Horn Gyula: egy másik narratíva

Aron M I 2013.06.29. 12:59

HornGyula.jpgA Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak.

Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár János? Vagy egyszerűen egy self-made man, aki élt a kínálkozó lehetőségekkel és ugyanígy járt el a hazája szolgálatában? Egyik sem volt. Vagy talán mindegyikből egy kicsi, egy egészen kicsi. Valójában azonban leginkább kommunista volt. Minden volt, amit ebben a szóban össze lehet foglalni.

1956-os szerepe teljesen egyértelmű, akár volt köze a Nyugati téri tüntetés három (vagy öt) halottjához, akár nem. Aki azon az oldalon állt, az a rossz oldalon állt. Az idegen megszállók oldalán, a szervezett bűnözést jelentő kommunista párt oldalán, az eszement, szürreális rémálmot jelentő szocialista tervgazdálkodás oldalán.
1956-ról vallott gondolatai összefoglalták azt, amit rendszerváltozás éveiben elutasítottunk. Az egyik a kádári rendpártiság hazugsága (tudniillik, hogy ő pufajkásként a törvényes rendet védte a huligán ellenforradalmárokkal szemben), a másik pedig a nettó történelmi hazugságok mitizálása (Horn bátyjának a halála, amit nem a fehérterrorista ellenforradalmárok, hanem egy szovjet teherautó okozott).

1956-ban a barikád egyik oldalán lehetett állni csak. Ha a barikád mindkét oldalának halottjait nemzeti áldozatoknak tekintjük – mint ahogy Horn Gyula tette – akkor minek volt az egész rendszerváltozás? A tézis, az antitézis után a szintézis? Nem, ez legfeljebb a poszt-kommunista elit és értelmiségi, társutas hálózatainak lehet a hitvallása.

Horn Gyulának a  rendszerváltozás éveiben vitt szerepe is kétséges. Sikeresen alakította ki magáról a szakértői, belátó, felvilágosult kommunista mítoszát, aki a „Jani bácsi jót akart” című hazugság örökségét tovább tudta vinni. Nem, se a Jani bácsi nem akart jót, sem pedig a rendszerváltoztató években megjelent „ új, technokrata generáció … a második-harmadik vonalban, amely már tanult, tájékozott, a nyugati világ felé is nyitott, és nem csak a párt bikfanyelven megírt szövegeit képes ismételgetni”. Ők sem akartak jót. Ezen kívül, az még nem érdem, hogy nem csak a párt bikfanyelven megírt szövegeket képesek ismételgetni. Ők helyette a reformblablát ismételgették. Másodszor ez a réteg, amely meghökkentő cinizmussal fordult a saját rendszere felé, semmi mást nem akart, mint a saját státuszát továbbvinni és kiteljesíteni. Pozícióharc volt ez, nem pedig államférfiúi bölcsesség. Nem érdekelte őket semmi, csak a szűk brancs érdekeinek továbbvitele. Mindehhez az országot gond nélkül árusították ki. Közben az ideológiát itt-ott átfestették, csatlakozva a haladó Nyugat legújabb balos áramlataihoz. Itthoni használatra azonban csak megvillantották az új üveggyöngyöket, miközben a Horn Gyula által előszeretettel látogatott lakossági fórumokon az idő megállt.

Magyarország valóban „kísérleti teleppé” vált, pontosabban átjáróházzá. A nyolcvanas évektől kezdve a KGB már rendszerváltásra készülő csoportjai szintén előnyt kovácsoltak Magyarország nyitásából, vagyis nem kellett a szovjeteket annyira „ijesztgetni”. Ez valóban kockázatos vállalkozás volt a magyar pártvezetők számára, de azért nem annyira kockázatos, hogy nagy bátorságra legyen ehhez szükség. Életüket már nem kellett kockára tenni, legfeljebb pozíciókat, jövedelmet, befolyást. Eközben ugyanis a Nyugat zsarolási potenciálja jelentősen megnőtt, a szocialista tábor nem engedhetett meg magának egy államcsődöt (pénzt már nem tudtak adni), és Afganisztán meg Lengyelország után további presztízsveszteséget sem.

Horn Gyula és a rendszerváltás korabeli posztkommunista technokrata elit teljesítményét a vasfüggöny lebontása mutatja. Ahhoz, hogy Horn Gyula Alois Mock osztrák külügyminiszterrel átvághasson egy szakaszt, azt vissza kellett építeni, amolyan egynapos Patyomkin-kerítést csinálva. „Átvágva” – ez volt a Terror Háza Múzeum ’89-ről szóló időszaki kiállításának címe 2009-ben. A vasfüggöny igazi átvágását nem Horn Gyula és nem is a magyar pártvezetés kezdeményezte. Az egész lényegében egy őrül ámokfutásából indult ki: Nicolae Ceausescu munkássága volt a katalizátor. Az ő hatására menekülni kezdő erdélyi magyarok és románok tömege váltotta ki azt, hogy a menekültkérdést Magyarország nemzetközi jogi szinten rendezze, és az ő helyzetük láttán döntött úgy néhány bátor debreceni MDF-s, hogy megrendezik a Páneurópai Pikniket. A magyar pártvezetés pedig nagy bátran magára hagyta a határőrséget, instrukciók nélkül. Végül, amikor az NDK menekültek elengedéséről döntés született, Horn Gyula csak rácsatlakozott erre.

Amikor néhány évvel később miniszterelnök lett, a kommunista pártról szóló vicceket testesítette meg. Elsőként sikerült gúny tárgyává alacsonyítani a szabad Magyarország miniszterelnöki posztját. A Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették. A kereskedelmi tévék elindításánál két szempont volt nyilvánvaló: a nívótlanság és a közösségi értékek teljes hiánya. Horn Gyula és pártja az irigység kultúrájában, a kisszerűségben, a nemzeti identitás lehetőség szerinti hiányában, az amortizált és atomizált társadalomban érezte magát otthon. Eközben az olajügyek, a bankkonszolidációk, teljes iparágak megsemmisítése nyomán oda jutottunk, hogy saját maga mondta el: ami Magyarországon van, az nem közbiztonság.

Horn Gyula bizonyos értelemben sikeres politikus volt: saját pártját sikeresen vezette. Az, hogy a baloldal az ezredforduló után nem tudott hozzá hasonlóan nagy formátumú politikust kitermelni, egyfelől Horn politikusai nagyságát is bizonyíthatja, de azt sokkal inkább, hogy milyen állapotban van a baloldal. Annyi bizonyos, hogy Horn még tudott országos léptékben gondolkozni, és nem saját zsebre dolgozott. Hogy az SZDSZ-t miért emelte be a kormányába, az is kérdés. Talán az a válasz, amit Schmidt Mária ír, tudniillik, hogy a nyugati legitimáció miatt volt rájuk szüksége? Ugyanerre céloz nyíltan és büszkén Tamás Gáspár Miklós, aki önmagát is ebbe a körbe sorolva, az SZDSZ-t az aczéli értelmiség pártjaként „legitimáló erőnek” nevezi, de általában nézve, mintegy a demokratikus magasságokban. Egy biztos: Horn kevés érdeme közül a legnagyobb, hogy „középpártból kispárttá és az MSZP segédcsapatává redukálta az egykor magát jobb sorsra is érdemesnek tartó „szürkeállományt”. Ha az idő elérkezik, amikor sor kerül az értelmiségi rendszerváltásra – talán Farkasháy Teddy vécé-ügye volt a harsonaszó? – akkor bizony Horn Gyulára, mint a folyamat elindítójára fogunk visszaemlékezni. Aki duplacsavarral elkezdte leszalámizni a demokráciát valójában semmibevevő – hiszen ők magukat állítják a legitimáció forrásának és nem a választók akaratát –  , egyszóval az igazi élcsapatként viselkedő aczéli értelmiséget. Azt az értelmiséget, amelyet Horn nem csak politikai manőverekkel, de esetleg titkosszolgálati dokumentumokkal is sakkban tartott.

Végül is van-e válasz a bevezetőben feltett kérdésre? Mi volt Horn Gyula, azon kívül, hogy kommunista volt? A Mandiner egy korábbi, frappáns bejegyzésében „A Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnökeként (1990-2002)” határozta meg, utalva a posztkommunista gazdasági-társadalmi blokkra, amely vezérének tekintette, miközben a haza ellenzékben volt. Hazaáruló volt tehát? Vagy csak egyszer volt hazaáruló, 56-ban, és 89-óta már nem, ahogy azt a Schmidt által mottónak választott Talleyrand-idézet sugallja? Vagy nem is ezt sugallja, hanem azt, hogy jókor volt jó helyen? Vagy ráadásul még, „megtette, amit megkövetelt tőle a haza”? Talán úgy lehetne összefoglalni, pátosz nélkül: Horn Gyula, amikor politikai előnyt tudott belőle kovácsolni, és lehetősége nyílt rá, akkor megtette, amit tehetett. És ez még nem elég a nemzeti pantheonhoz.

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr185383361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horn Gyula: egy másik narratíva 2013.06.29. 15:50:22

Horn Gyula valójában leginkább kommunista volt. Minden volt, amit ebben a szóban össze lehet foglalni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.06.29. 14:35:24

Gorbacsov és Horn Gyula nélkül vajon hol osztanátok az észt?Talán a Beszélő szamizdatban hehe!Pszichopata mocskolja ellenfeleit és fényezi magát...

piefke 2013.06.29. 15:31:07

Adam T, emlékszel még erre:

"Miért nem lehet kimondani, hogy a háborúkban nem a rosszak és a jók harcáról van szó? Miért kell démonizálni, vagy az égbe magasztalni?"

Bizony: ezt te írtad!

Most meg ezt írod: "Ha a barikád mindkét oldalának halottjait nemzeti áldozatoknak tekintjük – mint ahogy Horn Gyula tette – akkor minek volt az egész rendszerváltozás?"

Vagy az, hogy a barikád mindkét oldalán vannak-e áldozatok, avagy csupán az egyik oldalon (ők a jók, a hősök), míg a másik oldalon pokolravaló gazfickók teremtek csupán, attól függ, hogy épp Horn Gyulát akarod ócsárolni, vagy a nácikat mosdatod? Összevetve a két írásodat, egyértelmű, hogy et a nácikat "akceptálhatóbbaknak" tartod, mint bárkit, aki '56-ban nem a felkelők oldalán esett el. Hát, legalábbis különös gondolat!

...Egyébként számomra a "konzervatív" azt az (úri)embert jelöli, aki nem váltogatja a véleményét, az érvrendszerét úgy, mint a gatyáját. Mármost: benned vajon mi akkor a konzervatív?

Hornnak voltak hibái... Neked nem tudom, vannak-e erényeid - mert az aligha erény, amit Hitlerről a fent idézett posztoban találtál írni: "Egy olyan országot irányított 1933-tól, amely gazdaságilag és kulturálisan is Európa legmeghatárzóbb hatalmai közé tartozott. Természetesen uralkodása alatt több embertelenséget is elkövetett, tényleg elég csak a holocaustra gondolnunk, aminek ha csak a fele igaz, már az is nagyon durva. De ennyi elég ahhoz, hogy valakit Sátánnal azonosítsunk? Elég ennyi kegyetlenség ahhoz, hogy soha, semmilyen körülmények között se lehessen munkásságát racionálisan szemlélni?"

Igen: Hitlerrel kapcsolatban éppen a "munkásságának" racionális szemlélése mondatja ki minden józan, egészséges lelkületű emberrel, hogy egy büdös, beteg szar volt (mint még sokan mások). És nem sokkal különben azok sem, akik - ki tudja, miért - nem képesek ezt belátni. Ezeknek azt kívánhatjuk: tapasztalják csak meg a "kellemetlenebbik oldalát" az efféle "munkásságoknak" és utána majd beszélünk...!

Nero Bianco 2013.06.29. 16:00:00

@piefke:

Hm.....
A hitleres poszt már önnönmagában is roppant kínos egy valami, de ezzel a mostanival párba állítva meg egyenesen égő a kettő együtt.

Főként a szabadság szemszögéből nézve.

Otovszky E. 2013.06.29. 17:17:10

Egy aránylag jól megírt semmi - érdektelen, az unalomig lerágott csontszilánkok halmaza.

Éhes_ló 2013.06.29. 17:57:25

@piefke: egy szar gazember vagy.
Nem ritka kiadás errefelé sem, vörösben.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.29. 18:04:00

Kedves Máthé Áron.

Mondhatni baloldali közhely, hogy nektek újabb Mohács kell az észheztéréshez.

Fenét! Amire igazán szükségetek lenne, az a kommunizmus. Mármint nem az, amit anno annak hittetek (a Kádár-féle), hanem az olyan igazi, melyet annak idején Ceaușescu elvtárs művelt és amit mostanság sikerült tökéletesre csiszolnia Kim Dzsongun kollégátoknak.

Csupán egy-két év és a továbbiakban kétszer is meggondolnátok, hogy pont az államosítások, a rezsicsökkentés illetve a multi- és tőkeellenes demagógia hevében kommunistázzátok le Horn Gyulát.

Elszomorító, hogy az úgynevezett konzervatív blogok képesek ilyen mélyre süllyedni. Tényleg ennyire megéri nektek az égés?

G. Wolf 2013.06.29. 18:18:19

Ez de sok hülyeség...

komiszár 2013.06.29. 19:55:32

Sodródott az árral. Ennyi volt.

Mitzimackó 2013.06.29. 21:15:09

Apám, te úgy vagy hülye, ahogy vagy, de jó, hogy legalább kiírod magadból a rögeszméidet, különben még másban is kárt tennél. :-)

Csibefogó · http://www.isitchristmas.com/ 2013.06.29. 21:33:45

Egy közepes képességű káder épp jó helyen volt jókor, és zseniálisan élt is vele.

Horn Gyula önmagában egy kommunista/szocialista karrierista pártkatona volt, fénykorát a 1982 és 88 között élte meg. Utána minden más csak maszatolás volt, mindenféle határnyitás, meg díjátvétel csak ennek az időszaknak (és nem 100%-ban a munkásságának) az elismerése volt. A miniszterelnöksége is valami visszafelé kacsintás volt, menteni a menthetőt jellegű akció (lásd Bokros csomag). Utána meg csak szívta a Kentet, aztán abba jól bele is halt.
A jó isten nyugosztalja!

borigabi 2013.06.29. 21:44:04

Aron M, ezért kár volt gép elé ülni... Nyilvánosan maszturbálni még akkor sem jó ötlet, ha találni egy-egy hasonszőrűt, aki ezt örömmel veszi. Ez pedig épp ennyi volt és nem több.

Kínai csöves 2013.06.29. 22:33:37

@kesztió: Nagyon igazad van. Nem értem én sem, hogy mi szükség volt az írónak egyáltalán gép elé ülni. Inkább ivott volna egy nemzeti pálinkát és...jól érezte volna magát.

Geo_ 2013.06.29. 22:51:13

Azt már megszoktam, hogy konzervatív ifjak nem tudják meghatározni, hogy mi is az a konzervatív - ha ezzel próbálkoznak, minimum egy regényt írnak - de hogy azt se tudják, mit jelent a kommunista, igazán nevetséges.

Horn messze nem volt hibátlan, megmaradt a praktikumoknál, nem foglalkozott ideológiával, gondolati jövőképpel, stb - de arra igazán kíváncsi vagyok, hogy Hornhoz képest hogyan is áll a mostani kormány a piacgazdasággal és hasonlókkal.

Aron M, nem tudom, hogy ennyire buta-e vagyol, vagy csak túl sokat akartál.

Tudod-e, hogy 95-ben változtatták meg a jövedéki törvényt, kihúzva az alapot az olajszőkítés alól? Horn előtt egy konzervatív kormány volt, nemdebár? A 98-2002-es kormány is a BCS-ból élt 2000-ig. Nem értesz a gazdasághoz, de azért írsz róla - nem egy konzervatív tulajdonság.
Bár röhejes vagy - de inkább sírok, mert ha valaha szükség lenne Mo-on konzervativizmusra, akkor éppen ma - de a jelek szerint hiába, erre még várni kell.

Mesterlövész 2013.06.29. 23:07:09

@Éhes_ló: Jó önjellemzés, egy elmebetegtől.

anyadmajma 2013.06.29. 23:18:05

Drágaság, ostoba vagy, de erről nem tehetsz, ilyennek születtél.
Szerinted Nagy Imre mennyire volt forradalmár-ellenforradalmár, mennyire akarjátok azt hinni, hogy antikommunista volt az 56os forradalom?
Nagy Imre pl felvette a szovjet állampolgárságot.
56ban nem a szocializmus, hanem a Rákosi-rendszer ellen mentek az utcára. Nem azért, hogy a gyurcsánynak legyen cége, vagy hogy az orbánnak legyenek meg nem kérdezhető milliárdjai.
Ostoba vagy, és a most épülő diktatúra pont az ilyen ostobákra alapoz, mint ahogy a fasiszta rezsimek is így épültek, meg a kommunista rezsimek is.
Csak az zavar, hogy én is pont úgy szívok miatta, mint te. Pedig én nem akarom.

bean 2013.06.29. 23:22:28

> A Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették.

Hát, magyar nyelven ezt máshogy mondjuk. Segítek, lefordítom Konzervatórium nyelvéről magyarra: ami konzervatóriumul "növekedés" azt magyarul "szakadékba zuhanás"-nak mondják. Konzervatóriumul a frappánsan rövid "megrendítették" karaktersorozatot magyarul hosszabban mondjuk a " megteremtette annak, aki értett hozzá"'.

Mindenre van egy Tolkien idézet, a tiéd ez: Orthanc nyelvén a segítség pusztulást, az óvó kéz gyilkolást jelent.

pistola 2013.06.29. 23:30:21

apám, ez egy nagyon egyoldalú, igazán szar írás

Nem Penny hajója 2013.06.29. 23:31:59

Valaki magyarázza már el nekem, mert nem vagyok eléggé képzett: a jobboldaliak egy ideje miért hívják a rendszerváltást rendszerváltozásnak, vagy rendszerváltoztatásnak?

I-Work 2013.06.29. 23:51:06

Sajnálom, hogy a poszt hemzseg a tárgyi tévedésektől és az inszinuációktól.
Méltatlan az ilyen írás, Magyarország elvárt szellemiségéhez.

Nem szeretném Horn Gyulát érdemein túl dicsőíteni, - azonban el kellene gondolkozni azon, hogy a jelenlegi kormányzat ideológiája és gazdaságpolitikája mennyivel kullog a Horn Gyula miniszterelnöksége által kiteljesedett nemzetpolitika mögött.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy Bokros Lajos gazdaságpolitikája, a maga konzervatív felfogása mellett sem öltött népnyúzó jelleget és Bokros intézkedései alapozták meg a FIDESZ kormányzat első két évének jelentős gazdasági növekedését, amelyet azután a FIDESZ dilettáns és protekcionista érdekköre a földdel tett egyenlővé.

Horn Gyula képes volt átlépni saját maga árnyékán, ami tiszteletet parancsol. Horn Gyuláról még Orbán Viktor is emberi méltósággal képes beszélni, - felesleges tehát a hangulatkeltés.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.06.29. 23:51:55

Horn áruló volt, szovjet kollaboráns proli szar. Magyar földben helye nincs.
Ha mégis itt kell eltemetni csak jeltelen sírban, arccal lefelé.

grani 2013.06.30. 00:01:59

Nem hiszem, hogy a posztoló véleménye számít valamit is. Kisstílű okoskodás, vakarék eb lábhozkapkodása.

2013.06.30. 00:04:43

Nincs probléma a cikkel, mint reflex Schmidt Mária írására, szükség van rá, hogy a félrevezetést kiigazítsa, sőt több helyen túl visszafogottan.

"A magyar pártvezetés pedig nagy bátran magára hagyta a határőrséget, instrukciók nélkül. Végül, amikor az NDK menekültek elengedéséről döntés született, Horn Gyula csak rácsatlakozott erre."

Beszéltem volt határőrrel aki abban az időben volt szolgálatban Sopron és Fertőrákos környékén. A szolgálatvezetővel bementek ellenőrizni egy kisvendéglőt ahol NDK-s németek voltak épp, harapnivalót akartak rendelni. A szolgálatvezető egyiküket igazoltatta, majd a következő pillanatban véresre verte a legtöbbjüket, gumibottal. A sorkatonák nem bírták nézni, kimentek az utcára. Ezután bevitték a németeket fogdába. Ilyen szinten hagyták magukra a határőrséget, a teljes brutalitásukat kiélhették kontroll nélkül abban pár hétben. Azóta senki nem tett feljelentést, fel sem merült hogy milyen bűncselekmények történtek ott, akkor.
Visszataszító ahogyan Horn a saját érdemévé tette a határ megnyitását, aminek nem kevés ember dolgozott az előkészítésén, Habsurgéktól kezdve az említett politikusokig.

bretman 2013.06.30. 00:10:52

Schmitt Mária írása egy okos ember primitivitása: világosan kiderül belőle, hogy egyetlen okból tiszteli Horn Gyulát, azért, mert Horn utálta (és Schmitt interpretációjában : kivégezte) az SZDSZ-t.

Ettől függetlenül, az legalább egy okos ember irása, míg ez a poszt - bár szerzője is csak az SZDSZ kivégzését tartja fontosnak - egy tudatlan szerző határtalan gyűlölködéséé (bár nem túl fontos, a jegyzőkönyv kedvéért itt jegyezzük meg: nem kellett visszaépíteni a szögesdrótot, hogy át tudják vágni. Meg kellett keresni. Akkor már alig volt, de még volt.)

Én valamikor 1988 körül hallottam először Hornról. Furcsa, máig meg voltam győződve, hogy akkor ENSZ-nagykövet volt, de most az életrajzát látva jöttem rá, hogy nem. Amikor ugyanis felfigyeltünk rá gimnazistaként barátaimmal, akkor az ENSZ-ben az erdélyi magyarokért beszélt - ezek szerint külügyi államtitkárként.

Én 1990-ben szavaztam először. 1994-ben mérhetetlenül fel voltam háborodva, hogy Horn Gyula miniszterelnök lehet a harmadik köztársaságban (igaz, a Chrudinák nevű KGB-ügynök által irányított Horn-ellenes MTV-s kampánytól is hányingerem volt). Egyszerűen ellentétesnek tartottam az október 23-án kikiáltott köztársasággal, hogy egy olyan ember irányítsa, aki 1956-ban a másik oldalon állt.

Ahhoz, hogy valaki bírálja Hornt, legalább minimálisan tisztában kell lennie a történelemmel. De az, akinek a Bokros-csomagról annyi gondolata van, hogy a "Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették", az nem csak nem érti az államcsőd szélén álló országot, de nem is karja. Túl bonyolult neki.

Nem ismertem a szerző Hitlerről írt sorait, de sokat mond, ha valaki még Horn Gyulát sem hajlandó árnyaltan nézni, de Hitlert igen.

Ja, és nem szeretném, hogy a szerző sugárban hányjon a tükörre, de ha már leírta, hogy a "kereskedelmi tévék elindításánál két szempont volt nyilvánvaló: a nívótlanság és a közösségi értékek teljes hiánya", akkor jegyezzük meg, az RTL és a TV2 győzelme Horn Gyula és a Fidesz közös munkája volt. Egyetlen párt tiltakozott ellene: az SZDSZ....

Fahey 2013.06.30. 00:14:46

Azért nem tetszik csupán az egész úgy ahogy van mert nagy szubjektivitást és elfogultságot áraszt!

Bereznay A. 2013.06.30. 00:15:59

@Schmitt Pali:

Kb azért, amiért az emberiség elleni bűncselekményről is kitalálta valamelyik bölcs, hogy az emberség elleni. És mert az utcákat is át muszáj nevezni. És mert az a kérdés, hány a sáv az Árpád sávosban. Mert ez az, amire telik. Szarrágó okoskodásért, azért.

(Azt különben nem tudtam, hogy ez a névváltozat oldalak kérdése lenne. Biztos?)

campobaszo 2013.06.30. 00:18:25

@Schmitt Pali: Mindig is rendszerváltozásnak hívták.Mert lovas nemzet vagyunk.Szeretünk szavakon lovagolni.Így is különbséget lehet tenni,hogy ki hívja rendszerváltozásnak,ki rendszerváltásnak és máris tudod,hogy ki hol áll.A lényeg persze szemléletbeli,aki váltásnak hívta,az radikálisabb,gyorsabb haladást szeretett volna.

Bereznay A. 2013.06.30. 00:24:37

Nem rossz poszt, de van ahol túl hízelgő Hornra nézve a képe.

Bereznay A. 2013.06.30. 00:30:50

@campobaszo:

Én nem így emlékszek. Egy darabig mindenki váltásként utalt erre, aztán elkezdtek a legtöbben a változtatásra váltani. Ez lett a kifinomult szellem és téjékozottság mértéke/mutatója. Ilyesvalami. Engem mindkettő idegesít, főleg mert nem volt sem váltás, sem változtatás, csak egy nagy szélhámosság amit máig nyög az ország és fog még egy darabig ahogy elnézem. Jó, ha nem pusztul bele.

Azúrkék égbolt (törölt) 2013.06.30. 00:33:44

Ez a gyáva, sunyi nemzet megérdemli, hogy oda jutott ahova.
Az ide vezető út pedig ilyen horn-féle (és jóbarátja: orbánviktor) söpredékkel van kikövezve.
A lusta, érdektelen, nemtörődöm pitiáner nép sajnos menthetetlen.

Bereznay A. 2013.06.30. 00:36:18

@Bereznay A.:

Ja, nem változtatás, változás. Mindegy.

komplikato 2013.06.30. 00:59:27

"A magyar pártvezetés pedig nagy bátran magára hagyta a határőrséget, instrukciók nélkül."

Na jó, de VALAKIK lebontották azt a szöges drót kerítést, hiszen azért kellett kamuzni a "vasfüggöny átvágásához", nem? Azért ott folyamatban voltak már a dolgok, bár ahogy egy erről szóló érdekes riportból kibontakozott nem sok köze volt ehhez akkori felsőbb vezetőségnek.

is 2013.06.30. 01:13:00

Elolvastam ezt az írást is. Minden második mondatába be tudok szúrni megtörtént, tényeket, amelyek cáfolják az ottani következtetést. Neked ehhez a poszthoz a rendelkezésre álló információk 90%-át a magad számára le kellett tagadnod, el kellett hallgatnod, félre kellett fordítanod a fejed, csúsztatnod kellett. Úgy már tényleg ez a világkép alakul ki. Az én hitem még nem halt ki azügyben, hoyg a történelem majd jól kitisztítja az ilyen hülyeségeket.

is 2013.06.30. 01:14:29

@Bereznay A.: nem-nem. a váltás volt a teljesen általános, majd a FIDESZ első újmagyar szava lett a szembenállás kimutatására, hogy nem váltást, hanem változtatást mondtak.

dobzse.laci 2013.06.30. 01:49:18

"Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették"
Drága tezsvírem, javallanék tenéked egy kis tájékozottságot, olvasottságot, mert nagy hiányosságaid vagynak.
Kezdetnek a 'Mosó Masa Mosodája', valamint a 'Világ leggazdagabb verebe' című opuszokat indítványozom.
Ezek után talán megérsz az 'Ablak-Zsiráf'-hoz is.

Azért mert mindkettő k betűs, szeretném azt hinni, hogy a konzervatív nem egyenlő a kreténnel. Ezen lenne mit dolgoznod.

uttoro 2013.06.30. 01:53:26

Megint egy silány kommunistázás. Ennyire fussa. Nem tudom ki ez a Máthé Áron, talán dupla nullás tudása és karrierje frusztrálja ennyire. Összehordott itt hetet havat, arról nem beszélve, hogy valószínűleg ő más országban élt e 25 - 30 év alatt.

rockjano 2013.06.30. 01:54:19

Én sem szeretem ha Horn-t túlértékelik és most sokan hajlamosak rá vicces módon még a másik oldalról is.

Ami igazán idegesít az a kommunistázás. HORN NEM VOLT KOMMUNISTA. Talán még Kádár sem. A kor szülöttje volt és jellemző volt a korra abban amiben élt de nálunk nem kommunizmus volt még szocializmus sem hanem szocialistának hazudott kispolgári konzervatív államkapitalizmus.

Horn csak ugyan annyira volt kommunista mint Orbán ma. Ugyanúgy egy elnyomó rezsik kiszolgálója volt csak ő adott helyzetben túl tudott nőni azon ami körülvette.

Egyáltalán nem volt szent, esendő ember volt nagy bűnökkel. De nem is akarta magát nemzetvezetőnek láttatni.

rockjano 2013.06.30. 01:56:47

A legszomorúbb az hogy a magyar konzervatívnak nevezett fiatal értelmiség itt tart ahol a posztoló…szánalmas...

TH 2013.06.30. 02:29:50

"
Nem, se a Jani bácsi nem akart jót, sem pedig a rendszerváltoztató években megjelent „ új, technokrata generáció … a második-harmadik vonalban, amely már tanult, tájékozott, a nyugati világ felé is nyitott, és nem csak a párt bikfanyelven megírt szövegeit képes ismételgetni”. Ők sem akartak jót.
"
Ki mondja meg, hogy ki akar(t) "jót"? Mi a "jó" definíciója? Kik akarnak/akartak jót, és kik akartak rosszat a magyar politikában?
Hogy lehet egy ennyire összetett kérdést ilyen arcátlan módon leegyszerűsíteni?

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 04:16:55

mottó: "A politika nem a jelen történelme, hanem éppen ellenkezőleg, a jelen történelmének elhazudozása a valóságból -és még szerencse, ha csak a réthorika eszközeivel."

1. A "rendszerváltás" után egyetlen igazi politikai-profi erő létezett Magyarországon, ez az MSZP volt. Az MSZP fő feladata összefogni és átmenteni a korábbi hatalom egyébként ideológiailag és mindenféleképpen is ellentétben álló erőit . Éegalább 5-6 későbbi pártra valő ellentéteserő egysége a politikaiprofik pragmatiznusával összefogva...
2.Persze ahhoz, hogy az MSZP már 1994-ben nyeregbe kerülhessen megint, szükség volt az un "jobboldal" politikáhjoz való kontárságára, "naivitására" ... Ma visszatekihntve hihetetlenül nagyképűnek tűnnek az EKA erői... és rémüéletsen naívnak Dr Antall döntései. Most csak Dr Antall főbb döntéseire mutatok rá:
-stabil komrányváltás nélküli kormányzás, egy ciklus végigvitele MINDENÁRON
-ezért az ellenzéki nagykoalíció elutasítása, mint egy nagy konfliktuslehetőség kizárása. (Ekkor még az SZDSZ liberális nagy gyűjtőpártvolt, társadalmitámogatotságában számottevő konzervatív bocsánat... "kommunistaellenes erőkkel"
nem ismerték föl az MSZP kongélomerátum ellegét és azt , hogy az "amatőrök", a politikában csak elméleti szakemberek tartós összefogásban, akár az ellenzéki erő keretein belül kisebb kormányváltásokkal , maradhatbnak fönn...
-Dr Antall elhitte a német elnök 1990. augusztusi szép kerti igéretét az úniós és € csatlakozásról...

3.Horn politikaiprofizmusa még a "bal"oldalon is szinte példanélküli
...lényegében egy apró személyes problémáján bukott, ez az idült alkoholizmusa.Szürkeeminenciása és főhűbérese , tanítványa élenjárt a belső megpuccsolásában: Ha nincsen a "jótanács" Duna-ügyben.Így is, mintegy 50ezerrel több szavazatot kapott az MSZP 1998-ban és csak a választásimatematikának köszönhették a, idézem só szerint az akkori (és mostani) jóoldalunk, az "Üdvözítőek és Igazak [Szárszói Csoport :D] " szóhasználatát, "taknyok" a győzelmüket.

De kanyarodjunk csak vissza Horn politikaművészeti pályájának legdicsőbb derekára.Az a döntés, amit neve "fémjelez" a Központi Bozottság valóságos belső tikos fő döntnöki testülete döntése volt, 24 ember döntött a határnyitásról, de egyedül Gyula bá' tudta el[ő]adni magát vele !-mondjuk annyi könnyűsége volt, hogy ebben a valóságos belső titkos testületben ő volt a fő külügyér.

A "jobboldal" mindig rémostobán állt hozzá Hornhoz, Horn sokat profitált a pufajkásázosásokból meg a bósevikkozásokból
"A bósevikkozás a baloldaliság látszatfényébe galvánozta az MSZP-t" -az MSZP egy aljas (aljasindokú) rëakciós banda volt, de a bósevikkozásoknak lekádárosozásoknak, pufajkásozásoknak köszönhetően azt a haladóbaloldaliság'ot, amit esetleg 1-2 alkotórésze, ha kiérdemelt VOLNA az egész párt megkapta!

Sakkozó hasonlattal élve:
Az MSZP volt a profi sakkozó, aki úgy irányítja a gyönge sakkozó lépéseit, hogy az oktondi pocok[ellenzéke] azt hiheti, a lépéseit ő maga találta ki

Ha az öndefiníciója szerinti "jobboldal" politikai cselekedeteit elemezzük, nem találunk profira vagy szakértőre vallót egyet sem. ha bármit is elért az un "jobboldal" az elmúlt 25 évben, azt a vakszerencséjének vagy valami MSZP-n belüli ármány következményének tudhatja be (ilyen volt Gyula bá' eltávolítása a vezetésből.. ha elfogulatlanul tekintem, az agyi dementia felé tartó Gyula bá' még mindig többet ért VOLNA politikusként az MSZP-nek, mint maga Kovács úr. Gyurcsány zseniálisan ismerte föl Gyula bá' képességeit , figuráját és legfőbb tanítványának is nevezhető, ami különösen mókás és vicces akkor, ha rápillantunk a szituációra, ahogy Vitányi tanár úr a Magyar Politika Miszter Bén-jét pügmalionizálja [tanítja ki].

Tekintve a magyar jobboldal politikaiképességeit, sem joga, sem szakmai alapja nincsen (a politikában afféle, mint az erkölcs, nem játszik...) Horn köpködésnek és lezúzásának. Egyet tehet Horn sírjánál a jobboldal, letérdel és imádkozik a jószerencséjéért, amiért Gyula bá' személyeselbizakodottságában nem hagyott föl a tömény pia vedelésével és hígra itta az agyát. Ha Horn felhagy az esztelen vedeléssel, visszafogja a piálást, akkor sikerül az MSZP eredeti terve, 2000. körülre kikukázzák a magyar ellenzéki erőket (az SZDSZ-t gyűlölték, a többi jobboldali párton csak röhögtek, még Orbánt magát gyűlölték [ez is lett a vesztük: így kerülhetett föl Gyurcsány, mint a demagóg ellen való áfiom] de a FIDESZ többi részén is csak röhögtek...
Sok magyar ellenzéki, összesen az orráig látva azt hitte, hogy ha az MSZP-t kivesszük a magyar politikai képletből, máris hawájj! Hát tessék: Gyurcsány szépen kivette a politikai képletből az MSZP-t, és jobb lett nekünk?

Miközben a magyar jobboldal semmit se tanult az elmúlt 25 évben-jaj, a Dr Antalli [Következetes] Ökörség, jaj!- aközben szépen kifejlődött egy Harmadik Erő, amelyik organikusan fűződik is az MSZP gyökereihez (Az utolsó KISZ-generáció, amikor végső éveire megint elitcsapat lett a KISZ) jogutódja is, de egyben le is számol az MSZP-vel.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 04:44:34

@rockjano: A mai ifjúság politikai-szakmai tekintetben kb a nagy nulla. Ahogy szoktam mondogatni, egy 6 osztályt végzett és a 7-8. osztályos bizonyítványát már a Párt kérésére a foxi-maxi elvégzéséhez megkapó termelőszövetkezeti juhászati ágazatvezető (és alapszervi párttitkár) politikai szakmaisága üti egy mai politológus PHD képességeit, pláne elméleti felkészültségét. A régi és az új "LMP" meg a PM történetén pompásan szemléltethető, hogy az újgeneráció mekkora egy balfasz a politika alapműveleteiben. Elég csak a Bajnai-féle csapdára tekinteni, amibe az LMP vííídáman belegyalogolt és még ma is büszkék magukra a kis hülye oktondipockok. El sem lehet dönteni, hogy az új"LMP" vagy a PM a büszkébb-e saját butaságaira...

A jóoldalon alig találni közepes politikai képességű fiatalt, Török Vidor [aki "elemez"] megbukott volna a veszprémi KISZ-vezetőlépző tábor kéthetes gyorskurzusának záróvizsgáján. és még ő a legokosabbak közé tartozik, aki elég jól tudja leplezni hovatartozását :D

Némi politikai képességekkel talán Schiffer rendelkezik, de neki könnyű, hiszen már a járókában, bocsjav, már az6 anyatejjel szhatott magába némi politikaihozzáértést, valamint organikusan-konkrétan Bajnaival egy vágás (vagy ívás)
A jóooldalon (öndef: bal és lib ] a 40+-os korosztály a profipolitikai erő...

Az un "jobboldal" politikaiszakmai tekintetben katasztrofálisan kontár, hozzánemértő, képzetlen, politikaiostoba, fogyatékos, halmozottanhátrányoshelyzetű... imbecillis... hagy ne soroljam. Ha a "jóoldal" (öndefiníciói szerint "baloldali" vagy "liberális") szolganépét tekintjük csak.. A Struktúrában 30 éve dolgozó minisztériumitisztviselői gárdát... újságírókat.. kedvencem Avar János ezügyben... tehát ha Avar Jánosra politikaiképességei szerint, mint a szolganép legaljára mutatok rá, nos ő a politikai képességeivel a "jobboldalon" vezető lehetne...

A mai "jobboldali" politika annyi öngólt lő, hogy a "baloldalnak" [jóoldalnak] le se kéne mennie a pályára... mutatok egy egészen frisset: Stefka István millárdokat követel a jobboldali médiába, ezt a 444-es jógyerekek unottan kipiszkálják, hozzápakolják azt a hazugságot, miszerint a média felét ma a jobboldal uralja .. és már kész is az öngól, amit Stefka ostobán bebombázott.
csak a Magyar Hirlapot tekintve: az újmédia munkásai betegre röhögik magukat a milliárdon, amit Széles belepazarolt az Magyar Hirlapba.

Egy Stefka Istvánnal súlyosbított jobboldali médiába lehet, hogy milliérdok kellenek, de ha Stefkát elküldöm a Társaság Szigetekre tudósítónak, elég csak néhányszáz millió is. Alig van méduiamunkása a jobnboldalnak, de még abból a kevésből is nyugdíjba kéne küldeni hat-hét embert...

Számosságát tekintve a jóoldal (a "baloldal" és a "Mi, Liberálisok!" médiamunkássága 4444 ember, a jóoldalon meg nem tudnék összeszedni 33 ütőképes embert és így is a fele a Mandineren van félretéve örök gyakorlópályára...) A jobboldali média téglaporral tisztít II. szulejmánkorabeli tölcséres disznólábakat, míg a bajcsányiánusok már a lézertechnikánál tartanak.

Reményét nem látom annak, hogy a jobboldali média munkásai bármit is tanuljanak, ilyen embernek már régen birkát kéne legeltetnie a hajdúnehátrájji pusztában, mint Stefka.

Minek ide 444.hu, amikor a "jobboldali" médiának olyan napszámosai vannak, mint Obersovszky.

A jobboldali politika kiszámítható... egyszerűen semmi meglepetéssel nem képes szolgálni.. az ellenfelei előre tudják 12 lépéssel, mi lesz...

ha a képlet legmókásabb részére mutatok, tessék: Bajcsányéknak esze ágába nem áll nyerni 2014-ben, sőt, a legköltséghatékonyabban a "jobboldal"-lal kívánják felszámoltatni a "jobboldal"-t. A jobboéldali politika és média teljesen vakon tud elmenni Bajcsányék valóditörekvései mellett. Az egyik legostobább sáv a libázás meg HajdúBÉT-ezés.

Bajcsányékat lehet, hogy százmilliókkal vagy milliárdokkal szponzorálják -de ezekből a pénzekből akár tízmilliókat se költsenek.

A mai "jobboldal" minden külsősegítség nélkül képes likvidálni a maradékait is.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 04:45:52

@uttoro: semmi nincsen más, amit a mai ellenzék jobban ohajtana, mint a FÖLkommunistáztatása. Még egy kis FÖLballibsizés az, ami jót tesz nekik.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 04:55:14

@dobzse.laci: Ha az Ablak-Zsiráfot fellapozzuk aBokros-csomagnál -és ezt az Ablak-Zsiráfot a "balliberális értelmiség" állította ösze, akkor pont a lényegét nem találjuk meg a történetnek.
Az ugyanis,. amit "Bokros-csomag"-nak nevezünk, egy töredék része a gazdasági reformoknak, afféle rádió- és közönségbarát" változat a népnek, hogy valamit sejthessenek a tömegek a reformok lényegéből. A Bokros -féle reform nem olyan volt, mint a Gyurcsány-félék [Ferenc az élére állva a "folyamatoknak" örökre lefékezte és lehetettlenné tette a reformokat] Bokros nem egyetlen letéteményese volt a reformoknak, a szociális csomagrészecskét zsurnálista módon róla nevezték el, agy "félreállításakor" el lehetett hitetni, hogy a "baloldal viszakozott" hoilott még OIrbánék sem visszakoztak. A szájukkal azt mondták Orbánék, hogy leszémoltak a reformokkal, miközben a kezeikkel folytatták.

Amit se a magyar "bal" se a magyar "jobb" oldal nem akar föl- vagy beismerni: 2002-ben egy olyan harmadik erő került a magyar pöolitikába be, amelyik semmilyenoldali, nem politikai, hanem gazdasági céljai vannak, az anáálrosszabba minéljobb nekik, de füőleg, ha nem lesz € csatlakozás és nem lesznek reformok.

A "jobboldalon" még senki nem ismerte föl ez6t, a "baloldal"-on pedig akik felismerték, mind ignorálva vannak. A nevét le nem írja a "baloldali" média azoknak, akik bajcsányék valódiarcát felismerték

a 'jobboldal" pedig politikai imbecillis fölismerni Bajcsányékat... azt érzoik, hogy "a baloldal ellen való áfiom" nem hat Bajcsányékra... de azt felismerni, hogy miért nem hat, már ostobák...

a "bal" és "lib" erők között vannak a mai legképzettebb legprofibb politikusok, de még közülük is alig páran tudjáék, kik Bajcsányék valójukban..

Talán ez lesz a "jobboldal" egyetlen szerencséje, hogy az orbángyűlölet ennyire eszét veszi a "bal" és "lib" erőknak.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 05:09:28

A cikk zárópoenjához:
Horn nem szerencseszerűen "kapta" a politikai előnyt vagy "jutott hozzá", hanem nagysorozatban csinálta. Nem került előnybe, hanem hozta magát, méghozzá nagy hosszokkal előnybe még a saját oldalához képest is.

A legszemléletesebb nem is az, amikor a politikaikontár és ostoba külső ellenzékével elbánt, hanem az, amikor (és ahogy) a belsőellenfeleivel. Ilyen volt az az eset, amikor az 1990-es taxisblokád idején magyar államférfiúi érdemeket is szerzett Nagy SzakszervezetiGóré Sándor helyitema.hu/admin/userfiles/articles/31655/images/nagysandor.jpg pozíciót követelt magának Horntól. Horn a legendás csiki-csukijába zárta Nagy Sándort, amiszerint:
-ha Nagy Sándor az MSZP-vezetésen átveri politikai ambícióit, akkor a munkaügyi tárcát kapja, amibe a reformok kellősközepén személyesen belebukik
-ha nem sikerül Nagy nagy terve (ezutóbbi vált be) akkor politikai élőhulla lesz, az MSZP annyi pénzt összelopott, hogy mindig jutott arra, a párt kebeleiből új kis emeszpéket csinyákóni ne engedje ki bebukott prominenseit. nagy tehát, mint bebukott, kapott párt-autót, párt-irodát, párt-titkárnőt.. és néha még valódi feladatot is...

Búcsúzóul: Egy ország vezetője nem lehet csak nagy belpolitikus. Európai politika meg világpolitika is van. A belpolitika az, ami bőrünkig érint bennünket, van gyomrunk, meg ízlésünk, meg van az ország sorsa. Ugye, Gorbatschew-ről van egy képünk, ami hamis, illuzórikus.. és van egy Михаи́л Серге́евич Горбачёв , akit egyáltalán nem ismerünk, csak az oroszok.

Horn a politikai zsenialitásával legyártott magáról egy Jules [Julius] Horn képet , ez az övé, nem lehet elvenni tőle, államférfi ezen a képen, ha tetszik bárkinek itt bent a "Horn"-ban, ha nem tetszik.
Én csak kívánni tudom, ó , bár tanulna politikaiprofizmust Horn Gyulától a magyar jobboldal.

De a magyar "jobboldal" olymértékben politikaikontár és ostoba, hogy e kívánságomat nem érti jókívánságnak...

Tomycat 2013.06.30. 05:27:56

@Schmitt Pali: Mert kozpontilag valaki igy hatarozott. Ki van adva, hogy ez a kifejezes es kesz. Aki nem igy nyilatkozik, annak nincs trafik, fold...stb. Allasa is addig lesz, amig nem kell olyan valakinek aki pontosan tudja, milyen kifejezest kell hasznalni az adott esetekben.

Tomycat 2013.06.30. 05:47:05

@Wind Callman tér: Van egy jo hirem szamodra. Gazdasagilag, egzisztencialisan mar temetik a magyarok nem Orban fan reszeit - hogy ez most eppen arccal fel-, vagy lefelenek szamit vagy sem, nem tudom. Kivegzes szeru vegrehajtas logikusan az altalad preferalt arccal lefele nezetet erositi. Persze elotte magyartalanitjak oket, ok mar csak libsik, bolcseszek, zsidok, buzik ...stb. A fold-, trafik mutyi uzenete ti. nagyon vilagos ebben a tekintetben: ha nem jo oldalon allsz, veged.

Libatolvaj takarodj 2013.06.30. 06:17:17

Vicces azt nézni hogy itt a kommentelők között megjelenő kommunisták, akik Horn objektív elemzése miatt őrjöngenek, Na ők azt hiszik hogy majd még labdába fognak rúgni valamikor.

Nem fogtok, komcsik.

Kék az ég 2013.06.30. 06:53:38

@ "1956-os szerepe teljesen egyértelmű, akár volt köze a Nyugati téri tüntetés három (vagy öt) halottjához, akár nem. Aki azon az oldalon állt, az a rossz oldalon állt. Az idegen megszállók oldalán, a szervezett bűnözést jelentő kommunista párt oldalán, az eszement, szürreális rémálmot jelentő szocialista tervgazdálkodás oldalán. "

Ezt írtad MÁDL FERENCről is a nekrológjában?

O ugyanis bírósági titkár volt akkor, sőt annyira megbízható, hogy a KIVÉGZÉSEK ALATT Nyugatra küldte a rendszer. Akkor amikor Horn ilyenről nem is álmodhatott, Mádl vígan tanult a bűnös Nyugaton Kádár-rezsim pénzen.

De ezt fogod írni POZSGAY IMREről is? Ő egyenesen gyalázta 56-t a kivégzésekkor, amit mocsokságra Horn sosem vetemedett!

Utána meg AgitProp vezetőként ugye elfogadtatta a néppel, hogy 56 ellenforradalom volt, amiről nem beszélünk...

Kék az ég 2013.06.30. 06:57:20

@Libatolvaj takarodj: A vicces az amikor tahó polgárok halottba rúgnak "bátran" bele, miközben a saját sokkal rosszabb komcsijaikat meg ajnározzák, hogy de az más.

Mádl az jó komcsi volt, Pozsgay egyenesen hős, spontanprivatizator, utolsó pillanatban is MSZMP-t választó Martonyi az nem is az...

regress 2013.06.30. 07:00:35

@Libatolvaj takarodj: elemezd nekem pozsgai elvtársékat.miért nincs ügynöklista?anyádat komcsizd otthon

Kék az ég 2013.06.30. 07:03:13

@1956-ban a barikád egyik oldalán lehetett állni csak.

Jó tudni, hogy MÁDL, POZSGAY, SZŰRŐS mind mind büdös komcsik...Csak akkor miért ajnározza őket az állítólagos, nemzeti keresztény oldal, ha "1956-ban a barikád egyik oldalán lehetett állni csak"???

Ez itt az 1millio forintos kérdés.

Igaz Horn ezt is nagyon toketelesen leírta: megvetette a köpönyegforgatókat akik kiszolgálták az MSZMP-t, majd utána úgy tettek mintha közük se hozza.

Ezek köpönyegforgatók meg mind mentek a Fideszbe ahogy Boross Péter is megmondta

www.vg.hu/kozelet/vg_online/kozelet_-_belfold/071129_boross_198675

Kék az ég 2013.06.30. 07:09:45

@regress: MÁDL FERENCET elemezzek ezek: Orbán viktor mint HŐSKÉNT emlékezett meg róla... aha.

De legalább nem kapott 56-os forradalmi életműdíjat a jobboldaltol mint POZSGAY.

1955-56 Bírósági Titkár
1961-63 Jogi tanulmányok Strasbourgban (!), állami kiküldöttként

1970 az utolsó fogoly szabadon bocsátása

ugatok 2013.06.30. 07:18:12

@Mitzimackó: rövid, tömör, lényegre mutató....ennél többet nem is érdemel.

ugatok 2013.06.30. 07:21:42

@Wind Callman tér: Te mennyivel vagy ezzel a véleménnyel másabb, mint ők?

FF 2013.06.30. 07:55:13

Szánalmas, elvakultan gyűlölködő írás. Nem kell Horn Gyulát szeretni, de egy magát konzervatívként definiáló szerzőben, legyen annyi mértéktartás, hogy nem saját görcseit veti képernyőre, hanem objektíven tesz mérlegre hibát és erényt.

Ј.László 2013.06.30. 07:58:35

@Otovszky E.: Csak van némi aktualitása. De te minek zizegsz itt ha uncsi?

Ј.László 2013.06.30. 08:00:37

@Libatolvaj takarodj: De jó látni hogy be vagy szarva Bajnaitól. Jó látni a görcsölésedet. :-))
@FF: Egyetértek.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 08:01:23

@Tomycat: Drágám, ha érdekli magát, szivesen megadom annak a trafikpályázatgyőztes helynek a címét, ahol a férfiWCben [a nőit ne kérdezze, ott mért nem] célba lehet pisálni OV arcképére ill hasonló képre darts-ot dobálni , nemmellesleg a cég földügyekben is érdekelt és az ország többezer utolsóharcoló őseSZDSZ-es közül itt piálja dagadtra a máját az egyik..

Ј.László 2013.06.30. 08:01:47

@dobzse.laci: "Azért mert mindkettő k betűs, szeretném azt hinni, hogy a konzervatív nem egyenlő a kreténnel. Ezen lenne mit dolgoznod."
- De, ebben az esetben egyenlő.

felcsutisuttyo 2013.06.30. 08:03:08

A Nemzeti Gazember sutyi suttyóról ENNÉL SOKKAL ROSSZABBAKAT FOGNAK ÍRNI MIUTÁN MEGDÖGLÖTT. Ember ennyit nem ártott még Magyarországnak mint ez a Bolond Törpe hazug korrupt tolvaj, és bandája.
A világtörténelemben csak egy szó lesz róla: Betegesen, Uralkodni vágyó kis mini diktátor.

felcsutisuttyo 2013.06.30. 08:04:45

Schmit M nek és a Kuszaszemnek is a szemük sem áll jól..mit várunk tőlük???? Az ilyen emberek selejtesek!

reccs 2013.06.30. 08:10:26

Kedves posztoló, összefoglalom az írásodat: köptél egyet. Legalább jólesett?

Egyébként amikor kétharmada volt, ő legalább megtette, amit lehetett. A mostaniak meg...

Locassen 2013.06.30. 08:13:34

@Schmitt Pali: Kérlek. A "rendszerváltoztatás" szó használatát (nem megerősített források szerint) még Antall József javallotta, azzal az indoklással, hogy "Gatyát vált az ember, rendszert változtat!"

Véleményem szerint az antalli terminus jobban illik a 89-90-es időszakra, tekintettel az átmenet békés, tárgyalásos jellegére.

De persze én mindig is rühelltem az SZDSZ-t, szóval akár még tévedhetek is:)

micsoda? 2013.06.30. 08:33:04

Bizonyára én is így gondolkodnék milliomosként, mint Schmidt Mária.

2013.06.30. 08:33:49

a szovjet teherautóra van forrásod ?

É2I 2013.06.30. 08:36:39

Büdös a lószar, mi komcsik?
Ez a lény egy büdös geci volt, semmi több, már jó helyen van, nektek is ott lenne a helyetek.
És nem mondom, hogy a mostani regnálásnak nem kevésbé...

Minerva12 2013.06.30. 08:37:08

Valóban kell az 50-70 év, amikor már történettudományi elvárásoknak (sine ira et studio- harag és részrehajlás nélkül) ) megfelelő írások születhetnek.
Ez az írás még stilisztikájában sem törekszik a tudományosságra, Schmidt Mária írása pedig csak abban, de valójában elfogult önvallomás.
Várjunk pár évtizedet, addig tartsuk be:
De mortuis nil, nisi bene .

Épp ezért az utcanévvel is várnék még.

gazoló 2013.06.30. 08:47:55

HORN GYULA egy ízigvérig Európai,az ország érdekeit előtérbeállító,igaz államférfi volt,ellentétben smariskával aki milliárdos létére a nemzeti agymosodából parazitaként osztja az észt!!
Már rég el kellet volna onnan zavarni a bánatos pi@ába!!!

Éhes_ló 2013.06.30. 08:49:25

@Mesterlövész: elsőre is: nem hozzád szóltam mocsok.
De most korrigálom:

@piefke,@Mesterlövész : mindketten szar gazemberek vagytok.
Nem ritka kiadás errefelé sem, vörösben.

Kelly és a szexi dög 2013.06.30. 08:49:32

Horn Gyula.....Horn Gyula volt!!!

MEDVE1978 2013.06.30. 08:50:01

Bevallom legjobban két dolog tetszett:
1. Az első a kereskedelmi médiák színvonaltalan, rabszolgaságba taszító szellemi elhülyítésének bűnként megjelenítése és Horn nyakába varrása. A szerző valószínűleg nem látott más országokban kertévéket - bocs ott ugyanúgy működnek, de nem az elhülyítés a céljuk. Egyszerűen a nagyobb profit. Amit úgy érsz el, ha bulvárosítod a híreket, adsz egy rakat erőszakot, meg éppen annyi szexet, ami belefér. Ennek aztán kurvára semmi köze Horn Gyulához.
2. A második valóban a fekete-fehérség. Nem lehet a barikád mindkét oldalán állni írja a szerző. Érdekes ez a fejtegetés. Bár messze nem ugyanez a kategória, de kíváncsi lennék rá, hogy mit gondol azokról a magyar királyi hadsereg katonákról, akik véletlenül éppen zsidókat mentettek, miközben a "gonosz" oldalon álltak. Emellett vicces látni, hogy egy konzervatórium blogon, amely elvileg éppen a fontolva haladást kellene, hogy zászlajára tűzze, hogyan mondja ki valaki, hogy Horn egykori értelmezése (voltak rendbontók is az 1956-os szabadságharcosok között) teljesen fals. Valószínűleg nincs olyan tiszta forradalom, amelyben a búza közé ne keveredne ocsú, ahol néhány söpredék ne a változásokat kihasználva rabolna.... Így azt sem lehet mondani, hogy minden forradalmár szent volt, ahogy azt sem, hogy minden karhatalmista - párttag stb. ördög.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 08:54:32

Két kép Pusztanekeresdfalváról:
199?. a pusztanekeresdfalvai MSZP aktíva meghívja szeretett miniszterelnöküket, Horn Gyulát, a titkárok besuvasztják a naptárba, a kis konvoj megérkezik a helyi MSZP főségek már örvendeznek is... de a főautó ajtaja nem nyílik. majd másfél perc múlva úgy, ahogy jöttek, el is hajtattak. Az egyik MSZP helyi potentát szerint Gyula bácsi annyira részeg volt, hogy nem látták jónak a testőrei a kiszállást sem.

200?. a pusztanekeresdi MSZP főség meghívja látogatásra az akkori miniszterelnököt, a reformok Egyetlen Letéteményesét. Dühödten és azonnal utasítja el a ME titkárság a kérést:
"Volt lent nálatok a Horn? -töröljétek szemetek-szátok, megvolt tehát a miniszterelnöki látogatás! " (Ugyanis amiatt, hogy ott járt a Gyula, gyulaista frakciónak is tekintették tehát a nekeresdi MSZP alapszervet).

Miközben ugye a Reformok Oroszlánnya arról beszélt, hogy Gyula bá' a mestere és egyben főtanácsadói díjazást is fizettetett neki.

Ugye, miről beszél ma a Reformok Egykori Oroszlánnya GYulabácsival kapcsolatban, azzal a kezével integetve, amivel lényegében ő széjjel is verte az MSZP-t :D

Doberdo 2013.06.30. 08:55:26

Kedves Konzi Blog! Most kellene egy elemzést írni arról is, hogy a pufajkás Gyula tehetsége mennyiben hatott ki a jelenlegi orbáni / országot tönkrezúzó/ politikára. Azért kérem, mert így lenne tisztességes. Remélem Önök legalább ennyire pártatlanok ,,, Az itteni kommentelők közül tartalmában "magyar-magyar szótár" véleményével lehet egyet érteni

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 08:55:44

@Kelly és a szexi dög: Akkor maga is résztvett A Nagy Hannibal [lektűr] szótár összeállításában....

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 08:59:31

@reccs: Neki is a sajtója csinálta a kétharmadot, de nem véletlenül, hanem szándékosan és utána pedig frenetikus módon támogatta is

Most meg a kétharmad úgy lett, hogy a sajtó elvakult orbángyűlöletében nem ismerte, föl, mit fog eredményezni a 2009-es előrehozott választások kibekkelése. Aztán persze, amikor meglett a kétharmad, mindenki hibás lett, elsősorban a szavazók, de azok, akik kibekkelték a demokrácia automatizmusát, miszerint csődbevivő kormány nem nyúlhart a segélypénzhez , persze hűűűdeeeártatlanoiknak hiszik magukat máig is a kétharmad miatt...

Gazz 2013.06.30. 09:00:18

De mortuis nihil nisi bene

Spiro 2013.06.30. 09:08:58

@magyar-magyar szótár:
Bár sok mindennel egyetértek, amit leírtál, azonban:

Kategorikusan nem jelenteném ki, hogy „Bajcsányéknak esze ágába nem áll nyerni 2014-ben” (abban valszeg igazad van, hogy nem azonos módszerekkel „küzdenek” majd a felek).

Ráadásul ez a kijelentésed nincs logikai összhangban azzal a fejtegetéseddel, hogy: „Amit se a magyar "bal" se a magyar "jobb" oldal nem akar föl- vagy beismerni: 2002-ben egy olyan harmadik erő került a magyar politikába be….” (mert ez az állításod csak akkor igaz, ha ezek célja az anarchia lenne (de nem ez a cél), de véleményem valós célok csak a hatalom gyakorlásával megvalósítható).

Ez utóbbi jelenség, nem magyar specifikus, hiszen a mai szóhasználattal „a fejlettebb demokráciák”-ban számos példa van a statecapture jelenségre. Bár azt elismerem, hogy a nálunk zajló ilyen jellegű törekvések tényleg a politikai dilettantizmus csúcsai.

bekerült 2013.06.30. 09:23:53

A blogíró be van gőzölve !

Mindent a JOBBIK szemüvegén szemlél, látszik, hogy csak a mai megítélések alapján tud valamit a dolgokról és hallomásokból.
Nagyon gyenge ez a blog, még a Máriáéhoz viszonyítva is .

Ebből is látszik, hogy történelmet mindenki a saját szája íze szerint magyarázza, persze csak úgy, amit ő is hallott róla.

Magyarán, ki milyen körben mozog, olyan információ morzsákat tud megszerezni és abból "főz"

Ez rendben lenne, csak a még élőknek ezt már nem lehet beadni.
Várni kellene az ilyen értékelésekkel, amíg elhullik a "férgese" !

Akkor majd lehet etetni a tudatlanokat bármivel .

Húsleves 2013.06.30. 09:28:30

Schmidt Mária dicshimusza Hornról jól mutatja Ángyán igazát. A parlament a maffia bábszínháza, ahol az egymással látványos szócsatákat vívó politikai "ellenfelek" mögött ugyanazok az érdekcsoportok húzódnak meg. A sokszor nyilvánvalóan értelmetlen sárdobálás célja, hogy elterelje a figyelmet a valós problémákról, és azt a látszatot keltse, mintha valódi ellenfelek lennének. Aki nem érti, hogy mikor mi motiválta az ilyen Horn-féléket, az nyilvánvalóan nulla emberismerettel rendelkezik.
A 80-as évek végén azzal a helyzettel kellett szembenéznie a magyar elitnek, hogy a Szovjetunió nem védi meg őket. Mit tehettek?
1. Saját erővel próbálják megvédeni a hatalmukat.
2. Átmentik a hatalmukat.
Ha valamit el lehet ismerni Hornéknak, akkor az annyi, hogy helyesen felismerték: az első nem fog menni. Ez utólag be is igazolódott a magyarnál sokkal erősebb román rezsim bukásán.
Marad tehát a másik, de hogy? Hát a klasszikus recept szerint, hogy a politikus az elégedetlenség élére áll. Teszi ezt vastag bőrrel akkor is, ha történetesen az elégedetlenség tárgya ő maga. Az egypártrendszer megbukott, többpártrendszerre kellett áttérni de úgy, hogy ne kelljen félniük az elszámoltatástól, felelősségrevonástól, sőt, ha lehet, tartsák meg a vagyonukat, irányító szerepüket. Na ez az, amiben a Horn-féléknek kétségtelenül felülmúlhatatlan érdemeik vannak, ez az, amire volt esze ennek féregnek. Megszervezték a saját látszatellenzéküket, akikkel zárt ajtók mögött, úgynevezett kerekasztal tárgyalásokon osztották le a jövőbeni szerepeket. Olyan hiteles emberek képviselték ott a "rendszerkritikus" oldalt, mint a "láthatatlan alkotmány" nevű transzcendens erő földi helytartója, a lusztrációt megakadályozó, "rendszerváltó" szerepére büszke Sólyom László ( index.hu/belfold/2013/06/29/godollo_kituntette_solyom_laszlot/ ), vagy a kommunista elit egyik legmegbízhatóbb káderének, Orbán Győzőnek a KISZ -> "rendszerváltó" -> vadliberális -> keresztény konzervatív pályát rendkívül meggyőzően befutó Vikto nevű fiacskája. A belemagyarázások elkerülése végett: nem ott bukik teljesen nyilvánvalóan Orbán Viktorka hitelessége, hogy az apucija az ő "rendszerváltó" tevékenységét megelőzően rendszerkegyelt volt, hanem ott, hogy azzal egyidőben volt az. Párhuzamosan futott a két dicsőséges életpálya, a rendszer haszonélvezőjeként vagyonosodó apuci és a "rendszerváltó", "rendőrség által vegzált" gyerek. Ez pedig így együtt nyilvánvalóan nem lehet igaz.
Horn Gyula pedig semmi olyat nem tett, amibe bele kellene magyarázni, hogy az ország érdekében tette, kizárólag az elit hatamának átmentése volt a cél. A "vasfüggöny lebontása", a keletnémetek átengedése tipikus példája annak, hogy megakadályozhatatlan folyamatot úgy próbálnak beállítani, mintha az ő érdeme lett volna. Az ő érdeme az, hogy kitűnő érzékkel felismerte, hogy a németek beszopják a performancot és demokrataként éltetik őt és társait, a kommunistákból "szociáldemokratákká" vedlett tetveket.

Aki elhiszi a "rendszerváltással" kapcsolatos hazugságokat, annak itt egy kitűnő cikk, amit érdemes elolvasni:
www.kibulizottorszag.net/

hjames 2013.06.30. 09:32:40

Schmidt Mária írására reflektálni ilyen tanulatlanul, tájékozattlanul? Schmidt (az első Orbán kormány egykori tanácsadója) írt egy objektív esszét Hornról, szinte a legtöbb mondatával egyet lehet érteni persze csak műveltebb tájékozottabb, szélesebb látókörű olvasóknak. A meg nem értett csóró megkeseredett éhenkórász lúzerek csak kommunistázzanak! Ilyen csökevények mindíg voltak, szánalmasak!

2013.06.30. 09:42:12

Sok kommentelő a kacsameséken edzhette az ítélőképességét, ha eddig még nem derült ki számukra, hogy Horn is a kommunista csapat egyik szörnyetege volt.

Dolgozónép 2013.06.30. 09:43:53

" ez még nem elég a nemzeti pantheonhoz. " Persze, hogy nem. Csak azt kellene megnézni, kik is vannak ott? Nagy Imre? Ugyanolyan kommunista volt, mint Horn, csak megpróbált ráülni az eseményekre 56-ban, mert azt hitte, nyerő lesz. Tévedett. Horn a kerítésvágásba állt bele, neki bejött. Minden politikus elvtelen, kisstílű próbálkozó: vagy bejön a húzás, vagy nem. Az ötvenhat-mítoszt pedig érdemes lenne végre lerombolni, hiszen semmi más nem történt, mint az, hogy az egyetemisták jogos tiltakozásának farvizén a horthysta martalócok és egyéb köztörvényesek rátámadtak a dolgozó népre.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 09:44:58

A cikk nem sikerült: féligazságok hazugságokkal és csúsztatásokkal.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 09:46:03

@Húsleves: Minden egyes FIDESz képviselőjelöltnek egyértelműen elmondták a merrőlhánymétert akkor, amikor rábólibnthatott vagy fejet rázhatott, senki nem akadályozta AKKOR Ángyánt, hogy annyira erkölcsös legyen, mint ma. Hát még, amikor a csürheszerű FIDESZ frakció Lázár kondás karikásostorzásaira is csak alig reagált a Mámoros napokban!

Másrészt:
1990-ben az akkor még az SZDSZ-szel is teljes jobboldal ott követtel el a végzetes hibát, hogy azt hitték, mérkőzést nyertek, holott félidőt sem.
A jobboldal a magatehetségén el se juthatott volna 2000-ig, az MSZP-nek azért volt szüksége a magyar jobboldalra, hogy ne annyira a Három nagy Kaszálásra (Máté, Boldvai és Puch féle kaszálás) figyeljenek a derék értelmiségijeink.

Az MSZP vagy Horn is, mi mást tettek volna, mint ami a természetük és minden kommunistázás meg ballibsizés csak fokozta a baloldaliságuk látszatát, ami a [Idvezítő Ferenc szavával] Istenatta Nép amnéziáűjával együtt fönntartotta őket.

Most is itt kommunistázik pár ostoba tahó

egy fia kommunista nem volt az MSZP-ben, talán még ha Krauszék egy kicsikét... sötétben... napszemüvegben nézve

Ha Gyula bá't be kéne árazni, talánha kispolgári szocialista volt

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.30. 09:46:43

Szegény Horn... hogy még most sem vagytok képesek leszállni róla... :(
A gengszterváltás utáni politikus bandából azok közé tartozott, akibe szorult némi kultúra.

Az is érdekes, hogy pl. Katona Tamás haláláról egy sor sincs az index fórumán, pedig - bár nagyon nem szerettem - ő is kb. az a kategória volt, mint Horn. Emberi... Hm.

kendeffybotond 2013.06.30. 09:46:51

Fontos, hogy ez a cikk elkészült a Schmidt Mária-féle "remekmű" után. OV viszont megy Horn temetésére...

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 09:47:16

@bekerült: Nadehát maga is csak a maga szemüvegpében látja a blogíró szövegét jobbikosnak , maga mufflony!

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 09:51:05

@álfirkász: Szerintem maga nem kultúrát akart mondani, csak szegényes a szókincse. Szegény Gyula bá'ba kb annyi kultúra szorútt, hogy volt azért ízlése megválogatni, milyen csajokkal jár Czégé Zsuzsa étteremnek álcázott szocialista zártkörűklubjába (az érett milf kategóriából Lendvai Ildikót és Jegesiné Lamperth Mónikát csípta) ...
...volt Gyula bá'ban némi szeriözitás... talán ezt szerette volna írni kegyed...

lobster thermidor 2013.06.30. 09:51:31

A posztolót talán már az oviban is davajgitárral, vagy szürke pufajkával fenyegették, ha nem eszi meg a spenótot.
Innen eredhet a minden eredeti gondolatot nélkülöző, viszont beteges ferdítések ismételgetésében bővelkedő irománya!

yard 2013.06.30. 09:53:36

Nem jó. Ne kínlódj ezzel, nem fog menni. Rossz. Olvasd el helyette TGM írását Horn Gyuláról a HVG-ben.
Az stimmel.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 10:01:42

@álfirkász: Igen, kétségtelen, hogy a jóoldal rájött, hogy végre Orbán 32 nevét le kéne redukálni egyre, mert az, ha valaki Gömbös GYula egyszerre Rákois ÉS Kádár-ként, ezek eléggé egymást kioltó fika-kenyegetések. Ezért mostanában erre a kommcsira gyúrnak rá, ettől aztán a mai közbeszéd ("komcsik komcsiznak komcsikat" ill.: "maffiózók maffiózóznak maffiózókat"... hhhá... eléggé gázos, persze idegenszemmel...

Nem mondom, lehet talán valami napipolitikai... 1-2 éven át tartó haszna a komcsizásnak, tarttósan azonban csak tovább hülyítik vele a politikához egyre ostobább népet... persze Bajcsányékat elnézve, nekik pont erre a politikaiostoba népre van hosszútávon szükségük... de mostazonnal inkább a Jobbikra. Éas persze így ez a komcsizás is úgy működik, hogy a Jobbiknak semmit sem kell vetnie és minden nap csak aratnia.

Tkp nem is zavarna ez a tudatlan tahóság a komcsizással, ha nem okozna a gyerekeink történelemszemléletében súlyos torzulást.
És ide pedig ugye azért jutottunk, mert a "kommunistákat" barna büdös nejlonzoknis illetékeseltásaknak nézték [nézették főbb eszünktokjai ].
Pedig jaj, de nem azok voltak és ezt a leckét máig sem sikerült megtanulni, de most már egy teljesen új nemzedéknek, akik még nem is voltak ivarérettek 1990-ben.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 10:07:40

@yard: olvastam, TGM írása kompenzációs vágyálom, azt akarja bemagyarázni 8szerintem elsősorban sajátmagának) hogy GYula bácsi pragmatikus okokbóél szívatta őket és ők pragmatice cidáztak neki
Holott gyula bácsi azért szívatta őket, mert megtehette és azért, mert őket tekintette a komoly ellenségnek.
Volt ugyanis meg van is ma is bőven értelmiségi az MSZP-ben is, nincsenek rászorulva a korabeli valóságos titkos belső MSZP-s [gyulaista] megfogalmazás szerint, idézem: "a zsidókra". Horn belsőellenzéke, Vitányiék voltak csak jóban az SZDSZ-szel.

Pl az Élet és Irodalom körül csoportusoló SZDSZ-esek meg a Vitányi szárny ott nyírták a gyulaistákat, ahol csak tudták...

TGM vagy szenilis vagy tudatosan is hazudik.

Buga.Jakab 2013.06.30. 10:13:27

hóhér, ügynök, komcsi, hazaáruló, bűnöző...

pont mint az összes többi politikus...
csak ő nagyban nyomta és vszínűleg ÖLT is...

EvilHedgehog 2013.06.30. 10:20:26

"A Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették. A kereskedelmi tévék elindításánál két szempont volt nyilvánvaló: a nívótlanság és a közösségi értékek teljes hiánya."

Hát ööö... csak tudnám ,hogy akkor miből lett hirtelen pénz 98-2000 között..

Emiksz 2013.06.30. 10:23:35

"Ha a barikád mindkét oldalának halottjait nemzeti áldozatoknak tekintjük ..."

Hányok ettől a "majdénmegmondom ki magyar" mentalitástól. Hogy a retekbe ne lettek volna nemzeti áldozatok azok, akiket kivezényeltek rendet csinálni. Az iphone generáció manapság azt hiszi, hogy 1956-ban cseteltünk a fészbúkon, megrágúgliztunk a friss hírekre, és információtengerben felelősen lehetett dönteni...
5zart. Azt is lehetett látni, hogy emberek lógtak lámpavasról, a börtönből kiengedett köztörvényesek is glasszálnak a körúton, és boldog boldogtalan géppuskával hadonászik. Tipikus anarchia. Ha ebben a szituban azt mondják egy a laktanya magányában semmit sem tudó közlegénynek, hogy nagy a baj és rád van szükség, akkor megértem, hogy rendet akar csinálni.

'56 nagyon nem egy rózsaszín hőseposz volt, még ha mostanában ezt vetítik is.

Budapesti Ember 2013.06.30. 10:24:05

T. Blog író!

Minden szava igaz.

Nyíltabban fogalmaztam volna meg Horn Gyula személyének lényegét. Láthatólag az elhunytak iránti hagyományosan megengedőbb hozzáállás visszafogta a kezét.

Nem kell kímélni Horn elvtársat.

Közönséges hazaáruló, mocskos gyilkos kis görény volt.

Már 1956-ban százszorosan kiérdemelte a főbelövést.

Akik meg őt istenítik, azok legalábbis nem olvastak történelem könyveket, vagy olvasni se tudnak, vagy megmaradt agyukat elhomályosította a kommunizmus időszakában lelkükre ható torz embertelen kommunista szocializáció, s hazugságáradat.

"Hazudtak éjjel, hazudtak nappal."

"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !"Márai Sándor

Horn egy közönséges hatalomvadász, zsákmány védelmező.

Nehéz volt tőle megszabadulni, igaza volt Márainak.

De sikerült.

Tisztelettel:
B.E.

dr Smittpálelnökúr 2013.06.30. 10:27:43

@Budapesti Ember: Neked nagyon-nagyon szomorú életed lehet.

Ez mellé még hülyeségeket is írkálsz. Egy szánalmas senkiházi vagy, ez a te bajod.

midnight coder 2013.06.30. 10:28:19

@EvilHedgehog: A Bokros csomag rövidtávon megoldott pár dolgot, de cserébe beáldozta a teljes energiaszektort Paks kivételével, és egy rakás más stratégiai céget is. Ráadásul behozta a képbe az egyik jó kis gazdasági időzített bombát, a manyup-ot. De tény, hogy ha 2000-ben a szocik nem kezdik el a több pénzt az embereknek kampányt, és a FIDESZ erre válaszul nem lép hülyeségeket (duplázott minimálbér), majd Megyó és Fletó nem lép még nagyobb hülyeségeket, akkor lett volna esélyünk kimászni a szarból.

Mindenesetre Horn tudott valamit, amit azóta sem senki: kormányozni az MSZP élén, úgy hogy közben kellemetlen intézkedéseket is keresztül vigyen. Ezzel megpróbálkozott Fletó is, bele is bukott.

midnight coder 2013.06.30. 10:31:03

@Emiksz: Az 56-ban tömegbe lövő kiskatona pont annyira volt sáros, mint a náci hadseregben a közlegények.

mojszipupi 2013.06.30. 10:32:47

"Aki azon az oldalon állt, az a rossz oldalon állt. Az idegen megszállók oldalán, a szervezett bűnözést jelentő kommunista párt oldalán, az eszement, szürreális rémálmot jelentő szocialista tervgazdálkodás oldalán. "

Ez a mai fidesz....

Izo 2013.06.30. 10:43:21

Kedves szerzőnek Ceausescu országában kellett volna élni. Akkor talán tudná értékelni Kádárt vagy éppen Hornt.

Buga.Jakab 2013.06.30. 10:45:04

@Izo: egyetértek... aki a fidesfeudalizmussal nem elégedett... azt kikel küldeni észak oreai tanulmányútra...

aztán hazajön és elégedetten hátradőlhet...

magyarország jobban tejjesít !

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 10:49:45

@Budapesti Ember: Horn az agyi dementia következtében már rég halott. Egy átlagembert nem engedtek volna "fönn" eddig, hiszen csak vegetált szegény korpusz. Amúgy pedig történelmi szereplőről beszélünk.
Horn sohasem volt bukott ember -mindig nyerő volt, zseniális politikus, csak tanulni lehet tőle.
Már persze, aki a politika mocskos művészetében szeretne előrehaladnim annak.

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 10:52:43

@midnight coder: Gyurcsány sohasem bukott meg. A magyar Politika Miszter Bén-jeként lépett föl s így távozik, míg cégtársát Bajnait ma már nem is látják összefüggésben vele, Horn legzseniálisabb tanítványa. Talán esetleg Gyurcsányt lehet Horn alatt néhány üres sort kihagyva megemlíteni zseniális politikusaink között.

Kámasuka 2013.06.30. 10:52:43

Túrót érdekel Horn, már el is felejtette a zország. Nem lesz érettségi tétel.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.30. 10:57:03

@magyar-magyar szótár: nácika, ne akard helyettem megmondani, hogy mire gondolok!

Kámasuka 2013.06.30. 10:58:09

@Budapesti Ember: Én tudok egy Horn hasonmást!

Még él! Komáromban házmester, Isten bizony.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.30. 11:04:53

jó, és informatív cikk
köszönöm...

Bereznay A. 2013.06.30. 11:06:07

@is:

Pont ezt mondom. Azt leszámítva, hogy most hallom először, hogy az új szó bevezetése a Fideszhez köthető. Az ember mindig tanul.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.30. 11:06:13

@midnight coder: horn pufajkás volt..önkéntesen ment nem parancsra

magyar-magyar szótár 2013.06.30. 11:15:59

@álfirkász: a gondolkodás, mint művelet, véled antagonisztikus ellentétben áll ... hogy mernék rólad effélét feltételezni, te papagájgép vagy

Emiksz 2013.06.30. 11:18:03

@midnight coder:
Ja. Kb ugyanannyi választási lehetősége volt.

yatumux 2013.06.30. 11:19:54

@kesztió: kedves kesztió,

Ne haragudj, de ítéletekkel nem lehet kommunikálni.
Állítás, cáfolj, de főleg vélemèny mondj.

Mindkét oldalon nagy a zavar valóban, de ne feledjük el hogy hornék felelősek a magyar értelmiség, polgárság, parasztság kvázi eltűnéséért.

A proletárdiktatúra ezt dobta. TGM, Orbán, Feri, Bajnai, Mesterházi, Vona, Tarlós, Vadai Ágnes, Heller, Kövér, Rogán. Én nem alkalmaznának őket, de nincs más...

Mint nyugaton járatos hazánk fia bizton állíthatom, hogy komoly kultúrális deficit jellemző kis hazánkat. Mefűszerezve egy végletekig atomizált, individualista, önbizalomhiányos légkörrel. Ja és az ebből eredő agresszió...

Mennyiben nem tudsz leszámolni a kommunizmussal úgy pont ettől erősödik a szélsőjobb.

Tudod milliókat nyomorítottak meg, még 88-ban is kerüld dutyiba ember ruszki szidás bűncselekményért... Persze itt sem maradt el a verés.

Én liberális konzervatívként és patriótaként kiállok a zsidó honfitársaim tragédiája mellett. A baloldal NEM áll ki a határon túliakért SEM azon milliókért akiket direkte nyomorítottak meg Hornék mert nem zsellér, proletár családból valók.

Értesz? Akarsz?

Egyallampolgar 2013.06.30. 11:21:04

Aron M
A rendszerváltás előtti részekkel egyetértek. A rendszerváltás idejét jellemző résszel is.
De, hogy Horn a Bokros-csomaggal hazaváhta volna a növekedést? Haha! Ez már csak a NERtársak között szalonképes.

Jövőbe vetett hit? Antall József mit tett le ha a jónép visszahívta a szocikat abszolut többséggel? És Orbán aki szintén visszahívta az elvtársakat 2002-re kiváló teljesítményével (igaz leginkább a cinikus maoista vonások okozták a vesztét nem a gazdasági teljesítmény).

Vagy most hol van a jövőbe vetett hit? Látott Ön már pártpreferenciát vizsgáló eredményt? Tudja hányan hagyták el ebben a ciklusban az országot? Ilyen fényben pufajkás Horn maga volt az álomgyár.

yatumux 2013.06.30. 11:23:05

@grani: gratulálok hogy lekutyázol egy ismeretlen embert.

Ez csak téged minősít. Élőben is Megtennéd? Nem. :)

Szolo 2013.06.30. 11:23:57

Jó, hogy elkészült ez a bejegyzés is.
Mindig is utáltam azt a kvázi-szabályt, hogy halottról jót, vagy semmit.
Aki meghalt, az talán minden bűnét jóvá tette ezzel? Nem!

manager2008 2013.06.30. 11:28:35

Ez a szöveg egy hülyeség.

grani 2013.06.30. 11:31:29

@yatumux: Kösz, de nem kérek a gratulációdból. Téged se ismerlek. Gondolod változtat valamit, hogy ismerem-e vagy sem?
A posztoló bebízonyitotta, hogy mekkora paraszt, mert annyit sem tud, hogy halottról vagy jót, vagy semmit. Tévedek, nem paraszt, hanem valszeg ballibcsi értelmiségi. Ha találkoznék vele, nem csak a szemébe mondanám, hanem mivel aligha párbajképes és hát csak egy firkász, még kutyakorbácsal is megcsapnám.
De ugassatok csak, kutyák.

Bereznay A. 2013.06.30. 11:31:47

@Húsleves:

Kétszeres köszönet: a linken túl a kitűnő összefoglalásért.

Ebből derül ki, amire utaltam, hogy túl előzékeny a poszt Hornnal szemben, itt-ott.

Merthát az, hogy „kockázatos vállalkozás volt a magyar pártvezetők számára, de azért nem annyira kockázatos, hogy nagy bátorságra legyen ehhez szükség. Életüket már nem kellett kockára tenni, legfeljebb pozíciókat, jövedelmet, befolyást” a határnyitás idején már rég odébb volt. Épp ellenkezőleg. A pozíció, jövedelem befolyás mentését szolgálta az a határ nyitás, kockázatot az jelentett volna számára ha nem megy elébe az eseményeknek. Minden kétséget kizáróan régen megmodtak már addigra a pártvezetésnek az oroszok, hogy el fognak menni, oldják meg magknak a dolgokat a magyar elvtársak, ahogyan tudják. (És, ha – ami kizárt – nem mondták volna meg, rendkívül ostobák lettek volna, ha nem veszik akkorra maguktól is észre.) Egyszerre két irányban volt nem hős, hanem elvárásoknak eleget tevő Horn a hamisan átmitizált különben helyes tettével.

2013.06.30. 11:32:14

Nem szerettem Horn Gyulát, de bárki bármit is mond és ír, azt vegye trudomásul, hogy róla még akkor is beszélni fognak, amikor a sok gengszterváltó, megélhetési politikusokat--vagy ahogy a köznyelv mostanában nevezi őket--szabadrablást végző közterheket--már sorra elfelejtik.

A blogiró pedig vajon hány éves lehet ? Mert részt venni sem ő, sem hozátartozója nem vett részt az '56-os eseményekben, azt látom. Sőt semmit nem tudott és érzett az azt követő eseményekből..
Van amit félremagyaráz, mint "Mariska néni", de persze őt ezért is fizetik olyan jól, hogy mindezt megtegye.

Ám a "Konzi" legyen büszke Pozsgay, Szűrös, Boros elvtársakra, mint hős ellenállókra és kommunistaellenes gengszterváltókra. Igaz, komunizmus itt nem volt, de nagyon jól hangzik leírva, hogy harcoltak a kommunizmus ellen. De vajon hol is ? Valaki elmondaná , hogy mik is voltak azok a hős és hazafias tettek amit ezek véghezvittek? A hazudozáson kivül persze!

Az meg hogy Mádl, "Skicc Pál", vagy Sólyom mit hordott össze , az biztosan nem érdekel már senkit sem . Mert akik ebben az '56-os eseményekben részt vettek azok már lassan elmennek, a családtagjaik pedig nem szivesen emlékeznek vissza '56-tól úgy 70-ig,azokra az időkre amiket átéltek, mint "ellenforradalmárok és disszidensek" gyerekei .

Ezért jó lenne, ha nem csak a hallottam valakitől, akinek valaki mondta, hogy neki is mondták olyanok, akik hallották hogy ........
Az ilyenre eddig sem adtam sokat és ezután sem fogok.

Húsleves 2013.06.30. 11:32:28

@Szolo:
"Aki meghalt, az talán minden bűnét jóvá tette ezzel? Nem! "
Azzal érdemelte ki a dicséretet, hogy megtette azt a szivességet, hogy megdöglött :D

Hobbisebész 2013.06.30. 11:34:33

Na, ez egy jó írás a pufajkásról.

Ellentétben a Terror Házának vezetőével, aki a bolsevista terrorizmust tagadta, relativizálta, bagatellizálta írásában, hogy a végére odáig jusson, hogy a kommunisták valójában a legnagyobb hazafiak voltak széles e vidéken.

Igen, a haza ellenzékben volt a bolsevista állampárt rémuralmának idejében.

Undorító, emberellenes, gusztustalan rendszert valósítottak meg a kommunista hazaárulók, ami már kívülről is ocsmány, koszos és büdös volt, nemhogy belülről.

A sivárság, a pusztulás, a rozsda és a félelem volt az úr.

Akasztófán a helye annak az időnek a vezetőinek, nem a pantheonban.

Schmidt pedig takarodjon, semmi keresnivalója semmiféle Terror Házában, hacsak nem kápóként.

Hobbisebész 2013.06.30. 11:36:43

Mindennél jobban leírja a bolsevista rendszer lényegét, hogy még elmenekülni sem hagyták az embereket.

Hobbisebész 2013.06.30. 11:39:02

Az is jellemző, hogy a bolsevisták bűneit megíró Tormay Cécile-t ki akarják rekeszteni a nemzetből az elvtársak, de a pufajkásról már halála másnapján utcát akarnak elnevezni.

Az idő semmilyen problémát soha meg nem oldott.

Hiába patkolnak el az elvtársak, a mérgük ugyanúgy itt marad.

yatumux 2013.06.30. 11:42:47

@grani: nem értesz. Azért tart itt ez az ország mert a minimális tiszteletet, figyelmet sem adjuk meg egymásnak. Külföldön te egy antiszociális, problémás, komolytalan alak lennél. Sajnos itt átlagos.

Próbállak nevelni ha már a szüleid kihagyták ezt a lépést.

Reménytelen?

grani 2013.06.30. 11:48:47

@yatumux: De értelek :) sőt most már tényleg értékellek is :D Megnevetettél!
Harmincéves a legidősebb gyerekem, külföldön élek :D Te akarsz engem nevelni? Na, vigyázz, mert leveszem a nadrágszíjam!!!!
Ja tisztelet... Ha még a halotaknak se adjátok meg ti gazemberek, akkor mit vártok, hogy valaki benneteket tisztelni fog? Néz már a tükörbe, kisöcsi. A szüleidnek meg azt üzenem, hogy a libcsi neveltetés miatt neked ki nem osztott atyai pofonokat kár volt megspórolni. Majd más adja neked.

Húsleves 2013.06.30. 11:50:50

@Bereznay A.:
Hát igen, és alig lóg ki a lóláb, hogy Schmidt Mária írja neki a nekrológot.

Bereznay A. 2013.06.30. 11:56:38

@Húsleves:

Pontosan, és nem is értem, miért volt rá szükség. Már, hogy ő, így és ennyire. Ilyen fontos lenne biztosítékot szállítani a talán (vagy sejthetően) pánikoló érintetteknek, hogy nyugi, semmi baj? Nem tudom, de jobb gondolatom erről nincs.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 11:57:34

@yatumux: Értelek. Pontosabban értem azt a jópofaságot, hogy számonkéred tőlem az úgymond állítások, érvek nélküli ítéleteket, majd a tárgyilagosság álarca mögé bújva te kezded nyomatni ismét az összes 1000 km-es körzetben fellelhető jobboldali közhelyet, természetesen nem tényekre, hanem előítéletekre alapozva.

Az a bizonyos kulturális deficit, amiről beszélsz, az a zárt társadalom csaknem vegytiszta definíciója. És engedtessék már meg, hogy egykori Ceaușescu-alattvalóként százszor többet tudjak erről, mint a ti ún. frottírtörülköző-kommunizmusban felnőtt generációtok. Nehogy már a baloldal nyakába varrjátok ezt, amikor pl. a baloldalhoz kötődő Soros György nagyságrendekkel többet tett ez irányban, mint Semjén Zsolt, Schmitt Pál, Hoffman Rózsa és a jobboldal többi overhype-olt kultúrbohóca. Sok rosszat tett a magyar baloldal, de a nyugati típusú kultúra felé nyitás (még az a kevés is, ami volt) azért csak az ő érdemük, nemde?

A ruszki szidás miatt börtönbe kerülésnek gondolom, annyi valóságalapja lehet, mint annak, hogy székelyföldön nem szolgálnak ki, ha nem magayrul kéred a kenyeret (ezt is száz helyről hallottam másodkézből, de sohasem olyantól, akivel ténylegesen megtörtént).

Végül a határon túliakért kiállás. Hát mit mondjak, a kettős állampolgárság (ÍGY, ÖNMAGÁBAN) a legbutább dolgok egyike volt, amit ki lehetett találni. Amire a határokon túlinak szüksége van, az főleg erkölcsi segítség ahhoz, hogy okosan fel tudják használni saját hazájuk erőforrásait szülőföldön való boldoguláshoz, és ne állandóan az ún. anyaországi csöcsön lógjanak, ami függővé, sőt, kiszolgáltatottá teszi őket a mindenkori magyar belpolitika széljárásaival szemben. De sok agy kell ehhez, hogy valaki rájöjjön…

Bereznay A. 2013.06.30. 12:01:45

@Hobbisebész:

Igen. Bizonyára ebben az összefüggésben gondolhatta Gy. hogy nem irtózatosan cinikusat, hanem valami hihetetlenül liberálisat mond, amikor emlékezetesen azt nyilatkozta „el lehet menni”. Neki az a természetes viszonyítási alap.

Hobbisebész 2013.06.30. 12:03:48

@kesztió:

Érdekes, hogy az ún. anyaországi csöcs az baj, de a százszor akkora EU-s csöcs már nemhogy nem baj, hanem a progresszió záloga, az állandó hivatkozási alap egyes körökben.

Egyébként önigazgatást szeretne a HT magyarok jelentős része. Ebben Horn elvtárs például mennyire támogatta őket H. Kovács "Merjünk kicsik lenni" László elvtárs külügyminiszterével, jobbkezével?

Húsleves 2013.06.30. 12:04:23

@Bereznay A.:
Nekem még affelől is erős kétségeim vannak, hogy ez a habzó szájú, riporter kérdésére dülledt szemmel mindössze egy "foximaxi!"-t magából kipréselni tudó nő maga írta a cikket.

Hobbisebész 2013.06.30. 12:05:16

@Bereznay A.:

Igen. Hiszen közéjük is lövethetett volna.

Móg 2013.06.30. 12:10:25

Azt mondja a szerző,hogy aki nem az 56.-os forradalom oldalán állt,az a rossz helyen állt.
1956 és 1989 között is nagyjából 10 millió ember élt ebben az országban.
Tévhit és a hülyék állítása,hogy a 10 millió emberből 9.999.000 56-os felkelő és később a rendszert bomlasztó ellenálló volt.
Volt 5000 ember aki aktívan részt vett 56-ban.
Volt 500 ember aki később aktívan támadta a rendszert.
Volt 50.000 ember akik irányították az országot.
Az összes többi itt élt és próbált boldogulni.
Namármostan örűljön az Áron M nevezetű faszkalap,hogy ma nyílvánosan megírhatja,hogy Magyarországon uszkve 9millió 9százezer szemét hazáruló 35 éven át bitorolta a hazát.
Természetesen ezek közül kivételek akik ma már fideszesek.Sőt ha KDNP.

Bereznay A. 2013.06.30. 12:11:43

@Húsleves:

Lehet, semmi fogalmam, dehát mindegy is. Az üzenet akkor is az, ami, ha ő írta, és akkor is, ha nem.

Bereznay A. 2013.06.30. 12:12:55

@Hobbisebész:

Nem erre utaltam, hanem hogy ott tart a gondolkodása.

HgGina 2013.06.30. 12:23:10

@rockjano: "Horn csak ugyan annyira volt kommunista ..."
Zagyvaság. Vagy "csak ugyanannyira", vagy "csakugyan annyira". De a "csak ugyan annyira" teljesen értelmetlen.

Egyébként meg de, kommunista volt. De, nem esendő ember, hanem gyilkos, közönséges bűnöző volt. Nem ilyen halált érdemelt, s legfőképp nem most. Ötven évvel korábban kellett volna felakasztani ezt a sz@r söpredéket. És ma is él még nem is kevés a hasonszőrűekből. Volt miniszterelnökökből is minimum három. Bűnözők egytől-egyig.

HgGina 2013.06.30. 12:25:44

Miért is az állam temeti el a mi adónkból ezt a mocskot? A családjának nincs rá elég összelopott pénze?

regress 2013.06.30. 12:26:35

@Hobbisebész: most van bolsevista terrorizmus,agyhalott.fognak még lőni is ne aggódj.tapsolnak a török kormánynak is,rohadjatok meg

csabakirályfi 2013.06.30. 12:36:52

Ahogy itt olvasgatom a mindenféle kommenteket, a szerzők jelentős része kultúrálisan feljebb lépett és a "bazdmeg" kötőszót kiváltotta az "értelmiségi". Mivel kicsit öregecske vagyok, eszembe jut a békebeli szavazási névsor: Kádár János marós, Biszku Béla esztergályos, Aczél György szövőnő, stb, stb. Csodálom a demokratikus munkásosztályt és szövetségesét, a dolgozó parasztságot, hogy teljes létszámban itt sorakoznak, egyikük megírja ezt az igazi konzervatív blogbejegyzést, a maradék meg szekundáz. Magyarország jól teljesít!

Pelso.. 2013.06.30. 12:40:08

Aron M

Amennyiben fenti írással jófiú akarsz lenni valakik előtt, - talán sikerült.
Ugyanakkor nem erősítetted az amúgy is gyenge lábakon álló józan, mértékadó konzi véleményformáló közeget.

Húsleves 2013.06.30. 12:45:39

@HgGina:
Az állami temetés lófasz ahhoz képest, hogy 6 évig kezelték egyágyas, golyóálló és fényszűrő üveggel felszerelt szobában 24 órás felügyelettel. 2010 után Orbán Viktor közbenjárására maradt a VIP-részlegen.
www.hajdupress.hu/hirek/cikk/29967-orban-viktor-miatt-maradhatott-a-vip-ben-horn-gyula
A rokkantakat, leszázalékoltakat kivágta a nép barátja Orbán az egészségügyi ellátásból, Horn Gyula nevű "politikai ellenfele" VIP ellátása érdekében meg odatette magát.

csabakirályfi 2013.06.30. 12:52:07

"A Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza, és a jövőbe vetett hitet is megrendítették."

Ez teljesen új. Tényleg el akart szabadulni a gazdasági növekedés és ezt lemészárolták?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 12:56:23

@Hobbisebész:

A magyar nép szellemi hanyatlásának (vö. kollektív elmebaj) legbeszédesebb jele, hogy állandóan önigazolást keres.

Egy svéd, finn, norvég, dán stb. szeretne jól, civilizáltan, kulturáltan, szabadon élni egy kedves, szerethető országban. Nem akar ennél többet, nem ordítja tele a világot sportkipufogóval a száján, hogy ő milyen fasza gyerek, nem akarja megtanítani kesztyűbe dudáltatni az EU-t, vagy neadjisten a „zsidó világuralmat” stb. És ez a „minimum” rendszerint össze is jön nekik. „Mernek kicsik lenni”.

Bezzeg a magyarnak nem ezek a dolgok a legfontosabbak, hanem, hogy befolyásos, büszke, másoknak diktáló „középhatalom” legyen, minél több pirosfehérzölddel, tamtammal és olimpiai aranyéremmel. És persze az, hogy kiderüljön, magyar eredetű volt a legrégebbi kultúra és úgy általában a világ a magyaroktól tanulta a civilizációt. Sőt, egyesek arról álmodnak, hogy megint három tenger mossa Magyarország határait. Mintha csupa önbizalomhiányos, lelki sérült pszichopata élne tájainkon!

Akármennyire is antipatikus figura Kovács László, ezért a mondatáért tiszteletet érdemel. Ezt persze csak olyan néptől kaphatná meg, amelyik elsősorban boldog szeretne lenni, s csak utána hatalmas. De hát nem lehet mindent, ugye…

Kámasuka 2013.06.30. 13:03:14

@kesztió: A skandináv sajtónak is rendszeres olvasója vagy?

Mellesleg pontosan a kelet posztkomcsi országainak van esélye paradigma váltásra gazdasági téren, mert a neolib gazdpol itt csak 20 éve gyakorlat, nyugaton meg 45 óta. Sok jel mutat arra, hogy zsákutca.

Pelso.. 2013.06.30. 13:09:56

@BenFranklin: Haldoklik a nyugat, irány az unortdoxia, ugye.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:12:09

@kesztió:

Kádár kisemberré nevelte az embereket, H. Kovács kisországgá Magyarországot. Összefoglalóan ezt hívjuk a kommunizmus örökségének, amit még évtizedekig nyögni fogunk alsó hangon is, mint ahogy most is ezt nyögjük, ahogy erre számítani lehetett 20 éve is, csak mégis furcsa megélni.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:13:29

@BenFranklin:

Ők meg a bevándorlókkal vettek olyan terhet a nyakukba, ami megkeseríti mindennapjaikat, és nem tudnak ellene tenni semmit.

vazzup 2013.06.30. 13:14:03

óemgé. letagadom, hogy bármi közöm lenne a konzervatívokhoz

ezennel kijelentem, hogy magyarországon kizárólag a megtisztelő és becses kommunista jelzőt szeretném magamra nézve használatosnak, már persze amennyiben ezen írás elkövetője konzervatívnak számít itthon

ritka nagy szellemi sötétség honol itthon, s még ezt is elhiszi, hogy ezt terjesztenie kell

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 13:17:18

@Hobbisebész: ha neked a kisember ellentéte az, hogy elsősorban melldöngető magyar, s csak aztán férfi, intellektüell, szabadelvű, sörkedvelő, bélyeggyűjtő, Real Madrid-rajongó stb., egészségedre. Álmodozzál csak tovább Nagy-Magyarországról. Ahelyett, hogy egy kis, de élhető, szerethető, boldog Magyarországot építenél. Mert a jobboldal most épp mindent csinál, csak ez utóbbit valahogy nem.

Budapesti Ember 2013.06.30. 13:20:29

dr Kangörény 2013.06.30. 10:27:43

Beteg a logikád:D Miért lenne attól valakinek szomorú élete hogy leírja a nyilvánvaló igazságot?:D

Tudatlanságra vall, ha a történelmi tényeket hülyeségnek nevezed...persze ha a torz bolsi logikádból indulunk ki, akkor megértelek::D

Senkiházi az te meg a horn féle csótányok. Bár megértem, hogy egy hazaáruló csak védi másikat:D

üdv
B.E.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:22:44

@kesztió:

A melldöngető férfi, a melldöngető entellektüel, a melldöngető szabadelvű, a melldöngető sörkedvelő, a melldöngető bélyeggyűjtő, a mellét féltéglával verő Real Madrid-rajongó miért nem vált vajon eposzi jelzővé a "toleráns" oldalon, miért csak, miért éppen az ún. melldöngető magyar?

Mit jelent neked a melldöngető magyar, miért zavarnak téged, és meg tudnál-e nevezni például egy melldöngető entellektüelt?

Budapesti Ember 2013.06.30. 13:24:48

kesztió · szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 12:56:23

ez "mindenki antiszemita Magyarországon" lib-bolsi mantra unalmas s velejéig hazug. Ha egyszer is olvastad volna pl. csak Le Pen írásait tudnád te is.

Ha nem tetszik ez az orság takarodj e innét, de ne mocskold, ne piszkíts a saját fészkedbe...még a madarak se teszenk ilyet csak a hozzád hasonló torz lelkűek.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:27:36

@kesztió:

A kádári "kisember" egyébként az olyan embert jelenti, aki szolgalelkűen lesi az elvtársak minden kimondott vagy ki nem mondott kívánságát, csendben van, nincs vele semmi baj vagy váratlan esemény, issza a sörét, eszi a virslit, építi a szocializmust, és irigykedik mindenkire, aki magát embernek, polgárnak tartja, és nem kisembernek: aki tájékozott, akinek véleménye van, akinek kapcsolatai vannak, akinek tervei, céljai, eredményei vannak, aki azt csinálja, amit szeret, aki örömét leli az életben, a munkában, a családban, a társaságban, a hobbijában.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 13:32:59

@Hobbisebész: Talán válaszoljon Schopenhauer helyettem?

„A büszkeség legolcsóbb fajtája a nemzeti büszkeség. Aki ugyanis ebben szenved, az önmagáról menten elárulja azt, hogy semmi olyas személyes jó tulajdonsága nincs, amivel büszkélkedhessék, különben nem nyúlna olyasvalamihez, amiben annyi millió emberrel kell osztoznia”

Hobbisebész 2013.06.30. 13:33:26

A hákovácsi kisország is éppen olyan, mint a kisember: rapportra megy, tiszteleg, végrehajt, mosolyog, nem ugrál, nem felesel, nem alkudozik, nem tart fel. Nincsenek érdekei, illetve az jó neki, ami másnak jó. A realitásoknak engedelmeskedve szép lassan megszűnik. Ha csak a második egy versenyben, már térdre borul az első előtt, és engedélyt kér meghunyászkodni. Első soha nem lesz semmiben, inkább félreáll.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 13:36:46

@Hobbisebész: Milyen szépen és tömören vázoltad fel a „békemenetes” robotképét, csak épp kádári kisembernek nevezted. :D Mondjuk, hozzátehetted volna, hogy „akinek a hátán szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke” (ez utóbbi Mikszáth)

Hobbisebész 2013.06.30. 13:37:55

@kesztió:

Mondjuk büszkeség terén nem éppen attól a Schopenhauertől érdemes leckéket venni, akinek az apja öngyilkos lett, az anyja kurva, ő maga meg nőgyűlölő. Azt azért elhiszem neked, hogy tényleg komolyan gondoltad. Két párhuzamos világ létezik Magyarországon, te az egyikben vagy, én a másikban, te Schopenhauertől tanulod a büszkeséget, én meg nem, neked hazafiak voltak a pufajkások, nekem hazaárulók.

Kámasuka 2013.06.30. 13:38:18

@kesztió: Vicces dolog ez az antiszemitizmus.

Magyarországon, Bp-en van Európa legnagyobb zsidó diaszpórája. Ha tényleg antiszemiták vagyunk, milyen nép az aki oda megy ahol utálják?

Továbbá jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a nácizók mennyivel toleránsabbak, mint akik megállapítják, hogy a Kun Béla féle kommunizmus és a Rákosi féle kommunizmus is zsidó akció volt?

Utóbbi miatt nem lehet bánatos a szittya magyar, csak a holokauszton kell busongani, ami Mo. területén soha nem létezett?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 13:40:03

@Hobbisebész: Az orbáni „középhatalom” pedig olyan, hogy pattog, ugrál, menetrendszerűen hülyét csinál magából, eteti a jónépet az idiótábbnál idiótább összeesküvés-elméletekkel (Bilderberg-ügy) s közben olyan obskurus államocskákhoz dörgölőzik elvtelenül, mint Azerbajdzsán.

Vén Csataló 2013.06.30. 13:40:28

Nagyon jó írás. Köszönöm szépen!

yatumux 2013.06.30. 13:44:54

@kesztió: kultúrális deficit: a proletárok kiírtottak v elüldöztek: zsidók, nemesek, polgárok, parasztok, nagytőkések, orvosok, katonák mindenkit aki nem zsellér vagy nincstelen munkás. Ez tény.

Ruszki szidás: láttam az aktát

Határon túliak. Nem értesz tényleg, de lehet hogy nem érdekel téged.

A 1,5-10 milliós USA magyarságról és a moldvai csángókról egyszerre beszélek.

Együtt, összefogás, stb. Amennyibe az MSZP és az SZDSZ örökösei nem hajlndóak ebben összefogni nem is lesz hamarosan gond.

Amice. Tudod abban az átkosban szakadt ketté a nemzet. Pontosabban szakították. És ki? Horn, Kádár, stb.

Nem gondolom hogy Orbán és tsai jók.

yatumux 2013.06.30. 13:50:35

@grani: húú örülök hogy uncsi nyugdíjas vasárnapodba nevetést csempésztem.

És hol élsz? Ott ez a stílus megengedett?

Férfi férfit nem fenyeget.

Ez az alap képlet.

Aki fenyeget az mi is?

Édesapám nemesi családból édesaonyám szigorú sváb családból származik

Szerinted én puding vagyok? :) nem papus, nem.

Ha ismernél tisztelnél.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:51:30

@kesztió:

Mennyivel obskúrusabb ország Azerbajdzsán, mint mondjuk az USA Izrael vagy Svájc? Van velük más bajod is, mint hogy járt már ott a Zorbán?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 13:55:24

@yatumux:
„Határon túliak. Nem értesz tényleg, de lehet hogy nem érdekel téged.”
Amíg én vagyok határon túli, légyszi, nehogy már te magyarázd el nekem, hogy mi a jó nekünk és mi nem.

„Tudod abban az átkosban szakadt ketté a nemzet. Pontosabban szakították. És ki? Horn, Kádár, stb”
Aha. és milyen részekre szakadt ketté a nemzet? „Jó” magyarokra és „rossz” magyarokra? Tényleg, kíváncsivá tettél. Fejtsd ki, kérlek.

Bereznay A. 2013.06.30. 13:58:11

@BenFranklin:

Mondjuk függetlenül attól, hogy igaz vagy nem, hogy antiszemita-e a mai átlag magyar, ez

„Ha tényleg antiszemiták vagyunk, milyen nép az aki oda megy ahol utálják?”

nem logikus.

T.i. a magyarországi zsidók nem most érkeztek.

Hobbisebész 2013.06.30. 13:59:43

@Bereznay A.:

Viszont már az 1800-as évek második felében is nagy volt itt az izmus, mégis jöttek százezerszám.

Kámasuka 2013.06.30. 14:05:51

@Bereznay A.: Azért a nagy részük nem is régen, 100-130 éve. Pont a galíciai zsidógyülölet miatt. Ott nem maradtak meg, itt igen.

Ki érti ezt?

Bereznay A. 2013.06.30. 14:16:23

@BenFranklin:

Én csak annyit mondtam, hogy ez nem jó érv arra, hogy most nincs nálunk antiszemitizmus.

(Szerintem tagadhatatlan, hogy van. Az más kérdés, hogy együtt élesztette föl mesterségesen saját érdekében a két „oldal” és mind a szélesebb magyar társadalom, mind annak zsidó összetevője igen sajnálatosan besétált a csapdába, abba, hogy ez legyen a fő téma.)

2013.06.30. 14:17:56

@BenFranklin: A diaszpórában élők nagy része átlagember, nem jött, hanem született. Másrészt a Rákosi, Kun Béla, vagy akár az izraeli politikai manipulációk, akciók jellege, jellemzői, hatalmi ambíciókból, vagy gátlástalanságból fakadnak és nem kéne hogy a fő jellemzője, ismérve a zsidó jelző legyen. Ugyanis a hatalmi manipulációk úgy általában jellemzőek az emberi társadalomra. Nem lehet egy zsidó származású, átlag budapesti embert belekényszeríteni olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen közösséget vállalni Rákosival, vagy Kun Bélával. Rákosi fő ismérve nem az hogy zsidó, hanem diktátor volt. Ezt az álproblémát jó lenne elfelejteni, sok problémát okozhat, nem csak a zsidó származású embereknek, de a többi honfitárunknak is. Pont az a cél ahogy említed, nácizó és zsidózó oldalak szembeállítása. Majd a kvázi politikai oldalak látványosan vállalják fel hol a magyar, hol pedig a szabadságjogi aktivista, filoszemita szerepet. Ehhez az átlag zsidó származású embernek kevés köze van.

Bereznay A. 2013.06.30. 14:20:57

@Hobbisebész:

Európában nagyjából mindig, mindenhol ki lehet mutatni antiszemitizmus létezését, így nálunk is abban az időben, de az akkori Magyarország zsidó szempontból végtelenül tisztességes volt.

Kámasuka 2013.06.30. 14:26:54

@dr kotász: Rákosi, Kun Béla, vagy akár az izraeli politikai manipulációk, akciók jellege, jellemzői, hatalmi ambíciókból, vagy gátlástalanságból fakadnak és nem kéne hogy a fő jellemzője, ismérve a zsidó jelző legyen.

- ki is maradt minden komcsi történelemkönyvből, így a lakosság 2/3-a sosem hallott róla

- de hogy mást mondjak, a holokauszt emlegetésénél nem kell figyelembe venni, hogy német hatalmi ambícióból született, az ország ellenállt neki, mégis egy emberként fizet érte minden magyar ember a mai napig?

- Az ÁVH is zsidó volt mind egy szálig. Nyilván szó sincs róla hogy minden zsidó részt vett ebben, de érdemes végigolvasni, miként vélekednek erről a mai(!) Mazsihisz vezetők, pl. Feldmájer munkásőr úr. Kit lehet felelőssé tenni a zsidók magyarországi képviselőiért, talán az átlag cigányt?

Kámasuka 2013.06.30. 14:30:52

@Bereznay A.: Legfeljebb szóbeli antiszemitizmus létezik Magyarországon.

Ezzel szemben a mai napig fizetünk a Holokauszt áldozatokért(70 éve), úgy, hogy senki sem tudja, és egy örömteli jogszabály miatt nem is tudhatja meg soha, hány áldozata volt a Holokausztnak, vagy hogy tulajdonképpen mi is az pontosan.

2013.06.30. 14:33:15

@BenFranklin: Bűntett elkövetésért a bűntett elkövetőjét lehet kizárólag felelőssé tenni. Kollektív felelősségre vonás csupán beteg, vagy hatalmi, manipulatív ambícióktól fűtött agyakban születhet. Az átlag zsidó származású ember, amennyiben nem követ el bűntettet, nem lehet felelőssé tenni semmiért, sem az átlag cigányt.

2013.06.30. 14:35:18

@BenFranklin: Átlag zsidókról volt szó, nem Mazsihisz vezetőkről, sem ÁVH-sokról.

Kámasuka 2013.06.30. 14:39:35

@dr kotász: Természetesen így van, ahogy mondod, békében nincs kollektív büntetés(háborúban mindig az van). Ja várj, lehet hogy békében is? Az hogy 70 év után fizetek a holokausztért, hogy legyen miből dotálni a holokauszt-marketinget, mégiscsak kollektív büntetés a szememben.

Én legalábbis nem kértem hogy fizethessek érte, sem hogy elmondják hogy történt.

Bereznay A. 2013.06.30. 14:42:13

@BenFranklin:

Szóbeli, érzésbeli.

A többi amit írsz nem áll, de éppen azért amit korábban mondtam nem mondok róla semmit. Ha akarod, meg tudod találni magadtól a választ.

Kámasuka 2013.06.30. 14:42:31

@dr kotász: Kit kéne az átlagzsidó véleménycsövének vélelmeznem? Nem a Mazsihiszt? Mert az átlagzsidó nemigen lázong a Mazsihisz magyarellenes kirohanásai miatt.

Vagy tudsz ilyen ellenállásról?

HgGina 2013.06.30. 14:43:06

@magyar-magyar szótár: "Ha Gyula bá't be kéne árazni..."
Akkor inkább kutyatápnak áraznám be. Kilóra. Bár lehet, hogy még a kutyák is elhánynák magukat tőle.

Kámasuka 2013.06.30. 14:44:40

@Bereznay A.:

Akkor a szóbeli, érzésbeli esik nagyobb súllyal a latba, vagy a pénzbeli, fizikai?

Mert lehet hogy aránytévesztésben vagy.

2013.06.30. 14:46:08

@BenFranklin: Mint írtam, politikai manipulációk miatt átlagembereket felelőssé tenni nagy hiba, szerintem. A zsidó származásúak halmaza nem metszi szükségszerűen a politikai, hatalmi ambíciókkal bíró, gátlástalan emberek halmazát. És ha metszi is, kb ugyanolyan valószínűséggel mint bármely más nép esetében.

gastro, missing in action 2013.06.30. 14:46:24

Nagyon jó cikk!
Pont annyit ér benne Horn Gyula, mint amit az utókor gondol Antallról, Orbánról és a többi államférfinak mondott szemfényvesztő mutatványosról.. Kb. ugyanennyi kritikát össze lehet hordani róluk.. A kommunizmus illetve a kommunista múltat boncolgató részek pedig tökéletesen átírhatók az antalli 3 évre, illetve más szavakkal az orbáni fülkeforr időkre. Ez van. Kinek ez, kinek az a szimpatikusabb.
Jó nagy hülye vagy szerzőkém.

gastro, missing in action 2013.06.30. 14:50:18

@BenFranklin: bőven elég a szóbel. az a műásik is így indult, meg nyálas-kampós karikatúrákkal. nem mindegy neked hány áldozat volt 450.000 és 850.000 között csak Magyarországról? Fizessed is édesapám, nehogy elfelejtsd..

2013.06.30. 14:51:02

@BenFranklin: Az átlag zsidó származású embert nem érdekli különösebben a Mazsihisz. Különösen a 30-40-es és az alatti korosztályt. Nem gyakorolják a vallást különösebben. Mi közük lenne a Mazsihiszhez? Te jó néven vennéd ha, amennyiben keresztény vagy, a katolikus egyház pénzügyi manőverei miatt felelősségre vonnának téged? Például.

Kerek négyszög 2013.06.30. 14:51:35

" A Bokros-csomaggal a meginduló gazdasági növekedést vágták haza"

Csak a fél világ tudja másként, de sebaj. Hazudozni még ingyen lehet.

Bereznay A. 2013.06.30. 14:52:50

@BenFranklin:

Nem tudom miről beszélsz, azon túl, hogy látom, hogy kötekedni szeretnél.

Magadban légyszív.

Hobbisebész 2013.06.30. 14:53:40

@dr kotász:

Azért ez nem egészen így van.

Ha a zsidók úgy néznének ki, mint a négerek, te is jobban látnád.

A 2.-3. generációs zsidók éppen olyanok voltak, mint akikről Sarrazin írt nemrégiben.

Éppen ezek a másod-harmadgenerációs "fiatalemberek" voltak Kun-Kohnék, Rákosi-Rosenfeldék, Szamuely-Szamueliék. Közülük is a legvéresebb szájúak.

Voltak zsidók, akik ettől elhatárolódtak, mint Wignerék.

De a többségük faji-vallási alapú szolidaritást vállalt velük mind a mai napig. Heller elvtársnő nem kivétel, hanem a két lábon járó főszabály.

Amikor nekünk volt gyurcsányink, olyan tüntetések voltak ellene, hogy évekig rettegett utána a "csendes többség". A zsidók soha nem határolódtak el a magukfajtáktól, legjobb esetben is csak elfordultak.

gastro, missing in action 2013.06.30. 14:54:46

@kesztió: jól beszélsz..
@yatumux: te meg szarul, ráadásul láthatóan meghaladja a szellemi szintedet a pragmatikus gondolkodás. Ez a kedvencem: ruszki szídás LÁTTAM AZ AKTÁT!:D

Pszt! 2013.06.30. 14:54:53

Schmidt Mária írásán meglepődtem. Meglehetősen visszafogott hangvételű, hiteles jellemzést olvashattunk Hornról.
Erre jön ez a mocskolódás! Plusz a történelem tudatos elferdítése, ahogy a mai hazugsággyáros fideszfiak elképzelik.

Buga.Jakab 2013.06.30. 14:55:29

remélem hosszas döglődésekor szenvedett
legalább 10szer anynit
mint az ÖSSZES ÁLDOZATA ÖSSSZESEN...

Isten igasságos, bízom az ítéletében...

Hobbisebész 2013.06.30. 14:55:58

@Bereznay A.:

Inkább balek volt. Balekság nagy számú, más kultúrájú, bizonytalan egzisztenciájú, gyanús szokású, de annál inkább összetartó idegeneket beengedni bárhová is.

2013.06.30. 14:56:08

@BenFranklin: Különösen érdekes az érvelésedben az a logikai bukfenc hogy az úgymond képviseltet (kvázi) tennéd felelőssé a képviselő hibáiért (?). Ezek szerint a magyar nép kollektíve felelős Kádár, Szálasi, vagy épp Horn hibáiért?

Buga.Jakab 2013.06.30. 14:56:15

@Pszt!: smit mária része az ügynüök rencernek...

az "elit" részeként az élősködő hitvvány férgek közé tartozik...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.06.30. 14:56:27

nem rossz írás, de honnan kerül ide ez a sok proli véleményű kommentelő?

horn áruló volt, hazaáruló, ha valakire, akkor őrá ki lehetett mondani, úgy hogy egyértelműen mindenkinek teljesen elfogadható és felfogható legyen, hittem eddig ezt, de ez a sok csőcselékvélemény elbizonytalanít ebben, ezeknek vajon több eszük van egy darab kavicsnál?

gastro, missing in action 2013.06.30. 14:58:03

@Buga.Jakab: kik voltak az ő áldozatai és mit művelt velük? Valami linket is kérek hozzá..

Pszt! 2013.06.30. 14:58:05

Nem igaz, hogy nem lehet kidobni egy blogról a fasiszta trollokat!

Kámasuka 2013.06.30. 14:59:49

@dr kotász: Te magyar átlagember vagy? Nem tartod-é a kollektív bünösség tipikus esetének az évenkénti dollármilliós nagyságrendü, adópénzből kifizetett Holokauszt adót? Igy 70 év után az a nagy kérdés, miféle túlélők után fizetek, amikor a gyerekeket köztudottan azonnal elgázosították, a legfiatalabb nem gyerek meg ma 88 éves, ha jól számolom.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:01:17

@dr kotász:

A Mazsihisz is olyan zsidókból áll, mint a világkongresszusuk; reggel kaszinóiparos, este ájtatos zsidó; tegnap privatizációs miniszter, ma Mazsihisz-küldött. Aki zsidó származású, az zsidó; kivéve, ha kitért, akkor már csak volt zsidó, és sokszor antiszemitább a gójoknál is.

Kámasuka 2013.06.30. 15:01:18

@Bereznay A.: Nos, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Más sem válaszolt még erre eddig.

Kerek négyszög 2013.06.30. 15:04:21

@tesz-vesz: Horn éppen annyia vilt hazaáruló, mint a most romboló maffiakormány.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:04:35

@tesz-vesz:

Fegyvert fogott a nemzetre a szovjet tankok fedezékéből önként, dalolva, majd egész életében ennek a gyümölcsét szüretelte.

A "progresszív" oldal le van döbbenve, hogy egyeseknek a hazaárulás szó jut eszébe erről.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.06.30. 15:05:00

@is: hát persze hogy beletudnál kötni, tudjuk

Kámasuka 2013.06.30. 15:06:24

@gastro, missing in action: Itt elmondanám, hogy Auschwitzban (magyar áldozatok 99%ban onnan kerültek ki) ÖSSZESEN volt a mai hivatalos álláspont szerint 1,1 millió áldozat(900e zsidó). Igaz, '88 előtt 4 millió volt a hivatalos álláspont. De van egy kis bibi. lengyelországban is azt mondják, hogy az ottani zsidókat is oda vitték. És még sok más helyről. Úgyhogy a magyar áldozatok számának kapcsán erős kétségeim merülnek fel.

2013.06.30. 15:07:42

@BenFranklin: Magyar átlagember vagyok, igen. Sok zsidó származású ismerősöm van akik magyar átlagemberek. Van köztük kiemelkedőbb is, van aki sportteljesítményért Európa-bajnok is volt, van aki más érdemeket vívott ki magának, de átlagos életet élnek, beilleszkedve hasznosan a társadalomba. Nem tudok róla hogy bármelyikük is felelősségre vonható azért mert neked bármiféle kártérítést kell fizetned. Nem kérte egyikük sem, sőt nem is kapnak belőle. Tehát kollektíve ez miatt felelősségre vonni őket egyrészt tévedés, másrészt manipuláció, amennyiben érzi a gondolat kiötlője a fonákságot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.06.30. 15:08:25

@kerek négyszög: ma nincs kézzelfogható megszállló hadsereg a magyarok ellen, amely mellé lehet állni egy gyakorlati küzdelemben, tehát egy csatában, háborúban. ezért nem annyira nyilvánvaló MINDENKI számára, hogy ezek is hazaárulóak, de horn résztvett ilyenben, ahogy a gyilkos is gyilkos marad, úgy a hazaáruló is hazaáruló.

@Hobbisebész: nemigen értem hogy akkor nekik (pl az itt kommentelőknek) milyen fogalmaik vannak a hazaárulásról? azt hiszik az nemlétező fogalom?

Kámasuka 2013.06.30. 15:08:33

@dr kotász: Hát persze, minden nap kísért a múlt az országban(pont a holokauszt adó kapcsán). Hogy kérdezhetsz ilyet?

Kerek négyszög 2013.06.30. 15:08:47

@Hobbisebész: Miért zsidózol ennyire? Te sem vállalod a magyarok történelmi rémtetteit, hibáit? Jobb érzés a saját bűnöket másokra kenegetni?
"Nem mi vagyunk a hibásak, hanem a zsidók"

fehérfarkas 2013.06.30. 15:09:13

Érdekes a hozzászólásokat olvasgatni, hogy azok mocskos komcsizzák a legjobban Horn Gyulát, akik közben az államosítást, a profit/bank/bankár/EU/multi/privatizáció szavakat negatív szitokszóként használják, a magánnyugdíjpénztárak megszüntetését, az ellenzék jogainak csökkentését, piaci szektor elvételét majd állami újraosztását, stb támogatják.
Ezeknek az embereknek (köztük a poszt írójának is) valójában nem az a gondja Hornnal amit a Kádár-rendszerben csinált, hanem amit a rendszerváltás után: a piacgazdaság bevezetésében vállalt aktív szerepe és a Bokros csomag liberális gazdaságpolitikája.
A Horn-t lekomcsizók valójában azt szerették volna, ha Horn a rendszerváltás után miniszterelnökként a kádári szocialista politikát folytatja tovább. Pont ezért támogatják Orbánt is, mert az a komcsi politikát csinálja.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:10:16

@BenFranklin:

Izraelben például félmilliónál is több magyarországi származású holokauszt-túlélő van:

"A kortársi leírásokban azt látjuk, hogy a Izrael megalakítása után minden harmadik ember, aki oda került, az holokauszt-túlélő, tehát a kemencék mellől, a koncentrációs táborokból csonttá soványodott emberek mentek oda. Ezek közül majdnem félmilliónál is több magyar." - idézi Ungvári Tamás mértékadó holokauszt-szakértőt a tekintélyes Kuruc.info hírportál itt: kuruc.info/r/39/114080/

Azt hiszem, ez a hetedízigleni egyoldalú fizetési kötelezettség sem segíti az izmus csökkentésére kidolgozott programok sikerét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.06.30. 15:12:36

@dobzse.laci: nem értelek titeket, nemcsak egy szempont van a gazdaságban.
ha az emberek többet vásárolnak, nagyobb lesz a termelés is, kkv aktivitása is nagyobb lesz.

Kámasuka 2013.06.30. 15:13:07

@dr kotász: Kicsit mintha mellébeszélnél.

Ha a valóság talaján maradok, akkor azt látom, hogy az ártatlan barátaid elnézik hogy te és én kollektív bünösként fizetünk, ők meg időnként elmondják milyen antiszemita egy ország ez.

És néznek bambán. És tényleg nem értik.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:14:14

@tesz-vesz:

Szerintük az alkotmányos rend védelme volt, amit a pufajkások, a hornok tettek '56-ban a csendes többség nevében a "hőzöngő" "húgyos, sittes, nyilas csőcselék" ellen.

Csak mivel ezt így ma már gáz leírni, ezért inkább azokat agyhalottazzák szakmányban, akik leírnak egy olyan nyilvánvaló igazságot, hogy például fegyverrel tüzelni a megszállók ellen tüntető tömegbe az hazaárulás is a gyilkosságon (gyilkossági kísérleten) felül.

Kerek négyszög 2013.06.30. 15:14:50

@tesz-vesz:
Én azokra gondoltam mint "ezek", akiket a mai fideszes kormány takargat az ügynöktörvényekkel. Gondolom jó okkal...

Bereznay A. 2013.06.30. 15:15:25

@BenFranklin:

Látom, borzasztóan erőlködsz. Majd szétfeszít a vágy, hogy mérgezhesd a hazád levegőjét.

Buga.Jakab 2013.06.30. 15:15:25

adózzunk egy perces néma kommenteléssel az ÁLDOZATAI emléke előtt

Kámasuka 2013.06.30. 15:16:24

@Hobbisebész: Eleve mi az hogy holokauszt túlélő? Én is Holokauszt túlélő vagyok mint Horn Gábor mondta utóbb magáról(53mas születésü).

Ezeknek a kérdéseknek a felvetésénél mi sem bizonyítja jobban micsoda egy antiszemita társaság ez a Magyarország.

Kámasuka 2013.06.30. 15:17:26

@Bereznay A.: Türelmesen kérdezgettem, de ne provokálj, mert rálépek a lúdtalpadra.

Kerek négyszög 2013.06.30. 15:20:30

@Hobbisebész: A megnyitott börtönökből tömegesen szabadultak ki a köztörvényes gyilkosok, rablók, pedofilok, pszihés ámokfutók. Nekik az egyetlen reményük a szabadságuk megtartásához egyértelműen a minél nagyobb balhé volt.

Aztán ne feledjül már el, hogy 56 nem volt olyan messze a nyilas-fasiszta-náci magyarországi időktől, akkoriban még bőven voltak a börtönökben tömeggyilkos árpádsávos nyilasok, akik egyhez értettek igazán, a gyilkoláshoz. Gondolom azok sem szerettek volna újra rácsok mögé kerülni. Nekik is a minél nagyobb balhé volt az egyetlen érdekük.

2013.06.30. 15:20:32

@Bereznay A.: Be is fejezem ezt a parttalan "párbeszédet". Már nekem kínos ahogyan a valóság, a hétköznapok ellenében az együgyű sztereotípiának próbál ez az ember érvényt kaparintani, nem tudom milyen érdekből.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:20:48

@kerek négyszög:

Az ügynökaktákat Kenedi elvtárs takargatta elsősorban az elmúlt 20 évben önjelölt történészként a jelentős részben ávós származású SZDSZ-frakció megbízásából.

Van több elvtárs a Fideszben is, még ha inkább kivételként is, szemben az MSZMP szellemi és jogi utódpártjaival, ahol ma is a régi partizán elvtársak a legnagyobb sztárok. Úgy gondolom, már csak a fideszes elvtársak, a krakusok nevei, aktái vannak meg a nyilvántartásokban, ezért nem forszírozza a Fidesz a nevek nyilvánosságra hozatalát, és ezért követelik ilyen fennhangon azok a bolsik a nyilvánosságot, akik 12 év alatt, amiből 4 év kétharmados volt Horn elvtárssal, ugyanúgy lószart nem tettek ezügyben, sőt.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:25:40

@kerek négyszög:

Említenél néhány tömeggyilkos nyilast a sok közül?

A vezetőjük, Szálasi például egymaga zsidók százezreit mentette meg az auschwitzi deportálástól Wallenberg hamis menleveleinek az elfogadásával.

A bolsik hány százezer magyar állampolgár deportálását kezdeményezték a háború után?

Miért kellett volna éppen a volt nyilasoktól félnie a magyaroknak, amikor néhányan ők is fegyvert fogtak a bolsik ellen?

gastro, missing in action 2013.06.30. 15:26:16

@BenFranklin: és mi van Mauthausennel, Treblinkával, Dachauval? és a többivel? a Dunába lőtt emberek ezreivel?

És mennyire érzed magad gyökérnek, hogy egy ilyen szörnyű tettet bárhogyan is relativizálsz?!

Kámasuka 2013.06.30. 15:26:54

@dr kotász: Vajh melyik a sztereotípia, és melyik a valóság?

Ha jól értem a magyar antiszemitizmus a valóság az évenkénti holokauszt adó meg akkor ugye a sztereotípia leszen.

Én is így gondoltam...:))

Hobbisebész 2013.06.30. 15:26:58

horn elvtárs miért hazudta azt, hogy a felkelők ölték meg a testvérét?

gastro, missing in action 2013.06.30. 15:29:16

@Hobbisebész: Holokauszt túlélő bármelyik olyan zsidó ember, aki Európa területén élt a II. VH idejében. Pont.

Kámasuka 2013.06.30. 15:29:47

@gastro, missing in action: Nos, erről azokat kéne megkérdezni, akik szerint 1988ig hivatalosan és dokumentáltan 4 millió szegény zsidó halt meg Auschwitzban, de a szovjet levéltárak 1988as kutathatósága után ez a szám hirtelen 1 millió lett. De ez utóbbi biztosan igaz, ki vagyok én hogy kételkedjek?

Kámasuka 2013.06.30. 15:32:52

@gastro, missing in action: Nocsak? Forrás?

Nem tág egy kicsit ez a fogalom? Tehát holokauszt túlélő az is akinek a haja szála se görbült, vagy nem is tudták hogy zsidó volt?

Vagy Horn Gábor mondott igazat, amikor magát holotúlélőnek vallotta, holott 53-ban született?

gastro, missing in action 2013.06.30. 15:32:53

@BenFranklin: ha akarod megmondom, hogy ki vagy te...de nem örülnél neki

Bereznay A. 2013.06.30. 15:34:15

@dr kotász:

Teljesen egyértelmű. Nem tud hova lenni a szívében őt pusztító halálos gyűlölettől és mert ölni, amit nagyon szeretne, mindegy is kit, csak ember legyen, békeidőben nem áll módjában, mert annyira még nem habarodott még meg, hogy ne tudná fölmérni, mivel jár a számára, mérget hint el, amerre lát, kerül amibe kerül Magyaroszégnak, csak legyen meg a perverz jó közérzete. Szadomazohista barom. Addig piszkálódik, amíg el nem küldik a kurva anyjába,. Ettől jobb neki. A legrosszabb fajta magyar gyűlölő hazaáruló. Nincs az a rohadt Kun Béla, vagy tetves Szamuely, aki annyit ártott az országnak, mint az ilyen szemetek, akik mintha az életüket tették volna föl rá, hogy olyan lehetetlenné váljon az élet a hazában, hogy írmagja se maradhasson a magyarnak.

gastro, missing in action 2013.06.30. 15:35:17

@BenFranklin: miután kilövési parancs volt a zsidókra a náci terjeszkedés közben, így az összes európai zsidó potenciális veszélyben volt. A cél a zsidóság teljes megsemmisítése volt. Nem rajtad múlt, hogy nem sikerült.
Rég rossz, ha nekem kel ráirányítanom ezekre a figyelmedet, valahol kínos is nekem, hogy 2013-ban Európában ilyen dolgokról kell beszélgetnem. Persze ezt sem fogod érteni..

2013.06.30. 15:37:19

@BenFranklin: Mi köze van a vádjaidnak pl egy Zsámbékon élő zsidó származású autószerelőhöz? Illetve egy Dunakeszin élő zsidó származású informatikushoz, aki alkalmazott egy hardware üzletben? És sorolhatnám. Milyen alapon vonnád őket felelősségre? Mit kellene tenniük hogy ne érje szóbeli vád őket? Másrészt milyen alapon veszi a bátorságot egy ember hogy minden alap nélkül sározza a másikat? Hozzáteszem hogy ezek az emberek magasról tesznek az egész antiszemita színjátékra, mindegyik oldalra. Amennyiben sikerülne olyan szinten mérgezni az általad is leírt vádakkal a közéletet hogy már nekik sem lenne mindegy, az bűntett lenne, a részedről (is).

fehérfarkas 2013.06.30. 15:39:22

@Hobbisebész: "A hákovácsi kisország is éppen olyan, mint a kisember: rapportra megy, tiszteleg, végrehajt, mosolyog, nem ugrál, nem felesel, nem alkudozik, nem tart fel. Nincsenek érdekei, illetve az jó neki, ami másnak jó. A realitásoknak engedelmeskedve szép lassan megszűnik. Ha csak a második egy versenyben, már térdre borul az első előtt, és engedélyt kér meghunyászkodni. Első soha nem lesz semmiben, inkább félreáll."

Ez szerintem az orbáni békamenetesekre jellemző.
Nagyon jól leírtad egy bizonyos társadalmi réget jellemző tulajdonságait: ők azok, akik a Fidesz törzsszavazó bázisát adják.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:40:18

@gastro, missing in action:

És a kommunisták nem? A homokosok meg a cigányok, vagy jehova tanúi?

A kommunistáknak miért nem JÁR a holokárpótlás?

Elvitték őket csakazémer kommunisták.

Kámasuka 2013.06.30. 15:40:19

Örülök hogy megvilágosodhattam, hogy így 3 generációval a háború után egyszerü magyar állampolgárként mindenki mással együtt miért kezelnek a zsidók kollektív bünösként a hazámban.

Külön köszönöm hogy senki nem nácizott, és nem nevezett gyülölködőnek.

Kámasuka 2013.06.30. 15:43:56

@dr kotász: Én vonnám ŐKET felelősségre? Hol láttál tőlem ilyet? Kicsihuszár ne értetlenkedj én vagyok a kollektív bünös, én fizetek NEKIK nap mint nap.

fehérfarkas 2013.06.30. 15:46:05

@kesztió: Azerbajdzsán a Kaukázus legfejlettebb országa. Ha elmész Bakuba és összehasonlítod fejlettségben a közép-európai hasonló méretű nagyvárosokkal, akkor nem Bakunak kell szégyenkeznie.
Egy 25 évvel ezelőtt még elmaradott szovjet periférián levő városból egy igazi modern 21. sz-i nagyvárossá vált.
(állítólag egy dolog nem változott ott: a gasztronómia - azon kívül minden fejlődésnek indult)
Azért mert valami keletre van, még nem a szegénység és elmaradottság szinonímája.
Ha korrupció és oligarchia terén akarnál példát hozni, akkor Azerbjdzsán szomédját Örményországot kellett volna emltened. Mi most pont az örmény úton haladunk, ahol egy politikai és gazdasági oligarchia teszi tönkre az országot.

Hobbisebész 2013.06.30. 15:48:50

@fehérfarkas:

De a Zorbán, meg a baltás. És akkor is keleti, balkáni, mucsai ország, pont. Nem európai, nem auropéer. Ami abből is látszik, hogy a Zorbánnal haverkodik. Ráadásul a Zorbán is velük haverkodik. Tehát szar ország - mondja a "felvilágosult".

Buga.Jakab 2013.06.30. 15:51:44

@Hobbisebész: mert a

komancsok és dakoták vérében van a hazudozás

a C I G Á N Y K O D Á S

élősködő hitvány férgek MIND

Buga.Jakab 2013.06.30. 15:54:08

@Hobbisebész: az agyatlan farkas barom a felhalmozott (aranynyal olajos pénzzel stb) "elit" városokat hasonlíttya

a zeurópai szürke polgárosult városokhoz ??? hogy nincs anyni cicamica? és giccs?

akkor mennyen vidékekre azokat hasonlíccsa...
hol talál nyugat eu ban mezítlábas nincstelen parasztok millijóit ?

Kotel 2013.06.30. 15:56:49

@Vén Csataló: Nincs igazad ez szar írás!
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ritka szar és egyoldalú lett a cikk! Az a Schmidt Mária, aki közismerten nem baloldali sokkal korrektebben és árnyaltabban értékelte Horn Gyulát!
Az 56-os időben igenis nagyon sok bűnöző is csapódott a forradalmi tömegekhez, amik rosszkor rossz helyen lévő sorkatonák, civilek felkoncolásaihoz is vezettek!Senki nem fekete, vagy fehér! figylembe kell venni az akkori világhatalmi realitásokat is. Könnyű volt Orbánnak a Nagy Imre újratemetésén pofáznia, amikor már döntés volt az oroszok kivonásáról!

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 16:05:04

A cikkíróhoz hasonló idióta seggekből csak bűzös fos ömlik.

Ez a cikk is az lett.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 16:06:27

@fehérfarkas: Roppant szellemes, amikor egyesek Azerbajdzsán esetében a fejlettséget, a „nyugateurópaiságot” pénzben és felhőkarcolókban mérik, az USA és Izrael esetében viszont mindjárt az emberi jogok esetenkénti lábbal tiprása a mérce. :D

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 16:07:20

@Hobbisebész: Az előbbi hozzászólásom főleg neked szól.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 16:07:38

@kesztió:
Te rossz erdélyi vagy. Mert akinek a mostani kormány politikája meg a Jobbik baromkodása nem tetszik, az mind az.

Ahogy Pozsgai és Zűrös Matyi meg jó komentista. Ellentétben Hornnal, aki csak államcsődtől mentette meg az országot 1995-ben. Az is valami?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 16:09:35

@yatumux:
"Ruszki szidás: láttam az aktát"

Hát nem kellett volna bevenni előtte azt a szert mégse.
Nem mondták, hogy ilyeneket lehet látni tőle?

A ruszkik szidásáért már 1968-ban sem vittek be senkit, nemhogy 1988-ban.

Kámasuka 2013.06.30. 16:15:32

@kesztió: Felvetted-e a zállampolgárságot?

turbocat 2013.06.30. 16:30:48

Etársak !
teljesen felesleges a nyüszítés, felesleges a fröcsögés......, a konklúzió egyértelmű, bárki bármit mond is, Horn nélkül nem nyáladzanázok most itt a konzervatóriumon.
aki nem élt akkor, annak csak legenda......, aki élt, annak pedig a döntő többsége most letagadja, hogy kommunista seggeket nyalt tisztára.
ez ven, kicsihuszárok.........

midnight coder 2013.06.30. 16:45:03

@jános515: Kommuniizmus volt, de már nem a 80-as évekre, a gulyáskommunizmus idejére. De az 50-es, 60-as évek amikor a vörösnácik kitelepítettek, államosítottak, privatizáltak, bizony a kommunizmus évei voltak.

A gengszterváltás - és benne Horn szerepe is - valójában városi legenda. A legtöbb polgár még vidáman építette a cuculizmust és hallgatta a párttitkár elvtársat a következő ötéves tervben megvalósuló jóságokról (még ebben az 5 éves tervben meg kell húzni a nadrágszíjat elvtársak, de majd a következő... ugye ismerős ?) miközben az elvtársak már bőszen spontán privatizéltek. Amit persze nemigen mertek volna Moszkva jóváhagyása nélkül.

A másik városi legenda a magyar gengszterváltásról, hogy itt a nép akarata - netán a kleptokratikus ellenzék - hozta létre a gengszterváltást. Az tény, hogy az átlagpolgár a fenébe kívánta az elvtársakat, nem véletlen hogy a jóelvtársak csak a baráti szovjet tankok árnyékában maradhattak hatalmon. De az elvtársak már jóval 89 előtt is privatizéltek. Nem hiszem, hogy ha netán az átlagpolgár nemet mond, akkor visszaadják.

És bizony, a dolog oka nem a nagy büdös magyar kleptokratikus ellenzék volt, Demszykékkel az élen, hanem az hogy a daragije tavárisi 40 év alatt ügyesen csődbe vitték a rendszert. Amibe eleve, már a létrehozásának pillanatában bele volt kódolva a csőd. Gorbacsovéknak kb. annyi választásuk volt, hogy önként lemondanak a hatalomról és gengszterváltanak - miközben a jóelvtársak átmentik a vagyonka egy részét - vagy a SZU-ban is lesz egy 56, ami azért sok elvtársnak fájt volna, nagyon.

Amúgy, ha az elvtársak nem mennek csődbe, akkor nélkülünk még vígan futhatott volna a szekér. Mi annyira nem voltunk kulcs tényező az egész KGST-ben.

És mit lehetett volna másképp csinálni ? Ha Gorbacsovéknak esze van, akkor a kínai modellt választják. Ez esetben a SZU még ma is állna, és normális életszínvonal lenne benne - ahogy itt is.

yatumux 2013.06.30. 16:45:34

@dr. Közbiztonság Szilárd: most mit mondjak erre... Talán nézz utána? Figyu, te lehet hogy prol családban nőttél fel. Én ellenkezőleg. Mi milliókkal együtt le lettünk gyilkolva, elüldözve, megalázva, kisemmizve. Egy Horn, egy Kádár által.

yatumux 2013.06.30. 16:49:03

@gastro, missing in action: látod, mintapéldány vagy. A közlekedésben te vagy a szabálytalan tipikus. Én nem alázlak, de mégegyszer minden téged minősít.

Abban megegyezhetünk, hogy az úr sértő és nem találó rád nézve...

gastro, missing in action 2013.06.30. 17:09:24

@fehérfarkas: először is Azerbajdzsán óriási mázlija a földgázkészlete, míg Örményországban a szőlőn és a hagyományos földművelésen kívül semmi nincs, ettől függetlenül igaz, ott IS oligarchák irányítanak és cseszik szét az országot.
Baku valóban érdekes város, szép az óvárosi rész. Ami modern, arra leginkább a katyvasz szó illik, ráadásul közelről az épületek és az épületek belseje elég fura érzést kelt, sokszor igénytelen. A metrojuk ugyanaz, ami nálunk a 3-as vonalán folyamatosan kigyullad:)
Ráadásul a belvárost elhagyva már eléggé mocskos és szemetes minden, a város összes pontján érzékelhető "petróleum"szag meg orrfacsaró. Viszont a kaja az jó, ha szereted a bárányt és a marhát :)

gastro, missing in action 2013.06.30. 17:15:31

@fehérfarkas: az Aliyev család uralja egyébként egész Azerbajdzsánt, igazán vicces látni a XXI. századi Bakuban az Aliyevet istenítő óriásplakátokat, molinókat az utca fölé kifeszítve, az Aliyev sugárutat, Aliyev repülőtérre érkezel, stb.

yard 2013.06.30. 17:21:58

Javasolnám e helyett a HVG-n TGM: "Horn Gyula meghalt" című írását.
Itt, ebben az írásban nem igen van spiritusz (tehetség íráshoz), történelmi ismeret, stílus, életbölcsesség.
Ott meg van. Az ember miért töltse az idejét a homokozóban, ha könyvtárba is mehet?

Bereznay A. 2013.06.30. 17:35:04

@gastro, missing in action:

Pontosan. Ott a szomszédban a világ első keresztyén országa, az emberiség kultúrájának hihetelenül sokat adott Örményország, a szintén ősi szintén nem keveset fölmutatni tudó Georgia/Grúzia de mert a labdába különben nem is rúgó, frissen kitalált Azerbajdzsánban olaj meg gáz van a föld alatt és ebből pénz kerül, meg csillogás, ettől van hasra esve.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 17:42:17

@yatumux:
1946-tól 1989-ig nagyjából 300 embert végeztek ki politikai okok miatt.
Hol vannak a legyilkolt milliók?

Pláne a Horn által legyilkoltak?

Lehet, hogy faszságokat írsz?

Egyébként meg nem kellett volna nyilasnak lenni a szüleidnek, akkor nem üldöztek volna.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 17:44:29

@yatumux:
Amúgy érdekelne, milyen családban nőttél fel.
Mert ha 1945 után születtél, akkor másban nem nagyon tudtál, csak proletárcsaládban.

Még ha kurvára tiltakozol ellene, akkor is.
(Mondjuk a neveltetésed sem lett a legjobb, pl. a hazudozásról nem mondták el neked, hogy nem illik.)

Bereznay A. 2013.06.30. 17:50:51

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Nem ír faszságot és nem tudom mi mutat arra, hogy nyilasok lettek volna a szülei. Mintha egy árnyalttal legalább több alap volna arra föltevésre, ha már ilyesmit érintsz, hogy te szüleid lehettek inkább azok. Ezt az valószínűsíti némiképp, hogy a kommunista rendszert véded, aminek pedig az uralma a szovjet csapatokon túl nem kis mértékben nyugodott a kommunista pártba átözönlött nyilasok segítő kezein és bikacsökjén.

fehérfarkas 2013.06.30. 17:59:45

@Hobbisebész: "De a Zorbán, meg a baltás. És akkor is keleti, balkáni, mucsai ország, pont. Nem európai, nem auropéer. Ami abből is látszik, hogy a Zorbánnal haverkodik. Ráadásul a Zorbán is velük haverkodik. Tehát szar ország - mondja a "felvilágosult"."

Nem vagyok orbánista, és nagyon nem szeretem a politikáját, de azt sem szeretem, amikor a másik oldal Orbánt külföldi országok leszólásával/fikázásával támadja. Anélkül, hogy bármit tudnának az adott országokról. Csupán néhány sztereótípia köszön vissza az érvelésükben, amit a nyugati médiából kölcsönöznek, de valós ismeretük nincs azokról az országokról.

Mi sem örülnénk annak, ha pl. az azeriek és örmények azzal támadnák egymást, hogy melyikük van jó viszonyban a "primitív, elmaradott, diktatórikus, barbár" Magyarországgal.
Persze egy politikai blogon az emberek nyugodtan krituzálják meg szidják a kormány meg az ellenzéki politikusokat egyaránt. De ne másik országokat és népeket mocskoljanak!
Tehetnek arról az azeriek, hogy Magyarországot orbánok és gyurcsányok vezetik? :)

fehérfarkas 2013.06.30. 18:12:51

@Buga.Jakab: "az agyatlan farkas barom a felhalmozott (aranynyal olajos pénzzel stb) "elit" városokat hasonlíttya
a zeurópai szürke polgárosult városokhoz ??? hogy nincs anyni cicamica? és giccs?
akkor mennyen vidékekre azokat hasonlíccsa...
hol talál nyugat eu ban mezítlábas nincstelen parasztok millijóit ?"

Egy kicsit nem ártana tanulmányoznod az azeriek történelmét, akik egyébként távoli rokonaink, csak ők sok száz évvel később hagyták el Ázsia középső részét, és Európa keleti szélénél a Kaukázusban (meg Irán északi részénél) megálltak és nem mentek tovább.
A mongol hódítások által lerombolt Perzsiát a 16. sz-ban az azeri Szaffavida dinasztia vette irányítása alatt, és újjáéptette a mongolok által lerombolt Perzsiát. Sőt, az egyik legfényesebb művészeti, tudományos és kulturális korszakát hozta el. És alattuk vált egyébként perzsia szunnitából shíitává. Tebrizben, Shirázban, Iszfahánban, ha megnézed a városközpontokat (amelyek az világörökség részei), akkor túlnyomó részben ennek az időszaknak az építészeti emlékeit látod.
A 19. sz-ban a Kaukázusban élő azeriek a cári Oroszország részeivé váltak, a déliek meg maradtak Perzsiában. Így az északi azeriek a 20. sz-ban a Szovjetunió részeivé váltak. Azért ezt ne hagyd ki a számításból, hogy ők a Szovjetunió perfériáján éltek 80 évig, amíg fel nem szabadultak. És a mai eredményeiket az azóta eltelt 22 év tükrében nézzed.

Nézd meg Kelet-Németországot, hogy a hatalmas nyugatnémet felújítási és befektetési pénzek ellenére is mennyire nem érte utol a nyugati országrészeket. Azerbajdzsánnak nem voltak ilyen pénzes nyugati támogatói, hanem a saját erőforrásából kellett ezt megvalósítania. Az olajpénz nyilván jól jött neki, de ez önmagában nem elég. Hány olyan ország van, amelyik hatalmas olaj, földgáz, gyémánt, arany lelőhelyekkel rendelkezik és mégis elmaradott, ugye?
Ráadásul, ha Bakut megnézed, akkor a modern formatervezett felhőkarcolók ellenére egy igazi dél-európaias mediterrán város képét és hangulatát kapod, és nem pedig Dubajét. :)

yatumux 2013.06.30. 18:13:39

@dr. Közbiztonság Szilárd: olvasd el újra. Nyilas? Neked komoly gondjaid vannak. Figyelj én nem szidalmazlak de még egy és kénytelen leszek elkérni a számod.

hjames 2013.06.30. 18:13:39

Budapesti Ember: Igen, szerintem is szar lehet az életed, ennyit csak egy megkeseredett örökvesztes lúzer tud fröcsögni: csak sajnálni tudlak.
Amúgy értelmes mondat is ki jön néha a szádból?

yatumux 2013.06.30. 18:15:34

@dr. Közbiztonság Szilárd: olvasd el újra. Apai- nemesi család, anyai sváb polgári. Apai ág deportálva anyai Németország deportálás vagyonelkobzás.

fehérfarkas 2013.06.30. 18:17:16

@kesztió: "Roppant szellemes, amikor egyesek Azerbajdzsán esetében a fejlettséget, a „nyugateurópaiságot” pénzben és felhőkarcolókban mérik, az USA és Izrael esetében viszont mindjárt az emberi jogok esetenkénti lábbal tiprása a mérce. :D"

nézd meg mít válaszoltam korábban: fehérfarkas 2013.06.30. 18:12:51 @fehérfarkas:

Egyébként a hozzászólásod most burkolt antiszemitázás akart lenni? Nyugodtan kimondhatod, hogy csak azért antiszemitának tartasz, mert Azerbajdzsánt védelmembe vettem és nem engedem gyalázni.
Nem kell tagadnod, hogy amikor az érveid kifogynak, akkor az antiszemitázás kártyát húzod elő. Semmivel sem vagy különb, mint akik ilyenkor zsidóznak és a zsidó kártyát húzzák elő.
De ha megkérhetlek: ebből az alpári és primitív zsidózásos-antiszemtázós dolgogból hagyjál ki, ok?

fehérfarkas 2013.06.30. 18:26:27

@gastro, missing in action:
Ez poszt-szovjet jellegzetesség, és nem azeri helyi specialitás. Sőt, ászia sok országában, még az olyanokban is, amelyek soha nem voltak részei a Szovjetuniónak is találni hasonló politikai jelenségeket.

Sőt, mondok neked valami ha már gazdasági fejlődésről is szót említettél aze gyik hozzászólásodban: Romániának minden természeti adottsága meg van arra, hogy az EU egyik leggazdagabb országa legyen:
hosszú tengerpart túristás helyekkel és ipari kikötőkkel, magas hegyek, sok évszázados bányavidékek nagy bányászati kultúrával és rengeteg nyersanyaggal, sok évszázados kereskedővárosok (műemlék belvárosaikkal), sok évszázados iparvárosok, nagy történelmi múltú területek (főleg az egykori szász és magyar területeken), logisztikailag a Fekete-tenger partánál és Törökország-Németország közti kereskedelmi útvonalon fekszik, ennek ellenére mégis csőd az ország, és nem tudja kihasználni a SAJÁT természeti, kulturális, logisztikai és gazdasági adottságait. Ráadásul 2007 óta az EU tagja, de már előtte is kapott az előcsatlakozási időszakban felzárkóztatási támogatásokat.
Lehet, hogy nem tökéletes demokrácia Azerbajdzsán (talán Románia, Bulgária, Magyarország azok?), de a saját adottságaiakat megpróbálják kihasználni és nem elkótyavetyélik.

fehérfarkas 2013.06.30. 18:28:28

@Bereznay A.:

neked is csak javasolni tudom, hogy mit válaszoltam korábban: 2013.06.30. 18:12:51 @fehérfarkas:

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 18:29:25

@fehérfarkas: Most viccelsz, ugye.
Izrael és az USA minden kétséget kizáróan megszegi az emberi jogokat. Ezért a kijelentésért leantiszemitázni valakit nagyjából annyi, mint lemagyarellenesezni azért, mert szidja Orbánékat.

Azerbajdzsánt pedig elismerem, sokat fejlődött. De engem az emberi jogi szempontok is érdekelnek. És a baltás ügye – és főleg annak a hatósági kelezése – minősíthetelnen volt, azon nincs mit színezni.

fehérfarkas 2013.06.30. 18:32:10

@Bereznay A.:
Nem az ősi Örményországról írtam, ami azóta megszünt, hogy Bizánc bekebelezte, aztán majd csak 1918-22 között évig létezett, hogy majd a Szovjetunió kebelezze be. Hanem a jelenlegi poszt-szovjet Örményörszágot említettem meg. Letagadhatod az ottani mai helyzetet, de ez csak azt jelenti, hogy fogalmad sincs a mai örmény helyzettel.
Valóban sokkal többet érdemelne Örményörszág, de erre nem az a megoldás, hogy egy másik országot és néped kezdesz el gyalázni és fikázni.

fehérfarkas 2013.06.30. 18:38:12

@kesztió: "Azerbajdzsánt pedig elismerem, sokat fejlődött. De engem az emberi jogi szempontok is érdekelnek. És a baltás ügye – és főleg annak a hatósági kelezése – minősíthetelnen volt, azon nincs mit színezni."

Akkor nézz körül pl. az észteknél, ahol az őslakosság több 1/3 nem kaphat állampolgárságot, és a kisebbségi jogai sincsenek elismerve, csak azért mert orosz etnikumú. Észtország nemcsak az EU egyik tagja, hanem a gazdasági fejlődésben a mintaország, az éltanuló. Vagy ott vannak a csehek a Benes dekrétumok kérdésével. A mai napig nem tartják őt bűnösnek, hanem inkább hősnek. (az én családomat ez konkrétan érintette, mert a Felvidéki szülőfalujukból a nagyszüleimnek a benesi rendeletek miatt kellett elköltözniük és Csehszlovákiát elhagyniuk - nem a nagyszüleim tehetnek arról, hogy Trianon után Csehszlovákiához csatolták a szülőfalujukat, és a csehszlovák vezetés a kisebbségi jogaikat nemhogy nem garantálta, hanem egyenesen üldözte a kisebbségeket;
egyébként a németek a mai napig sérelmezik ezt, mert nemcsak magyarokat, hanem sok százezer németet is elüldözött a Benes-kormány)
Ezek után Azerbajdzsánt leszólni és fikázni EU állampolgárként igencsak kimeríti a kettős mérce fogalmát.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.06.30. 18:39:50

Most nagyon rövid leszek, mert ezt röviden le lehet rendezni.
Schmidt Mária nem csak szemészetileg kancsal, hanem politikailag is. Az, hogy ő mit ír, nem releváns. Amúgy egyike Magyarország újgazdagjainak, de sem a Rubik-kockát nem ő találta fel, sem nem élsportoló, sem nem világhírű művész. Ez már önmagában sokat mond.

Hornt még könnyebben el lehet intézni, mint nekrológíróját: pitiáner gazember volt. Az pedig nagy baj, ha egy ország legfőbb vezetését hozzá hasonlók látják el. Veled egy stílusú amúgy Bajna és Mesterházy is. Gyurcsány egy másik fajta, a ripacs szélhámosé.

Nekem már akkor elegem lett Horn Gyulából, amikor a tévében, egy interjúban arról ömlengett, hogy miniszterelnökként is úgy él, mint a társasházi szomszédai, rendszeresen leviszi a szemetet. Nem telt bele pár hónap, és máris elköltözött onnan, emlékeim szerint nem is a mindenkori miniszterelnök szolgálati lakásába, hanem egy budai villába. Amit a Cölöpök c. könyve bevételeiből vettek.

Horn is, mint a legtöbb kommunista, egy nagy hazug volt. Hazugságra pedig nem lehet semmilyen stabil rendszert építeni.

kvadrillio 2013.06.30. 18:41:38

@Buga.Jakab: REMÉLEM VISSZASZÁLL FEJEDRE....:) ...TE KIS KÁPÓ AUSCHWITZBÓL......., DE TE NEM A KÚTVÖLGYI VIP-RÉSZLEGÉBEN FOX DÖGLŐDNI.......

egybként mindig derűs perceket tudnak szerezni, akik 56-ot nem élték át, de egetverő baromságokat tudnak róla regélni...:)))))))

kvadrillio 2013.06.30. 18:43:15

nu..nem szoptam, de ha így rátereltek máá elolvasom Marischka eszét....:O)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.06.30. 18:46:22

@fehérfarkas: Furcsa erkölcsi mércéd lehet, hogy egy vandál, brutális gyilkos nemzeti hőssé emelését (és úgy általában az egész örmény–azer háborút) egy napon emlegeted a Beneš-dekrétumok (jobbára SZIMBOLIKUS) kérdéskörével.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.06.30. 18:51:57

@fehérfarkas:
Na, vajon miért?
Megsúgom neked, itt ócsárolják sokan Alijevet, de elmaradott országot demokráciával felzárkóztatni nem lehet.
Ez sehol nem ment, pl. Indiában sem.
De mondhatnám neked példaként akár Angliát is, ott is egy diktátor után indult be az ipari forradalom.
Jó dolog a demokrácia, de kell hozzá - ahogy Marx mondaná - a termelőeszközök és a termelőerők megfelelő fejlettsége.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.06.30. 18:57:22

@Kara kán:
Amúgy az USA sem demokrácia.
Elnöki diktatúra volt ott és van ma is, amelyet a Kongresszus árnyal.
Régen is, ha valaki szembeszegült a központi kormányzattal, lett légyen az indián, mormon, vagy rabszolgaságpárti, azt fegyveresen leverték. Nem úgy ment az, hogy rabszolgaságpárti állam vagyok, és népszavazás után kilépek az USA-ból, ha úgy akarom. Ez ma sem menne.

Ehhez képest, pl. Skócia kiválhat UK-ból. Az tényleg demokrácia, aztán, hogy mi lesz az eredménye hosszútávon, majd elválik.

Ha úgy veszem, az egypártinak, diktatorikusnak tartott Kína, az ”egy ország, két rendszer” elv elfogadásával beiratkozott a demokratikus országok sorába. Persze, még annak a kísérletnek sem tudjuk a végét. :-)

Bereznay A. 2013.06.30. 19:05:34

@fehérfarkas:

Nem tagadok le semmit, ne hazudj! Azt mondom, hogy szűklátókörűség elájulni attól, hogy egy országnak pénze van az olajból.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.06.30. 19:08:12

Sosem voltam rendszeres olvasója a Konzervatóriumnak, igazából eddig egyetlen cikkükbe futottam bele Panyi Szabolcs tollából (erről ld. ezt: hulyeposztok.blog.hu/2009/09/03/logika_vs_panyi_szabolcs, merthogy az eredeti poszt annyira gáz volt, hogy csendben leszedték...).

Nahát, ez a Horn cikk se fog törzsolvasóvá tenni.

Súlytalan fröcsögés.

Frank99 2013.06.30. 19:18:42

rokonom látta Schmitt Máriát berúgva az ajtót géppisztollyal sorozatot lőni a pincébe. Anélkül, hogy meggyőződött volna, ki van benn. AKKOR ez a világ volt. ÉS?

Frank99 2013.06.30. 19:24:49

bocs Wittner Mária.

Reggie 2013.06.30. 19:29:21

Hornnak mar a rendszervaltaskor meg kellett volna halnia. Tudni kell orulni a kicsinek is, hogy legalabb most megdoglott.

Buga.Jakab 2013.06.30. 19:31:21

@Reggie: nem értek egyet!

az ideje már 56 ban lett volna...

ott kelet vóna megdöglenie a pufajkásnak !

Reggie 2013.06.30. 19:34:00

@Buga.Jakab: Moralisan teljesen igazad van, viszont be kell latni, hogy akkor dult a gyenge kommunizmus, igy abban a rendszerben nem volt realitasa.

Frank99 2013.06.30. 19:34:44

@Buga.Jakab:

így várják sokan a gumicsizmás paraszt halálát is.

nagyon szegény ember, aki más halálát kívánja, de ezek szerint vagyunk ilyen szegények sokan..

:-)

és ezen emberek nagy része még nem is élt, amikor a történtek megtörténtek, innentől akár urbán legend is lehet a dolog, ahogy az én nagynéném és elmesélte pl. W. Mária tetteit, amiért hála Istennek, meg is lakolt, AZ nem volt urban legend.

Buga.Jakab 2013.06.30. 19:42:46

@Reggie: @Frank99: legyünk őszinték, mivel ezekre a "hősökre, legendákra" épül az egész feudál-komcsi-náci középkori mafiaálam ezért okkal gondolhattyuk ha

ezek a "nagyemberek" pl a főkommancs és a fődakota időben megmurgel akkor nagyon nagy
komfliktusokat és zsákuccákat spórolunk meg, illetve akár MAGYAR VÉRT is...

szétesne a fides
tehát lessük a címlapos halálhírt mindennap...

Buga.Jakab 2013.06.30. 19:44:48

@Reggie: "gyenge kommunizmus, igy abban a rendszerben nem volt realitasa. "

én arra gondoltam hogy mint a tesóján...
rajta is átgázolhatott vóna egy általa behívott szovjet tank vagy teherautó...

sok könnyet megspórolt volna.. és sok örömet okozott volna a hazájának...

ugyanakkor isten sztem direkt haggya életbe ezeket a hitványakat hogy
a magyar nép semmit ne kapjon ingyen, HARCOLNI KELLJEN ÉRTE !

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 19:55:16

@Bereznay A.:
Na, még egy kisnyilascsalád-leszármazott, aki faszságokat beszél.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 19:56:49

@yatumux:
Hátbazmeg, most nagyon megijedtem.

Nemes? Úgy érted, népnyúzó gyilkos? Amelyik sokkal több embert ölt meg, mint a kommunisták együttvéve?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 19:58:54

@fehérfarkas:
Azerbajdzsánt védelmedbe?

Azt, ahol egyetlen család uralja az egész országot, és lopja szét az egész állami vagyont?

Te annyira hülye vagy, öcsém, hogy ha megtudnád, hogy forog a Föld, folyamatosan kapaszkodnál.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:03:05

@Kara kán:
Kommunista alatt Orbánékat érted?

Pitiáner gazember pedig a családod, nem Horn.

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 20:03:51

BenFranklin 2013.06.30. 15:06:24

"Itt elmondanám, hogy Auschwitzban (magyar áldozatok 99%ban onnan kerültek ki) ÖSSZESEN volt a mai hivatalos álláspont szerint 1,1 millió áldozat(900e zsidó). Igaz, '88 előtt 4 millió volt a hivatalos álláspont. De van egy kis bibi. lengyelországban is azt mondják, hogy az ottani zsidókat is oda vitték. És még sok más helyről. Úgyhogy a magyar áldozatok számának kapcsán erős kétségeim merülnek fel. "

***

Hogy ne legyenek kétségeid: olvasd el a náci vezérek nürnbergi perében tett tanúvallomásokat, elsősorban Rudolf Hess auschwitzi táborparancsnok vallomását. Ő elég pontos számokat közölt a bíróság előtt - hogy úgy mondjam: első kézből - szóval nem kell hagyatkoznod a kis buksid találgatásaidra. Az auschwitzi magyar áldozatok száma körülbelül 425.000 fő volt. A táborban az azonnal halálba küldöttekről nem készítettek statisztikát, viszont akiket még életben hagytak, azokat nyilvántartásba vették - és akik közülük meghaltak, azt precízen átvezették ezeken a nyilvántartásokon. Szóval tudjuk, hányan élték túl a szabadidő központ vendégszeretét.

Na, most akkor szépen menj el a MÁV levéltárába - van ilyen! - és nézd át az Auschwitzba tartó vonatok szállítóleveleit. Ez tartalmazza a bevagonírozottak pontos számát. Már csak azért is, mert Horthy ennek alapján FIZETETT 10 Birodalmi Márkát Hitlernek, a Kassán a németeknek átadott deportáltak után.

Szóval ha tudjuk, hogy hány embert adott át Horthy a németeknek és ebből levonjuk az Auschwitzot túlélők számát, akkor darabra pontos összeget kapunk. Nem kell találgatni, meg feltételezni. Egy számológép, kis utánjárás - és a feladat meg van oldva (425.000 elpusztított zsidó).

Na most ha lenne kisfiad és Horn egy nyisszantással elvágta volna a torkát, akkor ez bizony óriási, sohasem feledhető veszteség lenne a számodra. Szorozd meg 425.000-tel, ha tudod!

Megfigyelo 2013.06.30. 20:05:46

Minden mocskos fasiszta kommentelőnek üzenem, hogy Magyarország egy fillér kárpótlást nem fizet a holokauszt-túlélőknek. (Holokauszt-tulélő mindenki, akit a fasiszta törvények alapján meg akartak ölni, csak valamiért nem jött össze.) Amit a holokauszt-tűlélők párezer forintos életjáradékként kapnak, az nem kárpótlás, hanem jelképes megváltása annak (a nemzeti vagyon igen számottevő részét kitevő) vagyonnak, ami az örökös nélkül maradt legyilkolt zsidók után maradt, s amit az állam jogtalanul elkobzott. Az Alkotmánybíróság az 1990-es évek elején elrendelte a Párizsi Béke azon pontjának addig elmulasztott végrehajtását, hogy a szóbanforgó vagyon a magyar zsidóságot, mint közösséget illeti. Akkor az Antall kormány adott írd és mondd 5 milliárd forintot kárpótlási jegyben, és az ebből számított járadékokat folyósítják. (Az elrabolt vagyon ennek kb. 1000-szerese lehetett.) A Párizsi Béke rendelkezése nyilvánvaló: a gyilkos az ősi törvények szerint nem örökölhet az áldozattól, így a magyar állam sem a legyilkolt zsidóktól.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:07:47

@Frank99:
Lehet, hogy nem kellett volna berúgva lenni a rokonodnak. Hátha akkor mást lát.

@Reggie:
Anyádnak meg azelőtt, hogy te megszülettél.

@Buga.Jakab:
A tiednek is.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:11:37

@Tamás Csacsicska:
Nem mondod, baszd meg, hogy a koncentrációa táborokban nem koncentrálni tanították zsidókat!

Ez nyilván csak komcsi ballib propaganda, hogy kinyírtak ott bárkit is.

kvadrillio 2013.06.30. 20:19:41

@Megfigyelo: "Jövőre emelik a holokauszt- túlélők pénzét
A A A
BK
- 2012. december 31., hétfő
Hirdetés

Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt bízta meg a kormány, hogy készítse elő és koordinálja a zsidó közösségek vagyoni igényeinek rendezésével, valamint a zsidó közösségeket érintő kulturális, hagyományőrző, oktatási és történelmi tényfeltáró tevékenységekkel kapcsolatos közigazgatási és szakmai feladatokat – közölte vasárnap a távirati iroda.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Lázár Jánosnak feladata egyebek mellett, hogy a zsidó közösségek érdekképviseleteivel megvitassa az örökös nélkül meghalt zsidó származású, vallású, sérelmet szenvedett emberek után a közösségek vagyoni igényeivel összefüggő kérdéseket. Ő koordinálja az ezeknek az igényeknek a teljesítésével kapcsolatos tárgyalásokat, valamint a tárcák közötti egyeztetéseket is.

Az államtitkárnak a feladatai ellátása érdekében rendszeresen, de legalább negyedévente kell egyeztetnie a zsidó szervezetek képviselőivel. A Magyar Közlönyben emellett azt a kormánydöntést is közzétették, amely szerint ötven százalékkal emelkedik a holokauszttúlélők életjáradéka.
"

HMMM...HMMM.....

Bereznay A. 2013.06.30. 20:23:15

@Megfigyelo:

Ne tréfálj! Azt hiszed, a címzettek nem tudják? Egyszerűen gyűlölködni járnak ilyen oldalakra. Rossz emberek. Torz lelkületűek, gonoszak, céljuk, örömük az életben a másoknak ártás. Boldogok, ha a másik embernek valami rossz, ha fölizgatja magát, ha szenved. Ennek hatása rájuk orgazmikus. Nagyobb boldogságot elképzelni sem tudnak, mint, hogy az aljasságuk miatti fölháborodástól más lefordul a székről, úgy végez vele a szívroham. Ezt keresik. Azért élnek, hogy másnak rosszat tehessenek, Csak nem képzeled, hogy valódi probléma aggasztja őket, racionális kérdés? Ugyan. Hazug gazemerek. Azon munkálkodnak, hogy hamarabb teljenek meg a magyar temetők. Nem csak azok akiket megszólítottál. Semmivel sem jobbak a balról ugyanúgy acsarkodók. Együtt ölik szorgalmasan a jobb sorsra érdemes Magyarországot. Csak úgy árad itt a beteg rosszakarat. Ehhöz képest a hülyék még üdítőek, pedig abból is van elég.

Bereznay A. 2013.06.30. 20:29:01

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Rád is utaltam abban, amit Megfigyelőnek írtam. Meg fogod találni. (De el kell ismernem, te legalább megröhögtettél.)

Ppix 2013.06.30. 20:30:23

Kiváncsian várom a szerző következő műremekét, mondjuk a "az eszement, szürreális rémálmot jelentő szocialista tervgazdálkodás" témában 2010-től napjainkig.
Muhahahahahaha

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 20:33:57

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:11:37

Mocskolódni – egy dolog, ehhez nem kell ész, csak elegendő szókincs. A történelem ennél kicsit nehezebb, neked egészen biztos… Nem baj, vár az utca, vár az utcakő, szedd fel, dobáld, őrjöngj. Utána irány a CBA, vedd meg a legsilányabb kannás bort, öntsd magadba és máris hős leszel.

A Magyar Tudományos Akadémia leveledző tagja, az leszel.

yatumux 2013.06.30. 20:39:02

@dr. Közbiztonság Szilárd: kedves barátom. Kérlek, add meg a számod.
Felhívlak, találkozunk és barátságosan, személyesen megbeszéljük ezt a dolgot.

Részletesen módodban áll kifejteni a véleményed szemtől szembe.

Előre is közönöm.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:42:28

@Tamás Csacsicska:
Attól tartok, nem értetted meg. :-)
Téged sem az eszedért fognak ellopni, az elég nyilvánvaló.

Az MTA levedző tagja akarok lenni. :-)

@Bereznay A.:
"Csak úgy árad itt a beteg rosszakarat."
Még jó, hogy belőled nem az árad...

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:43:42

@yatumux:
Szerinted akarnék találkozni egy hozzád hasonló hülyével?
Melyik világban élsz?

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 20:47:27

Amúgy meg az íráshoz: Horn Gyulát nem kell szeretni - de azért mégiscsak ő volt az, akivel a világ minden pontján szóba álltak és szót értettek. Mindezt nem mondhatja el a Fidesz: Kövért több országból egyenesen kitiltották, Áder külföldi találkozóit sorban lemondják, Orbánnal meg egyszerűen senki sem tárgyal.

Szerintem a nemzetközi politikai élet szereplői azon gondolkodnak, hogyan mondhatnák meg illedelmesen Magyarország állami illetékeseinek, hogy dr. Orbán Viktor és dr. Kövér László mentálisan súlyosan sérültek. (Áder még nem az, ő csak egy pincsikutya a Fideszben, Sicc Pál méltó utódja.)

Hornnak azért volt tartása, hülyének sohasem tartották - amit a Fidesz gazemberek nem mondhatnak el magukról.

yatumux 2013.06.30. 20:49:26

@dr. Közbiztonság Szilárd: bazdmeg te nyúl. Te keménykedsz.

Én csak meg akarom mutatni, hogy milyen egy férfi élőben.

És te hogy reagálsz, ha az önbizalomhiányos, pohos tested félted.

A kedvemért. Add meg a számod vagy ne keménykedj.

Gondolom élőben is mersz nem csak virtuálisan.

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 20:50:59

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 20:42:28

Attól félek, valóban nem értettem meg… Tudod, jobb napokon az IQ-m veri a 48-at alulról, az ilyen nehezebb napokon pedig még alacsonyabb. Az egyetlen büszkeségem, hogy még így is jobb vagyok, mint Orbán Viktor.

Boka1 2013.06.30. 21:00:25

@Tamás Csacsicska: igaz. Horn egy németországi előadásáért 4000 márkát kapott meg vastapsot. A mostani miniszterelnök meg fizet azért, hogy Romániában meghallgassák ( ez komoly, csak nem híresztelik). Az is igaz, hogy Kádár népének ez a két karakter felel meg legjobban. Ezért nem anyázom egyiket sem.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 21:07:57

@yatumux:
Férfi, muhaha... Szerinted idiótákat akarok nézegetni élőben?
Hát lopom én az időmet?

@Tamás Csacsicska:
Olvasd el talán még egyszer. Hátha leesik.
Ha nem, akkor nem tudok segíteni.

Kámasuka 2013.06.30. 21:11:43

@Tamás Csacsicska: A probléma azzal van, hogy a nürnbergi per anyagai alapján állapították meg a 6 millió holokauszt-áldozatot is.

A 4 millió auschwitzit is.

Ez 1988ig tartott, amikor kiderült hogy 43 évig becsapták a világot. Nem magától derült ki, hiszen néhány történész kutatott utána a frissen megnyílt szovjet levéltárakban. Ilyesmi már nem lehetséges, mert a túl kíváncsi történészek nyugaton börtönbe kerülnek emiatt.

Mindenesetre hogy - hogy nem, ma 1,1 millió hivatalos auschwitzi áldozat van.

3 millió pedig eltünt, 43 évig volt, nincs! De hogy értsd a dolog valódi pikantériáját, a 6 milliós áldozati szám megmaradt! Csak új meséket találtak ki a hiányzó 3 millió áldozatról.

Na ez a Holokauszt, a világ legpontosabban dokumentált történelmi eseménye! Még sokat fogunk hallani róla, naponta buknak ki a hazugságok.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.06.30. 21:23:51

@BenFranklin:
Na ja, végül is az 1,1 millió az már elhanyagolható. Talán csak a Budapest utáni 5 legnagyobb magyar város összlakossága.
Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Győr totál kiirtva, lényegtelen. Smafu.

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 21:27:59

BenFranklin 2013.06.30. 21:11:43

Amit írsz, az nettó hazugság. Semmi új dolog nem derült ki 1988-ban. Mint említettem, maga Rudolf Höss, a tábor parancsnoka tett erről vallomást részben Nürnbergben, részben a saját perében.

Höss az első pillanattól kezdve a tudatában volt, hogy fel fogják akasztani. Íme a vallomásának egy részlete, angol fordításban:

„Höss' affidavit made at Nuremberg on 5 April 1946 reads:

I commanded Auschwitz until 1 December 1943, and estimate that at least 2,500,000 victims were executed and exterminated there by gassing and burning, and at least another half million succumbed to starvation and disease, making a total dead of about 3,000,000. This figure represents about 70% or 80% of all persons sent to Auschwitz as prisoners, the remainder having been selected and used for slave labor in the concentration camp industries. Included among the executed and burnt were approximately 20,000 Russian prisoners of war (previously screened out of Prisoner of War cages by the Gestapo) who were delivered at Auschwitz in Wehrmacht transports operated by regular Wehrmacht officers and men. The remainder of the total number of victims included about 100,000 German Jews, and great numbers of citizens (mostly Jewish) from Holland, France, Belgium, Poland, Hungary, Czechoslovakia, Greece, or other countries. We executed about 400,000 Hungarian Jews alone at Auschwitz in the summer of 1944”.

Forrás: Modern History Sourcebook: Rudolf Hoess, Commandant of Auschwitz: Testimony at Nuremburg

További jó történészkedést kívánok!

Kámasuka 2013.06.30. 21:34:47

@dr. Közbiztonság Szilárd: A többi után is fizetjük a sarcot, fizettük 88 előtt is, ahogy a fél világ. Viszont az 1,1 millió sincs meg, 900 ezer volt belőle tudjukki, és ők sincsenek meg.

És nem is lesznek meg.

Kámasuka 2013.06.30. 21:41:12

@Tamás Csacsicska: Azt mondod?

''Previous to 1992, anyone who publicly doubted the 4.1 million"gassing" deaths at Auschwitz was labeled an anti-Semite, neo-nazi skinhead (at the very least). Quietly, because of revisionist findings, the official figure was lowered to 1.1 million. No mention of that missing 3 million.[1]

On May 12th, 1945, a few months after the liberation of Auschwitz, a Soviet State Commission reported that not less than four million people were murdered there[2] . This number was displayed at the Auschwitz State Museum until 1991, when it was lowered to 1.1 million.[3] The total death toll for Jews in the Holocaust, however, stayed at about six million''

Hoax szag van.

fehérfarkas 2013.06.30. 22:04:49

@dr. Közbiztonság Szilárd: "Azerbajdzsánt védelmedbe?
Azt, ahol egyetlen család uralja az egész országot, és lopja szét az egész állami vagyont?
Te annyira hülye vagy, öcsém, hogy ha megtudnád, hogy forog a Föld, folyamatosan kapaszkodnál."

Igazad van, nálunk pár családdal több lopja szét az országot. Ez talán jobb? Talán jobban élünk?
Azért nézd meg, hogy Azerbajdzsán honnan hova fejlődött a rendszerváltás óta, és mi honnan hova.
Tudod a világon nagyon sok országban nincsen skandináv típusú demokrácia. Az eredményeket ezért az alapján nézik, hogy mennyi idő alatt mennyit fejlődik az adott ország és hogyan növekszik az életszínvonal.
Azért a Szovjetunióban nem a periférián levő azeri rész kaptak a fejlesztések zömét, hanem a központi területek. A saját erőforrásaival azóta tud rendesen gazdálkodni, hogy függetlenné vált.
2008-ban a Világbank a 10 legjobb gazdasági reformer országa közé sorolta. A 2010/11-es Global Competitiveness Report (Globális VErsenyképességi Jelentés) szerint pedig a FÁK államok közül messze a vezető.
Nem egyedüli jelenség, hogy gyors gazdasági fejlődés és reformok egy erős kezű központi hatalom révén történnek meg.
Talán a politikai rendszerük miatt akkor lenne ildomos leszólni egy egész népet, ha mi már példát mutatunk abban, hogyan is kell egy tökéletes demoráciában maga séletszínvonalon élni. Ha jól veszem észre, akkor Magyarország ettől még fényévekre van. Úgyhogy mások fikázása helyett jobb lenne a saját portánk előtt söprögetni.

Tamás Csacsicska 2013.06.30. 22:06:38

BenFranklin 2013.06.30. 21:11:43

Majd ha megírod a forrásodat, akkor beszélhetünk még számokról. Mellesleg Höss 1943 és 1945 közötti időszakról beszél, az emléktábla pedig 1940 – 1945 közötti időszakról szól. A kettő nem ugyanaz. Auschwitz működött már Höss előtt is, legfeljebb a népirtás üteme volt „alacsonyabb”.

Mindent összevetve: kár erőlködni a Holocaust tagadásával, vagy kisebbítésével – EGYETLEN ember életének kioltása is borzalmas dolog. A holocaust nem számtanpélda, hanem arról szól, hogy embereket megöltek csupán a származásuk miatt. A pár hetes csecsemőktől kezdve az aggastyánokig, válogatás nélkül. Szegényeket és gazdagokat. Okosakat és kevésbé eszeseket. Kőművest és írót. A közös bennük: a származás. Az, hogy a gyűlölet célpontjaivá tették őket.

És közös az ellenük irányuló gyűlölet, amely benned is megtalálható. Tudod, az a gyűlölet, amely akkor is benned marad, amikor a környékeden már egyetlen zsidó sem lesz és a cigányok is elfogynak. Majd akkor is keresel a gyűlöletednek célpontot. A buzikat, a törpéket, a kommunistákat, a kínaiakat, a kocsmárosokat, a bankárokat – neked a dolog voltaképpen mindegy.

Ne tarts számtanórát barátom – előbb számolj el magaddal, ott belül! Van ott még hely a sok üresség mellett.

Bereznay A. 2013.06.30. 22:16:48

Látom, haladnak szépen tovább a verbális öldöklések. Nyugalom, a küzdelem nem folyik hiába. Mindenkinek sikerül megrövidíteni a másik életét pár évvel, viszonylagos kudarc esetén is.

Azt hiszitek az egészségügy hiényosságai miatt van, hogy a magyar férfiak átlagéletkora évtizedekkel alacsonyabb, mint a nyugati átlag? Nem. Az itt is áradó gonoszság öl. Több keresztyénséget! Több emberséget! Több magyarságot!

Én húzok el erről az önkéntes vágóhídról. Akinek esze van, követ.

Bereznay A. 2013.06.30. 22:18:44

@Tamás Csacsicska:

Magát gyűlöli, szégyenében. Hagyd te is a tébolyultakat. Én húztam.

fehérfarkas 2013.06.30. 22:23:08

@Kara kán:
Meg szerintem az Azerbajdzsánt fikázók összekeverik Türkmenisztánnal, ahol valóban szintén sok az olaj, és egyszemélyi vezetés van, csak Azerbajdzsánnal ellentétben az ország nem fejlődik, és a pénzeket a diktátor lenyúlja, és a nép szegénysgben meg elnyomásban él.
(Fehéroroszországot is említhettem volna, hogy azzal is összekeverik, csak annak nincsen olaja)

nyisziati 2013.06.30. 22:48:13

"A tézis, az antitézis után a szintézis?"

Szerintem meglepődnénk, ha kiderülne, hogy a '90-es évek elején hány volt pártcsinovnyik gondolta így.

Merthogy az elmúlt 23 év kb. erről szólt: hogyan lehet a Kádár-rendszer "vívmányait" integrálni a kapitalizmusba?

"Tetteink beszélnek" - hirdette a felirat a volt általános sulimban és lőn: 23 év után a fidesz lett az MSZMP leginkább hűséges szellemi örököse. Tragikus. Pláne, hogy az embereknek ez tetszik.

Reggie 2013.06.30. 23:37:27

@dr. Közbiztonság Szilárd: Jaj, nem kell ennyire felkapni a vizet. Egyszeruen minden kommunista halalaval egy fokkal jobb lesz a vilag. Igen, meg a te halaloddal is.

fehérfarkas 2013.07.01. 00:25:38

@kesztió: "Furcsa erkölcsi mércéd lehet, hogy egy vandál, brutális gyilkos nemzeti hőssé emelését (és úgy általában az egész örmény–azer háborút) egy napon emlegeted a Beneš-dekrétumok (jobbára SZIMBOLIKUS) kérdéskörével."

Nézd szögezzük le pár dolgot a félreértések elkerülése végett:
1. a gyilkosság az gyilkosság
2. az illető a gyilkosságért 8 évet ült a börtönben nálunk, magaviselete végig jó volt, és a börtönben Szabó Magdát és Molnár Ferencet fordított azeri nyelvre
3. a kiadatásával nem értek egyet, ahogyan a külügyminiszter sem értett egyet, és ez tőle teljesen függetlenül Orbán személyes döntése volt (vagyis ezt rajta kérd számon, és ne mást vádoljál alaptalanul!)
4. Ramil Szafarov azért állt be az azeri hadseregbe mert az örmények a Hegyi Karabahban levő családját lemészárolták, amikor elfoglalták a területet - soha nem is tagadta, hogy bosszúból állt be az azeri hadseregbe
5. a gyilkosság nem teljesen úgy történt, ahogy a magyar sajtó megírta (meg lehet nézni a bírósági és ügyészi jegyzőkönyveket!!!), ugyanis számzáras ajtajai voltak a szobáknak és külön szobában laktak az örmény és az azeri vendégek - ebből kifolyólag az örmények engedték be a szobályukba, ahol aztán a végzetes incidens megtörtént (a jegyzőkönyvekben benne van a gyilkos vallomása, hogy miért tette)
6. vagyis a gyilkosság az gyilkosság, és ez alól a gyilkost nem menti fel semmi - de azt is tudni ell, mielőtt populista baromságokat írkálsz és össze-vissza vádolod a topictársaidat és más népeket, hogy a gyilkosság nem úgy történt, ahogy a média előadta (pedig az újságíró a bírósági jegyzőkönyvekhez simán hozzáférhettek volna, ha botrányvadászat helyet a valóságot akarták volna megírni - igaz, akkor egy gyilkosság lett volna a sok közül, amit Magyarországon évente elkövetnek, mindenféle szenzáció nélkül)
7. a nemzeti hős kitüntetéssel nem értek egyet, de nekünk magyaroknak ebbe nem osztottak lapot, ugyanis nem magyar családokat mészároltak le a 90-es években az örmények, hanem azeri családokat, és az azeriek ezt emiatt máshogy fogják fel mint mi magyarok
De úgy látom te nagyon véded a zsidókat, akkor meg kellene értened, hogy nemcsak a zsidó, hanem az azerieknek is joguk van az ártatlanul lemészárolt azeri családok gyilkosaival szemben fellépniük. Persze a kollektív bűnösség elvét elítélem, csak pont te és a hozzád hasonlók ezt nem vethetitek az azeriek szemére, amikor te ls a hozzád hasonlók évtizedek óta kollektív bűnösözitek le a németeket és a magyarokat, és fenntartjátok a jogot ahhoz, hogy a világ bármely részén megöljetek szerintetek bűnös embereket (nem te személy szerint, hanem az erre szakosodott zsidó szervezet és a Moszad - te csupán támogatod őket, és propagandát folytatsz mellettük,
akkor mégis milyen jogon szólod le azt, ha egy másik nép is a zsidókhoz hasonlóan viselkedik a gyilkosaival szemben? vagy csak a zsidóknak szabad és mindenki másnak tilos? nem kettős mérce ez?)

Budapesti Ember 2013.07.01. 01:15:00

hjames 2013.06.30. 18:13:39

ha ha ha:D

kösz , csodálatos az életem:D

az, hogy ennyire buta vagy s ennyire műveletlen, hogy ennyire nem ismered a történelmi tényeket az csak téged minősít..te szerencsétlen :D

olvass több történelemkönyvet te szerencsétlen szánalmas:D

Horn meg egy csótány hazaáruló volt, már 56-ban agyon kellett volna lőni.

Budapesti Ember 2013.07.01. 01:23:05

Reggie 2013.06.30. 23:37:27
:D:D:D

valójában a posztkomcsikat nem igazán az ideológia érdekelte csak a hatalom s a pénz....

Márai fogalmazta meg nagyon szépen, ahogy idéztem is tőle:)

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 05:40:29

@Budapesti Ember: Márai szinte semmit se tudott a kommunistákról meg a szocialista rendszerről. Egy Szabó lajos nevű könyvtáros és filozófus kevesebb szóval és pontosabban fogalmazta meg azt, amit szinte mindenki Márai találmányának vél. Előtte azonban elárulom, hogy már 1945-46. körül kb 10 évet adtak a kommunistáknak arra, hogy csődbe vezessék az országot és a sok naív polgár (akik szemben Máraival, aki hiúsági okokból, azért, mert nem ő, hanem Illyés lett a magyar irodalom fejedelme) MARADTAK. [és az ország csődbe is ment 1956-ra]

Szabó Lajos könyvtáros és filozófus mondotta 1951-ben. "A mai rendszer legnagyobb problémája az, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmát elveszítené."

A hogyanra pedig a 80-as években találták meg a választ. Nemmellesleg a 80-as évekre két focicsapatra való kommuniszta se maradt az országban, viszont az ostoba jobberség rtengeteget szolgált a hülye bósevikkozásaival a "magyar baloldal"-nak...

Márainak volt egy kis bon mot jártó esztergája, itt belenyomta a nyreset és amott frunclikázódott is kifelé a mindenféle bölcsesség, amiket aztán ál-naplójában foglalt össze.
Amit hibáz a koömmunistákban, az teljesen oldalfüggetlen, az oldali-helyezkedés csak egy dolog a magyar, pestinyelven "ügyes" ember számára. Az a túlélési stratégia (papírokat szerezbni, ürügyeket találni, percről-percre lopakodni ) , ami 1940-től bevált, pont jó lett 1945. után is.

A "rendszerváltás" egyik mfőbűne, hogy mindent csak flibeharmadába, nagy csúszásokkal csinált meg bármelyikoldal is, ráadásul az ügyesek rendszer -ét meghagyva.

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 05:44:47

@Kara kán: A mai politikai jóoldal humorális üdvöskéje Sasha Barom Cohen a Diktátor című förmedvénye végén pompás kis monológot vág ki az USA "demokráciájáról"

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 05:50:54

@komplikato: Csak és kizárólag a felsővezetésnek, méghozzá természetesen nem a szakig szerveknek, szakhatóságnak de még a minisztériumnak se volt ehhez köze. Az MSZMP Központi Bizottságában BELÜL volt egy valóságos titkos belső testület, ez úgy működött, mint egy kis falusi tanácsülés, amikor a falu valóságos vezetője a tanarak, emberorovosok sat. tanácstagok jelenlétét megköszönve, megvárván, míg eltakarodnak, a titkárnővel a pályinkát meg a Lánchíd brendit előhozatva nekiláttak a tényleges döntésifolyamatoknak. A KB-ból meg a díszparasztokat, álmunkásokat és az osztályidegeneket [gyárigazgatók] küldték haza és a maradék 24 ember döntött a határnyitásról, ezek között volt egy szavazat a Horn Gyuláé. majd Horn, mint a külügyekért felelős KB tag (ez magasabb pozíció volt, mint külügyminiszterség akár) a nagynyilvánosság előtt saját politikai hasznára KAMATOZTATTA azt, hogy a döntés arca ő lett.

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 05:54:26

@Wind Callman tér: Horn Gyula a demokratikus rendszerben törvényes szavazásban győztes párt húzóneve (reá szavaztak az emberek) , demokráciában ALAPVETŐ hogy a a törvépnyesen megválasztott exminiszterelnök a címének kijáró temnetést kapja, erről szól a demokrácia, ez demokratikus minimum, helyeslem is és pl a teljes szárszói kompániának minimális kötelessége oött metgjelenni és a vezető jóoldali újságírói karnak, sőt, Aczél Endrével én beszédet mondatnék, az természtese, hogy a temetés a nap eseménye legyen, percenként hangsúlyoznám a közvetítésben, álandó futó szalagcím lenne, hogy DEMOKRATIKUSAN MEGVÁLASZTOTT exMINISZTERELNÖKÖT TEMETNEK

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 05:57:50

@tesz-vesz: természetesen egy olyan hazaárulóról van ám szó, akit ez a nép demokratikus körülmények között megválasztott, ráadásul nem is ő az egyetlen hazaáruló a magyar történelemben piedesztálon... és kérem olvassa el az előző kommentemet is...

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 06:06:02

@Hobbisebész: megmutatom, mi a baj a maguk halotti matekozásával.
Tételezzük föl, hogy nem egymillió vagy száezer áldozata van a holocaustnak, csak egy.

Ez az egy ember, konkrétember, élt, dolgozott, férfi volt, Dr R!adnóczi Miklós középiskolai tanár -ként halt meg, zsidó, igaz keresztény, igaz magyar ember. VÉLETLENÜL elég jól és pontosan ismerjük pusztulása történetét, ezen a történeten mismásolni valót nem találhatni. Ami történt véle, az megtörtént és onnan kezdve, hogy ez az egy történet megESHETETT, ennek az egy embernek a története megesett, innen kezdve a maga &Co relativizálgató metokzása megbukott, kész, konyec, finito, vége, nincs értelmezve.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.01. 06:17:39

+1. Én nem menesztettem volna mennybe, és igazából már akkor sem értettem, hogy lehetett belőle miniszterelnök. Már bocs.
Mondjuk azóta már párszor visszahozták a pógárok a komcsikat. Nagyon jó, mint látszik.
Kukába a magyar politikai elittel, mert amelyik nem kommunista rabló, az fullhülye. :(

andzsin 2013.07.01. 06:45:08

Ez az írás egy rubbish. Nem tudom a poszt írója hány éves és mit élt meg az elmúlt 50 évből, de gondolom nem sokat, mert nem érti a dolgot, csak az ismert lózungokat nyomja.

Nem kívánom felmenteni HGY-t a pufajkás múltjából, de azért azt halkan megjegyezném, hogyha valakinek a testvérét nyilvánosan meglincselik, akkor ember legyen a talpán, aki otthon ülve ebbe békésen belenyugszik. Ja és ne felejtsük el, hogy édesapját a Gestapo elvitte. (Most nem kívánok abba a fejtegetésbe belemenni, hogy ki állt a rossz, meg a jó oldalon, mert egyéni életutak vannak és nem demokrácia volt, hanem diktatúra...etc.)

A másik: Horn sohasem volt egy Marosánhoz vagy egy Gerőhöz mérhető kommunista. Horn mindvégig a külügyben dolgozott és nem volt köze semmilyen ún szocialista hülyeséghez. Ellentétben sok más mai ún jobboldali vagy baloldali emberkével összehasonlítva. Horn egy technokrata volt, aki végezte a munkáját.

"Horn Gyula és pártja az irigység kultúrájában, a kisszerűségben, a nemzeti identitás lehetőség szerinti hiányában, az amortizált és atomizált társadalomban érezte magát otthon." - hogy ezt a szerző honnan veszi, egyáltalán a bátorságot, hogy ilyen f@szságokat leírjon, azt nem tudom, de lelke rajta.

Horn hibázott, többször is. De ki nem? A Bokros-csomagról meg talán meg kéne kérdezni a közgazdászokat (mondjuk Chikánt, meg Mellárt pl), de az biztos, hogyha azt végigviszik, akkor ma nem tartanánk itt. (megj. az Orbán-kormány az elmúlt 3 évben már legalább egy 2x Bokros-csomagnyit hozott össze, erről ennyit.)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 07:32:37

@fehérfarkas: Az utolsó bekezdésed aberráció. Fel nem tudom fogni, miért mosol össze azokkal, akik kollektív bűnösöknek tartják a németeket és a magyarokat, illetve fenntartják a jogot ahhoz, hogy a világ bármely részén megöljetek „szerintünk” bűnös embereket. Rühellem a háborút, rühellem a halálbüntetést, legyen az náci vagy cionista indíttatású, kapis?

Buga.Jakab 2013.07.01. 07:36:42

leveszem ezt a posztot a radarról hogy
a hóhér pufajkás ocsmány pofáját ne kejjen nézegetnem...
soha többé ne jussom eszembe a hazaáruló kommancs !

elég balyunk van mostanában a dakota-kommancs korcsokkal...

Kandeláber 2013.07.01. 08:07:46

Horn legalább képes volt '95 március 15.-e előtt a képernyőről felhomályosítani a polgártársakat a helyzetről, ezt pedig még akkor is nagyra értékelem, ha nagyon távol állok az ún. "baloldaltól".
Igaz, hogy a visszataszító Bokrost használta fel a piszkos munkára, de megoldotta a dolgot.
Kétségtelen, hogy pufajkás volt, de ebben az országban, ahol '45 után hirtelen nagyon sok partizán lett, '90 után pedig nagyon sok szabadságharcos, ez már bagatell.
@kesztió: Te vagy az egyetlen erdélyi bajnaiimádó? :D
hvg.hu/vilag/20130629_Turista_vagyok_nem_magyar_ilyen_polot_adt

fehérfarkas 2013.07.01. 08:50:04

@kesztió:
Tudom, hogy az utsó része a hozzászólásomnak egy kicsit érzelemittas volt, de a Te a legelső válaszodat a hozzászólásomra egyből burkolt leantiszemitázással kezdted (emlékszel? vissza is válaszoltam neked ezzel kapcsolatban). Azután beleolvasgattam a másoknak írt hozzászólásaidba is, és ott is nagyon ezt a témát erőltetted, függetlenül attól, hogy a vitapartnereid többsége semmilyen összefüggésben nem említette a zsidókat, és még csak utalni sem utalt rájuk.
És éppen ezért az egyenlő mérce elv jegyében megemlítettem, hogy amit nekik lehet, azt akkor az azerieknek is. És aki az USÁ-t (amely más kontinens országait többször is bombázta) és Izraelt folyton védi, attól képmutatás az azerieket elítélni olyan hozzáállásért, amit az USA és Izrael évtizedek óta művel.
Persze lehetett volna az is megoldás, hogy nem fikázod az azerieket. Nem fikázol olyan népet, amelyről semmit nem tudsz, nem ismered a történelmüket (még az elmúlt 2 évtizedét sem), nem ismered a kultúrájukat, nem ismered a politikai viszonyaikat sem. Te nem ezt tetted, hanem jól leszóltad, lefikáztad őket, barbárnak, primitívnek tartva őket.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 08:53:17

Ja, és kedves @fehérfarkas, ha a bosszút erkölcsileg legitim álláspontnak tekintjük, vagy legalábbis enyhítő körülménynek, akkor zöld utat adunk a véget nem érő, akár generációkon átnyúló vérengzésnek egyetlen ember vagy egy szűk csoport bűne miatt.

Nos, többek között ebben vagyunk intelektuálisan többek nálatok, mi, liberálisok, mert mi legalább ezt az egyszerű logikai gondolatmenetet végig tudjuk gondolni. :P

fehérfarkas 2013.07.01. 08:54:48

@magyar-magyar szótár: "A mai politikai jóoldal humorális üdvöskéje Sasha Barom Cohen a Diktátor című förmedvénye végén pompás kis monológot vág ki az USA "demokráciájáról""

Az a film egyik legjobb része :)
És habár egy amerikai aktuálpolitikai fricska akar lenni, de a világ más országaira is ugyanúgy érvényes. Vagyis nemcsak lokális amerikai kritika, hanem egy globális kritika az egész mai nyugati világ rendszerével kapcsolatban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 09:01:30

@fehérfarkas: „amit nekik lehet, azt akkor az azerieknek is.”

Ez a baromság a konzervatív felfogás egyik súlyos rákfenéje.

Ha mindenki unzsenír átmegy a piroson, lefizeti a rendőrt, adót csal stb. attól én erkölcsileg felmentést kapok az emltett kihágások/bűncselekmények alól? Ez a másik paradoxon, ugye, hogy szabálytalankodom, bűnözöm stb., mert ha mások is azt csinálják, én miért ne. És azért csinálják mások, mert mindenki ugyanígy gondolkozik!

Attól, hogy felháborító, amit Izrael csinál a Gáza-övezetben illetve az USA Gunatánamóval vagy a Snowden-üggyel, kibaszottul nem látom be, miért kellene Azerbajdzsántól lenyelni a hazafias tettnek csúfolt brutális gyilkosságok sorozatát – és főleg ezek hatósági támogatását.

fehérfarkas 2013.07.01. 09:04:03

@kesztió:
Ismétlem: a gyilkosságot elítélem.
Én csupán a kettős mérce ellen szólaltam fel, és más népek leszólása miatt.
Ugyanis ezt is elítélem: a kettős mércét is, és az erkölcsi felsőbbrendűséget is, hogy valaki csak azért leprimitívez más népeket, mert a saját civilizációját annál sokkal fejlettebbnek és nagyobbnak tartja. Ugyanis a népirtásokhoz és háborúkhoz, elnyomásokhoz pont ez szokott vezetni.
Pont az ilyen hozzáállás támogatta támogatta a szerbek etnikai mészárlását a horvátokkal és bosnyákokkal szemben ugyanúgy, ahogy a jenkik mészárlásait Vietnamban, Afganisztánban, Irakban, hogy azok ott alacsonyabb rendűek, az ő életük kevesebbet ér mi a minek (de neked mint nagy Izraelt védőnek tudnod kellene, hogy a nácikat is pont ugyanez motiválta, és ezért irtották ki a zsidókat, akik szerintük alacsonyabb rendűek voltak).

Ha funkcionális analfabéta vagy, arról nem tehetek. Hányszor ismételjem meg, hogy a gyilkosságot elítélem, és egyáltalán nem mentegetem? Hányszor írjam le, hogy a gyilkos kiadatását nem támogattam?
Ugyanakkor azt a vérpopulista és vérdemagógiát sem támogatom, amit te folytatsz itt az azeri nép ellen!
Ha Orbánnal és a politikájával van bajod, akkor a valós és jogos dolgokat kritizáld (bőven van mit bírálni rajta) és ne pedig egy másik népet fikázz, értetted? Fel tudod fogni azt amit írtam? Vagy annyira szemellenzősen nézed a világot, hogy meg sem érted amit írok?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 09:04:22

@fehérfarkas: próbáld ugyanezt a típusú kritikát előadni Iránban vagy Észak-Koreában. Sőt, akár Kínában. Cohen már nem élne, vagy ha igen, a börtönből csempészné ki a forgatókönyveit. :D

Na, ez a kibaszott nagy különbség a „hanyatló nyugat” és a „keleti szél” országai között. Tényleg nem értem, na ne haragudj, miért nem tudod ezeket a dolgokat végiggondolni saját magad!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 09:06:38

@fehérfarkas: Ember, hol az a kibaszott kettős mérce?!!

Hát nem azt reszelem már x hozzászólás óta, mennyire eltélem az USA, Izrael stb. ún. fejlett demokráciák bűntetteit IS?!!!

fehérfarkas 2013.07.01. 09:25:17

@kesztió: "Attól, hogy felháborító, amit Izrael csinál a Gáza-övezetben illetve az USA Gunatánamóval vagy a Snowden-üggyel, kibaszottul nem látom be, miért kellene Azerbajdzsántól lenyelni a hazafias tettnek csúfolt brutális gyilkosságok sorozatát – és főleg ezek hatósági támogatását."

Azért olyan brutális gyilkosságok sorozatára példát nem tudsz mondani.
Ez a gyilkosság nem sorozat, hanem egy darab gyilkosság. A sorozat az volt, amikor az örmények a 90-es években elfoglalták Hegyi Karabahot és a lakosságot, civileket, nőket, gyermekeket, öregeket lemészárolták. Na, az sorozatban elkövetett gyilkosság volt.
Ramil Szafarov 1 darab embert ölt meg. Bűnét elismerte, nem tagadta sem a rendőrségi kihallgatáson, sem a bíróságon. A börtönben is végig jó magaviseletet tanúsított. Nem állt be a drogcsempész és más alvilági bűnözők társaságába, ahogyan az az elítéltek 80%-val történni szokott. Ehelyett inkább magyar írók műveit fordította le azeri nyelvre, hogy az azeri nép is megismerkedjen magyar írókkal és a magyar irodalommal.
A gyilkosság pedig nem úgy történt, ahogy a magyar média leadta. Nem álmában ölte meg brutálisan fejszével az áldozatát. Valóban baltával ölte meg. De nem álmában. A bírósági jegyzőkönyvekben sincs ez benne. Ezt a média találta ki, hogy eladhatóbb legyen a sztori.
Egyébként pedig akarva sem tudta volna álmában megölni, amikor másik szobában voltak elszállásolva, és a szobaajtók számkódosak voltak. Szafarovot az örmények engedték be a szobájukba, és ott egy heves vita alakult ki, és indulatból ölte meg Szafarov az örmény katonát. Itt jön képbe az a tény, hogy Ramil Szafarov milyen családból származott: olyanból, akiknek a családját az örmények lemészárolták Hegyi Karabah elfoglalásakor, és ezért állt be bosszúból az azeri hadseregbe, hogy örmények ellen harcolhasson. A jegyzőkönyvek szerint az örmény áldozat és társa olyan dolgokat mondtak az azeriekről és Hegyi Karabahhal kapcsolatban, ami miatt Ramil Szafarov agyát elöntötte a vér, és indulatból cselekedett. Gyilkolt. Tettét utána felfogta. Nem próbált meg menekülni. Nem próbálta meg letagadni. Nem próbálta meg az ügyvédei tanácsai ellenére sem mentális állapotra hivatkozni (mondván nem beszámítható). Végig józannak vallotta magát, aki tettének következményével tisztában volt.
Én személyesen ismerek olyat, aki ott volt a tárgyalásán, és a jegyzőkönyveket is olvasta. És ezek a jegyzőkönyvek a sajtó számára sem voltak titkosak. Bármelyik újságíró utánanézhetett volna, mik is hangzottak el a tárgyaláson.
A gyilkosságot ez nem tette volna meg nem történté. A gyilkost sem mentette volna fel a bűne alól. Csak éppen a helyén kezelte volna, és nem pedig egy népet mocskolt volna be. Arról nem is beszélve, hogy Ramil Szafarov ügye a magyar médiát addig nem is érdekelte, amíg Orbán ki nem adta Azerbajdzsánnak, pedig 8 éven keresztül itt ült egy pesti börtönben.

fehérfarkas 2013.07.01. 09:41:07

@kesztió: "próbáld ugyanezt a típusú kritikát előadni Iránban vagy Észak-Koreában. Sőt, akár Kínában. Cohen már nem élne, vagy ha igen, a börtönből csempészné ki a forgatókönyveit. :D
Na, ez a kibaszott nagy különbség a „hanyatló nyugat” és a „keleti szél” országai között. Tényleg nem értem, na ne haragudj, miért nem tudod ezeket a dolgokat végiggondolni saját magad!"

Látom te is azok közé tartozol, akik Iránt egybemossák Észak-Koreával.
Szerintem menj el személyesen Iránba, és rá fogsz jönni, hogy a nyugati média hazugságai mennyire alaptalanok róla. Csupán az Irán elleni propaganda, hogy az Irán elleni szankciókat erkölcsileg eladhassák a nyugati lakosságnak, és a tervezett iráni megtámadást is erkölcsileg jogosnak adhassák be a nyugati lakosság számára.
Persze Irán nem egy skandináv típusú demokrácia. Ahogy a nyugat által az ázsiai demokrácia mintaállamának tartott Szingapúr sem az. Szingapúrt Ázsia mintademokráciájának tartja a nyugat, miközben ott nincsen sajtószabadság, az ellenzéki képviselőket bebörtönözhetik, ha a nemzetközi sajtóban az országról vagy a kormányról negatívat mernek nyilatkozni. Ehhez képet az iráni kormány és ellenzék között hatalmas szócsaták mennek oda-vissza. Tavaly év elején (a választások után 1 hónapon belül) az új parlament az elnök (Ahmadinezsád) ellen egyből bizalmatlansági indítvánnyal kezdte a működését. De Szingapúr a demokrácia és Irán a diktatúra.

Egyébként ha már Iránt említetted: Irán szövetségese a keresztény Örményország, és pont Azerbajdzsánnal a másik shíita országgal van rossz viszonyban.
De azt is elárulom, hogy habár a nyugat Iránt sok sok éve szankciózza (tavaly óta szigorított szankciókkal), azért Németország, Franciaország és Olaszország továbbra is partnere Iránnak, és a fű alatt megpróbálják kijátszani a szankciókat. Ázsiában pedig Dél-Korea, India, Kína, Oroszország és Japán Iránnak fontos gazdasági partnerei. Az USA szankcióját sok ország csak kényszerből tartja be, és ahol lehet, ott kijátszák.

Észak-Korea teljesen más eset. És az, hogy te egybemosod Azerbajdzsánt, Iránt és Észak-Koreát egymással csupán téged, és a tudatlanságodat minősíti.

fehérfarkas 2013.07.01. 09:52:13

@kesztió: "Na, ez a kibaszott nagy különbség a „hanyatló nyugat” és a „keleti szél” országai között. Tényleg nem értem, na ne haragudj, miért nem tudod ezeket a dolgokat végiggondolni saját magad!"

Ja, és még valami: a Nyugatot nem kell bemutatnod számomra. 2 nyugati országban is éltem egy darabig. Európát pedig K-Ny irányban a Fekete-tengertől Velszig; É-D irányban Athéntől Varsóig bejártam.
Ráadásul én egyetlen egyszer sem fikáztam a nyugatot, míg te a keleti országokat folyton csak fikázod.
Sőt, ha más blogokat elolvasol, akkor láthatod, hogy az orbáni politikával és EU/Németország ellenességgel szemben pont az EU és Németország mellett érvelek.
Csakhát az elvakultságod, szemellenződ miatt egyből nyugatellenesnek kiáltod ki azt, aki nem fikázza a keleti országokat hozzád hasonlóan.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.01. 10:00:59

@fehérfarkas: Ok, ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy Hitlert csak a nyugat hazug propagandája festi le ördögként, valójában érzékeny lelkű állatszerető volt (imádta a kutyáját).

Részemről akkor ennyi, én itt befejeztem.

fehérfarkas 2013.07.01. 11:30:54

@kesztió: "Ok, ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy Hitlert csak a nyugat hazug propagandája festi le ördögként, valójában érzékeny lelkű állatszerető volt (imádta a kutyáját).
Részemről akkor ennyi, én itt befejeztem."

Nem ezt írtam, és nem kell félremagyarázni. Te tényleg ennyire nem tudod, hogy mi történik az USÁ-n és az EU-n kívül?
Azért nem Európát írok, mert Örményország és Azerbajdzsán is földrajzilag Európa részei (annak keleti határai a Kaukázusban) és tagja az Európa Tanácsnak (Council of Europe) (nem keverendő össze az Európai Tanáccsal - European Council, ami az EU tagintézménye) és látszik a világnak már ezt a részét sem ismered. úgy osztod az észt, hogy még a saját kontinensedet sem ismered, de más népeket annál magabiztosabban gyalázol és fikázol.

A burkolt lenácizáson már meg sem lepődöm a burkolt leantiszemitázás után. Te tényleg ennyit tudsz? Az antiszemita és a náci kártyák cserélgetését érvek helyett?
Pont ez az, hogy Hitlert elítélem és tetteit nem relativizálom. De nem is keverem össze olyan országokkal, amelyek nem hasonlítanak a náci rezsimhez.
Ha szerinted Irán és Azerbajdzsán Észak-Korea meg a hitleri náci Németországhoz hasonlítható, akkor te veled nagyon nagy gáz van. Vagy a náci és az észak-koreai rezsimeket nem ismered, vagy pedig Azerbajdzsánt és Iránt.

fehérfarkas 2013.07.01. 12:45:32

@fehérfarkas:

ehhez kiegészítésül csupán annyit, hogy bár a magyar nyelvű wikipedia már Ázsiához számítja Azerbajdzsánt, de az angol nyelvű wiki ugyanúgy Európához, ahogyan rengeteg hivatalos földrajzkönyv is. Ugyanis a Kaukázusig tart Európa és nem ér véget Ukrajna keleti határánál. Még akkor sem, ha a magyar nyelvű wiki szerzői földrajzilag kicsit tudatlanok is (már megint olyan wiki cikk, ahol sokkal jobb lett volna, ha csak simán egy az egyben lefordítják az angol változatot, mert a magyar változat nem csak hiányos, hanem pontatlan is). Nem kellene Európa 10,180,000 km2 földrajzi területét csökkenteni, és a kaukázusi országokat csak azért Ázsiához sorolni, mert politikailag nem nyugati liberális demokráciák, és vallásilag nem római katolikus keresztény (azért így fogalmazok, mert a magyar wiki a keleti keresztény Örményországot is Ázsiához sorolja, pedig az is Európa része). Ennyi erővel Boszniát és Albániát is átrakhatnánk valamelyik másik kontinensre.
Ezt le kellett írnom, mert nagyon sok hozzászóló nemcsak azt sem tudja mi is Azerbajdzsán és hogyan is élnek ott az emberek, hanem abban is sötétség van sokak agyában, hogy az még Európa része (viszont a vele szomszédos Irán már nem).

Persze a valós tények jó sok hozzászólót nem zavarnak, hogy baltásgyilkosozzanak, lebaltásgyilkosozzák az azerieket. Akkor ezek alapján az osztrákok kislányokat pincébe zárók és megerőszakolók? A belgák meg embereket feldarabolók? Az amcsik pedig a fél iskolát lelövöldöző tinik országa? A németekről ezek után meg már nem is merek beszélni :D :D :D

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 13:53:01

@fehérfarkas: picsatársadalom címszó alatt foglalkoztam ezzel -amiben Sasha Barom a picsaember, aki picsatársadalom picsaembereit picsának ábrázolja
viszont nálunk, aki az usákokra [bezzegamerikaiakra vagy bárki bezzegisztánira] bármi rosszat is merészelne szólni, azt a jógyerekek tolólappal gyorsan beletolják a jobbik-masszába

fehérfarkas 2013.07.01. 15:05:26

@magyar-magyar szótár:
A Diktátor az nagyon jó film volt :)
Persze ehhez ismerni kell a közelmúlt globálpolitikai eseményeit, hogy az ember értse, hogy melyik szereplő mikor mit és kit figuráz ki, és melyik országra utal éppen.

A Boratban az a szép, hogy nagyon sok ember tényleg elhitte, hogy Kazakhsztán olyan mint a filmben - pedig a valóságban a kazakhsztáni jeleneteket Romániában vették fel :)
Abban a Romániában, ami a film megjelenése után 1 évvel csatlakozott az EU-hoz.
A feliratok, táblák orosz cirill betűkkel voltak, a nyelvek pedig héber, örmény, orosz és különböző szlváv nyelvek voltak, és egyetlen kazakh nyelvű mondat sem hangzott el a filmben.
Kazakhsztán egyébként panaszt is emelt a film miatt, hogy hamis színben állítja be az országot, de erre az egész nyugati média magasról x@rt.
A film önmagában nem volt rossz, inkább közepesnek mondanám (a Diktátor 1000x jobb).
Viszont a nyugati médiakampány elhitette az emberekkel, hogy valóban Kazakhsztánban játszódnak a film bizonyos részei, és Kazakhsztán meg a többi -sztán ország, meg úgy általában azok az országok ott keleten mind olyanok, és az ottani emberek is mind olyanok (nőgyűlölők, antiszemiták, cigánygyűlölők), mint a filmben lehet látni.
Azt nem sok helyen láttam feltenni a kérdést, hogy ha tényleg olyanok mint a film bemutatja, akkor ez miért nem arra az országra vonatkozik, ahol ténylegesen felvették a jeleneteket?

magyar-magyar szótár 2013.07.01. 17:04:22

@fehérfarkas: Egész társadalmak nem értik Sasha barom Cohen humorát és művészetét, de én könnyen-gyorsan segíthetnék ezen, a filmtervemhez csak egy magyar szponzort kéne találni, aki 10-20 millió Ft-tal megtámogatná a treatmentem megírását, amit aztán a Sundance Fundation-nek nyújtanék be. Neoklasszicista eszközökkel dolgozó hyperminimálköltségvetésű film lenne -persze Sasha főszereplésével, a Sztanyiszlavszkij-módszer folyamatos igénybevétele mellett.
17.: Sasha tankol a benzinkútnál és 4-5 liter izocukrot is belenyom neki a benzinkutas, bónusz.
43.. Megkérdezi a séf Sashát, véresen kéri-e a szteaket, persze igen, jól pofántörölné tehát pizzalapáttal.
71.: A Bermudákra vált jegyet Sasha, be is rendeznek neki szépen mindent a repülőtéren, Izmirben száll le a gépe, ahol azonnal török börtönbe vetik kurd lázadó politikaiak közé.
98.: Szépen megtermett fickó ez a Sasha - kínai fekáliaszállító dzsunkákról lapátoltanám vele a nemes barna iszapot három hónapig rizsföldek mellékén ó-han népviseletbe öltöztetve .
107-315.: Kazahsztáni jelenetekről persze nem is beszélve.

Én jóljárnék anyagilag, Sasha pedig jelentőset fejlődne világnézetében.
Pl egészen más 32 egészségesfoggal nevetni a világra, mint nyolc-és féllel.

Olyan fasza műfogsort csináltatnék magamnak többek között, mint a Bede Márton és így az én világnézetem is jelentőset fejlődhetne.

calabria007 (törölt) 2013.07.01. 19:22:59

@fehérfarkas:

többféleképpen határozzák meg Európa határát, van olyan meghatározás mely szerint Azerbajdzsán és Grúzia még részben Európa, mondjuk Örményországgal kapcsolatban (földrajzi értelemben) nem hallottam ilyet kulturális ételemben azonban jó jelölt.

calabria007 (törölt) 2013.07.01. 19:28:58

@fehérfarkas:

tegnapi filmélményem, lehet, hogy neked is fog tetszeni (úgy tudom nagy Törökország rajongó vagy:) )

Ottoman Empire Documentary
www.youtube.com/watch?v=ZfX-w-EN8sA

fehérfarkas 2013.07.01. 19:46:09

@calabria007:
Tegnapi?
Én tegnap este néztem meg a 3/4-ét (II. Mahmutig) :)
Még a végén azt hiszik összejátszunk, hogy pont ugyanazon a napon nézzük meg ugyanazt a doksifilmet :)

magyar-magyar szótár 2013.07.02. 05:35:32

@fehérfarkas: Síkbolygón nem ismernek átmeneteket. Pl Síkbolygó lakói szerint a náci szinonimje a fasdiszta és így aztán a derék civilek teljesen elcsodálkoznak, amikor a náciellens törvényeik alól a fasiszták rendre kibújnak (ugye a fasiszta és a náci között pl magyar viszonylatban pompás különbség mutatható ki, hiszen a magyar fasiszta a fricceket is útálta, két zsidózás közt egy kis svábozással/hígmagyarozással pihent...

Tényleg, ez az egyik Sasha barom Cohen kamerája elé való cucc, a magyar antifa, ugy vannak a német antifák, akik a fizikaipiacon pl egy 6666 főből összeverődött náci horda ellen szállnak aszfaltra mintegy 4517-en... Így aztán persze a magyar halaójóoldali is annyira szeretne antifa lenni, mint pl buzibarát és a jóviselkedés egyik ismérve a megfelelő antifa-ság, csak ugye van egy kis bibi, hogy FÁ-k még csakcsak, de nácik csak akkor, ha meghívják őket a magyarfák valami fasza kis Vár-béli bulira a "hősök" tiszteletére. Így aztán lényegében NZ-tlan pusztán kéttucat német parasztsapkás leibl-ös Martens-nakkkkancsos magyarFÁ -nak pózol szegény magyar antifa, meg ordéjj bebaszva mint egy barcsmiklós, nagyigaságokat... Minhogyha a Nagyvenyimi JegesmedveVadász szöveccséget látnám a Másfélcsöccsű kocsmában hejjehujjogni, hogy mostasztán leszámónak a véresszájú jegesmacikkal!

2013.07.03. 09:13:21

Twitter
Deutsch Tamás ‏@dajcstomi Jún 29

Horn Gyula: egy másik narratíva - és szerintem ez a valóságnak megfelelő, nem a schmidtmáriai

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása