Hol is van?

vadnyul I 2007.12.04. 08:54

Nemrég már szó volt róla, de akár P. Sz. kolléga írásához is kapcsolódhat. Van egy rossz hírem. Az ezígy nem csak a politikában van. Az ezígy köztünk van. Mi vagyunk. Ott van a mindennapi életünkben, a miért csináljuk jól, ha rosszul is lehet hozzáállásban, ami megjelenik cégnél, alapítványnál, hivatalnál. Ott van Pató Pál ismételt felbukkanásaiban, és ott van bennünk is.
Az amúgy nem politikai változás. Amúgy, ha rendesen elvégzed a munkádat. Amúgy, ha betartod a szabályokat, ha nem félsz kimondani a böszmeségre, hogy böszemség, ha fel mersz tenni kínos kérdéseket.
Amúgy, az igazság szabaddá tesz titeket.

kiegészítve kicsit később
Elégedetlenek vagyunk az elitünkkel, és ez érthető. A baj csak az, hogy már nem csak fejétől bűzlik a hal. amire itt célozgattam, arról anekdotázhatnék eleget. De mindenkinek vannak hasonló tapasztalatai. Ki az, aki nem látott még némi előrelátás hiányában elbukott fejlesztéseket, drága pénzen, nagy nekibuzdulással elkezdett, de később fel nem használt fejlesztést, kontraszelektált vezetőt, szolgalelkű beosztottat? És mi erre a reakció? Elég a puszta cinizmus - ez úgyis hülye, csak éljük túl?
És akkor friss mese. Jön az ukáz, hogy menjek projektbe tagnak. Elolvasom az előkészítő anyagokat, elborzadok, de alaposan. Keresgélek tovább, és kiderül, hogy az alap egy magasabb rendű utasítás, azt is elolvasom, tovább borzadok (nem csak kis reakciós lelkemnek fáj amit leírnak, de még értelmetlen is). De nincs mit tenni, el kell menni a megbeszélésre. Érdeklődöm, hogy mágis ezt így most hogy, de maga a kérdés is kötözködés számba megy. Majd elismerik ugyan, hogy igazam van, de hát a feladat az feladat, ezt kell végrehajtani, még ha mindenki előtt világos is, hogy értelmetlen és nem lehet jól elkészíteni. De azért csináljuk. Utána egy kolléga mondja, hogy teljesen egyetért velem, de azért szólni akart, hogy ne tegyek fel kellemetlen kérdéseket, mert minek.
Most elvonulok szélmalomharcot folytatni az ezíggyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr82251741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.04. 09:23:58

Kész. Sírok.

:)

Érdekes lenne kifejteni ezt az "amúgy"-ot hosszabban vadnyuszi!

Antipolitológus 2007.12.04. 15:52:34

Kedves Vadnyul!

Hallottad már azt a mondást, hogy fejétől bűzlik a hal? Csak meg kell nézni a magyar elit - sokszor kitárgyalt - állapotát, és minden világos lesz. A példát ők mutatják a "népnek", és nem fordítva.

Ui: Nem vagy tagja véletlenül GyF kampánystábjának? A stílus igen hasonló...

vadnyul · http://kismaganszelsojobb.blogspot.com 2007.12.04. 18:11:09

773. Még 227
Nagyon elk... valamit, ha erről ilyesmi jut az eszedbe. És csupán megtévsztésből írom azt a kmszj-n, amit. Nyilván.

Turbulencia (törölt) 2007.12.04. 19:59:57

Igaza van vadnyúlnak. Mindenki arra hivatkozva lop, csal, sumákol, hogy a "politikusok" is azt csinálják. Mintha más bűne felmentés lenne. Mintha a "politikusok" nem demokratikusan lettek volna megválasztva. Ha a "politikusok" egyik napról a másikra megjavulnának, nemzeti pánik törne ki: mire fogunk ezentúl hivatkozni?

Turbulencia (törölt) 2007.12.05. 00:52:58

Azért nem reménytelen a helyzet... Akár az ilyen blogok is lehetnek az első amúgy-szigetek az ezígy-óceánban :)

Antipolitológus 2007.12.05. 01:02:42

A kormány "Fair play"-kampányának mondanivalója is hasonló volt. (Hát persze, hogy Fletóék nem tehetnek semmiről, a sötétben bujkáló állampolgár, aki trükközik az adóval, és még számlát se ad, arra kell lecsapni, meg hasonlók...) A kmszj-ről nem tudtam, de ez persze mindent megmagyaráz. Bocs!

Matfu 2007.12.05. 08:25:34

B*szki, én egy kisvárosban élek, ahol történetesen van pénz. Szerintem nem kell bemutatnom, mi folyik itt helyi politizálás címén. A legalsóbb szinttől fölfelé. És régihaverjaim is ott kavarnak ezerrel.
Mit akarunk így följebb? Szarból nem lehet várat építeni, ugye...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 11:13:59

Antipoller:

Tudod hányan fizetnek adókat, járulékokat, stb. Mo-n? Azért elgondolkodtató. Tényleg nem csap a magasba a magyar adózási morál (isten ments hogy ezzel a jelenlegi garnitúrát védjem)!

Carlos77 2007.12.05. 13:58:08

Csak nemrég futottam át a féltudású eltiről és az "ezígy" elméleti problematikáját. De kapásból felmerült bennem hogy ez nem csak itt van nálunk így hanem a globális problémákra is rá lehet húzni az ezígy elméletett...

Az amúgy útja az alternativák keresése, a szükséges tudományos paradigma váltás előkészitése, a szemléletmód váltás a fogyasztókban, és az értékrendek felülvizsgálata. Ezek lehetnek még az amúgy eszközei, de mi más még?
De a kérdés az kinek van ereje ezt véghezvini vagy csak sodródni fogunk tovább az áral?

(konkrétumok nélküli komment tudom csak megprobáltam szélesiteni a dolgot elméletileg)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 19:29:40

Kedves kollega,

Nagyon szellemes az írás, ez tény, viszont például a mi cégünket még ez a hozzáállás teszi kicsit elviselhetővé.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.12.26. 00:54:01

Az "ezigy" ellen a buborekon (orszagon) belul kuzdeni valoban szelmalomharc, arral szemben pisalas. Nem kell ket het, hogy a legtisztabb lelku, legartatlanabb embert is bedaralja a magyar mentalitas, hangulat, a moho kapzsisag, a neveletlen, kulturalatlan tahosag, ami mindenbol es mindenkibol arad. Ezen mindig csak kulso ero tudott valtoztatni, es ez ezutan is igy lesz (ez egy szep konzervativ gondolat!). Barbar, gancsoskodo, irigy nep vagyunk. Egy jotanacs: ha nem tetszik, el lehet menni!

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása