Szoci a lista

Hadrian VII. I 2009.02.28. 21:13

A legsúlytalanabb, legszürkébb, a politikához legtehetségtelenebb, egyszóval a legsemmirekellőbb miniszterüket választották a szocialisták EP-listájuk vezetésére. A kiszivárogtatott hírek szerint azért Göncz Kingára esett a választás, mert ő még a tíz százalékos népszerű(tlen)séghez közelítő szocialisták kormányának egyik közkedveltebb tagjának számít. Mi azonban biztosak vagyunk benne, hogy az állhat a döntés mögött, hogy a szlovákok által már csak úgy heccből is hetente felmosóronggyá változtatott külügyminiszternél senkinek nincs nagyobb tapasztalata a megaláztatás és a vereségek elviselésében.

Június hetedikének éjjelén nem fog narancsos buktára papírpohárból bébét pezsgőzni az utódpárt, az fix.

*

Milyen is egy jó EP-képviselő? Vincze kolléga remekül összefoglalta (Miről döntünk június 7-én?):

"Ahhoz, hogy lássuk, ki a jó európai parlamenti képviselő, tudnunk kell, hogy az Európai Parlament funkciója kettős: egyszerre ad napi szintű lehetőséget a konzultációra és a lobbizásra a tagállamok politikusainak, és mivel a Parlamentnek együttdöntési joga van a fontosabb döntéshozó szervekkel nulladik (mínusz egyedik) kézből származó információt kapnak a munkájában részt vevők. Tehát olyanokra kell szavazni, akik felismerik a lehetséges stratégiai partnereket, kellően felkészültek arra, hogy a szakpolitikai terveket értelmezzék, és azokat számunkra jó irányba befolyásolják."

Akkor most tegyünk föl egy kérdést: tud valaki bármilyen ügyről, amit Göncz Kinga akárhogyan is, de befolyásolt? Nem, nem is arról van szó, hogy konkrétan az ország érdekeit képviselte - az még nála fajsúlyosabb politikusoknak is nagy falat -, hanem arról, hogy a miniszterasszonyra valaha odafigyelt-e bárki úgy, hogy ilyesmiket gondolt közben magában: "Milyen okos dolgokat mond! Milyen megnyerő! Milyen felkészült! Micsoda koncepciói vannak! Micsoda meggyőzőtehetség! Legyen úgy, ahogy mondja!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göncz Kinga például ránézésre remek óvónéni lenne, és lefogadom, hogy a bébipapit tíz perc alatt megkajáltatná az egész Mókus csoporttal, de sajnos pályát tévesztett. Ahelyett, hogy óvodásokkal bábozna, ő maga változott egy kedves-bohókás politikai bábbá. Jobban mondva, ezt a szerepet örökölte szegény Árpi bácsitól.

De sebaj, hiszen a listán Gönczöt a Provident kizsákmányoló THM-jei ellen rendületlenül küzdő Herczog Edit, valamint a Nőügyi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnökeként tevékenykedő hobbiakrobata, a magas LIF-fel (Lendvai Ildikó-faktor) rendelkező Gurmai Zita követi. Ők a teljesen elhülyült nyugati baloldal személyi állományából, ideológiájából és intellektuális színvonalából egyáltalán nem lógnak ki.

Hogy valami pozitívat is tudjunk írni, Tabajdi Csaba negyedik helye befutónak tűnik, így egy szimpatikus és felkészült, normális szocialista politikus is kint lesz Strasbourgban. De mi nem annyira az ő bejutásáért, hanem azért fogunk izgulni, hogy elkerüljük azt a közös katasztrófát, amit az MSZP-nek mindössze négy hely megszerzése, számunkra pedig az ötödik helyet megcsípett Hegyi Gyula itthonhagyása jelent. Az agyzsibbasztó írásairól ismert szocialista ideológus-wannabee így is túl sok szabadidővel rendelkezik.

Na de hány helyre számíthatnak legjobb esetben a szocik?

Szerintünk körülbelül hét-nyolc is elképzelhető - számukra szerencsés esetben. Ez pedig könnyen előállhat, hiszen a Jobbik nyomulása és a fasisztaveszéllyel való riogatás a szocialisták malmára hajtja a vizet. A Jobbik mellett azonban az igazi csodafegyver az lett volna, ha mondjuk a tizenkettedik helyen Gyurcsány Ferencet indítják.

Az MSZP győzelme úgy garantált lenne.

Update: a tippek javítva 7-8-ra.


Kapcsolódó írások:

Szadeurópa - a kamulista

Fidesz menni Európa

Miről döntünk június 7-én?


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr69971829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez már így marad 2009.03.01. 23:12:44

Lévai Katalin: game overVolt egyszer egy Lévai Katalin. Szociológus, író, politikus, miniszter. Hozzá hasonló  szoci "polihisztor" csak Hegyi Gyula, aki mérnök, író, költő, filmkritikus és politikus, így egyszemélyben. De míg a zöld posztká…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.02.28. 17:44:53

Martonyit nem láttam kócosnak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.28. 18:13:56

ez a LiF kurvajó, nagyon tetszik:D

Hegyi Gyula tényleg menjen inkább ki, mert ahányszor megszólal, annyiszor leszek napokra rosszul.

Stoney Hill Billy 2009.02.28. 18:22:41

A hogyan nyerhetnének tipp telitalálat :)
A kócos hölgy, meg ez a lángosképű baba azonban nem veri a Bokros-féle ötletet. Az sokkal nagyobb baromság.
Nem baj, legalább senki sem foglalkozik majd Hankiss Ágnessel.
A képről jut eszembe; hogyhogy a "klára asszony" nem indul?

osborne 2009.02.28. 19:45:52

azért az óvónénizés túlzás de tényleg mai napig nem értem és sem (amúgy persze igen), hogy egy pszichiáter végzettséggel és szoc-esély-telenek miniszteréből, hogy lett külügyér. na mindegy

Kovács László mit fog csinálni EU utá, ugye nem jön haza külügyminiszternek?!

Corry 2009.02.28. 21:16:16

A mi Ferink a 12. helyen ez a nap poénja!
Ha nem haragusztok beírtam máshová ezt, de természetesen megjelöltem, hogy Nálatok olvastam... :-)

star77 2009.02.28. 22:16:05

Ádertől-Veressig,mindegyik egy rakás szar.nincs kivétel.felesleges reménykedni.

osborne 2009.02.28. 22:24:38

egyébként a második képet még mindig nem értem mi ;]

osborne 2009.02.28. 22:25:30

öö akarom mondani a harmadik, a szegfűs szürreális

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.02.28. 22:42:42

@osborne: a képen Dobrev Klára és Gurmai Zita látható.

:)

narancshéja 2009.02.28. 23:13:29

Gurmai Zita komoly munkát végzett pl. környezetvédelmi normák szigorításában, az élelmiszerbiztonságban, és a nők elleni erőszak büntetési tételeinek harmonizációjában. Szóval lehet, hogy Lendvai faktor, lehet hogy nem, de azért nem tehetségtelen és tehetetlen. Mellesleg nem hiszem, hogy Felajánlom Függetlenségemet S. Pali bácsi vagy Dojts Tomi olyanok , akik felismerik a lehetséges stratégiai partnereket, kellően felkészültek arra, hogy a szakpolitikai terveket értelmezzék, és azokat számunkra jó irányba befolyásolják. Szerintem ezt a mondatot is nehéz lenne megérteniük.

osborne 2009.02.28. 23:53:42

@Hadrian VII.: Klára asszony még csak-csak oké (amúgy nem) de Gurmai asszony performansza felvet pár kérdést:

mit keres ebben a pózban az asztalon?

miért van bedugva a konnektorba?

hol lehet kapni ekkora gigaszekfűt?

;)

Bell & Sebastian 2009.03.01. 01:20:14

@osborne:

"Még a láng sem emészti" bemutatója

Az elektromos szikráztatót?

Putyin hozta.

(A vízre ne kérdezz rá. Tűzvédelmi előírás.)

osborne 2009.03.01. 02:27:52

@Bell & Sebastian:

de mi van akkor ha ez Kiss Péter parókában és női dresszben?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.03.01. 08:17:32

Sok dologban nem értek egyet a Jobbik dolgaival,viszont ennek ellenére fogok elmenni szavazni a jelöltjükre.Ha negyed annyira vernek át mint akikre most szavaztam már nyertem.

Corry 2009.03.01. 09:29:11

Gondolkodtam, hogy mi lehetetett a vezérlő elv ennek a listának az összeállításakor. Az ország érdeke biztos nem, mert ha úgy egyébként a szocik mindig az ország érdekeit nézték volna, akkor nem tartanánk itt.
Én "nem megszokott módszerekkel" szavazatnövelési próbálkozást látok. (A nem megszokott módszer esetében a forint árfolyamának védelemére használt hasonnevű módszerre gondoltam :-)
Az önmagában egy szimpi dolog (lenne ha nem tudnánk ki csinálta), hogy nőket jelölnek meg a lista élére. Itt van Skandinávia! Az adók is olyanok már régóta.

Majd meglátjuk mi sül ki belőle.

Bell & Sebastian 2009.03.01. 15:47:43

@osborne:

Akkor meglehet, beszarik az elméletem...

yda 2009.03.01. 16:05:24

Szoci a lista
Szoci a liba

winerprince 2009.03.01. 17:59:08

Még egy ilyen ocsmány,súlytalan,nemzetáruló nincsen ebben a kormányban,mint Göncz Kinga.

HaKohen 2009.03.01. 22:28:56

@winerprince:

Még egy ilyen ocsmány,súlytalan,nemzetáruló nincsen ebben a blogban,mint winerprince.

Bell & Sebastian 2009.03.01. 22:57:47

@winerprince: @HaKohen:

Kérem, kérem 28 illetve 79 hozzászólásból még nem tudok profilírozni. Önök ismerik egymást a földalatti mozgalomból? De melyikből?

Bell & Sebastian 2009.03.02. 00:01:09

@HaKohen:

Az Ön kommentjeit olvasgatva elvezetett pár érdekes helyre, ahol meglepő módon nem volt túl nagy aktivitás.

Látom, tiszteli az ellenfeleit, ritkán szól, de időnként impulzív.

Ön nem reprezentatív eleme (archetípusa) annak az Aranyborjút imádó csoportnak, amelyet itt többnyire ellenségnek tekintenek. Örülök, hogy megismertem, olvashattam.

Bocs az off-ért.

Steve the Great 2009.03.02. 09:41:34

@Hadrian VII.:
Amint éppen micsinálnak? :)

Ezekhez képest Újhelyi István úgy aposztrofálta a listavezetőt, mint rendkívül sikeres és népszerű politikust.

molaris 2009.03.02. 11:35:10

@Steve the Great:
Újhelyi nem először mond baromságot.

HaKohen 2009.03.02. 16:56:44

@Bell & Sebastian:

Kösz a kommentért.

Az impulzivitásnak - amint más tulajdonságoknak - vannak jó és rossz oldalai is. Én néha szenvedek a saját impulzivitásomtól, de tudomásul veszem (lásd Hippokrátész szangvinikus típusát). Most azonban winerprince köpködése kiverte nálam a biztosítékot - bár igyekszem az ilyenekre újabban nem reagálni. Nem tagadhatom egy személyes motívumát is a dolognak: még régebben közös NGO-tevékenység alapján megismertem Göncz Kingát, és nagyon megtanultam akkor becsülni. Ezért éreztem igaztalannak az említett jelzőket. Amióta politikussá vált, már más szempontok szerint ítélhető meg a tevékenysége - de ehhez nem tartom magamat elég kompetensnek és tájékozottnak.

Ja, és winerprincet tudomásom szerint nincs szerencsém ismerhetni, bár annak idején elég sokat utazgattam ide-oda a milléniumi földalattin (amit azért mozgalomnak túlzás lenne nevezni).

Bell & Sebastian 2009.03.02. 19:12:18

@HaKohen:

:) (nem mindig jó belenézni más elméjébe, de van amikor igen)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása