Paul Lendvai Magyarországa

Vonatosi Márió I 2012.10.01. 10:50

Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános szociáldemokrata jólétből a keleti despotizmust és a szélsőjobboldali eszméket ötvöző álkeresztény és álkonzervatív elnyomás igája alatt roskadozó Magyarországról. Hivatásos Orbán-kritikusokat megszólaltatva elmagyarázzák, mit tett a jobb sorsra érdemes Magyarországgal a miniszterelnök. Leleplezik, amint a diktátor és kormánya tönkrezúzza a lelkiismereti- és vallásszabadságot, korlátozza a szólásszabadságot, teret enged a cenzúrának.

Paul Lendvai Magyarországán már nem lehet vitatkozni. Itt már nem lehet szót kérni senkinek sem, aki nem paktál le a hatalommal. Itt elnyomják a véleményt, elvisznek, megvernek. Aztán kezdődik minden elölről, egészen addig, amíg a nép öntudatra nem ébred a szolgaságból, fel nem emeli az öklét és le nem sújt az elnyomó elitre.

Paul Lendvai Magyarországán senki sem szeret élni. Ugyan ki vállalná magyarságát, ha első nyugati szomszédja szerint itt népirtás van, minden nap ezrek lépnek be félkatonai szervezetekbe, a rendőrség erőtlen paprikajancsik gyülekezete, és a terrorelhárítás ártatlan, becsületes emberekre töri rá az ajtót minden nap?

Paul Lendvai Magyarországának mi sem lennénk a szomszédja. Paul Lendvai Magyarországán mi sem élnénk szívesen. Mi sem élnénk Paul Lendvai és szerzőtársai elképzelt valóságában, rögeszméiben, összeesküvés-elméleteiben. Mi sem maradnánk itt, mi is futnánk, amíg lehet, amíg a diktatúra le nem veri a vesénket.

De amíg ép ésszel felfogjuk a körülöttünk lévő világ dolgait, amíg két lábon állunk a földön, szeretjük szomszédainkat, örömmel látogatjuk meg őket, és büszkén vagyunk magyarok Magyarországon és külhonban egyaránt, kiváltképp Európa szívében, nem pedig búcsúzva tőle.

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr264812919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tegyék meg tétjeiket, mi elkaszinózzuk! 2012.10.02. 16:02:06

A szabadságharc folytatódik. Nem másért, mint a szegények és elesettek támogatásáért, a nemzet felemelkedésért. De miután Unortodoxia királya könyörtelenül leszámolt a nyerőgépekkel, vajon ki lesz a következő?   Tegnap este azon keseregtünk a sz...

Trackback: Tegyék meg tétjeiket, mi elkaszinózzuk! 2012.10.02. 16:02:00

A szabadságharc folytatódik. Nem másért, mint a szegények és elesettek támogatásáért, a nemzet felemelkedésért. De miután Unortodoxia királya könyörtelenül leszámolt a nyerőgépekkel, vajon ki lesz a következő?   Tegnap este azon keseregtünk a sz...

Trackback: Tegyék meg tétjeiket, mi elkaszinózzuk! 2012.10.02. 16:01:13

A szabadságharc folytatódik. Nem másért, mint a szegények és elesettek támogatásáért, a nemzet felemelkedésért. De miután Unortodoxia királya könyörtelenül leszámolt a nyerőgépekkel, vajon ki lesz a következő?   Tegnap este azon keseregtünk a sz...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.02. 13:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Paul Lendvai Magyarországa 2012.10.01. 12:33:01

Mi sem élnénk Paul Lendvai és szerzőtársai elképzelt valóságában, rögeszméiben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futura 2012.10.01. 12:41:13

Utóbbi napokban sokat olvastam erről a dokumentumfilmről, ami gyakorlatilag a készítőik ilyen-olyan becsmérléséből áll. Lehet, sok mindenben nincs igazuk, de ez a hozzáállás csak az ő interpretációjukat erősíti.
Ugyebár nem a tükröt törjük össze, még ha az torzít is.

2012.10.01. 12:42:28

Bár ha ilyen egyszerű lenne, mint az utolsó szakaszban lefestesz. Sajnos, az igazság a kettő között van. Egyáltalán nem vagyunk büszke magyarok, a többség biztosan nem az.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.01. 12:46:45

@iii: Mi nem vagy? Büszek? Magyar? Vagy büszke magyar? :-)

Matróz Kommandó 2012.10.01. 13:02:34

@futura: Miért nem nézed meg a filmet, mielőtt véleményt alkotsz?

Bloodscalp 2012.10.01. 13:36:03

ez a film úgy hiányzott a jobber médiának mint egy falat kenyér...bayer is már arra kényszerült hogy budait mosdassa:)

szerencsétlennek nem írhatnak mindig az ellenzékről ha nagyüzemben és mindenki előtt megy lopás és korrupció. a szerzőtől hiányolom a RETTEGDE szó kihagyását. öreg hiba.

Beke81 2012.10.01. 13:37:14

@futura: Hát nem erről van szó. Ez, Vonatosi ábrázolásában teljesen összhangban, köznapilag egy agyrém, ha betegségről van szó, akkor pszichózis, ha meg politikáról, akkor merő, aljas rágalom.

A DK pszichotikus-paranoiás-hazug-rágalmazó böszmesége, ez a film.

Ezek betegek, egyszerűen betegek. Semmiféle racionális diszkurzus nem lehetséges velük, ezt nem is kérik. OPNI-ba velük.

Kandeláber 2012.10.01. 13:42:25

Voltam párszor Ausztriában nyaralni, nem a határ mellett, hanem a Salzkammergutban. A nett sörözőkben bizony ott lógott a falon a feszület, és pár sör után kinyíltak az emberek. Nem dicsőítették a nagy Szovjetúniót, a kolhozrendszert, és nem vot a nagyobbik részük szoci beállítottságú. Ezt csak itthon hiszik/terjesztik a "véleményformáló" kizárólagos szürkeállomány-birtokosok, és a különös anyagból gyúrtak.

Beke81 2012.10.01. 13:42:35

@Beke81: Egyébként van még egy olvasata.

Képzeljük el ezt a helyzetet: te egy normális, köznapi alak vagy, két gyerek apja-anyja, nagymama otthon, talán már segítségre szorul, nagypapát most kellett eltemetni, a fizetésed kevés, de nagy-nehezen kijöttök belőle, a hitveseddel szerencséd van, mert együttérző, és keményen kiveszi a részét a közös gondokból, néha vannak kellemes kirándulások, olykor színház vagy mozi, nyaralás a Balcsin, de csak egy hétig....

Szóval mondjuk, hogy ez vagy te. Erre az utcán szembejön veled egy ápolatlan, mosdatlan, sötét alak, de nem is egy, hanem négy, és aszondja neked:

Te utolsó, tolvaj csirkefogó, te hitves-kínzó állat, te antidemokrata tolvaj, aki mások vérén élsz, te bűnöző és aljas gazember---- Majd ütésre emelik az öklüket.

Mit teszel ilyenkor? Elkezdesz magyarázni? Vagy megpróbálsz elfutni? Sokan vannak és sportosabbak, mint te, átlagember. Szépen kéred őket? Könyörögsz térdenállva? Vagy körülnézel segítségért?

Nos, Lendvaiék úgy állnak velünk szemben, mint ez a csürhe. Nincs mit velük beszélni. Könyörögni, elfutni nincs értelme. Összeszorítod az öklödet és mindenre felkészülsz. Segítség talán jön. Helytállsz.

Ez van.

Elsava 2012.10.01. 19:35:18

szerintem megpróbált a film minden irányba nyitni és teret engedni.
ami az elmúlt 20 évben magyarországon történt, arra csak kevés racionális magyarázatot lehet rá találni.....BKV, MALEV, és egyéb M betüs cégek porig rablása és tudatos eladása a külföldnek.....majd a feltámasztásuk megálmodása.....!

Rigában, a Baltikumban 5x nagyobb szegénységben éltek, élnek ma is, és mégsincs ipari utcai koldulás, az emberek kedvesek, és nem rongálják meg sem az orosz emlékmüveket, sem egyéb orosz épületeket. Örülnek ha jönnek, svédnek, finnek, orosznak egyformán, mivel még a legkisebb is tudja, hogy bevételt és neki munkát adnak............

érdemes elgondolkodni rajta............

Vidéki 2012.10.02. 10:19:56

Paul Lendvairól bebizonyosodott, hogy a Kádár rendszer informátora volt.
Osztotta az észt a "szabad sajtóban", a Népszabadságban:

"a tehetetlenség nem politikai erény. Ezt egyébként ki kellene írni Orbán Viktor dolgozószobájába, amikor a munkatársait válogatja – szögezte le Paul Lendvai a Népszabadságnak."

Lendvai dolgozószobájában viszont ezt kellene kiírni:

"Ne hazudozz gátlástalanul, ne akard mindenáron lejáratni azt a földet, amelyik szült és egy darabig táplált!"

Paul Lendvai leleplezése:
A nem vonakodó csatlós
Ablonczy Bálint
- itthon@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2011.03.19. - 03:49
Dokumentumok Paul Lendvai kettős életéről
A. B.
- itthon@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2011.03.20. - 04:23

Öt dokumentumot közöl, amelyek bizonyítják, hogy Paul Lendvai a Kádár kormány "informátora" volt.

"Önkéntes informátorként jelentett 1985-ben Paul Lendvai újságíró a diktatúra külügyminisztériumának. Az elsőként lapunk által publikált dokumentum szerint a magyar politikát jelenleg is elemző "legendás" bécsi zsurnaliszta szinte szimbiózisban élt a Kádár-rendszer hivatalosságaival."

A való helyzet az, hogy vannak olyan erők, akiknek érdekében áll Magyarország lejáratása.

Kifizetődő számukra annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Ezek az erők felhasználnak olyan alakokat is, mint Paul Lendvai, aki a Kádár rendszer informátora volt és jól megfizetik, ha azt a nótát fújja, amit ők megrendeltek.

A „szabad sajtó” szabadon hazudozhat, ha kedve úgy tartja.
Szabad péntek, szabad szombat, szabad hazudozni.

A szovjet Pravda jelentése Igazság volt.
A német Spiegel jelentése Tükör.

A Tükörnek elméletileg a valóságot kellene tükrözni, a Pravdából az Igazságnak kellett volna folyni.

Mindkettő durván átveri az egyszerű embert a tulajdonlás jogán.
Aki fizet, az rendeli a nótát.

Karinthy Frigyes írta egykor: „Megrontották a szavak becsületét”.

„Az utca embere Bécsben úgy vélekedik, hogy Magyarországon nem valami jó a helyzet.

Jönnek a régi idők. „Nem tudom, hogy kommunistának, vagy szocialistának nevezzük, de az biztos, hogy Orbán egy diktátor.”

Egy másik szerint az emberek csak arról tudnak, amit a tévében hallottak, akik szerint állítólag diktatórikus a magyar rendszer. „

janos444 2012.10.02. 12:39:12

@futura, igen: csak erre képesek: a tükröt összetörni, a kritikusokat (és mindenkit ) sározni, érvekre karaktergyilkossággal válaszolni, valóságos epilepsziás rohamban hisztizni, ha valaki bírálni merészeli a jelenlegi magyarországi helyzetet.
Ők a "konzervatívok". Röhögnöm kell.
Paul Lendvairól természetesen nem "bizonyosodott be" a világon semmi, főleg az nem, hogy "informátor" lett volna, legfeljebb az, hogy - mint minden, a munkáját végezni kívánó újságírónak - valamelyest kooperálnia kellett a hatalommal, ha ha azt akarta, hogy egyáltalán beengedjék ide, de nem súgott be senkit, nem ártott senkinek. Ilyesmire nem terjednek ki a hetiválasz-brigád "dokumentumai", legfeljebb az inszinuációi.
A cikk és a kommentek egy része együtt önmagában is igazolja a film Magarország-képét - amelynek perszet (tanusíthatom, láttam) köze nincs a szerző "veseleverős", diktatúrás rémálmához. Csak kétségtelenül erősen kritikus.
Persze, aki a turulba született, és a vérnemzet-egység híve, az másképp látja mindezt, ami az ő dolga, de kérem, kérem, ne nevezze magát konzervatívnak.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.10.02. 14:47:09

"Paul Lendvai Magyarországán már nem lehet vitatkozni. Itt már nem lehet szót kérni senkinek sem, aki nem paktál le a hatalommal. Itt elnyomják a véleményt, elvisznek, megvernek. Aztán kezdődik minden elölről, egészen addig, amíg a nép öntudatra nem ébred a szolgaságból, fel nem emeli az öklét és le nem súlyt az elnyomó elitre."

1. A "sújt" az pontos j. A Konzervatóriumtól igényességhez vagyok szokva.
2. Igen, ez a helyzet. Rengeteg, főleg vidéki ismerősöm mondja, hogy FÉL nemfideszesnek lenni. Értitek? Fél. ilyen nincs, ez nem elfogadható, ez vérlázító. Ilyen nem volt a rendszerváltás óta, egyesek szerint azelőtt se. Elvesztik az állást, a segélyt, az iskolaigazgatói állást (Budapesten is), a földet, a pályázatot. Mindent.

Elsava 2012.10.02. 19:43:18

Kedves Vidéki !

Örültem és nagyon köszönöm a hozzászólásodat.

Nagyon kérlek, ha láttad az ORF filmet, légy szives tételesen cáfold meg, cáfold, hogy nincs 4 Mio ember a létminimum alatt, hogy folyamatosan emelkedik az ország gazdaságilag, hogy nincs szélsőjobbos gondolati dominancia, hogy van valódi sajtószabadság, és hogy valóban nem vagyunk sereghajtók az ex KGST blokkban !
Az is érdekelne, hogy miért ekkora az aktuális kivándorlás, miert keresnek fiatalok, idősek, kor nélkül itt Bécsben és Németoban napi szinten szállást, munkát, megélhetést, és miért vándorolt el lassan ca. 1 Mio ember ebből a valóban szép és élhető országból............!

Továbbá, kérem meséld el, hogy miért van egetverően szükség a Horthy, Prohászka, Vass Albert kultusz mielőbbi feltámasztásara !
Egy volt bécsi polgármester antiszemita volt, hónappal ezelőtt md utcanévtábláját levették és archiválták.......!

pierre bayle 2012.10.02. 20:30:55

Meg lehet nézni ezt a filmet valahol? Mert ha úgy valós a posztoló leírása róla, ahogyan PL "besúgó" volt (nb. nem volt az), akkor tényleg nagyon rossz és gonosz munka. Csak hát kicsit gyanakszom, mert PL jóval profibb annál, mint hogy könnyen cáfolható hazugságokkal etesse a sógorokat.

Vidéki 2012.10.03. 08:34:01

@Elsava:

1. Kéred: "cáfold, hogy nincs 4 Mio ember a létminimum alatt,"

Az a létminimum számítás módszerétől is függ.

Ha összeveted a franciaországi 1200 eurós minimálbért a magyarországi átlagbérrel, sokkal nagyobb számra is gondolhatsz.

A szoclib kormányzás alatt jobb volt talán a helyzet?

Ha nem volt jobb, akkor Paul Lendvai és társai, miért nem mutatták be azt is?

2. Kérded jelentős cinizmussal: "hogy folyamatosan emelkedik az ország gazdaságilag?"

Neked egyértelmű, aki látomásaiból táplálkozik és a tényeket negligálja.

A szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben pedig 6,7%-al csökkent.

Valójában: „Mindenki mellétrafált: várakozáson felül emelkedett a GDP”
„Az egész évet tekintve a kormány és az MNB várakozásai sem jöttek be, a GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.” (Privátbankár)

3. Kérded: "nincs szélsőjobbos gondolati dominancia,"

Egyáltalán nincsen ilyen, de vannak olyan erők, akiknek érdekében áll Magyarország lejáratása.

Kifizetődő számukra annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

Vannak megélhetési Antifasiszták és Ellenállók is 70 évvel a nácizmus totális veresége után, akiknek muszáj verni a habot, ha ebből eredő magas életszínvonalukat az idők végezetéig fenn akarják tartani.

4. Kérded: "van valódi sajtószabadság?"

Ha hajlandó vagy kinyitni a szemedet és megnézni mondjuk az ATV-t, vagy olvasni a Népszavát, Népszabadságot, HVG-t, 168-órát és így tovább, saját szemeddel láthatod, hogy mennyi kormányellenes nyílt kritika, sőt alaptalan rágalom jelenhet meg "a szabad sajtóban".

Szabad péntek szabad szombat szabad hazudozni (is) a kormány ellenében.

5. Kérded: "nem vagyunk sereghajtók az ex KGST blokkban?"

Nem vagyunk, vannak rosszabb helyzeteben lévő egykori KGST tagok is.

Persze a rendszerváltás hajnalán kedvezőbb volt a helyzetünk, de voltak olyan országok, mint például Csehország, amelynek vezetése a rendszerváltás hajnalán sokkal józanabbul képviselte a nemzeti önérdeket és nem privatizált ész nélkül minden nemzeti értéket, és nem az eladósítással, a hitelek ész nélküli felvételével, a hitelből finanszírozott fogyasztás kiterjesztésével próbálta látszólagosan növelni a GDP számszerű adatai, mint ahogyan nálunk az SZDSZ uralta kormányzatok tették.

6. Kérded: "miért ekkora az aktuális kivándorlás,"

Ha kinyitnád a szemedet észrevehetnéd, hogy ez nem specifikusan magyar jelenség, hanem az egykori szocialista tábor lakóira is érvényes.

Egykor egy gyarmati bennszülött státusa alapvetően és hátrányosan különbözött egy anyaországi lakos státusától.

A betelepülő külföldi tulajdonosok modern létesítményeiben Magyarországon a munka termelékenysége semmivel sem kisebb, mint az anyaországban, a bennszülöttek munkabére mégis csak töredéke lehet annak, amit egy anyaországinak fizetnek.

Ha egy autógyár nem Győrbe, hanem 60 kilométerrel nyugatabbra Ausztriába települ, már másképpen kell megfizetni a munkavállalókat.

Ha nem létezne diszkrimináció a Föld nevű bolygón és az EU-ban, akkor tartósan nem létezne (legalább) kétsebességes EU sem..

Ez a tartós és megváltozhatatlannak látszó helyzet az Európai Unióban némileg emlékeztet a gyarmati rendszer időszakára, amikor az anyaország lakói természetesnek vették, hogy egy gyarmati bennszülött státusa alapvetően és hátrányosan különbözik egy anyaországi lakos státusától.

A diszkriminációt érzékelni lehet, annak, aki hajlandó kinyitni a szemét.

7. Kérded: "miért van egetverően szükség a Horthy, Prohászka, Vass Albert kultusz mielőbbi feltámasztásara !"

Nincsen szükség egetverően erre, és nincsen is egetverés, nincsen ilyen kultusz, csak a te látomásaidban.

Van néhány ember, aki másként gondolkodik, mint te.

Te aki szavakban kiállsz a sajtószabadság mellett, nem vagy hajlandó tisztelni mások jogait.

Léteznek szovjet emlékművek is, noha sokan vannak, akiknek elődeit megerőszakolták, kifosztották, megölték, többéves "kicsi robot" rabszolga munkára vitték a megszállók, ahol rengetegen elpusztultak és csak egy részük térhetett évek múlva haza.

Ez nem csípi a szemedet?

Vidéki 2012.10.03. 08:52:38

@pierre bayle:

Mondja Ön: "PL "besúgó" volt (nb. nem volt az), "

Az 1. dokumentum a Külügyminisztérium sajtófőosztályának 1981-es feljegyzése. Lendvai helyzetének értékelése után a szöveg kiemeli: milyen kedvező elbírálásban részesíti műsoraiban a magyar rendszert. A feljegyzés készítője leírja, Lendvai betartotta a „játékszabályokat" a forradalom 25. évfordulójáról készített filmje kapcsán. „Előre informált" például a film tartalmáról.
( A dokumentum első oldala valamint második oldala )
A 2. dokumentum egy 1985-ös diplomáciai rejtjeltávirat: a bécsi követség közli Budapesttel, hogy Lendvaitól megkapták a nagyfontosságú ellenzéki csúcs, a magyar és nyugati értelmiségieket összehozó kulturális ellenfórum programját. Így az előadói névsort is - rajta Konrád Györggyel. A rendezvény hivatalos megítélése nem kérdéses: a távirat szerint azon „disszidensek" és „ellenzékiek" vesznek részt.
( Az irat itt nyitható meg )
A 3. dokumentum részletesen tárgyalja a dokumentum átadásának körülményeit, s azt is leírja: Lendvai hogyan és miként fogja tárgyalni a hivatalos Kulturális Fórumot az osztrák tévében. Azaz az újságíró megint csak informálja Budapestet az általa szerkesztett tartalomról. Lendvai pontosan tudta, hogy a program átadásával átlépett egy határt: ezért is kér „diszkréciót" az ügyben.
( A dokumentum első oldala valamint második oldala )
A 4. dokumentum a szóban forgó program. Ennek angol nyelvű figyelmeztetése: „Confidential - for your personal information" (Bizalmas - az ön személyes tájékoztatására) nyilvánvalóvá teszi, a bécsi újságíró olyan anyagot továbbít a kommunista hatalomnak, amit személyes jó viszony okán kapott partnereitől.
( A program első oldala és a második lap )
Végül az 5. dokumentum egy 1986-os feljegyzés Bényi József miniszterhelyettestől, amelyet a Paul Lendvaival folytatott beszélgetés alapján készített. Itt is előkerül a „magyar viszonylat kiemelten kedvező kezelése" a bécsi televízióban. Ezt veszélyezteti, hogy a magyar hatóságok visszaküldték a határról Lendvai egyik munkatársát, mert az hazai ellenzéki csoporttal tartott kapcsolatot. A beszélgetés végén Lendvai ismét csak informálja partnerét arról, hogyan foglalkozik majd az 1956-os forradalommal: például a Központi Bizottság tagja, Benke Valéria megszólaltatásával. „Az osztrák televízió az évforduló kapcsán olyan módszert választ, amely számunkra is elfogadható" - olvasható az elégedett megállapítás.
( Az irat első része itt, második oldala itt nyitható meg )

Dokumentumok Paul Lendvai kettős életéről
A. B.
- itthon@hetivalasz.hu

2010.11.18. - 05:00

Öt dokumentumot közöl amelyek bizonyítják, hogy Paul Lendvai a Kádár kormány "informátora" volt.

Érdekes fintora a sorsnak, hogy ez az "informátor" oktat ki bennünket a Politikailag Korrekt viselkedés szabályairól, ahelyett, hogy szégyellné magát és hallgatna, mint dinnye a fűben.

Kandeláber 2012.10.03. 11:32:40

Unalmasak már ezek a Lendvaik. Ildikó néni a lélegeztetőgépeivel, Paul bácsi a lefittyedő ajkával, és most már van egy Lendvai L. Laci bácsink is, akinek Turul-fóbiája van.
Tudja valaki Bábolna számát?

Elsava 2012.10.03. 11:53:00

@Vidéki:
Kedves Vidéki !
Örömmel és megelégedéssel olvsatam kedves soraidat.
Néha sikerült a kérdéseimre, kételyeimre is választ adnod, néha sajnos nem.

Sajtószabadság, hiradó témakörben csak annyit, ha neked egy TV2/RTL hiradóban elegendő az állatkerti lakosokról szóló aktuális napi leltár, kiegészitve némi baleseti horrorjelentéssel, akkor sok minden ehhez nem tudok hozzátenni. Ajánlom bármelyik külföldi ARD/ZDF, TV5 esti hiradóját.

Nincs ma Nyugat Európában akkora gazdasági vágta, mint amekkora a kivándorlás magyarországról. Ezzel együtt ismét ők lesznek gazdagabbak, mivel mi a sajat tudásunkat nem a saját országunk felépitésére, hanem bmely külföldi gazdaság kiszolgálásra forditjuk........ebben hol a logika ?

És amikor a metróépitések, ipari beruházások voltak, akkor ki intézte el, hogy egy villamost csak 3x listaáron szabad a siemenstől megvenni, ráadásul légkondi nélkül ?
Az általam is nagyra becsüt közgazdasági és md más mérnöki tudásból miért nem lehet otthon egy élhető országot felépiteni ?

Milyen jogon meri egy kormány állitani, hogy Magyarorszag az Unio 4. legszegényebb országa, és ezt ennyi befektetett munka után mki csont nélkül fogadja el ?

Nem várok választ, és valóban érdekes, hogy miért pont mindig Magyarország áll a reflektorban, se Szerbiával, se más szomszédos országgal közel ennyit nem foglalkozik a nyugati sajtó.

A Lendvai filmhez csak annyit, hogy bár cáfolnák meg az aktuális magyar napi életkörülmények az állitásait, bár egy bécsből érkező turista ne látna markáns különbséget a W West és a BP Keleti között, bár ne látná azt a szegénységet, és elesettséget, ami ca. 3 éve költözött be Magyarországra..........és amihez hasonlót ma már lassan se Szlovákiában, se Romániaban nem látni...........!

Részemről vége !
üdv
Elsava

Kandeláber 2012.10.03. 12:17:50

@Elsava: "cca három éve költözött be Magyarországra". Amikor a '80-as években Nyugatról jöttem haza, a Keletiben igencsak elment a kedvem a hazatéréstől. Bűz, taxis- és szobakiadó hiénák, koldusok, szemét.
Mikor tetszett születni?

Elsava 2012.10.03. 13:12:42

@Kandeláber:
74-es vagyok, és jogos a meglátás, a Keleti + környéke minden kritikán aluli, és sajnos nem 3 éve....alig látni minimális változást a 80-as évekhez képest, való igaz. A mélyszegénység, ami a havi hazautazáskor Budapesten radikálisan és folyamatosan szembejön, és arra vonatkozott az utolsó 3 év folyamata.

Miért nem megy a Jobbik a Keletibe és csap ott is rendet és tisztaságot ? Ezzel is javitva az Országimit ?
Miért nem tudja az echte Magyar, és Profi Pintér Müvek a Keleti környékét végre rendbetenni, és az arabokat majd 20 év után elüldözni onnan ? Kinek az érdeke ez a tartós kupi, amit ma már se Rigában, se Tallinban nem látni és érezni ? pedig a szláv virtus sem vonult el nyom nélkül ?

Miért néz ki a Kelenföldi aluljáró még mindig oly gyalázatosan, ha már a peronokat lassan sikerült kipoffozni ?

Miért nem tudunk egészen egyszerü dolgokon évek óta nem változtatni és fogadjuk el a perverzet normálisnak ?
Bécsben a havi bérlet 35 EUR, Budapesten majd 40. A hetijegy majd 18 EUR, valóban egy hónap csak két hétből áll Budapesten ? Vagy büntessünk meg mindenkit, aki haza mer látogatni, és sugalljuk, hogy sötét és nemtud számolni ?

Vidéki 2012.10.03. 15:28:38

@Elsava:

Írod, a sajtószabadsággal kapcsolatban: „ Ajánlom bármelyik külföldi ARD/ZDF, TV5 esti hiradóját.”

Én viszont figyelmedbe ajánlanám, hogy a szovjet Pravda jelentése Igazság volt.
A német Spiegel jelentése Tükör.

A Tükörnek elméletileg a valóságot kellene tükrözni, a Pravdából az Igazságnak kellett volna folyni.

Mindkettő durván átveri az egyszerű embert a tulajdonlás jogán.
Aki fizet, az rendeli a nótát..

Karinthy Frigyes írta egykor: „Megrontották a szavak becsületét”.

„Az utca embere Bécsben úgy vélekedik, hogy Magyarországon nem valami jó a helyzet.
Jönnek a régi idők. „Nem tudom, hogy kommunistának, vagy szocialistának nevezzük, de az biztos, hogy Orbán egy diktátor.”

Egy másik szerint az emberek csak arról tudnak, amit a tévében hallottak, akik szerint állítólag diktatórikus a magyar rendszer. „

Az emberek félretájékoztatása nem csak a szovjet Pravda privilégiuma volt, hanem a tulajdonlás jogán az úgynevezett „szabad világban” is létező valóság.

Irracionális, alaptalan propaganda a nyugati „szabad sajtó” tulajdonosainak tőkeereje révén hazugságaikat kelettől-nyugatig elharsogja, ezért a fertőzés innen a „tömegekig” és a felsőbb körökig terjedhet.

Az elképesztő egyoldalú, alaptalan magyarellenes gyűlöletfröcsögő propaganda, ami sok nyugati sajtótermékben nap, mint nap folyik és láthatóan jó talajra hullik EP parlamenti képviselők rózsaszín, vörös, zöld és lila köddel elborított pihent agyában és ott megtermi mérgezett gyümölcseit, amelyek cselekvésüket motiválva Magyarország sorsát veszélyeztető irracionális döntésekben ölthetnek testet.

Jól kifejeződik ez a Le Monde aljas karikatúrájában.

A Le Monde aljas karikatúrája, ami a Magyarországot náci egyenruhában ábrázolta, színvonalában egy háborús propaganda szintjére süllyedt.

Hét ember masírozik náci egyenruhában, mindegyik mezén egy-egy betű.

Ha összeolvassuk, HONGRIE=MAGYARORSZÁG a szöveg értelme!

Ez az aljas agitáció a modern időkben is normális/elfogadható?

A Pravda (Igazság) készített annak idején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről”.

Amikor Tito elvtársat a Szovjetúnió (Sztálin elvtárs) halálos ellenségének tekintette,

az „Imperialisták Láncos Kutyájaként”

és vértől csöpögő bárddal sétáló hóhérként ábrázolta.

A mostani Le Monde semmivel sem különb az akkori Pravdánál.

Cavalcanti 2012.10.03. 18:38:45

Paul Lendvai bekaphatja!

kurucbrigadéros 2012.10.04. 09:36:43

Ezt a parazita fehérjehalmazt mikor hallgattatja már el valaki.
Nagy barátaink nekünk az osztrákok, úgy látom.
Na, labanc kutyából sem lesz szittya szalonna !

Elsava 2012.10.04. 12:03:41

@kurucbrigadéros:

Nem kellene ennyire durvulni.
Túl sok pénzük van a németeknek a magyar gazdaságban, nekik sokkal jobban fáj az otthoni folyamat. Magyarország szabadságot akart, többpártrendszert, most meg már egyikkel sem tud mit kezdeni.

Viszont nagyon szivesen fogadnak minket képzett rabszolgaként, és jókat derülnek azon, hogy egy ország vezetése képtelen a saját lakosságát otthon tartani...........lassan kortól, helytől, végzettségtől függetlenül.........!
Nem cikkki ez szerinted ? Esetleg nem kellene az érzelmek helyett inkább a gazdasággal foglalkozni ?

Vidéki 2012.10.04. 14:11:53

@Elsava:

Írod: „Viszont ( a németek) nagyon szivesen fogadnak minket képzett rabszolgaként, és jókat derülnek azon, hogy egy ország vezetése képtelen a saját lakosságát otthon tartani........... „

Kelet-Németország is a szocialista táborhoz tartozott és az egyesülés után az erős testvér hatalmas pénzügyi segítséget nyújtott és nyújt napjainkban is, mégis

az elvándorlás jelensége ott is erőteljes volt
és a kiegyenlítődés a hatalmas segítség ellenére reménytelennek látszik.

„Örökre hátrányban maradhat Kelet-Németország
Minden erőfeszítés ellenére leállt a gazdasági kiegyenlítődés Németország keleti és nyugati része között - írja a Süddeutsche Zeitung.” (VG)

„A német egység újrateremtése óta eltelt 22 év után a kelet-német gazdaság még mindig nem elég nagy.

Keleten a GDP 2011-ben a nyugatnémet szint 71 százalékát érte el,

az előző évben ez az arány még 73 százalék volt.

A gyengeségnek strukturális okai vannak:

1. kicsi a középosztály és

2. ehhez kapcsolódik az innováció és az export gyengesége,

3. hiányoznak a vezetési központok,

4. az eredeti kelet-német nagyvállalatok,

5. az új szövetségi tartományokban elöregedtek a lakosok,

6. és a számuk is csökkent.

7. A kelet-német leányvállalatoknál alig folyik kutatás,

8. mert az többnyire közvetlenül a konszernek központjához kötődik.

"Amennyiben a mindenkori gazdasági teljesítmény így alakul,

Kelet-Németország örökre lemarad - figyelmeztet a bajor lap.”

"Mutatis mutandis" a Süddeutsche Zeitung megállapításai

Magyarországra is jellemzőek, csak mi nem kaptunk olyan hatalmas pénzügyi segítséget sehonnan sem, mint az egykori DDR.

kvzoltan 2012.10.04. 21:50:10

@Vidéki: Mindegy: ha magyar ír, az vagy kesereg, és csalódott, hogy senki nem adja oda neki, amije van, vagy arról ömleng, hogy a Tudás Népe a kiválasztott nép, a magyar.
Végtelenül unalmas az állandósult retorikai zaj.

A cikk Magyarországról szól, Te is fogod a lényeget, és írsz valami másik országról.

Elsava 2012.10.05. 21:16:57

@Vidéki:
Kedves Vidéki !
sajnos csatlakoznom kell az előttem szólóhoz.

Németországgal kapcsolatos ismereteid szerintem nemcsak engem nyügőznek le, ezzel együtt az infrastrukturat ott kiépitették nyugati szintre, van autópálya, van ICE közlekedés. És bár nem élnek oly fényesen, mégsincs 4 millió ember a letminimum alatt.

Mi most valóban szeretnénk csakis a kis hazánkra fókuszálni, és annak a külföldi megitélésére, annak a megértésére.

Kérdés, hogy a mostani politikai elit miért nem birja az ország helyét megtalálni az EUban, miért fosztja ki a saját lakosságát szisztematikusan félévről félévre ?

és a legfőbb kérdés, hogy ez meddig fog igy menni, ki mennyi ideig fogja és akarja elviselni ?

Vagy már csak napok vannak hátra, és lesz busz/villamos, levegő, viz, látvány, pislogás, zebra és kiadó is ??

A legkisebb cinizmust és iróniát sem akartam ide most bedobni, csak fájdalmas látni, hogy egy nálunk éveken át halványabb gazdaságu Szlovákia, Románia milyen szépen halad előre, mi pedig milyen szépen nem.........Mikor lehet végre erről a sehova sem vezető történelmi surfdeszkáról leszállni és valós megoldásokról is higgadtan gondolkodni ?

hill billy 2012.10.06. 19:27:09

"egy nálunk éveken át halványabb gazdaságu Szlovákia, Románia milyen szépen halad előre, mi pedig milyen szépen nem"

Államadósság a GDP %-ában

Mo 2000- 56%, 2001- 52% 2002- 56% 2003- 59% 2004 - 60%... 2010- 81%
Szlovákia 50%, 49%, 43%, 42%, 41%... 2010-43%

Szakértők, demokraták milyen sikeresen növelték, és még a világ is nagyon szerette őket, nem csak Lendvai elvtárs.

Vidéki 2012.10.07. 17:14:26

@Elsava:

1. Írod gúnyosan:

Németországgal kapcsolatos ismereteid szerintem nemcsak engem nyügőznek le, ezzel együtt az infrastrukturat ott kiépitették nyugati szintre, van autópálya, van ICE közlekedés.

És bár nem élnek oly fényesen, mégsincs 4 millió ember a letminimum alatt."

Én csak idéztem a Süddeutshe Zeitungnak a Világgazdaság szaklapban bemutatott cikkéből,

Ennek vastag betűs címe ezt sugallja: „Örökre hátrányban maradhat Kelet-Németország”

„A keleti országrésznek ezért vélhetően 2019 után is további pénzügyi támogatásra van szüksége, akár a mágikus 2019-es év után, amikor a szolidaritási paktum pénzeszközei elfogynak. Ez a követelés azonban kényes téma, mert egyre több nyugatnémet közösség igyekszik szembeszállni a Nyugatról Keletre irányuló pénztranszferekkel.

Szerző: Süddeutsche Zeitung - Világgazdaság Online”

Egy szóval sem állította senki, hogy

a hatalmas, évtizedek óta tartó segítség teljesen hatástalan lenne és

hogy „az infrastrukturat ott nem épitették volna kinyugati szintre,

és nem lenne autópálya,

és nem lenne ICE közlekedés.”

Azt sem állította senki, hogy ott 4 millió ember lenne a letminimum alatt.

Érteni is kell egy szöveget, nem csak félreérteni!

Tetszik érteni?

Egy normális vitában értelmes emberek értelmes érveire van szükség, nem „műfordításokra” (ferdítésekre)!

2. Írod: „Mi most valóban szeretnénk csakis a kis hazánkra fókuszálni, és annak a külföldi megitélésére, annak a megértésére.”

Ha Ti szeretnétek a kis hazánkra fókuszálni, akkor miért hoztad szóba Elsava 2012.10.04. 12:03:41 hozzászólásodban?

„Viszont ( a németek) nagyon szivesen fogadnak minket képzett rabszolgaként, és jókat derülnek azon, hogy egy ország vezetése képtelen a saját lakosságát otthon tartani........... „

Erre a válasz ott van a Süddeutshe Zeitung idézett cikkében: Németország vezetése is képtelen a saját lakosságát otthon tartani........... „ mármint a Keleti tartományokban.

Kelet-Németország is a szocialista táborhoz tartozott és az egyesülés után az erős testvér hatalmas pénzügyi segítséget nyújtott és nyújt napjainkban is, mégis

az elvándorlás jelensége ott is erőteljes volt .

Ne gondold azt, hogy mivel te külföldön élsz, nálad van a bölcsesség monopóliuma, ezért Te nemcsak, hogy mindent tudsz, de mindent jobban tudsz.

Elsava 2012.10.07. 19:09:46

Kedves Vidéki !
Örültem, hogy Te sem adtad fel.
Ami a külföldi életemet illeti, a derék magyar állam adta el 2004-ben az M betüs cégemet, és kényszeritett sajnos külfoldre, minden másban pont addigra pont egyenesbe került már az életem.

Én lassan Kiutalom számodra a magyar bölcsek magyar kövét, ezzel együtt két apró megjegyzés :

+ Németországnak a világ egyik legerősebb ipara van, kérdése, hogyan tudja ezt az előnyét megtartani Ázsiával/USAval szemben. Kivándorlás közel 600e fő évente, a PRO 7 / VOX rendszeresen mutatja a kivándorlók nem épp egyszerü dillemaáit : célország : USA, Kanada, Spanyolo, Mallorca.
Az ő helyükre várják a lengyeleket, magyarokat, stb nációkat.

+Magyarországnak van egy átalakitott gazdasága, közepes termelékenysége, vágya, hogy erős és gazdag legyen, de közben sajnos sikeresen lejátszottuk magunkat "gazdasági szamokban" az EU 4 legszegényebb országa közé. Miért volt erre szükség ?

Kérdés : hogyan fogunki tudni feljönni, és ezen a méltatlan helyzeten változtatni ? és a kormány miért nem tesz a legszegényebbekért semmit ?

oe1.orf.at/konsole?show=ondemand&track_id=316281&load_day=/programm/konsole/tag/20121003

a fenti link egy rólunk szóló eheti rádiómüsor, kiváncsi vagyok, hogy mi a véleményed róla, elfogadod e a németek véleményét, amit rólunk aktuálisan látnak....érzékelnek.

Sebastian Knight 2012.10.08. 02:29:19

" Paul Lendvai különös esete a BM. Állambiztonsági Főcsoportfőnökséggel"

tdyweb.wbteam.com/Paul_Lendvai_kulonos_esete.htm

Bubala 2012.10.16. 19:51:31

Akinek tettszik a viktor turul madaras, fél-ázsiaiaknak felállított pofátlanul és jogtiprások százaival felállított egyéni diktatúrája, az legyen rá büszke, hogy megvan hozzá a nyelve, mert szeme, füle, esze nincs, azokra nincs is szükség a viktor hátuljánál. Hajrá Fiúk! Hajrá Fidesz! Erre várt a koszos bagázs nyolc évet!

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása