"Valódi rendszerváltás" a szélsőjobboldalon - avagy a Jobbik a politikában

Novák Attila I 2009.02.09. 11:03

novakattila2
"Óriási sikerként értékelte a Jobbik Magyarországért Mozgalom azt, hogy a ferencvárosi időközi választás érvénytelen első fordulóján a szavazatok 8,5%-át szerezte meg jelöltjük, ami konkrétan 681 szavazatot jelentett. A relatív siker mindenkit meglepett, a szélsőjobboldali média óriási győzelemről, a baloldali sajtó "nácizmusról" (nem "neonácizmusról") beszélt, amely kifejezésekkel csak az a baj, hogy képtelen arra, hogy leírja a Jobbik-jelenséget."
 

Novák Attila írása a Konzervatórium.hu-n olvasható.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr47930039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.09. 11:09:10

Nézem, olvasom Sisso cikksorozatának első részét a Magyar Narancsban (magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir2.php&id=18308 ), és nincs benne nácizás.

Jó, a MaNcs nem baloldali...

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2009.02.09. 12:35:48

"A Magyar Gárdával egyébként – eltekintve a nyilvánvaló és közvetlen veszélyektől – leginkább az a baj, hogy jelenlétével nem hogy erősíti, de gyengíti az államot, hiszen azt sugallja, hogy az állampolgárok fizikai épségét az állam nem, kizárólag egy államon kívüli paramilitáris alakulat tudja megvédeni."

Nem ertem az ok-okozati osszefuggest.
A gyenge allam okozta a garda letrejottet, nem?
A gardatol miert is gyengult jobban az allam? (azon kivul, hogy a megmozulasaik lekotnek valamennyi rendori erot)

"A helyzet nem veszélytelen"
Mi a veszely? Szerencsere valaszt kapunk:
"Ennek a látványa nem lesz kellemes"
Pontosan. Konkretan ennyi.

Es vegul kivancsi vagyok, hogy milyen _konkret_ lepeseket tenne a "zsidok" ellen a Jobbik, ha lenne ra lehetosege?
Nekem szajkaratenak tunik az egesz, persze, van nehany szaz zartosztaly-toltelek, de nagyreszt inkabb anti-PC hoborges. Nyilvan legtobbszor igen undorito, persze. Ugyanakkor a kereskedelmi TV-k is undoritoak, pl.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.09. 13:54:34

A Magyar Gárda tagjainál nincs fegyver, csak szeretnek egyforma ruhába (bézbólsapka, horgászmellény) öltözködni, ez is lehet egy hobbi. Miért paramilitáris az MG?

Pi314 (törölt) 2009.02.09. 14:07:09

Ha a Jobbik bejutna a parlamentbe akkor elkezdenék hinni a demokráciában.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 14:27:37

Én ebben a Jobbik-Magyar Gárda ügyben nem tudok komoly veszélyt látni. A MG eddig konkrétan semmi erőszakosat nem követett el, és nem is tekinthető paramilitárisnak. Néha felvonul, meg csúnyákat mond (ezzel egyébként ők sem oldják meg a helyzetet).
De az állam meggyengüléséhez nem kellett a MG, sőt. Megelőzte azt. Ha az állam elég erős lenne, fel sem merülhetett volna a MG ötlete, és ha fel is merült volna, akkor sem lett volna ekkora visszhangja (ilyen csoportocskák voltak előtte is, volt nagy hangja? néha megemlékeztek valamiről.)

Az a "valódi rendszerváltás" pedig megfontolandó - Jobbiktól függetlenül. Én azt hiszem, ebben a kérdésben egyre inkább a kipenderítés pártján vagyok:))

osborne 2009.02.09. 14:30:40

egy biztos: a Jobbik megerősödésére fog játszani az MSZP.

2009.02.09. 14:49:29

A Magyar Gárda létét ,a kormány tesze-toszasága hozta létre, mert az okos állam nem vette észre, hogy komoly bajok vannak , ugy a kisfalvakban mint a nagyobb városokban ,söt még Butapesten is. Ám, erre a problémára annak, kinek a törvények betartása és betarttatása volna a dolga-nem mozdult. A közrend és közbiztonság nagyfoku romlása ,a növekvö félelem létrehozta a Magyar Gárdát-mint önvédelmi egyesületet.. Lehet ez ellen tiltakozni, lehet orditani, ám a falusi nénikék és bácsikák örömmel fogadják öket bárhol vannak is. Meghallgatják és megpróbálnak segiteni a panaszkodóknak, és megpróbálják elhitetni, hogy nem kell félni, mert hamarosan rend lesz mindenütt.Ezt vette észre a Jobbik és okosan lovagolta meg a kedvezö szelet, köszönve az szdsz és köre buta önelégült és hazudozó politikájának. Mert hiába hozza elö gusztustalan Gusztos, Horvát A, a Mohácsi-növrek, a kisebbségi ombudsman vagy Fletó a rasszista kártyát, az már senkit nem érdekel-pláne a Veszprémben történtek után.A Jobbik pedig -okosan, ha nem játssza tul szerepét--parlamenti párt lehet! És ahogy a buta magyar politikusokat elnézem, lesz is!

zsögödbenő 2009.02.09. 15:53:13

Hát ezt aztán "sikerült" a legjobb időben megjelentetni...
Lehet, hogy a Jobbik vagy bármely hasonló párt esetleges parlamentbe kerülése nem lesz zsép látvány, ahogy Novák Attila fogamaz, de hosszú évek óta ugyanígy nem szép látvány az szdsz parlamenti jelenléte sem. Ha a szélsőjobbnak tekintett formációkat a kedves Szerző Eu- és kisebbségellenesnek tekinti (mellesleg az EU-ellenességben nem is látom igazán, mi az elítélendő, negatív), akkor a szadeszt méltán hívhatjuk Magyar Köztársaság- és magyarellenes pártnak.
Mindazonáltal kevéssé hiszem, hogy akár a Jobbik, akár más hasonló formáció sikerrel venné a mai választójogi rendszer akadályait 2010-ben - a rendszert meg úgyse fogják megváltoztatni...

NovákAttila 2009.02.09. 15:54:51

Refuse: az MG maga is az egyik jele a válságnak, léte nem az állam megerősödését szolgálja, hanem szegmentálódását, hiszen a "zemberek" egyes csoportjai a kétségkívül gyenge állami szervek helyett az ilyen, államon kívüli alakulatokba helyezik majd a bizalmukat, ami több okból sem szerencsés: mert az MG konszenzuális elfogadottsága még problémásabb és kétségesebb, mint az államé, másrészt politikailag még annyira sem semleges, mint amelynek egy állami szervnek kell lennie.
Ergé: tudom, parlagfüvet szednek és kultúrális tevékenységet folytatnak, az egyenruha, a céllövészet és a nótafa-kultusz nem tartozik lényegükhöz:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.09. 16:30:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

ez döbbenetes! kilenc sorban egy nácizás sincs. csak az a cím, az a sörözős, az ne utalna hitlerre és a pártjára...
mi lenne, ha a lap baloldali lenne...elképzelni is szörnyű... :)

MAti 2009.02.09. 16:39:02

Okos, gondolkodni tudó ember írása.
Lehet vitatkozni erről-arról, de ettől függetlenül jó látni.

A Jobbik és a MG egy szinte törvényszerű reakciója a társadalomnak a helyzetre. Az évek óta mélyülő válságra, gazdasági és morális téren egyaránt.

A Jobbik megkeresi-megtalálja azokat a problémákat, amik sok embert érintenek, és amivel a "mainstream" politika nem akar vagy nem tud foglalkozni.
Tipikus, hogy jó problémákat találnak meg, és végletekig leegyszerűsített válaszokat adnak. Támadható, de legalább válasz - és ezzel lehet támogatókat szerezni. Minél szomorúbb helyzetben van az ország, annál inkább.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.09. 17:04:00

EZ paramilitáris alakulat:

en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljko_Ra%C5%BEnatovi%C4%87

Ez meg egy vicc:
gportal.hu/picview.php?prt=121150&gid=2437916&index=39

Novák Attila pontosan tudja a szavak helyes használatának jelentőségét, ezért is érzem tévesnek a "paramilitáris" jelző használatát ezekre a lúzerekre. Egyébként az MG és társai ügyében tartom azt, amit még 2007-ben írtam a Magyar Hírlapba:
www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=134851&archiv=1&next=30

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.09. 18:19:18

@Grift: a leadet a teljes cikkel összekeverni nem kis olvasói teljesítmény:))

miután megjelenik majd a következő szám, a teljes cikk fent lesz online is - úgy csütörtök-péntek körül

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.02.09. 18:29:25

jusson be már szegény jobbik a parlamentbe, kell egy kis fűszer, mióta torgyán doktor visszavonult.

tehetséges gyerek ez a vona, bizony mondom, van jövője kies hazánkban.

kedvenc részem a programjából, hogy le akarja dózeroltatni a tv2-őt, meg ez rtl klubot.

azt meg igencsak megnézném :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.09. 18:53:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
hát barátom, a linked ennyit tudott. a nyomtatott terméket meg nem veszem a kezembe... :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.09. 19:09:00

Jé, itt is van cenzúra. XD (Pedig csak kétszer küldtem el Novákot, amiért relativizálta a többek között anyukámat szétlövő rendőrök, és az őket utasító kormány bűneit.)
Tök jó.

@NovákAttila: Én is jártam lőgyakorlatra, és masírozni is szoktam. Mert csak. Akkor most paramilitáris vagyok?

NovákAttila 2009.02.09. 19:10:53

@ergé: rosszul tudod. A MG paramilitáris társaság, lövészgyakorlatokat tartanak, masiroznak, satöbbi.
Amúgy két szélsőséges álláspont létezik MG-ügyben:
a) hiszterizálás (általában baloldalról jön)
b) az MG jelentőségének lebecsülése (jobboldalról érkezik)
Utóbbit sem tartom nagyon bölcsnek, pláne a mai időkben, amikor a romákkal kapcsolatos problémák megoldatlansága repítik egyre feljebb a Jobbik és az MG ázsióját.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.02.09. 19:20:22

szdsz-jobbik közös listát az ep választásokra!

zsögödbenő 2009.02.09. 19:22:12

@NovákAttila: ha tudná, hányan tartanak lövészgyakorlatokat minden hétvégén ebben az országban...
A romákkal kapcsolatos problémák megoldatlanságán a közösségi normák jelentős részüknél tapasztalható látványos semmibevétele miatt gyakran elmaradó szankciókra gondol netán vagy valami libi mantrára az integráció hiányáról és hasonlókról????

NovákAttila 2009.02.09. 19:28:09

@zsögödbenő: a helyzet az, hogy a "Law and order" duma is egy unalmas mantra, nem sokkal jobb a multikulti mantránál, ugyanúgy nem oldja meg a bonyolult helyzetet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 19:35:31

@NovákAttila:

Azért nem ugyanaz. A Law and Order "mantrája" elég régi a konzervatív gondolkodásban. Mondjuk amióta létezik, vagy még régebb óta.
Azért az nem egy olyan nagy felfedezés, hogy ahhoz, hogy dumcsizhassunk, a jövőről beszélgessünk, bizony rendre van szükség. Úgy kicsit nehéz dumcsizni, hogy épp égetik fel a házat, amiben társalogsz.

zsögödbenő 2009.02.09. 19:59:33

@NovákAttila: ha nem lenne ily aresszív a válasz, az biztosan segítene a beszélgetésben. Továbbá a feltett kérdésre adott válasz ugyanígy üdvös lenne.

___________________________ (törölt) 2009.02.09. 20:05:05

Gyerekek, az az öregedés jele, hogy ami volt, az mindig jobban bejön, mint ami van?

Lassan visszasírom Csurkát. Pedig ismertek, eléggé minimális szinten fedi át a világnézetem az övét.

De amikor ő volt a Parlamentben, akkor az időnként egy humoros jobbszél volt. Volt stílusa az öregnek.

Amikor a Torgyán lelkesen magyarázta, hogy milyen magasabb nemzetstratégiai érdekből kellett az FVMnek g*cidrága versenyzongorát vennie, és erre a Csurka beszólt, hogy miért, szájharmonika nem lett volna elég :-)))

A Csurkának volt 100 rossz tulajdonsága, és 1 jó, hogy volt humora. És azért akinek jó humora van, az sohasem _igazán_ veszélyes, mindig az veszélyes, aki _vérkomolyan_ veszi önmagát.

Ezeknek van?

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.09. 20:13:58

Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért jó az, hogy bizonyos véleményeket ideológiai alapon nem engedjük szóhoz jutni, letiltjuk, félünk a parlamentbe jutástól. Holott én anno úgy tanultam politológiából, hogy a parlamentarizmus lényege az, hogy MINDEN érdek, vélemény álláspont artikulálódjon, hivatalos fórumon (a parlamentben) ütközzön, kompomisszum formájában legalább részben jelenjen meg a döntésekben.

CrL 2009.02.09. 20:22:09

kérdés az is, mennyire széljobber a Jobbik? Épp most megy a brit 'testvérpártjáról' a BNP-ről egy vita a fiatal konzik és a LSE között, hogy a BNP inkább szélbal mint nem:

executive.cfbranch.com/2009/02/01/fight-left-wing-bnp/

executive.cfbranch.com/2009/02/05/fisking-beaver/

_Neville 2009.02.09. 20:23:45

Úristen, jönnek a nácik, micsoda veszély... És ezt egy állítólag konzervatív blogon...

___________________________ (törölt) 2009.02.09. 21:01:44

Hát, ez a tesópárt érdekes egy dolog. Olvasgatom néha a BNP-főnök blogját :

chairmans-column.blogspot.com/

Namost, ez az ember ordítóan nem konzi, nyilván, nem is tekintette senki annak, hanem az, ami. Néptribunus, populista, türannosz-trainee.

De azért az átjön, hogy valahogy ennek ellenére sincs _már_ borzalmasan messze attól a szinttől, akit úriembernek lehet nevezni. Valaha messze volt, tudjuk, hogy mindenféle náci skinheadzenekarok környékén nyüzsgött, de mintha most már nem lenne annyira.

Furcsa verzió a koma. 80% -ban egy művelt úriemberre valló írásmód, 20% populista faszságok a legszarabb agresszív, uszító formában.

WTF.

Azért érdemes beleolvasni, ritka és érdekes kombó.

NovákAttila 2009.02.09. 21:38:54

@Gabrilo: a rend szabadság nélkül nem ér semmit. Mondjuk ez a gondolat sem olyan új.

zsögödbenő 2009.02.09. 21:43:36

@NovákAttila: remek. Ön szerint kinek a szabadságát veszélyezteti a 681 szavazatot kapott Jobbik és a military öltözékek fetisizmusában égő, büntetendő cselekményt tudtommal eddig el nem követő MG?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 21:45:20

@NovákAttila:


Rend nélkül nincs szabadság - ezt írta Gyurgyák is, helyesen. A "szabadság" rend nélkül káosz. Akik meg "előbb" akarnak szabadságot és az abból kinövő rendet, azok meg nemkonzervatívok szerintem.

NovákAttila 2009.02.09. 21:56:29

@Gabrilo: a "konzervatív" az olyan fogalom, mint a kommunista? Van egy KB, mely eldönti, hogy ki a "konzervatív" és ki nem az?
Szerintem ezek a fogalmak korántsem olyan merevek, mint ahogyan te gondolod, számtalan árnyalat létezik, még az ideológiák határai sem annyira merevek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 22:01:37

@NovákAttila:


Nem, nem olyan. Épp ezért mondtam azt, amit mondtam. A "szabadság szüli a rendet", hm-hm, eléggé anarchikus szlogen. Amennyire én tudom (tudhatom rosszul is), a konzervatívok szerint ezek csak együtt és egyszerre léteznek, és mindegyik feltételezi egymást. Azt, hogy mikor melyiket kell hangsúlyozni (úgyis mint egyén-közösség, rend-szabadság stb.), azt a politikai bölcsesség és a prudencia dönti el.

Ahhoz nem kell KB meg nem kell "kommunistának" lenni, hogy megállapítsuk valamiről milyen, vagy milyen nem. Azzal, hogy a "szabadság szüli a rendet"-szlogenre azt mondtam, nem konzervatív, pusztán megállapítottam. Kb. hogy a spenót zöld.

NovákAttila 2009.02.09. 22:06:41

@Gabrilo: csakhogy én nem azt állítottam, hogy a "szabadság szüli a rendet", hanem azt, hogy a rend a szabadság (ez esetben = az alternatívák meglétével) nélkül nem igazán működőképes. Nem állítottam fel köztük kauzális/történeti viszonyt, inkább egymásrautaltságukról értekeztem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 22:09:56

@NovákAttila:


Működőképesnek működőképes, csak nem biztos hogy jó:) Nem ebben nem értünk egyet szerintem. De én gyanítom, hogy a rend előfeltétele a szabadságnak. Előbbi nélkül a szabadság szabadosság szerintem.

józan' 2009.02.09. 22:25:56

@CrL:

Hehe :)

Mondjuk arról is érdemes lenne értekezni, hogy a Toryk mennyire jobboldaliak már. Egyátalán, akad-e bennük még akármilyen konzervatív irány, azon kívül persze, hogy rendbeszednék az economy-t.

NovákAttila 2009.02.09. 22:48:54

@Gabrilo: szabadság-szabadosság
rend-fasizmus/kommunizmus
Tyúk vagy a tojása?:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 23:11:48

@NovákAttila:

Aztat nemtom, de szerintem a kérdés tekintetében nem is annyira lényeges.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 09:21:26

@Grift: semmi gond ezzel

Csak akkor meg mire fel szólsz be?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.10. 10:04:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

nézd, ha belinkelsz kilenc sort akkor a kilenc sorra reagálok, és nem rohanok megvenni a szennylapot, pláne tudva, hogy a cikk szerzője, a jó sisso, inkább sokkal szebb, mint okos. :))))
az egyetlen állításod, hogy nem nácizik, viszont már a cikk címével bukott. de ne untassuk a publikumot...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 11:24:57

@Grift: meglehetősen elfogult - és teljesen alaptalan - véleményed téged minősít

egyébként a cikk (első része, mert lesz folytatás) elfogulatlan és korrekt - csak ennek belátásához le kellene vetkőzni az előítéleteket ('szennylap') és el kellene olvasni...

így csak fikázol

CrL 2009.02.10. 11:35:09

@józan': nem a Maggie T pártja már az biztos. A középre tolódás vagy a látványos nyitás megtörtént a melegek, zöldek és fiatalok irányába. Cameron tavaly Obamával randizott, a londoni konzi főpolgármester pedig konkrétan rá szavazott volna. Sok alappont mellett mint pl az adócsökkentés, az eu szkepticizmus vagy a bevándorlási politika azért kitartanak. na de ez off.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.10. 11:59:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

hogy a mancs szennylap e, ennek eldöntését bízzuk az olvasókra. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 11:59:47

@CrL: Más az irány egy ideje, mondjuk szvsz. nem használnak hozzá "új" érveket:

www.policyexchange.org.uk/images/libimages/170.pdf

De ez nem gond, egyensúlyoznak;]] Szerintem van fantázia Cameronékban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 12:01:49

Érdemes a fijatal konzervek akcióit is figyelni az UK-ban. Az egyik legutóbbi, "Illiberal School of Economics" különösen vicces volt:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 12:17:20

a mancs tkp fércmű:
a fele szenny, a másik fel meg remek szövegek - és össze van fércelve... így jó, hanni? :P

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 14:26:42

Még mindig várom a választ:

Ferenc Testvér · www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.09. 20:13:58
Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért jó az, hogy bizonyos véleményeket ideológiai alapon nem engedjük szóhoz jutni, letiltjuk, félünk a parlamentbe jutástól. Holott én anno úgy tanultam politológiából, hogy a parlamentarizmus lényege az, hogy MINDEN érdek, vélemény álláspont artikulálódjon, hivatalos fórumon (a parlamentben) ütközzön, kompomisszum formájában legalább részben jelenjen meg a döntésekben.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 14:35:31

@Grift: mármint hogy ennek a blognak az (elfogult, és mancsot nem olvasó) olvasóira?

..vagy a mancs olvasóira...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.10. 14:44:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

természetesen, a nem olvasókra! :)))))
és tudod miért? mert nem előítélet az ha béltartalmat eszel tízsze, százszor, és megállapítod, hogy az rossz ízű. ezt tapasztalatnak hívják. tehát, az említett szennylap nem olvasása, sem nem előítéletesség, sem nem elfogultság, tapasztalaton alapuló önvédelem. és persze jó ízlés.
de fel a fejjel, azért szereztél egy fél hívet szamárfül személyében! :))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 14:46:34

na még egyszer, - a sok fílosz közt elvész a szöveg:

"a baloldali sajtó "nácizmusról" (nem "neonácizmusról") beszélt,"

erre reagáltam, hogy a szélső/középső/jobb/konz/ szerint ballib hetilap például nem náciz, hanem - szerintem, aki olvasta - korrekt, oknyomozó cikkben beszél a 'harmadik erő'-ről


erre a viszontreakció az volt, hogy ja, az szennylap
és persze nem olvasta

némi textuális elmaradásból adódó logikai (és erkölcsi) ellentmondás íve látszik itten feszülni, de sebaj

nem nácizik? akkor nincs rajtuk sapka

és a gordiuszi libsinek annyi....


néha nagyon szégyellem - magukat (mert maguk a fiatal, okos stb jobb ..milyen lehet a nem-olyan-fiatal-nem-olyan-okos jobb - nem is beszélve a balról...:))

...illetve :(((

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.10. 14:48:19

hanni, azért ne borulj ki...... :)))))))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 14:48:50

@Grift: no comment

(Szamárfül valszeg a mancs irodalmi részlegének munkájával elégedett:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 14:55:41

@Grift: pedig a maguk (és a reakciósok) ténykedése erőst csalódást keltő

ugyanazok a gyűlöletkörök, ugyanazok a (kádárista?) beidegződésk, átjárhatatlan falak, mint a nagyfiúknál


És az a legszomorúbb, hogy miközben úgy reagálnak rám, mintha 'orbánbányáznék', nem veszik észre, hogy milyen sokszor esnek ki tetszetősen fennkölt szerepükből (és ragadnak bele az orbánbányázókéhoz igen erőst hasonlatos droidloopokba...)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 15:02:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

"pedig a maguk (és a reakciósok) ténykedése erőst csalódást keltő"

Csalódást keltő azok számára, akik azt hitték, hogy a Konzervatórium és a Reakció majd arra szolgálhat, hogy becsatornázzák a kiábrándult eszdéeszeseket/liberálisokat és rájuk lehessen rakni a "konzervatív" ill. a "konzervatív-liberális" címkét.
Engem ez a csalódottság arról nagyon is megnyugtat, bocsánat.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.10. 15:04:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: kedves hannibal, ne túlozzad el a dolgokat. bocsánat a tegeződésért, de ez a konzis-reakciós magázódás épp annyira finomkodó dolog a neten, mint fingóversenyre gázálarcban menni, szóval nem kell megsértődni. nézzed el nekem azt a gyengeségemet, hogy mire ősz fürtjeimet összeszedtem, el tudom dönteni mit veszek a kezembe és mit nem. a mancs cérna valahol a cápalátogatás táján szakadt el végleg. és miután nem politikai publicista vagyok szakmai kötelességből sem kell mancsot olvasnom. és hidd el semmiféle gyűlöletkörök, csak jó ízlés. nyugi.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 15:08:12

EMBEREK, EMBEREK FIGYELJETEK IDE ÉS JEGYEZZÉTEK MEG!!!

BIZTOSAN MINDANNYIAN LÁTTÁTOK JIM CARREY ACE VENTURA FILMJÉNEK MÁSODIK EPIZÓDJÁT. AMIKOR A BALLIBERÁLIS IDIÓTÁK FASISZTÁZNAK/NÁCIZNAK/SZÉLSŐSÉGESEZNEK/NYILASOZNAK/NINCSCIGÁNYBŰNÖZÉSEZNEK ÉS A SOK IDIÓTA ELÉGEDETTEN BÓLOGAT, MINT EGY BAROM JUSSON ESZETEKBE AZ ELŐBB EMLÍTETT FILMNEK

AZ A JELENETE

AMIKOR A FŐSZEREPLŐ A BENNSZÜLÖTT TÖRZSHÖZ UTAZIK, ÉS AZT LÁTJUK, HOGY AMIKOR VALAKI KIMONDJA AZT, HOGY

SIKÁKÁ

A TÖRZS TAGJAI IJEDTEN BORULNAK LE A SZÓ HALLATÁRA!!!

EMBEREK NEM VESZITEK ÉSZRE, HOGY MI IS UGYANILYAN BUTA PRIMITÍV ÉRVRENDSZERBE KERÜLTÜNK?

PL. AZ ÚN. "ELHATÁROLÓDÁS" A MODERN KOR ÚRFELMUTATÁSA!!!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 15:57:01

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
az biztos, hogy hátulról szoktam a mancshoz közelíteni... ha épp nincs nálam dedalon.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 20:50:20

@Gabrilo: nem vagyok csatornázási munkás
(+ az árokásást sem szeretem)

lusta vagyok és/vagy öreg/bölcs/elhülyült ehhez

(megint) maga akarja jobban tudni, miben és miért csalódtam én...


és rühellek címkézni

felcímkézve lenni még jobban
hannibal.blog.hu/2009/02/06/cimkek_5

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 20:53:25

@Grift: Ha megnézed, a bloghus blogom fejlécében ott a magázás

és amikor az odakerült, még nem volt konzervatórium, nem volt reakció (ufiként kamaszodtak éppen)


nem vagyok a mancs ügynöke, nem tetszik, nem olvassátok és kész

csak egy tényszerűen nem igaz állításra hívtam fel a figyelmet

elnézést, hogy bezavartam puha, bennfeteskedő köreitekbe némi valósággal

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 20:55:36

@szamárfül: az előítéletesség sok kllemes perctől - és némi másfajta nézőponttól - foszt meg titeket

...bár én sem olvasom túl sokat Bencsiket, az is igaz:)

HaKohen 2009.02.10. 23:24:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @Grift:
Csak a tények és egyes szerzők összekeverésének elkerülése kedvéért (utána asztán lehet anyázni):
Sisso = Artner Szilvia Sisso
A Jobbikról szóló cikk szerzője: Varró Szilvia
Ehhez elegendő a MaNcs impresszumát és a szóban forgó cikk aláírását megnézni.
(Jajjjjj, ezzel mostan elárultam, hogy megvettem a MaNcs legutóbbi számát. Azt még nem is tudjátok, hogy olvastam is-e? Kegyelem őz fejemnek. De azért ne kíméjjetek, ill. kíméjjenek.)

HaKohen 2009.02.10. 23:29:43

@Grift: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
Végképp OFF:
Ha engem valaki lemagáz, akkor én őtet visszaönözöm (amint ez Gabrilo és köztem történt nemrég egy másik poszton).
A szakmámban rendszerint legtöbbször tegeződős helyzetekben vagyok, de mindig felajánlom a magázódást annak, aki ezt akarja. Ez nem politikai, hanem etikai korrektség szerintem.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 23:30:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Hanni, kegyelmért esdeklek, de nem az az előítélet, ha meg se kérdezed, h olvasom-é, s netán - nagyjából - ismerve lapot beszélek róla, mondok véleményt (mi mást, ugye) ?!

ó b+ !

(újmagyar hierogliffa)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 23:32:45

a nagyérdeműnek: mink Hanni'val rég pertuban anyázódunk :P

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.11. 00:38:49

@ergé: Ezért lehet lazán paramilitáris az MG, ha már az elnevezéseken lovagolunk. Ők sem járkáltak 1943-ig se tankkal, de még parittyával se a hónuk alatt, de onnantól akár már 12 évesen is jók voltak ágyutölteléknek:
en.wikipedia.org/wiki/Hitler_Youth

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.11. 08:09:45

@HaKohen:

a valós világban,természetesen, én is magázódom és inkább mint tegeződöm. de a neten ez akkor is olyan, mintha lemész a nudista strandra és kioktatod a mezteleneket, hogy ha te gatyában vagy, vegyék fel ők is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.11. 09:39:25

@HaKohen: oh
figyelmetlen voltam, elnézést a Szilviáktól

SzépNap 2009.02.12. 21:43:17

mai kontraszt Szegeden:
A postán előttem egy roma néni megkéri a postáskisasszonyt, hogy cimezze meg neki a boritékját odanyújtva neki egy agyonkopott másik boritékot. A hölgy nagyon kedvesen segít, tényleg minden rosszallás nélkül, pedig a sorban sokan várakozunk...., mindenki türelemmel szemléli az esetet....
aztán kimegyek és a városháza előtt tüntetők vajon kik? A jobbik, adjon isteneznek, amire a válasz valami iszonytató büdős cigányozás, amit nem is teljesen értek......DE Nem háborodok fel, ezek itt vagy kétszázan senkik a postáskisasszonyhoz képest

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.16. 08:47:59

A 'nácizmusról beszélő baloldali sajtó' csak beragadt

elhatárolódás (a tényektől)

Kopiás Attila Steve 2009.03.02. 04:12:30

Jé, ezt a cikket csak most láttam.

"Óriási sikerként értékelte a Jobbik Magyarországért Mozgalom azt, hogy a ferencvárosi időközi választás érvénytelen első fordulóján a szavazatok 8,5%-át szerezte meg jelöltjük, ami konkrétan 681 szavazatot jelentett."

Korábbi választásokon, amikor a MIÉP még létezett, ugyanebben a körzetben mindig nagyobb százalékos eredményt ért el konkrétan 3* ennyi szavazóval. Ez egy ilyen fura körzet, ősi szadi és széljobb fellegvár egyszerre. A változás az, hogy a szadi itt is összeomlott. Az, hogy a Jobbik a stabil szélsőjobbos szavazók harmadát tudta mobilizálni, nem egy nagy siker. Simán lehet, hogy előretör még meg mittudomén, de pont ez a körzet azért nem reprezentatív az országra nézve. Érdekes teszt lesz az EP választások...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása