Megvan a megoldás: kérjük felvételünket Szlovákiába!

dobray I 2009.03.29. 08:15

Egy módja van csak annak, hogy elkerüljük az előrehozott választásokat, miután senki sem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Ezzel a módszerrel ráadásul nem csak megtarthatjuk az MSZP bázisát, hanem megnyerhetjük magunknak a látens Fidesz-szavazókat, a radikális és szélsőjobbos mozgalmárokat. Végülis, a nemzeti szocialisták is szocialisták. A honlapjukon is megírták.

Szóval nem maradt más hátra, csatlakoznunk kell Szlovákiához. Feri azt mondta a bunkerban, hogy „én nem vagyok egy Medgyessy Péter”, ami abban is megnyilvánul, hogy ő állt a saját maga lecserélésének élére, ő kereste a legszenvedélyesebben saját utódját.

Nincs más, ha el akarjuk kerülni az előrehozott választásokat, mint felvételünket kérni Szlovákiába. Egy zseniális politikai manőver lehetne, mindenesetre zseniálisabb, mint a kongresszuson bejelentett konstruktív bizalmatlansági indítvány, majd a pártelnöki szék egy hétig tartó megőrzése. Egyesíteni a szocikat és a széljobbot, így bekerítve a Fideszt! Kétfrontos harcra kényszerítve! Aztán összeesküvés-elméletek gyártásával vádolni meg az ellenzéket. 

Slota pislogna és kiabálná, hogy minden magyar beismerte, hogy igazából szlovák, így a magyar tankönyveket vezetnék be, és a magyar történelmet tanítanák, kicsi szlovák ízzel. Az ország neve például nem mellesleg Szlovákia volna. De őseredet, meg minden maradna. A határon túli magyarok, akik így belülre kerülnének (vagy mindenki kívülre?), ugyancsak az MSZP-re szavaznának, mint nemzetegyesítő pártra, így meg lenne lőve a Fidesz, sőt akár lehet, hogy az egész Fidesz-tábor átpártolna mihozzánk. Értitek, nem kell ide Ron Werber! Amúgyis egy ideje nemzetmentő nemzetvezetőként viselkedett a Feri, meg védjük meg  magyar árut, tiszta reformkor, nemhiába vonunk párhuzamot! Ja, hogy a Horthy meg a Szálasi száz évvel később élt? Lényegtelen. Az is, hogy utálták egymást. Ezeknek a széljobb mozgalmaknak úgyis olyan katyvasz van a fejében.

Fico rendbe tenné az országot. Ha rendbe tette Szlovákiát, rendbe tesz minket is. Kicsit belőlük élnénk, mint az Óregát Erdélyből. Együtt harcolhatnánk a szélsőségek ellen. Bár elveszítenénk őket, mint szavazókat, de sebaj, őrájuk csak átmenetileg volna szükség, amíg elérjük, hogy a progresszió erői mindenáron kormányon maradhatnak. A Fidesztől meg kell védeni a demokráciát, még annak átmeneti fölfüggesztése árán is. Meg ha pár tüntetésen véletlenül egymásra tereljük a szlovák és magyar nácikat, rögtön meg is szabadulhatunk tőlük.

Mondjuk azok a szlovákok kicsit vallásosabbak a magyaroknál, nagyobb lenne a püspöki kar, meg a spájzban volnának a klerikális polákok, de megküzdünk velük. Megtöbb volna a cigány is, azok viszont minket erősítenek.

De nem kellene ám sokáig nyelni a szlovák történelem maszlagát, előbb-utóbb jönnének a választások, és számbeli fölényünkből adódóan győznénk mi, magyarok. A tankönyvekben visszaneveznénk magunkat. Lenne kis turistaparadicsomunk, több képviselőnk az EP-ben, a szlovákok kapnának mindenféle autonómiát. Persze ez szembe áll a szocialisták központosító elképzeléseivel, de sebaj. Legalább tanulnának egy kis toleranciát ezek a magyarok.

Így átmentenénk az MSZP-hatalmat, Ficóra hárítanánk a népszerűtlen intézkedéseket, a sikereit úgy állítanánk be, hogy mi csináltuk, plusz a nemzetegyesítés, és még azt is mondhatnánk, hogy élen járunk az Európai Egyesült Államok megvalósításában. Mi, két új tag tettük meg az első lépést! Persze, azt a "merjünk kicsik lenni" szöveget át kellene írni valahogy...

(A szombati MSZP-s elnökségi ülés egyik résztvevőjének felszólalása. Kiszivárogtatta: nem tudni, ki volt, előbb-utóbb biztos fegyelmit kap az etikai bizottságtól.)

 

Kapcsolódó írások:

Szlovák banzáj - Jobboldali think-tankok Szlovákiában

Iveta Radičová jött, látott... és győzni fog?


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr231031006

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: e-Cafe light 2009.03.29. 13:21:10

Egy bukás margójára Helyszín: Magyarország, Budapest, VI. kerület, Jókai utca, MSZP székház   Időpont: pár órával a kongresszus vége után   Jelen van: a párt friss elnöksége, az elnökön kívül - Ildikó kérlek, az Újhelyi Pistit meg az A…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.29. 08:29:55

A negyevenes évek elején jelenhetett meg az a könyv, amiben olvastam, hogy az országok természetes formája közel áll a körhöz. Aztán a könyv azt bizonygatta, hogy a 64-vármegyés ország közelebb állt a körhöz, a trianoni béke rontotta a helyzetet, de a felvidék és északerdély visszcsatolásával megint közeleb került az ország formája a körhöz. Nagyon béna (és a szövegnek virítóan ellentmondó) illusztrációkkal. Kicsit gyanakodtam, hogy a könyv valójában paródia, mert szerepeltek benne korrekt erdélyi nemzetiségi megoszlások (korrekt = a magyar lakosságot nem hazudta többségnek).

A Paxhungarica által elképzelt Szlogyarország viszont nagyon jól néz ki. Olyan lenne, mint 5 szlovénia: (édesvizű) tengernek ott a Balaton, síterepek a Magas-Tátrában, főváros (BUDAPEŠT) majdnem az ország mértani közepén, egyszerűen zseniális.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.03.29. 10:08:04

Ha belegondolunk, hogy a monarchia is jórészt önbecsapásra épült, miért ne?

"Aztán összeesküvés-elméletek gyártásával vádolni meg az ellenzéket. "
Ehhez nem nagyon kell koholni. Bogár így is a legnépszerűbb teoretikus a nép körében.

"Ezeknek a széljobb mozgalmaknak úgyis olyan katyvasz van a fejében."
De a legdurvább, hogy büszkék rá.

"Fico rendbe tenné az országot."
Ajjaj. Ezzel lehetnek problémák, viszont a következő választáson végre szavazhatok Dzurindára.

"Meg ha pár tüntetésen véletlenül egymásra tereljük a szlovák és magyar nácikat, rögtön meg is szabadulhatunk tőlük."
Szerintem, ezt inkább arénában kéne intézni, hogy károk helyett bevételt termeljenek.

"a szlovákok kicsit vallásosabbak a magyaroknál"
Szükségük is lesz rá. Ha megismerik a magyar virtus, rájönnek, hogy csak a csoda segíthet.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.29. 11:03:11

aztán fúzió Romániával,m és szinte kész a Nagymagyarálom, mi? kis revizionisták! :P

states 2009.03.29. 11:04:08

Az elmúlt napok MSZP-SZDSZ ámokfutása után kizártnak tartom, hogy a szlovákok felvegyenek, Burundinál kellene próbálkozni, ott még Fletó is lehetne miniszterelnök...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.29. 11:07:07

@Teker:

Ja, üzenjünk hadat nekik, majd váratlanul hagyjuk magunkat lerohanni :-)))

vidiki 2009.03.29. 11:07:07

@Lord_Valdez: Mindig is tetszett, hogy sokan Magyarorszagon odavannak Dzurindáért, csak két fontos dolog. Ő már legalább 6 éve a legnépszerűtlenebb politikusok egyike az országban, de a politikából az istennek sem akar távozni, ezért a pártja nem tud megújulni. Második fontos dolog. Soha NEM NYERT választást, mégis kétszer miniszterelnök lett. Ezt Magyarországon nem tudom elképzelni.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.29. 11:09:02

Az USA-hoz nem lehetne? Legalább az elnök keresztnevét könnyebb lenne megjegyezni...

Várkapitány 2009.03.29. 11:14:59

Ezek még komolyan is gondolnák.

Kohnbéla elvtárs csehszlovákiában is igyekezett vörös forradalmat csinálni.

És pont az évfordulón volt a kongresszusuk is.

Ezek 90 éve ugyanaz a különös anyag - a szar.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.03.29. 11:16:17

@vidiki:
Szlovákiában lehet, hogy népszerűtlen, de Szlogyarszországban nem biztos, hogy az lenne :) Friss szavazókat viszünk.
(Bizonyos dolgok sose lesznek népszerűek, ettől azonban még lehetnek szűkségesek.
Ha népszerű politikusra vágynék, az van itthon is. Tökös nincs.)

vidiki 2009.03.29. 11:22:51

@Lord_Valdez: Hidd el az volna.Rendkívül modoros, mint a most távozó Gyurcsány.Hibáit képtelen beismerni. Ha létrejönne a közös ország két géniusz küzdene meg,:Fico és Orbán. Rendkívül hasonlítanak egymásra. A nép érthető nyelvén beszélnek, emberinek tünnek és senki se tudja róluk, hogy mit is akarnak.

is 2009.03.29. 11:29:35

ok, ok, humor. csak egyet tegyünk rendbe, mert az valóságosnak hangzik, és esetleg valaki elhinné: szlovákiát Dzurinda tette rendbe, és nem Fico. Fico két éve úgy él az eredményekből, mint Orbán a Bokros csomag eredményeiből 1998-1999-ben. de most, a szar árfolyamos euro csatlakozás, és az autóipari válság, és a 10%-os munkanélküliség (minden szlovákot hazaküldtek, akik nálunk vagy a cseheknél dolgozott) elég szépen betesz nekik. pont most nem érdemes csatlakozni.

akkor már inkább Hollandia, azt már megírták két éve hasonló (bocs, jobb minőségű) humorban egy posztban valahol.

Unbiased 2009.03.29. 11:29:48

Egy másik, a realitásokhoz kicsit közelebb álló javaslat: jelölje az MSzP Orbánt miniszterelnöknek. Viktor egy év alatt szépen befejezné az ország tönkrevágását, és a szocik simán megnyernék a 2010-es választásokat.

Bladecatcher 2009.03.29. 11:41:44

Göncz "Kócos Asszony" Kinga máris Szlovákia külügyminisztere. Ha meg összejönne az unió, akkor akár járhatna is a Slotával.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.29. 11:44:10

Szerintem azért nem jutunk előre, mert nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő miniszterelnököt.
Segísetek plakátolni!
drmorcz.blog.hu/2009/03/29/k_o_rmanyfo_kerestetik

Kandabula 2009.03.29. 11:44:50

Nem kellene Szlovákiánál megállnunk. Egyszerűen piszkáljuk fel szomszédainkat (ezt már úgyis sikerrel gyakoroljuk), hagyjuk magunkat elfoglalni, ezzel visszaállnak a trianoni határok, oszt jónapot.

gezabá (törölt) 2009.03.29. 11:45:25

oszt mi van, ha Fico megvonja/nem adja meg a szavazati jogot az új állampolgároktól/nak? bukópálya... de a vaktérkép jól néz ki.

hcrules 2009.03.29. 12:06:10

@states: de burundiban megeszik a miniszterelnököt! Vagy az csak a pénzügyminiszter? :)

@is: Már csak az hiányzik hogy csatlakozzunk Hollandiához... Azonnal emigrálnék valami tisztességes konzervatív országba, ha van még ilyen.

Alf (törölt) 2009.03.29. 12:10:53

már látom a szlovák nacionalista oldalakon a cikk nyersfordítását:

főcím: a magyarok el akarják foglalni szlovákiát

a kép igazolja majd ezt az állítást, a spóraarcoknak legalábbis biztos.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.29. 12:15:16

Furfangos gyurcsányista revizionisták vagytok!

Guido (törölt) 2009.03.29. 12:16:53

@dszg:
kezeltesd magad a sárgaházban...ferenc mellett...szerencsétlen agymenéses hülye.....

Samott 2009.03.29. 12:19:00

Ez jo otlet... :) Az egyesites utan a 15 millios nagy szlovakiaban kb 10,5 millio magyar es 5 millio szlovak elne... egy gyors nepszavazas, es maris Magyarorszag lenne az uj orszag neve. :)

BöszMesék · http://boszmesek.blog.hu 2009.03.29. 12:21:21

,,A negyevenes évek elején jelenhetett meg az a könyv, amiben olvastam, hogy az országok természetes formája közel áll a körhöz.''

Elméleti szinten azért van ebben logika.
1) A jó, jól védhető ország területe minél nagyobb minél kisebb határvonallal, mert a katonai erő az iparral, az ásványkincsekkel stb. arányos, amik a területtel arányosak, a védelemhez szükséges erő pedig a határvonallal arányos. Ebből a szempontból az optimális alakzat a kör.

en.wikipedia.org/wiki/Isoperimetric_inequality

2) (ennél gyengébb) A jó ország konvex, tehát két pontja közti szakasz is az országban van. Tehát nincs olyan, hogy ha a legrövidebb úton akarsz menni, akkor ki kell lépned az országból ( pl. horvátoknak folyton át kéne menniük Bosznián, ha a legrövidebb utat keresnék )
Pl. egyes szlovák belföldi vonatoknak Magyarországon kell áthaladni, ennek senki sem örül.

Persze ezek elméleti megfontolások, a gyakorlatban alkalmazni őket életveszély lenne ( pl. Chile esetében )

lemonheart 2009.03.29. 12:21:37

nem akarom lelőni a kreditet, de le fogom

ez a koncepció már a kilencvenes évek elején terjedt az akkori szélsőség körében (bizony, nem lettek okosabbak; viszont akkor még bármelyik városban lehetett szíjjas-bakancsos szkinhedeket nézegetni álmos nyári délutánon)

így szólt

Q: Hogyan foglaljuk vissza Szlovákiát?
A: Első pont: feltétel nélküli megadás. Második pont: jönnek a választások...

MeeCee 2009.03.29. 12:25:37

inkább osztrákiához, ha lehetne....

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:27:12

@elemes2: az ötlet nem a PHM-é, hanem az enyém :D. MOndjuk ez nem zrja ki, hogy ők is gondolkodtak iylesmin, dce biztos nem ilyen kontextusban, és nem állnának meg itt :D

@Lord_Valdez: nem csak Bogár létezik. De ha elolvasod a Heim-Bogár vita második részét a Heti Válaszban, rá fogsz jönni, hogy a gyakorlati teendők terén sok közös pontjuk van, meg a helyzetet is sok pontban ugyanúgy látják, csak az egyik -Bogár -túlbonyolítja.

@/murci: az nem jó, tübbségben lennének a románok. @Dr. Morcz: ott meg az amcsik lennének többségben, meg messze van.

@Unbiased: nem vállalná, de ha igen, lemondana azonnal, és kiírnák az előrehozott választásokat. MSZP-SZDSZ-nek olan bizalmi jelölt kell, aki nem dobja be a törölközőt, mer akkor ugyanott vannak. :D

@Kandabula: ugyancsak baj volna a magyar többség megteremtésével. A világmagyarság meg nem most fog hazatérni, és a felük úgyis a széljobbra szavazna, mer a USA-ausztrál emigránsok között elég népszerű ez a sumér-magyar kutyulék.

@Alf: index.hu/tech/net/2009/03/27/a_magyarok_valojaban_hungarizalt_szlavok/
Az egész lengyel-magyar barátság egy történelmi félreértés, a lengyelek barátai valójában a szlovákok voltak, hiszen a magyarokkal meg sem értették egymást nyelvi nehézségek miatt - állította [1] egy azóta már törölt bejegyzés az online enciklopédián. A magyarok többsége valójában hungarizálódott szláv - így egy másik [2].

A módosítások mind ugyanattól a névtelen szerzőtől valók, akinek mindössze az ip-címét tárolja a Wikipedia adatbázisa. Erről az ip-címről (195.49.188.146) pedig bármelyik nagy nyilvános DNS-adatbázis megmondja [3], hogy egy szlovák kormányhivatal hálózatához tartozó gép áll mögötte.

a Wikiscanner [9] nevű oldal kifejezetten az olyan wikiszerkesztőkre vadászik, akik a saját cégükkel, szervezetükkel kapcsolatos bejegyzéseket módosítják, hogy jobb színben tüntessék fel magukat (és nincs annyi eszük, hogy ezt lenyomozhatatlan, privát ip-címről tegyék). A szlovák kormány 160 bejegyzéssel [10] szerepel a listán.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:28:15

@MeeCee: na, az is jó ötlet, csak ott nem sok magyar él, de én benne vagyok az Osztrák-Magyar Monarchia föltámasztásában, csak ne György legyen a király. :D

v2peti 2009.03.29. 12:28:34

Hollandia: Ha csatlakoznánk, akkor nem is a füves cigi zavarna ott a legjobban, hanem a bűnözés, meg az, hogy átjáróház az ország. Na meg pár évtized múlva elönti a víz. (Jönnének majd ide a holland menekültek.)

Szlovákia: Nem lenne rossz ötlet a csatlakozás (igazából a Felvidék visszatéréséről beszélünk), mert a szlovák nacionalisták örülnének, hogy elismerjük, hogy ők a magasabb rendűek, így nem elleneznék (persze azért nem egészen így van). A szlovák soviniszta térképen (fele Magyarország Szlovákia, fele Ausztria) nem vették észre, hogy ebben az országban a magyarok kerülnének többségbe.
Eurójuk már van. Sőt a rajta lévő szimbólumok is a mieink. A "félcímer" (kettős-kereszt9, a Tátra-csúcs és a Pozsonyi vár.
Így a magyar nem lenne ott kisebbség. De a 4 és fél milliónyi létszám mellett a szlovákok sem éreznék magukat kisebbségnek.
A köztársasági elnök székhelye Pozsonyban lenne. A parlament természetesen Budapesten ülésezne.

Belföldi tarifák (posta, telefon), egy autópályamatrica, belföldi vonatjegy, Bp-Miskolc IC-k meghosszabbítása Kassára.

Ha jól csinálnák, mindenki jól járna vele.

Függetlenség kérdése: Kitől függenénk? Azok is volt magyar területek.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:30:13

@lemonheart: ebből is látszik, hogy kétkulacsos politikát folytatunk, és titokban fasiszták vagyunk, ezt mindig is tudta a Progresszió. Ez az újabb bizonyíték.

v2peti 2009.03.29. 12:35:32

@dszg: Mi a gond Györggyel? Ha Monarchia lenne, ő lenne a trónörökös. Ha Magyar királyság lenne, akkor meg keresnénk egy Hunyadit. Hunyadi Emese például :)

tomaj 2009.03.29. 12:38:56

Szerintem legegyszerűbb ha hadat üzenünk Ausztriának,kb 2óra alatt elfoglalnak bennünket
Oszt rendet csinálnak.

lemonheart 2009.03.29. 12:45:37

@dszg: :]

jobban aggaszt, h Vikócék megint kezdik előrángatni a kívül-belül megosztó szimbolikus cukrozott kutyagumit

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:46:45

@v2peti: mintha a nézetei nem volnának rendben... inkább Ottó amíg él. Aztán Mihály főherceg :D

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:48:14

@lemonheart: öööö ezt most nem tudtam megfejteni...

lemonheart 2009.03.29. 12:49:48

@tomaj: amennyire tudom, sógoréknál is tud dúlni a balkáni üzletpolitika; csak van rá egy komoly állami kontroll. kellenénk is púpnak a hátukra

fél fokkal komolyabbra: nekünk ez a szabadság meg autonómia (minden összenépi autizmusunk dacára) sose ment. várom azt a pillanatot, amikor megjelenik fél tucat EU-biztos, szépen leülnek a költségvetés mellé, és jól megcsapkodják vonalzóval a nyúlkapiszka enyvszurtos praclikat

mindenki jól járna - progresszió is lenne, meg lehetne füstölögni 'az fene labantz' ellen (felkelés? ennyi nyúllal? not an option)

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.03.29. 12:50:11

@v2peti: "A szlovák soviniszta térképen (fele Magyarország Szlovákia, fele Ausztria) nem vették észre, hogy ebben az országban a magyarok kerülnének többségbe."

Attól tartok észrevették. Csak a balkáni divathullám következő elemének régióbeli meghonosodása az ún. "etnikai tisztogatás" lenne.

Az ötlet viszont jó, kábé egy éve mondom mindenkinek, a fideszesebb barátaim mostanában hazaárulóznak le miatta. Hja, a divathullám... :))))

lemonheart 2009.03.29. 12:51:07

@dszg: bocs. erre gondoltam:

index.hu/belfold/2009/03/28/orban_kettos_allampolgarsagot_igert_ungvaron/

(és ha nem lett volna világos: nem tartom fasisztának a közelebbről meg nem határozott 'titeket')

Rókakígyó 2009.03.29. 12:51:12

Mondta már valaki: Nemzetvesztő hazaárulók

Különben meg nem fogadnának bennünket örömmel.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.03.29. 12:52:59

Mármint a Szlovákiához történő csatlakozás ötlete, nem az etnikai tisztogatásé... bocs', kicsit gyorsan gépeltem :)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 12:54:48

@lemonheart: nem is gondoltam, hogy fasiztának tartasz minket, csak egyszerűen nem értettem amit írtál, túl irodalmi volt :D én egyetértek a kettős álampolgársággal amúgy

lemonheart 2009.03.29. 13:12:57

@dszg: tessék bátran rámszólni

a kettős állampolgárságról: szempontomból másodlagos, ki mit gondol róla (szívében). a stratégiai vonatkozások több nagyságrenddel fontosabbak - és itt a vége. még mielőtt belemelegednék. ne OFFoljunk, kind sir :]

lemonheart 2009.03.29. 13:40:59

@ptarjan: ott is van, jó is

köszönöm

Mike36 2009.03.29. 13:56:43

szerintem meg csatlakozzunk inkább Ausztriához, aztán koronázzuk királlyá Ottót! :)

Mike36 2009.03.29. 13:59:50

@v2peti: elvileg az EU is hasonló okok miatt jött létre, csak még nagyon a kezdetén vagyunk

malmipal 2009.03.29. 14:58:55

Miután kidőltem a röhögéstől néhány beszóláson, közzéteszem az ötlet egy régebbi, merészebb verzióját - realisztikus, eklógás kifejlettel.
burjas.blog.hu/

Peter252 2009.03.29. 16:31:59

Tegnap kb. ilyenkor volt egy félelmem, hogy megint Gyurcsány vezércsele az egész és megtervezett színjáték,...most megint ezt érzem és valamiért azt, hogy még mindig Gyurcsány irányít mindent, még az mszp-t-is.
Pll: Gyurcsány frakcióvezető lesz,,,--szokott egy bukott ember, bukott pártelnök frakcióvezető lenni..., ??
A másik az, hogy mikor tegnap elvonult Gyurcsány, nem egy bukott politikus benyomását keltette, szinte mosolygott az őt fütyülőkön és nyugodt volt...Szerintem a dolgokat Gyurcsány mozgatja és ő az erős ember továbbra is.
Szerintem Bajnai lesz a miniszterelnök és Gyurcsányt a jövő héten a lázadó talpasok újra megválasszák 80 % al pártelnöknek, és bejön a tegnapi tippem, a Gyurcsány-Bajnai tandemről, amivel a 2002 es Kovács-Medgyessy tandemet másolják és a szolíd, decens Bajnaival 2010 ben legyőzhetik újra a már eléggé elhasználódott Orbánt.
Mi a véleményetek? Én ezt már tegnap délután megtippeltem és ma újra ez látszik bejönni,,,Mesteri színjáték.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.03.29. 16:35:25

@vidiki:
Rájöttem, hogy így is megéri. Valakit utálni kell, mert anélkül valahogy nem érezzük jól magunkat. Nem sokkal jobb akkor már, ha magyar-szlovák szembenállásra váltjuk a magyar-magyart? Ráadásul a Fecó-Fico váltás miatt nem kell új szlogeneket kidolgozni.

malmipal 2009.03.29. 18:36:21

@Peter252:

Tévedsz, Peter52. Nem tandem, hanem triumvirátus. Gyurcsány, Szilvássy, Bajnai - jósdai támogatással.
Licitálást imitálok egy interaktív elméletszövevénnyel:
A szövevény vezérfonala: A hatalmat nem szabad átengedni!
Sólyom menni készült.
Gyurcsány valóra váltja minden elképzelését.
Sólyom maradt.
Zajlik a B terv...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása