Iván a zongoránál

Caracalla I 2009.08.18. 12:20

Annyira, de annyira uborkaszezon van, hogy még a Népszabadság és egyik publicistája/fő/almunkatársa közötti összezördülés/félreértés/kibékülés is hírértékű. A sztori alapja eléggé ismert már: Bächer Iván valamelyik barátja fasisztákkal barátkozik, és elküldte a cikket a fasisztáknak, akik meg le is hozták a fasisztaújságban.  Most meg Bächer magyarázkodik. Valójában persze inkább arról van szó, hogy Bächer kiábrándult az elvbarátaiból - mostanában gyakori ez a ballib közértelmiségnél -, és írt valamit, amit az antifasisztaújság nem akart lehozni, de Bächer a szövegre büszke volt, ezért szétküldte. A fasisztaújságnak meg jól jött, hiszen az olvasók fele akkor se tudná, hogy mi az irónia, ha nekimenne a folyosón.

A cikk egyébként teljesen érdektelen, nincs benne semmi új. A ballibák korruptak. Igen. Az antifasizmus üzleti elvként jobban értelmezhető, mint erkölcsi alapállásként. Valóban. Budapest egy vödör szar. Nem vitás. A szociknál a fiatalítás teljesen kiszámíthatatlanul hat az életkorra. Hát, arrafelé ez már csak így megy. Egyébként nagyjából úgy állnak, mint az a központi bizottság, ami kitámasztotta Brezsnyevet a NOSZF évfordulóra. Csakhogy ezektől már lenyúlták a brezsnyevüket, és most mindegyik teljesen meg van zavarodva. Hát ki mutat így irányt és egységet, ha a KB minden tagja bele akar ülni a vörös fotelbe?

Ugyanakkor Vörös T. Károly legalább gyárt nekünk egy poént:

"Vörös T. Károly visszautasítja, hogy a végül a Magyar Hírlapban megjelent írást politikai okokból nem közölték. Szerinte az egy erős hangú, nagy lendülettel megírt rossz írás volt, ami minden elemében hamis."

Mai nyelvtanházi: ha egy politikai véleménycikk szerintünk minden elemében hamis, az hogyan különbözik attól, hogy nem értünk vele egyet politikailag?

Igazából veszettül szórakoztató a balliberális értelmiség kétségbeesett vergődése. Teljesen röhejes, ahogy árnyékoktól és rémektől rettegnek: ha nincs ellenség, képzelnek maguknak. Vagy gyártanak. Eddigi hőseik, kovácslászlóik és horngyuláik eltűntek, gyurcsányaik megszállták a mogyit, a szerelőkre meg nehéz felnézni. Eddigi témáik nem kelendőek, az ország ugyanis nem a fasisztáktól fél, hanem a szocialista kormányzás által okozott csődtől és csatolt részeiktől. Attól, hogy feltűnik a tömegben Kóka, és eltűnnek a pénztárcák: ez egyébként a legjobb és legszebb példája, hogy bizony a politikai tetteknek vannak következményeik.

Tragikomikus, ahogy a semmihez se értő, de mindenbe beleszóló közírók lába alól kiszalad a talaj. Nem tudjuk, hogy lesz-e purgatórium a gonosszal való kokettálás és a megbocsátás között, de úgy illene, hogy legyen.

Nem csoda, hogy fehérebbek az orgonánál.


Kapcsolódó írások:

Bächer Iván: "A fasisztákra fogok szavazni"

„ A zavarosban jobban ki tudják szívni a pénzeket” – Interjú Schneller Istvánnal


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr171317210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keserű kabaré 2010.01.22. 02:07:06

Bächer Iván Az én zsidó kabarém - premier a Spinoza Színházban. Politikai kabaré kuplékkal. Zsidó volt-e Lenin? Zsidó volt-e az orosz cár? A húszas évek kabaréi úgy keresték ezekre a kérdésekre a választ, ahogyan ezt egyesek ma a Kossuth téren tesz...

Trackback: Tud olvasni Navracsics? 2009.08.18. 17:02:36

Régóta gondolkozom azon, hogy a PISA vizsgálatot nem csak a diákoknál kellene elvégezni, hanem az idősebb korosztályoknál is. Például a 40-60 közöttiekkel. Tippem szerint csuda eredmények jönnének ki, ugyanis például szövegértési problémák már nagyon r...

Trackback: Bächer Iván: "A fasisztákra fogok szavazni" 2009.08.18. 12:30:23

Jó kis botrány van kibontakozóban: a hosszú évek óta rendszeresen a Népszabadságba publikáló Bächer Iván, akinek könyveit is a Népszabadság Könyvek kiadó adja ki, írt egy tőle megszokott, nem túl izgalmas, kissé slendrián szösszenetet, amiben a szocial...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.08.18. 13:17:48

Mi a közös érték az MSZP -ben, Jobbikban, a Népszabadságban, és B. Ivánban?

www.mommo.hu/media/Putyin_nem_tud_keresztet_vetni

akak 2009.08.18. 13:33:50

egyoldalú poszt ismét. becher jótollú szerző, a népszabó pedig a legolvashatóbb magyar napilap, sajnos.
népszava, nemzet, hírlap szóba sem jöhet, a nemzet szombati melléklete a kivétel, amúgy egy nagy fos az egész.
aki független politikai újságírásra vágyik, az menjen a Holdra. ezt egyébként a K. sem gondolja komolyan, különben nem írkálnának ennyire egyoldalú szarokat a "balliberális" értelmiségről.
a fasiszták meg már itt vannak, több cigány az etnikai hovatartozásuk miatt halt meg.

akak 2009.08.18. 13:36:10

kibaszottul nem érti a szerző, mit írt becher. azt írta, hogy a sok lopás, a korrupció miatt szavaznak a Jobbikra. az íróniamétert tessék már elővenni.

Caracalla 2009.08.18. 13:42:05

@akak: dehogynem értem, de az emberek nagy része nem fogja, mert nem marad meg a sztori mellé, csak az idézet.

Egyébként BI arról írt, hogy mennyire elégedetlen azokkal, akiket eddig ajnározott, hogy mennyire rosszul kormányoztak és mennyire sokat loptak.

Abban viszont egyetértünk, hogy a népszabó a legkevésbé fos, viszont én az egyiket sem mellett döntöttem már elég régen.

Nem vágyom egyébként független újságírásra, de arra igen, hogy ne dobják el a tényeket azért, hogy leírják, amit szeretnének.

A fasizmus jelentésével kapcsolatban kérem konzultáljon történészével, a fasizmus és a rasszizmus nem szinonim szavak. Épp ezért hadakoznak árnyak ellen az antifasiszták.

Diocles 2009.08.18. 14:06:33

@akak: "a népszabó pedig a legolvashatóbb magyar napilap, sajnos."

Aztán mitől volna az?
Csak egy példa: olvasd el a Népszabó BKV-s ügyekről szóló tudósításait, abból az derül ki - legalábbis azok számára, akik nem olvasnak mást - , hogy Hagyó Miklós egy Grál-lovag, aki oroszlánként küzd a végkielégítések ellen...

Aki meg hajlandó más forrásból is tájékozodni, pl. az indextől, vagy urambocsá' jobbos lapokból, az megtudhatja, hogy Hagyó úr felügyeli a területet 2006 óta, és mit ad Isten, azóta szöktek égbe az ilyen típusú ügyek. Magyarán, ha csak a Népszabóból tájékozódik a gyanútlan olvasó, akkor fogalma sem lenne, hogy mi folyik a nyár legbotrányosabb ügyében. Ez volna a "referencialap"? LOL
(és ezzel most nem Bayer cikkeit kívánom felmenteni, remélem érthető, hanem azt mondom, hogy még Bayer lapjából is több infód lesz a BKV-s ügyekről, mint a Népszabóból. Sajnos.)

Vagy a mostani ügy, Békert cikkét nyilvánvalóan politikai inditékok miatt tiltották le, ennél sokkal szarabb dolgok is megjelennek náluk, pl. Solymosi Frigyesnek akár hetente lehozzák az amatör cikkecskéik, feltéve, ha a Fideszt fikázza.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 14:38:06

Alapvetően a cikk jó. Volna ugyan hozzátennivalóm, de elmarad, mert nics rá időm. Viszont más megközelítésben elmondtam az előző hasonló témájúban itt.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 14:39:48

Ja, amikor az előbb cikket mondtam, a fönti posztra gondoltam, nem Bächerére!

akak 2009.08.18. 15:30:07

@Diocles: napilapban sajna népszabó a legolvashatóbb. a jobbos lapokban balosakat nem hoznak, népszabóban olykor hoznak jobbost.

Szelsofroccs 2009.08.18. 15:42:33

Arra a Népszabóra gondoltok, amely lehozta az álTeller levelet, vagy egy magyar állampolgár adatait hozta nyilvánosságra (lásd Kuruc.info)?

Mert ha igen, akkor baj van az emlékezetemmel.

akak 2009.08.18. 16:07:44

@Szelsofroccs: a nemzetnek naponta volt ilyen ügye, sajtópere. a népszabó sem a világ teteje, de nem radikális véleményszar, mint a hírlap, nemzet, legjobban közelíti azt, aminek kellene lennie.
normális jobboldali napilap meg nincsen. a nemzetben pilhálék naponta bokszolják ki verbálisan a szoclibet, bayer csak olyat írt, hogyha cigányt lát, beletapos a gázba.
ez a duma nem megy.

Szűcslaci 2009.08.18. 17:15:23

@akak: "a népszabó pedig a legolvashatóbb magyar napilap, sajnos."

Attól még a Dörmögő Dömötör is jobb.

states 2009.08.18. 17:22:53

@akak: Hagyjuk a rizsát a fasisztákról, Bacher besokalt, besokkolt attól, hogy az MSZP és kurmánya hatalmának minden hátra lévő percét lopásra használja, és lopásra használta az eddigi 7 évét is. Ez az írásának a lényege, és nem az, hogy a Jobbikra akar szavazni. A cigányokat meg hogy kik gyilkolják, az majd vagy kiderül vagy nem. De tartok tőle, hogy ennek baloldalnak az a jobb, ha nem derül ki...

Publius Decius Mus 2009.08.18. 17:24:20

Szerintem a baloldalról tudni valókat jobbos újságokban érdemes keresni és fordítva. Ja, és gondolkozni is kell.

Publius Decius Mus 2009.08.18. 17:25:43

@states: Ki fog derülni nyugi. Már ki is van találva, hogy mi fog kiderülni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.08.18. 17:29:10

nem az a provincialitás legalja, hogy A Szar széles palettáján keressük a "legjobbat"? :(

A Népszabó sem lehet "jó", ha nem elég a tájékozódáshoz... De legalább együtt (mind) súrolják az elégséges határát :)

Bacher egyébként egyre gyakrabban ír olyat, ami leginkább a Lipótot jutattja a józan olvasó eszébe... (és most nem erre az uccsóra utalok) A derék jótollú íróember bizony szakmányban (pontosabban egész bekezdésekben), eszetlenül gyűlölködik.

ps.
arokaso.blog.hu/2008/07/02/arokaso_top_20

egyenlítő 2009.08.18. 17:38:46

"Hitvány, gyáva senkik" - cenzúrázta a Népszabadság az MSZP-t gyalázó cikket - írta a VG.online. A főszerkesztő nem cenzúrázott, hanem eldöntötte, mi jelenik meg az újságban, és mi nem. Ez a dolga.

Aki egy írást a szerző megkérdezése és hozzájárulása nélkül közöl, az tolvaj. Akkor is, ha főszerkesztő.

scsaba1 2009.08.18. 17:44:19

@Szűcslaci:

Én úgy tudom, hogy a Blikk. Tehát ez önmagában nem sokat jelent.

states 2009.08.18. 17:49:38

@egyenlítő: Maradjunk annyiban, hogy szegény Népszabi jobban járt volna, ha leközli Bachert, mert akkor nagyságrendekkel kevesebben olvasták volna pártunk és kurmányunk ars poeticáját, hogy amíg vagyok lopok, vagy ahogy Tóta W. fogalmazott ma az Indexen szintén az MSZP-ről: még a rézkábelt is viszik...

is 2009.08.18. 17:59:07

majd 3 év múlva olvasd vissza ezt a posztot. szimpla ifjonti pökhendiség ez az 'igazából veszettül...' résztől. előtte meg fehér birka - feket birka. a ballibák korruptak. a jobblibák IS.

states 2009.08.18. 18:03:43

@is: Ne azzal terelj, hogy mi lesz 3 év múlva, engem az érdekel, hogy mi van most...

Caracalla 2009.08.18. 18:03:47

@is: Van benne abból is, de nem azért, mert fiatal vagyok, hanem mert valódi munkám van, nem politikai alapon eltartott helyen irogatok arról, hogy milyen veszélyt jelent az oszágra, ha mondjuk demokratikusan megválasztanak egy ellenzéki pártot.

Mekkora hübrisz van azokban a közírókban, akik választópolgárok százezreire akarnak rápirítani politikai szimpátiáik miatt, anélkül, hogy megpróbálnák megérteni az okait.

Ugyanezt fogom gondolni, ha Bayer Zsolt retteg a komcsi válaszcsapástól :)

Okostojas 2009.08.18. 18:04:09

Ha jol tudom, ez a becher rugta ki Solt Ottilia fiat a Moriczbol.
Jol tudom?

Caracalla 2009.08.18. 18:09:59

@Okostojas: Valóban, már a rendszerváltás előtt is küzdött a fasizmus ellen.

CrL 2009.08.18. 18:12:40

manuál trackback:

Villáminterjú Bächer Iván közíróval

villaminterju.blog.hu/2009/08/18/villaminterju_b_cher_ivan_koziroval

Rwindx 2009.08.18. 18:12:45

@Caracalla:
"Nem vágyom egyébként független újságírásra, de arra igen, hogy ne dobják el a tényeket azért, hogy leírják, amit szeretnének."

Ez a mondat nagyon tetszett :)

phaidros 2009.08.18. 18:12:55

@is: azért jó látni, hogy az utóbbi pár hónapban a baloldal már számodra is vállalhatatlanná vált, és most már az érvrendszered szerves része lett az "egyik sem". :) Határozottan fejlődsz! Most már elértél az én szintem aljára. Tudod, az enyém az 1%-a a Te 2%-odnak.;)

kutya vacsorája 2009.08.18. 18:18:22

jóestét, ebben: "ha egy politikai véleménycikk szerintünk minden elemében hamis, az hogyan különbözik attól, hogy nem értünk vele egyet politikailag?"
benne van a lényeg. iván cikke amúgy nekem elmegy, bár a szerző írt már jobbat is, rosszabbat is, más szerzők rendszeresen mégrosszabbakat, de a mondanivalója miatt szerintem egy "független" újság szépen lehozta volna. mert vitára ingerel, vagyis érdekes olvasmány. kedves népszabi: lovas istván véralgebrája okés, ez pedig nem, hö? beszarás, helyezkedés.
de mitől is "jó" újság a szabó? attól,h.a többi mégszarabb? mi az, amit az elmúlt x hónapban onnan tudtunk meg, és máshonnan nem? akkor már a nemzet is jobban áll... és a sok okos szerkesztő ül, töri a fejét, h.vajon miért fogynak az olvasók, velük együtt a hirdetők, a bevétel. kapóra jött a válság, lehet mutogatni, pedig csak újságot kellene csinálni, pl.nem elzavarni a szerzőt, ha történetesen nem értünk egyet a véleményével (amivel miért is kellene?) vajon mit gondol vtk a "minden elemében hamisról"? a kommancsok nem loptak? nem ettől (meg a másik banda zabrálásától), tehetetlenségüktől lettek népszerűek a náciak? de.

88wx335dsf 2009.08.18. 18:21:46

Nincsen itt semmiféle fasizmus, legjobban ezt a ballibsik tudják.

Van viszont egy buta tollforgató réteg, aki mindennap valami drótkerítést vizionál és sajnos pont olyan helyen van, ahol a firkálmányokat kritika nélkül lehozzák. Ezek közé tartozik például ivan bekker is. Azért buták mert nem jönnek rá, hogy ez az egész fasisztarasszista cécó csak azért van, hogy a tolvajkoalíció tagjai még gyorsan összelopjanak mindent a gigantikus bukmány előtt. Ivan bekker is csak jajong, hogy így fasiszta, meg úgy lopnak, meg nem is, de mégis. Valószínűleg az a baj, hogy lemaradt a vonatról...na nem arról hanem a pénzesről.

A többi hülye meg azon akad fenn, hogy politikai pártváltó folyik. Felháborító bazmeg, más is nyerhet...Mégis mire számítottak a lepusztult agyú, kapcsolat.hu szintű foghíjasok? Demokrácia, országgyűlési választások de azért mindig ugyanaz a párt? Gyurcsányfaszommal meg lendvaicenzorral az élen, aki hazudnak egy jót ha kell?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 18:33:10

Azt írja Bächer:

„Nem is én írtam. A kétségbeesés íratta ezt velem.”

Szerintem ebből még klasszikus lesz. Úgy mint:

1. Bächer egy abszolút segg.

2. Nem én írtam, a cikke fölötti kétségbeesés iratta velem.

És így tovább. A lehetőségek végtelenek.

kutya vacsorája 2009.08.18. 18:35:45

nincsen-e? okés, nem vagyok történész, lehet "fasizmus" pont nincs, de "valami" csak van, ha hat cigányt megöltek. ugye azt nem gondoljuk komolyan,h.bajnai gordon és szilvásy györgy dobálja a molotovokat szabolcsban?
bächernek pedig nem kellett volna mosakodnia utóbb. gyengíti az első cikkét, amire nincsen szükség. nem is értem: öregróka íróember létére meglepődik,h.az írásának utóélete lehet? hogy mindenki úgy értelmezi, ahogyan akarja? na és? kommancsok lopnak. igaza volt. az pedig,h.vállalja a kiábrándultságát sztem tök rendben van (ahogyan az is, h.mások most ekézik ezért).

prolee 2009.08.18. 18:46:10

@kutya vacsorája: "valami" csak van, ha hat cigányt megöltek. ugye azt nem gondoljuk komolyan,h.bajnai gordon és szilvásy györgy dobálja a molotovokat szabolcsban?

Nem gondoljuk. Azt gondoljuk, hogy elmeháborodott sorozatgyilkos(ok) van(nak). Miért lenne köze ennek bármilyen ideológiához? USA-ban rendre lövöldöznek iskolákban ilyenek, már szinte népszokássá vált. Ott is politikai okok állnak a háttérben?
Ha nem hisztériáznának és hagynák békében dolgozni a rendőrséget, akkor talán már nem kellene rettegnünk.

zsoltix 2009.08.18. 18:49:50

Én gyerekkorom òta nem nagyon làttam Nèpszabadsàgot, akkor mèg dölt betüs volt,vilàg proletàrjai egyesüljetek mottòval. Netes oldalukra mèg soha nem kattintottam rà, mègis ùton-ùtfèlen szembejön valami gagyi cikk tölük,akàrmelyik portàlra lèpek be. Ignoràljuk,ne foglalkozzunk vele,ennyi. Olvassa az,aki szereti. Csak ùgy lehet letörni a szarvukat,ha kevesen foglalkoznak vele.

kutya vacsorája 2009.08.18. 18:52:07

@prolee: bár igazad lenne! csakhogy egyelőre nagyon úgy fest,h.a zsarukáknak lövésük (bocsánat...) sincs,h.ki gyilkolgat. félős,h.nem is lesz (miért? sorolom: aranykéz+pesti robbantások, fenyő, mór - ami nagyon nem rajtuk múlott - stb.stb.). ezzel együtt nekik drukkolok tszetesen.

prolee 2009.08.18. 19:01:48

@zsoltix: Az én munkahelyemen kiadták parancsba, hogy a spórolás jegyében a mellékelt listán "X" jelöléssel mondjuk le azokat a sajtótermékeket, amikre nincs feltétlenül szükségünk. Lemondtuk a Nemzetet, a Hírlapot, kerestük a listán a Népszabót, de nem volt rajta, ezért kézzel ráírtuk, hogy azt sem kérjük.
Azóta is jön, dobáljuk a kukába.
Mint megtudtam, AZT nem lehet lemondani. ;-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.18. 19:01:54

Az a kibaszott nagy gáz, hogy a butuska, lenézésre érdemes ballibák ugyan már csak ilyenek, de sajnos az ún. jobboldali média emberei közül nem tudom, ki fog majd így kiakadni, ha majd az övéi lopnak. És ha véletlenül mégis akad, akkor még az fog érdekelni, miért simogatja majd meg a buksiját a többiek java része, és miért a másik.

Ja, és tegye fel a kezét, aki nem érti meg Bächert. És mindenki, aki feltette, menjen és szégyellje magát.

@prolee: no igen, és az "elmeháborodott sorozatgyilkos(ok)" teljesen véletlenül mindig cigányokat bírnak ölni. Furcsa véletlenek vannak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.18. 19:03:12

@prolee:

nekem erről az jut az eszembe, volt egy kis mulatság annó 2000 tájékán, amikor a malévnál kötelező volt a nemzetet felülre tenni ...

prolee 2009.08.18. 19:09:10

@kutya vacsorája: A hozzászólásom lényege az lett volna, hogy a cigányokat nem feltétlenül a fasizmus, rasszizmus ideológiai megerősödése miatt gyilkolják.
Az, hogy nem szeretem a cigány mentalitást, nem jelenti azt, hogy a cigány származású embereket gyűlölöm, sem azt, hogy a halálukat kívánom, vagy üldözésüket elfogadhatónak tartom. Pusztán annyit jelent, hogy elvárom a fennálló hatalmi rendtől, hogy rend legyen és a cigányok integrációjának problémáját oldja meg. Azért fizetem az adót.

prolee 2009.08.18. 19:10:52

@mavo: igen, mert elmeháborodásuk lényege az, hogy a cigányokat gyilkolni kell. Vannak, akik a kurvákat gyilkolják. Mindig. Ennyire nem lehetsz értetlen. A sorozatgyilkosságnak ez a lényege.

gitáros 2009.08.18. 19:11:47

@Publius Decius Mus: ettől aztán kurva hiteles pölö a nemzet vagy a népszava, mi?

prolee 2009.08.18. 19:12:15

@mavo: Az is helytelen. De nem teszi helyessé azt, amit leírtam. Torz a gondolkodásod.

ijontichy 2009.08.18. 19:14:18

kitámasztás... khm... Csernyenko.

LaHaine 2009.08.18. 19:43:02

@Caracalla:
Az igaz, hogy a fasizmus és a rasszizmus nem szinonim szavak, azonban a nemzetszocializmus és a Jobbik igen.
Kapitalizmusellenes nacionalista politika, egy kis antiszemitizmussal fűszerezve. Ismerős, nem?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.08.18. 19:44:53

és hirtelen mindenki kurvára ismeri bächert. ugyanaz a szánalmas szapulás megy, mint pár hónapja spiró-fronton volt; akkor sem volt senkinek semmi fingja spiróról, csak hogy egy ballib broáf.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 19:57:14

@solaitid:

Ami engem illet, igazad van, de mi van a mostani cikkekkel? Azért azokon akad kommentálni való, nem?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.08.18. 20:12:44

@solaitid: A Séta akkor is egy semmitmondó, buta hiszti, ha Bächer egyébként a világirodalom óriása.

akak 2009.08.18. 20:14:16

@kutya vacsorája: minden offline újság olvasója fogy, a nemzeté is, jön az online média. ez miatt.
a fidesz ügyeiről a népszabóban, a szoclibről a nemzetben olvashatsz, a kettő adja ki, mi is történik.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.08.18. 20:26:13

@dzsucseharcos: de abba mi olyan meglepő, hogy egy publicista időnként hisztizik?

@Bereznay András: nekem csak az ködös, hogy ezekszerint az teljesen ok, hogy a magyar hírlap lehozta bächer cikkét az ő engedélye nélkül? vagy én maradtam le arról, hogy bächer erről rosszallását fejezte ki, és pl jogi útra terelte az ügyet.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.08.18. 20:39:50

@solaitid: Semmi. A blogbejegyzés első mondata így kezdődik: "Annyira, de annyira uborkaszezon van..."

Ez adja Bächer cikkének relatív jelentőségét.

Meg persze azért tényleg vicces kicsit, nem a cikk, hanem az általa kiváltott reakciók. Meg lehet pl. nézni a nolblogon, ott már nagyon régóta fent van, a kommenteket. Érdekes látni, hogy vannak, többen is, a szoci törzsközönségből, akik nem érzékelik, hogy itten líráról meg a kétségbeesett dühről stb. van szó, és már okoskodnak is, hogy hát igen, ezért meg azért kell a Jobbikra szavazni. (Mert a fasiszták még mindig a kisebbik rossz. Még ők is jobbak annál a Kimondhatatlannál). Szóval - legalábbis számomra - nem maga a cikk érdekes, hanem a szoci szavazótábor viszonyulása hozzá.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 20:49:31

@solaitid:

Jaj, dehogy! A Magyar Hírlap eljárása menthetetlen, és ha nem tudném, hogy igaz, azt is mondanám, hihetetlen. De ez csak mellék szál. Viszont én mintha azt olvastam volna valahol tegnap, hogy B. nem akarja jogi útra terelni, mert ezzel elismerné, hogy van jogrend Magyarországon. Ez nekem tetszett. A két cikke, más-más okokból, nem.

mrs. white 2009.08.18. 21:26:09

Ezekkel a kurva nagy írókkal gondolkodókkal publicistákkal csak az a baj, hogy most döbbennek rá hogy a szeretett ajnározott baloldaluk lop. Nos ez 100 Iq felett már 2002-es választás előtt is egyértelmű volt. Ha valaki idösebb egy picit, vagy néha a történelmet idősebb emberektől vette át szájhagyomány útján akkor elég egyértelmű a helyzet. (Szándékosan nem történelem órákról beszélek. az én történelem tanárom a kínos helyzetet elkerülendő úgy alakította hogy a II világháborúnál megállt az élet.) Nos Ivánék valszeg ezen a tankönyveken nőttek fel. Szóval az írásban érezhető az írónia, csak ez nap mint nap inkább felűlíródik és valósággá válik. Antal talán most ezt mondaná "Tetszettek volna előbb gondolkozni, mondjuk 2002-ben" Teszem hozzá 2006-ban már tökmindegy volt. Az is egyfajta teljesítény, hogy a Vg konjuktúra közepén 1 év alatt tönkre lehet tenni egy országot. B Iván és tettestársai " Jó reggelt!" Cenzor Lakat T. Károlynak még mindíg nem esett le a tantusz.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.08.18. 21:54:42

@mrs. white:

>most döbbennek rá hogy a szeretett ajnározott baloldaluk lop.

Sőt. Csak arra döbbennek rá, hogy lop. Arra, hogy netán nem kellene rá szavazni, arra még mindig nem. Mert ez a cikk is csak annyit állapít meg, hogy a Megfelelő Oldal sajnos lop, és ezért a megfelelőoldaliak olyan kínosan érzik magukat, hogy időnként hisztiznek, öklözik pl. a zongorát. Arról természetesen szó sem lehet, és nem is lesz, hogy nem a Megfelelő Oldal a megfelelő oldal. De hát ez csak természetes, és ezen nem kell bosszankodni, ez teljesen szokványos szurkolói mentalitás.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.08.18. 22:20:42

@Bereznay András: "B. nem akarja jogi útra terelni"
mondom, ez az, ami nekem bűzlik.

kár ez az egész, így, az új könyve megjelenése előtt. khm.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.18. 22:42:00

@solaitid:

Ja, valamit nem jól olvastam, bocs.

Új könyv? Ez érdekes. Hát khm-nek, ez esetben eléggé khm. Pedig bevettem, hogy őszinte, legalább az első cikk, ha nem is tetszett. Mikorra esedékes?

Hellscream 2009.08.18. 23:13:53

Majd ha a "Nemzet" vagy a "Hirlap' lehoz egy "Szavazz az MSZP-re" c. írást, akkor lesz jogosultsága ennek a posztnak. Amúgy alapvetően igaza van, de anélkül a kiegészítés nélkül, hogy a másik oldal sem jobb egy lehellettel sem (sőt), túlságosan elfogult. gy.k. nem konzervatív.

Ui.: nem irónia, hanem szarkazmus amit Bächer elkövetett....

Bell & Sebastian 2009.08.18. 23:44:58

Én vagyok az az ember, aki még látta itt Szaró Bikát.
Vagy mégsem?
Remélem viziálógiailag jártam csak úgy, mint a mi Ivánunk!

Igaz is volt - meg nem is volt. :)

lordart 2009.08.19. 06:48:05

Én azt gondolom, hogy B.I. cikke tipikusan az az írás, amelyre a közeljövőben hivatkozni lehet, bármelyik (győztes, vagy vesztes) oldalnál keres menedéket a szerző. Egyiknél lehet hivatkozni arra, hogy "jólmegmondtam nekik", a másiknál pedig, hogy "értenikellaz iróniát"... Ma olyan kétértelmű a közélet, hogy csakis két- vagy többértelmű tartalommal megáldott cikkekkel lehet jövőt építeni egy újságírónak.

egyenlítő 2009.08.19. 13:44:04

@lordart: Hát, így hetvenen túl, minden héten egy Népszabadság cikkel, meg néhány könyvvel, kell is neki keresnie a jövőépítés útját!

egyenlítő 2009.08.19. 13:47:29

@mrs. white: A 2002-es választás előtt speciel nem a bal lopott. Mond neked valamit a Kaya Ibrahim név, vagy az alkotmányos jog a hülyeséghez kifejezés?

Kopi3.14 2009.08.19. 14:21:34

@egyenlítő: de hozhatjuk a Dunaferr ügyet, az Ezüsthajót és társait is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.19. 15:22:03

@prolee:

azt hiszem, az alapdefiníciónk más az elmebetegségre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.19. 15:28:31

@prolee:

ha helyesnek tartanám, odaírtam volna, hogy helyes, mert bla, bla, bla. Mindössze eszembe jutott valami és leírtam.

Nem elég, hogy torz a gondolkodásod, de még a gondolatolvasót is játszod. Ráadásul kurva szar hatásfokkal.

lordart 2009.08.20. 08:52:03

@egyenlítő: Nem azt mondtam, hogy neki kell keresnie a jövőjének, karrierjének építését, hanem úgy általában gondoltam, hogy a mai kétes állapotokban a legtanácsosabb kétértelműen fogalmazni, mert az ilyen írások bármikor jól jöhetnek a jövőben.
Egyébként pedig naponta azt láthatjuk, hogy igazán azok taposnak, azok könyökölnek, azok törtetnek nem ritkán tisztességtelen módon is, letaposva, félrelökve másokat, akiknek legkevésbé van szükségük a már rendesen megalapozott jövőjük építésére. Így nem látom az idősebb kort és a heti cikkeket, könyveket sem felmentő eszközként senkinek az esetében, ha karrierről, jövőről van szó. Természetesen ez nem jelent egyenes és feltételek nélküli következtetést arra, hogy B.I. a cikkével a jövőjét akarta megalapozni...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása