze kurvanehéz lenne egy listát összeállítani:)

Maestro 2007.11.29. 18:58:52

réz andrást mindenképp, lakat t károlyt mindenképp, bakács tibort is, batiz andrás? csiszár jenő, bár ő annyira nem nagy dobás. tomcat?

ilyesmik.
amúgy meg kurvajó:D, elismerés.

NORBERT · http://norbert.blog.hu 2007.11.29. 19:03:25

gyárfs egy seggfej a magyar állam legnagyobb ingyeneloje

kisi73 2007.11.29. 19:05:03

Ez megint érdekes. Am hirtelen feltűnő, hogy hol marad fábry?:)
Ha már minimu 3x idézitek akkor itt kellene lennie…
Szegény Bonc Géza is csak néz, hogy hogyan loptok tőle… (remélem így írják a nevét)
Na és a harmadik, Kéri. Ő tényleg ismeri a fiúkat, mivel ő tanította a fidesz nagyobbik és az sudsz kisebbik részét. Századvég?: ismerős? Vagy vesdössze politikusaink és Kéri életrajzát….
Eehhhhhhhhhhhhh megin vacakok vagytok, ha igazán tökösek vagytok kérjétek el Kéri videófelvételeit amin a fiúk próbálkozásai vannak, persze a suliban:) na az érne valamit, nem úgy mint ez a vacak

csok 2007.11.29. 19:07:38

na, látom, el kellett rugaszkodni a cuki kis konzi-libi vonaltól, h kikerüljetek a címlapra. nem baj, végre nem csak magatokkal beszélgettek. amúgy, csak a tárgyilagosság kedvéért: DT-től én is hallottam Berger márványpalotáját emlegetni, csak éppen ellenkező értelmű kontextusban, de mindegy, a tutit úgyis csak ti ketten ismeritek

Nate Fisher 2007.11.29. 19:08:42

Ha riporter kerestetik a listára, akkor a kérdésem: hová tűnt Palik László?!? Fábry simán felfér a listára szerintem, rasszista, önismétlő, demagóg. De a Juszt László, Havas Henrik, Réz András középpályás sornál nincs jobb. Aztán ott van Kisteleki, az ember, aki nem tud belebukni semmibe.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:09:32

nem zárt még be a fib irodája ilyenkor? hova ez a nagy meló?:)

Carlos77 2007.11.29. 19:10:09

Pozitiv topba szvsz is Vámos Miklós riporterként és iróként és Kepes András számomra a világfalu igazi élmény volt,bár kegyetlenül rövidrevágva.
De a lényeg a súlyozás tekintetében mára egyikse mérvadó a médiában.

Fábryt kerültük de szvsz Top+ Tomcat számomra is ellentmondó néha de szimpatikus

És ha már a mentoroknál vagyunk Lányi András is pozitivba tenném de az élőlánc megitélése még marginális de a jővő a civil szervezeteké...

holvan 2007.11.29. 19:10:14

Hol van Havas, hol van Tóta, hol vannak a díszhülyék???

mr. pharmacist 2007.11.29. 19:11:35

aki nem tuggya leírni boncz nevét az ne kommenteljen má!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:11:50

csok: miért pont "ketten"? Mellesleg nem ismerem a "tutit" Dessewffyvel kapcs. mert soha nem jártam hozzá. plusz úgy tudom ő az elte-szocon tanít. én meg nem ott tanulok.
mellesleg járhatnék persze órára hozzá de nem éreztem túl nagy késztetést:((

mr. pharmacist 2007.11.29. 19:13:25

carlos, hát nem veszed észre, vámos mindig önmagát interjúvolja? :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:14:15

gyóccerész: fibéknél nem tudják leírni a nevét:))
Nate: nem lehet hogy Fábry csak mond cigányos vicceket és ez a ballib-pc inkvizítorok szemét szúrja és ezért csípőből le kell rasszistázni? Néhány viccen kívül tudsz valami bizonyítékkal szolgálni arra hogy Fábry rasszista volna?
holvan: Havast nagyon csúnyán kifelejtettük, az szarvashiba. A többiek köv. körben.

Carlos77 2007.11.29. 19:19:10

"carlos, hát nem veszed észre, vámos mindig önmagát interjúvolja? :( "

Hmm mondjuk igazad lehet én elég régi emlékre alapoztam, igy belegondolva...

Helyesbitenék Fábryval és Tomcat-el is vegyes megitélésen vagyok +-.

ISTi 2007.11.29. 19:19:43

Sziasztok! Feldmár hoz röviden:

"legidegesítőbb ezoterikus guru"

ezoterikus? :)

"továbbá a pszichiátriai kezeltekkel valójában csak 'el kell beszélgetni'"

szerintem maximum arról szokott beszélni, hogy sok embernél (bizonyos problémák esetén) egy beszélgetés is segítene, talán még többet is, mint egy pszichológus

"a legtöbbet tett azért, hogy a pszichológiát áltudománynak tartsák az emberek"

:) egyrészt csak egy egészséges kételyt ébreszt az emberekben affelől, hogy pont egy pszichológus tudná legjobban (leggyorsabban, legolcsóbban, leghatékonyabban) megoldani a problémáját, másrészt olyan sokan azért nem ismerik Feldmárt, hogy az emberek nagy részének véleményét megformálja (és szerintem ez így is marad)

"hívei által gründolta a saját nevéről elnevezett intézetet"

tudod egyáltalán, hogy ez mi célból jön létre? (illetve miért és hogyan működik sok ilyen a világban)

"Müller Péter által is irigyelt témákról tart előadást"

mi másról beszéljen egy pszichiáter? :)

u.i.: a lista nagyobbik részéért grat. :)

szejler 2007.11.29. 19:21:42

Amellett, hogy jól szórakoztam az indexes stílusban levezetett listán, egyetértek a felvetéssel: pozitív listát kellene csinálni!

Kicsit nehezebb lenne, nem :9

mr. pharmacist 2007.11.29. 19:22:31

pc idevagyoda, fábry kurva szar, és még a listára is ráfért volna.

csok 2007.11.29. 19:26:13

te és tetra. volt szeremcsém eddig sokat olvasnom tőletek (pontosabban tetrától többet, a régi blogja kapcsán), plusz kommenteket, máshol (letterforce pl) és határozott fejlődést látok a nagyarcúság kialakulásának irányában. még pontosabban, ez, gondolom tetráé. amúgy nem gond, még nem annyira durva, csak a trend, az mintha. a tuti erre vonatkozott, desewf csak személyes tapasztalat, gondolom tetra máshogy hallotta.
ja, valami kimaradt: UP-re nem kell nagyon vágni a stílus meghonosítása miatt, rátok is hatott, ez legalábbis egyazegyben indexes.

Toymao 2007.11.29. 19:29:50

A listának egy nagy baja van: rövid.

Mellesleg sajnos korrigálnom kell a Bolgár Györgyös szócikket, az ő beceneve nem Gyuribácsi, hanem Drágabolgárúr. Ha már, akkor ragaszkodjunk a kemény tényekhez. :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:36:16

Placidus:

maradjunk annyiban, hogy feldmár nem pszichiáter, de a pszichiátereket fikázza...

tudod, pszichiáter - pszichológus... difference.

ezoterikus, hát nemtom. ez nálam minima szitokszó. :) ajánlom a konzervatórium New Age c. bejegyzését.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:43:29

csok:

nagyarcúságról meg... én max azt gondolom, hogy elszemtelenedtünk, de ez nem gond sztm.

dessewffyről sztori konkrét, hiteles.

tudjuk hogy indexes style, nyomtunk is egy cuppot Up homlokára, de jelzem: legalább van öniróniánk...

amúgy tényleg, mi ez a fib-es cucc, ilyenkor rendös libber már minimum egy rézandrás előadáson ül valahol a kultiplexben... :)

"tudod egyáltalán, hogy ez mi célból jön létre?" mármint a feldmárinstitut.

igen sajnos tudom, sőt igen konkrétan ismerem feldmár munkásságát és rajongói klubjait. feldmárhoz spec én ragaszkodtam, hogy felkerüljön a listára.

más: köszönjük szépen, ismerjük a századvéget, és igen, ismerjük kéri életrajzát, köszönjük a kioktatást... :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:43:34

csok: nem akarok ebbe különösebben belemenni, de:
nagyarcúság ha van tetránál, lehet hogy tanult DT-tól nemde?:)) Mondom én nem jártam hozzá, mondjuk elég néha nyilvános közszereplést is hallani tőle. és az alapítványát "pártfüggetlennek" nevezni miután a Nagy Reformer tanácsadója, hm-hm.. azt minek nevezzem?
Vagy folytassam azzal hogy őt ezért semmi atrocitás nem éri miközben más tanárok akik nem férnek bele a pc mainstreambe azokról undorító pletykákat terjesztenek?
nem, inkább nem megyek bele, hagyjuk is...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:47:12

na ne is menjünk bele abba, hogy aki konzi, az mennyire gáz, és aki démoszos, az mennyire nem. kiderülne hogy valaki az eltén tanít, de a nézőpontnál dolgozik, és nem navrának hívják, akkor minimum kövezés, de tuti fegyelmik sora... szánalom.

a nézőpont legalább nem állítja magáról hogy pártfüggetlen...

bytheway nem csak ketten írtuk a bejegyzést, továbbá a régi blogom az a régi blogom, ez nem a blogom, ez egy blog, ahová írok. csakhgoy tisztázzuk a dolgokat.

moshi 2007.11.29. 19:47:49

Aczél elvtárs tőlünk pár száz méterre lakik, valahányszor arra nézek, vágyom egy baseball-ütőre.

LEN 2007.11.29. 19:53:37

Debreczeni Jóska? Fáj hogy ezt kell írnom, mert egy időben kifejezetten kedveltem, de amit újabban nyújt a Lapozóban meg a népszabadságban, hát szvsz beférne ide... Ókovács Napocskában egyetértek, meg konkrétan teljes atv-hírtv...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 19:57:07

Így 100 komment körül akkor összefoglalom a következő listára beérkezett neveket:

havasH, kolosiT+kolosiJR, oroszJ, FábryS, rézA, svábyA, batizA, czeizelE, mesterÁ, mészárosT, lakatTK, bencsikA, jusztL, hegedűsL.

anybody else? kihagytam vkit? balos a fölény még mindig, kéne ásni valami demokratás-fórumos publicistát is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:04:29

Tetra: azt majd ha jobbos az establishment:) most nem véletlen hogy ballib van fölényben

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.29. 20:07:22

Na hála Istennek, hogy Tamás Gáspár Miklós és Csoóri Sándor helyet kapott a listán (az előbbi ráadásul kiemelten), viszont Hajdú Péter meg Havas nem.

aranyhaj.blogspot.com

diogenes 2007.11.29. 20:11:07

Javaslom Azurák Csaba felvételét,továbbá Tamás Pál u.n szociologusét,Hegedüs Zsuzsa úgyszintén,mármint szociologus.
Azért javaslom őket,mert elementáris vélemény-mágusok/Cipollák/ártatlan /Mario/álarcban.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.29. 20:11:40

Csak azt nem értem, hogy miért nem Müller Péter Feldmár helyett, ha már úgyis vele hasonlítottátok össze. Sokkal többen ismerik, sokkal nagyobb hatást vált ki. Erre van valami indok?

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2007.11.29. 20:12:05

Kikérem magamnak! Az én nagymamám ki nem állhatja a tisztelt Bolgár urat! Sajnos a háztömbben, ahol lakik, ő egyedül viseltetik ilyen érzelmekkel, a többi lakó viszont tényleg oda meg vissza van a fennen nevezett úrért (és az általa képviselt ideológiáért)...

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:13:16

Nekem pár ötletem lenne még:)...számomra Bauer T is simán ott van, valamint kihagyhatatlan Debreczeni Kaméleon József, TótaW, Tomket (haha), a népszabadság Orbán-felelőse, az erotikus nevű Bugyinszki, HajósA, Árpa Attila, CsiszárJ, jobbról pedig Gyurkovics Tibi bá kihagyhatatlan, néha Csoórit is túlszárnyalja.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:14:01

ó tényleg, jó, hogy említik:Hegedűs Zsuzsának itt a helye:)

Matyko 2007.11.29. 20:21:43

Nagyon szomorunak talalom, hogy Feldmar szerepel ebben a listaban es egy lapon emlegetitek Bayer Zsolttal es a tobbi faszfejjel.

-=- Turn on - Tune in - Drop out -=-

Matyko 2007.11.29. 20:23:49

Ez egy kurvaszar, semmilyen szinten nem mertekado blog. Ebben a listaban a szerkesztoke az osszes bonusz hely.

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 20:28:59

Még egyszer szeretnék bocsánatot kérni a barátaimtól amiért ajánlottam nekik egyszer ezt a blogot. Sokan értetlenül állnak ez előtt a cikk előtt is. Nem arról van szó, hogy olyan emberek is bekerültek a listára, ami nyilván tudatlan ostobaságra vall életük, munkásságuk ismerete nélkül (pl. a fentebb említett Feldmár Andrást természetes, hogy nem lehet egy kalap alá venni Novák kisdobossal) - ami miatt még gyalázatosabb ez a post, hogy gyakorlatilag csak gyalázkodásról, fikázásról szól.
Ez lenne a konzervatív értékrend? Szánalmas fikázás, földön fekvő bénák rugdosása, nyomorult, szerencsétlen emberek megszégyenítése? Ne haragudjatok, de ennek a műfajnak még Novák kisdobos is nagyobb mestere, ha tovább akartok fejlődni a fröcsögő fikázásban, hívjátok fel őt egy-két jótanácsért. (Miért nincs kint a cikk szerzőinek (szerzőjének) a neve ?) Nem olvasom amúgy egy blogot, egy barátom küldte ezt a cikket akinek anno ajánlottam, ismételten elnézést kellett tőle kérnem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:30:18

Kedves Matyko, hogy Bolgárúrral éljek: "ez is egy vélemény."

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:32:00

dh: Milyen földönfekvők rúgdosása? a Pártkelte elitje? Vagy a ballib nagyurak? Ők lennének a földön fekvők akikbe mi belerúgunk? Te melyik országban leledzel?

guszti 2007.11.29. 20:34:15

György Péterről még elmlíthetjük, hogy egymaga teleírja az egész ÉS-t, továbbá olyan zavarbaejtően modorosan idétlen szófordulatok rendszeres használója, mint a "ha parancsolod..." (érts: ha akarod...)
Alföldi faterja MSZP-s orsz. gyűl. képv., de Robi is simán elmenne annak.
Viszont ha Szovjet Józsit nem teszitek fel a listára, frankón nem olvasok többet indexet. (Bár végülis gyúrhatnátok egy Bánó-Vicsek-Bolgár-Aczél-Orosz karaktert, nincs nagy különbség köztük.)
Morvai Krisztina is sanszos.
És ne feledkezzetek meg az új tojásfejű politológusgererációról, akik \\\\\\\"tematizálni a közvéleményt\\\\\\\", \\\\\\\"kijelölni a napirendet\\\\\\\" és hasonló kreálmányokkal próbálják objektívnek látszó módon elemezgetni - szigorúan kommunikációs szempontból, tehát vigyázva, nehogy valami fontosat is mondjanak - az elemzésre egyébként nem méltó magyar politikai életet. Azt a benyomást keltik, mintha a politológia tudománya egy lenne az Orbán és Gyurcsány nevek gyors és váltott ismételgetésével. Ja, és már mindegyik pártnak van politológusi agytrösztje.
Ja, és Puzsér Robit is vegyétek fel léci a listára.

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 20:35:03

Kötelességemnek tartom megjegyezni, hogy a blog szinvonalát igazából a "Tetra" nevű szerző az, aki tengermélyen lehúzza, és igazából csak olyan szerzők miatt, mint Tallián Miklós, volt érdemes olvasni ezt a katyvaszt - de neki van saját blogja, ahol mértékadó a szinvonal: republican.blog.hirszerzo.hu/ . Tetrának még fel kell nőnie, de az sem garancia, hogy megtanul úgy gondolkodni és írni, hogy érdemes legyen odafigyelni rá - általában amire az internetig eljut az ember, javarészt már ki kell hogy alakuljon a személyisége. További felvilágosítás ügyében keressetek fel egy hagyományos pszichológust (Kérlek semmiképpen se Feldmárt Andrást, nem szeretném ha bármilyen módon rabolnátok annak az embernek az idejét :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:37:32

"felvilágosítás"
"pszichológus"

Há nem csodálom hogy nem teccik a poszt:((

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.29. 20:38:40

no, akkor többet nem jössz ide.
ennyi:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:41:21

Amúgy Feldmár úgy látom sokaknak gyengepont: hát valóban Tetra szívügye volt hogy kikerüljön. Én valóban nem ismerem a munkásságát, Tetrával tessék megbeszélni.
De ilyen alapon senki sem illik "össze" mondjuk Novák Előddel, mert bármit gondoljak is Dessewffyről, nem ugyanaz a szféra/színvonal. Ez alapján bárkit ki lehet emelni.

Matyko 2007.11.29. 20:45:06

Latszik, hogy meg nem trippeztetek ;)
Sebaj, nem is nektek valo - igy tobb marad nekunk... PsyHead apukaknak :D

Áron 2007.11.29. 20:45:39

A lista sajnos tényleg túl rövid :) esetleg majd egyszer egy vol.2 is jöhetne. Több javaslatom is lenne rá: Fábry Sándor és Hajós András, bár náluk az önirónia, vagyis a \"nem kell komolyan venni amit mondok\" és az emögé rejtett \"mégiscsak komolyan kell venni\" vitájában nem tudnék dönteni. Aztán itt van Szombathy Pál össze-vissza vagdosott \"béküljünk ki\" á lá kárt műsorával, ahol politikusok és \"közéleti személyiségek\" telezabálják magukat egy menő étteremben és beszélgetésképpen vagy elkiabálnak egymás mellett, vagy semmit nem mondanak.

Antipolitológus 2007.11.29. 20:47:02

Szerintem a listába nyugodtan fel lehetne venni az összes, magát politológusnak nevező megmondóembert, mondjuk a fantáziadús "A politológus" gyűjtőnév alatt. Eléggé gáz az egész bagázs, Kéritől Lászlótól Stumpf Istvánig, miért is kellene válogatni közöttük? Valaki végre kimondhatná már ebben az országban, hogy komolytalan áltudományos pártszolgálatot látnak el mindannyian...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 20:51:41

Matyko valami lusta narkós szubkultúrából teccet jönni?:) Kedves egészségére.:)

Matyko 2007.11.29. 20:53:25

Amugy nincs konnyebb dolog a vilagon, mint a magyar kozszereplok kozott talalni 25-ot, akinek nem lehet igazan adni a velemenyere. Lehet talalni 2500-at is siman ;) Nehez talalni 25-ot, akinek LEHET adni a szavara.
Tenyleg total leszarnam ezt az egeszet, nem is irtam volna egy sort sem, ha nem szerepelne itt Feldmar neve.
Hogyan kerult bele egyaltalan? O magyar kozszereplo? Szerintem 100 magyar emberbol 99-nek fingja sincs, kicsoda Feldmar...
Biztosan nem tudjatok, de ebben az orszagban (is) van egy olyan pszichedeliara fogekony reteg, akiknek sokat jelent ez az ember...

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 20:58:12

Figyeljetek - Szégyellnem kellene magam amiatt, hogy igazából azt sem tudom, kik ezek az emberek a listán? Ez az igazság, nem tudom, kik ezek, némelyik ismerős, de... Nem nézek tévét, és övön aluli szennyel nem töltöm meg az elmémet. Vagy a lista szerzőinek kellene szégyellnie azt, hogy ennyire sokat foglalkoznak velük, és még publicitást is adnak neki? Ilyen címmel hogy "A 25 leggázabb magyar véleményformáló". Már ne is haragudjatok, de ki a Jóistennek a véleményét formálják ezek az emberek? Komolyan veszi őket valaki? Tehát szerintetek véleményformálók? Ezek szerint Ti, kedves szerzők vagytok, akik komolyan veszitek őket...? Olyannyira hogy egy ilyen postot szerkesztetek belőle? Részemről ignore az egész lista, kivéve FA, akit tisztelek azért, hogy minden nehézség ellenére képvisel egy fantasztikus gondolatiságot, akinek munkássága, gondolatai mindannyiótok hasznára válhatnának. Az hogy itt belerugtatok egyet, pedig - továbbra is fenntartom véleményem - szegénységi bizonyítvány.

Matyko 2007.11.29. 21:05:08

Gabrilo:
Nem, egy veresen komoly, szubkulturaktol fuggetlen Tripugyi Tanacs tagja vagyok.

Slime Mold 2007.11.29. 21:05:09

Puzsér! Puzsér, Puzsér! Az a csávó egy TGM on steroids, egy buta, ordibáló kommunista, aki ráadásul meg van győződve arról, hogy mindenki más direkte kizsákmányolásból normális (értsd: nem olyan bolond, mint ő.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:06:27

dH: ha a te véleményedet nem formálják, az dícséretes. De a lista nagyon sok tagja hetihetesestül-bolgárostul-pártkeltéstül nagyonis erőteljes hatású nagyon sokakra. És akkor a médialotyóknak a felét sem vettük át!

Továbbra is: Feldmár kapcsán Tetrával tessék társalogni, ez az ő biznice. És nyilván válaszol is. De figyu hogy valakit valaki szeret más meg nem és megírja az miért probléma?

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 21:07:15

Azoknak akik ismeretek nélkül vesznek részt kollektív ítélkezésben, mint pl. Gabrilio Princip fedőnevű szerző, szeretném figyelmébe ajánlani ezt a videót:

video.google.com/videoplay?docid=-1834102102164393998

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:08:14

banyek. Többen szereztük a posztot vili? minden egyes "ítélet" arra az egyre vonatkozik. Uramisten de értetlenek egyesek...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:17:52

"elítéli a hagyományos terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést (egyes kivételes eseteket leszámítva), viszont támogatja az LSD szakértő felügyelettel való használatát."

nyomják LSD-vel a kezelteket. plusz a nevelés elnyom. mindenki szerepet jáccik és ez gáz. Mi ebben az új?
Ezeket már nagyon sokan elmondták, a konstruktivista tudományoskodók állandó hivatkozásai.

Matyko 2007.11.29. 21:21:06

"nyomják LSD-vel a kezelteket"
Fingod sincs az egeszrol, ember. Tenyleg hagyjuk. Olyan vita FA-rol/LSD-rol beszelgetni veletek, mint egy pontnak elmagyarazni, mi a vonal :P
Tetra meg fingom sincs ki, soha nem is fogom tudni, felfujhatja a zacskomat :D

Tamas 2007.11.29. 21:21:07

Feldmar Andras a legkevesebe sem ezoterikus szvsz, ritkan hallani valakit pszichologiarol (ami nem egy egzakt tudomanyag, nem is lehet, igy sokak szamara mindig egy feltudomany marad) olyan logikusan beszelni mint ot.
Azt szerintem soha nem mondta, hogy "beszelgetessel" barkit meg lehetne gyogyitani, azert ez egy kicsit melyebb es melosabb folyamat, de lehet hogy lelki problemakra valoban fiziologiai valtozasokat okozo gyogyszerek folyamatos szedese a megoldas...
LSD hasznalatara gyogyitas celjabol meg most is folynak kiserletek.
Ez igy baromi feluletes es szubjektiv szerintem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:23:04

"elítéli a hagyományos terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést (egyes kivételes eseteket leszámítva), viszont támogatja az LSD szakértő felügyelettel való használatát."

nyomják LSD-vel a kezelteket. plusz a nevelés elnyom. mindenki szerepet jáccik és ez gáz. Mi ebben az új?
Ezeket már nagyon sokan elmondták, a konstruktivista tudományoskodók állandó hivatkozásai.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:23:34

Matyko:

"Latszik, hogy meg nem trippeztetek" ezt a kijelentést ÉN kérem ki magamnak, de azért mert bekaptál még életedben 5 lsd blottert még nem jelenti azt hogy örömkönnyektől terhesen kell tapsikolnod egy magát pszichológusnak eladó ezoterikus gurunak...

"akiknek sokat jelent ez az ember..." pont miattuk került be, másrészt pedig mostanában mainstreambe került, lévén sok interjúnak stb.

dH:
"Ezek szerint Ti, kedves szerzők vagytok, akik komolyan veszitek őket...?" Mi nem, de az ország meghatározó része igen. A személyemet illető reakciókra meg nem reagálnék, kettőnk közül te érsz rá annyira, hogy olyan blogra írkálsz tömegével kommenteket, amit semmire sem tartasz. Akkor most vagy nagyon ráérsz, vagy, és akkor most nem folytatom...

.

továbbá félreértések elkerülése végett: a konzervatorium nick alatt publikált postokról: vagy "blog" címszó alatt megjelent posztokról van szó, vagy olyanról, amit 1-nél több szerző ír. Ez nem a teljes szerzőbrigád postja, nem kell vele nekik sem egyetérteni. A postért az én szánalmas stílusomnál, és gabrilo alapítóatyánk szintén szörnyű szófordulatainál tessék reklamálni, a képekért és az ötletelésért mert carlos77-nél tessék reklamálni.

A van-e élet a halál után c. filmmel meg tessék már itt nem propagálni, élő példája annak, hogy hogyan leeht felvenni egy embert, amint spec éppen szét van készülve. Fliegauffal meg pláne hagyjál engem, mert, és akkor most megint nem folytatom.

De mint említette gabrilo: vélemény-vélemény, tetszik nem tetszik, ez van.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 21:23:43

DH,

Nem tudod kik vannak a listán,és egyébként sem nézel TV-t, azt sem tudod, mit jelent az hogy "véleményformáló" - akkor tulképpen mi bajod a poszttal? És főleg miért annyira, hogy miután közlöd hogy szar, és nem éri meg olvasni, utána még kommentelgetsz ide? Hisz szar az egész, ér annyit? :)

Véleményformáló = megmondóember, így jobb?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:30:12

"elítéli a hagyományos terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést (egyes kivételes eseteket leszámítva), viszont támogatja az LSD szakértő felügyelettel való használatát."

nyomják LSD-vel a kezelteket. plusz a nevelés elnyom. mindenki szerepet jáccik és ez gáz. Mi ebben az új?
Ezeket már nagyon sokan elmondták, a konstruktivista tudományoskodók állandó hivatkozásai.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:30:18

Természetesen nagyon nyitottak vagyunk egy Feldmáros vitára, látom gyenge láncszem sokaknál.

dH, elfejeltettem mondani, hogy ha azt sem tudod kicsodák akik itt vannak felsorolva, és úgy egyébként fingod sincs a véleményformáló szóról, akkor kérdem én tök ártatlanul: mit keresel még itt? :)

Feldmárról még egy kör: elképesztően demagóg figurának tartom, akinek a véleményei kifejezetten károsak. Nem mond hülyeségeket, és tényleg humanistábban áll a pszichiátriai kezeltekhez, mint mondjuk egy átlag pszichiáter (ő ugye nem az...), de ez köszönhető pszichológusi megközelítésének is. Tipikus esete a radikális álláspontnak, ami sohasem hasznos. Igenis vannak közveszélyes skizofréniások, akiket gyógyszerrel lehet kordában tartani, és igen vannak olyanok, akiknek nem kell feltétlen gyógyszeres terápia. De ez a pszichiátria = boszorkányüldözés; lsd = way to hepinesz; stb. vélemények, hát nemtom...

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.29. 21:30:42

Az LSD-s dolgot kár volt mondani, arra rá fognak harapni az emberek, mint (mondanék egy hasonlatot, ami kifejező, de nem valami szép :-) )

aranyhaj.blogspot.com

wice 2007.11.29. 21:31:38

UP-vel nem az a baj, h mar teljesen elvezhetetlenebbek a cikkei, illetve az is, de meginkabb, h annyira gorcsosen probal objektiv lenni, h (metaforikusan szolva) mar egyenlo tavolsagot tart a halott csecsemoket kuro ongyilkos merenylok es azok kozott, akik az elobbi tevekenysegeket helytelenitik.

seres lacit es tallian mikit erosen hianyolnam a listarol, de be kell latnom, h esetukben a "velemenyformalo" megjeloles alkalmazasa csak a fogalom megengedhetetlen merteku kitagitasaval lenne megoldhato.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:33:27

tallián miklós szerzőnk és véleményem szerint az egyik legjobb blogot vezeti a blogoszférában...

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 21:40:34

Ahogy elnézem, a kívánságok alapján mindenki rákerülne erre a listára, aki valaha valamilyen módon megnyilvánult, beleértve a blogokat is.

Matyko 2007.11.29. 21:40:36

Tetra:
Orulok, hogy irtal, latom nem egy full elmebeteg emberrol van szo, de ha te is blotterpozitiv vagy, akkor plane nem ertem, hogyan lehet ilyen velemenyed, hogyan kerulhet be FA neve egy olyan listaba, amin van ezer ember, akinek szereplese indokoltabb lenne. Ez nekem olyan, mint ha az Allamokban keszulne egy hasonlo lista, amin emlitik Tim Leary-t... Kiveve, hogy o mar ugye nem el... Lehet szeretni/nem szeretni, ez nyilvan mindenkinek szive joga., szaoval nem ezzel vitatkozom - nyilvan nem is elt soha olyan ember a foldon, akit mindenki szeretett vagy gyulolt volna...

Nem mintha szamitana, de nem par trip utani pszichedelia csucsan ugralo gyerek vagyok mar, ezt en kerem ki magamnak ;)

egyiketsem:

Szerintem egyertelmu, hogy dH eppen arrol ir, hogy talalt egy kakukktojast a listaban...

wice 2007.11.29. 21:42:47

tetra: tudom, h a szerzotok, es tudom, h van blogja, nemelyik bejegyzese viszonylag erdekes is. velemenye meg mindenkinek lehet. neked is, nekem is.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 21:45:04

Ha leary magyar lenne, helyet kapna, főleg a vietnámban lsd-t szórtak az ivóvízbe szintű hülyeségei miatt. de az lsd-egyháza is subba-díjas.

feldmár részemről egy jelzésértékű dolog volt. fridi csinált vele egy interjút az atv-n, amit linkeltem a daath-ra (tuti ismered az oldalt), és az megagáz volt. ott a feldmár arról beszélt, hogy nem tudja miért ilyen népszerű, majd a fridi is megkérdezte (közben lehetett látni a röhejt a fején), és a végén abbamaradtak, hogy "valamiért ön nagyon népszerű lehet akkor"... röhej.

Feldmárt felkapták, míg 5-10 éve igen rétegkultúra ismerte csupán, a művészben most elsősorban lehet kapni a könyveit, az előadásai meg tömve vannak. véleményformáló, nem kevés ember számára, erre te vagy az élő bizonyíték, hiszen míg aczélgyörgy-hívő eddig nem volt még, de feldmáros igen...

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 21:53:28

Matyko,

oks, ha a többit nem ismeri, csak ezt az egyet, aki neki a sok ismeretlen között kakukktojás, akkor megértem, hogy a többit is hasonlóan ítéli meg. De mégis valahogy furcsán jött ki.

De, egyébként ez a poszt egy vélemény. És mit gondolsz Te arról, hogy ha valakinek a véleménye valami kérdésben ellentétes az enyémmel, akkor elkezdem a másik személyét támadni, majd miután kijelentem, hogy az egész szart sem ér a szerzőkkel együtt, még mindig itt kommentezem...? De: ez is csak egy vélemény.

slapaj 2007.11.29. 22:00:27

Debreczenivel, Hegedűs Zsuzsával, Havassal egyetértek, Tóta W.-t hiányolom.
Valamint gazdasági vonalból Vérteslengyelt.

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 22:06:30

Egyiketsem, a óvódás, de legkésőbb általános iskola alsó tagozatán már javarészt könnyen megoldható ellentmondás jelen esetben ott fog feloldódni, ha veszed a fáradtságot, és az első kommentemnél kezded az olvasást. Könnyítésképpen összefoglalhatnám itt, de az már régen rossz lenne, ha ennyire szájba kellene rágni. Mindenesetre örülök hogy - ha kissé esetlenül, félszegen is - de legalább sikerült fogódzkodót találnod a gondolatmenetemen, és kicsit bénán, kicsit egyszerűen, de reflektáltál, remélem ez arra sarkall majd, hogy az összes kommentem átfutva, mintegy logikus egészként saját magad, a saját belső gondolati szabályaid szerint megértsd azt, amiről beszélek. Ezt Tetrától és a - ne haragudjatok a kifejezésért, de ezt képtelen vagyok másképpen mondani - korlátolt pajtásaitól nyilván nem várom el. Elnézést amiért hozzászólásaimmal néhány olvasó tudatában zavarodottságot okoztam. Minden jót, szép napot (estét)!

hurráoptimista 2007.11.29. 22:08:48

"Slime Mold 2007.11.29. 21:05:09
Puzsér! Puzsér, Puzsér! Az a csávó egy TGM on steroids, egy buta, ordibáló kommunista, aki ráadásul meg van győződve arról, hogy mindenki más direkte kizsákmányolásból normális (értsd: nem olyan bolond, mint ő.)"

TE SZERENCSÉTLEN FASZ! Az, hogy buta vagy, nem mentség. Vagy mégis?!

crix 2007.11.29. 22:09:57

Kicsit rettegtem, hogy a kedvenc fikaágyúmat is beválogatjátok, és emiatt le kell szoknom arról, hogy olvassalak benneteket. De kimaradt, egy franciakrémesre a vendégem az aki kitalálja kiről vala szó.
A másik a balosok erősen kaptak, de jutott jobbra is.
Azonkívül hihetetlenül szurkoltam hogy a kedvenc lufifejű törpém bekerüljön...a "riporter". A hitelét kb annyira vesztette el, hogy talán kertitörpének alkalmazható, de azért kapna egy kamerát, hogy jól szórakozzon.
Remek kaotikus csapkodó hozzászólásomat olvashattátok :D

IFA 2007.11.29. 22:10:39

Milyen agyoniskolázott ember lehet az aki írja ezeket a cikkeket?

hurráoptimista 2007.11.29. 22:11:32

guszti 2007.11.29. 20:34:15

"Ja, és Puzsér Robit is vegyétek fel léci a listára."

Hát persze, naná! Micsoda alak ez a Puzsér! Megfekszi a plebsz agyát. Mint például a tiedét... Nem irigyellek.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:12:23

dH,
a magam félszeg módján szeretném megköszönni az illusztrációt az előző kommentemhez. :)

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:13:40

Van egy olyan érzésem, hogy Puzsér nem lesz rajta pont ezen a listán. :)

Slime Mold 2007.11.29. 22:13:45

hurráoptimista, te szerencsés fasz :)
te biztosan nem vagy buta, úgyhogy olvass-hallgass sok-sok Puzsért meg indymediát meg TGM-et, hogy ha eljön a forradalom, akkor elég buta legyél. kelleni fog az ilyen a barikádokon :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:15:14

ifa: azt nem tudjuk de azt tudta hogy maga meg egy teherautóról kapta a nevét?:(((

Slime Mold 2007.11.29. 22:16:05

hahaha! puzsér maga a plebs, illetve a plebs óbégató pofája. tök pariban van a bambagyáros komcsikkal, kivéve, hogy nem zsidózik.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:16:30

De tegyük gyorsan hozzá, hogy a leggyorsabb autó a világon...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:16:56

Puzsért személy szerint nem kívánom fölvenni, és ennek egyetlen, ám nagyon erős indoka van, ha egyetértek vele sokszor, ha nem:
a FIB-es majomparádét úgy lealázták a műsorukban, hogy lefordultam a székről röhögés közben. Ez már önmagában is érdemel annyi respectet hogy mellőzzük.
És nála sokkal-sokkal gigantikusabb hülyék is vannak:)

hurráoptimista 2007.11.29. 22:17:26

Slime Mold:

belőled a felszínes, előítéletes, félinformált nyárspolgár beszél, akitől émelygek. Gőzöd sincs az indymedia szellemiségéről, szándékairól, kritikáik alapjairól. Az pedig, hogy TGM-et (aki vendég volt Puzsér korábbi rádióműsorában) egy kalap alá sorolod Puzsér Robival (akit van szerencsém személyesen ismerni), egyszerre vált ki belőlem szánalmat és gyér, lesajnáló félmosolyt. De sebaj, hajrá, hidd azt, ami számodra a legkényelmesebb és még az álmod is édesebb lesz ettől...

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:18:21

Slime Mold,

Te megveted a "plebset"? Netán elitnek tartod magad?

dillinger 2007.11.29. 22:18:21

bacher iván
vásárhelyi mária
csermely péter
kovács ákos
prieger zsolt
lovasi andrás
kerényi imre

meg biztos eszembe jut még pár név :D

kisb 2007.11.29. 22:18:34

Novák Péter?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:19:14

dH: Ha valaki nem kedvel valakit, Te meg igen az egyből korlátolt...
Tudod ezt a jelenséget hogy híjják?:(((

hurráoptimista 2007.11.29. 22:19:29

"puzsér maga a plebs, illetve a plebs óbégató pofája. tök pariban van a bambagyáros komcsikkal, kivéve, hogy nem zsidózik."

No comment. Egy pszichotikus, súlyosan paranoiás ember véleménye meg pláne no comment.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:21:25

Nem mellesleg mindenkinek nagyon szépen köszönjük a neveket, alakul az újabb lista:))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:23:09

Kerényi Imrével az a baj hogy a valagam lukában sincsen:( Mióta nem láttuk már. persze zseniális volt (különösen a "brávó medgyessypéter, brávó szocialisták, puszi minden kunbélának" és hasonló beszólásai), de hun van az már:(

IFA 2007.11.29. 22:23:29

Gabrilo Princip csacsi fiú te tudtad, hogy egy sunyi gyilkosról kaptad a neved? Akkor már inkább teherautó:)

hurráoptimista 2007.11.29. 22:24:26

Orosz József vagy Pörzse Sándor kimaradt. De bezzeg a Puzsér!!! Idióták (akit érint)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:25:01

finom különbség: ott b van nem v:((( Egyébként az öncélú anyázáson kívül van mondanivalód?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:25:03

Azannya, micsoda riport, csak kapkodom a fejem. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 22:26:00

hurrá: Orosz is, Pörzse is eszünkbe jutott. Orosz kb nyitószám lesz a következőben, mindenképpen - és most is csak kicsit múlott hogy nem került be.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:26:08

Khmmm, mellé. :) >riposzt

terpentin 2007.11.29. 22:27:13

Itt szerepelhetne még Oroszjojó és a nagy kedvencem, Bächer Iván is.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:27:26

Gabrilo,
az Orosz az amelyik bátran tudósított a szállodai szobából Irakban?

hurráoptimista 2007.11.29. 22:33:05

Gabrilo Princip:

köszi, igazából én nem akartam ezzel a két haddnemondjamelmilyenalakokkal tippeket adni, csak érzékeltetni kívántam (másoknak), hogy jócskán akadnak még evidenciák ezen a pályán. Puzsér Róbert pedig lehet harsány, a stílusáról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem egy konstruktív szándékú, progresszív gondolkodó. Még ha demagóg is néha, na zakson. Az ő nevének említése itt maga a meg nem értettség ÉS/VAGY rosszindulat.

dillinger 2007.11.29. 22:34:53

hajós andrás is eszembe jutott

hurráoptimista 2007.11.29. 22:35:03

Hoppá! Egy tipp: POZSONYI ÁDÁM, a Demokrata és a honi újságírás színfoltja! Barna színű az a folt...

epécske 2007.11.29. 22:37:13

Van méf egy pár ötletem:

Jankovich Marcell – a nagyformátumú dilletáns, aki bármikor megrajzoltatja másokkal (többszáz millióért) a magyar irodalom bármely filozófikus művét, majd a saját neve alatt rendez a rajzokból kiállítást? Miközben papgábori színvonalon képes összezagyválni a magyar őstörténetet, a néprajzot és az asztrológiát, és egyedül is képes sorfalat állni Orbán Viktor mögött?

Lengyel László, a politikai mikiegér? Merthogy ő az eredeti és az igazi, a többiek csak magukravették, hogy megsértődhessenek.

Lezsák Sándor (és újabban Bíró Zoltán) – a népnemzeti gurgulázók, akik a halála után 14 évvel sem tudták megbocsátani Antallnak ezt a remek szókapcsolatot és azt, hogy nemzeti liberális konzervatív pártot csinált az MDF-ből, ahelyett hogy meghagyta volna nekik egy baloldali álértelmiségi parasztmozgalomnak, amelyik megszavazza Pozsgayt államelnöknek?

Seszták – a nemzetféltő házmester, aki úgy jelenik meg a képernyőn, mintha a feje tetején felejtette volna a felmosórongyot?

Debreceni József – aki úgy képes a konstans nemzeti liberalizmusra, hogy közben Magyarország bármely politikai pártjához tartozó miniszterelnökébe bele tud szeretni, majd a következő ciklusban kiábrándulni belőle és meggyűlölni. Az egyetlen jobboldali véleményformáló, aki mély szenvedéllyel tudja kinyalni a Népszavában és a 168 órában a fidesz demonstráció konszolidáltabb családapáit és nagymamáit is szétverő rendőrkapitány fenekét

Amúgy a jobb oldalon legalább annyi hülye van, mint a balon, csak kisebb az „életterük” ...

hurráoptimista 2007.11.29. 22:38:27

(epécske:

bocs, de a filozófikus az filozofikus. Mint az ironikus)

dillinger 2007.11.29. 22:38:58

ja a pozsonyi is kaphatna tényleg meg a pesty lászló

fatfuck 2007.11.29. 22:40:24

na jó, a szeretet munka. közelítsük akkor így:
1. feldmárt SENKI nem ismeri. ti, akik ismeritek nem számítotok.
2. következésképp ő se számít.
3. németh sándor se számít, bár ahogy látom őt nem is nagyon ajánlgatják.
4. - öncenzúra -
5. ha lemegy a lázam 37.5-ig akkor esetleg bepróbálok egy kis gombát - bár az is elég badtrip, hogy ezt beszoptam
6. negyedikben TÉNYLEG volt egy fílingje a listakészítésnek
7. lófaszt írogattam én negyedikben, nem listát
8. sülülü bülülü kótyomfitty sipiritty
9. twinkle twinkle little star, how i wonder what you are
10. tiszta víz
11. blablabla, blublublu
12. hörömph, pörömph

dillinger 2007.11.29. 22:40:54

seszták ágnes széééép találat hogy ez miért nem nekem jutott eszembe :D

a bojtár b. endre is!

irrelevant 2007.11.29. 22:42:20

Gratulálok a poszthoz! Nagyon eltaláltátok!
(Kivéve mondjuk TGM-et, én bírom a mostani szélbalos írásait, de teljesen megértem, hogy miért nevezitek gáznak.)

És Puzsért meg ne lássam ilyen kontextusban!!!

dillinger 2007.11.29. 22:43:42

és persze az az arc, aki publius hungaricus néven mondja a mantrát az indexen

slapaj 2007.11.29. 22:53:31

Nem nagyon van ám értelme ennek az egész listázásnak, mert maga a megmondóemberség a ciki. Az, hogy vannak emberek, akik erre a státuszra pályáznak, és törik magukat, meg a magyart, hogy egyszer ekképpen emlékezzen meg róluk valaki. Nem eleve ciki vágy ez? Dehogyem.
Úgyhogy most gyorsan kilépek, pupákok.

irrelevant 2007.11.29. 22:56:59

Csermely Péter volt már?
És Fiala?

hurráoptimista 2007.11.29. 23:00:16

slapaj:

A "megmondóemberség" mint olyan, egy eleve pejoratív, joggal tragikomikus fogalom/kategória. VALÓBAN FÜGGETLEN ÉS HITELES teoretikusokra, filozófusokra azonban minden társadalomban szükség van. Sokak szemében ők is megmondóemberek, holott nem. Ők a szó legjobb értelmében szellemi vezetők, az értelmiség csúcsa, az elit. Sajnos a fenti listában - inkluzíve TGM-et - nem ilyen emberekről van szó.

hurráoptimista 2007.11.29. 23:01:02

ötvöspéter:

Fialát meg ne lássam ilyen kontextusban!!!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 23:05:36

Kinek a pap, kinek a papné... nehéz objektíven szemlélni.

wice 2007.11.29. 23:09:05

hurraoptimista: butorozz ossze puzserral, csinaljatok sok gyereket (v ha ez biologiailag megoldhatatlan, akkor csak dugjatok, az is jo), a hisztizest meg fejezd be. en pl totat meg para-kovacsot szeretem, oszt megse sirok, h masok felvennek oket a listara.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.11.29. 23:12:57

Pár jobbos:

MorvaiK

PörzseS

CsermelyP

Ésatöbbi:

HavasH

RézA

HavasH

VértesA

HavasH

LakatosM

HavasH

Anettka

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.11.29. 23:13:32

a lista kicsit zavaros

újságírók, újságírónak látszó tollnokok, politológusok, politikuspalánták..

de ez még hagyján - mert a mérték, ugye


Mennyiek véleményét formálja például (úgymond) TGM, Bayer vagy Frei (nagyságrendi különbség van köztük: tízezrekét-százezrekét-milliókét)


és akkor még szegény Sisso is...:D


nem baj, legalább sokan olvastak titeket

...és jön a második rész is, hurrá:)

dillinger 2007.11.29. 23:15:40

és a kolláth györgy az van, akit nem bosszant?

hurráoptimista 2007.11.29. 23:16:38

wice,

te egy nímand vagy számomra, úgyhogy kuss. nekem ne mondd meg, mit csináljak, mit és hogyan írjak. ehhez egyedül a blogírónak van joga, ő meg tudtommal nem te vagy. a soraid pedig a maguk primitívségében rólad szólnak és nem rólad. szánalmas ember lehetsz.

Slime Mold 2007.11.29. 23:17:19

hurráoptimista, én az indyre járok kávézni, épp eleget fogyasztottam abbl a michaelmoore-i ostoba utopikus szocializmusból, ami ott megy. puzsér annak a nyúlványa, és csak a hangerejével emelkedik ki a magyarországi antikapitalista romantikusok (széljobb, szélbal etc) közül. de mivel te gyakorlatilag szerelmes vagy belé, nem is várom, hogy egyetértsünk. egyébként összefutottunk már az indexfórumon, ismerem az "érveidet". húsz éve egy másik robinak voltak ilyen párásszemű hívei, a Szikora Robinak.

mellesleg vicces gyerök vagy, még mindig azt hiszed, hogy a te véleményed eo ipso "értékesebb", mint bármely másik nické, mert a másikak "pszichotikusak". ROTFL.

Princip: hja, hát egy-egy jó húzása még Frei Tamásnak is volt talán...

hurráoptimista 2007.11.29. 23:17:32

"...rólad szólnak és nem rólaM" - elnézést

hurráoptimista 2007.11.29. 23:19:44

ROTFL. - ez meg WTF?

Slime Mold: bemutatkozol az indexes nickeden is? Ha megteszed, megtisztelnél vele és akár folytatnám (meddő) eszmecserénket. Bár, ezután a szerelmes-izéd után nem lenne sok értelme...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.11.29. 23:19:57

Puzsér (Fiala stb) tényleg gáz sokszor

na de hol véleményformáló(k) ő(k)?:)

a mérték, mondom

Slime Mold 2007.11.29. 23:25:00

ugyanez az indexes nickem, egybeírva.
nem tudom, mi folytatható van, te abból, hogy vkinek nem jön be az Ordibátor, levezeted, hogy "szánalmas ember lehetsz." elvagy te magadban.
viszont Pozsonyi tényleg jó tipp. csak már ős is alig látható.

noamfan, de itt most gyárfástamásklón 2007.11.29. 23:27:21

Kedves Tetra,

Feldmár szerepeltetése a listán fatal error több szempontból is. Néhány ok, amik csak úgy most ex has eszembe jutnak:
Ő az egyetlen a 25-ből, akinek köszönhetően léteznek a világban (akár itthon, akár Kanadában) olyan emberek, akiknek jobb lett az életük az ő direkt segítségével.
Mert pontosan tudja, hogy miről beszél és mindig azzal kezdi, ha megszólal, hogy nem kell hinni neki, ő a saját álláspontját és élettapasztalatát mondja el, ha érdekel, hallgasd meg, de kételkedj folyamatosan. (és ez nem csak egy amolyan crap beoltó ellenérv, hogy jobban hasson, hanem télleg így gondolja, sőt ő is kételkedik, azt hiszem)
Mert pontosan tudja, hogy mi a különbség az \'ezotéria\' és a (természet)tudomány között, hiszen matematikusként indult...
Az LSD-ről való gondolatainak nem felszínes megértéséhez nem ártana ismerni Leary munkásságát is. (Nem a fikázásokat és a kritikát a mainstream tudomány berkeiből miután kiátkozták, hanem eredetiben elolvasni néhány korai cikkét / könyvét. És tudom, hogy mennyire kompromittálódott és kompromittálta a mainstream média a hippikorszak után, de az alapokat érdemes megismerni...)
A pszichoterápiával kapcsolatos gondolatok megértéséhez pedig Thomas Szasz-szal érdemes kezdeni (szintén eredetiben, nem a rá hivatkozó egyéb akárkikkel), mert nagyrészt jogos amit ír.
Mivel ez egy konzervatív blog, ezért bizonyos fokig érthető az álláspontotok, tiszteletben is tartható, de jobban örülnék, ha nem a személyt támadnád ilyen rettentő eccerű stílusban, hanem a működését és gondolatait próbálnád kritizálni. Szerintem jó, hogy népszerű lett, ráadásul azon kevés emberek egyike, aki konzekvensen képvisel egy meglehetősen konzisztens álláspontot, és jó, ha minél többen hallják. (Ha valakinek annyi jön le, hogy a sav jó, az nem a Feldmárról szól, hanem a hallgatóról...)
stb.stb.stb.
Ráadásul bizonyos dolgokban a ti és az ő álláspontja valószínűleg viszonylag közel állnak egymáshoz (bár nem biztos, hogy azonos elméleti alapokról kiindulva), pl. konzumidiotizmus - bármi is legyen az...
Az, hogy a világ megismerésének módjában különböztök, még nem ok a kisstílű fröcsögésre. Ő már megélte a tudományosat és a misztikusat is, míg úgy érzem, hogy ezen a blogon inkább a racionális, és elméletekkel jól körülrakott érvelések mennek.
(Nem baj, majd amikor vakarózol, hogy mitől lett vastagbél fekélyed és magas vérnyomásod a rák mellett a második válásod után, vagy a gallyra ment házasságod romjain, talán elgondolkodsz, hogy lehetnek más megismerési utak is - és itt nem a vallásra vagy bármilyen egyházra gondolok...)
Úgyhogy én nem tenném rá egy ilyen típusú listára (egyáltalán), sőt, örülnék, ha eltávolítanátok onnan, különben küldök fekete autót (nem Volgát, hanem Zilt, de ugyanabból a célból)

wice 2007.11.29. 23:31:06

ej, hurraoptimista, te kifinomult kópé. ertem mar, mi a celod. utalod a puzsert (megertem, eleg bena csavo), es ugy probalod lejaratni, h visszataszito stilusu orjongest tettetsz, elkuldesz mindenkit a picsaba, aki rosszat mond ra, kozben egekbe istenited, ahogy egy romantikus lovag imadott holgyet, es nevetseges logikai ellentmondasokba kevered magad. mindezt azzal a cellal, h mindenkiben, aki olvas teged, az a benyomas alakuljon ki, h ha ilyenek a rajongoi, puzser nyilvan megilyenebb. nagyon ravasz terv, bar tok ertelmetlen, mert h puzser egy fasz, azt mindenki tudja enelkul is.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 23:36:47

Hát van aki azt nem szereti ha Puzsért bántják, más meg a Feldmárt, harmadiknak az egész lista szar, negyediknek meg a blog. Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni.

Azért kiváncsi volnék arra a pozitív listára. :)

hurráoptimista 2007.11.29. 23:42:38

Na jó. Itthagyom wicét és slájm goldot egymással. Meg vagyok győzve; nem érdemes. Megmosolyognivalóan naiv elgondolás volt részemről azt feltételezni, hogy itt esetleg magasabb az értelmi szint, mint odakinn a nagy magyar birkatáborban. Az egyes médiaszereplők minősítésében, megítélésében differenciálni képtelen debilekkel semmi értelme polemizálnom. Persze az elegancia és a korrektség jegyében: tisztelet a kivételnek.

Végszó: aki Puzsért és Fialát Bolgár, Pozsonyi, Lovas, stb. mellett említi, azt egy másodpercnyi közös interakcióra sem tartom érdemesnek.

Sok sikert és még látványosabb összemosásokat kívánok mind1kinek.

Slime Mold 2007.11.29. 23:43:55

Ja, az érdekesebb lenne, meg előremutatóbb is, mámint a pozitív lista. Különösen, ha betartjuk, hogy legalább tízezer emberhez eljutó figurák játszanak, mert rétegjófejből én is tudok ötvenet. Lehet, üresen maradna a lista fele.

Slime Mold 2007.11.29. 23:45:48

Ismét meg kell jegyeznem, a te minősítésed pont annyit ér, mint az enyém vagy bárkié. Úgyhogy ne lepődj meg, ha nem sírom össze magam :D

wice 2007.11.29. 23:51:10

hurraoptimista, telleg dobbenetesen jo az alakitasod, de most mar abbahagyhatod. mindenkit meggyoztel.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.29. 23:53:57

OFF

hö-hö. több mint nyócezer pédzslód, több mint 200 komment. Tölgy Urat fölvesszük marketing-menedzsernek. Zsírós lettáért persze.

ON

András 2007.11.29. 23:55:38

Bocs, de az IMDB-n a Keresztapa első része a listavezető, nem a trilógia.

Amúgy kihagytátok a listáról a tahómagyarok istenét, győzikét...

Aikon 2007.11.29. 23:55:46

Gratulálok, nagyon jó írás lett! Ha össze kellene válogatni, én is kb. ezeket a figurákat emelném ki.

"szövegipari bűntényei mára teljesen megfertőzték az egyébként szabadidejében Economistot fordító HVG-t is"
Nagyon nagy, a stílus is remek!
Mégegyszer grat!

hurráoptimista 2007.11.30. 00:07:02

Meg tudnálak ölni wice. Nem wiccelek. De nem tennék ilyet. Már nem. Buddhistává lettem.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.30. 00:10:55

Na, látom, közben már lefutott a Feldmár-vita... nemtom h ki hogy van vele, én nem úgy gondoltam, hogy a Feldmár nem gáz, hanem hogy ugyanebben a spirituális pop-álpszichológia témában Müller Jóskönyv Péter sokkal gázabb. És ő tényleg véleményformáló, hatalmas bestseller kötetekkel.

Feldmár kb. ugyanaz az eset, mint Fabrícius, akire az ember leginkább úgy reagál, amikor meglátja a listán, hogy "hö?". Kell még hajtaniuk egy kicsit az ismertségért :P

Vagy most ti tképp reklámozzátok őket? ;]

Slime Mold 2007.11.30. 00:15:10

hű, ez a kapcsolat tényleg mély lehet a te Macikáddal :D

Szibarita 2007.11.30. 01:20:02

Hahaha, apafej, te rettento egy humortalan pocs vagy, csak azt nem ertem, miert ir az ilyen a nagy-nyilvanossag elott. Legkozelebb tartsd meg a szaros (kozhelyes, kispolgari) velemenyed magadnak, igazabol a kutya sem kivancsi ra.

"Bocs sracok, ez csak egy mediahack volt", hogy allna beled a fajas.

omosimama 2007.11.30. 01:27:12

te tok hulye vagy billy az volt sztem a legszellemesebb az egesz posztban

Szibarita 2007.11.30. 01:31:53

Az egesz cikkbol ugyanaz a kispolgari kozepszeruseg sut, amiert a fenti szemelyisegeket (kozhelyesen es rettento unalmas modon, de legalabb joggal) kritizaljak. Ha lehet, ne olyan ember oktasson arrol, hogy ki valo hova, aki meg a fenti emberek stiluserzeket sem uti meg, plane hogy ennek citalasaval kritizal kozuluk nehanyat.

Egyszeruen bena, sotlan es teljesseggel humortalan az egesz okfejtes.

omosimama 2007.11.30. 01:39:35

ok belatom hogy akar igazad is lehet bizonyos perspektivakbol - pl. "Ha lehet, ne olyan ember oktasson arrol, hogy ki valo hova, aki meg a fenti emberek stiluserzeket sem uti meg, plane hogy ennek citalasaval kritizal kozuluk nehanyat." hiszen

fatfuck 2007.11.29. 21:43:24
ööö...
www.southparkzone.com/episodes/1114/The-List.html

de azert a mediahekkeset el kell ismerned

complacent 2007.11.30. 01:53:19

billiboy ahhoz képest hogy senkit sem érdekel kicsit volt ma látogatottsága a blognak. A számok ellened szólnak.
De ha már ekkora orcád van: a te munkásságodat hol lehet megtekinteni? vagy ez csak ilyen arcoskodó beszólás volt és kész?

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.11.30. 01:55:51

complacent: a látogatottság még nem garancia a minöségre. Kurucinfót is 40 ezren nézik naponta. [ha nem többen]

jakobi 2007.11.30. 01:56:25

Javaslom Pörzse Sándort, nagyon ütős a csávó. Meg azt a halk szavú nácit az Éjjeli menedékből, akinek nemtom a nevét. Mészáros Tamás is esélyes.
Sisso a 25 tenyérbemászó főarc közt? Súlyos aránytévesztés. Értem én, hogy a posztoló azt hiszi magáról, utálja a feminizmust, pedig csak azt utálja, amit ő - meglepő tudatlansággal - annak hisz.

Dr Milton 2007.11.30. 02:04:22

Nos, ez a cikk nem volt semmi. Küéön öröm, hogy végre valaki ki meri mondani amit mindenki tud. Nevezetesen, hogy ki bérelte fel az albánokat Fenyő János megölésére. Ez nagy örömöt okozott, külön köszönet érte.

complacent 2007.11.30. 02:05:48

Lodovik: ez igaz. de ez a kispolgárosozás kicsit olyan, mintha a delikvens most szabadult volna valami szalonmacista esti kurzusról és eltelt volna valami extraenergiával...

gromit 2007.11.30. 02:57:41

es lengyel laszlo nincs benne az elso 25-ben?? ember, ezt gondlod at meg egyszer...

gromit 2007.11.30. 03:00:27

valamirol biztos lemaradtam, de miert is a clinton kepevel van a pilhal illusztralva?

tatamin · http://www.tatamin.com 2007.11.30. 04:12:46

Drága barétok,
nektek gálvölgyi pufi smafu?

nemkellvagta (törölt) 2007.11.30. 06:57:47

nincs is jobb a listázásnál, boszorkányüldözésnél. nekem a kedvencem volt, amikor a matulán a legellenszenvesebb nőkről csináltak listát...
dobjunk fel egész kollektívákat, van hely: atv, hírtv, napkelte, klubrádió, hetihetes, borosbochkor, törökgábor... megjegyzem, TGM inkább üde színfolt, engem nem idegesít, csak nem értem, mér veszi bárki is komolyan. aztán... ja igen: ÉS, 168 óra, demokrata? leginkább az ÉS. olvassa élő ember az ÉS-t?

nemkellvagta (törölt) 2007.11.30. 07:00:45

ja, és a gesztiért és fabriciuszért megcsókolom a seggeteket, de azért idekivánkozik még valaki. na ki? igen. Erdélyi "politikusok kurvája superman" Zsolt

legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő online portál · http://www.index.hu 2007.11.30. 07:02:09

A legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő online portált vezeti. A legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő. A legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő. A legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő. A legolvasottabb és legdinamikusabban fejlődő. Ja, az.

nemkellvagta (törölt) 2007.11.30. 07:11:18

ó,ó,ó, hogy felejthettük el: Nagy Tyereskova, hülye picsa vagyok, de nem úgy mint Kelemen Anna Kriszta? He?
addict.blog.hu/2007/11/29/pesti_est_es_a_mubraner

states 2007.11.30. 07:21:22

Hát azért ez a lista Orosz és Debreceni nélkül tényleg fércmunka. Gálvölgyit meg azért sem lett volna szabad kihagyni, mert a poénjain már az egyre hangosabb gépröhögés sem segít idétlen idők óta...

nemkellvagta (törölt) 2007.11.30. 07:25:44

jakupcsek? babarczy eszter? szaglásszunk már a puncik körül is...

Vendée 2007.11.30. 08:17:11

A pozitív 25-ös listát többen követelik. De pont ez a lényeg: a féltudású magyar elit miatt nincs pozitív 25-ös lista. A véleményformálók ma egészen vagy félig műveletlenek és/vagy hülyék. Egy részük a saját híusága rabja, a másik rész monomániás metafizikai őrült, a harmadik meg simán zsoldos.

A sok kiegészítés miatt el fog menni a lista a média csepürágói felé. Azért én javasolnám a "nagy megmondókat" inkább a listára, mint Lengyel, Jankovich, Bogár, DJ.

A puncik körüli szaglászás egyébként jó ötletnek tűnik.

Joejszaka 2007.11.30. 08:19:57

Szerintem a 26. legyen Tota W., akit gyerekkoraban valoszinuleg megeroszakolt egy plebanos (legalabbis ez sokmindent megmagyarazna).

El Condor 2007.11.30. 08:40:18

jó kis mocskolódás ez az iromány. Tökéletesen megfelel, annak a mai szemléletnek, hogy mindenkit jól leszólunk, hisz okosabbak vagyunk náluk.

Matfu 2007.11.30. 08:53:59

pár ember lassan sajnálni fogja, ha nem kerül rá a listára...
:-)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.11.30. 08:58:40

T. Szerk!

Közismert_emberek_akiket_utálok (és/vagy akiket irigylek) lista készül, vagy valóban a véleményformálók kritkai listája:?

tatamin · http://www.tatamin.com 2007.11.30. 09:02:59

Csoportosítani kellene valahogy. lehetne mondjuk:
1. Politikai kardnyelők
2. Csepürágók
3. Nemzeti megmondók
4. Liberális drem
persze másként is lehet, aztán fajtánként szavazzuk...
de igazad van states, orosz és debreceni nélkül, tényleg komolytalan...

states 2007.11.30. 09:15:59

Valóban, GYF udvari zenészeinek e két szólistája, Orosz és Debreczeni nélkül ma még nincs koncert, bár tendenciák arra utalnak, hogy hamarosan új mecénás után kell nézzenek, de ez előéletük ismeretében aligha okoz gondot...

leon, a proli 2007.11.30. 09:24:44

vágvölgyi b. andrást és para-kovács imrét is fel lehetne nyomni. ők is a magyar narancs mocsarából másztak ki. előbbi ráadásul eszelős módon azt hiszi magáról, gonzo.

ROMANI ITE DOMUM! 2007.11.30. 09:28:34

Leggázosabb még mindig ennek a förmedvénynek a szerzője. Szépséghibája, hogy ő egy ismeretlen senki, egy sokadik 0...

Vendée 2007.11.30. 09:35:34

A lista a narcisztikus intellektuális imposztotokról készült, ha egyes elemei vitathatók is. De hogy ez a "típus" jelen van, az biztos.

Flea 2007.11.30. 09:50:16

Na ennek az egésznek mi az értelme? Ja tudom már... Nem mégsem.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.30. 09:52:23

Tetra, Gabrilo,

úgy tűnik, vagy páran a listáról idejöttek kommentelni, vagy egyeseket hihetetlenül erős lelki kötelék fűz a listán lévőkhöz.

Egyébként komolyan gondolja bárki, hogy létezik bármilyen lista ami mindenki szempontjából objektív, amivel mindenki egyetértene?

Teljesen nyilvánvaló, hogy itt
1. valamiféle saját értékrend szerint lett összeállítva a lista, lásd pl. a blog neve segédletként,
2. azonkívül nyilván a szerzők személyes preferenciája alapján,
3. ha a tisztelt kommentező 0-nak tartja az itt posztolókat, magát nyilván nem, ugyanúgy, ahogy a posztolók sem magukat. Ez nem objektív vélemény csak szimpla dühöngés, amit lehet, csak szánalmas és ciki.

Innentől fogva a FIB-esek és ballib társaik feleslegesen dühöngenek, hisz simán összeállíthatnának egy listát, amit a többiek fognak fikázni, vagy sem.

Egyébként az egész poszt azzal kezdődött, hogy a sorrendiségnek nincs jelentősége, kivéve TGM esetét, azonkívül jön még folytatás. Mivel deklaráltan nincs jelentősége a sorrendnek, tök mindegy, ki van az első 25-ben, nem?

Egyébként TGM senkit nem zavar szerintem, csak nem hiteles, legfeljebb az ember fejlődési képességét demonstrálja, maximum. :)

azta 2007.11.30. 09:56:45

sosem gondoltam, hogy sasjózsit fogok olvasni index stílusban... de ez a "pubber", vagy ezek a "pubberek" ezt is megadták nekem. hála és köszönet!
...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.30. 10:06:12

Nem olvastam végig az egészet, de egyilyen listáról Fábryt kihagyni...

2007.11.30. 10:06:28

Hopp a Feldmárral nagyon mellétrafáltál ...
Mégha gáznak is tartod, nem igazán véleményformáló, amúgy rettentő felszínes és sztereotípiákkal dobálózó amiket írsz róla.
Ja és megjegyezném, hogy egyáltalán nem vagyok a híve, vannak gondolatai amikkel szemben erős fenttartásaim vannak, kicsit hatásvadász is az ember, de összességében egy intelligens, nagyon érdekes figurának tartom, lehet tőle tanulni ...

mtomi 2007.11.30. 10:13:11

Tóta W., Baló, a magát az 1998as választási eredményeket látván élő adásban kis híján elbőgő Ágh Attila. Van még aki beférne a top50be.
Amúgy szerintem elég közepes és hullámzó a cikk stílusa, a szellemesség pedig gyakran erőltetett, de a gyárfás miatt riszpekt ;)

hibkon 2007.11.30. 10:22:04

CSONKA PICI!!!Ő megmondta, h ding-ding-dong-és ezért itt a helye:)

dixi 2007.11.30. 10:30:36

Kedves Konzervatórium, és kommentelők!
Egyetértek azzal, hogy a felsoroltak (+ az a pár száz aki kimaradt) orbitális faszmalacok de tényleg nem telik ki tőletek, tőlünk (tőlem) legalább egy tízes lista olyanokról akik "értékelhetőek" mint véleményformálók?
Vagy no more hope? Vagy már egy pillanatra se tudunk kilépni a szaráradat sodrából, szétnézni e kies tájon és (ideológiai beállítottságunktól függetlenül) rámutatni akár kevés darab személyre, dologra, jelenségre, hogy na ja, ez azért egész rendben van?
Fikaland forever?

körte 2007.11.30. 10:45:32

Frei Tamást újra, legyen kétszer a listán! ...még büszke is lenne rá :)

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2007.11.30. 10:48:18

Tóta W., aki ismert lett, amikor huszonévesen frappáns, polgárpukkasztó stílusban fikázta a valóban szar tévéműsorokat. Aztán kicsit lejáratta magát, amikor folyamatosan azon értetlenkedett, hogy a tanyasi nyugdíjas néni miért a Lagzi Lajcsit nézi a tévében, nem pedig Heideggert olvas, viszont amikor egyesek kitalálták, hogy Tóta mindenben kompetens, akkor szaladt el vele a ló végleg.

Korlátozná a választójogot, korát megelőzve már évekkel ezelőtt gumilövedéket követelt az anti-Kendermag tüntetőknek, mindezt a liberalizmus nevében.

Önbamát agnosztikusnak vallva nem érti, hogy hihetnek el komoly felnőtt emberek oyasmit, hogy Jézus meghalt értünk: mivel ez empirikusan nem tapasztalható tény, valószínűsége szerinte Pumukli létezéséével egyenértékű, amit fennen hangoztat is.

Politikailag vág jobbra is meg balra is, de azért Gyurcsány nagyon szimpatikus neki, szerinte éppen ő az a politikus, aki még "nem őrült meg", és mellesleg kormánypropaganda készítésében is segédkezik. De legalább bevallja, és megmagyarázza.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.30. 11:04:50

Ha Tóta W meg Bojtár B akkor rakjátok fel Borókait is, aki kormányszóvivőből lett egyből független tényfeltáró. (Batiz miért nem fut ilyen pályát?) Bojtár és Tóta mikor lesz kormányszóvivő.

Amikor mindenki szar az már problémás, tudjátok az egyszeri vicc... egy őrült száguldozik... egy?! mindenki...

Nekem nem tetszik Lánczi, unom a nekem erőltetett okfejtéseit, de nem vonom kétségbe soha kiemelkedő intellektusát. Stumpf dettó. Levonom az elviselhető narancsos farkat és használható dolgokat mond.

Fábry is addig lovalta magát bele a kiegyensúlyozásba, hogy mára teljesen elhülyült:
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=198654

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2007.11.30. 11:12:55

Hm. Talán érdemes lett volna még egyet aludni ennek a posztnak az ötletére. Most nem feltétlenül a személyes ízlésbeli dolgokra gondolok, de végső soron miért ne: én mondjuk Gesztit, UP-t és Feldmárt nem tartom gáznak, sőt, szerintem Kéri - túl a 90-es évek politológus-hőskorán - jóval visszafogottabb már.

De egyrészt találóan jegyezték meg többen, hogy a bejegyzés úgy támadja UP kapcsán az indexes stílt, hogy közben maga a műfaj echte indexes-matulás találmány (tudom, Tetra, önirónia, de őszintén szólva én ebből nem sokat éreztem).

Másrészt azért vannak itt eléggé sommás, sőt, sértő megállapítások. Feldmár a szakmája szégyene, a Magyar Narancs erkölcsi fertő - azért ilyeneket nem kéne.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.30. 11:28:19

TGM meg a leghitelesebb anarchista of ever. :)

Pályáját figyleve egyre inkább annak tűnik: álcázás, megtévesztés, zavarkeltés.

(Matula.hu utánérzésről meg ne is beszéljünk a poszt kapcsán.)

korn · http://www.hellorepublic.com 2007.11.30. 11:36:02

Mint az érintett és legalább általatok is hypeolt hellorepublic blog egyik készítője, akinek az írásai bizonyára egy "kezdő kommunikáció és pr-szakos egyetemista iskolaújságról alkotott elképzeléseire, megaciki erőltetett beszólásaira" emlékeztetnek titeket, szeretném megköszönni a destruktív kritikát. Végre felnyitottátok a szemem, de így sem látom, hogy az öncélú fikázásaitok (amiknek a stílusa nagyon is hajaz az Indexére, csak ők nagyságrendekkel eredetibbek) többek lennének megaciki erőltetett beszólásoknál.

varsa2007 2007.11.30. 11:41:44

hurráoptimista a világ legszarabb arca, kész.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 12:14:49

urbangeri: mi sem vonjuk kétségbe mondjuk TGM intellektusát. De mégsem ugyanaz minthogy Lánczinak nem szereted az okfejtéseit, mert Lánczi nem ajnározza a RAF-ot. Ez azért jelentős különbség...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 12:19:25

Pók: Tótára evégett gondoltunk is, és főleg a kormánnyal állami zséből aufklérista rajzfilmet, az dobott egy kicsit a dolgon... meglátjuk, belefér-e a következő körbe:)

Tarzaan 2007.11.30. 12:22:57

Sváby Andrást és Havas Henriket mindenképp hiányolom. + úgy az egész Heti Hetes/Napló/Fókusz stábot. Még itt lenne a helye Mónikának, Kerényi Imrének és Bencsik Andrásnak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 12:23:26

romani ite domum: és te mégis ki a lópikula vagy? rólad sem tudunk semmit mégis úgy járatod az orcádat mintha lennél valaki:(

Gino és az oláh család 2007.11.30. 12:32:09

Rettenetesen hiányzik Vásárhelyi Mária és Juszt László!
Hirtelen ők jutnak eszembe (de ők mindenképp!)
Béke!

Gino és az oláh család 2007.11.30. 12:33:55

Ja,és természetesen Német \"imádunktégedóédesjézus\" Sándor!

Szibarita 2007.11.30. 13:02:31

"Bejegyzésünk célja, - a provokáción és szórakoztatáson túl - hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mekkora felelőssége van egy közszereplőnek, véleményformálónak, és hogy mekkora felelősséggel jár a közszereplés önmagában."

Az irastudok felelossege, borzaszto regen hallottam utoljara ezt a kispolgari kocsogseget. Es meg te kritizalod Gyorgy Petert (aki valoban a legnagyobb kocsog talan az egesz foldkereksegen).

hurráoptimista 2007.11.30. 14:10:50

kdnp666:

neked meg a keresztény demokrata sátánista kurva anyádat, kész.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 14:17:32

ez a kispolgárság nálad valami becsípődés lehet béla:(( te talán a szellem kiemelkedő arisztokratája lehecc:(
(vagy télleg valami szalonmarxista...)

Dr. Hovánszki Ernő · http://pszichologia.lap.hu 2007.11.30. 14:39:52

Feldmár András nevének megcsúfolása szégyen, gyalázat. Végigolvastam a hozzászólásokat, szerencsére láttam, hogy a szerzők némelyike már elhatárolódott attól az egyéntől (Tetra?) aki ezt az embert meggyalázta. Szégyen, gyalázat, kérlek vegyétek le az oldalról! Jobb későn, mint soha.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.11.30. 14:47:25

A helyzet nyilvánvaló! Nemrég volt itt egy habos fikázás a Féltudású Elit indexes cikk kapcsán. Miután sajátságosan igyekeztek a földbedöngölni a gyerekek a cikket, közben úgy felhúzták magukat rajta (mégiscsak hatással volt rájuk), hogy valamiért azt gondolták, majd ők akkor elkezdik összeállíani a "listát", majd ők megmondják hogy mi a tuti, ettől lesz jobb a közélet.
De elmondom a frankót. Ettől nem lesz jobb a közélet, ettől csak ez a "blog" süllyedt mélyebbre; lassan integethettek a kurucinfósoknak, szinvonalban ez a post már közelít, pedig nem könnyű olyan mélyre süllyedni. Talán még a címeket, telefonszámokat rakjátok ki, gyerekek! Én azt gondoltam hogy a konzervativizmus nevű betegség csak 60 fölött támad erősen, de úgy látom már fiatalabbak körében is erős az agypusztulás kis hazánkban. Maradi tisztelettel: Bölcs Lázadó

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 14:52:17

Kedves bölcslázadó, látom a figyelmes, és alapos olvasás nem az erősséged. Tessék az inkriminált cikket (tetráét az indexesről) nocheinmal átfutni, és akkor észreveheted, hogy nem öncélú támadás volt, hanem kiemelte a pozitívumait is.
A konzervatív dolog betegségnek való minősítésére nem kívánok hosszan reagálni, de legalább láccik hunnan gyüttél. Valószínűleg nem tudsz sok mindent a konzervativizmus nevű betegségről:((

Slime Mold 2007.11.30. 16:15:31

hát igen, ez a szerencsétlen balfasz fiala is bőven belefér...

kitolas.blog.hu/2007/11/29/hazinyulra_lovunk_fiala_janos_szerelmes_

Vendée 2007.11.30. 16:56:25

Szegény ballerek, mostanában már csak hányni jár beléjük a lélek.

hhh. 2007.11.30. 16:56:37

hmmm, nem tudom, írta-e már valaki, de szerintem a nő is kevés ezen a listán...
én rátettem volna Hernádi "kurva vagyok, de büszke" Juditot. szerintem elég erőteljes háziasszonyvéleménymentalitásformáló erő.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.11.30. 17:11:58

Mégis mire konzervatívsznoboskodik itt a fiatalság? Magyarországon a konzervativizmus ma egyenlő a sátánizmussal.
Mihez akartok hűek lenni, miféle hagyományokhoz, értékrendekhez?

1. Az Árpádokhoz? Hát azok az idők már elmúltak, de ijász szakkörbe még lehet nyomulni, de a politikához annak nem sok köze van!

2. Oszmán birodalom? Hát azok az idők is elmúltak már, bár remek török fürdőink vannak, oda is lehet menni, a legtöbb már koedukált! A politikához ennek sincs köze.

3. Osztrák magyar monarchia? Akkor voltak a szép idők, igazodjunk ahhoz? Legyen a német nyelv kötelező megint?

4. Legyünk a náci németország seggrepacsi-pajtásai megint? Küldjünk halálba 200.000 magyar katonát 2000km-re a hazát védeni, akire meg rámondjuk hogy zsidó azokat meg deportáljuk, égessük el? Erre legyünk büszkék? Ehhez kell igazodni, gyerekek?

5. Legyünk komcsik? 40 évig nem volt elég, igazodjunk akkor hozzájuk, ezt jelenti a konzervatív értékrend?

6. Az újkapitalista, újgazdag, vadkelet stílus a nyerő, a szoliból, használtautókból meggazdagodott kisgengszterek és westendes eladó lányok világa a nyerő, nagy autó, nagy fekete bmw, dokkbajárok bulizni két csík kokain óránként? Hát ehhez meg nem kell konzervatívnak lenni, ez éppen most megy.

7. Vagy kanyarodjunk mélyebbre, törzsi, sámáni hagyományokhoz, esetleg meg se álljunk a szíriuszig, grespik lászlóval a fedélzeten? (Tényleg, Grespik ügyvéd úr miért nincs a listán? Igazi velős elmebeteg).

Tehát, summa summárum, én úgy gondolom, olyan gyalázatos, szégyenteljes országunk történelme, hogy ma egyszerűen NINCS mire büszkének lennünk! Nincs mihez igazodni! Ezért RÖHEJ a konzervativizmus Magyarországon. Nézzünk szembe a bűneinkkel, és lépjünk túl rajtuk! Ne ragaszkodjunk vélt, vagy valós értékekhez, mert ilyenek, a gulyás levesen kívűl _NINCSENEK_. Szar ezt belátni, de 1000 év óta nem tudtunk semmi értelmeset csinálni a rubik kockán kívűl. Az meg nem konzervatív, hanem innovatív.

Éppen ezért Magyarországnak megújulásra van SZÜKSÉGE _VÉGRE_ Ne tegyetek keresztbe a modern, nyitott szemléletmódnak ezzel a felfújt, divatkonzervatív sznoboskodással meg fikázással. Ne szemeteljétek az agyatokat. Nem arról van szó, hogy holnaptól mindenkinek egymást kell dugnia az utcán nemtől függetlenül bekokózva, és ezt büszkén kell vállalnia, ne essünk át a ló túloldalára, hanem egyszerűen FEJLŐDJÖN már ez a nyomorult, szerencsétlen, hányattatott sorsú ország. Konzervativizmus, itthon? A legrosszabb vicc, amit hallottam.... :-D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 17:20:39

Fú baszod, téged a fejedre ejthettek és lehet hogy nem is eccer:-(((

Lehet hogy lázadó vagy, de a bölcsességed egy 15 éves szalonballer szintjén marad:-((( Tán az vagy?:(((

Egy lájtos felsorolás a teljesség igénye nélkül a kötelező német nyelvvel elnyomó monarchiából:

Ludwig Boltzmann, Franz Brentano, Rudolph Karnap, Edmund
Husserl, Ernst Mach, Alexius Meinong, Karl Popper, Moritz Schlick és Ludwig Wittgenstein a filozófusok; Kurt
Gödel, Hans Hahn, Karl Menger és Richard von Mises a matematikusok; Eugen von Böhm-Bawerk, Gottfried
von Haberler, Friedrich A. von Hayek, Carl Menger, Fritz Machlup, Ludwig von Mises, Oskar Morgenstern,
Joseph Schumpeter és Friedrich von Wieser a közgazdászok; Rudolph von Jhering, Hans Kelsen, Anton
Menger és Lorenz von Stein a jogászok; Alfred Adler, Joseph Breuer, Karl Bühler és Sigmund Freud a
pszichológusok; Max Adler, Otto Bauer, Egon Friedel, Heinrich Freidjung, Paul Lazarsfeld, Gustav
Ratzenhofer és Alfred Schütz a történészek és szociólógusok; Hermann Broch, Franz Grillparzer, Hugo von
Hofmannstahl, Karl Kraus, Fritz Mauthner, Robert Musil, Arthur Schnitzler, Georg Trakl, Otto Weininger és
Stefain Zweig az írók és műkritikusok; Gustav Klimt, Oskar Kokoschka, Adolf Loos és Egon Schiele a festők
és építészek; valamint Alban Berg, Johannes Brahms, Anton Bruckner, Lehár Ferenc, Gustav Mahler, Arnold
Schönberg, Johann Strauss, Anton von Webern és Hugo Wolf a zeneszerzők közül.

Ennyi szart termelt ki az elnyomó OMM.

De nincs mit konzerválni te meg ilyen innovatív lázadó vagy:((

Öcsém, a balosokban télleg nincs semmi fantázia:-((((

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.11.30. 17:26:39

Öregem, én egy szóval nem mondtam, hogy ezek az emberek "szarok" - én csak azt kérdeztem: Mire legyünk büszkék? Tehát akkor az örök depressziós Wittgenstein és kis osztrák barátaira? Tehát Hitler és Schwarzenegger is belefér, mint osztrákok, vagy csak a monarchia idején élőkre gondoljunk most? Miből gondolod hogy szerintem a monarchia szar volt? Nem éltem akkor, nem tudhatom. Miért skatulyázol balosnak? Nem válaszoltál a kérdésre: Mihez igazodjunk, kedves konzervatív fiatalok? A monarchiához? Mert akkor nagy szopóban vagyunk, csúnyán megváltozott a világ! Mobiltelefon, Internet, Globalizáció, soroljam? Mit tegyünk? Itt már csak a ludditák segíthetnek? :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 17:31:25

Úristen te sutább vagy mint gondoltam:(( Mihez igazodjunk, mik a hagyományok, stb...

Egy kis olvasnivaló kezdetnek:

valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=271&lap=0

ha végeztél jelentkezz:(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 17:32:05

mellesleg svarcenegger a háború után született akkor már jóideje nem volt monarchia. Öcsém neked komoly problémáid lehetnek ott fejtájékon:((

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 17:35:19

De nem mellesleg itt találhatsz néhány írást mihez is "igazodunk". Te mihez? a lázadáshoz vagy a kitalált bölcsességedhez?

Bokros 2007.11.30. 18:02:49

BL eléggé jól leírta!! Végre egy fasza írás. Nekem is ezek a kérdéseim vannak. GP: Azt irta hogy "Tehát Hitler és Schwarzenegger is belefér, mint osztrákok, vagy csak a monarchia idején élőkre gondoljunk most?"
Tehat olvasd at o is azt kerdezte hogy "csak a monarchia idejen elokre gondoljunk most" ?!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 18:24:47

ok eltoltam. Őszöd kísért.

Mindettől függetlenül Bölcs Lázadó hozzábüfögése egy másodikos gimnazista szellemi szintjén kapargatja alulról. Ilyen butus felvetéseket a konzervatívokkal szemben legalább 2 éve nem hallottam, amikor valami szipus pank próbálkozott okoskodni:((

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 18:33:19

Lássátok kivel van dolgotok. ugyan a blogon jónéhány írás van erről, de mégis...

Szóval a konziknál az egyik központi fogalom a hagyomány. Ez nem a mákos tészta meg a busójárás, hanem a hagyomány politikai-erkölcsi és episztemológiai fogalom. Ugyanis a konzik jellemzően szkeptikusak az egyéni ésszel, értelemmel szemben, a racionalizmust meg kifejezetten rühellik. A gyakorlat, ami bevált, mindig többet foglal magában, mint amennyit egy okostóni meg tud fogalmazni, annál meg pláne, amit egy forradalmár vagy nagy reformer az íróasztalnál kidolgoz. Ezért a felhalmozott tapasztalatokban jobban bízik, mint egy vagy néhány egyén rációjában és újítási vágyában.
Korántsem bölcs lázadó kérdései azért csacskaságok, mert ilyen kijelölt "legjobb forma" és "legjobb megoldás" dolgaik az ideológiáknak vannak - a konziknak nincsenek. lásd még Arisztotelész: politika, ott sincs egy kitűntetett államforma ami király, hanem vannak jó és rossz formák.
Jellemzően az egyensúlyozást követik, épp a praxis/phronesis alapján, ezért nincs egy absztrakt ideájuk, dogmájuk, ideológiájuk, amihez a valóságot hozzá kívánják igazítani.

In short.

Antipolitológus 2007.11.30. 19:39:17

Fogadok, hogy politológus vagy! Nem gondolkodtál még el azon, hogy hasznosabb lenne valami rendes szakmát szerezni? Gondolkozz, sohasem késő váltani! Vagy talán titokban arra vágysz, hogy ugyanolyan megmondóember legyél, mint akiket a cikkedben fikázol?

Bölcs Lázadó 2007.11.30. 20:11:47

Minden kedves konzarvatív fikázónak ajánlom elmetágításra az alábbi, ingyenesen letölthető kötetet. Nem tudom, az angol nyelv ismerete hozzátartozik-e a mai magyar konzervatív értékrendhez, de amennyiben igen, úgy nem fog gondot okozni a regény elolvasása!

en.wikipedia.org/wiki/Rainbows_End

Mivel tudom, sosem vennétek meg boltban, ezért visszautasíthatatlan segítség jön: ingyen elolvasható itt:

vrinimi.org/rainbowsend.html

Azt kellene már végre észrevenni, hogy egyesek képesek néhány száz évvel a jövőbe előrelátóan kutatni, ahol már nem érvényesülnek ezek a berögzült formaságok, bármiről is legyen szó. Egyszerűen értelmét veszti ilyen kontextusban bármelyik ma élő politikus, párt nevéről beszélni, valahogy úgy válik értelmetlenné, ahogy a mai magyar társadalom bálnavadászathoz való viszonyának vizsgálata.

Mondok egy példát, hogy megértsd.

Ha most elmehetnél isz. 2400-ba, vagy 3000-be, kicsit körülnézni, pár száz, vagy ezer évvel későbbre, akkor hidd el nekem, hogy eszement liberális, futurista pszichopatáknak találnád még az akkori konzervatívokat is, akik azt szajkóznák, hogy "bezzeg 2700-ban még rend volt" - már ha lesznek ilyenek... Én nagyon remélem, hogy nem :D Gyerekek, akárhogy is erőlködtök, az idő megy tovább... :D Bár igaz, hogy bizonyos országokban sokan tesznek azért, hogy lassabban, döcögősebben, sűrűs-csomósan vánszorogjon csak... Én ezt látom Magyarországon értéknek (nem az enyémnek) - a begyöpösödött, maradi, jól kiszámítható viszonyokat - itt nem változott semmi az elmúlt pár száz évben, és a következő pár százban sem fog valószínűleg sok minden. Igazi konzervatív paradicsom ez a hely! A "többiek" meg húzzanak "haza", nem igaz? :)

Összefoglalnám mi az, ami eszembejut Mo-ról konzervatív viszonylatban:
1. "Eddig is jó vót ez így, ezután is jóú lesz! Nem kell itt variáni!"
2. "Mocskos ...-k! "
3. "Bezzeg ha nem lett VOLNA .... akkor nem itt tartanánk!"
4. "Ez nem Amerika!"
5. "Azt hiszed külföldön jobb, ott sem kóbászbú van a kerítés!"
6. "Zsírság"

Az ilyen pöffeszkedő kis politikai ambícióktól fűtött hatalomjóskák, mint ennek a blognak néhány szerzője pedig képtelen lesz nem hogy a jövőt, száz ill. ezer évek távlatában elképzelni, hanem sokszor a puszta országhatárokon túli világot elképzelni magának. Mindezt divatból és hatalomvágyból - nos, legyünk konzervatívak: belátom, sokan közülünk nem voltak képesek túl messzire evolucionálni banánfaló őseinktől. Vissza a fákra, a paradicsomba! Alma helyett együnk banánt! =D

Antipolitológus 2007.11.30. 20:21:43

Kedves Bölcs Lázadó! Ne haragudj, de szerintem gőzöd sincs a politikai eszmerendszerek kialakulásáról; a napi politikát pedig folyamatosan összezagyválod az ideológiákkal. Szerintem is tájékozódnod kéne még egy kicsit. Ui: A politológusok akkor is tegyék magukat társadalmilag hasznosabbá, és tanuljanak rendes szakmát!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2007.11.30. 20:22:31

Bölcs Lázadó,
neked annyi eszed van, mint egy marék cserebogárnak, ebből a félig játék, de fő vonalában helytálló cikkből hogyan jutottál el ilyen hülyeségekig? Mitől vagy így beszarva?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.11.30. 20:49:48

Beleborzongtam az emberi butaság újabb, eddig fel nem térképezetlen mélységeibe.... Köszönöm nektek ezt a kalandos felfedezést, hogy megismerhettem az igazi tökfejű mély sötétség forrását - ha rosszindulatú lennék, azt mondanám: maradjatok ilyenek, amilyenek vagytok - de az igazság az, hogy nem érdekel a téma többé.

Szeretném megjegyezni, hogy aki ezután a kommentem után is válaszokat intéz nekem, ahelyett hogy a saját kis tiszavirág életét élné, az részemről automatikusan az "évődő seggnyaló" kategóriába kerül - úgyhogy innentől intézzétek el egymás közt, gyerekek. =D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 20:58:12

Dehát kérdeztek és válaszoltam a kérdésre:( Ezt a "szerezz rendes munkát" etc. legutóbb a Munkás-Paraszt uralomért harcoló pionírok arcábul hallottam:(( (Ja, és kuka jánoséból)

ps. nem vagyok politológus.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 21:08:05

Mi van bölcs lázadó? Beszartál?:)) Félsz hogy valaki reflektál és válaszolnod is kéne? Vagy a "hatalomra törésünktől" félsz netán?

"Azt kellene már végre észrevenni, hogy egyesek képesek néhány száz évvel a jövőbe előrelátóan kutatni, ahol már nem érvényesülnek ezek a berögzült formaságok, bármiről is legyen szó."

1) obskurus okfejtésedet megvilágítanád-é egy icipicit? hogy konkrétan tudhassuk mi a lónyálról beszélsz. Különben meg rossz hírem van, a Konzervatórium szerzői beszélnek angolul (is):((( (édösfiam szerintem én kicsit jobban is mint te, de megelőlegzem neked: van néked valami nívós angol munkád, vagy csak a pici szádat jártatod?:))
2) ez a "vannak akik már most meg tudják mondani a jövőt"... ilyenek mindig vótak; vót olyan aki fajilag tiszta társadalmat vízionált, volt aki osztálynélkülit, hatalom nélkülit, stb.
És a boeing meg a tamagocsi azért a nagy problémákat továbbra sem oldja meg.

Azt azért megkérdem Te mégis hova haladsz ilyen hévvel (meg ilyen mértéktelen butasággal)?

ps. én nem könyvet küldtem, hanem cikket, nem angolul, hanem magyarul. Sikerült átvergődnöd magad rajta?
Kérdésedre válaszolva...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 21:13:34

szájönszfiksön könyvet ajánlgatsz itten?:)))) Nemá:)))) Oké, megnézek három rész sztártrekket azonnal.

Megfulladok a röhögéstől:-DDDD

Carlos77 2007.11.30. 21:24:51

Tényleg az a szomoritó B.L. kirohanásában és fikázásában 1. offtopic
2. Célozgat a HALADÁS mindenhatóságára (ami elbukott tévút) és a pozitiv diskurzus jővőképpéről (a konzik a kézifék húzogatok) miközben szerintem gőze sincs a globalizációról és a jelenlegi "közlegelők tragédiájáról" csak felteszi a scifi rózsaszin szemüveget és minden megoldódik, nem lesz több lib-konzi csak Word peac...

Carlos77 2007.11.30. 21:38:08

Közben nem látja hogy a média által közvetített közszereplős vélemény-hang-arc-adók, mit képviselnek. Tulajdon képpen tök mindegy kit szeretsz és kit nem, kinek hiszed el mit böfög ki magából "szellemi produktum allatt" a jó fej beszólástól az alkotó munkáig, valakinek biztosan nem fog tetszeni amit mondasz,

Közben nézd! a reklámot és légy jó fogyasztó!

dekoninckx (törölt) 2007.11.30. 21:49:57

Bocs, hogy hívatlanul belekotyogok, de meg kell jegyeznem, hogy szájönsfiksön és science fiction között van különbség... Startrek vs Alapítvány, ha mond valamit az utóbbi cím. A "science" nem csak mérnöki tudomány lehet (ld: Alapítvány) és nem csak rózsaszín szemüvegen át láttathatja a jövőt vagy a jelent (ld: Dűne, 1984). Valós problémákat boncolgatnak a valóságtól elrugaszkodott környezetbe helyezve (= újabb nézőpont és megközelítés). Nem sokkal alávalóbb mint a filozófusok munkái.
Ja, űrutazásról álmodozó sci-fi író alkotta meg a távközlési műholdak koncepcióját még a negyvenes években... megfulladok, de nem a röhögéstől, hanem szomorúságtól elszorult torkom miatt, amit az amúgy kétségkívül rendkívül művelt és széleslátókörű GP hozzászólása váltott ki; bár nyilván a hullámat még belerúgásra sem méltatják itten.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 21:53:50

És neked kedves dekoninck mégis mit ártottam?

Turbulencia (törölt) 2007.11.30. 22:05:31

Bölcs Lázadó ugyan hülyeségeket beszélt, de nem elegáns, ha valaki annyira felhúzza magát, mint Gabrilo Princip. Van színvonalas sci-fi is, például (bár nem valószínű, hogy a Rainbows End ebbe a kategóriába tartozik).

Feldmárról: egész addig értelmesnek tűnt, amíg azt nem olvastam tőle, hogy adott esetben jó ötlet lehet, ha az ember megissza a saját vizeletét. Lehet, hogy a hagyományos pszichiátria gázos, de Feldmár sokkal gázosabb...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 22:09:03

Turbulencia: ez is igaz. Már megint péntek van, már megint iszom és közben kommentelek:((( Ennek eccer már lett itten csúnya vége a blogon. Majd türtőztetem magam:)

józan 2007.11.30. 22:14:43

Úristen,a kurva életbe mi ez a senkik gyülekezete itt bazmeg,kik vagytok ti?Leszóltok tanult,intelligens népszerű embereket,azt nemmondom hogy nincs igazság ebben a nem is tudom minek nevezzem:szószedetben,de felháborító hogy névtelen senkik az áltudásukkal és a hatalmas élettapasztalatukkal osztják a temérdek észt.Van egy SANDA GYANÚM,hogy ti az értelmiségnek még csak a közelébe sem értek,csak megtanultátok amit sokan az internet világában:álcázni a hülyeséget.
Ja és ez a szar nyílvánvaló hogy erősen a jobboldal felé húz,innentől kezdve ugyancsak no comment.Mert akivel itt a sort kezdeni lehetne a legesleggázabb magyar értelmiségi az bizony az "isten" Orbán Viktor.

Ez a legnagyobb baj az internettel,hogy olyanok is _szóhozjutnak_ és _észtosztanak_ akiknek kurvára nincs érzékük ehhez,és amúgysem kíváncsi senki a véleményükre,ezért bloggolni kezdenek.De minek?!

Antipolitológus 2007.11.30. 22:15:35

Azért a komcsik is tudtak időnként jókat mondani... Ettől függetlenül jelenlegi eszmei(?) leszármazottaik azért még belefér(né)nek a fenntebb közölt listába. - Aminek témájától már rendesen eltértünk.

Krapulax 2007.11.30. 22:15:47

ez a bejegyzés csak kevéssel lőtt túl a 168 óra színvonalon...

Antipolitológus 2007.11.30. 22:25:22

"amúgysem kíváncsi senki a véleményükre" - Igen, azért is járunk "csak" 300 komment körül... (Ui: Előző bejegyzésemben Gabrilo egy korábbi válaszára reagáltam, bocs, hogy elsőre nem derül ki belőle.)

dekoninckx (törölt) 2007.11.30. 22:30:49

Kedves GP, nem ártottál semmit, Turbulencia megelőzött a válasszal. Az ivás persze elég mentség.
Az meg igaz, hogy pl. Tetra elég fiatal (vazz, én is), de majd beérik és megfontoltabbá válik. Ugyanúgy, mint OV. Meg GyF, Steve Jobs, Bill Gates és GW Bush, csak hogy politikailag korrekt legyek. Addig meg hadd koptassa az oroszlánkörmeit a 25 médiasenkik hátában, nem kell ezen kiakadni.

Józan: szerintem azért jó, hogy mindenki oszthatja az eszét a blogokon, mert könnyen lehet, hogy felbukkan valami értelmes/új/elgondolkodtató gondolat, amiről hagyományos csatornákon át nem szereznél tudomást. Ha meg nem, akkor is, még az ellenvélemény és egyet nem értés is formálja az egyet nem értő gondolatvilágát.

Turbulencia (törölt) 2007.11.30. 22:31:04

józan: értelmesebb lenne, ha a tanultságot nem az ismertségen mérnéd. Naná, hogy a konzervativizmus a jobboldal felé húz. Orbán Viktor nem "isten", de ha jobban megnézed, politikusok egyáltalán nincsenek a listán.
Hozzáállásod teljesen tipikus a liberálisokra: elvileg a szólásszabadságért harcoltok, a gyakorlatban csak az érdekel titeket, hogy mindenki más kussoljon.
Van egy rossz hírem: nem fogunk.

józan 2007.11.30. 22:39:35

Nyílván nem abban mérem,nem is írtam volna ide hogyha a 25 névből 18 nem csak azért lenne itt mert egy liberálisbaloldaliértelmiségiakinekneveisvan, emiatt szúrja a szemünket.Mert ez lerí de nagyon.

Turbulencia:addig nem is lenne baj,csak ne beszélnétek annyi hülyeséget.

dekoninckx (törölt) 2007.11.30. 22:46:02

Szerintem a kiindulópont is gáz: a Huszonötök nagy része miért lenne "véleményformáló"? Szerintem annak is örülhetnek, hogy lyuk van a seggükön (Alföldi), amivel a székletüket tudják formázni (Fridi), nemhogy mások véleményét... (Frei)

Turbulencia (törölt) 2007.11.30. 22:47:02

józan: ha hülyeségeket látsz, akkor légyszi konkrétan jelezd. Szükségünk van a liberálisokra, mert unalmas lenne egy konzervatív blog, ha mindenki egyetértene...

De az, hogy "névtelen senkik vagytok" nem érv.

Carlos77 2007.11.30. 22:47:29

És az egész postott csak rágerlyedős önreklámnak szántuk és eddig tényleg nagyon bejött. Turbulencia ott a pont...

józan 2007.11.30. 22:14:43 szivesen moderálám de ez csak minket erősit...

Aki képes így kiakadni az mondjon már véleményt arról, hogy miért?És kinek a védelmében áll ki?(páran értelmesen megtették már) Ne csak ugy bele a semmibe... ez itt a blog világa lehet indokolni.

Vendée 2007.11.30. 22:50:17

józan,

ezen a listán egy művelt van, TGM, de talán mindegyik intellektuális imposztor - nyilván érted mire gondolok, hiszen olyan tanult, stb. vagy.

ps És a konzervatívok jobbra húznak? Ne mán! Ekkora megfigyelést!

józan 2007.11.30. 23:11:36

Igen,ez fontos Vendée hogy ki merre húz mert ha valaki annyira okosnak érzi magát hogy kiállítson egy listát a leggázabb értelmiségről,arról minimum feltételezem hogy pártállás/szimpátia nélkül teszi azt.
Carlos77:azért akadtam ki mert eléggé alaptalan és HÜLYESÉG amit ideírtatok.Nincs indok egyszerűen hülyeség.Hülyeség azt állítani tgpről hogy két lábon járó ideológiai kaleidoszkóp.Hülyeség azt állítani Feldmárról hogy A legidegesítőbb ezoterikus guru,aki a szakmája szégyene,és a legtöbbet tette azért, hogy a pszichológiát áltudománynak tartsák az emberek.Hülyeség azt állítani verebesről hogy a Heti Hetes konstans „függetlenje”, ide is-oda is rúgok embere.Pont pont pont
Ezen nincs mit magyarázni,szimplán hülyeségek.Idegesítő hülyeségek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:16:25

Miért van az hogyha a libberek szólásszabadságról beszélnek mindig a gyűlöletbeszéd-törvény jut eszembe?:((

nomindegy. Akkor tervezet a következő poszthoz, közkívánatra:

"A hazát CSAK OrbánViktor mentheti meg"

itt a józanok kiélhetik hétvégi orbánozási vágyukat.

(de nekem ma estére mán elég a bor meg a blúz:))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:19:10

józan, segítek:

A fejlécnél ott van hogy Konzervatórium. Szerinted mit jelent? Webes forradalmi pikniket?:(

Összefoglaló 2007.11.30. 23:21:04

A több mint 300 hozzászólás közül gyakorlatilag néhány személy az, aki mérvadó:

- Gabrilio Princip (bár kicsit szemfedős)
- Dh
- Turbulencia
- Dekonick
- Bölcs Lázadó (kicsit erős, de befér)
- Egyiketsem
- Antipolitikus (határeset)

Akik mélyen az elvárható szellemi szinvonal alatt teljesítenek a témában (ha úgy tetszik: A \\\"leggázabbak\\\":

- Tetra (lehet csak nagyon fiatal)

(hopp ez rövidebb lista lett)

És a többiek pedig: \\\"A Nép\\\".

A fentiekből látszik, hogy hiába van több mint 300 hozzászólás (ami nyilván nem a cikk szinvonalából, hanem a listázottságából fakad, senkit ne tévesszen meg - egymillió légy nem tévedhet, akkor együnk szart? ugye...) - valójában csupán néhány hangoskodó csuszamlós nyálveréséről van szó, a többiek lélegzetvisszafojtva nézik, néhányuk pedig fel-felugrál csaholva egy-egy falatkáért.

Pók megjegyzése elgondolkodtató: Tóta W-t próbálja láthatólan egyoldalúan negatív kontextusba helyezni, és itt szeretném felhivni a figyelmet mindenki számára, hogy milyen érdekes, hogy a kommentje gyakorlatilag változtatás nélkül, egy balos számára Tóta dícsérete, egy jobbos számára Tóta gyalázása. Ugyanazok a szavak, mondatok, csak a szótáraink mások - belül. Ezért beszéltek el egymás mellett, ezért fröcsögtök, ahelyett hogy egy jót fociznátok.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:24:51

józan: érveléssel alá tudod támasztani? TGM-et ideológiai kaleidoszkópnak Bogár László nevezte (oda van írva), nem mi (aki szintén érdekes figura, de közel sem annyire e szempontból, mint TGM).
Nem ideológiai kaleidoszkóp? Lássuk...
sétapálca szabadelvű konzervatizmus búcsú a baloldaltól ---> búcsúajobboldaltól, a jobboldal náci, Társadalmi Forradalom.hu...

Még véletlenül sem ideológiai kaleidoszkóp télleg nem:(((

józan 2007.11.30. 23:25:07

És ami a legirritálóbb az egészben hogy egyes emberek mindenféle alap nélkül világítótoronynak hiszik magukat(erre céloztam első beírásomban),mert sikerült kiolvasniuk a kisherceget meg általánosban hallottak a szabadság,testvériség,egyenlőség elvéről.Húha!Ez még nem indok arra hogy gáznak nevezzek pár médiamogult,aki nekem NEM SZIMPI és mert csúnyán osztják az észt pl a Heti Hetesben.Persze tudom,kifogytatok a konzvervatív elvek szórásából és valamivel tartani kell a nézettséget.

józan 2007.11.30. 23:32:12

"józan, segítek:

"A fejlécnél ott van hogy Konzervatórium. Szerinted mit jelent? Webes forradalmi pikniket?:( "

"És a többiek pedig: \\\"A Nép\\\".

A fentiekből látszik, hogy hiába van több mint 300 hozzászólás (ami nyilván nem a cikk szinvonalából, hanem a listázottságából fakad, senkit ne tévesszen meg - egymillió légy nem tévedhet, akkor együnk szart? ugye...) - valójában csupán néhány hangoskodó csuszamlós nyálveréséről van szó, a többiek lélegzetvisszafojtva nézik, néhányuk pedig fel-felugrál csaholva egy-egy falatkáért."

Az ilyen tipikus_degradálásokkal_ pedig max a saját egotókat tartjátok szinten,sokat nem értek el vele. ;)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:32:29

józan: érveid is vannak vagy csak füstölögni szándékozol itten? TGM kaleidoszkóp mivoltát pl. teccel-é cáfolni? Az hogy "de nem az", helyes dolog, csak nem érv.
Nos?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:34:24

Ezzel arra akartam célozni, botor haladár harcosom, hogy a Konzervatórium nem tagadja "jobbrahajlását". Azért híjják konzervatóriumnak. És ma a véleményformáló szélhámosok legnagyobb része ballib.

De mégeccer: érveid vannak-é?

józan 2007.11.30. 23:34:43

Gabrilo Princip:És ettől lesz valaki a leggázabb?Gratulálok.:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:39:49

TGM nem ettől lesz konkrétan a leggázabb, ettől még akár kedvesnek is tarthatnánk és megmosolyogtató jelenségnek, de mondjuk a RAF éltetése az már télleg gázzá teszi:((

De továbbra sem cáfoltad ideológiai kaleidoszkóp mivoltát.

józan 2007.11.30. 23:46:57

Nem is szándékozom,egyszerűen csak olyan embernek tartom akire érdemes lenne odafigyelni,mert jó dolgokat mond,a néhány "ballépése" ellenére is.És akiről egy magatokfajta 'konzervatív' -ezek szerint- azt állítja hogy nincs helye a közéletben.Innentől kezdve felesleges győzködnünk egymást,úgysem fogunk egyetérteni.Érvelni pedig azért nem érvelek mert nagyon ütik egymást itt a nézetek...

Vendée 2007.11.30. 23:52:04

józan,
rendben, ez egy szemét konzervatív blog, tele szemét konzervatívval. Együtt és külön-külön is tehetségtelen senkik, bunkók, tahók, tacskók, irigyek és lúzerek.

De eddig egy embert védtek meg itt a hívei, Feldmárt - egy darabig bírtam nézni a belinkelt videóját, az a pasi komolyan vette a Mátrixot -, de javaslom kezdjétek el védeni a naccerű ballibeket az érdemeik sorolásával.
Lécci mutasd be, hogy nem intellektuális imposztorok (erre mintha nem reagálnál), hanem művelt, gondosan mérlegelő és felelős közéleti szereplők.

ps A konzervatív nem fogy ki az érvekből, 2500 év rengeteget felhalmozott a számára.

Vendée 2007.11.30. 23:52:41

józan,
rendben, ez egy szemét konzervatív blog, tele szemét konzervatívval. Együtt és külön-külön is tehetségtelen senkik, bunkók, tahók, tacskók, irigyek és lúzerek.

De eddig egy embert védtek meg itt a hívei, Feldmárt - egy darabig bírtam nézni a belinkelt videóját, az a pasi komolyan vette a Mátrixot -, de javaslom kezdjétek el védeni a naccerű ballibeket az érdemeik sorolásával.
Lécci mutasd be, hogy nem intellektuális imposztorok (erre mintha nem reagálnál), hanem művelt, gondosan mérlegelő és felelős közéleti szereplők.

ps A konzervatív nem fogy ki az érvekből, 2500 év rengeteget felhalmozott a számára.

Vendée 2007.11.30. 23:55:19

khm,khm...
Ma Magyarországon a ballib önmagában gáz. Azon még gondolkodom, hogy általában is az-e.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:56:08

a posztmócsing kényelmes fotőlje.

no, ad1.
TGM-nek nem néhány ballépése van, mert mára már annyira balra van, hogy onnan balra már semmi nincsen.

ad2.
egy terrorista brigádot éltetni, és az igasság harcosainak vagy mi a szarnak minősíteni nem ballépés hanem szélhámosság

ad3.
kedves oszt hol mondtuk hogy nincs helye a közéletben? a takarítgatás a politikusok dolga, jelen esetben a szockó-szadista kormányé, akik ezért el is követnek mindent. Senki sem mondta hgy "ezeknek nincs helyük"... Csak kritizáljuk őket. Azt még megtehetjük? Vagy felkerülünk az amőba listájára?

Érvelni azért nem érvelsz, mert nincsenek érveid. Az "ütik egymást a nézetek" jó excuse, de ennyi erővel ne vitatkozzon soha senkivel - a katolikus a katolikussal ért egyet, TGM néha még saját magával sem, a liberó a liberóval, a haladár a haladárral. Kényelmes helyzet, és biztos garancia a teljes szellemi szétesésre.

De ha így gondolod egyáltalán minek kommenteltél ide? És nem, nem azért mondom hogy menj el. Csak kérdezem. És továbbra is várom az érveidet...

(már kezdek nagyon leittasodni höhö:))

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.30. 23:58:31

Tyű, emberek, micsoda hozzászólok leltek rá a blogra, eszemf@szom megáll...

Pozitív lista lesz végül?
Javaslatok:
Tölgyessy, Elek István, Kőszeg Ferenc, Kis János, Seres, Fábry, Vámos, Baló, stb. Lehet vitatkozni:).

Igazából akinek feltétlenül be kellene (kellett volna) kerülnie, sajnos már nem él:( Bencze György, természetesen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:01:04

Pozitív lista tervbe van véve, bár más nevekre gondoltunk - akik kevésbé ösmértek sajna:(( ez is jelez valamit. Majd megtrécsizzük.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:01:53

Egyébként hogy érthető legyen ez az egész, mert egyeseknek talán nem esett még le:

"minden műsoridõbe mártott tekintély (...) a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított műsoridõ mennyisége"
/Szilágyi Ákos/

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:02:25

Aki kevésbé ismert, az sajna kevésbé is véleményformáló:)

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:02:53

kedves papírgyári sztrájktörő, VITATKOZOM. :))

Turbulencia (törölt) 2007.12.01. 00:03:31

Szerintem a sok hozzászólást nem lehet azzal magyarázni, hogy kinn volt az indexen a link, hiszen sok más blog is kinn van.
Akkor már inkább azzal, hogy a "Féltudású magyar elit 2" cikk után jött ki.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:03:55

különben meg: Bayer Zsolt, Csoóri S., pilhál, lovas, novák elődke, csintalan.
Azért adtunk kicsit a láccatra. Lehet hogy még ennyire sem kellett volna:)))

A népszabaccságot ab ovo pl. nem tettük föl. Pedig kijárt vóna nekik is.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:04:11

mr. pharmacist, halljuk!:)
(Pár nevet csak a provokálás kedvéért dobtam be, azt megsúgom:D...)

jóvan 2007.12.01. 00:06:53

Pontosan itt van a 'kutya elásva'.Szerinted intellektuális imposztorok.Szerintem nem.Te nem értesz egyet velük,én igen.Szerinted habókolnak,és Feldmár komolyan veszi a ,mátrixot(ahh)szerintem az egyik legjobb arc.Abban a bizonyos filmjében nagyon sok olyan dolgot mondott amin érdemes lenne elgondolgozni,te mit állítasz?A tudománya szégyene.Ezek az alapvető ellentétek adják azt hogy megértsük miről is beszél a másik.De én nem is akarok itt senkitsem meggyőzni,szimplán állati nagy túlzásnak tartom ezt a bejegyzést olyan emberekről akiknek valőszínűleg a közelébe sem értek.(ezért ment a névtelen senkik)Tehát ha még valami alapja is lenne ennek az egésznek,de nincs ezért megy a végeláthatatlan okoskodás.Annak meg nincs értelme.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:07:10

amúgy igazán lehetne egy szavazást is biggyeszteni a listához, én úgy kíváncsi lennék, hogy (ha már ez a remek kifejezés itt előkerült) a "plebs" kit szavazna meg:D...

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:09:12

PS, ez az idézet honnan valósi? (én lányi andrás egy könyvében olvastam)

józan 2007.12.01. 00:09:44

jóvan helyett józan

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:13:27

józan a józaneszedet hová tetted? Ha idehozza a Csur István David Irving holokamuzós történészt, ne emeljek szót ellene monnyuk ebben a blogban se, mert ő szereti én meg nem és ennyi?
Vagy ez igaz a hatalom embereire is?

És TGM-től ha annyira el vagy ájulva tudnál idézni valami elragadó gondolatot ami szerinted "nagyon ott van"? Mert úgy veszem észre igazi szalonmarxistaként a tőkések helyett inkább az árpádsávot veszi célba meg a magyargárdát...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:14:59

"Szerinted intellektuális imposztorok.Szerintem nem"

Érveltünk hogy miért azok.
Akkor téged kérdezünk: miért nem azok?

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:15:47

kőszeg ferenc teljesen rapszodikus, ahogyan az egész helsinki bizottság is. megvédik a rendőrverés áldozatát, de a médianyilast is. most akkó hogy van ez?

vámost múltkor láttam a tvben, goethe porcelán-mellszobrával beszélgetett. politikai kérdésekben szerencsére nem szokott megnyilatkozni, viszont akkor a poénjaival a középkorú nőket célozgatta.

balóval sok gondom nincs, időnként mond hülyeséget, legutóbb valami nosztalgikusat a kádár-kori televíziózásról, de azért piedesztálra ne emeljük má :(

seres lászlóra nem térek ki, mert neokon a külpolitikája. még a végén annektálna :(((

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:17:08

Megtaláltam.

Szilágyi Ákos: A média és az író. In: Hogy írunk mi? Írói önvallomások és műhelytitkok, DTF Hungária, 2007. 179. oldal. Lehet, hogy Lányitól idéz, ez esetben jelöletlenül.

Na, és egyébkén mivel vitatkoznál? Érdekelne:)

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:18:39

lányi se jelölte, kommunizálnak akkor

Vendée 2007.12.01. 00:19:57

józan!

Az úgy van tudod, hogy a kitett nevek jól-rosszul meg vannak indokolva. Te egy erős antréval nyitottál, majd most kifarolsz, hogy kinek ez a véleménye, kinek az. Hombre, ha így gondolod, akkor minek írsz ide, és minek vitatkozol?
Én mellesleg a Sokal-ügyre céloztam, és erre a felszines, percemberekre jellemző mentalitásra.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:21:27

Kőszeg: legalább vannak elvei, és nem szelektíven alkalmazza. Azért manapság az is valami. Hogy ez gyakorlatban aggályos, az jogos.
Vámos: ahhoz képest, hogy mennyit nyomják meg nyomja magát, egészen elviselhető.
Seres: hát öööö, szerintem ez éppen hogy nem baj, de hát oké. Azért megnyugtatlak, nem annektálna szerintem, és én, aki külpolitikai vonalon egyetértek vele, sem. :)

józan 2007.12.01. 00:22:06

NEM,NEM TUDOK IDÉZNI,SZIMPLÁN CSAK JÓ ARCNAK TARTOM Feldmárt,Kérit,Verebest...Sajnos nem követem figyelemmel a fenti emberek minden megnyílvánulását,egyszerűen csak egyetértek velük sokmindenben.Ha nektek ez már túl 'plebsz'(:D)akkor elismerem,nagy elmék vagytok.Hehh.Írjatok könyvet a biohulladékról.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:22:22

Hm. Meg kéne keresni a közös ősforrást.

Valag5 2007.12.01. 00:22:29

Régóta szeretnék egyszer egy olyan mértékadó jobboldali, konzervatív irányzattal, hírforrással, bloggal, közösséggel, akármivel találkozni, amivel (akikkel) azonosulhatok, akiknek a véleményét értéekesnek találhatom, ahova szivesen tartoznék magam is. Az elmúlt 20 év során még hasonlóval sem találkoztam (a magyar jobboldali pártok és politikusok 100%-a számomra vállalhatatlan), és már látom, hogy sajnos (!) ez a blog és az általa képviselt eszmeiség sem lesz az.... A találkozás még várat magára, de van időm, türelmes vagyok.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:24:35

Sokal: egy tekintélyes filozóf-esztéta proftól hallottam, hogy szakmailag magát a csávó megöngyilkolta, kinyírta. Hogy ilyen szépen fejezzem ki magam. Erről tud valaki valamit?

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:26:43

megnyugtat, köszi :)

de pont ez az, ide vezet ez a nagy elvesdi, hogy akkor a bácsfidiána is védendő. szerintem ezzel az üggyel nem kevéssé exponálták magukat, másrészt meg milyen elvek azok, amikbe a nyilas is belefér? mongyukki, szarok. erénye lett volna, ha akkor szelektív.

az egészen elviselhetőt azért még nem tapsolom meg. nem?

Veréb 2007.12.01. 00:26:53

Józan, egyetértek veled - és ahogy látod, aki itt vitatkozik.... "Aki korpa közé keveredik - azt felfalják a disznók". Ne vedd komolyan ezeket az érveket, annyit érnek, amennyit a blog szerzőinek személye nyom a magyar közéletben: semmit. Feldmár András egy csodálatos ember, talán ezeken a nyomorultakon is segíthetne. Valakinek csak "mátrix" az, ami neked, nekem valóság. Képzelem mit érthetett meg az illető a mátrixból "húúú űrhajók lövöldöznek bazmeg full jövő az egész, kijön a számítógépből az ember, érted, nagyon komoly! persze ez csak scifi!" - ezért nem érdemes rápörögni a témára.

Vendée 2007.12.01. 00:27:15

Valag5,
lehet, hogy nem vagy sem jobbos, sem konzervatív?
Nem magyart találtál már?

józan 2007.12.01. 00:28:38

Vendée:mindig is utáltam a kinek a pap,kinek a papné féle gondolkodást,mert igénytelenséghez vezet.Nem akarok kisasszolni,csak időközben rájöttem hogy totál más gondolkású emberekkel nehéz egyetérteni.Vannak beidegződések amikkel nem lehet vitatkozni.:o

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:29:47

mr. pharmacist: Hm, jobban belegondolva, de.:)
Akkor mit szólsz ahhoz, ha a tiszteletre méltó és tisztességes, elvhű, ám partvonalra szorított, idealista donquijoték klubjába jelölöm?:)

Vendée 2007.12.01. 00:30:42

Nem tudom kicsinálta-e magát, de itt olvasgathatsz, és van ott emil is. Meg kell kérdezni tőle.
www.physics.nyu.edu/faculty/sokal/index.html#papers

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:30:57

várom az érveket továbbra is az eftásak védelmében...

józan 2007.12.01. 00:31:23

Papírgyári Sztrájktörő · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:22:22
Hm. Meg kéne keresni a közös ősforrást.

muhaha

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:32:31

Hát, lehet, hogy ez a Feldmár egy csodálatos ember, én tényleg nem ismerem, de a belinkelt videón lévő ipse nekem kicsit freaknek tűnik.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:33:14

Józan: na, nekem nincsenek beidegződéseim, meggyőzhető vagyok.

Győzz meg, hogy TGM miért jó. Nyitott vagyok és türelmesen várok

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:33:17

a tiszteletre méltót meg a tisztességest kivéve teljes mértékig egyetértek. :))

Vendée 2007.12.01. 00:35:45

Na Veréb,

mesélj akkor Putnamról! Te felettébb sokat értő...zwz

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:38:03

Kedves Gabrilo!

Érv: TGM jó, mert a Másvilág c. gyűjteményes kötetében vannak jó írások. Ööö, egyéb nem jut most eszembe. Gondolkozz, gondolkozz, gondolkozz, Micimackó. Ja, mégis: vicces. Lehet rajta jókat derülni. Amikor Fejtőt oktatja ki szociáldemokráciából és baloldaliságból, az már gesztusában és attitűdjében is kacagtató. :)

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:40:04

mr. pharmacist: hát ez fantasztikus, ha így folytatjuk, a végén már mindenben meg tudunk egyezni:)...

Na és búcsúzom a kollégáktól, szégyen gyalázat, de ilyenkor már a földalatti kommunista sejtek is alszanak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:40:44

igen de a másvilágot még sétapálcával írta:((( legalábbis egy részét.

Vendée 2007.12.01. 00:41:53

PSZ,

akkor szerinted TGM jó VOLT. (A Másvilág 1994-es, és korábbi írásokat tartalmaz)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:43:51

jegyezzük meg, hogy TGM-re akkor olyanok voltak hatással mint Oakeshott. Legalábbis hivatkozott rá, ez nagyon rémlik.

hun van mán a RAF dicsőítése Oakeshott-tól?:(

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:46:08

Én is arra akartam célozni, hogy ennyi jó van benne, az akkori munkássága, plusz néha mostanság egy-egy villanása ezzel az új clown-figurájával. A szabad nép publi rovatából egy ideje átkerült a levelezés rovatba, az eftársak is érzik, hogy gáz.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:46:54

Gabrilo, te egyébként milyen időzónában vagy, hogy ilyenkor is tartod a frontot?:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:47:21

márpedig ha már a szabadnépnek is ciki ott nagy a gáz...

józan 2007.12.01. 00:51:42

És ezekért lesz valaki gáz?Nem tudom milyen társadalmat képzeltetek el magatok köré de talán jobban szét kéne néznetek.Senkiről sem állítottam hogy 'csodálatos' lenne.Szimplán csak egyetértek velük,és valóban értelmiségnek tartom őket.Most mondom el kb 5x.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:53:37

No,

az hogy valaki értelmiségi még nem ok arra hogy szeressük (sőt!)

másrészt a RAF-os okoskodására még mindig nem reagáltál.
Valamint arra sem hogy ne lenne ideológiai vándormadár.

Nos?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 00:54:49

Ja és miért is tetszik neked annyira? Ahány cikkét mostanában olvastam kb. mindegyik ezt a felépítést követi:

1) ezek a reformok gázak, gyurcsány gáz
2) de itt vannak a fasiszták és hajjaj
3) meg a Zorbán meg a Fidesz meg az izé
4) csak megvédjük a kommancs-liberó kormányt

Hát ez minden csak nem izgalmas:(

mr. pharmacist 2007.12.01. 00:58:21

ezek a vázlatpontok magukban nem izgalmasak, node a dramaturgia, kedves barátom, a dramaturgia!

józan 2007.12.01. 00:59:05

RAF-os okoskodásáról nem hallottam.Talán azért ideológiai vándormadár,mert te annak látod.És miért?A nézeteid miatt.De még ha az is lenne...könyörgöm,hol van ő a többi álokostojásohoz képest?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:01:33

1 napig nem jutottam netközelbe, lévén most raktam össze átmeneti gépemet. Sok kommentet csak felületesen olvastam el, és nem is folynék bele a vitákban, viszont néhány dologra reagálnék.

1. "(Nem baj, majd amikor vakarózol, hogy mitől lett vastagbél fekélyed és magas vérnyomásod a rák mellett a második válásod után, vagy a gallyra ment házasságod romjain, talán elgondolkodsz, hogy lehetnek más megismerési utak is - és itt nem a vallásra vagy bármilyen egyházra gondolok...)
Úgyhogy én nem tenném rá egy ilyen típusú listára (egyáltalán), sőt, örülnék, ha eltávolítanátok onnan, különben küldök fekete autót (nem Volgát, hanem Zilt, de ugyanabból a célból)"

Köszönöm a jókívánságokat, a te jó édes anyádnak is hasonlókat kívánok. A Zilt küldjed, ezek után minimum főbe lövöm a sofőrjét. Feldmár természetesen nem kerül le a listáról, sőt elgondolkoztam hogy még hozzáírok pár dolgot. Dehát mit várhatunk egy noamchomsky fantól ugye... értelmet nemsokat.

2. "Müller Jóskönyv Péter sokkal gázabb."

Mármint mint Feldmár. Akkor most elárulunk egy titkot. Azért ez a lista, mert ezeket az embereket nagyon sokan komolyan veszik. Sőt, olyan szerepben vannak, hogy komolyan kell őket venni kb. Feldmár magát tudósnak próbálja eladni, ehelyett egy utazó müllerpétere a pszichológiának, amivel az egész szakmáját égeti.

Ezek után müllerpéterkét elég necc lenne idevenni, merthát nem tudom ki az az ember ma magyarországon, aki komolyan veszi az ő megélhetési ezoterizmusát... meg, igazából nekem derogál vele foglalkozni, sztm kész kabaré az a fickó, és a könyvei számomra annyira sem viccesek, hogy röhögjek rajtuk, többnyire ha beleolvasok is a könyvesboltban, akkor legszívesebben eltüzelném őket...

3. úgy összességében megjegyezném, hogy minél több olvasónk van, annál több a stílustalan iq-bajnok komment... :D
valamit valamiért.

továbbá köszönjük a látogatottsági megjegyzéseket, a bejegyzés TERMÉSZETESEN egyértelműen figyelemfelkeltés céljából született, azon túl, hogy mi mikor megírtuk rendkívül jól szórakoztunk. :)

4. Pilhál Clintonnal van illusztrálva, Gyárfás meg keresztapával. :)

5. "olvassa élő ember az ÉS-t?" ezt már mi is sokszor feltettük magunkban... kortárs költőként szerintem kifejezetten szégyen ott megjelenni pl.

6. Erdélyi zsoltika? hm.... :D

7. Tereskova egy idióta kurva, aki álművészkedik, és kultúrterrorizál mindenkit az affektálóan idegesítő repedtsarkú stílusával. Miért vennénk fel a listára? :D

8. Babarczy rajta lesz a következőn, promise. :D

9. Mi a bajotok Lengyel Lászlóval? Csak én vagyok ilyen ostoba, hogy bekajáltam pár könyvét és tetszett?? :)

10. A következő posztban a 25 legmérvadóbbról fogunk írni. promise.

11. kész vicc olvasni az idekomentáló fél fib irodát. kifejezetten mókás. :D

12. bölcs lázadó kommentáló a nap meglepetése, köszönöm hogy olvashattam, szórakoztatóbb mint sasjózsi

13. "Ja és ez a szar nyílvánvaló hogy erősen a jobboldal felé húz,innentől kezdve ugyancsak no comment." a baloldalon kívül nincs élet, csak enyészet is posvány. tudjuk, mi is, köszi. :))))

14. Összefoglalónak köszi a megtiszteltetést. Én is csókollak.

elsőre ennyi.

józan 2007.12.01. 01:04:45

Ez a nagyonbuta szókifogatás a leggázabb itt,ezért van itt 380 komment,az az igazság.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:06:49

és rajtam kívül még hányan látják annak?:DDD Tamás Gáspár "búcsúabaloldaltólbúcsúajobboldaltól" Miklós.
És igen, éltette a RAF-ot, hogy az mekkora királyság volt. Ez sem gáz?

És még mindig nem mondtad el Te miért szereted.

józan 2007.12.01. 01:14:22

De,már elmondtam,szerintem életképes dolgokat mond,van véleménye ami valóban csapóngó,de sokszor helytálló.És de,gáz.Ettől még korántsem kerülne fel a listámra.konklúzió:elfogultak vagytok.vége

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:17:30

1, ki mondta, hogy nem vagyunk elfogultak?

2, attól, mert egy prominens közéleti személyiség egy terrorcsoportot ajnároz nem kerülne fel a te "ilyen" listádra? Mi kell ahhoz hogy fölkerüljön? Alakítson egyet?

3, konkrétumok? "csapongó a véleménye de sokszor helytálló"... ez kb. mindenkire elmondható. Mi az konkrétan ami tetszik abban amit mond? A marxizmus? vagy a széljobb gyepálása? Mégis...

Hiuz 2007.12.01. 01:21:55

Marhák! Sas Józsi nem rossz, (pedig nem is vagyok NYUGGER), Alföldi szimpatikus, persze, le lehet fikázni mindenkit, akinek jobban tetszett a régi rendszer. Amúgy jobb is volt! Ez egy hányadék, ami most van, egy förtelem! Visszamentünk a fára a rendszerváltássa.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:23:13

"Mi kell ahhoz hogy fölkerüljön? Alakítson egyet?" :D Ez jó!

Amúgy tovaris Józan érvelése, miszerint "életképes dolgokat mond", érdekes. Különösen annak fényében, amivel az amúgy borzasztóan színvonaltalan spanyolnátha "rafting" számában a cikkét zárja TGM: "Kudarc volt, tévedés volt, szörnyű volt, de volt még benne élet."

(spanyolnatha.hu/index.php?menu=0&rovat_id=1108&id=1205)

Kíváncsi vagyok, ez az "életes" retorika kinek mit juttat eszébe. Vagy hogy kinek juttatja még eszébe azt, amit nekem. Khm, khm.Nos?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:27:30

Hiuz: Robika a jogos cicomával és a jól nyessünk odás beszólásával kényszerítette oda magát a listára. Kíváncsi lennék, ha jobbos kormány alatt gyepálták volna a kormány ellen tüntetőket, akkor is így vélekedett volna.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:29:29

"Visszamentünk a fára a rendszerváltássa."

Valóban? Ez esetben örülök, hogy megtaláltátok a helyeteket újra.

Sas Józsi szerintem is jó. Amikor felrakja magának a piros gumiorrát meg felhúzza a kockás zakót, az a legjobb.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:32:35

Ábelünk kérésére UP kritikáját módosítottuk. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 01:34:37

jaja visszamentünk a fára. az az államadósságos izé is kacsa volt állítólag:(

burnbabyburn 2007.12.01. 02:38:41

Olvasom itt hajnalban a blogot, és bár megfogadtam, hogy nem írok, mert minek, most mégis. Bár foganatja nem lesz, maradni fogok én is aljas liberó. Mindig az a kifogás, hogy nem kultúrált a vita. Most mindent megteszek, hogy kultúr legyek, kérlek Titeket is, maradjatok azok majd. Most azt mondom, hogy a reakciókra nem fogok reagálni, de lehet. Csak az utolsó kommenteket olvasgattam el és úgy tűnik TGM ellen az egyik legerősebb érv a RAF-os szimpátiája. Csúnya terroristák. Én véletlenül, most képben vagyok RAF ügyileg. Először is se TGM-et, sem a RAF-ot nem akarom védeni, hanem egy látásmódról írnék ami a RAF mítoszt körbeveszi.
TGM semmi olyat nem csinált, amit a német értelmiség ne tett volna meg. (Írhattam volna azt is, hogy az európai értelmiség, de mivel a RAF német belügy volt, nézzük őket.)
Mindannyian olvastátok Böll Katharina Blum elveszett tisztességét. Ez annyira magas labda, hogy le sem ütöm. A lényeg a maximális szimpátiája a RAF felé.
Böllt fikázni pedig szerintem olyan lenne, mintha én Oakeshotot vagy MAK-ot szidnám.
Azonban a németeknek nem egyértelműen (illetve egyértelműen nem) volt csúnya-rossz terrorcsoport a RAF. Rainer Usselmann azon kesereg például egy 99-ben írt cikkében (findarticles.com/p/articles/mi_m0425/is_1_61/ai_84848867), hogy rossz dolog, hogy elvitték Richter RAF festményeit az USA-ba. Usselmann szerint ugyanis senki nem értheti meg azokat a képeket, mert hiányzik az a történelmi háttértudat, amit csak a bizonyos nemzetben (német) élők tudhatnak (mondjuk a logika szerint egy német nem értheti 56-ot, mert nem élte meg a sztorit, vagy nem éli meg a sztori folytatását). Lehet ezzel vitatkozni, persze, csak arra akarok utalni, hogy mi azt mondjuk, hogy a RAF „terrorcsoport” ezért rosszak, miközben sem a RAF sztorit nem vágjuk, sem azt, hogy mit jelent az, hogy terrorcsoport.
Richter képei szintén nem elutasítóak. Egyszerű dolgot csinált. Amikor kivégezték a RAF tagokat (bizonyára tudjátok, hogy 77-ben eltérítettek egy gépet, és cserébe RAF elítéltek szabadon bocsátását kérték: a bebörtönzött RAF tagok pedig öngyilkosok lettek: az egyik tarkón lőtte magát, a másik felakasztotta magát egy dróttal, ami levágta a fejét. Nem biztos tehát, hogy öngyilkosok lettek.) csináltak fotókat. Ő ezeket a fotókat lefestette. Amikor kérdezték tőle, hogy lefesti-e az áldozatokat ő valami ilyesmit mondott, hogy az áldozatok halála baleset, bármikor megeshet míg a RAF-os ok halála kegyetlen gyilkosság. Mintha arra utalt volna ezzel, hogy áldozat bárki lehetett volna, de mikor RAF tagokat öltek, akkor RAF tagokat öltek, tudatosan, célirányosan. (www.moma.org/collection/browse_results.php?object_id=79037) Amúgy a festmények nagyon jók, Richter pedig az egyik leghíresebb német festő.
Hoerschelmann arról ír, hogy a fiatal német filmrendezők újraértelmezik a RAF témát, mert nem voltak egyértelműen rosszak.
Az erőszak legitimálása természetesen nehéz, és bonyolult dolog. Nem is akarom ezt megfejteni. Mindössze arról van szó, hogy a RAF értelmezés több szinten mozog annál, hogy egyértelműen azt mondhassuk, hogy a RAF szemét dolog volt. Így azt is mondhatnánk, hogy Angyal István köcsög terrorista volt. TGM-et támadni a RAF miatt … nem is tudom … igazságtalan, átgondolatlan?
Van más baja is.

mr. pharmacist 2007.12.01. 09:14:20

kedves burnbabyburn!

annak igénye nélkül, hogy árnyaltabb képet fessünk, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy terroristaszervezet volt. ezért:
voltak halálos áldozatai? igen.
szándékolt, eltervezett, erőszakos akciói voltak? igen.
(tgm mégis egy olyan szervezet felé fejezte ki a szimpátiáját, aminek a címerében egy h&k is szerepel).

persze, ha akarom, (bölltől függetlenül) bemutatom egy könnyzacskó-facsaró filmen szegény benno ohnesorg halálát. akkor pont olyan kevéssé lesz igazam, mintha habzó szájjal kiabálnék, ebben igazad van.

híresember is lehet hülye. vagy nem?

mi az az analógia, ami alapján angyal is terrorista? azért alapból más dolog diktatúrában, forradalomban fegyverrel szaladgálni, mint demokráciában.

ps: talán némi adalék, hogy baader már priusszal csatlakozott a raf-hoz, (táborozott a fatah-nál, ők kik is?) és meinhof is követett el bűncselekményeket.

mr. pharmacist 2007.12.01. 09:15:57

ja, és a raf-tagok ölésénél mintha okot és okozatot kevernéd.

Vendée 2007.12.01. 09:52:42

Listákat a baloldali is készít, csak jószándékúakat: mint Cusi listája a haverokról és hasonlókat. Tanulhatna már végre az avitt, poros jobboldal a balosok jóságából!

Burn...
nem vagyok RAF szakértő, de ha behelyettesítenéd a helyére az SA betűszót?
Az, hogy a német baller értelmiség oda van a RAF-ért mit bizonyít? Talán csak annak a jele, hogy 1918 óta arrafelé még erős mítosza van "tisztító erőszaknak".
Biztos, hogy libero vagyol? Mert amennyire ismerem őket, annyira nem pártolják a RAF-szerű szerveződéseket.

Carlos77 2007.12.01. 10:31:08

Sajnos egy kommentett muszáj visszaidéznem,

" Veréb 2007.12.01. 00:26:53
„Józan, egyetértek veled - és ahogy látod, aki itt vitatkozik.... "Aki korpa közé keveredik - azt felfalják a disznók". Ne vedd komolyan ezeket az érveket, annyit érnek, amennyit a blog szerzőinek személye nyom a magyar közéletben: semmit.” (Per pillanat már azért több mint a semmi, és ha azok ott a képcsőbe beszélhetnek mi meg ide írogathatunk de lesz ez még így se)

Feldmár András egy csodálatos ember, talán ezeken a nyomorultakon is segíthetne. Valakinek csak "mátrix" az, ami neked, nekem valóság. Képzelem mit érthetett meg az illető a mátrixból "húúú űrhajók lövöldöznek bazmeg full jövő az egész, kijön a számítógépből az ember, érted, nagyon komoly! persze ez csak scifi!" - ezért nem érdemes rápörögni a témára. "
1.Gőzőm se volt ki az a Fledmár András,(kösz Tetra) már nagyon régen túl vagyok a pszihomókusos-analizálgató önpusztítós-kiprobálok mindent korszakomon, Kinőttem...
2.Neked és úgy látszik másnak is valóság a mátrix??? Nem te voltál véletlen kinn a szigeten egy hatalmas mátrix plakáttal? Kartonlapra rá ragasztgatott jelenet képekkel és vonalakkal a csávó osztotta az észt&igazságot tökre vallásos hevületél amit tripezve kinézet a filmből...(ott dőltem bele a kardomba és szóhoz se jutottam a civil sátraknál)
Szvsz ez csak a XXI.sz áltudományos-állvallásos képzetei, azok számára akiknek gőze sincsen a hagyományról és az értékekről, de ugyanúgy próbálja kitalálni mi a frankó és a tuti(de csak a fröcskölődő individualizmusra jut) közben köp minden egyházra (mert apuka elhagyta a családot és a Tv/szgép nevelte fel) és nincsenek maradandó válaszai...
3.Mi hát az igazság? (számodra a valóság), Ha tényleg ennyien komoly hangadónak tartják Fledmárt akkor már megérte megcsinálni ezt a postot, de eddig összesítve csak őt védték meg hívei... A többi Hhetes, pártkeltés, grupos jobbos beszólós mind ha lehet ragozni ultragáz.
4.De mi sem fogjuk tudni megmondani ki a tutit csak felkínálunk alternatívákat.

noamfan, ha huntingtonfan lennék szeretnétek, ugye? 2007.12.01. 10:45:14

Tetra, Tetra...

nem gondoltam, hogy a postom végére odapöttyintett cinikus vitriolcsepp ilyen kényes pontodra cseppen, nem megbántani akartalak (rosszat kívánni pedig semmiképp sem), csupán előrevetíteni a potenciális következményeit annak, ha nem foglalkozik valaki mélyebben magával, ámde fantasztikusan okos tud lenni politikai és össztársadalmi ügyekben...
Szerintem nem elegáns ahogy reagálsz, különösen azért nem, mert a postom érdemi részére semmilyen reflexiót sem adsz.
Én még mindig nem minősítelek, mert fogalmam sincs ki vagy, és még mindig csak arról írok, amiről te írsz.
A "Feldmár természetesen nem kerül le a listáról, sőt elgondolkoztam hogy még hozzáírok pár dolgot." típusú dafke érvelés pedig nagyjából azonos szintű a postok között megjelenő "szeretem, mert jó arc" típusú hozzászólókéival. Azt hittem, itt (akár érdemi) vita van, nem pedig focimeccs. Tévedtem?

noamfan, én így szeretlek, és nem a Huntingtont! 2007.12.01. 10:56:00

Te nem tévedhecc!

Slime Mold 2007.12.01. 11:33:58

A kommentekből nekem úgy tűnik, hogy egyes szerzők fejében a "konzervativizmus" a mai ellenzékiséggel azonos. Ez így elég lusta és egyszerű álláspont.

Amúgy a postból/listából mintha az derülne ki, a t. szerzőkben egyfajta ifjonti türelmetlenség munkál, vagyis hogy miért EZEK vannak ott, ahol vannak, és miért nem ők.

Ennek megértéséhez javasolnám a post tüzetes újraolvasását a Konzervatórium szerzőinek. Ugyanis lehet fikázni bárkit, viszont tény, hogy Bayer, Lovas, Uj Péter, TGM és Aczél _tudnak írni_. És ez nemcsak tehetséget jelöl, hanem igényességet is, amit pedig egy leendő konzervatívnak - már csak Márai nyomán is - legfőbb prioritásként illene tisztelnie. Ilyen minőségű szöveget a listán szereplő közírók egyike sem adna ki a kezéből, különösen nem, ha többen is elolvassák. Nemcsak a helyesírásra gondolok (SzovjetÚNIÓ, jaj), hanem az ilyen szerkezetekre: "A pc közbeszéd kizárólag felmagasztalója, aki leginkább furkósbottal verné szét mindazon embereket..."

Gáz. Sokat kell még edzeni a bordásfalon, kedves Gabrilo és tsai, hogy a trónkövetelés ne úgy fessen, mintha az udvari bolond próbálgatná a koronát.

Vendée 2007.12.01. 11:57:13

Slime Mold!

Pont az edzést látod! Gyakorolják a támadást, védekezést, emberfogást, csapatjátékot. Azután majd elvonulnak néhány napra-hétre erőnléti edzésre a könyvtárba.

A mai kormánymak olyan széles az ellenzői köre Fergétől a kuruczokig, hogy a Pojácának kéne elgondolkodnai azon, miért is jön szembe vele mindenki az ótópályán! Ez a hősi póz, ez erkölcsi és intellektuális lustaság.

mr. pharmacist 2007.12.01. 12:10:46

slime mold,
az íráskészség nem minden :((
gondolom, kolegáknak is rejtett vágya, hogy saját pártjuk legyen, műsoruk a hírtvn, vagy vasárnap esténként papírízű poénokat köhögjenek föl.

ez a poszt nem trónkövetelés, hanem defenesztráció.

Slime Mold 2007.12.01. 12:27:48

Vendée: Én a kormányoldalon több konzervatív jegyet látok, mint Fergénél vagy a kurucoknál, vagy a fidesznél. Igaz, a hitbuzgalmi/kokárdás vonalat nem ők viszik, de Tallián Miklós sem az az ájtatos bőgatyás.

pharmacist: íráskészség nélkül nehéz lesz bármit elérni, különösen defenesztrálni olyanokat, akik talán "gáz megmondóemberek", de sokkal jobban olvashatók, mint az itt összegyűltek. Plusz ismétlem, nem csak íráskészségről írtam, hanem _igényességről_. Arról, hogy mielőtt leadsz vagy közzéteszel egy szöveget, elolvasod legalább egyszer, de inkább többször. Itt még arra is ltt volna lehetősé, hogy egymás anyagait kijavítsák. Az itt felsorolt uraktól ilyen igénytelenül odaszart szövegeket nem láthatunk. Lyukas pizsamában belógni az operabálra, és cikizni az arisztokráciát a tavalyi frakkok miatt? Lehet, csak minek.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 12:35:55

"Szerintem nem elegáns ahogy reagálsz"

Nem elegáns postra nem elegáns reakció.

"mert a postom érdemi részére semmilyen reflexiót sem adsz."

Nem volt érdemi része.

"Én még mindig nem minősítelek"

Akkor fingos nincs arról, hogy miket írsz le, olvasd vissza magad, és hálálkodj, hogy nem vagy moderálva.

Noamfan drága. Mint látod, itt mindenki tojik rád. Javaslom keress hálásabb közönséget.

Vendée 2007.12.01. 12:40:41

Slime Mold,

csak kiváncsiságból, lécci: kormányoldalon milyen konzervatív jegyet látsz?
Mielött belefognál, segítek: 1, a piacosítás neokon cuccos (T.M úgy látom maga sem tudja neo-kon inkább vagy libertárius) és nem kon 2, a Pojáca meg nem piacosítanak és nem akarnak minimális államot, hiszen adót és kötelező járulékokat EMELNEK. A piacbarát politikát ne keverjük össze a piaci retorikával (ha fordul a aszél, Deseewfyék ugyanígy írnak majd Pinocchionak "tervezős/modernizációs/rendteremetős beszédpaneleket. Ami éppen eladhatónak látszik.
(Mellesleg, beszéltél Te már koala-hívővel? Milyen konzervatív elv mellett állt ki?)
Szóval, mik a kormányzati oldal konzervatív "jegyei"?

Anyway, a "hitbugalmi/kokárdás vonal" viszi és tartja életben az amerikai konzervatívokat, a neokonok "csak" a külpolitikát uralják. Egy ilyen utalsát a neokonok odaát nem mernének megtenni - több az eszük!


ps Ezt a bőgatyás beszólást legutóbb Landeszmanntól olvastam, akkor sem tetszett, és ki is vonták Magyarországról gyorsan - hidd el, cikis. Keress jobbat.

mr. pharmacist 2007.12.01. 12:58:09

pont erről van szó, de ez nem az operabál, hanem second-hand store, roncstelep. ha tetszik, ettől teljesen függetlenítheted, hogy mit írtunk a nevek mellé.

áruld már el, melyikükön láttál frakkot? tgm-en? az tíz éve volt :((

noamfan 2007.12.01. 13:02:20

Tetra,

ezt írtad Te:

"Feldmár András. A legidegesítőbb ezoterikus guru, a pszichológiatudományok Müller Pétere, utazó vándorbohóc, aki 2007-ben még hisz abban, sőt propagálja, hogy az LSD-vel lehet pszichoterápiát folytatni. Radikális nézetei szerint a pszichiátria boszorkányüldözéshez hasonló, továbbá a pszichiátriai kezeltekkel valójában csak "el kell beszélgetni", semmi több. Szakmája szégyene, a legtöbbet tett azért, hogy a pszichológiát áltudománynak tartsák az emberek. Féltudású - máshol alig alkalmazott, szakmailag leírt - hívei által gründolta a saját nevéről elnevezett intézetet, aminek szervezésében fizetős előadásokkal járja az ország egyetemeit, ahol olyan Müller Péter által is irigyelt témákról tart előadást, mint a Féltékenység és a Vallás pszichológiája."

Erre én ezt (most csak a kritikus pontok szerepelnek, a bs lényegtelen):

"Ő az egyetlen a 25-ből, akinek köszönhetően léteznek a világban (akár itthon, akár Kanadában) olyan emberek, akiknek jobb lett az életük az ő direkt segítségével.
Mert pontosan tudja, hogy miről beszél és mindig azzal kezdi, ha megszólal, hogy nem kell hinni neki, ő a saját álláspontját és élettapasztalatát mondja el, ha érdekel, hallgasd meg, de kételkedj folyamatosan. (és ez nem csak egy amolyan crap beoltó ellenérv, hogy jobban hasson, hanem télleg így gondolja, sőt ő is kételkedik, azt hiszem)
Mert pontosan tudja, hogy mi a különbség az \'ezotéria\' és a (természet)tudomány között, hiszen matematikusként indult...
Az LSD-ről való gondolatainak nem felszínes megértéséhez nem ártana ismerni Leary munkásságát is. (Nem a fikázásokat és a kritikát a mainstream tudomány berkeiből miután kiátkozták, hanem eredetiben elolvasni néhány korai cikkét / könyvét. És tudom, hogy mennyire kompromittálódott és kompromittálta a mainstream média a hippikorszak után, de az alapokat érdemes megismerni...)
A pszichoterápiával kapcsolatos gondolatok megértéséhez pedig Thomas Szasz-szal érdemes kezdeni (szintén eredetiben, nem a rá hivatkozó egyéb akárkikkel), mert nagyrészt jogos amit ír.
Mivel ez egy konzervatív blog, ezért bizonyos fokig érthető az álláspontotok, tiszteletben is tartható, de jobban örülnék, ha nem a személyt támadnád ilyen rettentő eccerű stílusban, hanem a működését és gondolatait próbálnád kritizálni. Szerintem jó, hogy népszerű lett, ráadásul azon kevés emberek egyike, aki konzekvensen képvisel egy meglehetősen konzisztens álláspontot, és jó, ha minél többen hallják. (Ha valakinek annyi jön le, hogy a sav jó, az nem a Feldmárról szól, hanem a hallgatóról...)
stb.stb.stb.
Ráadásul bizonyos dolgokban a ti és az ő álláspontja valószínűleg viszonylag közel állnak egymáshoz (bár nem biztos, hogy azonos elméleti alapokról kiindulva), pl. konzumidiotizmus - bármi is legyen az..."

Lécci, legalább próbálj meg reagálni a fentiekre.
Nem érdekel, hogy a többiek mit szólnak vagy nem, szerintem elvi kérdés, hogy ha leírsz egy ilyen sarkos véleményt, akkor minimum meg tudd védeni, pláne, ha a post címében szereplő kategória tagjaként szerepeltetsz valakit a listátokon.
A pszichoszomatikus betegségek és a te személyed egy mondatban való említése pedig nem személyes sértés, mert rám is ugyanúgy vonatkozik, mint akárki másra...

Ki is moderálhatsz, bár szerintem neked kéne hálásnak lenned, hogy még eggyel nő a látogatottsága az oldalnak.
Várom a válaszokat, mert eddig csak ciki kalimpálás volt...

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.01. 13:14:20

Ha már itt tartunk, Csoóri Sándorral mi a baj? Nincsenek elegen a helyére egy ilyen listán, akik inkorrekt megjegyzéseket tesznek, és még ráadásul ostobák is?

aranyhaj.blogspot.com

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 13:15:42

burn:

Vigyázz, "kultúrált", ezért nagyon nekemestek már egy másik fórumon mélyen művelt ballibek:)
Egyáltalán nem lep meg hogy a német balos értelmiség méltatja a RAF-ot. Mellesleg a baloldalnak születési rendellenessége a forradalmi erőszak igazolása.
És Oakeshott, ill. M.A.K. politikai gondolkodók és írók, nem szépírók. Tehát más az ha egy olyan mint TGM méltatja a RAF-ot meg egy romantikus baller szépíró. De a kettős mérce ott is működik: a múltkor valami tévébemondó csaj vagy kicsoda méltatta Hitler családpolitikáját, volt nagy lázadozás utána. De ha valaki egy balos terrorszervezetet méltat, azt lenyelik.
Plusz, a történelemről és a helyzetről: a probléma az, hogy ezzel minden igazolható. Vö. Luther ott voltam ahol és.. stb., parancsra tettük, usw. És akkor egy adott történeti szituációt egy adott helyen senki sem "érthet meg" - így minden diktatúra, erőszak, mészárlás igazolhatóvá válni. Mert az adott történelmi "kényszerre" mindig lehet hivatkozni. De ha a RAF, akkor képzeljük el, hogy a zsidókat a dunába lövöldöző nyilasok is ugyanezzel érvelnek. Vajon ezt lenyelné-e a német balos értelmiség?

Noamfan: Noam uraság holokauszt-tagadó könyvhöz szolgáltatott bevezetőjéhez mit szólsz?

Slime mold: igen, mi itten tréningezünk. a blog erre (is) való. A kérdés az, melyikünknek van nagyobb felelőssége? Mert az ide szerzők közül senki sem publikál szinte napi rendszerességgel a Szabad Nép-be. Tehát akkor hogy is van ez? Hogy mi itt miért nem tudunk fiatalon tréning közben úgy írni mint Aczél eftás (brrr), de ha TGM a kamerába belemondja hogy az emberek agyonverése és elgázosítása magyar hagyomány (ezt honnan a valagamból szedte), az okés?

+a legviccesebb, a mostani szoclib fosztogató-garnitúra konzervánssága. A Plébi már megönn emlegette hogy itten nem jobb-bal ellentét van, hanem a modernizáció támogatóinak és ellenzőinek ellentéte. Hallottál-e olyan konzit aki a modernizáció toposzára hivatkozik? Nekem úgy rémlik, épp ezzel szemben szkeptikusak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 13:24:08

*válik.

ps. akik képesek voltak leugrani a balos hübrisz nyergéből, azoknak külön tisztelet. Tényleg.

noamfan 2007.12.01. 13:35:29

Gabrilo,

az említett könyv bevezetője nem bevezetőnek készült, hanem egy olyan levélként, amit a (holokauszt tagadó) szerzők csalárd módon felhasználtak és még a bíróságon is lobogtatták. A levél a vélemény nyilvánításának szabadságáról szóló állásfoglalás, nem pedig a holokauszt tagadásának bármely aspektusáról. (Chomsky a botrány körüli időkben gyakorlatilag mindenhol azt mondta, hogy nem tudta, hogy erre fogják felhasználni a levelét + a szokásos pc holokauszt elítélő kötelező körök... Ami miatt ez megtörténhetett, hogy nagyon sok szervezetet/mozgalmat támogat, de az nem mindig kontrollálható, hogy kik és hogyan használják fel a nevét...)
Ezt később nyilván jól összemosták az Amerikával és Izraellel kapcsolatos kettős mérce elvének alkalmazásával (ami a mi/ők/terrorista cselekmények megítélésről szól) és máris van egy jó kis zavaros és ellentmondásosnak látszó eseménysorozat, ami alapján viszonylag könnyedén ítéletet lehet mondani...
dióhéjban ennyi, remélem, ez megfelelő válasz.

noamfan 2007.12.01. 13:39:15

hopp, itt egy mondat nem az igazi:

"A levél a vélemény nyilvánításának szabadságáról szóló állásfoglalás, nem pedig a holokauszt tagadásának bármely aspektusáról."

Így akartam:
A levél a vélemény nyilvánításának szabadságáról, nem pedig a holokauszt tagadásának bármely aspektusáról szóló állásfoglalás.

így már értelmesebbnek tűnik...
bocs

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 13:47:19

"Lécci, legalább próbálj meg reagálni a fentiekre."

Nem fogok reagálni egy olyan embernek, aki a halálomat kívánta egy előző kommentjében. Ismerem mind Szasz, mind Feldmár munkáit. Ennek ellenére rangon aluli reagálnom neked a rákos és egyéb megjegyzéseid miatt.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 13:48:49

Noamfan, bytheway téged honnan szalajtottak? AK57, Daath.hu?

Turbulencia (törölt) 2007.12.01. 13:59:55

noamfan: "Azt hittem, itt (akár érdemi) vita van, nem pedig focimeccs. Tévedtem?"

Focimeccs az egész világ és focista rajta minden ember...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 14:07:40

az öreg Chomskyt bizony megkérdezték és bizony tudta mihez adja a kis szösszenetét. Utána nyilván kapálózott hogy "de én nem így értettem". De amikor odaadta a fransza holokauszttagadónak, tudta hogy egy fransza holokauszttagadónak adja, és azt is hogy miért.

by the way, Chomsky nagyokat alkotott a nyelvészet területén, de "politikatudományos" szakértelmébe inkább ne menjünk bele.

noamfan 2007.12.01. 14:17:11

Tetra,
valamit nagyon félre értettél, mert én nem kívántam a halálodat, vagy ha mégis, akkor a sajátomat is? ("A pszichoszomatikus betegségek és a te személyed egy mondatban való említése pedig nem személyes sértés, mert rám is ugyanúgy vonatkozik, mint akárki másra...") De ha így jobb, hosszú életet kívánok neked, sok boldogságot és kiváló egészséget, meg minden hasonlót, de komolyan.
Ha már a rangoknál tartunk, milyen rangban vagy te és milyen rangban vagyok én, csak hogy végre tudjam a helyem?
A honnan szalajtottak kérdésre nem tudom, mi a helyénvaló válasz... Onnan szalajtottak, ahol olyan dolgokról ér kinyilatkoztatni, amiben az ember (akár hivatalosan is) kompetensnek minősülhet, amihez meg nem ért, arról nem fröcsög... (És tudom, hogy ez blog és műfaji sajátosság, és nem kötelező olvasni, és hogy szubjektív vélemények vannak, stb., de valami 'civil kontroll' azért ide sem árt, nem? Egyébként meg nyilván azért olvaslak titeket, mert érdekesen írtok általában, így különösen meglepő volt ez a Feldmáros húzás.)
A puszta antipátián alapuló besorolás szerintem elég karcsú...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 14:19:43

noamfan utolsó kommentjén érdemes töprengeni kicsit Tetra...

noamfan 2007.12.01. 14:27:26

Gabrilo,
1. miért gondolod, hogy tudta, hogy mire fogják felhasználni? Tudta, hogy kinek adja, de arról nem volt szó, hogy ilyen pályára kerüljön a levél. (Ha meg tudta és úgy adta, akkor hibázott és akkor az egész sztori nagyon gáz... Azért nehéz elfogadnom, hogy tudta és mégis, mert ha végignézem az '50-es évektől a munkásságát, alapvetően elég következetesnek tűnnek az állásfoglalásai... de ettől még lehet, hogy tudta, de azokban az interjúkban, amiket én láttam, nem ezt mondja. Persze lehet, hogy csak kula kozmetika történik, ami elég csalódottá tenne.)
A politikatudományos megnyilvánulások meg szvsz azért ennyire szélsőségesek, mert anélkül nincs impact, így (ahogyan azt ti is teszitek időnként) néha oda kell baszni, hogy figyeljenek má' fel kicsit. És általában történelmi események számbavételén és elemzésén keresztül jut el oda, ahova és lehet, hogy nincs is igaza (mintha bárkinek is lehetne...). Hitbéli kérdés?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 14:34:22

Abban igazad van hogy alapvetően szinte minden ilyesmi hitbeli kérdés (lesz erről is bejegyzés lehet hamarosan).
De azért más az, hogy van mondjuk ez a blog, és földobjuk kicsit a látogatottságot egy ilyen "bulvárosabb" poszttal (szerintem a "hanyatlás politikai eszkatológiáját", vagy a Voegelines-gnosztikusos cikket ettől még nem fogják persze többen olvasni), meg hogy valakinek könyvei jelennek meg és azzal akar botrányozni - szerintem. Ez a blog így sokkal vegyesebb felvágott.
És azért Chomsky télleg hmhm... persze ízlések és pofonok. De nekem nagyjából a Moore-féle baller szekértábor harcosának tűnik ő is (attól függetlenül hogy nem akarom kétségbe vonni a nyelvészet területén szerzett érdemeit, igaz, a nyelvészethez semmi közöm nincs).

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 14:51:11

Feldmár Andrást öntevékeny módon kivettem a listáról.

Véleményem róla nemhogy változott, rosszabbodott. Egész egyszerűen meguntam a Feldmár-egyház híveinek idezarándoklását.

Helyette Mr. Alákérdezőt tettem be (lakatT).

Csírsz.

noamfan 2007.12.01. 14:51:14

Gabrilo,
A blog mint vegyes felvágott - értem, ezért nem piszkáltam a listán szereplő többi tagot, mert bár lehet, hogy szeretem olvasni őket, vagy más miatt szimpatikusak, vagy épp nem, de már mindegyikük eljátszotta az összes kreditjét, ezért akár rá is kerülhetnek.
Moore alatt ugye nem Michael 'ingyenes egészségügy = boldogság' Moore-t érted...
Értem, hogy ballernek gondolod Chomskyt, pedig valójában nem is az, hanem idealista :) (ezért nem elfogadható minden amit mond, de azért érdemes odafigyelni...)
A nyelvészkedési hozzájárulását pedig mindig is alapvetően leválasztotta az egyéb társadalmi mozgalmárságról...

noamfan 2007.12.01. 14:56:51

Tetra,
köszi, (akármi is volt a motivációd).
A pszichológia MüllerPétere egyébként pedig sztem PopperPéter (akit megint csak nem tennék rá erre a listára).

köszi még egyszer.

p.s.: a kis zárójelesen már nem jojózom... :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 15:08:11

PopperPéter valahogy az egyetlen szimpi arc ebből az ezoterikus bohózatból. :) Láttam előadni, és elég jól nyomja, bár persze ő is elsodródik ilyen pszichoszomatizáló ökörségek felé, de alapvetően tolerálható fickó. Mellesleg ezoarcokat nem vettünk fel a listára, feldmár is csak azért volt rajta, mert sajnos egyre többen kezdik komolyan venni őt...

A motivációmat leírtam: meguntam hogy idezarándokolnak a feldmár-egyház hívei, és számon kérnek. Jobb a békesség alapon vettem, hogy sajnos egyre nagyon rajongói klubja van a fickónak, és azt külön dícséretesnek tartom, hgoy idejönnek kalimpálni érte. Bezzeg Sasjózsi fanok nem jönnek.

De mint mondtam, személyes véleményem nemhogy változott volna, hanem még jobban elkeseredtem, hogy ugyan miért adnak neki olyan széles teret, miért követik olyan sokan? Bekapok én is 5 blottert és feldmárhívő leszek inkább... :(((

Jóakaró 2007.12.01. 15:09:24

Kedves Blog Szerkesztőség!

Vettem a fáradtságot és a cikk elolvasása után átolvastam az összes kommentet. A cikkre most nem reagálnék - elegen megtették már azt előttem - ellenben az utolsó néhány hozzászólás, Noamfan nevű olvasótok türelmes, konstruktív, higgadt vitakezelése tetszett. Bárcsak így tudna vitatkozni mindenki! Ezt is tanulni kell. A kérdésem kissé provokatív, de a fenti kommentek fényében van benne ráció: Feltétlenül szükségetek van egy ilyen szerzőre, mint ez a Tetra fedőnevű "író"? írni nem tud (unalmas, nyelvhelyesség is gyenge), viszont agresszív, vitaképtelen, és a hozzászólások alapján úgy láttam, hogy a legtöbb kritika minden irányból a kizárólag általa, a többi szerkesztő mélyebb tematikus ismerete nélkül pellengérre helyezett Feldmár András magyar származású kanadai pszichológus miatt robbant ki. Kedves szerkesztőség - munkátokhoz további sok sikert kívánok, de ebbe az irányba szeretnétek elmenni, kell egy rossz zsaru - avagy feltétlenül szükségetek van a csapatban egy ilyen Tetra szintű pitbull-vérebre?

Jóakaró 2007.12.01. 15:11:34

Bevallom meglepődtem - Köszönjük Tetra!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 15:22:09

Köszönjük? Kik köszönik? A Feldmár Intézet? A Holisztikus pszichológia intézet? Az LSD-egyház hívei?

Ne köszönd meg, nem szívességből tettem, amit tettem. Részemről tűzzel vassal irtanám a Feldmárt minden nézetét, őt meg kb. kitoloncolnám Kanadába.

Valamit valamiért viszont:

Én elmozdítottam Feldmárt, pedig több szerző szerint nem kellett volna engedni az idióta kommentálóknak.

Cserébe ezúton kérek minden Feldmár-fant, Feldmár-Intézetis hívőt, Lsd-zabáló univerzummal egyesülős hippit, és a többi söpredéket, hogy tessék szépen elkotródni innen.

Köszönöm szépen. Ellenberger külön bejegyzés fog születni Feldmár káros nézeteiről, és garantálom hogy olyan hangvételben lesz megírva, hogy napi többezer látogatót fog vonzani.

noamfan 2007.12.01. 15:25:05

Jóakaró,

sztem szükség van Tetrára is, hiszen nem fejlődhetne konstruktív és önmérsékletre tanító vitakultúra az ilyen precedensek nélkül. (Mindemellett Tetra is szórakoztatóan ír többnyire...)

Tetra,
ez a pszichoszomatkus betegségekről való nyünnyögés nem olyan nagy ökörség egyébként... Popper meg télleg jó arc (nagyságrendekkel jobb, mint a Müller) és valahogy elég érdekes, hogy ezek a komolyabb szinten gondolkodó, mostanában megmondóemberként fungáló emberek elindulnak a tudományos úton (Popper is így kezdte), aztán mégis egy másik utat járnak öregkorukra, mert csak ez alkalmas az értékek és tapasztalatok kommunikálására...
Ja, életemben nem nyomtam még tripet, csak igyekeztem gondolkodni meg absztrahálni időnként, aztán mégis Feldmár pozitív lettem...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 15:31:14

Személy szerint letojon Feldmárt asse tudtam eddig kijaz:(( Amennyit láttam belőle nem volt túl szimpi de abba a kategóriába tartozik akikkel nem foglalkozom.

Tetra mindenképpen kell ide, leginkább alapító és magának a blognak a létrehozóha,
ad2. a legtöbb poént ebben a bejegyzésben ő sütötte el és személy szerint jól sikerült neki:))

Provokatív, forrófejű is egy kicsit - de ez képes ilyen bejegyzéseket szülni.

Kérdésedre válaszolva: nem kívánunk megválni Tetrától.

plusz, ez az univerzummal egyesülős hippis beszólás ismét kurvajó volt.
Ezek után váljunk meg tőle?:D

mr. pharmacist 2007.12.01. 15:36:40

ezt a magyar bóddhiszatvák baráti köre nevében kérem ki magamnak!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 15:49:54

Najó, felveszem a kesztyűt, megtörtél engem Noam, nem tagadom. :)

Pszichoszomatikáról:

ad1:
ha már feldmár pozitiv lettél, akkor tudhatod, hogy bandink igen nagy rabja a holisztikus szónak. a beteget nem gyógyszerezzük (skizót), mert minek, inkább vizsgáljuk meg az egész személyiséget, és nézzük meg mi az oka a skizóságnak.
Ez szép, ez jó, ezzel ÉN IS nagyon egyetértek.

ad2:
A betegségek okozói pszichoszomatikusak. Sőt, lelki tünetek generálnak testi betegséget. Ha has problémád van, vagy emésztés, akkor introvertált magadat emésztő ember vagy, aki gondjait nem kibeszéli, hanem magába fojtja. Kezelés: kommunikációs tréning és csoportfoglalkozásos pszichoterápia. Ehhez aztán kell az ész, csodás, eddig bármelyik Müllerpéter eljutna.

ad3:
Ami Feldmárban és ezzel a pszchoszomival kapcsolatban PARA, az az, hogy Feldmár egészpályás letámadással nekimegy a modern pszichiátriának. Ami KURVAGÁZ. Bár óvastam én is Fukótól a Felügyelet&Büntetés c. munkácskát, és való igaz, hogy psichiátriára azokat csukják be, akik közveszélyesek, azért a helyzet nem ilyen simple. Ok, hogy kell egy kontroll faktor, mint a feldmár, aki jól odasom a boszorkányüldözőknek, hogy nem csak a közveszélyeseket csukják le, hanem azokat is, akik ZAVARJÁK a többséget. És ez milyen már?! Na igen, de érted, azzal hogy egészpályásan támad, elveti azon értékeit is a psichiátriának, amik értékek.

ad4:
Az ilyen radikális gondolkodók műveiből nőnek ki a holisztikus psichoterapeuták, akik a többszörös anyagyilkosokat is a beszéljükMac szintű hülyeséggel gyógyítják, ső, az ilyen hozzáállásból születnek a radikális otthonszülők, akik a modern orvostudomány vívmányai ellenére ragaszkodnak a középkorhoz. Mert a kórház elnyom. Meg a pszichiátriai intézet is elnyom. Uramsegícccs!

Érted már mi bajom Feldmárral? Ugyanaz mint TGM-el. Mindkettő kibaszott okos ember, nagyon művelt (bár TGM nyilván feldmár*100), nagyon értelmes blabla. És mégis ilyen radikális ökörségeket képesek mondani.

Azt kell hogy gondoljam, hogy TGM agyára ment a könyvtára, Feldmár agyára meg az lsd.

Én amióta ismerem Feldmár munkáit azóta örülök neki, hogy egy réteg kultúra kisistene (főleg az lsd-ző alteros pszichedelikus közösségek kultfigurája), és reméltem, hgoy ez így is marad. Vagyis ott bent a közösségben isten, de nyilvánvalóan ha kikerül onnan, akkor gigaröhej. Ez így van rendjén. Ennek ellenére terjed, és mainstreammé válik.

Jóég mentse meg az országot attól, hogy GerébÁgnesek és Feldmár Andrások szólaljanak fel szakértőkként témákat illetően!

Na remélem kimerítő választ adtam.

Gabrilónak meg köszönöm a patkóbélig-nyalást. :)

Carlos77 2007.12.01. 16:05:56

Tetrát én is soknak érzem néha(Sok nézetben különbözünk) de hát tapasztalt blogger akivel számolni kell a jővőben...(Ha igy folytatod meg MN interjud is lesz:)
De hát többszörösen "földim" és ismerjük egymást lassan 5 éve, bírom a stílusát és igen ő a konzervatorium egyik megmondó embere és lehet, hogy egyeseknek gázos de ez van ez a mi blogunk.
A téma meg még mindig a Közszereplő szimbolumok (Farkasházi T.)(szükséges-e ezek az emberek, tehetünk-e valamit?) akik jobban ontják az "észt, mint mi itt a digitális szférában, amit "alig olvasnak".

karcos 2007.12.01. 16:11:31

EzszupervoltTetrakösz!!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 16:14:41

Magyar Nemzettel nem állnék szóba, akkorsem ha fizetnének érte. :)

Feldmár hívei olyan szinten basztak fel agyilag, hogy nincs mese, születni fog egy cikk Feldmárról, de nem most. Nem lesz benne köszönet.

Nem vagyok megmondó ember, ilyen erővel Gabrilo inkább az sztm. Egész egyszerűen míg Gabrilo szofisztikált, én addig egy pillanatig sem moderálom magam. Ez valakinek nem tetszik. Hát ja, ez kellemetlen.

Carlos77 2007.12.01. 16:20:26

Magyar Narancsra gondoltam teeeeee
de tök mindegy,

Antipolitológus 2007.12.01. 16:34:58

Jópofa, mikor a konzervatív, liberális, szocdem, és egyéb szellemiségű értelmiségiek, ill. értelmiségi-jelöltek egy vita során eljutnak oda, hogy kinek kéne végre befogni a pofáját, és elhúzni a sunyásba. Az ilyen és hasonló szellemiségű uraknak szerintem először a demokrácia alapelveivel kellene először megismerkedniük és megbarátkozniuk, és ha megértették, azután mélyedjenek el a politikai eszmerendszerek rejtelmeiben. A Tetra nevű írónak, és a hozzá hasonlóknak pedig azt üzenem, hogy a szókimondás nem egyenlő a parasztsággal. Gondolkodjatok el ezen, jó? (Akár még egy remek cikk is összejöhet belőle.) Egyébként pedig, aki a péntek és szombat estéjét (továbbá az éjszakát, hajnalt, stb.) arra áldozza, hogy pl. a "megmondóember-lét" lényegéről, vagy a konzervativizmusról írogasson egy blogba, az "sikeres ember nem lehet". (Ez egyébként rám is vonatkozik.) Ilyen tevékenységre ott a hét többi napja! Ha majd Ti is megindultok az öregedés útján, sajnálni fogjátok a fiatalon így elcseszett időt. Annyi minden jót tudnátok még csinálni...

noamfan 2007.12.01. 16:36:27

asszem az ad1 és ad2-ben egyetértünk, sőt elmegyek odáig, hogy még abban is, hogy ha mindezt össznépi müllerpéterként tudjuk, hogy pl. emésztésprobléma-introverzió kapcsolat van, akkor miért inkább Rennie reklám az önismeret helyett...?
az ad3-ról néhány szösszenés:
az alapvetésben megint csak egyet értünk, úgy látom, viszont
1.hogy te nem érzékeled a pszichiátria gyógyszeres kezelés orientáltságát (hogy ilyen szépen fogalmazzak), miközben említett Mr.Vörösposztó meg igen, ezért szól ellene ilyen szélsőségesen;
2. nem tudom, hogy voltál-e valaha az OPNI-ban (amíg még volt) pl. zárt osztályon (én voltam elég sokat nem betegként), ha ott körülnéztél volna, meglepődsz, hogy mennyire nem csak a veszélyes emberek vannak bent, hanem olyanok, akik nem képesek a társadalmi normák szintjét megütve fungálni (nem feltétlenül mentálhigiénés okból), ezért jól leszedálják és bent tartják őket egy darabig, hogy aztán szélnek eresztsék és újra bevigyék és így tovább, az egyéb talpra állító és visszaintegráló kezelés / képzés pedig sok okból, de majdhogynem esélytelen, de legalábbis nagyon nehéz és ritka...
Az odasomásról meg csak annyit, hogy (mint pár kommenttel előbb is írtam) az impact eléréséhez radikálisabb állítás kell, amit aztán lehet majd vitatni, ellenezni, finomítani, átgyúrni, szintetizálni, de akkor a diskurzus tartalma már meghatározott.
az ad4-re vonatkozóan
1. Szétválasztanám a kinövéseket és az eredeteket a holisztikus terápiát illetően. Én nem mosnám össze ennyire a dolgokat - otthonszülés / pszichiátria ellenesség -, mert lehet, hogy van közös elméleti platformjuk, de a gyakorlati megvalósulásban nincs ember, aki teljesen egyetértene a jelenlegi működéssel.
Nem tudom, hogy pontosan melyik Feldmár munkákat ismered, de a beszélgetések lejegyzése és a film viszonylag gyenge, míg a 90-es évek közepén kiadott alapmű (ami egyébként egy előadás sorozat leirata) zseniális. Szerintem nagyon kevés ember fogadja el kritikátlanul azt, amit mond, de túl sok benne a hasznos szempont, hogy elvessem.
Úgyhogy én szívesen hallgatom őt szakértőként olyan témában, amiben annak minősül:)
Különben meg vicces, hogy én osztom itt a feldmári észt, inkább azt javaslom, hogy ha tényleg ennyire kiborít, kérdezd meg a kritikus pontokról, válaszolni fog. (Nekem válaszolt anno...)

józan 2007.12.01. 16:42:51

Kösz hogy levettétek Feldmárt,őt éreztem a leginkább nem odavalónak.Nos.Kezdjük azzal,hogy Feldmár nem guru(tetra te ha jól tudom egy vallással foglalkozó blogot is vezetsz,ezért tőled még furcsábban hangzanak ezek a kijelentések),nem pap,nem látnok,nem is prédikátor,egyszerűen "csak" egy pszihológus,akibe nem erőltették bele az 500 tonna elméletet egyetemen,ráadásul LSDzett is,emiatt elkezdett picit másképp gondolkozni,MINT azok a klinikán,rendelőben dolgozó pszihiáterek akiknek annyiból áll a munkájuk hogy felírnak 5féle antidepresszánst a betegüknek.Oké.Itt még nincs probléma.Ettől még nem lesz valaki híres.Attól lett híres hogy egyszerű,kézzelfogható módszerei(amelyet az okos,túlművelt egyedek'álpszhiológának' neveznek,és amely tökéletes félreértelemezése Feldmár gondolatainak)sok emberen segítettek már.Amúgy nem véletlen hogy egy Kanadában járt,érdekes gondolatokkal rendelkező fura figura,egyből egy ilyen bejegyzésben landol(t),ez mondhatni hungaricum,hozzátartozik a TIPIKUS magyar gondolkodáshoz.Olvastok,informálódtok,közben elég rendesen FÉLREÉRTELMEZTEK,és erre alapoztok,majd 100%os magabiztossággal szórjátok az elveiteket.Ahogy látom noamfannak ma kicsit sikerült megtörni a jeget,tegnap én ehhez kevés voltam.:)

Tehát Feldmár nem isten,senkisem hívő,maximum 'fan',ezért mondtam tegnap hogy SZIMPLÁN JÓ ARC(ha emiatt egy focimeccsen érzed magad,hát magadra vess)

Persze senkisem állította hogy ő vagy Müller vagy akárki más teljes alapigazságokat ad,amelyet bibliába kéne foglalni.Többek között ezt is így akarjátok beállítani,HELYTELENÜL.Úgylátom a konzervatívsághoz hozzátartozik a személy és kultuszimádat is,úgygondoljátok ha valakivel egyetértek,akkor rá már egyfajta 'vezér'ként is tekintek vagy tünk.Várom már azt a pozitív listát hogy ti kiket gondoltok 'jó arcnak'.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 16:45:31

"Az ilyen és hasonló szellemiségű uraknak szerintem először a demokrácia alapelveivel kellene először megismerkedniük és megbarátkozniuk, és ha megértették, azután mélyedjenek el a politikai eszmerendszerek rejtelmeiben."

kedves antipolip, itt elárultad magad, csúnyán.
Demokrácia alapelveihez javallom Arisztotelész: politika, 3. könyvet, kezdetnek. Aztán lehet menni tovább, legalább Tocqueville-ig, és a mai osztrák libertikig.
Utána beszélgethetünk.

Szerinted amúgy mik a "demokrácia alapelvei"? Rousseau és a népszuvi megvolt?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 16:49:15

"MINT azok a klinikán,rendelőben dolgozó pszihiáterek akiknek annyiból áll a munkájuk hogy felírnak 5féle antidepresszánst a betegüknek." Rendkívül felháborítónak tartom olyan emberek munkáját ledegradálni, akik alapvetően segítő szándékból mennek el pszichiáternek, kidolgozzák a belüket, a fiatalságukat tanulásba ölik (nem papírozásba, mint a léha hippi ifjúság), és ezek után "józan" kommentálók odáig merészkednek, hogy kb. gyógyszereket irogatnak fel, és kész...

"tetra te ha jól tudom egy vallással foglalkozó blogot is vezetsz" nem vezetek, de vannak vallással kapcsolatos bejegyzések. Feldmár guru, mert mint látod idejöttek a hívei és megvédték, mindennemű kritika és fenntartás nélkül...

"TIPIKUS magyar gondolkodáshoz." Egyáltalán nincs igazad. Tojok rá, hogy sikeres-e kint v. sem, nincs kisebbrendűségi komplexusom ami miatt oltanom kéne, csak azért mert kanadai magyar... Bytheway Molnár Tamásról készülünk írni pozitívként, és ő Ámerikában élő magyar szintén. Szóval ne vetíts légyszi, pont ezt ne, potn ezt itt ne.

A pozi lista készülőben van.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 16:54:58

józan: tegnap hogy eltűntél amikor érvelni köllött vóna oszt most hogy mondod megint. Szóval azért nagy újító meg kultuszfigura ez a Feldmár mert a gyóccer fujfujj, de azért nyomjuk LSD-vel a beteget nem? zseniális, télleg.
tipikus MAGYAR GONDOLKODÁS: meghatároznád ez alatt mit értesz? (TGM pl?)

kultuszimádat, mondod Te, miközben épp az egekig magasztaltad feldmár urat.

Az érvelés nem az erősséged:((

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 16:56:18

+ kedves antipoller, bizonyos dolgokat előbb értékeltek jónak, mint a demót. Pl. a törvény uralma. De mára már mindenkinek a demokrácijával kezdődik az eszmék története. Ajvé...

józan 2007.12.01. 17:09:37

A tipikus magyar gondolkodást bizony arra értettem amit már tegnap is írtam:egyes emberek világítótoronynak haluzzák magukat,és azt hiszik ŐK bizony (vagyis ti)vagytok olyan okosak hogy megkérdőjelezzék egyes emberek személyiségét,életútját,stílusát,gondolkodásmódját.
Egy blogon.Ok.

Igen az érvelés nem az erősségem,egyrészt azért mert nem akarlak tulajdonképpen semmiről meggyőzni,nem ismerlek másrészről pedig a félreértelemezéseitek azok,amik elveszik az ember kedvét az állandó magyarázzattól.itt a példa:elmondtam mit gondolok Feldmárról,külön kihangsúlyoztam hogy nem vagyok se hívő se semmi,erre a válaszod:'kultuszimádat, mondod Te, miközben épp az egekig magasztaltad feldmár urat.'

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 17:16:14

józan: és a mi kultuszimádatunk az kinek irányába található meg? Tudod, valamit mondunk, azt alá is kell támasztani.

Ha az érvelés nem az erősséged, minek jössz ide vitázni?

Nem érezzük magunkat "világítótoronynak" ez nagyon gyenge libi érv. Azt még megengeded hogy elmondjuk a véleményünket valakiről? pl. TGM-ről? Mi alátámasztottuk miért gáz TGm, te még nem voltál képes ellenérveket felhozni.

So?

Vendée 2007.12.01. 17:25:52

Tetra gyáva! ÉS ráadásül dícséri Popper Pétert!

Józan!
"olyan okosak hogy megkérdőjelezzék egyes emberek személyiségét,életútját,stílusát, gondolkodásmódját." - A névsorban említett alakok majd mindegyike ezzel küzdötte fel oda magát. Másrészt, nem kell nekem cukrászmesternek lennem, hogy megállapítsam, ha a süti nagyon sz@r.

Az a baj ezekkel, hogy amit írnak, mondanak az " igazságok, féligazságok, negyedigazságok, hamisságok, logikai következetlenségek és nyelvtanilag helyes, ám teljesen értelmetlen mondatok keveréke... megalapozott tudományként előadott spekulatív elméletek, erőltetett vagy abszurd analógiák, jól hangzó, de kétértelmű retorika." Tisztességtelenek.

Antipolitológus 2007.12.01. 17:29:45

Kedves Gabrilo! Talán nem hiszed, de viszonylag hosszú ideig foglalkoztam az általad említett szerzőkkel; bár azt is be kell vallanom, hogy az már jó régen volt, és XX-XXI. század fordulóján készült jegyzeteimet már nem fogom előásni senki kedvéért, mivel jelenleg legkisebb dolgom is fontosabb ennél. Bejegyzésed alapján úgy gondolom, hogy a Te ismereteid ennél azért jóval frissebbek, de ettől még nem kellene azt a látszatot keltened, mintha rajtad kívül ebben az országban ember nem foglalkozott volna még politikai filozófiával, hiszen Te is tudod, hogy ez nem igaz. Persze belemehetünk annak fejtegetésébe, hogy Arisztotelész miért is sorolta a demokráciát a rossz államformák közé, vagy hogy Tocqueville hogyan vélekedett az amerikai demokráciáról, stb. Az ilyen szőrözés viszont már régen távol áll tőlem, és itt és most egyébként se lenne semmi értelme. Demokrácia alapelvei alatt pedig nem valamelyik szerző valamely konkrét könyvének állításait értettem, hanem a demokratikus rendszerek olyan alapjait, mint pl. annak elfogadása, hogy egymással látszólag ellentétes vélemények megfogalmazása is lehetséges egy-egy kérdéssel kapcsolatban, tekintve, hogy a társadalom tagoltságából is ez következik. Illik tehát a vélemények sokszínűségét tiszteletben tartani, stb, stb,... Ha pedig tényleg Te is megmondóember-szerepre vágysz, szerintem sokkal több megfotoltsággal és alázattal kellene egy-egy témához közelítened. Ellenkező esetben néhány év múlva lehet, hogy éppen Te fogod vezetni a 25 leggázosabb értelmiségi aktuális listáját.

józan 2007.12.01. 17:31:35

So úgygondolom,hogy TGM hogy búcsúbalésjobboldaltól gondolkodásmódja lenne az ésszerű a mai magyar közéletben,mert a redszerváltás óta berögzült én balostejobbos 'elviekben' viselkedés egy olyan országban ahol eleve a széthúzás volt a fő erény csak méllyebre visz.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 17:36:27

Antipolitológus: elég érdekesek ám a fogalmaid akkor a demóról, még ha szakértesz is. A vélemények sokszínűségének elfogadása mint demokratikus gondolat?
Többségi döntésekkel mi történt?
népszuverenitás, többség uralma?
Amiről Te beszélsz az tán nem a klasszikus liberális-konzi védelem a többség zsarnokságával szemben amiről pl. az említett Tocqueville is mondott néhány szót?
És nem ez az ami a liberális demokrácia ötletét is adta?
És a demokrácia szót Rousseau illetve Robespierre-ék előtt nem éppen negatív értelemben használták?

Mindezekben valóban én tévednék? Akkor a szakértőt kérdezem.

De érdekelne, szakértő úr szerint miért tekintette sz*rnak Arisztotelész a demokráciát.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 17:37:54

józan: TGM mindent akar csak összefogni nem, és meghaladni a baljobb-dolgot (két TGM-et olvasunk netán?). Ő balos, mitöbb, saját bevallása szerint marxista és állítása szerint (egy intetjúban olvastam) 94 óta folyamatosan sodródik balra.
Akkor mi köze van TGMnek az árokbetemetősdihez?

józan 2007.12.01. 17:39:17

Vendée:ezzel részben egyetértek,a féligazságokat viszont sztem olyan emberektől halljuk,akikkel naponta találkozunk a médiában,újságokban stb.Amíg erre alapul az átlagember véleményformálása addig sok jót talán az értelmiségtől is felesleges várni.Ebben a helyzetben pedig jóhogy ők tűnnek cikinek,a körülményekre érdekes módon eddig senki sem hivatkozott.

józan 2007.12.01. 17:44:31

Gabrio:Tulajdonképpen semmi,épp ezért lenne érdemes odafigyelni rá.Mert talán már nem ezzel kéne foglalkozni.Azmeg hogy kétes hangvételű cikkeket ír a régi korszakról még nem jelent semmit.

Vendée 2007.12.01. 17:47:52

józan!

Az intellektuális tisztességtelenség alól nem ment fel semmi - mert ezek vagy egyszerű zsoldosok, vagy a saját nárcizmusuk, vagy a fantazmagóriáik rabjai.
Ha ismernéd az magos értelmiség világát belülről, sírnál.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 17:48:03

józan: a minimális konzisztencia nem szégyen azért. Most akkor meghaladárságodat akarod demonstrálni a jobb-bal árokásós izéke tekintetében, vagy TGM védelmében kívánsz fölszólalni?

ps. előző hozzászólásodat szimplán nem értem. Odáig jutott a posztmocsár, hogy nem is kell már önmagunkkal sem konzisztensnek lenni, kicsit sem?:(

józan 2007.12.01. 17:59:29

Mindkettőt.Szerintem TGM(legalábbis amit én eddig hallottam tőle)így gondolkodik.Az meg megint más tészta hogy talán a jelenlegi ideológiai helyzet nem engedi kimondatni vele nyíltan hogy:"mindkét nagy párt egy szar".Talán ezért ír(vagy nosztalgiázik) a kommunista időkről,amihez vagy hozzátesz vagy csak az öreg gondolkodó 'hülyeségének' lehet betudni..

józan 2007.12.01. 18:00:57

De ettől még nem lesz valaki szörnyen gáz...

Antipolitológus 2007.12.01. 18:04:00

Kedves Gabrilo! Ha visszolvasnád a bejegyzéseimet, látnád, hogy sehol sem nevezetem magamat "szakértőnek", olyat pedig pláne nem írtam, hogy "szakértek". Azt írtam, hogy egyszer, valamikor régen viszonylag hosszú ideig foglalkoztam az általad említett szerzőkkel, de az már tényleg jó régen volt. Ha azt akarod elhitetni, hogy oldalakat tudsz szó szerint idézni Platontól, Tocqueville-tól, Rousseau-tól, rendben van, a kedvedért elhiszem. Ha e mellett azt is be akarod bizonyítani, hogy veled ellentétben nekem ez nem megy, nem kell sokat fáradoznod, mert ez tényleg így van, olyannyira, hogy már leírtam az előző bejegyzésemben is. Nyilván Te is pontosan tudod, hogy Arisztotelész jó és rossz kormányzati formákat különbözetett meg, és a demokráciát a rossz kormányzati formák közé sorolta; a többségi döntések során pedig illik tekintettel lenni a kisebbség véleményére is, stb.; úgyhogy ha kötözködni akarsz, keress ehhez más partnert. - Érdemi vitákban viszont szívesen részt veszek, bár a bejegyzések szerintem egyre inkább távolodnak ettől...

Slime Mold 2007.12.01. 18:05:39

Vendée: "kormányoldalon milyen konzervatív jegyet látsz?"

Úgy látom - sőt, ki merem jelenteni, hogy ez tény -, hogy a szocialisztikus, kollektivista megoldásokat ma az ellenzék képviseli, mégpedig a kormány öngondoskodásra, egyéni felelősségre és a tervgazdaság helyett szabad piaci mechanizmusra építő elgondolásaival szemben.

Nem vagyok ugyan napi olvasója, de szerzőtöknél, Tallián Miklósnál is hasonló alapállást érzek, szóval talán a legjobb lenne, ha a Konzervatórium tagsága egymás közt, de nyilvánosan vitatná meg ezt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 18:10:22

józan: Te olvasol egyáltalán TGM-ed vagy csak valami erotikus igényből fakadóan véded?

ad1. amikor megyóról kiderült hogy ügynök volt, TGM volt az egyik leginkább fölháborodott valaki - erre amúgy meg is volt minden oka.

ad2. az hogy mindkét párt szar azt ő is kimondja, de ezt kimondja a hetiHetes is minden héten eccer, meg Jóskabá a sarki kocsmában is. Ezzel tesz hozzá a közgondolkodáshoz valami baromi eredetit?

ad3. milyen ideológiai helyzet? Teccik tudni kik vannak most kormányon? az "ideológiai helyzet" balos és nem is kicsit. Mit nem engednek neki kimondani? Azt nem, amit kimondott, aztán 2005-ben átvehette a kitüntetést a Gyurcsitól?

A szörnyen gáz dolgokra hoztunk érveket. Már mondtam, ideológiai kaleidoszkóp mivolta bár cáfolhatatlan, az még nem szörnyű vétek, max. nevetséges.
RAF-ajnározás extragáz. Az egyik legprominensebb közíró/filozófus ilyet nem engedhet meg magának.

ad sok, milyen marxista az, aki a tőkések helyett inkább az ellenzéket ostorozza? Az állítólagos neolib politika, amit annyira utál, nos azt a cikkei végén valahogy mindig védelmébe veszi mert vagy "fasisztaveszély" van, vagy valami más.
Tehát mindkét párt szar, de azért még mégis inkább az emeszpészadesz.

Igazán derekas kritikusa ő a mostaniaknak, valóban!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 18:14:40

antipoller: nem köll azért mártíromkodni no:((

Én csak azt mondtam, hogy Arisztotelész (meg rajta kívül még elég sokan mások is) a demokrácit rossznak ítélte. Ez nem mond ellent a mélyebb elemzésednek, én is tudom hogy különbséget tett rossz és jó formák között, hidd el:)
plusz, a kisebbség véleményének figyelembevétele minden, csaknem demokratikus elgondolás. Amikor a demó pozitív lett, akkor inkább az volt divat, hogy megtalálja a többség a kollektív akaratot, a kisebbséget pedig kényszeríti a szabadságra. A kisebbségek védelme és véleményének figyelembevétele már bőven a demokrácia szigorúan vett fogalmával szembeni egyensúlyozás, és egyáltalán nem demokratikus.

Erre kívántam célozni. Valamint, a konzik ma igencsak hangsúlyozzák a kisebbségi vélemények védelmét, és ódzkodnak a többség zsarnokságától, épp ezért nem emelik piedesztálra a már közhellyé váló "demokratikus alapelveket" és hasonlókat - arról nem is beszélve, hogy a kisebbség véleményének védelme nem is tartozik ezek közé.
Erre próbáltam célozni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 18:15:49

céloztam kéccer is nem volt szándékos.

Antipolitológus 2007.12.01. 18:37:07

kedves Gabrilo! A demokráciáról szóló eszmetörténeti fejtegésedet kiegészíteném még azzal, hogy a többségi döntés mellett megjelenő kisebbségi vélemények tiszteletben tartása mára olyannyira része lett a politikai gondolkodásnak, hogy pl. a választási rendszerek arányosítása is részben erre vezethető vissza. A "megtalálja a többség a kollektív akaratot, a kisebbséget pedig kényszeríti a szabadságra" elv alapján mondták demokratikusnak a lenini demokratikus centralizmust is; ebből is látszik, mennyire féllábú a demokrácia fogalma a vélemények sokszínűségének elismerése nélkül. Ennek jelentőségét pedig mára nemcsak a konzervativizmus, hanem a liberalizmus és a szociáldemokraták is elismerik.

Vendée 2007.12.01. 18:38:17

Slime Mold!

"Úgy látom - sőt, ki merem jelenteni, hogy ez tény -, hogy a szocialisztikus, kollektivista megoldásokat ma az ellenzék képviseli, mégpedig a kormány öngondoskodásra, egyéni felelősségre és a tervgazdaság helyett szabad piaci mechanizmusra építő elgondolásaival szemben."

1, A piacpártiság nem feltétlenül konzervatív "jegy". Ajánlom Disraeli, Bismarck működését a figyelmedbe.
2, A dogmatizmus (akár, ha a piac is az a dogma) nem konzervatív jegy. Ezért bírálta pl. Oakeshott Hayeket és Thatcheréket.
3, Írtam, de akkor még egyszer: a komcsik retorikáját kevered a tevékenységükkel. Öngondoskodás? - rendben, tessék csökkenteni az adókat, és majd eldöntöm mit is akarok a pénzemmel kezdeni. A komcsik a 4 millió, a szocializmusban - állami segélyből - élő nyugger kezét nem engedik el, sőt ezt hangsúlyozzák is! (Ma is a nyugdíjak 1/3-t hitelből fizeti az állam!) Azonkívül. hogy fizetőssé tesznek szolgáltatásokat, nem csökkentik az elvonásokat. Tehát az "öngondoskodás" dumát nyugodtan lődd ki. Vagy fizesd be helyettem az adóimat, és akkor boldogan öngondoskodok magam is. (A Pinocchio nevezte egyébként az adócsökkentést javaslatát politikai vudunak. Most akkor hogyan is van ez?)

Szabad piac? Az miért szabad piac, hogy koncesszióba adják az MVM-et, gáz- és vízellátást, repteret? Nem minden magánosítás szabad piacot jelent. Ennyi erővel a felvidéki városokat elzálogosító magyar királyok, vagy az adószedést bérbeadó rómaiak is piacosítottak.
Ha igazad lenne - nincs, hiszen nekem van igazam - akkor nem nyomták volna fel az államadósságot 5 év alatt közel a duplájára.

A konzervatívot sok minden jellemzi, hagyományok, vallás, intézmények, stb. tisztelete. Ebből a sok mindenből, egy elemet - a piacpártiságot - véled, tévesen, megtalálni a komcsiknál. Ezért lennének konzervatívabbak, mint az ellenzék?
Sőt, Pinocchio konzervatív, modern baloldali, és liberális is. Van ami nem ő? Mit mondasz Megyórol? És mit mondasz majd Pinocchióról ha ment a levesbe?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 18:40:24

antipoller: erre kívántam kitérni.

Slime Mold 2007.12.01. 18:42:11

Aláírom a tevékenység és a retorika közti távolságot. Ámde mi mondandód van arról az ellenzékről, amelynek _retorikája is_ kollektivista, szocialista?

Továbbra is javaslom, hogy írjatok Tallián kollégáddal egy vita-postot, érdekes lenne.

biomechanoid 2007.12.01. 18:59:07

Hát, ugye, Arisztotelész nem ezt a demokráciát, hanem azt tartotta rossznak. Szégyelleném, ha magyaráznom kéne, ez mit is jelent pontosan.
Annyi bizonyos, aki sokat olvas, - akár Platont, akár mást - az a legritkább esetben tud pontosan idézni, ha még nem töltötte be a 90. életévét. Mert idézni nem egyenlő elszavalni a méltatott nagy ember szavait, hanem annak értelmét is illik visszaadni véle. Márpedig az interpretálásra időt kell szánnunk, ugyanis enélkül egyszerűen nem történik meg.

Ritkán olvas az ember olyan remek kezdeményezést, mint ez itt. Akárki írja is a nevekhez a jellemrajzokat, van hozzá érzéke. Amennyiben egy egyszeri bloggerről van szó, nem pediglen egy médium támogatta bértollnokról, hát úgy még inkább meghajlok tudása előtt.
Mindenesetre a kedvencek közé berakom az oldalt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 19:09:15

Slime: csak előljáróban.

Nekem is necces kicsit ez az újarisztokráciás szlogen, de töprengtem kicsit rajta:

Tehát nem arról van véletlenül szó hogy a Zorbán (a.k.a. Belzebúb) azért szólal fel ezen "arisztokrácia" ellen mert ugyanazok a kommancsok tartják a kezükben a hatalmat, zsetont, médiát, csak épp más dumákat tolnak mellé (pl. piac, öngondoskodás)? És a Plébi nem mellesleg az Aczél eftásos interjúban először öngondoskodásról beszélt, aztán a végén egyenlőségről. Akkor melyiket akarja? Mindkettő nem fog menni.

plusz, az adócsökkentést a szemét kollektivista ellenzék hangoztatja talán még ma is, nem a kommancs-libber hatalom. nos?

ghfhgjhgjgng 2007.12.01. 19:24:11

gfgfghjhgh

biomechanoid 2007.12.01. 19:24:39

Eszembe jutott egy égbekiáltó hiányosság: OROSZ JÓZSEF-et akarok!!!!:-))

józan 2007.12.01. 19:27:06

Hát ez hihetelen 5szörre sem enged írni vmi spames gebasz miatt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 19:27:59

naná! ez nem is kérdés. Erre nem fért föl, következőn lesz:)
De most először a pozitív listát publikáljuk.

ghf izéke: téged honnan szalajtottak gyengeelméjű barátom?:( Ennél a hm-dada hm-dada is jobb:(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.01. 19:29:39

józan: szerintem ez az ökör szórakozik, nincs jobb dóga.

józan 2007.12.01. 19:29:47

Azt én írtam hogy kipróbáljam tudok e írni,ezeket elküldi de amit írtam szöveget azt nem...mégilyet

hzhjkkjh 2007.12.01. 21:29:15

Najó ennyi,sajnálom hogy nem folytathatjuk érdemben ezt a vitát de egyszerűen nem akarja elküldeni semmihogysem amit írtam szöveget.Talán majd máskor.bye

FőSzerkesztő · www.magyarnemes.blog.hu 2007.12.01. 21:36:55

"De most először a pozitív listát publikáljuk."

Pozitív?=)

üdv.
www.magyarnemes.blog.hu

gabrilo 2007.12.01. 21:41:49

józan: ott lehet a probléma, máshonnan jönnek a kommentek és innen is megy

főszerk.: igen, akiket ceretünk:)

Áron 2007.12.02. 01:31:15

Gahhhh besokaltam a kommentektől. a hagyomány=OMM kontra baloldal vitánál nem tudtam tovább folytatni (meg persze késő is van...) Csak egy apróság jutott eszembe, hogy miért kellene "igazodni" a hagyományokhoz? Hagyomány az van, ha akarjuk, ha nem, meghatároz minket... A lázadás is a hagyományból indul ki. Akaratlanul is foglalkozunk vele. Olyan unalmas ez az erőltetett értékkeresés.

gabrilo 2007.12.02. 10:50:47

ugyi? Hát ezt mondd el a forradalmi okostóniknak is:)

biomechanoid 2007.12.02. 12:35:25

A lázadás is hagyomány, de akkor megeszed a villanykörtét, bazmeg, mert az meg körte.
A te felfogásod szerint a háború is hagyomány, a gyilkosság is az, és még sorolhatnám. Fantasztikus!

Kárpátok Koronája 2007.12.02. 15:33:13

Az a poszt talán abból a megfontolásból született, hogy a konzervatív diskurzus határvonalait megvonandó, kipéccézzetek egy rakás véleményformálót, lehetőleg jobbról is, balról is akiktől elhatárolhatjátok magatokat.

A magyar közbeszédnek viszont éppen erre a törzsi mentalitásra van legkevésbé szüksége.

Sajnos a kirekesztett szerzők jellemzése sokszor minden színvonalat alulmúl, amit a magyar publicisztikai kultúra felszínre köhögött.

Egy személynek is lehet pl. több vonatkozása, lehet hogy a publicisztikai ill. a irodalmi tevékenység akár külön is megítélhető. Maga a személy viszont önmagában egyik alapján se minősíthető.

Azzal hogy valamelyik közszereplőt egész posztban készültök pocskondiázni, nem neki ártotok, hanem magatokról állítotok ki újjabb bizonyítványt.

Jobb lett volna akkor már a 25 példakép bemutatásával kezdeni.

Bár arról se vagyok meggyőződve, hogy ha a balliberális értelmiség mintájára összeállítotok egy konzervatív panteont valóban "konzervatív" válasz e baloldali véleményformálói fölényre.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 15:44:26

no,

"Egy személynek is lehet pl. több vonatkozása, lehet hogy a publicisztikai ill. a irodalmi tevékenység akár külön is megítélhető." - mondtad Te.

"Véleményünk szerint a magyar irodalom sokkal gazdagabb lett volna, ha többen megmaradnak csak az irodalomnál, ahogy Csurka Úr, úgy Sándorunk is maradhatott volna a költészetnél." - mondtuk mi.

De várjuk a konkrétumokat, miben nem volt igazunk.

"Azzal hogy valamelyik közszereplőt egész posztban készültök pocskondiázni, nem neki ártotok, hanem magatokról állítotok ki újjabb bizonyítványt."

A hivatkozott embőr Feldmár, akit sokan innen sem ismertek eddig, és nem pocskondiázni készül Tetra, hanem kritizálni. Szabad azt még? Vagy ha kritizálunk az már önmagában is pocskondiázás? Érdekes, a fenti szerzők közül többen azzal vívták ki maguknak a hírnevet hogy kritizálnak folyamatosan. Nekik szabad, nekünk nem úgy tűnik.

"Jobb lett volna akkor már a 25 példakép bemutatásával kezdeni. "

Nem példaképek, hanem azok, akiknek - szerintünk - mérvadó a véleményük.

és lesz köztük balos/libi is - valószínűleg.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 16:13:41

kicsit OFF

érdekesen vitázgatnak a balosok:) mondanak valamit választ követelve majd eltűnnek a rengetegben:)) Izgisek a viták így mint az egyszemélyes futóverseny.

ON

Kárpátok Koronája 2007.12.02. 17:44:23

Bocsánat, az első esetben tévedtem, figyelmetlen voltam. Mégis úgy érzem, hogy ezzel a megszorítással is sokszor méltánytalan célba venni egyes szerzőket, csak azért hogy "újra oszthassuk a lapokat" a hazai véleményformálásban.

Második esetben, noha már eltüünt Feldmár, az a meglátásom, hogy az általatok felsorolt állítások nem merítik ki a kritika (tehát a z alapos vizsgálat) fogalmát.

Inkább így jellemezném: "a meg nem vizsgált jelenségek visszakézből való elutasítása"

A pszichológia tudománya (illetve deficitjei) éppen elég ingoványos talaj ahhoz, hogy egy modernitáskritikus konzervatív NE tudományszociológiai érvekkel ("égeti a szakmáját") utasítsa el e tudomány nonkonform, populáris kísérőjelenségeit.

P.Anna 2007.12.02. 18:27:24

A blog szerkesztőihez, megmondóihoz intézett kérdéseim:

1. Hányan szerkesztitek a blogot pontosan?

2. Hány évesek vagytok (viccet félretéve, komolyan) ?

3. Ha valaki meleg, attól még lehet konzervatív?

4. Láttál már igazi pszichológust / pszichiátert? (Sokuk sokkal keményebb elmebeteg őrült, mint Feldmár András, csak nem kap ekkora nyilvánosságot, megmarad a klinikai falain belül a gyógyszereivel, nem szivesen kerülnék a markukba. Feldmár a legtöbb pszichohoz képest egészséges, pozitív, jó arc)

5. Mit tanultok - dolgoztok, érdeklődési kör?

6. Hol éltek? Magyarország, külföld, főváros, kisváros, falu?

7. Szerkesztők nem szerinti megoszlása?

8. Van barátnőtök, egészséges párkapcsolatotok?

Köszönöm a válaszokat!
Nem kötelező válaszolni, de talán a többi olvasót is érdeklik a válaszok! Nem kötelező - ez csak egy lehetőség! Köszi!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 18:39:41

P. Anna:

1. Oldalt láthatod a SZERZŐK listát. Ebből páran inaktívak, de kb. 8-10 publikáló szerzőnk van.

2. Én 26. A többiek nevében nem nyilatkozom.

3. Lehet. A politikai eszmerendszer nem szexuális orientáció alapján van meghatározva.

4. Én spec láttam, sőt látogatóban voltam a már említett ex-OPNInál, a párom orvostanhallgatóként tanult pszichiátriát, én magam is éveken át tanultam pszichológiát. Feldmárnak pedig - mert gondolom emiatt a kérdés - minden magyarul megjelent munkáját olvastam.

5. Én szociológiát, de tanultam törit is.

6. Budapest.

7. 1 nő (a kötelező nő... :D), többi férfi és egyéb.

8. Én boldog, kiegyensúlyozott házasságban élek. A többiekről megint nem nyilatkozom.

Akkor most én is kérdeznék:

Te ugye nem az az Anna vagy, aki szerint a kórház elnyom, és otthonszülés mennyire király, és ugye nem a tsz-ről jöttél? Ha nem, akkor bocs a gyanúért, de nagyon ismerős volt az írásmódod...

Miért tetted fel ezeket a kérdéseket?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 19:31:47

Kedves Anna, azon kívül nem kívánok többet elmondani, amit láthatsz a bemutatkozásban - max. annyit hogy 22 éves vagyok.
A többit nem mondom és erre okom van:)

üdv.
GP

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 19:48:42

"egyéb."

Tetra... a helyes, azaz PC a következő: meghatározatlan nemű emberi lény. Az hogy "egyéb", az lenéző, diszkriminatív és rasszista. Légyszíves szedd össze magad.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 19:55:44

Te is csak a pc liberál-otthonszülő-feldmárista-drogos-lusta emberek körében moderálod magad! :D

biomechanoid 2007.12.02. 19:55:53

Húúúú, Gabrilo, tényleg ilyen fiatalka vagy?:-OOO
Akkor még inkább gratula!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 19:59:14

bio: igen:) Ha már egyszer elárulom, minek hazudnék?:)
Tetra: az meg a másik, hogy te csak ne jelölgess engem, férfi-nő-egyéb vagy akármi vagyok. Azt majd én eldöntöm. Ne nyomj el.

Antipolitológus 2007.12.02. 20:03:13

Nem lennék meglepődve azon, ha ezek után a Népszaga c. pártlap éles hangú publicisztikában ítélné el azt, ahogyan egy csapat huszonéves leszólja a Drágabolgárurat és társait...

biomechanoid 2007.12.02. 20:17:27

A kor nem gond. Sőt, szerintem előny. Csak ne álljatok be a sorba, mert annak nincs értelme. Elég sok blogon megfordultam már, olvastam ezt-azt, de ennél jobbat még nem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 22:09:10

tudjuk, de most nem minél több név összeszedése a lényeg mintsem azoknak a nevét összeszedni, akik hatással vannak ránk - így vagy úgy:)

Zugló Hangja 2007.12.03. 15:38:47

Nem olvastam végig a commenteket
de a 25 felsorolásból hiányoltam Ákos urunk
nagyrabecsült jobbizmus mentalitását :D
ha ritkán is de egy-egy zenei müsorban oder mélyinerjuban megkapjuk hogyan is kéne minek müködni...naő !

Napi Bullshit · http://napibullshit.blogspot.com/2007/12/rtesco.html 2007.12.03. 20:14:12

Felvehetnétek a listára szervezeteket is. Például itt az Űrtesco... napibullshit.blogspot.com/2007/12/rtesco.html

vénasszony 2007.12.04. 14:03:13

Remélem mindenki tud a Feldmár nevével fémjelzett Nők iskolájáról?!

Téglagyári Megálló 2007.12.05. 17:06:57

Tetra, a reakció blogról jövök, naon jó ez a 25-ös lista!

dekoninckx (törölt) 2007.12.06. 08:54:53

Nem is tudom, hogy Havas Henrik kisegítő iskolai tanárurat hova kellene besorolni, a + vagy - oldalra, vagy sehova, de ez tetszik:
velvet.hu/blogok/gumicukor/2007/12/06/havasnak_vallania_kell_kannacska_drogugy/#comments

Lényegében feljelentette a híres celebet, Kelemen Annát, hogy tolja a kokót. Hogy ezt Semjén vagy Mikola megbízásából tette, vagy azért, hogy bemutassa, hogy milyen fasza, benfenntes (?) botránykönyvet (vagy blogot) tud írni, nem tudom. Előbbi esetben jobboldali drogellenes beépített ügynök, aki most jól leleplezte magát; utóbbiban a tetteinek következményeit előre nem látó vaksötét tahó. Ha meg csak hazudott az egészről, akkor egy feltűnési faszviszketegsében szenvedő senki (eddig ezt gondoltam).
Mindegy, most akármelyik esetben érdekesen folytatódik az ügy :) hihihi.

dekoninckx (törölt) 2007.12.06. 08:56:12

Bocs, nem a kicsit gáz kommentemre (talán a Velvet olvasóinak megfelel) akartam linkelni, tessék mán feljebb tekerni pár centit.

terpentin 2008.01.03. 21:56:49

Bächer Ivánra már történt javaslat, de ő azóta még nagyobb gáz lett. (Vendégkönyv).
Pozitív tartományú Vértesaljai.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.04. 16:16:33

"Legutóbbi emlékezetes kinyilatkoztatása szerint Mr. Reformer társadalmi ámokfutásánál még a Tanácsköztársaság is jobb volt."

egy konzervatív oldal ne rakja be Csoórit a "leggázabbak" közé, ezt azt hiszem már mondták előttem is, és kifejtenem sem szükséges, ez nem az árokásó, hogy meg kell felelni a libsiknek is (vayg libi-t illik ide írni? ld geszti). itt a konzervatív értékeknek kell megfelelni, nem a majmoknak.
a fenti mondatot, meg ki lehet magyarázni úgy is, hogy ott egyértelműen tudtuk ki az ellenség, de ti a józan észre kevésbé vagytok fogékonyak mint Cs. de Cs-t nem akarom mentegetni, tényleg elég hülye mondat, csak rá kívántam világítani, hogy erről inkább Cs-t kellene megkérdezni, illetve figyelmet akartam felhívni arra, hogy ezen oldal, nem foglalkozik azzal ki a jó, ki a rossz, azt nézi inkább: ki neki a rossz, magyarán arra inszinuálok, hogy szándékosan, tudatosan vezetik félre az olvasókat, hogy a szerzők itt nem bontják ki az igazság minden szeletét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.04. 16:19:21

@tesz-vesz:
II Csoóri nem is tartozik a nagy véleményformálok közé
vö heti hetes

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.12. 14:47:26

"Külön örömkönnyek közepette szoktuk olvasni a Miép jobb időit idéző zsidózó cikkeit is."

pl ezt? ez zsidózik az inde.. a konzervatórium szerint?

"Tudom, ha a félelemmel és hamisításokkal megterhelt, kezdeti időben a zsidó magyar vagy magyar zsidó barátaim közül egyetlen komoly szavú is föláll és csak annyit mond: szerencsétlen megoldás a külföldi sajtó nehéztüzérségével lövetni a magyarokat, én elmegyek ehhez az emberhez, hogy megöleljem és valószínű, hogy soha többé nem írok le figyelmeztető mondatokat zsidók és magyarok megkeseredett viszonyáról."

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása