Új Texas leszünk!

Konzervatorium I 2009.08.18. 09:40

Annak idején, mikor dúlt a gulyáskommunizmus, az olvasói levél fogalommá vált. Nyomtatott selyemzsinór volt ez: akiről rosszat írtak az „olvasók”, az tudta, hogy neki éppen hadat üzentek azok, kiké a törvény, a fegyver és a hatalom. Akinek ez a bizonyos régi, meghitt szokás hiányzik, az ma is megtalálja az erre szakosodott orgánumot.  Szerencsére ma nem ők a hatalom és a törvény, éppen ezért szégyenkezve merjük megemlíteni, hogy rólunk csupán a kuruc egyik olvasója írt levelet.

Ebből is látszik, hogy nem vagyunk olyan fontosak, Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni, Hadrian e.t.-nak meg csak online mondják meg, mit gondoljon.

Így lettünk mi szekértolók, zsidók, neokonok, fizetett propagandisták, Amerika-majmoló héberek, egyszerre liberális fideszesek, MDF-esek és kriptoeszdéeszesek - nem először, és valószínűleg nem is utoljára. Összefonódunk  nem csak a baloldali meg a jobboldali médiával, de veszélyes módon még saját magunkkal is. Arról nem is beszélve, hogy - mint mindig - George W. Bush és Ariel Saron gonosz terveit váltjuk valóra, és Orbán Viktor személyi döntéseit befolyásoljuk.

Az teljesen egyértelmű, hogy az írás szerzője nincs tisztában a velünk kapcsolatos dolgokkal és/vagy szándékosan ferdít, de Andrassew Ivántól sem vártunk el többet. Megértjük, a kuruc levelező forradalmára sem tudhat mindent egy blogról. Ám ahhoz képest, hogy milyen keveset tud, elég  sokat feltételez. Ha úgy nézzük, ez azért megtisztelő. Persze, valahol illene alapvető információknak utána néznie a támadottakról (pl. hogyan is írják helyesen Ablonczy Balázs nevét), de megértjük, manapság ez már nem lehet reális elvárás. Az pedig köztudott, hogy a Google is csak egy zsidó trükk. Szóval, oldalakon keresztül tudnánk sorolni, hol állít rólunk, a Nézőpontról, a Kommentárról, meg csak úgy általában ordas hülyeségeket "Vajk".
 
Azonban a cikk végi üzenetet (nem leszünk új Irak) testületileg nem értjük. Az új palesztinázást még úgy-ahogy tudjuk dekódolni, de ezt?! Hamis NBH-s jelentésekre hivatkozva megvádoljuk Magyarországot, hogy tömegpusztító fegyvereket rejtegetünk, és jól lerohanjuk saját magunkat? Vagy a magyar diktátor, Bajnai Gordon vegyi fegyverekkel gyilkolja a nálunk élő, jelentős számú kurd kisebbséget, baszk terroristákat képez ki, és ezt akarjuk megakadályozni?
 
Ahogy Shenpen kollégánk javasolta, mivel még mindig sokan nem értik, mostantól ezerszer le fogjuk írni, amit mi valójában akarunk: ÚJ TEXAS LESZÜNK!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr141316451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jan 2009.08.18. 10:12:44

Valljátok be, legyezgeti a hiúságotokat, hogy összeesküvés-elméleteket szőnek rólatok:)

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.08.18. 10:15:57

@jan: Na jó, lehet:)

Egyébként szeretettel küldeném kedves Vajknak és barátainak ezt: m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/fuck-you.jpg

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 10:30:33

A kisnyilaska úgy jellemezte magát mint "olvasó", noha ezzel is kicsit több önbizalomról tesz tanúbizonyságot, mint amennyiről kellene. Kisnyilaska ugyanis nem tanult meg olvasni/szöveget értelmezni. Írni pláne nem. Pedig ha valaki ekkora magyarkodásra/zsidózásra szánja el magát, illenék talán minimálisan gyakorolni e két készséget.

1) Kohn bácsi nevét még a viccben is rövid o-val írjuk. Ha már zsidózunk, tessék azt pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen.

2) Békés M. könyvét "Bush-mosdatónak" nevezni még a beszámoló után is epic fail. Ott ugyanis a második generációt és a Bush-érát elég rendesen támadja a szerző. Tehát a kisnyilaska nem is olvasta el, csak meglátta hogy "neokon" (amiről szintén nem tudja, micsoda), és ráugrott, mint gyöngytyúk a takonyra.

3) Peter Berger szvsz. már régóta nem tartja magát neokonnak, és mintha Bushért sem volna annyira oda. De arrafelé sokan távolodtak el Bushtól, a régi hívek is. Mindazonáltal a "neokonozás" is inkább szlogen, az egyetlen Wolfowitzot szokták felhozni példaként, aki leginkább Wholstetter-hívő, de ennek tudását persze nem várjuk el egy kisnyilastól.

4) A Kommentár nem egyenlő az amerikai Commentaryval. Sem tematikájában, sem alapjaiban nem ugyanaz. A honlapon ott van a bemutatkozás, legalább azt a néhány bekezdést illett volna elolvasni, még ha vért pisil a nyilas, akkor is.

5) Martonyi III/2-es, ok. Ezt a lelkes egyenességet akarom látni Putyin esetében is, amikor épp a seggét nyalják.

6) Ablonczynak nem lesz zsidósabb a neve, ha az y-ot levesszük róla. Ezt a projektet ejteni kéne, sehogy sem fog ez összejönni.

7) Lovas Pista olyan, mint Móricka: mindenről az jut eszébe.

8) a mai neonyilas lófütty nem hasonlít a korábbira. Posztmodern. Minden szart összeszednek, ami pillanatnyilag tetszik nekik, ill. azt, ami szembemegy azzal, ami nekik nem tetszik. A valóságfelfogás egy sajátos formája ez, másik valóságban léteznek. Valójában "dekonstruálják" a viszonyokat, minden mögött a babókat látva. Amikor Lovas "nem vettem át az átvilágítási jelentésemet" István (nocsak, nála ez miért nem merül fel, ha Martonyinál a múlt igen?) példának okáért Szabó Márkba gyalogolt bele, miközben a "neszesemmi-fogdmegjól" Obamának hozsannázott, mellette rögtön valami niggerezős cikk volt. És ez az eklektikus jelleg erőteljesebb is szokott lenni kurucéknál. Valójában az ő szellemi hatásuk nem Istóczynál, a klasszikus antiszemitizmusnál, vagy a nyilasoknál keresendő, hanem Foucault-nál. Oda meg nem is kell koherencia. Ha nem itthon lennének, hanem mondjuk Amerikában vagy Franciaországban, valamelyik nagy egyetemi tanszéken értekeznének a minden emberi közösségben lévő mérhetetlen elnyomásról, hatalomról.

9) Végezetül: ez a neokon ez egy jó szlogen, de fingjuk sincs arról, micsoda is lehet. Ha "zsidót" értenek alatta, tessék simán ezt mondani. Az állítólagos Bush-mosogató Békés Márton már évekkel ezelőtt megírta, hogy neokonzervativizmusról beszélni Magyarországon nonszensz:
www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=711&lap=0
És innen valójában senki sem veszi komolyan azt, hogy lehetséges volna. Viccnek azért jó.

Minimálisan a levélke vicces volt, közepesen agyzsibbasztó, az viszont külön eredmény, hogy ekkora tudatlanságról és valamiféle agyi rendellenességről lehet elmekórtani lapot kiállítani néhány bekezdésben. Még a zsidózás is hibás.
Kisnyilaska tanuljon meg elébb olvasni, utána - lassan, fokozatosan - értelmezni, és utána adja arra a fejét, hogy írni is fog. Ez még levélnek is gyönge. Del Medico Imre vagy Lovas Pista ennél lényegesen jobb.

Konzervatív 2009.08.18. 10:40:50

A Gabrilo a legnagyobb czionista,most is lebukott.Lófütty Istvánt meg nem értem,azért ő valamikor nem volt egy hülye gyerek,dehát a Vezér mindenkit meghülyít sajnos.

jan 2009.08.18. 10:49:49

@Gabrilo:
re 3) Wohlstetter (ha csak elütés, akkor bocs a kukacoskodásért)
re 6) a név végi ipszilon az ellen nem véd (Szomory, Faludy stb.)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.18. 10:50:43

@Konzervatív:
Én úgy tudtam, hogy Gabrilo náci. Most el kéne dönteni, hogy melyik, mert a kettő kizárja egymást. Rasszista cionista az van bőven, de náci cionista tuti nincs.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.18. 10:52:11

Komolytalanok vagytok.

Ez a poszt olyan, mint Picassoba belekötni, hogy egy ember nem is úgy néz ki ahogy lerajzolta. A kuruc művészet, és egy elvont képzeletbeli világot ábrázol, minden egyezés csupán a véletlen műve.

Konzervatív 2009.08.18. 10:58:53

@Őrnagy Őrnagy:
Én azt javaslom a cociológusoknak,hogy Gabrilo ismérvei alapján alkossák meg az ABSZOLÚT ELNYOMÓ fogalmát,ami ötvözi a náci és a cionista releváns tulajdonságait.
Lófütty Pistát meg tényleg nem értem,elvileg az a McGillen meg a UCLA-n tanult,itthon meg teljesen meghülyült.Ki érti ezt?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 10:59:19

@jan:

Elütés vót, természetesen.
A 6)-hoz: finom irónia. Kacsint-somoly.

@Őrnagy Őrnagy:

Nácionista.

Konzervatív 2009.08.18. 11:01:57

@Gabrilo:
Mi lesz így az atlancionizmus ügyével?:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 11:03:25

@Konzervatív:

Olyan, mint az Újmagyarország. Bennünk van.

Konzervatív 2009.08.18. 11:05:03

Bizonyítékom van.A Bush tényleg czionista,de Gabrilot nem látom mellette.Persze ami késik nem múlik.www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.18. 11:14:47

Különben a czionizmust szeretnie kéne a kurucoknak. Elmenne innen minden zsidó, ahogy Ariel Sharon kérte.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 11:15:00

@Konzervatív:

De ha eszünk jó rostos ételeket, majd kijön az.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 11:15:36

@Őrnagy Őrnagy:

Igen, Eichmann ebben konzekvensebb volt :)))

Konzervatív 2009.08.18. 11:18:59

Ha ezt így folytatják tovább,hívom Bächer Ivánt,mert már régen rettegtünk egy jót!NO PASARAN!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 11:21:36

@Konzervatív:

Még egy "no pasaran" és száműzöm a TárForr-ra vagy a Rednewsra.

Konzervatív 2009.08.18. 11:23:49

Gabrilo,maga nem elég tájékozott,most már olyan is van,hogy Antikapitalista Blokk,oda kérem a száműzetést!

békepap 2009.08.18. 12:07:56

@TaTa86.: jó meglátás!

egyébként nem vagyok képben, miért pont új texas akartok lenni?

Bell & Sebastian 2009.08.18. 13:01:50

Vajk tollából, szöveghűen:
(asszem ketten van és ez a jobbik énje)

"Kedves Malac!
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy öngól-e a magát liberálisnak valló pártnak egy mexikói ketrecharcost pusztán kinézete alapján beskatulyázni, lehet rajta pörögni.. Érdekesebb inkább, a franchise-fasizmus magyarországi leányvállalatai, akik mindig akkor dugják ki az orrukat amikor kezd szorulni a baloldal nyaka körül a hurok, na akkor bújnak elő a Bácsfi Diánák, Szabó Albertek és hozzájuk hasonló fantomok akikről aztán mindig kiderül, hogy anyuka izraelben él, apuka NBH-s tiszt, vagy éppen utolsó munkásőrparancsnok.

Be kell látni hogy nagyon nehéz valami olyasmi ellen küzdeni ami nem létezik, éppen ezért a ballibeknek elemi érdeke felépíteni, megerősíteni valamit ami ugyan nem náci, de rá lehet húzni. Jobbikról se nagyon tudna a nagypublikum, ha nem minden másnap sipítoznának a gárdáról a mokkában.
(Legutoljára Dósa István exgárdaparancsnok szolgáltatta azt a bizonyos falat kenyeret, a holokausztagadással sikerült 2 hétre témát adnia kedvenc Ildinknek.)

Az újdonság, hogy a szadesz leszállt a fellegekből és egyenrangú partnerré emelte a jobbikot (vagy süllyesztette magát), és most már lételemei egymásnak, mindkét törtpepárt a másik ellen tud a leghatékonyabban mozgósítani.

Aztán emlékszik-e még valaki arra, mit kapott a fidesz, amiért a miép bekerült a parlamentbe? De a jövő már elkezdődött, Ildikónk tv-ben kéri számon a fideszt hány önkormányzatban működik együtt a jobbikkal, sorra jelennek meg a cikkek a világsajtóban nyilasveszéjről(legutóbb pl a Die Zeit), összemosva populista fidesszel..
Úgyhogy óvatosan a jobbikkal, mert mára úgynéz ki csak ők menthetik meg a baloldalt."

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 13:27:15

@békepap: Mert sok olajjal a seggünk alatt, benzinzabáló pickup-pal szaladgálni széles utakon, country zenét hallgatva, kígyóbőr csizmában vagány.

rosta 2009.08.18. 13:33:24

Nyilván uborkaszezon van, ezért volt szükség egy kurucos olvasói levél megtárgyalására. Másrészt még lehet szavazni erre a goldenglobra, így még egy utolsó lehetőséget vélek felfedezni az olvasói levél csócsálásával, más nem jut az eszembe.

Ami a levél tartalmát illeti nyilván jobbikos hozzáállású. A meglátását részben osztani tudom, mégpedig abban, hogy a feltett média linkek között nem található keresztyén jellegű link. Én mint református szívesen látnám ott például a katolikusok Igenjét, és protestáns oldalról is jó lenne, ha fent lenne valamelyik történelmi egyház valamelyik oldala.

Amikor a szimpla jobbikos olvasó benéz ide, csupán azt látja, hogy néhány zsidósággal összeköthető link van fent, de a keresztyénséggel kapcsolatban egy sincs. Élből zsidózza a konzervatóriumot. Simán ki lehetne fogni a szelet a vitorlájából, ha keresztyén oldalak is fent lennének.

És most nem kellene azzal jönni, hogy így is úgy is zsidózna. Arról van szó, hogy az európai hagyomány, a keresztyén hagyomány egy magyar konzervatív oldal linkjei között nincs képviselve.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.08.18. 13:48:07

@rosta: A Goldenblog már tegnap lezárult, úgyhogy ez mellé.

A többi is, ugyanis perpillanat semmilyen médialink nincs kint oldalt, és az utóbbi hónapokban írt cikkekből szemezgetek neked egy kicsit, jó?

konzervatorium.hu/cikkeink/filozofia/203-a-fejldes-receptje-xvi-benedek-szerint-szeretet-az-igazsagban

konzervatorium.hu/cikkeink/koezeletpolitika/207-hazassag-vagy-amit-akartok

konzervatorium.hu/cikkeink/filozofia/183-xvi-benedek-konzervativ

konzervatorium.hu/cikkeink/4-kulturaeletmod-/181-amen-xii-piusz-es-a-nacik

konzervatorium.hu/cikkeink/1-filozofia/167-miert-nem-volt-jezus-baloldali

Egyébként pedig a partnereink között 1 db zsidó orgánum (Szombat), és 1 db katolikus orgánum (IGEN) szerepel (igen, az IGEN a parnerünk). Keresztyén valóban nincs, de nem hinném, hogy egy átlag jobbikosnak bármit is számítana, ha a Protestáns Szemlét reklámoznánk.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 14:01:57

@rosta: Ahogy H. már mondta, az Igen olyannyira partner, hogy közös szerzőnk is van. Nomeg protestáns szerzőnk is van. Ettől függetlenül a főprotestáns Ablonczyt simán lezsidózzák a kurucon. Tehát lol.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.18. 14:14:03

@Hadrian VII.:

A Kommentár tekinthető akár protestáncs összeesküvésnek is :)))) Higgyenek nekem :)))

rosta 2009.08.18. 14:30:51

Én is olvasgatom a konzervatóriumot, az általatok beírtakat ismerem, nem ezekről beszélek.

Ha az ember rámegy a konzarvatóriumnak mondjuk erre az oldalára tisztán felületes megfigyelőként, akkor lát két zsidósághoz köthető linket, egy libertárius linket, egy jobbikos linket, de keresztyén linket egyet sem. Tehát ami látszik az első pillantásra, abból simán kimarad a történelmi keresztyén hagyomány:

konzervatorium.hu/rolunk

Erre fogja magát a jobbikos olvasó és kanyarít ebből egy olvasói levelet.

Erre mondom azt, hogy számomra érthetetlen, miért nincs ott például az Igen linkje, hogy csak mondjuk a katolikusokat írjam, nehogy azt mondja valaki, hogy hazabeszélek.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.08.18. 14:38:38

@rosta: 1. azé' mer nem frissítettük azt az oldalt. Mert lusták vagyunk.
2. Azt a "rólunk" oldalt kábé senki nem olvassa.

Mindennek rohadtul kevés köze van ahhoz, ha valaki antiszemita, mocskolódó, rágalmazó, a Jobbik seggét nyaló firkálmányokat ír. Ha pedig valaki "felületes megfigyelőként" azért ír ilyet, mert nem lát ott keresztyén oldal linkjét, akkor annak csak ahhoz van köze, hogy az illető egy széljobbos, antiszemita pöcs, nem pedig ahhoz, hogy milyen a vallása.

rosta 2009.08.18. 15:11:21

@Hadrian VII.: Jóember, tessék megköszönni szépen, hogy voltam szíves tájékoztatni az olvasói véleményemről a t. haljakendet, nem pedig felturbózott idegrángásokat közreadni akkor, amikor teljesen érthetetlen okból kuruc infót tetszenek idézni. Amikor a hálózatok korában élünk valóban nem mindegy, hogy a Rólunk arról szól-e, hogy egy kéznyújtásnyira van-e a lap az Igentől és más keresztyén fórumoktól, vagy sem.

Fordítva működik a dolog, mind a Szombat, mind az Igen linkjei között ott van a Konzervatorium, de a konzervatoriumnál hiányzik az Igen. Szóval várom a köszönöm szépent nem pedig a hőbörgést!

Ami meg a jobbos beírót illeti, normális jobbos orgánum mikor idéz kuruc infót, teszem még hozzá teljes értetlenséggel? Soha. Nem hőbörögni kell, hanem a kurucot ignorálni.

Gandalf Garaboncias 2009.08.18. 15:19:15

Ó, ez egy kitűnő apropó arra, hogy frissítsétek az oldalt, és az Igen is kikerüljön! ;0) A lustaság fél egészség, de uborkaszezonban ráér az ember!

Új Texasnak lenni azért kell, mert a régi Texas már foglalt. :0P

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.18. 17:48:53

@Gabrilo: a számból vette ki a szót, épp írni akartam, hogy náczionista. (Igaz, én cz-vel, így patinásabb, tehát ókonzervatív szemszögből pontosabb.)

Kopi3.14 2009.08.18. 18:00:16

Valaki felvilágosítana buta tudatlant? mit keres a madaras gyülekezet hirdetése, asőt, EP hirdetése a konzerven? másrészt ez a no pasaran mit jelent ténylegesen és a netes mikrovilág saját nyelvezetében?

Bell & Sebastian 2009.08.18. 22:43:04

@Kopi3.14:

Nem törnek át!
(a spanyol polgárháború "oroszpénzen" oldalának jelszava)

Hellscream 2009.08.18. 23:24:39

Na, pont ezért vagyok még olvasótok (és remélem maradok is).

Bell & Sebastian 2009.08.19. 00:03:49

@rosta:

Próbálgatom sorba rakni e szavakat:
Kereszténység (Szűz Mária), Haza (Szent Korona), Hagyománytisztelet, Demokrácia, Család...

Rádöbbentett arra, hogy korántsem biztos az, hogy egyező sorrendben jeles szerzőink egyikével-másikával.

Ebből következik:
- a Fidesz néppárt
- a jobboldal is tagolt (mert néppárt)
- nem mind arany, ami itt olvasható
- a KDNP nem itt lakik

___________________________ (törölt) 2009.08.19. 13:37:55

@Kopi3.14: nem vágom pontosan, hogy miről van szó, de a hirdetéseket a blog.hu (értsd: az Index) teszi ki ide, és nem vennék rá mérget, de énszerintem kulcsszavak alapján automatikusan, mint a Google, tehát van egy olyan szopás, hogy írsz egy cikket a maszop ellen és a kulcsszavak alapján bekerül alá egy maszop-reklám, mondjuk.

Kopi3.14 2009.08.19. 14:10:03

@Shenpen: Ez az madaras EP-plakát hirdetés ,vagy annak újrafelhasználása az oldalon. idézek belőle: "Ki lesz a harmadik erő? Bejutnak-e a kékek vagy a csíkosok?"

rosta 2009.08.19. 15:45:38

@Bell & Sebastian: Nem hiszem, hogy a katolikusaink a keresztyénségre ne a Jézusban való hitet jelölnék meg, a hazában meg azt a koronások, ahol két, három igaz magyar összehajol.

Amúgy meg már kint is van az Igen, már csak egy jó protestáns oldal kellene. Szóval mindent lehet, csak akarni kell...!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.08.19. 22:12:54

@Pisti, az aragorn: @rosta: pár héttel ezelőttig végig kinn volt az Igen linkje, az épp aktuális szám címlapjával. A Kommentáré is. Akárhányszor vki benézett a blogra, kiszúrta a szemét.

rosta 2009.08.20. 12:59:15

@SzilvayG (dszg): Bocs, hogy újra feltétettem. Legközelebb nem fordul elő...

Gandalf Garaboncias 2009.08.20. 13:52:03

@rosta:
Jó protestáns oldallal bizony mostohán állunk sajna, de a Parokia.hu mostanság egész összeszedett. :) De ahhoz, hogy ilyesmi kikerüljön bannerként, ahhoz partnerség is kell.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.08.25. 10:57:27

@Gabrilo: hiszünk! ;)

azért a nyugalom és az analógia kedvéért tegyük hozzá, hogy az ilyen igen jól titkolt protestáns összeesküvésekből is inkább a protestánsoknak szokott később baja lenni...

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.08.25. 11:01:56

@Konzervatív: még csak 96 hozzászólásod van, mégis nemes egyszerűséggel Konzervatívnak nevezed magad, ahelyett hogy illő módon vennéd fel e sokra hivatott nevet és első nap 120 szép terjedelmes bejegyzéssel nyitnál 4 formátumos saját blogban? (Bocs, ez villáminterjú volt.) 1 szó mint 100: hová tűnt a szerénység?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.11.12. 23:50:10

amúgy persze sokkal jobb lenne ausztriának lennünk, vagy akár dél-németországnak, sőt, észak-olaszországnak, mint texasnak.

engem közép-európa, hatalmas kultúrájával, tradícióinak finomságával, életvitelének szépségével személy szerint ezerszer jobban vonz, mint a temérdek olaj a semmi közepén meg a ranchek garmada...

___________________________ (törölt) 2009.11.13. 00:15:29

@Regno delle Due Sicilie: felhívnám a figyelmét az iróniaméter címkére... hadd ne kelljen már egy viccet magyarázni.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása