Kampányvalóság

Király Rák I 2008.03.02. 20:19

Olyat mondok, kedves Nép, amit nem is hittél volna: egy hét múlva, amikor a tévé előtt izgulva csodálhatjuk Baló György gyöngyöző homlokát, amint az exit poll eredményeket, és a fokozatosan érkező híreket ismerteti, nem lesz apokalipszis. Bizony, magyarok, ha nyernek a nemek, attól még ugyanolyan szar, és relatíve versenyképtelen marad az oktatás és az egészségügy, mint amilyen most. Ha nyernek az igenek, nem fog Gyurcsány lemondani, és nem kiáltják ki Orbánt miniszterelnöknek. 

Aki elhiszi, hogy van közvetlen összefüggés a tandíj és a magyar diploma általános elismertsége, a vizitdíj és a minőségi ellátás, valamint három – strukturális jellegű – kérdésre adott válasz és a kormány lemondása között, az téved. Azt becsapták – talán nem először – a kampányosok, beszippantotta a politikai PR-mátrix, arra gúzsba kötve, a szájpecekkel együtt erőltették rá a narancsszínű, vagy vörös, világnéző szemüveget. Az kampányvalóságban él, egy mesterségesen teremtett világban.

Az ügydöntő népszavazás egy olyan intézmény, amely jellegénél fogva nem képes megválaszolni az összetett kérdéseket. Egyértelmű, hogy miért. 

Nem lehet azt kérdezni, hogy „Ön hogyan javítana a felsőoktatás versenyképességén?” A válasz: Javítanék az oktatók képzésén, b válasz: Meggyőződnék, hogy érvényesül a multiplikátorhatás, c válasz: Bevonnám a nagyobb cégeket a finanszírozásba, d: megszűntetném az IC profok rendszerét, e: Egyéb, éspedig.

Nincs olyan ember ma, Magyarországon, aki kijelentené, hogy az egészségügy, az oktatás rendben van. Vagy ha igen, az már aljasságra is képes. Nincs olyan ember ma, Magyarországon, aki azt mondaná: nincs szükség strukturális átalakításra, változtatásra, vagy ha igen, attól ne vegyünk használt autót. Március 9.-én nem ezekről az alapkérdésekről, nem is a Gyurcsány-kormány lemondásáról szavazunk, hanem három nagyon speciális részletről, amely mindannyiunk életét befolyásolja: a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról. 

Próbáljunk hát meg a kérdéseket a helyén kezelve, észérvek mentén szavazni jövő vasárnap. Választópolgári büszkeségünk múlik ezen: az meg akkor is megmarad, ha (mint ahogy borítékolható) választott frakcióink nagyemberei a mi nemesebb szerveinkkel fogják verni a csalánt mához egy hétre.

Az írás egy többrészes sorozat bevezetője. A héten külön-külön is kivesézzük a népszavazási kérdéseket.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr76362481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

___________________________ (törölt) 2008.03.02. 20:54:26

Szerintem kössünk fogadásokat. A tippem a következő: hasonló lesz a helyzet, mint a kettős állampolgársági népszavazással: többségben lesznek az igenek, de a végeredmény érvénytelen lesz, mert kevesen mennek el.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 20:57:35

És miben fogadunk Shenpen?:))))))
A tippem az, hogy érvényes lesz és az igenek lesznek többségben

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 21:04:15

és én vágom el a kézfogást :)

___________________________ (törölt) 2008.03.02. 21:24:36

1 a győztes által kiválasztott könyv az Amazonról, vagy akármi hasonlóról, a győztes címére rendelve - ez viszonylag könnyen megoldható a neten keresztül, a földrajzi távolságok ellenére. Asszem.

A többi eset - érvényes és nem, érvénytelen és nem, satöbbi - döntetlennek számít.

Deal?

Rá Dios 2008.03.02. 21:26:34

Szívesen egyesítettem volna a má nem igazán fiatal és sosemvolt demokrata álkérdéseket két valódival, amire legalább annyira lehet kívánsghangversenyt rendezni és sok igent kaszálni:
4. Akar-e Ön a jövőben adót fizetni?
5. Akarja-e Ön, hogy mindenki másnak adót kelljen fizetnie?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.02. 21:31:34

Új népszavazási kérdés:

Akarja-e Ön a jövőben, hogy politikai célból, gazdasági elemzőkön kívül más embereknek teljesen értelmezhetetlen baromságokról kelljen szavaznia?

___________________________ (törölt) 2008.03.02. 21:32:19

Számomra a Kétfarkú Kutya Párt programja volt a legszimpatikusabb:

1. Adócsökkentés
2. Ingyen sör
3. Örök élet

Kaliopé 2008.03.02. 21:36:12

Nem értek egyet a post írójával, mert szerintem le kell mondania a Gyurcsány kormánynak, ha az igenek kerülnek többségbe (még, ha nem is lesz érvényes a szavazás) és időközi választást fognak kiírni!

Akinek helyén van a szíve az tudja mire szavazzon! Ha minden normális (=jobboldali) ember meggyőzi a jövő héten az ismerőseit, hogy szavazzanak igennel az 1000 forintos bizitdíj ellen, akkor pedig teljes lesz a siker.
Én így teszek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 21:41:12

Shenpen,

deal:)))

de azért annyit kössünk ki, hogy 500 dolcsiért ritka könyvet tilos kiválasztani:-DDDDD mert én nemrég találtam magamnak ilyet:-DDDDDD

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 21:41:57

Rá Diós,

sej, hosszúak ilyenkor kampányhajrában az iccakák a FIBnél mi? Nyilván az egész napos agitprop miatt sikerült ez a komment ilyen gyengére, sebaj.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.03.02. 21:44:03

Aki hasonlóságot vél felfedezni 2004 dec 5 és a ostani között, az sztem jól látja. Én az erős kampány-ellenkampány terén látok ebben hasonlóságot, de ez most talán mind1.

Ha a szavazáson az igenek nyernek, és érvényes lesz, talán megmarad az ami most van. Ha a nemek nyernek, lehet rombolni. Ha nem lesz érvényes, akkor is.
Tehát az érvényesség és eredményesség is döntő lesz.
Ha a részvételi arány nem éri el a szükséges 50%+1 főt, akkor az is olyan mintha nem-re szavaztunk volna. Szerintem.
A népszavazás kérdéseit a blogomban feszegettem részletesebben.

Guild 2008.03.02. 21:48:45

Én próbálom mindig gyakorlatiasan megközelíteni a dolgokat. Igazából a konzervativizmust is azért érzem magamhoz közel, mert nem elvont eszmék hanem a valós helyzet alapján áll.
Ami a három kérdést illeti, én azon az állásponton vagyok, hogy mindhárom mellett és ellen lehet jó érveket felhozni. Igazából egyik sem lett jól bevezetve, de akár lehetne jól is használni azokat a jövőben. Tehát ezek olyan részletkérdések, amiket önmagukban nem igazán lehet jól megítélni.
Abban teljesen egyetértek az bejegyzéssel, hogy a pártok érveivel ellentétben, nem javul meg semmi magától a tandíjtól, vizitdíjtól és a kórházi napidíjtól, és minimális az esélye a kormány bukásának még az igenek elsöprő győzelme esetén is.
Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne a népszavazásnak a kérdésekben megfogalmazottakon túli következménye.
Ha elsöprő győzelmet aratnak az igenek, az a Fidesz megerősödéséhez vezet, ha viszont érvénytelen lesz a népszavazás, azt az MSZP fogja győzelemként elkönyvelni.
Tehát ha valaki nem megy el szavazni, az a gyakorlatban a Gyurcsány kormány politikájára mond igent, mivel a távolmaradását az MSZP így fogja kommunikálni. Ez egy sajnálatos mellékhatás, de nem lehet figyelmen kívül hagyni.

KGB 2008.03.02. 21:50:05

Kaliopé tanulj meg már olvasni!

"Ha nyernek az igenek, nem fog Gyurcsány lemondani, és nem kiáltják ki Orbánt miniszterelnöknek."

Nem azt írták, hogy nem kell lemondania.

A blogban megfogalmozott politikai marketing nálad célt ért, vagy lehet hogy hívő vagy ... de akkor neked még a konzervatoriumban sem tudnak ész érveket mondani a kérdésekkel kapcsolatos problémakörről.

nyomokban mogyoró tartalmazhat · http://brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 21:52:58

hülye Rák!
(én vízöntő vagyok amúgy)

az ilyen cikkek valóban épp arra jók, h. csökkentsék a szvazási hajlandóságot.

Prsze nyilván semmi nem történik, ha - ahogy jelenleg előrejelzik legalább 43%-os lesz a részvétel és mind3 kérdés kb. 75 %-ot kap. Nyilván.
(Ez Gallup, de többször mutattak már ki 50 %os részvételi hjalandóságot is, szóval el kell keserítselek, nagyon valószínű, h. érvényes lesz.)

Talán még királlyá is koronázzák Gyurcsit.

Az egytelen gond, h. tényleg akkora paraszt a fickó, h. ha az öszödi lebukása utáni balhé miatt nem mondott le, nyilván ettől sem fog, viszont az MSZP-t ez még tovább zsugorítja. És ez egy idő után az MSZP-t fogja zavarni.

A Szadesznak meg van most a maga jól megérdemelt baja, és mivel nem éppen úgy állnak, h. jelenleg vejutnának, nyilván nem segítenek országgyűlést feloszlatni, vagyis a legvalószínűbb következmény egy min.elnök csere. (Achtung, volt már ilyen, ki által is levezetve??)

A fidesznek meg az lehet a baja, h. ha új arc lesz a fő ellenfél, az a Ferkónál csak jobb lehet.

hessler 2008.03.02. 21:54:21

Menj el szavazni Kaliopé!
Ha te már az 1000ft-nál tartasz
akkor tényleg igennel voksolj.
Aztán kicsit nézz körül ,hogy mások
(külföldiek ,nemzetközi sajtó)
mit mondanak a magyar Jobboldalról.
Pl azt ,hogy nemzeti szocialista a vezére.
Te tudod mi az?Te ,te NÓÓrmÁÁlis!
Szar ügy ,hogy a magyar csak Plazmatv-t
tud venni hitelből.A tanulást meg fizesse mindenki más.Menj le a Nyóckerbe azt kiabáld
,hogy ingyen van a főiskola!Vagy a Hatba mond a nyugdíjasnak: Papa nem viccből csúsztál le! Majd én tanulok amíg te koplalsz pár év kommunista szombat után!

Ha kilóg a fenekem a gatyából nem tanulni,dolgozni megyek.
Igazságtalan ,de a világ nem áll meg ettől!
Audis gyerekek is csak addig jaszkariznak amíg elveszi a bank.Mi is addig nyújtózkdtunk ,hogy már az ágyunk is
elúszik lassan nem csak a takaró.

Kaliopé 2008.03.02. 21:58:05

KGB: szerintem meg nálad ért célba a politikai marketing.

Igen is változások lesznek egy hét múlva.
Ismerősökkel már azt beszéltük tegnap, hogy ha nem adják fel önként a hatalmat a kommunisták, akkor akár egy új 56 sem elképzelhetetlen.
A helyzet ugyanis hasonló. Megint idegenek kezébe kerülhet az ország. Csak most nem tankokkal, hanem biztosítókkal jönnek.

Olvastam, hogy izraeli biztosítók is be akarnak fektetni az egészségügybe. Szerinted ők majd ugyanúgy ellátják a magyar betegeket, mint az övéiket? Nem.

___________________________ (törölt) 2008.03.02. 22:02:29

Gabrlio, OK, persze, valami normális, sima, puhafedelű, nem antikvár :) Deal. Doki, vághacc :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:02:41

Én nem félek az alacsony részvételtől, hasonlóan látom a végkifejletet, mint Gabrilo.

hessler 2008.03.02. 22:03:38

Kaliopé szerintem az ismerőseiddel inkább orvost keressetek!
Nektek mindegy miről van szó,csak a zsidó és az idegen jönnek elő.Az nem lehet ,hogy pont az ilyen soviniszták miatt tartunk itt?
Ha neked 56-hoz hasonló a helyzet szerintem
iratkozz be egy könyvtárba vagy iskolába!
Bár tudom mindkettőért fiztni kell.

nyomokban mogyoró tartalmazhat · http://brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 22:05:52

és Gorgiasznak csak helyeselni tudok, úgyhogy ideismétlem a konklúzióját:

"Ha elsöprő győzelmet aratnak az igenek, az a Fidesz megerősödéséhez vezet, ha viszont érvénytelen lesz a népszavazás, azt az MSZP fogja győzelemként elkönyvelni.
Tehát ha valaki nem megy el szavazni, az a gyakorlatban a Gyurcsány kormány politikájára mond igent, mivel a távolmaradását az MSZP így fogja kommunikálni. Ez egy sajnálatos mellékhatás, de nem lehet figyelmen kívül hagyni."

nyomokban mogyoró tartalmazhat · http://brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 22:07:48

egyébként meg azt csak csendesen teszem hozzá:

arról felesleges vitát nyitni, h. Kalliopé egy barom.

manager 2008.03.02. 22:11:52

Kaliopé te azt hiszed hogy ha nem fizetsz tandíjat akkor az oktatás ingyen van?
Az nem zavar ha az orvosnak tanult kiskrapek elhúz Londonba és mi akik kifizettük az adóból a 15 milliót, minket afrikai orvos próbálkozik mneggyógyítani?
A megoldás nem a tandíj, hanem a tanulmányi szerződés, amit ha megköt a kiskrapek akkor köteles ledolgozni 10 évet, vagy ha nem akkor fizeti az oktatási költség dupláját (hitelből) - és aztán mehet Londonba.
Tandíjt meg az fizet aki nem köt szerződést, és akkor szabad marad.
Ez a mostani módszer egy marhaság kistandijjal vagy anélkül mindegy.

Sajnos ez az ország tele van ilyen agyatlanokkal mint Te is, már bocs, de ez van.

states 2008.03.02. 22:12:28

A lényeg az, hogy ha a népszavazás érvényes és az igenek többségben lesznek, akkor Gyurcsány sorsa megpecsételődött, maga az MSZP fogja eltávolítani, legfeljebb az időpont kérdéses. Tehát a népszavazás Gyurcsány sorsáról szól valójában és nem a vizitdíjról és egyebekről. És ez nem kevés, mert ennél a pszichopatánál kártékonyabb figura még nem volt a magyar közéletben a rendszerváltás óta. És nem is lesz remélhetőleg...

Kaliopé 2008.03.02. 22:12:33

Nemzeti büszkeségünk mondatja azt, hogy igennel kell mindenre válaszolni, amit a vezérünk kérdez.

Cartman 2008.03.02. 22:12:53

Eloszlatnék egy-két félreértést: A népszavazásnak nincs érvényességi kritériuma (ellentétben pl. a parlamenti választásokkal). Ha senki nem menne el szavazni, akkor is érvényes lenne. Az eredményességi kritérium pedig az, hogy az összes szavazásra jogosult 25%-a egybehangzóan szavazzon. Pl. ha minden negyedik szavazó megy el, de kivétel nélkül az igenre (vagy a nemre...) szavaz, akkor eredményes a népszavazás. Magyarul nem kell az 50%-os részvétel.

states 2008.03.02. 22:13:50

Szent Mária országába nem való reformer szerintem. Isten eltart majd bennünket.

Czelder Orbán 2008.03.02. 22:14:00

húúú, anyám borogass...
rég volt ilyen kiakasztó komment-áradat.
no, most hogy jómegaszontam, megyek is alunni.

zümi 2008.03.02. 22:14:18

kaliopé:

Szerintem miattad és a barátod kedvéért ismét kinyithatnák a Lipótmezőt...

(Amúgy normális embernek tartanak jobberek is, pedig én nem vagyok az.)

zümi 2008.03.02. 22:15:02

Javítanám magam magam:

Nem vagyok jobber...

hessler 2008.03.02. 22:15:53

Azt egyébként ti hallotátok már valahol ,hogy mennyibe kerül egy tanuló a felsőoktatásban az államnak.Én személy szerint nem és így nem is tudom rendesen megítélni ,hogy ez mekkora költség az államnak valójában.Fontos lenne tudni.
Meg azt is ,hogy amit befizet az ember az egyetemen abból mi lesz vagy hova kerül!
Miért támogatnak lufiszakokat és ki milyen
alapon nem kap ösztöndíjat.Mert van egy olyan érzésem ,hogy aki csóró de okos
az sem így sem úgy nem tud tanulni.
Tapasztalatam szerin az ingyenes is inkább
a jobbmódúaknak kedvez.Teljesen pedig amúgy sem lenne ingyen ,hiszen amikor ingyen volt
(vagy van) akkor is volt valamiféle sáp,
költségtérítés.
Az ingyenes oktatásra ugyanis még odautazni sem tud mert dolgoznia kell ,hogy eltartsa
a családját vagy csak rohadt drága neki a jegy.Ha kap egyáltalán diákot.

wertex 2008.03.02. 22:16:48

Ennyi hülyét...

zümi 2008.03.02. 22:18:33

Régi zulu közmondás:

Nem az a baj, hogy túl nagy Isten állatkertje, hanem az, hogy túl alacsony a kerítés...

bervas 2008.03.02. 22:19:18

Az a baj, hogy a Kalliopé félék már hetek óta gyűjtik a szorongást és a frusztrációt jövő vasárnapra. Hiába vannak tisztességes konzervatívok, akik képesek gondolkodni (ahogy tisztességes balosok és liberálisok is vannak), a (párt)média csak a riogatást és az ellenriogatást ismeri.

A nagy pártok támogatottsága nem tűnik többnek 30%-30%-nál. Ebből 5-5% a zavaros fejű kemény mag. Annyi kevés a proletár forradalomhoz is, meg "56"-hoz is. Szerencsére. Ha már 56, szegény mélyen kommunista Nagy Imre meg forog a sírban.

wertex 2008.03.02. 22:20:34

zümi:

Vigyázz, a zulukat legyőzhetik a dakoták..:-)

manager 2008.03.02. 22:24:17

Mellesleg az 56-ra hivatkozni is egetverő marhaság, mert a szénatéri srácok nem kapitalizmust akartak - nem árt ha tudod.
Az utólagos átmagyarázás egy hazugság.
Az oroszokat nem akarta senki, eddig igaz a történet.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.02. 22:25:30

Részemről már januárban leírtam, mit várok, ehhez nem tudok mit hozzátenni (talán csak a Balót):

sopron.e-cafe.hu/nyomasekbobo/blog/megnez/marcius_9__este_10_ora__hireket_mondunk_

kehes 2008.03.02. 22:25:41

Kaliopé!

IGEN! Mondjunk együtt IGENT a vizitdíjra, tandíjra, kórházi napidíjra!
Ne hallgassunk a romboló baloldalra!
Felejtsük el a nemet!
IGEN, vizitdíj! IGEN, tandíj! IGEN, kórházi napidíj!
Ha IGENT mondasz, megtartod a jövőt, a nemmel csak rombolsz.
IGEN! IGEN! IGEN!

hessler 2008.03.02. 22:26:27

Én is szeretném,hogy kiderüljön mindent a gyurcsi baszott el!Mert akkor nincs is olyan nagy gondban az ország.Ő elmegy
jön a másik meg a kánaán.Csak ki ne derüljön ,hogy mindenki de csak egy kicsit
hibás.Mert annyi embert már nehéz lesz találni.PL Szeretném ,hogy a *-com vagy az OTP is azért lenne szemét multi mert a gyurcsi mondta nekik és ha lelépett már
nem kellene fizetnem ha a pénzemet kérem "vissza" az OTP banktól.
"A Bankkártyával való vásárlás ingyenes,
nem számítanak érte fel díjjat.
Úgy ingyenes ,hogy az eladó fizet helyetted."

Lzooltan · http://lukacs.eu 2008.03.02. 22:26:49

Az érvényességi küszöb itt nem az 50% +1 fő, ez nem az a szavazás.
Az ilyen típusú szavazás akkor érvényes, ha a teljes választókorú népesség legalább 25%-a ugyanazt a választ jelöli meg. Azaz, a mostani közvéleménykutatási adatokból számolva kb 37-38%-os részvételi aránynál már érvényes lehet, ha mindenki a megkérdezések szerint válaszol.

Legalábbis az egyetemen így tanultuk.

bervas 2008.03.02. 22:28:09

Aki csóró és okos és tanulni akar, nem pl zöldségesboltból meggazdagodni, az dolgozik, és a pénzt tanulásra költi. A jelentős arányú léhűtő és a kisebb arányú szorgos, de szerény képességű között a kevés, aki igazán akar, jó eredményt fog elérni.
Meg lehet oldani. Nem egy ismerős a példa rá.
Az emberek nem becsülik az ingyenes dolgokat. Nem mindenki esztéta meg filozófus :-)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.02. 22:29:45

Kaliopé, te tényleg létezel? Remélem csak egy ostoba vicc vagy...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:31:36

Cartman: köszi a kiegészítést. Egészen pontosan így szól az Alkotmány:

(6) Az ügydöntő országos népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Tehát ha 30 százalékos a részvétel, de 25%+1 fő egy dologra szavaz (igenre, vagy nemre), a maradék 5%-1 meg másra, akkor a népszavi már eredményes

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:33:41

Szolgálati OFF:

A trollokat, és a feltűnően hülye (vagy másik oldalról hülyének mutatni akart) kommentelőket mellőzzék a többiek, ha kérhetem. Nekem nincs időm törölgetni. :)

imagepeace 2008.03.02. 22:34:29

Kaliope?
te nagyon ostob lehetsz... már bocs..
én mint jobboldali de véletlenül sem egyenlő veled... bocsi

hessler 2008.03.02. 22:35:22

Na és hány politikusunk ,újságírónk ,
szellemi vezetőnk tanít egyetemen?
Tisztelet a kivételnek ,de ez a valódi tanároknak sértő lehet.A diákoknak "csak"
rossz!Vajon mit és hogyan tanítanak ott?
Az az érzésem ,hogy nagy többségében
a diákok maguk szerzik meg a tudást
(méregdrága jegyzetekből ,netről,felsőbb
évfolyamról)
tanári felügyelettel.Bár lehet ,hogy az
én volt okatóim is meghülyültek már
és listán indulnak majd a választáson.

bervas 2008.03.02. 22:36:18

Tehát, ha jól értem:

- elmegy legalább 50% szavazni -> a többség dönt
- kevesebben mennek szavazni, de legalább 25% egyet akar -> ők döntenek

Ilyen felállásban ha a Fidesz a saját táborát egy emberként mozgósítja, akár sikeres is lehet. Ettől persze Gyurcsány nem fog lemondani.
Ellenben a tapasztalatok alapján jobb lesz az Alkotmány utcában, a Bajcsyn, meg a Nagykörút környékén nem hagyni az utcán autót, építési anyagot és térkövet :-D

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.02. 22:37:30

Igenis és részemről bocs. De méltányolja Felség, hogy csupán egy sorban hitetlenkedtem és reménykedtem egyszerre :)

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2008.03.02. 22:37:40

Engem nem szippantott be az a bizonyos pr-matrix, mégis elmegyek népszavazni, méghozzá igenekkel,mert
a. elegemvan ebből az egész bandából, és ezt ki akarom nyilvánítani. Így tudom ezt megtenni, mivel nem szokásom pl.: maszkban tévészékázat gyújtogatni.
b. nem hiszem, hogy a kórházi napidíjtól meg a vizitdíjtól jobb lesz, és egyébként is, TB-t fizetek, de rendesen (a bevezetés óta 1x voltam orvosnál - torokfájás, miegymás...)
c. én ingyen, vagyis dehogy, rengeteg pénzből, de tandíjfizetés nélkül jutottam hozzá a diplomámhoz, tehát nem lenne pofám ezt kívánni másoknak. (Valszeg nem nagyon tudtam volna elvégezni az egyetemet - nem volt anyagi hátszelem a családból!)
d. a húgom és a párom most egyetemista, és nekik még nehezebb (ez szzemélyes, de komoly indok).
Ha nem megy Gyurcsány (már pedig nem fog...), akkor legalább elmondhatom, részt vettem abban, hogy ne érezze olyan jól magát - ennnyi illúzió nekem is jár.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:38:46

A ma esti naplóban a betelefonálók 80% menne el szavazni. Tudom, hogy nem reprezentatív, meg egyébként is, bulvárműsor, de gondoltam, nem baj, ha leírom.

sztrugackij 2008.03.02. 22:42:31

Kalliopé!ez most komoly?téged elraboltak az ufók? Az utóbbi éveket magadon kívűl töltötted?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:43:25

bellajazz: semmi gond nincs ezekkel az érvekkel, nyilván mindenkinek megvannak a saját indítéka. Az első pontod alapján van a legtöbb esélyed csalódni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:46:52

Shenpen,

megbeszéltük:)))) Nekem már van ötletem;-D

Juzo 2008.03.02. 22:51:26

Én meggyőződésből NEM MEGYEK SZAVAZNI. Nem veszek részt a hatalmi játszmáikban, amiből csak én kerülhetek ki vesztesen.

Vonjuk meg a támogatást a teljes politikai elittől, és ezt csak úgy lehet, ha nem szavazunk egyik oldalra sem.

JAvaslom ti se menjetek. Ne hagyjátok h bábúk legyetek, mint szegény szerencsétlen Kaliopé. (most mind2 oldalról mondhatnék példát, de sajna most ő mondta a legnagyobb hülyeségeket:D)

Guild 2008.03.02. 22:53:52

Kérdés továbbá, hogy jó-e nekünk ha elmegy Gyurcsány? Mert arra szinte semmi esély, hogy új választást írjanak ki, vagy szakértői kormány álljon fel, de arra van, hogy az igenek elsöprő győzelme esetén, régi jó MSZP szokás szerint váltanak, és az új vezető ismét osztogatásba kezd az MSZP törzsszavazó rétegek körében. Aminek nagyon nem örülnék.

hessler 2008.03.02. 22:54:20

Ha eleged van az "egész bandából" kedves Bellajazz akkor Igen -Nem-el szavazz.
Vagy nem az egészből csak a feléből?
Szerintem a kérdésekre kéne válaszolni
mert véleményt e-mailben küldeni kicsit
olcsóbb mint népnemzetileg szavazgatni.
A Gyurcsány nem király!Nem az ő szava dönt
egyedül.Bár ezt Orbán herceg után nehéz
elhinni.Olyan amilyen :hazudós,magyarellenes,komunista
,DobrevKlárás és diplomás is.
De hát diplomásak ők mindannyian!
Miket mondanak azzal a diplomás szájukkal?
És miket mondanak nekik?Ha az igenek győznek
szomorú leszek.Szeretném a három igent ,de
később nagyobb "nem" lesz belőle szerintem.
Ráadásul az mndenkinél aap ,hogy csak a
macskája nem jár egyetemre?Nekem a volt munkahelyem a Dreher fizette a Fősulimat.
Az egyetem nekem is baromira "ingyenes"
volt.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:54:26

Kaliopé egy kamu felhasználó, ez teljesen egyértelmű, ráadásul elég alapszintű. Kéretik ignorálni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:54:45

Juzo,


ez királyság. És mi a következő lépés?

hessler 2008.03.02. 22:56:55

Kihagy ez a vacak amióta megtisztítottam.
Javítás:"mindenkinél alap "

Guild 2008.03.02. 22:57:18

Juzo:
Ha nem mész el szavazni, azzal nem lépsz ki a politikai játszmából, hanem az egyik oldalt támogatod (lásd az első kommentemet).
2004 dec 5. is kormánypárti győzelemként került be a köztudatba, pedig...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 22:57:23

Juzo: A felháborodás valahol érthető, de ha nem mész el szavazni, bármilyen apró is legyen a kérdés, és bármennyire is félre fogják interpretálni a te szavazatodat is: az azt jelenti, hogy mások döntenek helyetted.

Nincs olyan, hogy a politikai támogatás teljes megvonása. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy fizetett szavazók és haverok döntenének.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 23:00:46

Gorgiasz: két dolgot vegyél figyelembe:
- 2009 EP választás
- 2010 Ogy. választás

Ezek eléggé bonyolítják az ,,és mi lesz a politikai következménye az igeneknek?" kérdést.

kiscsillag 2008.03.02. 23:01:22

hessler te eszednél vagy?
A csóró kölkök úgysem tudnak felutazni a nagyvárosokba (szerinted), ezért legyen tandíj, mert úgy már biztos hogy otthon kell maradniuk kapálni???
1. tuti pesti (megkockáztatom közgazdász) vagy
2. van benned egy igen erős frusztráció, mert Te annak idején nem kaptál ösztöndíjat

kiscsillag 2008.03.02. 23:04:23

Ja, most olvastam az utolsó irományod. Ha Te nem fizettél, akkor ne verd már más micsodájával a csalánt. köszi

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:06:25

Szerintem Juzo - és a hozzád hasonlók - utazzatok el jó messzire, oszt amíg ti távol vagytok, mindazok, akik a jelenlegi xarkupacból is képesek lelkesedéssel, kitartással egy mûködô országot csinálni, akkor majd visszajöttök jól (márha akartok) mint az "ámerikás" magyarok a módszerváltás után. Lehet nem szavazni, de aztán lehet jó erôsen kussban maradni, mert - tudom, hogy xar a rencer, nekem se teccik - egyelôre ez az egyetlen lehetôség van a véleménnyilvánításra. Arról nem is beszélve, hogyha már az adóinkból 4 miliárdot fordítnka erre a szavazásra, akkor nem menjék már pocsékba.

Azt pedig nem hiszem el neled úccse, hogy a sokunk által oly nagyon áhított elitváltást szerinted protest távolmaradással lehet a leghatékonyabban kiharcolni. Ha olyan ... khmmm, mondjuk ... ööö ... butuska lennél, akkór a tótawénél kommenteznél és nem itt. Ébredj fel!...

hessler 2008.03.02. 23:08:35

Kiscsillag teljesen félreértetted amit írtam!Azért írtam ezt mert szerintem
az ingyenes és a fizetős felsőoktatás
is kirekeszi a rászorulókat.Most is lehetne
relatie ingyen tanulni mégsem csak
azok tanulnak ingyen akik rászorulnak.
Szerintem álnok dolog erre fogni az oktatás egyb visszásságait.Nem bántásból írtam a csórót!Ismerek egy pár embert akit nem a
tandíj tart vissza az oktatástól.
Az is baj de nem az egyetlen.
Szerintem az fizessen aki tud ,aki meg nem
az kapjon korrekt ösztöndíjjat.
De mindenki tudja ,hogy a tandíj az csak egy a sok díj közül.
Olvasd el amit írtam és nem kapd fel oyan gyorsan a vizet kérlek!

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.03.02. 23:08:52

szerintem ezek a díjak igazságos finanszírozási formák, egy olyan országban ahol mindenki igyekszik masszívan elkerülni először a munkát, ha meg nem lehet legalább az adót.

No persze a Fidesz csökkentene adót, de most rövid távon 40 hosszú távon 150 mrd Ft-ot bevételt vesz ki olyan rendszerekből és olyan formán, ahogy feltétlenül nem kellene.

Egy kis politikai sikerért a Fidesz símán szembemegy gazdasági ígéreteivel.

Guild 2008.03.02. 23:08:57

Király Rák:
Igen, én is így gondolom.
Ha az igenek győznek, az valószínűleg növeli a Fidesz és rontja az MSZP esélyeit. Vagy te nem így látod?

Juzo 2008.03.02. 23:09:07

Én nevemben ugyan senki nem dönt.
Nem nekem kéne elmenni, hanem senkinek sem kéne elmenni. Nem érdekel, hogy emiatt lehet a számomra még rosszabb oldal nyer, mert leszarom, hosszú távon gondolkodom.
Le kéne szokni arról, hogy a kissebb rosszra szavazunk. Nem, ha nekem egyik sem tetszik, akkor egyikre sem szavazom.

És ha valami csoda folytán elég ember ébredne föl, és a következő választások részvételi aránya a mélybe csapna, akkor talán esélyt adhatnánk egy új politikai erőnek, ami nem a múlt rendszerből nőtt ki, mint ez a 4 mocsok.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:09:41

fúúú vazze, se füle se farka annak amit írtam, ráadásul hemzseg az elütésektôl! asszem elôször is elnézést kérek mindenkitôl, hogy ezt a szemetet kell olvasnia, oszt elmegyek alunni jól. mert megérdemlem :)

Juzo 2008.03.02. 23:12:01

Gorgiasz 2008.03.02. 22:57:18 :

F*szt, én nem támogatom egyiket sem. ha bárki ezt bárhogy máshogy értelmezi, akkor az egy idióta.
Én CSAK olyanra szavazok, akit támogatok is.
(ebben a szavazásban is igazából jobbra vagy balra szavazunk, hisz a kérdések maguk elég nagy hülyeségek, nem népszavazásra valók)

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.03.02. 23:12:30

Shenpen első kommentjéhez:

kössünk fogadást! Ez a népszavazás legalább annyira jelentéktelen - ám annál jelentékenyebb állami pénzkidobás... - lesz, mint az előző...

egyébként a cikk gecijó. :)

hessler 2008.03.02. 23:12:32

Most hallottam
Örkény:
Magyarország egy rögeszme,
az orvosok szerint gyógyítható,
de sokat veszít a bájából.

Guild 2008.03.02. 23:13:55

Juzo:
Kár, hogy a gyakorlat ellentmond az elméletednek.

kiscsillag 2008.03.02. 23:15:08

hessler, ebben egyetértünk.
Erre lenne jó megoldás, ha pl. (csak)a bebukott kreditek után kéne fizetni. Ugyanennyi pénz jönne össze, és senkit nem tántorítana el a jelentkezéstől rögtön a havi 20 ropi (vagy több).
Amúgy bocs a kirohanásért, de érzékenyen érint ez a tandíj dolog, mert annak idején én nem tudtam volna egyetemre jönni, ha pénzbe kerül.
Most meg a tesóm van így.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 23:15:12

Bár a vita egyészen nyomorult módon értelmetlen, de megfontolásra..

hessler

Mi alapján szelektálsz? A felvételi pontszámok egyre több szakon verik az elérhető maximumot, az anyagi differenciálást lehetetlenné teszi a tekintélyes minimálbéren utazó vállakozói réteg.

Nem lehet hatékonyan kiemelni a szegény, de tehetséges fiatalokat.

És ha lehetséges volna, akkor is csak a legtehetségesebbek jutnának támogatáshoz. A csak tehetségesebb, de szegény fiatalok még mindíg kihullanak.
A hátrányos helyzetű zsenikre szűkített a kompenzáció a megoldás látszata, mint az 500 forintos adomány Szudánnak.

Nekem és a családomnak pl kifejezetten előnyös a tandíj. Jó anyagi és kultúrális háttér mellett leendő gyermekeimet akár közepes képességekkel is jó képzésen fogom keresztül nyomni, a munkaerőpiacon pedig kevesebb versenytársuk lesz.

Az országnak viszont minden elveszett jó képességű gyerek pazarlás.

A tandíj ebben a formában szerintem rossz megoldás, a versenyképesség javításához nem pont erre vezet az út. Nem az ötlettel van a baj, a megvalósítással, szokás szerint.

Juzo 2008.03.02. 23:15:19

Milyen gyakorlat? Gyakorlatban még csak az idióta forgatókönyvek zajlottak le, épp emiatt tartunk itt. Ki kéne már próbálni valami újat is, hátha az a jó:)

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:16:13

Na azért mégiscsak:
Juzo: az életed nem olyan, mint egy darab szônyeg. Azt ha sokan is tapossák, kellô munkával kitisztítható. Az olyan mint a sóbánya: amit kivittek, azt már soha a büdös életbe nem lehet oda visszavinni.
Ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogyha hosszú távra tervezel de addig tenni semmit nem teszel PRO!!! akkor nem lesz mire várnod! Arról az apróságról nem is beszélve, hogy tipikus rövidlátó gondolkodás a saját hosszútávú türelmünkrôl papolni. Ez csak kitérô a ma problémái elôl. Valamint kéretik nem elfelejteni, hogy ezt az országot, ezt a világot nem magadnak építed! Mert utánad is jönnek ám, és majd kiváncsian vizsgálgatják, hogy mit hagytál rájuk...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 23:18:08

Juzo 2008.03.02. 23:09:07

Legnagyobb tisztelettel, de szerintem idealista vagy. A diktatúra arról szólt, hogy csak egyre lehetett szavazni. A demokrácia meg arról, hogy a kisebbik rosszra szavazol. És sajnos ennél jobbat még nem találtak ki.

A harmadik erő szerepére talán egyedül a Védegylet lenne képes kivülről, még egy ideig nem lesz itt semmilyen igazi civil a pályán. Amíg a párt-, és kampányfinanszírozás helyzete nincs rendezve, addig ez így lesz.

Gorgiasz: De, persze, csak azért írtam a szavazásokat, hogy utaljak arra nem olyan egyszerű helyzet előhúzni egy másik mszp-s nyuszit a kalapból, mint Megyónál volt, ugyanis közel vannak az EP választások, és ahhoz meg az ogy és önkormányzati választások. Az emberek pedig előszeretettel szavaznak a győztesre, tehát aki EP-t nyer, az mindent visz.

hessler 2008.03.02. 23:18:27

Fizettem de nem tandíjnak hívták hanem költségtérítésnek.Akkor már nem volt tandíj.
Eltörölték.Igaz így többet kellett fizetni de tandíj nem volt.Nem azt akarom ,hogy más megszívja hanem azt ,hogy ne mindenki.

Wammar 2008.03.02. 23:18:57

Ez a tandíj kérdés is baromira érdekes, nálam a következőképpen működik: NAPPALI, KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES képzésben veszek részt, NEM KAPOK ösztöndíjat de nem is vagyok kitűnő tanuló. Szüleimtől sajnos anyagi támogatást nem tudok kapni, albérletben lakom... Szerintem bármit meg lehet oldani ha az ember igazán akarja. Egyébként munkahelyemre se hátszéllel kerültem, hanem jó pár állásinterjún voltam. Mindenki vonja le a maga következtetését...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 23:19:01

Húú én is kezdek szétesni, nem csak te, Doktorúr. :)

Juzo 2008.03.02. 23:19:10

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:16:13 :

Miért ne tennék semmit? Én most azt teszem, hogy nem megyek el szavazni. Ennél a többi aktuális lehetséges lépés csak rosszabb helyzetbe hoz.

.kiscsillag 2008.03.02. 23:21:09

bazalttufa!
Pártsemleges,(már amennyire manapság lehet) realista meglátások. gratula

Juzo 2008.03.02. 23:22:43

Király Rák · kiralyrak.blog.hu 2008.03.02. 23:18:08 :

Ez nem kissebb rossz kérdése. Kissebb rosszra még caskcsak szavaznék, de itt most minden oldal messze túlment a határokon. Mind2 nagyon rossz. Egyik talán egy fokkal kevésbé, de sajnos az már nem segít. (h melyik ez az oldal már egyéni ízlés kérdése:))

Ha idealista lennék, akkor egész másokról beszélnék most. De én jelen pillanatban az aktuális helyzetből kihozható legjobb jövőt próbálom elérni. Ami nem idealizmus, mert lehetséges. Csak nehéz, és kicsi az esélye, hogy összejön.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:27:07

Király: íly késôi órán a pallérozott elme fogaskerekei is meg-megdöccennek, s csak jellem kérdése, hogy ki ismeri be egy-egy gondolati vargabetû után, hogy bizony ô is csak ember, s mentálisan korlátok közé szorította a sors :)

Juzo: "gyikosok közt cinkos aki néma..." nem ismerôs az idézet? Azt teszed, hogy rezisztálsz. Vagy nem vagy képes felfogni, hogy mirôl is szól a népszavazás - de engedelmeddel nem feltételezném rólad-, vagy félsz dönteni, vagy csak egyszerûen nincs a te szájízed szerinti választási lehetôség, Ám ez utóbbi estben felhívnám a figyelmedet arra az apróságra, hogy ez egy a' lá carte étterem! Azt kell enned, amit az étlapon találsz. Ellenkezô esetben éhen döglesz. Vagy megtanulhatsz még fôzni is, de nem hinném, hogy erre 10 milliónyian szívesen várnánk még évekig...

józan' 2008.03.02. 23:28:26

"Czelder Orbán 2008.03.02. 22:14:00
húúú, anyám borogass...
rég volt ilyen kiakasztó komment-áradat.
no, most hogy jómegaszontam, megyek is alunni."

Durva,hogy egy Index-link mennyire megdobja a forgalmat,és
eccsapásra itteremnek a pózerek az indexfórumról :o

Juzo 2008.03.02. 23:29:14

Most megtehetném, hogy elmegyek szavazni, mert van véleményem a napidíjról meg a tandíjról.
De mit is érek el vele? Részt veszek a rendszerben, én magam működtetem ezt a mocskot. Tehát ettől jobb nem lesz az biztos. A 3 kérdés pedig túl piti kérdések, 1000 másik hasonló kérdést lehetne feltenni.
Akkor már szavazzuk meg a képviselők fizetését első körben.

hessler 2008.03.02. 23:31:40

Fogalmam sincs ,hogy szelektálnék.
Átláthatóbb kiszámíthatóbb
módon osztanám az ösztöndíjat.Fizetősre
ingyenes oktatás mellett is mehetnének
azok akik nem "elég okosak"(mihez képest).
De miért s kellene mindenkinek fösulit végezni.Túl sokan lettünk ahhoz ,hogy
mindenkit kitanítsunk.Szemét helyzet
(lázadok is),de ez van.Szakember meg nincs.
Ki mondta ,hogy csak a diplomán keresztül
vezet az út a boldogsághoz.Az én esetemben
teljes tévút volt.Most vállalkozó vagyok
és a gyurcsi velem is kiszúrt.De ez más tészta.Szerintem nem szabad
meggondolatlanul mindenkit behülyíteni,hogy diplomás munkanélküli,külföldre költöző
mérnök ill.kutató vagy Callcenteres legyen
egy multinál(mert szakmája nincs csak végzettsége).Aztán majd ide is jön a sok
külföld vendégmunkás mert lefikáztuk a
kétkezű munkát és csak gyártottuk a
végzősöket.Nézzetek utána nem a szakmunkások
hiánya vezet-e a versenyképtelenséghez.
Hány gyár és üzem küzd szakemberiánnyal amikor a "hentesek" meg németországba járnak dolgozni.Ide meg majd jönnek a
külföldiek miközben mi csak tanulunk.

Juzo 2008.03.02. 23:31:47

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:27:07
Nem vagyok én néma, ittis folyamatosan pofázok:)
Felszólalok én minden gyilkos ellen, de a "nemnémaság" alatt én nem azt értem, hogy egyik gyilkost támogatom.

Én már döntöttem.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.02. 23:32:13

Nem mondom, kicsit haldoklott az oldal. De ami most van?!

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:34:04

Juzo: tiszteletben tartom a döntésedet, de kevésnek tartom az érveidet. De legalább egy jót vitáztunk! Köszönöm!

Mindenkinek jó éjt!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 23:35:47

oklokratikus invázió ez a javábul:-((((

Guild 2008.03.02. 23:36:38

Juzo:
Az a probléma, hogy az egyik oldal egy eredménytelen népszavazást is győzelemként értékel. Azzal hogy nem mész el, semmit nem gátlod a "mocsok" működését, hanem az egyik oldal által preferált végeredményt erősíted.
Szerintem ez a gyakorlati oldala a dolognak.
A kérdések valóban túl "pitik" bizonyos szempontból, de a szavazás végeredménye pártpolitikai szempontból középtávon nem jelentéktelen.

Juzo 2008.03.02. 23:39:16

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.02. 23:34:04
:D
Tele vagyok érvvel, csak nehézkes itt kifejteni.
De ritka az értelmes vitapartner:D Szép álmokat

nyomokban mogyorót tartalmazhat · http://brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 23:42:05

Juzo 2008.03.02. 22:51:26
"Én meggyőződésből NEM MEGYEK SZAVAZNI. Nem veszek részt a hatalmi játszmáikban, amiből csak én kerülhetek ki vesztesen.

Vonjuk meg a támogatást a teljes politikai elittől, és ezt csak úgy lehet, ha nem szavazunk egyik oldalra sem."

Bocs, de én nehezen veszem be, h. idealista vagy.
Épp az itt a lényeg, h. senki sem mondja, h. ezek teljesen helyes kérdések, de ezek nyújtják a jelenlegi lehetőséget a véleménynyilvánításra. (Mert igen vmilyen változtatás kéne egészségügyben és az oktatásban is. De egyrészt nyilvánvaló, h. nem a vizitdíj, tandíj semmire sem jó, inkább árt. Másrészt ezek megfogható dolgok, az egész Eü.-törvényt meg ugyebár az MSZP nélkül nem lehetett volna megszavaztatni, de ha lehetett volna, akkor se lenne más a kép.

A kérdés az, tetszik-e amit ezek csinálni.

HA NEM MÉSZ EL SZAVAZNI, AZZAL AZ MSZP-T TÁMOGATOD. Az MSZP-nek az a jó, ha kevesen mennek el. (Az SZDSZnek végtére is mindegy, mert az MSZP annyira nem kampányol, h. ha 10 % nem lesz akármennyiből, azt az SZDSZ úgy is magyarázhatja, hogy egyedül hozta össze.)

Ha nem mész el azzal az mszp-támogatáson kívül mást nem érsz el. Sőt, a parlamenti választásokon sem. Viszont ott megteheted azt, h. direkt kis pártra szavazol. Akár az mdf-re, akár a "szociáldemokratákra", vagy vmi zöldpártra, ha hülye vagy akkor meg ott van még a munkáspárt és a MIÉP-Jobbik isma palettán a számodra. (Persze, ha szoros állás lenne, mint 2002-ben, 2006-ban, akkor a kis pártra szavazás is az eddigiek alapján a baloldalnak jó, de ez már más téma.)

Juzo 2008.03.02. 23:42:53

Gorgiasz 2008.03.02. 23:36:38
Épp ezaz, hogy ez pártpolitika. Ha csak a kérdések lennének, mennék, mert mint mondtam van véleményem.

DE:
Képzeld el a következő helyzetet. 2010, népszavazás. Megvalósul az álmom, kb max 30% megy el szavazni. Igen, ha nehezen is, ugyanúgy MSZP v FIDESZ kerül hatalomra. De elvesztik az erkölcsi legitimitásukat. Onnantól nem hivatkozhatnak arra, hogy megszavaztatok, 4 évig most kuss.

És ha megint történik valami nagyobb botrány, sokkal kevesebb esélyük lesz, hogy megússzák.

nyomokban mogyorót tartalmazhat · http://brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 23:45:17

bocs az elírásokért, késő van.

úgyhogy megyek, és idézem amit György herceg mondd (Fekete Vipera 3. évad) udvarláskor a "szíve" választottjának búcsúzáskor:

vuff-vuff!

hessler 2008.03.02. 23:46:04

Én egyébként örülö ,hogy megtaláltam ezt a blogot.Elsőre nekem túl radikálisnak
tüntek a korábbi írások ,de az itt kommentezők érvelését szívesen olvastam.
Ezért bár nekem néha "erős a felvetés"
gyakran olvasom.Kedvemre való a korrekt hozzáállás és az odafigyelés.Sajnos a
legtöbb blogon nem igazán "van mit csinálni"
menekül az ember a hangnemtől.
Egyébként én is az index-en találtam meg
de remélem nem vagyok POZER.Azokról úgyis a
Ted Nugent jut eszembe én meg nem Ted.
Először egyébként azt hittem ez zenei
KONZERVATÓRIUM-os blog.Az meg hát nem az én világom.Bár Beethoven ötödikjét még én is ismerem.

Juzo 2008.03.02. 23:47:02

nyomokban mogyorót tartalmazhat · brainmanes.blogspot.com 2008.03.02. 23:42:05

Előszöris miből gondolod, hogy érdekel, ha az mszp nyer? Én a következő évekre már rég keresztet vetettem.

Én egész egyszerűen nem veszek részt a 4-es hatalmi játszmáiban. Ezzel csak őket gyengítem. Persze lesz áldozata is, pl ha most nem az általam preferált válasz nyer, de az előnyei számomra nagyobbak.

Ha lesz értelmes kispárt, akkor az lesz, most sajna nem volt komoly.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.03.02. 23:47:08

Rák, azért annyival több a népszavazás a konkrét kérdéseknél, hogy azongya:
kihangsúlyozva pont az ellekezőjét ígértétek, rohadt szocik és szadeszosok, ezé most lófaszt nektek!

És ez annyiban helyes is, hogy később, ha születnek világos, normális, működő elképzelések, akkor lehet és kell is tárgyalni reformokról, co-paymentekről. Addig maradjon a döcögő, de többé-kevésbé működgető rendszer.

Juzo 2008.03.02. 23:48:30

hessler 2008.03.02. 23:46:04 :

Igaz, értelmesen vitázni politikáról még sehol sem tudtam, mindenhol csak egydimenziós emberek erőlködnek. ez itt egész jó:D

hessler 2008.03.03. 00:03:15

Ja ja. Csak maradjon is ilyen!
A (nem tudom akarok reklámot)H*már-on
tegnap nagyon ment a csapkodás.
Pedig én úgy szeretném ha értenének és nem
csak úgy lehúzzanak.Sajnos tapasztalatból tudom ,hogy semmi sem az és olyan egyszerű
mint amilyennek látszik.A mai viág olyan sokrétű,hogy egy ilyen "egyszerű szavazás sem egyszerű" és rendkívül sok oldala és
jelentése van attól függően ki ,hogy s mint
nézi.Főleg ugye "Honnan".De a lényeg mindig
lényeg marad és ezt kell felismernünk.
Azzal ,hogy más nézőpontját (az Ő lényegét)
megismerem tudom a sajátomat is pozícionálni.Ideális esetben egyezne a végén
ha én teszek a részemről.De a másik is persze az övéről.Ahol a másik nem tesz az
nálnk a politika.De nekünk ugye más oldalról
szemszögből is van benyomásunk ,véleményünk
(ennyi az előnyünk) jobb eséllyel látjuk
mi is az amit ők kínálnak.

Parasite 2008.03.03. 00:14:19

én így látom:

1. vizitdíj kell, mert jó ha van. annyira nem nagy összeg, hogy fájjon. 1000Ft-ot nem is értem honnan szedte Tarlós és a Mikola, de hogy egyik sem normális, az tuti.
2. napidíj kell, mert az sem túl nagy összeg és mégiscsak bevétel a kórháznak. hátha kötszert és ágytálat vesznek belőle, hogy ne a betegnek kelljen.
3. tandíj pedig muszáj, mert lassan a 10.5millió diplomás munkanélküli országa leszünk, ami nevetséges. boldog boldogtalan főiskolára jár, nem egy ismerősöm van, aki buta mint a tök, mégis vígan főiskolára jár és diplomája lesz. gáz.

ami engem zavar: gyerekkoromban volt egy szívműtétem, ami miatt párévente kontrollra kell járnom. már jó ideje nem voltam, mostanában nem is vagyok túl jól, dokim sem a régi már, hát néztem új után. új doki azt mondta semmi akadálya, csinálunk egy teljes kivizsgálást hogy tudja/lássa mizu, mindezért nem kér mást, csak 20ezer ft-ot...ne fizessek? akkor lehet tán félrediagnosztizál, esetleg azt mondja hogy kutya bajom, közben mégis? fizessek? ezt meg nagyon nem akarja hagyni az önérzetem.

Vencel 2008.03.03. 00:32:20

Észrevehetné már végre minden IQ bajnok jobbos, hogy a mai magyar jobboldalon röhög Európa. I. Szent Orbán vitéz és csatlósai pont az ilyen Kaliopé féle félhülyék indulataira játszik, jó lenne már ha ezt nem csak pár ember venné észre. Forradalmat, zavargásokat akarsz? Menj akkor Afrikába, harcolj valamelyik apartheid ellen, de ne itt verd a melled, hogy Te vagy az igaz magyar.
Szánalmasak vagytok. Hataloméhes, az egyetemről egyből politikusnak beugró paprikajancsik ugráltatják az országot. Orbán meg inkább ment volna magán praxist építeni, érdekes módon abból még a Torgyán doktor is meg tudott élni.
Ez a szánalom népszavazás is csak arra volt jó, hogy a mi pénzünkből szórhassanak ki milliárdokat az ablakon. Pár vizitdíj kijött volna belőle, idióták.

hessler 2008.03.03. 00:36:54

Ami igaz az igaz jó pár.
Csak hát ez a pénz azthiszem nem fölösben
volt.Ezt már mások sem kapják meg.
Színes papírrá változtattuk.
Na jó lehet hogy samesz a nyomdás!
(persze csak vicc-remélem)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2008.03.03. 00:52:51

Elvben valóban nincs kormányváltó következménye egy népszavazásnak.

Legfeljebb akkor, ha az mszp headquarters az eredmények láttán úgy érzi, fletóval semmiképpen nem lehet nyerni 2010-ben és *ezért* cserélik le egy olyan arcra, amin még val politúr.

valaki 2008.03.03. 01:03:25

A diplomások között a legkisebb a munkanélküliségi arány. Akkor hogy is van ez a túlképzéssel.
Ausztriában kevesebb a tandíj, mint ami nálunk lesz. Ki fog Magyarországon tanulni majd? Megy ki mindenki Bécsbe egyetemre (és cukrászdát nyitni)?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 01:14:08

Vencel 2008.03.03. 00:32:20

"Észrevehetné már végre minden IQ bajnok jobbos, hogy a mai magyar jobboldalon röhög Európa."

Mi meg az ilyen hozzászólásokon. Ezek szerint te a szórakoztató-hierarchia aljára keveredtél. Van ez így.

Vencel 2008.03.03. 01:20:41

valaki, te aztán igazán sötét vagy.
Érdekes módon én az Orbánék alatt (gyengébb képességű jobbosok kedvéért '98-'02 között) is fizettem tandíjat, mégsem sírtam.
És azóta sincs Bécsben cukrászdám.
Orbán is azért kapott biztos anno ösztöndíjat Oxfordba, mert hátrányos helyzetű roma családból származik...

hessler 2008.03.03. 01:25:43

Szerintem nem mindenki az alapján dönt ,hol olcsóbb.Nem mindenki teheti meg ,hogy ausztriába menjen tanulni ,mégha olcsóbb is.
Lehet ,hogy igazad van az arányban.Ilyen számot én nem láttam.De egy diplomás munkanélküli az többe kerül (nagyobb veszteség) mint a nyolc osztályos.
Habár kevesebb nehezebben is talál munkát.
Van olyan ismerősöm akit három diplomával
már túlképzettnek minősítettek.Sőt olyanról
is hallottam már ,hogy a munkáltató azt szeretné ha velük szerződve menne valaki egyetemre.
Fontos a jólképzett értelmiségi,de egyeztetni kell a helyi viszonyokkal,
lehetőségekkel,szükségletekkel.
Hajól tudom a kezdetektől ezzel küzd az
oktatás.Mit és mennyi embert tanítsanak.
Pont az a hiba ,hogy mi kitaláljuk.
Most nem Vas és Acél hanem Diploma.
Én itt látom az összefüggést.
Mármint elvit arról ,hogy nem felmérjük,
átgondoljuk a dolgokat ,hanem utólag
alakítjuk szabjuk át.
Ami meg értékes diploma volt
(nagyhírű,elismert)az meg megy
a süllyesztőbe.SOTE ,ELTE,GATE.
Nekem csak pár évfolyamtársam van aki a
szakmájában dolgozik és nem csak mint
vézettséget tette oda a diplomáját.
Olyan hangokat is hallani amelyek szerint
ez a nagy "Nyitás" a felsőoktatásban
mind a színvonalnak mind az elismertségnek,
mind az oktatásban dolgozók tiszteletének
ártott.Felhígult és tömegcikk lett.
Ez pedig ahhoz vezet ,hogy értéktelenné válik.Az értéktelenség pedig a régi rendszer
egyik legnagyobb hibája volt.
Tömeg volt nem érték.Most nem az van már megint.

Vencel 2008.03.03. 01:27:57

bazalttufa:
Érdekes, hogy Bayer Zsolt szájából is kb ugyanezeket a mondatokat lehet hallani folyton. Együtt jártok fidesz tréningekre?
Vagy lehet, hogy ezt pont az autista Hankiss lányától hallottad...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 01:35:17

Hát, tőlem ritkán hallani :)
Megválogatom azokat, akiket kinevetek.

Vencel 2008.03.03. 01:39:46

Akkor megtisztelve érzem magam.
De most komolyan, gondoljon már bele végre mindenki, hogy mire megy ki a játék. Egy országot akarnak megint összeugrasztani gusztustalan hatalomvágyból.
Nem hiszem, hogy ezt akarja mindenki.
Én inkább fizetek 300 froncsit a dokinak, de nem megyek a Kossuth térre rendőröket dobálni féltéglával.
Aki meg agresszív, vegyen egy Wii-t és boxoljon azzal.

Manbeast 2008.03.03. 01:53:24

Olvastam valahol, hogy az emberek hüyleségeket olvasnak valahol.
Engem csak az párszéz millió bosszant amit tőlem húznak le színespapírra, pedig még egy gyerekem sincs. Punktum, a parlamenti óvodát meg ne belőlem pénzeljék, képviseljék az érdekeimet inkább, abból mostanában úgyis hiány van.

states 2008.03.03. 06:16:20

A népszavazás valódi tétje Gyurcsány politikai jövője, ha az MSZP bukja, megkezdödik a visszaszámlálás, és ez a pszichopata lapátra kerül, legfeljebb csak az időpont kérdéses...

is 2008.03.03. 08:09:12

states: hál istennek semmilyen választás semmilyen eredményének nem tétje OV politikai jövője, ő már a mi új Kádár Jánosunk lesz az elkövetkező 30 évre is :-).
eyébként tényleg megkezdődik: 750nap, és naponta eggyel csökken. esetleg 400 nap, és naponta eggyel csökken. de sajnos a népszavazástól függetlenül. és ezért az 5 milliárdot én már örökre ráírom a FIDESZ számlájára.

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.03.03. 08:15:19

A post egyáltalán nem környezetidegen. Egyáltalán nem törekszik arra, hogy a kérdéseket a józan ész mentén közelítse meg, kizárólag érzelmi húrokat penget. Ars poetica netalán? - Dr. Csernus még segíthet. (Vagy nem. De ez biztos!)

Közelítsük meg gazdasági szempontból a kérdéseket:
A rendszer fenntartása (üzmeltetés), valamint a vizitdíj és kórházi napidíj okozta forgalomcsökkenés együttesen nagyobb kiesést okoz, mintha nem lenne vizitdíj és kórházi napidíj. A háziorvosok esetében a kiesés nem akkora jelentőségű, mint a kórházak esetében, ezért a háziorvos akár úgy is érezheti, mintha több pénze lenne. Persze, csak a hülyébbek érezhetik így, mert a beteg, vagy unatkozó nyugdíjasok elmaradozása a paraszolvencia jelentős csökkenését is eredményezi, vagyis a háziorvos kurvára megszívta. És a kormánynak itt igaza van, az orvoshoz nem járó beteg tényleg nem fizet zsebbe az orvosnak, ráadásul meg is döglik, ahogy ezt hőn szeretett kormányunk elvárja.

De tényleg! Senki nem kíváncsi, mennyibe került erendszer beállítása, és hány évezred múlva térül meg az államnak, azaz a mi zsebünk mennyire bánta csak a bevezetést? Állítólag 13 milliárdot hozott eddig. Le kéne osztani egészésgügyi intézményekre, majd hónapokra és napokra. Totál mínusz!

erről az egészről egy 58 éves ismerősöm jut eszembe, aki a föld energiáját felhasználó gépezetet szereltetett be, hogy majd jól megspórolja gázt. Három millába volt a szerkezet, megtérülése 10 év. figyelembe véve a magyar átlagéletkort, nem sok reménye van, hogy kiélvezze a nagy cselét a gázár ellen. amikor erre rájött, fatüzelésű cserépkandallót építtetett be 800 ezerért. Szerencsére van pénze bőven, így következmények nélkül lehet hülye.
Csakhogy az ország lakosságának nagy része nem lehet hülye következmények nélkül.

És akkor a tandíjat még meg sem említettem!
De megemlítem!
Egy prof dumált este a tévében. Szerinte csak fizetős egyetemen lehet jó színvonalon oktatni. Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

szalmaegér 2008.03.03. 08:20:48

Hihetetlen, hogy még mindig ilyen sokan vannak, akik inkább a jobboldali mumust kergetik, minthogy szemüket kinyitva felismernék: ez a Feri fiú nem erről beszélt, mikor miniszterelnökké lett.
De ha történetesen gy.f. egyeseknek szimpatikus is, kik állnak a második, harmadik vonalban?
Egyetlen bajom az, hogy mindazok, akik nem mennek el, az én f@szommal is verik a csalánt. Nem akarom, hogy ez a kormány azt tegye, amihez csak pofája van, mivel az elmúlt években bebizonyította, hogy mindenhez van neki.
Mielőtt valami okos kijelentené, hogy o.v. sem jobb, elmondom: lehet és ha hasonlóan baszna ki velünk, mint kormányfő, menjen ő is ahová akar.

ferkóboy 2008.03.03. 08:28:01

A cirkusz tétje a demokratikus alapon működő rendszer, a képviseleti demokrácia.
Amennyiben sikeres lesz a népszavazás abban az esetben minden egyes döntést meg lehet támadni ún. népszavazással. Tehát a parlamenti demokrácia szépen lassan megszűnik illetve névlegessé válik
Ezt a veszélyt Orbánbasi nem ismeri fel vajon? Mi lesz akkor ha netán ők nyernek 2010-ben és Kövérisztánban minden egyes döntést az ellenzék így fog megtorpedózni?
Nagy marhaságot csinált ismét a kőbánya futballpápája, Felcsút királya,örökös miniszterelnök,az igazságosztó, a becsület és tisztesség élharcosa, a populizmis alfája és omegája, igen ő I.OV. A szövetségesei olyan precedensz teremtettek, amely csapda saját részükre is! Nem kellett volna, de megint mi szívunk miatta!

Héttörpe (törölt) 2008.03.03. 08:31:16

Csípem az ilyen semmitmondó írásokat. Tipikusan az "egyik kutya, másik eb" nevű címkét akarja ráhúzni a pártokra. Sehová nem haladó mdf-es hozzáállás.

Robinzon Kurzor 2008.03.03. 08:35:41

Az alacsony részvételnél csak egy jobb üzenet van: elmenni és érvénytelenül szavazni.

Akár valami egyezményes jellel, hogy legyen visszhangja.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.03. 08:38:40

te Ferkóboy: fordítva ülöl azon a lovon, he! Még akkor is, ha van igazság a gondolatmenetben, elfelejted az okot magát vizsgálni, csak az okozatot szapulod. Ez jobb esetben tudatlanságot, rosszabb esetben politikai vakságot feltételez. Vagy erôs pártelkötelezettséget, ugye...

szalmaegér 2008.03.03. 08:41:06

Gyerekek!
Szívem szerint azt kívánnám, hogy éljetek egész életetekben egy hasonló mentalitású kormány alatt, csak az a baj, hogy én is itt kell éljek a két gyerekemmel.
Nem az a cél, hogy valakivel kibasszunk, nem ov hatalomra juttatása, hanem egy üzenet eljuttatása a kormánynak: nincs ez így jól fiúk, kibasztatok velünk, csináljátok másként!

Cartman (ex Cartman) 2008.03.03. 08:49:55

Héttörpe!

"Sehová nem haladó mdf-es hozzáállás." Ezt fejtsd ki, légyszíves. Biztos nagyon szórakoztató lesz... És ránk fér most egy kis szórakozás, így hétfő reggel! :-)

Héttörpe (törölt) 2008.03.03. 08:58:20

Cartman! Ha szórakozni akarsz, anyukáddal tedd azt, ahogy szoktad, oké? :-)

tanár úr 2008.03.03. 09:07:21

Az Ezüst hajó elsűllyedt rég, a Dakota ló meg sánta már, az örök vesztes gonosz törpe meg évekik toporzékolhat még, csak a Narancsos Buktát zabálhatja:)))hahahahahahah

céerem 2008.03.03. 09:08:42

Na. Hát ez tök jó, hogy az egész ország annyira balosan érzékeny, hogy mindenkinek diplomát akar adni. Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az ingyen diploma nincs benne az alkotmányos jogaink sorában.
Egyszerűen nem is értem, hogy miért természetes, hogy mindenki ingyen tanulhat. Nem szerezhet majd minden ember free diplomát... Jesszusom, mi is lesz akkor? Talán kiegyenlítődik valamennyire a magyar torz munkaerőpiac? Mert a német vízvezeték-szerelő így is jól él, de itthon 1. nincsenek szakmunkások, 2. ha lennének is, országosan "ciki" ha vki nem dplomás mánáger.
Én dolgozom és MAGAMNAK fizetem a sulit, az albérletet, meg az egész létezésemet, minden egyéb segítség nélkül. Ha valaki akarja, képes rá. Sírni mindig könnyebb.
Ja, és nem megyek el szavani, azt szeretném, ha nem lenne érvényes a népszavazs.

dicky 2008.03.03. 09:10:24

Sok olyan dolgot nem tudunk, ami kellene ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhassunk a szavazással kapcsolatban. Egyik ismerősöm egyetemre jár. Megdöbbenve hallottam tőle, hogy aki a 2,00 átlagot eléri, az több ösztöndíjat kap az egyetemtől, mint a várható tandíj. 3,00 átlag esetén havi 25000-30000 Ft az ösztöndíj. Ahogy mondta, sok hallgatónak 1,3-1,8 között mozog az átlaga. Ők persze nagyon tiltakoznak a tandíj ellen, hiszen most nem fizetnek semmit. Ahhoz, hogy továbbra se kelljen fizetni, tanulni kéne, arra pedig a sok bulizás mellett nincs idő. Sokan 6-7 év alatt végzik el a 3-4 éves tanulmányi idejű szakokat.
Tudtuk ezt? Nem! Nosza, menjünk szavazni!
Már csak az a kérdés, hogy igennel, vagy nemmel!

laci 2008.03.03. 09:11:08

végre egy értelmes poszt a szavazásról...

szalmaegér 2008.03.03. 09:15:27

crm
Én is magamnak fizetem.
De a két gyereknek is én fogom, ami ugye még nem minden, mert ezek a büdös kölkök enni is akarnak, meg normálisan öltözködni, meg még néhány dolgot.
Sajnos az általatok ajnározott nagyszerű csapatocska által vázolt jövőkép szerint vagy ezt, vagy azt választhatják.
Amúgy meg mindannyian elájultunk attól, micsoda nagyszerű, önmagáért felelős állampolgár vagy.

tanár úr 2008.03.03. 09:17:04

Dicky ..nah ezt sajnos sokan tudják, és tudjuk is hogy ezért szavazunk NEM_MEL!!!
(sok léhűtő felsőoktatásos a mi pénzünkre hajózik:)))

Cartman (ex Cartman) 2008.03.03. 09:20:28

Héttörpe 2008.03.03. 08:58:20

Jól sejtettem... Te az MTA-ról irogatsz, ugye!? Na markold fel gyorsan a felmosódat, nemsokára jönnek be a doktorurak, addigra rend és tisztaság legyen!

céerem 2008.03.03. 09:21:24

Mi az, hogy elájulsz ettől??? Bocs már, hogy adót fizetek, dolgozom és tanulok. Mégis mit kéne tennem? Ülni és tartani a markomat??? Ilyen hülye egy reakciót.

Guild 2008.03.03. 09:22:00

Na itt is lesüllyedt az érvelés színvonala a "hülye Orbán" szintre.
Nem lehet valahogy letiltani, hogy Index címlapra kerüljön egy blog?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 09:29:38

Sziasztok!

Egy félreértést el szeretnék oszlatni. Pl. Jani Begónia hiányolja a kérdések különálló, gazdasági racionális alapú megközelítését. A jó hír az, hogy nem kell sokáig várni, erre is sor kerül a héten, azonban mind a három kérdést alaposan kivesézni nincs elég tér egy posztban. (Vagy egy olvashatatlanul hosszú poszt az eredménye.) Tehát annak puszán technikai okai vannak, hogy ebbe most nem mentem bele.

Perillustris 2008.03.03. 09:32:39

SZVSZ a szavazás eredménytelen lesz.

Dr Gregory House 2008.03.03. 09:33:44

Tessék mondani, mire fizetjük be Európa egyik legmagasabb adóját és járulékát?

Cartman (ex Cartman) 2008.03.03. 09:38:00

Dr Gregory House 2008.03.03. 09:33:44

Félek, erre könnyű a válasz. Hatszintes villákra, bazi nagy autókra. Gazdagok vagyunk, jól tartjuk a "politikai elitünket"... :-)

szalmaegér 2008.03.03. 09:39:36

crm
Látom elkaptad a lényeget.
Az, hogy magadról gondoskodni tudsz még nem elismerésre méltó dolog, így ezt érvként említeni...hát furcsa.
De persze én vagyok a hülye.

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.03.03. 09:41:20

Azért ez a hülyeség flood a kommentmezőben valami frenetikus... :)

céerem 2008.03.03. 09:43:35

Látom, szalmaegér, te is elkaptad a lényeget. Azt próbáltam magyarázni, hogy ki lehet fizetni a tandíjat, ha vki nagyon akarja, csak akkor nincs annyi buli meg semmittevés két előadás vagy vizsga között. Munka van/lesz.

Géza 2008.03.03. 09:52:41

Sokan még mindig meg vannak győződve arról, hogy kormányváltás lesz, ha ererdményes lesz a népszavazás.

Szavazás:
www.wita.hu/index.php?show=wita&wita=17
"Ön szerint távozni fog posztjáról Gyurcsány Ferenc, amennyiben az igenek győznek a népszavazáson?"

Gazda 2008.03.03. 09:53:10

GYF magától semmiképpen nem fog lemondani, semmiféle törvény nem kötelezi erre. De nem vagyok biztos benne, hogy az MSZP nem vonja le azt a következtetést, hogy GYF vezetésével nem lehet európa parlamenti választásokat, 2 év múlva pedig parlamenti választásokat nyerni, ezért nem próbálkoznak meg belső puccsal eltávolítani és egy kevésbé konfrontatív embert a helyére ültetni, például Szilit.
Volt már erre példa, GYF vezetésével. De mindenesetre nagyon érdekel a vége, kíváncsi vagyok az elkövetkező pár hétre, lesznek szerintem meleg helyzetek.
Lehet szavazni:
www.wita.hu/index.php?show=wita&wita=17

használt papagáj 2008.03.03. 09:58:40

"Nincs olyan ember ma, Magyarországon, aki kijelentené, hogy..."

Helyesen:

"Nincs olyan ember ma Magyarországon, aki kijelentené, hogy..."

M1978 2008.03.03. 09:58:54

Jelenleg azon vacillálok, hogy elmegyek szavazni és nemmel szavazok vagy nem is megyek el. Valószínűleg utóbbi lesz. A szavazásnak nincsen igazi tétje, az egész olyan mint egy fénykép a szomorú magyar valóságról. Semmit nem látni tisztán. Milyen hatása volt a vizitdíjnak? Visszafogta a háziorvosokhoz ellátogatók számát? Milyen hatása volt a kórházi napidíjnak? Visszafogta azt, hogy az orvosok indokolatlanul hosszú ideig tartanak benn embereket? Milyen hatása van a tandíjnak? Jobb lett a képzés színvonala?
Ezekre a kérdésekre senki nem tud válaszolni, de még meg se próbál senki. Egyik oldalt ott a gusztustalan szadesz az agy súrolásával, a másikon meg Fideszke a csöpögőszájú aktivistákkal.
Mire szavazzak? A Szadesz fizess kurva jó lesz, jön a kánaán kampányára? Vagy inkább a FIDESZ "a fejemet a homokbadugom és folyamatosan hisztizek már sok éve, dackorszakos kisgyerek" kampányára?
Nem vagyok elégedett a kormánnyal. Kurvára nem. De ezt a pár kérdést nem fogom "tiltakozásra" felhasználni, mert úgy érezném, hogy játékszerré váltam, felhasználtak.

M1978 2008.03.03. 10:01:50

Gazda...
1. Érzésem szerint szarnak az EU választásokra.
2. Gyurcsány kiírtotta az ellenzékét az MSZP-ben.
3. Szili egy nagyon langyos víz. Nem jó semmire sem, azonkívül, hogy szeressük egymást gyerekek himnuszokat kántál. Egy ilyen emberrel koncepciót felvázolni lehetetlen, nincs is neki. Legalább Gy.F irányát látni, mégha nem is tetszik.

Dr Gregory House 2008.03.03. 10:03:12

Cartman!

Igazad van, ma olvasom, hogy megjöttek a golyóálló Audik is. Hány vizitdíjba fájtak? Baromság az egész népszavazás. Meg ez az egész abszurdisztáni ál-demokrácia.

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.03.03. 10:06:10

Ha golyóálló audijuk van AZ ZA BAJJJ,
Ha trabanttal közlekednek, csórónak tűnve, AZ ZA A BAJJJ,
Ha van vizitdíjj AZ ZA A BAJJJ,
Ha benyeli az OEP AZ ZA A BAJJJ...

Jajj...

"2. Gyurcsány kiírtotta az ellenzékét az MSZP-ben."

MUHAHAHAHA

Najó. Ennyit tudtam hozzátenni. :)

ferkopa 2008.03.03. 10:07:03

Szerintem itt valami egészen másról van szó, mint az a három kérdés amiről szavazunk. Magyarországon nagyon is igaz az a bölcsesség, ami grafitti formájában terjeng: " Ha szavazással bármin is változtatni lehetne, betiltanák. "

Magyarországon semmi olyasmiről nem lehet népszavazni amiről érdemes volna. Szerintem érdemes volna arról szavazni, hogy ugyan ismételjük meg a 2006-os választást, mert a kampányban olyan mértékben csaptakák be a szavazókat, ami miatt nem tudtak kellőképpen mérlegelni. Ezt ugye nem lehet. Ezért szavazunk most olyan kérdésekről, amik másodrangúak.

Talán, ha érvényes és eredményes lesz a szavazás, elgondolkodik a szoclib párt, hogy cserélne miniszterelnököt, kormányt.

céerem 2008.03.03. 10:08:45

ferkopa, szerinted a világban van olyan ország, ahol a politikai kampány az igazságról szól?

Dr Gregory House 2008.03.03. 10:17:12

Ha csak ami kilátszik, vagyis a jéghegy csúcsa: MÁV Cargo pár milliárd, BKV tanácsok pár milliárd, kormányzati tanulmányok pár milliárd stb. stb., akkor mennyi folyik itt el valójában? És teljesen mindegy, hogy Kaya Ibrahim, Tocsik, Kulcsár, Princz, Geuronet vagy AAM. A szemlélet és következmények hiánya marad. És ebben olyan mindegy a népszavazás, mert ha eltörlik a vizitdíjat, majd lesz receptdíj.

ferkopa!

Szerintem nem 2006-ig kéne visszamenni, hanem az úgynevezett rendszerváltásig.

céerem 2008.03.03. 10:18:46

Még nem váltottunk rendszert, csak nagyvonalakban. Lassan kéne.

v586 2008.03.03. 10:21:51

És én sem megyek el szavazni, mivel a kérdések kb. olyan szintűek, mintha a benzin vagy a kenyér ingyenességét szeretnék velem megszavaztatni. Rövid távon ugyanis mindez tökjó lenne, tuti megszavazná az ország, na de hosszú távon??

Szóval igenis engedtessék már meg, hogy ne pofázzak bele olyan dolgokba, amiknek a hosszútávú hatásairól lövésem sincs. Lehet hogy másnak sem, de nekem garantáltan semmi.

Az egész magyar politikai élet egyébként is egy köpedelem, Gyurcsányostól, Orbánostól, Kókástól (hosszan lehet folytatni a sort) és ez nem attól lesz jobb, hogy mi most itt szavazunk valamire. De ha valaki ettől jobban érzi magát, hát egészségére, szavazgassunk csak, lehetőleg hetente, ennek sincs több értelme, mint a Big Brother-nek...

használt papagáj 2008.03.03. 10:27:09

Ha elmennék szavazni, valószínűleg nemmel (ami ugye igen) szavaznék, de nem megyek el, ez nem az én játszmám.

Ez olyan, mint tüntetésre elmenni ellentüntetni. Mert akinek véleménye van, az vagy "A" típusú, vagy "B". Aki meg nem tüntet annak nincs véleménye.
Hát nem, én nem veszek részt ilyenben.

Hogy a jelszavak is értelmüket veszítsék, a nem igent jelent, az igen nemet, a szavazók 99%-a pedig megint bárgyú tulok módjára valami ELLEN szavaz. A nemmel szavazók 99%-a is valaKI ELLEN szavaz.

A "jobboldali" komcsi jelszavakat skandál, közben komcsizza a "baloldalt", ami polgárosodásról beszél. A "baloldali" a kapitalista, a "jobboldali" az antikapitalista. Nehogy a szavak jelentése tükrözzön valami igaz tartalmat!

A jobb az bal, a bal az jobb, az igen nem, a nem igen, erre tessék befáradni, kedves birka asszonság, tulok úr, kérem szavazzon:
Ön szerint a világ fekete vagy fehér?

És az egyetlen érv a homokozóban: monnyon le!

no komment · http://www.youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs 2008.03.03. 10:31:00

Emberek a népszavazás arról szól, hogy az emberek nem csak 4 évente szavaznak és korlátlan hatalmat adnak a kormánynak, hanem kifejtik véleményüket. Ez esetben a hazugsággal szemben

itt van egy kis válogatás a hazugságra amit el kell törülnünk, ha nem mész el csak aszisztálsz mindehez. (amúgy a népszavazás a média úgy manikulálja ahogy akarja, mivel egy kézben van, és nem a nép kezében, hanem 50 éve ugyanazoknak= szeg fűvesek )

www.youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs

M1978 2008.03.03. 10:33:19

No komment, hallod a zenét? Jé! Te is énekelsz: "A párttal a néppel egy az utunk"

használt papagáj 2008.03.03. 10:37:10

"Ez esetben a hazugsággal szemben"

"itt van egy kis válogatás a hazugságra amit el kell törülnünk, ha nem mész el csak aszisztálsz mindehez."

Lecke megtanulva, felmondva.
A szavak is ugyanazok.

céerem 2008.03.03. 10:48:18

"hanem kifejtik véleményüket. Ez esetben a hazugsággal szemben"
Én úgy tudtam, hogy három konkrét témában...

qbr 2008.03.03. 11:11:28

hű, micsoda tömeg...

Szerintem el kell menni szavazni: a demokráciával járó jogok többsége egyben kötelesség/kötelezettség is - ilyen a szavazati jog. Ókori demokráciákban simán kiosztottak egy-egy száműzést azoknak, akik nem kívántak részt venni a demokrácia politikai életében, mert tudták, hogy a passztivitás sokkal könnyebben vezet a jogaik elveszítéséhez, mint az aktivitás.

Az EÜ-s elemzést pedig már nagyon várom!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 13:47:25

nincs az a Zisten hogy én ezt mind végigolvassam, nem.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2008.03.03. 14:25:38

én végigolvastam. nem volt érdemes...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 14:31:32

Még egy érv az emigrálás mellett. Ha kimegyek Svájcba, a sok ,,nem megyek el szavazni, méé kell mindig szavazni" nem jön utánam. :)

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.03.03. 14:32:04

Muhahahahaha!
Ekkorákat röhögök a sok idiótán, aki itt ma megszólalt. A legnagyobb idióták szerint ingyenes az oktatás. Hát, bazmeg, hogy a k.k. anyádba tudsz ennyire korlátolt lenni?
Az a helyzet, hogy van egy oktatási minyisztérijum, oszt odatartozik a zegyetem is. Esztet a minyisztérijumot, baszom alásan, a mi adónkból tartják fenn, akár igénybe vesszük az egyetemet, akár nem. Szóval, az egyetem nem ingyenes, hanem az adónkból működtetik. Mindenki adójából. Akinek nem tetszik, menjen aláírást gyűjteni, hogy ezentúl az SZJA ne tartalmazza azt a hányadot, amit az oktatásügyön belül a felsőoktatásra fordít a mindenkori kormány.
S ha már itt tartunk, megkérdezném, ki az a barom, aki szerint a cucilizmusban ingyen volt az oktatás és az egészségügy? Nos? Csak azért kérdem, mert sokak szerint ingyen volt. Igaz, hogy a munkával előállított minden ezer forint után csak 20-at kapott meg a melós, de ingyen volt. Mi az hogy! Nagyonis!
Ennyire agymosott egy primitív banda lett a magyarság. Én nem tudom, talán a vízbe kevernek valamit ezek a bolsevikok? Vagy Sebeőknek van igaza, hogy már a középiskolákban is agylopás folyik?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.03. 14:42:02

Az index címlap szórakoztató idiótákkal jár. (feltűnően hasonló ip címekről egyébként)

Az oktatás, az eü nincs ingyen most sem, de ami még fontosabb: sajnos semmi nem mutatja, garantálja, hogy a 300-as vizitdíj és a tandíj tényleg fejlesztésre, színvonalemelésre megy, menne. Erről is szólt ez a poszt.

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.03.03. 14:46:59

Eh, tudod, ökölbe szorul az agyam, amikor az ingyenességről vartyognak ezek a buta varangyok.
A szüleink és nagyszüleink a gyárban gebedtek meg havi 180 forintért, miközben a megtermelt értékből vígan élt a komcsi elit és komcsi államigazgtás, de jutott a nagy tesónak is, meg a kicsiknek is. Ennyire volt ingyen. Persze, Horn gábor szerint lófasz, hogy felmenőink meggebedtek az ingyenesség alatt.
Komolyan mondom, ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben.

csati 2008.03.03. 20:30:53

Jani Begónia: ne haragudj, de az ingyenesség nem azt jelenti, hogy ha valaki igénybe vesz valamilyen állami szolgáltatást, akkor ott, abban a pillanatban nem kell fizetnie érte? Csak hogy ne menjen az egymás mellett való elbeszélés...

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.03.04. 16:36:43

Csati

Az ingyenesség az ingyenesség. Olyan dolog, amiért soha nem kell fizetnem. Sem azonnal, sem később. Az államigazgazás szektorait mindig fenn kellett tartani. A szocializmusban a verejtékes munkánkból. Ezt hívták diktatúrának. Ők nem adónak nevezték, hanem azt mondták, "add be a közösbe, mert minden a népé". Ezek voltak a bolsevikok. A neobosevisták ma azt mondják, hogy a szocializmusban ingyen volt minden, de most piacgazdaság van. miközben az SZJA-ból, ami a mi pénzünk, tartják fenn a rendszereket, így az egészségügyet és az oktatásügyet is. Az oktatásügyben meg benne van az egyetem is. Tehát akár akarja a paraszt, akár nem, fizeti mások iskoláztatását. És ez így van jól, a rendszereket fenn kell maradnia. Persze, siránkozhatnék én is, hogy nincs ovis, általános iskolás és középiskolás korú gyermekem, tehát adják vissza az adómnak azt a részét, amit az oktatásügybe fektetnek.
Aztán itt van egy tegnapi tapló, aki szerint már 1,8-as átlagnál már vígan kapnak ösztöndíjat az egyetemisták. Bazmeg, az 1,8 az bukást jelent! Aki meg bukik, az nem kap ösztöndíjat. Ilyen setét ma a magyar. És nem csak a baloldal!

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása