Anyád a hibás!

Hadrian VII. I 2008.09.27. 06:03

A politikus-utánpótlással ugyan az a helyzet, mint az utánpótlással úgy általában a sportban: sok tucatnyi amatőr közül egy-kettőből lesz csak igazi profi. Hosszú évek edzései, edzőtáborai és versenyei alatt kiválasztódnak a legjobbak. A többiek pedig lemorzsolódnak, vagy csak hobbiszinten űzik tovább a sportot.

A politikában azonban az utánpótlásmezőny rendkívül gyenge. Egy ilyen rendszerben szükségszerűen az emelkedik ki, aki más területen az aljának a legalja sem lehetne, mivel Magyarországon valamiért nem működnek azok a mechanizmusok, amelyek az alkalmas embereket kiválogatnák. A brutálisan alacsony színvonal ennek köszönhető. Mégis, milyen pozíció mondjuk az, amit úgy lehet elnyerni, ha valaki ordas bunkóként viselkedik?

Emlkészünk még a Fidelitas "Gyurcsány a hibás" elnevezésű, minősíthetetlenül szellemtelen kampányára, melyről mi is írtunk? Mindenkinek az volt a véleménye, hogy az egész nagyon gyenge. Mi volna logikus? Hogy, tanulva ebből a hibából, legközelebb a pártok talán egy fokkal kreatívabb és profibb lejáratókampánnyal jönnek elő. Nem ez történt.

Most az ellenoldal ugyan még csak kisebb kaliberű célpontokon próbálgatja - "Meggyes a hibás", és talán hamarosan: "Michl a hibás" -, még egy "Orbán a hibás" is kijöhet az egészből. A szlogenek és témák lenyúlása mögül ordít a tartalom, kreativitás és a tehetség totális hiánya. Értem a gesztust, hogy ki kell forgatni ezt az egészet. De ha a szart forgatjuk ki, az ugyanúgy szar marad.

Most komolyan: ezek mire gondolhattak? Bizonyítsuk be, hogy mi is tudunk olyan lúzerek lenni, mint ők? Lássa mindenki, olyan pancserek vagyunk, hogy még a hülyeségünk is csak utánzat? Sikerült.

És egyébként emlékszünk még a 14. havi nyugdíj ötletére? Az pontosan ugyanez, nagyban. Bejött? Nem jött be.

...

És a kínzó kérdés: ki a hibás?

Ezeknek a fiataloknak az édesanyja, amiért nem küldte el őket dolgozni. Ha már a tanulás ennyire nem ment nekik.

 

/Kép: NÉGYmadár/

 Kapcsolódó írások: Matricázó fiúkák


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr21683860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petibatya 2008.09.27. 09:39:11

Rossz nyomon járunk, ha a hibát Ödönkében, vagy a mamájában keressük!

Társadalmunk gazdasági és morális állapotaiért elsősorban nem politikusaink, hanem az a jónak hitt - a társadalom többsége által közjót szolgálónak képzelt - új politikai struktúra és politikai döntési mechanizmus okolható, mely őket a pártok működésére alapozott képviseleti demokrácia viszonyai között véletlenszerűen, belső értékeiktől jórészt függetlenül döntési helyzetbe emelte, és racionálisan megalapozatlan döntéseiket kikényszerítette.
Bővebben itt:
www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=44704

hacsaturján 2008.09.27. 09:51:41

ez egy reakciós álláspont. majd jön a "reakciós" álláspont is. valamint báthori ödönke.

Vidéki 2008.09.27. 09:56:12

Azt hiszem, hogy a pesszimizmus rádtelepedett, ezért vélekedsz ilyen lesújtóan a politikusokról.
Ebben a „közvéleményformáló értelmiség” is hibás, mert úgy belevadult a harcba, hogy nem bírja elviselni azt, hogy lehetnek olyanok, akiknek más nézőpontja lehetővé teszi az érem másik, vagy harmadik oldalának megismerését.
Akik más véleményen vannak, azokat nem ellenfélnek, hanem elpusztítandó ellenségnek festi le, mint ahogy háború esetén (szükségszerűen) a propagandisták.
Azt hiszem felelős embereknek nem szabadna ezt a polgárháborús hangulatot szítani, mert ez veszélyes játék. Az emberi cselekedetek az agyból indulnak ki. Egy erőteljes agymosás oda vezethet, ami Ruandában történt évekkel ezelőtt, ahol a hutukkal elhitették, hogy a tuszik csak csótányok, ezért szükségszerűnek tartották, hogy kilencszázezer tuszit lemészároljanak

kanbatu 2008.09.27. 09:57:22

Bazmeg doktorur, megvilágosítottál. "Blame it on the bunny" Nálunk meg ezért nem jelentett semmit az a reklám, hogy "fogd a nyuszira". Nem tudom, szándékos volt-e részedről az utalás, de ugyanolyan igénytelen ez is, mint amiről a poszt szól.

Psyman 2008.09.27. 10:00:47

A képviseleti demokráciával nem lenne semmi baj, az még akár működhetne is. A gond ott van, hogy 1956 után az emberekbe belenevelték, hogy jobb, ha nem foglalkoznak a politikával, és ez a módszerváltás után is megmaradt! Vagyis az emberek a "jajj de rosszul élünk, de sanyarú a sorsunk"-on kívül semmi mást nem csinálnak.
Nincsen olyan politikus ma, aki tényleg azért politizál, mert a hazáját akarja szolgálni, mindegyik üzleti lehetőséget lát ebben. Ferenc Testvér is miért nem áll már végre fel a székéből? Mert ott tud a legtöbbet kaszálni! Viki miért nem lép már vissza az örökös miniszterelnök-jelölti posztról? Mert a másik oldalon is így lehet a legtöbbet kaszálni. Hogy a lakosság élete közben már-már az elviselhetetlenségig züllik, azt leszarják.
Talán ez az Almássy lehetett volna esetleg ilyen... Na őt gyorsan kigolyózták, nehogy belerondítson a Magyarország nevű családi multicég hatalmi viszonyaiba. Berényi Kft., csak sokkal nagyobban, 386-nál kicsit több tulajjal.

doktorur 2008.09.27. 10:31:20

kantabu:
a szándékom csupán az volt, hogy rávetítsek a poszt tartalmának ironikus voltára. Amely - véleményeddel ellentétben - szerintem nem igénytelen. Jó, elfogadom, stiláris szempontból nem veheti fel a versenyt mondjuk Jókai prózájával, ámde idôszerûsége okán ezen a blogon mindenképpen adekvát. Arról nem is beszélve, hogy egy valós és igen fontos problémára hívja fel a figyelmet. Ti. az csak az érem egyik oldala, hogy a politikai kommunikátorok munkájának színvonal néhol még a kereskedelmi televíziók nívóját is alulmúlni képes, ám felvetôdik a kérdés, hogy mindezen tünetek okként vagy pedig okozatként jelenhetnek meg az életünkben? Képességek hiányára utalhatnak vagy a mi (vö. plebs) igényeinkhez próbálnak igazodni? Létrehoznak eleddig nem létezô igényeket vagy csak kiszolgálják a már meglévôket? Megannyi válaszra váró kérdés...

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.09.27. 10:42:52

Pontosan. Épp ez a szomorú, hogy a politikusoknak az az érdekük, hogy a zemberek ne gondolkozzanak, hanem reflexből mondjanak véleményt bármiről. Egyszerűbb a vezényszóra ugyanazt kántáló hordát vezetni.

A válaszreakcióról meg annyit, hogy bármekkora nagy ördögi kör alakult ki, egy idő után nem tudnak már lejjebb süllyedni. Már elég közel van ez a pont.

hacsaturján 2008.09.27. 10:43:19

ne essen kétségbe a kedves szerző, igazi konzervatív álláspontot képviselő alanyként meg is fogja kapni a magáét a "konzervatívoktól".

kanbatu 2008.09.27. 11:43:25

doktorur
Azt írtam: "ugyanolyan igénytelen ez is, mint amiről a poszt szól". Tehát nem a posztról írtam, hogy igénytelen. Arról írtam, amiről az szólt. Összetett mondatban.

Tehát, ha nem fogalmaztam volna világosan, egy olyan reklámmagyarítás, mint a "fogjátok a nyuszira", hiszen ha nem ismertük azt, amire utal (Blame it on the boogie), akkor a szlogen nem jelent semmit, ugyanolyan igénytelen, mint a "Gyurcsány a hibás" vagy esetleg a "bárkimás a hibás" szlogen.

Remélem, hogy ezúttal az összetett mondatok nem jelentenek akkora problémát, mint az előző kommentemben, amit éppen dicséretnek szántam.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.09.27. 12:02:18

Sajnos én pesszimista vagyok, de nagyon :(... Nem látom, miért ne kellene annak lennem. De köszi a bíztatást, Vidéki!:)

Egyébként a kilencvenes évek kampányai, ha formájukban gagyibbak is voltak, de több tartalommal bírtak, mint a maiak.

doktorur 2008.09.27. 12:10:46

kanbatu:
félreértettem egy félreérthetô megfogalmazást. Vagy, mentális képességeim elégtelenek a magyar nyelv vonatkozó szabályai gyakorlatba ültetésének percepciójára. Vagy reggel volt. Ahogy tetszik...

Hadrian:
elnézni mások szenvedését baromi rossz dolog, elismerem. De azt nem gondolom, hogy ne lenne ezeknek az embereknek és ezeknek a megoldásoknak alternatívái. Csak elég tökösnek - vagy csupán józan paraszti ésszel rendelkezônek - kellene lennie a pártoknak, hogy meglépjék a megléphetôt. Szerintem az itteni szerzôk és kommentálók szinte mindegyike képes lenne a jelenleginél színvonalasabb és hatékonyabb produktumra. Gondolom akad más is, aki még be is vállalná :)

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.09.27. 14:07:34

Rák kolléga írását akartam linkelni, de jól elbaltáztam, na, szóval ezt érdemes még elolvasni:

konzervatorium.blog.hu/2008/08/01/matricazo_fiukak

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2008.09.27. 15:40:58

Ha ez a post megszületett már megérte az egész "Meggyes a hibás" kampány! :)

Részünkről pontosan egy fricska volt ez a blog, semmi más. Meg kell a szar másik oldalát is mutatni.
A szlogenek és a témák pedig nem véletlenül ugyanazok.
Sajnos egy, magát konzervatív-kereszténynek beállító városvezetés ugyan azokat a hülyeségeket csinálja meg kicsiben mint a szocik nagyban.
Erre a „bort iszik, vizet prédikál” helyzetre kellett rámutatni és nagyon alkalmas volt ez a módszer rá.

Ha van olyan akit ez bővebben érdekel, az kattintson ide: szeretgom.hu/content/33289/

ps: A "Meggyes a hibás" blog kitalálójaként az "ellenoldal"-t azért kikérném magamnak!

___________________________ (törölt) 2008.09.29. 22:32:24

Petibatya,

nem lenne az egy rossz cikk, a Virtuson, de a "globális tőkés társadalom" c. izénél elcsúszott nagyon a dolog. Egyáltalán nem emlékeztet Magyarország mondjuk a birminghami ipari zónára, bizonyos dolgokban rosszabb, bizonyos dolgokban jobb annál. Teljesen másról van szó.

Abból kellene kiindulni, hogy van egy abszolút belterjes, a világban lejátszódó folyamatoktól eléggé független, saját, belterjes posztkomcsi dzsentrink, aki nagyrészt az államtól kiszippantyúzott zsetonból üzemel, a globális gazdasághoz igen kevés közük van, ez egy teljesen "saját" belső ügy, mi befizetjük az adót, ők különbféle okos módon annak egy részét magukra költik, fenntartják belőle pl. azt az értelmiségi- és médiahátszelet, amelyik nekik hozza a szavazatokat stb. Ehhez a globális izének igen kevés köze van.

Sokkal inkább - ahogy a cikkben is írod - latin-amerikai stílus. Adófizető-politikus-államközeli vállalkozó - államközeli zsurnaliszta-értelmiségi reláció van ott is, nekik is igen kevés közük van a globális izéhez.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása