Elindult a Reagan-blog

Konzervatorium I 2011.06.23. 13:45

Kedves Olvasóink!

 
A Konzervatórium szerzői rövid időre a Reagan: Budapest! blogra költöznek. Az oldalon Ronald Reagan új fővárosi szobra kapcsán foglalkozunk az Egyesült Államok egyik legsikeresebb és legkedveltebb elnökének életével, nézeteivel, világával. Tartsanak velünk!
 
Üdvözlettel:
a Konzervatórium blog szerkesztői

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr413008697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szobrot kapott Régen a Szabadság téren 2011.07.06. 10:16:05

 Reagen találkozik a talibánokkal : "Ezek az úriemberek morálisan azonos értékűek Amerika Alapító Atyáival"    Régen nem volt más csak egy üres báb. komolyan azt hisszük hogy egy színész, aki engedelmeskedik a rendezőnek minden...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.25. 10:45:08

Marha jó ez a fotó, emlékszem a videóra amiben láttam..:)

hacsaturján 2011.06.26. 06:15:07

a főnök szerint mostan egy mao szobor proponálása lenne aktuális. csak szólok.

Frederick (törölt) 2011.06.26. 15:18:47

Baranyi Márton, Békés Márton, Böszörményi Nagy Gergely, Mándi Tibor, Maráczi Tamás, Megadja Gábor, Molnár Attila Károly, Nyitrai Zsolt, Rétvári Bence, Stumpf Anna, Szabó Eszter, Szabó Márk, Szentmihályi Gergely, Szilvay Gergely, Varga Gergely

Hogy megnevezzem a "független" értelmiségieket.

Orbán nemrég kötött szövetséget a "Gonosz Birodalmá"-val, Kínával. (Gonosz Birodalma - egy fantasy regényben még elmegy, de ezt alkalmazni a politikára... A "tehetséges" Reagan is csak ennyit tudott.) Nektek, reaganista, neokonzervatív értelmiségieknek nem az lenne a feladata, hogy bíráljátok a miniszterelnököt a külpolitikai lépéséért? Ímádni Reagen Nagyúrat, aki szembeszállt a Szovjetuinóval - asszisztálni Orbán Nagyúrhoz, aki szövetséget kötött Kínával - hogy lehet ezt egy közös nézetben integrálni? Nem vagytok híteltelenek? Valójában nem a siker, a pénz, a hatalom, a zsíros poziciók számítanak, s amit valójában intellektuális köntösben idehánytok, az valójában "kenyőcs" (Hamvas), másnéven maszlag?

Ronald Reagan, Orbán Viktor, Nicolas Sarközy - a nyugati civilizáció MEGASZTÁR-jai, akik nem érnek az igazán egyetlen keménykezű, művelt konzervatív elnök, de Gaulle árnyékába. Jellemző, hogy de Gaulle-nak nincs szobra - Ronald Reagan szoborállítása egy seggnyalás az USA irányába.

Konzervatívnak nevezitek magatokat, miközben a híteleteket rég eljátszotáttok. "Független"-nek nevezitek magatokat, miközben a FIDESZ-kormánytól kapjátok a fizetéseteket. Igazából semmitől sem vagytok különbek az MSZP csicskáinál (Ágh Attila, Lengyel László, Babarczy Eszter). Ugyanaz a szar, csak más csomagolásban! Eszembe jut Szekfű Gyula, aki a szovjet "felszabadulás" után a Szovjetunió egyik értelmiségi támogatója lett - na persze titeket, jelentéktelen kiskatonákat, nem hasonlítanák össze egy Szekfűvel.

Magyarországon nincsen konzervativizmus. Csak szemét. Amit már rég el kellett volna takarítani.

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.06.27. 14:39:39

@Frederick: "Ronald Reagan, Orbán Viktor, Nicolas Sarközy - a nyugati civilizáció MEGASZTÁR-jai, akik nem érnek az igazán egyetlen keménykezű, művelt konzervatív elnök, de Gaulle árnyékába."

De Gaulle meg volt győződve róla, hogy a független Franciaország kiegyensúlyozó tényező lehet az Egyesült Államok és a Szovjetunió között. Főként brit és amerikai kritikusai szerint viszont, ez a vágyott politikai szerepkör alig volt több mint üres póz és opportunizmus. 1964 januárjában Franciaország diplomáciai kapcsolatokat létesített a legtöbb ország által ekkor még el nem ismert Kínai Népköztársasággal. Ez az első lépést jelentette a kommunista állam hivatalos elismerése felé. A kapcsolatfelvételre ugyanakkor anélkül került sor, hogy Franciaország megszakította volna kapcsolatait a Kínától 1949-ben elszakadt és vitatott függetlenségű Tajvannal, amelyet a világ legtöbb állama ekkoriban a hivatalos Kínának tekintett, és amely Kínát az ENSZ-ben is képviselte. A kialakult szituáció azért volt különös, mert a kommunista Kína ragaszkodott az "egy-Kína" elvhez, azaz elvárta a világ államaitól, hogy Tajvant ne tekintsék önálló államnak. Egy ideig nem volt világos, hogy a diplomáciai ellentmondás hogyan oldható fel és a nagykövetek cseréjét hónapokon át halogatták, ám Tajvan elnöke Csang Kaj-sek februárban megoldotta a konfliktust: Tajvan megszakította diplomáciai kapcsolatait Franciaországgal.
A lépés fontos jelentőséggel bírt a kommunista Kína számára a diplomáciai elismerésért folytatott küzdelemben. E küzdelem eredményeként 1971-ben az ENSZ 2758. számú határozatával megvonta Tajvan ENSZ-tagságát, és elismerte a Kínai Népköztársaságot. Ezt követően a világ államainak többsége a Kínai Népköztársaságot ismerte el a hivatalos Kínaként (noha sok ország párhuzamosan Tajvannal is diplomáciai kapcsolatban áll). 1972-ben az Egyesült Államok elnöke, Richard Nixon is látogatást tett a Kínai Népköztársaságban, amely a kapcsolatfelvétel első lépése volt. (Wikipedia)

Frederick (törölt) 2011.06.27. 18:42:12

@Weöres Dániel:

KONZERVATÓRIUM - A szabadság szemszögéből...
A szabadság Kínában található. :)

Na, röviden...
Nem tagadom de Gaulle hibáit, sőt a felelősségét abban, hogy a világ olyan barbár lett, amilyen. A gazdaságpolitikája nyomorúságos (melyre az 1968-as megmozdulások voltak a reakció)
De szerintem jóval különb történelmi alak volt, mint a MEGASZTÁROK.
Ronald Reagan, Orbán Viktor, Nicolas Sarközy félművelt államférfiak - de Gaulle művelt államférfi. Ronald Reagan, Orbán Viktor, Nicolas Sarközy hatalommániás, karrierista celebek - de Gaulle eszmékkel és ideákkal rendelkező politikus. És lehetne még különbségek után vadászni...

Független Franciaország, az OAS felszámolása, a gyarmatokról való lemondás, a II. világháborús szereplése, a francia nacionalizmus gerincének megerősítése - vannak neki erényei - és természetesen hibái.

(A Wikipédia Charles de Gaulle c. szócikke amúgy kiváló!)

Frederick (törölt) 2011.06.27. 23:05:45

@Weöres Dániel:

TL;DR

Ha megkérhetnélek, beszélj hozzám magyarul! Sajnálatosan nem értem a híres-nevezetes Weöres Dániel-kódbeszédet, bár állítólag kibaszott jó! Majd egyszer elsajátítom.

Mi van?

Frederick (törölt) 2011.06.27. 23:16:44

"Too Long ; Dont Read (túl hosszú, nem olvasom el)"

Használd a Népszótárt!:
nepszotar.com/?szo=tl%3Bdr

(Mégsem saját találmány!) :)

Jó, akkor ne beszéljünk "független Franciaország"-ról. Igazad van, annyira nem volt független az a Franciaország. S de Gaulle is nyitott Kína irányába, hozzájárulva a Kínai Népköztársaság nemzetközi elfogadásához. Ezek olyan tények, amelyeken nem kell összeveszni. Terence Hill jobb arc de Gaulle-nál. Ebben megegyezhetünk? :)

Tudok szöveget értelmezni, csak egész napos szellemi munkát végeztem, és most éppen magyarázkodok neked. :)

További szép estét!

Bloodscalp 2011.07.06. 09:40:06

@Frederick: sosem kedveltem és nem volt szimpatikus Sarko, és kb ugyanazt a politikát csinálja mint Orbán, de azért nem egy kaliber

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.06. 10:17:16

undorító ez a cselédmédia és az okoskodó cselédek is

kkbk.blog.hu/2011/07/01/szobort_kapott_regen

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.06. 10:19:59

fehér betűk fekete háttérben, ehhez csak gratulálni tudok
de végülis mindegy mert úgyse olvassák sokan, a szobrot meg elküldeném Drezdába

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.06. 10:26:53

@Frederick: A gazdaságpolitikája nyomorúságos (melyre az 1968-as megmozdulások voltak a reakció)"

a gazdaságpolitikája nem volt nyomorúságos, csak ezt terjesztik a bankárok által fizetett újságok, és az olyan szakértől, mint a konzervatórium is

aeidennis 2011.07.18. 16:32:54

Kedves Konzervatórium, két hete elhunyt a legnagyobb magyar politikus, Ottó főherceg. Várom a róla szóló blogot, szobrot valamint legalább egy rövid megemlékezést a haláláról.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása