Ma Csepel, holnap Angyalföld!

Ron bácsi I 2009.04.27. 10:35

Vannak szimbolikus (választó)kerületei Budapestnek, melyeket nem véletlenül illetnek az "őskomcsi" vagy "vörös" jelzőkkel. Az évek, pardon: évtizedek alatt a város egyes területei a szentimentálisabbak megfogalmazásai szerint testileg-lelkileg összeforrtak a Mozgalommal, a Párttal, az Eszmével. A profánabb verzió szerint pedig egyszerűen arról van csak szó, hogy a mai napig annyi ott a lumpenproletár, mint égen május elsején a vöröscsillag. És az éppen aktuális rövidítésű vörös párt - ha éppen olyan időket élünk, hogy a burzsoáziának adott gyáva engedményként parlamentáris szabad választásokat tartanak - bizton számíthat a munkások, és még inkább: a munkanélküliek voksaira. (Burzsoá talpnyaló szerzőnk felháborító, cenzusos választást követelő írása a témában - Ez a sarc lesz a végső - itt olvasható!)

Vagy mégsem? Bizony, változnak az idők. Legutóbb Csepel azzal került a hírekbe, hogy egy helyi szocialista meggyilkolt egy iskolaigazgatót és helyettesét. Az iskolaigazgató történetesen szocialista önkormányzati képviselő volt, így a megüresedett helyre új választást írtak ki. Melyet, meglepetésre, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meg! Értik? A meggyilkolt iskolaigazgató helyére egy fideszest választottak - Csepelen!!!

Az előzetes adatok szerint Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavatok több mint felének megszerzésével megnyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Csepel 3. számú egyéni választókerületében - közölte a helyi választási iroda vezetője. A 4158 választásra jogosult közül 989-en jelentek meg a szavazókörökben. (A részvételi arány tehát 23,78 százalékos volt.)

Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje 505, az MSZP-s Mészáros Ferenc pedig 347 szavazatot kapott. Harmadik helyen a Jobbik jelöltje, Badacsonyi Zsolt végzett 76 szavazattal. Kulinyi Márton, akit az SZDSZ indított, 30 szavazatot kapott, az MDF-es Szabó Zsoltné 15-öt, Nagy János, a Munkáspárt jelöltje 10-et, míg Csaba Elemér, az MSZMP színeiben 3 voksot kapott. A főváros XXI. kerületének 3. számú egyéni választókerületében azért tartottak önkormányzati képviselő-választást, mert a korábbi képviselőt, Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját, a csepeli MSZP-frakció helyettes vezetőjét január 7-én az igazgató-helyettesével együtt lelőtték az iskolában.

Hát emberek, elvtársak, mi lesz így? Csepel elesett? Ma Csepel, holnap Angyalföld! Ha ez így megy tovább, a velünk élő Kádár János örökös képviselői választókerülete is veszélybe kerül!

Mi lesz így az EP-választásokon? De az igazi kérdés: mi lesz utána? Bizonyára nevetségesnek tűnik elsőre ekkora nagy ügyet csinálni egy csepeli időközi önkormányzati képviselő-választásból, de valójában ez egy nagyon is fontos esemény. Nem is annyira racionális okokból, hogy tudniillik a szocialisták támogatottsága már az erős bástyákban sem a régi. Hiszen a részvétel rendkívül alacsony, a szoci szavazók "csak" otthonmaradtak. Ennél sokkal fontosabb a dolog érzelmi oldala: hogy már a derék csepeli prolik sem állnak ki az MSZP mögött, hogy a legbiztosabbnak hitt helyeken is kihátrálnak a Párt mögül.

Az egyszeri szocialista pártfunkcionárius érző lény, zokon veszi az ilyesmit; de legalább annyira számító-racionális lény is, és kis kezei és csápjai elkezdenek remegni, amint úgy érzi, húzzák ki alóla az önkormányzati/parlamenti/közgyűlési stb. széket. És akkor mérges lesz, és elmegy a kerületi/megyei elnökhöz, és elmondja a panaszát, és jön tucatnyi, jön több száz hozzá hasonló érző kis szocialista a remegő kezével és csápjával, és a panaszból panaszáradat lesz... A kerületi/megyei középméretű szocialisták is elkezdenek ekkor remegni, és ők is eloszcillálnak a fejlődési lánc magasabb fokain elhelyezkedő nagyméretű szocialistákhoz panaszkodni - a végén pedig Bajnai miniszterelnök úr, bizony, bizony, lepottyan, és a nagyméretű szocialisták a fejlett szájszerveikkel bekebelezik.

Vigyázó szemeteket Csepelre vessétek! (És Angyalföldre!)

 

"Vörös Csepel, zúgjon a hangod,

Váci út felelj neki!

Dunántúl, Alföld együtt a harcban

Jelszavad megrengeti, rengeti.

Nem fogunk pusztulni éhen,

Nem tűrünk csendben tovább.

Vörös Csepel, vezesd a harcot,

Kenyeret, munkát!" /Vörös Csepel/

 

"De itthon mégis Angyalföldön vagyok,

A Váci út s Lehel út között.

Járom az utam, a macskaköves úton,

Sok régi barát köszönt énreám." /Járom az utam/


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr571088870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.04.27. 10:42:51

Emiatt ne aggód! Lesz, aki átveszi a vörös zászlót. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk :)

osborne 2009.04.27. 11:13:14

Csepel Művek City sem semmi de Pécsre (kis Moszkvára) koncentrálnak most erősen a szocik sztem. Szili Kati, KF 2010 és ezer minden miatt az felértékelődött rendesen.

Polgárlány 2009.04.27. 11:14:05

"egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott" - 30, 15, 10, 3 szavazat? :)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.27. 12:28:18

Azért már okozott Csepel meglepit a komenistáknak, Mindszenty alatt meglehetősen sokan vettek részt néhány vallásos megmozduláson, és a vörös csepel hirtelen kollektíve megáldozott :D:D

Vámpír\\\'08 2009.04.27. 14:07:20

Nem beszélve arról, hogy a kommunisták kb. 20-szor annyit költöttek kampányra mint a FIDESZ... :)

Anselmo 2009.04.27. 14:07:24

Ha azért nyert a Fidesz mert a kommancsok nem mentek el szavazni, az mégsem olyan jó hír. Legközelebb elmehetnek.

Joejszaka 2009.04.27. 14:12:59

Ne örülj: 23 %-os részvétel mellett a Fidesz győzelem annyit jelent, hogy a hely 10%-a voksolt a Fideszre.

Megélhetési rasszista 2009.04.27. 14:15:13

@Anselmo: De,de. Mert ez már más légkör!
Eddig ha esett, ha fújt, a szoci körzetek hozták a "kötelezőt". A prolik többsége lelkesen bekajálta azt a langyos szart, amit eléjük toltak (visszatérve Csepelre, ahol a Gerincutat ide és tova 19. éve(!) hirdetik, olyan, mint a négyes metró a Nagy-Budapestnek). Most már ez sem jelent elég mozgósító erőt. Valami elszakadt... Bár most Pécs mindent leárnyékol, jól látható, milyen apró kis stiklikkel próbálnak valami fajta lelket önteni a szavazókba. Hogy továbbra is egyék meg a langyos anyagot.

Bladecatcher 2009.04.27. 14:20:18

@Anselmo: Így van, de már nincs mivel mozgósítani őket. A "fasisztaveszély" már Csepelen sem elég, nézd meg pl, hogy végzett a Jobbik.

A szoci szavazó egyszerű állat: elhiteted vele hogy jön a náciorbán ÉS adsz neki enni és , akkor elmegy és behúzza az ikszet az mszp-nek. Ha nem lehet megetetni (márpedig most nem lehet), akkor otthonmarad.

Anselmo 2009.04.27. 14:31:06

Azt látom hogy most nagyon ki vannak ábrándulva a Fletó miatt, és mert össze kell húzzák a nadrágszíjat. De hogy 1 év alatt mi minden történhet... reménykedik az ember, de amíg ezek mögött továbbra is ott a sajtó, addig veszélyesek maradnak.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.04.27. 14:35:11

Győzünk mindenhol, de Orbán nélkül könnyebb lenne!

kispista 2009.04.27. 14:39:36

@Joejszaka: És 7 % az MSZP-re és 0,6% az SZDSZ-re a te értelmes számolási módszered szerint.

Wuff 2009.04.27. 14:47:49

@kispista:

A Fidesz 2x vesztett az önhittség és elbizakodottság miatt. Vajon a harmadik is összejön emiatt?

Időközin a szocik gyengék mindig és mindenhol, de az országgyűlésin összezárnak a Párt mögött. Nem jó leírni őket idejekorán. Csak akkor, ha kiesnek a parlamentből. Olyan meg úgysem lesz.

rockjano 2009.04.27. 14:58:44

Azt azért látni kell hogy nagyon kicsi volt a részvétel ..és ez lessz minden választáson a parlamentin is. Az embereknek nem csak a szocikból van elegük hanem ált. a politikából.

És ez azt jelenti (ami az igazi kérdés) hogy 2010 után a Fidesz ugyanolyan népszerüség csökkenést fog megélni mint most a szocik. És nem lessz könnyû nekik sem ez lekileg. (meg a most itt podztolóknak sem)

Igazán tök mindegy mi történik most csepelen meg eu választás meg a többi. A parlamenti választási vereséget is beárazta mindenki már a bal oldalon. A nagy kérdés hogy mi lessz utánna? A Fidesz ugyanezt az országot veszi át, ugyanezzel a lelkülettel amiben komoly részük van nekik is, és vissza is üt rájuk majd rendessen.

Ami meg ezt a sok buta komcsizást illeti...ehhh most akkor kezdjünk nácizni??? Nem ótvar gagyi ez? (ja meg a lumpenprolizás engem a panelprolizásra emlékeztet, az is sokba került a jobboldalon)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.04.27. 15:15:33

@rockjano: majd ha narancssárga lesz az egész ország, rájünnek, hogy a komcsizásnál komolyabb érvek kellenek. és más mentség...

Stoney Hill Billy 2009.04.27. 15:18:48

Fontosabb lenne Pécs (Moszkva) behúzása.

VIKUNYA 2009.04.27. 15:19:26

pécsre vessétek, ott sokminden eldőlhet!

VIKUNYA 2009.04.27. 15:19:27

pécsre vessétek, ott sokminden eldőlhet!

prometheus_X 2009.04.27. 15:25:50

Ron bácsi, szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem csepeli vagy. Én viszont mint csepeli nem vagyok hajlandó elviselni a jobber vöröscsepelezést, és azt mondom, hogy a csepel azért vörös, mert a jobb csepelen a vöröscsepelezésen túl másra eddig nem nagyon volt képes. Úgyhogy nagyon korai még az öröm.

Másrészt mivel már nincs időm még egyszer elmagyarázni, hogyan működnek itt az emberek, javaslom, hogy nézd meg az itteni kommentjeimet: index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2009%2F04%2F27%2Fa_fidesz-kdnp_jeloltje_nyerte_a_csepeli_valasztast%2F
...feltéve hogy az okok is érdekelnek, hogy csepel miért olyan amilyen, és nem csak céltalan örömódát szerettél volna idezengeni.

Úgyhogy ha a jobb majd méltóztatik lealacsonyodni az általad prolinak nevezettekhez, akkor itt is lesz esélye. Addig is be kell érnie azzal a kétes eredményecskével, amit most ért el és 100% hogy nem lesz tartós, ha nem elég tökös az úriember akit választottak a 3-asban.

Ennyi. Viszlát.

rockjano 2009.04.27. 15:38:07

@idelle:

Igen csak nincs más érv és ez a baj. Ha narancs lessz az egész (könnyen meglehet) akkor meg majd vörös lessz 4 vagy 8 év múlva.

A Fidesz legalább olyan rosszul politizál mint a szoci társaság csak az emberek türelmetlensége ezt most elfedi, ha hatalomra jutnak és az lessz akkor majd mindez ellenük fordul.

Ha okossak lennének már most elkezdenének foglalkozni ezzel, csitítani a másik oldalt meg a sajátjukat is konszolidálni valamennyire az ellenségeskedést. Amit most csinálnak csak a saját helyzetüket nehezíti majd akkor. És igazán jó lenne már egy nyugisabb országban élni. Utálom amikor olyanok komcsiznak akiknek fingjuk nincs (már életkoruk okán sem) milyen volt az átkos. Én abban nôttem fel és nagyon utáltam de valamennyire értem is az akkori idôket.

A világ nem a rendszerváltozás utánn kezdôdött, de magyarázd el ezt egy mai húsz-harminc évesnek...reménytelen.

rockjano 2009.04.27. 15:39:19

@idelle:

Igen csak nincs más érv és ez a baj. Ha narancs lessz az egész (könnyen meglehet) akkor meg majd vörös lessz 4 vagy 8 év múlva.

A Fidesz legalább olyan rosszul politizál mint a szoci társaság csak az emberek türelmetlensége ezt most elfedi, ha hatalomra jutnak és az lessz akkor majd mindez ellenük fordul.

Ha okossak lennének már most elkezdenének foglalkozni ezzel, csitítani a másik oldalt meg a sajátjukat is konszolidálni valamennyire az ellenségeskedést. Amit most csinálnak csak a saját helyzetüket nehezíti majd akkor. És igazán jó lenne már egy nyugisabb országban élni. Utálom amikor olyanok komcsiznak akiknek fingjuk nincs (már életkoruk okán sem) milyen volt az átkos. Én abban nôttem fel és nagyon utáltam de valamennyire értem is az akkori idôket.

A világ nem a rendszerváltozás utánn kezdôdött, de magyarázd el ezt egy mai húsz-harminc évesnek...reménytelen.

Nem vagyok fideszes 2009.04.27. 15:41:40

rockjano: tanuld már meg, hogy a "lesz" szó egy sz-szel írandó. Rém idegesítő!

states 2009.04.27. 15:48:53

Csepel az még hagyján, de Szili is bukásra áll Pécsett, azt pedig lehet, hogy még Bajnai sem éli túl: www.bama.hu/baranya/kozelet/a-fidesz-nyerne-pecsett-a-bamahu-felmerese-szerint-228875

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.27. 15:49:29

@Anselmo: Ez jó. Mindent elönt a FIDESZ, lassan már 90%-nál tartanak, két tévé, több rádió, és egy rakás újság áll mögöttük, a kormánypártinak mondott médiumok versenyt cikizik a kormányt a jobboldaliakkal, és te meg a ballib médiatúlsúlytól tartasz. Te elaludtál 15 éve, és csak most ébredtél fel?

rockjano 2009.04.27. 15:52:28

@Lófasz Hadnagy:

OK

Egyébként mi véleményed a dologról, vagy csak tipikus faszfejként nyelvészkedsz itt?? Lesssssszzzzzzz még más is????

states 2009.04.27. 15:53:31

De tényleg, Szili bukása milyen következményekkel járhat, szerintem elszabadulhatnak a hajóágyúk az MSZP-ben...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.27. 15:53:41

@states: Tudod mit jelent az, hogy nem reprezentatív? Egy ilyen online szavazásnak akár a fordítottja is igaz lehet a valóságban. Most kezdjem el sorolni a manipulációs lehetőségeket?

Rendes közvélemény-kutatási eredmény nincs fent valahol? Ha az mutatna ilyen eredményt, na az lenne a ciki...

VIKUNYA 2009.04.27. 15:55:34

@states: ez durván nem reprezentatív, mondjuk az elgondolkodtató, hogy páva a dupláját kapta, de ettől ez még csak a nethasználók véleménye . . .

MEDVE1978 2009.04.27. 15:56:55

Nem túl emelkedett cikk, gyakorlatilag nem szól semmiről.
Egyébként nem történt más, csak a csepeliek a jelenleg legbaloldalibb programmal kampányoló párt jelöltjére szavaztak. Az, hogy ez ebben az esetben a FIDEX, csak egybeesés.
Bizony Csepel Vörös maradt, csak most narancssárgának álcázza magát.

states 2009.04.27. 15:57:43

A legelképesztőbb, hogy nincs is senki, aki lemenjen Szilinek segíteni a kampányban, hacsak Bajnait nem veszik rá, de hát az meg nem is párttag. Marad Lendvai meg Szekeres, de azok meg jobb, ha nem mennek...

Nem vagyok fideszes 2009.04.27. 15:59:13

rockjano 2009.04.27. 15:52

Hogy véleményem akad-e az indifferens, de amikor valaki olyan helyesírási hibát vét folyamatosan, amiért negyedik általánosban fúró járna magyarból, nem állom meg szó nélkül. Mellesleg a faszfej max. te lehetsz, hogy nem tudsz magyarul, nem én, hogy kijavítottalak. Tudod, ha belenézel a tükörbe és nem tetszik a látvány, akkor nem a tükör a hibás, hanem a pofád rusnya. Erről ennyit.

Fedor: jaja, a nagy kedvencem, amikor a jobberek ma is a "balliberális médiatúlsúly" c. farokságot emlegetik, holott nem más, mint a jobboldal nagy bölcse, Bayer Csita szerint sem igaz már jóideje.

rockjano 2009.04.27. 16:01:10

@states:

Valszeg hiba volt Szilinek belemennie ebbe.

Nemtudom de szerintem bukni fog. A pártot annyira nem rendíti meg legfeljebb Szilit. Nem nagyon szeretem, nemigen bánom.

Szerintem a szocialisták (már a reálisabbja) szinte mindenre fel van már készülve.

Az MSZP népszerûtlensége szinte már irreális.
De a párt nemhiszem hogy szétesne, az mindennél rosszabb lenne számukra.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.04.27. 16:05:29

Az MSZP mindig csak Kádárral tudott nyerni.
Az, hogy most Fidesz nyer Kádárral jobb?

rockjano 2009.04.27. 16:05:49

@Lófasz Hadnagy:

Lófaszkám (remek a nick gratulálok hozzá). Szokjál le arról hogy másokat kioktatsz nem tudom ki fia vagy borja vagy nem is érdekel. Gondolom az fel sem merül a szûk kis agyadban hogy nem mindenkinek anyanyelve a magyar.

Ha idejársz olvasgatni és hozzászólsz akkor légyszives a témához vagy inkább maradj csönben. Ez a csendôrmentalitás nagyon korlátozott elmére utal.

Gondolkozz, érvelj, tanulj... rád fér.

states 2009.04.27. 16:18:11

Ha az MSZP magasan legnépszerűbb politikus szenved vereséget egy országosan nem ismert Fideszes politikustól, annak bizony beláthatatlan következményei lesznek, lehetnek...

Nem vagyok fideszes 2009.04.27. 16:20:45

rockjano:

Elhiszem, hogy vérig vagy sértve, dehát szar ügy, így jár, aki nem tud helyesen írni. Továbbá te nem fogod nekem megmondani, hogy mihez, hogyan szóljak hozzá, ha nem tetszik, így jártál. Továbbá te vernyákolsz nekem csendőrmentalitásról? Amikor meg akarod nekem szabni, hogy mihez, hogyan szóljak hozzá? LOL!!! Megnyugodhatsz: ezek után is ki foglak javítgatni minden egyes alkalommal, amíg meg nem tanulod, hogyan írjuk a "lesz" szót.

No, mára ennyit, ma is tanultál valamit. Rád fért.

rockjano 2009.04.27. 16:37:05

@Lófasz Hadnagy:

Azt írod "fúró"...hány éves vagy kispöcs?

lófasz :-))))) meg hadnagy :-) OK

Kopiás Attila Steve 2009.04.28. 00:56:16

Asszem a konzi azzal tudja legjobban felnyomni a vérnyomásomat, amikor komplett embercsoportokról ír borzasztóan lenéző, megalázó, dehumanizáló stílusban.
Szerintem a másik tisztelete és méltóságának megőrzése fontos érték lenne akkor is, amikor nem értek egyet vele, sőt, akkor igazán.
Őszintén szólva ez a "nem értünk egyet vele, szóval álljuk körbe és gúnyolódjunk rajta hangosan" dolog már anno a suliban se jött be, nem hiszem, hogy politikai nézeteket jobban megérné erre alapozni. Még ha politikusokról van szó, azt mondom, hagyján, megdolgoztak érte, bár ott is azt érzem, hogy a félkarúrablózások és társai inkább az előadójukról mondanak valamit, nem a címzettről (nem konkrét itteni példa, csak kapcsolódik).
De fene se tudja, nem vagyok konzi, nem tudom, mi a konzi illem, meg humorérzékem se sok van... :+)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása