Jobbik-belviszályok: apa, kezdődik!

Konzervatorium I 2010.04.28. 08:00

Nem eszik olyan forrón a kását – ez jut eszébe az embernek, mikor a parlamenti padsorokba igyekvő Jobbik-reprezentánsok egyes korábbi és mostanában elhangzott kijelentéseit veszi górcső alá. Kezd ugyanis nyilvánvalóvá válni, hogy a nemzeti hőbörgést tömegsporttá fejlesztő radikális párt kénytelen elhatárolódni hónapokkal, hetekkel vagy akár napokkal ezelőtt tett kijelentéseitől. Csak néhány kiragadott példa: a korábban két kézzel az IMF-hitel visszafizetésének megtagadását hirdetők már „újratárgyalásról” beszélnek, Vona Gábor pedig immáron nem adna semmiféle választójogot a határon túli magyaroknak. Mindezt megkoronázza: a pártelnök hiába irányzott elő választási győzelmet, majd a két forduló között minimum 50 fős frakciót – 47, jó esetben is 48 képviselő fog ülni a Jobbik padsoraiban. Azaz dugába dőlt Morvai Krisztina államfő-jelölési terve.
 
Szánthó Miklós írása
 
„Vona a Hírszerzőnek azt mondta, ők sem adnának választójogot a határon túli magyaroknak” – lehet olvasni immáron a világhálón is a meglepő kitételt. Ha a PC-közeli hírszájt nem blöfföl, a Jobbik elnöke komoly hátraarcot rendezett le. A Jobbik programja, ahogy Vona korábbi nyilatkozatai ugyanis arról tanúskodnak, hogy „valamiféle szavazati jogot” biztosítanának a határon túli honfitársaknak. Ez a körvonalazódó elképzelések szerint – a Vona által kitűzött választási győzelem esetén, persze – olyasmit jelentett volna például, hogy „a Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét”. (Radikális változás, 56. oldal) Egy figyelemre méltóan érces ellentétre azonban éppen a kuruc.info hívta fel a figyelmet nemrégiben. Szegedi Csanád a Duna TV-n megrendezett sokpárti vitaműsorban szó szerint azt mondta, hogy „teljes állampolgárságot, szavazati joggal rendelkező állampolgárságot” adnának „az elszakított területen élőknek”. Ami azért éles ellentétben áll az akcióból visszatáncoló Vona-féle friss kijelentéssel.
 
De nem kell azt hinni, hogy fenti ellentmondás magányosan tündökölne a jobbikos politikusok adomáinak csillagos egén. Vona 2009 elején még az IMF-hitel visszafizetésének „megtagadásáról” beszélt, amit Lenhardt Balázs, a párt gazdasági kabinetének vezetője utóbb úgy korrigált a Menedzsment Fórumnak, hogy „ilyen hivatalos álláspont nincs”. Gaudi-Nagy Tamás pedig – annak ellenére, hogy a Jobbik valóban sokat hangoztatta a mentelmi jog eltörlését – úgy nyilatkozott alig másfél hónapja, hogy „meg kell tartani a mentelmi jogot”. Az már csak hab a tortán, hogy Vona alig egy hete arról beszélt a királyi tévében, hogy Jobbikéknál fel sem merült az EU-ból való kilépés. Nahiszen.
 
Fentieknél várhatóan nagyobb belső káoszt fog okozni azonban Morvai Krisztina, pontosabban az, hogy a decemberben hivatalosan államfő-jelöltté nyilvánított EP-képviselőből nem hogy államfő, de jogi értelemben valójában államfő-jelölt sem lesz. Vona Gábor hiába tűzte ki ugyanis minimál-célul a két forduló között az 50 fős frakció elérést – teljesen érthetetlen módon amúgy, hiszen ők is kiszámolhatták volna a töredékszavazatok alakulását –, az Országgyűlésben 47, Molnár Oszkárral együtt is legfeljebb 48 képviselőjük fog helyet foglalni. Azaz nincs meg a szükséges 50 honanya és honatya egy köztársasági elnök jelöléséhez. Kérdés, mit fog szólni ehhez a választások éjszakáján észrevehetetlenül meg-nem-jelenő büntetőjogász, aki jó ideje a párt arca a nyilvánosság előtt – belpolitikában releváns pozícióval azonban egyáltalán nem rendelkezik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr71958210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.04.28. 08:23:43

Ha a Hírszerző, idézet nélkül ír valamit, az biztos úgy van. Mintha nem is egy ballib lapról lenne szó.

IMF hitel, persze mindent meg kell tenni a hitel csökkentéséért, legjobb esetben az egészet el kell törölni (ráterhelni a felvevőire).

A Jobbik végső esetben vetné fel az EU-ból való kilépést, ezt is egyértelműen elmondták vagy százszor.

Utolsó bekezdés - a Konzservatórium műbalhéja.

Faszfej cikkíró.

La Serenissima 2010.04.28. 09:20:05

lesznek itt még bonyodalmak bizonyára, de Vona felelőtlen kijelentéseit nem kell túlértékelni, csak dumál.

(amúgy: apa kezdődiket címbe? már kommentekben is nagyon unalmas...)

lorantka_a_gall 2010.04.28. 09:57:38

@La Serenissima: Vona miniszterelnök-jelölt volt. Nem tehet felelőtlen kijelentéseket.

La Serenissima 2010.04.28. 10:03:30

@lorantka_a_gall: nem tehetNE, ebben egyetértünk. de tesz - gondolom ebben is egyetértünk. :)

doktorur 2010.04.28. 10:05:05

@m.logic: vagy csak a véknyadba (véknyatokba) talált, nem? Fel kéne ébredni, oszt nekiállni gondolkodni...

tölgy1 2010.04.28. 10:11:55

Amilyen zavaros banda, előbb kisgazdásodnak el, mint a kisgazdák.

greybull 2010.04.28. 10:33:01

Már megint túl van bonyolítva a Külső-Magyarországi (sic!) magyarok magyar állampolgársága.
1. A szavazati jog természetesen helyben lakáshoz kötött, és ez így van jól. Nem is kell ezen változtatni.
2. Én felvetem a kérdést: nem lehetne egy olyan állampolgársági kategóriát is bevezetni, amelyik lehetővé tenné, hogy a valamikori Magyar Királyság (természetesen az I.vh. előttire gondolok) magyar állampolgára - nemzetiségére tekintet nélkül - megkaphassa a magyar állampolgárságot, és annak leszármazottja is? Tudom, most az a válasz, hogy egy szerb, vagy horvát, vagy román, vagy szlovák már mért akarna magyar állampolgár lenni? És ha mégis? Esetleg ezzel nem tudnánk elmozdulni a nyugatias nemzetfelfogás irányában az etnikai elvtől?
3. Az alkotmány elvileg az állampolgár kötelezettségévé teszi a haza védelmét is. Aki vállalja a magyar állampolgárságot az felvállalja ezt a kötelezettséget is, hoppá!
4. IMF és az összes többi külső hitel - hát kiskomáim nincs mese, bizony újra kell tárgyalni az összeset! Az nem megy, hogy csak az adós visel minden terhet és kockázatot! Ha a szomszédom egy részeges lump disznó és azzal kopogtat be, hogy kéne neki pénz és istenbizony egy hét múlva megadja, nekem, mint hitelezőnek nincs semmi felelősségem, amikor kölcsönadok egy ilyen alaknak? - és két hét múlva - mikor persze b...ott fizetni, ártatlan kerek szemeket meresztek, hogy nű, há' mér' nem fizet?...
Bizony - bizony aki a szoci kormánynak kölcsönadott, az rajtuk kérje számon, esetleg a rájuk szavazókon! Úgyhogy nemhogy újratárgyalás, de adósság elengedés, a maradék kamatmentessé tétele, és fizetés csakis akkor, ha pozítívba megy GNP (igen, igen: nem a GDP, hanem a GNP!!!)
5. És ha lenne 50 jancsibohócuk és na bumm javasolják Morvait k.elnöknek? A Fidesz frakció megszavazza, vagy a többiek - ugyan már, álom-álom-édes álom....
6. A mentelmi joggal meg nem baszakodnék. Montesquieu hatalmi ágak szétválasztásának elmélete mentén én - képzavarral élve - negyedik ágnak a mentelmi jogot tenném meg. Fel sem fogja az, aki ezt a védelmi eszközt piszkálja, hogy mit is cseszeget! Akármilyen mocskos férgek voltak a szocik - vigasztaljon minket: a világon mindenütt ilyen szarzsák minden szoci! - de emiatt nehogy már kiöntsük a gyereket is a fürdővízzel!!!

m.logic 2010.04.28. 11:03:47

@doktorur: Talán nektek nem kéne erőltetni a csúsztatásokat, hazugságokat, műbalhékat.

-JzK- 2010.04.28. 11:10:52

Nincs itt semmi ellentmondás: eredetileg is arról volt szó, hogy a határon túli magyarságnak a felsőházba lenne szavazati joga. De mivel nem lesz felsőház, ha a Fidesz nem vezeti be, így ez szóba se jöhet.
ÉRTEEM?

the_joker123 2010.04.28. 11:12:53

Már meg sem lepődöm. Még meg sem alakult az új parlament, de máris elkezdtek, hmmm, konszolidálódni. Kíváncsi leszek, az utcai harcos frakciónak és a Jobbik veszettjeinek hogy fog tetszeni a radikalizmus "szakmai arca", amiről Vona beszélt. Nagyon hamar nagyon sok áruló, elhajló és belső ellenség lesz így, elvtársak!

Külön öröm, hogy a semmirekellő, életükben egy pillanatot nem dolgozó HÖK-vezérek bekerültek listáról a parlamentbe, a Kelet-Magyarországon meg 30%-os eredményeket elérő helyi jelöltek meg nem.

SnowFighter 2010.04.28. 11:24:50

Csak a bevezetőt olvastam el. Pár észrevétel:

"a korábban két kézzel az IMF-hitel visszafizetésének megtagadását hirdetők már „újratárgyalásról” beszélnek": nem igaz, kezdetben is megtagadásról vagy újratárgyalásról beszéltek.

"Vona Gábor pedig immáron nem adna semmiféle választójogot a határon túli magyaroknak": ez is hazugság, csak nem ugyanolyan választójogot adna nekik, mint a csonkaországi magyaroknak. De korábban soha nem állította, hogy ugyanolyat adna.

A firkálmány további részét nem olvastam el, nyilvánvaló, hogy újabb szánalmas hazudozási rohamról van szó a Jobbik kapcsán.

szkeptikus vagyok 2010.04.28. 11:33:20

Nem kell összekeverni a terveket, tárgyalási álláspontokat és az elért eredményeket.
Tárgyalni úgy kell, hogy meglebegtetem azt, hogy pl. kilépek az Unióból, nem fizetem vissza a hitelt, stb. és akkor már lehet alkudozni. (Tudom, rossz példa, hiszen egyoldalú a függés, de pl. más sem a munkaadótól várja el, hogy a nagyobb fizetésért lobbizzon, hanem maga próbál meg számára kedvező, adott esetben irreális felvetéssel nyomást gyakorolni.) Az a cél, hogy a legelőnyösebb pozíciót érjük el. Kuncsorgó, megalázkodó hozzáállással (lásd Fidesz, MSZP), még SOHA nem sikerült komoly (radikális) engedményt "kiharcolni".
A mentelmi jog kérdését - talán éppen a Jobbik ténykedése óta - kicsit kezdik másképpen kezelni, vagyis az alkalmazása kezd visszatérni a tényleges jogi céljához, és nem egy általános menedék a politikusok mindenféle disznóságainak elleplezésére. De sajnos még mindig "oldalfüggő" a kérdés értelmezése. Két szóban pedig csak úgy lehet kommunikálni a probléma kezelésére irányuló szándékot, ahogy a Jobbik tette.
Látható, hogy a Parlament átalakítását nem tudja keresztülvinni a Jobbik, így a programban leírt elképzelések (két kamarás parlament) reménytelen. Hogy az eztkövető elképzelésekben van eltérés a külhoni magyarok szavazati jogában, az lehet természetes is. De fenn is maradhat a nézőpontok különbsége, mint pl. a halálbüntetés kérdésében.
Azt pedig, hogy nincs 50 képviselője a Jobbiknak, azzal indokolni, hogy "lám, nem tartotta be az ígéreteit" szerintem elég szánalmas.

De akkor feltehetnénk a kérdést, hogy az adócsökkentés kérdéssel vajon nem óriási repedések jelentek meg a Fidesz-tömbön?
Pedig inkább a Fidesz terveiről/programjáról kellene beszélgetni, mert annak a megvalósítása került kézzelfogható közelségbe, és az egyelőre nem olyan konkrét, hogy valamihez nyilatkozni is lehetne.

Bozdurgán 2010.04.28. 11:34:54

Jó lenne konszenzusra jutni abban a kérdésben, hogy jó e, ha a jobbik normalis parlamenti pártként elkezd normálisan viselkedni, és relálisan gondolkodással egy jobbközép párttá válik.

Vagy kényelmesebb mindenkinek ha gondolkodás és figyelem nélkül lehet fasisztázni és észnélkül köpni az antiszemita primitív pártról szóló publikációkat.

A fidesz liberális pártból lett "konzervatív" párt, .és hiteles maradt, ennyi erővel simán lehetne a jobbikból is jobbközép párt.Az már máskérdés, hogy egy "normális" jobbikot sokkal nehezebb lesz lenyomni, mint egy szélsőségest.

phaidros 2010.04.28. 11:35:43

@m.logic: hát itt nem a cikkiró a faszfej, hanem Te. Mars vissza a birkanyájba, a maradék MSZP hívő mellé.

Tapmancs 2010.04.28. 11:35:58

Vajon megérjük-e azt valaha hogy az index címlapján megjelenik egy Jobbikot nem fikázó post is?

altem (törölt) 2010.04.28. 11:37:01

Azért furcsa, hogy egyes emberek, akik okosnak hiszik magukat, blogot írnak és az embereket próbálják befolyásolni írásaikkal, minimális időt sem szakítanak arra, hogy utána nézzenek a dolgoknak. Gondolom a cikkíró is az RTL Klubból értesült a Jobbikról, illetve a terveiről, de ideje biztos nem engedte, hogy akár a programot fellapozza, vagy az oda vonatkozó programpontokat elolvassa, amikről hall a médiában, és amikről oly "bölcsen" értekezik. Nincs ellentmondás! Még nem késő elolvasni a programot, és talán elkerülhető, hogy újra hibás értelmezésekkel, és értelmetlen cikkel untassa az embereket. Persze, aki hasonló elven okosnak hiszi magát, de lusta utána nézni a dolgoknak, biztos nyugodtan mondja magában, hogy "én tudtam, én tudtam!" pfff...
Ezek fényében sok sikert a jövőben!

phaidros 2010.04.28. 11:37:26

@m.logic: menj a picsába. Vonáék egészen addig a mentelmi jog eltörlése mellett voltak, amig be nem kerültek. És neked meg a hülye kartársaidnak ez NEM szúrja a szemeteket? Beeee beeee... hülye birka.

Mikkamakkamocska (törölt) 2010.04.28. 11:40:44

a blogíró vélhetően tájékozatlan, nem mondom , hogy szándékosan hazudik, sőt azt fel sem merem tételezni , hogy fizetett bértollnok lenne, azt pedig egyenesen kizárom, hogy szimplán hülye , de azt, hogy mit gondolok azt megtartom magamban :) hurrá ezt a blogot sem olvasom el többet

Bergeroth 2010.04.28. 11:41:03

A kisgazdák után kellett már egy másik bohócpárt a parlamentbe, akik a naponta elhangzó marhaságaikkal, kicsit feldobják az állampolgárok kedvét ebben a nagy szürke katyvaszban.
A jobbik személyében méltó követő bukkant fel a politika egén.

Alikam 2010.04.28. 11:41:09

Hírszerzős cikk, és még csak nincs is idézet.

Valamiért nekem ez gyanús:)

Researcher 2010.04.28. 11:42:59

kedves cikkíró!

Ilyen esetekben szokták mondani, hogy okosabb lettél volna, ha csöndben maradsz.

A cikked nagyfokú tájékozatlanságot sugároz rólad, vagy ami még rosszabb, hogy szándékosan ferdítesz el tényeket.

FreeTibet 2010.04.28. 11:44:14

Úgy látom, lassan a Konzervatórium-nak is sikerül eljutnia a Magyar Hírlap színvonalára. Ez már rég nem az a blog, amit 2-3 éve megismertem. :(

feliguresvagyfeligtele 2010.04.28. 11:44:47

Az egészben az volt a trükk, hogy az összes szórólap/kiadvány úgy jelent meg, hogy a "Jobbik kormány legfontosabb lépései" stb. Igy nem vonhatók felelősségre kijelentéseiket illetően, hiszen nem alakítanak kormányt. Gagyizók.

delvideki 2010.04.28. 11:54:47

KonZServatórium...hehe...
Apa, kezdődik!!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.28. 11:55:18

A belviszály egyelőre talán egy eltúlzott következtetés, maradjunk annyiban, hogy tényleg zavar támadt az Erőben. A többivel egyetértek.

azember 2010.04.28. 11:55:35

Vona úr szavai:az nem magyar,aki nem tudja felsorolni az árpádházi királyokat.Hát kérem én csak arra kérem, hogy legalább mondják meg,hogy hányan voltak,ezek után a Morvai köztársasági elnökasszony vagy ráteszi ,vagy nem az elnöki pecsétet.Ennek a kritériumnak kiváncsi vagyok,hogy hány jobbikra szavazó felel meg.Na!

szkeptikus vagyok 2010.04.28. 11:55:58

@phaidros: ha a mentelmi jog, mint jogi eszköz különbözik a jogi értelmezéstől (szándéktól, amiért létrehozták), akkor szerinted hogyan lehet kommunikálni a problémát?
Ha a Jobbik egyet ért azzal, hogy a mentelmi jog védje a politikust, aki pl. feltár egy Fidesz (MSZP)-disznóságot, mire a Fideszes (MSZP-s) feljelenti, DE ne védje az olyan politikust, aki kap 2 Nokiás-dobozt valamiért (és a mentelmi jogot szinte kizárólag az utóbbi helyzetekben használták ki) akkor azt neki valahogy el kell mondania a választóinak. Ezt alapvetően a programjában teheti meg, de idézett fél mondatokkal is célt érhet, ha nem rosszhiszeműen idéznek tőle politikai ellenfelei. RTL-es szalagcímbe (jobb esetben) meg csak ennyi fér: Jobbik a mentelmi jog megszüntetése mellett...
Szerintem az emberi hülyeség messzemenő kihasználása (választók manipulálása a média nyújtotta hatalom által) kiemelt félmondatoknak a választási programmal való szembeállításával pellengérre állítani valakit vagy valamit, aki/ami általában sohasem kapja meg a védekezés/helyreigazítás lehetőséget.

dzsuhesz 2010.04.28. 12:00:02

@phaidros: menj te a picsába (látom nálad ez a stílus). A Jobbik most hol van a mentelmi jog eltörlése ellen?

szkeptikus vagyok 2010.04.28. 12:04:23

@azember: Vona egy általa (ugye történészről van szó) szellemesnek tartott hasonlattal (képpel) próbálta jellemezni, hogy a külföldiek földhöz jutását nem elméletileg (törvényi úton) kell tiltani, hanem a gyakorlatban (a valóságban megvalósíthatatlan (gyakorlatilag lehetetlen) feltételek megszabásával). Ebben volt az említett Árpád-házi királyokkal kapcsolatos kitétel, amely nem azt jelenti, hogy minden Jobbikos megfelelne ennek, hanem az a célja, hogy semmilyen külföldi ne feleljen meg neki. Megint csak azt javaslom, hogy eredeti szövegösszefüggésben kell a kijelentéseket hallgatni és teljes szövegkörnyezetükkel együtt, különben az embert könnyen megvezetik.

Drang 2010.04.28. 12:08:05

Alapvetően a Jobbik-programban foglaltak a meghatározók a párt álláspontját illetően, amelyhez képest a „hivatalos” irányvonal nem változott:
„A Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét.”
„Egészségügyi ellátáshoz, illetve nyugdíjhoz való jogosultságot hazai lakhely és társadalombiztosítási jogviszony (tehát adó- és járulékköteles munkavégzés) alapján lehet csak szerezni, az állampolgárság megszerzése pedig nem jár együtt ezzel.”
Vagyis a „valamiféle szavazati jog” a felsőházba delegált határon túli magyar képviselő(k) megválasztására vonatkozik, nem pedig a magyarországi választásokban való részvétel jogára, mint ahogy a szociális juttatások sem járnának állampolgári jogon.
Az adósságok kapcsán eleve is újratárgyalásról volt szó:
„Radikálisan felülvizsgáljuk az eddig folytatott államadósság-politikát, beleértve visszamenőleg a ’70-es évektől felvett hitelek feltételeit is, a felelősök megnevezésével együtt. Ezzel együtt tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és visszafizetés feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy részének leírását is.”
Az EU-ből kilépés nem cél, hanem végső megoldás, ha előnytelen Magyarország számára a bennmaradás. Eddig sem hangzott el más, ez szerepel a programban is.
Azon tétel, ami köré a cikk íródott, konkrétan nem igaz.

gramercy 2010.04.28. 12:12:17

@Bergeroth: na ja

ha komolyan gondoljak a Zelveiket, akkor minimum Torgyan-stilusban MINDEN NAP fel kell alljanak es koveteljek hangosan hogy....monnyon le :-)

==T== 2010.04.28. 12:13:09

Érdekes. Mintha valakik eközben több éve folyamatosan az azonnali és radikális adócsökkentésről hadováltak volna...

gorcsev54 2010.04.28. 12:13:31

@Bozdurgán: Valami ilyesmire gondoltam én is. Meglátjuk.Tartok én ettől a 2/3 tól. A Fidesz nem az a fajta párt aki nem egyeduralmat akar,hogy azt tehessen amit akar. Már Viktor megmondta az ország 2/3 fogja képviselni !Kíváncsi ki a maradék 1/3-ad

gramercy 2010.04.28. 12:14:03

@szkeptikus vagyok: blablabla

ezzel az erovel Simon Perez kijelentese is csak "szellemes" meg "elvi" volt

ugye-ugye hogy MINDEN kimondott szo szamit...

csárli hárper 2010.04.28. 12:21:34

na de most komolyan, nem kurvára mindegy mit vinnyog össze-vissza ez a bohóc gittegylet? aki eddig nem vette észre hogy semmik és senkik , az ezután sem fogja...(tudom hazaáruló, nemmagyar, magukfajta, zsidóbérenc bolsevikkomcsi meg különben is a kurvaanyámat):)

Phxmike 2010.04.28. 12:29:21

Nem kell ezt tulbonyolitani. Termeszetes hogy nem szavazhatnak itt a hataron tuliak mnt ahogy az is teremszetes hogy aki mondjuk debreceni az nem fog szombathelyi jeloltekre szavazni (most hagyjuk az atjelentkezos bulit)
ennel sokkal egyzerubben is meg lehet oldani
azt mondja orban hogy 200 fos lesz a kisebb parlament akkor mondjuk legyen ebbol 30 hely a hataron tuliak kepviselete, az elszakitott teruletek aranyaiban fel lehet osztani
es akkor jeloljenek ide ok kepviseloket es valasszanak ezekbol otthon

szerintem ez tokeletes es igazsagos megoldas
kepviselve is vannak es megis otthon szavaznak olyan jeloltekre akiket ok is ismernek es meg a kepviseletuk is aranyos

az persze mas kerdes hogy az elszakitott teruletek nagysaga 2/3 ami megmaradt az meg csak 1/3 es ehhez kepest kevesnek tunik a 30 kepviselo de nagysagrendileg ugy gondolom valahol el kell indulni

es en egyebkent is hiszek abban hogy vannak olyan elszakitott reszek amelyek eloszor autonomia majd fuggetlenseg utan visszaterhetnek
ilyen lehet a teljesen magyar lakta del szlovakia az ipoly videke az egesz karpatalja hiszen azt az ukranok siman feljaanlottak a rendszervaltaskor csak nekun nem kellett, eszak erdely, a vajdasag egyes reszei horvatorszag nehany eszaki magyar hatar melleti varosa szimbolikusan

gyakorlatilag azt mondom az 1938-as becsi dontes ma is egy igazsagos dontes lenne magyarorszag szempontjabol

igy tehat egy ido utan az aranyok javulhatnak
idealista elkepzeles?
igen az

de miert kellene kevesebbel beernunk? legalabb almainkban legyunk mar szabadok es ha kevesebbet is sikerul megvalositani akkor is jutottunk valahova
de ha eleve nem merunk nagyot almodni hanem meg az alom is csak egy beszukult valami pl az hogy kapnak kettos allampolkgarsagot es kesz ezzel letudva a trianon ugy akkor nem is lepunk tul ezen

amit kerunk annal tobbet ugysem fogunk kapni, kerjunk hat sokat es utana racionalisan elegedjunk meg azzal amit kapunk... szerintem ez igy jo

szvsz 2010.04.28. 12:33:36

Az elhatarolodas bibsi hobbi, Jobbikban nem divat. Csaxoltam.

igazi hős 2010.04.28. 12:33:53

@Bozdurgán: "A fidesz liberális pártból lett "konzervatív" párt, .és hiteles maradt" A Fidesz már az irányváltás előtt, a székházüggyel elveszette a hitelét. Azóta csak csökkentette a populizmusával (mert konzervatív sem lett, jogos az idézőjel).

Artie 2010.04.28. 12:36:24

@greybull: Az nem zavar, hogy az EU-ban nem létezik kétféle állampolgárság? Ezt igazán tudhatná a Nagyvezír is, Vona is. Szóval vagy mindent odaadunk, vagy nem adunk semmit.

Ezt nem mondták el a zembereknek?... Nem hát.

pillantás · http://www.eloszto.hu/ 2010.04.28. 12:36:42

Várható volt, hogy befogják támadni a jobbik.

m.logic 2010.04.28. 12:37:18

@phaidros: Ahogy látom neked nincsenek önálló gondolataid, zombiként követed a múzsádat, te faszfej. Gondolkozz erősen, próbáld leszűrni a valóságot, megsúgom a végeredményt, óriási marha vagy.

Artie 2010.04.28. 12:37:49

@Phxmike: Téged meg az nem zavar, hogy így az EU bizonyos állampolgárainak, aki származásuk szerint (pozitívan) diszkriminálsz, két szavazati jogot adsz. Tessék megmondani, nekem miért nem jár kettő?

phaidros 2010.04.28. 12:38:31

@dzsuhesz: nem neked írtam, hanem olyan valakinek, aki lefaszfejezte a cikkírót. De te is mehetsz. :)

Konkrétan most éppen felmerült, de biztos csak a jobbos-balos zsidó média cseszteti az egyetlenigazmagyarokat már megint. :)

phaidros 2010.04.28. 12:39:23

@m.logic: persze, persze, birkácska. :) Mennyé vissza legelni.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.28. 12:39:40

Az ország, sőt, a világ érdekében remélem, hgy a Jobbik a szélsőséges pártokra jellemző szokásoknál is hamarabb fogja szétverni magát! :)
Bár, egy ideig még ellenségképnek ott lesz a Vezínylő Tábornok Úr, viszont Vonaték nem fognak hallgatzólagos támogatást kapni az ellenzéktől4
egyedül maradnak, marakodnak, majd szétesnek!
Én meg csak öblöseket röhögök! :D

altem (törölt) 2010.04.28. 12:39:46

@ezittenkéremmagyarország:
Te aztán nagyon értelmes "emberke" lehetsz. Legalább van önkritikád, jó, hogy így ismered önmagad. Anyukádat pedig csak sajnálom, hogy ilyen primitív gyereke van, aki ennyi véleménnyel rendelkezik.

Rókakígyó 2010.04.28. 12:40:15

A tényekkel való szembesítés nem fikázás. Aki fikázásnak hívja a nyilvánvaló hazugságra való figyelmeztetést, az maga is csúsztat (hazudik). Mint tudjuk a Jobbik a becsületes és tisztességes emberek pártja, ezért vagy ez a titulus fog változni vagy a becsületes, tisztességes emberek mennek el valahová máshova a Jobbikból. Hogy ne csak fikázás legyen: a hétfői Vona sajtótájékoztató kifejezetten tetszett, amiben Darth Viktort értékelte. Hiába, Vona jó Padavan.

dr. Mutyilufi Dr. 2010.04.28. 12:40:17

Én pontosan erre számítottam és küön örülök hogy a parlamentbe jutást követően azonnal visszavettek. Ha jól csinálják a fidesz középre tolódásával marad hely nekik és egy középjobbos párt lehet belőlük a radikális vonal folyamatos visszafogásával.

phaidros 2010.04.28. 12:41:30

@szkeptikus vagyok: így (is) lehet kommunikálni, ahogy most leírtad, pl. Csak az a baj, hogy Butaházit is ezzel akarták kihozni a börtönből, párhuzamosan azzal, hogy a mentelmi jog ellen (egyszerűen) kommunikáltak. Már onnantól elég hiteltelen volt.

phaidros 2010.04.28. 12:42:45

@Rókakígyó: csak mint bármelyik más vezető. A birkák egyformák,csak a színük más. Közös ismertetőjelük, hogy csak a más szara büdös nekik.

Rigghead 2010.04.28. 12:43:48

@tölgy1: az egy dolog, de kisgazdák és miép után sose gondoltam volna, h huszon százalékkal bejut egy ilyen társaság, nem tanulunk, én meg naiv vagyok

phaidros 2010.04.28. 12:43:59

@==T==: azt meg a másik csoport birka már tudta, hogy nem lehet, legalábbis ők ezt mondják. :)

phaidros 2010.04.28. 12:45:10

@Rigghead: foglalkozni kellett volna az általuk felvetett problémákkal, volt rá 4+8 év. Senki nem tette, ez a böjtje. Az embereket a saját problémáik érdeklik, nem a magasabb píszí elvek.

saclos (törölt) 2010.04.28. 12:50:21

@szkeptikus vagyok: Csak hát kérdéses lesz, hogy volt-e Nokiásdoboz, vagy csak a hatalom mondta, hogy volt. Épp ezért megfelelő, hogy ha a nyomozás elég sok mindent feltár, kezdeményezik a mentelmi jog felfüggesztését. Legyen már nyoma, ha egy képviselő eltűnik...

Rigghead 2010.04.28. 12:52:06

@gramercy: háháhááá, köszi, h eszembe juttattad, ilyenkor hiányzik az öreg :d

altem (törölt) 2010.04.28. 12:53:03

@phaidros: Te mindenkit birkázol, mert egy értelmes gondolatod sincs. De igazából te vagy a legnagyobb birka alapból, hisz ugyanazt ismételgeted. Szánalmas vagy!

Nem szarral gurigázok! 2010.04.28. 12:57:45

Ez az, gyerekek, üssétek egymást! Jobb, mint a May-Mosley vasárnap, ezt már most borítékolom! :D

Egyébként a Jobbiknak (is) kuss van, mivel megteremtődött a Nemzeti egység a 2/3-al! :D

Nem szarral gurigázok! 2010.04.28. 12:59:49

@mutyilufi: Na persze. Igen. Az MDF-Kisgazda-KDNP-MIÉP című vonal is bizonyította, hogy Vekker Viktor mennyiben tűr el a fityiszen kívül bármilyen más, jobboldalinak mondott pártot! :)

val 2010.04.28. 13:00:18

Ha még nem tűnt volna fel a kicsi szemednek, a Jobbik nem A PÁRTOT építi. Nem érdekli, ha Morvai nem párttag, ha Molnár Oszkár nem párttag és az sem ha Kis Józsika, vagy Kovács Edömér sem a párt tagja. A "PÁRTUNK és kormányunk" a FIDESZLMPMSZP pártszörnyet érdekli.

Képviseli az emberek érdekét vagy sem? Ez a kérdésük. Az, hogy neked ez nem tetszik, az már nem a Jobbik sara.

csárli hárper 2010.04.28. 13:03:24

@altem: aha, és még én vagyok a primitív, bazz ha hülyék és nem képesek megjegyezni mit böfögtek pár hete, és most pont az ellenkezőjét állítják, akkor az a hülye és primitív aki erre felhívja a figyelmüket? logikus, nehogymá a pártnak ne legyen igaza, mi jön még, ha a morvai összerúgja a port velük retusálják az összes fotót mint annak idején sztálinék? agyhalott társaság

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.04.28. 13:11:54

Nem kell kapkodni! Lesz négy év és majd megmutatják mire képesek! Jó hangulat keltő a poszt:) De aki tud a sorok között olvasni az tudja, honnan fúj a szél:D

rocky_ramone 2010.04.28. 13:13:05

@val: Nagyon is képviseli az emberek érdekeit. Legalábbis azokét, akik pénzelik őket.

Kun András 2010.04.28. 13:17:03

Csak azt tudnám, mi a szart konzerváltok ti "konzervatívok"?
Zsidók vagytok ti, akárminek álcázzátok éppen magatokat. Ez a lényegetek, nem adhattok mást. Fuj!

Kassian 2010.04.28. 13:21:56

@m.logic: A faszfej te vagy, barátom meg a Vona...
Egyből ballib, aki véletlenül le meri írni, amit az a féreg nyilatkozott! Nem ég le a pofádról a bőr? Baszod, milyen igaz, hogy a szélsőjobbon még hírből sem hallottak az önkritikáról...

szita szita péntek 2010.04.28. 13:23:51

A cikk írónak az a legnagyobb baja a jobbikkal, hogy van.

hetzer87 2010.04.28. 13:28:48

a cikk tele van a csúsztatás csúsztatásának a csúsztatásával...

elmondom,hogy működik:mond valamit ez a Gábor,ami lényegének a felét picit átfogalmazza a népszabi netán lehagy "véletlen" pár fontos szót,a hírszerző még picit finomít rajta nehogy véletlen idézni kelljen és máris lekerül a népszavához ahol megindulhat a fasisztázás!

egy példa:Vona a második forduló után azt mondta idézem:

"Amennyiben a kormány, a választási ígéreteivel ellentétben, el kívánja sumákolni ezen sürgető feladatok megoldását, úgy a Jobbik kész minden parlamenten belüli és minden parlamenten kívüli demokratikus eszköz latba vetésére ahhoz, hogy akaratát, amely a mi véleményünk szerint a társadalom egészének párszimpátiától függetlenül az akarata, hajlandóak vagyunk rákényszeríteni az akaratunkat az újonnan alakuló kabinetre."

- a népszabi kihagyta "véletlen" a demokratikus szót

- a hírszerzőhöz már úgy jutott hogy találgattak mit is ért ez alatt,milyen eszközök és hogyan

- a népszava meg nyomban fasiszta hatalomátvételről rinyált meg hogy újra lerombolják a nácikok az utcákat

javaslom mielőtt baromságokat írtok olvassátok el netán a másik oldal verzióját is;

www.barikad.hu

így illene demokratikusan nem?

(és mielőtt valaki okoskodna,a kuruc nem a Jobbik szócsöve,uff beszéltem!)

hetzer87 2010.04.28. 13:30:28

jéééééé egy párt,amiben vannak belső viták egyes kérdésekben és nem az van hogy eldönti 2-3 ember majd a frakció rutinszerűen bólogat...újra kéne értékelnetek a demokráciát mert ÍGY kéne működnie a többi pártnak is!

az hogy pl. a határon túliak szavazati jogának kérdésében nincs egyetértés párton belül az végül is tényleg összahasonlítható olyan markáns kérdésekkel mint pl. hogy azzal kampányolunk évekig,hogy ADÓCSÖKKENTÉS,aztán meg lófütty....ugyanígy 2006-ban Fletó homlok egyenest mást csinált mint amit ígért nem is beszélve arról amit letagadott...EZEK összehasonlíthatóak olyan belső vitákkal,hogy a mentelmi jogot teljesen vagy részben töröljék el?hagyjuk már..

hetzer87 2010.04.28. 13:32:25

nameg ezek a "Jobbik belső viszályok" :D:D:D

CSAK SZERETNÉTEK!

melyik pártnak a szimpatizánsai is szavazták át FEGYELMEZETTEN a független jelöltre?(még ha voltak is viták?)ennyi!

xenuka 2010.04.28. 13:35:08

Kedves Posztíró!

Egy ilyen szép összegző és elemző cikket szeretnék kérni

a HOLLÓKOSZTOLÓ TOLVAJ ZSIDÓ SZDSZ-esekről, akik

CSAK LOPTAK ÉS HAZUDTAK FOLYAMATOSAN!

Köszönöm szépen!

Várúr 2010.04.28. 13:39:55

@SnowFighter:
Mondd barátom, szerinted hányféle választójog létezik? Egy parlamenti, egy a bazmegfalvi tűzoltóegylet választmányáé, megint más a helyi horgászklub csalifelelős szakbizottságáé?

doktorur 2010.04.28. 13:44:56

@m.logic: nos, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de hol is van itt csúsztatás, hazugság vagy mûbalhé?

mikénehavóna 2010.04.28. 13:45:04

@Bergeroth: Torgyán doktor hazavágta a magyar mezőgazdaságot, és eladta a külföldi konkurenciának az élelmiszeripart az első szabad kormányban, viszont legalább igazán vicces figura volt. Vonáék satnyák hozzá képest.

Várúr 2010.04.28. 13:45:12

Hozzáteszem: a Jobbik valami felsőházról böfögött, ami nincs. Ha lenne is, legfeljebb egyetértési joga volna, ahogy a múltban, csakhogy az akkor sem ért többet, mint döglött lónak a patkó. Jó, hogy nem a törzsszövetséget, a kündü, a gyula és a horka intézményét akarták visszaállítani.

val 2010.04.28. 13:46:55

@rocky_ramone: Én egy büdös buznyákot sem adtam nekik, mégis képviselnek. :O

Szőke kisfiú 2010.04.28. 13:47:14

Vona Gábor 2008. október 23-i ünnepi beszédében kijelentette: hogy a következő magyar választásokra Mahmud Ah­ma­di­ne­zsád iráni elnöktől kér megfi­gye­lőket, és az iráni Forradalmi Gár­da a Magyar Gárdával együtt fog őr­köd­ni a választás tisztaságának megőrzése felett."

Na ebből sem lett semmi:)

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.28. 13:47:53

szerintem hamar leamortizálják magukat

Várúr 2010.04.28. 13:49:24

@Kun András:
Ejnye, ekkorát ne náculj. Kun származású vagyok (nem a nevem alapján), de ha ilyet olvasok, zsidó is. Leülhetsz, egyes, vissza az az alsó tagozatba.

hawle 2010.04.28. 14:03:12

@greybull: A szavazati jogot nagyon körül kell járni! Több érv szól mellette, és ellene. Bosszantó, hogy időnként olyan kettős állampolgárok hadát hozzák választások idején a chartergépek, akiknek itt is van bejelentett lakásuk, de életvitel-szerűen nem itt élnek!!! DE SZAVAZNAK!!!
Amennyiben az egyenlő elbírálás elvét szeretnénk érvényesíteni, akkor mindenkinek meg kell adni a lehetőséget ugyanezzel a kiskapuval, vagy mindenkitől meg kell vonni, aki ÉLETVITELSZERŰEN NEM ITT ÉL!!!!!

Szőke kisfiú 2010.04.28. 14:04:23

@hetzer87:
Ha nem a szócsöve a kuruc, akkor mit keres ott a kisdobos? Vagy ez olyan, mint aki napközben erénycsősz, éjjel meg kurva?:)

val 2010.04.28. 14:07:45

@Szőke kisfiú: Azért nem, mert egyedül a kuruc követelt következményeket a szóvivő ügyben. YFYKI

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.28. 14:08:41

Idézek a JObbik Programjából
EU:
"A külföldiek és jogi személyek földtulajdonszerzési tilalmát fenntartjuk 2011 után is, akár EU-tagságunk megkérdőjelezése
árán is."(20.old)
"Amennyiben az Unió ebbe az irányba halad, hazánknak meg kell fontolnia, hogy saját megmaradása, érdekérvényesítése
és gyarapodása céljából kilépjen ebből a közösségből, és újragondolja nemzetközi viszonyrendszerét. A másik lehetőség, hogy
megtaláljuk az Unió tagállamaiban azokat a szövetségeseket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, és egészen új pályára
állítjuk a kontinentális együttműködést." (75.old)

Mentelmi jogról:
"A Jobbik eltörli a mentelmi jogot, mert az eredeti funkciója, a képviselők szabad és nyugodt munkájának biztosítása
helyett mára a képviselők – nem egyszer köztörvényes – büntetőjogi felelősségének eltakarására szolgál."

Államadósságról:
"Radikálisan felülvizsgáljuk az eddig folytatott államadósság-politikát, beleértve visszamenőleg a ’70-es évektől felvett
hitelek feltételeit is, a felelősök megnevezésével együtt. Ezzel együtt tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és visszafizetés
feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy
részének leírását is."

Állampolgráságról:
"A szülőföldön maradást és az anyanyelvű oktatást támogató nemzetpolitikai programunk középpontjában a magyar állampolgárság
megadása a jelenlegi határainkon kívül élő magyarok számára, a nemzeti önrendelkezések elérése és a hatékony
magyar politikai és pénzügyi támogatás terve áll."
"Megkerülhetetlen kötelességünk a magyar állampolgárság áttelepedés nélküli biztosítása a Kárpát-medencében
és a nagyvilágban élő magyarok számára."
"A Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és
a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét."

Tényleg nem éreztek ellentmondást a mostanában elhangozott nyilatkozatok és a program között?
Miért nem lehet kritizálni a Jobbikkot? Ezt azért áruljátok el, kérlek.

hetzer87 2010.04.28. 14:23:22

@Szőke kisfiú: egyrészt a kuruc is támadta a Jobbikot nem egy pl. mszmps ügyben...a pornós gárdistát is ők rángatták elő,szerinted akkor Jobbik szócső?

másrészt...honnan tudod hogy ott van?láttad írni személyesen cikket?akkor meg?beettél valami szart a népszaváról aztán tényként követeled

hetzer87 2010.04.28. 14:29:41

@lunanyuszi:

dehogynem lehet kritizálni a Jobbikot!kell is!épp a Vonóóó mondta hogy el is várják...különben ők is olyanok lennének mint a többi párt

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.28. 15:03:13

@hetzer87: Ennek tükrében viszont egyátalán nem értem a cikket övező felháborodást.

neeskens 2010.04.28. 15:44:33

A Jobbik sikerét az ellenkultúrák bekanalizálásának és a cigány probléma meglovagolásának köszönheti.

Viszonylag nehéz egy akolban tartani a 2006 őszéről ittmaradt utcai harcosokat az átszivárgó volt szoci szavazókkal. Mint ahogy parlamenti pártként a rendszerellenes imidzs fenntartása sem ígérkezik könnyű feladatnak.

KopaszMercis 2010.04.28. 15:56:17

Annyira jo latni hogy a sok jobboldali cigany nyirbalja egymast...

Geci szorakoztato 4 evnek nezunk elebe

gpetersz 2010.04.28. 16:51:29

Hát... ez kissé izzadtságszagú, de sebaj. Kis pénz, kis foci.

Iustizmord 2010.04.28. 17:13:10

na, elkezdődött....

stars7726 2010.04.28. 17:45:11

Várható volt....ennyi jutott... szerencsére.gyorsabban tűnnek el,mint a kisgazdák...

HaKohen 2010.04.28. 17:58:38

@Iustizmord:

Á, folytatódott. Sürgősen húzzon el innen, aki még nem hányt.

libuci 2010.04.28. 18:15:02

@Bozdurgán: Egy normális jobbikot... azt lehet de hol van az?
Az égadta egy világon semmivel nem külömbözik az MSZP-SZDSZ-MDF
kórustól: Zsidesz..Orbán a király ha nem az akkor meg cigány..vagy esetleg párttitkár vagy zsidó..Annyi mocskot dobáltak a FIDESZ minden politikusára ami türhetetlen!!!Feljelentések sorozata. Hol van már AZ a jobbik 2006 két választások között lengette a százlót és Veled vagyunk Viktor-t kiabáltak a naggyűlésen?????
A jobbikot elfoglalta a bal és jobb szélsőség. Hol van itt értelem?!

BLovi 2010.04.28. 18:40:25

Nem tudom mi a probléma. Azért van különbség aközött hogy választójog nélküli állampolgárságot adjunk, ill. alapjaiban véve elutasítani mindenféle törvénytervezetet a kettős állampolgárságról (ahogy ezt a hazaáruló MSZP tette). A parlament pedig arra való hogy ott vitassák meg a részleteket. A lényeg az hogy ne azon kelljen vitatkozni lehessen-e kettős állampolgárság, hanem azt eleve természetesnek véve csak a részleteken, arról hogy milyen módon legyen!

Itt az a lényeg, hogy ha nem lett volna Jobbik, sok tabutémáról SENKI nem mert volna még csak beszélni se, hanem fületfarkat behúzva bólogatni Brüsszel-Washington-TelAviv érdekeit szolgálva.

Mostanra elértük hogy legalább már a Fidesz is több dologban kénytelen kinyitnia a száját!

Egyébként attól hogy EU tagok vagyunk ez nem azt jelenti hogy mi csicskák vagyunk akik még csak fel se szólalhatunk a saját érdekünkben mondjuk az EU parlamentben. Több szomszédos ország sokkal hatásosabban tudja érvényesíteni saját nemzete érdekeit. Ja és arra se kötelez senki minket, kis országot, hogy csicska módra elsők között írjunk alá vakon bármit amit elénk tesznek!

A Jobbik az elmúlt három évben nagyon sokat tett azért hogy ez az ország jobb legyen, segített eltakarítani az SZDSZ-t, segített a 2006-os rendőrterror során ártatlanul bebörtönzöttek jogi képviseletében és élen járt az MSZP meggyengítésében is. A 2006-os előrehozott választásokat is támogatták volna a Fideszt (csak mint utóbb kiderült Orbánnak esze ágába sem volt előrehozott választásra játszani, csak a saját szavazóit hülyítette pár hétig a vekkeres tüntetéssel és nevetséges fél órás demonstrációkkal).

A Fidesz most rá van arra kényszerítve, hogy valóban foglalkozzon a korrupcióval, a vidéki cigánybűnözés visszaszorításával és olyan témákkal amik sokkal kevésbé lennének nekik sürgetőek ha nem lenne egy jobboldali ellenzékük. Most kénytelenek ők felhozni ezeket a témákat. Mert ugyebár a Fidesznek nincs semmiféle belső ellenzéke. KDNP? Ugyanmár. Keresztény emberként is cikinek tartok egy Semjén Zsoltot.

BLovi 2010.04.28. 18:45:29

@libuci: "Hol van már AZ a jobbik 2006 két választások között lengette a százlót és Veled vagyunk Viktor-t kiabáltak a naggyűlésen?????"

Öt kérdőjelet tettél. Talán előbb gondolkozzál...Én akkor még épp Fidesz-szavazó voltam. Viktor hónapokon át etette az embereket, hogy kormánybuktatás lesz! Emlékszel ezekre a szlogenekre, hogy: "Nem tűrjük" "Betelt a pohár" "Elég" "72 órás ultimátum", stb. Dörgedelmes beszédek tucatjai hagyták el a száját mindenfajta cselekedet nélkül. Amikor lehetőség lett volna kormánybuktatásra akkor meg hazug módon elbújt. Akkor most miről beszélünk?

Most akkor azzal van a bajod hogy 2006-ban a Jobbik támogatott volna egy Fideszt ha előrehozott választás lett volna, vagy azzal hogy az x+1. beszéde után teljesen hiteltelenné vált Orbán és egyértelművé vált hogy becsapták a bennük bízókat, semmiféle előrehozott választás nem akart.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.28. 19:24:59

@FreeTibet: sôt, már túrórudi sem a régi.

@xenuka: bogaram, ha ez neked szép elemzô cikk, akkor az Ablak-Zsiráf lexikon?

@lunanyuszi: Minden ellenszenvem ellenére, a mentelmi jogon kívül nem látok ellentmondást. Ha kétkamarás lesz, lesz szavazati jog. Addig álljanak féllábon. Az Unioból kilépést végsô megoldásként említették. Ettôl függetlenül a választóik számára csalódás lesz.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.28. 19:26:54

@hetzer87: Azért eldönthetnéd, hogy demokratikus vita, vagy fegyelmezettség csupa nagybetûvel. Látok némi ellentmondást.

jazzcool 2010.04.28. 20:15:44

a jobbikot a fidesz egy év alatt tuti felmorzsolja. parlamenti frakciója szétszakad, többen "függetlenek" lesznek.

gójgómitic 2010.04.28. 20:22:16

@hetzer87: Az első olyan komment amit jobbik szimpatizáns felvet és megemlít,ami tetszik.

"jéééééé egy párt,amiben vannak belső viták egyes kérdésekben és nem az van hogy eldönti 2-3 ember majd a frakció rutinszerűen bólogat...újra kéne értékelnetek a demokráciát mert ÍGY kéne működnie a többi pártnak is!"

Igen ez lenne az egészséges.Hogy ez igy van e a jobbiknál vagy más pártnál e?Azt én nem tudom,hisz egyik párt tagja se vagyok :),de nem igy tünnik.Mindenestre ha ez a helyzet,az dicséretes. :)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.28. 20:23:10

@szomorutojas: Pedig azért van ott. Unió-igen, végső megoldásként, feltételekkel, nem csak úgy. A "fel sem merült" ennek nem felel meg.

határon túliak- Az automatikus állampolgárság adás egy dolog, az, hogy mikor, milyen felételekkel és "hova" válhatna választhatóvá egy határon túl élő magát magyarnak valló személy (feltehetően akkor már magyar állampolgár) pedig egy másik kérdés. A "valamiféle szavazati jog" nem erről szól.

Az államadósságról való nyilatkozatok egymásnak mondanak ellent, a program maga elég óvatos.

Sok választó számára biztosan csalódás lesz, mert a hangzatos radikális változás jelmondat, nem ezt az óvatoskodós játékot fedi, ahogy a Jobbik eddigi szereplése sem ezt ígérte. (Mert hát ki a fene hisz egy választási programnak) A kommentekből viszont számomra az derült ki, hogy immár ennek a pártnak is kialakult az a feltétlen hívő rétege, aki semmilyen némi vagy ordító ellentmondás nem lesz hajlandó észrevenni. Szomorú látni e választói reflexeket újra és újra.

Thresher 2010.04.28. 20:26:09

Én a 2. forduló után Vona szomorkás arcán picit megdöbbentem... Tényleg olyan nagy kudarc hogy majdnem akkora helyet szereztek mint a több mint 20 éve létező MSZP? Ebből csak azt tudtam leszűrni hogy ő még ennél is sokkle többet gondolt reálisnak... de nem hogy reálisnak, hanem még tényszerűnek is.

ridegfarkas 2010.04.28. 20:33:48

Ez a cikk egy szokásos jellemtelen és undorító fideszes lejárató kampány a Jobbik ellen.Akinek van egy kis sütnivalója és itt él ebben az országban,az ismeri a fidesz nevű politkai bűnszövetkezet stílusát,módszereit.Ez is egy a sok hasonló jellemtelen,gerinctelen támadásai közül.Tipikusan tükrözi a cigány mentalitást,hiszen a vezér fajtiszta ork.

Akik a fidesz nevű politikai bűnszervezetre szavaztak,a saját hazájuk ellenségét választották meg királynak,egy feketelábú orkot.Gratulálok,büszkék lehettek magatokra.Az agymosás,a népbutítás médiákon keresztül,a hazudozás,ígérgetés meghozta gyümölcsét,beülhet a trónba a maffia vezér.

Mit lehet még itt tenni?Vissza kellene venni a hatalmat a gazemberektől,de sajnos ők vannak többen,a helyzet reménytelen,el kell innen menni vagy durván visszavágni.Aki megszegi az emberi élet elemi erkölcsi szabályait,azzal szemben minden eszköz megengedett.Ez az élet egyik alapvető erkölcsi törvénye.Hova hátráljunk még,hisz már belenyomtak bennünket a falba.

dtk74 2010.04.28. 21:12:33

@szkeptikus vagyok: érdekes feltételezés, hogy egyetlen külföldi sem képes megtanulni királyaink nevét, amit egyébként a Heti hetesben Teddy csont nélkül a kiszabott idő fele alatt felsorolt, ha jól emlékszem az ellenkirályokat sem kihagyva. Kiből indulhat ki az, aki feltételezi, hogy ezzel megakadályozná a magyar föld eladását? Kérdem én kiből?! Magából, barátaiból, szavazóiból?!

2010.04.28. 21:26:22

m.logic,

nem tom, mennyire kerülte el becses figyelmed, hogy az IMF-hitel felvevője Mo. volt. ilyen módon nem teljesen értem, hogy érted a "felvevőre" való átterhelést. képzavar, amit beszélsz.

egyébiránt, ha ki akarom találni, mire is gondolhattál, az jön ki, hogy fizesse vissza gyurcsánybajnai, vagy esetleg az mszp. jól érzem? és azt is jól érzem, hogy azt gondolod, ezek képesek volnának visszafizetni? van nekik rá pénz a zsebükben? vagy legalább kapjanak fejenként csilliószor csillió életfogytiglant? vagy mi?

végezetül: egy viszafogott hangvételű cikkre faszfejezéssel reagálni ovis módszer. gyakorolj önmérsékletet, légy úriember!

warren buffet 2010.04.28. 21:37:05

@ridegfarkas:

mennyi a románbérenc jobbik órabére?1000 lej?
mocskos hazaárulok vagytok, lógni fogtok mind egy szálig.

dosagy18 2010.04.28. 21:52:58

Jó ez a cikk, gratulálok hozzá! Vesszen a Jobbik!

peti papagáj 2010.04.28. 22:09:03

nem nagyon megy általában a személyeskedés nélküli, csak a mondanivalóval foglalkozó, érvelésen alapuló vitakultúra, igaz-e?
hajrá magyarok

dupla vé 2010.04.28. 22:53:41

gratulálok a kedves posztolónak, és az összes ilyen típusú cikkeket közlő személyeknek és médiumoknak, eltekintve a pártállástól. miért gondolja bárki, hogy lehet jól dönteni, mikor minden pártot gyaláznak, sároznak, a cikkeikkel? nem kritika van, hanem szardobálás, uszítás gyűlöletkeltés. mint pl ez is.
gyorsan belekötünk néhány programpontba kiragadott szavakkal mndatokkal, megpróbálni a szavaóikat ellenük valamint egymás ellen hangolni. összefüggéseket csak negatív irányban keresve és mutatva. OV meg nemzeti egységről beszél. vicces. nem tudom hol tölti az életét aki ilyeneket mond, de én az utcán az ellentétét látom.

tehát megint a jobbik a téma, természetesen ellenhangolásra íródott cikkben. tudod kedves gondolatait világgal minden érdek nélkül megosztó blogger, nincs a világon olyan ember, aki a egy párt programjának az összes pont minden mondatának minden egyes szavával egyetértene. sem a szavazók, sem az aktivisták, sem a támogatók, sem a szavazók. az ilyen jellegű írások igen hasznosak lehetnek a válaszátsok előtt a bizonytalan szavazók befolyásolásására, de ilyenkor már igazán felesleges, és káros arra nézve hogy normális párbeszéd alakuljon ki. tudod az értelmes emberek saját véleménnyel bírnak a világgal, a problémákkal, a megoldási módszerekkel kapcsolatban. de ezeket az egyedi véleményeket sokszor párhuzamba lehet állítani, közös nevezőre lehet hozni egy cél vagy jövőkép elérésének érdekében. ezen dolgok összességét úgy hívják beállítottság, tehát két azonos vagy hasonló beállítottságú embernek a véleménye egy konkrét dologról lehet merőben más.
azt is tudják az értelmesebb fajta emberek, hogy másképp kell a kampányt csinálni, másképp kell kormánypártként és másként ellenzékből politizálni. el akarnak érni bizonyos célokat, majd kiderül sikerül-e nekik vagy nem. a parlamenten kívülről is elértek pozitív változásokat, elindítottak egy társadalmi vitát az általuk problémásnak gondolt dolgokról, olyanokról is amiket eddig mások soha fel nem vetettek, vagy elbagatelizáltak.

tehát fel kéne nőni a felathoz ha már írásra adod a fejed, és egy pártot a programja mentén kritizálni, az összes pozitív és negatív hatását kielemezve az adott programpontoknak.
nem azt elemezni, hogy milyen hatással lehet egyes emberekre a párton belül és kívül, hanem hogy az országra, a jövőre nézve miféle hatások várhatók.
ja hogy az nem kerülne ki az index címlapjára? kell valakire mutogatni hogy ezek moskos náci fasiszta rasszista műveletlen óvodás hülyegyerekek gyülekezete, meg a szavazóik is, hogy ezeknél belső viszályt kelt az, hogy a Vona megigérte hogy ötvenen lesznek, azt mégse'? vagy lehet hogy fogalmad nincs az egészről? kinek jó ez tényleg? és egyébként te komolyan elhiszed amiket írsz?

dupla vé 2010.04.28. 23:02:54

@dosagy18: ez egy jó cikk? öcsém érdekes világképed lehet...

dupla vé 2010.04.28. 23:12:28

@dtk74: szövegértésből hányas voltál? tudod az egymás mögé rakott mondatok együtt alkotnak egy egységet, az is elhangzott a szövegben, hogy 20 év ittélést kell igazolnia, el kell végeznie egy mezőgazdasági képzést és hogy ezelatt kb elmagyarosodik az illető. valószínűleg ezalatt lesz ideje megtanulni az árpádházi királyokat. minek hozod fel példának a lexikonagyú Teddyt, aki egy szórakoztatónak beállított politikai műsorban megint okoskodott egy kicsit? húha ellentmondások vannak a nyilatkozatok között? úgy csináltok mintha ez még sosem történt volna meg a történelemben. istenem mi lesz? amíg nem értitek a jobbik célját, addig azt sem, hogy ettől még a célok nem vátoznak.

altem (törölt) 2010.04.28. 23:18:54

@lunanyuszi: Tudod nyuszi-muszi, és nem rossz indulatúan írom, nem vagy képben. Gondolom, hogy nem jártál lakossági fórumokra, és így csak a tv-ből, napilapokból értesültél a Jobbikról. És bizony a sajtóban nem jött át minden fórum szószerint, ami még ömagában elfogadható, mert ugye nincs annyi hely, illetve idő, hogy leadhassák. De a média erőteljesen ráállt a Jobbik fikázására, és csak néhány mondatot emeltek ki a beszédekből. Azokat, amik a legradikálisabbak, legdurvábbak voltak. Viszont azok a gondolatokat, amik ezeket megelőzték, már nem hangzott el. És azok természetesen mérsékeltebbek voltak, de a jelenlegi helyzethez viszonyítva radikálisak. És nemcsak az a radikalizmus, hogy kilépünk az unióból, hanem a támogatások "követelése" is, sajnos (Ugyanis ezt alapból minden pártnak kellene), de lehetne sorolni. Lényeg, hogy valóban vannak olyan dolgok, amik nem kerülnek mostanában szóba, ennek három oka van 1. nem vagyunk kormányon 2. nincs kampány, nincsenek fórumok, és a frakciót kell megalakítani 3. nem feltétlen azok a dolgok a legfontosabbak, amikről itt szó van, tehát először a hiteleseket kell megvédeni, a közbiztonságot megteremteni, és csak azután lehet tovább folytatni. Az államadósságról pedig többféle elképzelés van: halasztás, átütemezés, az adósság egy részének eltörlése. Ezekre volt már számtalan példa, és a fórumokon mindezek elhangzanak. Úgyhogy az emberek nem fognak akkorát csalódni, hogyha például nem lépünk ki az unióból, hanem megkapják a gazdák a 100 százalékos támogatást, vagy a Lisszaboni szerződést népszavazásra bocsátanák stb., és akkorsem leszünk csalódottak, ha nem sikerül eltörölni az adósságot (ami ugye lehetetlen), hanem sikerül átütemezni, hogy ne vizessünk annyit egy évben. Úgyhogy a Jobbik maradni fog, és a jobbiksok is, mert ezekkel tisztában vannak. Egyébként meg a Fideszen múlik minden, és hidd el, hogy rengeteg csalódott ember lesz, akik a Jobbik táborát fogják erősíteni.

dupla vé 2010.04.28. 23:22:39

@lunanyuszi: "A kommentekből viszont számomra az derült ki, hogy immár ennek a pártnak is kialakult az a feltétlen hívő rétege, aki semmilyen némi vagy ordító ellentmondás nem lesz hajlandó észrevenni. Szomorú látni e választói reflexeket újra és újra."
egyértelmű, mivel minden más pártoknál is ez a helyzet. vannak olyan típusú emberek. meg olyanok is, akik nem két mondatot rak egymás mellé különböző helyről és időből szedve, nem azokban keres ellentétet, hanem az aktuális nyilatkozatot vizsgálják az aktuális időben és helyen, összevetve az előzőleg felvázolt jövőképpel (program) és az arra gyakorolt hatásokkal.

dupla vé 2010.04.28. 23:35:00

@ezittenkéremmagyarország: igen, te vagy a primitív, mert gittegyletnek nevezel egy olyan pártot, amiről nem tudsz semmit, csak annyit hogy csúnya gonosz emberekből áll. akik egyébként senkik és semmik. áruld már el, kik a valakik a többi párt közül és miért azok? azért mert ilyen hezzetbe hozták az országot? ugyanmár... gittegylet... retteg tőlük mindenki, mert felelősségre vonás lesz.

HaKohen 2010.04.28. 23:53:10

@dupla vé:

A jjó! Abbijon jjó!

Rettegni: a nadjon jjó!

Plánne mindenkinek rettegni: a mégjjobb!

Noszahát: rettegjen mindenki, sőt mindenkibb, sőt legmindenkibb.

Irgalom anyja, ne hagyj el! DrFlash, hol vagy most???????????!

dupla vé 2010.04.29. 00:06:22

@HaKohen: nagyon jó érvelés, csak így tovább. mi akart ez lenni?

Hóhányó 2010.04.29. 09:37:28

A Jobbik egy tájékozatlan gyulevészként kezdte, kozben fokozatosan tályékozódik, és tulajdonképpen orvendetes, hogy képesek alakítani a politikájukat a visszajelzések alapján.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.29. 10:05:10

@altem: Lakossági fórumokra nem járok, nem is fogok. Valószínüleg akkor sem tenném ezt, ha amúgy a Jobbikra szavaznék, szerintem a szavazóik nagy része sem. Jellemzően a tévéből tájékozódik mindenki, ráadásul nem a műsorból, hanem a szépen megvágott híradóból. Igyekezni kell hozzájuk beszélni. Biztos izgalmas kihívás úgy kommunikálni, hogy az nehezen válik félreérthetővé. Mondjuk túlmagyarázni sem kell, értem én az okokat, de ezt a mindenhol összesküvést kiáltó hisztirohamot baromira nem.
Aztán meg tényleg csak okosan kommunikálni, mert Téged is majdnem félreértettelek, a megszólítás alapján azt hittem, hogy a csajod vagyok vagy a titkárnőd, esetleg a kishúgod, még jó, hogy végigolvastam és kiderült, hogy nem.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.29. 10:15:59

@dupla vé: Ne mondd már, hogy te még sosem röhögted ki a Fideszt a hatalmas pálfordulása miatt. Pedig az nem az aktuális nyilatkozat az aktuális helyen és időben.
Változhat egy párt, vannak ennek okai, változhatnak a preferinciái, vannak ennek kínos és magyarázható fajtái is. Nem értem, miért nem lehetne felhívni erre a figyelmet. Mondjuk itt, egy ilyen cikkel. A lehetőség meg mindenki számára adott, hogy árnyalja a képet.
A Jobbik kis változásában nem a változás maga volt kínos, hanem az erre a cikkre adott hisztérikus reakciók.
(Igen, tudom, hogy mindegyik másik pártnak is vannak feltétlen vak és gyengénlátó hívei, a Jobbik egy viszonylag új párt, szavazatait annak is köszönheti, hogy sok-sok ember szeretne már szakítani az elmúlt húsz év változatos balfaszkodásaival, legalábbis én nagyon szeretném hinni, hogy ez így van, de a vakhit bizony inkább azt mutatja, hogy sokan csak kerestek maguknak egy új vezérürüt.)

dupla vé 2010.04.29. 10:49:46

@lunanyuszi: de, röhögtem a fideszen, például mikor az egyetlen igéretüket is "megszegték" miszerint azonnali adócsökkentés lesz. most jönnek az érthetetlen nyilatkozatok, hogy idén nem lesz, meg hogy lesz csak nem érezhető, de kérdem én, gondolta bárki, hogy fognak tudni rögtön adót csökkenteni? négy éve ezt nyomják, most meg az ellenkezőjét. ez valóban pálfordulás kategória lehet, de ne mondjuk már hogy ez a cikk figyelemfelhívó a jobbik köpönyegforgatását illetően. a hangvételből és a közölt információk alapján inkább azt figyelhető meg, hogy tájékozatlan szerző szól a tájékozatlan tömeghez, ezzel valamiféle ellenérzést kelteni a boncolgatott párt iránt.
az én reakcióim nem hiszem hogy hiosztérikusak voltak, azt próbáltam árnyaltan közölni, hogy én egy olyan világot szeretnék amiben a jobbikos szidja a jobbikot, a fideszes a fideszt, az mszps az mszpét és így tovább. nem látom értelmét(mármint a pozitívat ami jó irányba fordítaná "ezt a kurva országot") annak, hogy ellenérdekeltségű, ellenpárti, elfogult, emberek próbálnak bemutatni egy adott pártot.

altem (törölt) 2010.04.29. 11:38:08

@lunanyuszi: Éppen ez a lényeg, hogy bárkinek a szövegéből ki lehet emelni olyan mondatot, ami önmagában félreérthető. Lehetett volna akár a Fideszéből is, de a média a Jobbik ellen van (nyilván az RTL-es, tv2-s kijelentések miatt), és próbálják a legrosszabbnak mutatni a Jobbikot. Viszont (és épp ez a lényeg) nincs változás, és ezt a jobbikosok nagyon is jól látják, ezért van "hisztérikus reakció". Mert mint Te is úgy próbálsz a cikk mellett érvelni, hogy nem voltál jelen fórumokon, és el sem mennél... Akkor, hogy gondolod, hogy bármi fogalmad is lehet a dolgokról, amíg nem nézed meg minden oldaláról, de nem is akarod?! Ez azért minősít Téged, és a véleményeid is. Nem igazán lehet széles látóköröd a Jobbikról. És nincs olyan vakhit a jobbikosok között, csupán nem szolgáltatott okot arra a Jobbik, hogy ellene legyünk. Még csak el sem kezdődött a parlamenti munka, ahol kiderül, hogy mégis milyenek lesznek. Úgyhogy változásról túl korai még beszélni.
Jah és 4000 fórum volt országszerte, falukban minimum 100 fő volt mindig, nagyobb városokban átlagban 1000. Úgyhogy elég sokan voltak fórumokon, és kitartunk a Jobbik mellett, amíg meg nem változik! Változás márpedig nem történt!

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.29. 11:38:42

@dupla vé: Azért jó a blog erre, mert megszólalást biztosít mindenkinek, ráadásul a közeg, akinek szól, az nem feltétlenül a teljesen tájékozatlan, megvezethető tömeg. (Jó, persze a Jobbik+bármilyen negatí szó most automatikusan vonz egy csomó mindenkit, aki aztán olvasás nélkül bekommenteli, hogy vesszenajobbik, vesszenacikkíró.)
De alapvetően azért elég válogatott társaság verődik össze az ilyen helyeken (ez most nem valami "érték", pusztán annyit jelent, hogy kiválogatódik az olvasóközönség), azok, akik eleve érdeklődnek, képesek és hajlandóak végigolvasni akár hosszabb írásokat is közéleti témákról. És bizony ők a kommenteket is el fogják olvasni, ott aztán lehet árnyalni a képet.
(A hisztérikus meg a vakhívő kifejezéseket meg nem is miattad mondtam.)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.29. 11:57:58

@altem: Attól, hogy észreveszed valakin, hogy nem következetes, még nem jelenti azt, hogy ellene vagy. Nem is kell.
Tisztában vagyok vele, hogy a Jobbik szavazói elég aktívak, sokan is vannak. Viszont ezen a választáson elég sokat markolt a párt, én kíváncsi vagyok, hogy kezeli ezt. (Most nehogy azzal gyere, hogy a Fidesz markolt sokat, azzal már tisztában vagyunk, hogy ők ezt hogy kezelik-leginkább sehogy a szavazóik felé, hatalmi arroganciával kifelé)
Teljesen igazad van abban, hogy érdemes megismerni mindent a lehető legtöbb oldalról, kifejezetten várom, hogy láthassak, olvashassak egy az egyben beszédeket, nyilatkozatokat (amit lehetett megtettem eddig is általában) parlamenti felszólalásokat a Jobbik politikusaitól, viszont a tájékozódásnak ez a foka elég lesz nekem. Egyik párt semmilyen fórumán sem vennék részt szívesen, jobb ez a világ kívülről, madártávlatból nekem.
A hisztérikus hülyecikkírózásnál sokkal hasznosabb a normális hangvétel. Valószínüleg ugyanannyi energia leírni valamit úgy, mint dühöngve, személyeskedve.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.29. 20:03:46

@phaidros: hát szabad ennyire felhúzni magad?

@altem: Azért felhívnám a figyelmed, hogy lunanyuszi volt az egyetlen (beleértve a nagyonmagyar hozzászólókat is), aki a Jobbik programjából idézett. Nem emlékezetbôl, hogy mintha azt mondta volna Kôbánya külsôi forgómorgófórumon, hanem a programból.

Hutyibetyár 2010.04.30. 11:20:59

@altem: A Jobbik közeli médiák sokkal dúrvábban és alpáribb módon csúsztatnak és manipulálnak és az átszellemült hívek gond nélkül kajálják be a sok féligazságból összeeszkábált prekoncepciót, amit az arcukba tolnak. Láttam egy ilyen szabolcsi fórumot az egyik helyi adón, hát azért komolyan mondom szánalmas volt. Szegény jóhiszemű honfitársaimat megint megtalálta egy ilyen hataloméhes kétzsníű banda, szerintem immáron talán a negyedigk, ötödik. És ők még mindig hiszik, hogy eljött a megváltó, aki majd rajtuk segít, nem általuk akar hatalomhoz jutni.
Tudod mi volt az érdekes? Elindultunk a cigányság és a munkanélküliség problémáján és megérkeztünk az Izrael vásárolgatja fel a földjeinket meg írtja a palesztínokat sztorihoz. Szerintem a szabolcsiak 98% még életében nem látott izraelit, max a sukorói meg a kémrepülő sztori miatt hallott róluk. De most már meg van nekik a követendő példa, amit a El Juszuf Kutzi vagy ki a bráner a kuructól, meg Hegedűs Loránt féle nyomoroncok a szájukba adnak. Most már akkor boldogan ünnepelik a Jobbikot, hisz az rájött a dolgok nyitjára és az ő szemüket is felnyitotta.
Szomorú dolog ez nagyon. Én nem mondom, hogy a cigány kérdést nem kell megoldani, vagy hogy szabad rablást kell engedni az országban! Meg hogy nincsenek felelőtlen izraeli befektetők, vagy megélhetési zsidó politikusok és üzletemberek. De hogy ezekből ilyen szánalmas és manipulatív módon csináljon párt programot pár macskajancsi, mint ez a novákelőd, vagy vona, vagy ez az idióta morvai krisztina, akinek a saját ikerlányai is félig magukfajták, hát ez gyomorforgató. Meg ahogy cipelik szegény Szögi Lajos lányát ezekre a fórumokra. Szégyenletes...

Iustizmord 2010.04.30. 13:27:29

én novák előd (muhaha) produkcióira leszek még kíváncsi, van abban a fazonban valami himmleri. és ne feledjük morvai krisztikét sem, szvsz az öreg torgyán doktor óta nem szórakoztunk ilyen jól, mint most fogunk.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása