Kőszeg Ferenc történetei (Kőszeg Ferenc: K. történetei)

Konzervatorium I 2009.07.21. 07:03

koszegkA könyv azért olyan egyedi és izgalmas, mert egyedülállóan őszinte képet nyújt a Kádár-rendszerről, sőt a rendszerváltás utáni időkkel is ilyen szellemben foglalkozik. Rövid történetekbe csomagol fontos témákat, így ezek önállóan, önmagukban is olvashatóak és értelmezhetőek, s nyugodtan ki is lehet ragadni őket a könyvből vagy Kőszeg történetfolyamából. A kis történetek nem egy teológiai vagy filozófiai fogalmat vizsgálnak meg, nem „Az Egy Igazságot" szolgálják sok aspektusból, akár ezer darabban is, hanem írója életének fontos, a köz érdeklődésére is igényt tartó részleteibe engednek bepillantást.
 

Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.
 


Kapcsolódó írások:

A besúgói jelentés hermeneutikája (Rainer M. János: Jelentések hálójában – Antall József és az állambiztonság emberei 1957-1989)

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr201257564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horthy, a kormányzó; dokumentumfilm 2009.07.25. 11:20:57

Horthy, a kormányzó. Majdnem tökéletes ez a doku. Az észrevételeimet majd a végén. A összes rész belinkelve a tovább gomb után.                        &...

Trackback: A fiatalok is visszasírják Kádárt 2009.07.22. 09:13:26

Az Ifjúság2008 nevű kutatási program keretein belül többek között azt vizsgálták, hogy miként viszonyul a 15 és 29 év közötti magyar fiatalság a Kádár-korszakhoz. Az eredmény megdöbbentő és kiábrándító: 49%-uk szerint "Kádár idején jobb volt&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.07.22. 00:53:19

úgy látom el vagyunk ájulva az úrtól.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.07.22. 09:16:29

persze, részletekben, tudod, mancs.
és nincs elájulva a bácsitól, pláne a múltjától.

most én jövök: valakiknek itt a tanára volt netán? :)

békepap 2009.07.22. 21:45:53

nem kell elájulni, meg nem kell jó _politikusnak_ tartani, de a mancsos sztorikon (amikből a könyv kerekedett) keresztül úgy vélem, hogy egy olyan ember, akit az igazság jobban érdekel, mint a szekértáborok pillanatnyi állása.

ha mindenki legalább ennyire gerinces lenne (lett volna) a szadeszben, meg más pártokban is, meg pártokon kívül is, meg én is - és tisztelet a még gerincesebbeknek -, akkor nem itt tartana kis hazánk.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása