A csőcselék inváziója

Hadrian VII. I 2008.07.05. 20:53

Az elmúlt hetek eseményei után úgy tűnik, hogy a kormány és az állam részéről a törvényes rend fenntartására nincsen sem akarat, sem erő. A személyes szabadság, a tulajdonhoz való jog, a vélemény-és szólásszabadság bizonyos területeken, bizonyos ügyek esetén egészen egyszerűen nem létezik.

Az államot lehet utálni, de az erőszak monopóliuma az államé: ez nem egy lehetőség, amivel élhet, hanem kötelessége élni vele. Azok után főleg, hogy az adók, amiből a rendőrséget is eltartja a lakosság, olyan kurva magasak. Ha minden kötél szakad, én benne vagyok abban is, hogy az adóm nálam marad, és veszek belőle többek között egy sörétes puskát, áramot vezetek a kerítésembe - de nem szeretnék ilyet játszani. Vagy nagyon gyorsan elkezdünk agyalni, hogy mi legyen, vagy bedeszkázzuk az ablakokat, és tárazunk...

Kezdjük ott, hogy a hatalmi ágak szétválasztása egy blöff. Ahogy Nagy Levin írja:

"Először nem engedélyezték a melegfelvonulást, majd meg - némi nyomásra - mégis. Mindkét lépést fölötte aggasztónak tartom. Az első indoklása a szokásos, a közlekedés aránytalan sérelme. Ezt akkor szokás elővenni, amikor nem kívánunk valamit engedélyezni, de - fájdalom- nem tudjuk azt írni, hogy szarunk a gyülekezési jogra, ne vonuljatok, húzzatok haza. A felháborodás elérte, hogy mégis engedélyezzék és ha eddig még akadt valaki e honban, aki nem hitte, hogy a rendőrség a politika bábja, dróton lehet rángatni és a paragrafusok helyett nem a politikusokra kacsint, most végre az is elbúcsúzhatott az illúzióitól. (...) De ha leszólnak a pártközpontból, akkor, persze, leszen felvonulás és nem leszen közlekedésnek aránytalan sérelme. Ez a rendőri mentalitás nem ígér semmi jót, kimondottan ijesztő tulajdonképp. A rendőr nem a törvényt ismeri el, hanem a hatalmat. A csendőrpofon és az indokolatlan, pusztán a hatalom demonstrálását célzó Kádár-kori rendőri intézkedés emléke sejlik fel mögötte,  rendőrség, mint a hatalom ökle. A 2006-os tüntetések esetén is épp ez volt a helyzet, politikai megfontolásból nem merték feloszlatni az illegális tüntetéseket, aztán politikai megfontolásoktól vezettetve nem feloszlatták, hanem szétverték, ártalmatlan tüntetőket is nagyon megverve. Ez különösen felháborító, de az erőszakos tüntetőt sem rommá verjük, mert mi nem a rivális maffia vagyunk, hanem a rendőrség, hanem előállítjuk, aztán megindulhat a jogi processzus és megkaphatja méltó büntetését. Csakhogy ebben senki nem bízik. Se a rendőrök, se a falvak, ahová lehívják a Magyar Gárdát, se senki. Nem csak a rendőrségben, egyetlen intézményünkben sem bízunk."

Mi történt például ma?

A szalon-és kevésbé szalonnácik hetek, ha nem hónapok óta szervezekednek és készülnek a mai napra online és offline, fő vezéreik már évek óta benne vannak minden balhéban, ennek ellenére valamiért ma Magyarországon mindezt megtehetik, akcióikat simán kivitelezhetik. Óriási rendőri készültség mellett sem sikerül megakadályozni a rendbontást, az erőszakot. Egyébként a kormány verbálisan nagyon elítéli az erőszakot, mint várható. Közben a rendőrség fellépésének eredménye: katasztrófa. Mivel teljesen egyértelmű a rendőrség direkt politikai vezérlése, ezért csupán két lehetőség van: vagy a politikai akarat, vagy az erő, hozzáértés hiányzik. Nem is tudom, melyik a rosszabb, tényleg. Az, ha a kormányzás mellett a legalapvetőbb jogok és a közbiztonság fenntartására is képtelen a jelenlegi vezetés, vagy ha népszerűtlenségét szándékosan feszültségek generálásával akarja feledtetni. Akárhogy is van, sötét időket élünk. Hol vannak a Hollán Ernő utcai Molotov-koktélos támadás elkövetői? Hol vannak a mostani, melegek elleni Molotov-koktélos támadás elkövetői? Biztos meglesznek, ugye, nem kell sietni, a sietségből mindig csak baj lesz...

Horn Gábort megütötték, vegzálták, segítséget kért egy rendőrtől, az pedig szart rá magasról. Persze még így is jobban járt, mint Révész Máriusz, akin Horn pártelnöke olyan jót poénkodott: rajta "csak" nem segítettek, de legalább "csak" a csőcseléktől kapott pofont, a rendőröktől nem. Nem ízléses pont ilyenkor felhánytorgatni ezt, mindenestre lassan az SZDSZ is rádöbben és megtanulja, hogy az Új Rend meg az Új Magyarország az mi fán terem. Rájöhetnének arra is - és itt érdemes elolvasni Seres László publicisztikáját -,  hogy a törvény és a rend fokozatos felbomlásához többek között az a nyomorfetisizáló gyakorlat is vezet(ett), amit ők ideológiai okokból igen erősen támogatnak. Úgy érezheti magát most az ember, mint a Horn-kormány utolsó éveiben, mintha csak ismételné magát a történelem: akkor is voltak rendőrök által vert tüntetők, majd jött az eszkalálódó erőszak, robbantások, maffialeszámolások, politikusok ellen irányuló erőszak. A miniszterelnök pedig saját belügyminiszterét kritizálta élesen, ahelyett, hogy minden politikai erejével rendet teremtett volna. Teljes fejetlenség.

Népszerűtlen leszek ezzel, de magam is úgy vélem, hogy a csőcselék tombolása a fővárosban és a csőcselék tombolása a vidéken egy és ugyanaz: cigány vagy szkinhed, nem számít, a lényeg, hogy a rendőrség képtelen velük szemben fellépni, és képtelen tőlük megvédeni a törvénytisztelő állampolgárokat. A rögtön bűnözésbe, vagy először ideológiai tébolyba keveredő, aztán bűnözésbe tóduló deklasszálódott, lumpen elemek tömegeit egészen egyszerűen kordában kell tartani, meg kell fékezni. Arról kellene beszélnünk, nekünk, a törvény és a rend barátainak, pártoktól és ideológiáktól függetlenül, hogy mindezt hogyan.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr77554873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 20:55:18

Teljes mértékben egyetértek. Gyalázatos volt a mai nap Bp belvárosában. Az egész undorító, a jelenség egy tőről fakad: egy impotens kormány, és az impotens karhatalom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.05. 20:57:36

Bízom benne, hogy a mai hatalombitorlók közül senki nem olvasta Michel Tournier Péntek vagy a Csendes-óceán végvidéke című könyvét, mert még ötleteket kaphat belőle a bejegyzés végén föltett kérdés megoldására. (Így is attól tartok, hogy valójában ez a megoldás húzódik meg a mai tétlenkedés-bénázás hátterében.)

Tournier könyvében Robinson (miután zátonyra futott hajójáról, az azon élő fehér patkányok átúsztak a szigetre és megdézsmálták élelmiszerkészleteit) egy egyszerű trükkel arra a mezőre vezeti a fehér patkányokat, amelyen a szigeten őshonos szürke patkányok élnek. Az eredmény nem marad el...

Kenguru 2008.07.05. 21:52:21

Megint volt pár alak aki a rendőrökre moltov-koktélt dobott.

Az ilyenek ellen kéne valami azonnali és határozott retorzió, melőtt szokássá válik.
Pl a csávókat elkapni, aztán elítélni öt évre/darab.
A ítélethirdetést a TV hiradóban bemutatani, az elkövetők arcával együtt.

smalladam 2008.07.05. 22:17:52

ma délután azt láthattuk megint csak, hogy ennek a párszáz párezer embernek igazából a melegek csak egy újabb ürügy hogy megint balhézhassanak egyet (haver, van egy másfél éves tojás nálam, nem akarod bedobni?)

magyarán szólva a magyar demokráciának is sikerült kitermelnie egy frusztrált alja réteget, akiknek a mindene az állandó balhézás. ezzel kellene kezdeni valamit, de sürgősen. (én például kimosom a tojást a ruhámból, mindenek előtt)

Konzervatív 2008.07.05. 22:32:35

Tényleg szánalmas az egész.Erkölcsi értelmben gusztustalannak tartom ezt a vonulósdit,de hogy valakit azért dobáljanak meg verjenek,mert másképp gondolkodik...Ez a legsötétebb diktatúrákra jellemző.A Rendőrség képtelen fenntartani a rendet.Konzervatívként számomra az állam elsősorban a tekintélyt kell hogy megjelenítse.Hát a szoclibeknek ezt olyan mértékben sikerült lerombolni,hogy az állam már a tekintélyét sem tudja fenntartani.Ebből lesz a gárdázás meg BP szétverése.Nem a demokráciával van a baj,hanem a mostani működtetőivel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.05. 22:42:32

Bocsánat, de van valaki Magyaro.-on, aki elhiszi, hogy a hatalom nem tudná leszerelni, ártalmatlanná tenni a randalírozókat vagy a fosztogatókat (legyen szó akár utcai balhézásról vagy akár a vidék szétlopásáról), ha komolyan akarná?

Ha nekik érdekük a feszültség, akkor lesz is feszültség, nem kicsit, nagyon. Mi az hogy, nagyon is!:-(

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 22:49:59

na, ha ez kikerül a címlapra.....veszek egy moderátorrobotot
:))

Ja, és igen. Egyetértek.

_andris 2008.07.05. 22:51:36

bbjnick: Lehet hogy az a baj, hogy a hatalom nem tud komolyan akarni:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 22:54:07

Ez a kormány már képtelen bármire is.

Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy a fosban fetrengő kormánynak vajon mennyire jönnek jól a vörösödő fejű kopasz pogóbajnokok? Ezek mindig ilyenkor jönnek elő, és akkor három hétig ezen fog menni a rinya az összes tévéadón, újságban a népszabótól a népszagáig, és lehet ezen rugózni - közben persze simán bejelenthetik, hogy sem a jövedéki adót sem semmit nem csökkentenek, minden magyarinak fityisz az ő seggibe.

Vagy csak én konspirálok megint?

phaidros 2008.07.05. 22:54:40

Nagyon jó cikk, Hadrian.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 22:59:56

Túlkonspirálod :)

Ennyi hülye van.

Konzervatív 2008.07.05. 23:01:16

Az elkövetkező 2 évben semmi nem fog történni,már most megmondom.Szépen kihúzzák fletóék,és az ilyen botrányokat kihasználják,hogy mint a demokrácia bajnokai tetszeleghessenek az emberek előtt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 23:13:41

Tufa,

de tényleg? Ennyi ökör, baxi, akik a zöld szemesostoros szellemi nívóján mozognak? Ez elég hervasztó. Egy fél tapírba több szellem szorult mint ezekbe együttvéve.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.05. 23:16:57

Azt nem tudjátok, vertek bu... melegeket is vagy csak olyanokat akiknek már tényleg kijárt, nemi orientációtól függetlenül?

Hornt, Oroszt valahogy nem tudom sajnálni. Úgy látszik végre nem következmények nélküli ország vagyunk...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.05. 23:23:37

Látom, ti sem olvastatok Tournier-t:-)

Sz'val, valahogy így:

„Egy nap [Robinson] szemtanúja volt két patkány elkeseredett csatájának. A két állat egymáson kívül semmivel sem törődve kapaszkodott össze, dühödten sikongva hemperegtek jobbra-balra. Végül kölcsönösen átharapták egymás torkát, s egymásba akaszkodva múltak ki. Ahogy a két tetemet jobban megnézte, Robinson rájött, hogy két különböző fajtát lát maga előtt: az egyik nagyon fekete volt, gömbölyű és csupasz, éppolyan, mint amilyeneket tengerjáró hajókon vett üldözőbe. A másik viszont szürke, hosszabb testű, szőrösebb, afféle mezei güzü; ezt a fajtát sokat látta a mezőség egyik részén. Melyet a faj mintegy megszállt. Nyilvánvaló, hogy ez a második fajta bennszülött, míg az első a Virginiá-ról [Robinson zátonyra futott hajójáról] való, s a gabonaterméseket pusztítva maradt fönn, s szaporodott tovább. Robinson úgy vélte, hogy mindkét fajtának megvannak a maga földjei és beszerzési forrásai. Hogy megbizonyosodjék róla, egyik este eleresztett a mezőn egy fekete patkányt, melyet a barlangban fogott. Sokáig csak a hajladozó fű jelezte, merre rohan a patkánysereg. Aztán a vadászat egyetlen helyre összpontosult, az egyik dűne lábánál porzani kezdett a homok. Mire Robinson odaért, foglyából csak néhány fekete szőrcsomó, mág pár szétszaggatott testrész maradt. Ekkor vékony csíkban búzaszemeket szórt végig a barlangtól a mezőségig vezető úton, s a mezőség közepén két teljes zsák búzát öntött ki. (…) Alighogy besötétedett, a feketék tömegestől indultak útnak, hogy visszaszerezzék, amit minden bizonnyal a sajátjuknak tatottak. Kezdődött a csata. Több holdnyi területen, mintha vihar tombolna, számtalan apró homokgejzír tört a magasba. Az egymásba kapaszkodó harcosok élő ágyúgolyóként görögtek a földön, ahonnét, mint valami pokolbeli iskolaudvarról, leírhatatlan ricsaj tört a magasba. A síkság szinte forrott, gyermekként zokogott a hold halovány fényében.”

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 23:30:37

bbjnick

"Ekkor vékony csíkban búzaszemeket szórt végig a barlangtól a mezőségig vezető úton, s a mezőség közepén két teljes zsák búzát öntött ki."

Ez a Robinson melyik alapítvány támogatásával jutott a szigetre szociológiai kísérleteket végezni?
:))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.05. 23:37:53

Ugye nem kell az analógiát megmagyarázni?:-) (Az idézet forrása: Michel Tournier: Péntek vagy a Csendes-óceán végvidéke. Magvető K., Bp., 1981.)

Bazaltufa!

Szerintem te is tudod:-) És pont én nevezzem meg, aki már támogatást is kapott tőlük?:-(

ü
bbjnick

CrL 2008.07.05. 23:45:59

"Ez a kormány már képtelen bármire is."

Gabrilo, te menthetetlen vagy ;]

CrL 2008.07.06. 00:14:15

tudom-tudom, nem is komolyan gondoltam, csak tetszett a szokásos lendület Gabrilo kommentjében;]

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:20:35

CrL,


alap;] Tudod, "Gabrilonak MINDENRŐL ez jut a Zeszébe":))

Lord_Cica (törölt) 2008.07.06. 00:21:23

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.05. 22:54:07

Előbb a segélyeket kell csökkenteni és szabályozni, utána lehet az adókat.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.07.06. 00:30:51

A mai nap számomra két dolgot bizonyított. Először, hogy szopásgátló nélkül a rend hős őrei nem lövik ki senki lázongónak a szemét. Másfelől, hogy mint minden kereslet, így a radikalizmusra szóló kereslet is megteremti a maga kínálatát. Olyan még a mesében sem volt eddig, hogy ha elég sokáig kiáltasz farkast, megjelenik. Pedig most, valóban - lőn.

szarkaláb 2008.07.06. 00:32:47


ez valami zsidóblog lett végül?

a szélsőliberális zsidók mellett előbújik a (neo)konzervatív irányzat is?

Strauss, Kristol, Wolfovitz lábnyomában Magyarországon is?

mizie 2008.07.06. 00:37:14

Srácok, azért azt vegyétek figyelembe hogy most erélyesebb fellépést vártok a rendőrségtől, de amikor odacsaptak (de kurvára) akkor ment a sírás a rendőri agressziótól stb.

nem kétlem hogy van középút de mióta nagyon a körmükre néztek azóta max ez a kiszorítósdi megy. ami látjuk milyen hatásos.

bocs, de már hányok ezektől az undorító suttyóktól és visszasírom a jelöletlen rendőröket akik péppé verték őket.

a másik hogy nem hiszem hogy érdeke lenne a kormánynak az ilyen balhék. mi a jó abban amikor holnap attól lesz hangos a sajtó hogy a fidesz szerint "nem védik meg magyarországon a tisztességes embereket" meg hasonlók.

nyilván a kormány is ki fog állni holnap siránkozni hogy ilyenek vannak és a fidesz tehet mindenről meg határolódjon el, de valahogy nem látom hogy túl sokat profitálhatna ebből.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:38:47

zsidópornós,


Straussról pl. mit tudsz? Megnéztél róla egy kisfilmet a jútúbon? Büdösparaszt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 00:39:29

Márpedig, ha ez a kormány nem tűnik el villámgyorsan, itt kitör a ...

És egy favicc:
- Miért nem akar a Fidesz előrehozott választásokat? (Mert hogy nem akar, az k*rvafix.)
- Mert félnek attól, hogy az egyik legerősebb frakció az új parlamentben a Jobbiké volna.

Lehet nevetni:-(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:40:15

mizie,

2006 okt. 23-án anyókákat, képviselőket, papokat, egyetemistákat vertek össze, vittek be, aláztak meg. Most egyszerű csőcselék volt kinn. Tudjunk különbséget tenni.

mizie 2008.07.06. 00:44:27

Gabrilo, absz világos. nem hasonlítanám össze őket (azért kíváncsi lennék a keresztmetszetre),

annyi lett volna a lényeg, hogy annak az egyenes folyománya hogy a tömegdemonstrációkhoz nyusziként viszonyul a rendőrség.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 00:47:29

Gabrilo, ha megengeded!

Azzal, hogy a Zsidópornóst lebüdösparasztoztad, azzal csak annyit értél el, hogy megerősíted a meggyőződésében. Ja, és esetleg, ha részegen kötekedni akar valakivel, mostmár nemcsak beszól az egye*mistáknak, hanem talán üt is.

Uff!

bbjnick

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:50:17

bbjnick,


rendben, csak imádom, amikor nyugati komcsi oldalakról tájékozódnak. A bekommentelő Úr egy büdös sort sem olvasott Strausstól, sem Irving Kristoltól. Ja és, melyik Kristolra gondol? Rá vagy Billre? Elég különböző dolgokat mondtak. És Wolfowitz, mint az adu-ász, ezt is legutóbb egy komcsitól olvastam. Apró szépséghiba, hogy ő Wohlstetter-hívő és nem straussiánus.
De ezek persze csak apróságok.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 00:56:00

bbjnick

Lehet ezen a meggyőződésen még erősíteni?
Nekem ez erősen kérdéses.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 00:56:32

a trollokat küldjétek vissza anyjukba, ha jönnek, köszi.

jóccakát

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.06. 01:06:04

lehet egyszerre tökösebb, hatékonyabb, keményebb rendőrséget óhajtani, meg megkérdőjelezni a rendőrség szakértelmét, legitimációját és tekintélyét, csak nem lesz túl sok sikerélménye az ilyesmit vágyóknak.

el kéne dönteni, hogy mit várunk el az erőszakszervezettől és miben támaszkodunk rájuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 01:16:28

mcs!

"el kéne dönteni, hogy mit várunk el az erőszakszervezettől és miben támaszkodunk rájuk."

el is lenne az döntve, jogszabályoban világosan meg is lenne határozva, ha politikai osztály is ezt akarná...

ü
bbjnick

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 01:57:57

Az idióta judeofóbot elküldtem haza.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 02:02:59

mcs,


A rendőrségnek az a dolga, hogy tudja, mit lépjen. És mikor mit. A fideszes anyókákat nem szükséges a betonba döngölni, mert a szép szóból is értenek és nem kifejezetten erőszakosak.
A részeg huligánok vörös fejébe viszont bele lehet kenni a gumibotot.
De ezt mind nem nekem kell tudnom, hanem nekik.

CrL 2008.07.06. 04:08:15

a mostani rendőrségünk egy nagy csődhalmaz, valljuk be. mit tennének ha párizsi szintű kocsigyújtogatások lennének?

mizie 2008.07.06. 08:58:31

neked egyszerűbb úgy felfogni a világot hogy mindent bekategorizálsz?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 09:38:25

Ó, istenem, "zöld szemesostoros", de régen hallottam már ezt a szót. :-)
Egyáltalán így kell leírni? :-)

Egyébként (azaz a lényegre térve) a magyar történelemnek egy újabb sötét napja volt tegnap. Épelméjű országban egy melegfelvonulás semmiféle indulatot nem vált ki senkiből. De Magyarország legkésőbb 2006. szeptembere óta nem épelméjű ország.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 10:10:30

@szerintem TÉVEDSZ:

Épelméjű országban vannak rendfenntartók... :-)

Critmiss 2008.07.06. 10:24:11

"Arról kellene beszélnünk, nekünk, a törvény és a rend barátainak, pártoktól és ideológiáktól függetlenül, hogy mindezt hogyan."

Hadrian, nekem szimpatikus vagy, meg minden. De azért nem tudom megállni, hogy az utolsó mondatodba ne kössek bele. Van ugyanis egy olyan sejtésem, hogy nem értesz a rendészeti kérdésekhez. Akkor miről akarsz beszélni?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 10:28:18

Arról, hogy politikai és társadalmi erőt kell állítani a törvényes rend betartatása mögé, mert jelenleg ez hiányzik. Hogy ezt hogyan. Valóban nem értek rendészeti kérdésekhez, nem is ez a dolgom. De a baj az, hogy nekem nagyon úgy tűnik, a rendőrség sem. Nem én akarom megmondani, hogy a rendőrség mit csináljon, hanem azt akarom, hogy a rendőrség végre azt csinálja, ami a törvény szerint a dolga. Mint látható, a rendőrség csak a közvélemény nyomásának ill. a politikai nyomásnak engedelmeskedik, egyébként szarik mindenre.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 10:29:54

jelzem, hogy a trollok repülnek. köszi

Critmiss 2008.07.06. 10:46:53

"Nem én akarom megmondani, hogy a rendőrség mit csináljon, hanem azt akarom, hogy a rendőrség végre azt csinálja, ami a törvény szerint a dolga."

Azaz ne legyenek randalírozók? Azok mindig lesznek. A kérdés az, hogy sikerül-e eltakarítani őket az utcáról. Ez - ahogy én látom - egyre inkább sikerül, ráadásul kevésbé lehet már belekötni a rendőrökbe. Én úgy érzem, ez a sok csattogás a "sehogy se jó semmi" esete. Vagy van rajtuk sapka, vagy nincs, de a rendőrök sosem jöhetnek jól ki a sztoriból.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 10:49:15

ZaZie,

nem, félreérted. Persze hogy mindig lesznek. Nem errő lvan szó, hanem arról, amit írtam: hetek óta tudott, mikor mi lesz, NBH-tól az egyszerű közrendőrig sokan dolgoznak az ügyön, és semmi eredménye, így is - úgy is bunyó lesz. Vidéken pedig ugyanígy képtelenek megvédeni a rendőrök az áldozatokat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 11:04:48

Amíg több év után is csak max. felfüggesztett kap az ember, mit lehet várni?

Vazze, ott a felvétel! Dobja a molotov-koktélt? Dobja.
Gyilkossági kísérlet több hivatalos személy ellen, 6 év fogház, letöltendő.
Az 4.-5. ilyen ítélet után senki sem merne molotov koktél dobni.

Abszolút jó meglátás:impotens rendőrség, impotens bíróság, harmatgyenge büntetések.
Semmi visszatartó, elrettentő erejük sincs!

egészen nedves víz 2008.07.06. 11:10:53

no igen, tavaly sem rángattak le a kamionokról és vittek el bilincsben egyetlen homót sem közszeméremsértés miatt

mendson 2008.07.06. 11:41:41

Hallotam egy jogásztól, hogy maga a vádemelés is nevetséges. Molotovkoktélos dobálást garázdaságként és nem gyilkosságis kisérletként kezelik.Persze a másik fele az meg a biróság.Na az egy igazi gyógyós banda.Sajna a kormányon nincs mit keresni, mert probálna csak egy icipicit arról beszélni, hogy hogysmint tegyenek a rendörök.Akkor aztán Balóné nagyon megindulna....

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.06. 11:47:34

Nem azért, de a rendőröket is meg kéne hallgatni egyszer:

Például itt:

banyapeat.blog.hu/2008/07/05/a_melegparade_utan

gargoyle 2008.07.06. 11:49:10

a farkukat nem vettek elo, az meg nem emlekszem hogy a vallastol fuggetlen allam torvenyeiben szerepelne mit lehet es mit nem tenni meseszakkorok "szent" dolgaival. legyen az akar a kornyeken legtobb resztvevos meseszakkor. milyen kozszemeremsertesrol beszelsz? ilyen alapon a bank diszko elol 20asaval vihetned el a 15 eveseket...

gargoyle 2008.07.06. 11:51:06

n-n-n: ez ettol meg felelotlen es buntetendo cselekedet kesznyetei bacsitol. ertem hogy elkeseredett amikor 4edszerre se jott ki a rendor, de ettol meg ez oltari baromsag volt. a sajat lakasomban se vezethetek a kilincsekbe aramot kovetkezmenyek nelkul. kesznyetei bacsi uborkaja semmilyen meglatas szerint nem er annyit, mint a tolvaj elete.

chabba (törölt) 2008.07.06. 12:01:16

a hatalmi ágak szétválasztásával foglalkozó tanokban a rendőrség soha nem szerepelt önálló hatalmi ágként, ugyanis a klasszikus hármas a törvényhozásnak, a végrehajtásnak és a bíráskodásnak az elválasztásán alapul. Lásd. pl. hu.wikipedia.org/wiki/Hatalmi_%C3%A1gak_sz%C3%A9tv%C3%A1laszt%C3%A1sa

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 12:01:33

Érdekes, amikor meg "intézkednek", akkor az a baj, megy az ávózás, meg az azonosítózás.
De való igaz, nem elég, ami történt, ezt a pár száz fős csürhét büdös gyorsan fel kéne számolni.

Sütemény1975 2008.07.06. 12:02:56

látom azért jó páran veszik az adást a kommentelők közül.
ez az egész mesterségesen generált hajcihő, drága vörös elvtársainknak kedvez, mivel a sajtó elcsáncsog ezen egy darabig és addig sem velük foglalkozik.

négerbirka 2008.07.06. 12:04:01

egyetértek!

továbbra is szakadatlanul érvényes az orbáni logika: mindenről személyesen gyurcsány ferenc és támogatói tehetnek!

- ők tehetnek a büdös nácik egyre pofátlanabb őrjöngéséről!
- ők tehetnek továbbá a szegénységről és az élelmiszerlopásokról!
- valamint a túl magas segélyről!
- ők tehetnek a rendőrség vérlázító töketlenségéről, hogy nem tudják megvédeni a törvényes rendet!
- ők tehetnek ugyanakkor a tobzódó rendőri erőszakról is, a túlkapásokról, az úgynevezett békés tüntetők szemének kilövéséről! (a mai napig nincsenek meg a felelősök!)

mindenért a rohadt komcsik a felelősek - mikor jön már viktor, hogy megmentsen minket??!!

Critmiss 2008.07.06. 12:08:53

Önellentmondásban vagy: "nem, félreérted. Persze hogy mindig lesznek. Nem errő lvan szó, (...) és semmi eredménye, így is - úgy is bunyó lesz."

?!

Egyébként meg szerintem nem értesz hozzá és nincs rálátásod. Mittomén, ha csak annyit jelentenél ki, hogy "szigorítsák a büntetéseket", akkor még teljes mértékben egyet is tudnék érteni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 12:13:15

Így van, így van, tegnap is csak fizetett komcsi ügynökök csinálták a balhét! LO GI KUS!
azbeszt.blog.hu/2008/07/05/mar_megint_ezek_a_komcsi_provokatorok

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.06. 12:22:23

Biztos nem a thébaiak voltak; ha ők szervezik a tegnapi bulit, most a radikális nemzetieket kéne látogatni a kórházban...

www.hirsarok.hu/node/3049

draft22 2008.07.06. 12:30:00

Döbbenetes, hogy mennyire a kádári logikára épül a bejegyzés (konzervatív HEHEHE...). 56 után (vagy 63 után)mondták ugye, hogy fogadjátok el a "puha" diktaturát és "nyugalom" lesz.

draft22 2008.07.06. 12:34:10

Mindenesetre le is leplezi a "kinek az érdeke?" dolgot. Nagy Imre ellen a fő vádpont hasonló volt, nem tudta biztosítani a rendet.

MEDVE1978 2008.07.06. 12:35:29

Itt nem értek egyet. A vidéki "megélhetési bűnözés" megállítására szerintem nem képes a rendőrség. Egyszerűen kevesen vannak. Magyarul szólva nem állíthatsz minden etnikummal lakott faluba egy rendőrt minden lehetséges bűnöző mellé.
Innentől fogva egyenes következmény az, hogy a kis veteményeskerteket, gazdaságokat fosztogatni fogják.

Az egyedüli, ami ettől visszatántoríthatna, ha a tulajdon védelmét ez esetben az emberi élet védelme felé állítanák. Tehát a gazda kellő intézkedések (figyelmeztetés a belépni tilosra több helyen, kerítés stb.) lőhesse le a tolvajt.

A buzifelvonulásra más az igaz. Szomorúan mondom, de valószínűleg politikai okokból nem kapták el a csőcseléket, akik támadtak. Persze ez csak részben olyan aljas politikai ok, mint ahogy itt valószínűleg a többség gondolja. A baloldalnak jól jön politikailag, ha a hülye nácik tombolnak, ez egyben tartja a szavazóbázist. Ez biztosan az okok között van. A másik viszont az, hogy a rendőrség szerintem nem találja az erő megfelelő alkalmazásának módját a 2006-os balhék óta. Egyszerűen félnek odacsapni, még akkor is, ha lehetne.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 12:36:34

Tiboru: LOL :)
Nem mintha ez bárkit érdekelne, vagy meghatna, azok közül, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 12:37:38

@megmegvolt:

Nagyon rossz a logikát, de annyira fáraszt már az a sok ostoba marhaság, amit az utóbbi két napban meleg-témában különféle kommentelőktől olvastam, hogy ne haragudj, de nincs már türelmem kifejteni, hogy miért. Más majd biztosan megteszi.

Addig is olvasd el tiboru linkjét, hogy jobb kedvre derülj! :-)

anti hipi-HüPi 2008.07.06. 12:54:09

Én ott voltam tegnap a Hősök terén. Őszintén sajnáltam, hogy a helikoptereken nem volt valami szennyvíztartály. Ezt a tetves csőcseléket nyakon kellett volna önteni pár ezer liternyi szarral... megérdemelték volna. :(

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 12:56:56

Before

Rohadt nagy különbség van a között, amikor okt 23-án a 18 éves lány unokatestvéremet azért kergeti a rendőr (fidesz gy. hazafelé), mert egy 70 éves bevásárlásból hazafelé tartó öreget ver véresre két rendőr és ő ezt szóvá teszi, VAGY azért mert valaki molotov koktélozik a utcán.

Kezd elegem lenni abból hogy összemosnak a csőcselékkel. Itt meg a reakción is elég világosan le van írva mit gondolunk.

sejk 2008.07.06. 13:02:38

Itt is leirnam, hogy ezek az utcai hozongesek teljesen normalisak egy demokraciaban. Berlinben is zuznak az anarchistak, meg Svejcben is, aztan azok mekkora kulturnepek mar!

CrL 2008.07.06. 13:05:32

sejk, de ott nem bulizókra vagy ünneplő emberekre támadnak.

Vévé_Lóót 2008.07.06. 13:09:20

"a csőcselék tombolása a fővárosban és a csőcselék tombolása a vidéken egy és ugyanaz"

Abszolút így van.
Max. annyi a különbség, hogy a cigányokkal kapcsolatban még nagyon nem is intézkednek, ki sem mennek a rendőrök a helyszínre, egy tüntetésen azért ott vannak, bár fellépésük totálisan eredménytelen.
Sok száz fős csürhéből kiemelnek néhányat, beviszik, de ügyelnek is rá általában, hogy az utolsó buszt azért még elérje a "véleménynyilvánító"...

n-1657878 (törölt) 2008.07.06. 13:12:26

Na, azért élvezet után fürödj is. :)

n-1657878 (törölt) 2008.07.06. 13:13:04

nem bírod te a kritikát, apám :)

Zombecz 2008.07.06. 13:15:04

Nagyfater nagy komcsi volt, párttag, falusi titkár is, de esküszöm, amekkora homofób/rasszista állat volt, simán kiment volna ellentüntetni...

Hiába, a homofóbia nem pártszimpátia kérdése. S jah, nyugatabbra, akár nácik, akár melegek vonulnak fel, vastag rendőrsorfal állja az ellentüntetők útját, hogy mindenkinek megadja a jogot a véleménynyilvánításra.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 13:15:26

Bazalttufa: nincs itt semmivel több összemosás, mint az ellenkező oldalról, ahonnan nézve minden rendőr avh-s, és minden összevert ember vétlen áldozat, vagy hős hazafi.

Egyik se helyes, és mindkettő felelős a mostani helyzetért.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 13:24:19

Before

Te hol látod ebben a cikkben az összemosást, már megbocsáss? Vagy a reakcion?

Pierre75 2008.07.06. 13:31:32

Azért a cikkíró helyében nem attól a néhány száz- max. 5000 fős csürhétől lennének álmatlan éjszakáim. Még azt is megkockáztatom, hogy ha erre igény van, akkor a hímringyókat a külvárosban össze lehetne ereszteni, a többi meg sportfogadás, győzzön a jobb. Ez rendészeti kérdés, amit egy működő rendvédelem kezelni tudna. A cirka 1 M cigány azoban már olyan kérdést vett fel - demográfiai sakk-matt 2040 körül, ami sokkal érdekesebb. Hogy egy politikai halott ME, egy velejéig romlott és kontraszelektált pol-i elit Orbán vs. Gyurcsány partinak mi lesz az eredménye, alíg számít.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 13:32:20

bazalttufa: hol látod a hozzászólásomban, hogy a cikkre, vagy a reakcióra értettem az összemosás, már megbocsáss?

scsaba1 2008.07.06. 14:15:40

Horn Gábor pofonvágásának okán nekem is Révész Máriusz jutott eszembe... Most akkor Kuncze mintájára az ellenzéki pártvezetők is kezdjenek el rossz szóvicceket gyártani, hogy nem kell túldramatizálni, kedves Ho_m_ Gábor... ?

states 2008.07.06. 14:16:42

A melegek vonulása érdektelen onnantól kezdve, hogy a többség provokációjára épül. Amíg nem szorítják ki a saját soraik közül azokat, akik szintén a balhé kedvéért vonulnak ki, addig azt kapják, amit megérdemelnek. Ami ennél sokkal súlyosabb kérdés, az elsősorban azoknak a kistelepüléseknek a védtelensége, amelyek a cigánybűnözésnek vannak kiszolgáltatva, és a hatalom láthatóan süketnek és vaknak tetteti magát, ha szóba kerülnek. Persze csak addig, amíg a társadalom önvédelmi reflexe működni nem kezd. Ennek elfojtására aztán rögtön találnak eszközöket...

n-1657878 (törölt) 2008.07.06. 14:16:58

Meg kell oldani a blogbojkottott :D

Invictus 2008.07.06. 15:34:42

Az utolsó bekezdés nagy baromság, a tegnapi ellentüntetők nem "deklasszálódott, lumpen elemek tömegei", egyrészt túlzás, hogy olyan sokan lennének, másrészt többnyire "normális" háttérrel rendelkező fiatalok, sokan jól szituált családokból. Persze a futballhuligánokra ez kevésbé igaz, de nem azok voltak ott.
Miért csinálják? Ma hiteles lázadó csak nemzeti radikális és konzervatív lehet, mivel a balos-liberális eszmék a hatalom ideológiája jelenleg. Anarchizmus és hippizmus helyett a mai magyar fiataloknak a lázadást az árpádsávos zászlók, a nemzeti rockegyüttesek, és az utcai balhék jelentik. A buzifelvonulás pedig ezen ideológia szerint a kommunista-zsidó világösszeesküvés egyik eszköze a nemzet tönkretételére.
A kormánypártoknak meg kapóra jön ez a szubkultúra, ehhez nem kell összeesküvéselmélet. Végre van látható "náci veszély", szánalmas ugyan, de a szavazóik beparáztatására megfelelnek ezek a balhék is.

Invictus 2008.07.06. 15:35:19

"de nem azok voltak ott" - nem csak azok voltak

jorda 2008.07.06. 15:42:04

Kár,hogy több politikus nem vonult,többen érezhették volna,hogy mit jelent az erőszak közelről,mert a bársonyszékből fogalmuk sincs !(Egy-egy makarenkói pofon sokat érhetne !)

Másrészt,minek kell provokálni a többségi társadalmat,ha még nem elég érett rá ! Kinek jó ez a balhé,amire számítani lehetett? Engem nem érdekelnek a buzik,de az már nem tetszik,hogy már szinte csak a jogaikról hallunk!
Majd talán valaki azt is kitalálja,hogyan lehet művileg buzivá operáltatni magunkat !

gargoyle 2008.07.06. 15:49:48

scsaba1: jaj de kis erzekeny valaki, soroljam az allando nyomorekka rohogtetoen vicces gunyneveket amit a balliberalisok kapnak epitethon ornanskent vagy te is fel tudsz sorolni 416ot? sajnalom ha erdemtelenul gunyoltak ki revesz mariuszt, tenyleg. de ettol meg nem kene ugy csinalni mintha a jobb oldalon nem lenne a gyurcsanyitol libsizesen at barmilyen tragar gunynevekig nepszokas az ellenfel ovodas atnevezese (:


invictus: ha jol ertem mindenki felelos, kulonosen a balliberalisok, de konkretan aki molotov koktelt dobal az semmikepp? tenyleg igy gondolod? :D en is lehetek akkor aldozat hogy fejbe dobjalak egy sorospalackkal vagy ehhez konzervativnak kell lenni elso korben? :D

pucros 2008.07.06. 15:53:33

Szerintem a mostani kormánynak nem érdeke ez a fejetlenség semmiképp, tudniillik senki nem hiszi hogy ők lennének képesek felszámolni. Csak egy okkal több hogy Orbánt akarja a nép.

borovi 2008.07.06. 16:06:43

A rendőrség nem fejetlen. A rendőrség el lett bizonytalanítva, és éppen a most farkast kiáltó Orbánék által. Emlékezzünk, hogy 2 éve, egy éve folyamatosan ordítják tele a sajtót is és Európát is a brutális magyar rendőrségről szóló vízióikkal. Akkor meg most mit csodálkozunk, hogy a rendőr semmit sem tesz.

rockjano 2008.07.06. 16:09:42

Szerintem meg a rendôrség egyáltalán nem végezte olyan rosszul a dolgát.

Ha túl határozott az a baj ha nem akkor meg az.

Van-e rajta sapka esete...

Tavaly okt 23-án meg nemcsak ártatlan nagymamákat vert a rendôség, ez ilyen jobbos szenvedésmítosz. Bizony ugyanez a söpredék is közte volt keményen, és igaz hogy mások is.

Nem szívessen mondok ilyet de ezektôl én sem sajnálnám a gumilövedéket, legalábbis a fiatalabbjától.

csak azokkal a fogatlan dohányos, nagymagyarországtrikós nénikkel, na azokkal mit lehet kezdeni...azt nemtudom, nagyjából semmit, kihalásra kell játszani

jano

scsaba1 2008.07.06. 16:10:02

epitethon ornanskent (?) :D

Szerintem nyugodj meg, és fuss neki mégegyszer... (Látszik a "zindex" címlap)

Ez a poszt pont arról szólna, hogy hovatovább tűrhetetlen az, hogy Horn Gábort megpofozzák a fővárosban, a buzikat füstbombákkal hajigálják, mintahogy az is, hogy vannak olyan vidékek, ahol a cigánybűnözés (lehet ezért nyugodtan nácizni, attól még ez a valóság) olyan fokú, hogy nappal is kockázatos végigmenni az utcán, éjszakára pedig fejszével/vasvillával fekszenek le jóérzésű pógárok...

Ellenben Révész Máriuszt képviselőt (most tekintsünk el attól, hogy mely párt képviselője) összeverik, hiába lobogtatta a képviselő-igazolványát...

nyekk 2008.07.06. 16:18:48

Nyílván való, hogy a kormánynak direkt jól jönnek az ilyen buziparádé/Budaházi féle cirkuszok. De még a vidéki cigányterror/Magyargárda is. Tekintve, hogy a rendőrök még jobban útálják a buzikat, meg a cigányokat is, mint általában a lakosság. (Pedig a lakosság is útálja ám rendesen). És akkor -ahelyett, hogy vidáman bírságolna zsebre valami kellemes helyen- neki kell megvédeni őket a molotov-koktél záporban. Persze, hogy idegesek lesznek. Az is igaz, akinek nem tetszik elmehet bankigazgatónak, vagy rönktéri köbözőnek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 16:31:40

rockjano,


én ismerek nem egy embert akit akkor vagy megvertek a rendőrök, vagy minősíthetetlen hangnemben beszéltek vele. Ez a diktatúra legsötétebb éveit idézte, és felháborítónak tartom, ha fideszes anyókákat, meg fiatalokat egybemossák a "csőcselékkel". Ha azért vernek, mert elmegyek egy fideszgyülire (mellesleg nem is szokásom), vagy a véleményemet fejezem ki, az nem jogállam, hanem diktatúra - a szocik ezt a "hagyományt" ápolják. Hiába, no, volt honnan szedniük.

nyekk 2008.07.06. 16:40:17

Ha a Kádár rendszerre gondolsz Gabrilo, hogy onnan szedték a drasztikus, diktatórikus megoldásokat, -én aki végig éltem azt a rendszert - halkan megjegyezném, hogy rohamrendőrt, könnygázt, vízágyút az egész Kádár rendszer alatt itt senki nem látott. Esetleg a TV-ben, amikor az külföldi zavargásokat mutatott. Ennyit a borzasztó véres kommunista diktatúráról.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.06. 16:42:20

Ha elmarasztalátk volna a szemkilövő, megalázó, félholtraverő stb rendőröket, és a rendőri vezetők felét is lecsukták volna, akkor lehet hogy nem lennénk ilyen szigorúak a rendőrökkel szemben. Sőt lehet hogy a huligánok sem őket vennék célpontba, és rendőrt verni nem számítana hazafias tettnek még a kurucok szemében sem.

Mellesleg okt 23ával pont azt érték el a zsaruk, hogy a normálisabbja, vagy birkábbja (kinek hogy tetszik) inkább otthon marad és így senki nincs aki rászóljon a csőcselékre.

Invictus 2008.07.06. 16:45:00

gargoyle 2008.07.06. 15:49:48

Ki mondta hogy nem felelősek?

pucros 2008.07.06. 15:53:33

A jobboldalnak (pontosabban a fidesznek) van adott számú híve, ez adott, nem növekszik és nem csökken számottevően 2002 óta. Ami változik, az az MSZP tábora, amely hol átmegy csalódott nemszavazóba, hol visszajön (pl. 2002-ben minden addiginál nagyobb mértékben tudták mozgósítani őket a ronwerberi-gyurcsányi módszerekkel). A kormánynak akkor lesz esélye hatalmon maradni, ha sikerül megint felkorbácsolni a Fidesz és Orbán-ellenes érzelmeket (és némi osztogatást végrehajtani, nyugdíjemelés stb.)
Akkor a most "egyik kutya másik eb" hozzáállású tömeg szépen visszatalál majd az MSZP kebelére, és sereglik a szavazófülkékbe útját állni az Orbán-diktatúrának. Ezért nagyon is jók az ilyen balhék, amikért az említett népesség szemében mindig is a békebontó, szélsőségekkel kokettáló Orbán lesz a felelős.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 16:49:35

nyekk,


ezt a zsarnok-mosdatást ne haragudj, nem fogadom el. Persze, zsarnokságban nincsenek nagy tüntetések, ezért nem kell vízágyú sem, elég volt Kis Jánosékat gumibotozni.
Vajon a hitleri Németországban hány hitler-ellenes zsidó demonstráció volt, he?

nyekk 2008.07.06. 16:52:55

És ez negatívum?

scsaba1 2008.07.06. 16:57:55

Nyekk:

Hoppácska... Maximum nem hozta le a Népszava vagy az Esthírlap...

"1971. március 15-én az önállóan emlékező fiatalok száma már százas nagyságrendű volt és a Petőfi szobornál tömegoszlatás is történt, de az ünnepelni akarók újra és újra összegyűltek. A különböző „galerikben” („Nagyfa”, „Belváros”, „Lé-part”) 1971. október 6-ra is önálló megemlékezést szerveztek a Múzeum kertbe. Erre az alkalomra már besúgókat is mozgósítottak, és az ünneplők közül 20 főt előállítottak, majd Melhoffer Pétert, Kert Károlyt, idősebb Kert Károlyt, Bittó Istvánt, Stelczer Gábort, Nyerge Lászlót és Horváth Boldizsárt le is tartóztatták."

Forrás: HVG

Teljes cikk:
hvg.hu/itthon/20060311marc15.aspx

wagabound 2008.07.06. 17:01:13

Azért van abban valami magyaros báj, hogy ha a rendőrség odasótz, az a baj, ha meg nem, akkor az a baj. A magam részéről az odasózást preferálom: Londontól Párizson átl Moszkváig ez a szokás, nagyon helyesen. Aki az utcán hőbörög, kukát borogat, autót gyújt fel, tévészékházat ostromol, annak szét kell csapni a fejét. Válogatás nélkül! Sorry, de Fülig Jimmy óta nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani. Akinek dolga nincs ilyen helyen, az maradjon távol, aki meg odagyűlik a vérszagra, az vállalja fel a kockázatot. Érdekes, belém meg nem rúgott rendőr, viszont ilyen helyekre nem is tolom oda a képemet.

Tegnap a rendőrség PONTOSAN azt tette, amit kell. Akinek más a véleménye, lesszolyanszives mellébeszélés helyett konkrétan megmondani, mi mást kellett volna tenniük. A "nem az én dolgom" süket duma, semmi más.

scsaba1 2008.07.06. 17:06:59

Wagabund:

Tomcaték nyílatn szervezkedtek. Igaz, ő erőszakmentességet hirdetett, de kb. annyi befolyása volt az általa (és blogján) felheccelt tömegre, mint Tóth (Toroczkai) Lacinak a tévéostromra.

Azt is nyíltan hirdette, hogy aki buzit akar verni, az menjen az Oktogonhoz Budaházyékhoz.

Szerinted a rendőrök ill. a titkosszolgálat nem olvassa a bombagyar.hu-t... Ugyan már...

mnézis 2008.07.06. 17:09:15

mivel biztos olvassa ezt egy-néhány fővárosi, lenne egy kérdésem:

miért hagyja/viseli el egy 2 milliós város lakossága hogy permanensen 2-3havonta különböző ürüggyel csatateret csináljanak a belvárosukból? Ennyire igénytelenek vagytok?

a kérdés persze költői volt.

scsaba1 2008.07.06. 17:11:30

A lényeg lemaradt:

Valaki(k)nek ez kapóra jön. A fasiszták már az utcán randalíroznak molotov-koktélokkal és kétkilós utcakövekkel.
(Persze, hogy randalíroznak, ha a rendőrség semmi érdemlegest nem tesz, hogy megelőzze. És itt a megelőzésen van a hangsúly.

Griml0ck 2008.07.06. 17:16:35

A Blöff című filmben a főhős így vélekedett: ,,minden akciót reakció követ". Mi sem látunk mást mint akciók és reakciók váltakozását. Az első akció szerintem még szeptember 18.án történt. Akkor ugye a rendőrök erősen alul maradtak a csőcselékkel szemben. Aztán következett 23. ahol felszívták magukat, hogy ott mi történt nem tudom, mert nem voltam ott. Lehet, hogy kapott olyan is néhány pofont, aki valójában csak arra járt. Erre csak aztán azt tudom mondani, hogy minek mentek oda? Aki a tűz közelében játszik az biza könnyen megégeti magát. A okt 23. események kapcsán aztán jöttek a rendőri brutaliásról szóló cikkek, riportok. A fél világ elitélte őket. Én személy szerint nem... Amit a tegnapi nap láttunk az ennek a következménye: A rendőrök nem nagyon mernek semmit tenni, mert a végén őket fogják lemarasztalni . Jelenleg itt tartunk, nem tudjuk azt pár idiótát elkapni akik rendszeresen kavarják a masszát... Amíg ez nem változik addig egyfolytába kergetni fogják egymást az utcákon.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 17:20:10

vigyázó tekinteteteket scsaba soraira vessétek.

scsaba1 2008.07.06. 17:22:32

Na mégegy idézet, de szép, ez is...:

"1986-ban Budapesten azonban másképp alakult a helyzet. Délután a Petőfi-szobornál nagy tömeg gyűlt össze és sötétedéskor a fáklyákkal felszerelkezett ünneplők a Lánchídon keresztül a várba, a Táncsics szoborhoz akartak indulni. Amikor a tüntetők a Lánchídra értek, a rendőrség két oldalról lezárta a hidat. A felvonulók közül sokakat válogatás nélkül megvertek és bevittek a rendőrkapitányságokra is. Néhány gimnáziumból másnap reggel a tanulók jelentős része hiányzott, több száz embertől elkobozták a személyi igazolványokat, amelyeket csak hetek múlva adtak vissza, 500-3000 forint közötti bírságolási határozattal egyetemben. Olyanoktól is elvették az igazolványokat, akik csak a környéken jártak. Ez a nap mint „lánchidi csata” vonult be március 15-ék történetébe. Az akció rendkívül felelőtlen volt, mert ha pánik tört volna ki a tömegben, sokan akár a Dunába is eshettek volna. A brutális fellépésre Berecz János agitprop-titkár és Harangozó Szilveszter III. Főcsoportfőnök adott utasítást. Tiltakozásul tizennyolc személy létrehozta a március 15. polgárjogi egyesületet és beadványt intézett a jogsértések miatt a katonai ügyészséghez és a megbírságoltak megsegítésére a következő hetekben széles körű gyűjtőakció indult."

Szintén HVG.

BandW (törölt) 2008.07.06. 17:42:45

Az utcai agresszió nem pusztán rendőri kérdés.
Van vagy 10 másik összetevője is.
A hiányos törvényi szabályozás, a rossz bírósági gyakorlat, a társadalom közönyössége, a politikai és úgy általánosságban az együttélési kultúra alacsony színvonala, a verbális agresszió napi gyakorlata, és még sok minden más.

Nagyon félrevinné a dolgot, ha ezt az egészet pusztán rendőrségi kérdésként kezelnénk.
A rendőrség képtelen ennek a helyzetnek a megoldására.
El lehet rajtuk verni a port mindenféle publicisztikákban, meg lehet faszán hülye összeesküvés elméleteket generálni, hogy mostan akkor ez melyik pártnak mennyire jó/rossz, de ez a felszín kapargatása.
Ebből jó biztosan nem sül ki.

De tudom, hogy kényelmes és felemelő irkafirkálni és siránkozni, viszont kényelmetlen és macerás gondolkodni és tenni.

vélemény m 2008.07.06. 18:00:47

Egyet értek " négerbirkával"

Ha ma a független magyar biróság, 2002-es hídfoglalás kapcsán napjainkban hoz valamilyen itéletett, ha ma a független magyar bíróság, felment kordon bontókat, ha a független magyar bíróság vezető bírója nem mond le nyilvánvaló többszörös tévedése, bakija után, ha a jogászok nem közösitik ki azt, aki a bíró vallása után érdeklődik!!
Mit vársz, mi alapján mondasz véleményt a gúzsbakötött rendörségről!
Szívből kívánom, igazoltasson rendör az államokban, tudd meg mit művel veled tövényessen, ha észreveszi, hogy külföldi vagy, és töröd a nyelvet!!
Dörgölőz csak tovább az ismert ügyvédnőhőz véleményeddel!!!

nullnick 2008.07.06. 18:08:07


ha felmerülhet bármilyen szempontból az elfogultság a bíró részéről,

akkor a bíró vallása sem lehet kivételezett szempont.

fehérfarkas 2008.07.06. 18:13:11

a hír tv, a magyar nemzet c. napilap, a jobboldli pártok a csőcselék védésével és a rendőrök leávósozásával az egyik fő bűnösök -
de a rendőri vezetés is szakmailag teljesen le van szerepelve, beleértve a kormányt és az igazságügyi minisztert meg a belügyit is (függetlenül attól hogy szinte évente átnevezik a tárcát)

és amiben az egész politikai elit egyaránt felelős: a rendőri tiszti állomány lefejezése
tömegével hagyta el a rendőrséget a 40es korosztály,mert elege volt az alulfizetett életmódból és a főnökeine dilettantizmusából, amit csak tetézett, hogy érdemi munkára lehetőségük sem volt, mert minden nagyobb bűncselekmény nyomozásával le kellett állniuk mert valamelyik fejes politikust, vagy rokonát, vagy haverját érintette - akiket ugye békén kellett hagyniuk
a politikai bűnözés + korrupció + dilettantizmus 10-15 év alatt teljesen leamortizálta a rendőrséget

Pierre75 2008.07.06. 18:18:35

"Gabrilo
ezt a zsarnok-mosdatást ne haragudj, nem fogadom el. Persze, zsarnokságban nincsenek nagy tüntetések, ezért nem kell vízágyú sem, elég volt Kis Jánosékat gumibotozni.
Vajon a hitleri Németországban hány hitler-ellenes zsidó demonstráció volt, he?"

A Kádári Mo-on miért is lettek volna nagy megmozdulások? A rendszer konszolidálódott. Az hogy néhány száz vagy max 1500 pulóveres mindenféle társ-i támogatás nélkül néha tüntetgetett, nem zavart sok vizet. De a 80-as évek Lengyelországáról olvashatnál. A III. Birodalomban 3% zsidó mit ugrálhatott volna? Mindkettő rossz példa. Ami itt 1990 után kiépült az egy szintiszta kleptokrácia, a nyáj meg csak nem érti, hogy mindegy hogy ebből a pol-i "elitből" melyiket tapsolja vissza, egyre rohad a rendszer.

vélemény m 2008.07.06. 18:19:58

Kedves "nullnick"!!
Ha elfogultság merül fell a bíró részéről, esküje alapján, magának kell bejelentenie, és nem vezeti le a tárgyalást!!

Te ezt nem tudod??????????????
Szegény!!!!!!!!!!

sanya64 2008.07.06. 18:20:38

Régen, ha valakiknek az volt a hobbijuk, hogy homokosokat verjenek, azoknak mit össze kellett küszködni, míg végre találtak valahol egy riadtan összebújó párocskát, akit jól elagyabugyálhattak...

Ma már, hála a liberálisoknak, az efféle passziók kiélése rendkivül szervezetten történik.
Homóékat keresztülhurcolják a fél városon, ahol könnyű célpontok bárkinek, de úgy, mintha vágóhídra szállítanának marhákat, mindezt természetesen okosan az út közepén, hogy mindkét oldalról kellemes közelségből lehessen dobálni őket.

Rendőri felvezetés is jár, hogy nehogy megálljon a menet akár egy percre is, hiszen pár sarokkal arrébb is sokan várják, hogy kedvükre dobálhassanak.
A Brian élete c. film híres kövezős jelenete kutyafüle ahhoz képest, amit tegnap sikerült előadni népi vigasság gyanánt, a homók teljes önkéntességével.
Ilyen kedves mulatságot akár hetente is tarthatnának, ha így tetszik nekik, hogy hülyét csinálnak magukból a város közepén, és szarrá dobálják őket.
Pld. a Nemzeti Vágtánál is sokkal izgisebb lett ez a Nemzeti Dobálda, a régi Rómában a Colosseumban lehettek efféle műsorok.

Horn Gábor meg ugye gyakorlatilag helybe ment a pofonért...

Lesz mit végigondolniuk a tisztelt uraknak...

(és csak úgy magamban felvagyok háborodva, mert mást úgysem tehetek én sem...)

Pierre75 2008.07.06. 18:26:17

Fehérfarkas: "és amiben az egész politikai elit egyaránt felelős: "a rendőri tiszti állomány lefejezése
tömegével hagyta el a rendőrséget a 40es korosztály,mert elege volt az alulfizetett életmódból és a főnökeine dilettantizmusából, amit csak tetézett, hogy érdemi munkára lehetőségük sem volt, mert minden nagyobb bűncselekmény nyomozásával le kellett állniuk mert valamelyik fejes politikust, vagy rokonát, vagy haverját érintette - akiket ugye békén kellett hagyniuk
a politikai bűnözés + korrupció + dilettantizmus 10-15 év alatt teljesen leamortizálta a rendőrséget" És ne felejtsük ki, amikor a Kövér-féle törtető bugrisok nekimentek a Nemzetbiztonságnak. Hónapok óta folyamatosan járatták le a szolgálatokat, És ez is lehetett itt miniszter Demeter pajtással együtt. Vicc ez az egész.

mxplanet 2008.07.06. 18:32:12

csodás kilátások.de én már elfogadtam így az országot

fehérfarkas 2008.07.06. 18:33:49

pierre75:
a te példád is sajnos ezt támasztja alá :(
az egész mai magyar rendőrség tehetetlen
még egy egyszerű kunyeráló hajléktalannal szemben is tehetetlenek, ha az a békés polgárt pofán vágja mert az nem ad neki pénzt
de nem is a 20on pár éves, az akadémiáról frissen kikerült rendőröket akarom bántani, mert szegények legelső dolga amit csinálnak, hogy a központba telefonálnak be, hogy onnan mondják meg nekik, hogy éles szituációban a helyszínen mit kell csinálniuk - de mit tudnának csinálni, ha pont az a generáció hiányzik a rendőrségtől, amelyik a gyakorlati rendőri munkába be tudná tanítani őket (hiszen az akadémiai vizsgatesztek kitöltése és a helyszíni éles helyzet között ég és föld a különbség)

Balaint 2008.07.06. 18:41:43

Végre a liberális elit is szembesült avval, milyen amikor a rendőrség nem tudja/akarja megvédeni őket.

Egyes falvakban ez a hétköznapi.

nyekk 2008.07.06. 18:51:06

A legszebb példa a hatóságok teljes tehetetlenségére, és alkalmatlanságára a Blaha Lujza téri Maugli nevű 10 éves kis emberi szörnyeteg több hónapos ámokfutása. Ha ez a teljes tehetlenség a demokrácia, akkor inkább a diktatúra. Az előző diktatúrában az átlagember sokkal jobban és boldogabban élt, mint most. Ennek a demokráciának ez a pipogya töketlenség az egyik oldala, a másik az hogy nyugodttan megdögölhetsz, éhen halhatsz, megfagyhatsz, ha nincs pénzed. Miközben aki a húsosfazék közelében van ellopja az utolsó (adó) forintjaidat is. És közben aljas, álszent módon toleranciát trombitálnak. Erre a fostömegre -ahol nem a farkukat a főutcán rázó buzi paradicsommadarak minősülnek szélsőségesnek, hanem az ellene tiltakozók - olyan büszkék egyesek.

szernyeteglejos (törölt) 2008.07.06. 18:59:03

Morvai K meg egy harciasabb nemzeti sámán kidolgozhatna a rendőrség számára, valamilyen
harcművészeti eljárást, amivel meg lehetne szelidíteni a túlhevült forradalmárokat... Kellene pl. kopaszkönyörgő-, nyuggerlazító-, nemzettestvérszelidítő-fogás.
Közben valaki halk szóval olvasná fel a jogait a delikvensnek.

A molotovkoktélozás garázdaság? Mintha tankok ellen vetették volna be ezt a csodaszert annó...

nullnick 2008.07.06. 19:08:22


Nagyon jó ez a poszt.

Különösen ez tetszik:

"Az államot lehet utálni, de az erőszak monopóliuma az államé"


Van az e mondat mögött meghúzódó mentalitásnak valami bigott ókonzervatív kádárista-rákosista íze.

No igen, ugyebár mindez egy társadalmi szerződés keretében van így.

Az állam betartja ezt a szerződést?

Például fellép a közszeméremsétéssel szemben?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 19:10:58

nullnick:
Mikor és hol történt közszeméremsértés? Mesélj!
Max Weber vajh' bigott ókonzervatív kádárista-rákosista?

Pierre75 2008.07.06. 19:15:37

fehérfarkas: Igen, itt tart a rendvédelem. De hozhatnánk a közigazgatást, a szétvert oktatást és megannyi más területet példaként. Most ezen a buzibulin csámcsog a média meg a politika egy ideig, elterelve a figyelmet az állam válságáról.
Vidám csőcselékezés következik, elfelejtve, hogy ez már egy reakció.

nyekk: ne véts a III. Köztársaság étosza ellen! A létező világok legjobbikát tákolták össze "államférfiaink". Itt már csak egy szanációs diktatúra tehetné rendbe a katyvaszt, de arra "szerencsére" semmi remény.

nyekk 2008.07.06. 19:16:18

Nézem a tudósítást. Civil ruhás rendőrök vegyülnek a tüntetést ellenzők közé, és tepernek le embereket. Titkosrendőrök . Bravó ún. demokrácia! Egyébként a rendőri biztosítás állítólag 200 milliós költségét miért nem a fartúró, farokrázó felvonulás szervezői fizetik?

Pierre75 2008.07.06. 19:22:18

"nyekk 2008.07.06. 19:16:18
Nézem a tudósítást. Civil ruhás rendőrök vegyülnek a tüntetést ellenzők közé, és tepernek le embereket. Titkosrendőrök ."

Amit kifogásolsz, az bevett rendészeti cselekmény és mint ilyen rendszerfüggetlen.

nullnick 2008.07.06. 20:02:08


Kedves hadrián, gondolom magen davidot hágni sem lenne közszeméremsértés, ahogy az megtörtént tavaly a kereszttel.

Vagy a Tilos Rádió is nyugodtan sugározhatot volna, ha a keresztények kiirtása helyett zsidók kiirtására tesz javaslatot.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:03:09

Pierre,


nekem nem adjátok el ezt a Kádár-mosdatást. A Kádár-rendszer egy borzalom volt, maga a megáporodott bűzös fos, az unalom és a gondolattalanság gulyásos szigete. Persze a Farhát Országának, avagy Kádár Népének nyilván jó volt, hiszen szőlő meg lágy kenyér volt. De aki gondolkodni, írni, alkotni próbált, annak egy közepes méretű börtön.
Úgyhogy a posztkomancs relativizmust is kéretik máshol ellőni, kösz.

nullnick 2008.07.06. 20:04:49



Ez a blogocska itt olyanokkal a szerzői gárdájában mint
shadai

a legkevésbé sem szól az európai gyökerű konzervativizmusról.

Ez a blog a Straus, Kristol, Wolfovitz lábnyomában tapodó neokón szellemiségről szól.

nullnick 2008.07.06. 20:08:33

Pierre75 2008.07.06. 19:22:18

Idézlek:
"Amit kifogásolsz, az bevett rendészeti cselekmény és mint ilyen rendszerfüggetlen."


Vajon miért emlékeztet ez a legaljasabb diktatúrák kézmosó szövegére?

50es években bevett rendészeti cseklekmény volt az Andrássy 60 pincéjébe való beutalás is.

A nácik bevett rendészeti cselekménye volt a Kristallnacht.

gargoyle 2008.07.06. 20:09:26

nullnick: tenyleg nincs mas csak a tilosos ominozus beszolas? hanyszor kell meg elmondani hogy reszeg volt, marha volt, megbuntettek? bar nyilvan mindegy hanyszor, nem akarod meghallani (:

gargoyle 2008.07.06. 20:15:29

nyekk: ok fizessek, de akkor te is fizeted a rendort akit kihivsz ha betornek hozzatok, a fociszurkolok is fizetik a rendort a stadionnal, es a fidesz naggyuleseken is a fidesz tagok fizetik a rendoroket akik szegeny 80 eves anyokakat szokak ottan uzemszeruen verni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:15:43

Nullnick,


sipirc a boltba Strauss-könyvért. Kristol van a neten is. Egy büdös sort nem olvastál tőlük csak átveszed simán a külhoni szélsőbalos-antiszemita marhaságokat.
E blogon pedig volt nem kevés szó az európai konzervatív hagyományról, pl. de Maistre-ről, de ő is biztos cionista összeesküvő volt.

A két neokonságról:
www.kommentar.info.hu/bekes_marton_irving_kristol_eszmei.pdf

A különböző konzervségekről:
konzervatorium.blog.hu/2008/04/04/konzervativizmusok_teoria_es_praxis

Csókolom.

Pierre75 2008.07.06. 20:16:27

Gabrilo:

A Kádár-rendszer a szovjet függéshez viszonyítottan nem volt elviselhetetlen, szemben a Rákosi-féle borzalommal. Amely kiírtotta és felszámolta a történelmi középosztályt, amelynek a hiánya csak ma látszik igazán. Ez a kádári non movere politika olyan volt amilyen, de a mostani szennyléhez képest sokakban ébreszt boldog nosztalgiát. Ez az elmúlt 20 év az abszolút mélypont, ami még a kádári Mo-hoz képest is továbbzűllesztett mindent. Tapsikolj csak ennek a III. Köztársaságnak, amely még elrohad itt csendben, leszakadva már nemcsak Ny- de Közép-Eu-tól is.

scsaba1 2008.07.06. 20:18:29

Milyen jó vót a Kádár-rendszer... Mindenkinek vót munkája, oszt még dógozni sem kellett...

:D
[..I]

aachi 2008.07.06. 20:18:58

"A részeg huligánok vörös fejébe viszont bele lehet kenni a gumibotot. "

tévedés. egy jogállamban csak akkor ha az törvényt nem sért.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:21:40

Pierre,


én nem fogok nosztalgiázni egy olyan rendszerért, ami gúsba kötötte a lelket és a szellemet. Meg egy olyanért, amelyik egy idegen hatalom megszállásából szedte önnön "legitimációját" és ideológiai megszállottak fröcsögésével támasztotta azt alá, avagy erősítette meg.
Tököm se ájul bele a köztársaságba, legyen az Ferenc testvér dolga, de azt a hülye posztkomi dumát nem fogadom el hogy "az jobb volt" - a szabadságnak ára van. Akinek a szarszemét farháttal teletömött zsarnokság a kedvence, az mehet Észak-Koreába.

nullnick 2008.07.06. 20:25:56

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:15:43

É azt értem, hogy nagyon szépeket írtak az eszméről,

de hét a kommunista eszméről is ítak nagyon sok szépet, aztán mégis lett chake-gpu-ogpu-nkvd/mvd meg gulag.

És ha azt nézem neokónék mit csináltak a gyakorlatban Amerikából, akkor nem tudom mennyire érdekel a marketingjük, hogy ők milyen jófejek.

Ha eddig pl. Trockij emlegetése - ja azt a kommentemet töröltétek - nem kapcsolat volna fel nálad a villanyt, ebből a kommentből talán végre megérted, hogy a bájosan aljas szélsőbalosozásod mennyire nem állja meg a helyét. :)

gargoyle 2008.07.06. 20:26:39

gabrilo: szivembol szoltal :D es mehetnek veluk akiknek a horty kereszteny kormenetek es numerus claususok hianyoznak (:

Pierre75 2008.07.06. 20:27:07

nullnick: Nem értelek. Egy szerveződést vagy tüntetést ugyanazokkal a módszerekkel számolnak fel a rendészeti szervek bárhol a világon bármikor. Jelen esetben hangadók, vezéralakok stb. kiemelése a tömegből, így a csoport belső kohézióját és reakcióját gyengíti, felbomlását elősegíti. Nem olyan bonyolult ez.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:28:02

nullnick,


Mégegyszer kérdem: olvastál valamit Strausstól?
De ahogy elnézem Marx et. al-tól sem olvastál semmit, különben nem nyomnád azt a végletekig buta és hibás balos demagóg dumát, hogy a kommunizmus "szép eszme."

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:28:51

gargoyle,

egyből kezdődik a maszatolás? nektek anélkül nem megy, ügye?:)))
Nektek csak akkor lesz jóvilág, ha a lapostetveket is emancipálják.

aachi 2008.07.06. 20:29:46


"Tegnap a rendőrség PONTOSAN azt tette, amit kell. Akinek más a véleménye, lesszolyanszives mellébeszélés helyett konkrétan megmondani, mi mást kellett volna tenniük."

pontosan. várjuk a következő posztot a szerzőtől ahol ez is le lesz írva. vagy csak a vak vagdalkozás volt a cél? tessék leírni legalább azt hogy a sapka hiánya vagy megléte volt a probléma. még ez sem derül ki.

gargoyle 2008.07.06. 20:30:29

gabrilo: sajnos ez a magasroptu humor nem jutott el hozzam:D ha arra gondolsz hogy mindket oldalon akadnak bunos eszmnek es mozgalmak, akkor igen. fontos a maszatolas. nem ugy van az hogy az AVH az gonosz zsarnoksag intezmenye, a kakastollas csendor meg a bokreta magyarorszag kalpagjan (: mindegyik hasonloan borzalmas volt azoknak akik nem voltak kegyeltjei.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:34:42

gargoyle,


Aham. Kádár egy idegen hatalom megszállása végett tudott itt királykodni. Akik mellesleg egy általuk megnyert háború után győztek.
Horthyék egy vesztes háború és a vörösterror után próbálták rendben tartani az országot. Persze, nem sikerült, és rengeteg hibájuk/bűnük volt.
De hogy melyik érthetőbb, az egyáltalán nem kétséges. A konkrét körülmények figyelembevétele nyilván zavaró tényező a libbereknek, szánom-bánom.

scsaba1 2008.07.06. 20:36:06

A Kádár-rendszer a tanulatlan kisemberknek volt "paradicsoma". Akiknek nem terjedtek tovább a vágyai a vasárnapi rántotthúsnál meg 10x10-es sátortetősnél.

Aki viszont ennél egy kicsit többet akart, az szembesült a rendszer valódi természetével. Pl. olyan kicsiny dolog is akár, mint egy új autó. Mert új autóhoz csak hosszas várakozásután lehetett jutni.

Az "Új Gazdasági Mechanizmus"-nak köszönhetően volt kaja bőven, a felvett hitelekből meg tellett a magas életszínvonal imitációjára (összehasonlítva más KGST országgal)

nullnick 2008.07.06. 20:37:55


Gavriel


segítek rajtad kicsit.
ha nagyon kiváncsi vagy, amiket és amennyit eddig olvasgattam abból leginkább Chomsky volt szimpatikus

www.dendrimer.co.cc/

itt van néhány olyan videó ami miatt szimpatikus

nullnick 2008.07.06. 20:38:34

gondolom chomsky neked maga a vörös posztó :)

nullnick 2008.07.06. 20:40:18

persze nyilván neki sincs MINDENben igaza, de olyan ember még nem volt, akinek az lett volna

ellenben a kőkemény forráskutatás ami jellemzi a munkáját, meggyőzőbbé teszi a marketingdumát lökő neokónnál

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.07.06. 20:41:01

nullnick,

LOL

értekezz még nekünk arról, ki a konzervatív, és ki nem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:41:17

nullnick,


1) muhahahahahahaha.

2) nem olvastál sem Strausst, sem Kristolt.

3) Itt zsidózól orrba-szájba, majd hiteles forrásnak egy zsidót jelölsz meg, ami nem baj, ami viszony nagyobb baj, az az hogy

4) Chomsky igazi nyugati kommancs.

5) minden előítéletem veled kapcs. bejött.

6) Muhahahahaha.

aachi 2008.07.06. 20:42:57

Gabrilo,

Horthy azt csinalt amit akart a nemet megszállásig, kádárt meg a ruszkik irányították az ország megszállás alatt volt. bár a lehetőségekhez képest mi voltunk a legvidámabb barakk.

Kádár is vesztes háború után meg nyilasterror után 'királykodott' (a krumplilevesével... nagy király volt... fehér lovon parádézott tudod... :)

a kádár rendszernek voltak nagyon szép vívmányai is, bár egy kapitalista rendszerben bizonyára még szebbek lehettek volna.

ezek a konkrét körülmények.

Pierre75 2008.07.06. 20:45:23

Gabrilo

"én nem fogok nosztalgiázni egy olyan rendszerért, ami gúsba kötötte a lelket és a szellemet." Ezt a jelenlegiről is oly nyugodtan írhattad volna, hogy ihaj. A Kádár-rendszer szovjet hatalmi érdekszférába tartozott, idegen érdeket képviselt. Ez miben változott meg mára? Még az sem teljesen igaz, hogy új segget találtak, mert ezek itt 1990 óta végignyaltak minden segget, csak épp koncepció nélkül. Most sem biztosak benne, hogy melyikbe mélyedjenek jobban bele. Ennire szánalmas pol-i elitje nem volt ennek az országnak Rákosiék óta, de ott legalább nem volt a választás illúziója sem. Miután ez a sajátos módszerváltás 1990-ben végbement, csodálható-e hogy a többség, aki vesztesen került ki a buliból, nosztalgiát érez, ahhoz a rendszerhez, amely legalább a biztoságot garantálta. Te lehet ennek az új rendszernek a nyertese vagy, vagy annak érzed magad és innen a gőg azokkal szemben, akik biztosan mind tehetségtelenek és maradiak, azért nem vették olyan jól az akadályokat. Ezzel sincs semmi baj, csak arra válaszolj: ha ilyen pompásan prosperál az 1990 után rendszer, akkor miért rohad szét az állam?

gargoyle: Te az a típus vagy, mint az Erik a vikingben a szigetlakók: "Nem süllyedünk, nem süllyedünk".

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:45:31

aachi,


A konkrét körülmények azok, hogy Kádár a háború győzteseinek megszállásával legitimálta magát. Horthy előtt pedig ott volt a vesztes háború, és az ország földarabolása. És tévedsz, nem mozoghatott ő sem szabadon, noha az ország 44 előtt nem volt megszállás alatt - maga az, hogy ő lehetett a kormányzó (és eltávolíthatta - amúgy tökéletesen törvénytelenül - IV. Károlyt), annak köszönhető, hogy a nyugati hatalmak őt támogatták. Egy csomó rendelkezés (inkluzíve zsidótörvények) eléggé "univerzális" jelenségek voltak akkor Európában - igaz, mindez az ő és egyebek felelősségét nem mossa el.

scsaba1 2008.07.06. 20:46:03

aachi:

Akkor mégegyszer:

Tomcaték hogy kaphattak engedélyt az ellentüntetésre, az buzik végcéljától néhány tucat méterre?

Ráadásul a Felvonulási tér jó része azutolsó emlékeim szerint macskakővel van kirakva, ami -amióta feltalálták a kockakövet - az ilyen-olyan randalírozók, forradalmárok kedvenc fegyvere.

a.) szakmai hiba

b.) szándékosság

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:48:43

Pierre,


semmiféle renccernek nem vagyok a nyertese. Ill. igazad lehet, mert a "módszerváltásnak" köszönhetem, hogy itt téphetem a számat, és a pártbizottság nem küldözget figyelmeztetéseket. Meg anyám ennek a "módszerváltásnak" köszönheti, hogy saját szakmájában dolgozhat, és nem kap olyan minősítést hogy "politikailag megbízhatatlan, ezért alkalmatlan", stb. De ezek biztos nem diktatorikus vonások, pusztán a "biztonságot" garantálják. Kvázi anyám qrva veszélyes lehetett a renccerre a 70-es és 80-as években.
Az állam azért rohad szét, kedves Pierre, mert ma ugyanazok kormányozzák, akik a 80-as években ott mozogtak az Élcsapatban.

És akkor ha ez nem tetszik, akkor biztos királyság a Kádár-éra, nem?Lehet, hogy ezek a fiúk csak a diktatúra farvizén evezve képesek fönnmaradni?

gargoyle 2008.07.06. 20:50:43

gabrilo: forditva ugyanezt en is meg tudom magyarazni. horthy azt csinalt amit akart, kadar meg amit kenyszeritettek ra. akkor most melyik a bunosebb? (:

mindent meg lehet magyarazni ha akarod nyilvan, de kerdes miert veded egyaltalan horthyt es rendszeret, en nem vedtem masodpercig se a kadar rendszert (:


pierre75: biztos talalo megjegyzes volt, de kerlek fejtsd ki a parhuzamot mert szamomra nem egyertelmu mire gondolsz (: legalabb azt ird oda melyik hozzaszolasomra reagaltal (:


scsaba: ha betiltjak oket akkor mennyire ordibaltak volna szerinted? (:

amugy en 90%ban szakmai hibara tippelek (: a rendoreink se jobbak mint az asztalosaink, azokat meg mindenki ismeri aki akart mar csinaltatni konyhabutort (:

scsaba1 2008.07.06. 20:51:28

"Horthy azt csinalt amit akart a nemet megszállásig, kádárt meg a ruszkik irányították az ország megszállás alatt volt. bár a lehetőségekhez képest mi voltunk a legvidámabb barakk."

Persze... Amit a kisantant hagyott neki. Ill. amit a németek hagytak neki...

Csehszlovákiát mikor is szállták meg a németek? Vagy Ausztriát? Ha nem lavírozik ügyesen, vezér- és parasztáldozatokkal, lehetett volna itt nyilas-uralom 1940-től is.

Hagyjuk már ezt a nagyongonoszfasisztahorthy-vonalat, bár tudom, hogy az oskolában még ezt anították.

nullnick 2008.07.06. 20:53:25

Hadrian VII. · konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:41:01
Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:41:17

a helyedben - bár ez neked nem érdeked nyilván - éles különbséget tennék a nacionalista hatalomániás amerikai zsidó elit neokónsága és a konzervativizmus között

ez a muhaha is a tipikus angolszász röhögés, ez itthon nálunk Magyarországon a bruhaha

ahogy a disznó sem oink-oink-ol hanem röfög, bár legalább ezt mindenképp illene tudnotok

nullnick 2008.07.06. 20:58:13

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 20:41:17

gondolom nem nagyon néztél legalább egy kicsit bele azokba az előadásokba aminek a linkjét megadtam


www.dendrimer.co.cc/

scsaba1 2008.07.06. 20:58:16

"scsaba: ha betiltjak oket akkor mennyire ordibaltak volna szerinted? (:

amugy en 90%ban szakmai hibara tippelek (: a rendoreink se jobbak mint az asztalosaink, azokat meg mindenki ismeri aki akart mar csinaltatni konyhabutort (:"

Kit érdekel Tomcat, meg a párszáz hagymázos követője?

Igen, durrognak, a Kurcinfó felpörög, Tomcatet még a Mokkába is behívják (mer' köll az a fránya nézettség) és ennyi...

Tomcat szeniális a gerilla-marketing területén. Egyre hangosabban mond egyre nagyobb hülyeségeket, a félhülye média meg rácsap, mint gyöngytyúk a takonyra.

Aki internet-használó, az tudja róla, hogy kicsoda, éshogy poló-boltja van. Ha csak 0,1%-uk vásárol is nála...

scsaba1 2008.07.06. 20:59:36

szeniális=zseniális

aachi 2008.07.06. 20:59:39

scsaba, kádár alatt szovjet megszállás volt, kézi irányítás moszkvából, ne röhögtessél már hogy ez a béklyó ugyanolyan mértékű mint hogy horthynak a nemzetközi polban lavíroznia kellett.

jah és hagyjuk már ezt a hűdejóvolthorthy vonalat, bár tudom hogy jobbos köröken már lovasszobrot állítanátok neki.

gargoyle 2008.07.06. 20:59:49

scsaba: senki se mondta hogy nagyonfasiszta volt. de sok szempontbol punkt megprobalt vallasi es konzervativ diktaturat letrehozni (:


nullnick: igy van! es a nyakkendo se nyakkendo, ez csak germanizmus. rendes magyar ember mellfekveszeti nyaktekerencs-et hasznal! (azert az ervek jelentos hianyat jelzi ha abba kotsz bele hogy "muhaha" :)

gargoyle 2008.07.06. 21:01:48

scsaba: ja hogy a poloarusok nem szamitanak, azt csinalnak amit akarnak? gondolom lenin meg sztalin meg mao se forradalmarkepzoben kezdte. sot tudok egy illetorol aki impresszionista festo volt becsben oszt kesobb eleg elesen valtott politikara (: hol erdekes mi a szakmaja valakinek, amikor o egy adott, hangos es sajnos latvanyos reteg hangadoja, szocsove. ha bankar lenne jobban le kene csukni?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:01:57

nullnick,


majd megnézem a videókat Chomsky agymenéseiről, ha majd elolvastál három sort Strausstól meg Kristoltól. Addig nevetséges amit művelsz, olyan szerzőket fikázol, akikről halvány gőzöd sincsen.
Kérlek, igazold a neokon(amiből még mindig többféle van, továbbá egy csoport a republikánusokon belül, már nem is akkora befolyással; noch dazu, az első neokonok a szu bedöntésében segédkeztek, biztos ezt is a "zsidó nacionalizmus" miatt csinálták a szemetek, stb.) cuccost néhány vonatkozással Strauss eszméire. Mit is tanított Strauss? És Kristol?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:02:58

Itt mondom a szerencsétlen Horthy-fasisztázóknak már nem először, de utoljára:

NEM vagyok HM híve, különböző okok miatt. De a veretes tudszocos magyarázatokat képtelen vagyok elfogadni, és kiröhögöm.

aachi 2008.07.06. 21:04:14

"A konkrét körülmények azok, hogy Kádár a háború győzteseinek megszállásával legitimálta magát. Horthy előtt pedig ott volt a vesztes háború, és az ország földarabolása. "

attól még ugyanúgy vesztes volt mo. mindkét vh után, akárhogy játszol a szavakkal.

"És tévedsz, nem mozoghatott ő sem szabadon, noha az ország 44 előtt nem volt megszállás alatt"

de sokkal szabadabban, nem ?

" Egy csomó rendelkezés (inkluzíve zsidótörvények) eléggé "univerzális" jelenségek voltak akkor Európában"

Az I. zsidótörvénnyel Magyarország csatlakozott azokhoz az európai országokhoz (náci Németország és Románia), amelyek az állami politika szintjére emelték...

ez ám az univerzális. hál istennek csatlakoztunk a nácikhoz gyorsan.

gargoyle 2008.07.06. 21:05:27

meg mindig nem fasisztazott senki se szerintem horthyval kapcsolatban rajtad kivul... annyit mondtunk hogy az oaltala kialakitott rendszer se volt tul tolerans a masvelemenyen levokkel, vagy a nem rendszerpreferalt vallasuakkal kapcsolaztban, hogy mondjuk a munkasokat es parasztokat ne emlitsem .)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:06:40

gargoyle,


A toleráns kánon engem borzalmasan hidegen hagy. Veszed a lapot? 2008 emberi jogi karosszékéből megítélni a múltat, az baromi könnyű.

nullnick 2008.07.06. 21:07:01

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:02:58

jaj azok a drága neokonok, akik meghamisították a hidegháborúban a titkosszolgálati jelentéseket, igazi kis warmonger bagázs.

meg amikor arról ronald reagen még szíbnészként arról kampányol az épp formálódó neokón eszmeiségnek a társadalombiztosításról, hogy a socialized healthcare is the first step towards communism

most meg szívják a fogukat az amerikaiak, hogy az egészségük helyett a marketingre költik a biuztosítási pénzüket

dendrimer-molecule.blogspot.com/2007/10/offtopic-pinky-show.html
health-care crisis

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:07:30

aachi,


ott írom, hogy ezzel nem kívánom tagadni Horthyék felelősségét. Ej, de borzalmasan nehéz az a szövegértés, basszuskulcs!
Ettől még Kádár áruló. Horthy imposztor. Minőségi különbség van köztük.

aachi 2008.07.06. 21:08:07

"Itt mondom a szerencsétlen Horthy-fasisztázóknak már nem először, de utoljára:"

akkor ezt scsaba jobbos elvtársadnak mondod. rajta kívül más nem fasisztázta.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:08:48

nullnick,


Látom, a válaszadás nem megy. Szóval én Strauss eszméire volnék kíváncsi. Röviden-tömören is jó lesz.
Utána beszélhetünk a szocializmusért folytatott siralmaidról is, bár már most fetrengve röhögök rajta. Mégiscsak igaz a komcsi-antiszemitizmus kapocs:))))))))))))))))))))))))))))))))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:09:25

aachi,


elvtársak nálatok vannak, ne keveredjünk, kérem!

aachi 2008.07.06. 21:09:27

"Ettől még Kádár áruló. Horthy imposztor."

na jó... kiegyezek veled egy döntetlenben. ;)

Pierre75 2008.07.06. 21:10:11

gargoyle
"gabrilo: szivembol szoltal :D es mehetnek veluk akiknek a horty kereszteny kormenetek es numerus claususok hianyoznak (:"
Erre a szöszenetre válaszoltam. Mert süt belőle az az öntudat, hogy a jelenlegi rendszer, bár vannak hibái, mégis félreismerhetetlenül jobb, igazabb (jelzőket rádbízom), mint a Kádár- és a Horthy-rendszer. Mindkettő működőképesebbnek bizonyult a jelenleginél, ha voltak is hibái...

Gabrilo

Azt büfföghetett vki a Kádár-rendszerben is, mint ma. És éppúgy parkolópályára tették, megfúrták és ellehetetlenítették, mint ma. Mert a jelengetés és besúgás éppúgy része a rendszernek, ha nem jobban.
Az állam kapcsán amellett, amit írsz legalább annyira benne van a kontraszelekció, az ebből következő inkompetencia és dilletantizmus, amit egy akármilyen kurzusváltás már képtelen kezelni.

nullnick 2008.07.06. 21:11:03

meg amikor ronald reagen még színészként úgy kampányolt az épp formálódó neokón eszmeiség jegyében a társadalombiztosításról, hogy a
socialized healthcare is the first step towards communism

www.youtube.com/watch?v=fRdLpem-AAs

aztán elnök lett belőle, jó kis bábként tologatható rumsfeld meg cheney meg a hasonlók által

scsaba1 2008.07.06. 21:13:33

"jah és hagyjuk már ezt a hűdejóvolthorthy vonalat, bár tudom hogy jobbos köröken már lovasszobrot állítanátok neki."

Tökre nem, de ez most mindegy. Vannak olyan jobberek, akik..., de a nagy részük nem. A világ nehezen írható le 1 biten, hogy a 0 ellentéte automatikusan az 1, és más érték nincs.

Nem akarlak a privát nézeteimmel untatni, de én személy szerint nagyrész konzi vagyok és emellé "kőateista" és szkeptikus. Az meg, hogy ateista vagyok, nem jelenti azt is, hogy antiklerikáris is lennék... Erre varrjál gombot... :) :D

scsaba1 2008.07.06. 21:16:07

""Itt mondom a szerencsétlen Horthy-fasisztázóknak már nem először, de utoljára:"

akkor ezt scsaba jobbos elvtársadnak mondod. rajta kívül más nem fasisztázta. "

Ez írói túlzás volt egyrész, másrészt megelőző-csapás. Ha akárhol felkerül Horthy neve, rövid úton megjelennek a nácizók-fasisztázók. Ez nekik szólt.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:16:30

Pierre,


igen, anyám is büföghetett. Csak nem dolgozhatott a szakmájában, mert megbízhatatlan volt - ezért beosztottként sürgölődhetett műveletlen büdöskomcsik keze alá.
De ezek biztos apróságok.
Melyik adást nézed?

gargoyle 2008.07.06. 21:17:08

pierre 75: jah, mindegyik nagyon mukodokepes volt, kulonosen hogy az egyik megint belevitt minket egy vesztes haboruba, a masik meg osszeomlott gazdasagilag es politikailag .) ja es soft diktaturak voltak amik kulturnepeknel nem szamit szep dolognak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.06. 21:17:52

nullnick,


amíg nem vagy képes válaszolni, addig ignore on. szóval továbbra is: a neokon politika (ja és melyik) és Strauss eszméinek kapcsolata érdekelne.
Várom.

Egy rövid elemzés is elég Straussról, csak kíváncsi volnék, mennyit bírsz büfizni róla. Valamiért úgy érzem, semennyit sem, Strausst soha az életben nem vetted a kezedbe, fogalmad sincs róla.

gargoyle 2008.07.06. 21:21:21

kicsit felrecsuszott a kommentaradat .) szerintem nullazzuk strausst es horthyt is, akadnak aktualisabb gondok :D

nullnick 2008.07.06. 21:25:57


jobb helyeken háborús uszítókkal nem foglalkoznak

ennyi a neokón banda

Pierre75 2008.07.06. 21:26:03

Gabrilo

Szerinted miért írtam, hogy a középosztály felszámolása olyan hiba volt, ami beadta a kulcsot ennek az országnak? Egy megszálló hatalom rákényszerítette az akartát és az ideológiáját az országra. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni. Nagyapámat az ÁVH vitte el "beszélgetésre", tehát egy adást nézünk. De a Kádár-rendszer egy széles bázist épített ki, egyfajta "jóléti államot", ehhez hasonlítani a jelenlegit egy vicc. Persze a cigány-kérdést Kádárék baszták el, de a tehetségtelenek élcsapata azóta is pislog, önti bele a pénzt és szavazatra váltja.

scsaba1 2008.07.06. 21:26:32

"Az I. zsidótörvénnyel Magyarország csatlakozott azokhoz az európai országokhoz (náci Németország és Románia), amelyek az állami politika szintjére emelték..."

A zsidótörvények egyenes következményei voltak a tanácsköztársaságnak. Mert a "vörösök" vezető rétegének kb. 70%-a zsidó értelmiségi származású volt. Ha úgy tetszik bosszú, ha úgy tetszik önvédelem. (Antiszemita sem vagyok, mielőtt...)
A tanácsköztársaság megismétlődését akarták elkerülni, amire volt sansz, az akkori csonkolt és katasztrófális állapotban lévő Magyarországon. Ugyanis az akkori Európa nem tűrhetett egy szovjet mintájú országot a kontinens közepén. Lett volna egyből cseh-román-jugó megszállás.

nullnick 2008.07.06. 21:34:56



hát nem a neokónok jellemzpője, hogy a megnyilatkozásaikat pontos hivatkozásokkal támasszák alá

dendrimer-molecule.blogspot.com/2008/03/ot-what-is-globalization-in-real.html

scsaba1 2008.07.06. 21:38:41

"Azt büfföghetett vki a Kádár-rendszerben is, mint ma. És éppúgy parkolópályára tették, megfúrták és ellehetetlenítették, mint ma. Mert a jelengetés és besúgás éppúgy része a rendszernek, ha nem jobban.
Az állam kapcsán amellett, amit írsz legalább annyira benne van a kontraszelekció, az ebből következő inkompetencia és dilletantizmus, amit egy akármilyen kurzusváltás már képtelen kezelni."

Viszont most veheted a személyiigazolványodat és elmehetsz Londonba vagy Párizsba dolgozni és élni. Lehet belőled ott konyhai mosogató vagy akár frontakármicsoda sales maneger is.

A Kádár-rendszerben viszont azzal kezdődött, hogy útlevelet sem kaptál "nyugatra", ha kiderült hogy a "rencer ellenség vagy". Be voltál a héttoronyba zárva, és örültél, ha jutott tüzelőfára. :)

Van némi különbség...

Cartman (ex Cartman) 2008.07.06. 21:39:28

"Azért van abban valami magyaros báj, hogy ha a rendőrség odasótz, az a baj, ha meg nem, akkor az a baj." Jó sokan elismételtétek ezt a hülyeséget, sokféle formában, de attól még ugyanolyan baromság marad!!! Nem az volt a baj anno okt. 23-án, hogy odasózott, hanem hogy JOGSZERŰTLENÜL tette, egyrészt mert volt, hogy aránytalanul (de ez a kisebbik baj, sőt az is lehet hogy nem is baj), de főleg: ÁRTATLAN EMBEREKET is bántottak. Sőt, ELŐRE TUDTÁK, hogy ez lesz a program, ezért még az indulás előtt, az öltözőben gyorsan mind leejtették az azonosítójukat. Most meg "félnek" jogszerűen használni a kényszerítő eszközöket. Hát persze... Nyilván nem véletlenül nem értik a lényeget itt sokan...

A bejegyzés viszont tényleg jó, ezért a linkért meg külön köszönet:
www.hirszerzo.hu/cikkr.a_vulgarszociologia_nyomorusaga_avagy_koveteljuk_a_naplopas_szabadsagat.70239.html

Pierre75 2008.07.06. 21:41:58

gargoyle
"pierre 75: jah, mindegyik nagyon mukodokepes volt, kulonosen hogy az egyik megint belevitt minket egy vesztes haboruba, a masik meg osszeomlott gazdasagilag es politikailag .) ja es soft diktaturak voltak amik kulturnepeknel nem szamit szep dolognak."

Mondd neked az a szó vmit, hogy geopolitika? Mo ezért sem maradhatott ki abból a háborúból. Trinon után a revízió természetesen vált a m.külpol, irányelvévé. A bécsi döntések után pedig Hitler ügyesen játszott divide et impera-t. 1942-től mindenképpen részt kellett volna venni, 1941-ben pedig É-Erdély megtartása volt a cél. Tehát magyar külpol-i érdek volt akkor résztvenni. Hogy Afganisztánba és Irakba milyen érdek sodort minket? NATO-tagság kell, de a vállalt %-ot nem fordítjuk a hds-re. A m.kormány orrára koppintanak, tenni kell vmit, egyebet nem tudunk felajánlani, így mentek ki a gépesített vízhordók. Érzed a különbséget?
Kádár-rendszer a SZU összeomlása miatt bukott meg. A Nagy Testvér csillag háborús játékát szokták emlegetni, de legalább ennyire benne volt Gorbacsov "reformlendülete", egy biztos nem így képzelte. Ezzel kapcsolatban egy kérdés, ha a Kádár-rendszer eladósodott és az államcsőd fenyegette, mindezt azért hogy a non movere jegyében megőrizze a hatalmát és társadalmi bázisát, így azt a pénzt, amit felvett felélte. Mi a helyzet azzal a rendszerrel, amely ugyanúgy eladósodott, de cserébe a társ-i különbségek soha nem látott méreteket öltöttek, az állam látványos jeleit adja önnön rothadásának? Melyik működőképesebb?

Pierre75 2008.07.06. 21:50:40

scsaba1
"Viszont most veheted a személyiigazolványodat és elmehetsz Londonba vagy Párizsba dolgozni és élni. Lehet belőled ott konyhai mosogató vagy akár frontakármicsoda sales maneger is."

Ez nem ennek a rendszernek az ajándéka, hanem a SZU függés végének. Ha a m. munkaerő is pl lengyel méretekben indul neki világot látni, az "Élcsapat" majd korlátozni fogja. Nem lenne az se nehéz. Megkeresem az adott országokat, és kétoldalú szerződést kötök zárolt számokra. Aztán majd harcolok a nyílvánosság előtt az eltörléséért.

Griml0ck 2008.07.06. 22:07:16

Összelehet hasonlítani a Kádár és a Horthy rendszert, de én ettől óvva intenék mindenkit. Annyiban hasonlított a helyzet, hogy mindkét korban egy-egy nagyobb hatalom befolyásolta hazánakat. Igaz a Horthy korban mindez csak burkolva jött elő a háborúba lépésig. Kádárt viszont támogatta a Szovjetunió, hiszen az általuk lett 56 után góré. Viszont a Kádár rendszer egyetlen célja az volt, hogy a kisembert támogassa.Véleményem szerint ez többé-kevésbé sikerült is. A Horthy érában pedig a Trianon által okozott sokkot próbálták a politikusok ellensúlyozni. Horthy kormányzó volt:sok lényeges jogköre volt, de a lényeges döntéseket a miniszterelnökök hozták: Bethlen István, Gömbös Gyula. Tehát a 2 világháború közötti időszakot kényszerpályának is felfoghatjuk, mert nem volt alternatíva. Minden politikus a trianoni sokkot akarta feldolgozni....

nullnick 2008.07.06. 22:14:53


megértem a blog szerzőit, pl Gavrielt vagy shadait, hogy az olyanokhoz mint Strauss Kristol Wolfovitz satöbbikhez való hűség nem engedi hogy az emberi együttérzés megkövetelte erkölcsi minimumot helyezzék előtérbe

és ezért inkább elzárkóznak még a tények elől is az eszme érdekének szolgálatában

dendrimer-molecule.blogspot.com/2008/03/ot-what-is-globalization-in-real.html

phaidros 2008.07.06. 22:43:18

"az emberi együttérzés megkövetelte erkölcsi minimumot helyezzék előtérbe"

Kérdés, hogy mi az együttérzés megkövetelte erkölcsi minimum. Hogy a szegénynek joga van lopni? Ettől aztán felvillanyozódtak. :)

aachi 2008.07.06. 22:48:47

"A zsidótörvények egyenes következményei voltak a tanácsköztársaságnak. "

ordas nagy nácimosdató butaság. ádám és éváig is visszavezethenéd. de akkor nem a komcsik tehetnének erről is, ezért megállsz ott ahol neked jó. undorítóan primitív.

aachi 2008.07.06. 22:50:10

"Persze a cigány-kérdést Kádárék baszták el"

kádárék alatt dolgoztak, most meg segélyen vannak. ki baszta el ?

phaidros 2008.07.06. 23:45:30

Aachi,
csak kérdem, nem lehettek a zsidótörvények egyenes következményei a tanácsköztársaságnak? Mert érdekelne, hogy valójában minek voltak a következményei, és ha tudod, mi nem, akkor valszeg azért, mert tudod, hogy mi valójában.

Egyébként mindenről a komcsik tehetnek, ez van. Szokjad. :)

phaidros 2008.07.06. 23:48:52

Aachi,
Magyarázatul az előző utolsó mondatához: azért beláthatod, kell valami ellenpont ahhoz a propagandához, miszerint az elmúlt elbaszott 6 évről is Viki tehet. :o)

Itt mindent megtudhatsz:

nagyregeny.blogspot.com/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 23:50:51

Olvastátok Gyurcsány Magyar Charta-nyilatkozatát?
Ördögi a csávó.
No, most akkor mi is és miért is történt a homobuzifelvonulás alatt és után?!

phaidros 2008.07.06. 23:51:41

Link? Ma kapáltam, szecskáztam és trágyáztam, lemaradtam a dolgokról. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.06. 23:55:07

hvg.hu/itthon/20080706_gyurcsany_melegfelvonulas_charta.aspx

gyurcsány magyar chartájáról

phaidros 2008.07.07. 00:02:24

Láthatóan megfogta a dolgok egyik felét.
Csak lesz valaki, aki az uborkás esetet is felkarolja. Kénytelenek lesznek, mert a betelefonálók nagy része helyesli a 220 alkalmazását. :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.07. 00:08:00

bakkerkacsa, pinkiló! ezért a bejelentésért kellett a buzzancsoknak tegnap húzni a nyakukat. ha nekem valaki azt mondja, hogy ez nem forgatókönyv alapján zajlik... mikor lesz már ennek az áldatlan vérnősző aljasságnak vége?!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 00:09:07

nullnick,

Strauss háborús uszító?
Még mindig nem bírtál válaszolni. Nehéz ügy, mi?

phaidros 2008.07.07. 00:10:09

Gabrilo,
tényleg érdekel egy nulla válasza? :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 00:12:16

nullnick,


Csak hogy tudd: én egyáltalán nem vagyok neokon, de a blogon találsz ilyeneket is - akkor csapkodd őket ezzel a hülye komcsival. Ez az egyik.
Straussiánus sem vagyok, és vannak bizonyos problémáim Straussal. Na pont nem az a szaros összeesküvés-elmélet amit amcsi-komcsik bírnak kinyögni magukból.

Szóval vagy válaszolsz a kérdésre, vagy írsz a témához kapcsolódóan, és befejezed a kommancs linkek idetételét, vagy leszmégbazmeg.
Aztán gyárthatsz naponta 50 új indapass-t.

Remélem világos.

tin_opener 2008.07.07. 05:02:43

HadrAdenoid VII !

Írtad ezt:
"a csőcselék tombolása a fővárosban és a csőcselék tombolása a vidéken egy és ugyanaz: cigány vagy szkinhed, nem számít, ..."

Helyesbítem:
"a csőcselék tombolása a fővárosban, a csőcselék tombolása a vidéken és a blogger-csőcselék tombolása a konzervatorium.blog.hu-n egy és ugyanaz: roma vagy szkinhed vagy lejárt-konzerv, nem számít, ..."

Ezt is írtad:
"A rögtön bűnözésbe, vagy először ideológiai tébolyba keveredő, aztán bűnözésbe tóduló deklasszálódott, lumpen elemek tömegeit egészen egyszerűen kordában kell tartani, ..."

Nekem Déjà vu érzésem van: a "bűnözésbe ... keveredő",
"lumpen elemek"-ről utoljára 1956. okt. 23-án, este 20 óra 30 perc körül hallottam a Kossuth Rádióban, Gerő Ernő, a Magyar Dolgozók Pártja első titkárának szájából.
A beszéd hátterében jól hallatszott "az egészen egyszerűen kordában"-tartás sűrűn ropógó, semmivel sem összetéveszthető hangja.

Szerinted tehát ez volna az adekvát megoldás?
Micsoda lelki rokonság!

Gabrilót idézve: "Remélem világos." Nekem álláspontod teljesen világos.

scsaba1 2008.07.07. 06:25:06

"ordas nagy nácimosdató butaság. ádám és éváig is visszavezethenéd. de akkor nem a komcsik tehetnének erről is, ezért megállsz ott ahol neked jó. undorítóan primitív."

Jóvan.... Csak így tovább... Cáfolat nincs, anyázás annál inkább.

A '20-as években az antiszemitizmust pont a dicsőséges tanácsköztársaság pörgette fel. Ez egyszerű tény.

scsaba1 2008.07.07. 06:33:05

kádárék alatt dolgoztak, most meg segélyen vannak. ki baszta el ?

Kapcsold már ki azt az egybites üzemódot...

Jóhogy mindenki "dolgozott", pontosabban volt munkehelye, akkoriban kötelező volt. Ha nem volt munkahelyed, akkor közveszályes munkakerülésért elvihetett a rendőr. Ott volt a személyidben fehéren-feketén a munkahelyeidtől kezdve a gyerekeid számáig minden.

Az más kérdés, olyan munkára, amit el tudott volna látni egy ember is, alkalmaztak négyet (kapun belüli munkanélküliség) + a valós piac igényei helyett raktárra termeltek (idióta tervgazdálkodás).

nullnick 2008.07.07. 08:24:01


nem értem miért "hülye komcsi" az, aki nem pusztán négyfalközti filózgatással, hanem a tényeket és eseményeket összeszedegetve a megvalósuló folyamatok megalapozott magyarázatát adja
amit én ismerek chomskyból, az ennyi

tudom, hogy ANARCHISTA (és nem kommunista) nézetei is vannak, nem tudom azok mennyire helyesek, de a kritika amit a jelenlegi világról állít, azt komoly tényanyaggal támasztja alá, melynek tükrében a kritika helytálló és jogos

márpedig ezt a világot amiben most élünk, az utóbbi 20-30 évben rendezték be ilyenre az amerikai neokonzervatívok vezetésével

nullnick 2008.07.07. 08:39:22


Mondjuk a társalgás az egész témában ott reked meg, hogy a fogalmak nem letisztultak vagy pontosabban a valóság és az arra alkalmazott fogalmaink nem felelnek meg egymásnak.

A (neo)kón hatalmi centrumok az országhatáraikon kívüli befolyási övezetükre kőkeményen rákényszerítenek egy neoliberális gazdaságpolitikát, miközben ugyanazt a nyitottságot saját maguk legkevésbbé sem mutatják a partnereik felé

s amire korábban a kommunista internacionalizmust végül a valóságban felhasználták a szép szlogenek színfala mögött, most azt a globalizációval nyíltan és kifejezetten céltudatosan/célirányosan igyekeznek megvalósítani

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2008.07.07. 09:30:41

A bejegyzésből:

"Kezdjük ott, hogy a hatalmi ágak szétválasztása egy blöff."

A lényeget nem feltétlenül érinti, de ennek az egésznek a hatalmi ágak elválasztásához semmi köze. A rendőrséget a Kormány irányítja, tehát utasíthatja is, ezzel önmagában nincs is semmi baj, mind a ketten a végrehajtó hatalmi ágon belül vannak. Baj akkor van, ha a kormányzati utasítás jogszabálysértő, pl. politikai okokból - de ennek a hatalommegosztáshoz semmi köze.

.ani 2008.07.07. 10:25:06

A posztot elolvasva azt hinném, hogy a rendőrség csődöt mondott tegnapelőtt.

Pedig nem ez az igazság.

Legalábbis a meleg-menet résztvevői között - ahogy kiderült tegnap a Fáklya klubban és a Művész moziban tartott beszélgetéseken - egyöntetű a vélemény, hogy a rendőrök professzionálisan és kiválóan végezték a dolgukat.

Ez a poszt nekem inkább szól a ma Mo-n. általános világvége és válsághelyzet tombol című, alapvetően politikai indíttatású narratíváról, mint a szombati konkrétumokról. "A közbiztonság fenntartására képtelen a jelenlegi vezetés stb."

A rendőrség (politikai) vezetésére igaz, amit Nagy Levin írt, az engedélyezési igen-nem gáz ciki. Horn Gáborral és a motoros rendőrrel mi történt, utána kell járni. De most a rendőrség alapvetően profi volt. És a tévészékház-okt 23-márc 15-melegmenet tendencia egy nagyon jó tendencia.

Ami még érdekes, hogy tegnap az is elhangzott, hogy a visszajelzések alapján a rendőrökben nagy tiszteletet keltett a melegmenet viselkedése: az, hogy viselték és hogy így viselték az atrocitásokat. És ez is fontos és jó.

Nem bírtam végigolvasni az összes kommentet, elnézést, ha ismétlek.

nullnick 2008.07.07. 10:42:52


aninak igaza van

a rendőrség profi volt


főleg abban, ahogy elkezdett hazudozni savról meg palackokba töltött gyúlékony anyagokról

Zombika 2008.07.07. 11:06:28

nullnick:
nem láttál egyetlen molotov-koktélt sem a felvételeken?
Vak vagy?

phaidros 2008.07.07. 11:54:12

nullnick,
ebbe rendesen belenyúltál. :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 12:40:19

Ez a nulla nagyon gyengül:((( Valami szíverősítőt szedjen má' be!


Már legalább ötvenedszerre kérdem: sikerült már Strausstól egy sort is elolvasni? Tisztában vagy legalább részben azzal, hogy mi Strauss tanítása? Hogy az amcsi-komcsik melyik tanítását forgatják ki, de nagyon undorító módon? Ezekre várom a válaszokat.

Chomskyt pedig ne állítsuk már be úgy, mint nagy poltud-formát, basszameg. Chomsky egy nyelvész, amiben nagyon jó. A történeti-politikai dolgaiban pedig kb. röhejes. Különben ő kommunitárius anarchista, ami szép változat a komcsira:)) Ha mindenképpen anarchistákat akarsz olvasni, javaslom inkább Hans-Hermann Hoppe-t.

A neokonok két generációjáról belinkeltem egy cikket Békés Mártontól - hazai viszonylatban ő a neokon-cuccos egyik legnagyobb ismerője. Barátkozz a cikkel kicsit, és gondolkodj rajta.
Az első generáció annyira köcsög és hataloméhes volt, hogy amíg a nyugati bal (értsd: az olyan böszme figurák, mint Chomsky, avagy a hozzá hasonlók) a "békés egymás mellett élés"-béketáboros szlogenjét nyomta, addig a neokonok célja a Szovjetunió bedöntése volt. Hát, ezért tényleg illik haragudni rájuk! Vagy tán a SZU-t sírod vissza, kedves nullajani?

Továbbá: nem vagyok neokon, és ellenzem az iraki beavatkozást, több okból is, most nem kívánom kifejteni. Részben benne van a BM-cikkben, hogy miért.

Szóval. Félinformációk és Chomsky-videók helyett érdemes lenne olvasni, tájékozódni, ja és gondolkodni. Nehéz dolgok, tudom én. És a kétmondatos balos szlogenek mindig is menők voltak, mert könnyen integrálhatóak egy 2bites világképbe. Csak hát, ciki úgy fikázni szerzőke (Strauss, Kristol), hogy még életedben nem volt a kezedben.
Szóval ha mégeccer fikázod Strausst, simán kiröhögöm alólad a kommentmezőt.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2008.07.07. 13:19:58

Én maximalista, perfekcionista vagyok, szeretem mindenből - így munkából is - kihozni a maximumot. Ha a jobboldal maximuma, perfekcionizmusa a "letisztult" radikális szélsőséges irányvonalában teljesedik ki, akkor úgy érzem, hogy ez az irány, a jobbra, alapvetően mélyen elhibázott. Hiszen vagy csináljunk valamit teljes hittel, erődebodással, mint a jobbos terroristák, akik igazán (vak)hithű, elszánt harcosok, vagy inkább csináljunk valami mást - amiben legalább olyan jók vagyunk. A muja, tesze-tosza "jobboskodok-konzervatívocska is vagyok, rendet is akarok meg szabadságot is, fidesz-szavazó jómódú apukám meg a seggem alá teszi a bmw-t, fiatal koromban meg miépre szavaztam de már letagadom és az eseményeket a meleg szobámból követem a monitoron, barátnőm nem volt soha" puhajobbos mentalitás pedig egyszerűen vérlázítóan szánalmas. Rossz az irány, gyerekek, a fejlődés, a változás elé amikor megadóan befeküdtök puha testetekkel keresztben, akkor először a heréteket lapítja ki az fejlődés úthengere, aztán a puha belső szerveiteket nyomkodja ki különböző testnyilásaitokon a külvilágra, és az bizony nem túl szép látvány. Ideje felébredni, dolgozni, gondolkozni, elfogadni! Gyerünk barátaim, sok még a tennivaló!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:33:56

Lázadó, kreténségek kreténje,


A jobboldal az sosem perfekcionista, mert belátja, hogy az ember tökéletlen lény, és nem képes tökéletes világot alkotni. Meg belátja, hogy vannak ilyen degeneráltak, mint pl. te, akikkel úgysem lehet mit kezdeni a betonozáson kívül.
A "fejlődés úthengere", ez szép hasonlat, ilyesmi volt a Gulag is.

Na sipirc nyalni Fletó seggét az amőbán (ha most éppen van olyan).

nullnick 2008.07.07. 13:39:22


na tessék szépen zsákba öltözni és hamut szórni a fejetekre

Zombika 2008.07.07. 11:06:28
phaidros · konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 11:54:12

www.youtube.com/watch?v=QNS3lQpS7gM&e


szóval hol vannak azok a savas meg gyúlékony palackok?


vagy mégis hazudott a "profi" rendőrség?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:45:05

nullnick,


Még mindig várom a beszámolóját Strauss eszméiről! Eddig egyes. Alá.

nullnick 2008.07.07. 13:46:36

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 12:40:19

jaj de jó, egybitesből kétbites lettem

maholnap meg talán rájössz hogy konzervatív helyett előbb talán embernek lenni fontosabb, együttérzéssel, humánummal, segítőkészséggel, másik iránti tisztelettel

amitől a mai neokónság nem is lehetne távolabb

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 13:49:27

nullnick,


most meg hirtelen überhumanista lettél? Öregem, azért kétpercenként ne változtass színezetet!

Egyrészt képtelen vagy felfogni, hogy nem vagyok neokon. De ezt a mantrát bírod csak nyomni, enélkül elejted a mankód.

Begyüttél ide löttyös nagy lendülettel, hogy a Strauss meg a Kristol... majd kiderült (nem volt azért nehéz dolgom), hogy soha a büdös életben nem olvastál tőlük egy sort sem, és úgy próbáltad meg őket alázni. Az egyetlen forrásod egy amcsi komcsi nyelvész.

Ez vérciki. Legközelebb nagyobb felkészüléssel tessék nyomni a fröcsit, és akkor talán nem alázod meg magad ennyire - tessék, egy humánus jótanács:-)))))))

tin_opener 2008.07.07. 14:02:56

Gabrilo,

Szemlesütve bevallom, hogy én nem ismerem Strausst, olyannyira nem, hogy először azt hittem, hogy az 1950-es évek öreg, kaposvári, Berzsenyi utcai képkeretezőjéről van szó.

Azt viszont bizonyosan tudom, hogy Chomsky Comp. Sci.
fundációi nélkül mi most nem blogolnánk sem itt, sem másutt, sőt v.sz. még az első Basic interpreter sem született volna meg. Vele tényleg nem az a helyzet, hogy egyszerűen csak "jó időben, jó helyen volt".

Pierre75 2008.07.07. 14:03:33

Bölcs Lázadó:

Te gyakorló elmebeteg vagy? Akkor igen, megcsináltad! Húzzál bele, vár a Charta a hibbant pajtásaiddal!

tin_opener 2008.07.07. 14:04:39

Gabrilo,

Szemlesütve bevallom, hogy én nem ismerem Strausst, olyannyira nem, hogy először azt hittem, hogy az 1950-es évek öreg, kaposvári, Berzsenyi utcai képkeretezőjéről van szó.

Azt viszont bizonyosan tudom, hogy Chomsky Comp. Sci.
fundációi nélkül mi most nem blogolnánk sem itt, sem másutt, sőt v.sz. még az első Basic interpreter sem született volna meg. Vele tényleg nem az a helyzet, hogy egyszerűen csak "jó időben, jó helyen volt".

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 14:06:21

Pierre,

igen, lázadó gyakorló elmebeteg:)) Nézd meg a blogját, olyan izzadtságszagú "humort" tán soha életedben nem láttál még - eddig.

tin,

Chomskynak a "politikatudományát" ekézem. És kétségbe vonom, hogy ezen ügyekben hiteles forrás volna. A delikvensünk meg úgy fikázza Strausst és Kristolt hogy soha nem találkozott a gondolataikkal, csak jútúbos propagandafilmek alapján "alkot véleményt". Az meg kurvanagy bruhahahah.

.ani 2008.07.07. 14:08:00

A savaspalack-hazugság, ha van, az megint a rendőrség politikai vezetése. Azokról már nagylevin megírta, milyenek, és én egyetértettem.

Én az ott lévő biztosító "rendőrségről" beszéltem, akiket ez a poszt eléggé rendesen lehúz, pedig nem szolgáltak rá.

Pierre75 2008.07.07. 14:20:50

Gabrilo

megnéztem, már amit itt eleresztett, az is meggyőző volt, de maga teljes "szépségében" csak az otthoni akolban mutatkozik. A "humora" ismerős, Fegyka tegnap is hasonló stílusban gyilkolta a magyar nyelvet.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.07. 14:40:51

OFF

Durva volt olvasni ezt a nullnick-féle ámokfutást. Szegény kissé meg van zavarodva.
Persze azt is hozzá lehetne tenni, hogy az is kissé megmosolyogtató, amikor valaki self-described libertarian ÉS neokon. 2 in 1. Ráadásul magyarként. LOL.

ON

nullnick 2008.07.07. 14:57:01

Úlfhéðinn 2008.07.07. 14:40:51

hát nem tudom ebben mennyire van igazad
az kétségtelen, hogy nem bölcsész vagyok és nem azzal foglakozom áló nap, hogy az eszemetörténetet kutassam

de ha tényleg olvastad amit írtam, én elsősorban és leginkább Chomsky jelen tendenciákat érintő kritikai fejtegetéseivel értek egyet, azzal hogy az ő konkrét megoldása ehelyett mi lenne kevesebbet foglalkoztam

és valóban nem tudom pontosan mit írt strauss meg kristol meg a többi, de hivatkozási alapot szolgáltattak a mára már borzasztó sebességgel formálódó és alig-alig ellenállásba ütköző világrendnek, aminek bírálata a Chomsky által összegyűjtött és számtalan előadásban és könyvben a nyilvánosság elé tárt adatoknak, tényeknek, eseményeknek tükrében számomra megalapozott és helytálló

és igen talán valóban meg vagyok zavarodva, abban a tekintetben mindneképp, hogy a nagy komcsi hazugság óta ebben a világban tényleg "minden másképp van" (Füst Milán), különösen az eszmék terén

ennek a hazudozásnak a legújabb verziója az, hogy (neo)kónok a saját országhatárukon kívül hirtelen a legdogmatikusabb neoliberalizmust várják el más országoktól (kül)gazdasági szempontból míg ezen országok kormányait szinte fasiszta diktatúra gyakorlására kényszrítik a társdalomolitika terén (lásd Latin-Amerika)

petibatya 2008.07.07. 15:03:38

"A rögtön bűnözésbe, vagy először ideológiai tébolyba keveredő, aztán bűnözésbe tóduló deklasszálódott, lumpen elemek tömegeit egészen egyszerűen kordában kell tartani, meg kell fékezni. Arról kellene beszélnünk, nekünk, a törvény és a rend barátainak, pártoktól és ideológiáktól függetlenül, hogy mindezt hogyan."

Többen is utaltak rá: a kialakult helyzet egy folyamat "eredménye", következmény. A probléma nem egyedi, melynek pusztán tüneti kezelésére az ún. fejlett demokráciák sem igazán képesek.

A "deklasszálódott, lumpen elemek tömegeit" persze az eddigieknél jobban kordában lehet tartani. Hogy miképpen? Ki fogják találni, nem túl bonyolult kérdés. Mi meg kifizetjük a költségeket.

Amiről szerintem igazából "kellene beszélnünk, a törvény és a rend barátainak, pártoktól és ideológiáktól függetlenül" inkább az, hogy ezek a tömegek hogyan, miért deklasszálódtak és a demokrácia (?), amiben ma élünk milyen lehetőségeket kínál társadalmunk jobbá, élhetőbbé tételéhez. Tudunk-e, akarunk-e élni ezekkel a lehetőségekkel?

Ha majd meguntátok a meddő vitákat és egymás alázgatását, időzzetek el egy kicsit a www.masikut.hu honlapon is.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.07. 15:18:09

nullnick 2008.07.07. 14:57:01

"de ha tényleg olvastad amit írtam"

Csak pár kommentedet olvastam, de abból kiderült, hogy nekünk nem feltétlenül kell beszélgetnünk.
Folytasd inkább Gabrilóval, ő úgy látom van olyan perverz, hogy még élvezi is...

Zombika 2008.07.07. 15:24:35

nullnick:
Az általad belinkelt videóban tomcat barátod személyesen mondja el, hogy savat locsoltak. Vajsavat. Az egy szerves sav, olyan mint a hangyasav vagy az ecetsav, csak kettővel több szén atom (és arányosan több hidrogénatom) van benne. Hazugság, ugye?
A gyúlékony anyaggal teli palackokat (köznyelven molotov-koktél) pedig nem a házkutatáson foglalták le, hanem a többi kis barátocskád dobálta a hősök terén. Lehet, hogy a hír tévén nem láttad, de a többi adón lehetett látni.
Zsákba be, hamut a fejre, ahogy tanácsoltad...

Zombika 2008.07.07. 15:28:22

ja és ha azt akarnád mondani, hogy a vajsav ártalmatlan, csak kicsit büdös, "jópofa" vegyület, akkor olvasd el előtte ezt a kis munkavédelmi tájékoztatót:
antsz.hu/okk/okbi/magyaricsc/PDF13/icsc1334_HUN.pdf

nullnick 2008.07.07. 15:44:56

Zombika 2008.07.07. 15:24:35
Zombika 2008.07.07. 15:28:22


a C-vitamin meg aszkorbinSAV

ha esetleg nem tudnád zombika

ennyit erről

bármilyen vegyiüzemet vagy fotólabort vagy takarítószlgálatot be lehetne záratni, ha csak azt nézzük milyen vegyszerek vanak náluk és nem vesszük figyelembe azt, hogyan alkalmazzák

ja meg a horgászboltokat

azt tudtad, hogy töményen akár a cukor is mérgező, túl sok víztől meg vízmérgezést lehet kapni?

zombika látom az agyad az már valóbn elhalt

Zombika 2008.07.07. 15:55:07

tehát a sav, ha eléggé higgítják, akkor már nem sav. értem.
te teljesen elvesztetted a kapcsolatod a valósággal, kár veled beszélni, mert csak azokat a morzsákat engeded magadhoz, amik megfelelnek a világképednek, a többit kizárod. béke veled, jobbulást

nullnick 2008.07.07. 15:57:50


Zombika 2008.07.07. 15:28:22


érdekes, hogy ezt a - általad sugalmazni próbált - "qrvaVESZÉLYES" vajsavat horgászathoz simán bele lehet önteni a vízbe az ÁNTSZ az OÉTI az FVM meg ki tudja mennyi engedélyező hatóság tudtával

te gyógyszert se szedjél de még vitamint se, mert a végén még bajod lesz, ha másképp nem, megtalálják a székletedben a maradványait aztán közveszélyokozásért bevisznek mert savakat szartál a szennyvízhálózatba

te kártékony környezetszennyező kútmérgező

Zombika 2008.07.07. 16:16:17

Látod erről beszéltem, a tények nem jutnak el a tudatod mélyebb részeibe (már ha vannak) a felszínről visszapattannak.
Tény 1:
Nem én sugalmazom, hogy a vajsav veszélyes, hanem az ANTSZ (lásd: antsz.hu/okk/okbi/magyaricsc/PDF13/icsc1334_HUN.pdf )

A vitaminos hülyeséged - ha nem veszed zokon - nem kommentálom. Egy bizonyos szint alatt felesleges.

nullnick 2008.07.07. 16:38:36

Zombika 2008.07.07. 16:16:17

hát max annyira veszélyes az a veszélyes, mint a könnygáz
remélem betiltják és el is viszik az egész riot police-t a karcerba:)

a domestos is veszélyes

meg úgy általában az élet

zonmbika ne légy majom

Zombika 2008.07.07. 17:21:13

oké, értjük egymást :)
Most már beszélhetünk a lényegről is:
Miért kell embereket leönteni vajsavval, domestosszal, vagy bármi más - többé vagy kevésbé veszélyes - anyaggal, mert nem tetszik a pofájuk és/vagy a szokásaik, életvitelük, bármi. Honnan veszik ezek az emberek maguknak a jogot, hogy ítélkezzenek mások felett, és ha már ítélkeznek, akkor tevőlegesen is inzultálják őket?
Én például utálom a focistákat, velük együtt a futball-drukkereket, a kitartott nőket, a bkv ellenőröket, a buzikat, az alacsony és ronda embereket, meg még egy csomó más csoportot, de eszembe nem jutna bántani őket ezért. A legnagyobb bűntetés, amivel sújtom őket, az az, hogy nem barátkozom velük.
Pl. a tanárokért sem vagyok oda, de milyen beteg lélek kell ahhoz, hogy direket azért menjek egy pedagógusnapi ünnepségre, hogy szarral dobáljam őket?
Mindamellett, hogy kulturálatlanságra és beteg lélekre vall ez a tevékenység, még tötvénysértő is.
Szerinted miért jófejek ezek a buzidobáló-buziverők?

nullnick 2008.07.07. 17:39:30


mivel nem járok ilyen eseményekre nem tudom pl 2 éve mi volt

tavaly láttam a tévében azt a vonagló korcsot a papi körgallérban meg forrónadrágban bibliát hágni

idén a ivatalos plakátjukon gyerekekkel hirdették magukat

részemről ettől a ponttól kezdve megszűnik azértelmes párbeszéd lehetőségének feltételezése, mert aki szándékosan provokál, azzal nincs miről beszélni, hiszen annak maga a provokáció a célja, nem pedig a kölcsönös megértés

a kizárólagosan provokációs célzatosságra utal az is, hogy van még pár vallás a kereszténységen kívül ami bűnnek tartja a homoszexuális tevékenységet és melyeknek hazánkban is van hivatalos gyülekezete ezeknek jelképeit mégse hágta egyetlen buzi sem tavaly

az újgenerációs pártkamionról nem is beszélve

ez a buzivonulás csak irl trollkodás

egy kis bűztől meg nem lesz bajuk, a szarszagot már úgyis megszokhatták

scsaba1 2008.07.07. 18:32:42

"Miért kell embereket leönteni vajsavval"

A két elszánt postoló közül senki nem járt biológia órára? :)

Azért vajsav, mert a vajsavnak penetránsan bűzös szaga van. Többek közt az izzadság is a vajsavtól büdös - némi bakteriális bomlás után.

Tomcat a kis agyával így gondolta megszégyeníteni őket...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:07:11

nullajani,


Akkor nem fog sikerülni Straussról az a beszámoló mi? Ah, csalódott vagyok. Majd most azt mondod, hogy a komcsi hazugság milyen csúnyaság volt, erre elhiszel minden szart egy nyugati hazug komcsinak. Hát, ehhöz hadd gratuláljak!

Ha legalább adekvát kritikát akarsz olvasni Straussról, akkor Shadaia B. Druryt javallom, nem ezt a nyelvészből-lett-"politikatudós" komingert.

nullnick 2008.07.07. 19:33:07

scsaba1 2008.07.07. 18:32:42

szerintem ezt most te is csak tomcattól vetted át

mert ha már annyira biológia óra, akkor érdemes megemlékezni a propionsavról, ami az izzadságmirigyekben található propionibacteriumok állítanak elő, szintén nem túl kellemes szagú

egyebek mellett ezeknek a baciknak is szerepe van a pattanások kialakulásában

megjegyzésként még elmondható, hogy a zsírsavak erőssége fordítottan arányos szénláncuk hosszúságával, azaz a hangyasav és az ecetsav a legkeményebb; már az ecetsavat is alkalmazzuk a mindennapokban ráadásul az étkezésben és ettől a sorban kettővel hátrébb van a vajsav

az hogy ez egy veszélyes sav a hivatalos dokumentáció szerint, kb annyit jelent, mint a figyelmeztetés a gyógyszereken, hogy hasi panaszokat okozhat, ami bármelyik gyógyszerről elmondható, aztán mégsem fekszenek tömegével az emberek kórházban gyógyszermellékhatások miatt

nullnick 2008.07.07. 20:12:18

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:07:11

lehet, hogy nem sokat tudok starussról vagy carl schmidtről,

de azt hiszem mégis az a legnagyobb ostobaság, hogy mindenáron szeretnél engem beskatulyázni valamelyik hazug politikai-ideológiai kategóriába

én egyszerűen az ember nézem és hogy mi szolgálja az ő létét egyénként és kultúrközössége tagjaként

innentől kezdve pedig végképp értelmetlenné válik politikai-ideológiai kategóriák mentén alakítani az emberi életet mert mindegyikben található olyan ami segíti az ember életét és olyan is ami megnyomorítja ezét ha ilyen kategóriákban akarod meghatározni emberek sorsát, mindenképp a nyomorúságot választod

a kategóriák csak arra jók, hogy hirdetőik hatalmát és jólétét szolgálják, annál jobban, minél több szolgaembert tudnak maguk mögé állítani

a terroristáknak is erre kellene ráébredniük, hogy az államvezetést a pénzvilág moguljai uralják, és ha valóban nemes és vállaható célokért küzdenek, akkor nem kormányokat és politikusokat kell támadni, főleg nem egyszerű emberek felrobbantásával, hanem az extraprofitot hajszoló, az emberek kapzsiságának, hiúságának, önzésének felszításával mindent áruba bocsátani igyekvő nagyvállalatokat, bankokat

nullnick 2008.07.07. 20:15:07


a valóságban nem léteznek ideológiák csak a hatalom akarása

az ideológiák csak arra jók, hogy a hatalomért küzdő csoportok megkülönböztethessék magukat

scsaba1 2008.07.07. 21:12:38

"szerintem ezt most te is csak tomcattól vetted át"

A saját hiányosságaidat ne vetítsd ki rám légyszíves...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 11:34:06

nullnick,

"a valóságban nem léteznek ideológiák csak a hatalom akarása

az ideológiák csak arra jók, hogy a hatalomért küzdő csoportok megkülönböztethessék magukat"

Ez egyre cikibb lesz. Te tényleg Marx emlőin nevelkedtél.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 11:45:14

nullás,


szvsz. Strauss eszméi nem képeznek ideológiát. Ha egy kicsit is ismernéd, akkor tudnád, hogy Strauss a modern relativizmus ellen érvelt, és a klasszikus filozófiához való visszatérést sürgette. De többet nem segítek, dolgozz egy kicsit te is!

Másrészt ennél egy fokkal lehetnél koherensebb:
Föntebb az a bajod, hogy a neokonok világhódítanak (ezt egyébként én is fájlalom). Majd itt azt mondod, hogy úgyis csak a hatalom akarása (Nietzsche) van, és minden más csak felépítmény. Akkor mégis mi a bajod vele? A marxista alap-felépítmény tanra rápakolod Nietzsche erőkultuszát, mert szerinted csak ez létező. Akkor hol itt a probléma?
Felőlem tagadhatod az eszmék jelentőségét, meg a szabad akarat létét, csak aztán ne csodálkozz, ha a macista determinizmus latrinájában találod magad.

nullnick 2008.07.08. 15:21:49

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 11:34:06

akkor én leszek nullniciki :)

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 11:45:14

hát nem tudom hol TAGADTAM a szabad akarat létét (vagy egyáltalán hol írtam bármit is a szabad akaratról), de már ezt a témát így konkrétan felveted, akkor szerintem leginkább az mondható el, hogy adott helyzetben a szabad akarat elég könnyen befojásolható, hogy pontosan mit is akarjon - végülis erre épül a marketing"tudomány" is (shadai erről biztos tudna mesélni egy őszintén nyílt pillanatában)

szóval lassabban azzal macistázással (de asszem ezt már mondtam)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 16:42:09

Lassabban macistáznék, ha nem nyomatnál itt mérmarxista tételeket. De hát, folyamatosan azt nyomod.
A befoLYásolhatóért viszont 30 fekvőtámasz, és 5 extra büntiből. Föntebb azt ecseteled, hogy muhaha helyett bruhaházzak, mert az magyar, oszt nem tudsz magyarul.

VÉRCIKI.

___________________________ (törölt) 2008.07.08. 17:06:17

"hanem az extraprofitot hajszoló, az emberek kapzsiságának, hiúságának, önzésének felszításával mindent áruba bocsátani igyekvő nagyvállalatokat, bankokat
"

Már ne is haragudj, de ez tényleg tősgyökeres vérmarxista hülyeség. Ennek semmi köze a vállalatokhoz. Melyik vállalatnak sikerült szalonnás hamburgert árulnia Dubaiban eddig? És ha, nem, miért nem? Nem volt elég pénz reklámra? Ugyan már.

Lassan mondom, hogy megértsd. Nem a lét határozza meg a tudatot, OK? Nem a pénz, nem a reklám, nem vállalat, nem a termelési viszonyok, nem a bankok, nem ezek a dolgok. Fordítva, a tudat határozza meg a létet, a kultúra, az oktatás, a vallás, az irodalom, az újságírók, az értelmiségiek segítségével építjük fel magunknak a személyiségünket, a tudatunkat, a vágyainkat, aztán ezeket szolgálhatják ki a vállalatok, meg aki épp szembejön.

nullnick 2008.07.08. 19:07:07

Shenpen · neokon.blog.hu 2008.07.08. 17:06:17

hidd el én nagyon szeretnék egyetérteni az utolsó bekezdéseddel, nagyon szeretném, ha így lenne, de sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja

a folyamtos közel-/közép-keleti konliktusnak meg épp az az egyik valódi oka, ami amögöt is meghúzódik, hogy ott nem tud egy-másik cég üzletet nyitni

csak hát Dubai azért kicsit más mint Irak vagy Afgánia, őket megtámadni ciki lenne

Pierre75 2008.07.08. 20:02:29

"Nem a lét határozza meg a tudatot"

De ha megissza a lét, a tudat elmegy. -ahogy azt egy örök klasszikustól megtanultuk.

Páneurópai Harci Kos 2008.07.09. 13:49:13

A fő problémát abban látom, hogy a rendőrséget nem tisztelik. A rendőr szava nem számít. nem tisztelik őket annyira, mint pl (Perszehogy USA), angolok, németek.
Tisztelettel kellene viseltetni feléjük, mert ami most megy...
(nem vagyok rendőr, se tűzoltó, de még vadakat terelő juhász sem)
Mondjuk a korrupció ténye az aggasztó, de talán nem mindenki bandita. Az általános oktatás minőségén kellene változtatni- de nemtudom hogy.
2. pont nem szeretem a politikai szélsőséges nézeteket, se a balt se a jobbat.
A tojás (vagy bármi más dobálását meg végképp nem) semilyen indokot nem tartok elfogadhatónak.

phaidros 2008.07.09. 13:56:01

Kos,

A tiszteletet el lehet játszani, és aki tehette, már el is játszotta. Max. ami még marad, hogy talán a társadalom egysége érdekében, magunkat kell rávenni a tiszteletre. Egészen odáig megy is, amíg tisztességes hozzáállásra tisztességes választ kapsz. Ezt egy-egy rendőrtől meg is kapod, értékelik a normális hozzáállást tapasztalataim szerint.

A gond magukkal a szervezetekkel van.

phaidros 2008.07.09. 13:56:34

Amiket jobb híján a vezetőikkel azonosítunk...

Páneurópai Harci Kos 2008.07.09. 14:00:03

A másik probléma, hogy a rendőrség munkájába a politika beleszól. Sőt az elvben független bíróság munkájába is.
A bíró nyilván félti a(z) családja, és vagy saját életét, állását, előremenetelét. Szvsz azért nincs elrettentő itélet az ehhez hasonló garázda tettekre.

Aztán még itt van problémának az általános szegénység. Sajnos van akinek becsődölt az élete, és a lukas szociális hálón kipottyanva ellenséget keres magának (légyen az másként gondolkodó, fajú, gazdag bármi)

persze van a másik véglet amikor egyfajta adrenalintúltengés miatt jólellátott(pénzes akármi) emberek mennek ugrálni. De normális európai (kultúrált) helyeken lényegesen kisebb az ilyen agresszió.

nullnick 2008.07.10. 00:15:37

"It's always a good idea to start by
asking about the facts.
Whenever you hear anything
said very confidently
the first thing that should come to mind is:
Wait a minute, is that true?"
- Noam Chomsky

mikor hallok ilyet (neo)kónéktól?

(felhívnám a figyelmet at "anything" szóra)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása