Humor, másodfokon

mr. pharmacist1 I 2009.06.17. 19:03

"Józsi az életben maradásért küzd valamennyi színpadon töltött percében, a mélyről jöttek elszántságával, a létükben fenyegetettek elkeseredett lázadásával. A Sas Józsi-félék többé már nem hajlandók veszíteni" - idézte a Heti Válasz februári cikke Verebes István írását, honnan máshonnan, mint az ÉS-ből.

Igen, vannak személyes antipátiáink, például ha csatornák közti szörfölés közben a Mikroszkóp Színpad műsorára tévedünk, akkor jobb pillanatainkban bornírt pofával továbbkapcsolunk, a rosszabbakban sikítva rohangálunk körbekörbe a szobában, túlharsogva a derűs kuplékat. Ha a blogon rákeres a T. Olvasó a posztkommunizmus szóra, kijön egy rakat találat, ugyanis rendszeresen ezen szoktunk rugózni, meg rinyálni. Hogy mi a posztkommunizmus? Hát ez, a sasjózsik maguk a posztkommunizmus. De ne menjünk elébe a dolgoknak, kezdjük valahol az elején. Mondjuk 1989-ben.

Az Index idéz egy korabeli dokumentumot, miszerint Józsi és társai (Klárika, meg Gyuribácsi vele egyetemben) benne voltak néhány milla elsíbolásában. Hiába, ez volt a posztkomcsi Gründercájt időszaka, mindenkinek élni kell valamiből, ugye. Tizenöt évet most ugrunk, mert ez nem életrajz, csak amolyan képeskönyv. Először a Fejér Megyei Bíróság emelt ellene vádat, kapott 300 rongy pénzbüntetést, egy évet, kettőre felfüggesztve. Aztán jött a Fővárosi Főügyészség vádemelése 58 milliónyi jövedelem után be nem fizetett adó miá. Józsi most másodfokon megint egy év felfüggesztettet kapott, pluszban 300 rongyos büntit. A bűnügyi szálhoz most hozzászőjük Józsi közéleti karrierjét is, hiszen a procedúra közben a cucilizmusban begyűjtött Jászai és Érdemes Művész trófeák mellé majdnem kapott egy Kossuth-díjat is, amit viszont a szemét fideszesek elgáncsoltak, Gyurcsány meg visszavonta a felterjesztést. Józsi most az életben maradásért küzd.

Mi nem szeretünk a szemétben turkálni, de akik igen, azok olvassák el a fent linkelt Heti Válaszos írást, abban minden benne van, pontosan, szépen. Tényleg, arra emlékeznek, amikor festményeket loptak el a villájából, másnap reggel meg már véletlenül a Napkeltében láthattuk viszont Józsit, amint éppen szerényen ajánlatot tesz visszavásárlásukra? Visszakapcsolva ez elejére: Sas elvtársias vigyora, mézesmázoskodása, gerinctelensége, mutyizása, korruptsága, politikai helyezkedése az önmagát túlélt szoci értelmiségié. Értik, minket aztán tényleg baromira hidegen hagy ez a naftalinszagú kommer humor, és felőlünk bárki nyugodtan kinézhet úgy, mint egy csehszlovák b-krimivígjáték hibbant felügyelője, a saját pénzéből Kádár-mauzóleumot is nyithat, játszani is engedj, szenilis arcokat. De legalább ne közpénzből.

A törvény az meg törvény. Te meg fizetni fogol, Józsi.

PS: Az MSZP-s Horváth Csaba főpolgármester-helyettes az ítélet kapcsán azt mondta: természetesen lépni kell ez ügyben. Amint írásban megkapja a bírósági ítéletet, tudni fogja a dolgát Sas József, akinek a lemondása után pályázatot írnak ki az igazgatói posztra. (via Mandiner)


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr11191152

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.17. 20:30:03

Már senki nem áll Sas mellettJogerősen elítélték a színházigazgatót, az MSZP-s főpolgármester-helyettes szerint Sas "tudni fogja a dolgát".

Trackback: Árokásó Top100 2009.06.17. 19:21:36

Sas JózsefA KOMM-MÉDIA KIRÁLYA Szereplők: Konferanszié Művészúr, majdnem Kossuth-díjas Hacsek és Sajó, sokat használt komédiások (Kabaré színpada, a függöny előtt konferanszié áll) KONFERANSZIÉ: Ez egy ilyen ország, kéremalássan, ahol adócsalókra is le…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.17. 19:39:50

én mondjuk még min. két vádpontban ( 1. bűngyenge "humor" terjesztése; 2.bűngyenge "humor" napi politikai célok szolgálatába állítása ) elítéltem volna...

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.17. 19:59:21

Engem az zavar ebben az egészben a leginkább, hogy ezután az ítélet után is ott fogom látni Józsinkat vasárnap reggel fél nyolckor Lakat T. műsorában, ahogy két mulatós playback között azon kesereg, hogy különböző rosszakarói mennyire ki akarnak vele baszni, és egyébként is hogy meghurcolták a bíróságon. Förtelem.

tevevanegypupu 2009.06.17. 20:24:35

A Sas Jozsef felek mar nem hajlandoak tobbe vesziteni..Ugy tunik az 58 millioval (3 ev alatt es nem eppen muveszi szinvonalu meloval) per pillanat nem a vesztesek oldalan allt. Hat meg ha az adofizetest is meguszhatta volna..az nyilvan karpotolja a sok szenvedesert, ami az utolso par evtizedben erte. Jaj.(:

kispista 2009.06.17. 20:31:32

@Sir Humphrey: A fidesznáci ügyészség a bírósággal karöltve üldözi szegény kétkezi munkásokat.

Vincenzo testvér 2009.06.17. 22:21:15

A Mikroszkóp színház világszám: feltalálták, és kitartóan művelik a kormánypárti humort! Mármint azt a pár évet kivéve, amikor nem a szocik vannak kormányon, mert akkor ellenzéki humoruk van. Humor alatt azt értve, hogy van, aki nevet rajta.

scooby08 2009.06.17. 22:23:35

Szerintem Sas igenis jó humorista és akik itt verik a nyálukat vagy igen fiatalok vagy anno hallgatták őt és a Mikroszkópot, de most trendinek akarnak látszani...Mert marha "bátrak".
Az ilyeneket hívom trendibuzinak.

max_headroom 2009.06.17. 22:31:54

@Sir Humphrey: "Engem az zavar ebben az egészben a leginkább, hogy ezután az ítélet után is ott fogom látni Józsinkat vasárnap reggel fél nyolckor Lakat T. műsorában..."

Ó, hát ez ne zavarjon, erre van megoldás, úgy hívják: távirányító.

hüjeország 2009.06.17. 22:37:34

Elkövette, megbüntették, megérdemelte.

De hányszor 58 millió hiányzik amiatt a költségvetésből, hogy nem kérünk számlát a fodrásznál, a fogorvosnál, a gázszerelőtől, a tévészerelőtől, a nyelvtanártól; hányszor 58 milliót tesznek zsebre az orvosok hála- és zsarolási pénzként, miközben az adófizetők pénzén - rosszul - fenntartott kórházban magánpraxist folytatnak; hányszor 58 milliós bevétel hiányzik a büdzséből a minimálbéren élő, de luxuskocsaival járó becsületes magyar vállalkozók miatt? És hányszor 58 milliót szeretnének ugyanezek az emberek, na meg azok is, akik asszisztálnak nekik (tehát mi, adócsalók, pártállástól függetlenül) gyes-ként, nyugdíjként, gázár-támogatásként visszakapni a saját magunk által (is) üresen hagyott közös kasszából?

Sas humora, meg tetszik, akinek tetszik. Isaurát pl. milliók nézték...

kafferbivalybalamber 2009.06.17. 22:47:15

58 millió jövedelem után 300 ezer sarc?
Hülyének is megéri, faszt fogok én ezután adót fizetni.

is 2009.06.17. 22:47:19

@hüjeország: majdnem elkezdtem ezt leírni, de hát megelőztél.

nekem Sas József humora nem tetszik, pedig millióknak igen. de nekem Győzike sem tetszik, pedig a legnézettebb műsor volt évekig. nekem Orbán Viktor sem tetszik, pedig 56% szavazott rá.

ezt csak a posztkommunistázásra írtam. demokrácia ott van, ahol az emberek stílus alapján nem bélyegeznek meg negatívan másokat. hiába írod a végén, hogy miattad bármit, ha előtte bekezdéseken át _minősítés gyanánt_ posztkommunistázol.

mert a végén még majd lesz kapitalista embertípus, kapitalista erkölcs, és ezeket művelő agit.prop főosztály a kapitalista párton belül.

hullagalopp 2009.06.17. 22:48:36

Azért az ÉS-ben nem csak Sast védő írás jelent meg, itt van pl. ez, ami tök vicces:
www.es.hu/index.php?view=doc;21814

@scooby08:
Hogy jön ide a fiatalság? Ízlésnek hívják a dolgot, ami itt megnyilvánul, nem nyálverésnek.

Heinz-Günther 2009.06.17. 22:49:46

@hüjeország: Emberek, egyetek szart! Szazmilliard legy nem tevedhet, he?!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2009.06.17. 22:56:12

@scooby08:
Humorról, mint ahogy ízlésről is, nehéz vitatkozni, és nem is kell, szóval elfogadom, hogy neked tetszik.
Egy csomó embernek meg nem nem tetszik, ezt te fogadd el.
Már csak azért is, mert sokkal többen vannak akik gáznak tartják ezt a humort. És ehhez nem kell trendbuzinak, meg bátornak lenni.
A másik meg, hogy ő, aki szájára vette a fél országot a műsoraiban, pont neki kellett volna a tisztességben élen járni. Nem tette. Adót csalt, nem is keveset, megbukott, így járt. Az a minimum, hogy lemond egy államilag finanszírozott színház éléről.

osborne 2009.06.17. 22:59:59

@max_headroom: @Sir Humphrey:

btw lesz még Napkelte 2010.ben? Mintha addig tartana az amúgy is meghosszabbított szerződésük.

Jó tudom a Napkelte még 2100-ben is lesz ;]

max_headroom 2009.06.17. 23:03:31

@Heinz-Günther: "Emberek, egyetek szart! Szazmilliard legy nem tevedhet, he?!"

Ezt az ostobaságot annyian ismételgetik az utóbbi időben, hogy az elképesztő. Százmilliárd légy helyesen döntött a _legyek_táplálkozását_illetően_. Mi köze van ennek az emberek táplálkozásához?
De ettől függetlenül is csak egy érvelési hiba, argumentum ad populum: hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.17. 23:06:47

A Sas Kabarék már évek óta olyan szarok hogy nézni sem lehet... Aki meg igazgató, az tuti sikkaszte, ez vili.

Az arc meg ilyen béna is? Ebben az országban az ilyen jellegű bukták általában pont azért történnek, mert valaki felnyom valakit, tutira, mert a rendőrök a korrupció és a mutyi miatt úgysem kapnak el senkit, aki nagyot szakít.

futura 2009.06.17. 23:22:46

A Sas humorának értékelése nálam mindig vízválasztó volt.
Egy régebbi szilveszteri műsor után, az erről szóló kritikát olvasva, meghökkentem mert az egész műsort gyalázatosan rossznak találta a cikk írója. Gondoltam , lelke rajta, bár én eléggé élveztem,
Majd jött a folytatás: " egy remek műsorszám volt, Sas Józsefé"
Ja... most már mindent értek!

I'll be Beck! 2009.06.17. 23:45:41

Jellemhibáitól függetlenül ez azért csak ugyanaz a jól bevezetett pézsmaszagú szar, amiért - ha nem felejt el tizenöt éve meghalni, vagy legalábbis végleg visszavonulni - most ugyanúgy mennybemeneszthetnék, mint Hofit. Várjuk meg míg elhúny, és utána méltatható az életmű. Ami összességében azért nem egész érdektelen. Nyilván nem az utóbbi két évtizedben a csúcsa.

FlybyWire 2009.06.18. 00:10:35

@Môžeš mi pomôcť?: Mi van??? Hofit egy napon ezzel a tökéletesen humortalan balf...al? Ez gondolom, irónia volt?

ghoezeke mate 2009.06.18. 00:11:44

@Vincenzo testvér:
Sas Józsiban annyi a humor, mint egy kiskocsmai fingóversenyben. Azon is többen röhögnek.

tallian.miklos 2009.06.18. 00:14:37

Verebes az ÉS Visszhang (azaz olvasói levél) rovatában írt, az ÉS-ben megjelent, Sas Józsefet lebarmoló kritikára. Ezt nem elegáns úgy idézni, mintha az ÉS egyetértőleg nyilatkozott volna Sas munkásságáról, mert pont az ellenkezője igaz:

www.es.hu/index.php?view=doc;21814

Idézném: "Természetesen sem ezt a „legújabbat", sem a tv2-n a régebbit nem tekintettük meg, mert egyrészt van ugyan bennünk öngyűlölet, de ilyen mértékben azért mégsem volnánk a magunk ellensége." Ezt írta az ÉS saját kritikusa Sas Józsefről.

lanyi 2009.06.18. 00:34:43

Sas Józsi számomra a ripacs megfelelője.

Amit csinál az nem humor, hanem seggnyalás.

8 osztályos végzettséggel színházat igazgat, ami számomra meglepő és mulatságos.

Szerencsésebb országokban az adócsalókat bezárják és a közéletben sem tűrik meg.

Verebesről Fábry egyszer a napkeltében elmondta a véleményét, amivel egyetértek.

Sasjózsi és verebes a tipikus mszp-s.

states 2009.06.18. 00:54:08

A kivénhedt munkásőrök kedvenc humortalanistája alighanem búcsút vehet a Mikroszkóp direktori székétől, hacsak a Fővárosi Közgyűlés nem ír ki egy újabb pályázatot, amely szerint az érettségi és a diploma kimondottan nem ajánlott, ellenben a büntetett előélet igen a poszt betöltéséhez. Végül is Demszky egyik kabaréjáról van szó. A másik maga a közgyűlés...

gabest1 2009.06.18. 01:22:47

mi ez itt, valami vasvellás boszorkányüldözés? ha nem teccik, nem kell fogyasztani, nem lesz miből adót csalon.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.18. 01:53:43

@max_headroom:

Jogos. De inkább biztosra mennék, rájuk küldök egy fekete lyukat...

@osborne:

Félő, hogy a Napkelte megszüntetése súlyos következményekkel járna egyesek szürkeállományában, de ettől függetlenül meg kell próbálni...

max_headroom 2009.06.18. 02:44:37

@Sir Humphrey: "De inkább biztosra mennék, rájuk küldök egy fekete lyukat..."

Ez viszont jelzi, hogy neked nem az a problémád, hogy "az ítélet után is ott fogod látni Józsinkat vasárnap reggel fél nyolckor Lakat T. műsorában", mert ez a távirányító segítségével könnyedén orvosolható lenne. Neked valójában az a problémád, hogy más is láthatja.

Félre ne érts, ki nem állhatom ezeket a propagandaműsorokat, de - feltéve, hogy demokráciában élünk - nincs jogunk a beszüntetését / betiltását szorgalmazni. Lehet kritikát írni róla, lehet rámutatni a propagandatevékenységre, de egyéni ízlés alapján beszüntetni valamit csak diktatúrákban szokás. Nem erőszakolhatjuk rá másokra az ízlésünket.

osborne 2009.06.18. 04:25:21

@Sir Humphrey: @max_headroom:

megnyugodhat mindenki, még 2010 dec 31-ig szól a Napkelte szerződése - valaki feltette azt a netre haha:

www.freeweb.hu/mtvvalosag/Napkelte%20szerzodes.htm

hacsaturján 2009.06.18. 04:47:34

megjegyzem, ez az egész egy saskabaré. még annak is hamis, nemhogy konzervatórium botfülűeknek.

netsrot8 2009.06.18. 06:29:02

Sok Fideszes böfögő geci! Sas tovább szórakoztat " benneteket" hehehhehehehe

BKV reszelő 2009.06.18. 06:43:12

Színházigazgató ? Érettségivel ?

Rá Dios 2009.06.18. 06:45:07

Sas József az a humoriparban, ami pl. a Magyar Hírlap az újságírásban. Megélhetésiek itt is, ott is. A baj csak az, hogy végső soron mindet mi fizetjük.

Lacafaca 2009.06.18. 07:00:04

Hé Tata, ratatata...

Rá Dios 2009.06.18. 07:22:37

@lanyi: Fábry mega a tipikus...na mi is?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.06.18. 07:27:33

@ghoezeke mate: A kocsmai fingóverseny viccesebb ennél a harsány, erőltetett semminél.

@hüjeország: a be nem fizetett adót ne tessék összetéveszteni az elsíbolt közpénzekkel! Hogy csak adócsalással lehet valakit végre megállítani, azt már Al Capone-nál is láttuk.
Sas nem akkora bűnöző, de azért az feltétlen igaz, hogy a Mikroszkóp a pártfinanszírozás és a kampányiroda része.
A fodrászszámla pedig méginkább csak ködösítés, mert Kovács Jenőné nem fog egész élete alatt sem 58 millát összecsalni az el nem kért számlákkal (s nem is magának, hanem a fodrászának!!!) pláne nem két év alatt. Ezek az érvek a szememben az "egyébként is tanulj meg helyesen írni" kommunikáció részei.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.06.18. 08:30:51

@BKV reszelő: színházigazgató diplomát és szakképesítést hol adnak? színházigazgató vagy cégigazgató? cégigazgatáshoz sem kell diploma, csak kell egy jó könyvelő, józan ész, és kész.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.18. 08:32:05

@max_headroom:

Akkor finomítok. Természetesen nem a propaganda műsor megszüntetését szeretném. (Egyébként valószínűleg a Napkelte, ha így folytatja, szépen magától összeomlik)

Valóban az a gondom, hogy a széles nyilvánosság előtt folyik (ahogy eddig is folyt) Józsi mosdatása és nem hiszem hogy egy jogerős ítélet után is letennének erről a jó szokásukról. Ami hiba. Ez persze nem csak a Napkelte sara, más csatornáknál is kedvelt tevékenység köztörvényesek futtatása, tehát ez a probléma túlnyúlik Józsink létén. De ettől függetlenül még ellenszenves. Nagyon.

Baldvogel 2009.06.18. 08:34:27

Csongorbela hozzászóló emlegette itt Al Capone-t, amihez csak gratulálni tudok neki, mert a hasonlat - szerintem - telitalálat. Az adócsalási párhuzam természetesen adja magát, hanem Sas Józsefnek az úgynevezett szórakoztatóiparban folytatólagosan, évtizedeken át, nagy tétekben elkövetett tevékenysége is bizton összevethető Capone alvilági működésével. Aki az ő stílusát bírálja, nem pusztán a stílust bírálja, mint Győzikénél a piros cipőt (ami messzemenően ízlés dolga), hanem a Kádár-kori nosztalgiát, a házmesterhumort, a rossz értelemben vett néppel való összekacsintást látszólag a hatalmasok mögött és rovására, valójában a hatalmasok jóváhagyásával. Ha ismerte volna Sast, Herakleitosz is átfogalmazza "minden változik" tételét: Sas József és működése évtizedek óta nem változik, nem fejlődik, nem érik, csak a nevek cserélődnek a műsoraiban. Az idézett ítéletben az az igazán fájó, hogy rongyos 58 millió lenyelt adója miatt rótták ki rá, és nem az "életművéért" ítélték Sast életfogytiglani színpadvesztésre.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.18. 08:47:14

Melyik az az ország, amelynek büszke állampolgárai szombat este teli szájjal és buta fejjel röhögnek a Sas-kabarén, vasárnap meg elmennek a Jobbikra szavazni?
Ha-ha-ha! Bár inkább sírni kéne...

Én különben örülök, hogy csak felfüggesztettet kapott, ha lecsukták volna, már indulna is a reality show-ja, mint neves énekesnőnknek annó.

futureboy (törölt) 2009.06.18. 08:56:25

nevetséges büntetés.

eleve ilyen öreg embernek a felfüggesztett börtön az nem büntetés, ő már nem fog olyan munkahelyre menni, ahol erkölcsit kérnek, úgyhogy ez egyáltalán nem is érdekes.

de 300 ezer Ft b**meg, úgy, hogy másodfokon is szándékosságot állapítottak meg 20 millió Ft adó nem-befizetésében?! WTF?! '98 és 2001 között? csak a késedelmi kamat ennek a többszöröse kellene, hogy legyen!! bármelyik vállalkozó megmondhatja, hogy ha csak a járulékok befizetésével csúszik, milyen súlyos késedelmi kamatokat kell csengetnie!! és akkor szándékos adó-csalásról még nem is beszéltünk!!

burt lancaster 2009.06.18. 08:56:38

"Először a Fejér Megyei Bíróság emelt ellene vádat"

Ezt légyci javítsd ki. A bíróság nem emel vádat soha (sem a városi, sem a megyei). A vádat az ügyész emeli és képviseli mindig.

sprenczl 2009.06.18. 08:57:47

Bűnös. Szellemi terrorizmusban...:-)
Már rég el kellett volna takarítani ezt a zsicig férget.

burt lancaster 2009.06.18. 08:57:53

@burt lancaster: (illetve az ügyész alól van kivétel, de most ebbe nem megyek bele, mert szerintem senkit sem érdekel :-)

2009.06.18. 08:59:38

Hála az égnek, most kapott a pofájába a kis bolsevik! Sajnos, ez is csak olyan, mint a halottnak a csók, nemsokára megint megy vissza a balettbe ugrálni... :(((

2009.06.18. 09:05:50

De hát ez is milyen poszt cím már! Humor? Milyen humor, emberek? Valaki itt Hofit emlegette, de ezt az VOR- öltönyös, vörös izét Hofihoz hasonlítani, na az a bűncselekmény!

Dr. Trebitsch 2009.06.18. 09:17:25

@futureboy: dehogy nevetséges.

nem az adóhátralék és a késedelmi kamat helyett, hanem azok felett kell befizetnie - nem menti, amit csinált, de tény, hogy befizette az elmaradt adót. De nem is a bírság a főbüntetés, hanem a börtön: hogy felfüggesztették, az csak egy dolog, az attól még priusz.

Szerintem az ítélet nagyjából korrekt. És nem az a lényeg, hogy üljön, vagy hogy sok büntit fizessen, hanem hogy jogerősen kimondják: bűnöző...

excopp 2009.06.18. 09:20:06

t. fórumtársak!
- tképpen mit tud S.J., hogy a konzi nehéztüzérség "lövi be"?
- humorista? annak nevezték...
- minőségi műsora van? nem feltétlen, sőt...
- nézték? persze, a mellékelt képen az egykori főrendőr Forgács is teli szájjal nevet és tapsol...
- baj, hogy nézik? nem baj, de elkeserítő (és ha jól tudom, vannak ennél nézettebb=igénytelenebb műsorok is, talán tucatjával)
- szabad adót csalni? nem, neki sem...
- Baldvogel mondandóját elgondolkodtatónak tartom (különösen a "Kádár élt, él, élni fog" "humorbéli" reinkarnációjáról szóló szavakat)

NovákAttila 2009.06.18. 09:24:58

na, Sas József annyira "értelmiségi", mint Fábry Sándor vagy Vikidál Gyula - a másik oldalon.

szubjektiv 2009.06.18. 09:34:33

Értelmiségi????????????

PiszkosFreddy 2009.06.18. 09:37:51

Kedves kafferbivalybalamber 2009.06.17. 22:47:15 a sajtóból/tvből megtudtuk,hogy az 58 millás eltitkolt jövedelme után járó19milla adót utólag befizette Őkegyelmessége a NagyMűvészúr,(gondolom amikor rájött,hogy nincs más választása)ezen felüli büntiként kapja a 300 ezer büntit.Tán'5-6 éve történt,hogy állami segélyt/támogatást kért az általa vezetett nyomorgó színház részére,miközben 10 milliós Mercedes autón grasszált.Az fel sem merült benne egy pillanatig sem,hogy hőn szeretett intézményének adja(vissza)autóját vagy annak árát,amit onnan síbolt.A fent idézett cikkrészlet írójától,Verebespistikétől egy felejthetetlen,örökszépségű csattanó a szocreál korból,mikor már mindent ki lehetett mondani,az áremelések kapcsán(kb.1982-85):Nem baj ha mindennek emelik az árát:DE A KÁD-ÁR MARAD!

füredi (törölt) 2009.06.18. 09:38:17

Nagyon súlyos hibák vannak a cikkben, amik az egészet komolytalanná teszik, szerintem.

Természetesen a bíróságok nem emelnek soha vádat. A vádat a Fővárosi Főügyészség emelte, és a Fejér Megyei Bíróság ítélte el Sast elsőfokon. Azért tárgyaltak ott, mert a Fővárosi BÍróság elfpgultságot jelentett be - Sas fia - polgáris - bíró.

A mostani ítélet az nem egy új ügy, mint a cikkből tűnik, hanem az előbbinek a másodfoka, a Fővárosi Ítélőtábla változtatta meg az elsőfokú bíróság ítéletét. Tehát nem kapott MEGINT felfüggesztett, ez ugyanaz.

A pénzmellékbüntetés - így hívják - a büntetés, és az adóhatósági büntetések felett vannak, meg nem fizetés esetén leülendő.

Minimális utánanézéssel elérhető lenne, hogy korrekt legyen a cikk, így alig haladja meg a kocsmai hőzöngés szintjét - ami persze az igazságtartalmát nem érinti.

Javítsd, kérlek.

füredi (törölt) 2009.06.18. 09:39:45

Hogy én se kövessek el hibát: 4. bekezdés alany állítmány egyeztetés: pénzbüntetés-van.

PiszkosFreddy 2009.06.18. 09:42:56

Sasra kitérve:egy tehetségtelen utánzó,aki más nagy előadóművész egyéniségjegyeinek majomszerű,sikertelen kopírozásával élt meg nagyon sikeresen,hittársaival egymás metszett faszát fogva.

PiszkosFreddy 2009.06.18. 09:48:38

@scooby08: Teljes mértékben tiszteletben tartva egyéni véleményed,én nem emlékszem egy pillanatra sem akár a Rádiókabaréban,akár a Mikroszkópon hogy bármikor tiszta,egyéni,élvezetes humorral lepett volna meg,lehet hogy nincs is Neki.

különvélemény 2009.06.18. 09:57:15

Sas értelmiségi?
Ez is valami sashumor?

Sas Józsefnek nincs érettségije
www.storyonline.hu/hirek/sas_jozsinak/13183/

gyozop 2009.06.18. 09:57:21

Kedves Józsi, aki olvasol minket! Remélem a magad számára hasznos dolgokra fordítod a többi sokmilliót amivel viszont nem buktál le és ami most a közösből hiányzik. Üldöztetésed véget ért, a 300ezer Ft- os veszteség pedig nem fog odaverni, gondolom a forint esésén is többet veszthettél.

különvélemény 2009.06.18. 10:00:45

"Vallomást tett a nagy nevettető: Sas József. Elárulta, nincsen érettségije.

A humorista úgy véli, hogy Magyarországon, a papírok országa vagyunk, nem azt nézik, hogy mit tud az ember, hanem hogy milyen papírjai vannak. József úgy véli, hogy ő ettől függetlenül Rózsahegyi Kálmán színész magán színitanodájában sokkal több mindent megtanulhatott, mint ezekben az iskolákban. Például a színészmesterség mellett a becsületet, tisztességet..."

LOL

surcouf 2009.06.18. 10:01:15

A művészúr-nincs egyedül ezzel- gyakran megmutatja milyen keskeny a határvonal a humor meg a nyomor között, ugyanis rendszeresen átlépi azt, a nyomor irányába. Mindeközben -pl a kádári szellemi- nyomorból humort csinálni, ( ld hofi -t, az valóban értelmiségi feladványnak tűnik) a humorból nyomort gyártani, hogy aztán még olcsóbb humorral még silányabb szellemi szintre jusson a közönsége ... ez is egy feladvány... és elég sokan művelik a boros -bocskor tól győzikén keresztül sas-ig

PiszkosFreddy 2009.06.18. 10:02:35

@PiszkosFreddy: Pontosabban úgy szólt:nem baj ha mindennek emelik az árát,annak örülök hogy hál'Istennek a KÁD-ÁR marad.

amfiteatrum 2009.06.18. 10:13:43

Hetihetes, napkelte, verebes, sas, gálvölgyi, hernádi, gyárfás, bajor - egy bagázs. A merész ellenzéki humor képviselői - humorizálnak az ellenzéken. A szuszogó verebes is gy reneszánsz ember, talán még csak szobrot nem faragott, egyébként mindenhez ért - maga szerint.
Értelmiség bedig a mai uralkodó osztály szerint az a bátor baloldali ember, aki mer segget nyalni, hazudni, csalni és megondani a tutit, hogy ők az értelmiség.

cooper (törölt) 2009.06.18. 10:14:33

Na, hát én mindenben egyet értek, de hogy Mo-n a törvény az törvény, hát biztos viccnek szántátok :):):), ugye ? :):) De hát Józsibát mé bántjátok, a Princz Gábor nevezetű váladék 3 milliót köteles fizetni büntetésképpen, hát sztem Józsibá büntije még erős is ahhoz képest. Véleményem szerint, az Ig. szolgáltatásban dolgozok nagy része is bűnöző ergo a törvény az törvény :)::)

excopp 2009.06.18. 10:15:17

@PiszkosFreddy:
- örülök, hogy felhoztad
- úgy emlékszem, hogy a tévében (akkor elég volt így névelővel utalni rá) az 1982-es szilveszteri műsor egyik fellépője (konferansziéja?) volt Verebes - sötét felöltőben, sétapálcával, cilinderrel - és akkor hangzott el az ominózus, és láthatólag mások által is megjegyezett mondat
- a valós alapja annyi, hogy abban az évben, amikor Hofi az első IMF hitel nyomán bedobta a "A kapitalizmus haldoklik - egy haldoklótól pénzt kérni?!" című mondatát, nos ekkor volt 70 éves az első titkár és mint ilyen kerek évfordulókor - és diktátorok esetén - lenni szokott, szondázó találgatást bocsátott útjára a politikai bizottság Kádár nyugdíjba vonulásáról
(nem első alkalommal, már 1972-ben, a hatvanadikon is volt ilyen metódus, de mint tudjuk, igazi félreállítására még 1987-ig várni kellett)
sic transit gloria mundi...

budai zöld 2009.06.18. 10:16:14

@ Môžeš mi pomôcť?
A Hofival nagyon igazad van!
Bár az nem törvényszerü, hogy a Kádárkor kontraszelektált müvész/médiacelebjeinek vissza kellett (volna) vonulnia ahhoz, hogy méltassa öket az utókor.
Nézz körül, a legtöbben még mindig itt vannak a szigorúan piaci alapon müködö kereskedelmi médiában (is), söt, helyenként szinte csak ök vannak, az új generációt is ök termelik ki.
Dinasztikus kontraszelekció segítségével.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.06.18. 10:28:49

Azt mondja Horváth Csaba a közgyűlésben: "A Mikroszkóp a félelem nélküli szabad véleménynyilvánítás szimbóluma." Csak egyetérteni tudok. Ilyen hátszéllel és közpénzes támogatással mitől kellene félnie bárkinek is? Még szerencse, hogy a másodfokú ítéletet ez nem befolyásolta különösebben. Ámbátor ki tudja; a 300 rugónál keményebb büntit is el tudtam volna képzelni...

max_headroom 2009.06.18. 10:30:41

@Sir Humphrey: "Egyébként valószínűleg a Napkelte, ha így folytatja, szépen magától összeomlik."

Persze, előbb-utóbb elfogy a nézettsége, ha nincs nézettség, akkor hirdető sincs, és ezzel ki is múlik. Természetes kiválasztódás.

"Valóban az a gondom, hogy a széles nyilvánosság előtt folyik (ahogy eddig is folyt) Józsi mosdatása és nem hiszem hogy egy jogerős ítélet után is letennének erről a jó szokásukról. Ami hiba. Ez persze nem csak a Napkelte sara, más csatornáknál is kedvelt tevékenység köztörvényesek futtatása, tehát ez a probléma túlnyúlik Józsink létén."

Ebben teljesen igazad van.

"De ettől függetlenül még ellenszenves. Nagyon."

Nekem is. Tényleg csak azért hoztam szóba fentebb amit, mert úgy érzem, hogy a Konzervatórium reputációjának ártunk vele, ha itt is eldurvul a hangnem. Örülök, hogy nem vetted személyeskedésnek, mert tényleg nem annak szántam.
Egyik-másik hozzászólás már így is a Fradi-MTK szintre viszi le a kommunikációt, és ha ennek a jó ízlés nevében nem szabunk mi magunk korlátokat, az negatívan hat vissza a médium megítélésére.

borovi 2009.06.18. 10:39:13

Sas Józsi már a Kádár-korban is ciki volt. Azóta csak rátett egy lapáttal.

Vidéki 2009.06.18. 10:51:57

Az adócsalás kockázata ilyen jó kapcsolatokkal rendelkező személynél, mint Sas nagyon csekély.
Az 58 miliós adócsalását mindössze háromszázezer forintos büntetéssel megúszta.
Miközben eljárás folyt ellene, jóakarói Kossuth díjra terjesztették fel.
Kíváncsi lennék, személy szerint kik azok, akik minimális erkölcsi érzékkel sem rendelkeznek, mégis olyan helyzetben vannak, hogy valakit Kossuth díjra jelölhetnek?

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.06.18. 10:52:47

"elvtársias vigyora, mézesmázoskodása, gerinctelensége, mutyizása, korruptsága, politikai helyezkedése az önmagát túlélt szoci értelmiségié"

Sas Józsi nem értelmiségi! Ilyen könnyen azért ne osztogassuk ezt a cimkét. Médiaipari szakmunkás, semmi több, akinek - foglalkozásából kifolyólag - sokan ismerik az arcát.

A felsorolt tulajdonságok csak a "posztszocik" jellemzői? Ne legyetek nevetségesek! Nem jó dolog az ellenszenves tulajdonságokat a politikai ellentáborhoz kötni. Egyrészt: hiteltelenné teszitek magatokat mindazok előtt, akikkel nem tartoztok egy rajongótáborba. Másrészt: negyvenévesen keserű, csalódott ember lesz belőletek. Alternatíva az elhülyülés.

A gusztustalanság rendszer- és pártsemleges.

gyozop 2009.06.18. 10:54:54

@max_headroom: A Napkelte kimúlik a természetes kiválasztódástól? Te hiszel a természetes kiválasztódásban a MÉDIÁBAN?

Önmagában az a típusú versenyre épülő piacgazdaság is, ahogy mi azt elképzeljük, csak néhány mikrokörnyezetben létezik. Mindenki cinkeli a kártyát.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.06.18. 12:58:21

Sas József, ez a köztörvényes figura, akinek már rég börtönben lenne a helye, mégis eddig mindig peckesen előadhatja, hogy „az utolsó zászlóvivői vagyunk a hagyományos magyar kabarénak”, mire az első reakcióm mindig az, hogyha ez a régi jó magyar kabaré, ez a Hacsek és Sajós herélt szar, kurzuspoénos, csasztuskás anyámkínja, eeez a fffos, és már vérzik az orrom, akkor nem is kár érte, hogy velük és az utolsó munkásőrrel együtt egyszer kihal, mert ez egy evolúciós zsákutca. Ezért ha Sas-kabarét adnak a proliszínházból, vagy kapcsolok át, vagy húzok a fejemre egy nejlonzacskó toluolt. Sas Józsefhez képest az Irigy Hónaljmirigy is egy Monty Python.

holdlátó 2009.06.18. 14:42:05

@scooby08: Ez sose volt jó... :) Régen sem... Mint tudjuk, ha a trágydomb felemelkedik a levegőbe, azért trágydomb marad...

holdlátó 2009.06.18. 14:45:52

300 ezer büntetés... Gondolom itt még mindenki emlékszik a 100 forintos zipzár javításért egymilliós birságot kapott kiskereskedőre... Nyilván ő is "trendibuzi"...

Baldvogel 2009.06.18. 16:48:12

@holdlátó: Milyen igazad van! A két eset összevetése mutatja, hogy törvény ide, bírság oda, Sas Jóska még mindig az egyenlőbbek közé tartozik az állatfarmon.

Bell & Sebastian 2009.06.18. 19:51:47

Ha valaki nem emlékezne, énekesként kezdte, közismert nótákra írt "aktualizált" szövegeket adott elő ripacsként túlspílázva, hogy a hátsó sorok is élvezhessék gyenge hangosítás mellett is.

A poéngyárosai (mivel nem saját kútfőből merít) valóban ott keresendők Hofi untermannjai között.

Budai Zölddel értek egyet!

max_headroom 2009.06.18. 23:53:04

@gyozop: "Te hiszel a természetes kiválasztódásban a MÉDIÁBAN?"

Háááát, inkább úgy fogalmaznék: szeretnék hinni benne. Legalábbis arra kéne törekedni, hogy a természetes szelekció mindenféle manipulációtól, külső beavatkozástól mentesen működjön.

"Mindenki cinkeli a kártyát."

Igaz, nagyon sokan tesznek úgy. De ha x évig azok (+ a holdudvaruk) cinkelhették a kártyát, és erre az a válaszunk, hogy most akkor mi fogjuk x évig cinkelni, az csak rögzít egy nagyon rossz gyakorlatot. Így Magyarország még 20 év múlva is egy élhetetlen hely lesz, tele depressziós és/vagy agresszív emberekkel.

___________________________ (törölt) 2009.06.19. 08:05:30

Nyilván az korlátozza a versenyt elsősorban, hogy országos sugárzású tévécsatornához koncessziós engedély kell, egyrészt drágán, másrészt meg meg se adják. A TV2 és RTL szépen bele is kényelmesedett a szerepbe, láthatóan (drága filmek helyett olcsó vetélkedők és sorozatok). Ugyanez igaz a rádiókra.

gyozop 2009.06.19. 08:58:27

Gyerekeeek! Amikor azt írtam, hogy a versenyre épülő piacgazdaság csak speciális mikrokörnyezetekben létezik, amúgy meg mindenhol cinkkelik a kártyát akkor nem a mai Magyarországra gondoltam, hanem a VILÁGRA ÉS A TÖRTÉNELEMRE. Ébresztőő!

A piacgazdaság egy szép eszme, mint a demokrácia, vagy a kommunizmus, vagy a jóságos diktátor, stb... Van, hogy közelebb állunk valamelyikhez mint máskor, de egyébként, mindig minden félmegoldás és emberi tényező. A többi csak irányultság, ideológia.

max_headroom 2009.06.20. 03:08:19

@Shenpen: "A TV2 és RTL szépen bele is kényelmesedett a szerepbe, láthatóan (drága filmek helyett olcsó vetélkedők és sorozatok). Ugyanez igaz a rádiókra."

Ebben jelentősen közrejátszik a gazdasági válság is. Amikor visszaesik a termelés, legelőször a reklámbüdzséket kurtítják meg, és ez azonnal meglátszik a kermédia programján.
Itt van olyan rádióműsor, ami hét éven át a legnagyobb hallgatottságot tudhatta magáénak a délutáni műsorsávban (6-7 millió rendszeres hallgató), és amikor beütött a krach, nem a műsoridőből vettek vissza, hanem az egész formátumot azonnal lecserélték. A stábot 8 nappal a leállás előtt tájékoztatták - és ez egy CBS tulajdonú rádiócsatorna.

@gyozop: "Amikor azt írtam, hogy a versenyre épülő piacgazdaság csak speciális mikrokörnyezetekben létezik, amúgy meg mindenhol cinkelik a kártyát akkor nem a mai Magyarországra gondoltam, hanem a VILÁGRA ÉS A TÖRTÉNELEMRE."

Nem tudom, merre jártál a világban, és mennyit láttál belőle, de azt meg kell jegyeznem, hogy nem mindenhol és főleg nem minden szinten működnek úgy a dolgok, mint Magyarországon. Igen, valóban sokan próbálnak cinkelt kártyákkal előnyre szert tenni, de. Ez nem az "eszme" hiányossága, hanem egyénre bontható, morális, illetve büntetőjogi kérdés, és úgy is kell kezelni.

Ha pedig történelmi távlatokban gondolkodunk, akkor csak változott valamit a kép mondjuk a konkvisztádorok vagy akár az ipari forradalom óta.

Kontrabass (törölt) 2009.06.20. 23:58:15

@füredi:
Igazad van, Füredi, "teljesen más" így, hogy a jogalkotásban képzetlenek most már tisztán látják, ügyészség és nem bíróság emelt vádat Sas ellen, a Fejér Megyei Bíróságnak meg az az előnye is megvan a hatalmas máknak tekinthető elfogultságot kikerülendő, hogy a Fehérvár TV kisebb stábbal száll ki a bíróságról megtörve kijövő Sasra, túl messze benzinben nincs neki leutazni tárgyaásra, most , hogy megkopasztja az apeh, de egy fehérvárinak épp elegendő összeg, ne utazzon fel aktuális Sas-kabarét nézni Pestre, és azt a "művészi" munkát egy megalapozott vádra kontrasztba állítani egy komoly szakmai grénium által megajánlott Kossuth-díjjal - (apeh és ügyészség által megállapított vád megalapozott) . A be nem fizetett adó mértéke meg valóban kocsmai hőzöngés, mert halandó ember ennyi pénzt egész életében nem lát, ami alapján kiszámolódik a be nem fizetett adója.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása