Kedves Elvtársak! Az origónkról szeretnék beszélni!

Konzervatorium I 2008.10.01. 10:24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

2008. Magyarország.

 

"A Népszabóság birtokába került dokumentum a baloldal origójaként hivatkozik 1956-ra, a környezetvédelmet és az oktatást kiemelkedően fontosnak minősíti, de úgy fogalmaz, a reformokat jelenleg nem lehet végrehajtani, mert a társadalom nem érti azokat.

1989-ben új magyar baloldal született. Az MSZP az elmúlt húsz év legsikeresebb pártja, amely bebizonyította, hogy képes olyan programot kínálni, amely nem a pártpolitikai sikereket tekinti mércének, hanem közös társadalmi eredményekért vállal felelősséget.

A paternalista, osztogató állam helyébe az öngondoskodó társadalom és az egyensúlyteremtő állam léphet a modern Európa ideálja szerint. Ugyanakkor: a társadalom negyede él tartósan a továbblépés reménye nélkül; nagyok a szociális kiadások, lomha a közigazgatási rendszer, kevesen fizetnek sok adót, kísértenek a félfeudális múlt hibái. A reformokat pedig nem lehet érdemben végrehajtani, mert a társadalom nem érti azokat.

Az MSZP által követett szociáldemokráciát, annak céljait is az '56-os forradalomból eredezteti.

A Harmadik Magyar Köztársaság 1956 forradalmának talaján csírázott és szökött szárba. Megvédjük a rendszerváltás pozitív örökségét! Az MSZP kiáll a rendszerváltás pozitív értékei mellett, és határozottan fellép minden olyan törekvéssel szemben, amely megkísérli lerombolni mindazt, amit az elmúlt közel két évtizedben Magyarország elért, és amit még a jövőben elérhet... nem nézhetjük tétlenül az utcákon fenyegetően masírozó egyenruhásokat, és nem maradhatunk némák, amikor csendestársak asszisztálnak a radikálisok gyűlöletkeltéséhez - fogalmaztak az MSZP KB emberei." Megjelent itt.

 

1956. Magyarország.

 

"Értelmiségiek! Sorsdöntő órában szólunk azokhoz, akiket a nép cs a haza iránti hűség, a szocializmus eszméinek becsületes szolgálata vezetett ahhoz a párthoz, melyet a sztálinizmus magyar képviselői: Rákosi és klikkje vak és bűnös politikával a zsarnokságba és nemzeti rabság eszközévé züllesztett.

Ez a kalandorpolitika lelkiismeretlen módon tékozolta azt az erkölcsi és eszmei Örökséget, melyet ti a régi világban becsületes harccal és véráldozattal egybegyűjtöttetek, melyet ti nemzetünk függetlenségéért és demokratikus haladásáért megszereztetek. 

Őszintén beszélünk hozzátok. A nép felkelése válaszút elé érkezett. Vagy Iesz elég ereje a magyar demokratikus pártoknak  vívmányaik megszilárdítására, vagy szembe kerülünk a nyílt ellenforradalommal, melyet a nyugati imperialista csendestársak támogatnak.

.... Az új párt (MSZMP) egyszer s mindenkorra szakít a múlt bűneivel! 

Védi és védeni, fogja mindenkivel szemben nemzeti becsületünket, hazánk függetlensését. Ezen az alapon, a nemzeti függetlenség alapján építi ki, testvéri viszonyát a világ minden haladó szociáldemokra mozgalmával és pártjával. 

Az új párt, az MSZMP részt vállal a függetlenség és a demokrácia megszilárdításáért vívott harcból, küzd népünk szocialista Jövőjéért. Tisztán áll előttünk, hogy soha nem volt nagyobb szükség a demokratikus erők összefogására, mint most.  

Fogjunk össze a magyar függetlenség, a magyar szabadság diadaláért!" (szerkesztett írás Kádár János beszédéből, ami SZINTÉN itt jelent meg)

 

1956 origója a baloldal számára, avagy egy aktualizált szöveg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEFORE

 

"A Harmadik Magyar Köztársaság 1956 forradalmának talaján csírázott és szökött szárba. Megvédjük a rendszerváltás pozitív örökségét! Az MSZP kiáll a rendszerváltás pozitív értékei mellett, és határozottan fellép minden olyan törekvéssel szemben, amely megkísérli lerombolni mindazt, amit az elmúlt közel két évtizedben Magyarország elért, és amit még a jövőben elérhet... nem nézhetjük tétlenül az utcákon fenyegetően masírozó egyenruhásokat, és nem maradhatunk némák, amikor csendestársak asszisztálnak a radikálisok gyűlöletkeltéséhez."

AFTER (kivastagítva a szavak, melyeken változtattunk)

 

"A Magyar Szocialista Köztársaság 1947 talaján csírázott és szökött szárba. Megvédjük aszocializmus pozitív örökségét! Az MSZMP kiáll a szocializmus pozitív értékei mellett, és határozottan fellép minden olyan törekvéssel szemben, amely megkísérli lerombolni mindazt, amit az elmúlt közel egy évtizedben Magyarország elért, és amit még a jövőben elérhet... nem nézhetjük tétlenül az utcákon fenyegetően masírozó egyenruhásokat, és nem maradhatunk némák, amikor nyugati imperialisták asszisztálnak a radikálisok gyűlöletkeltéséhez."

 

A Konzervatórium Retrospektív Történelmi Politikai Bizottságának adását hallották, köszönjük a figyelmet. Reméljük Önöknek is sajátjuk az emlékezés képessége!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr81690368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős mérce 2008.10.01. 16:50:34

Virtuális ÉlőláncGyurcsány Ferenc miniszterelnök a szervezők kérése ellenére ki akar menni a szombati civil demonstrációra. Ne hagyjuk, állítsunk virtuális élőláncot vele szemben!Amikor a magyar tarka szervezése elkezdődött, Gyurcsány Ferenc fokozatosan p…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.01. 10:50:07

"A paternalista, osztogató állam helyébe az öngondoskodó társadalom és az egyensúlyteremtő állam léphet a modern Európa ideálja szerint."
akkor miért szabotálják el?

"Ugyanakkor: a társadalom negyede él tartósan a továbblépés reménye nélkül;"
van az több is.

"nagyok a szociális kiadások, lomha a közigazgatási rendszer,"
akkor miért nem változtatnak rajta?

"kevesen fizetnek sok adót,"
ehhez kiáltvány kell?

"kísértenek a félfeudális múlt hibái."
a feudálist értem. a félmúltat is. a félfeudálist viszont nem. az milyen az?

"A reformokat pedig nem lehet érdemben végrehajtani, mert a társadalom nem érti azokat."
100 napos program? 13. havi nyugdíj? svájci indexálás? alanyi jogon járó juttatások? feltétel nélküli eltartás? ezeket a reformok előtt, alatt vagy helyett tetszettek így csinálni?

Carlos77 2008.10.01. 11:42:32

Csak kicsit leszek off
„a környezetvédelmet és az oktatást kiemelkedően fontosnak minősíti, de úgy fogalmaz, a reformokat jelenleg nem lehet végrehajtani”

Bazz erre mit látok ma környezetvédelmi REFORM:

index.hu/gazdasag/magyar/mvme081001/

- 2015-re lignit alapú (Hol? mennyi? Csak külszíni fejtéssel…), nagyberuházás épül „a vörös hevesben”, lüktető energiaként fog működni tovább a RÉGI RENDSZERT bővítjük 100-ról 400 megawatt ra a hatékonyságot növeljük 2x 26-ról 42 re.
És semmi előrelátás még a tervekben sincs benne a CO2 kibocsájtás csökkentése szűrése: „Az új blokk emellett a későbbiekben alkalmas lesz arra, hogy kiegészítsék szén-dioxidot elnyelő technológiával.” Tehát a fajlagos kibocsájtás a régi rendszer fel turbózásával megoldjuk aha az ilyen megoldások csak többlet termelésre ösztönöznek amihez meg több kitermelés szükséges,még több káros anyag kibocsájtásához, ez reform, Hajrá GW.
„tíz százalékos mértékben biomassza” mehet bele a német szemét hígításnak ahogy eddig.

A Visontai munkásbrigádot meg kibővítjük 2000 fősre.
Az új piaci szereplők nyitása sehol, a régi szereplők még maradnak lebetonozva „A megállapodás mintegy negyven évre szóló együttműködés kereteit”….

ergo az energetikai kommunizmus tovább él és virul.
On

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.01. 13:39:07

Ez a "reformokat akadályozza, hogy nem érti a társadalom azokat" szöveg oly idős, mint az abszolutizmus.
Ezek tényleg semmit sem tanulnak.

Guild 2008.10.01. 14:18:55

"nem a pártpolitikai sikereket tekinti mércének, hanem közös társadalmi eredményekért vállal felelősséget"



"Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit."

___________________________ (törölt) 2008.10.01. 15:17:09

Én azon estem hanyatt, hogy "kísértenek a (...) múlt hibái" - döbbenet, hogy mennyire nem esik le nekik, hogy ez a vérklasszikus kommer fordulat. Ilyennel volt szokás pártszerűen kritizálni a pártot olyan 1960 magasságában: nem az irány rossz, elvtársak, csak nem megyünk elég gyorsan.

___________________________ (törölt) 2008.10.01. 15:21:07

" a reformokat jelenleg nem lehet végrehajtani, mert a társadalom nem érti azokat"

Ld. még tipikus ötvenes pesti fogorvos a negyedik viszki után: "jól kormányoznak, csak sohan nem tanulták meg, hogy kommunikálni is kell azt, nem tudják elmagyarázni az emberek, azt hiszik, mindenki racionális és magától is érti, miért szükséges ez"

Rwindx 2008.10.01. 21:04:04

Jaj, ez kb olyan mint dugni a szüzességért, vagy harcolni a békéért.

"1989-ben új magyar baloldal született. Az MSZP az elmúlt húsz év legsikeresebb pártja, amely bebizonyította...."

Nos majd ha esetleg kirablok egy bankot, és megjelennek a rendőrök, ott is majd egy új Rwindx fog születni, aki nem azonos a régivel. Alap hogy az új nem felel a régi hibáiért. Az új természetesen a törvény és rend mellett lesz maximálisan elkötelezett.... Ha ezt bevennék, akkor én is az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb vállalkozójának nevezhetném magam :)

Elég szánalmas amit kicsíráztatott magából az msz(m)p jelenkori agitprop osztálya.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.01. 23:00:53

Rwindx,

"Alap hogy az új nem felel a régi hibáiért."

Tiéd a hangszóró, megfejtetted a szoci gondolat eidosát:))

Avatar 2008.10.05. 17:06:55

Miért van az, hogy csak a büdös komcsikon akarják folyton leverni a múlt bűneit, mások sokkal régebb óta megtorlatlan bűneivel szemben meg elnézőek az urak...?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.05. 18:57:44

Milyen megtorlatlan bűnökkel szemben voltunk elnézőek, kedves? Felsorolná?

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása