Vidám dolog melegnek lenni vagy mégsem annyira?

Konzervatorium I 2012.04.18. 07:05

Mirkóczki Ádám szociológus, a Jobbik parlamenti képviselőjének törvényjavaslata és a rendőrségnek a Meleg Méltóság Menetét elutasító határozata kapcsán, mint minden évben, újra előtérbe került a homoszexualitás témája. Sokat gondolkodom a homoszexualitásról: többek között egy barátom, Csongor kapcsán, aki meleg. Ő azt mondja, ez vele született adottság, és nem azért lett meleg huszonhárom évesen, mert nem sikerültek a lányokkal a párkapcsolatai, és nagy szerelme sose vette komolyan, valamint az sem igaz, hogy egyik csoporttársa csábította volna el, ő mindig is meleg volt. Így született. Ezen egy kicsit vitatkozni szoktunk, aztán mindig oda lyukadunk ki, hogy egy csomóan voltak homoszexuálisak a „nagy” emberek közül, és ez a normális. Csongor meggyőződése, hogy a homoszexualitás „adottság”, a melegmozgalom sikereinek alapját is jelenti, hiszen így a homoszexualitás megtámadhatatlan, vitatkozni felesleges róla. A minap kezembe akadt a katolikus Andreas Laun a témában írt kis könyve (Homoszexualitás katolikus szemmel), és ez alapján úgy tűnik, Csongornak nincs teljesen igaza. Eddig nem tudták bizonyítani, hogy a homoszexualitás örökletes lenne. 

Konkoly Edit írása
 
Az angol Simon Le Vay (1991) és és a német Ryke Geerd Hamer (1998) ez irányú kísérletei szerint nincs rá tudományos bizonyíték. Viszont korábban a legtöbb orvos és terapeuta azt állította, hogy a homoszexualitást gyermek- és ifjúkori traumák okozzák. „Senki sem születik homoszexuálisnak” – vallja Mark R. Cohen, amerikai terapeuta, aki maga is meleg volt. A homoszexualitás szerinte nem szexuális probléma, hanem fejlődési rendellenesség a saját énképben, amelynek kialakulásában az egyik legfontosabb az apa-kapcsolat.
 
„A homoszexuális ember képtelen arra, hogy férfi voltát bensőjében találja meg, ezért azt biológiai-szexuális szinten keresi” – mondta C. G. Jung. E. Ringel, osztrák pszichiáter is úgy gondolja, hogy „a homoszexualitásnak semmi köze sem örökléshez, sem adottsághoz, sem hormonális kisikláshoz, sokkal inkább neurotikus tünet…”, „mintapéldája az olyan szexuális tünetegyüttesnek, amely mögött valójában személyiségzavar húzódik meg”.  
 
A férfi homoszexualitás fejlődési modellje 
 
Hogy a fiúgyermek megtalálhassa nemi önazonosságát, késznek kell lennie az anyától való elszakadásra és az apával való azonosulásra. Az apának melegszívűnek, szeretettelinek és elfogadónak kell lennie, és ezáltal segíteni a fiát, hogy szoros kapcsolatba kerüljön vele. Számos homoszexuális hajlamot érző férfi állítja, hogy családjában inkább semleges neműként kezelték, mintsem fiúként. A nőiséggel szemben a férfiasságot leghatékonyabban a közös tevékenység közvetíti a gyermek számára. A fiúnak szüksége van az apjával való testi kapcsolatra, az egymással való birkózásra, a közös tevékenységre, a közös élményre és a különböző „veszélyek” közös és játékos leküzdésére.
 
Amennyiben azonban az apját visszautasítónak, ridegnek, érzelmileg megközelíthetetlennek, érdektelennek, hűvösen elutasítónak vagy durvának és szándékoltan sebeket okozónak találja, megtörténhet, hogy a fiú megbántottan és sértődötten visszahúzódik – ebben az esetben narcisztikus sérülésről és „defenzív elszakadásról” beszélhetünk. Ez a fajta belső, az apa elől és ezzel a férfiak világától való visszavonulás jelenti az egyik döntő váltó-átállítódást a homoszexuális fejlődés irányába.
 
Joseph Nicolosi pszichoterapeuta így írja le az ilyen fiúgyermeket: „Legyen a neve ’Konyhából leselkedő’, mert az ablak előtt áll, és onnan figyeli, hogyan fociznak a többiek, ő maga azonban bent marad édesanyja, lánytestvére és nagynénje társaságában. Irigyli a fiúkat, akik kint játszanak, de nem tudja, hogyan vegye fel velük a kapcsolatot. Testiségük, energiájuk, önbizalmuk izgatja őt. Ha azt kérdezik homoszexuális irányultságú férfiaktól, hogy mi az, amit olyan vonzónak találnak más férfiakban, akkor gyakran azt válaszolják: ’magától értetődő és öntudatos testi férfiasságuk’ – és pontosan ez az, amit ők önmagukban nem tudtak kifejleszteni.
 
Különböző tanulmányok rámutatnak arra, hogy a homoszexuális hajlamot érző férfiak, a heteroszexuális irányultságú férfiakhoz képest jóval nagyobb arányban voltak kitéve gyermekkorukban nemi erőszaknak. Bár a nemi erőszak önmagában még nem vezet homoszexualitáshoz, amennyiben azonban a tettes ezzel egy időben időt szán áldozatára és törődik vele, az ifjú pedig magában hordozza a férfi törődése utáni mély és betöltetlen vágyat, akkor megtörténhet, hogy az ifjú ezt szűri le: ha azt akarom, hogy egy férfi törődjön velem, akkor szexuális kapcsolatba kell lépnem vele. (forrás: MOSEN, NOEL B.: My Story, hrsg. von Lion of Judah Ministries, 242 Coast Rd., Wainuiomata, Eastern Hutt 6340, Neuseeland.)
 
A homoszexuális irányultság megváltoztatható
 
Akik egy bizonyos okban keresik a magyarázatot a homoszexualitásra, nem járnak helyes úton, hiszen minden eset más és más.  A gyógyulás akkor könnyebb, ha a kezelés idejében elkezdődik, még mielőtt az azonos neműekkel folytatott szexuális kapcsolat megszokottá válna (és természetesen csak ha az érintett is akarja). És a gyógyulás nem biztos, hogy a heteroszexualitásra való áttérést jelenti. Sokan maradnak homoszexuális hajlamúak, ám többé nem élnek szexuális életet. Sok homoszexuális szenved, ami szintén azt feltételezi, hogy a homoszexualitás betegség, és mögötte valószínűleg nem csupán az empátiára érzéketlen környezet, az elutasítás van.  
 
A gender-elmélet normálisnak tartja a homoszexualitást, amikor azt mondja, hogy a férfi és a női lét pusztán egy társadalmi szerep, amely felcserélhető. Ha ez tényleg így lenne, akkor mindent szabadna.  Érdekes, amit Jeffrey Burke Satinover, a zsidó orvos észrevett, miszerint az ortodox, vagyis a hagyományokhoz ragaszkodó, hívő zsidók körében alig létezik homoszexualitás.
 
Végső soron akár vannak veleszületett homoszexuálisok, akár nincsenek, és akár normálisnak, tekintjük a homoszexualitást, akár nem, a homoszexuális irányultság megváltoztatható, amit igen nehéz kétségbe vonni, tekintve, hogy számos példa bizonyítja. Például Richard Cohen amerikai pszichoterapeuta, aki egykoron maga is homoszexuális volt, könyvet írt Hogyan értsük meg és gyógyítsuk a homoszexualitást? címmel. Cohen nem betegségről beszél, hanem érzelmi sebek gyógyulásáról. Persze műve kiváltotta az LMBT-szervezetek haragját. (Említhetnénk még a londoni exmelegek kampányának esetét és a katolikus Courage-mozgalmat is.)
  
Egy 1997-ben készült kanadai tanulmány szerint a homo- vagy biszexuális életet élő férfiak várható életkora 8–20 évvel kevesebb, mint a kanadai férfiak átlagos várható életkora. Egy 2001 januárjában végzett, reprezentatív holland kutatás arra az eredményre jutott, hogy az aktív homoszexuálisok határozottan gyakrabban szenvednek pszichés betegségektõl, mint azok a személyek, akik heteroszexuális életet élnek. (forrás: SANDFORT, T. et al.: Same-Sex Sexual Behavior and Psychiatric Disorders, Findings from the Netherlands Mental Health Survey and Incidence Study (NEMESIS), Arch. Gen. Psych. 58, 2001.)
 
 De mi is történik Isten által a Bibliában?
 
Az Újszövetségben Pál a homoszexualitást Istentől való elfordulásként határozza meg: „Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmények előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Ámen. Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi a férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét” (Róm 1,24–27).
 
Ez azt jelenti, hogy nem a konkrét ember bűnének a következménye a hajlam, hanem az eredendő bűnnek. Persze, ettől függetlenül az is lehet, hogy valaki kíváncsisága, vagy csábítás miatt lesz homoszexuális, de hogy valójában miért is, ez tényleg a pszichoterapeutákra tartozik.
 
Isten egy nőt teremt a férfi mellé, aki kiegészíti őt, aki illik hozzá, akivel a lét teljességét élheti át, aki „csont a csontomból és hús a húsomból”. Egy másik férfi nem oldhatta volna fel ezt a magányt. Ha mégis, akkor biztosan férfit teremtett volna mellé, aki „férfiúi hús”, hogy „hús lehessen az ő húsából”. Az embert Isten valamiért „férfinak és nőnek” teremtette.
 
Bármit is tesz egymással két férfi, szexuális együttlétük terméketlen marad, nélkülözi az értéket. Mert az egyik legnagyobb érték az életünkben a gyermek. Sokan azt mondják, két férfi is tud szeretni, tehát igenis szeretetteljes lehet egy homoszexuális aktus is! De a szexuális aktus a heteroszexuális kapcsolatokban is csak bizonyos lelki és fizikai feltételek mellett válik a teljes önátadás testbeszédévé. Szükséges hozzá, hogy felvállaljuk a másik életét és a gyermeket, aki esetleg megfogan. Kell még hozzá a hűséges, kitartó szeretet, és férfi és nő testi különbözősége.
 
Férfi homoszexualitás és szexuális hűség 
 
A Family Research Council Washington a házasságon, illetve a férfiak homoszexuális kapcsolatán belüli szexuális hűségre vonatkozóan az USA-n belül széles körben elvégzett tudományos kutatás eredményeit állította össze az alábbi táblázatban. Az adatok mind személyes nyilatkozatokból származnak. A nyolcvanas években két észak-amerikai kutató külön tanulmányt szentelt annak, hogy igazolják, a homoszexuális férfiak is képesek tartós kapcsolatot kialakítani. Hosszas keresés után 156 homoszexuális párkapcsolatot találtak, akik 1–37 év óta együtt éltek. A 156 párkapcsolat közül azonban csak hetet jellemzett szexuális hűség, ezek között pedig egy sem akadt, amely több mint 5 éve fennállt volna. Más szóval: a kutatók egyetlen homoszexuális párt sem tudtak találni, akik több mint 5 éve szexuális hűségben éltek volna együtt. Így a következő eredményre jutottak: „A szoros kapcsolaton kívüli szex jellemzője a homoszexuális partnerkapcsolatoknak, a heteroszexuális kapcsolatok esetében viszont kivételt képez.” A kutatók szerint sok homoszexuális pár már a kapcsolata korai szakaszában rájön arra, hogy kapcsolatukra nézve óriási veszélyt jelent „a szexuális birtoklás kifejeződésre juttatása”. (forrás:Zusammengestellt von Dailey, T., in: Comparing the Lifestyles of Homosexual Couples To Married Couples, Timothy J. Dailey 2004.)
 
 Ha jó esetben mindez megvan, akkor képes az emberi test a termékeny szerelem szexuális nyelvét beszélni. Akkor a szexuális egyesülésük akár szent cselekedet is lehet. Ha két (homoszexuális) férfi jó barátságban van, akkor sem biztos, hogy szexuális aktusukban a szerelem fejeződik ki, hiszen nem kötelezték el magukat egymásnak teljesen, és lehet, hogy képesek egymást szexuálisan izgatni, azonban úgy gondolom, szexuális együttlétük inkább baráti segítségnyújtás lehet a másik szexuális kielégüléséhez. Persze, ez még mindig jobb, mint úgynevezett „szaunákban”,  ismeretlenül egymásnak esni, mint az Csongorral sokszor megesik Nyugat-Európa különböző nagyvárosaiban.
 
„Minden ember heteroszexuális, egyesek esetében azonban a heteroszexualitást beteges módon elnyomják a homoszexuális érzések: heteroszexualitásunkat ezer félelem fojtja el” – mondja C. Cook, aki maga is homoszexuális volt. Sok más rendetlen hajlamot is hordozunk magunkban: a büszkeség, sértődés, ítélkezés, gőg, hiúság, irigység, a másik házastársa iránti vágy, a birtoklásvágy, a hatalomvágy, gyermekek iránti szexuális vágy. Hogy miért vannak bennünk ezek a hajlamok, vagy miért születnek például fél lábbal, vagy vakon gyerekek, az a Teremtő örök titka marad. Egyébiránt: attól még, hogy valaki meleg, természetesen lehet igen kiváló politikus (akár konzervatív színekben), művész, akármi más, akit kedvelhetünk, akire szavazhatunk. Nem nyerő ezen egy tulajdonsága alapján megítélni bárkit is.
 
Ma a konzervatívok közül sokan erkölcsileg ítélik el a homoszexuálisokat, másrészt közönyösen állnak a szenvedésük mellett, vagy csak nem tudják, hogyan segíthetnének. A liberálisok a homoszexualitást normálisnak tartják, sőt valamilyen módon vidám életformának láttatják. Az egyház tanítása szerint maga a homoszexuális aktus továbbra is súlyos bűn, de az embert Jézus soha nem ítélte volna el, és ma már az egyház sem teszi ezt, hiszen látja azt a sok szenvedést, amelyet az érintetteknek viselniük kell. 
 
Szép, hogy Mirkóczki Ádám aggódik a világ mai folyása miatt (vagy csak a népesedési ráta aggasztja), de ha megelőzésen gondolkodik, akkor nem annyira a büntetést kellene szorgalmaznia. Inkább olyan intézkedéseket kéne támogatnia a parlamenti pártoknak, amelyek segítik a családokat egyben tartani, olyan munkát adnak, amellyel normálisan lehet keresni, ami egy családapa önbecsülésének is egyik alapja.
 
És nem értem azt sem, miért nem engedélyezte a Meleg Méltóság Menetét a rendőrség (utána persze felülírta döntését a Fővárosi Törvényszék). Legyen nyugodtan melegfelvonulás, hiszen demokratikus államban élünk. Bár szükség lenne az Apák Nélkül Felnövő Generáció Menetére is, hiszen ők is küzdenek a méltóságukért. Merthogy szerető apa nélkül felnőni, úgy tűnik, egyre kilátástalanabb.
 
A szerző a Talita.hu keresztény női portál főszerkesztője.
 

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!



A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr634456319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azok az országok boldogabbak, ahol elfogadják a melegeket? 2012.04.18. 16:53:47

A budapesti melegfelvonulást 2010-ben 18 ország nagykövetsége támogatta. Ezek alapvetően nyitott toleráns országok, amelyekben a melegek házasságot vagy élettársi kapcsolatot köthetnek. Érdekes összevetni, hogy az általános boldogságindex-en ezek az or...

Trackback: Divat-e a melegség? 2012.04.18. 16:52:16

Az utóbbi években egyre inkább terjed a nézet, miszerint divat melegnek lenni: „sőt, lassan az a baj, ha valaki nem az” – panaszkodnak sokan. Azt szokták mondani, hogy a piac mindig azt csinálja, ami kifizetődő. Ricky Martin menedzser...

Trackback: 162 éves volt az első egybekelt meleg pár 2012.04.18. 16:50:49

New York államban július végén engedélyezték a melegházasságot. Az első egybekelt meleg pár összesen 162 éves volt, a 77 éves és a 85 éves hölgy rég várt a lehetőségre.Persze voltak olyan New York-iak, akik Kanadában már 2007-ben házasságot kötöttek - ...

Trackback: Legyünk melegek egy napra 2012.04.18. 14:10:00

Akárhányadszorra kerül elő a téma, hogy legyen-e meleg felvonulás vagy sem Budapesten, sőt, minden évben rendszeresen attrocitások is érik a felvonulókat. A Fidesz vezette Belügyminisztérium hivatalos nézete szerint erre a felvonulásra nincs ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.18. 10:45:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 08:21:35

A Mirkóczki-féle törvénytervezet --- legalábbis az alapján, ami tudható róla --- jó. Nekem túlságosan enyhének (és túlontúl megengedőnek) tűnik, de én nem ismerem jól a BTK-t, lehet, hogy abba "arányosan" illeszkednének ezek a büntetési tételek. És: ki merem jelenteni, hogy egy ilyen jellegű törvényt, minden katolikusnak kötelessége lenne nem csak támogatni, hanem egyenesen sürgetni, követelni is.

ü
bbjnick

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.04.18. 08:40:34

Nem lehet jó beleragadva élni a bűn és büntetés mocsarába. Mindent gondosan patikamérlegre állítani, hogy megfelel-e valamilyen, emberek által lekörmölt szabálynak, könyvnek, vagy ki tudja minek...hát...

Ja még annyit:
Sosem volt apám. se vér szerinti, se pótlék.
Nők vettek körül állandóan.
Nem vagyok meleg.
Viszont a szerző figyelmét felhívnám, hogy a homoszexualitás nem emberi sajátosság, hanem széleskörűen jellemzi az egész élővilágot, olyannyira, hogy vannak fajok, akik tudatosan döntenek arról, hogy azzá válnak.

Mondjuk ez a katolikus dogma elvakult híveit gondolom hidegen hagyja, az emberen kívül nem ismernek érző lényt.

kalapocska 2012.04.18. 09:04:25

nem ertem a husegen valo ragodast bar csak atfutottam ezt az osszeollozott valamit. meg kene engedni a hazassagot a homoszexualisoknak nem? akkor mondhatnank valamit a husegre valo hajlandosagukrol.

Anti Anyag (törölt) 2012.04.18. 09:08:24

Ez is olyan mint a cigány-bűnözés.

Létezik egy liberális meghatározás: Nincs cigány-bűnözés, a sitt csak véletlenül van teli cigányokkal.

Na és ott a statisztikákkal megerősíthető tény, bár nem a statisztika miatt vagyunk óvatosak, hanem a tapasztalat miatt.

Itt. liberális meghatározás: Felvonulnak a homokosok

Holott egészen nyilvánvaló, nem a homokosok vonulnak fel, miért is tennék, hanem liberálisok a nézelődőtől a provokátorig bibliával, stb.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.18. 09:08:46

értelmetlen a kiindulás, ugyanis azt sem lehetséges tudományosan bizonyítani, hogy a heteronormatív szexualitás magától alakulna ki - ahhoz, hogy ilyen jellegű kísérletet értékelhető méretű mintán lefolytassanak, teljesen életszerűtlen mesterséges körülményeket kellene szimulálni nagy populáción, és egy önkényesen kialakított "normális" szocializációt (vagy annak teljes hiányát). erre vajon miért nem gondolnak az okos tudósok?!

kalandfereg 2012.04.18. 09:11:31

Nem csoda baszki, ha a melegek és leszbikusok több pszichológiai problémával küzdenek, mint a heterók.
Nem kell hozzá más, mint hogy állandóan ilyen és ehhez hasonló véleményekkel bombázzák őket a társadalom másság elfogadására képtelen tagjai.
Azzal stresszelni egy már eleve stigmatizált csoportot, hogy ők tehetnek róla és ellene, meglehetősen gusztustalan és semmi keresnivalója egy újság címoldalán még akkor se, ha az az újság online.

Szerintem meglehetősen nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás nem fekete, vagy fehér.
Van, aki eleve meghatározó jelleggel ezzel az indíttatással rendelkezik, másokban valamilyen külső hatásra billen abba az irányba a mérleg.
És ha arra billent, akkor miért baj az? Egyedül azért, mert az ilyen ember számára az életet pokollá próbálják tenni az ezen poszt írójához hasonló "emberek".

Ha a megfelelő férfiúi minta nélkül mindenki meleggé válna, akkor sokkal több lenne a meleg, mint amennyi most van. Az elvált szülők, a munkamániások, az alkoholisták, a rossz apák gyerekei.
Szal kábé egy mondat megcáfolni a cikk alapvetését.

És asszem abban sem vagyok egyedül, hogy a "Homoszexualitás katolikus szemmel" címről egyből egy olyan mű ugrik be, amely hasznos gyakorlati útmutatókkat tartalmaz pedofil papok számára a préda fellelésére...

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2012.04.18. 09:11:40

"És a gyógyulás nem biztos, hogy a heteroszexualitásra való áttérést jelenti. Sokan maradnak homoszexuális hajlamúak, ám többé nem élnek szexuális életet."

Érdekes fogalmaid vannak a gyógyulásról.

"Sok homoszexuális szenved"

Minden ember szenved.

"ami szintén azt feltételezi, hogy a homoszexualitás betegség"

Ahogy az élet is, hiszen szenvedést okoz?

kalandfereg 2012.04.18. 09:16:36

Az Indexnek üzenem, hogy ha kiegyensúlyozottak akarnak lenni, konzervatív véleményeket is megmutatva, az nagyon dícséretes. De akkor nem az ilyen hulladékokat kellene címoldalazni, hanem a konzervatív véleményből is az értékeset, nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.18. 09:17:32

@Almaleves:

"vannak fajok, akik tudatosan döntenek arról, hogy [homoszexuálissá] válnak"

Ezt kifejtenéd bővebben, különös tekintette arra hogy hogyan tud egy faj döntést hozni bármiről is?

ügyfélszolgálatos 2012.04.18. 09:20:16

Gyűjtögetitek már a fát a máglyákhoz? Mert ez a poszt kábé azt a színvonalat képviseli. Szánalom, hogy 2012-ben még mindig nem bírtatok szellemileg kimászni a középkorból.

IdomitottFoka 2012.04.18. 09:34:00

"Bár szükség lenne az Apák Nélkül Felnövő Generáció Menetére is, hiszen ők is küzdenek a méltóságukért. Merthogy szerető apa nélkül felnőni, úgy tűnik, egyre kilátástalanabb."

Ez egészen egyszerűen nem igaz. Tudom.

A második mondat meg különösen suta, mintha pont az lenne a kívánatos cél, hogy vki szerető apa nélkül nőjön fel. Egy főszerkesztő fogalmazzon pontosan.

Lecsóx 2012.04.18. 09:36:44

Hűha! A tisztelt szerzőről nem lehet azt mondani, hogy nem elfogult. Azt sem mondanám, hogy konyít a biológiához.

"Csongornak nincs teljesen igaza. Eddig nem tudták bizonyítani, hogy a homoszexualitás örökletes lenne. "

A keresztény vallás iránti buzgalom sem örökletes, ellenben nevelés kérdése. A homoszexualitással szemben, ebből ki lehet gyógyulni.

TH 2012.04.18. 09:36:45

Jesszusom, ennyire ostoba írást a témában már régen olvastam. Elkeserítő.

Avatar 2012.04.18. 09:37:23

Időnként már-már elhiszem, hogy a keresztények is megértik, hogy a földből gyúrt Ádámot, és az oldalbordából készített Évát nem kell komolyan venni, az emberiség nem párezer éve jött létre az első emberpárt meggyurmázó Isten által, hanem évmilliók evolúciója útján. Az ilyen "de Isten nem még egy pasit gyúrt Ádámnak" érvelés viszont elkeserít... Ezek szerint van aki mégis komolyan veszi ezt a mesét.

(Egyébként Isten Ádámnak és Évának ruhát se teremtett, úgyhogy akár azt is kihozhatnánk a fenti logikával, hogy a ruhaviselés is Istentől való elfordulás...)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 09:38:50

A jobbikos törvényjavaslat nem konkrétan a homoszexualitás népszerűsítését akarja büntetni, hanem általában a szexuális devianciákét.
Azt elfelejtik, hogy az aszexualitás is deviancia, és a Katolikus Egyház pedig hirdeti...

"a homoszexuális irányultság megváltoztatható, amit igen nehéz kétségbe vonni, tekintve, hogy számos példa bizonyítja.
A sikerességi arány konkrétan 2 %.

"A liberálisok a homoszexualitást normálisnak tartják, sőt valamilyen módon vidám életformának láttatják."
Nem, egyszerűen tudomásul vesszük, hogy van, volt, lesz. És azt is, hogy nem csak az emberi világban, hanem az állatvilágban is gyakori. (Gondolom őket is mi fertőztük meg)

IdomitottFoka 2012.04.18. 09:39:24

Amúgy mindenféle különféle iskolákhoz tartozó pszichológusokra meg a Bibliára meg konkrétan a férfi húsából teremtett nőre való hivatkozásokkal nemigen lehet ilyen véleményeket tudományosan alátámasztani, az egész csak körítés ahhoz, hogy hát a homoszexualitás az pfúj. A posztolónak ez a szíve joga, csak ne áltassa magát azzal, hogy ez nem szimpla ordas szűklátókörű érzelem a részéről.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 09:42:15

@Anti Anyag:
"Létezik egy liberális meghatározás: Nincs cigány-bűnözés, a sitt csak véletlenül van teli cigányokkal. "
Látod ide vezet a tanulás hiánya.
Azt mondjuk, hogy ez a bűnözési forma nem etnikai természetű, hanem szociális. És erre is ott vannak a statisztikai tények, csak ignorálod, mert nem illik bele a világképedbe... De ez off-topic.

piefke 2012.04.18. 09:43:18

A írás egy tudományos kérdéssel foglalkozik: mi okozza a homoszexualitást?

…Eddig rendben is lenne – csakhogy aztán ezt az érvet veti be a szerző, eldöntendő a kérdést: „Isten egy nőt teremt a férfi mellé…”
Ja, szóval mégsem az objektív tudományos tények alapján kellene a szerző szerinte dönteni, hanem egy vallás tézisei szerint? Egy valláséi szerint – a sok közül!

…De vannak még érdekes állításai a cikkírónak:

„A szoros kapcsolaton kívüli szex jellemzője a homoszexuális partnerkapcsolatoknak, a heteroszexuális kapcsolatok esetében viszont kivételt képez.”

Aranyanyám: olvass már egy kis Boccacciót!:-)))

De vegyük komolyra a figurát: súlyos módszertani hiba az, ha valaki úgy akar igazságot tenni, hogy eközben tele van ő maga és az érvelése is szubjektivitással és eleve csak a saját, szubjektív véleményét akarja „objektív igazságként” ráerőltetni a társadalomra. Persze van ilyen „műfaj”, de azt úgy hívják: kinyilatkoztatás – nem pedig úgy, hogy tudományos igazság.

A szerző további módszertani hibákat is elkövet: felcseréli az okokat az okozatokkal. Pl. azt írja: „az aktív homoszexuálisok határozottan gyakrabban szenvednek pszichés betegségektől, mint azok a személyek, akik heteroszexuális életet élnek.” – na igen: ha a környezet nem fogadja el az illetőt és emiatt önmagával is állandó konfliktusban kell élnie, akkor valóban sokkal nagyobb lesz a lelki betegségek esélye. Csakhogy ez nem amiatt van, mert az illető „buzi” és a „buziság: betegség, amely „tönkreteszi a lelket”, hanem pusztán csak amiatt, mert az illető „az elvárt társadalomi normákkal” (amelyeket derék szernőnk is képvisel) állandó feszültségben (esetleg: rejtőzködésben) kényszerül élni…
Ugyancsak felcserél okot és okozatot a szerző akkor is, amikor arra hivatkozik, hogy „az ortodox, vagyis a hagyományokhoz ragaszkodó, hívő zsidók körében alig létezik homoszexualitás.” Na igen: ha a „létező homoszexualitást” a felvállalt homoszexualitással tekintjük egyenlőnek – csakhogy egy ortodox vallásos parancsolatok szerint élő közösségben eleve kizárt, hogy valaki egy fontos „parancsolatot” megszegve lehessen a közösség tagja! Ilyenkor szegény ortodox zsidó két dolgot tehet: megjátssza a heterót, vagy kilép a hitközségből… Mindkét esetben azt kapjuk végeredményként, hogy „az ortodox zsidók nem buzik!” – de láttuk ennek valódi okát!

A szerző idéz „volt homoszexuális” szakembereket is – csakhogy rájuk is igaz az, hogy a környezetükből érkező, abban megtapasztalt elvárásrendszer és értékítélet került szembe a valódi énjükkel és az érzéseikkel. Ez feszültséget és bűntudat-érzést keltett bennük, amit úgy „oldottak” fel, hogy valamilyen módszerrel „kigyógyították magukat a buziságból”. Ez azonban nem más és nem is több, mint a közösségi elvárások miatt túlkompenzálás, a „megtért bűnös” esete, nem pedig „sikeres gyógyulás egy betegségből”. Az illető személyes, belső, a valódi személyiségéből eredő „problémája” nem „szűnt meg – ennek legjobb bizonyítéka az, hogy a látszólagos „gyógyulást” követően is ezzel a problémával foglalkozik, annak szakértőjeként él tovább. Mármost: ha valaki „túlvan egy problémán”, akkor nem szokott azzal tovább foglalkozni, „nem él annak”. Ha mégis ezt teszi, az azt jelenti, hogy az a dolog nem szűnt meg benne létezni!

Végül: az már egyenesen vicces, hogy aszongya: „Sok homoszexuális szenved, ami szintén azt feltételezi, hogy a homoszexualitás betegség, és mögötte valószínűleg nem csupán az empátiára érzéketlen környezet, az elutasítás van.”

1.) Mi bizonyítja a szerző által emlegetett „valószínűséget” (hogy t. i. „nem csupán az empátiára érzéketlen környezet, az elutasítás van” a szenvedése mögött)?
2.) A szenvedés valódi oka a társadalmi elvárásokkal való konfliktus. Az emberben, mint csoportalkotó lényben, igen erős csoportkohéziós késztetés él, aminek része a csoportnormának, a csoport viselkedésmintáinak követésére érzett késztetés is. Ha ez nem valósulhat meg (mert az illető „más”, mint a csoportstandard), akkor ez bizony komoly „szenvedéssel”: állandó stresszel jár (ami aztán, persze, testi betegségek alapja is lehet és igen: akár „8-20 évvel” is lerövidülhet ennek következtében az illető élettartama…).

A szerző a XIX. században él. Azok az érvek, az a példagyűjtemény, amelyet előhoz, nagyjából azonos egy vidéki viktoriánus plébános szintjével… Egyébként pedig épp ő az a bizonyos „konyhából leselkedő” típus! Ő nem mert kilépni a szabadba: a szabad XXI. századba.

IdomitottFoka 2012.04.18. 09:43:19

@Lord_Valdez: "hanem az állatvilágban is gyakori. (Gondolom őket is mi fertőztük meg) "

Jaja. A liberálisok konkrétan és visszamenőlegesen. Ha már nem akarod gázkamrába vagy kényszergyógykezelésre küldeni őket, akkor már tulajdonképpen egyenesen reklámozod és a gyerekeket kényszeríted rá.
Érzem, vki mindjárt minimum ballibbantnak fog titulálni...

maretz 2012.04.18. 09:47:53

@kalandfereg:

"Ha a megfelelő férfiúi minta nélkül mindenki meleggé válna, akkor sokkal több lenne a meleg, mint amennyi most van. Az elvált szülők, a munkamániások, az alkoholisták, a rossz apák gyerekei.
Szal kábé egy mondat megcáfolni a cikk alapvetését."

Senki nem állított, hogy MINDENKI azzá válik, akinek az általad felsorolt kategóriákba tartoznak a szülei. Minthogy nem mindenki lesz tüdőrákos, aki cigizik. Ezzel együtt elvitatni, hogy a cigi tüdőrákot OKOZHAT, illetve hogy a tüdőrák kialakulásának erősen meghatározó tényezője a cigizés, az szimplán butaság.

Formális logika nem az erősséged úgy látom.

sussudio 2012.04.18. 09:49:51

"Ha jó esetben mindez megvan, akkor képes az emberi test a termékeny szerelem szexuális nyelvét beszélni. Akkor a szexuális egyesülésük akár szent cselekedet is lehet. Ha két (homoszexuális) férfi jó barátságban van, akkor sem biztos, hogy szexuális aktusukban a szerelem fejeződik ki, hiszen nem kötelezték el magukat egymásnak teljesen, és lehet, hogy képesek egymást szexuálisan izgatni, azonban úgy gondolom, szexuális együttlétük inkább baráti segítségnyújtás lehet a másik szexuális kielégüléséhez. "

Értem. Tehát szerelem akkor lehetséges, ha a fizikai egyesülés termékeny lehet. A szerelem nem más, mint az utódnemzés lehetősége... Áááááááááá. Most sírok. Nem is, inkább sikítok.

"Persze, ez még mindig jobb, mint úgynevezett „szaunákban”, ismeretlenül egymásnak esni, mint az Csongorral sokszor megesik Nyugat-Európa különböző nagyvárosaiban."

Ellentétben heteroszexuális Zsolti barátoddal, aki még soha az életben nem kapott el a diszkóban egy estére ismeretlenül senkit...
Hooogyne.

A promiszkuitás természetesen kizárólag homokos szórakozás, heteroszexuálisok mindig csak babát gyártanak életük társával.
Áááááá. Újra sikítok.

Azért ezeket érvként használni nem semmi.

Sussudio, heteroszexuális konzervatív, aki viszont roppantul boldog lenne, ha az emberi elfogadás minimumkövetelményeit a magukat konzervatívnak kikiáltók nem állítanák be "liberális dogmáknak".

Arsvivendi 2012.04.18. 09:50:51

Az vajon eszebe jutott-e a szerzonek,hogy,ha a homoszexualitas nem vezetheto vissza genetikai faktorokra,akkor a heteroszexualitas sem?kulonben is,....aaa,anyam...inkabb nem is folytatom..

Tilikov (törölt) 2012.04.18. 09:51:52

Jó kis vesszőparipa ez a konzervatívoknak, katolikusoknak. Kérődzhetnek rajta akár nap mint nap, de megszűnik-e a homoszexualitás, akármennyit is lovagolnak a vesszőparipán?

Én nem abból indulnék ki, hogy lehet-e melegnek születni, hanem abból, hogy lehet-e meleggé válni annak, aki heteronak születik? Az ilyen embernek nem túl vonzó a melegszex, még akkor sem ha toleránsan elfogadja, hogy másoknak az, és semmilyen reklám nem tudná meggyőzni arról, hogy a melegszex jó lehet.

Hülyeség, hogy bárkiből meleg válhat attól, mert lát egy buzifevonulást. Hülyeség, hogy bárkiből azért válna meleg, mert a liberális média nem vonyít úgy a melegek ellen, mint pl. ez itt.

Én leszarom a melegeket, és leszarom azokat is, akiknek nincs jobb dolguk, mint hogy megideologizálják, hogy elvileg miért nem lehetne melegnek lenni.

Játszadozzatok csak egymással, egyikőtök se fog nyerni.

maretz 2012.04.18. 09:52:40

@sussudio:

"A promiszkuitás természetesen kizárólag homokos szórakozás, heteroszexuálisok mindig csak babát gyártanak életük társával. "

Látom a szövegértelmezés neked se erősséged. Ilyet ugyanis senki nem állított. Viszont az idézett tanulmány mégiscsak azt mutatta, hogy a homoszexuálisok promiszkuitása statisztikailag is jóval elterjedtebb, mint a heterók között. Nem hiszem, hogy az mondjuk heteroknál megeshetne, hogy 156 párból egy sincs, aki 5 évig hű tudott maradni a párjához... Bocs.

Hundor 2012.04.18. 09:53:34

Hát ez az áltudományos, a hitet kiragadott tényekkel keverő firkálmány sem takarja el a lényeget:
A szerző velejéig bigott és szemforgató. Köszönjük, hogy ezt megosztotta velünk. Tehette volna rövidebben is. Valahogy így : "Egyike vagyok azon szemforgató katolikus seggfejeknek, akik ahelyett, hogy megértenék és elfogadnának másokat megpróbálják a saját frigid, elavult és antihumánus normáimhoz igazítani őket." aláírás: Konkoly Edit

bs11 (törölt) 2012.04.18. 09:54:51

Azoknak, akiknek annyi jött le a cikkből, hogy a homoszexualitás bűn: itt mindössze elméletek lettek felsorakoztatva a témáról, a cikkíró sehol sem állított tényként olyan dolgokat, hogy ez betegség lenne, mindig hivatkozott, és a végén személyes véleményként el is ítélte a jobbikos javaslatot. Igen, elhangzottak radikális elképzelések, viszont ezek tudományos kutatásokon alapulnak, engem keresztényként nem zavar az sem, hogy olyan irányú kutatások zajlanak, amelyek cáfolni próbálják a Bibliában leírtakat, hiszen a történelem feltárása és a tudomány előremozdítása olyan dolog, amelynél nem kell, és nem is szabad figyelembe venni azt, hogy ezzel egyes társadalmi csoportokat megbántunk. Szerintem, ha holnap kiderülne, hogy a Sztálinról és Hitlerről alkotott elképzeléseink teljesen tévesek, valójában mindketten fogyatékos árvákat gondozó nők voltak, azt ugyanúgy tudomásul kell venni, mintha valaki nekiáll a homoszexualitás genetikai forrásai után kutatni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 09:57:14

@maretz:
"az idézett tanulmány" semmivel nem komolyabb, mint Egely fejtegetései a vízhajtású autóról.
A Family Research Council nem egy tudományos szervezet, hanem egy keresztény lobbicsoport...

I_Isti 2012.04.18. 10:01:13

@Lord_Valdez: A homokosok lobbizhatnak, a keresztények meg nem? Itt ér véget a liberalizmus?

sussudio 2012.04.18. 10:01:40

@maretz:

1. A kutatás bevallottan személyes bevallásokon alapul. Fel sem merülhet ugye, hogy a heteroszexuális párok tagjai nem állítottak igazat?
(Ideje lenne házassági statisztikákat nézegetni. Egyes országokban 60%-os a válások aránya... Talán nem kéne a heterok hűségét piedesztálra állítani.)

2. Szerintem - de hangsúlyozom, ez tényleg csak saját meglátás, nem biztos, hogy igaz - a homoszexuális kapcsolatok kevésbé tartóssága arra is visszavezethető, hogy a társadalmi viszonyok miatt a homoszexuálisok saját szexualitásukat, párkapcsolataikat később kezdik szabadon megélni, mint a heterok.
A párkapcsolati lét szerintem a legtöbb esetben egy tanulási folyamat eredménye - több kapcsolat, bukdácsolás során tanuljuk meg, valójában ki illik hozzánk, mik az igényeink stb.
A heteroknál szerintem ez a tanulási folyamat előbb zárható le sikerrel, mert előbb képesek megélni saját magukat ilyen téren.

Mindazonáltal alapvetően azt hiszem, ha van is eltérés a promiszkuitásra való hajlam közt hetero és homoszexuális csoportokban, az nem olyan szignifikáns, mint ahogy a szerző beállítja.

MacChicken (törölt) 2012.04.18. 10:02:11

Elvakitott, onallo gondolkodasra es empatiara keptelen, katolikus dogmak szerint nevelt buta ember irasa.
Aki masok eletevel es szexualis beallitottsagaval foglalkozik, azon csamcsog es botrankozik meg, valoszinuleg szegenyes lelki es szexualis eletet el. Probal masok eleteben tobb kivetnivalot talalni, mint amennyi van a sajatjaban, mert azt hiszi, hogy boldogabb lesz azaltal, hogy masok (szerinte) nyomorultabb eletet elnek.
Az mas teszta, hogy mit gondolok a melegfelvonulasrol. Termeszetesen nem akadalyoznam meg, mert mindenkinek joga van azt csinalni, amit akar, ok miert ne vonulhatnanak az utcara egy nap. Akinek nem tetszik ne nezze. Viszont ugy gondolom, hogy nem az atlag homoszexualisok, hanem kozuluk is csak a szelsosegesek - magamutogatok - mennek ki ilyen felvonulason vonaglani. A normalis ember a szexualitasat nem viszi ki a negy fal kozul. Ismerek leszbikus part. Soha senki nem mondana meg roluk, hogy azok, mert tok atlag nonek neznek ki, nem hivalkodnak azzal, hogy ilyennek szulettek, es nem mennek ki a felvonulasra sem.
Az utalkozok es tojasdobalok meg menjenek a budos picsaba! Nezzenek korul a nyomorult eletukben es keressek magukban meg a hibakat eloszor. Majd ha kibekultek onmagukkal, el tudjak fogadni onmagukat a hibaikkal egyutt - ehhez kell azoknak a beismerese es felismerese is -, akkor el tudjak majd fogadni a tobbi embert is olyannak amilyen.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 10:04:10

@Rotwein:
Engem az zavar, hogy áltudományos írásokat kutat fel, hogy alátámassza a nézeteit. Amihez, persze joga van, de ez nagyjából olyan, mint amikor a szittyák levezetik, hogy a magyarok sumérok/etruszkok/szíriusziak és stb.

Tilikov (törölt) 2012.04.18. 10:04:46

@Rotwein:

Na de mi lenne akkor, ha tudományosan bebizonyítanák, hogy a homoszexualitás nem genetikai eredetű? Akkor előrébb járnánk? Akkor nem nem lenne igaz, hogy homoszexualitás volt, van, és lesz, embereknél és állatoknál egyaránt?

Tegyük fel kiderülne, hogy nem genetikai eredetű? Na akkor mi van? Akkor már büntethető? Valaki fentebb írta, hogy a kereszténység sem genetikai eredetű? Akkor már betegség?

A homoszexualitás deviancia, de a katolikus papok aszexualitása nem az? Legalább pont ne azok uszítanának ellenük, akik maguk is deviánsak. És az aszexualitás még a jobbik eset. Tudjuk, hogy ez sokkal durvább devianciához is vezet. Inkább azzal törődnének a konzervatív keresztények, mint hogy a melegek ellen hangolnak!

sussudio 2012.04.18. 10:05:13

@sussudio:

1.-hez: a képmutatás sem kizárólag heteroszexuális - vallásos (nem pusztán keresztény, minden vallási csoportra jellemző!) tulajdonság. De gyanítom, legalább annyira felülreprezentált ebben a körben...

(Jelezném: hívő katolikus vagyok. Csak mielőtt nekem ugrik valaki...:)

KGS_online (törölt) 2012.04.18. 10:07:11

"156 párból egy sincs, aki 5 évig hű tudott maradni a párjához"

2 magyar, egy holland párról tudok, (ebből egy ember a rokonom), akik, 15-20 éve boldog házasságban/együttélésben vannak. A hollandokat nem piszkálják, egyetemi prof-ok, a magyarokról hadd ne beszéljek. A prof-okról mindenki tudja, a mieinkről kevesen.
Ha valaki azt gondolja, ezt bármikor "el lehet kapni", hát próbálja ki egy egyszerű teszttel: nézzen meg egy melegpornót. Ha feláll, igazi/látens meleg vagy, ha nem, nem. Nők esetén persze bonyolultabb a kérdés.
És akkor a szerelemről, meg az egyéjszakás kalandokról nem is beszéltünk.

Amúgy a környezetemben élők között legalább 5-10 %-nyi látens meleg van, többek boldog házasságban, maguk sem tudják, hogy azok (igen mélyen el van nyomva, vajon miért), de persze nehéz elválasztani a nőies vonásokkal túltöltött férfiakat a melegektől - de ez egy másik kérdés.

sussudio 2012.04.18. 10:08:21

@MacChicken:

Pár éve már egyáltalán nem jellemző a magamutogató "orgiázás" a melegfelvonulásra.

Azt én magam sem szerettem, mert a szexualitás - akár homo- akár hetero formában történik is - nem az utcára való.

Ugyanakkor a csöndes felvonulás nem más, mint azért való kiállás, hogy a melegeket azonos jogok illessék meg, mint a heterokat, összetartozásukat, párkapcsolataikat ugyanúgy fogadja el jog és társadalom, ahogy a többiekét.

Ezért szerintem helye van, éppen a fenti cikk miatt.

endre2714 2012.04.18. 10:12:26

En konzervativ vagyok, de ez az iras felhaborito. Kereszteny vagyok, de egy tudomanyosnak szant cikkben ne hozzuk fel a Bibliat. Es nem is folytatom. Tessek visszamenni gyereket szulni. De meg ne tudjam, hogy van szex gyerek nelkul!

Logan Grimnar 2012.04.18. 10:13:52

@Lord_Valdez: Ide pedig a hülyeség jelenléte vezet, hombre: "Látod ide vezet a tanulás hiánya.
Azt mondjuk, hogy ez a bűnözési forma nem etnikai természetű, hanem szociális"

lóf*szt

ugyanolyan nyomorban élő nem-cigányok túlnyomó része érdekes módon bűnözés nélkül, keserves, kemény munkával megél valahogyan
ezzel szemben a nyomorban élő cigányok túlnyomó része inkább elmegy lopni

IdomitottFoka 2012.04.18. 10:15:47

@Rotwein: "itt mindössze elméletek lettek felsorakoztatva a témáról, a cikkíró sehol sem állított tényként olyan dolgokat, hogy ez betegség lenne, mindig hivatkozott,"

Érdekes, csak olyan elméletet sikerült felsorakoztatni, ami szerint bűn. Na jó oda lett vetve, hogy a liberálisok szerint inkább tök vicces dolog.

Ambiorix 2012.04.18. 10:16:25

Újabb homokosposzt? Várjatok már, hozok be sört és csipszet. :))

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.04.18. 10:19:03

Belenyúltál a darázsfészekbe, de gratulálok, jó kis cikk lett.

Ha erről mersz írni, egyből homofób leszel, de rá se ránts.

MacChicken (törölt) 2012.04.18. 10:21:02

@sussudio: Termeszetesen mindenkinek joga van felvonulni, barmiert kiallni. Ugy a homoszexualisoknak, mint akar a szelsojobbnak. Csak addig amig masok testi epseget nem fenyegetik, nem lepnek fel agresszivan senki ellen. Ez igy helyes. Ez a demokracia, en ilyen vilagban szeretnek elni. Es azokat, akik kimennek dobalni oket, csak azert, mert nem tetszik nekik a felvonulok eletvitele, gondolkodasa es allaspontja, siman bevinnem 48 orara fogdaba.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.04.18. 10:21:44

@sussudio: És az állandó melegfelvonulások miatt és azért, mert már saját gyereket is akarnak nevelni, ezért van szükség az ilyen cikkekre is....

Jack Torrance 2012.04.18. 10:22:29

Mivel a keresztények kényszeresen büntetni és/vagy gyógyítani akarják tőlük különböző embertársaikat (számos történelmi példával alátámasztható káros és vérengző jellemük), ráadásul szándékosan és folyamatosan próbálják terjeszteni fertőzésüket, és mivel a kereszténység bizonyítottan nem öröklődik, valamint gyógyítható is, szeretném javasolni kényszergyógykezelésüket, ellenszegülés esetén pedig elzárásukat.

IdomitottFoka 2012.04.18. 10:22:56

@Logan Grimnar: "ugyanolyan nyomorban élő nem-cigányok túlnyomó része érdekes módon bűnözés nélkül, keserves, kemény munkával megél valahogyan"

1. offtopic
2. pl. az USA afroamerikai és latin kisebbségei? vagy a brazil favellák? a jelenség globális mintákba illeszkedik, és azért mert a hajléktalanság önmagában még nem bűnözés, azért nem jelenthetjük ki nyugodtan, hogy bezzeg a nem-cigányokokkal minden oké. A nem-cigányok egy része máshogy reagál, többnyire a szocializációjuk és az életkoruk (nyugdíjas), nem pedig a származásuk miatt.

sussudio 2012.04.18. 10:23:50

@Kiszámoló:

Idéznék:
"És a gyógyulás nem biztos, hogy a heteroszexualitásra való áttérést jelenti. Sokan maradnak homoszexuális hajlamúak, ám többé nem élnek szexuális életet."

Aki szerint a homoszexualitás olyan súlyos betegség, hogy abból az aszexuális magatartásra történő áttérés kifejezett gyógyulást jelent, az igenis homofób.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 10:24:19

@Logan Grimnar:
Egyébként nem. A tanulatlan nem cigányok ugyanúgy nem tudnak elhelyezkedni. És ez a probléma olyan országok más hasonló körülményei közt élő kisebbségeiben ugyanígy jelen van, ahol még nem is láttak cigányt.

Jack Torrance 2012.04.18. 10:25:54

@Lord_Valdez: rohadt liberális pingvinek. gondolom mind zsidó is.

Gekko 2012.04.18. 10:27:52

@bbjnick: Szerintem is! Sőt, én ennél továbbmegyek, vissza kell állítani az autodofét, az inkvizíciót. És a föld is lapos. Aki ezt vitatja, azt megégetni!

sussudio 2012.04.18. 10:28:05

@Kiszámoló:

Saját gyereket nem tudnak nevelni, éppen ez a probléma.

Egyébként a heterók ilyenkor hajlamosak úgy tenni, mintha a homoszexuális párok az ő gyerekeiket akarnák elvenni.

Francokat. Pont ugyanúgy állami gondozottakat szeretnének örökbe fogadni, mint a heteró párok. Azt lehet ugyanis.

Én nem vonom kétségbe, hogy minden gyereknek a legjobb egy alapjáratú, jó apuka - jó anyuka családban, válás nélkül felnőni. Ez természetes, ez a legjobb modell.

Csakhogy itt olyan gyerekekről van szó, akiknek nem ez a "másik lehetőség", hanem az, hogy felnőnek 1000 másikkal egy anyagilag és érzelmileg sem kielégítő állami nevelésben - majd 18 évesen kikerülnek az utcára a nyomorba...

bs11 (törölt) 2012.04.18. 10:29:25

@IdomitottFoka: Valóban lehet egyoldalúnak nevezni a téma bemutatását. Azonban ez nem egy tudományos írásmű, ez csak egy blogbejegyzés, ahova az ember a véleményét is leírhatja, ahol ugye nem feltétlenül kell egy általánosan elfogadott objektív látásmódot ezeregyedszer is leírni. És ezzel szerintem semmi gond sincs, amíg nem állítja be az elméleteket tényként, és nem megy át a dolog kulturálatlan fröcsögésbe. A cikk vitaindítónak tökéletes. ...lenne a megfelelő helyen, legalábbis az index címoldaláról még nem kattintottam olyan helyre, ahol ne jelentek volna meg pillanatokon belül mindkét oldalról az anyázások.

sussudio 2012.04.18. 10:31:07

@Jack Torrance:

Keresztény vagyok. Nem akarok kényszeresen büntetni és gyógyítani sem.
Mi legyen velem? Maradhat a "betegségem", ha az nem árt senkinek?

Jack Torrance 2012.04.18. 10:33:59

@sussudio: bocsánat, csak elragadott az indulat. Nyilván amit írtam ugyanakkora marhaság, mint a Jobbik törvényjavaslata és ez a cikk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 10:34:21

Az itt hivatkozott cikkben hivatkozott Ryke Geerd Hamerről egy kis többletinformáció:
szkeptikus.blog.hu/2011/10/28/uj_german_medicina
en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer

Egyáltalán nem találom sem viccesnek, sem a felelős, konzervatív, megfontolt gondolkodás, ítéletalkotás módszerébe illeszthetőnek azt, hogy a szerző forráskritika, sőt vélhetően a forrása megismerése nélkül képes és hajlandó elfogadni és továbbadni bármit pusztán azért, mert prekoncepcióihoz éppen passzol és azokat támogatja.

Nem szokásom ilyesmiket mondani, de basszátok meg magatokat, hogy rajtatokon keresztül szivárogtatjátok be egy konkrétan őrült náci gyilkos (gyilkos őrült náci?) nézeteit, teszitek elfogadható, hivatkozható stb. személlyé, csak mert kapóra jön meg kezetekbe kerül és épp azt mondja, amit hallani szeretnétek.

A hivatkozott tudós, Simon Le Vay ezirányú eredményei pedig (a wikipedia szerint, ahol legalább az idézőjelekről feltehető, hogy pontosak...): "It’s important to stress what I didn’t find. I did not prove that homosexuality is genetic, or find a genetic cause for being gay. I didn’t show that gay men are born that way, the most common mistake people make in interpreting my work. Nor did I locate a gay center in the brain. The INAH3 is less likely to be the sole gay nucleus of the brain than a part of a chain of nuclei engaged in men and women's sexual behavior."
"...in my view they greatly strengthen the notion that the development of sexual orientation, at least in men, is closely tied in with the prenatal sexual differentation of the brain".

Legalábbis vitatható a teológus értelmezése (aki Hamer idézésével egyértelműen bizonyította, hogy felelőtlen kontár).

Jack Torrance 2012.04.18. 10:38:30

@maretz: és? a művészek aránya is sokkal nagyobb náluk, akkor most mit tegyünk? Maga a Vatikán őriz felbecsülhetetlen kincseket amiket homoszexuálisok készítettek. Sőt, anno ők finanszírozták az elkészültüket. Botrány, nem?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.18. 10:40:57

@manókomment: egyelőre senki sem hozott ellenérvet, pedig vaskosan formálislogikázott már valaki fentebb - szóval, hogy is van a magától kialakulás és a tudományos bizonyítása?

Dandie (törölt) 2012.04.18. 10:47:54

"A minap kezembe akadt a katolikus Andreas Laun a témában írt kis könyve" És asszondja, hogy nincs igaza másoknak? Hát ez szokatlan, ez nem jelelmző a vallásra. Ahogy te is, úgy én is, ha egy tudományos témában el szeretnék merülni, a vallásos emberek könyvével kezdem, de természetesen a legtöbb esetben maga a Biblia is választ ad a kérdésekre, legyen az kapcsolatos a szubatomi részkecskékkel, a rák kutatással, a genetikával, vagy bármivel.

Jóuram, ki oly jártas vagy a tudományokban, mondd: hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni?

zetorov 2012.04.18. 10:51:19

A homoszexualitás orientációs zavar, szexuálpszichiátriai betegség.

Az tény, hogy a homszexualitás mostani emelkedése ismét társadalmi okú, szexuális divat. Kizárólagos hajlam is van egy kisebb csoportban de a 90% nárcisztikus perszonopátiás vagy mazohisztikus jegyeket mutató szexuálisan bármire nyitott gazdag szexuális fantáziájú egyén.

Az a gond, hogy lakosság 1%-a homoszexuális eredendően egy natív közegben. Ahol ez divat, ott a sajátos szocializáció miatt (California, Sidney) részarányuk 10%. Semmi bajom nincs velük, nekik vannak lelki bajaik a disszonáns szocializáció miatt. Természetesen mint betegséget, ha a páciens érzi a gondokat, kezelni kell. A mostani liberális hozzáállás ezt lehetetlenné teszi, elhanyagolja ezt a 9 %-ot.

Schmitt Plág 2012.04.18. 10:51:43

A szerzőtől valószínűleg nem állna messze boszorkányok megégetése (ha lenne lehetősége rá). Viszont az index biztos, hogy provokációból tette címlapra ezt a szennyet, és mint ilyen, tetszik a fricska :)

Archenemy 2012.04.18. 10:52:18

@Kiszámoló: "Ha erről mersz írni, egyből homofób leszel, de rá se ránts.
"

ÉN RÁRÁNTOK!!!

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.18. 10:54:16

@Jack Torrance: olvasd el a cikket, olvasd el amit írtam, és add össze.

Jack Torrance 2012.04.18. 10:55:55

@manókomment: megtettem. nincs bizonyítva. és?

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2012.04.18. 10:57:25

Miért van az, hogy ez a vita (még mindig) annyira érdekes és állandó témája a közéletnek? Én unom már, mert mindig identitás kérdést csinálnak belőle. Mindkét oldalon. A világ legyen a heterók számára berendezve! A világ legyen a homkosok számára berendezve!

Aztán a legnagyobb buzifalókról mindig kiderülnek "fura dolgok".... a nagy meleg önérzetüekről meg az, hogy szimplán bunkóbbak, mint a homofób töntetők nagyátlaga.

Vannak olyan kultúrák a múltban, ahol ez a dolog nem volt probléma. Arról is írhatna már valaki, hogy ott hogyan oldották ezt meg.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.18. 10:57:43

@Jack Torrance: szerintem ha egy cikk tudományos alátámasztásként állít be egy tudományosan nonszenszikális alapvetést, az nem mindegy. ha szerinted igen, rajtad a sor, hogy elmagyarázd, miért mindegy.

Jack Torrance 2012.04.18. 11:00:44

@manókomment: így értem, bocs, azt hittem, az ellenkezőjét bizonygatod. a cikk alapvetően marhaság, azt a kommentet meg pont nem olvastam amire hivatkoztál.
egyetértünk :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.04.18. 11:03:04

@Jack Torrance: :) na igen, ez az egész kommentfolyam alapvetően kereszttűz-jellegű (a szóvicc nem volt szándékos)

pierre bayle 2012.04.18. 11:05:46

Szerintem ennyi ostobaságot még a konzervatív oldalon is csak ritkán sikerül összelapátolni egy cikkbe... biztos van valami okosabb érvrendszer is, amivel alá tudnátok támasztani a középkort idéző előítéleteiket, tessék egy kicsit guglizni.

király vagyok 2012.04.18. 11:07:25

a csira buzikat ki kell ütni a fülük közül föleg a fogikat kirugni mer nefogazon
de a koterba kell a buzi mer nincs nö asz valakit csak kel szopatni
a buzikat a koterosoknak csinájják dicsak

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 11:24:49

@Counter: Egy kis további forrásturkálást követően szerző egészen gyalázatosan ostobává minősül, sajnos erre sincs jobb kifejezés.

Előrehozom a csattanót. Saját kezűleg költötte bele a gyilkos, náci Hamert Andreas Laun mondandójába.

Andreas Laun művében ugyanis valóban említi egy bizonyos D. Hamer 1998-as kutatási eredményeit, csakhogy mint ahogyan a hivatkozott műből is kiderül (!!!), Laun valójában Dean Hamer amerikai kutatóbiológust, genetikust hivatkozza (p. 53.), és nem a sarlatán, szadista gyilkos szektavezért.

Na most ezen tényekre figyelemmel felmerül néhány roppant kínos kérdés:
1. Szerző valójában annyira felületes-e, mint amilyennek látszik és egy olyan könyvet ismertet, amelyet bizonyíthatóan el sem olvasott?
2. Szerző számára, mivel ismeri a másik Hamer nevét, a másik Hamer elfogadható mint tudományos tekintély és mint a témában releváns kutatásokat végző személy, olyannyira, hogy behelyettesíti mások szövegeibe?

Andreas Launt a tekintetben megkövetem, hogy elképzelhetőnek és hihetőnek tartottam róla egyetlen hülye hülyeségei alapján, hogy meghivatkozza azt a Hamert. Ilyet Laun nem tett, szerencsénkre.
Laun egyszerűen csak nem érti sem Le Vay, sem a tudós Hamer eredményeit.

Tessék Hamer kutatásának kivonata:
www.sciencemag.org/content/261/5119/321.abstract
"Increased rates of same-sex orientation were found in the maternal uncles and male cousins of these subjects, but not in their fathers or paternal relatives, suggesting the possibility of sex-linked transmission in a portion of the population. DNA linkage analysis ... revealed a correlation between homosexual orientation and the inheritance of polymorphic markers on the X chromosome in approximately 64 percent of the sib-pairs tested. The linkage to markers on Xq28, the subtelomeric region of the long arm of the sex chromosome, had a multipoint lod score of 4.0 (P = 10(-5), indicating a statistical confidence level of more than 99 percent that at least one subtype of male sexual orientation is genetically influenced."
Le Vay-t már idéztem.

Hogy Laun milyen alapon értelmezte ezeket a "nincs" bizonyítékául, azt fel nem foghatom, és kénytelen vagyok fenntartani, hogy Laun kontárkodik. De még így sem akkora vadbarom, mint a poszt tagadhatatlanul szánalmasan hülye és felületes, hígagyú szerzője :-)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.04.18. 11:30:19

Hát én arról nem szeretnék vitatkozni, hogy a homoszexualitás bűn-e, vagy betegség, de egy biztos: Ahhoz hogy két ember otthon mit csinál a hálószobájában senkinek semmi köze.

Abban sem hiszek, hogy egy normális családban felnövő gyerek bebuzul csak azért, mert a média elfogadó, vagy mert azt tanítják neki, hogy nem kell megütni, kiröhögni azt aki nem olyan mint ő.

És azt is tudom, hogy jobb lenne egy olyan országban élni, ahol a lakosság nagyobb hányada érzi biztosítva a jogait és nem kell egy életen át másnak kiadnia magát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 11:32:51

@Counter:

Maga kis nácivadász! :-D Ha már valakiben ekkora vérszomj, legalább kicsit elővigyázatosabban vérengzzen! :-D Nem egy nagy tudomány, elég a belinkelt kiadványra kattintani és abból rögtön kiderül, hogy nem Ryke Geerd Hamerről van benne szó, hanem Dean Hamer, amerikai genetikusról:-) (Ezt elguglizta Talita!:-)) De magácskának, aki rendre anélkül ítélkezik, hogy minimálisan utánajárna bárminek is, ez remek alkalom volt arra, hogy kereszténygyűlöletét kiélje és (szintén anélkül, hogy a kiadvány szerkesztőjéről bármit is tudna) gonoszságának mérges váladékával leokádja Launt!

Maga egész egyszerűen undorító.

ü
bbjnick

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.04.18. 11:33:34

@kalandfereg: A szerző talán tart tőle, hogy ő is az.

Tímár Mihály 2012.04.18. 11:34:29

Ennél nagyobb ostobaságot rég olvastam. Ezt a szerző komolyan írta, vagy paródiának szánta? Paródiának tökéletes.

Miért van (némely) egyháziaknak kényszeres szükségük, hogy más emberek ügyeibe beleszóljanak? Ha jól emlékszem, az ilyen embereket a Bibliában farizeusoknak hívják, és Jézus is elítélte őket.

Jack Torrance 2012.04.18. 11:40:06

@bbjnick: mosolyogsz, de a lényegi részre persze nem reagálsz :)))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.18. 11:41:32

A dolog ott hibádzik, hogy a meleg férfiaknak csak egy része rendelkezik feminin tulajdonságokkal, a másik fele nem.

Tilikov (törölt) 2012.04.18. 11:42:18

@bbjnick:

Tényleg bunkó ez a nácivadász, de azért egy köcsögnek te is kirúgnád a fogát nem? Vagy te szívesebben rugdosod őket elméleti síkon?

steverubellreborn 2012.04.18. 11:45:50

A gyógyulás akkor könnyebb, ha a kezelés idejében elkezdődik, még mielőtt az azonos neműekkel folytatott szexuális kapcsolat megszokottá válna (és természetesen csak ha az érintett is akarja). És a gyógyulás nem biztos, hogy a heteroszexualitásra való áttérést jelenti. Sokan maradnak homoszexuális hajlamúak, ám többé nem élnek szexuális életet

aki ilyet leír 2012-ben az nem százas.cölibátus az kinek jó?!! amúgy egy pszichiáter sem kezeli, kezelheti a homoszexualitást mivel nincs mit, és soha sincs egy oka,ugyanúgy mint a heteroszexualitásnak sem,mellesleg a legtöbb társadalomban mindig is megvolt funkciója van, volt és nem kívánták kezelni, hanem elfogadták.

steverubellreborn 2012.04.18. 11:49:29

Érdekes, amit Jeffrey Burke Satinover, a zsidó orvos észrevett, miszerint az ortodox, vagyis a hagyományokhoz ragaszkodó, hívő zsidók körében alig létezik homoszexualitás.

ez újabb tévedés a kettőnek nincs köze egymáshoz, legfeljebb nem éli meg.
izraelben és amerikában vannak kifejezetten ortodox zsidókat tömörítő meleg szervezetek,meg egy film és könyv is született erről:Trembling Before God

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.18. 11:51:02

Köcsögökre a börtönökben van szükség.Tehát zárják be a be őket oda kiszolgáló személyzetnek!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.18. 11:53:11

@sussudio:
Azért nézz ennek utána, az örökbefogadásnál a "jó gyerekeknél" igen nagy a sor így is, mert tudod vannak meddő heteroszexuális párok is, míg a már nem nagyon kicsi, sötétebb bőrűeket senki sem akarja örökbe fogadni.

Én támogatom, hogy a homoszexuális párok is fogadhassanak örökbe gyereket, de legyen prioritás:
1. Meddő heteroszexuális párok.
2. Homoszexuális férfi párok.
3. Homoszexuális női párok.
4. Egyedülállóak.

A homoszexuális női párokat azért soroltam hátrébb, mert nekik ott van a spermabank is.

steverubellreborn 2012.04.18. 11:54:44

s lehet, hogy képesek egymást szexuálisan izgatni, azonban úgy gondolom, szexuális együttlétük inkább baráti segítségnyújtás lehet a másik szexuális kielégüléséhez.

miért, heteroszexuálisok között nincs szexbarátság,szeretői,szexpartneri viszony?!:) amúgy a meleg kapcsolatok nagyrésze pont a társadalmi előítéletek, rejtőzködés, buzizás miatt nem életképes, és ahol nagyobb a társadalmi elfogadás ott vannak simán 30-40,50 éves meleg kapcsolatok is, pl USA, Kanada, Anglia.Amúgy a szexuális hűség a heteroszexuálisokra sem jellemző dolog hanem egy társadalmi, mesterségesen kialakított intézmény,szabály.

steverubellreborn 2012.04.18. 11:55:26

@Zabalint: A homoszexuális női párokat azért soroltam hátrébb, mert nekik ott van a spermabank is.

Magyarországon leszbikus pár nem mehet spermabankba,csak egyedülálló nő.

steverubellreborn 2012.04.18. 11:57:12

ismeretlenül egymásnak esni, mint az Csongorral sokszor megesik Nyugat-Európa különböző nagyvárosaiban.

szemforgató, ájtatos hülye picsa a szerző evvel az álkeresztény lózunggal
Legény,/leánybúcsún volt már?:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 11:58:16

@bbjnick: Szedjük össze a folyamatot.

1. Dean Hamer kutatóbiológus megállapítja, hogy statisztikai korreláció van bizonyos genetikai tulajdonságok és a felnőttkori szexuális orientáció között.
2. Andreas Laun segédpüspök meghamisítja Hamert és kijelenti, hogy Hamer azt állapította meg, hogy ilyen nincs.
3. A Talita.hu keresztény női portál jóképességű szerkesztője Laun kiadványát meghivatkozva hamisítja meg Launt és költi oda Dean Hamer helyére Ryke Geerd Hamert, ezzel bizonyítva, hogy azt se olvassa át, amire hivatkozik, valamint bizonyítva, hogy neki Ryke Geerd Hamer neve ismerősen cseng és meghivatkozható tudományos forrásnak tartja.

+1. Bbjnick tüzet fúj Counterre emiatt és egyedül Countert vádolja az utánajárás hiányával, holott sem Laun, sem a Talita.hu keresztény női portál jóképességű szerkesztője nem jártak utána semminek, Counter pedig az ő utánajárásukat teljesítve bukkant rá a hülyeségük bizonyítékaira. Nyilván azért vagyok én a legnagyobb gonosz, mert én hoztam a rossz hírt, miszerint Laun hazug kontár, a talitás szerző meg a kopipészthez is hülye.

A reakciója látványosan infantilis, de legalább normális :-) Bár felnőtt embertől nem ezt várnánk.

A maga megjelenése előtt, feketén-fehéren *megkövettem* Launt amiatt, hogy neki tulajdonítottam a zsidófaló sarlatán Ryke Geerd Hamer citálását. Tévedtem, hiba volt feltételeznem a Talita.hu keresztény női portál jóképességű szerkesztőjéről, hogy hibátlanul le tudja másolni a XXI. században, ami előtte van, így ideiglenesen megtévesztett. A tények arra utalnak, hogy nem tudja, és arra utalnak, hogy a zsidófaló sarlatán Ryke Geerd Hamert a Talita.hu keresztény női portál jóképességű szerkesztője hamisította Laun segédpüspök szájába, eddig tisztázatlan okokból és módon.

Laun ennek fényében pusztán abban bűnös, hogy kontár, egy koncepciós eljárásban konkrétan meghamisítja Dean Hamert, akinek a kutatásának kivonata laikus számára is érthetően ellentéte annak, mint amit Laun állít.

:-)

@Tilikov: Nem vagyok nácivadász és milyen alapon nevez bunkónak?

steverubellreborn 2012.04.18. 11:59:01

s ma már az egyház sem teszi ezt, hiszen látja azt a sok szenvedést, amelyet az érintetteknek viselniük kell.

pont az egyház volt az, amely 2 ezert éven át bűnként súlykolja, úgyhogy ez valóban nagy szenvedés amit ő maga okoz.

sussudio 2012.04.18. 12:01:04

@Zabalint:

Tökéletesen igazad van abban, hogy az örökbefogadás szabályozása nem kielégítő és problémásan működik, valamint abban is, hogy az "igények" nem mindig viszik jó irányba a dolgokat.

Szerintem viszont ez egy másik téma, mint az elv, hogy lehet/nem lehet meleg pároknak örökbe adni. Én pusztán az elvről beszéltem - amiben úgy látom, egyetértünk.
Még a sorrendet is el tudom fogadni - a női párok hátrébb sorolását és különösen annak spermabankos indoklását kivéve: én azt gondolom, hogy amíg tényleg sok gyerek nő fel árvaházban, addig preferáltabb megoldás kell legyen az örökbefogadás, mint a spermabankos megoldás.
Nem azt mondom, hogy a spermabank ne legyen, csak annyit, hogy a szabályozásnak inkább az örökbefogadást kellene támogatnia a spermabankkal szemben. De szerintem ez azért az elviséghez képest egy nüansznyi kérdés.

Egyébként szerintem jó esély van arra, hogy mivel a melegek a saját bőrükön tapasztaltak miatt másként állnak a dolgokhoz, nagyobb eséllyel fogadnának örökbe kevésbé "kelendő" gyerekeket is.

steverubellreborn 2012.04.18. 12:01:16

e a szexuális aktus a heteroszexuális kapcsolatokban is csak bizonyos lelki és fizikai feltételek mellett válik a teljes önátadás testbeszédévé.

ez két férfi vagy két nő kapcsolatában ha az jó, akkor megvan.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 12:01:34

@Counter:

Az lehet, hogy Launt nem érti Le Vay és Hamer eredményeit, de magácskával szemben annyi előnye bizonyosan van, hogy valamilyen szinten legalább ismeri:-D

Pontos hivatkozásokat tartalmaz a kiadvány arról, hogy állításait mire alapozza Launt:

VONHOLDT, Ch., Ist Homosexualität angeboren? In: Brennpunkt Seelsorge 5/1998, 133.

TOUFEXIS, A., New Evidence of a „Gay Gene”, Time, 13. November 1995, Vol. 146, Nr. 20, 95. o.

RICE, G. et al., Male Homosexuality, Absence of Linkage to Microsatellite Markers an Xq28. Science, Vol. 284, 23. April 1999, 667. o.

Ha nem bízik benne, megteheti, hogy utánajár:-)

ü
bbjnick

steverubellreborn 2012.04.18. 12:03:05

@bbjnick:szóval ha a gyereked meleg lenne ezt kívánnád neki.

2012.04.18. 12:06:44

Nem veszitek észre, hogy pontosan az "elfogadtatás" érdekében szerveződött mozgalmaitok miatt utálnak benneteket? ... Hogy faszt se érdekelnétek, ha nem akarnátok folyton a mindennapok szervesült tematikájává válni, és politikai befolyással élni?

Ennek az országnak, higgyétek el, nem a ti mozgalmaitokra volna a legnagyobb szüksége, mert nem pont a ti performanszaitok fognak nyugati anyagi-szellemi-társadalmi színvonalat csinálni itten. A nyugat minden másban fényévekkel előbbre volt, mire a parédéitokat és comingoutjaitokat tolerálni, majd hájpolni kezdte.

És a legvérlázítóbb dolgok egyike az, mikor a nyomulásotoktól idegenkedőket bunkózzátok, középkorozzátok, nácizzátok, mintha azok volnának a Föld szemetje ... Ugyanakkor azzal gyanúsítgatjátok őket, hogy titkos buzik, mert csak azok utálhatják ezt. Na, ez az igazi hergelés.

Más már feltette nektek máshol ezt a kérdést, nagyon meg is tetszett: Ha ti gyűlölitek a nácikat, akkor biztosan látens nácik vagytok? (Ugyanez vonatkozik a keresztényezőkre is ...)

sussudio 2012.04.18. 12:08:06

@steverubellreborn:

Mivel az eszerint gondolkodók meg vannak győződve arról, hogy a homoszexualitás elsősorban szocializációs kérdés, általában arról is meg vannak győződve, hogy az ő gyerekükkel ez nem fog megtörténni.

Ezért általában akkor kezd elszabadulni a pokol, ha kiderül, hogy mégis megtörténhet.
(Nem mintha ezt kívánnám akár nekik, akár a gyereküknek - senkinek nem kívánom, hogy szenvedjen vagy meghasonuljon.)

hammer 2012.04.18. 12:10:56

@Lecsóx:Látszik, hogy nem szeretsz olvasni és csak a korlátolt de rendkívül pökhendi libsi paneljeidben gondolkozol. A homoszexualitásból ki lehet gyógyulni. Ezrek kértek segítséget az Exodus mozgalomtól, emberek, akik úgy gondolták, hogy nem szeretnének buzik lenni mégsem. Persze az amerikai rágalmazás ellenes liga hisztérikus támadásai ellehetetlenítették a tevékenységüket. Hiszen a liberálisok annyira azok, hogy szerintük egy ember nem dönthet a szexuális irányultságáról, kötelező homokosnak lennie akkor is ha nem akar. Egyébként már régen megdőlt a "homokosság genetikai adottság" libsi mantrája, még akkor is, ha ezt nektek nehéz is tudomásul venni.

sussudio 2012.04.18. 12:11:07

@ekszvájzed:

Azt értsd meg, hogy a kérdés/cél, amiért melegfelvonulás van, az, hogy azonos jogokat szerezhessenek a melegek, mint a heterók - nem pedig az, hogy "faszt se érdekeljen" a szexuális beállítottságuk.

Ezért értelmetlen erre hivatkozni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 12:11:21

@bbjnick: Nézze, utánajártam a belinkelt kiadványban szereplő Hamer- és Le Vay-féle kutatásoknak. Le Vay a homoszexuálisokra jellemző szervi eltérésekről ír, nem foglal állást azok genetikai eredetéről; Hamer viszont egyértelműen arról ír, hogy bizonyos genetikai tulajdonságok *meghatározzák* a nemi irányultságot.

Azt teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a Hamer-kutatást Laun meghamisította a magyar fordítása szerint. Persze lassan elkezdhetünk kételkedni abban is, hogy a belinkelt magyar szöveg valóban Laun fordítása-e, aztán abban, hogy Laun eredeti német szövegét Laun írta-e, és hovatovább abban is, hogy a valóság érzékelése érzékelése-e a valóságnak, de kár volna szolipszizmusba esnünk csak abból a célból, hogy megvédjük a Katolikus Anyaszentegyház segédpüspökét és eltereljük a figyelmet a Talita.hu keresztény női portál szerkesztőjének az engedetlen copypaste-tel vívott nevetséges küzdelmeiről.

A maga által hozott hivatkozások közül melyik Hamer? Vonholdt, Toufexis és Rice & al. szerzőket látok. Szóval nem egészen értem, mit kezdjek velük.

steverubellreborn 2012.04.18. 12:11:55

@MacChicken: Csak addig amig masok testi epseget nem fenyegetik, nem lepnek fel agresszivan senki ellen.

mondd,tudsz olyan esetet amikor a Prideon vonuló melegek és heterók megvertek valakit mert nem akarta nézni az eseményt?:)

EZsL (törölt) 2012.04.18. 12:12:04

Cigánybűnözés: a statisztikák azt igazolják, hogy a hasonlóan mélyszegénységben élő fehérek és a mélyszegénységben élő romák között nincs különbség a bűnözési gyakoriság tekintetében. Nyilván van olyan, hoyg bizonyos bűncselekmények gyakoribbak a mélyszegénységben élők között, és mivel köztük több a roma (családi minták átadása miatt, többek között), nyilván nagyobb a roma elkövetők összgyakorisága is. Amúgy sikkasztani, milliókat korrumpálni többnyire nem ők szoktak.....

Örökbefogadás: ha a kedves "szülő" nem mond le a gyerekéről, miután berakta egy állami intézménybe és valami irreálisan ritkán (több havonta???) odamegy megnézni, mi van vele, a gyerek nem adható örökbe. Évekig. Esetleg mire elér egy olyan kort, ami már tényleg senkinek sem "kell", mert amikor valaki örökbee akar fogadni, alapesetben nem 11 éves gyerekben gondolkodik. Én értem, hogy van, aki ideiglensen van nehéz helyzetben, de ha nem megy el hetente legalább egyszer megnézni a gyerekét és nem tölt el vele érdemben időt, akkor onnantól az a gyerek örökbeadható. (nyilván kivétel, ha csak egyszer-kétszer fordul elő, ha azért nem megy, mert kórházban van tatósan, vagy mert egy messzi földrajzi helyen dolgozik azért, hogy később kivihesse a gyereket (de akkor mutasson fel haladást ebben, hogy mondjuk x hónap utn már van megtakarítása, vagy ilyesmi. Többnyire aki verte, terrorizálta, az ne is vihesse ki többé. Ha ezek az anomáliák megoldódnának, lecsökkenne az inézetben felnövő gyerekek száma és a babára vágyók is örökbebabához jutnának emberi időben.

A cikk amúgy ritka blőd.

Runciter 2012.04.18. 12:13:39

Remélem, nem születik a gyermeked melegnek (mert ezt bizony dobja a gép), szar élete lenne. Persze a te dolgod.

De miért éreztek állandóan ellenállhatatlan vágyat, hogy beleugassatok más életébe? Foglalkozzatok magatokkal, és hagyjátok békén a buzikat, jól megvannak nélkületek.

sussudio 2012.04.18. 12:16:55

@Runciter:

Sajnos ez a "jól megvannak nélkületek" pont nem igaz, a fent említett azonos jogok kérdése miatt. A jogalkotás általában bizony nem megy a többségi társadalom elfogadása nélkül (ha a többségi társadalom ellenáll, a politikusok általában nem merik felvállalni az adott jogalkotási célt, ha nem befolyásolja közvetlenül a érdekeiket), márpedig megfelelő jogalkotás nélkül az azonos jogok nem kivitelezhetőek.

steverubellreborn 2012.04.18. 12:18:31

@bbjnick: igen, ezek szerint börtönben látnád a gyerekedet, de az lenne a szép ha valamelyik náci szarkupacnak kellene a döntésével szembesülnie ha a gyereke meleg lenne.

sussudio 2012.04.18. 12:20:57

@steverubellreborn:

Nem látná börtönben, mert elvárná tőle, hogy ne vállalja fel a homoszexualitását, pláne ne küzdjön a saját jogaiért... Erre valóban nyilván lehet nevelni egy gyereket - más kérdés, hogy megéri-e...?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 12:22:01

@neoteny:

Még jobban érdekel, hogy miután a kérdéses döntést meghozta, hogyan marad meg?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 12:23:45

@Counter:

Tényleg nem tudom megállapítani, hogy magácska ennyire ostoba vagy ennyire pofátlanul képes hazudni!

Tudja, az úgy szokás, hogy ha valaki valakire hivatkozva állít valamit, akkor "hivatkozik" rá. A Launt-szövegben is a legtöbb hivatkozás után van felsőindexben egy kis számocska és az oldal alján pedig a kis számocska mellett megtalálható a forrás is, ahonnét a hivatkozás történt. (Ezeket másoltam be magácskának.)

"Azt teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a Hamer-kutatást Laun meghamisította..." --- írja.

Milyen mélységében ismeri Hamer kutatásait, elolvasott három-, négy- esetleg tíz angolnyelvű mondatot tőle (esetleg állítást róla)?

ü
bbjnick

2012.04.18. 12:23:54

@sussudio: (és mások)

Azonos jogokat, kikkel? Miért jó az neked, ha ugyanolyan "család" lehetsz, mint egy nemhomokos páros, mikor úgysem lehetsz ugyanolyan? :) És ha szerintetek a "család", mint olyan, úgyis csak egy ezerszer elátkozott, téves és hibás, konzervatív, vallási szar, minek erőltetitek?

És mondjátok csak, szeretett liberálisaim, ti miért ugattok a mások életébe, akik nem kérnek a liberalizmusotokból? Miért zavartok másokat, akik nem a ti ideáitok szerint képzelik el a normális életet? Miért kötelező az a világ tetemes részére nézve, amit ti akartok?

Meg ez a "melegnek született gyerek" téma is ... Egyszer már mondtam: ha ilyen lesz, elviszem a buzibárba, kihajtom a géjprájdra, hadd legyen neki jó, hiszen azért szeretem, mindent a gyerekért, nem igaz? Kívánom, a gyerekeitek szülessenek homofób buzigyűlölőnek (ill. váljanak azzá) - már ha születhetnének, könnyű így dobálódzni a szavakkal ... :)

MacChicken (törölt) 2012.04.18. 12:24:37

@steverubellreborn: En ezt altalanos jelleggel irtam, mindenfele felvonulasra vonatkoztatva. Ha elolvasod a hozzaszolasomat estleg vegig, es talan megkeresed az elozo hozzaszolasomat is, akkor talan meg te is eszre fogod venni, hogy nem ellenzem a pride-ot. Azt viszont soha nem szerettem, ha valaki kiemel egy szovegbol reszletet es azzal tamadja annak irojat. Olvasd el, ertelmezd, lehet, hogy menni fog. Nem bonyolult.

mirikrantz 2012.04.18. 12:26:10

mi ez a náci maszlag?! bazmeg, konzervatórium ezt közlöd? Hányok bazmeg!

sussudio 2012.04.18. 12:29:59

@ekszvájzed:

Kedves Ekszvájzed,

heteroszexuális, férjezett nő vagyok két gyerekkel... Én semmit nem erőltetek magamnak és pláne nem állítottam, hogy a család egy elhibázott, téves, konzervatív szar. Ráadásul még konzervatív kereszténynek is vallom magam, hiszed vagy sem.

Pusztán a mások iránti megértésből gondolom azt, hogy nem szükséges kizárni embereket abból a lehetőségből pl, hogy nekik is családjuk legyen, azért, mert más a szexuális orientációjuk, mint nekem.

Ennyi. Érted vagy sem.

insert random 2012.04.18. 12:30:35

"az ortodox, vagyis a hagyományokhoz ragaszkodó, hívő zsidók körében alig létezik homoszexualitás."

Na ja, mint ahogy Iránban sem létezik homoszexualitás... Talán azért mérték így, mert aki bevallaná, azt egyből kitagadnák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.18. 12:38:57

Hát, azt hiszem ehhez az íráshoz nem nagyon érdemes hozzászólni sem, annyi sületlenség van benne...

vernarancs 2012.04.18. 12:42:58

Namost akkor a homoksag egy gyogyithato betegseg? A poszt szerint legalabbis.

sussudio 2012.04.18. 12:43:12

@ekszvájzed:

Egyébként pedig állati vicces, hogy ha valaki nálatok csak kicsivel is toleránsabb álláspontot képvisel, akkor rögtön meg vagytok róla győződve, hogy azért tolerálja az adott csoportot, mert maga is oda tartozik...

Nem, zsidó sem vagyok.

2012.04.18. 12:43:51

@sussudio:

Én pedig egy liberális, anarchista, a kisebbségekért, azok jogaiért lelkesedő, az ellenségeiket lenéző és megvető illető voltam, igaz úgy, hogy konzervatív-vallásos közegben lettem azzá, "lázadásiból". De meghallva-elolvasva (most is) a libsi paneleket, és a fentebb említett vérlázító tételezéseket a "homofóbokról" és minden más libsi célpontról, kissé megmérgelődtem erre az ideológiára, egy ideje.

insert random 2012.04.18. 12:45:15

@Zabalint: Ezzel én is egyetértenék, bár azt nem értem, miért vannak előbb a meleg férfiak a meleg nőknél?

takács bálint (törölt) 2012.04.18. 12:45:21

az egyház újkori történetét leszámítva sose ítélte el a homoszexualitást. elég érdekes lett volna. lila ruhás férfiak boában nézegették a mennyezetre festett és a márványból faragott pucér férfiakat. mégis miért üldözték volna a melegeket?

a probléma éppen az volt, hogy a polgárosodással a buzizás elől a homoszexuálisok nem az egyházba menekültek. mert a liberális polgárság azt mondta: jó, van ilyen. a melegek általában elég jó közép, és felsővezetők. nem lopják el a vállalatot a családnak. az asszonynak, és a gyerekeknek nincsenek néha nehezen teljesíthető hóbortjai. a liberális polgárság rájött, hogy számtalan gazdasági előny származik a buzikból.

a katolikus egyháznak hirtelen konkurenciája lett. és akkor úgy képzelték, hogy ha még tovább erősítik a társadalmi előítéleteket, akkor a melegek majd megtérnek az egyházban. csak ez az elképzelés nem jött be. és akkor ott tartanak, hogy korosodó buzikból áll össze a vatikán. akik az aszexualitást egyetlen lehetséges üdvözülési formaként hirdetik. és alig állnak be apácának. mert a leszbikusokat is kitagadták. nyilván ők a legnagyobb bűnösök a világban. mondja a sok vén trotty. élén benedek pápával.

az egyház folyamatosan változtatta ez ügyben az álláspontját. a pillanatnyi érdekei szerint. a vatikánban is van egy csoport, amelyik buziegyházat akar. azt mondják, hogy ha hetero vagy, akkor világi életet élj, ha homo, akkor egyházit. és ez nem is lenne akkora nagy butaság. csak ez újabb pálfordulás lenne. a posztíró konzervatívos kishölgy teljesen össze lenne zavarodva.

insert random 2012.04.18. 12:46:24

@insert random: bocs, nem olvastam végig így tárgytalan.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.04.18. 12:47:18

Otthon mindenki azt csinál amit akar, ha nem ütközik törvénybe.
De ha az utcán meglátok egy mocskos buzit kérkedni a betegségével vagy a seggét riszálni, akkor nagyon megverem.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.04.18. 12:47:35

édes istenem, miért van az, ha valahol valami egetverő ostobaságot mond valaki, amiben embertársait kirekeszti, megbélyegzi, betegnek és deviánsnak minősíti, akkor ott többnyire az derül ki, hogy valami elcseszett keresztény szekta van a dolog mögött.

köszönjük, emese.

----

csendben megjegyezném, hogy a férfiak erősen homoszexuális irányultságáért felelős gén a nőknél a gyermeknevelés és gondoskodás erősebb megjelenésért felel, tehát evolúciósan hasznos. így a dolog nagyjából el is dőlt.

sussudio 2012.04.18. 12:47:48

@ekszvájzed:

Értem.
Azért arra rámutatnál pl, hogy milyen "vérlázító libsi panelt" használtam a homofóbokra?

(Annyit mondtam, hogy aki szerint a homoszexualitás olyan súlyos betegség, hogy abból az aszexuális életmódra való áttérés gyógyulást jelent, az igenis homofób. Ezt fenntartom egyébként, mert azt gondolom, lehet azon vitatkozni, hogy a homoszexualitás természetes vagy természetellenes dolog-e, az azonban vitathatatlan, hogy az aszexualitás beteges és nyilvánvalóan ellentétben áll minden állat és ember alapvető természetével.)

Jack Torrance 2012.04.18. 12:48:04

@bbjnick: Akkor a cölibátus se lenne reklámozható, ugye? Mert elég hülye szexuális szokás. És a zárdákat is álcázni kéne ezentúl. Nem beszélve a Vatikánról, ahova mostantól csak a bentlakóknak szabadna belépni és a pápa nem jelenhetne meg nyilvánosság előtt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 12:50:16

@bbjnick: OK, nézzük meg, hogyan hivatkozza Laun állítása szerint Hamert.

1. Láthatóan nem úgy, hogy meghivatkozza Hamert, hanem meghivatkozza Jordant: "JORDAN, Alles..., 93. oldal." (ez szerepel az első Hamer-hivatkozás alatt).
2. Megnézzük ezt a Jordant a mű végén a bibliográfiában.
3. Rájövünk, hogy nincs benne.
4. Nem kezdünk el lovagolni a bibliográfia hiányosságain, hanem megkeressük Hamer kutatásait mi magunk.

Vadász, vadász, maga sz*pni jár ide? :-D

"Milyen mélységében ismeri Hamer kutatásait, elolvasott három-, négy- esetleg tíz angolnyelvű mondatot tőle (esetleg állítást róla)? "
konzervatorium.blog.hu/2012/04/18/vidam_dolog_melegnek_lenni_vagy_megsem_annyira/fullcommentlist/1#c16409902

"Tessék Hamer kutatásának kivonata:
www.sciencemag.org/content/261/5119/321.abstract
'Increased rates of same-sex orientation were found in the maternal uncles and male cousins of these subjects, but not in their fathers or paternal relatives, suggesting the possibility of sex-linked transmission in a portion of the population. DNA linkage analysis ... revealed a correlation between homosexual orientation and the inheritance of polymorphic markers on the X chromosome in approximately 64 percent of the sib-pairs tested. The linkage to markers on Xq28, the subtelomeric region of the long arm of the sex chromosome, had a multipoint lod score of 4.0 (P = 10(-5), indicating a statistical confidence level of more than 99 percent that at least one subtype of male sexual orientation is genetically influenced.'"

Szokta maga olvasni, amivel vitatkozik? :-)

És miért terel ilyen iszonyú igyekezettel a Talita.hu keresztény női portál szerkesztőjének ordító alkalmatlanságáról, arról, hogy a "minap kezébe került" cikkről annak elolvasása nélkül ír, és hogy felületességében egy közismert gyilkost sikerült odahamisítania egy katolikus segédpüspök tudományos forrásának?

Yeeger 2012.04.18. 12:52:17

Hát ez annyira szomorú, mintha csak az lenne elfogadható ha valaki örökölte.
Ha már vmilyen más hatás miatt alakult ki bármilyen viselkedés, akkor az már nem elfogadható.
Tűzre minden embert aki dadog vagy kötelező orvosi kezelést neki! Ott se fedezték még fel a genetikai okokat aztán vagy 10 percig tart mire kinyög egy nyamvadt mondatot!

A biblia elfogadásról szóló része meg kiszakadt a nagy lapozgatásban mi?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 12:58:52

@sussudio:

Tisztelettel, de ez nagyon értelmetlen. Kiárni őket? Eszedbe jut az a kínálkozó összefüggés, hogy a választásukkal, vagy ha akarod a születési determináltságukkal ők maguk zárták ki magukat, illetve záródtak ki általa? A család nem olyasmi amit az ember megvesz, vagy ami mintegy jár és ha nincs, az a társadalom általi megfosztás eredménye. A család létrejötte, illetve hiánya az egyes ember tevékenységének a következménye.

És minthogy a dolgok természete folytán a család más-más neműek találkozásából jöhet csak létre, természetszerűen áll férfi és nő szülőkből, nem tűnik ésszerűnek örökbefogadás esetén a hiányzó szülőket más összetevők alapján pótolni.

Csinálják a homoszekszuálisok ami nekik jólesik, persze, de mint tisztességgel az élet minden más területén, itt is vállalják akik valamit választottak a választásuk következeményét.

Árva gyerekek homoszekszuális pároknak örökbe adása erőszak, az élet természetének egy önhitt, magát mindenhatónak képzelő divat-arrogancia általi megerőszakolása – még akkor is, ha azok a gyerekek képesek ilyen körülmények között is egészégesen fölnőni. A háttérben a homoszekszualitás önmagát el nem fogadása húzódik. Az örökbefogadás úgymond jogának erőltetése abból az igényből fakad, hogy a homoszekszualitás mindenben azt bizonygassa, tettesse, hogy nem az ami, miközben azt hírdeti, hogy büszke arra ami.
Fából vaskarikáról van szó.

Jack Torrance 2012.04.18. 13:01:30

Egyébként a Vatikán kimondottan toleráns. Rómában járván meg akartam nézni a Piétát, de sajnos csak rövidnadrágom volt (bár térden alul érő) ezért nem engedtek be. Ellenben női ruhában (elkértem a feleségem frissen vásárolt ruháját és a wc-ben átöltöztem) simán bemehettem. Ott felvilágosultabbak az őrök, mint itt néhányan.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 13:02:25

@ByA: Ha a család "természetszerűen áll férfi és nő szülőkből", mi a követendő eljárás az özvegy, illetve az elvált szülőkből álló családokkal?
Milyen alapon emelik piedesztálra a valahai nagycsaládi létformát, ahol a család nem csak férfi és nő szülőből és gyermekeikből állt, de egyéb rokonokból is?

insert random 2012.04.18. 13:03:50

@ByA: "Árva gyerekek homoszekszuális pároknak örökbe adása erőszak, az élet természetének egy önhitt, magát mindenhatónak képzelő divat-arrogancia általi megerőszakolása"

Mert nevelőotthonban felnőni aztán kurvára természetes állapot. Te melyiket kívánnád inkább a gyermekednek? Hogy egy jól szituált meleg párnál nőjön fel, vagy nevelőotthonban, száz fiatalkorú bűnöző meg szipus utcagyerek között?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 13:04:42

@ByA: A követendő eljárás az, hogy "Valóság."?

király vagyok 2012.04.18. 13:06:32

jó köcsögnek gádzsi van hátára varrva aszt szeressük a kóterba geci
varassá luvnyát a hátadra aszt csipázni fognak buzi

Jack Torrance 2012.04.18. 13:06:34

@ByA: "minthogy a dolgok természete folytán a család más-más neműek találkozásából jöhet csak létre"

De miért is?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 13:07:12

@Counter:

Iszonyú jellemző az érvelés technikád olyanokra akik a védhetetlent védik. Mindegy milyen témában. Ami ilyenkor közös, az a mellékkörülmény kiemelése, erőlködő túlhangsúlyozása, néha abszolutizálása a lényegi rovására. Ezért nem érdemel ennél közvetlenebb választ.

Jack Torrance 2012.04.18. 13:08:47

@ByA: és más társadalmak? Miért gondolod, hogy "valóság" csak az amit te gondolsz vagy a keresztény egyház hirdet?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 13:09:25

@ByA: Tehát szerinted a valóságra sokkal jellemzőbb jelenség a meleg párok gyermeknevelése, mint a heteroszexuális családokban a gyermeknevelés ideje alatti válás vagy özvegyülés.

Ejha!

Jack Torrance 2012.04.18. 13:11:28

@ByA: én pont nálad látom azt, hogy a véleményedet axiómaként közlöd, majd levezeted belőle a következtetéseidet. persze jól következtetsz, csak a kiinduló állítás az, ami a levegőben lóg.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 13:14:32

@Jack Torrance:

Nem tudom miért. Van aki szerint Isten így teremtette. Van aki szerint a termszet így alakította. Egy biztos: így van. De ha tudsz homoszekszuális párról, amelyiknek a homoszekszuális tevékenysége eredményeképpen család jött létre, megjhajlok érved súlya alatt. (Mondanom sem kell, hálás lennék, ha nem a család szó olyan némileg önkényes megközelítésével kínálnál példát, hogy akármennyi homoszekszuális öszeállt és akkor ők ettől egy család. Világos ugyanis, hogy nem efféléről van szó az örökbefogadás kapcsán, hanem a gyermekáldás meg vagy meg nem történéséről két összeálló között.)

Yeeger 2012.04.18. 13:15:09

@ByA: "Árva gyerekek homoszekszuális pároknak örökbe adása erőszak,"

Hát vannak meleg ismerőseim és ők se tökéletesek, de sokkal nagyobb akadály nekik a gyerek vállalás, mint egy általad "normál" párnak. Sokkal tudatosabban élik az életüket és ezért sokkal rendezettebbek.
Szóval ez egy elég komoly kérdés, hogy egy alkoholista apánál jobb-e a gyereknek vagy elvenni tőle és árvaházba adni. Mert ott biztos az erőszak.
Es kb. ugyanilyen nehéz és szerintem egyedi elbírálást igénylő kérdés, hogy egy elhagyott gyereknek hol lenne jobb egy személytelen árvaházban vagy a szerető családban, ami nem teljesen elfogadott. Egyik hely se 100%-ig biztos és kényelmes. Tudom neked ez nem "család", de akkor értsd két ember életvitelszerű együtt élésének.

sussudio 2012.04.18. 13:18:00

@ByA:

1. A klasszikus családfogalom a gyerekekkel az azonos jogok kérdésének csupán az egyik, kétségtelenül legneuralgikusabb összetevője.

Tény azonban az, hogy az azonos jogok elérésének kérdésében a bejegyzett élettársi kapcsolat léte sokat dobott a helyzeten, az ehhez kapcsolt jogi következmények miatt ma praktikusan tényleg az örökbefogadás maradt fent kérdésként.
(Azt megelőzően rengeteg más kérdés is volt - ld hozzátartozók kérdésének polgárjogi relevanciája.)

2. Örökbefogadás

Kezdem azzal, hogy előhozhatnám azt az érvet, hogy dehát a meddő hetero pároknak sem lehet gyereke - tehát akkor nekik sem természetes, hogy felneveljenek egyet... - előhozhatnám, elő is hoztam:) , de orbitális baromságnak gondolom magam is: nyilvánvaló szociális beidegződések, a természeteshez való közelítés miatt a két helyzet nem azonos, ez tény.

Ennek megfelelően inkább azt hangsúlyoznám, amit fent már elmondtam:

tény, hogy preferálni kell a "természeteshez" közelítő családmodellt.

Az örökbefogadásnál azonban elfelejted, hogy az örökbeadott gyerekek eleve nem ebben a környezetben vannak.

Én úgy látom, hogy egy árvaházban, senkihez-semmihez nem tartozva igazán, nyomorba belenőni rosszabb, mint két szerető apával/ két szerető anyával.

Ennyit mondtam.

BTW megjegyezném, hogy a társadalomnak pedig feltétlenül jobb... Még ha igaz is, hogy a melegek által nevelt gyerek szexuális fejlődése szükségszerűen/ lehetségesen eltérő lesz a "normálistól" (amiben én speciel nem igazán hiszek, de lehet velem vitatkozni erről) - a társadalom számára ez még mindig kevésbé probléma, mint ha a gyerek 18 évesen gyakorlatilag kilőködik az utcára, gyakorlatilag családi kapcsolatok, háló nélkül.

(Hogy nagyon egyszerűen és primitíven is megfogalmazzam: miért zavar az jobban téged, hogy meleg lesz, mint ha az autódat fogja ellopkodni?? - bocs, ez nagyon bunkó és leegyszerűsítő volt :)

"Az örökbefogadás úgymond jogának erőltetése abból az igényből fakad, hogy a homoszekszualitás mindenben azt bizonygassa, tettesse, hogy nem az ami, miközben azt hírdeti, hogy büszke arra ami. "

Hm. Még sosem merült fel benned az, hogy talán csak a gyerekek szeretete, gyermek utáni vágy a mozgatórugó?

Jack Torrance 2012.04.18. 13:19:44

@ByA: márpedig pont ezzel próbálkoznék, némileg önkényesen. Ha a családot kizárólag szaporodási képződménynek tekintenénk, az igencsak degradálná az intézményt.
És mivel sok társadalomban nem így definiálják a családot, nemigen látom, miért kéne ragaszkodnunk pont a te korlátozott értelmezésedhez.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 13:20:45

@ByA: "(Mondanom sem kell, hálás lennék, ha nem a család szó olyan némileg önkényes megközelítésével kínálnál példát, hogy akármennyi homoszekszuális öszeállt és akkor ők ettől egy család. Világos ugyanis, hogy nem efféléről van szó az örökbefogadás kapcsán, hanem a gyermekáldás meg vagy meg nem történéséről két összeálló között.)"

Tehát család szigorúan csakis a nemzőképes nő és férfi közössége?

Elképzelhető például, hogy ha szerdán stresszes, kimerült és törődött a férfi, akkor ők éppen nem család, de szombat este már igen?

Vagy ha a felek egyike meddő, akkor ők már nem család, és ezért örökbe sem fogadhatnak az inkoherens álláspontodnak megfelelően, még akkor se, ha egyébként ők heteroszexuális férfi és heteroszexuális nő?

Runciter 2012.04.18. 13:21:06

@sussudio: bocs, félreérthető volt, helyesbítek, nagyon jól meglennének nélkülük.

misc · http://misc.blog.hu 2012.04.18. 13:21:29

a nyugat európai konzervativizmus már régen túltette magát a homofóbián. talán egyszer nektek is sikerülni fog.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 13:21:38

@insert random:

Hamisalternatíva kínálásával mellébeszélsz. Úgy csinálsz, mintha a homoszekszuális párnak örökbe adás alternatívája az árvaházban fölnövés lehetne csak. Én meg úgy gondolom, éppen elég nem homoszexuális pár szeretne örökbe fogadni ahhoz, hogy ez ne legyen igaz.

Sajnálom, hogy ki kell modanom: az ilyenfajta ál-érvelés amilyenhez folyamodsz, csak lejáratja a képviseltnek szánt ügyet azzal, hogy nyilvánvalóan tisztességtelen (intellektuális értelemben persze).

Runciter 2012.04.18. 13:23:15

@ekszvájzed: "Kívánom, a gyerekeitek szülessenek homofób buzigyűlölőnek (ill. váljanak azzá)"

Hát annak viszont nem születik senki, ahhoz sokat kell dolgozni a magatok fajta bigott túlmozgásosoknak.

syedra 2012.04.18. 13:28:35

@kalandfereg:

Teljesen egyetértek.

Külön vicc, hogy minden egyéb ostobaságtól eltekintve, igazan "hiteles forrást" hoz a szerző, ugyanis Új-Zélandon nincsen Eastern Hutt nevű település. (Ilyen választókerület létezik csak).

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 13:28:53

@Counter:

Fáraszt már a sok mellébeszélés. Továbbra is a mellékörülmény abszolutizálásával operálsz. Unom ezt folytan a helyre tenni, nálad s másnál. Aki csak szívózik, soha érvvel szembe nem néz, csak kiforgat az csaló, sőt ha jól megnézzük, hazug. Viszont hadd gondoljon az ilyen is amit akar, hát gondolj te is tőlem, ha seghít a jobb közérzeted elérésében. Én erre nem szánok több időt. Terméketlen. Éppen úgy, ha már itt tartunk, mint... De hagyjuk. Úgysem ismernéd be azt sem, mást sem, mindegy mennyire nyilvánvaló és tagadhatatlan. Mert nem érdekel az igazság, csak az ideológia. (nem csak rád vonatkozik, személyesen persze, hanem mindenki más hasonló módon operálóra is.) Eltűntem.

sussudio 2012.04.18. 13:29:29

@ByA:

ByA, ha ez igaz lenne, akkor miért nő fel mégis annyi gyerek árvaházban?

Igen, az örökbefogadási procedúra lassú és nehézkes - mégis azt gondolom, ettől függetlenül nem csak ez az ok. Egyszerűen nincs annyi örökbefogadó szülő, mint ahány árva.

Ráadásul a helyzet egyre romlik, mert a tudomány fejlődésével a meddőség egyre több formáján lehet segíteni - így egyre kevesebb hetero pár választja az örökbefogadás alternatíváját.

Igaz, hogy sokan sokáig várnak - de végül minden várakozó sorrakerül, legalábbis én nem hallottam olyat, aki bár alkalmas lenne, nem jutott gyerekhez. Az árvaházak mégis tele vannak...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 13:32:02

@sussudio:

Nem áll módomban válaszolni, elnézést. Az előbb elköszöntem. Mindenesetre a másnak mondottaimban van elég elem amit haszálhatsz tőlem válaszként több pontodra. Bocs.

Jack Torrance 2012.04.18. 13:32:06

@ByA: akkor vajon miért van oly sok gyerek az árvaházban? Mert vannak, és nem fogadják őket mind örökbe

Mrs.Columbo 2012.04.18. 13:32:49

MUHAHA. :D Ez a poszt a bekopizott cikkdarabkáival együtt kb. annyira vehető komolyan, mint amikor a papok tanácsadást adnak házastársaknak vagy anyáknak hogy hogyan neveljék a gyerekeiket.

sussudio 2012.04.18. 13:33:30

@ByA:

Semmi gond. Úgysem tudjuk meggyőzni egymást, amíg más dolgokat tartunk fontosnak és másokat mellékkörülménynek.

syedra 2012.04.18. 13:35:53

@Avatar:
viszont köldökkel megajándékozta őket.....logikus, nem?:-))

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 13:49:30

Visszatérhetünk annak a kérdésnek a boncolgatására, hogy hogyan lett Dean Hamerből Ryke Geerd Hamer, és hogy egy keresztény női portál szerkesztője miért szerkeszti, szerkesztheti bele éppen és kifejezetten Ryke Geerd Hamert a segédpüspök kontárságába? :-)

Elijah_Baley 2012.04.18. 14:05:55

ezt a konkoly editet sunáznám, komolyan intelligencs kis fehérnépnek tűnik :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 14:10:10

@Counter:

Játszhatjuk ezt is (míg meg nem unom), de azt a szopást ne nagyon forszírozza, mert ki tudhatja azt, hogy mi lesz a meccs vége?!:-)

Mit ír Laun?

"Semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a homoszexualitás örökletes lenne. Le Vay (1991) és D. Hamer (1998) idevonatkozó kísérletei épp kudarcukkal bizonyítják, hogy nincs rá tudományos bizonyíték,50 sőt, ellenkezőleg, a legendás „meleg gén” („gay gene”) puszta „fantomnak” bizonyul az alaposabb vizsgálat során!51"

Ennek cáfolatára linkel egy 1993-as Science-es összefoglalást. De Laun épp azt írja, hogy az "alaposabb vizsgálatok" során bizonyult puszta fantomnak a "meleg gén" és egy 1998-as Hamer kísérletre hivatkozik!

Mivel a JORDAN-hivatkozás feloldása kimaradt a könyvből, ezért kerestem a '98-as Hamer vizsgálat mellett hivatkozott VONHOLDT-szöveget. (VONHOLDT, Ch., Ist Homosexualität angeboren? In: Brennpunkt Seelsorge 5/1998, 133.) Sajnos ez sincs fönn a Világhálón.

Ekkor kicsit nagyobbat merítettem a mintába és nézze csak, hogy mit találtam!

www.sciencemag.org/content/285/5429/803.full

Mivel --- magával ellentétben --- én nem képzelem magam genetikusnak és simán beismerem, hogy ezt a szöveget magyarul sem érteném, nemhogy angolul:-), de azt még én is megértettem belőle, hogy polémia alakult ki Rice és Hamer között és Hamer "sokat visszavett" korábbi --- a "meleggénre vonatkozó" állításaiból:-)

Látja, ilyen ez a filmesszakma:-)

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 14:23:22

@bbjnick: Mert mit ír Hamer az újabb hivatkozott cikkben?

"It appears to us that (i) the family pedigree data from the Canadian study (2) actually support the Xq28 hypothesis; (ii) three other available Xq28 DNA studies did find linkage; and (iii) the heritability of sexual orientation is supported by substantial evidence independent of the X-chromosome linkage data."
"As noted by Rice et al. (2), there is substantial evidence from family and twin studies, such as those reported by Pillard, Bailey and colleagues (9), that sexual orientation is genetically influenced. Rice et al. also argued, however, that “there would be strong selective pressure against such a gene.” Linkage analysis of a single locus on a limited number of families can show no such thing. Moreover, there are many plausible evolutionary scenarios whereby a gene that predisposed some individuals toward homosexuality could survive or even increase in the population (10)."
"In summary, a meta-analysis of all available DNA linkage data continues to support a modest but significant role of the Xq28 region in male sexual orientation. Although there is a 0.01% chance that the observed link represents a “false positive,” there is a greater than 10% chance that the conclusions in the report by Rice et al.represent a “false negative,” resulting from their use of a small, apparently nonrepresentative subset of families for genotyping. Moreover, their family pedigree data appear to actually support X-chromosome linkage."

Azt speciel jól értette, hogy Rice vitatta Hamer kutatási eredményeit, azt azonban igen rosszul, hogy Hamer hogyan és mivel reagált.

Azon kívül, hogy Laun finoman szólva is beleesik az absence of evidence is evidence of absence hibájába*, azaz egy kontár, maga miért csinálja ezt? Tényleg nem olvassa, amit hivatkozik, azt hiszi, elég úgy csinálni, mint ahogyan a tudományosságban szokás, és akkor majd bizonygatható lesz az igaza?

* Az absence of evidence sem igaz.

Tudja, mi az, amit művel? Cargo-kultusz. Rítus, tartalom nélkül.

Jack Torrance 2012.04.18. 14:37:50

Ha jól értem, most ott tartunk, hogy jeles (vagy kevésbé jeles) tudósok vitatkoznak azon, hogy genetikus vagy sem, eldöntve vagy el van (pozitívan, tehát genetikus), vagy nincs, de néhányan azért biztos ami biztos, börtönbe vetnék azokat, akik egyenlő jogokat szeretnének a melegeknek.

Akkor most WTF?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 14:57:16

@Jack Torrance: Nem WTF, ez az, ami van :-D

A jeles, nyilván filozófiai ismeretekkel is bíró teológus meg belemegy a "kétséget kizáró bizonyítás hiányában kétséget kizáróan bizonyossággal hamis" logikai csapdájába. És megteheti, sőt katolikusok számára igaza is lesz, hiszen katolikus eközben!

Az már csak hab a tortán, hogy a segédpüspököt és hülyeségeit számunkra leszállító katolikus főszerkesztő a leszállítás közben belecsempész egy gyakorló szadista gyilkost a sztoriba, mint tudományos tekintélyt. Hát miért is ne?

Lecsóx 2012.04.18. 14:58:34

@hammer:

Hmm ha ez így van miért nem gyógyítják ki a sok homokos papot? Vagy az rendben van, hogy a keresztény papok világszerte fiú gyerekekkel, erőszakkal létesítenek szexuális kapcsolatot? Vagy éppen ti vagytok ultraliberálisok és ez belefér.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 15:05:41

@Counter:

Most már csak arra volnék kíváncsi, hogy maga tényleg zakkant vagy fizetik ezért?:-) De, tudja mit, igazából nem is érdekel:-)

Folyik egy tudományos vita nemzetközihírű tudósok között, amit egy népszerű kötetben a szerkesztő úgy interpretál, hogy "Semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a homoszexualitás örökletes lenne. Le Vay (1991) és D. Hamer (1998) idevonatkozó kísérletei épp kudarcukkal bizonyítják, hogy nincs rá tudományos bizonyíték". Annyit állít tehát, hogy nincs rá bizonyíték, hiszen különféle tudósok különféléket állítanak --- amit az egyik bizonyítékként interpretál, azt a másik vitatja. Vitatott megfigyelések és adatok vannak tehát és nem bizonyítékok.:-) Nézze, ha maga genetikus lenne, akkor is csak véleménye lehetne a kérdésről és érvei a véleménye mellett. De maga nem genetikus és még csak érvei sincsenek, ehelyett tolja itt a halandzsát és a rabulisztikát orrvérzésig. Ha eddig nem jött volna rá, akkor én most elárulom magának, hogy ezzel senkit nem tud, nemhogy meggyőzni, de még csak megtéveszteni sem. Ha a katolikusok iránti gyűlöletének szeretne hangot adni, akkor tegye azt és ne csomagolja beteges akadékoskodásba és zagyva okoskodásba. Nincs bizonyíték, érti?!:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 15:09:57

@Counter:

Komolyan mondom, kezd megesni magácskán a szívem:-) Tudja, a katolikusok ilyen érzelmesek:-)

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.18. 15:18:17

@bbjnick: Laun konkrétan azt állítja, hogy a bizonyíték hiánya a hiány bizonyítéka. A saját szavait idézve: "ellenkezőleg, a legendás 'meleg gén' ('gay
gene') puszta „fantomnak” bizonyul az alaposabb vizsgálat során!".
Mit állít? Hogy bebizonyosodott ("bizonyul") a hiány ("puszta fantomnak"). Ez köztudomásúan érvelési hiba.
Nem azt állítja, hogy nincs rá bizonyíték, hanem azt állítja, hogy mivel nincs rá bizonyíték, biztosan nem igaz. (És lépjünk túl azon, hogy Hamer és Le Vay kutatása sem a genetikai összefüggés nemlétére következtet, hanem azt valószínűsíti és annak jeleit mutatja ki. Meg azon is lépjünk túl, hogy a segédpüspök firkálmánya nem üti meg a tudományos mércét a bibliográfiai és technikai hibáival, valamint az ordító kontársággal.)

A katolikusokkal semmi bajom, a hülyékkel szokott lenni. A talita.hu szerkesztője és Laun segédpüspök a jelek szerint nem csak katolikusok, de hülyék is (máshogy). A maga vádjára alighanem éppen maga a legékesebb cáfolat, magával is van bajom, holott maga nem is katolikus – csak hülye ;-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 15:28:09

@Counter:

Tehát, van bizonyíték?:-)

No, én magára hagyom kiskegyedet, fortyogjon egyedül a saját beteg levében.

ü
bbjnick

Jack Torrance 2012.04.18. 15:32:24

@bbjnick: és ha nincs bizonyíték akkor mi van? Mert vitatkoztok itt hülyeségekről egy ideje, de konkrétan a melegekkel és akik a jogaikért küzdenek, azokkal mi a baj? Miért is érdemelnének börtönt?

2012.04.18. 15:50:23

@sussudio:

Válaszomban erős antiliberalista ellenérzéseim okául a többi hozzászólamlóra utaltam, akik megszokott borzalmas érveikkel évek óta az agyamat baccák (jobb híján :) ...)

A "homofób" kifejezést értelmezve pedig: mivel nevezett viselkedésforma pl. Magyarországon is kultúra- és tájidegen, magukra valamit is adó lakói nem szívesen nézegetik, avagy értesülnek róla.

A homoszexualitás elfoglalta jogos és őt megillető helyét az emberi faj és művelődése történelmében, de útja nem megvalósuló utópiák / disztópiák felé kellene hogy vezessen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.18. 15:51:18

@Jack Torrance:

"A párt nem magát a homoszexualitást, hanem annak népszerűsítését kriminalizálná – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő.

A politikus elmondta: a Jobbik régóta szorgalmazza, hogy a szexuális szokások kizárólag az alanyra és a hálószobára tartozzanak, ne a nyilvánosságra. Mirkóczki hangsúlyozta: nem szabad oda jutni, hogy egyenlőséget teszünk normalitás és deviancia között.

Az indítvány célja, hogy ne lehessen közvetett vagy közvetlen módon reklámozni, hirdetni ilyen jellegű rendezvényeket, kiadványokat, hírportálokat és szórakozóhelyeket, valamint ne mutathassák be a szexuális devianciákat egyenrangúként a normálisakkal – magyarázta a törvényjavaslatot a képviselő. Mirkóczki úgy látja: a médiában sok helyre eljut ezen szokások bemutatása és reklámozása, amely a fiatal generáció pszichés fejlődését negatívan befolyásolja.

A törvényjavaslat alapján a Btk. úgy módosulna, hogy azok a nagykorúak, akik a fenti devianciákat népszerűsítik, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel lennének büntetve. Aki kiskorút céloz ilyen jellegű reklámmal, azt 5 évig, aki kiskorút szexuális devianciák gyakorlására rávesz, azt 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanák. A javaslat kitér a televíziós műsorok tartalmára is, a törvény szerint ott sem lehetne népszerűsíteni vagy pozitív színben feltüntetni a fentieket.

A képviselő leszögezte: a törvénymódosító javaslat nem valami ellen, hanem a közerkölcs mellett és annak védelmében született. A fiatalok egészséges és hagyományos gondolkodása érdekében szeretnék elfogadtatni a javaslatot. Hozzátette: a társadalom nagy része is osztja ezeket a javaslatokat, a kérdéskör mellett pedig nem szabad érintetlenül elmenni.

A jobbikos indítványt több hazai hírportál - köztük a HVG - szándékos csúsztatást alkalmazva úgy tálalta, hogy a Jobbik a homoszexuális embereket akarja "börtönbe zárni". A párt sajtóosztálya portálunk megkeresésére közölte, hogy sajtópert indítanak minden olyan médium ellen, amely azt hazudja, hogy a Jobbik a homoszexualitás reklámozása helyett magukat a homoszexuális embereket büntetné.

F.Z.

barikad.hu"

marcali.jobbik.hu/content/jobbik-b%C3%BCntetn%C3%A9-szexu%C3%A1lis-devianci%C3%A1k-rekl%C3%A1moz%C3%A1s%C3%A1t

ü
bbjnick

Jack Torrance 2012.04.18. 15:59:02

@bbjnick: "A párt nem magát a homoszexualitást, hanem annak népszerűsítését kriminalizálná"

Erről beszélek. Természetesen a homoszexualitást senki sem népszerűsíti.
Sokan viszont azt szeretnék, hogy a melegeket is egyenlő jogok illessék meg. Ezért van a felvonulás és ezért szólnak fel számos helyen. Úgy sejtem, de javíts ki, hogy a Jobbik ezt is büntetendőnek tartaná.

Nem tudom továbbá, hogy akkor ezután lehetne-e Queen, George Michael vagy mondjuk Boy George felvételeket publikusan hallgatni, nézni (nem az én ízlésemről vitatkozunk), vagy akár a sixtusi kápolna freskóit nyilvánosan bemutatni Magyarországon.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.04.18. 18:17:53

Szerintem a közerkölcs védelmében a zsidózást és cigányozást tiltsuk ki a parlamentből. A szoba négy fala közt (meg a kocsmában) tőlem mindenki úgy szidhatja a cigányokat, meg a zsidókat, ahogy a kedve tartja, de aki a parlamentben teszi, arra minimum egy szaftos pénzbírságot rójanak ki!!

Frizuravarjú 2012.04.18. 18:28:29

@trollhunter89: És akkor tessék mondani milyen szavakat használhatunk a be-, illetve kitiltottak helyett?
Persze előnye is lenne a dolognak, hiszen megszűnne a holokauszt nevű halottakért pénzbeszedő üzletág, mivel az csak a betiltottaknak és a "nem mondjuk ki a nevét" (Voldemort?) népeknek jár.
Ugye?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.18. 18:34:02

@trollhunter89: Mit kéne még betiltani te fasiszta majom? Magadat nem akarod betiltani?
Szabadság harcosai, mi ti náci férgek. Betiltani.
Húzzál haza izraelbe falazni, szögesdrótozni, haláltábort építeni és nőket, gyerekeket gyilkolni. Itt nem fogsz semmit tiltani!

aritus 2012.04.18. 18:45:14

@hammer: a sikeres exodus mozgalomról:
"Az Exodus mozgalom alapító tagjai és vezetői (Michael Busse, Darlene Bogle és Jeremy Marks) 2007-ben formálisan bocsánatot kért a szervezet által kezelt összes LMBT embertől. Elmondásuk szerint tévedtek, amikor 30 évvel ezelőtt azt hitték, hogy a homoszexualitás bűn és megalapítottak mozgalmukat. Kezeléseikkel csak ártottak, depresszióba és öngyilkosságba hajszoltak embereket, családokat tettek tönkre. Ugyanakkor a 30 év alatt egyetlen olyan emberrel sem találkoztak, akit sikerült volna "átnevelni" heteroszexuálissá. Darlene Bogle úgy fogalmazott: „nem a szexuális orientációt kell gyógyítani és megváltoztatni, hanem a társadalomban és vallásban elterjedt gyűlölködést, ami sérti a homoszexuális embereket és családjaikat.”[13][14]
hu.wikipedia.org/wiki/Homoszexualit%C3%A1s#Pszichol.C3.B3giai_.C3.A9rt.C3.A9kel.C3.A9se

hammer 2012.04.18. 19:01:42

@aritus: :) :) :) Ja...ha a wikipedia ezt írja akkor biztos úgy van...:))) Írtam, hogy az ultraliberális libsibibsi rágalmazás ellenes liga, gyakorlatilag az életüket fenyegette, hogy kiadják ezt a hazug nyilatkozatot. Persze ezt kifelejtetted, mert nem illik bele a hülye, szellemi fogyatékos, rikácsolós libsi paneljeidbe...kedves libsi-birka. Hja...az internet sosem hazudik ugye....Majd ha a gyermekeitek (ha lesznek) bejelentik hogy fiú létükre faszt szeretnek szopni és végbélbe élvezni, vagy lány létükre vaginát nyalni, akkor ti...a hit védelmezői bizonyára tapsikolni fogtok hozzá..., ugye...Nos, hát ez legyen majd a legnagyobb öröme életeteknek, azt (nem)kívánom!

aritus 2012.04.18. 19:34:35

@hammer: a stílusodból látom, hogy te egy valódi, konzervatív keresztény vagy, és egyáltalán nem érdekelnek olyan gusztustalan, természetellenes dolgok, hogy a buzeránsok hová mit tesznek.
Így ez a poszt éppen neked íródott, egymásra találtatok.

Goo 2012.04.18. 19:48:14

Szegény Csongor, ha ilyenek a barátai, milyenek lehetnek az ellenségei?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.18. 21:35:11

Reggel nem értem rá, ezért most tennék még hozzá pár dolgot.

"A gender-elmélet normálisnak tartja a homoszexualitást, amikor azt mondja, hogy a férfi és a női lét pusztán egy társadalmi szerep, amely felcserélhető."
A gender elmélet nem ez, hanem, hogy a nemiség több rétegű. A biológiai rétegen felül van egy társadalmi is. Azaz az, hogy a nő megy bevásárolni, ő mosogat stb. csak társadalmi szokás és nem biológiai, vagy isteni elrendelés.

"az ortodox, vagyis a hagyományokhoz ragaszkodó, hívő zsidók körében alig létezik homoszexualitás."
Legalábbis felvállalt. Az ortodox zsidók ugyanis kisebb dolgokért is képesek kitagadni gyerekeiket...

Richard Cohent kizárták a szakmai kamarából többrendbeli etikai vétségért, illetve az orvosi engedélyét is bevonták. Konkrétan mindenféle kamu szerekkel csapja be a hiszékeny betegeket.
A Family Research Counsilt már említettem.

A felsorolt források közül egyedül az AMA tekinthető komolyan vehetőnek, viszont ha áltudományos forrásokat keresel, amik alátámasztják az álláspontod, akkor semmiképp ne hagyd ki a NARTH-t, gazdag tárház.

Komolyra fordítva a szót. Felhívnám a figyelmedet pár apróságra. Csak tények, de talán érdekelnek.
1. Az, hogy nem találtak ilyen gént, nem jelenti, hogy nem genetikus. A több génhez kötött öröklődésnél sincs egyetlen felelős gén és marha nehéz megtalálni.
2. Az, hogy valami nem genetikus nem jelenti azt, hogy nem veleszületett. Ezt támasztja alá, hogy a homoszexuálisoknál rendszerint eltér a második és negyedik ujj aránya. Ez az arány még az anyaméhben dől el, attól függően, hogy az anya szervezetében mennyi androgén hormon található.
3. A férfi és a nő agy különbözik, de homoszexuálisoknál gyakran megfigyelhető igazából egyik nemre sem jellemző. Ez egészen biztosan nem választás kérdése.
4. A homoszexualitás gyakori az állatvilágban is, akik aligha választanak, vagy befolyásolja a kultúra, sőt azt se mondhatnám, hogy elfordulnak Istentől.

cikus 2012.04.18. 22:24:24

Kedves Mindenki,

valahogy úgy érzem, hogy középen állok. Nem tudok úgy fogalmazni, hogy buzeránsok, nem tudom a melegeket ellenségnek, rossznak tekinteni. Olyanok mint mindenki más: tehetségesek, tehetségtelenek, szépek, csúnyák, szorgalmasok, lusták. Csak hogy - és ez sem mindig egyértelmű - a saját nemükhöz vonzódnak. Ők a testvéreim. Nem szeretném nagyon Istent se belekeverni, bár bele lehetne mindenbe.

Én is meleg voltam. 12 évig éltem meleg életformában. De már nem így élek, tehát dicsőíteni sem tudom, mert nekem nem volt kielégítő.

Egy biztos, hogy a biológiai determináltsággal kapcsolatos kutatások kudarcot vallottak. Sajnos komoly tudományos hiányossággal folytak le.
Csak néhány példa:
Simon LeVay a saját feltevését nem tudta bizonyítani, nevezetesen, hogy egy bizonyos neuron csoport heteroszexuális férfiaknál jóval nagyobb a hypothalamusban, mint homoszexuális irányultságuaknál.

Nem is biztos hogy egy ilyen neuronszaporulat bármilyen módon befolyásolja a szexuális érdeklődést.

Meglehetősen kétséges volt a kontrollcsoport összetétele: értsd ezt úgy, hogy nem jártak utána, valóban heteroszexuálisok voltak-e.

A homoszexuálisok közül mindegyik AIDS-ben halt meg, ez is okozhatta az agyi elváltozást.

stb.

Még két nagyobb kutatás zajlott a 90-es években (Bailey-é és Hamer-é), hasonló hibákkal, hiányosságokkal.

Nekem viszont inkább az volt a meggyőző, hogy talán mégsem annyira megkövesedett a szexualitásunk, mint korábban gondoltam, amikor emberek beszámolóját hallottam, hogyan változtak meg, lettek heteroszexuálisok. Saját bevallásuk szerint kiegyensúlyozottabban élnek heteroként. (Találkoztam valakivel, személyesen, is, aki megváltozott négyszemközt beszélgettem vele órákig. Nem volt oka hazudozni, sokkal jobbnak jellemezte jelenlegi életét.)

Mióta úgy döntöttem (nem keresztény megfontolásból), hogy elkezdek egy terápiát, változott néhány dolog, és nőként nőkre nem úgy nézek már mint esélyes partnerre, mert egyáltalán nem is tetszenek meg, tehát nem ez a probléma.

A nagy feladatot inkább abban látom, hogy a személyiségemet erősítsem, a valós, meglévő, mély sebeimet gyermekkoromból, egy tanult terapeuta segítségével feldolgozzam. Ilyen sebei mindenkinek lehetnek, csak nem mindenki reagál ugyanúgy. Én korábban nőkben kerestem azt, ami bennem nem volt meg vagy úgy véltem hogy nincs meg. Felteszem kérdést: Miért működig az én életemben is úgy, ahogy egyébként sok szaktekintély állítja, nem csak a Narth-tól, hogy ha a személyiséged erősödik, csökkennek a homoszexuális vágyaid. Én ezt pillanatról-pillanatra tapasztalom meg. Még sok harc van hátra, de megéri.

Ha nem vagy homoszexuális, szerintem a legtöbbet akkor teheted, ha nem bántasz, nem ítélsz meg senkit a mássága miatt.

A(z egyébként nagyon jó szándékú) melegeket aktivistákat arra kérném, hogy hagyjanak lehetőséget a homoszexualitásból való változásnak a propagálására, és ne próbálják azoknak a jogait elvenni, akik keresik a változás esetleges lehetőségét.

Remélem senkit nem bántottam meg!

Szép estét nektek!

Deutsche Gabbana 2012.04.18. 22:59:58

@cikus: az ember szexualis iranyultsaga valtozhat, a hetero tolodhat homo fele es forditva is. az sem utolso szempont, h tarsadalmilag mit tud felvallalni, miben erzi jol, teljesnek magat. van hazas ferfibol lett fullmeleg ismerosom es van olyan is, aki biszexbol lett hetero. egyaltalan nem fekete-feher ez a kep, de ezt csak azok tudjuk, akik valamennyire erintettek vagyunk. a visszafogott irasodbol atsejlik az elettapasztalat, igazan jolesik a nagy vicsorgasban ilyet is latni.

király vagyok 2012.04.19. 01:51:54

a meleg asz egy szép szó ne hasznájjátok a köcsög buzira amelyiket ütni kell

komplikato 2012.04.19. 04:09:40

Érdekes írás
Tisztára úgy tűnik belőle mintha nem is léteznének női homoszexuálisok.
Aztán le lehet szűrni belőle, hogy "férfiatlan" testével elégedetlen fazonok lesznek csak homokosok. Nyilván akikre meg gerjednének és marhára férfiasak, azok között nincs is homokos.
Ja és az írást elolvasva biszexuálisok nem is létezhetnek még annyira sem mint a Lochnessi szörny ...

Biztos nem maradt ki legalább a harmada a szövegnek?

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.04.19. 06:37:02

Elkeserítő, hogy a naponta előforduló újabb és újabb homofób indíttatású bűncselekmények (legutóbb pl: kaleidoscope.blog.hu/2012/04/18/ujabb_aldozat_3) ellenére a legtöbb szélsőségektől mentes, a többségi hetero társadalomhoz tartozó ember még mindig azon morfondírozik, hogy csak kicsit beteges dolog a homoszexualitás, vagy nagyon ahelyett, hogy saját ösztönös homofóbiáját leküzdve határozottan kiállna amellett, amit a jelen helyzetben minden tisztességes embernek képviselnie kellene: megengedhetetlen a homoszexuálisokkal szembeni minden féle támadás, és a homofóbiát erősítő, megalapozó ideológiák gyártása és hangoztatása.
Elkeserítő, hogy értelmes emberek annak ellenére képesek még 2012. 04.18-án is olyan írásokat publikálni, amelyekben már rég nyilvánvaló vált sarlatánságokra, emberek százainak életét megnyomorító hazugságokra (pl. Richard Cohen, a hazug, ártalmas és már régen lelepleződött ex-gay és exodus mozgalmak, stb.) hivatkoznak, pedig tudniuk kell, biztos, hogy hallottak már arról, hogy milyen botrányosan lepleződtek le ezek a csalók (kaleidoscope.blog.hu/2010/05/12/csalok_sarlatanok_tundoklese_es_bukasa és kaleidoscope.blog.hu/2010/03/25/narth_es_a_reparativ_terapia_moiralis).
Elkeserítő, hogy a mérsékelt, mértékadó magyar hetero többség odáig jut el, hogy azt írja: "Szép, hogy Mirkóczki Ádám aggódik a világ mai folyása miatt (vagy csak a népesedési ráta aggasztja), de ha megelőzésen gondolkodik, akkor nem annyira a büntetést kellene szorgalmaznia. " ahelyett, hogy az ilyen megnyilvánulásokra mindenki egyöntetűen és határozottan azt mondaná, hogy az ilyen homofób megnyilvánulások elfogadhatatlanok és súlyosan sértik Magyarország érdekeit azok, akik képesek a Parlament falai közé bevinni a homofóbiát, de azok is, akik ezt ott megtűrik (ld: kaleidoscope.blog.hu/2012/04/12/fegyelmit_lezsaknak).
És végül elkeserítő, hogy még mindig vannak, akik Szent Pál egészen másra vonatkozó, szövegkörnyezetéből egészen helytelenül kiragadott (Róm 1,24–27) részekre hivatkozva még mindig hirdetik azt az életveszélyes tévtanítást, hogy "Pál a homoszexualitást Istentől való elfordulásként határozza meg". Teszik ezt annak ellenére, hogy tudják: Pál apostol a rómaiak között dívó biszexuális orgiákra hívta fel a figyelmet, azokat ítélte el valóban Isten akarata szerint. Szót sem ejtett a mély szeretet kapcsolaton s egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, homoszexuális kapcsolatokról, melyek egyértelmű és gyönyörű példájaként mutatja be a Biblia Dávid és Jonatán kapcsolatát, amelyről azonban nem vesznek tudomást a homofóbia rabságában és megkötözöttségében élő keresztények.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.19. 07:04:47

@cikus:
Nem ismerem a te esetedet, de a homo-heteró nem bináris, hanem kontinuum. Vannak csak kicsit buzik, meg vannak nagyon. Mint egykori leszbikus, biztos felfigyeltél arra, hogy a sok leszbikus nő (butch) igencsak férfias mind jellemre, mind testfelépítésre.

LeVay kísérletét később megismételték és találtak eltérést.

@Deutsche Gabbana:
"ezt csak azok tudjuk, akik valamennyire erintettek vagyunk"
Nemcsak :)

aritus 2012.04.19. 07:50:56

@kaleidoscope: figyelj, a 4 linked közül 3-ban nincs megjeleníthető tartalom. Csak a csalók és sarlatánok olvasható.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.04.19. 09:12:32

@aritus: köszi a figyelmeztetést. a kommentben már nem tudom korrigálni a linkeket, de a kaleidoscope blogban kipublikáltam a kommentet és abban korrigálom.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.19. 10:07:48

@aritus:
elkövette az a hibát, hogy a zárójel elé nem rakott space-t...

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.04.19. 12:48:21

Állatok (szintén a Jóisten teremtményei) vajon miért buzulnak? Biztos azok is divatból meg a kulturális nyomás hatására...

VI. Béla 2012.04.19. 16:34:57

Na, micsoda buziparádé van itt ma!

Namely 2012.04.19. 17:25:03

@bbjnick:
"A párt sajtóosztálya portálunk megkeresésére közölte, hogy sajtópert indítanak minden olyan médium ellen, amely azt hazudja, hogy a Jobbik a homoszexualitás reklámozása helyett magukat a homoszexuális embereket büntetné."

"aki kiskorút szexuális devianciák gyakorlására rávesz, azt 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanák"

A két mondat üti egymást.

Amúgy Jobbik.... nem csinálnak semmit a Parlamentben, és mivel az ég világon semmire nem tudnak megoldást, így időnként előveszik a szokásos dolgokat: buzi, cigány, zsidó, külföldi, libsi. Lássák már, hogy ők is ott vannak. Mintha az igazi munkát helyettesíthetné a gárdamellény. Tuti nem ezért szavaztak rájuk többségében.

Mintha azt mondta volna a párt a választások idején, hogy "radikális változást".... na ja.... mint a többi párt esetében: ha valaki elég ideig él (a tempót nézve, még úgy 800 évig), talán megláthat valami változást is.

Addig pedig ctrl+c ctrl+v. Csak a tolvaj személye változik. Kész röhej, hogy valaki szemét ki lehet szúrni azzal, hogy a buzikra vicsoroghat, cserébe nem kérdezi meg, hogy hol vannak a beígért nagy tettek.

Persze lehet mondani, hogy nem ők vannak kormányon, de láttunk tőlük, pl egy alternatív számítást a költségvetésre? Vagy valamilyen megvalósítható megoldási javaslatot?

Lófasz....

Mindegy.

[legyint]

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.19. 18:07:30

@Namely: Szerinted a Jobbiknak mennyi esélye van változtatni, mikor a sok birka a Fideszre szavaz? Ott virulnak Fideszprolik a 2/3-ukkal és kormányozzák a szakadék felé az országot. Azért, mert nemzeti színek mögé bújtak, minden döntésükön látszik, hogy miféle "emberek".
De legalább Morvai kiosztja a férgeket az EU parlamentben, ha nagyon nekiállnak fújni ránk.
Ha pedig javaslatokat akarsz látni tőlük, akkor ne a szennymédiumokból tájékozódj, hanem a saját oldalaikról.

dr. pretender 2012.04.19. 18:14:31

szerintem a szexuális orientáció egy skála aminek a két végpontja a teljesen homoszexuális és a teljesen heteró állapot. a kettő között van egy rakás átmenet, és hiszem, hogy a többség bizony a két végpont között helyezkedik el.
a posztban szereplő megállapításokkal (pl. "Egy másik férfi nem oldhatta volna fel ezt a magányt. Ha mégis, akkor biztosan férfit teremtett volna mellé") lehetetetlen vitatkozni, de azt hiszem, nem is érdemes erre a szintre lesüllyedni...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.19. 19:31:08

@dr. pretender:
Dehogynem, pl. meglehet mutatni az érvelés abszurditását. Egy öreglány mondta egyszer a faxról: "Ha Isten azt akarta volna, hogy telefonon levelezzük, akkor nem teremtette volna meg a postaládát."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.19. 19:35:20

No de még mindig nem tudjuk, hogyan és miért költötte át a segédpüspök írásában tudományos hivatkozásként szereplő Dean Hamert a talita.hu keresztény női portál szerkesztője gondolkodás (és olvasás) nélkül a szadista gyilkos Ryke Geerd Hamerre?

Mi van a fejében, hogy a kettőt felcserélhetőnek tartja? És milyen gondossággal forgatta a segédpüspök művét, ha ekkora hibába futott bele egy sima kopipésztelés közben is? :-)

Ez színvonalas keresztény újságírás?

algi 2012.04.19. 20:24:22

Aki úgy véli, hogy a homoszexualitás választás kérdése, az úgy érzi, hogy őt csak egy döntés választja el attól, hogy egy azonos neművel lefeküdjön? Úgy érzi, képes lenne rá, de nem akarja? Ellenáll neki? Azért bűn a homoszexualitás, mert ha levetkőzné a civilizált erkölcsöket, akkor homoszexuálissá válna? Küzd ellene?

Deutsche Gabbana 2012.04.19. 20:55:03

@algi:
(nem a homoszexualitás választás kérdése, hanem az, hogy aki az, az elfogadja-e és vállalja-e az életformát. bár gondolom pont neked nem kell magyarázni :)

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.04.19. 22:06:37

@Deutsche Gabbana: "nem a homoszexualitás választás kérdése, hanem az, hogy aki az, az elfogadja-e és vállalja-e az életformát" És ha nem fogadja el és nem vállalja, akkor mit kell tennie? Lemondania azokról a testi vágyakról, amiket a heterók kielégíthetnek? Annak ellenére, hogy a homoszexuálisok is képesek lennének erre a maguk módján, de akkor bűnt követnek el, és a társadalom jogosan megveti őket, néhány országban börtönbe zárja, vagy kivégzi, igaz? Ez így OK?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.20. 11:53:49

Ne fogd vissza magad kisbarátom! Baszd meg a gyerekeket, az állatokat, mindenkit. Éld ki vágyaidat, valósítsd meg önmagadat, te perverz állat. Hiszen nem vagytok ti emberek, hogy uralkodjatok ösztöneiteken, csak az orgazmus fontos. Nem az emberi értékek, a család és a gyermeknemzés. A tudás örökítése utódaidnak.
Példálózz az állatvilággal, hiszen ahhoz közelebb állsz.
Nem?

Apeiron (törölt) 2012.04.20. 11:57:40

Ez a harmadik poszt itt a Konzervatóriumon, mellyel a Talita kapcsolatba hozható és melyet olvasva a hányinger kerülget.

Apeiron (törölt) 2012.04.20. 12:23:03

"Konzervatórium - a szabadság szemszögéből...."

alatta:

"Bármit is tesz egymással két férfi, szexuális együttlétük terméketlen marad, nélkülözi az értéket. Mert az egyik legnagyobb érték az életünkben a gyermek. Sokan azt mondják, két férfi is tud szeretni, tehát igenis szeretetteljes lehet egy homoszexuális aktus is! De a szexuális aktus a heteroszexuális kapcsolatokban is csak bizonyos lelki és fizikai feltételek mellett válik a teljes önátadás testbeszédévé. Szükséges hozzá, hogy felvállaljuk a másik életét és a gyermeket, aki esetleg megfogan. Kell még hozzá a hűséges, kitartó szeretet, és férfi és nő testi különbözősége."

Na röhögnöm kell. Ez egy viccblog. Tréfa. Geg.

Apeiron (törölt) 2012.04.20. 12:29:19

Konkoly Edit bemutatkozása:

"Tanár, újságíró, nyomdai segédmunkás, díszletfestő, sajtkészítő vagyok/voltam, aki néhány embernek barát, a lányaimnak anya, Istennek sokáig dacos és konok, ma már szelídebb gyermeke. Egy nagy és régi vidéki házban élek, ahová sokan jönnek pihenni.
Jó a fűben heverészni, hallgatni a madarak éneket, bámulni az ég szivárványos színeit. Jó kenyeret sütni, finomakat főzni, teázás közben beszélgetni. Jó gyerekeknek táborokat tartani, szőni, nemezelni, batikolni, papírsárkányt készíteni. Jó írni is."

Azt is hozzátehetné, hogy jó buzikat dehonesztálni. Pfej.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.20. 12:35:59

Hahaha, egy szerencsétlen buzi sosem értheti meg ezeket a szavakat.

Szánni való Taigetosz szökevények. Nektek hiába éltek szerencsétlen elődeitek, genetikai zsákutca vagytok. A természet haszontalan kudarcai.

Célkereszt 2012.04.20. 15:10:40

Hm. Nem értem. A hozzászólásokat.

pounderstibbons 2012.04.21. 00:21:58

@Counter:

Hát igen, ez a Ryke Geerd Hamer eléggé nagy égés a cikk írójának, de gondolom Hamer-ra keresve ezt dobta a google...

A cikk vége viszont egészen normális/toleráns lett, amit nem szeretnék dícséret nélkül hagyni, de a népesedési ráta miatti aggodalmat azért nem igazán érzem túlzottan őszintének Mirkóczi képviselő indítványában, ha egyszer globálisan inkább a túlnépesedési rátával van probléma.
Ha lokálisan (esetleg pont egy körülírható populáció) alacsony születési rátájával van baja, akkor az meg a közlegelők problémája nevű nyomor és népirtás-esélyes játszmát hozhatja el. (Te túlnépesedsz? Akkor én is!...)

Azt viszont jelezném t. Konkoly Editnek, hogy ha a XXI. sz-i internetes publicisztikák világában akar működni, ajánlatos lenne, ha a cikkei után érkező kommentek relevánsabb felvetéseire legalább megpróbálna válaszolni és nem hagyná ezt másokra, akik ki tudja akarják/tudják-e a szerző álláspontját képviselni.

Vagy igyekezne úgy írni, hogy a cikkei megálljanak a saját lábukon, és ne sántikáljanak félreértett kérdésekre, rossz személynek írt válaszok és ellentmondásos hasonlatok között, mint pl. legutóbb:
konzervatorium.blog.hu/2012/03/07/hazassag_elotti_szex_valasz_tota_w_arpadnak/fullcommentlist/1#c16041997

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.21. 07:23:35

@pounderstibbons: Ha elolvasta volna Launt, benne lett volna Dean Hamer teljes neve az 50-valahányadik oldalon.

Másrészt ha feltesszük, hogy a google dobta ki neki a teljes nevet, akkor villognia kellett volna a piros lámpának:
Hamer Guitars
www.hamerguitars.com/ - Tárolt változat - Oldal lefordítása
The original boutique electric guitar custom shop. Featuring amazing guitar designs from Jol Dantzig and his team of world-class guitar builders.
Gyógyító eljárások
vesa.2esely.hu/drhammer.htm - Tárolt változat
A Dr.Hamer által felfedezett és kidolgozott Új Germán Medicina, a jelenleg ... Meglepetésemre úgy tapasztalom, hogy nem Hamer Dr. az egyetlen, aki az ...
Ki az a Hamer doktor? | Orvostudomány
www.ujmedicina.hu/.../ki-az-a-hamer-doktor.html - Tárolt változat
Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer (belgyógyász szakorvos, fizikus és a teológia magisztere). Dr, med. mag. theol. Ryke Geerd Hamer. Hamer doktor idén ...
Olvasószoba :: Orvostudomány a feje tetején - és ha mégis igaza ...
www.passzivjovedelem.hu/olvasoszoba_hamer.htm - Tárolt változatHamer doktor - kutatásainak több mint negyedszázada alatt megdöbbentő felfedezéseket tett. Ezek alapján azt állítja, hogy: A betegségek, amelyeket idáig ...

Azért a fülszövegek is árulkodóak, "a betegséges, amelyeket idái", "megdöbbentő felfedezés", "új germán medicina": lerí róluk, hogy legalábbis valószínűleg sarlatán, akiről így szólnak. Hát még ha utánaolvas, vagy netán google helyett/mellett wikit is használ.

No persze a teológiai végzettség lehet, hogy minden kételyt eloszlat.

Sólyom Tomi 2012.04.21. 08:08:53

A kedvencem az a keretes rész, hogy a "kutatók" hosszas keresgélés után nagy nehezen találtak 156 olyan buznyák párt, akik öt évnél tovább nem voltak hűségesek egymáshoz.

pounderstibbons 2012.04.21. 09:20:02

@Sólyom Tomi:
Ami külön vicces/tragikus, hogy ami egy kapcsolatot képes igazán hosszú távra bebetonozni, az nyilvánvalóan egy közös(en nevelt) gyermek. Na a gyerekeneveléshez (vagy a házassághoz) való jogot, pont azok nem akarják megadni a melegeknek, akik számonkérik rajtuk, hogy nem hűségesek.

Asidotus 2012.04.21. 12:03:24

Már az elején is butaságot ír a poszt szerzője. Hivatkozik egy Csongor nevű melegre, aki szerint a homoszexualitás vele születik az emberrel, majd azzal próbálja a szerző ezt cáfolni, hogy nincs rá bizonyíték, hogy örökletes lenne.
Épp ez az. Attól, hogy valami veled születik, még nem örökletes. Tipikus példája ennek a Down-kór. Az is vele születik a szerencsétlennel, de egyáltalán nem örökletes. Velünk született genetikai rendellenesség bőven lehet nem örökletes.

Deutsche Gabbana 2012.04.21. 12:28:47

@kaleidoscope: hát ez az, kegyetlenség más emberek lelki egészségén erőszakot tenni azzal, hogy hazugságba, láthatatlanságba kényszerítjük őket. minimális empátiával belátható.

Sólyom Tomi 2012.04.21. 16:32:10

@pounderstibbons: Sebaj, ma az orvostudomány már csodákra képes. A homoszexualitást még nem tudják ugyan gyógyítani, de a petefészket és a méhet ki lehet operálni, és így legalább Konkoly Edit és sorstársainak veleszületett betegsége (nevezetesen, hogy nőneműnek született) gyógyítható.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.21. 19:07:33

@Sólyom Tomi: Édesanyád petefészkét kellett volna eltávolítani, mielőtt még megdugta a réten az a kecske vagy birka vagy ami volt az apád.

odav 2012.04.21. 22:44:45

Nehéz megszólalnom. Lehet, hogy valami ködkép takarta el a szemem a valóság elől. A kaleidoscope.blog.hu-n a megnevezhetetlennek tartott szerelmet próbálom leírni/megnevezni, s közben... egy ideológia által kreált emberként nevez meg az írás, mint ahogyan a szerző is ideológiailag megkreált alak, mégha nem is tudja...

Különben nem venne át paneleket, ítéleteket, és nem játszaná el, hogy megértő, miközben az empátia nyomát sem fedezzük föl...

Noha biztos vagyok abban is, hogy személyesen képes erre... Remélem, még nem veszítette el végleg a személyes én-jét, s nem lett belőle egy ideológia által vezérelt szerep, hagyma-ember, akiről ha lehántjuk a rétegeket nem találunk magot... csak a héjakat...

Végül csak emlékeztetőül: "az embernél nincs semmi csodálatosabb"... s az ember nem elvont valaki, hanem a saját életen át, gyönyörben és szenvedésben megformálódó személy...

Dr. No 2012.04.22. 00:17:15

"Bármit is tesz egymással két férfi, szexuális együttlétük terméketlen marad, nélkülözi az értéket. Mert az egyik legnagyobb érték az életünkben a gyermek."

Nehéz kihagyni a katolikus egyház legutóbbi botrányait, mint ziccert, de költői kérdésem a szerzőhöz: ezek szerint két férfi kapcsolata értéktelenebb, mint az a vérfertőzés, amiből gyermek születik?

nemecsek ernő áruló 2012.04.22. 08:31:26

@Azúrkék égbolt: Az zsír, mert a magyar meleg-felvonuláson évek óta nem riszál senki. Ha nem lennének ott a deviáns szkinhedek, a világ legszínvonalasabb esélyegyenlőségi felvonulása lenne.

Sólyom Tomi 2012.04.22. 10:28:20

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Anyám nem fasisztoid hajlamú, mint K.E., és soha nem gondolta azt, hogy a heteroszexuális beállítottság betegség.

skipy 2012.04.22. 15:03:41

A bejegyzés olyan mértékben szánalmas, hogy az már vicc. Kb minden bekezdésben van egy teljesen nyílvánvaló rávezetés arra, hogy a buzulás (szándékosan nem homoszexualitást írok!) rossz dolog.

Kibújik belőlem a kisördög, de a főszerkesztőnő (író) miért nem ítéli el a leszbikus kapcsolatokat? (FYI: a kérdés költői)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.22. 16:31:10

@Sólyom Tomi: Sajnos. Pedig megkímélhette volna az emberiséget a sallangtól egy vödörbe fojtással...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.22. 16:35:15

@odav: "az embernél nincs semmi csodálatosabb"
Ezt ki állítja? Szerintem az élővilágnak erről merőben más a véleménye.

Sólyom Tomi 2012.04.22. 17:15:14

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Próbáld újra, ezúttal lehetőleg magyarul. Már legalábbis, ha valamit közölni is akarsz.

odav 2012.04.22. 17:33:31

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Szophoklész írta az Antigonéban. Pedig ott is történt elég szörnyűség.

odav 2012.04.22. 17:40:06

@cikus: A kiegyensúlyozottság, amiről írsz, nem féltetlenül abból következik, hogy megváltoztatták szexuális vonzódásukat. Következhet abból is, s én inkább ezt hiszem, hogy megszönt a személyiségük és a környezetük közti feszültség.

odav 2012.04.22. 17:41:52

@Deutsche Gabbana: Úgy hiszem, nagyon röviden és egyben nagyon találóan fogalmaztad meg a tanulságot: "hát ez az, kegyetlenség más emberek lelki egészségén erőszakot tenni azzal, hogy hazugságba, láthatatlanságba kényszerítjük őket. minimális empátiával belátható." Erről van szó!!!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.23. 12:23:12

@odav: Tudom, hogy ki mondta. Nem ez volt a kérdés lényege. Persze, hogy az ember számára ő maga a legcsodálatosabb.
De a kényelmünk érdekében kiirtott természetnek is ugyanez vajon a véleménye rólunk?
Segítek: nem, szerintük az ember a Föld rákfenéje.

odav 2012.04.23. 22:37:58

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ok! Ebben igazad van! Én is így gondolom, de nem erről beszélgettünk eddig! Hanem arról, hogy az emberi méltóság a legfontosabb. És akkor talán nem zsákmányolnánk haszonért a földet!

Linda_ 2012.04.27. 00:43:43

@odav: ezen gondolkodtam már és... nehéz téma azért. Hogyan választod el, hogy a környezet nemelfogadásából jön a feszültség, vagy tőlük függetlenül, benned van a feszültség (esetleg is). Minden megoldás érdekel :]

Benke Szilveszter 2012.05.08. 22:55:56

A kommentek szövevényében bizony bevallom elkavarodtam, de így van ez, ha az ember nem gyakorolja. Az idézett forrásoknak és azok szerzőinek nem eredtem nyomába, ez is igaz. Viszont újból átolvastam a cikket, és ismét arra a következtetésre jutottam, hogy a szerző igyekezett több oldalról is körbejárni a témát, előítéletektől és indulatoktól mentesen, személyes tapasztalatokkal is átszőve közvetít egyfajta véleményt. Amivel természetesen lehet egyetérteni és vitatkozni is.

Sajnálom, hogy a kommentekben tapasztalható átlagos toleranciaszint nem éri el a cikkben tapasztalhatóénak a felét sem.

„A homoszexuális ember képtelen arra, hogy férfi voltát bensőjében találja meg, ezért azt biológiai-szexuális szinten keresi”– mondta C. G. Jung. - Ez szerintem nem feltétlenül csak a homoszexuális férfiakra igaz.

odav 2012.05.11. 22:11:57

@Linda_: szia! bocs, hogy ilyen soká válaszolok. nem az akartomon múlt. szerintem a feszültség mindig a külvilág és a belső önazonosság ellentétén múlik. sőt a belső feszültségnek külső oka van mindig: nem fogadnak el, másképp látnak... nem kíváncsiak arra, mit érzel-gondolsz te belül. az elvárások. de hát milyen elvárások és miért, és ki jogosult elvárást megfogalmazni?... csupa kérdés. egy biztos. aki az elvárásokhoz igazodik, magányos pillanataiban szeretne önmaga lenni...

Linda_ 2012.05.30. 10:36:12

@Almaleves: Vannak fajok, akik tudatosan döntenek erről? Mesélj! Milyen faj van rajtunk kívül, aki tudatos?

Linda_ 2012.05.30. 10:37:53

@odav: Na és mi van San Franciscóval? A meleg fővárosban, inkább a heterók érezhetik "furán" magukat, mégsincs köztük sem kevesebb depressziós, öngyilkos stb. Sőt, inkább több :-(

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása