2004.12.05.

Konzervatorium I 2008.12.05. 11:34

 

„A szomszéd népekkel kapcsolatban azt hangsúlyozták, hogy ne azt nézzük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt minket. Ettől remélték balgán a lehetséges konfliktusok megszűntét, a gyakorlatban azonban ez a saját - a szomszédokétól eltérő, magyar - álláspont feladását, a behódolást jelentette. Most a szomszéd országokban élő magyarok esetében azzal érvelnek, ne azt nézzük, ami összeköt minket velük, hanem azt, ami szétválaszt - az eltérő anyagi érdekeink. A kérdés csak az, hogy ezekkel a haladókkal összeköt-e minket bármi is?”

Molnár Attila Károly (HETI VÁLASZ, 2004. november 18)


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr51805637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.05. 17:19:38

remek összefoglalás a mai "perceived", ézékelt baloldal elméleti problémáiról. Ilyenkor örülök, hogy én nem efféle baloldali vagyok.

molaris 2008.12.05. 18:21:05

Na akkor egy adalék, hogy itt is helyben legyenek a frissen a református egyházat támadók. A népszavazást megelőzően, több mint száz lelkipásztor vett részt csereszolgálatban, azaz több mint száz lelkész jött el Igét hirdetni közénk és ugyanennyien mentek tőlünk, víve a bíztatást. Mi reformátusok azt érzékeltük, hogy bizony nagyon is bíztak a referendum sikerében. Azt éreztük, hogy mint gyógyírt várták a megnyilvánulásunk, gyertek, várunk, nem feledtünk.

Na ez a bűnünk, minket a szoci lózungokkal nem lehet átverni, mert első kézből tudjuk,- itt is hazudtak, mint mindig.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2008.12.09. 16:33:24

A magyar BTK ismeri a "közügyektől való eltiltás" fogalmát.

Magyarul a józsefvárosi stici, drogdíler, stb. joga (a szolidaritásra, a részvételre, stb.) addig van érvényben, ameddig ő maga meg nem sérti a törvényt.

Ilyen módon a közös államnak, törvényeknek való alávetettség (és az ebből fakadó közösség) doktrinája nem fut a szerző által felvázolt nonszenszbe,

P.S.: Persze ez nem változtat azon, hogy a kettős állampolgárság meg nem szavazása a nemzet szégyene.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása