Kell-e nekünk forradalom?

Konzervatorium I 2010.06.09. 11:28


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr772068489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Forradalom folyamatban 2010.06.10. 10:25:01

Történt-e forradalom? Kell-e egyáltalán forradalom? - ezeket a kérdéseket feszegette a Terror Háza Múzeum által szerdán megrendezett kerekasztal és vitafórum. A casus bellit Orbán Viktor elhíresült szóhasználata szolgáltatta. Schmidt Mária moderála mellet…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.06.09. 14:04:57

Milyen forradalom? Kell, ha ingyér van, de minek?

Sztyepan Asztahov 2010.06.09. 23:42:01

nem lehetne a felvételt ki tenni a youtube-ra? Amikor élőben közvetítették, akkor sajna valami bővítmény kellett volna a firefoxnak, az explorer sem tudott vele mit kezdeni...

Hmm, egyébként így elnézve a vitázókat, csak konzervatívok vitáztak egymással. Ilyen ez a magyar közélet...

bocs, hogy ide írok, de a XXI. századnál nem találtam kapcsolatot, vagy csak béna vagyok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.06.10. 02:20:01

Az a fajta kérdés, amire borítékolható a válasz.

wandakutya 2010.06.10. 18:28:06

@Sztyepan:
Kedves Sztyepan, a felvétel szerintem pár nap múlva fönt lesz a Terror Háza "mozi" menüje alatt, legalábbis eddig az általam látott esetekben mindig ez volt a szokás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.06.13. 13:20:49

"Történelmi tett volt a forradalmi hangulatot becsatornázni a demokráciába." --- ez az egész orbáni szómágia veleje, a többi csak hasbeszéd.

Megnéztem a kerekasztal-beszélgetést:-/ Túlságosan jóllakott (intellektuálisan is és egzisztenciálisan is) a mi "elitünk" ahhoz, hogy rámozduljanak ők bármire is, ami érdemi változással járhatna. A kádárrendszer értelmiségi homokozójában lettek ők szocializálva, és olyan nagyon nem is titkolják, hogy oda is vágynak vissza. Ha őszinték volnának, akkor megvallanák, hogy egyetértenek Prohászkával

magyarido.blog.hu/2010/06/13/prohaszka_lajos_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez

ü
bbjnick

HaKohen 2010.06.14. 15:34:31

@bbjnick:

Ahogy mondod, Dezső Bátyám! És Lajos Bátyám is!

Valami földereng, hogy pszichológusok és szociálpszichológusok már több (minél több?!) évtizeddel ezelőtt használtak valami olyas kategóriákat, hogyaszongya: "identifikáció a hatalommal", "kápó-effektus", "paternalizmus", "a hatalmi motiváció orális szakasza" sattöbb.

Ez eléggé egybecseng az általad belinkelt idézettel, no meg sok mással is. Ami csöppet sem von le az értékéből/értékükből. Hiába, nagy szellemek előbb-utóbb találkoznak. Legföljebb másfelől közelítenek más apropóra. Vagyis rossz időben vannak rossz helyen (hogy magunkat se vonjam ki belőle).

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása