Bochkor után Tomcatért sírnak a rajongók

Király Rák I 2009.11.09. 18:01

Ahogy a mai napon a széles nyilvánosság számára is kiderült: ebben a hónapban az országos kereskedelmi rádiók hálózatai mellett a közösségi blogok domainjeinek pályázati kiírása és elbírálása is megtörtént. A döntés értelmében új szolgáltatók nyerték el a legnagyobb eléréssel rendelkező közösségi domaineket: A Bombagyár.hu címen a Konzervatóriumhoz és a Reakcióhoz köthető tulajdonosi kör (Gyanús Neokonok Páholya Ltd.), a piacvezető Puruttya helyett pedig a Kettős mérce és az Örülünk Vincent többségi tulajdonosa, a Liberális Internacionálé Kft. szolgáltathat a következő héttől.

Az új szolgáltatók már most a támadások kereszttüzébe kerültek: piaci vádak alapján a két nagy párt háttéralkuja során juthattak értékes domainekhez az új vállalkozások. Szily László, a Országos Félprofesszionális Tartalomszolgáltató és Blogügyi Testület elnöke, valamint Uj Péter, a civil Magyar Bloggerszövetség elnöke is bírálta a döntést. Vádjaik lényege kettős: Szily szerint az új pályázók üzleti terve túlzó, nehezen tartható. Uj Péter viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a regionális (blog.hu rendszerre kiterjedő) aldomainjeikről a cégek nem mondtak le pályázatukban.

Az olvasók pedig megszokott műsoraikat gyászolják. „Nem vehetik el tőlem a Bombagyárat” – fogalmazott T. Károly – „Tudom, hogy a nagypolitikának ez nem jelent semmit, de engem azok a történetek tartottak életben, amelyekben Tomcat biciklisként gyalogosokat gázolt. Mihez kezdek most, kinek fogok adakozni holnaptól?”

„Sziasztok, Istenek” – kezdődik egy Puruttyának küldött olvasói email – „Most mondjátok meg, mi lesz velem Rotten.com-os képek, videók, és hozzájuk írt rövid bevezetők nélkül? Ha tényleg megszűntök, szeretkezni fogok egy hasmenéses keszeggel, majd öngyilkos leszek. Persze a felvételeket majd beküldi nektek a családom.” A Puruttya szerkesztői egyébként is öntik az olajat a tűzre, közleményük szerint az új tulajdonos, a Liberális Internacionálé csak „ördögképre photoshoppolt Orbán Viktor-fejeket” fog posztolni.

Szakértők szerint azonban nincs mitől félniük az olvasóknak, nem valószínű, hogy a nyertesek mostani blogjaihoz hasonló rétegblogok jelennének meg a tulajdonosváltással. A sikeres piaci recepteken nem lesz komoly változás. A két érdekkör egyelőre nem nyilatkozik, azonban a Bombagyár helyén szolgáltató cég tulajdonosával közeli kapcsolatokat ápoló Benei Péter, webkettes PR-buddha mindenkit megnyugtat. „A Bombagyárosoknak nem kell félniük, hiszen nyílt titok, hogy az új tulajdonos a megkezdett hagyományokat fogja folytatni, legfeljebb egy kicsit igényesebben. A kirekesztő és antiszemita tartalmak felelőse a hírek szerint Sarah Silverman lesz, az agyatlan, agresszív lúzer szerepére pedig sajnos nagyon sok honfitársunk alkalmas, casting nélkül is akár.” – nyilatkozta Benei.

Az előzetes hírek szerint a két vesztes Gaudi-Nagy Tamás vezette pertársaságot fog alapítani szolgáltatási joguk visszaszerzésére.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr761513298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a vonzó a konzervativizmusban ? 2009.11.10. 06:12:50

A Konzervatóriumon, halálkomoly, igazi posztban említették meg a Vincentet. http://konzervatorium.blog.hu/2009/11/09/uj_blogok_elszabadult_indulatok. Bent vagyunk kérem a tutiban...A kilencvenes évek elején hét évig Amerikában éltem. Egészen ...

Trackback: Pofádat befogod! 2009.11.10. 05:28:53

Valamiért az ún. online média megmondóembereinek többsége azon a véleményen van, hogy ne tessenek az emberek hőbörögni az országos rádiófrekvenciák miatt. Igazából, ha erre lenne valami épkézláb érvük, legalább annyi, hogy mert kiszera méra, vagy hogy ...

Trackback: Mi a vonzó a konzervativizmusban ? 2009.11.09. 22:20:06

A Konzervatóriumon, halálkomoly, igazi posztban említették meg a Vincentet. http://konzervatorium.blog.hu/2009/11/09/uj_blogok_elszabadult_indulatok. Bent vagyunk kérem a tutiban...A kilencvenes évek elején hét évig Amerikában éltem. Egészen ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.09. 19:06:26

azért sarah silverman az kemény.

orsi00 (törölt) 2009.11.09. 19:06:32

Tudjuk! Merjük! Tesszük!

szempontpuska 2009.11.09. 21:42:55

@szily: Te Szily! Mi a túlzó a mi üzleti tervünkben he?!
A saját magad által nyitvahagyott kiskapu miatt rinyálsz ? :-P

Subba Daddy 2009.11.09. 23:25:53

touché, tompika már irja is a feljelentést

Forest (törölt) 2009.11.09. 23:32:56

Hírességek neveit mikor osztják újra? Aztán jöhetnének a különböző divatos parfüm, ruházati és autógyártó cégek, a taxistársaságok, végül a budapesti utcanevek.
Esetleg az állatorvosnál is újraoszthatnák a kis kedvencek neveit.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.09. 23:59:55

És Tomcat tárgyal már az új tulajdonosi körrel?

Tüntetni hol lehet?

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.11.10. 00:00:50

EZ HATALMAS HAZUGSÁG! NE DŐLJETEK BE AZ ÍRÓKNAK! EGY RENDSZERGAZDA ISMERŐSÖMTŐL TUDOM, HOGY MINDENKI, AKI ELOLVASSA EZT AZ ÍRÁST, AZ IP CÍMÉN KERESZTÜL KAP EGY VÍRUST, AMI AZONNAL MUNKÁSPÁRTI SZAVAZÓVÁ VÁLTOZTATJA ÉS ÁTPROGRAMOZZA AZ ATV-T A MAUNIKASÓ HELYÉRE! KÜLDD TOVÁBB MOST!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.11.10. 00:07:22

Nagyon jó írás.
Most már csak egy logót kell lenyúlniuk hozzá :D

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.10. 00:09:11

Azt se felejtsük el, hogy az előző domainosztásnál a Bombagyár eredetileg Szent Aurélia gyermekei néven indult, pályázati programjában a leghangsúlyosabb elem az önzetlenségen, a megértésen és a felebaráti szereteten alapuló jószolgálat volt (elhozva ezzel a maximális pontszámot), csak időközben üzleti okokból, a kor igényeit figyelembe véve nevet váltott és programot módosított.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.11.10. 00:29:18

Az Országos Domaint Elbíráló Törvényőre Testület (ODETT) majd tényt is látó elnöke szerint a kiírás megfelelő volt, csak az új pályázók ezt sajátosan értelmezték. Ezt mind a Neokonok, mind az Internacionálé képviselői légből kapott feltételezésnek minősítették, az üzleti terveiket pedig rendkívül megalapozottnak tartják, hiszen egy teljes napot is foglalkoztak vele.
A politikai döntések elbírálásában illetékes Legfelsőbb Sóhivatalnak a tárgyalást vezető bírója, Gaudi-Nagynak a domain értékére vonatkozó előadását követően azt kérdezte a felperestől: hogy a megadott értékbe a 70 %-os diszkontot beleszámította-e már, és ha igen, akkor ezt hogyan vegyék figyelembe a szolgáltatási jog esetleges visszaadása során. Mert ezzel az erővel regionális elérésű domaineket is üzemeltethetnének.
Mire ő a "hülyeség nem ismer vételi körzeteket" válasszal pontosította a megcélzott közönséget. A színvonal emelkedésétől ezután sem kell tartanunk, hiszen közben az Istenek is elkezdtek melegvideókhoz írni bevezetőket, így a kedves olvasó is a keszeg zaklatása helyett ugorhat egy seggest a langyos vízbe.

logs 2009.11.10. 00:45:38

ez nagyon szellemes volt, köszönet érte :D

Josef (K.) 2009.11.10. 01:17:39

' a Liberális Internacionálé csak „ördögképre photoshoppolt Orbán Viktor-fejeket” fog posztolni '

Ilyet csinálnának a volt alelnökükkel? Csak azért mert megcsalta őket?
Ez nem szép dolog! Akkor nemcsak a bombagyár "Gyanús Neokonok Páholya" általi bedarálása mögött húzódik meg egy magánéleti konfliktus (lásd: mandiner.hu/cikk/bezar_a_bombagyar , bombagyar.hu/index.php?post=2664 ), hanem a Lib. Int. is családon belül pofozgat.

De nem fogják nagyon durván pofoyni Orbánt a Lib. Int.-esek, hiszen azért családtag volt. Ahogy a "tanú"-beli a börtönőr mondaná: "egy brancs maguk, liberálisok, ne is tagadja".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.10. 04:56:13

Ha két domaint lehetne elosztani iksz évente, többet nem, akkor még so-so vicceske lenne a post.

Így viszont ~két év óta először a sommás ítéletem egy postról, hogy

EZ SZAR.

hacsaturján 2009.11.10. 05:03:34

kerestem az elejin az iróniamétert az eligazodás kedviért. mivel nincsen ott, így sajnos röhögni sem tudok.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.11.10. 05:14:57

"A Puruttya szerkesztői egyébként is öntik az olajat a tűzre, közleményük szerint az új tulajdonos, a Liberális Internacionálé csak „ördögképre photoshoppolt Orbán Viktor-fejeket” fog posztolni."
Igen, ezt én is olvastam és felháborít az a jobboldali Antiszemizmus és elweimárosodás, ami ebből a mondatokból kicseng.

Anyit eltudok mondani, hogy a tartalom nem változik, csak sokkal rosszab helesírással fognak készülni a posztok.

Sajnos, pár munkatárstólelkellett köszönünk, de sok régi-új ismerös arcot köszönthetünk majd a szerkezstői gárdában.

Geszti Péter az extraveltált termékenységre kész állapotban ábrázolt lóvas vizuális élményekért lesz felelős.
De egész kis team alakult ki a pata témakörön belül (csak pár név: Debreczeni, Vásárhelyi, Bauer)

Andrasew iván a motoros rovatott kapja.

A belvárosi kidobóemberek életének nehézsségeit, álruhás nyomozó riporterünk Gusztós Péter mutatja majd be.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.10. 07:40:24

(ha egyébként bármikor is bekövetkezne ilyen

pironkodva

de verném az asztalt tomcat igazsága mellett

én hülye

holott táncolhatnék örömömben, hogy hah, végre elvették az antiszemita köcsögtől)

BKV reszelő 2009.11.10. 07:45:27

Lerágott csont a téma, nem időszerű már. Már a kutyák is elvonyították az antipatikus B&B önsajnálatáról és irreális világnézetéről, hogy kutyaszar.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.10. 07:46:33

@Vonatosi Márió:
"Everyone thinks the jews killed Jesus, and we tried to pin it on the Romans - I am one of the few people who think that the blacks did it." :-)

AczélGyuribácsi 2009.11.10. 08:00:05

És azt hiszitek, hogy ez vicc!
Lassan 10 éve, hogy megpróbálták a Green-féle ügyeskedők kiosztani a haveroknak a spéci neveket...
Elég nagy küzdelem volt, inkább senkinek sem adták, ha már a barátoké nem lehetett...
Nézem rendszeresen, még nincsenek kiosztva, de szerintem egyszer megteszik!
Mint a korrupt polgármesterek a jófekvésű köztelkekkel...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.10. 08:25:07

Hát, úgy látom ma sem futotta sokra.
Úgy látom, hogy azok, akiknek egy név a fontos, és nem nézik a mögöttes tartalmat most indiántáncot járnak örömükben... Sokan még azt sem értik, hogy egy domain név regisztrációja nem azonos a tárhely tartalmával. :-)

hiba 2009.11.10. 08:57:02

A bombagyáron ettől sokkal érdekesebb dolgok történnek a valóságban. Mondhatnám egy vicces nemzeti radikális barátok közt, de nem mondom, mert szegény hülye Blogin majdnem véget vetett az életének emiatt, az pedig soha nem vicces. Még elmebetegeknél sem.

www.bombagyar.hu/index.php?post=2664

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.10. 09:14:30

@mavo: húha, tudtad, hogy az antiszemita köcsögnek zsidó barátnője van már sok-sok éve?:)
Ha meg ez egy szar, akkor minek olvasod?

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:53:52

Jézusom, ez a poszt ez egy fos. Szokott itt értelmes írás lenni, igaz, ritkán, de szokott. De ez tipikusan egy európai művész- és egy holokausztfilm keveréke: szürreális, kesernyésen humorosnak szánt, ideológiailag jól beirányozott.
Nem mellesleg a bombagyÁr.hu domain alatt valami félig elkészült cucc van, mert kezdőlapot nem szolgáltat az biztos.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.11.10. 10:47:28

Én megpályáznám a tomcatpolo domaint. Azt nem hirdetik meg?

partyface1973 · http://blog.puruttya.hu/ 2009.11.10. 11:23:46

@Pásztor Tibor: nem, mert nem kell senkinek. Most az Öngyeee Blogeee a trendy.

A posthoz: milyen rotten.com-os képek? :-D

Josef (K.) 2009.11.10. 11:34:43

@hiba:

Na pont erről a bombagyári valsóság showról (szerelemféltés, megcsalás) írtam, sőt ugyanazt a linket tettem be, mint te. Mindegy, ismétlés a tudás anyja. A bombagyári pletykák szerint amúgy 'Blogin' (bárki is legyen ő) és volt kedvese néha-néha azért összejárnak egy numerára, mégha szakítottak is. Ugyanez nem mondható el Orbán Viktorról, ő végleg szakított Lib. Int.-tel. (Azoban rossznyelvek szerint eggyel korábbi szerelmével, KISZ-szel titokban rendszeresen ágyba bújik. Ezzel kapcsolatban most valami rádiófrekvencia afférról handa-bandáznak, de ezeknek a rossz nyelvek ne higgyünk el semmit.)

kelta 2009.11.10. 12:59:29

Ez mos megint kurva jó lett.
"de engem azok a történetek tartottak életben, amelyekben Tomcat biciklisként gyalogosokat gázolt." :DDDDDDDDDDDDDDDD

Arivistus 2009.11.10. 14:14:05

Nem tudok mást mondani. Ez nagyon jóóó.

Beau D.N. · http://beau.hu 2009.11.10. 17:01:01

Bocs srácok, de egyre vérszegényebb a műsor.
Az a poszt is.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.11.10. 18:40:46

Sziasztok blogolvasók (szia, Internet!)

Nos, a dicséretet köszönöm. Akinek pedig nem nyerte el a tetszését a hír, az válogasson a többi szabadon fogható blog között, amíg el nem pályázzuk/koncessziózzuk azokat is a picsába.

@partyface1973: Én nem tudom, tessék a levélírótoktól kérdezni. :) Amúgy a nagy elődhöz szerintem azért vagytok hasonlítva, mert a bizarr és az extrém részek (nomeg a korábbi, egyszerűbb puruttya blog) arra emlékeztet.

Üdv,
kr

2009.11.10. 21:02:06

teljesen uralmam alatt tartom a thürmergyula.blog.hu-t, ezen kívül kínálok pult alól - koncessziós pályázat megkerüléssel - tégyamagadéváviktor.blog.hu valamint elcsuklóhangonnyilatkozógyurcsányi.blog.hu domaineket, ha valakit érdekel...

Celtic 2009.11.10. 21:19:26

Erre nem tudok mit modnani, igazan jot rohogtem rajta, nagyon koszonom :)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása