Egy alkalmatlan

Vonatosi Márió I 2013.07.04. 10:09

Herényi.jpgMegvan a vicc, hogy az MDF herényire zsugorodott? Ha igen, mehetünk is tovább.

Van a kivénhedt, leharcolt, mindig is középszerű teljesítményt nyújtó csatalovaknak az a fajtája, aki még mindig azt hiszi, hogy számít a véleménye. Magyarországon abból lehet megállapítani, hogy tulajdonképpen tartanak valamerre a dolgok, amikor ezek a megfáradt felebarátaink világvége-hangulatú cikkeket írogatnak a demokrácia haláláról, az emberi jogok torzulásáról meg mindenféle olyan toposzról, amit a tőrőlmetszett kommunisták nem voltak restek kisajátítani maguknak az elmúlt húsz-egynéhány évben.

Itt van ez a Herényi is, aki valamikor volt országgyűlési képviselő, valamikor jutott neki egy szelet a nagyok tortájából, volt valami bírósági ügye, szóval tipikusan abból a politik pártember-kategóriából való, akinek még a nagypályás mutyi sem jött össze, mégis belebukott. Hogy mibe konkrétan, arra már senki sem emlékszik.   

Itt van ez a Herényi, aki le meri írni egy Népszavába, hogy Orbán alkalmatlan. Le meri írni, hogy a politika miről szól, hogy az együttműködés meg a konszenzus meg a normális Magyarország. Le meri írni, hogy nem folytat szabadságharcot, köszöni szépen, ezer esztendeje megvan Európában. (Fel sem merül, hogy a szabadságharcaink nélkül itt lennénk-e ezer éve, de ez nyilván egyetlen elvakult Népszava-olvasónak sem szúr szemet…)

Le meri írni, hogy Orbán együttműködésre képtelen Európával és az ellenzékével. Az eurokommunistákkal, a Szárszó-kövületekkel, a mezítlábas műértelmiségiekkel.

Az ilyen Herényi-féléknek fogalma sincs, mennyit árt Magyarországnak egy ilyen koholmány, mint amit összehoztak Brüsszelben az elmúlt hónapokban. De arról sincs, hogy egyetlen ember sem lett volna képes kiállni úgy Magyarországért és a magyar emberekért, mint a miniszterelnök. Viszont sokat segít az ügy megítélése szempontjából, hogy a brüsszeliek replikái itt élnek, itt járnak közöttünk, és nevetséges cikkeket írogatnak a Népszavába.

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr805390502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.05. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andris89 2013.07.04. 10:29:10

herényi egy bohóc,szarni rá.
de lassan el kellene már kezdeni foglalkozni a kormánnyal is,amelyik nem kevésbé szánalmas.
ha így folytatják,hamarosan úgy járunk mint a liberálisok - szitokszó lesz a jobboldali/konzervatív,és nem lesz parlamenti képviseletünk.
orbán ki ellen védte meg tegnapelőtt Magyarországot?
én csak a szokásos puffogást hallottam a rezsicsökkentésről,ami egy vicc.
kétségkívül jó kampányeszköz,csak közben emberek veszítik el miatta a munkahelyeiket,vagy a fizetésük egy részét,és kapunk érte cserébe 50 adót.
ez a kormány egy ócska populista gittegylet,nem kellene csak azért védenünk őket,mert a másik oldal szarabb.
új alternatívákban kell gondolkodni,normális jobbközép polgári pártot!

Vén Csataló 2013.07.04. 11:27:46

@andris89: Köszönjük szépen hogy megosztottad velünk a Népszava álláspontját. Hiánypótló volt.

tarackos 2013.07.04. 11:29:48

Ha nem találna minden süket fülekre a narancsos állampártnál akkor nem kellene külföldre rohangálni. Ma semmiféle féke, ellensúlya nincs belföldön a kormánynak. Működésbe léptek hát a külső fékek.

Lehetne pl. önmérsékletet tanúsítani ha már kereszténységről papolnak.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.07.04. 11:36:03

"Az ilyen Herényi-féléknek fogalma sincs, mennyit árt Magyarországnak egy ilyen koholmány, mint amit összehoztak Brüsszelben az elmúlt hónapokban."

Pontosan hogyan is árt? És miért Magyarországnak, és miért is nem az antidemokratikus kormánynak? Ott gondolom, még a Konzervatórium se tart, hogy azonosítsa a kettőt. Ha igen, az baj.

"De arról sincs, hogy egyetlen ember sem lett volna képes kiállni úgy Magyarországért és a magyar emberekért, mint a miniszterelnök."

Saját magáért állt ki, nem az országért. Engem pl. nem képvisel.

andris89 2013.07.04. 11:41:54

@Vén Csataló: pontosan erről az attitűdről beszélek.
én elsősorban jobboldalinak tartom magam,Te(és sajnos a többség) viszont fideszesnek.

Kandeláber 2013.07.04. 11:50:02

A diplomátlan ex-rovarirtó Gerendás-após véleménye kit érdekel?
Egy sort sem kéne rá vesztegetni.

Vén Csataló 2013.07.04. 12:00:51

@andris89: Tök mindegy minek tartod magad, ha saját véleményként mondod fel a Népszavát.

Hell István 2013.07.04. 12:21:31

Ez a "Vonatosi Márió" leragadt Herényinél, de egy szót sem veszteget rá, hogy elmesélje: ugyan már mi az, amiben Herényinek nincs igaza. Ráadásul "tőrőlmetszett kommunistáknak" nevezi a szocikat, akik, vagy akiknek az elődeik - a Fidesszel szimpatizáló thürmeristákkal ellentétben - mégiscsak vagy 20 éve feladták a centrális erőtér, illetve, bocsánat, az egypártrendszer szovjetkommunista eszméjét. Milyen ciki már, hogy Herényinek - a komolyabb Fidesz-tagokkal, minisimicskákkal, miniorbángyőzőkkel ellentétben - "még a nagypályás mutyi sem jött össze".
De igen, Vonatosi, emlékszünk, mibe bukott bele Herényi. A Gazda aljasságába, a fideszista magántitkosszolgálat rágalmazásaiba, hamis vádjaiba. (Mostanában karaktergyilkosságnak hívják.) Ez nem minden, de tény: most az alvilág kormányozza az országot.

Geo_ 2013.07.04. 12:35:03

Igazán nevet változtathatna már ez a portál...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.04. 12:44:55

Szégyen az országnak, hogy Herényinek itt még szava lehet, de még nagyobb szégyen az nektek, hogy egy Herényinek igaza lehet veletek szemben.

Botond99 2013.07.04. 12:59:30

Le meri írni, hogy Orbán alkalmatlan, és ebben tökéletesen igaza van. Abban is igaza van, hogy Orbán alkalmatlan az együttműködésre, bár ez még nem biztos, mert talán Kim Dzsong Un szóbaáll vele. Orbán tönkretette az országot, soha ekkora nem volt még az államadósságunk, sodródunk az államcsőd felé. A "Szárszó-kövületek" mellesleg többségükben fiatalabbak Orbánnál, aki nem hogy nem védte meg Magyarországot és a magyar embert, hanem a személyesen NEKI (!) címzett kritikákat a teljes magyarságra húzta rá.

Nero Bianco 2013.07.04. 13:26:55

Jesszusom!!!!!

Kik írkálnak mostanában a konzira?

Elhagyta a szerkesztőség a passwordot?

Ez a poszt annyira szánalmas, hogy reagálni sem érdemes rá.

Kandeláber 2013.07.04. 13:38:52

smét eljött a nap, hogy újra szégyenpadra próbálta kényszeríteni Magyarországot az Európai Parlament. Ez a vegyes társaság, melyben olyan díszpintyek is helyet szerezhettek maguknak, mint Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor és a hatvanas évek terrorizmussal felérő párizsi diákzavargások szellemi vezére, Cohn-Bendit. Őt a következőkben és ettől tovafelé csak Bandita Kohnnak fogom nevezni, s nem rokonszenvből magyarítom a nevét, hanem jellemét – pontosabban jellemtelenségét – kidomborítandó.

A főszerepet a portugál Rui Tavares képviselőre osztották, aki a zöldek európai pártszövetségében együtt vitézkedik Bandita Kohnnal. Tavares-Távárist azzal bízták meg, hogy jelentést készítsen az uniós alapjogok magyarországi állapotáról, s arról, hogy az Orbán-kormány miként teljesíti a szerződéses kötelezettségeit. Hát dokumentálódnia nem sokat kellett őjelentéstevőségének, hiszen a magyar szocialisták, liberálisok, egyéb országárulók tálcán vitték a „nyersanyagot”, hadd rúghassanak egy jót a középjobb kormányba, a magyar népbe, általában Magyarországba, mely – szerintük! – „megengedte magának azt a disznóságot”, hogy nyolcesztendei szoci-libi országrontás után végre nemzeti kormányt válasszon magának. S ráadásul kétharmados többséggel!

Tavares dicstelen hazudozása és hadovázása után – még magyarul is megpróbált elmakogni valamit – szót kapott Orbán Viktor is, s mind Tavares, mind Barroso, mind pedig a téma európai biztosa, Viviane Reding luxemburgi asszonyság is megtanulhatta, hogy emberükre, illetve embereikre akadtak, s nem tojhatnak, ellentmondást nem tűrően, a magyarok fejére. Orbán világossá tette, hogy a Tavares-jelentésbe foglalt rágalmak, hazugságok és csúsztatások egyetlen célt szolgálnak: visszavonatni a polgárbarát Orbán-kormánnyal a bankárokat és a multikat érintő intézkedéseket, szétrombolni az arányos közteherviselés nehezen kiépített rendszerét.

Hogy nagyon szerencsés volt a magyar köztévé jelenléte és élő közvetítése, azt pedig főleg azért mondom, mert immáron egy az egyben láthatta Magyarország népe, hogyan árulják országukat és a nép érdekeit a szoci-libik, köztük még a valamikor többre hivatott Tabajdi Csaba is. Göncz Kingáról semmit nem mondok, csak azt talán, mélyen szégyellem, hogy ilyen külügyminisztere is lehetett Magyarországnak…
Cikk megtekintve összesen: 224 | Cikk megtekintve ma: 224
Hozzáadom: Bookmark and Share

Nero Bianco 2013.07.04. 15:35:15

@Kandeláber:
De jó is látni ezt a szánalmas vergődést.
:)))))

Kandeláber 2013.07.04. 15:40:26

@Nero Bianco: Egy erdélyi újságból való.

quodlibet 2013.07.04. 15:56:05

Elolvastam Herényi írását, mindenben igaza van, nem értem mi a probléma ezzel. Orbán egy kliensrendszert épít ki és országunkat kelet felé vezeti, vissza Ázsiába.

vantaan 2013.07.04. 17:46:15

"A kétharmados demokratikus többség megválasztásával nincs baj, csak közben ez a többség leépíti a jogállamiságot, ami alapján létrejött."
(Véronique Mathieu francia néppárti képviselő)

Herényinek is teljes mértékben igaza van! Sajnálatos, hogy a "Konzervatórium" erre a szintre süllyedt. Lehet viccelődni bárkinek a nevével .... de itt úgy látom a Konzervatóriumnak kell is, mert ép ész érvei nincsenek!
Sajnállak benneteket!

Szintén Üldözöttecske 2013.07.04. 21:40:22

Ha Herényi bárkinek is lehet mérték és véleményadó sarokpontja, annak az embernek vagy az ítélőképességével, vagy a szándékaival vannak komoly gondok.

Szintén Üldözöttecske 2013.07.04. 22:00:05

Kedves vantaan 2013.07.04. 17:46:15
Nevezett Véronique Mathieu a CPNT képviselője. Vadászat, Horgászat, Természet és Hagyományok elnevezésű műintézmény valódi politicienje. Hivatalnokságból kíváló pedigrével, formára mint a bkv-és Szalainé Eleonóra..
Mikor milyen dumával lehet bentmaradni a "tutiban". Ők közelítőleg € 20 000/ hó bruttó+ benefitért vakernak valami időszerűt, ( ez arra felé is jó pénznek számít) Orbán pedig ( olykor rosszul) országot épít.
Ha Magyarország a libsiknél marad, az árvíz a Gellért hegy tetejéig ért volna...viszont rendkívül jó lett volna a sajtója !

Szintén Üldözöttecske 2013.07.04. 22:36:57

Kedves vantaan 2013.07.04. 17:46:15

Ez így Neked biztosan tetszett volna. Gondoltam ráugrassz.
Nevezett hölgy azonban kedden ezt mondta:
www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20130702+ITEM-013+DOC+XML+V0//EN&language=en&query=INTERV&detail=2-484-000

Franciául van, sajnos itt mifelénk, bőgatyások között ez nem egy bevett nyelv, ha a megértéssel gondod lenne szívesen segítek.

vantaan 2013.07.05. 04:55:42

@Szintén Üldözöttecske:" Franciául van, sajnos itt mifelénk, bőgatyások között ez nem egy bevett nyelv, ha a megértéssel gondod lenne szívesen segítek."

Én magyarul írtam , de ha nem érted ........ "sajnos itt mifelénk, bőgatyások között" .....de segítek!
Egyszerűben fogalmazva, hogy megértsd a Tavares jelentés lényege egy üzenet Orbán Viktor és kormánya számára: Nem szarunk a svéd-asztalra!

.... és általában nem bírálunk senkit sem testi adottságai miatt,
...... és ha szellenteni kell lehetőleg csendes magányban s ha már megtörtént a baj nem fogjuk a mellettünk állóra s azt sem mondjuk "inkább ez jöjjön ki mint a körorvos"
..... és ha valamit elbaszunk nem bújunk a nemzet mögé
..... és nem komcsizunk akkor ha magunk is komcsik voltunk/vagyunk
.... s ha ellopunk valamit és lebukunk akkor nem fogjuk a nyuszira
..... s a sértődött hülye gyerek jelmezt meghagyjuk az ovi -soknak....stb,stb.

..... mert ha és ha azt nézik mit csinálsz s nem azt amit mondasz akkor bizony lebuktál!

Vidéki 2013.07.05. 07:44:18

A Postabank egykori vezérének Princz Gábornak voltak Horn Gyula miniszterelnöksége idejében kreatív ötletei. Nyilvánosságra került a Postabank VIP listásainak ügye.

A sajtó és a politikai élet díszei-virágai (több, mint 600 név) felkerültek a Postabank VIP listájára.

Herényi is közéjük tartozott!

Ezek a díszpintyek nagyon alacsony kamatra vehettek fel hitelt az akkori időkben, mikor még magas volt a kamatszint, és alacsony hitelkamatokat és hatalmas betéti kamatokat élvezhettek.

A VIP listások ha egy nagy összegű hitelt vettek fel a banktól és ezt abban a pillanatban betétként visszarakták ugyanoda, tekintélyes évi apanázst élvezehettek.

Nem is utasították vissza ezt a lehetőséget, ezt saját kiválóságuk megérdemelt jutalmaként fogták fel.

Meg is hálálták. Amikor már bűzlöttek a Postabank piszkos ügyei akkor ők is hallgattak, vagy mosdatták a szerecsent.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.19. 07:46:17

Nekem is lenne pár apró észrevételem:
1. Nem tudom, hogy feltűnt-e, kedves Márió, de Magyarország egyik szabadságharca se járt sikerrel az elmúlt 1100 évben.
2. Az Orbán-kormány kizárólag retorikai szabadságharcot folytat. Az, hogy a kormányzat rátelepszik mindenre, akkor is, ha az EU kifogásolja, nem szabadságharc.
3. Vajon tényleg koholmány-e a jelentés?
4. Vajon mi árt többet az országnak, a jelentés vagy az azok a problémák, amiket szóvá tesz?
5. Vajon segítene-e, ha nem vennénk tudomást róluk?
6. A nagy kommunistázás közben nem okoz-e némi kognitív disszonanciát, hogy a Fidesz vádolja Vörös Dannyt azzal, hogy a nemzetközi nagytőke érdekét védi? Semmi kényelmetlen érzést nem okoz, amikor egy magát jobboldali valló párt balról akarja megelőzni a hírhedt szélsőbaloldali aktivistát?

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása