A Vatikán szerint Simpson katolikus - az Igen hírlevele

Konzervatorium I 2010.10.21. 13:28


Az IGEN hírleveléből:

A Vatikán szerint Simpson katolikus

Áldását adta a Simpson családra a Vatikán: a pápai állam hivatalos lapja a hét végén nyilvánította katolikusnak a bizarr televíziós sorozat családjának fejét, Homert és annak fiát, Bartot.

Konferencia a magyar őstörténetről

Az alábbi beszámoló a Történelemtanárok 20. Országos Konferenciájáról szól, melyet a szervezet 2010. október 9-én tartott a Kossuth Klubban, „Őseinket felhozád...″ — Magyar őstörténet címmel. Nem először foglalkozik a TTE a korai magyar történelem bizonyos kérdéseivel.

Megjelenthet-e egy szent egyszerre két helyen?

Vajon tényleg meg tudott-e jelenni egyszerre két helyen Pio atya, akinek állítólag ez az egyik leggyakoribb csodája volt?

Kortüneti kezelés

Két vatikáni dokumentum segíthet megérteni, hogyan értékelhető katolikus szemszögből az idei orvosi Nobel-díj üzenete.

Jézusos gitárpengető

499 Ft-ért azonnal a miénk lehet az alábbi, a hivatalos megnevezés szerint "vallásos témájú pengető".

Ugye lángolt a szívünk?

Lassan tucatcikké válnak a blogunkon felbukkanó, szentképpel díszített öngyújtók. Az alábbi, Szűz Mária portréval díszített példány azért kiemelkedő, mert két öngyújtónyi vastagságú, így sokáig bírja; így mi is sokáig csodálhatjuk Égi Édesanyánkat - dohányzás közben.

A helyszínen támogatja az iszapár-katasztrófa áldozatait a Karitász

Pénteki zenész - Kissin


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr622386217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.02. 18:03:42

"A Vatikán szerint Simpson katolikus

Áldását adta a Simpson családra a Vatikán: a pápai állam hivatalos lapja a hét végén nyilvánította katolikusnak a bizarr televíziós sorozat családjának fejét, Homert és annak fiát, Bartot."

Nagyon kétségbe lehet esve a Vatikán.

De most komolyan, hogy lennének már katolikusok? Az ötszáz részből van kb. egy, ami ezzel foglalkozik, és a Vatikán máris magának vindikálja Homért. :D Egyébként az világosan kiderül a többi 499 részből, hogy Simpsonék keresztények, de a "presbilutheránus" egyházközösség tagjai. A Vatikán által vizsgált részben pedig Homer a lehető legopportunistább okok miatt akart katolikus lenni. Erre mondja a Vatikán azt, hogy "Homer Simpson igaz katolikus". Erre viszont én hadd ne mondjak semmit.

Megnéznék amúgy egy latin szinkronos Simpsons részt. Bár gyanítom, a Vatikánban is inkább olaszul nézik.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.12.03. 09:40:17

@tory_t: egyébként nem a vatikán mondja, hanbem a vatikámio félhivatalos lapja idéz egy jezsuita tanulmányt. A decemberi Szentjánosbogár magazinban egyébként van erről egy cikk, abban is megírjuk, hogy Simpsonék inkább protestánsok, viszont a Family Guy katkó. :D Szóval a jezsuita csávó mindenkiet katkónak vesz, aki jó ember, ami hát nem igaz.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása