Cigányok, bűnözés, gárdázás pt.2. - Galgagyörk

Gabrilo I 2008.06.27. 18:03

Várom a felhördülést a liberális médiából. Hogy melyiket? Ugyan, ez nem lehet kérdés: azt a bizonyosat a tarthatatlan rasszizmusról, ami hazánkban van. Jelenleg ugyanis - mint mindig - országunknak komoly problémákkal kell szembenéznie: a segélyek osztogatásának módja "rasszista", rendezni kell a melegek házasságának ügyét, stb. Hát, ezek tényleg nem várhatnak!
Az impotens béna kacsa (gyk. a "kormányunk", copyright by Orbán Viktor) töketlenkedése, a gazdasági mélypont, az ország morális állapota, és legfőképp a vidéki lakosság állandó félelme nem problémák - utóbbi legfeljebb a vidékiek "rasszizmusából" fakad.

Bayer Zsoltot lehet szeretni, vagy nem szeretni, most azonban kénytelen vagyok vele egyetérteni: ugyanis nincs miért feltételeznem, hogy nem mond igazat (rossz hír a liberális médiának: az esetről sajnos felvétel is készült). Az alábbi sorok miatt minden pocskondiázó vádat magamra veszek: rasszista vagyok, szalonnáci, gyűlölködő, stb. Nem érdekel, mert erről beszélni kell, mert ez így tovább nem mehet.

Még a magamfajta jóhiszemű egyszeri reakciós is bízik azért valamelyest a hírközlések hitelességében. No nem teljesen, de valamennyire igen. Ez a hit most abszolút megingott.
Az MTI "két család közötti viszályról", "szerelmi perpatvarról", meg a jó halál tudja, miről firkant (meg egy roma család házának felgyújtásáról, ami a most már ismeretes tények tükrében szemenszedett hazugság). Valószínűleg a "családot" eme hírközlők meglehetősen önkényesen értelmezik: család volt az is, amelyiknek menekülnie kellett (a fiatal pár), és mindenki más is "család".























Vérszomjas nácik


Már egyszer megpróbáltam elmondani, hát megpróbálom mégegyszer:

Az állam kérem, az azért van, hogy minket és a tulajdonunkat megvédje. Elsősorban ez a feladata. Másodsorban a különböző irányzatok mindenféle absztrakt igazságossági elképzeléseikhez használják eszközként: és sokszor ezek fontosabbá válnak számukra, mint polgáraik testi épségének megvédése.
Általánosabban szólva miről is van szó? Az állam dolga a Rend és Törvény fenntartása: méghozzá kifogás nélkül.

Röhej: 2008 van, és egy szuperhaladó miniszterelnök hipermodern országában élünk. Túl vagyunk továbbá két olyan éven, amilyen két évből többet nem kérünk. És ahelyett, hogy kapálózásában a kormány és az állami szervek tennék a dolgukat, inkább saját hátsójukat meresztik a "bársonyos" borzalomban. A lényeg, hogy ők jól elvannak.

Az események sorrendjét biztos ismeri mindenki, így azt fölösleges leírni újra. De lássuk, hogyan nézhet ki ez a történet egy balliberális interpretációban:

"Három évvel ezelőtt egy szegény roma család kénytelen volt beköltözni egy koszos pajtába, mert nem volt máshol helyük. A telken lakó magyar család megengedte, hogy beköltözzenek, cserébe dolgoztatták őket látástól vakulásig - heccből néha bottal verték őket. A megnyomorított, többszörösen megszégyenített roma család megunta az elnyomatást, és fellázadt rabszolgatartói ellen. A hirtelen beszarivá váló rabszolgatartó pár pedig fölhívta a Magyar Gárdát, hogy azok segítsenek megölni a roma családot. A Magyar Gárda AK-47-esekkel érkezett Galgagyörkre, a rabszolgatartó pár sörétes puskával lövöldözött a pajtában rekedt családra, majd lángra lobbantották a pajtát egy molotov-koktéllal. A Magyar Gárda és a pár hangosan hahotáztak az égő pajta előtt - a családot a készenléti rendőrség menekítette ki. A házkutatás során a fiatal párnál találtak egy-egy példányt a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvéből, és a Mein Kampfból."

Hogy ez a leírás vicces? Ellenkezőleg: tragikus. Tragikus az, hogy egy tarthatatlan állapotot néhány megszállott elképzeléseiért tarthatóként mutatunk be. Tarthatatlan az, hogy áldozatokból csinálunk bűnbakot. És a legrosszabb, legkeserűbb tanulsága ennek az egész történetnek az, hogy azok, akik egy narratívát a valóság ellenére is fönn akarnak tartani, pont azoknak ártanak elsősorban, akiket - saját elképzelésük szerint - védenek. Akkor persze már lehet rasszizmusról károgni, amikor valóban ártatlan cigányokat fognak lepofozni különböző brigádok. Akkor lehet majd károgni polgárháborúról, ha már tényleg az lesz.

A valóság az, hogy adott egy helyzet, ami nem most alakult ki, és ezzel a helyzettel azok, akiknek lenne hozzá eszközük és erejük, nem tesznek semmit, I repeat: semmit. Szociológiai megfogalmazásban az államé az erőszak monopóliuma. Akkor most következik a híres-hírhedt összekacsintós-kokettálós-jobbos demagógia:

Nem volt probléma ezt a monopóliumot használni, amikor diákokat kellett végigverni a Belvároson. Nem probléma ezt használni a kormánnyal szemben kritikus polgárok vegzálására és zaklatására. Az állampolgárok erőszakkal szembeni védelmére, úgy tetszik, probléma használni. Your Force Monopoly is Out of Order.

Gyurcsány Ferenc érdekes módon most nem érzett késztetést, hogy megvédje a fiatal párt az erőszaktól, és kivonuljon - csak a Népszavás újságírókat ne bántsa senki!


És ha az állam erre a célra létrehozott szervei nem hajlandóak ellátni feladatukat, akkor miért visítozunk mi a Magyar Gárda ellen? Azért, mert milyen ország az, ahol egy ilyen csoportra van szükség, pótlékként, a rendfenntartó szervek helyére? És épp ezzel igazolni is tudják azt, miért vannak. Valószínűleg minden ilyen esetet előkészítettek, összeesküvésekkel, és jól odamentek ezt a performanszot bemutatni, hogy a rasszizmust terjeszteni tudják.

Le lehet dobni néhány hózentrógeres filozófust, aki majd jól elmondja a két elűzött magyar családnak, hogy tessenek megérteni, ez az elnyomó hatalmi viszonyok miatt van, az osztálykülönbségek miatt, az elnyomás és a rasszizmus miatt; a kizsákmányolás és a hamis tudat miatt.
Ettől függetlenül a két család emlékei ugyanazok maradnak: beköltöztek a birtokukra illegálisan (!), fenyegették, félelemben tartották őket (!), a férfit megverték (!), kishíján megölték őket (!), a kutyájukat pedig brutálisan összekaszabolták. A jog-és igazságszolgáltatásunk pedig egyszerűen remek: azok, akiket jog-és fizikai sérelem ért, voltak kénytelenek menekülni. Ezen felül nagyszerű azt látni, hogy a média nemes egyszerűséggel hazudik, a rendőrség pedig csak akkor megy ki - de akkor jó nagy erőkkel - ha megérkezik a csúnya-rasszista Magyar Gárda.
Szabadság és civilizáció ott van, ahol szabadságunkat és civilizált mivoltunkat meg tudjuk védeni: szabadság és civilizáció pedig csak ott lehet, ahol a rendnek és a törvény uralmának feltételei teljesülnek - ez választ el minket a barbarizmustól. Márpedig ezt a jelenséget nehezen lehetne másképp nevezni, mint ami: ez bizony barbár invázió.

Mostantól legalább majd lehet mondani: Galgagyörkön nincs rasszizmus.

 

[A Konzervatórium szerkesztősége egyként áll ki a jogi-és fizikai sérelmeket elszenvedni kényszerülők mellett, és - ha úgy adódna, hogy olvasnak minket - kíván nekik ezúton sok kitartást, szerencsét és sikert; kívánunk továbbá sikert abban, hogy jogi úton tegyenek igazságot a fiatal párnak, akiket néhány orgánum igyekezett besározni.]


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr89529859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 20:33:54

Ott van a probléma, hogy hiába akar _bárki_ törvényt, meg rendet, ha nem hiteles.
És itt jelen pillanatban senki nem az.
Se a fidesz, se a maszop, se a gárda, se a csököttkurvaanyja, mindenki lavírozni akar a törvényesség mezsgyéjén, sőt, még ha biztosan tudja, hogy törvényt sért, akkor is meglépi.
Ezzel a mentalitással, módszerrel nem lehet rendet rakni, se kicsiben, se nagyban.

A fő gond a fejekben van, abban, hogy érthetőnek és elfogadhatónak tűnik az, hogy ha már a zsernyák nem ment ki, akkor a gárdának szól, meg abban, hogy a hülyéje azon nyihog, hogy a gárda ment rendet rakni, nem pedig azon, hogy a zsernyák ménem.

Mert ilyen esetekben fejeknek kellene hullania. Nagy fejeknek magasról, mert a zsernyákok az ilyen hozzáállásukkal veszélyeztetik az állam erőszakmonopóliumát (a fejekben legalábbis) és annár rosszabbat nem tudok elképzelni, minthogy működjön egy alternatív rendőrség.

Szal nincsenek jó bűnözők, meg rossz bűnözők.
Nincsenek elfogadható bűnözők -mint a gárda-, meg elfogadhatatlan bűnözők.
Aki bűnözőket hív, hogy védjék meg a bűnözőktől, maga is bűnöző.

Me mindenki csak papolni tud a rendről, de a rend belülről jön, nem kívülről.
Itt ebben van történetben van 4 bűelkövető csoport:

- A gárda;
- A Zsernyákság;
- A cigók;
- A gárdát kihívó pár.

Ezek _mindegyike_ kb ugyanolyan súlyos bűncselekményt követett el.
Oszt a sopánkodás mégsem ézért van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.06.27. 20:35:58

Gabrilo,
Mint liberális, természetesen, a következetes hatósági fellépésben látom a megoldást, illetve annak hiányában a problémát.
Ugyanezt én mondjuk libsizés, gyurcsányozás meg hasonlók nélkűl tálaltam volna, de nagyjából igazad van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 20:49:53

kedves weisz!

nem hittem volna, hogy ma este még mosolyogni fogok (sokkal feszültebb, gondterheltebb vagyok én most annál), de amikor a kommented végére odaírtad, hogy: "a másik pedig az, hogy kettőn áll a vásár", akkor elmosolyodtam.

a feleségem, amikor vitatkozunk valamin (mert, bizony, még ilyen is elő szokott fordulni a magyar vidéken) és kifogy az érvekből (vagy elfárad az érvelésben), mindig ezt mondja: "amilyen a mosdó, olyan a törölköző". no, ez jutott eszembe a "kettőn áll a vásár"-ról:-)

békesség!

ü
bbjnick

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 20:51:46

zsömi,


ezt a marhaságot, amit mondasz, el is hiszed?

Én lennék az utolsó, aki a Gárdáért "nyihog" vagy bármiért is jónak tartaná a létét - viszont nyihogok a szar rendőrség végett.

Ellenben:

1) a Gárda milyen bűncselekményeket követett el? Nem vagyok tájékozott Gárda-tájékon, fölvilágosíthatnál.

2) A pár milyen bűncselekményt követett el, már megbocsáss? Ez micsoda aljas hazugság! A pár azt tette, amit tenni tudott. Van valami javaslatod, mit kell akkor tenni, ha kint épp fel akarnak koncolni, és a rendőrség szarik kijönni, kedves zsömike? Nyugodalommal várnád saját és családod meglincselését? Vagy ezt hogy gondoltad?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 20:51:59

bbjnick ·

Sosem láttam fajansz törölközőt, vagy textil mosdót!

CrL 2008.06.27. 20:57:49

bbjnick, igen tudom igaz amit írsz de ahogy a reakción néztem a barna veszély in da house posztban meg amúgy minden platformon, már ott elhal az egész folyamat hogy egymásnak ugrunk, ahelyett hogy egyetértenénk van az ügy (k.rva súlyos) és tenni kell valamit valahogy, de nem akarok direkt a peacemaker lenni, csak jó lenne elkerülni azt hogy jobber-baller vitába fusson ki az egész. ennyi ;]

CrL 2008.06.27. 21:01:12

szerintem már abban van is valami célzott a polelit részről hogy a két oldal egymásnak menjen és utána lehet mutogatni Bayerekre, MG-re vagy inverse az értelmiségre, TGMekre

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 21:01:54

1) nem kultúráztak, nem sírokat ápoltak, hanem őriztek-védtek, és vállalták az őrizést védést.
Nem értesítették a zsernyákokat, hogy őket erre kérték fel, hanem kimentek rendettartani.
Ehhez nekik, mint szervezetnek nincs joguk.
Ezzel előkészültek az önbirkásodásra és gyapjúnyírásra.

2) A pár önbíráskodott akkor, amikor egy általa paramilitáris szervezetnek tartott csoportot hívott, hogy védjék meg őket a cigóktól, bűnrészes abban, hogy hagyta, hogy a zsernyákok a sumákolásukkal, a kinemenésükkel veszélyeztessék a közrendet, mert nem jelentette fel a zsernyákokat a főnöküknél, a tűzoltónál, a mentőnél, akárhol, hanem a gárdának szólt.

Ebben a történetben innen nézve a pár a legnagyobb hunyó, mert az önbíráskodásnál nincs nagyobb ellensége sem a jogállamnak, sem a rendnek magának.
A gárda pedig a legkisebb, mert az ő bűnük csak annyi, hogy nem hívták ki a zsernyákokat.

Konzervatív 2008.06.27. 21:10:54

Gabrilo!
Megint egy nagyon jól sikerült poszt.Mindennek egyetértek.A Magyar Gárdát is lehet szeretni meg utálni,de kíváncsi lennék hogy mi lett volna ha nem lettek volna ott,mert a Rendőrség a kisujját se mozdította.A cigányokkal csak egy baj van:Nem ismerik a magántulajdont,és amíg nem is fogják,mindenről azt is hiszik,hogy az övék,meg hogy az jár nekik.Ha ezen nem változtatunk,csak rosszabb lesz a helyzet.Az nem lehet,hogy egy csomó ember csak úgy csüng a szociális hálón,és semmit nem "ad be" a közösbe.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 21:17:13

Mellesleg ezt az egész szociális bűnözést (legyünk PC-k) úgy lehetne felszámolni, hogy azé loptál, mert éhezel? Semmi gond! Felvételt nyertél a Sándorházi Rabgazdaságba, ahol a 3 éves kurzus alatt megtanulhatod a mezőgazdaság alapjait, majd, ha ez megvan, és a záró írásbeli dolgozatot legalább megfelelő osztályzattal sikerült megírni, akkor kaphat egy faluban egy telket, amit lehet művelni, és soha többé nem kell az ételért lopni.
Ha az írásbeli dolgozat nem sikerült, akkor félévente lehet próbálkozni.

Ha valaki úgymond visszaeső, akkor pedig továbbképző kurzusra kell küldeni a vasmű rabgazdaságába, ahol 8-10 évig tanulhatja a lavórhajtogatás művészetét, plusz utána az integráció érdekében egy kurzus Sándorházán.

doktorur 2008.06.27. 21:21:48

kolbászoszsömle: tök igazad van! Sôt, a legtöbbet az a mocsok diktátorbán hibázott, meg aza köcsög fityisz, az. Édes jó Istenkém, hát hová tetted a józan eszed?

Három éve húzódó keserves história, melyben a család megjárta a maga kanosszáját önkormányzattól rendôrségig. Szerinted abban a faluban ki nem tudott errôl a helyzetrôl?

Megmondom én: aki nem akart. És gyilkosok közt cinkos aki néma...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 21:22:59

persze és adsz neki 5 millió forintott mezögazdasági gépekre meg vetőmagra, meg az eu se fog károgni

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.06.27. 21:23:26

Zsömle, hallottál már az önvédelemről? Hogy ha az életed forog veszélyben, le is lőheted a támadódat akár? Ez a pár veszélyben érezte az életét és már hosszú ideje, nem pillanatok óta. Bejárták a hivatalos utat. Senki nem törődött velük. Mit kellett volna még tenniük? Szadista módon kínozták csaknem halálra a kutyájukat. Nem volt kétséges, hogy milyen jövőt szánnak a cigányok nekik.

Nem tudtak más megoldást, mert nem volt. Jól tették, amit tettek. Ha ez a lépés tudott segíteni rajtuk, akkor jól tették.

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.06.27. 21:31:27

Ergé ezt írta:


antagon.blog.hu/2008/06/23/mi_folyik_galgagyorkon


"A magyarországi roma és nem roma népesség közötti konfliktusok évről évre súlyosbodnak. A hatóságok sok esetben tehetetlenek / nem akarnak semmit tenni a helyzet megoldása érdekében. Az államigazgatás tétlensége miatt mindkét oldalon egyre nagyobb az igény az önszerveződésre és az önbíráskodásra. A jelen esetben felvázolt eseménysor kritikus példája ennek. A hazai média egy része, amely már sokszor bebizonyította, hogy pártossága, ítéletei és előítéletei miatt torzul a valóságábrázolása, ebben az esetben is súlyos hibákat követett el. Sok esetben egymásnak tökéletesen ellentmondó híreket közöltek, híreszteléseket emeltek ki címként, tényként, miközben elhallgattak olyan (téves? valós?) információkat, amik a "másik oldal" sajtójában alapvető magyarázatként szolgálnak. A galgagyörki eset médiatálalása a kettős látás szomorú példája egy különösen veszélyes és éles témában. Meg kell állapítanunk: nem tudjuk, mi folyik Galgagyörkön."

Ergé következtetése: nem tudjuk pontosan, hogy mi folyik ott.Elsősorban a tényeket kellene kideríteni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 21:32:43

doktorúr

A hivatalos utat tutira nem járták be, mindenhonnan elhajtották őket, de azoknak a főnökével, akik elhajtották őket, azokkal nem beszéltek.
Ezt a fideszezést meg nem értem. Én csak annyit bátorkodtam mondani, hogy törvényeségi szempontból ők sem állnak a helyzet magaslatán, így a megoldást sem lehet tőlük várni.
Nem mondtam, és nem is céloztam arra, hogy ők az okai bárminek is, legalábbis nem jobban, mint mindenki más.

weisz manfréd huba ·

Nem kellenek gépek ahhoz, hogy megtermeld a szükségleteid.
A gépek ahhoz kellenek, hogy eladásra termelj.
És _én_ szívesen adnék segély helyett vetőmagot.

tita

Az önvédelem nem az, hogy szólok a haveromnak, a gárdának, vagy a papnak, hogy védjen meg.
A gárda nem megoldás.
A gárda ugyanaz, mint amikor a cigó szól a családjának, hogy őtet báncsák, oszt utána sokan lesznek.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.27. 21:33:33

Gabrilo,

Kissé személyeskedek, de nem rosszindulatból: kár, hogy te írtad ezt a postot.
Ha egy olyan szerzőtársad írta volna, aki képes ezt nem-fröcsögve előadni (persze, fel vagy háborodva, amit megértek), azzal többet értetek volna el (többes számot a disclaimer miatt használok).
Így ennek sem lesz sok értelme, lesz 300 komment, a fele nettó faszság, aztán moderálhattok ezerrel.
Szóval ez így semmi, max. arra jó, hogy kiadtad a dühödet. Ha_csak_ez volt a cél, akkor nem szóltam.
De ez a probléma megoldásához (bevallom, nem igazán tudom, mi lenne az) vagy enyhítéséhez nem visz közelebb. Márpedig ez lenne a cél, nem? Kár érte.

CrL 2008.06.27. 21:35:07

abban igaza van Gabrilonak hogy a felelősség nagyobb része a kormányé, ezért addresszálta irányukba a posztot

scsaba1 2008.06.27. 21:41:46

"Ebben a történetben innen nézve a pár a legnagyobb hunyó"

Jólvan.

Konzervatív 2008.06.27. 21:45:20

Tita válaszához csak ennyit fűznék hozzá:

Btk. 29. § (1) NEM BÜNTETHETŐ,akinek a cselekménye a SAJÁT,ILLETŐLEG A MÁSOK SZEMÉLYE,JAVAI VAGY A KÖZÉRDEK ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegtő jogtalan támadás elhárításához szükséges.
Ez a galgagyörki eset a jogos védelem iskolapéldája lehetne.

doktorur 2008.06.27. 21:48:14

kolbászoszsömle: ha valakinek érdekében állt volna minél elôbb tisztába tenni ezt a helyzetet, akkor az a kilakoltatott pár. Ebben a történetben mindenki hibázott, de csak egyvalaki veszített. Önhibáján kívül. Ôket legfôbb felelôssé tenni nettó bornírtság. ("Ebben a történetben innen nézve a pár a legnagyobb hunyó")

A fityisz példa csak illusztráció volt, hogy még ki tehet errôl az egész kutyakomédiáról. Mert ha jól értem, akkor szerinted legkevésbé az a hatalom melynek KÖTELESSÉGE lett volna már régen pontot tenni ennek a történetnek a végére, az a rendôrség, amelyiknek KÖTELESSÉGE lett volna (illetékessége okán, lásd rendôrségi tv. elsô paragrafus) rendet tenni, satöbbi, satöbbi. Bár, ha belegondolok, én is felelôs vagyok, mert nem kértem számon az államtól az adómból a rendôrségre fordított összegek szakszerû felhasználását.

Szerintem fordítva ülsz a magas lovon...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.06.27. 21:50:16

mi a tüdő ez az egész? nekem totál kimaradt ez a sztori és gabrilo postjától sem lettem okosabb.

szóval ki gyújtott fel kit, vagy mi is történt?

valaki összefoglalná pár tőmondatban? vagy dobna egy linket?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 21:51:11

Konzervatív

Törvényre hivatkozol akkor, amikor nem tartod be?
Ez szánalmas.

Ez olyan cigó szokás, mint a hádekérem, nekem jogaim vannak!

Akkor lenne igazad, ha a készenléti rendőröket a gárdisták hívták volna ki, nem pedig a helyi beszari cigányjogtudor.

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.06.27. 21:51:28

Pont így gondolom én is, Konzervatív. Nem kell nekünk is ilyen méltatlanul szorult helyzetben lennünk, ennyi támadásnak, agressziónak kitéve ahhoz, hogy bele tudjuk képzelni magunkat a helyükbe. Önvédelem volt ez a javából, és még nem is a legsúlyosabbja. Ahhoz is joguk lett volna.

Konzervatív 2008.06.27. 21:54:18

Zsömike!
Milyen törvényt nem tartok be?
Nemtom miről beszélsz "tanult" barátom,de ez jogos védelem,akárhogy is csavarod.

scsaba1 2008.06.27. 21:58:47

Zsömi:

Egyébként jó osztani az észt, ezen a langymeleg nyári estén, a kényelmes fotelból, hogy mit kellett volna tenni a galgagyörki párnak akkor és ott...

Karosszék-okoskodás, karosszék-tolerancia...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 22:00:44

doktorur

A hatalom felelősségét sem vitatom.
Sőt!

"Mert ilyen esetekben fejeknek kellene hullania. Nagy fejeknek magasról, mert a zsernyákok az ilyen hozzáállásukkal veszélyeztetik az állam erőszakmonopóliumát (a fejekben legalábbis) és annár rosszabbat nem tudok elképzelni, minthogy működjön egy alternatív rendőrség."

Ezt írtam. 2008.06.27. 20:33:54 ekkor.

Baromira nem ülök rossz lovon, csak nem szeretem az anarchiát, sem pedig azokat a folyamatokat, amelyek oda visznek.
Márpedig az, hogy ha elterjed, hogy majd a gárda segít, az a legjobb út arrafelé.

Bele kell verni a hülye fejekbe (ha máshogy nem megy), hogy a RENDŐR véd meg, a rendőr hülye fejébe, hogy ERŐSÍTÉST KÉR, ha nem bír a helyzettel, és ha nem teszi meg, mehet bíróságra, mert aláássa a Rendőrség tekintélyét, és ezzel a társadalomra különösen nagy veszélyességű tettet követ el.

Annyi rendőr van, mint nyúlszar a réten.
Nem azt kjell lesni, hogy mikor ki megy 120-szal a közúton, hanem azt, hogy mikor lopják a síneket, mikor foglalnak házakat stb.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 22:06:01

scsaba1

Ha tudnád, milyen kényelmetlen a karosszékem...

tita

Tényleg nem tűnik fel, hogy a gárdának szólni ugyanaz, mint a csáládnak?

Ha ezt elfogadjuk, a cigók lehúznak a szintjükre és elintéznek a rutinjukkal.
Idegen pályán ne verekedj, csak, ha muszáj.
A gárda dirreg-durrog, rendet rak, aztán hazamegy, de a cigó a népes családjával ottmarad!

freehckr 2008.06.27. 22:12:45

Onnan lehet tudni hogy "böszme" nagy baj van, hogy már a Konzervatóriumon is ez a téma...

doktorur 2008.06.27. 22:14:48

kolbászoszsömle: a leartak alapján akkor már csak egy - ám annál fontosabb - részletben tér el a véleményünk. Jelesül abban, hogy véleményem szerint - bár generálisan igazad van az önbíráskodás vonatkozásában - az adott helyzetben a házaspár adekvát megoldást választott. Azok, akiknek félelemben telnek a napjaik (cigányok és nem-cigányok egyaránt) azok képtelenek olyan türelemmel és belátással fordulni a kérdés megoldása felé, mert nekik ez élet és halál kérdése. És nem érnek rá megvárni, míg ez a tehetségtelen banda megoldást talál a problémára. (kormány, rendôrség, OCÖ, jogvédôk és szociológusok incl.) A megoldás nekik MOST kell! És ha nem ad az, akinek adnia kellene, hát megoldják maguk. Általában rosszul, de egy rossz megoldás is jobb, mint a semmilyen. Ezt kellene megérteni.

És mégvalami: a Gárda Galgagyörkön legitimálta magát. Egészen pontosan a cigányoknak és a hivatalos szerveknek sikerült legitimálniuk a Gárda létezését. Nem örülök neki kicsit sem, de maguknak köszönhetuk...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 22:17:45

Úlf,

azokat nevezem felelősnek, akik felelősek a kialakult helyzetért. Ez pedig nem az ifjú pár, nem is a magyargárda, sőt e tekintetben nem is a cigányok. Hanem a kormány, és az állam ezekre hivatott rendvédelmi szervei. Ha ők teszik a dolgukat (azaz: védik állampolgáraik testének és tulajdonának épségét), akkor semmi szükség se Magyar Gárdára, se menekülésre, se semmire. Nem teszik. S miután nem teszik, zsömi közli, hogy a pár a legnagyobb hunyó.

Ez_pofátlanság.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 22:18:55

zsömi,


bocs, a pár először a göröngyös jogi utat járta be. S miután körbevették a házukat, AKKOR is először a rendőrséget hívták, csak az cseszett kijönni.
Biztos, hogy jól látsz a pályán?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.06.27. 22:23:16

doktorur,

köszönöm.
okosabb most sem lettem, de bayer zsóti interpretációja tűnik a reálisabbnak. (pedig nem szívlelem a kölköt)

mondjuk nem tudom mit tettem volna az adott helyzetben.
valószínűleg 2,7 évvel ezelőtt birtokvédelmet kérek a bíróságtól. aztán rendőrt hívok. aztán ügyvédet fogadok. aztán elköltözöm, ha az sem működik. de nem várok 3 évet, az tuti.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.27. 22:32:58

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 22:17:45

"S miután nem teszik, zsömi közli, hogy a pár a legnagyobb hunyó."

Kérlek, hogy ebből hagyjatok ki. Én az előbb neked mondtam valamit, mert az a véleményem. Felesleges zsömit belekeverni, ha bajod van vele, hát vele beszéld meg.

A Gárdával kapcsolatban 2 dolog jut hirtelen az eszembe. Az egyik elvi, a másik gyakorlati.

1. Bár kissé fellengzős, de a lényege igaz (sztem most ne kezdj el demózni, nincs kedvem ezen huzakodni):
pilu.blog.hu/2008/06/23/hiszek_a

2. Ne kezdj el olyat, amit nem tudsz befejezni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 22:37:10

doktorur

Az adekvált válasz, aminek az az eredménye, hogy a család a jogos tulajdonából elmenekült?

A gárda pedig nem magát legitimálta, hanem a cigók viselkedését tette adekváltá.
Ezzel az eseménnyel a cigók is nyertek, meg a gárda is, és mindketten azt amit akartak: a gárda elfogadottságot, a cigók pedig elüldöztek egy olyan családot, amelyik a bögyükben volt.
Az ilyen kapcsolatnak (++) a biológiában szinbiózis a neve.

Ennek a meccsnek két nyertese volt, a cigók és a gárda, valamint két vesztese, a család és a társadalom, és ez azért tudott így alakulni, mert mind a család, mind a társadalom rossz választ adott (és a társadalom -már, ha annak tekintjük magunkat- rossz választ ad) a felmerült problémára.

A családot érzelmi szinten természetesen megértem, ám , ha problémát boncolgatom, a tettük súlyosan veszélyezteti a jogbiztonságot, és a társadalmi stabilitást.
Nem kiáltok persze büntetésért, de ezt mindenképpen tudatosítani kellene.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 22:38:38

doktorur,
mitől let legitim a gárda?
Illetve szerinted mért nem volt az?
Tehát mi változott?
+ Neked is legitim let a gárda vagy csak a megfélemlitett vidékieknek?

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.06.27. 22:46:30

Most megy a történet a Hörrtévén.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 22:46:37

Gabrilo

A pár legnagyobb hunyóságáról alkotott véleményem revideálom.
A legnagyobb hunyó a körzet meghízott & co, ez kétségtelen.

Az egész rendőrséget viszont nem tudom hibásnak tartani, mert kétlem, hogy tudtak volna erről a problémáról.

doktorur 2008.06.27. 22:48:38

WMH: a Gárda létrejött valamiért, tán maguk sem tudják miért. És most már van ok. Lett. Csináltak. Valakik. Mindegy is. A lényeg, felmutathatnak valami olyasmit, ami pozitív reakciókat fog szülni sokakban. Segítettek, betartották a rendôrség minden utasítását és a törvényeket, megtették azt, amit a rendôröknek kellett volna biztosítani, de nem tudták vagy akarták megtenni. Pozitív hôsök lettek. Önzetlenek, empatikusak és a "rendszerrel" ellentétben cselekvôképesek. Pestiesen szólva a Gárdas egyel megy...

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.06.27. 22:54:49

A rendőrök ott voltak, amikor megjelentek a gárdisták, hogy elköltöztessék a párt. Egy csapatnyi gárdista jelent meg a faluban, de nem engedték mindet a házhoz a rendőrök, csak hatot. Átöltöztették őket - ez nem világos, hogyan, ők adtak ruhát vagy mi? - hogy ne ingereljék a cigányokat a fekete ruházattal. Végig ott voltak a zsaruk és felügyelték az egészet, a költöztetést magát. Előtte miért nem tudtak vajon odamenni?

A cigányok hazudoznak, mint a vízfolyás, előző napokra is odahazudták a gárdát, pedig a rendőrség is megerősítette, hogy nem voltak ott. Motoros kaszával mentek a kutyának a cigányok, szétvágták a fejét teljesen, de életben maradt. Nézzétek meg a neten majd a Célpontot.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 22:55:14

sajnos igazad van
a gárda egyszerüen gáz, egyébként igazad van ezt elkurtuk
de remélem a gárda azért nektek nem legitimálodot. (?)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 22:55:52

Úlf,

zsöminek címeztem, nem neked. Oda no offense meant.

doktorur 2008.06.27. 22:57:00

kolbászoszsömle: a rendôrség "nem-tette", pedig súlyosan veszélyeztette a jogbiztonságot és a társadalmi stabilitást. Én elôször rajtuk kezdeném a számonkérést.

Amennyiben a rendôrség nem tudott a "megfelelô szinten" a kialakult állapotokról, az nem marginális hanem orbitális hiba. Azt kell mondjam, egyetértek egy másik poszton kommentelôvel: valami nem stimmel a rendôrségnél, ha a szeptemberi-októberi események alkalmával mutatott határozottságuk menten elillan, ha a másik oldalon cigányok vannak. És hirtelen elvesznek a könnygázgránátok, a lovasrendôrök, a vízágyúk is. Vagy ha nem így lenne, akkor pedig...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 22:58:29

tita nem azt mondták, hogy a gárda volt ott, hanem azt, hogy egy olyan márkájú autó, amivel másnap a gárda jött, és amiből rohadt cigányoztak

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 22:59:38

doktorur az bp szabolcsban nem hiszem, hogy vannak ilyenek

CrL 2008.06.27. 23:02:05

doktorur, zsaruk féltik az állásuk, illetve az életük ha extrém eset van - sajnos

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 23:02:07

Emberek, testvérek!

Tényleg nem látjátok, hogy bármelyik pillanatban egy polgárháborúba zuhanhat az ország?!

Én soha életemben egyetlen pártnak, szervezetnek tagja nem voltam, nem akarok egy paramilitáris szervezet tagjaként harcolni a túlélésért. Márpedig, ha muszáj lesz...

Gondolkodjunk már egy kicsikét!

ü
bbjnick

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.06.27. 23:02:35

Dehogy, Huba. Beszélt egy fiatal roma csaj kisgyerekkel a karján. Hallgasd majd meg.

A kormánynak és a rendőrségnek nyilván jó, hogy így történt. Lehet megint fasisztázni meg nyilasozni. Egyre reálisabb a nyilasveszély, nemde?

Zsömle, ennek a meccsnek valóban két nyertese van, ahogy írtad. De nem, nem a gárda és nem a cigók. Azok ott pár sorral feljebb, ahogy írtam. A kormány és a rendőrség. De mondhatjuk, hogy csak a kormány. Elvégre a rendőrség alárendelt szerepben van.

CrL 2008.06.27. 23:06:03

bbjnick - polgárháború? ezt kifejtenéd részletesebben, kösz

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 23:07:13

tita ezt meg a házigazda mondta, meg a rendörök, hogy nekik ezt mondták aszem a mancs cikben.
Bocs de a célpont ugyananyira elfogult mint mondjuk a népszabi, bármikor találnak egy ilyen cigányt.
Fön van már?

doktorur 2008.06.27. 23:07:42

WMH: én egyelôre vegyes érzelmekkel viseltetek a Gárda iránt. Kiröhögöm azokat, akik pár masakarás láttán barna veszélyt visítanak az éterbe, de sírnom kell, ha azt látom, micsoda tehetetlenség és faszakodás vezetett odáig, hogy egy ilyen gittegyletre van fogadóképes kereslet. Ám ha mindenkinek kijár az, hogy ne a prekoncepcióink, hanem a cselekedeteik alapján ítéljük meg (pl. cigányság) , akkor hogyan hivatkozhatunk ennek az ellenkezôjére az esetükben?

De a félreértések elkerülése végett: nem örülök, hogy vannak. De nem félek tôlük...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 23:09:27

kedves tita!

hát persze hogy ez a mocskos maffiahatalom gerjeszti ezt az egész tébolyt! ezeknek érdeke a minél nagyobb káosz. ha nem így volna, rendet tartanának. "vérünk rajtuk és fiaikon"

én soha egyetlen pártnak, szervezetnek tagja nem voltam, de most nagyon határozottan kérdezem: nem volna értelme egy előrehozott választásnak? tudna még az javítania helyzeten?

ü
bbjnick

doktorur 2008.06.27. 23:10:40

crl: szarok a rendôrök félelmére, tudod? Igen nagyon magasról szarok. Ô azért van, hogy engem megvédjen. Azért fizetem. Igen jól fizetem! És ha ô erre képtelen, akkor menjen el borsót kapálni. De ne sírjon. Mi ez itt kérem, óvoda???

___________________________ (törölt) 2008.06.27. 23:14:31

Bbjnick,

a rendcsinálási törekvéssel egyetértek, a magyarázattal nem teljesen. Ez nem ideológiai probléma. Amennyiben az ideológiákat könyvek definiálják, úgy olvastam pár ballib meg szocdem szerzőt is és egyiknek sem kimondottan ez volt a vágya - ennél szervezettebb káoszra vágytak :-)

Azt akarom ezzel mondani, hogy emögött a kormányzat részéről szerintem most nem ideológia van, hanem vagy a totális hülyeség, vagy a nyers érdek. Ez fontos. Vegyük észre, hogy mikor küzdünk ideológiák (könyvek) ellen, és mikor valami más ellen, ennek megértése mindig fontos, tisztábban láthatunk.

Az a verzió, hogy emögött az antirasszizmus ideológiája van, nos, ha ettől őlk azt hiszik, hogy kevesebb rasszizmus lesz, akkor ez az állítás simán visszavezethető a fenti kettő egyikére, ti. totális hülyeség.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.27. 23:17:36

Én nem a barna veszély miat félek, hanem azért amit bb ir komentek óta, a magyar gárda eddig nem nagyon tett a megoldásér viszont valoszinüleg ha megjelenek valahol akkor a cigányok ugy állnak a helyzethez, hogy itt az elenség és a magyarok is ugy fogják föl, hogy a segitség. Ahol eddig megjelentek háborus helyzet alakult ki frontokkal közte rendörséggel stb
Ez nem használ az igy is feszült helyzethnek
mellesleg pedig azért a barátaik nem tul jó fejek, amikor vona gábor a nyilt leveleit a kurucon adja közre az gáz.
Amikor Tomcat tüntetésein(ami ellen ti is és én is kiálltam) örző védő feladatokat látak el.
Tényleg ez nem hollán szintü ügy?
velvet.hu/blogok/helyszinelo/2008/06/27/molotov_koktelt_dobtak_egy_belvarosi_melegbarra/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 23:17:52

kedves crl!

gyakorlatilag már benne vagyunk. ahogyan a gárda (és számos polgárőr-szervezet) az egyik oldalon, úgy a különböző cigány "szervezetek" a másik oldalon képesek a közös koordinációra. bizonyos válságpontokon ezek mozgósíthatják erőket és összecsaphatnak. (nem kizárt, hogy erre vár a hatalom, sőt, lehet, hogy készül is valami ilyesféle megszervezésére.) csak egy kicsit gondolkozzatok: mi történik akkor, ha egy ilyen robbanás valahol bekövetkezik (milyen erők mozdulnak/mozdulnának meg? hogyan lehetne ezeket a konfliktusokat szeparálni? hová vezetne és mivel járna az eszkaláció? folytassam?

ü
bbjnick

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 23:18:51

doktorur

"Amennyiben a rendôrség nem tudott a "megfelelô szinten" a kialakult állapotokról, az nem marginális hanem orbitális hiba"
Egyetértünk! Meg kell keresni azt, szemet a láncban, ahol elakadt az információ, és példát statuálni.
Ez tök egyértelmű.
Ha a megfelelő szint nem lépett, akkor azt is rendbe kell rakni, lehetőleg úgy, hogy a többi hasonló szint tanuljon a hibából.

Amúgy elkövettem egy hibát, sorrendet próbáltam felállítani, pedig sorrend igazából nincs.
Az egyik dolog szülte a másikat, a másikból következett az egyik, és a megoldás, akinek a kezében volt (a körzeti meghízott) nem tudta, akarta kezelni az ügyet.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.27. 23:21:09

doktorur 2008.06.27. 23:10:40

Sztem téged nem kell tőlük megvédeni, eddigi kommentjeid alapján kétlem, hogy találkoztál volna igazi kötekedős-késes cigóval. Elég "kibicnek-semmi-sem-drága" a hozzáállásod a gárdával kapcsolatban is.

Kissé hasonló a sokat kritizált budai liberális értelmiségiéhez. Ahogy falun mondják: Ugyanaz tökbe'.

Kopiás Attila Steve 2008.06.27. 23:22:20

Valahol már kifejtettem kommentben, hogy a törvény előtti egyenlőség bizony fontos lenne, hogy megvalósuljon minden irányba, a jogbiztonság legfőbb alapja ugyanis. Ami nem valami elméleti maszlag, hanem pont az ilyen szitukról szól.

Valós problémáról van szó, valós konfliktusokról, amiknek ezrével vannak valós áldozatai minden csoportban.

Nam azért rasszista a téma, mert emberek azt szeretnék, hogy rend és béke legyen, én is azt szeretném. A vidéki magyar etnikumúak és a vidéki roma etnikumúak is ezt szeretnék.

A rasszizmus ott a jön a képbe, amikor egy gyökeres probléma megoldása helyett büntetéssel-fenyítéssel próbálunk egy etnikai csoportot "megnevelni". Hogy hasonló példát mondjak: az utóbbi húsz év kormányai a magyar agrártermelők problémájára tojik húsz éve. Ha nagyon tiltakoznak, hogy mindjárt éhenhalnak, akkor kapnak annyi segélyt, amiből kihúzzák jövő ilyenkorig meg mostanában demnszky traktortábláz. De nincs koncepció, nincs fenntarthatóságot segítő támogatás. Azaz ezek az intézkedések gazdaellenesek. Lehet rá mondani, hogy nem gazdaellenesek mert végülis sehol nem szerepel a gazda a témában és bárkire vonatkozhatna, de a valóságban túlnyomórészt csak az ún parasztokat szivatja. Ugyanígy, hozni egy intézkedést ami túlnyomórészt a cigányokat sújtja azzal a motivációval, hogy a cigányokat végre megrendszabályozzuk, az akkoris cigányellenes (a fenti gazdaellenes értelemben), ha kikérjük magunknak.
Itt a disztingválás lenne fontos közben, hogy ne a kuruc vs kormány vonalon határozzuk meg magunkat, képesek legyünk mint a két oldal baromságait különböző nézőpontok szerint elküldeni a fenébe és valami hosszú távon is működő, "mindenki" számára fenntartható koncepciót elkezdeni keresni.

___________________________ (törölt) 2008.06.27. 23:24:02

Zsömi,

na, ilyenkor jön elő belőlem a lényem jobboldali anarchista része, ami általában eléggé el van fojtva :-) Mivel normális esetben nincs szükség rá.

Szóval: ha az a társadalmi szerződés csődöt mond, hogy az állam tartsa fenn a normális rendet, értsd, az élethez, testi épséghez, tulajdonhoz (ház) való jogot, akkor lép életbe az, hogy ezt a nép szépen a kezébe veszi, és a maga módján igazságot szolgáltat a bűnözőknek.

Ezt időnként polgári milíciának, időnként pedig lincselésnek hívjuk.

Igen, tele lesz túlkapásokkal. Szelaví. Tessék az államnak rendesen dolgozni, majd akkor nem lesz ilyen. Ha a profik nem dolgoznak, akkor fognak az amatőrök, és amatőr módon fognak, igen, ez van, Ezért dolgozzanak a profik.

Ez itt nem történt meg, sajnos, a nép ült a seggén. Elbirkultunk, ahogy elnézem.

Ehelyett jött a gárda, ami eléggé ambivalens. Egyfelől pontosan a polgári milícia funkcióját töltötte be, és ezért minden dícséret megilleti őket, másfelől azért annak én sem örülök, ha pont egy széljobb félkatonai szervezet tölti be ezt a funkciót. Ez túl politikai, igen.

Szerintem lehet párhuzamos rendőrség akkor, ha a rendőrség basz dolgozni, de ne _politikai_ gyökerű párhuzamos rendőrség legyen, mert az valóban gáz.

Nem nekik kéne. A népnek kéne, amikor a rendőrség inaktív.

Ugyanakkor azért nem vethetetek rájuk követ, mert léptek akkor, amikor sem a rendőrség, sem a nép nem.

Dolgozzon a rendőrség, amikor nem, akkor ugorjon be a a nép, és ne hagyják oda fajulni a dolgokat, hogy a széljobb segítsége kelljen. Most, minden fenntartásom és ellenszenvem ellenére, köszönet nekik, mert léptek akkor, amikor sem a rendőrség, sem a nép nem lépett. Valakinek kellett.

doktorur 2008.06.27. 23:24:50

kolbászoszsömle: akkor már csak egy kérés maradt. Ki fogja a helyzetet megoldani MOST? A holnapi megoldásra van jelentkezô bôven, de egyrészt a nagyrészük leszerepelt már a kérdésben, másrészt meg nem érünk rá holnapig. Ma van az a holnap, amitôl tegnap annyira féltünk, de semmit sem tettünk annak érdekében, hogy ne jöjjön el. Ebben egyetértek bbjnick-kel: nincs holnap, mert holnap halál lesz...

CrL 2008.06.27. 23:28:34

doktorur ahah jó ok, de a mi rend őreink ilyenek sajna, nemtudom miért ne kérdezd - ezt hallom. meg hogy aki csak tud és már ott van nyuggerbe megy át ott.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 23:31:21

KIcsit paranoid gondolat azt mondani, hogy a kormány érdeke az, ami történt (immáron folyamatosan három éve), meg az is, hogy direkt ágyaznak meg a gárdának., hogy tudjanak riogatni vele, meg ez az egész antirasszizmust belekeverni ebbe az ügybe.

Magyarország a sumákolók országa.
Itt mindenki mindent el akar sumákolni, azt hiszi, hogy ha nem beszél róla a felettesének, akkor mivel az nem tudja, akkor nincs is.
Ez igaz a közhivatalokra, a karhatalmi szervekre, a politikára.

A sumákolásnak meg az az eredménye, hogy a problémák eszkalálódnak.
Dőreség azt gondolni, hogy a dzsipók problémái az utolsó 6 évben keletkeztek, előtte pedig ők is szorgos-dolgos színesmagyarok voltak.

Egyszerűen eljutottunk oda, hogy felnőtt egy (két) új generáció, amelyiknek Lebensraum kell.

doktorur 2008.06.27. 23:31:23

Úlfhéðinn: vert már meg cigány, én is ütöttem már cigányt, dolgoztam együtt cigánnyal, volt a második szomszédom cigány, lopott már meg cigány, üzleteltem cigánnyal, adtam kölcsön cigánynak, segített már cigány amikor szükségem volt rá... Nem mondhatom, hogy elég jól ismerem ôket, de biztosan jobban mint te engem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 23:32:56

kedves shenpen!

akár ennyire hülyék, akár ennyire korruptak - ha nem képesek fenntartani a törvényes rendet, ha nem képesek működtetni az államgépezetet - akkor semmi helyük a hatalomban.

ü
bbjnick

___________________________ (törölt) 2008.06.27. 23:34:06

Ezzel nincs problémám, bbjnick, örülök, hogy tisztáztuk.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.27. 23:41:26

Shenpen · neokon.blog.hu 2008.06.27. 23:24:02

"ha az a társadalmi szerződés csődöt mond, hogy az állam tartsa fenn a normális rendet, értsd, az élethez, testi épséghez, tulajdonhoz (ház) való jogot, akkor lép életbe az, hogy ezt a nép szépen a kezébe veszi, és a maga módján igazságot szolgáltat a bűnözőknek."

Amit leírtál, az kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a Maffia kialakult Dél-Olaszországban. Sokra mentek vele. Az ilyen önjelölt igazságosztóknak megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy segít egyszer-kétszer ... aztán majd kér valamit.

doktorur 2008.06.27. 23:31:23

Bocsánat, akkor tévedtem. Engem egyszer késsel fenyegetett két cigó, azt hittem ezzel nyerő leszek, de látom nem. Téged meg is vertek. Te nyertél.

"Nem mondhatom, hogy elég jól ismerem ôket, de biztosan jobban mint te engem."

Na ez gondolom igaz. Én egyáltalán nem ismerlek, a fentiek fényében viszont még jobban furcsállom a kommentjeidet. Ezek szerint szívesen vennél részt egy permanens csoportos bumfight-ban? Sorry, én nem annyira.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 23:43:12

Shenpen ·

Belőled az anarchista elég gyakran előjön! ;-)

doktorur

Kinek az érdeke, hogy a probléma megoldódjon, és kinek, hogy eszkalálódjon?
Én úgy vélem, hogy ez a kormány a jelenlegi támogatottságával nem képes arra, hogy megoldjon egy ilyen problémát, mert egyrészt túl sokan szeretnék azt, ha hibázna, bénázna a másrészt túl kevesen vannak azok, akik örülnének, ha EZT (vagy bármilyen) sikert EZ a kormány könyvelhetné el, úgyhogy most hízlaljuk a gárdát, meg a cigókat, aztán, ha szerencsénk lesz, egymásnak esnek, és megszállnak bennünket az amerikaiak, és a románok tartják fenn a békét.
Milyen szép történelmi ismétlés: vörösterror, román megszállás, majd a végén a felvirágzás egy igazi vezetővel: Vityáz Szőlőbányássy-val.

lol

zala 2008.06.27. 23:43:26

kivonult a rendőrség amiért kivonult. azt gondolom elég életszerű azt feltételeznem, hogy az akció parancsnoka tájékozódott az előzményekről. ezek után a feletteseivel konzultálva meghozták a döntést:
nem védik meg a pár magántulajdonát, nem állítják helyre a rendet, csak segítenek a fiatal párnak elmenekülni a saját házukból az életükre törők elől, akiket ezután sem vonnak felelősségre. Ezt hogyan kell megítélni? Ki milyen tapasztalatot szerzett ebből és kinek milyen üzenetet hordoz ez? Hogyan lehet ezt kimagyarázni? Ha elég sokszor mondom ki hogy rasszizmus, majd amikor legközelebb én kerülök hasonló helyzetbe, fogok tudni örülni, hogy legalább komolyabb bajom nem esett?

magyar politikusok, magyar rendőrség, magyar média 2008.

""Amennyiben a rendôrség nem tudott a "megfelelô szinten" a kialakult állapotokról, az nem marginális hanem orbitális hiba"
Egyetértünk! Meg kell keresni azt, szemet a láncban, ahol elakadt az információ, és példát statuálni."

ki volt az a rendőr, aki a videón látható volt és az akciót a helyszínen vezette? kivel konzultált? ki hozta meg azt a döntést, hogy a fiatal pár hozzon áldozatot, a már eddig elszenvedett sérelmek után még hagyják veszni a házukat? ki az, akinek mindezek után azt kellene mondania, hogy életveszélyes fenyegetés, zsarolás, testi sértés stb. miatt nyomozást indítunk és nem teszi?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.27. 23:43:46

Ezt nem tudtam kihagyni, kellenek a sablonok... :D

doktorur 2008.06.27. 23:53:59

Úlfhéðinn: nem túllicitálni akartalak, csupán leírtam az igazságot. (Amit persze vagy elhiszel, vagy nem.)

Azt meg én nem értem, hogy mibôl gondolod, hogy erôszakpárti volnék? Rendpárti vagyok. Amennyiben a rend (értsd. törvényes rend) megteremtéséhez ütni kell, akkor elvárom, hogy üssenek, akiknek az a feladata. Szépelgéssel akkor már nem sokra mész...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.27. 23:55:23

Steve,

a képlet itt nagyon egyszerű: a rendvédelmi szervek dolga a törvényesség és jog kikényszerítése. Jelen esetben a rendőrség egy teljesen jog-és törvényellenes aktus eredményéhez "asszisztált." Semmi rasszizmus, semmi cigánykérdés, ez a rend és törvény kérdése - de az kőkeményen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.27. 23:55:53

kedves kolbászos!

"lebensraum"? mégis ezt hogyan gondolod? miután a cigányok kiirtják a magyarokat néhány faluban, ezt követően a frissen elfoglalt területeken létrehozzák az Új Jeruzsálemet?

ü
bbjnick

___________________________ (törölt) 2008.06.27. 23:57:25

Úlfhéðinn,

"Amit leírtál, az kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a Maffia kialakult Dél-Olaszországban."

Stimmel. Ugyanez átpolitizálva. Nyilván az ilyesmiért írtam, hogy nem jó, hogy ez így történt. Úgy néz ez ki, hogy legjobb lett volna a rendőrség, második legjobb a népi lincs, na jó, nem lincs, de valami odalépés, harmadik a gárda, negyedik, ha semmi sem történik, hanem a bűnözők simán azt csinálnak, amit akarnak.

doktorur 2008.06.27. 23:57:27

kolbászoszsömle: az a vicc, hogy amit leírtál nem vicc! Sokak agyában ez a forgatókönyv él. És ez megaunterlol :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.28. 00:00:09

zsömi,

"Az egész rendőrséget viszont nem tudom hibásnak tartani, mert kétlem, hogy tudtak volna erről a problémáról."

Ezer éve tudnak a problémáról. Csak a politika, meg ők is maszatolnak, nagyon durván. Vannak rendőr ismerőseid? Értekezz velük, nagyon jól ismerik a problémát - gyanítom, jobban, mint bármelyikünk itt.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.28. 00:08:28

doktorur 2008.06.27. 23:53:59

"Rendpárti vagyok. Amennyiben a rend (értsd. törvényes rend) megteremtéséhez ütni kell, akkor elvárom, hogy üssenek, akiknek az a feladata."

Legalább ebben egyetértünk. Persze nálam a hangsúly azon van, hogy "akiknek ez a feladata".

Shenpen · neokon.blog.hu 2008.06.27. 23:57:25

Látom akkor érted, hogy miért (is) vannak nagyon erős fenntartásaim a gárda-féle gyülekezetek ellen. Amit utána írtál, sajnos abban is van igazság.

___________________________ (törölt) 2008.06.28. 00:12:17

Gabrilo,

mondjuk az viszont tény, hogy a zsernyákoknak kuss van, hiszen parancsuralmi rendszer, a csúcsparancsnoknak meg kuss van, hiszen kirúgja a belügyminiszter, ha nem. Mondjuk lehetnének bátrabbak azért... valamilyen módon pl. névtelen blogok. Ez oké.

De azért változtatást ne azoktól várjuk, akik parancsokat hajtanak végre, akiknek maszatolniuk kötelező, ha a politika ezt várja el - hanem magától a politikától.

CrL 2008.06.28. 00:12:43

a mostani kormánynak viszont nagyon nem jönne jól okt 23 után ha mondjuk tegyük fel jogosan lekapcsolna erőszakkal pár mexikóit

CrL 2008.06.28. 00:13:20

2006 okt 23 után-ra értem

CrL 2008.06.28. 00:14:43

mert akkor megkapnák hogy rasszizmus, erőszak stb. szóval ezért sem mernek beleavatkozni, félnek a kimeneteltől, inkább majd áttolják köv kormányra, oldják meg ők

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.06.28. 00:17:25

Gabrilo ·

Persze-persze!
Tudnak a problémáról.
Kb 20 éve.
És húsz éve maszatolnak.
De az, hogy tudnak a problémáról, nem jelenti azt, hogy a konkrét ügyről is tudnak.
Mert azt a cigót, amelyik leöntötte az autómat kromofággal + feltörte, kikerekét vágta, hiába volt cigó, elkapták.
(Igaz, még nem ül)

betanított magfizikus 2008.06.28. 03:46:39

sziasztok,
végigolvastam a híreket, gondoltam első lendületből, hűbelebalázs módjára nem szólok hozzá, így végigrágtam magam az elérhető forrásokon. az antagon blog cikke sokat segített. csakhát az egész ügy eléggé zavaros.
dióhéjban a véleményem (asszem hosszú lesz...):
- amit az mti írt, az rettenetesen gáz. csupa forrás nélküli vagdalkozás, pedig nekik a tényszerűségre kellene törekedniük (?). ehelyett jóformán ennyit írnak: a nő egy k**va, ezen összeveszett két család, és egyikük elment. nincs itt semmi látnivaló... ja, de van: a gárda, mert ők már megint belekeveredtek.
- a mancs egy fokkal finomabban (!) hozta az mti formáját, pedig ők aztán szabadon formálhatnának véleményt, lehet, hogy még nekik is sok volt az a stílus.
- Bayerék próbáltak meg a legtényszerűbbek lenni (ezt tényleg én írom?), de iszonyúan elvitték a végét a liberális-gyalázás, illetve az össztársadalmi erőszak víziója felé, vagyis túlságosan belekeverték saját politikai nézeteiket, ami hát nem tudom, hogy nem álságos-e, amikor ez a két ember elmenekült, és ezt hiába cáfolják mások. az ő menekülésüket ingyenreklámra használni, nem tudom, hogy ez kell-e?

a nagyon nagy baj az, hogy az mti & mancs & co. sem jobb Bayeréknél (sőt!), ami a jelen esetet illeti: ugyanazt az indokolatlan feszültségkeltést folytatják, csak a másik irányba, a házaspárt (ez szinte hihetetlen), és a gárdát szidják orrba-szájba, hiteles tájékoztatást pedig, mondjuk ki: nem nyújtanak. ugyanis hallgatnak arról, amit egyébként a polgármester is elismert Bayernek, hogy a brazilok márpedig beköltöztek a kisházba, és ő nem tudta őket kiakolbólítani hivatalos úton. (megjegyzem, ez kinek a jogköre lenne? érdekes önmagában is. ha akárki beköltözik egy nem önkormányzati lakásba, az ott is maradhat, mert az önkormi elhárítja, a rendőrök meg papír nélkül nem mennek lakoltatni? ez se vicces ám...)
szóval szörnyű ez az egész. innen nem nagyon lehet jól átlátni, de az biztosnak tűnik, hogy az mti "híre" számos tényt egész egyszerűen elhallgat, vagy eltussol, illetve, az eltussolt tények helyébe dehonesztáló mendemondákat helyez. ez aztán az objektív tömegtájékoztatás! ha az ecceri' újságolvasó nem néz utána hosszú időt rászánva, akkor nem jut el hozzá más, csak ez a szemét.

és szerintem innen kezdődik a dolog súlyosabb része: kinek jó ez és miért? mind a két oldal szítja a hangulatot, és közben elfeledkeznek róla, hogy a cigányság ügye éppen olyan közérdekű kérdés, mint az egészségügy, oktatás, nyugdíjak stb. reformja vagy bármi más, abban a tekintetben, hogy: nagy, központi átgondolást igényelne, a jelenlegi állapot szar, de tologatjuk, tehát lépni kéne, de megfontoltan, nem elsietve, mint láttuk ugye a nevezetes reformoknál. az van, hogy az ilyen kérdések valamilyen rendezése rendkívül népszerűtlenné tenné az adott kormányoldalt, épp ezért legalább ugyanannyi ideje húzódik, mint az általam említettek, és a többi. de láthatjuk, hogy ezekhez a kérdésekhez senki nem mer hozzányúlni, félnek a következményektől. ehelyett odadobják a segélyt, közmunkát vagy bármi ilyesmit nem forszírozva, mintegy eltolva a problémát, "mossák kezeiket". az összes eddigi kormány. aki ezzel a kérdéssel szembe mer majd nézni, azelőtt le a kalappal. a rendőrség meg ennek az "utánam a vízözön" hozzáállásnak az eszkalációja, nyilván nem fognak beleavatkozni, kockáztatnák a mindenkori kormány politikáját. egyes esetekben föllépnek kisebbségi elkövetők ellen, de 50 fölfegyverkezett ellen már nem, és közben, ha az mti-n múlik, akkor ezek a dolgok el se fognak jutni az emberekhez... döbbenet. hát most így látom, várom a fejleményeket. és bocs a regényért.

Kopiás Attila Steve 2008.06.28. 13:47:29

Gabrilo: Abszolút egyetértek. Ez az, ami az én narratívám szerint a törvény előtti egyenlőség megsértése. Erre nincs mentség, alibi, gáz. Ez a jogállamiság alapja kéne hogy legyen, akkor is, ha rosszak a törvények. Ha azok, akkor vagy deklaráltan fellázadunk ellene (polgári engedetlenség) vagy betartjuk és kezdeményezzük a megváltoztatását, de semmiképpen sem maszatolunk, mert ha sérül a jogalkalmazás következetessége, akkor onnantól borul minden. Ebben semmi rasszista dolog nincs, egyetértek.

A körülötte kreált hype az, amiben van. A kurucinfo narratívája, ami hirtelen átlépte saját mikrokörnyezetét és hirtelen az eddiginél szélesebb tömegek kezdtek ugyanezen logika mentén véleményt formálni. Én meg nem mondom, hogy a kurucinfó _mindenben_ az explicit rossz lenne, elvégre az ellenségem ellensége a barátom logika mentén szociális és külpolitikai témákban még az én baráti körömet is dícsérik néha. De eddig volt egyfajta társadalmi közmegegyezés, hogy vallási és etnikai intolerancia terén a kurucinfóval egy platformra kerülni gáz. Egyfajta feedback arról, hogy megcsúsztunk. Mára meg ez valahogy elolvadt. Az emberek nagy része annyit lát, hogy jé, tényleg valós a probléma, akkor a kurucék megoldási javaslata is valós lesz. Ami viszont már khm kevéssé alátámasztott következtetés, pláne figyelembevéve, hogy a kirekesztő ideológiák mindig valós társadalmi problémákra épülnek, csak a megoldási javaslataik nem valami szofisztikáltak...

2008.06.28. 14:09:33

@szakállas kutya

"megjegyzem, ez kinek a jogköre lenne? érdekes önmagában is. ha akárki beköltözik egy nem önkormányzati lakásba, az ott is maradhat, mert az önkormi elhárítja, a rendőrök meg papír nélkül nem mennek lakoltatni? ez se vicces ám..."

Azt hiszen nálad van a pont. Sokan említették, hogy a rendőrség tehetetlensége mennyire aláássa a jogbiztonságot. Azonban a rendőrség az ilyen esetekben alárendelt szerv, ritkán hozhat a saját hatáskörében döntéseket. Az hogy a bíróságok és a különböző közigazgatási szervek évekig ülnek egy-egy ügyön és akkor is látszatintézkedéseket hoznak, sokkal inkább tekinthető a probléma gyökerének, mint maga a rendőrség.

A közigazgatás tehetetlenségének is sok oka van. Nincs minőségbiztosítás, sok a nem egyértelmű szabály, de a legnagyobb problémát abban látom, hogy a közigazgatás (és az igazságszolgáltatás) kisstílű politikai játszmák tere. A politika meg inkább érdekelt a generált (és ezért jól irányítható) konfliktusok kijátszásában, mint a valódi konfliktusok felvállalásában.

A másik nagy hunyó az ügyben a média. Van nagyjából kétféle állítás, amelyek mintha nem is ugyanarról az esetről szólnának. Hol van itt a szándék a tisztességes tájékoztatásra, az igazság kiderítésére? A média problémái ebben hasonlóak a közigazgatás problémáihoz: ma nincs olyan jelentős médium Magyarországon, amely ne lenne valamilyen politikai érdekcsoportnak alárendelve.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.28. 15:54:18

Steve,


én alapvetően az engedelmesség híve vagyok:) Körösztény beszíl belőlem: a törvények sohasem tökéletesek, de a rend feltétele az azoknak való engedelmesség, akárhogy is van. Abban az esetben kell kivételt tenni, ha az éppen aktuális törvények ellenkeznek az isteni törvényekkel (pl. holokauszt). Ilyen esetben a katona is köteles megtagadni a parancsot. Ez más esetekre is áll (okt. 23.)

Mi0 2008.06.28. 16:10:18

Minden ügyben, nem csak ebben, problémát jelent a lassú ügymenet: évekig húzódhat egy birtokper, órákig tart mire kijön a rendőrség... Kétségtelenül javítani kéne rajta, viszont ez már sok éve fennálló probléma, nem hinném hogy összefüggésben van a kormány parlamenti támogatottságával. A Magyar Gárda szerepe sem sok ebben az ügyben, hiszen egyrészt ki nem szarja le őket, másrészt ők is kerülik a tényleges konfrontációt, hiszen pontosan tudják, hogy a bíróság csak egy balhéra vár, és azonnal berekesztené a jelmezes gyereknapjukat. A média problémái is megmutatkoznak. Azért mindenki érzi, hogy a valóság valahol a MaNcs-os és az MH-s verzió között lehet (most eltekintve a Bayer-cikk szalonképtelen stílusától), de lehetetlen jól tájékozódni, mert az MTI nem áll a helyzet magaslatán, az esetről pedig, rossz hír a konzervatív médiának (is): NEM készült felvétel (leszámítva két riportot, meg néhány lényegtelen vágóképet későbbről).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.28. 17:28:14

Hogy egy "klasszikus" roma (cigány) szófordulattal éljek:
"B*szom az eszeteket, csórikáim!"

Azért nem kis sumák van abban, hogy itt a legtöbb hozzászóló leragad a Magyar Gárdánál, és a konkrét üggyel derogál neki foglalkozni:-) vagy inkább:-(

Írtam én erről (még jó régen) nem is egyet; vicces, innét nézve, de pont ennek a "lekezelő", "fölényeskedő", "megmondó", ugyanakkor sunyin "mosomakezemetes", "énefölöttállokos", és ami az egészben a legszebb, "bunkóközmagyarozós" magatartásnak a tarthatatlanságáról (annál ha tévedsz, csak az a fájdalmasabb, ha beigazolódnak az aggályaid):

neonepiprimitiv.blog.hu/2008/06/11/patka_elkezdodott_es

Milyen elegáns is, úgy általában, szörnyülködni, felháborodni a bunkó magyarok jogérzékének hiányosságain, amikor azok az életükért reszketnek, a létüket próbálják védeni. Ez a leggusztustalanabb álláspont, ami elképzelhető: ennél nemhogy a magyar gárdás bunkó, aki, nemmellesleg, a testi épségét veszélyezteti, de a simlis cigány is, aki a családjáért próbál kavarni, összehasonlíthatatlanul magasabb erkölcsi nívón áll...

ü
bbjnick

emzperx 2008.06.29. 09:09:31

Gabrilo ezen cikkével nem tudok vitatkozni, teljes mértékben egyetértek.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.06.29. 11:28:44

bbjnick,

ebben valamelyest igazad van.

a történet minden szereplőjének a motivációja érthető, ugyanakkor mindnyájan törvénysértőn viselkedtek, de ez valóban, a rendőrnek róható fel elsősorban.

ettől még joggal lehetnék kiakadva, ha valaki önbíráskodik vagy mindenféle milícia bevonásával akarja megoldani a dolgokat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.29. 11:43:39

mcs,
és ha a milíciát vagyonvédőknek nevezik?
(Mert azok kiraknak mindenhonnan laca és faca nélkül.)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.06.29. 13:20:23

tölgy,

őrző-védő bt? az legalább egy korrekt megoldás. jogilag és erkölcsileg egyaránt.

nem olyan drága egy biztonsági őr. neki legálisan van fegyvere, meg elvileg kiképezték rá, meg hivatalosan az a dolga, hogy védjen.

így, utólag, könnyen belátható, hogy ha a pár kihívja a pityputy securityt, akkor sokkal simábban, politikai meg rasszista felhangok nélkül megoldódott volna az ügy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.29. 14:33:11

kedves mcs!

amit az előző kommentben írtam, természetesen, akinek nem inge, az ne vegye magára:-)

és: az alapprobléma ez:

Petőfi írja:
"Haza csak ott van, hol jog is van,
S a népnek nincs joga."

ő valószínűleg, még tudta, miről beszél. egységes, egyenlő, mindenkire nézvést azonos szintű, minőségű és következetességű joggyakorlat és -szolgáltatás.

ebben (hogy ennek így kellene történnie), szerintem, minden józan gondolkodású és jóérzésű ember egyetért. a probléma éppen ott van, hogy ez nem valósul meg. az összes többi már csak következmény. (engem nem érdekel, hogy ki jobbos vagy balos, hogy kinek kik voltak a nagyszülei, hogy tejföllel vagy tejszínnel, esetleg, natur szereti-e az epret, hogy tolsztojt vagy dosztojevszkijt favorizálja-e etc.: a törvényt tartsa be. hogy ez így történjen, ennek biztosítása, és ha kell, kikényszerítése az állam feladata. tegye meg. pont.)

egy jóideig azt gondoltam, hogy ez a rendszer (a magyaro.-on 1990 óta fennállóra gondolok) korhad (egy posztkádárista társadalom lassú bomlását tapasztaljuk), de nem, ez a rendszer rohad (érdemes az analógiát továbbgondolni).

ü
bbjnick

MEDVE1978 2008.06.30. 11:01:43

"Habár Henriett és élettársa, Janó évekkel ezelőtt kifizették a házrészt az előző tulajdonosnak, az sose került az ő nevükre. Kezdetben ez nem okozott problémát, (...) ám P. László megelégelte, hogy sose fizetik a közüzemi díjakat, miközben közös a mérőóra. De konfliktus mégsem ebből lett. "

Ez a MN-ból van....
Néhány rejtélyes részletet nem értek. Kifizették a házrészt, de nem került a nevükre?
Ha ez így van, akkor rendkívül sajnálatos, de nem egyedi eset. Pár éve lehetett olvasni a magyar sajtóban, hogy egy lakótelepi lakást vett egy szerencsétlen ember egy csalótól. A csaló meghamisította a papírokat, a földhivatal meg hibázott mert elmúlasztott valami bejegyzést megtenni. A vége az lett, hogy a faszi kifizette a lakást a csalónak, két év múlva meg megjelent az eredeti tulaj, hogy kiköltöztesse őket. Ami sajnos meg is történt. A vevő milliókat vesztett a dolgon, mégis ellene szólt a jogi helyzet.

Ez sokkal nagyobb jogi nonszensz, mint az említett esett, ahol valószínűleg az történt, hogy a ravasz csaló eladta a cigányoknak a házat sajtpapírra és simán becsapta őket. Gyakorlatilag viszont semmi hivatalos bizonyíték nincsen arra, hogy tulajdont szereztek. Innentől kezdve jogtalanul éltek a nyárikonyhában és a magyar állam feladata, hogy kilakoltassa őket.

A másik felháborító kijelentés a cikkben az, hogy "konfliktus mégsem ebből lett". Hogy a francba veszi valaki a bátorságot, hogy kijelentse ezt egy olyan alaphelyzetben, amikor egy család jogtalanul él valaki másnak a telkén és jogtalanul használja három éve a közszolgáltatásokat?

Ha ez nem szül konfliktust, akkor ezek az emberek nagyon irgalmas szamaritáriánusok voltak.
Az MN cikkből kitűnik még, hogy a roma férfi megütötte a ház tulajdonosát. Ez testi sértés, bűntetőjogi kategória.
Akkor is ha a szerelemféltéses verzió igaz.

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.06.30. 22:53:34

Megnéztem még egy műsort:

letter.blog.hu/2008/06/30/bayer_tovabb_uszit

Ja, most már biztos ezen a helyen lesz a blogom.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása