Kell reform?

Konzervatorium I 2008.09.22. 19:20

 

Igen. Kell. Átfogó reform kell – a nyugdíjrendszerben, az egészségügyben, a szociálpolitikában (a.ka. segélyezés) és az oktatásban is. Egyebek között.

De ez ennyire azért nem egyszerű. Nincs semmiféle „Reform vagy Halál!” (bocs Fidel).

Nem kell reform ahhoz, hogy lényegesen jobban éljünk, lényegesen jobb minőségű (egészségügyi vagy oktatási) szolgáltatásokat kapjunk. Ezt sokan elfelejtik. Sokan szándékosan elfelejtik. Elsősorban a magyar liberális közgondolkodóknál láthatunk furcsa piaci messiásvárást: Romboljuk le, alkossunk újat és akkor majd minden jobb lesz. Anélkül meg semmi sem lesz...

(Ajánljuk Tory mai posztját.)


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr33676154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. pharmacist1 2008.09.23. 15:41:12

( Cubanoknál játszik még a 'Patria o muerte' is. Ha alábbhagy a szocialista lelkesedés, jöhet a nacionalista )

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.09.23. 19:42:13

Alapvetően jó írás.
Amivel nem értek egyet: (reform-fetisiszta vagyok :) )
A Surányi által emlegetett "elkúrási" lépéseket az igenis kádári elvárásokat megfogalmazó nép örömmel fogadta, sőt még ma is - amikor már látszik hova vezettek - helyesnek tartja. Ez valóban az elit felelőtlensége, de sajnos a nép is éretlen...
Érdemes olvasni a piac gazdaságról alkotott fogalmaikat az egyes országok dolgozóinak bérétől, az állami támogatások elvárásáig.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása