Az emberélet mint kampánytéma

Caracalla I 2009.03.04. 08:03

A tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot.

Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem merülhet fel). Különösen semmivel nem magyarázható egy öt éves gyermek életének elvétele. A magyar államnak és a magyar jogszabályoknak nem szabad különbséget tenniük a tekintetben, hogy az áldozat vagy az elkövető roma volt-e egy-egy esetben (és a Konzervatórium sem tesz e tekintetben különbséget, és mindenkit ennek követésére buzdít).

Számtalan spekuláció látott napvilágot, hogy kik és miért követhették el ezt a szörnyűséges bűntettet. A Népszabadság név nélküli forrásra hivatkozva felvetette a külföldiek által, destabilizáló szándékkal történő elkövetést is.

Akárhogy is, egy cselekménysorozatnak tűnik a dolog, amely már négy ember halálával és négy ember megsérülésével járt.

Felmerült a rasszista indíttatásből való elkövetés is, amelyet egyelőre bizonyítékok nem támasztanak alá. Ennek ellenére már maga a gondolat is szörnyű: random emberek személyes okok nélkül, pusztán valamiféle elmebajos meggyőződésből véletlenszerűen kiválasztott más emberekkel végeznek. Ép ésszel felfoghatatlan. Mint ahogy erre nem is volt példa - a korábban szintén rasszista bűncselekménynek kikiáltott pécsi kézigránátos támadás gyanított elkövetőiről is azt idézi a Népszabadság, az etnikai hovatartozásuk megnevezése nélkül, hogy:

"Képtelenség - mondja újra az eladónő. - Itt mindenki úgy tekintett Jánosra, hogy ő lehet a cigányság példaképe."

Mortimer-ügy 2.0?

Azóta egy második ház is kigyulladt Tatárszentgyörgyön - ami a Népszabadság szerint február 28-án még (rendőrségi források és szemtanúk szerint) Molotov-koktélos támadás, egy nappal később már hősugárzó miatti baleset. (Mellékszál: megdöbbentő, hogy a régebbi cikknél még egy figyelmeztetés sincs, hogy esetleg nem pontos az infó. Van még mit faragni az online szerkesztésen. Ugyanakkor a Népszabadság azzal, hogy felteszi a printben megjelenő cikkeket online, a legkomolyabb és legszínvonalasabb online napi újsággá vált). Mondjuk azért az is szép, hogy egyesek nemlétező támadókat, sőt egy egész terepjárót látnak - ez a kifosztott kisnyugdíjasok által az elvitt pénzhez hozzáadott +1 nagyságrend esete, erősen feltupírozva. Különösen ijesztő, hogy a lakosság a rendőri rádióforgalmazást figyelve bármikor a helyszínen terem, és (szintén Népszabadság idézet)

"Több család azonnal autóba ugrott és csikorgó kerekekkel elindult az állítólagos újabb támadás helyszíne felé. A hirtelen feltámadt lincshangulatnak végül a rendőrök vetettek véget azzal, hogy tisztázták: nem történt újabb Molotov-koktélos támadás, és a feltartóztatott terepjáró utasai helyi vadászok voltak, akiknek (elszámoltatták őket) semmi közük a tűzesethez. Jakabszállásra tartottak egy esküvőre."

Ha nincsenek ott a rendőrök, akkor jó eséllyel két halott vadászunk lenne.

És hát nem kerülhető meg a kérdés: mit tesz a kormány az állampolgárok védelme és az ország jó hírének a megőrzése érdekében. Hát, sok mindent, például igyekszik elérni, hogy gumibottal kenethesse el azok száját, akik neki nem tetsző mondatokat mondanak.

Megmagyarázom: azzal, hogy a miniszterelnök, a rendészeti miniszter és a külügyminiszter nem áll ki, hogy elmagyarázza minden létező fórumon, hogy a nyomozás folyik, egyelőre nincsenek rasszizmusra, fasizmusra és nácikra utaló nyomok, az elkövetők és az indítékok még nem ismertek, továbbá korábban cigányok sérelmére elkövetett bűncselekményeknél már többször felsültek az antifasiszták, korai még a következtetések levonása, gyakorlatilag táptalajt adnak a külföldi kritikák alá, aminek például ilyen cikkek lesznek a következményei.

Persze ennek nyomán lehet arra hivatkozni, hogy úgymond a külföld azt követeli, hogy korlátozzuk a szólásszabadságot. A miniszterelnök és hű kormánya mindig lelkesen támad az Alkotmányra, az Elnökre és az Alkotmánybíróságra. Ami semmit nem fog megoldani.

De tesznek persze mást is. Mert ha kicsit visszamegyünk a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságra, akkor bizony jelentős rendőri inkompetenciával szembesülünk - amint a móri helyszínnél is először a főrendőrők szemrevételezéseinek nyomaitól kellett megtisztítani a helyszínt, nem is lett használható nyom - amit jelentős részben a rendőrség politikai írányításának rovunk fel. Szintén a Népszabadságban jelent meg egy hosszabb tanulmány a rendőrség helyzetéről, amely szerint:

"A rendőrség mindig is szenvedett attól, hogy sem a közvélemény, sem a politika nem becsülte meg speciális ismereteit. Miközben a rendőrök ezen keseregtek, nem vették észre, hogy hivatásuk alacsony rangjának legfőbb oka az a merev hierarchia, amelyik azt sugallja, hogy a tudás mércéje a piramis csúcsához közeli beosztás. Ezért gondolhatták hiányos műveltségű és tudatlanságukban mérhetetlenül arrogáns miniszteri tanácsadók, hogy dilettáns ötleteikből azonnali döntések születhetnek, akiknek pedig ez nem tetszik: le is út, fel is út. El is mentek sokan a legjobbak közül. Ők ma nagyon hiányoznak, pótlásukhoz egy évtized sem lesz elegendő.

A hierarchiának azonban van egy jó tulajdonsága, állandóságot sugall, biztonságot, kiszámíthatóságot nyújt. Ezért nemesedhetett mesebeli legendává Boross Péter és Pintér Sándor minisztersége. A belügyminisztériumi szerkezet felszámolásával ez az egyetlen előny is elveszett. Igazi ámokfutás kezdődött, reformnak nevezett szervezeti intézkedésekkel, amelyeket alapos előkészítés helyett órák alatt rögtönöztek, és elmaradt döntésekkel, amelyeken éveken át töprengtek, noha percek alatt meghozhatóak lettek volna."

A fentiben csak két dolog új: ahol megjelent és akik mondják. Régóta lehetett tudni, hogy nem lesz jó hatása az állomány tapasztaltabb része kényszernyugdíjazásának, mint ahogy a Belügyminisztérium szétverésének sem, mint ahogy a rendészeti terület élére előbb két elméleti jogtudós, majd Draskovics 'Multitool' Tibor kinevezését is nehéz volt a szkepszisen kívül más hozzáállással szemlélni.

Ellenben a külpolitikának belpolitikai célokra való szokásos felhasználása lehetővé teszi, hogy az egyetlen megmaradt gumicsontjukat, az antifasizmust elővegyék a szekrényből. Kit érdekel a gazdasági válság, hiszen itt fasizmus van.

Költői a kérdés: kihez hű Gyurcsány Ferenc: az országhoz és az állampolgáraihoz, vagy a saját politikai karrierjéhez, az SZDSZ-hez és az antifasiszta lobbihoz, valamint Tamás Gáspár Miklóshoz?

Mert a cigány és nem cigány állampolgárok és az ország érdeke azt kívánja, hogy mielőbb találják meg a gyilkosokat, amennyire lehet, védjék meg Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, és szigorúan lépjenek fel minden jövőbeni atrocitás ellen, függetlenül az áldozat és az elkövető nemi, vallási, szexuális és etnikai, stb. identitásától.

Az antifasizmus és a balliberálisok érdeke azt kívánja, hogy a szólásszabadságot korlátozzák, az elkövetők soha ne legyenek meg, és vissza lehessen söpörni mindent a szőnyeg alá, ami a veszprémi gyilkossággal előkerült onnan. Minden mehessen tovább változatlanul.

Vagy legalább el lehessen mondani, hogy a kormány mindent megtesz, csak az Elnök, az Alkotmánybíróság - és persze a Fidesz - fasiszta.

Végül, egy gondolat Sólyom Lászlótól - a szintén a Népszabadságban megjelent - interjújából:

"Sokan úgy vélik, hogy a féktelen szólásszabadság az egyik gátja a terjedő erőszakosság megfékezésének.

- Nem így van. A szólásszabadságnak ugyanis jelentős és pontos korlátai vannak a magyar jogban, éppen annak megakadályozására, hogy a szólásszabadsággal való viszszaélés erőszakhoz vezessen. Az erőszak érzelmi előkészítése büntetendő. Jogszabály van, az alkalmazás a probléma. Miért nem született az elmúlt tíz évben egyetlen elmarasztaló ítélet sem? Miért egy olyan - ennél sokkal enyhébb esetekre vonatkozó - büntető tényállás hiányát hozzák mindig elő, egy közösség általában vett megsértését, amilyen a világon sehol sincs? Az Alkotmánybíróság sem gördít akadályt az elé, hogy el lehessen ítélni azokat, akik mást etnikai alapon emberi méltóságában megsértenek. Bőven van lehetőség arra, hogy a jog megtorolja az emberi méltóság megsértését és a diszkriminációt."

Mindenki eldöntheti, kivel ért egyet. Még. A gyűlöletgondolattörvény elfogadásáig.

(Fotó: index)

 

Kapcsolódó írások:

Cigányútra tévedtünk

Az értelmiségi diskurzus nyomora

"Valódi rendszerváltás" a szélsőjobboldalon - avagy a Jobbik a politikában


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr58975444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cigánylabirintus - KJK 2009.03.05. 00:04:17

Lectori salutem!A hétköznapok elvakult világa arra ébresztett, hogy egyre inkább elidegenedik a ma embere a másságtól. Egyrészt a média, másrészt saját agyának foglyaként olyan kijelentéseket tesz, amin 5-10 év múlva csodálkozna, hogy is vetemedhetett err…

Trackback: Tudtad? 2009.03.04. 08:09:48

A vég egyben kezdet is lehet A Tatárszentgyörgyön áldozattá vált, Csorba Róbert és kisfia temetési szertartásán nagyon sokan megjelentek, hogy leróják végső tiszteletüket. (Az index szerint több mint ezren, a Magyar Nemzet szerint közel 3000-en, a HV…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.04. 08:09:33

TemetésElmentem Csorba Róberték temetésére. Nem szeretek kórházba, temetésre járni, nem szeretek az elmúlással foglalkozni, de most úgy éreztem, hogy ott kell lennem, mert ez több volt egy szimpla temetésnél. Többezredmagammal nem csak azt az 5 éves kisfi…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.03. 23:47:57

Cigányútra tévedtünk"Tatárszentgyörgyön agyonlőttek két cigányt, egy ötéves kisfiú is sörétet kapott, hátulról.Esélye sem volt a menekülésre. Ehhez hasonló eset már többször is előfordult, az elkövetők szándéka akkor is egyértelmű volt, kilétük pedig…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.03.04. 09:26:10

Ha ezt valaki kívülről nézi ezt, az a benyomása támadhat, -nem alaptalanul-, vagy rontás van Mária népén, vagy valami "idegenek a zűrből" kísérleteznek rajtuk.

Sz ólásszabadságot! D emokráciát! Sz akértelmet!

NovákAttila 2009.03.04. 10:04:25

Caracalla,
"Az antifasizmus és a balliberálisok érdeke azt kívánja, hogy a szólásszabadságot korlátozzák, az elkövetők soha ne legyenek meg, és vissza lehessen söpörni mindent a szőnyeg alá..."
Na, ennyire nem kellene összeesküvésesnek lenni. A "balliberális" tábor egy meglehetősen széles konglomerátum, a többség inkább szólásszabadság párti, mint ellenes (lásd az utóbbi évek nagy vitáit az ÉS-ben pl.), leginkább az MSZP akarja korlátozni, illetve szabályozni a szólásszabadságot.

excopp 2009.03.04. 10:48:38


t. fórumtársak!
- láthatóan itt ágyúval lőnek verébre
SZTEM:
1) a politikai korrektség (PC) paradigma egy tekintetben a végét járja (nincs helyette más kulturált diskurzus - sajnos)
2) a PC utóhatása volt a mindenkori jogvédői túlreakció (Draskovics azonnal nyilatkozót levált, Kaltenbach meg alkotmánymódosítást sürget, cigány-miniszter etc.)
3) pedig, attól, hogy van Btk. és tiltja az emberölést- az van
- tehát, ha lesz gyűlöletbeszéd-törvény, akkor is lesz ilyen beszéd) - ellenben, ha nemkívánatos jelenségeket más, hatékonyabb szabályzók alá (pl. politikai kiközösítés, illem, integráció stb.) helyeznénk, nagységrendekkel jobb lenne a helyzet
4) a világválság (+a hazai töketlenkedés) káros hatásai begyűrűznek - bűnbak-effektus = zsidók, cigányok, melegek, tehát a "mások" célpontok lesznek
5) a rendőrség késve, szakszerűtlenül reagál ( a t.szentgyörgyi szemlét - hiányát majd megírom könyvemben - elrettentésül) - és a hatóság egyébként is több sebből vérzik - a kilencedik ok, hogy kevés a pénz

- ami katasztrofális, hogy a szavak súlyát mintha senki fel nem ismerné - ma már a POLGÁRHÁBORÚ bevett terminus - használja boldog-boldogtalan (legújabb esetünkben a nem tudom, ki által megválasztott Lakatos Attila miskolci cigányvajda használta először),
- vagy nevesincs, vagy udvari véleményformálók nyilatkoznak a médiumokban - zsolozsmáznak, a területet ( a valódi helyzetet láthatóan nem ismerik)

- a végeredmény szemünk előtt, (alkotmánymódosítással adunk választ emberölésekre)

- ha lesz egy kis időm, szakmai (bűnügyi) szempontokat is szívesen megemlítek - majd

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 10:48:40

@Bell & Sebastian: Ez komoly?
Mert tréfának durva lenne.

Az emberélet kampánytéma az "áldozatpolitika" esetében, lásd a Közel-Kelet. Amennyiben a politika az "áldozat lét képzetére épít, azzal mozgósít, úgy minden halál, szálka a öröm alatt stb. újabb alkalom az "áldozat volt" tuatának megerősítésére.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 10:50:15

Bocs a sok elütésért, a billentyűim nem mindig fognak.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.03.04. 10:56:17

A szólásszabadsággal az a baj, hogy bár szerintem a jelenlegi törvények elegendők kellenének legyenek, az ügyészi és bírói gyakorlat mégis azt mutatja, hogy nem azok. És mivel az ügyészek és bírók alkotmánybírósági döntésekre hivatkoznak, nem marad más, mint az Alkotmánymódosítás. Ami nincs brozba öntve, volt már változtatva rengetegszer.

Ez a dumát a külföld nyomására az Alkotmányra támadó miniszterelnökről és a tettesek eltussolásában érdekelt ballib oldalról inkább hanyagolnám.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.03.04. 11:01:44

Mármint nem a szólásszabadsággal, hanem a szólásszabadság kontra gyűlöletbeszéd problémával.

narancshéja 2009.03.04. 13:43:06

Durva leegyszerűítés, hogy mit akar a szoclib tábor. A szólásszabadság korlátozását, vagy azt, hogy a tojással dobálókat ítéljék meg szigorúbban? Hogy a zsidóságot megfélemlítő, cigány-ellenes szólamokat felböfögő csoportok félelem keltésére alkalmasak az szerintem nem kérdés. Persze nem a blog szerkesztőiben kelt félelmet- de másban lehet, hogy igen. A gyűlöletbeszéd tv. legnagyobb baromsága, hogy csak a bizonyíthatóan utóhatással járó esetekben járhat el. Ostobaság- a közélet mérgezése, a kirekesztés, a xenofóbia felpiszkálása és napirenden tartása legalább akkora, ha nem nagyobb bűn, mint melegeket/cigányokat verni. A kettő szorosan összefügg. A legitimációt pedig nem TGM vagy GYF adja ehhez.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 13:52:51

Igen.
Ferkó elébb kicsit korlátozza a szólásszabadságot, módosítja az alkotmányt, mert most ez a legégetőbb gond.

Közvetlen utána megoldja a válságot, a forintárfolyamot lehozza, az akkor már 400 HUF/ Eurós szintről.

De lássuk a dolgok fontosságát és helyes sorrendjét!

narancshéja 2009.03.04. 14:05:41

Ha ilyen a mértékadó jobboldal, akkor nagy bajban van az ország.

osborne 2009.03.04. 14:37:32

@narancshéja: erről jut eszembe.

ha a 'mértékadó' jobb csinálta volna meg úgy az elmúlt 7 évet ahogy a szocik és szadesz tették, akkor nagy poétikus túlzással élve most Cusi-Hunvald-Deme helyett Orbán-Varga-Kövér napi bírósági kihallgatásairól jönnének a hírek.

józan' 2009.03.04. 14:46:28

@osborne:

De hát ők csinálták, nem tudtad?
Hahó Mekfláj, Orbánék vannak hatalmon már 3 éve!

mno.hu/portal/618846

Közöd?? (törölt) 2009.03.04. 14:56:52

Cigányügyben eléggé közelít az álláspontom a ballib tábor felé, de amit itt a halál és a temetés ürügyén csináltak az nyílt hangulatkeltés a többségi nemzet ellen. Valakik etnikai konfliktust akarnak létrehozni ebben az országban. A cigányoknak hőzöngés helyett nyugalomban meg kéne érteniük, semmiféle bizonyíték nincs a faji alapú öldöklésre, sem pro sem kontra. Aki mást mond az hazudik, hangulatot kelt és úszít.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 15:07:18

Fideszdroidok és zombik nem látják: direkt jó nekik, hogy a fidesz nem kormányoz, különben ők lennének korruptak, most ők ülnénk előzetesben, ők nem mernének kimenni az utcára. Így viszont, hála a szocik és libbantak önfeláldozásának, a fideszeseknek királyság az életük.

smalladam 2009.03.04. 15:19:31

ja kissé kényelmetlen érzés volt tatárszentgyörgyön a szadis politikusokkal együtt hallgatni a katolikus szertartást.

viszont azért a dolog antirasszista éle inkább kimondatlan volt, nem nagyon beszélt róla senki (iványi gábor beszédén kívül - de ő sem mmondta azt, hogy ez rasszista gyilkosság)

NovákAttila 2009.03.04. 15:23:01

@smalladam: az égvilágon semmi és senki nem akadályozta volna meg azt, hogy jobboldali politikusok is résztvegyenek a szertartáson.

osborne 2009.03.04. 15:30:08

@tölgy: sőőt, a reakció, a konzervatórium, a teakör olvasottsága is a szoclibek altruizmusának köszönhető!

thanks Frank, you the man

Közöd?? (törölt) 2009.03.04. 15:32:42

@smalladam: csak utaltak rá, tudod olyan mint a kódolt zsidózás, rá kell mutatni mégha utánna megjátszák, hogy nemigaz akkor is. Te is utalsz rá az antirasszista éllel hiszen ha ez nem rasszista inditatású gyilkosság volt akkor miért kell az áldozat temetését antirasszista demonstrálásá alakítani?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.03.04. 15:34:28

@smalladam:


Lásd az előnyét! Végre a libbantak is jártak templonyban, meg szertartáson, és rájöttek hogy ott nem is gyilkolásznak a papok. Még haszna is lehet!
Bár ha jobban belegondolok, ez lehet a keresztények álságos csalogatási módszere.

Minden kitelik tőlük!

smalladam 2009.03.04. 15:51:31

@NovákAttila: amúgy szerintem is jobban tették volna hogy elmennek a jobberek. akkor nem lehet kisajátítani megint a jogvédő témát. ráadásul még csak a rasszizmussal sem kell foglalkozni, hiszen annak a témája nélkül is lehet demonstrálni két brutálisan megölt ártatlan mellett.

nyg 2009.03.04. 15:51:50

Az ügy már megint túlnőtt magán, teljesen átpolitizálódott. Miközben csak két dolgot nem tudunk: kik az elkövtők (magyarok, szlovákok, cigányok stb), és mi volt a motiváció (uzsora, bosszú, zavarkeltés, rasszizmus stb.). Kimondva kimondatlanul most sokan rassziszmust kiáltanak, csak nehogy úgy járjanak, mint a Mortimer és a pécsi kettős gyilkosság esetében. Idézetek. 1./ Rasszista indítékot gyanítanak helyi roma kisebbségi vezetők a pécsi, kedd éjjel történt kézigránátos kettős gyilkosság hátterében (2008.11.19) 2./Előzetes letartóztatásba a két halálos áldozatot követelő tavaly novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság gyanúsítottjait a Pécsi Városi Bíróság. A Híradónak nyilatkozó egyik idősebb családtag szerint a rendőrség azért tartóztatta le a két férfit, mert cigányok. (2009.március 1.)

smalladam 2009.03.04. 15:55:13

@Közöd??: senki nem mondta ki hogy ez antirasszista demonstráció. még talán a meghívóban sem volt benne. én őszintén szólva ha nem melóból kell, lehet hogy akkor is elmegyek.

nem tudom, hogy ki tette, és nem vagyok benne biztos, hogy rasszista indítéka volt, de valahova most már oda kell állni, amivel ki tudom fejezni, hogy nekem elegem van a cigányok és nem cigányok (szögi lajos, marian cozma, a nagycsécsiek, a tatárszentgyörgyiek) értelmetlen halálából.

Közöd?? (törölt) 2009.03.04. 16:13:20

@smalladam: ok ezt megértem, csakhogy ezek közül az egyik eset sem rasszista okozatú illetve van amelyről nem tudjuk mi. Ezek azok az esetek amivel az oldalak revolverezik egymást teljesen értelmetlenül, Emiatt csak növekszik a gyülölet ahelyett, hogy csökkenne. Gyilkosságok mindig is lesznek, ez az ország eléggé átpolitizált és egyre inkább az, de mégis megálljt kéne kiáltani mikor már a gyilkosságokat is átpolitizálják, kiforgatják önmagukból.

smalladam 2009.03.04. 16:44:55

@Közöd??: igazad van, de azért szerintem ezeket nem lehet elválasztani a cigánykérdéstől - annak a rasszizmusból ölt-e porblémánál jóval komplikáltabb formájától - és emellett szerintem mind olyan brutális gyilkosságok, amilyenekre kevés példa volt mostanában

smalladam 2009.03.04. 16:46:46

@Közöd??: pont ez az amit a libsi jogvédők szelektíven használnak, hogy ha kisebbségit ölnek, vagy kisebbségi öl, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy van-e ennek köze az ő kisebbségiségéhez, vagy ezzel összefüggő helyzetéhez, pl hogy szegény, vagy műveletlen, vagy bármi.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 17:11:24

@osborne:
Most majd elkapják a sok fideszzombit

index.hu/tech/net/2009/03/04/oriztesse_hirnevet_profikkal_/

@NovákAttila: Már elnézést. De itten maguk aztat akarják, hogy a jobbosok fogadják el a koalást projektet, miszerint ez egy rasszista gyilkosság volt.
Nem kéne várni ezzel? Tudom, csak a jelent kell megnyerni, de mégis.
Pl. a pécsi gránátos gyilkosságot két cigány, önkormányzati képviselő követte le, hasonlóképpen a Mortimer-ügyhöz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 17:14:26

@tölgy: Helyesen:
a pécsi gránátos gyilkosságot két cigány, egyikük önkormányzati képviselő, követte le, hasonlóképpen a Mortimer-ügyhöz.

trewq 2009.03.04. 17:50:09

Mohácsi Viktória szerint Cosma cigányozott, emiatt indokolt volt hogy megölték. Szerinte a román sportoló élete kevesebbet ér, mint a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt romáké.

Aki az SZDSZ-re szavaz, az a mohácsihoz hasonló rasszistákat támogatja!

ciganylabirintus · http://ciganylabirintus.blog.hu 2009.03.04. 19:25:23

@tölgy: ne felejtsük el, hogy Mortimer egy olyan csoport tagja volt, amelyik éppenséggel fegyverekkel őrizte a magyar hagyományokat. Az is tény, hogy a bombagyárból ismert Robin volt a kiképzője.
Tehát egyáltalán nem a bőrszín számít, hanem a meggyőződés.

smalladam 2009.03.04. 19:41:53

@trewq: nem mintha védeni akarnám, mert elég gáz volt, amit mondott, de attól még kurvára nem ezt mondta.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 19:46:26

@ciganylabirintus: Én még sehol sem olvastam, hogy Mortimer rasszista lett volna. Ezt honnan lehet tudni?
A gyerek valamelyik tanára lehet, liberális volt. Akkor a liberális meggyőződése miatt szurkált volna?

A mostani gyilkosság esetében még a merénylőkről sem tudunk, nem hogy a nézeteikről.
A második tatárszentgyörgyi tűz esetében is láttak terepjárót és lét férfit. Azután egy rasszista hősugárzót sikerült azonosítani.
Emlékszünk rá, amikor Mohácsi azt bírta mondani korábban a tv-ben, hogy reméli, kiderül a támadók rasszista szándéka :(

smalladam 2009.03.04. 19:50:24

@tölgy: a második esetben azok épp arra járó vadászok voltak, nem?

NovákAttila 2009.03.04. 19:58:20

@tölgy: nem tudom ki az a "maguk", de gondolom, hogy majd a Reakcióra megírja azt, hogy "Ferkó" állt a dolog mögött.
Mint minden mögött.
Na meg a cigányok.

NovákAttila 2009.03.04. 19:59:58

@smalladam: nem igaz. "Ferkó" volt.
vagy Lukács György.

smalladam 2009.03.04. 20:04:46

@NovákAttila: szijjártó pétert kéne megkérdezni.

trewq 2009.03.04. 20:17:08

@smalladam:
Mohácsi:
„...amikor egy diszkóverekedés vagy tyúklopás van, ez nem azt jelenti, hogy nem követnek el cigányok bűncselekményeket, hanem azt jelenti, hogy éppen egy egyén azért teszi, mert éhes a gyereke, mert cigányozott Cozma, feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt, nézeteltérés történt, és az olaszliszkai gyilkosságot is ide lehet sorolni”.

Ez nem lehet mentegetni. Egyszerűen számára kevesebbet ér egy nem cigány élete, mint egy cigányé. Ez színtiszta rasszizmus. Hasonló megnyilvánulások a kurucinfón fordulnak elő, ellentétes előjellel.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 20:25:11

@NovákAttila: A "maguk" azokat jelöli, akik már elkönyvelték, hogy 1, ez egy rasszista bűncselekmény volt és 2, nagy-nagy rasszizmus van Mo-n, ami a legnagyobb gondunk... a demokratáknak össze kell fogniuk, stb.

Tudja, Ferkónak, Lukács Gyurinak...

NovákAttila 2009.03.04. 20:30:10

@tölgy: Sólyom László is elkönyvelte. Biztosan ő is "Ferkónak" dolgozik.
De a LÉNYEG az, hogy mindig be lehessen bizonyítani, hogy nincs rasszista bűncselekmény. Csak rasszistázók. Akik "Ferkó", stb....
Végül is a jogvédők is így dolgoznak - ellentétes előjellel.
Na, itt lép be a lukácsgyörgyizmus, mint módszer.

ciganylabirintus · http://ciganylabirintus.blog.hu 2009.03.04. 20:33:17

@tölgy:

"A második tatárszentgyörgyi tűz esetében is láttak terepjárót és lét férfit."

No és a Cosma-gyilkosságnál az egész vita oka az volt, hogy állítólag a pultoslány állkapcsát összetörték. Most a Patrióta-bár tulajdonosai azt nyilatkozták, hogy semmi ilyen nem történt, ez csak szóbeszéd.

A zavarodott tömeg már csak ilyen: minden árnyékban támadót, áldozatot lát.

trewq 2009.03.04. 20:33:18

@NovákAttila: Hiteltelen ez a bocsánatkérés. Nem ez az első ilyen megszólalása. És ettől még ugyanolyan rasszista marad. Valószínűleg szóltak neki az szdsz-ből, hogy ez már nekik is sok.

osborne 2009.03.04. 20:41:35

esküszöm szürreális kafkai harc ez már:

Tatárszentgyörgy: bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória

Az SZDSZ-es EP-képviselő szerint az elkövetők forró nyomon üldözése helyett a rendőrség számos esetben fontosabbnak tartotta az azonnali sajtónyilatkozatokat, amelyekben sürgősen kizárták a rasszista indítékot.

www.hirszerzo.hu/cikk.tatarszentgyorgy_bepanaszolta_a_rendorseget_mohacsi_viktoria.99997.html

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 20:46:01

@NovákAttila: Az nem úgy van, hogy aki állít valamit, annak kéne bizonyítania?
Így, aki szerint ez és ez a tett rasszista indítékú, az bizonyítson.
És utána elítélünk, tüntizünk, betiltunk és átnevelünk, ami a kedvenc részem.

NovákAttila 2009.03.04. 21:09:08

@tölgy: mondom: Lukács György nevet a sírjában és elégedetten csettintget.
Végül is a neofita jobbereknek is szükségük van rá, mármint a lukácsizmusra.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.03.04. 21:11:09

Emberek, nyugi:))

Egyébként tényleg nem derült ki a támadók kilétéről semmi, szerintem óvatosan a rasszistázással, mert ha ez egy Mortimer-reloaded lesz, az nagyon ciki lenne Mohácsi et. al.-ra nézve.

Én még várnék a dologgal, mielőtt mondok bármit is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 21:19:49

@NovákAttila: Kérdezze meg a neofita jobbereket, mire van szükségük.

Viszont úgy látom, a projekt mintha léket kapna:

"E téren semmi nyoma az etnikai színezetnek – fogalmazott. Ennek a bűnözésnek nincs köze ahhoz, ki milyen származású, vallású – tette hozzá. A szervezett bűnözés elleni központ bázisában semmilyen olyan jel nincs, ami arra utal, hogy ennek valóságalapja lenne – közölte. A nyomozás jelen állapotában még nem lehet megmondani, mi volt a motiváció. Ha van ilyen motiváció, azzal komolyan szembe kell nézni – fogalmazott Szilvásy György. "
www.mno.hu/portal/620252
Pedig jön a tavasz, lehetne 1-2 tüntire rágyúrni. Csapaterősítés, felkészülés 2010 nyarára, akkorra készen kell majd állni.

NovákAttila 2009.03.04. 21:43:57

@tölgy: napi SOK posztban kell leleplezni "Ferkó" ügynökeit. Mindenhova befurakodtak, már a köztársasági elnöknél tartanak.
Hol a vég? Hol állnak meg "ezek"?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.04. 22:18:09

@NovákAttila: Akkor nosza, leplezze le a Pojáca ügynökeit.

De mindennek mi köze ahhoz, hogy rasszista volt-e a tatárszentgyörgyi támadás? Nagyon szeretném, ha küzdene.


ps Az antirasszizmus ügyét szvsz rossz politika összekapcsolni pro-Pojáca allúziókkal, mivel a fűtésszámlák, a 50-100%-al megnőtt hiteltörlesztések, az elapadó munkák miatt az emberek már bárkit elfogadnának, csak szabaduljanak a Pojácától. A sok antifának talán tényleg sikerül elérnie - bár szándékuk ellenére - azt, amivel mindig riogattak.

doktorur 2009.03.04. 22:30:49

@NovákAttila: Ismered a viccet, ugye: itt lakik a Grün? Nem? Akkor bocsánat.

Szerinted a plebs hogyan viszonyult volna Kövér köteles beszéde utáni bocsánatkéréshez? Mondjuk mint Kuncze ciánozásához?

Kettôs-mérsz te is...

NovákAttila 2009.03.04. 22:47:31

@tölgy: Ön összekapcsol dolgokat, amelyeket én meg sem említettem. Engem ugyanis nem érdekel sem GYF, sem Kövér, sem Mohácsi, sem a ciánozás (etc.) ebben az ügyben, érdekel viszont a roma-nem roma együttélés (vagy együtt-nem-élés), amely szerintem emberi és magyar ügy egyben.
A "hogyan viszonyult volna ha" irreleváns kérdés, a lényeg az, hogy "hogyan viszonyult": ha ugyanis valaki mond egy felháborító dolgot, majd utána elnézést kér ezért, az nagyjából rendben van, legyen az bal-vagy jobboldali. Vagy akár hottentotta.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.03.05. 11:53:38

Nagyon könnyű azt kiabálni, hogy a rasszizmust (antiszemitizmust) a ballibberek gerjesztik, és cigányok, zsidók és emberjogi aktivisták, illetve a PC hívei nélkül ilyen probléma nem is lenne. Van, hogy egy cigány megtámadása mögött nem rasszista ok rejtőzik, de ebből még nem következik, hogy soha.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.05. 12:42:02

@Pásztor Tibor: Nem azt vitatjuk, hogy "soha", hanem azt, hogy egy konkrét esetben -Tatárszentgyörgy - semmit sem tudunk az indítékokról.
A logikai lehetőség alapján ítéletet hozni... Ennél még Maga is többre képes. :(


@NovákAttila: Na engem meg a felháborító dolgok mondása nem érdekel. Egy-kétszer végigkuncogtam, ahogyan Charlie-val "ez a mondat antiszemita-e vagy sem" meccseket lejátszották. Időt agyon ütni biztosan jó.

Azt viszont látni lehet, hogy a Pojáca az antifasiszta témával tudott kijönni a karanténból (Hollán ernő utca, Népszava székház, Duna-part) tavaly tavasszal. Aztán ősszel megint felvette a kedvenc témáját, a bátor reformert, de olyan gyorsan taknyára esett, hogy megint csak a szorongó antifasiszta szerepnél tart. Ez maradt neki. És ha Maga nem veszi észre, hogy egy téma - most a cigányok - rendesen ki van találva, fel van építve, stb., akkor vagy minket néz naívnak, vagy Maga is az.

Amíg itt cigányjogvéd vagy rühell az ország, addig sem azzal foglalkozik, hogy 2 hónapja bejelentették a költségvetés bukását, és azóta sem új költségvetés sincs, sem semmiféle, a gazdasági válságot enyhító törvénykezés.

smalladam 2009.03.05. 14:07:26

@tölgy: ma nyilvánosságra lépett TGM zöld baloldal nevű pártja, amihez csatlakozott több baloldali szervezet. az antifasiszta liga is bejelentette csatlakozását, mert szerintük a kormány jelenlegi politikája megsérti a jobboldali veszély ellen küzdőket.

Már az antifasiszták is átállnak....:)

NovákAttila 2009.03.05. 16:55:20

@tölgy: tudom, hogy Magánál minden mindennel összefügg, de higyje el, én nem függök össze GYF-el, sőt gyanítom, hogy a dolgok nem állíthatóak össze ilyen kauzális sorrendbe.
Kuncogni persze sok mindenen lehet, az internetes szubkultúra mindig alkalmat ad a kuncogásra.

osborne 2009.03.05. 16:58:37

Attila, maga tényleg naiv vagy teteti ;] bocs

osborne 2009.03.05. 17:06:14

kicsit bővebben:

a Magyar Tarkázás, a komplett jobboldal folyamatos szélsőjobbozása vagy összemosása, az idióta Jobbikal és MG-vel való riogatás stb mind a mostani kormány könnyen sorozatba állítható és hol tudatos, hol adhoc rasszista-kártyázása, ezt észre nem venni azért hogyismondjam hát fura olyantól aki írásai alapján átlájta az összefüggéseket ;]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.05. 21:58:59

Teljes dezinformáció:

TWA-val megíratták, hogy a szlovák baráti titkosszolgák állnak a mostani cigánykavarás mögött.

w.blog.hu/2009/03/05/cui

osborne 2009.03.05. 22:36:53

@tölgy: már megint rémeket lát. worluk csak fantáziál!

2009.03.06. 21:29:02

@smalladam: Én üdvözlöm a TGM vezettte kommunisták önálló listáját. Sőt így vagyok az LMP-vel is. Végre nem csak a jobboldalon lesznek hasznos hülyék.

HaKohen 2009.03.06. 23:46:03

Most adta le az MTI:

Megalakult a marxistakeynesistafriedmanista doni kozákok neoballiberálkonzervatívkommunista pártja a Vérmezőn (az étteremként szolgáló vasúti kocsi mögött). Céljuk a cigányok és cigánybérencek visszaküldése Indiába, a zsidók és zsidóbérencek visszaküldése Izraelbe és a magyarok és magyarbérencek visszaküldése az Ural vidékére, valamint Törökországba (utóbbi szabadon választott).

A párt megalakította a Rendes Gárdát, amelynek egyenruhája: Martens-bakancs makkos bőrfűzővel, narancs-kék színű zokni, skót szoknya, alatta tangával, piros-zöld mackófelső és tüsifrizusa á la Karinthy Cini.
Zászlójuk a francia trikolor, közepén egy horogkeresztre emlékeztető ötágú mógen dóvid. A zászlóavatás a Dohány utcai zsinagóga kertjében volt, a zászlószentelést Hegedüs püspök tartotta fia ministrálásával az örmény katolikus egyház szertartása szerint, zsoltárokat Gulyás Dénes énekelt a Budapester Klezmer Band kíséretével.

Ott még mínusz volt, ezért a Herzl tér jegén ünnepélyesen elnökké választották Lukács Györgyöt, alelnökké Novák Attilát, a Rendes Gárda parancsnokává Tamás Gáspár Miklóst, aki sűrű elfoglaltságai miatt a parancsnokságot Kövér Lászlóval fogja heti váltásban (nem Heti Válaszban) megosztani. A főtitkár a Konzervatórium blogról ismert osborne, smalladam és tölgy lesz (egy isten három személyben), akik csak egyszerre kommentelhetnek a blogon ugyanazzal a szöveggel.

"A hír nem szent"; a véleményről pedig, remélem, kideríthető, hogy összefügg a fenti kommentek nagy részének rám tett bombasztikus hatásával.

Na, jóccakát.

osborne 2009.03.07. 05:49:42

@HaKohen: megkönnyebült? legközelebb nyisson egy üveg bort és tegyen fel vmi klassz(ikus) zenét - csodákra képes ;]

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása