A viktatúrától félnek az ENSZ-ben, Kádártól nem féltek?

dobray I 2011.11.11. 12:02

Megértjük a világot. Nem akarja kitenni sem az ENSZ-t, sem a Biztonsági Tanácsot Orbán Viktor nagyhatalmi törekvéseinek, világ-újjászervezési kísérleteinek, konyhafilozófiáinak, fölényeskedéseinek, kokijainak és sallerjainak. Ezer megoldandó, súlyos problémája helyett nem akar egy olyan ország vezetésével hadakozni, amelynek a szótárából és a magatartásából hiányzik a politizálás két alapeleme, a tárgyalás és a kompromisszumírta a Galamus

Ekkor még nem lehetett tudni, hogy a Szlovénia-Azerbajdzsán párharcból utóbbi fog győztesen kikerülni, miután végül Szlovénia visszavonja pályázatát. Mindenesetre az emberi jogi problémákkal küzdő ország első helyezése, ideiglenes BT-tagsága tükrében már viccesebb Mihancsik állítása. Amúgy pedig: anélkül is. 

Én el hiszem, hogy sok minden nem tetszik a Galamusnak, sokkal több minden, mint nekünk – pedig a Fidesz hozzáállásáról nekem is megvan a véleményem – de azért az a fokozott paranoia jele, amikor azt állítja valaki, hogy a viktatúra miatt vesztettünk. (Sokkal inkább a Véleményvezérnek lehet igaza az ügyben.)
 
Mert ugye azért mégsem gondolja senki, hogy az afrikai és ázsiai diktatúrákkal, féldiktatúrákkal, saríás iszlám államokkal teli ENSZ az épülő-készülő viktatúra miatt ijedt meg tőlünk, miután megvilágosodtak, és rádöbbentek, hogy Orbán Viktor nemeurópai abszolutista uralmát építi, és épp dinasztiát alapít. Valószínűleg árgus szemekkel figyelik, hogy miként érvényesülnek itthon az emberi jogok, valamint a szólás- és sajtószabadság, és ezért volt sikertelen a kampányunk. Bizonyára. Vagy, ahogy valaki komolyan gondolva megfogalmazta: ők is Európába törekednek, a nyugat az ideáljuk, és ezért nem szavaztak hazánkra. Minden bizonnyal. Orbán már nem fér be az ENSZ diktatúra-keretébe, ő a túl sokadik dudás (diktátor) a csárdában.
 
De Kádár országa simán befért 1968-69-ben a BT-be (meg az akkori balos vélemények szerint horthysta-népies-bőgatyás jobbos kormány országa is, 1992-93-ban), és jelenleg is beleférnek olyan makulátlan országok, mint Nigéria meg Uganda. 
 
Persze, jó lett volna bekerülni az ENSZ BT-be, de hogy kimaradtunk, az sem olyan nagy tragédia, majd egyszer, legközelebb. Valószínűleg egy ilyen kudarcból nem igazán lehet levonni nagy következtetéseket, mivel az egész ügy eleve igen kétesélyes volt, ahogy a többi pályázónak is. Van élet az ENSZ-BT-n kívül is. 
 

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr683370195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack Torrance 2011.11.11. 12:34:38

Jó kis cikk, kár, hogy nem mond semmit. Természetesen senki nem tudhatja, miért nem kerültünk be. Emiatt se támadni, se védeni nem érdemes Orbánt és a kormányt, mégis jól esik látni, hogy mindenki megdolgozik a pénzéért.

Azért Kádár mint hasonlat kicsit nem ideillő, nagyon más helyzet volt akkor nagyon más szempontokkal. De mindegy, a lényeg, hogy megtudtuk, biztos nem Orbán a hibás.

Kandeláber 2011.11.11. 13:34:31

Hát igen, Azerbajdzsán régi, patinás demokrácia. Első - és sokáig egyszemélyi felelős - vezetője a legendás Gejdar Alijev volt, őt fia követte a trónon, pardon, a köztársasági elnöki bársonyszékben. Az uralkodók, bocsánat szeretett vezetők és aranyköpéseik óriásplakátokon láthatók országszerte, ezen túlmenően látható még számos és számtalan szobor az atyáról, akinek képe természetesen ott függ minden hivatalban.
Azért valahol az USA-nak igaza van, hogy az ENSZ egy gittegylet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.11. 23:38:06

@dobray kollega,
egy pápistának mi baja lehet az abszolutizmussal?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.12. 08:16:32

@tölgy: kedves tölgy, van nekem azzal bajom? :D Balról szokták szörnyülködve emlegetni, azért tettem a balos sirámok idézése közé. :D Bár egy protestáns abszolutizmussal azért lehetnének bajaink, ha lenne. :D:D

Müller őrmester 2011.11.13. 10:06:34

Hm. A világ nagy része nem is tudja hol van Magyarország. A Patásról meg még annyit sem tud. Tele van már a tököm, az ilyen hisztériakeltő Galamusokból. Persze, Azerbajdzsán a demokráci acsimborasszója. Nem akarom lejáratni az ENSZ-et és nem akarok valamiféle rasszista kategóriába esni, de az a sok Kunta Kinte meg Ahmed igazán megbizható vélemény.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.11.14. 10:49:10

Képzelem, hogy betojhattak. Egy gyakorló elmebeteg által irányított potenciális atomhatalomtól (Irán) nem félnek, de egy focimániás pályakezdő ügyvédtől rettegnek...

kormányzó 2011.11.14. 12:19:12

Szlovénia úgy gondolta,Magyarország méltó és megbecsülendő "ellenfél".
Miután a szemét qrcsányisták összeesküdtek ellenünk, és az első körben amortizálták jelöltségünket,a nemes szomszédok, inkább vissza léptek,mert egy hiktatúrával nem akartak egy címlapra kerülni.
Legalábbis ez a verzió kering a Mars körül.

Ezzel szemben a valóság az,nincs az a templomi egér,csatorna patkány amelyik közösködne Ártunkkal és Qrmányunkkal.

egyérintő 2011.11.14. 19:27:05

Aki látott már eurivíziós dalfesztivált, annak van némi rálátása arra, hogy miként is választják ki a szavazás során a legjobb dalt az európai országok. Ezek után szerintem nem lehetünk annyira naívak, hogy az ENSZ tagálamai egy Azerbajdzsán kontra Magyarország vetélkedésben kire is fognak szavazni.

kormányzó 2011.11.15. 10:12:42

@egyérintő:
Még szerencse hogy ez a bukás, csak néhány üveggyöngybe került.
Képzeld mibe fájna,ha olimpiáról szólt volna a történet!

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2011.11.15. 11:28:52

"Aki szereti a virslit és tiszteli a törvényeket - ne nézze meg egyiket sem, hogyan készülnek."
Az emberek egy része szereti a szafaládét, pedig ha tudná, miből készül...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása