Félbe kell hagyni a darabot

mr. pharmacist1 I 2009.02.09. 21:46

Amikor Gyurcsány Ferenc a Monorierdőnél történt vonatbaleset utáni sajtótájékoztatón nagyon meghatódott, egy pillanatra dermedten néztünk, és az jutott eszünkbe, hogy nálánál nagyobb hivatalos tahót régen láttunk tévében. El is bizonytalanodtuk, mert nem tudtuk, hogy Gyurcsány múlja magát napról napra újból és újból alul, vagy egyszerűen mi vagyunk a kelleténél rosszabb emberismerők. Valószínűleg mindkettő. Tulajdonképpen amit Ferenc itt lenyom, az nettó kegyeletsértés. Mivel a kormányzat a közlekedésügyi miniszter menesztésével elismerte felelősségét, ezért nyugodtan nevezhetjük minősített esetnek is Ferenc stand-up-tragedy-jét.


Rövid leszek. Nemes fiad megőrült:
Azt mondom, őrült; m
ert "őrült", mi az ?
Hanemha őrült lenni s nem egyéb.
De hagyjuk ezt.

Szóval ha nem tudjuk, hogyan lehet alulmúlni ezt az olcsó és bicskanyitogató színészkedést, gépeljük be a Kapcsolat.hu-t, ott pedig kattintsunk Gyurcsány blogjára. Mai bejegyzése így kezdődik:

Kit érdekel ilyenkor, hogy az elmúlt tíz évben a felére csökkent a gyilkosságok, emberölések száma Magyarországon, hogy az emberölések felderítési mutatója 95 %, az egyik legjobb Európában. Kit érdekel a statisztika, amikor brutális emberölés rázza meg az országot. Értelmetlen, és erőszakos halállal végződik egy veszekedés egy éjszaki bárban.

Talán nem csoda, ha elkerekedik a szemünk. Hogy kit érdekelnek a statisztikák? Hát azt, aki nem átall egy ilyen tragikus esemény után is bemásolni néhányat a blogjába. Akinek nem esik le, hogy egy gyásztávirat végére odabiggyeszteni: "én egyébként jól vagyok, sőt, így az elmúlt tíz évben kifejezetten jobban érzem magam"- méretes tahóság. Aki nem érzi, hol a helye a kegyeletnek és hol a helye az országimázsnak. És persze, kevesen érezhetik úgy az országban, hogy '98 óta nőtt a közbiztonság, hiába takarózik a miniszterelnök ezekkel a meglehetősen szelektív statisztikai adatokkal. Most azt a magas labdát már le sem csapnánk, hogy Gyurcsány megemlítette az elkövetők valószínűsíthető származását- csak be kellett volna kapcsolnia a tévét, hogy eloszlassa a származásukról szárnyra kapott alaptalan pletykákat.

Három külföldi állampolgár sérült meg tegnap, az egyikük meg is halt. Gyurcsány pedig azt mondja, "A leghatározottabban kell fellépni az [előítéletek szította] erőszak ellen." Olvassuk el a fent már idézett mondatokat és nyilvánvalóan kiviláglik, mire játszik a miniszterelnök: elmismásolni a történteket. Azt sugalmazza, mintha két fél kölcsönös provokációja eredménye lett volna a haláleset, de az azóta nyilvánosságra hozott biztonsági kamerák felvételei ezt az implikációt egyértelműen cáfolják. Talán nem ártana néha követni a híreket is.

Addig kell cselekedni, amíg lehet, nem megvárni, hogy az előítéletekből és az önbíráskodásra késztetésből kezelhetetlen társadalmi jelenségek sűrűsödjenek össze.

A kérdés ugyanúgy áll a veszprémi esetre is (és a számtalan korábbira), mint azokra a potenciális lincselésekre, amiket Ferenc az eljövendő időkre vizionál. A szervezett bűnözés elleni fellépésnek egyébként is mi köze az előítéletekhez? Vagy talán Magda Marinko sittre vágása az előítéletes cselekvés non plus ultrája? Úgy látszik Ferencet folyamatosan emlékeztetni kell, hogy az ő kezében van a kormányrúd.

A szélsőségesekkel fenyegetőzni pedig nagyon olcsó megoldás, ilyenkor is, de ez már a védjegyek közé tartozik.

De hagyjuk abba, nem mesterkedem.
Ő hát bolond, ez áll; most hátra van
Nyomoznunk e következés okát,
Vagy inkább e kivetkezés okát.


De ez már legyen a pszichiáterek dolga.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr92933455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.02.09. 22:55:28

Sajnos nem kevés magát "értelmiséginek" beállító "hivatalos véleményformáló" bizony gondolkodás nélkül támogatja őt szinte mindenben... Ott toporognak a televízió stúdiók előtt hogy kifejthessék hasonló véleményeiket különböző interjúkban, hegyezik a ceruzáikat országos napilapok "főmunkatársi" pozícióiban hogy nyomtatásban is kifejtsék ezen gondolataikat. Gyurcsány egyedül nem lehet ekkora sz*rházi, ezt lássuk be. Vannak neki társai is...

emzperx 2009.02.09. 23:11:58

Ez a mocsok még az Orbánnál is jobban fel tud hergelni:

"És van még valami: egy szerb, egy horvát és egy román játékos küzdött egy magyar város, Veszprém sikeréért. Természetes volt számukra, hogy szerbként, horvátként, románként nem egyszerűen itt élnek, hanem egy magyar közösség sikereit gazdagítják, identitását erősítik. Becsülöm őket ezért és köszönöm nekik. Bár most nem ez a legfontosabb, nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: vajon az árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek ezt is értik-e?"

Nem, nem bírja ki, hogy ne forgassa, csavargassa a szavakat, ne köpjön a radikáljobb felé egyet, pedig jobban tenné ha kussolna.

Igen, faszfejkém, pl. az a "fasiszta" Bayer(1) még előtted írta ezt:

"Egy román, egy szerb és egy horvát fiú ünnepelt szombat este a veszprémi bárban. Csapattársuk, Iváncsik Gergő kisfiának születését. Egy román, egy szerb és egy horvát fiú ünnepelte egy magyar kisgyerek világra jöttét. Akik jó szívvel és naivan megálmodták az Európai Uniót, akik jószívűen és naivan hittek és hisznek a békés egymás mellett élésben, biztos mindig ilyesmiről álmodtak. Ünnepeltek a fiúk, ünnepelt a csapat. Egy román, egy szerb, egy horvát és a magyarok."

De gondolom Fletó csak akkor (sem) nyugodna a seggén ha minden "szélsőnáci" írásos nyilatkozatban közjegyzővel hitelesítve helyeselné a multikulturalizmus ezen szép példáját.

(1) www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 23:16:10

@emzperx: azért hihetetlen, hogy ide is be tudta hozni az árpádsávozást. Nem csak lütyő, moral insanity.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 23:34:37

Szerintem megnyithatnánk ezt a postot általános GYF-köpködőnek:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

___________________________ (törölt) 2009.02.09. 23:41:39

Algoritmus:

1. Történik valami, ami kegyetlenül szomorú és felháborító.

2. Közszereplő vagy, sőt, közjogi méltóság (asszem). Mondasz valamit. Kinyitod a szádat. Nem lenne kötelező, elvégre nem rendőr vagy meg nem tévébemondó. Lehet kussolni is, nem kötelező minden gyilkosságot a miniszterelnöknek kommentálnia. Akkor érdemes megszólalnia, ha olyat tud mondani, hát, amit érdemes mondani.

3. Ha már kinyitod a szád, próbálj meg valamit mondani, ami legalább egy kicsit oldja a szomorúságot, oldja a rokonok, barátok és a csapat szurkolóinak gyászát és a többi ember jogos felháborodását és undorát. Ami valahogy ezt az egész tragédiából valami felemelőt tud kihozni, hiszen az is a tragédia mint emberi tapasztalat része.

4. Ehhez képest olyasmiket sikerül mondani ,amitől normális emberben csak még jobban elmélyül a szomorúság és az undor.

Verdikt: EPIC FAIL.

Az a röhej, hogy nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem alapvetően nem akarnánk aktuálpolitikai bloggá változni. Ezt a munkát korrektül elvégzik a Reakció és a Jobbklikk, mi filozofálhatnánk nyugodtan.

Nem mi változunk, a világ változik körülüttünk. Egyre több olyan dolog történik, ami mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.

Direkt várom azt a korszakot, amikor fél évig se lesz megemlítve a Konzervatóriumon egy politikus és párt se, mert elfogadható mederben működnek a dolgok és ezért megengedhetjük magunknak, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk csinálni.

Odébb lesz ez még, attól tartok.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.09. 23:49:12

Azért hogy Ferenc mekkora kretén, arra korábbi szereplései is jó példák. Bár most is inkább a katolikus egyházat ekézi, meg az antiszemita papokat, de az nem baj, maximum bérmálkozik egyet, úgyis megvolt már néhányszor.
A zsidó közösségek előtt a Messiásról beszélt.

Se érzelmi, se értelmi intelligenciája nincs a csókának, igazi Vasból és Acélból faragott királyfi.
Big Zero:(((

phaidros 2009.02.10. 00:00:07

Kétségtelenül inkonzisztens alakítás...

józan' 2009.02.10. 00:50:16

Miért nem követi már a pédaképét ez a szerencsétlen?

Tony Blair azért tett pár hasznos dolgot:

-LEMONDOTT
-Elismerte, hogy a multikulti egy nagy-nagy tévedés.
-Hívő katolikus lett, és létrehozott egy egyesületet "Tony Blair Faith Foundation" néven: www.youtube.com/watch?v=p3qEq3kN6tE

Gyerünk feri, most rajtad a sor!

Acmee 2009.02.10. 06:54:07

Egyszerűen felfoghatatlan számomra -és környezetem számára- ez a szánalmas politizálás. Miért nem vezényelték a rebiszt Olaszliszkára? Miért nem vezénylik a rebiszt Enyingre? Miért kell a "multikulti" mögé bújtatni azt a potom 500.000 (? pontosabb infó hiányában) szavazat vásárlást? Miért kell hagyni, hogy bizonyos csoportok törvényen kívüliekként viselkedjenek? Miért nem lehet ezen csoportokat "tűzzel-vassal" a társadalom normái közé szorítani? Miért nem lehet kényszermunkára ítélni egy törvénysértőt a cellában tévézés (adóforintokon) helyett? Csak akkor kell a hasonló ügyekkel foglalkozni, mikor valaki hírességnek esik bántódása? Netán meghal? Ki foglalkozott eddig Enyinggel, ahol adófizető Magyarok nap mint nap rettegtek? Ki foglalkozik a többi Magyar várossal, faluval, egyáltalán a Magyar emberrel?

Szóval, MEDDIG TŰRSZ MÉG KONZUMMAGYAR??

Szűcslaci 2009.02.10. 10:51:33

Kollektív bűnösség nincs. Trianon sincs. Nem a cigányság a hibás, vagy a bűnös. Nincsenek "cigánybűnözők". Csak bűnözők vannak, szaremberek, meg szemforgató, szarházi politikusok. Mit érdekel engem, hogy román, belga, navajo, magyar vagy cigány a gyilkos? Kötelet nekik, gyorsított eljárásban. Vagy amerikai mintára, gyilkosságért 60 évet, a nem fizetésért - ami rablásnak minősül - 25 évet, gyilkossági kísérletért még 15 évet, bűnszövetkezeti köthetőség miatt még 40 évet nekik, azt akár harmadolhatják is. Tömlöcbe vetni és soha, de SOHA ki nem engedni az ilyen élősködő, gyilkos, erőszakos söpredéket. Mindegy, milyen náció, milyen bőrszínű. Ha lennének zöld bőrű marslakók, köztünk élnének, gyermekeket ennének - akkor vajon a politika megvédné őket, hogy ez csak megélhetési gyermekevés? Hogy az ősi kultúrájuk ilyen? Igen, megvédené őket, ha az érdekük úgy kívánná. Tömlöcbe velük is. Vagy kötelezni őket.Míg nem késő.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 10:57:37

és keressünk tovább , pontos idézetért: "N e m e s fiad" - ?! :)

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 11:26:39

"-Az a tény kedves kuzen, hogy a mi kis barátunk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 11:33:32

@lakatos.mark:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.10. 11:35:23

a behelyettesítést mindenki végezze el maga kedve szerint.

mr. pharmacist1 2009.02.10. 12:12:11

index.hu/bulvar/2009/02/09/video_marian_cozma_utolso_perceirol/

Tegnap nem láttam, de ezen a felvételen ki van nagyítva: jól látom, hogy a bokszolós kopasz vigyorog?

elfelejtette 2009.02.10. 16:20:11

Az MSZP-nél bizonyára kicsit irigykedtek anno a Fideszre, hogy van saját bohóca. Így hát a baloldal kitenyésztette majd piedesztálra emelte a saját Torgyán Józsefét. De most már jó lenne, ha hasonló meredek ív mentén elbukna végre, fárasztó ez a humor. Káros az egészségre egy ilyen s*gg miniszterelnököt hordoznunk a hátunkon.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.10. 21:54:58

"De ez már legyen a pszichológusok dolga."

Sok ilyen-olyan pletyka kering politikusokról,
valószínüleg nem teljesen alaptalanul, de szerintem
Ferinél már elég egyértelműen látszik a dolog, nevezetesen, hogy kokain függő lehet.

osborne 2009.02.10. 22:09:23

@gloire: haha, sztem neki a hatalom a legjobb kokain

___________________________ (törölt) 2009.02.10. 23:42:04

Előrebocsátom: sose bírtam Bayert, és továbbra se teszem, mert nekem a mindent a végletekig leegyszerűsítő és érzelmi-indulati formába öntő zsákutcás populista archetípusa, aki csak dühöngeni tud, megoldani nem.

De nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy azért a cikkért ( www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771 ), amiben az IS van, hogy

"Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes! "

tehát összességében egy, bár elég alacsony szinten megfogalmazott, de mégis normál law-and-order cikk és nem sima rasszista cikk, nemcsak hogy Fletóék megint hisztiben törnek ki, ahelyett, hogy valami értelmeset reagálnának a helyzetre, de ráadásul az Index még gondosan b*szik is idézni ezt a mondatot, itt: index.hu/kultur/media/2009/02/10/gyurcsany_bojkottot_hirdetett_a_magyar_hirlap_ellen/

Mi a fene folyik itt, Index? Ad egy, a szelektív idézés nem más, mintmanipuláció. Ad kettő, az Index szerintem rég nem akarhat Fletóék érdekében manipulálni, mert az rég kiderült UP, W és mások publicisztikáiból, hogy a flörtnek vége, kiszerettek belőle, legyen más. Akkor mi a bánatért csinálják ezt így? Miért nem biznisz az Indexnek Bayert tisztességesen idéznie, az alapvető sajtóetikának megfelelően? Vagy legalább belinkelni az eredetit? Az Index tudjuk, hogy nem pártlap és amióta kiszerettek a Fletóból, már nem is szimpatizáns-lap. Akkor meg minek??

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 23:53:30

én egyet nem értek a MH-cikkben: mi az hogy "zabálja a jó s i m b á l ó pörit" elírás vagy vmi szleng?

józan' 2009.02.11. 00:31:01

@Shenpen:

"kiszerettek belőle" hahaha, ez jó...
Shenpen ne legyél már ennyire naív. Sokszor úgy csinálsz, mintha tényleg el is hinnéd például tótáról, hogy ő mekkora `független értelmiségi`, és csak a saját véleményét írja le.

Az Index mindig is _független_ volt. Ahogy az Origo, a Tv2, M1 is...ki így, ki úgy.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.11. 01:10:15

józan, ne legyen kétséged, ő elhiszi.
Egyébként tényleg súlyos ahogy az index etette a
közönségét idáig, most meg nagyon kaparnak vissza.
De hová?

(a báló az a disznó cigányul)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.02.11. 07:48:40

Marha egyszerű: A szövetség nem barátság, hanem a pillanatnyilag közös érdek. Az Index számára egy ideig szimpatikus vonalat képviselt Feri, ezért kedvesek voltak hozzá. Most nem képvisel, nem azok. Viktor sose képviselt. Pluszban még ott van, hogy ez egy bulvárlap, tehát kénytelen valamennyire követni az olvasók preferenciáit, már pedig az olvasók nagyon kiábrándultak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.12. 00:31:59

@CrL:
Vajh, a Sztojka család továbbhárítja-e az ÁFA emelést az ügyfeleire?

___________________________ (törölt) 2009.02.19. 23:26:54

Hát, az ötlettelenségben, az ide-oda teszetoszaságban van köztük hasonlóság, Obama egyik nap limitálja a bankárok bónuszát, másik nap rájön, hogy baromság és visszavonja, kinevez három adócsalót mindenféle posztokra, aztán amikor kiderül, akkor, na, arra most nem emléxem pontosan, hogy mi történt, de ég, mint a rongy stb. stb.

Más. Van az a mondás, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, ellenpéldának. Hát k*rvára ciki nekünk szerintem mint országnak ellenpéldaként funkcionálni...

Amúgy érdekes, hogy ahogy az NYT egyre nagyobb sz*rban van - egy részvényük ára már alacsonyabb, mint egy vasárnapi NYT szám ára, helló, k*rva nagy sz*rban vannak - úgy ballagnak vissza, mintha, balról középre.

Mert ugye, ha kevés a bevétel, akkor azért előbb-utóbb csak kénytelen az ember az olvasóknak megfelelni, és nem az értelmiségnek :-)))

CrL 2009.02.19. 23:31:52

@Shenpen: Obama persze helyzeti előnyben van, ő eddig csak a kinevezéseit szúrta el, míg a mi Obamánk az országot magát fucked upolta el. Az NYT bajban ja, a printeknek persze ez a sorsuk a net miatt. Engem spec nem érzekenyít el nagyon ;]

CrL 2009.02.24. 15:46:58

@tölgy: ezt ajánlom cserébe:

Gyurcsány beszéde miatt szakadt a forint - korrigált a kormányszóvivő

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc a világ jelenlegi helyzetére utalt arra akkor, amikor úgy fogalmazott, hogy "igen komoly bajban vagyunk". A kormányszóvivő azután kényszerült a miniszterelnök mondatainak tisztázására, miután Gyurcsány Ferenc délutáni beszédéből kiragadott mondat komolyabb eladói nyomást indított el a forint piacán.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=110715

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása