Sz*r emberek

Ron bácsi I 2009.04.04. 17:57

 

- (...) Az a legfontosabb, hogy tudjunk megélhetés biztosítani a vidéki emberek számára, úgy, hogy ne kényszerüljenek lakhelyelhagyásra. A megosztás politikája nem ezt szolgálja, én evvel messzemenően nem tudok azonosulni. Azért örültem az MDF-fel való egymásra találásunknak, mert elfogadták a szakmai véleményemet és lehetőséget biztosítottak arra, hogy ne idétlen módon, bekiabálásra "birkaszavazásokon" vegyek részt, hanem hagyták, hogy kifejtsem a véleményemet a szakmai álláspontomról.

- Az MDF frakcióban - finoman szólva is - elég rövid ideig volt.

- Sajnálom, ami engem a legjobban megrázott, hogy egy ember döntése kapcsán húsz család került a gazdasági válság kellős közepén egzisztenciális problémák közé.


- Amikor Ön odament, akkor is fennállt ez a veszély.

- Ez így van, belpolitikai bizonytalanságnak és tragédiának ítéltem meg az MDF-frakció esetleges feloszlását, hiszen látni kell, hogy a pénzpiac mindig a belpolitikai bizonytalanságra, vagy biztonságra alapoz. Úgy gondolom, hogy abban a szituációban, amikor az MDF meghívását elfogadtam, nem engedhette meg magának az ország azt, hogy egy olyan belpolitikai válság kialakuljon, aminek kapcsán megszűnik egy frakció Magyarországon, méghozzá egy olyan párté, amely a rendszerváltás óta folyamatosan bent ült a parlamentben.

Az olyan interjúk, mint amiből a fenti idézet is származik (Lengyel Zoltán "kitálalt" a stop.hu-nak), heves reakciókra késztetik még a békésebb embert. Felgyorsul a pulzusa, elkezd izzadni a tenyere, kiveri a víz, ökölbe szorul a keze, hozzávágja a sörösüveget a monitorhoz, belerúg a macskába, leboxolja a szomszédot, ad egy tockost a gyerekeknek, beül a kocsiba, elüt egy járókeretes nénit, aztán megy útburkolatot felszedni, kockakövet doblni, tankot elkötni, és (sün! sün!) jól agyba-főbe veretni magát a rendőrökkel.

Nyilván túlzok, nyilván fúj, fúj, populizmus, de akárhogy forgatom a dolgot, én is csak oda lyukadok ki, ahová a nép egyszerű fia/lánya: húzzanak már ezek mind el a jó búsba! Lengyel Zoltán könnyeket morzsol, amiért az MDF megbokrosodása és morális halála után egy "ember döntése" miatt "húsz család került a gazdasági válság kellős közepén egzisztenciális problémák közé". Húsz MDF-es. És ez tragédia.

Nem, nem, ez már komolyan olyasmi, amit nem hiszek el. Ne legyenek illúzióink, ezt az embert a Fidesz juttatta eredetileg mandátumhoz, és - átvéve a baloldali sajtó eufemizáló megfogalmazását, mellyel Gyurcsány illete Szekeres Imrét - "emberi minősége" nyilván nem változott az évek és frakcióváltások során, Dávid Ibolya mellé szegődve főleg nem.

Ha van jó érv a parlament feloszlatása mellett, na akkor ez az: tűnjön el minél több haszontalan megélhetési párt és politikus. Tűnjenek el. Most. Rögtön. De legalábbis minél gyorsabban. Gyerünk! Ne gondolkozzunk azon, hogyan lehetne az MDF-et megmenteni, és ne gondolkozzunk azon, hogyan lehetne az SZDSZ-t megmenteni, vesszenek mind, semmi szükség rájuk! Gyurcsány már látszólag féli-meddig eltűnt (ez is valami!), csak így tovább, jöhetnek a többiek!

Bár addig még jól eladják a ruszkiknak, amit csak lehet, de a kormányzó erők és az álellenzéki pártok napjai meg vannak számlálva, és igen, amik és akik utánuk jönnek, szintén borzasztóak lesznek, de ne legyünk telhetetlenek, kell idő, mire az egész garnitúra lecserélődik. Nekem mindegy, kivel kezdik, csak kezdjék már! Az új arcok talán reményt jelentenek, talán inkább nem, de ha még sokszor hülyeségeket is beszélnek, legalább biztosan nem gazemberek. De leginkább gondolkozzunk azon, mint Kiss Ádám kollégánk, hogy mit is kellene tenni egy szebb jövőért, mit kellene tennünk, hogy sz*r emberek közt ne érezzük magunkat sz*rul. Azzal jutunk talán előbbre.

"Egzisztenciális problémák." "Tragédia." Hogy az a jó....

Ők húzzanak szépen el, aztán engem meg valaki kapcsoljon ki.

 

/Kép: Négymadár/


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr731046205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.04.04. 18:03:26

hehe, egy 'szenvedélyes' poszt Ron Bácsitól. biztos a tavasz ;]

nyirtass 2009.04.04. 18:58:24

Gyurcsány átadta a miniszteri székét. Jelenleg azt a látszatot kelti, hogy valamilyen szinten megmarad a politikai közéletben, de én nem hiszek neki. Inkább azt gondolom, hogy most készül "lelépni" a nemzet maradék vagyonával vagy az újabb IMF hitellel.
Még Bajnai elött kidolgozott egy újabb megszorító intézkedést ami már az IMF-nél van a következő hitel felvételének érdekében. Gyurcsány ezt a "megszorító csomagot" nem merte magára vállalni, sem a miniszteri székét megtartani. Bajnait hagyta hátra maga után, nevéhez kötve a megszorító csomagot, valamint őt állítja ki a népharag céltáblájává, miközben saját maga kereket old az állam pénzével, vagy esetleg az IMF- hitellel.
Ez az én véleményem.

CrL 2009.04.04. 19:51:13

@tölgy: csak nem ez a MSZP-SZDSZ-IMF-EU koala? ;]]

petibatya 2009.04.04. 20:23:27

„De leginkább gondolkozzunk azon, mint Kiss Ádám kollégánk, hogy mit is kellene tenni egy szebb jövőért,”

Én is osztom a Kiss Ádám véleményét. Gondolkozzunk és keressünk valami demokratikus megoldást!
petibatya.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=12455

Kopiás Attila Steve 2009.04.05. 02:32:18

Háromszor olvastam az idézetet, hátha megértem, de nem sikerült magamtól. Arra legvészesebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy arról szól, amiről.
Szerintem is húzzanak...

peterman 2009.04.05. 10:43:10

OFF: n*m aka*ok köt*kedni (na jó, m*st ilyen hangul*tom van), de ha a SZAR szót has*nálod, akkor írd már ki rend*sen

osborne 2009.04.05. 14:25:33

Kóka goes Frank

Ha visszatekintünk az elmúlt három évre, akkor azt kell mondanunk, hogy ebben a ciklusban az SZDSZ-nek gyakorlatilag semmi sem sikerült – írta Kóka János a párt országos tanácsához (ot) címzett, vasárnapi levelében.

(lesz az 4 év is)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 16:04:48

Szar emberek még vannak:

vastagbor.blog.hu/2009/04/03/nepszavazas_5_millioert_vagy_5_milliardert

Összeborul itt mindenki, ha a lopást kell kitakarni, Konzinak, hogy tetszik a néphülyítés az adófizetők pénzéből ?

tallian.miklos 2009.04.05. 16:30:37

"Az új arcok talán reményt jelentenek, talán inkább nem, de ha még sokszor hülyeségeket is beszélnek, legalább biztosan nem gazemberek." - Rosszabbak, mint a jelenlegiek, a _már megbukott_ gazemberekkel turbózva.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.05. 18:50:44

@CrL: Ahoyan ez kinéz, kerestek egy bal-ekot, és Gordonkát valamivel rá tudták venni a szerepre.
Jószándékú értelmezés szerint, Gordonka megteszi, amit meg kell a forint összeomlását megakadályozandó.
(De szoci módon: azt mondta, inkább a fizetésünk csökkenjen, mint megszűnjön az állásunk. Nem azt mondta, hogy inkább jövedelmünk csökkenjen, mint.. Továbbra is az inaktívanak fognak politizálni. Ezzel hogy lenne kilábalás?)
Rosszindulatú értelmezés szerint, csak nyárig húzza, és ősszel valamikor átadják a hatalmat OVinak. Utálja őt a nép.

Sejtheti, én melyik értelmezés híve vagyok.
Közgazdák a fejüket fogják, akkora a szar.

2009.04.05. 22:27:45

Ti csodálkoztok egy puhatestű öklendésén???

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.06. 07:08:47

@tölgy:

Az 1995-ös csomagot is az IMF küldte.
Bokros csak a kézbesítő volt -- Hogy valójában mennyire khm... hajlékony jellem, az a mostani nyilatkozataiból derül ki.
1. MDF EP lista élére áll (EP képviselősége pályázik).
2. Egy éttel később az MDF miniszterelnöknek jelölné, 3. Gyurcsány "lemondása" után azonnal bejelentkezik miniszterelnöknek
4. Egy héttel később, amikor az szdsz javasolja miniszterelnöknek, nem vállalja.
5. Újabb néhány nap múlva, amikor Bajnai lesz a ME-jelölt, Bokros azonnal felajánlja segítségét.
Dávid Ibolya méltó párja.......

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.06. 07:19:28

@tölgy:
Bajnai sorsa az MSZP fraxió kezében van. Mitől félnek jobban: az előrehozott választásoktól, vagy a megszorítások miatt népszerűtlenségtől...?

Névrokonod ma reggel a Kossuth rádióban: Ha a gazdaság 1-2%-kal csökken, akkor az ország egyik fele sajnálja a másik felét (akik már a bőrükön érzik a recessziót). De amikor 5-6%-kal zsugorodik egy ország GDP-je, az már minden családot érint valamilyen módon. Érintett az összes közalkalmazott (13. havi megvonása), az összes nyugdíjas (itt is a 13. havi megvonása, indexálás elmaradása), a jövedelmek zsugorodása miatt az összes kiskereskedő, családok százezreiben válik munkanélkülivé az egyik szülő -- vagy mind a kettő.

És a választások közelednek. TP szerint az MSZP képviselők a csodában bíznak. A fidesznek nem fűződik politikai érdeke egy mostani választáshoz, mert a jelenlegi helyzetben megoldani nem tudja a válságot. Képes lenne enyhíteni a válság hatásait, de a választók ezt nem szokták értékelni, válság idején a legjobb kormányt is megbüntetik.

Az MSZP felőrlődése is a fidesz érdekeit szolgálja. Sajátos módon Gyurcsány (személyes túlélése érdekében) most az MSZP-nek árt. Nincs stratégiája, csak taktikája.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.06. 07:50:13

@elemes2: Ebből az következne, hogy Bajnai nyáron bedobja, és ősszel előrehozott.

A szocik két rossz közül választhatnak, és már csak a leghülyébbek bíznak a csodában (Brüsszelben, Putyinban, Singer bácsiban, etc...)
- átadják a hatalma OV-nak, és néhány ezer szoci családnak ki kell mennie Bécsbe, a többi meg a szív itt a néppel 3 évig, de aztán győzedelmesen visszatérnek
- húzzák még egy évig, és azután következik az első változat, de a visszatérés esélye lényegesen kisebb lesz.

Ha stratégák, akkor az elsőt választják. De eddig sem az eszükért szerették őket.

CrL 2009.04.06. 09:24:25

@tölgy: itt egy igazi stratéga aki még a konzit is olvassa:

index.hu/belfold/2009/04/06/szigetvari_viktor_lehet_bajnai_kabinetfonoke/

a cél az volt, hogy júniusban ne legyen EV (biztos ki és szétesés számukra), ez eddig bejött. Amúgy meg ki akarják húzni 1 évig még de ha vmi miatt azt látják, a 3/4 nem reális a fidexnek és megbomlik a frakciófegyelem, akkor Bajnai megy a levesbe. Ha ez jönne be, akkor ősszel lenne esély egy EV-re, utána már sztem már csak a 2010 marad.

Az Fidoxnak most június és jövő tavasz a legjobb.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.06. 09:58:13

@CrL: A fidesznek szvsz a jövő tavasz a legjobb.
Így az nem lesz :)

CrL 2009.04.06. 10:10:38

@tölgy: btw, ki lenne a szocik miniszterelnö-kjelöltje egy előrehozotton?

CrL 2009.04.07. 02:05:42

ez érdekes kis expozé Gulyástól:

Ennek következtében nyolc év balliberális kormányzás telik el úgy, hogy egyetlen jelentős szerkezeti átalakítást sem sikerült végigvinni, ami történelmi bűn.

hvg.hu/velemeny/20090406_gulyas_szdsz.aspx

(túl késő, sőt annál is később)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.07. 09:36:11

@CrL: Elvállalná? 1 hónapos munka, a javadalmazásban majd megegyeznek.

Gulyásék és Bajnaiék együtt vezették a falnak az országot, ha lenne valami minimális erkölcsi érzékük, elbújnának valamely mély lukba, a Gödörbe, vagy a fene tudja hová.

osborne 2009.04.07. 22:01:28

@tölgy: no thanks. elvagyok így is bőven gond nélkül ;]

Gödörbe járnak libberék, de még mindig akkora arccal és realitásérzékkel mintha bárki is komolyan venné őket. a honi sleppen kívül körbenevetnivaló és kiöregedett BA-sok ők semmi más. na jó a kommereket életben tartják de azt ha lehet ne írjuk már fel erényként vagy nagy eredményként.

ok, tudom nekik ez is valami ;]

magyaroknyulai · http://magyaroknyulai.blog.hu 2009.04.08. 21:09:29

Sün az MTV Híradóban:
www.youtube.com/watch?v=ePQ1DYqWltM
Nyúl a Hiradóban már feltünt médiahacker Sün keresésére indul:
www.youtube.com/watch?v=ePQ1DYqWltM

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása