Melegek és konzervatívok

Hadrian VII. I 2008.07.16. 07:13

Bejegyzésemet szeretettel ajánlom a KDNP-nek, Hock Zoltánnak és az MDF-nek, valamint a jobboldalinak nevezett pártsajtónak - a melegfelvonulás kapcsán. Továbbá az összes, az abszolút erkölcsiség mércéjével hadonászó, magát "konzervatívnak" tartó úriembernek és úrihölgynek, akik szerint a homoszexuálisok erkölcstelenek, de legalábbis valahogyan erkölcsileg defektesek, satöbbi - a melegek minősítgetése kapcsán. Egy kis utazásra invitálom őket a világ körül, és minden kedves olvasót, aki azt hiszi valamiért, hogy a konzervativizmus, jobboldaliság szükségszerűen együtt jár a homoszexuálisokkal szembeni, fogalmazzunk úgy, távolságtartással, idegenkedéssel, mely esetenként az utálatig is elmegy. Nem, ez nincs így.

***

 "You feel the deal is real,
You're in New York city"

(Pet Shop Boys: New York City Boy)

 

Itt van mindjárt New York, és volt republikánus polgármestere, Rudy Giuliani: 2001-ben az év embere, 9/11 hőse, aki regnálása alatt gyönyörűen helyrepofozta a várost, keményen fellépett a bűnözőkkel szemben - amiért a liberálisok a mai napig szívesen lefasisztázzák.

Hogy, hogy nem, a gonosz fasiszta rengeteget tett a homoszexuálisokért polgármesterként, és elnökjelölti kampányában is bátran vállalta a republikánus párton belül a kérdésben nem éppen népszerű álláspontját...

Életének egy nehéz szakaszában pedig barátainál húzta meg magát, és élt velük együtt - ők történetesen egy meleg pár voltak... Ráadásul, amint a képeken és több videón is látható, van Rudynak egy érdekes hobbija...

De nem csak a homoszexuálisokkal szimpatizálók, hanem maguk a homoszexuálisok is lehetnek erkölcsös, jobboldali, jó amerikai hazafiak.

Szerintem ezt nem olyan nehéz belátni...

 ***

Maradva az angolszász világban és a polgármestereknél, itt van London és új ura, Boris Johnson.

Az idei melegfelvonulást ő vezette, rózsaszín kalapban, ahogy arról az index is beszámolt. Korábban ugyan beszólt a melegeknek, de igencsak árnyalja a képet, hogy gyakorlatilag nem volt olyan társadalmi csoport, amire ne tett volna bumfordi vagy bunkó megjegyzéseket...

Egyébként már polgármesteri kapmányában is felszólalt a homofóbia ellen... Igen, lehet ezt konzervatívként így is csinálni.

Mi van akkor, ha nem Boris lett volna a toryk polgármesterjelöltje? Hát, ott lett volna helyette mondjuk Nick Boles, aki történetesen konzervatív is és meleg is. A konzervatívok vezetője, David Cameron ugyanis nem fél előtérbe tolni pártja homoszexuális tagjait. És nem fél megszólítani a homoszexuális közösséget.

Így mennek a dolgok a jópár évszázados konzervatív hagyománnyal rendelkező szigetországban.

***

Az MDF és Hock erről valahogy lemaradt (bizonyára mindenki nyaral a Political Capitalnél), reméljük, a píárosok hamar pótolják hiányosságukat egy melegbarát sebtapasszal az európai értelemben vett konzervatív párt múmiaarcán. A KDNP valószínűleg menthetetlen, nem is érdemes foglalkozni velük. A Fideszben, úgy tűnik, vannak, akik figyelnek a változó konzervatívokra - csak éppen túl kevesen, vagy nem eléggé...


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr90567832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 12:36:56

zsömi:

A megfelelő reakciót erre már régen kitalálták:

"Az egyik legszebb példa erre az esetre, amikor még K(G)B Izabella a régi fényében csillogott és hivatkozott nyakló nélkül a magyar ifjúságra, és a Magyar Narancs levelezésrovatába beírt egy magyar ifjú, sajnos nem emlékszem a nevére, pedig megérdemelné, legyen mondjuk Kovács János, szóval hogy ő nagyon szépen kéri Izabellát, hogy amikor az ő nevében is szószól, akkor, legyen olyan kedves, tegye hozzá mindig: "a magyar ifjúság, kivéve Kovács János"."

A zseniális Farkas Zsolttól, innen:
www.geocities.com/Athens/Crete/9391/szilasi.html

Attilajukkaja 2008.07.16. 12:39:14

Gasper

"szerintem neked nincs lövésed a dolgokról..."

Igazad van! De mutass egy olyat, draga szivem, akinek van.
Kulonben is,...velemenyem akkor mar nem is lehet?
Amugy ez egy konzervativ blog, de olyan liberalis beszolasok jonnek tomegeben, hogy en, aki vallalom a szegyenletes ballibsi mivoltomat, gyakran irulok es pirulok. Ez mar csak egy ilyen mufaj.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.16. 12:41:39

gargoyle!

üdítő, hogy figyelsz!

kétségtelenül más szabályok dívtak lót korában. de: ha lót fölajánlja a lányait a szodomita tömegnek, az nem azt jelenti, hogy nem szereti a lányait, hanem azt hogy Istent mindennél jobban, és bármilyen áldozatra képes Istenért. ezzel bizonyítja Istenhűségét. és Isten megmenti őt is, leányait is a pusztulástól...

Attilajukkaja 2008.07.16. 12:41:55

Paranoid

Woody Allennek igaza volt! De ezt honnan tudhassa valaki, aki nem is gyakorolja?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 12:42:32

hát Attilajukkaja,
vannak zavarok, ebben teljesen egyetértek veled. Természetesen most nem rád célozva.
Amúgy miért ne lehetned véleményed. Csak te vontad kétségbe a frenetikus humorérzékemet, pontosabban annak hiányát.
Mindegy, szerintem hülyeség összekapnunk ilyen dolgokon.
üdv

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 12:45:45

Hadrian VII. ·

:)
Tudom, hogy kitalálták erre a megfelelő reakciót.
Azt is feltételezem, hogy a keresztények is tudnak róla, sőt feltételezem róluk az önérzetnek azt a minimumát, hogy kikérik maguknak, ha valaki a nevükben beszél, de a gondolataik, véleményükkel szemben.
Ezek mellett azt látom, hogy _nincs_ olyan, hogy közleményt adjon ki, és juttasson el bármelyik felekezet újságokba, ha éppen valaki az ő nevükben beszél.

Ebből azt gondolom -talán valóban ok nélkül- hogy egyetértenek a megszólalóval, dehát vétkesek közt cinkos aki néma.


Szal _nekem_ az fáj, hogy ha holnap nekiállnék a saját elmeheveredményeimet mint konzervatív érték, és vélemény megosztani a tisztelt nagyérdeművel, akkor valszleg Ti, és még páran, szólnátok, hogy ezt tán nem kéne, legalábbis nem a konzervek nevében.
Legalább ekkora öntudatot feltételezek a keresztényekről is.
Főleg, a szervezetről.

gargoyle 2008.07.16. 12:46:05

bbjnick: megmagyarazni en is mindent megtudok, de ha a 3 8-14 evest ott konkretan megeroszakoljak akkor isten barmit tesz ok nagyon megszopjak mert az apjuk egy bena nyul. nehogymar kideritsd hogy lot jot tett. miert nem azt ajanlotta fol hogy OT eroszakolja meg a tomeg? az nemes cselekedet lett volna. de mas farkaval verni a csalant es kozben meg erkolcsrol predikalni.. pfejj (: ha apam istent nalam jobban szereti es ezert megeroszakoltat, utana ha nagyon humanus vagyok akkor elkoltozom 1 percen belul es sosem nezek ra sem tobbet, ha kevesbe vagyok turelmes akkor esetleg felhelyezek neki egy esernyot, kinyitom es kihuzom, o is erezze isten szeretetet :P

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 12:47:39

Izé

az fáj, hogy a keresztények nem határolódnak el a KDNP-től, de aztán kikérik maguknak, ha valaki összemossa öket azzal a párttal.

ez lemaradt.

Attilajukkaja 2008.07.16. 12:47:40

Gasper

Nem akartalak megbantani, ezert visszafogom magam. De tenyleg nem ertem, hogy aki azt predikalja, hogy "dobd vissza kenyerrel", az miert tojast es macskakovet hajigal. Az inkviziciot es bizonyos nepek teljes kiirtasat mar fel sem hozom, mert akkor egy uj blogot kellene nyitnunk.
Az alapveto bajom, hogy a keresztenyek ugy hasznaljak a Bibliat, ahogy nekik eppen tetszik.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 12:49:03

zsömi,

aquila non captat muscas.

Erdő Péteréknek van jobb dolguk is, mint helyreigazítani Zsoltit minden egyes ferde mondat után. Ahogy nem működik az a logika, hogy én kinevezem magam kereszténynek, és akkor innentől a kereszténység nevében beszélek, úgy az sem, hogy ha ők ezt nem teszik szóvá, akkor ezzel elfogadják. Szerintem.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 12:50:19

Egyébként meg a KDNP és az egyház kapcsolata nálam ugyan abban a nagy dobozban tárolódik, amiben a többi NEM_ÉRDEKEL címkézésű holmi. Csak hogy rövidre zárjam a dolgot.:)

Attilajukkaja 2008.07.16. 12:52:08

Kedves Gasper

Orulok, hogy ugy irtam a hozzaszolasomat, hogy a te utolso irasodat meg el sem olvastam. vagyis a szandekunk hasonlo: nem akarjuk bantani egymast,....de Kolbizsome poenja akkor is jo volt!!! (Csak cukkolllak!)
Mas a vilagnezetunk, de attol meg beszelgethetunk!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 12:53:32

Hadrian VII. ·

Ha a legszélesebb nyilvánosság előtt, a keresztények nevében tett kijelentés olyan kis dolog, amivel nem kell foglalkoznia az ország egyik egyházi vezetőjének, vagy legalább a szóvivőjének, akkor nem akarom tudni, hogy mik azok a nagy dolgok, amikre rámozdul Erdő Péter, és csapata... :o

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 12:55:11

Hadrian VII. · konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 12:50:19

Jah! Így is lehet.
Nálam is egy dobozban van a keresztény, és a KDNP. :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 12:55:28

Attilajukkaja,
mondjuk személy szerint nem tartom kereszténynek az olyan fehérjehalmazokat, akik programszerűen kimenek homit verni.
Az inkvizícióval meg jöhetsz nyugodtan, az én protestáns őseimet is megkergette időnként az inkvizíció,meg gályarabság, meg hasonlók.
A Bibliának különben az lenne a legnagyobb hibája, ha mindenki szó szerint értelmezné, mint ahogyan például a Hitgyüli teszi.
A Biblia pont attól (is) hasznos, hogy értelmes módon lehet beszélgetni a benne foglaltakról.

paranoid 2008.07.16. 12:56:04

A Lót sztoriról, megint egy Woody Allen történet jut eszembe. (Bocs, ma ilyen napom lehet. :)
Kb így:
Mondá az Úr Ábrahámnak, eredj föl a hegyre és áldozd fel Izsákot. Ábrahám megy, épp készül az áldozatra, mikoron szól az Úr:
-Mit csinálsz Ábrahám?
- Teszem, amit mondtál, Uram.
- Megölöd a saját fiadat???
- Te mondád Uram...
- És ha én mondtam? Mondok neked valamit viccesen, te meg rögtön rohansz?! Semmi humorérzéke!

gargoyle 2008.07.16. 12:56:21

hadrian: ha a nevedben valaki alair egy szerzodest akkor ha ez neked nem tetszik tiltakozol. nem lesz jogszeru a szerzodes termeszetesen anelkul sem, csak errol senki se tud rajtad kivul egeszen a tiltakozasig. mivel mindenki szabadon valasztja az identitasat es a szovivoit, igy ha valaki azt allitja hogy o kereszteny, akkor el kell hinnem neki mindentol fuggetlenul. azt is elhiszem neki hogy mas keresztenyeket is kepvisel, amig a mas keresztenyek nem mondjak hogy nemodabuda :P ha pedig a sas nem akar lealacsonyodni a legyek szintjere es megvilagositani hogy o nem antiszemita/homofob/whatever de olyan klasszikusan emberi kerdesek fontosak szamara hogy ki kire szavaz a valasztason es hogy hasznalok-e ovszert szeretkezeskor, akkor bocs de nem erzem hogy sokkal jobb lenne azoknal akiket "nem vallal"

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 12:57:25

Attilajukkaja,
én is később olvastam a kommented, amúgy semi gáz.

Attilajukkaja 2008.07.16. 12:58:54

Kolbizsome

"vétkesek közt cinkos aki néma"

En egy elvetemult liberalis vagyok a szonak az altalam velt jo ertelmeben. Semmifele kisebbseghez nem tratozom (csak az ovo-lakto-peszkovegetarianusokhoz) es mondjuk ruhellem azt, amit az SzDSz csinalt az elmult evekben. Mi tevo lehetek? Vagy kilepek belole (ha tag voltam), vagy kritizalom oket. Az SzDSz tagok kozott mindkettore volt pelda boven. A KDNP tagsaga/sulya is megfogyatkozott. Szamomra ez ugyanazt jlenti. Akkor most mit is varnank el toluk?

gargoyle 2008.07.16. 12:59:47

gasper: onnantol hogy a biblia isten szava es nem vonhato ketsegbe milyen ertelmes beszelgetesrol van szo? persze arrol tudunk sokat vitazni hogy az erkolcstanari mesegyujtemenybol mi a jo, mi nem, mi ervenyes, mi nem stb, de ez sosem fog mukodni egy keresztennyel.

a bibliamagyarazatokban amugy azt szeretem, hogy kelloen adaptivak. a vilag keletkezesebol pl mindig punkt annyi a kedves mese amennyit mar nem lehetne rohoges/hamuva eges nelkul vedeni (jo a 7 nap nem egeszen ugy volt, meg a langpallos se) de minden mas ami nem a 7 eves kisiskolasok tudasszintje es ezert az atlagember elott nem 100000%ig tiszta az termeszetesen mar a teljes es kizarolagos igazsagot tartalmazza .) aztan 20 evente mindig kiderul 1-2 dologrol, hogy najo az is csak kedves mese megint. de a tobbi!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.16. 12:59:58

gasper!

mit mond neked ez a szóösszetétel:
kassai vértanúk?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 13:01:50

látom meggondolatlan voltam, és kiszabadítottam a szellemet a palackból.

Az én véleményem a KDNP-ről ott van a posztban ("menthetetlen"), az egyházhoz fűződő viszonyuk meg egyszerűen nem érdekel, ahogyan maga a párt sem. NEM TUDTOK MEGGYŐZNI ARRÓL, HOGY ÉRDEKELJEN :).

gargoyle 2008.07.16. 13:02:19

attilajukkaja: az szdsz azert fogyatkozik mert a tagok ugy velik nem az eredeti elveket kepviselik. a kdnp azert fogyatkozik mert a tagok ugy velik, kicsit tul lelkesen kepviselik az eredeti elveket. jo esetben. amennyiben a jobbikba mennek at akkor nincs igazam .)

amugy meg egyszeru a megoldas es trivialis. az egyhaz nyilatkozzon hogy a kdnp nem az o kistestvere, ezert amennyiben lehetseges kovetkezo keddig tavolitsa el a nevebol a kereszteny szot. innentol senki se gyanitja hogy kozuk van egymashoz, de addig akad egy halovany erzesem hogy megis.

Attilajukkaja 2008.07.16. 13:03:13

Gasper

"A Biblia pont attól (is) hasznos, hogy értelmes módon lehet beszélgetni a benne foglaltakról."

Ertelmesen barmirol el lehet beszelgetni. Az ertelem nem a beszelgetes targyaban foglaltatik!

gargoyle 2008.07.16. 13:04:16

hadrian: ok, akkor beszeljunk mas csoportosulasrol. (: ki kepviseli valojaban a keresztenyeket? erdo peter? a helyi plebanos? te? a papa? ha fel akarom hivni a keresztenyeket, kinek a szamat kell tarcsaznom?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.16. 13:06:14

gargoyle: próbáld meg krisztus számát tárcsázni:-)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 13:07:10

gargoyle,
ismered Ingmar Bergman filmjeit?

bbjnick,
hogyne mondana, de hát köztudott, hogy a kálvinista vonal elég csúnyán bánt el a máshitűekkel annak idején. Én megmaradnék Luthernél.

Ezzel együtt persze bőven voltak áldozatok mindkét oldalon. Sőt, egyszer le is írtam a blogodban, hogy mindezzel együtt igen respektálom a jezsuitákat. Na mindegy, nem akartam én a nem túl stabil lábakon álló ökumenét elgáncsolni.
Amúgy pedig vallásszabadság dolgában számomra Erdély inkább a példa.

Attilajukkaja 2008.07.16. 13:08:34

Gargoyle

"az szdsz azert fogyatkozik mert a tagok ugy velik nem az eredeti elveket kepviselik. a kdnp azert fogyatkozik mert a tagok ugy velik, kicsit tul lelkesen kepviselik az eredeti elveket"

Ertem. Az ideologia elegedetlenseg azonban mindket oldalrol megvan: a liberalisoknak nem eleg liberalis az SzDSz, a keresztenyeknek meg tul kereszteny a KDNP :o)
Ez jo!

"az egyhaz nyilatkozzon hogy a kdnp nem az o kistestvere"

OK. Mondjuk nyilatkozott. Es akkor mi van? Erdemben mi valtozik?

gargoyle 2008.07.16. 13:10:52

bbjnick: probaltam de egy noi hang bemondta hogy "ezen a szamon elofizeto nem kapcsolhato" szerintem parezer eve lejart a SIM kartyaja .)

hcrules 2008.07.16. 13:11:23

gargoyle

akkor a te logikád szerint amit bármely ateista, nihilista, vagy materialista, vagy mit tudom én hogy hívjátok magatokat, mond az a te véleményed is?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 13:11:24

gargoyle: Ki más: én.:)
en.wikipedia.org/wiki/Hadrian_the_Seventh

Egyébként fogós kérdés. Valszeg nem találsz ilyen telefonszámot:).

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 13:11:25

Attilajukkaja,
"Az ertelem nem a beszelgetes targyaban foglaltatik!"

konkrétan amit megcáfolsz, azt nem is állítottam sehol.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.16. 13:15:29

gargoyle: próbáld meg ezzel:
Uram Jézus Krisztus, Istennek szent fia, könyörülj rajtam bűnösön!
És gondold komolyan.
A hívásra mindig van válasz:-)

Attilajukkaja 2008.07.16. 13:15:42

Paranoid

A Biblia tag ertelmezeserol Woody Allen szerint.

NY cityben belemennek Woody Allen kocsijaba hatulrol, mire o nagy szitkozodasok kozepette kiszall es szembe talalja magat harom nagy drabalis negerrel, akik a mogotte levo kocsit vezetik. Azok is kiszallnak es megkerdezik, mit mondtal, haver? "Csak annyit, hogy sokasodjatok es szaporodjatok,...cs-cs-csak eppen a sajat szavaimba ontve. Na Isten legyen veletek!"

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.16. 13:15:49

bbjnick válasza, Krisztus talán a legfrappánsabb, vagy talán a Szentlélek még jobb teológiai szempontból.:)

Attilajukkaja 2008.07.16. 13:20:11

Az Isten szerelmere, hagyjatok mar ezt az egyhazi mellekvaganyt!
:o)))

Vagy a konzervatizmus tenyelg egyenlo a keresztenyseggel? Egyaltalan, mit jelent ma Mo.-n konzervativnak lenni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.16. 13:22:12

attilajukkaja:
mit jelent ma Magyaro. nem konzervatívnak lenni?:-)

___________________________ (törölt) 2008.07.16. 13:31:32

"Vagy a konzervatizmus tenyelg egyenlo a keresztenyseggel? "

Részemről pl. nem, de a civilizált vallásokat hasznosnak tartom, társadalmilag.

Attilajukkaja 2008.07.16. 13:37:40

Bbjnick

Szamomra a liberalizmust valaki ugy fogllata ossze, hogy "elni es elni hagyni". A konzervativok ezt valamiert nem szeretik.

Gabrilo

Koszi, ehhez ido kell, hogy elolvassam :o)

Shenpen

En pont a "civilizalt" vallasokat ruhellem a legjobban, mert tul dogmatikusak es onkenyesek. Ja, es ezek neveben meszaroltak le egy csomo embert. Amugy tudom, hogy nem illik visszakerdezni, de melyeket sorolod be a civilizaltak koze?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.16. 14:18:40

"Amugy tudom, hogy nem illik visszakerdezni, de melyeket sorolod be a civilizaltak koze? "
hát nyilván a buddhizmust, a konfucionizmust és a taoizmust. :)

___________________________ (törölt) 2008.07.16. 14:20:35

Nem nyilvánvaló? Iszlámot kivéve a nagyobbak közül nagyjából mind civilizált.

Attilajukkaja 2008.07.16. 14:25:30

Mcs es Shenpen

A konfucionizmus nem vallas, hanem filozofia, de kicsire nem adunk.

Es a hindu vallas, Mcs?

Amugy mindketten eleg viccesek vagytok :o)

"Iszlámot kivéve a nagyobbak közül nagyjából mind civilizált."

Na ezt nevezem rgzakt meghatarozasnak :o)))

J.

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.07.16. 14:36:17

"Ha harminc évvel ezelőtt egy ilyen vitában védelmembe veszem a homoszexuálisokat, akkor pontosan úgy hurrogtak volna le az emberek, mint ha most a pedifilokat venném védelmembe. Megváltozott a "közvélekedés". Ezért írtam azt, hogy abba a kontextusba, amiben itt a homoszexuálisok szerepelnek, helyezzétek be a pedofilokat. Milyen döbbenetes, nem? A harminc évvel ezelőttieket ugyanígy megrázta a homoszexuálisok ilyetén kontextusban való emlegetése."-írta bbjnick.

És sajnos nem irreális , amit mond. Íme egy inforádiós cikk:

"Jogszerűen alapítottak pártot a pedofilok Hollandiában - döntött a helyi igazságszolgáltatás.

A hágai kerületi bíróság elutasította a programjában a többi között az úgynevezett beleegyezési korhatár 16 évről 12 évre való leszállítását követelő párt betiltását. A testület azzal érvelt, hogy a választókra kell bízni a különböző politikai pártok megítélését.

A kérelmezők azzal fordultak a bírósághoz, hogy megakadályozzák, hogy a pedofilok pártja induljon a novemberben esedékes parlamenti választásokon.

A bírák álláspontja szerint a Testvéri szeretet, szabadság és sokféleség pártja (PNVD) nem követett el bűncselekményt, pusztán a fennálló jogszabályok megváltoztatását követelte.

A mindössze három ismert taggal, egy elnökkel, egy titkárral és egy - 1987-ben egy 11 éves fiú molesztálásáért elítélt - pénztárossal rendelkező holland pedofilpártnak, jelöltlistát kellene állítania, és be kellene mutatnia 30 támogató aláírását ahhoz, hogy indulhasson a november 22-ei választásokon. "

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-58114/rss

2006 júniusi cikk.

CrL 2008.07.16. 14:39:39

Hadrian, jó lett a poszt. Kósa úrnak is illene elolvasnia.

gargoyle 2008.07.16. 14:41:54

hcrules: jo kerdes. de igy van, amelyik nem igy teszi es a tudomasomra jut, kutya kotelessegem a lehetosegimhez merten jelezni hogy ez nem altalanos materialista nezet, csak partikulasis vagy meginkabb egyeni. sot korrekt ember ezt a legtobb dologgal ab ovo igy kezdi, mmint hogy "ez persze csak az en velemenyem"


hadrian,bbjnick: ha isten nem letezik akkor oszinte imatol sem fog letezni. tautologia megbocsathato amde kinos bunebe estek fiaim .) tobb helyen lattam a bibliaban hogy isten hitetleneknek is megnyilatkozott, szoval allok a dolog elebe, nem lehetetlen neki.

shenpen: mennyivel kevesbe civilizalt az iszlam mint a kresztenyseg? konyv szerint 0 a kulonbseg, csak a vallasmagyarazok ott meg kisse vehemensebbek atlagosan, mert megtehetik. de hidd el itt se kell sokkal nagyobb hatalom ahhoz hogy illegalis legyen az abortusz, a fogamzasgatlas es kotelezo legyen az egyhazi eskuvo, bar mondjuk a kreszteshadjaratot nehezebb lenne keresztulverni az teny (kerdes hogy ez tarsadalmi fejlettseg vagy egyszeruen a teli has kovetkezmenye-e)

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.07.16. 14:42:54

Lemaradt a következtetés: tehát egyáltalán nem paranoiás képzelgés az, hogy harminc év múlva a tíz év felettiek ( szülői beleegyezéshez kötött ) szabad nemi élete lesz esetleg a liberálisok olyan célja, mint ma a melegházasság.
Ez csak ma tűnik képtelenségnek, ahogy harminc éve a homoszexuálisokkal kapcsolatos ún. szabadságjogok is azok voltak. Akkor, ma nem.

Attilajukkaja 2008.07.16. 14:43:23

Letter Force

Ilyen ninnnnncs!!!!! Ha-ha.
Ez a lo tulso oldala, vagy mi?

gargoyle 2008.07.16. 14:44:52

letter force: azert azt tedd hozza hogy a hir tobb mint 2 eves es azota sem hallottunk roluk tobbet .) egyszeri birosagi dontes volt, teves vagy jogos de nem valtoztatott semmin sem. elvben a rablogyilkossagot is lehetne propagalni hogy legalizaljak, de te is latod hogy ez mennyi realitast tartalmaz :P

Attilajukkaja 2008.07.16. 14:55:47

Letter Force

Hallotttatok arrol, hogy a tazmani ordog nevu allatkat egyre gyakrabban tamadja a szajrak egyik fiatalkori fajtaja, ezert azok korabban kezdtek el nemi eletet elni? Lehet, hogy az emberiseggel is ez lesz? Annyira aberraltakka valunk mar fiatalon, hogy egyre korabban kell majd szexelnunk?
He-he!

Pötyy 2008.07.16. 14:56:05

Letter Force:

igazad lehet, az lesz a céljuk. Akkor majd nem értek velük egyet.

Tényleg ennyire lehetetlen dolog, hogy az embernek _saját_ gondolatai legyenek. Igen, bevallom, befolyásol amit hallok és látok, de azért azt kikérem magamnak, hogy nekem beleszólásom sincs a világnézetembe.

Olyan pártot alapítasz, mailyet szertnél, ha hülyeségért küzdesz, például a vonatkisiklatók jogaiért, senki nem szavaz rád. Börtönbe addig nem kerülsz, amíg nem siklatsz ki vonatot.

___________________________ (törölt) 2008.07.16. 14:56:12

Ja, nem írtam le, hogy miért tartom hasznosnak a civilizált vallásokat. Azért, mert önreflexióra tanítanak. A modern ember egyik baja, hogy mindenki más felelős a problémákért, csak mi magunk nem.
A társadalom, a körülmények satöbbi áldozatainak látjuk magunkat, saját tetteinket pedig ezekre adott természetes reakcióknak. A következmény a determinizmus:
eltűnik az a nagyon fontos mentalitás, hogy az inger és a válasz között félúton van egy tudatos (és felelős) lény. (Egyrészt ez amorális, másrészt kontraproduktív:
a legtöbb probléma legegyszerűbb megoldása az, ha magunkon változtatunk valamit. Ezt 15 évesen ismertem fel, teljesen más vonalon (csajozás), majd egyszer elmesélem.)

Tény, hogy az a fajta önreflexió, ahogy az átlag hívő csinálja, nekem se jön be. De hát az átlagember vezetni se tud, meg önéletrajzot úgy megírni, hogy legalább a Word
kib***tt helyesírásellenőrzőjét használja, szóval miért pont ezt csinálná okosan.

De az már önmagában fontos dolog, hogy egyáltalán valamiféle önreflexiót tanul az ember.

Nem önmagában a materialista, fizikalista szemlélettel van bajom, hanem annak determinisztikus emberképével. Egyetlen olyan tanárom se volt, aki önreflexióra tanított volna, akiben nem volt valamiféle spirituális "extra", nem feltétlenül szervezett vallás. Valahogy máshonnan ezt ma nem lehet megtanulni.

Pedig elvileg nem lehetetlen, a görögöknek elég jól ment pl.

Attilajukkaja 2008.07.16. 15:11:42

Onreflexio?

Asszem, ertem mirol beszelsz, de a modernkori vallasok tobbsege eppen hogy ezt nem tamogatja. Elvekben igen, de a gyakorlat teljesen mas! (Te is ezt irod.)
Talan pont ezert is tavolodnak el a gondolkodo emberek olyan nagy letszamban a keresztenysegtol vagy a buddhizmustol?
Az altalad emlitett onreflexiora szerintem nem csak valamilyen vallas tanithat. En agnosztikus vagyok, megis van egy moralis kodexem, amit egy zsido-kereszteny kozegben sajatitottam el, de sok mas vallas megismeresen keresztul teljesedett ki, ha ugy tetszik. En is sokszor beleesem abba a tudati csapdaba, amit leirsz, de errol foleg a tarsadalmi kozegem tehet, nem a hitem. Nem mondom, hogy nekem nem all modomban alakitani ezt a bizonyos kozeget, ha megvan hozza az adottsagom, de ahhoz kulon karizma es elhivatottsag kell. A nagy tobbseg csak sodrodik a nyajjal.
Ezt onnan tudom, hogy evekig eltem egy mas felfogasu tarsadalomban, ahol a civil kezdemenyezesek termeszetesek es kivanatosak voltak. Mit ad a Joatyauristen? En is sokkal batrabb es aktivabb voltam akkor. Azt hittem tanultam valamit, aztan hazajottem....

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 15:14:09

"A modern ember egyik baja, hogy mindenki más felelős a problémákért, csak mi magunk nem."

Az Úr adta, az Úr elvette!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.16. 15:18:30

kolbászoszsömle
Mindannyian Isten kezében vagyunk. Isten útjai kifűrkészhetetlenek.

Szerintem a gondoskodó/büntető/ítélkező mindenható lény modellje pont az ellenkezője.

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.07.16. 15:21:04

Barátaim, én egy tendenciáról írtam és elvekről. Én nem vagyok egyáltalán biztos abban, hogy ez így lesz. Csak azt írtam, hogy nem irreális és ugyanaz a logikája, mint a melegekkel kapcsolatos dolgoknak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.16. 15:28:11

Lord_Valdez 2008.07.16. 15:18:30

Minek az ellenkezője?

Az volt a felvetés, hogy a modern ember szerint mindig más a probléma forrása, és ezen segít a vallás, ami önreflexióra tanít, szemben a determinizmussal, ami kifelé nyit.

Erre ugyi van ez a szép vallásos mondta, amit eleddig minden egyházi szertartáson, amin részt vettem, hallottam. :o

Roppantul megragadó dolog, és valóban ellentéte a determinizmusnak.

Úgy hívják, hogy predesztináció.

CrL 2008.07.16. 15:32:45

LF, nem hinném hogy megtörténne, de a nyugati társadalmakban a szexuális határokat, tabukat lassan de tolják kifele az biztos.

Attilajukkaja 2008.07.16. 15:38:46

Letter Force

"Barátaim, én egy tendenciáról írtam és elvekről."

Nem vagyok senki szoszoloja, de szerintem mindannyian megertettuk. De ha nem csamcsogunk rajta, akkor mi ertelme az egesz blognak?
Orulj neki, Baratom, hogy foglalkozunk a felveteseddel. Ez egyaltalan nem egy rossz kezdet...

Pötyy 2008.07.16. 15:39:08

Letter Force:

A tendenciát én is látom. És elveidet is értem. Csak azt nem, hogy miért olyan nehéz elhinni, hogy nem csak a heteroszexualitás és homoszexaulitás között lehet különbséget tenni, hanem a nem pedofília és a pedofília között is? Hogy nem vagyok intoleráns a melegekkel szemben, miért kelti benned azt az érzést, hogy hasonlóan viszonyoluk/fogok viszonyulni a pedofíliához is?
Értem én, hogy szerinted ez hasonló elhajlás, de ha abból indulsz ki, hogy van egy egyetemes érték, név szerint a döntésképtelenek (gyerekek) védelme a döntésképtelenséget saját céljukra kihasználni akaró (pedofil) emberekkel szemben, akkor miért feltételezed, hogy ez az érték elveszik? Ilyen értéket sajnos nem tudsz felmutatni hetero-homo szembeállításnál.

Más: Ha történik valami katasztrófa, és az emberek várható életkora lecsökken 16 évre, vajon akkor is elítéled majd, ha valaki a 12 éves lánnyal próbál gyereket nemzeni (ugyanis az képes rá biológiailag)?

Attilajukkaja 2008.07.16. 15:41:22

Crl
Szerintem kisse tiszteletlenseg Leter Force-t LF-nek roviditeni!

Attilajukkaja 2008.07.16. 15:44:40

Potty!!!!

"Ha történik valami katasztrófa, és az emberek várható életkora lecsökken 16 évre, vajon akkor is elítéled majd, ha valaki a 12 éves lánnyal próbál gyereket nemzeni"

Hat nem pont errol irtam a tazmaniai ordog peldajara hivatkozva?

Ez a 12 eves lanyokkal valo gyakorlat amugy sem lenne elozmenyek nelkuli, mint tudjuk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.16. 15:46:37

Bocsánat, úgy értettem, hogy az önreflexió ellenkezője.
A predesztináció és a determinizmus nem egymást kizáró dolog.

Valami megakadályozása csak azért, mert a tendencia nem tetszik elég irracionális érv. Még nem találtunk egyetlen dolgot se, amit nem lehetne értelmetlenségig fokozni.
Létezik az USAban is a gyermekek szexuális jogaiért harcoló mozgalom, de marginális jelentősége van. Arról nem beszélve, hogy a pedofilek és melegek száma közt legalább két nagyságrendnyi különbség van.
Megjegyzem sok társadalomban másként fogják fel a nagykorúság kérdését. Különösen a szegény társadalmakban. Nyugaton nem hiszem, hogy 30 év múlva 10-12 éves gyerekeket adnánk össze.

Továbbra is fenntartom, hogy "kiskorú sérelmére elkövetett" tett és a felnőtt emberek közötti beleegyezéses tett között szakadék van.

paranoid 2008.07.16. 15:49:25

Shenpen,
"A modern ember egyik baja, hogy mindenki más felelős a problémákért, csak mi magunk nem."

Nem tudom, mit értesz "modern" alatt, de az én olvasatomban ez pont nem a modern ember problémája, hanem azé a viszonylag szűk (de annál hangosabb) rétegé, akik rettentő frusztráltságukban folyamatosan zsidóznak, cigányoznak, buziznak, akármiznek.

Attilajukkaja 2008.07.16. 16:05:21

Az onreflexiot hagyja csak masra,. engem vigyen fel a padlasra...
Az onreflexio nem csak a bunko problemaja! Az enyem is,...ho-ho-ho. Pedig nem is vagyok bunko-ho.

___________________________ (törölt) 2008.07.16. 16:09:23

Paranoid,

igen, ők a modern képlet egyik fele. A másik fele azok a buzik, akik nem fogják fel, hogy az ellenszenv _egy_ _részének_ oka a sajátjaik egy részének provokatív viselkedése, a cigányság azon része, akik úgy állnak mindenhez, hogy mások segítsenek rajtuk és semmi saját kezdeményezést nem mutatnak, satöbbi. Igen, a kocsmai szinten buzizó-cigányozó, frusztrált alkesz és ezek ugyanannak a modernnek a két oldala.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.16. 16:10:55

"Egyetlen olyan tanárom se volt, aki önreflexióra tanított volna, akiben nem volt valamiféle spirituális "extra", nem feltétlenül szervezett vallás. Valahogy máshonnan ezt ma nem lehet megtanulni."

ez kicsit erős. messze nem igaz, hogy ez a két dolog egymásból kell, hogy következzék.

hogy a csudába ne lehetne.

annyi történt csak, hogy főleg ilyen tanáraid voltak, oszt kész.

ne tegyünk már úgy, mintha az önreflexió valami misztikus tan lenne, nem pedig a gondolkodó, értelmes embertől elvárt minimum.

paranoid 2008.07.16. 16:18:42

Shenpen,

igen, ebben igazad van, van ilyen is. Na de őket nevezed modernnek?
Avagy mit értesz modern alatt?
Szvsz a modern ember nem attól az, hogy ma él, hanem attól, hogy gondolkodásban túllépett legalább a 19. századon.

Az is igaz, hogy az önreflexió hiánya nem csak a bunkó problémája, de én nem látom általános, az egész emberiségre jellemző gondnak. Naív-e vagyok? :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 16:20:37

Shenpen,
"Iszlámot kivéve a nagyobbak közül nagyjából mind civilizált."

Tudom hogy már túlléptetek a dolgon, de ez a mondat azért megütötte a fülem. Ugyanis az egyik legnagyobb gáz, hogy a magunk értékrendszerével mérjük az iszlámot, aztán sorjáznak a sztereotipiák, úgymint: csador, vallási fanatizmus, terrorizmus, stb. Holott az iszlám nem erről szól. Elég csak egy rövid kis szúfi mesét elolvasni, máris kiderül hogy jóval összetettebb a történet.

Bocs az off-ért.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.16. 16:26:39

shenpen,

az iszlám pont társadalmi hasznosság szempontjából kimondottan civilizáltnak számít.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 16:32:46

mcs,
tök igazad van, többek között szolidaritás dolgában volna mit tanulnunk tőlük.

Attilajukkaja 2008.07.16. 16:34:22

Gasper

Nekem meg nem sikerult tullepnem az iszlamon. De en nem pont a csadoron akadtam fent!
Minden nagyobb vallas eleg komplikalt. Ezert szeretem a kicsiket :o)
De itt most nem a vallasokba szeretnenk elmelyedni. Engem speci most eppen az erdekel, hogy mennyire fugg ossze a mai magyar konzervatizmus a vallassal. Es ha osszefugg, akkor vajon melyikkel es milyen mertekben.
Nem hiszem, hogy kapok valaszt a kerdeseimre, hiszen azokra nem lehet tomondatokban valaszolni, de egy-ket reflexiot megerne a kerdes.Eddig meg semmi erdemleges valaszt nem kaptam. Nem is csodalkozom ezen, inkabb azon csodalkoztam volna, ha kapok.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 16:56:02

Hadrian,

a cikk nagyon ott van, abszolút egyet értek vele.

Kommenteket pedig 50 fölött már képtelen vagyok olvasni:D

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.16. 16:56:59

Attilajukkaja,
mondjuk onnan indítanám a dolgot, hogy nem igazán tartom magam konzervatívnak. Úgyhogy személyes kinyilatkoztatást nehezen tudok tenni ezügyben. Ugyanakkor nem feltétlenül gondolom, hogy konzervativizmus és vallásosság kéz a kézben kell, hogy járjon.
Meg aztán mai magyar konzervativizmus alatt nem is tudom, hogy hirtelen mit is értsünk. Mint ahogyan a magyar baloldaliság és a magyar liberalizmus sem igazán tudom, hogy mit takar. Persze ezzel semmi újat nem mondtam, de még kicsit gondolkodom a kérdésfelvetéseden, mert azért beugrott egy-két dolog.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 16:57:13

Nu, ünneprontok egy kicsit:)

Azért messzemenő következtetéseket ebbül nem köll levonni. A homár szavazat is szavazat, ennyi;]]

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 17:00:55

Lehet tekinteni a homárra szavazatként és céltáblaként...valahogy az elsővel tudok jobban azonosulni és ez nem kérdés:)

Attilajukkaja 2008.07.16. 17:04:17

Gabrilo

A bombad nalam nem csapodott egyelore be. Nem rontottal semmifele unnepet. Gasper ajanlata viszont felizgatott.
Kemeny dio es nem is varok tole eget rengeto valaszt,....de kivancsi vagyok a velemenyere.

___________________________ (törölt) 2008.07.16. 17:23:18

"Szvsz a modern ember nem attól az, hogy ma él, hanem attól, hogy gondolkodásban túllépett legalább a 19. századon. "

Nem igazán. Nincs olyan, hogy túllépni egy koron, legalábbis ezekben a dolgokban. Van, amit jobban látunk, van, amit rosszabbul. Utóbbi a több, SZVSZ.

józan' 2008.07.16. 17:39:39

en.wikipedia.org/wiki/Conservative_Party_UK

Ideology: Liberal Conservatism.

Azért erre ráhúzni, hogy változó konzervatívok, egy pettyet bulvárszagú. :o

Sőt. Mondok jobbat. Ez a "nem a kőkorszakban élünk már, de itt vannak nekünk ezek a vaskalaposok, akik ahelyett, hogy külföldről koppintanának, kiállnak saját véleményük mellett" stílus...ez meg már tótavéhez közelít inkább.

Attilajukkaja 2008.07.16. 18:02:49

Ez mar tobb, mint unalmas szamomra....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.16. 18:37:03

Sir Humphrey szó szerint leírta, ami eszembe jutott:

"Hadrian,

a cikk nagyon ott van, abszolút egyet értek vele.

Kommenteket pedig 50 fölött már képtelen vagyok olvasni:D"


Mondjuk, ha úgy értem, hogy a kommentek száma van 50 fölött, nem az éveimé.
:-)


Egyébként azért beleolvastam egy-két kommentbe; látom, megint előjött a pedofília versus homoszexualitás kérdése. A két dolgot csak az keveri össze, aki össze akarja. Az egyik ugyanis két szabad, felnőtt ember önként vállalt viszonya, a másik pedig nagyon nem az.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 18:48:24

"Az egyik ugyanis két szabad, felnőtt ember önként vállalt viszonya, a másik pedig nagyon nem az."

18 év alatt nem homoszexualizálnak a langyik? És mégis, ha mondjuk a 12 éves gyerek beleegyezik? Nu?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.16. 18:54:47

@Gabrilo:

Ez esetben: két szabad, ivarérett ember önként vállalt viszonyáról van szó. Még mindig mérföldekre vagyunk a pedofíliától.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.16. 19:01:09

""Az egyik ugyanis két szabad, felnőtt ember önként vállalt viszonya, a másik pedig nagyon nem az."

18 év alatt nem homoszexualizálnak a langyik? És mégis, ha mondjuk a 12 éves gyerek beleegyezik? Nu?"
12 éve alatt mindenképp büntetik. Ma már 16 év a korhatár hetero és homoszexuális kapcsolatnál egyaránt, feltéve, hogy egyikük se múlt még franc tudja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.16. 19:03:13

(Mellesleg a pedofília pontosan ugyanolyan messze van a homoszexualitástól, mint a heteroszexualitástól.)

Attilajukkaja 2008.07.16. 19:08:30

Kinevettek, de en annyira orulok, hogy Csoncson reven ilyen bekesen lezarhatjuk a topikot :o)
Vagy nem???????? Szemet aljas kocsogok!!!!!!!!!

(csak vicc!)

Attilajukkaja 2008.07.16. 19:35:03

Csoncson

Provokacio a kobon. A vita egy kovetkezo topicon folytatodik. Orulok, hogy irtal, de most mar mashol folyttajuk. Gyere oda is!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.16. 19:39:17

Melyik topikon? Csaknem azon, hogy kell-e nekünk a háború?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.16. 20:14:42

Csöncsön,


az ivarérettség is meglehetősen "változó" egyéntől egyénig. Lehet valaki koraérett, meg annak ellenkezője is. Akkor hogyan? Önkényesen meghúzott az a 16 év nemde?

Attilajukkaja 2008.07.16. 21:01:44

Csoncson

De igen, a haborus blogrol van szo.
Ne felj. En se szeretem,....de legalabb nezz ra. Megtalalod a neked szolo topikot :o)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.16. 22:08:05

az a 16 egyébként 14, mindkét nemnél, hamár tények.

btw, ja, minden határvonal önkényes.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.16. 23:45:54

Az ajánlásból miért is maradt ki a Fidesz? Amiatt az egy nap késéssel kiadott 32 szavas közlemény miatt, aminek 22 szava a kormányt szidta, 10 szólt az MMM elleni attakról?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.17. 11:32:34

Attilajukkaja,
most reagálnék a fenti felvetésedre, konzervativizmus-vallásosság kérdésében.
Manapság igen intenzív identitáskeresés működik civil szinten, hiszen a jelenlegi politikai pártok által vallott eszmék nem éppen fedik a gyakorlatot.
Miután eléggé szétzilálódott a magyar társadalom, ezért a konzervativizmus eszméje az egyik lehetséges irány azok számára, akiknek ebből tök elegük van.
Szerintem az új magyar konzervativizmus, ha úgy tetszik a neokon eszme megjelenése jóval túlmutat a szimpla vallásos alapokon, amit mondjuk a klasszikus konzervativizmus még magáénak vallott. Hiszen a konzervativizmusba beletartozik még a polgári jogba vetett hit, az egyén szabadsága -persze a közösség függvényében-, meg persze a piaci alapon működő társadalom. Meg még sok minden, de erről a blog gazdái autentikusabban tudnak nyilatkozni nyilván, mint én. Namármost, szerintem ezen dolgok elfogadásának nem szükségképpen feltétele a vallásosság.
Ehhez azért hozzátenném azt is, hogy a vallásosság személyes olvasatomban sok esetben az adott egyház tanainak, dogmáinak, szokásainak feltétlen elfogadását jelenti. Ellenben hívőnek lenni számomra azt jelenti, hogy megfelelő kritikával viszonyul az ember bizonyos egyházszervezeti dolgokhoz, megtartva persze az adott egyház fő szellemi irányvonalát. Viszont ez utóbbi megközelités nagyobb szellemi autonómiát feltételez szerintem.

Hát ennyi röviden, remélem azért túl nagy csalódást nem okoztam és persze megint csak hozzátenném, nem tudok tisztán konzervatív(nak gondolt) fejjel nyilatkozni a kérdésben.

üdv

Attilajukkaja 2008.07.17. 11:39:56

Lord Valdez es Mcs

En mar semmin sem lepodok meg, de ma reggel hallottam, hogy a Jobbik altal beterjesztett nepszavazasi kerdesek zold utat nyertek elso fokon. Majdnem lehet kezdeni alairasokat gyujteni egy nepszvazashoz arrol, hogy 12 eveseket is el lehessen itelni, bortobe lehessen kuldeni. Valamint arrol is, hogy a renitens tanulokat ki lehessen rugni az iskolabol (miert, eddig nem lehetett?).
Errol a nep fog donteni, az az istenadta nep, hacsak nem alkotmanyellenes a dolog es ha valaki meg nem tamadja az ugyet.
En tiszteletben tartom a nep velemenyet,...de nem biztos, hogy ra akarok bizni olyan donteseket, amelyek szakmai korokbe tartoznak.
Bethlen szavaival elve: "Mi demokraciat akarunk. De nem a nyers tomegek uralmat, mert azok az orszagok, ahol a tomegek uralma valt urra az egesz nemzet folott, a pusztulasnak vannak itelve (Romsics Ignac: Magyarorszag tortenete a XX. szazadban. Osiris Kiado, 2004, 230 o.)

Bethlent kedvelem, mert nem tudom eldonteni, hogy konzervativ avagy liberalis volt-e.
(Na jo, nem pont ezert kedvelem.)

Nuuk 2013.07.08. 09:00:08

Igazán elszomorít, amikor egyesek a Bibliára hivatkozva próbálják igazolni a fizikai vagy verbális erőszakot. Aki igazán hívő, az nem káromkodik, nem gyűlölködik, hanem próbál szeretetben élni. Azt pedig Őrá bízza, hogy ítéletet mondjon embertársai felett.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."
Máté 7:1-2

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása