Sajtóközlemény és felhívás

Konzervatorium I 2008.04.11. 12:16

"Mi mindannyian a magyarok a nácik ellen civil szervezõdés tagjai örömmel fogadjuk, hogy Magyarországon a politikai elit és a kormány is felismerte célkitûzéseink fontosságát, és bejelentette, hogy jelenlétével támogatja a pénteki tüntetésünket.

Támogatásuk már régen esedékes volt, hiszen csak teljeskörû összefogással lehet gátat szabni az egyre radikálisabb megnyilvánulásoknak.

Ugyanakkor kérjük a politikai pártok képviselõit, tanúsítsanak mértékletességet, ne tartsanak beszédeket, és eseményünket ne használják fel saját politikai céljaikra!

Legyen a mai nap mindannyiunk politikamentes közös magyar ügye!

Magyarok a nácik ellen!
"

A fenti írás délután három órakor fog sajtóközlemény formájában napvilágot látni. Közvetlenül azután, hogy nyilvánosságra kerül az "ötpárti" nyilatkozat, melyben az Országgyűlés pártjai közösen ítélik el a radikális szélsőjobb mai demonstrációját. A köztársasági elnök úr megelőlegezve mindezt, már délelőtt röviden kommentálta az eseményt, egyértelműen az "antifasiszta civilek" mellé állva.

A sajtóközleményt már most lehozzuk, egyetlen okból - partnerünk a Judapest már tegnap nyilvánosságra hozta, ma pedig külön post formájában is publikálta.

Minél előbb mindenki számára megnyugtató lehessen:

Ez az esemény a miénk, civileké. Mi civilek nem vagyunk eszközök a politikai pártok kezében. Belőlünk egy ilyen eseményen nem lehet politikai tőkét kovácsolni. Nem leszünk "faszkorbács" pártelnökök kezében. A politikai pártok vezetői természetesen mint "civil" résztvevők, megtisztelhetik az eseményt.

Egységesen kell nemet mondani a radikalizmusra, a szélsőségekre, az erőszakra. Ha jogrendünk lehetővé teszi a kiskapukat az ilyen szervezetek számára, akkor legalább mi civilek demonstráljuk azt, hogy számunkra, akik a békés és nyugodt életünket szeretnénk élni, nem kívánatos az egyre elharapózó erőszak és gyűlölködés, legyen az bármilyen indíttatású.

A Konzervatórium szerkesztősége felhívja olvasói figyelmét, hogy a mai tüntetésre ha kimennek is, egyértelműen békés szándékkal tegyék, az erőszak és szélsőséges radikalizmus ellen csakis békével lehet sikeresen tüntetni. Továbbá felhívjuk újra a figyelmet arra, hogy a civilek, bár tudjuk nehéz, de próbáljanak meg túllépni a politikai pártokon. Ez a rendezvény nem pártrendezvény.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr26421097

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Reformblog. « banyablog 2008.04.11. 14:54:10

[...]gyurcsányellenes tüntetésbe. Na, két óra múlva meglátjuk mi lesz. http://konzervatorium.blog.hu/2008/04/11/sajtokozlemeny_es_felhivas Jóóóó, nem hagyja magát a tudatos civil! “Belőlünk egy ilyen eseményen[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.11. 13:40:22

már épp linkelni akartam:] Vigyetek magatokkal még egy pólót!

shadai 2008.04.11. 13:59:59

"Nem leszünk 'faszkorbács' pártelnökök kezében."

nuff said!!

arturg 2008.04.11. 15:05:10

Igen, igen és még egyszer igen! Ebben a helyzetben talán ez az egyetlen helyes és vállalható álláspont. Rengeteg dologban nem értek egyet a konzervatóriumban leírtakkal (bár sok mindenben igen), de most én is úgy gondolom, gyurcsány óriási kárt okozhat, azzal hogy kimegy népszerűségi pontokat gyűjteni, hogy az esedékes havi hvg charton kissé följebb tornázza az arcképét. Mi az, hogy okozhat!? Már okozott is! Keserűen kellett tapasztalnom, hogy egyre több blogon változik meg a közhangulat és az a felemelő, eufória-szerű érzés ami hétfő délután/kedden jellemző volt a magyar blogszféra nagy részére mostanra inkább apátiába fordult. Gyurcsánynak sikerült kiprovokálnia azt, hogy az elmúlt évek kevés értékelhető, spontán társadalmi megmozdulásainak egyikét megölte. Éppen külhonban vagyok, ezért nem lehettem jelen a hétfői megmozduláson, (bár emailt több csatornán én is kaptam) ettől függetlenül is átjött az, hogy végre valami olyan történt amire nagyon rég vártam/ vártunk szerintem nagyon sokan Magyarországon. Az elmúlt napokban erről már sokan írtak, sokkal szebben és frappánsabban, mint ahogy én valaha is képes lennék rá, úgyhogy a hétfő délután részletes elemzésétől most eltekintenék.
Erre jön gyurcsi és politikai dzsemborit telepít arra az eseményre aminek a létrejöttét egyes-egyedül a civil összefogás tette lehetővé és ezzel elveszi az egész dolog savát borsát. Mint amikor hollywoodban kitalálták, hogy mr beanből egész estés filmet kell csinálni. A szerencsétlen rowan atkinson meg belesétált a nyilvánvaló imidzs-killer csapdába. Nem értek egyet a Reakció azon szerzőjével aki deklarálta távolmaradását. Gyurcsánynak ezzel nem árt viszont aláássa a hétfői kezdeményezés alapjait.
Igen, az egyetlen járható és etikus út most elmenni a hollán ernő utcába ugyanakkor felszólítani a politikusokat az önmérsékletre. Ez civil kezdeményezés, bármely politikust szívesen kell látni, de csak mint civilt!

Ps.: kár hogy nem kehetek ott...

Jani Begónia (törölt) · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.04.11. 18:22:47

Most akkor kezdjünk héberül tanulni?
Mielőtt bárki leantiszemitázna, már most fölajánlom budai házamat egy rettegő zsidó családnak, és én kiköltözöm a kutyához az udvarra, ha megtűrnek.

Bocs, hogy benéztem ide, a judapest.org-ra, csak jelentkeztem, hogy önként lemondok még az allámpolgárságomról is, csak nehogy megbántsak valami kedves zsidó embert, mint amilyen a gyurcsányi is. De most húzok vissza a konzervatórium blogra!
Shalom és flódni, meg minden!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.11. 18:51:37

begónia,

te szerencsétlen.

1) senki sem kért tőled ilyet, fingom sincs miért nyomod a jeremiádát. (mellesleg a gyurcsányi télleg visszaadhatná a házat az elkobzott zsidó családnak, ha már itt tartunk - csak nem te vagy az hogy ilyen nagylelkű lettél hirtelen az antifasiszta harcban?)

2) a "gyurcsányi" nem zsidó. Tudom, ez szarul hangzik, de ha már zsidózásra adod a búrádat, legalább a rasszjegyek felismerésében szerzett ismereteidet bővíthetnéd/fejleszthetnéd kicsit.

Viszont komcsi, az meg baj.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.04.11. 22:06:56

Jani Begónia ezt a kommentet szvsz nem ide szánta. Mellényúlt. Na és? Van ilyen...

Jani Begónia (törölt) · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.04.12. 11:28:25

reactonary:

Olvasd el a pápai zsidóközöség történetét. Előljáróban annyit, hogy hazán egyik legjelentősebb zsidóközössége volt.

A rasszjegyeket biztos nem ismerem fel, ezért mentem el apám mellett a minap. Ellenben a debileket már két mondatból is!

b.f!

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása