Csurka VS Jobbik

Hadrian VII. I 2009.05.23. 13:11

Bár alapelvem, hogy egy komolysági szint alatt nem pazarlom az időmet hülyeségekre, de bizonyos helyzetekben muszáj vagyok kivételt tenni. Ilyen, amikor Csurka István Szűrüs Mátyással (!), volt moszkvai nagykövettel és a III. Magyar Köztársaság ideiglenes (és első) köztársasági elnökével tart lakossági fórumot. Csurka megmagyarázta többek között, hogy miért nem indul pártja - egy volt, nem kevésbé komcsi brazíliai nagykövet vezetésével - az EP-választáson, és hogy miért nem szabad a Jobbikra szavazni.

Ha azt hisszük, hogy Szűrös Mátyás (és Csurka István) politikai elképzelései az elmúlt több, mint fél évszázad során rengeteget változtak, és most mindketten eljutottak oda, hogy útjuk keresztezi egymást, alapvetően tévedünk. Noha Csurkát mindenféle szélsőjobboldalinak szokás nevezni, de mégiscsak két népi baloldali figuráról van szó, akik jól érzik magukat mindenféle poshadt kollektivista rendszerben, és hát nem véletlen, hogy 1989 előtt sem ment olyan rosszul a soruk. Ezek igazi bölények, a huszadik század derekának-második felének tipikus magyar figurái. Nyilván normális esetben elvárható volna egy volt köztársasági elnöktől (még akkor is, ha csak féig-meddig volt az), hogy ne mutatkozzon olyan alakokkal, akik a Köztársaság függetlenségét ("zsidó gyarmat") és jogállamiságát ("diktatúra") megkérdőjelezik - legalábbis ebben az esetben igencsak kérdéses, hogy mit is gondol Szűrös a saját szerepéről...

Az ilyen, egyeseknek tényleg váratlannak tűnő összeborulások csak újra és újra megerősítik azt az elgondolást, mely szerint a még máig továbbélő népi-urbánus ellentét nem a jobboldal és a baloldal konfliktusa, hanem a baloldal belügye. Ahogy szerzőnk írta a rendszerváltozásról:

"Voltaképpen a rendszerváltozás éveiben egymásnak feszülő két politikai erő is a röviden csak népinek és urbánusnak nevezett, két egymással szemben álló baloldali értelmiségi kultúrából nőtt ki."

Hogy a népiek milyen jól megértették magukat a különféle színű radikalizmusokkal és diktatorikus törekvésekkel, cseppet sem meglepő. Csurka és Szűrös randevúja ennek az egésznek csak egy kései, de annál jelentéktelenebb csúcspontja.

De nézzük, a lakossági fórumon mi is hangzott el!

Hiába szedett össze több mint húszezer ajánlócédulát, mégsem indul az európai parlamenti választásokon a Magyar Igazság és Élet Pártja, ugyanis szolidaritást vállal az Európai Parlamentben hátrányos megkülönböztetésben részesült Jean-Marie Le Pennel - jelentette be a ma esti vásárhelyi lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón Csurka István pártelnök.

Nyilván ez a szöveg elég átlátszó, és sejthető, hogy a húszezer cetlinek a MIÉP a közelébe nem jutott. De a kiváló drámaíró nem hazudtolta meg magát: a bajtársiasság tényleg gyönyörű indok, és hogy a Trianonért 24/7 síró szubkultúra kiöregedett hőse éppen a francia elvtársakkal vállal szolidaritást, remek csavar.

Bármennyire is gusztustalan dolgokat írt le Csurka, de egy összehasonlításban, a Jobbikkal való összehasonlításban azért mégiscsak az jön ki, hogy alapvetően másról van szó. Akik Csurka fénykorában, amikor egy időben még az MDF megszerzésére is volt esélye, bakancsoztak és fasisztáztak, még távolabb álltak a valóságtól, mint a Jobbik esetében. Csurka valóban a kispolgári radikalizmust és a népiek antiszemitizmusát jelenítette meg - de ez legalább egy kulturálisan beágyazott és valamiféle műveltséggel rendelkező közeg volt, nem pedig "katonásan felnyírt hajú külvárosi tahók" gyülekezete. Csurka István Vona Gáborhoz képest egy úriember, ezt kár lenne tagadni.

Arról nem is beszélve, hogy noha már akkor is mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy az Antall-Lezsák ellentét egy újabb állomásáról, tehát egy egyszerű pártbelharcról van szó: a média mégis úgy felfújta Csurka figuráját, mintha ő önálló, autonóm cselekvője lenne a politikának. Dr. Forrai István, Antall politikai titkára mondta a Konzervatóriumon megjelent interjúban a következőket:

"A másik ügyet az 1992. augusztusi Csurka-dolgozat megjelenése és a mögötte meghúzódó MDF-en belüli erők hatalom átvételi kísérlete jelentette. Ebben Csurka István inkább előretolt bástya volt Antall József párton belüli ellenfeleinek kezében, s lényegében az volt a cél, hogy a pártot kivigyék a kormányfő mögül."

Hogy a politikai machinációk, melyeknek maga is részese volt, mennyire ártottak meg neki és mentek az agyára, nem tudni, mindenesetre a Jobbik szerepét Csurka a szokásos széljobbos összeesküvés-elmélet és a belpolitikai pártérdek-logika kombinációjával írja le:

Kijelentette: aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete. A Miép úgy látja, hogy most, de különösen a 2010-es magyarországi választásokon fog eldőlni, hogy folytatódik-e az idegen megszállás, mely nem engedi munkához, jövedelemhez jutni a magyarokat, s mely megfojtja a magyar gazdaságot és a kultúrát, vagy ismét teret nyert magának a magyarság. Az nem igaz, hogy csak a két nagy párt között lehet választani.

Nyilván savanyú a szőlő Csurkának, amiért a Jobbik szárnyal, az ő pártja pedig a padlón van, az irodalmi túlzásokra pedig amúgy is hajlamos. De azt ne felejtsük el, hogy a jobbikos fiúkat Csurka eléggé közelről ismeri: hiszen azok szinte mind a MIÉP ifjúsági tagozatában kezdték meg nem túl dicső pályafutásukat. Hogy a kopogtatócédula-bizniszben a nagy pártok rendre kisegítik az ellenfelet gyengítő kispártokat, nyílt titok, és valószínűsíthető, hogy balliberális támogatást nem csak a Jobbik kapott korábban, hanem a MIÉP is. (Ahogy a Munkáspárt és a Fidesz emlékezetes "közeledése" sem a véletlen műve.) A MIÉP azonban most útjában lehet azoknak, akik a Jobbik erősödését kívánják. Nemrég történt egy érdekes, és szinte semmi figyelmet nem kapott eset: Csurka autóját feltörték, és iratokat, valamint kopogtatócédulákat is elvittek. Hogy a politikai szélsőségek és a politikai alvilág háza táján mi is történik pontosan, csak tippelgetni lehet. Csurka mindenesetre tovább szövi a sztorit, és természetesen egyes egyedül ő és pártja a Magyarság Sorsának Letéteményese:

Csurka biztosnak tartja, hogy a Fidesz kerül kormányra jövőre a választások után, de szerinte nem mindegy, hogy az ellenzéke a Baloldali Blokkba tömörülő nemzetietlen MDF, SZDSZ és MSZP vagy a radikálisnak bemutatott Jobbik lesz-e, vagy a népi nemzeti értékekben gondolkozó erők kerülnek ellenzéki szerepbe.

A sajtótájékoztatón részt vevő, a nemzeti baloldalt képviselő Szűrös Mátyás szerint mozgalmukban és a Miépben a népi, nemzeti elkötelezettség a közös, míg a Jobbik csak a trójai faló szerepét játssza.

Nyilván Csurka sokkal többet tud a szélsőjobb ügyeiről, mint mi; én készséggel hajlandó vagyok neki elhinni, hogy a Jobbik az, aminek ő leírja. De amikor a exkomcsi Szűrös Mátyás mellett jelenti be, hogy a szintén exkomcsi Sütő Gábor vezetésével mégsem indul a MIÉP az EP-választásokon, azért még egy fél mondat nekem hiányzik: hogy ő mindezt onnan gondolja, mert vele és a MIÉP-pel is így történt korábban...


Kapcsolódó írások:

SOS Racisme, vagy amit akartok

Gyűlölethadjárat vagy valami más?

"Valódi rendszerváltás" a szélsőjobboldalon - avagy a Jobbik a politikában


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr471138945

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.05.24. 14:32:18

Ki legyen a harmadik erő? Mottó: Imádom a negatív kampányt, mert vagy valami disznóságot tudok meg belőle, vagy visszájára sülve a mocskolódók fejére hull vissza... (sün!malac, 2009. május 22.) Horn Gábor a Napkeltében 2009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.05.23. 13:29:40

Ha- ha- ha!!
Anno 2000- ben ez a két úriember, egymás után járult az Úr asztalához, hogy az Úr- vacsora szentségében részesüljön. Voltunk rá tanúk vagy 18 000- en. Akkor meg mit kell csodálkozni??::))

osborne 2009.05.23. 13:33:47

nem maradhatott ki a buliból az Államférfi sem:

Egyik utolsó intézkedéseként Gyurcsány Ferenc kormányfő elrendelte, hogy kapjon 25 millió forint támogatást egy alapítvány, amelynek Csurka István az elnöke. A szervezet pártalapítványként jogosult állami támogatásra, bár a bíróság szerint jogerősen még nincs is nyilvántartásba véve. Az alapítványt az egykori MIÉP-Jobbik választási szövetség nevében hozták létre ugyan, Vona Gábor, a párt elnöke azonban nem tud ilyen alapítványról.

www.origo.hu/itthon/20090410-allami-tamogatas-a-magyar-igazsagert-a-jobb-magyarorszagert-alapitvanynak.html

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.05.23. 14:03:31

ez most komoly, hogy az első mondatban azt írod "muszáj vagyok"?

csakegykerdes 2009.05.23. 14:35:15

@osborne: A teljes Orszaggyules altal elfogadott torveny kotelezte a kormanyt arra, hogy a partalapitvanyokat tamogassa, es forintra annyival kellett tamogatnia a MIEP-es alapitvanyt, mint amennyi a kormanyrendeletben volt. Az alapitvany mogott valoban nem allnak jelenlegi JOBBIK vezetok.

Keer 2009.05.23. 16:40:13

Egy jó kis videobejátszás az ubungaiakról (JOBBIK-osok):

www.youtube.com/watch?v=lBGGB1wCd5A

serwer 2009.05.23. 18:09:12

Véleményem:
El kell engedni ezeket a levitézlett, valamikori ( talán semmikori ) embereket, pártokat a média bűvköréből.
Média alatt értem a tv-t, rádiót és az internetes újságírást.
Lehet még rugdalni őket, de már rég nem érzik, mert döglöttek.
Ez persze vonatkozik a most még az országgyűlésben lévő pártokra is, úgymint mdf és az szdsz.
Ők is sokkal nagyobb felületet kapnak, mint amennyi járna nekik, miért ?
Talán jó őket szadizni? Igen !
Mi meg élvezzük.
Pedig csak a mai médiamogulokkal kellene jóban lenniük ( Gyárfás, busafejű Széles és a tökömtudjahogyhívják Hírtv-t irányító fidesztalpnyaló )

Engedjétek el őket, kezdjétek ti !
Nem írok többet, mert a hosszú komment a blogok halála :D

A KÉRDEZŐBIZTOS 2009.05.23. 19:26:52


és ennek a cikknek most mi volt az értelme egy kis szalonnácizáson kívül?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.05.23. 20:55:04

"Az ilyen, egyeseknek tényleg váratlannak tűnő összeborulások csak újra és újra megerősítik azt az elgondolást, mely szerint a még máig továbbélő népi-urbánus ellentét nem a jobboldal és a baloldal konfliktusa, hanem a baloldal belügye."

Ez egy nagyon bátor kijelentés ám, amit többel kéne támogatni, mint egy beidézett cikk passzusával. "Se nem jobb, se nem bal; keresztény és magyar" - hangzott a MIÉP jelmondata, és hogy ők így látták, az nem véletlen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.24. 06:00:11

Kedves @elGabor:

no, hál' Istennek, hogy valakinek feltűnt végre ez a csodálatos kijelentés:-) Megjelenése óta többször is rá-réztem a posztra; vártam, hogy mikor esik már le valakinek a húszfilléres és mikor teszi már (valaki) szóvá:-)

Ha létezne az újságírásban (vagy bővítsük a kört: a közbeszédben) "Csúsztatás"-díj, akkor a posztíró nagyon-nagyon komoly esélyekkel indulhatna érte:-(

ü
bbjnick

Dr Minimum 2009.05.24. 12:24:41

"Nyilván Csurka sokkal többet tud a szélsőjobb ügyeiről, mint mi; én készséggel hajlandó vagyok neki elhinni, hogy a Jobbik az, aminek ő leírja." XD Ezen beszartam.
"Csurka István Vona Gáborhoz képest egy úriember, ezt kár lenne tagadni." Ééééés ennyi. Ez tény, XD

Komoly ember lehet ez a cikkíró...

ősbölény 2009.05.24. 12:39:21

Kedves Szentatyám!
Azt, hogy ki náci és ki nem, elég könnyű eldönteni, ha összevetjük a mai politikusok megnyilatkozásait a náci alapszövegekkel. Ezek alapján nem is kétséges, hogy Vona és Csurka egyaránt náci. Hogy melyikük a veszélyesebb, az pedig attól függ, hogy melyikük tudja jobban mozgósítani a náci ideológia követőit. és mennyire tudja tágítani ezek körét. A 90-es években, amikor Csurka tudott tízezreket az utcára vinni, elég veszedelmesnek látszott.
Hogy Csurka baloldali lenne, az egy kicsit nagyobb utánagondolást igényelne, mint amit Szentséged ennek szentelt. Tény, hogy az antiszemitizmus nem választóvonal, létezik az a baloldalon is, a 30-as évek népi irodalmának "balszárnyában, Darvas és Veres publicisztikájában is volt majdnem annyi belőle, mint a "nyilas szárny" képviselőiben (Sértő, Sinka, Féja). És az is igaz, hogy a kollektivizmus kapcsolta őket össze, közös ellenségükkel, az individualista liberalizmussal szemben. A különbség a bal- és jobboldali kollektivizmus között klényegében abban rejlik, hogy ki melyik kollektívumot jelöli ki a maga vonatkozási pontjának: a baloldaliak az osztályt (a népiesek a paraszti-, a szocdemek és kommunisták a munkásosztály), a jobboldaliak a nemzetet. Ígfy pl. találkoznak az antiklerikalizmusban is, a balosok mint az osztályelnyomás, a nácik mint a nemzeti hagyomány elpusztítóját gyűlölik a kereszténységben. (Vicces anomália volt a buzgó katolikus Szálasi egy gyepüző és rovásírásozó pogány szellemiségű mozgalom élén.)
Namármost: Ceausescu kommunizmusa nacionalista volt, a magyar újnácik rovásírásoznak és körmenetre járnak. Merthogy ez már nem az eredeti ideológia. Hanem populizmus: annak egy radikális változata. Populista: azaz koherencia nélkül gyűjt össze minden nézetet, amely népszerű, amely elég primitív ahhoz, hogy sikeresnek látszhassék a kulturálatlan és/vagy sikertelen választópolgárok szemében.
No ezért találkozik Szűrös és Csurka egy mozgalomban, nem azért, mintha Csurka baloldali lenne. Az volt még a kettes kolbász idején, de akkor az volt az egyetlen posszibilis populizmus. A Kádár populizmusa.

pistii 2009.05.24. 12:45:49

Azért az ATV tulajdonosa, meg a 2 retek, mocskot árasztó giccsadó a TV2, RTL is megérne egy misét.

2009.05.24. 12:52:39

A mai magyar helyzet:
Százszor egy Csurka mintsem egy Orbán vagy egy Gyurcsány.
Ezerszer egy Vona, mintsem egy Csurka.

YODA A KVSC-s 2009.05.24. 13:03:28

@Keer: a jo edes anyadnak vigyel egy kis hideg asvanyvizetvizet,belefaradt a török kamionsoförök leapolasara a 4es szelen.

nina2000 2009.05.24. 13:19:53

Vasárnapi bla...bla...bla....mintha bármit is számítana Csurka és Szűrös ......és ehez jön, pár okoskodó hétvégi politológus kommentje, antiszemitizmusról és nácikról ......ne feledjük el az itthoni politikai elitnek, mindíg mindenhol összeér a "fasza" :)))
...ja és legyen otthon KORRUPTIVITY, akkor ti si lehettek Szűrösök meg Csurkák :))))

Jenecsek Miklós 2009.05.24. 13:21:32

Hadrian VII viszont igazi úriember. Tudja, hogy kell bánni egy nőimitátorral...

nina2000 2009.05.24. 13:26:01

@Jenecsek Miklós:

......neeem az Dinsdale Pirahna :)))

KiNG 2009.05.24. 13:35:20

Csurka sohsem volt igazán veszélyekkel teli, népi-nemzeti antiszemitizmusával, vallásos "pártbaráti körével". A társadalom többségében tudatosult, hogy pártja egy quasi olyan "ledobó", amely csupán egy szűk réteg szimpátiáját nyeri el, kicsit gonoszabbul mondva: "szívja fel"/"köti le"; a MIÉP a "bolondok pártja", ahogy a ki nem tüntetett elsőminiszterünk mondotta volt.

De a Vona és a Jobbik attitűdje más; a párt sokkal emberközelibb, gyomorban emészthetőbb, naprakészebb ötletekkel, fiatalosabb arcokkal rendelkezik, jobb a propagandája, és világválságban potens, le tudja magát nyomni eddig idegen szájakon. Talán kellő is, hogy meghatározó politikai szerephez jusson, a kérdés csupán oda szegeztetik, hogy lesz -e olyan bölcs a Jobbik vezetése, hogy egy jelentős politikai befolyás esetén hosszú távra tervezvén "puhul" (hiszen még puhábban is jobban preferált lesz, mint a baloldal vagy a többi kisebb párt, azaz a "nemfidesz"), vagy a túlélt istenadta nép a válság és az általános elégedetlenség után ismét használja -e a politikai váltógazdaság eszközét.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.24. 13:49:12

"Csurka István Vona Gáborhoz képest egy úriember, ezt kár lenne tagadni."
"katonásan felnyírt hajú külvárosi tahók"

Mi lenne ha ezeket a megjegyzéseket, és ezt a stílust meghagynánk gusztospetikének és pártjának...?
Mert a tököm tele van

Heyd Richard 2009.05.24. 13:53:29

A Csurka akkor intézte el a jobboldalt, amikor bejelentette hogy a jelöltjei visszalépnek a Fidesz javára a második fordulóban.
Akkoriban a legsúlyosabb szitokszó a "MIÉP" volt, és az egyetlen esély amivel a baloldal operálhatott, az a semleges szavazók fasiszta-veszéllyel való riogatása volt.
A szóban forgó Csurka bejelentés azt üzente: Fidesz= MIÉP.
A következményeket ismerjük.
Ezek után Pista bácsi jobban tenné, ha nem ügynöközne.

Azor 2009.05.24. 13:54:34

@A KÉRDEZŐBIZTOS:
hát az a lényege, hogy bár a jobboldali független bloggerek nem szeretnének a jobbikkal foglalkozni, de megint fognak, és emgint és megint és megint.
gondolom a Konzervnek nem lenne túl nagy a látogatottsága, ha nem nyomnák ki az index címlapra :/

is 2009.05.24. 14:02:13

@poszt: Csurka autóját feltörték. hát nem épp benne volt 15 millió magyar összes kopogtatócédulája? Hadrian, az egész posztot úgy tolod, amint aki minden szitán átlát, ezt az autófeltörést meg nagy komolyan nyomod, hogy igen, ott tényleg biztos kopogtatócédulákat loptak, hogy gyengítsék a MIÉP-et.

na hát a lóláb nem tud ennyire kilógni, hogy Te mennyire az ítélettől indítottad ezt az érvrendszert.

még azt az egyet várom már ubunga óta, hogy valaki az MDF-et idehozza, hiszen hoppá, pont egy nő áll ott is a közepén, és két férfi az oldalán. tudom, hogy a Hetek a Jobbikra asszociáltat (Árpád-sáv, látom), de azért érdekes, hogy a Jobbik is milyen demokratikusnak kíván tűnni, hozza a jókislány, jókisfiú beállítást. sőt, idehoznám jó Polgár Tamásunkat is, amint képviselő akart lenni, ő is micsoda jópofa arcot próbált a plakátján vágni.

is 2009.05.24. 14:06:49

a Jobbik meg kinőtt a FIDESZ alól, ez itt a nagy probléma. 1995 óta megy a népek hergelése, Bokros, megfigyelési ügy, D-209, Gyurcsánnyal nem állunk szóba, alkotmányos népítélet, mindenki a haza ellensége. hát a nép beszopta, felhergelni sikerült, csak szétszaladt, mint a ménes, meg támadtak saját utcai népvezérei, amihez Orbánmár öreg is, meg nincs is kedve hozzá (mindig csak szájhős volt). Orbán uram nem fogja ezt már visszaterelni a karámba.

nagyot röhögnék egy olyan eredményen, hogy FIDESZ 49%, Jobbik 17% (66% együtt, de ném kétharmad), mindenki más 34% a parlamentben.

csárli hárper 2009.05.24. 14:18:29

ezekre a percemberekre kár a szót vesztegetni....

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.24. 14:24:20

@is:
fidesz 70 %, jobbik 20 % szdsz-mdf-mszp 10 %, 2010-ig bizony 10 %-on lesztek, mert ahelyett hogy bűnbánóan néznétek magatok elé, még nektek áll feljebb. Hát csak ügyesen ! :D

prometheus_X 2009.05.24. 14:30:26

@elGabor: @bbjnick: Ha van türelmetek, akkor itt egy lehetséges okfejtés: www.kibulizottorszag.net

De ez hosszú is és némi rálátást is igényel a magyar politikai történelem újkorára.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.24. 14:33:38

Olyan pletykákat hallani, h nem kevés bp-i csalódott maszopnyik áll be jobbikosnak, mert a min. programban egyezik a véleményük:
pfúj cigányok, pfúj zsidók.

Ez igaz? (Mondom, több esetről számolt be a forrásom)

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.05.24. 14:33:58

A jobbiknak semmi köze sem az mszp-hez sem a fideszhez!
Haha, mszp támogatja őket? :DDD meg nyílt titok.. ezeket a sallangokat aki elhiszi, az egy idióta.

prometheus_X 2009.05.24. 14:34:29

@ősbölény: A magyarság és a kereszténység eleve egy vicces anomália. Egyszer már kifejtettem de szerintem neked nincs erre szükség, akkor példaként a Szent Koronát említettem, ami annyira keresztény dolog valójában mint amennyire a Mikulás létezik.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.24. 14:40:18

@sün!malac69-nek már csak 14-et kell aludni:

Sokan meg fognak lepődni (bár én mindig is fidesz szavazó voltam ), de az ismeretségemben nem egy csúcsvezető jobbikos. Mert tele a tökük. Mert elegük van abból, hogy kommancs, volt kommancs ilyen kiszes, olyan kiszes szedi be mindig a sápot. Végülis mindegy (nekem legalább is ) :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.24. 14:41:42

@is:

Nagy a te tévedésed gágogi uram!
A Jobbik legalább annyi volt mszp-s szavazóval rendelkezik, mint volt fideszessel.

Nam tűnt fel, h a Jobbik nő és nő, miközben a fideszt egy éve már kb. 65%-on mérik a biztos szavazók között?

Gondolkodjál is, mielőtt lükeségket hadoválsz a libacsőröddel, kedves is elvtárs, kedves és jó maszopnyikunk!

Inkább nézz guszta képeket, hátha túl vagy már az ebéden:

reakcio.blog.hu/2009/05/24/kemenymag

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.24. 14:44:07

@Admiral William Adama:

Állítólag a Jobbik olyan, mint amikor a fostartály bugyborékol (TWÁ).
Én ugyan fostartályt bugyborékolni még nem hallottam, de ostoba libákat gágogni soxor:-))

Deviszont azt mondom, h a szélsőséges pártok politikai szerephez jutása (EP-be jutás, parlamentbe jutás) több szempontból is előnyös lehet:

1. Kiderül, h a tarsolyban nincs igazi szakértelem ---> szerényedés, visszafogódás;
2. Muszáj beilleszkedniük a politikai rendszerbe, és ezzel pacifikálódnak;
3. Esetleg leszalámizódnak normális és abnormális részekre, és a normális rész becsatlakozik egy nagyobb gyűjtőpárthoz;


Én abban hiszek, h a Jobbik az 1. és 2. szerint alakul. A 3. is benne van a képben, de én nem tartom valószínűnek, mert elég erősnek tűnik az egységük, no meg a cigányprobléma is, ami széles övként feszülve derekukon sokáig összetart még.

Viszont az szdsz kiesése fontos tanulságokkal járna. Megtanulnák, h szélsőségesnek lenni még liberálisként sem lehet. Mert bizony szélsőséges az a párt, amelyik rendre olyan programokat hirdet meg, amelyek a társadalomban súlyos ellenszenvet vált ki:
- drogliberalizáció;
- melegházasság;
- oktatásügy (Ld. Magyar Bálint legutóbb);
- a bűnözés támogatásának szintjére jutott kisebbségi jogvédelem;

stb....

Szóval sztem az szdsz a mai formájában legalább olyan szélsőséges, mint a Jobbik. Egy mostani helycsere majd mindkét pártot egy kicsit elgondolkodásra kényszeríti.

prometheus_X 2009.05.24. 14:45:17

@sün!malac69-nek már csak 14-et kell aludni: Tanulatlanok és lelki deformáltak mindenütt akadnak, ezeknek a zöme most (és korábban) pfujcigányozik és pfujzsidózik, meg jön (akármi)bérencezni és hazaárulózni ha ez valaki le meri írni, és persze megy az ultranacionalista álneonáci pártba bele, mert eddig terjed a gyűszűnyi értelme. A hülyeség még csak nem is diplomafüggő. Nem véletlen hogy még nem találkoztam olyan nacionalistával aki az ideológiai vonzalmát tényekkel megerősített érvekkel tudta volna alátámasztani. Ma olyan emberek nacionalisták, akik nem hogy a magyar történelmet nem ismerik, de még írni se tudnak normálisan. Szerintem ez vérciki és el kéne dönteni, hogy akkor most a nacionalista pártok parasztlázadást akarnak vagy parlamenti választást. Én nem állítom hogy odalennék a romákért, de ismerek párat akik teljesen normálisak - ha meg valaki belém köt az utcán, nem a színe fog érdekelni hanem a feje amit majd lerúgok ha alkalom adódik rá.
Mindig, minden korban egyszerűbb volt az embernek a másikra mutogatni és azon revansot venni, mint saját magában a hibát megkeresni és kijavítani. Ez nem ideológiai preferencia szerinti sajátosság: ez emberi sajátosság, azon belül is a buták sajátossága.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.24. 14:48:38

@sün!malac69-nek már csak 14-et kell aludni:
Igazad lehet.
Ezt csak azért írtam be, mert itt sokan el vannak szállva maguktól (jobbikot büdösbunkó nincstelenek támogatják).
Vannak olyan vezetők ma itthon, akik nem zsidók, romák, melegek, volt kiszesek, volt mszmp tagok stb. stb. és már nagyon tele a bugyruk. És baromira nem fosnak attól hogy valaki belengeti a szalonnáci szót...
Én ezen meglepődtem, de szerintem sokan megfognak még...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.24. 14:55:18

"ha meg valaki belém köt az utcán, nem a színe fog érdekelni hanem a feje amit majd lerúgok ha alkalom adódik rá."

- Megnézném hogy egy 10 fős galerit hogy rugdalsz szét... Ez amúgy közbiztonság függő, de le ne merjük írni hogy (pszt!) c-i-g-á-ny-b-ű-n-z-é-s

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.24. 14:58:02

@idelle:
Örülök??? Itt senki nem örül. Mindenki el van keseredve... Meg dühös...

pandacsökiboborján 2009.05.24. 15:16:20

@is: Ennek a cikknek tényleg nincs értelme.Sokan úgy gondolják,hogy ők birtokában vannak a "tudásnak" az abszolut "igazságnak", mindenki más vagy egyszerűen csak hülye, sikertelen,kultúrálatlan, de ezek egyike sem akkor náci.
Az a legnagyobb baj ebben az országban,hogy az emberek csak úgy tudnak gondolkodni,hogy a világot jóra és rosszra, feketére és fehérre osztják.
Az abszolút igazságot pedig egy diktatúra jogutódja osztja egy egykori cenzornő, egy nyelvizsgát hamisító hm államtitkár és néhány egyéb faszkalap képében.
Mikor jön már ki a függöny mögül John Cleese és mondja, hogy ezt az egészet tényleg a Monthy Pyton csinálta?

levee 2009.05.24. 15:42:14

Csurka legalább egy tanult, művelt ember - sokat felejt a magyar nép, például a drámáiból, amiket oly sokáig játszottak a színházakban... azóta persze egy vállalhatatlan nyomorult. Régen károsak voltak a szavai, ma szimplán csak üresek. Semmiféle hatást nem vált már ki senkiből.

Vonáról meg inkább ne is beszéljünk. Ahhoz képest, hogy anno még Orbán hívta polgári körözni, meg piknikezni a Margitszigetre, eléggé távol került az almástól.

desertstorm 2009.05.24. 15:50:13

Elvtársak, Polgártársak!
Hajrá Jobbik!!!!!!!!!!

hasszán 2009.05.24. 16:00:49

csak a tolvaj szdsz bukjon...

bajaj 2009.05.24. 16:12:16

Csurka aszondja: "Az nem igaz, hogy csak a két nagy párt között lehet választani."

Kire gondolt ekkor? A MIÉP-re?

Szerintem az ürge megkattant, és ennek megfelelően kell kezelni a szövegeit is.

I-brahi 2009.05.24. 16:24:53

@Ferenc Testvér: Az, hogy elhallgatnánk az igazságot. Tényleg csak ennyi. Tudod, amikor a saját hazámban egyesek másodrangú állampolgárnak, sőt egyenesen "nem magyarnak" tartanak, akkor azok bizony nácik. Pont.

I-brahi 2009.05.24. 16:25:56

@is: Megmondom, hogy mi lenne: Fidesz + valami (nem Jobbik) koalíció. Még egy nagykoalíció sem lenne kizárt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.24. 16:36:35

Éppen nemrég akadt a kezembe egy Csurka-írás, melyen nagyon megdöbbentem.

Nem a mondandóján, hanem a stílusán.

Csurkának minden mondatán érződik, hogy képzett író, igazi nyelvművész. Ugyanez természetesen semelyik jobbikos arcról nem mondható el.

A poszthoz szólva: fárasztó az a szemlélet ezen a blogon, hogy ami rossz, az csak baloldali lehet.

burgener 2009.05.24. 16:45:56

@Csöncsön: Nem egyszerűen fárasztó, az elvakult butaság ennyire képes:-)

Csurka jó író volt, a Deficit és a Ki lesz a bálanya majdnem remekmű.

gorcsev54 2009.05.24. 16:56:54

"keernek"
De nem is a Tiéd@Keer:

lynx (törölt) 2009.05.24. 17:03:24

A Jobbik szerintem is az MSZP fantomszervezete lehet, legalábbis nagyon gyanús. Végülis kik csinálják nekik a legnagyobb reklámot? Morvai Krisztina pedig azért gyanús, mert mintha túlságosan tisztában lenne azzal, hogy a különféle fórumokban hogyan kell nyilatkozni, azaz ha kell átvált polkorrektre, és ez nem jellemző az őszintén és nyíltan fogalmazó radikálisokra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.24. 17:17:28

@Csöncsön:

"fárasztó az a szemlélet ezen a blogon, hogy ami rossz, az csak baloldali lehet."

ze ezt olvastad ki?:o

nem csodálom, h Magyar Bálint már megint hadra kel a katasztrofális szövegértés ellen.... ami cicisleg pont az ő táborában veti a legnagyobb hullámokat, maga alá temetve gyöngyöt s csöncsönt

metalhammer 2009.05.24. 17:18:09

Aki jövôre a Jobbikra fog szavazni az egy szerencsétlen lecsúszott kishitû fasz, Jobbik=fasiszta ha tetszik ha nem, nem nemzeti meg jobboldali meg ilyesmi fasiszta akár Hitler vagy Szálasi. Nemzetrontó, degenerált, izléstelen, ciki. Nem messiás, nem keresztény, nem magyar hanem fasiszta. Igazábol szeretek beleolvasni sajtótermékeikbe, nyilatkozataikba, hogy jót röhögjek, mindíg van bûnbak (zsidócigánynégeridegenszívü), mindíg van megoldás, alternatív tudomány, ráolvasás, holokauszttagadás, trianontagadás, leleplezés és egyébb degenerált nézetek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.24. 17:24:59

@sün!malac69-nek már csak 14-et kell aludni:

Tekintve, hogy ez volt a poszt lényege, kifejezetten büszke vagyok magamra, hogy sikerült kiolvasnom belőle.
;-)

Delinquent 2009.05.24. 17:41:17

A jobbik szavazotaboranak kisebbik resze az amelyik a nacionalista retorikara vevo, ok azok akik szerint minden bokorban ul egy zsido, akik zsinoron iranyitjak az orszagot a teljes pusztulas fele. A masik, nagyobbik resz a mai politikabol teljesen kiabrandult reteg, ok azt gondoljak hogy mindegy ki keruljon hatalomra, csak ne a jelenleg regnalo elit. Amint lenne egy normalis, populista - nacionalista sallangoktol mentes part (teljesen minegy hogy jobb vagy baloldali), a jobbik elveszitene a szavazotaboranak jelentos reszet.

dzsugasvili 2009.05.24. 17:44:42

Hehe, mennyire szánalmasak vagytok, sok nácizó nyomorék. Értem én, hogy fáj, hogy fordul a világ, és a degenerált, ocsmány liberálmocskotokra a homárokkal, pedofilokkal, cigókkal, multikultival és füvezéssel együtt már csak alig páran vevők, de akkor is iszonyúan béna ez a sok, blogokon közölt szerkesztőségi jobbikfikázás. Szerintem minden ilyen cikk komolyan növeli a támogatottságukat: akiket az ilyen indexet szerkesztő takonypócok ilyen sok cikkben próbálnak besározni, az egyre szimpatiksuabb lesz a józan emberek számára.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.24. 18:06:24

a jobbik csak annak köszönheti a népszerűségét, hogy igazából már nincs alternatíva, mert mind lop-csal-hazudik. Ilyenkor a szélsőségek kezdenek népszerűek lenni..

metalhammer 2009.05.24. 18:07:55

@dzsugasvili: nem az fáj, hogy fordul a világ mert az a dolga, csak ha egyszer hibát követtünk el mégegyszer ne kövessük el (komcsik, nácik -ha tetszik ugyanaz). És sajna a te kis megnyilvánulásodból is a bûnbakkeresés és a kikkel nem általánosítás jön. Mi az hogy liberálmocsok, mi a definíciója? Mi köze a homokosoknak a cigányokhoz és a pedofilokhoz? Mi az a multikulturlizmus? És hogy jön ide a fû?

star77 2009.05.24. 18:15:47

@0o0o: Így igaz.azt ha megválasztják őket,ezek is elkezdeni lopni,csalni.hazudni pedig már most hazudnak.

gitáros 2009.05.24. 18:50:12

@metalhammer:
Hogy jön ide, hogy jön ide. Erre fussa neki, b+...

füligjimmy77 2009.05.24. 19:20:46

Szerintem sokan nem értik a lényeget: volt egy lakossági fórum, és voltak, akik elmentek meghallgatni ezt a két levitézlett alakot. Hofi mondta anno, hogy a politikusok közül sokan már rég visszamentek somogy megyébe első kapásnak. Ennyire jók. Szűrös Mátyás, atyagatya. Amúgy debreceni vagyok, kimentem egy cukrászdába, ment a mostanában szokásosnak mondható gárdás(?) összeröffenés, voltak vagy 400-an, de szerintem jöttek az egész országbl. Mostanában mindig ide eszi őket a fene, Lali királytól gondolom engedélyt, mindenfélét könnyen megkapják. Na, engem nem zavar különösebben, sapka, fekete lajbi (amin egy tigris? van), katonai bakancs, meg harcsabajusz, ebben láttam vagy ötöt, a szónok arról beszélt (akit csak hallottam, nem láttam), hogy a börtönök milyen kényelmesek. Nincs mögöttük lószar se, támogatás se, (közvéleménykutatás, ja, minden 5. magyar meg Spektrumot nézi) szellemi kapacitás pláne nincs, ha neadjisten odakerülnének, röhögve szétszeletelik az egész pártot. Kicsit ciki lesz, hogy Morvai majd tombol esetleg az EU-ban, de valaki majdcsak rászól, hogy Krisztina, ciki vagy, kerültek oda már fajsúlyosabb hülyék is.

2009.05.24. 19:33:49

@metalhammer: ne aggódj, még egyszer nem követjük el azt a hibát, hogy nem a Jobbikra szavazunk.

Mindfield 2009.05.24. 19:40:55

@star77: Igen, viszont a Jobbikban az a szép, hogy ők úgy fognak lopni-csalni-hazudni, hogy aki ki meri nyitni a száját, annak szépen beverik. És itt nem ám a tüntetésekre gondolok, ahol kukákat gyújtogatnak!

Egyébként meg a radikálisok egyvalamire jók: háborúk kirobbantására. Szóval, kedves jobbik fanok, remélem akkor is ekkora lesz a szátok, ha egyenruhába kell bújni, és indulni a "hazáért"!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.24. 20:19:29

@Csöncsön:

"Tekintve, hogy ez volt a poszt lényege, kifejezetten büszke vagyok magamra, hogy sikerült kiolvasnom belőle."

Haha. Touché!

;)

Kenguru 2009.05.24. 21:58:05

Ugye azt nem tetszenek elfelejteni, hogy Csurka István az AVH és a III/3 besúgója volt?
Erről dokumentumok vannak.
Illetve ha nem lennénk, őt és a testvérét az 50-es években simán fölvették a szinház és filmművészeti főiskolára.

Úgy, hogy az apjuk a háború alatt minisztériumi főtisztviselő volt, és a posztját a náci hatalomátvétel után is megőrizte.
Nomost ilyen származással akkoriban az embernek kb egy jobb szakközépiskolára sem volt esélye.
A főiskolai felvételiért valamit tenni kellett. Cs István tett is.

A széljobbom vagy egy olyan összeskövéselmélet(egy a sokból) hogy Csurka a baloldal ügynöke még mindíg, és célja a szésőjobb ellehetlenítése.

A Miiépből eddig Csurka mindekit kizárt aki egy kicsit is önálló személyiség volt, igyen formán a (feltételezett) küldetése sikerenek tekinthető.
Egészen a Jobbik megjelenéséig....

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.25. 09:20:55

@Kenguru:

"A széljobbom vagy egy olyan összeskövéselmélet(egy a sokból) hogy Csurka a baloldal ügynöke még mindíg, és célja a szésőjobb ellehetlenítése."

A széljobbon más sincs, mint összeesküvéselméletek katyvasza. Mindenki gyanús.
Kb. egy nap alatt válhat valaki potenciális "nemzetvezető"-ből baloldali ügynökké. Még egy ilyen hátbaszúrós bagázs a világon nincs.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.25. 09:44:08

:D:D Azért a népi mozgalom anno differenciáltabb volt annál, hogy balos belügynek tituláljuk, de mára télleg az lett. :D:D

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.25. 11:50:01

@I-brahi:
"Az, hogy elhallgatnánk az igazságot. Tényleg csak ennyi."

Attól, hogy a balliberális söpredék valamit "igazságnak" gondol még nem válik azzá. Sőt, nekik nem is szabadna igazságról beszélniük, hiszen ők a szubjektivizmus és az erkölcsi relativizmus világában élnek, ahol nincsen olyan, hogy igazság.

"Tudod, amikor a saját hazámban egyesek másodrangú állampolgárnak, sőt egyenesen "nem magyarnak" tartanak, akkor azok bizony nácik. Pont."

Uncsi ez a reductio ad Hilterum, elegem van, hogy minden szarházi csak azzal tud érvelni, hogy nácik így, nácik úgy. Elméletben tegyük fel, hogy azok: NA ÉS?
Nem értem, hogy miért lenne probléma nem magyarnak tartani valakit, aki nem magyar... Pl. a busmanokat én nem tartom magyarnak, úristen, most mi lesz?:O

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.25. 12:00:17

@prometheus_X:

Köszönöm az ajánlót! (Bár ismerem az oldalt, igazad lehet, érdemes volna újra átolvasni a tanulmányt.)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.25. 12:07:35

@Vendéen (dszg):

Ez nagyjából úgy hangzott, mintha valaki ezt írta volna:

:D:D Azért a katolicizmus anno differenciáltabb volt annál, hogy pedofil belügynek tituláljuk, de mára télleg az lett. :D:D

Azért mert a ménsztrím manipulátorok ezt nyomják, attól még ez éppúgy nem igaz, mint a népiek balossága.

ü
bbjnick
egy (nem pedofil) katolikus és (nem balos) népi nick

VIKUNYA 2009.05.25. 21:26:58

muszáj vagyok hányni mindkét tuskó, primitíven nacionalista szervezettől!

Valaki2 2009.05.25. 21:55:55

Nos, akár tetszik, akár nem, a Jobbik nagy valószínűséggel bejut a parlamentbe a következő választásokon, nem kis százalékkal. Lehet itt nácizni, rasszistázni, de lássuk be, kicsit elszaladt a ló az mszp/szdsz koalícióval, és saját maguknak csináltak egy ellenséget. Pont olyat kapnak, amit megérdemelnek.

Elloptak mindent, amit csak tudtak, hazudtak reggel, éjjel, meg este, nem csináltak semmit, az ország a mélybe süllyedt, mind gazdaságilag, mind erkölcsileg. Ezután szépen elvonták a rendőröket a vidékről, magára hagyván őket az értékeikkel, majd bevetették őket a tüntetők ellen, ahol is a rendőrök nem kevés túlkapást követtek el, amit aztán persze megjutalmaztak, ahelyett, hogy a bűnösöket megbüntették volna. Itt volt az SZDSZ legundorítóbb húzása, amikor magát liberális pártként definiálva viccelődött Révész Máriuszon, ahelyett, hogy követelte volna az eset kivizsgálását. Nos, ez szerintem kinyitotta az emberek szemét.

Fontosabb volt a számukra a hatalomhoz való ragaszkodás, mint a tisztességes, úriemberhez méltó viselkedés, ahogy egy politikustól elvárná az ember (tudom, naiv elképzelés, a politikus akkor is hazudik, amikor kérdez). Majd megkaptuk, hogy el lehet menni, a saját hazánkból. Ja, ne felejtsük el a cigánykérdést is, mert sajnos van ilyen, szétlopják a becsülettel dolgozó kisemberek vagyonát (személyes tapasztalat), megverik, néha agyonverik őket (ez ismerős volt), a rendőrség, a bíróság, és a kormányzó politikusok pedig nem tesznek semmit, és csak adják (vagy legalábbis adták) alájuk a lovat.

Ezzel együtt pont a dolgozókat, a becsületesen élőket nem támogatják, segítik: miközben hazánkban az egyik legmagasabb az adóterhelés, ezzel együtt pont az adózókat nyúzzák újabb és újabb "ötleteléssel". Persze, ki mást. Nem is folytatom, aki a mai magyar helyzetben él, tudja, miről beszélek.

Az emberek csalódtak a mai "vezetőkben". Tudjuk, hogy a simlis ügyekben benne van az összes parlamenti párt, ki jobban, ki kevésbé. De a gazdasági recesszió, ami ledöntötte az egyébként is féltérden álló országot, betette a kiskert ajtót.

Ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy egy akár szélsőségesnek mondott (elolvastátok egyáltalán a programjukat??) párt komoly százalékban fog bejutni a parlamentbe, mert az emberek elkeseredtek, hogy őket senki nem hallgatja meg, csak lopnak, és hazudnak.

Lehet itt náci veszéllyel riogatni, de már nem érdekli az embereket. Tudom, rasszista vagyok, mert félek az utcán, ha egy 5 fős fiatal cigánybanda közeledik felém, pláne ha ártó szándékkal. Rasszista, mert meg akarom védeni a telkemet, a földemet, amin keményen dolgoztam, és nem hagyom, hogy ellopják a munkám gyümölcsét. Rasszista, mert úgy gondolom, hogy azokat kellene támogatni, akik nevelik, iskolába járatják a gyerekeiket, hogy belőlük is hasznos TAGJA legyen a társadalomnak. Rasszista, mert úgy vélem, hogy a kapa és a gereblye nem a bőrszínemtől kel életre. És ne felejtsük el, náci, mert nem akarom, hogy a gyerekem drogosként végezze. A szélsőségest se hagyjuk ki, amiért nem tetszik, hogy az állam még megmaradt kevés kis vagyonát átjátsszák havernak, ismerősnek, külföldinek, aprópénzért, amikor úgy gondolom, hogy dombokba nem kell alagutat fúrni, pláne nem 8-at, és hogy az általam befizetett pénz nem azért van, hogy egyesek jobban éljenek, mint 4 éve.

A Jobbik ezt látta meg, ezt mutatja meg az embereknek, a valóságot. Nem akarjátok, hogy bekerüljön? Tessék, mutassatok alternatívát. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű...

köpőcsésze 2009.05.25. 22:14:03

Ennek a posztnak az is lehetne a címe, hogy Szavazz a Fideszre! Csak mert a mondandója az.

Nándesz 2009.05.25. 22:30:43

Szánalmasak vagytok.

z.marian 2009.05.25. 22:59:35

Figyelmetekbe ajánlom!
SZDSZ alternatív kampányfilm:
http://www.youtube.com/watch?v=689odVJ-Hcc
MSZP alternatív kampányfilm:
http://www.youtube.com/watch?v=689odVJ-Hcc

Moszkvicssluszkulcs 2009.05.25. 23:09:06

Én nem tudom ki hogy van vele, én csak szeretném látni a jövőmet. Ezért próbáltam látni melyik párt milyen programmal készül a választásokra, csak a Jobbikét sikerült megtalálnom, igaz elég sok, tán 56 oldal, de nekem tetszik, lehet hogy szélsőséges vagyok? Kérném aki talált más programot is tegye közzé, hátha meggyőz.

osborne 2009.05.25. 23:29:43

Hadrian, ez kétszer is címlap lett, populár a téma ;]

egyittlakó (törölt) 2009.05.26. 00:01:21

@Admiral William Adama:
"Sokan meg fognak lepődni (bár én mindig is fidesz szavazó voltam ), de az ismeretségemben nem egy csúcsvezető jobbikos. Mert tele a tökük."

Frászt, dehogy is azért. Már eleve az is gázos, ha valaki egy szekta-pártra szavaz (ahol a húsz éve uralkodó isten-elnök arra is rá tudta venni a birkahadat, hogy vekkerrel a nyakában bégessen a parlament előtt).
Hát meg aki nyilas vagy náci pártra szavaz, az egyenesen kretén. Átlagosan művelt ember nem tesz ilyet.

Valaki2 2009.05.26. 00:07:32

egyittlakó: miért is nyilas/náci párt a jobbik? Ezt még valahogy nem sikerült senkinek sem megmagyaráznia, bármennyire is szép és kényelmes lenne...

egyittlakó (törölt) 2009.05.26. 00:11:22

@Valaki2: "A Jobbik ezt látta meg, ezt mutatja meg az embereknek, a valóságot. Nem akarjátok, hogy bekerüljön? "

Nem. Ha valaki azt mondja, hogy Magyarország a magyaroké, az valakiket ki akar rekeszteni a társadalomból. Nekem elegem van az ilyen suttyó dumákból, hogy aki magyar velünk van (mondá a másik faszkalap).
Ha kedves agyalágyult jobbikos honfitársaim nem tudnák: ezt az országot a magyarok másik néptől rabolták el. Nem valami tisztességes dolog volt, ugyebár...

egyittlakó (törölt) 2009.05.26. 00:15:31

@Valaki2:

"egyittlakó: miért is nyilas/náci párt a jobbik?"

Mert így gondolom. De hol írtam ilyet?

phaidros 2009.05.26. 00:31:22

@egyittlakó: ugye tudod, hogy van esély arra, hogy a fajunk (rasszunk, stb, tetszőleges szó behelyettesíthető) irtotta ki a neandervölgyi embert? :o) Nagyon csúnya dolog volt ám.

dzsugasvili 2009.05.26. 01:30:31

Na az ilyen "egyittlakó" félék miatt mondják azt a liberókra a jobbikosok, hogy nem magyarok. Mi az hogy "ezt az országot a magyarok másik néptől rabolták el"?! Nem vagy normális, barátom. Ezt az országot?! Mert kié lett volna ha szabad kérdeznem?! A pirézeké talán? Még ha nem is fogadunk el a finnugor elméleten kívül régebbi származást állító elméletet, és csak a 895-ös honfoglalásra gondolunk, akkor sem értem, hogy mi a búbánatról beszélsz. Semmiféle ország nem volt a területen. Élt pár gyenge kis népcsoport itt ott, szétszorva, de ország az egy szem se volt. Vagyis elrabolni se lehetett semmit. Ha úgy tetszik, bevándoroltunk ide, mint ahogy a négusok teszik Franciaországba, vagy a törökök Németországba. A régebbiek meg vagy beolvadtak (pl. avarok) vagy maradtak a helyükön békében (a szlávok északon).

Ellentétben ezzel van egy ország a Közel-Keleten, ami az Indexen valahogy senkinek a csőrét nem b***sza, amelynek államalkotó népe tényleg rabolta a területet másoktól, alig pár évtizede, rohadtul náci a vezetőség, és valóban fegyverrel írtja a más származásúakat, de ez senkit se háborít fel.

Amúgy meg ha neked a "Magyarország a magyaroké" kirekesztő és "náci", akkor te kiváncsi lennék hogy mi vagy? Mert nyilván nem magyar. Akkor meg mi a fenét keresel itt, és milyen jogon osztod a magyarokat, akiket érdekel ennek az országnak a sorsa?

borzzz 2009.05.26. 02:08:18

@Ferenc Testvér: "a tököm tele van"
Talán nem ezzel kellett volna befejezned stílusérzékeny kommentedet. Valahogy nem hiteles egy "gusztospetikéző" és a töke túlfeszítettségéről valló nicknek úrias, szofisztikált megszólalást és nagyvonalú eleganciát másokon számonkérni.

borzzz 2009.05.26. 02:18:17

@The King, a király:
Biztos, ami a biztos, nehogy valaki félreértse amúgy is "beszélő" nickedet:-))
Érdekelne, mit vallasz anyanyelvednek, miután a magyart megszólalásod alapján kénytelen vagyok kizárni. Anyanyelvi beszélő ennyire nem lehet beoltva saját nyelve ellen, viszont ha elismered, hogy portugálként vagy hottentottaként fakultatíve tanultál magyarul, kalapot emelek előtted és meghívlak egy szürkemarha gulyásra:-))

borzzz 2009.05.26. 02:36:09

@Admiral William Adama:
Admirális uram (felteszem, ez a minimum, amit megszólításban elvársz), kihez tetszik szólni? Kik volnának itt az a "ti" (egy személyben mdf-szdsz-mszp hívek)? Nem elég, hogy fantomokkal teccik hadakozni, de még azt is tudod, hogy a fantom összevissza 10%-ot tesz ki. Szemben a többséggel, amit úgy lehet felismerni, hogy "tele a bugyruk". Reménykedj, hogy e jelentéktelen törpe kisebbség egy tagja sem vizuális típus.

Jenecsek Miklós 2009.05.26. 03:59:24

Háromnapos, lejárt szavatosságú posztok hogyan kerülnek ki az index címlapjára? Ejnye-bejnye.

bastian 2009.05.26. 04:21:48

-Féltek a Jobbiktól?
-Nagyon helyes!

-Nem féltek a Jobbiktól?
-Akkor meg minek rinyáltok?

Mi az szdsz-től félünk, ami nekik jó, az nekünk rossz és fordítva. Mit nem lehet ezen érteni? Ez egy harc és jogunk van harcolni az érdekeinkért, ahogy az szdsz-nek is van. Meglátjuk ki győz. De ezt elvitatni?

states 2009.05.26. 06:29:17

Csakhogy ahhoz, hogy a Jobbik szárnyaljon, kellett a 7 évnyi szoci kormányzás és 5 évnyi gyurcsányi. Ezek nélkül a Jobbik most is 1%-on állna. Egyáltalán mihez kezdene egymás nélkül a Jobbik és az MSZP? Úgy kellenek egymásnak, mint mélytengeri búvároknak az oxigénpalack. A másik nem léte mindkettőnél azonnali fulladásos halált okozna...

pistii 2009.05.26. 06:38:26

Tanulatlan és lelki deformált emberekkel kapcsolatban: az Mszp majálisán látva a résztvevőket nekem ugyanez jut eszembe. Az idióták megtapsolják a 13. havi nyugdíj elvételét, melyet egy tolvaj milliárdos jelent be. Ezek debilek? Fogatlan, rosszul öltözött, tudatlan, buta emberek osztják az észt. Én ebből nem kérek, köszönöm.

Viktus 2009.05.26. 07:17:28

Ezek szerint Orbán Viktor meg tényleg fiú a bányából meg gonosz, mert az meg az SZDSZ ifjúsági tagozataként funkcionált anno kezdetben, és bizonyára azok ismerik ... muhaha. Tele van hamis csúsztatásokkal ez az írás Vona Gábor nem úriember , mert Csurka azt mondja, és az így lehet, mert MIÉP IT körül voltak ...

@states:

A Jobbiknak az kellett csupán, hogy a Fidesz ne csináljon semmit, és sajnos a Fidesz gyakorlatilag nem csinált semmit évek óta. Miközben a társadalmi feszültségek nőnek olyan kérdéseken rúgóznak, mint a elveszik a nyugdíjat meg az ingatlanadó amit maguk a szocik is kiheréltek ...

Az, hogy közben egyre élhetetlenebb az ország az nem nagyon érdekli őket a Jobbik ráharapott erre a témára lásd. cigánybűnözés, és feltört.

A Fidesz anno ugyanúgy jött elő betölteni egy űrt az SZDSZ mellől ... az MDF helyére ...

Valaki2 2009.05.26. 08:47:22

Magyarország a magyaroké témához. Akkor menj el légyszives Franciaországba, és kérdezd meg őket, hogy mit gondolnak mondjuk a korzikaiak függetlenségi törekvéseiről, vagy a spanyoloktól, hogy mi a véleményük baszkföldről?
Ki fognak nevetni, és pontosan azt fogják mondani, hogy Franciaország a franciáké (és vagy francia vagy, vagy nem), Spanyolország a spanyoloké, sőt, Németország a németeké. És erre büszkék! A sok náci rasszista, ugye.

Értem egyébként, hogy mi a probléma, csak végre észre kellene venni, hogy ez itt a mi hazánk, ahol azok a szabályok érvényesek, amiket közösen meghozunk (törvények, és hasonló apróságok), amiket pedig azért hozunk meg, mert nekünk ez így jó, és aki úgy gondolja, hogy ez neki nem megfelelő, nem akarja betartani, annak bizony itt semmi keresnivalója nincs.

Esetleg kevésbé körmönfont módon megfogalmazva: elegünk van a sok csürhe módra élő bűnözőből, aki a származására hivatkozva akar magának előjogokat!!

h492019 2009.05.26. 08:55:58

egyáltalán Csurka még él?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.26. 09:00:17

Amikor Csurka megjelent a politikai közéletben, reménykedni kezdtem, hogy olyanokat gyűjt maga köré, akik hasonló értelmi szinten élnek és kvalitásaik megközelítik az övét. Mert egyébként nem értem a fellépését a színpadra ugyebár.
Aztán idővel olyan tömegekkel (is!) kezdett mutatkozni, akikkel maximum ijesztgetni lehet a gyerekeket, de nem választást nyerni. Az is lehet, hogy szándékosan alakította úgy a dolgokat, ahogy.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.26. 09:09:00

@egyittlakó:

Ja, igen. Jó neked... Te hol voltál az elmúlt 7 szép évben ? :D
@borzzz:

olajfa, Pécs mdf-szdsz-mszp közös jelölt, 10 % meg " is " nevű őrült heccelésére, aki hasonlóan nekiállt jósolgatni.

Érted te ezt, ezért írtam hogy a pofátlanságotok rá fog tényleg segíteni a 10 %-ra ;)

jakab a buga 2009.05.26. 09:22:33

itt minden politikai erő maga a megváltás, itt minden párt tudja az abszolút igazságot. te vajon mennyit tudsz, vajon tudsz bármit is? paalcili.blog.hu/

efhábé 2009.05.26. 09:41:58

@dzsugasvili: Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a "degenerált liberálmocsok" eszméje tette és teszi lehetővé ma is, hogy bármikor telehányd az internetet bármivel. A "degenerált liberálmocsok" tette lehetővé, hogy egyáltalán tudomásod legyen arról, hogy létezik "degenerált liberálmocsok".
Persze nyilván sokkal jobb lenne az élet egy virtigli kis diktatúrában (a színe tökmindegy, vörös vagy barna).

Azért ne nagyon csodálkozz majd, ha a parlamentbe kerülvén a Jobbik szépen hitet fog tenni a liberális alapértékek mellett, tudod, szólásszabadság, emberi jogok stb-stb.

Valaki2 2009.05.26. 10:43:27

@efhábé: mintha a magukat bal oldalinak nevező politikusok állnának ki legkevésbé ezen alapjogok mellett... (szólásszabadság tiltása, emberek összeveretése a rendőrökkel, stb.)

Szóval inkább csöndbe maradnék .

efhábé 2009.05.28. 10:55:33

@Valaki2: Miért kéne csöndbeN maradnom? Nem vagyok sem baloldali, sem politikus.
A szólásszabadságot egyébként hogy tiltják szerint? Mert szerintem sehogy, bárki bármit mondhat ma Mo.-n büntetlenül. A szólásszabadságot fontosabb alapjognak tartják a méltósághoz való jognál is, nem egyszer és nem kétszer fejtette ezt ki az Alkotmánybíróság.
És hogy most ez jó-e nekünk így vagy sem, más kérdés. Hogy kellene-e a méltóságot törvénnyel védeni vagy meg kéne hagyni mindenkinek saját méltóságának védelmét, más kérdés. Szerintem nem kéne korlátozni a szólásszabadságot, a baloldal szerint meg kéne, de egyelőre nem korlátozzák, csak beszélnek róla, hogy szükség lenne a gyűlölettörvényre.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.06.02. 09:21:10

Nem tudom Csurka mit szól az új plakáthoz Árpád apánkkal: grafter.blog.hu/2009/06/02/gyozhet_a_jobbik

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása