A rossz ripacs bukása

mr. pharmacist1 I 2009.06.25. 08:03

Egy egész hetet úsztunk meg Sas Józsi nélkül, nem is tudjuk, hogyan bírtuk ki. Most azonban viszontláttuk a Mokka reggeli adásában, ahogyan nem szűnő derűvel és életvidámsággal, öniróniával mesélt viselt dolgairól. Ha-ha, nem börtönviselt, csak felfüggesztett dolgairól. Mert ő koncepciós per áldozata ám, hat-hét éve szivatják. Azt pontosan nem tudjuk, hogy kik, meg nem is mondja ki, de mintha a történet halványan rímelne a fideszesek a bíróságok c. szoci propagandamesére. Ez onnan is kiderül, hogy amikor Liptai Claudia azt mondja, hogy a jobboldal a fejét akarja, Sas rögtön valami fasisztaveszélyező hisztivel jön. Így már mindent értünk. Adócsalás? Túrót, hát a nyilasok voltak, azok.

Persze Claudia is kitesz magáért az adásban, az elején még azt hittük, egy udvarias gesztussal veszi elejét Sas negédes monológjának, később viszont a Kishercegből vett könnyzacskófacsaró idézet segítségével adja alá a lovat. Legalább nem Lakatté, bár ez önmagában nem érdem. Most viszont ezek a szemetek elérték a Józsival amit akartak, illetve csak szerették volna, mert ő már három éve elébük ment, már akkor lemondott az igazgatói posztról, csak akkor a Mikroszkóp jeles művészei nem akartak megválni tőle. Mert hát ki csinál Magyarországon még rendes kabarét? Ami nem ocsmány, meg trágár? Eszerint a magyar kabaré legjobb éveit idézik azok a számaik is, amikor félmeztelen csöcsibabák mászkálnak fel-le a színpadon, két újratöltött hacsekéssajó-jelenet között. Bár kétségkívül ez a műsoruk legnézhetőbb része. Olvassanak inkább Nagy Endrét. A tovább után láthatják a videót és olvashatják Király Rák kevésbé cizellált véleményét.

Király Rák: Tekintsünk el attól, hogy a fenti interjú valószínűleg a Mokka eheti mélypontja, hiszen a Demcsák-féle TASZ riport óta semmin sem csodálkozunk. De! Józsi egyszerűen tényleg nem érti, hogy miről van szó.

A rajtunk penészedő Sas Józsi ugyanis nem humorista, hanem csaló minőségében szerepel. Egy veszteséges színházat vezetett, 49 százalékos részesedéssel. A többségi tulajdonos, a fővárosi önkormányzat évi 117 millióval támogatja a mi pénzünkből ezt a kultúrmocskot, természetesen Sas ebből a veszteségből nem veszi ki a részét. Persze a Mokkában már arról beszél, hogy ha visszaadná eladná az ingyen szerzett tulajdonrészét politikai nyomásra, nyilas módszereknek engedne. Éljenek a főváros kiváló szerződéskötéskötési módszerei... Sas tehát félig tulajdonos-félig alkalmazott, egy dolog biztos volt eddig: a kiemelkedő fizetés és a prémium. Meg a Kossuth díjért való élet-halál harc.

Kedves Sas József! Ön egy élősködő. És ennek semmi köze a származásához. Aki ez ellen, főleg ezekben az időkben felemeli a szavát, az nem rasszista, nem kirekesztő, hanem realista és értelmes döntést hoz. Legyen szó Gyurcsány Ferencről, vagy Rétvári Bencéről. Apropó: A Holokauszt-emlékmű meggyalázásának az égvilágon semmi köze Önhöz. Honfitársaink tragédiájával takarózni egyszerűen gusztustalan dolog. Ön egy közönséges bűnöző. Egyszerűen ellopott 46,1 millió forintot az államtól, tőlünk. Örüljön, hogy nem sittelték le.


1:28-tól a TV2-es celebek mondanak frappáns véleményt Józsefről


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr431206269

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: plüss taxi 2009.06.26. 11:37:14

Ahol a Sas leszállt. Talán inkább lezuhant, de az most mindegy, ugyanis egy hosszú pályafutás nem ért véget, ha -a korábban magasan szárnyaló- Herr Sast magát, vagy ha Liptai Claudiát kérdezzük. Ha engem, akkor igen.A káröröm nem szép dolog, de hát mit…

Trackback: plüss taxi 2009.06.26. 11:26:57

Ahol a Sas leszállt. Talán inkább lezuhant, de az most mindegy, ugyanis egy hosszú pályafutás nem ért véget, ha -a korábban magasan szárnyaló- Herr Sast magát, vagy ha Liptai Claudiát kérdezzük. Ha engem, akkor igen.A káröröm nem szép dolog, de hát mit…

Trackback: plüss taxi 2009.06.26. 11:23:43

Vazzeg Jacko... Na erre varrjon valaki gombot. Három hónapja még azt hittem, hogy a világ szerencsésebbik része újra látni fogja a könnyűzene kis hercegét. Adódik a kérdés, honnan az a tehetség, ami később a szakma legnagyobbjainak elismerését és tis…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.26. 10:01:32

GyorshírekÁttörés a MAZSIHISZ - Bombagyár tárgyalásokon Két héten át tárgyalt egymással a Polgár Tamás "Tomcat" vezette Bombagyar.hu szerkesztősége, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A több napos állóháború után tegnap a fe…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.26. 10:00:04

GyorshírekÁttörés a MAZSIHISZ - Bombagyár tárgyalásokon Két héten át tárgyalt egymással a Polgár Tamás "Tomcat" vezette Bombagyar.hu szerkesztősége, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A több napos állóháború után tegnap a fe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2009.06.25. 09:15:28

Sas utolsó jó poénja kb. Kádár idejében lehetett.

--Behrooz-- · http://caffedream.blogspot.com/ 2009.06.25. 09:16:49

Sosem értettem hogy tudnak egyesek röhögni ennek a bohócnak a viccein......

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.06.25. 09:16:53

Az egyik legundorítóbb része a mokkás interjúnak, amikor elkezd az antiszemita veszéllyel takarózni, meg nyilas módszereket emleget. Ez színtiszta halottgyalázás!

Ritka nagy féreg ez a Komlós János altestéből kibújt fehérjehalmaz.

netsrot8 2009.06.25. 09:18:59

A Fidesznek meg " TARLÓS" a háta ( megtúrós),..hhehe,...a "független " hazudozó! Fidesz képviselő.

BOB 2009.06.25. 09:26:00

"Sas József egy ikon. Színházi teljesítménye megkérdőjelezhetetlen." - úgyhogy tessék több alázattal beszélni erről a remek emberről :))

peterman 2009.06.25. 09:32:43

Ez az ürge egy igazi nímand. De amellett, h miért néz vki Sas-kabarét, már csak egyet nem értek: miért néz vki Mokkát?

Baszkurátor 2009.06.25. 09:37:57

"ellopott 46,1 millió forintot"

Van az több is barátom.Ha jól emlékszem tegnap volt róla szó a rádióban és kiderült az is ( én nemtudtam róla ), hogy veszteséges üzemként ( mikroszkóp ) nemn kevés támogatást kaptak és miszter sas még jutalmat is.
De hát mint tudjuk ebben a kurvaországban ( sic! ) egyesek bármit megtehetnek.
nc

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.06.25. 09:39:26

Egy szinten van a fingós Fábryval, két szánalmas , ripacs, pojáca!

Szociológus 2009.06.25. 09:40:38

Ja persze Fábri poénjai nagyon ülnek nálatok :) Gondolom nem tetszik, hogy Sas a jobboldali lúzereket leckézteti meg, persze Fábri meg a baloldali lúzereket.

Andie 2009.06.25. 09:40:40

Vajon mi mennyit (értsd: hány évet) kapnánk ennyi pénz elsikkasztásáért? Mert baze, ha énis csak 3 millió büntit, meg egy ejnyebejnyét, akkor má holnap megyek, azt sikítok. Jöttök?

Sas "humoráról" meg már egy másik postban kifejtettem a véleményem. Kevés műsorát láttam, hál'istennek, de hogy azokon még a számat sem húztam el, az szentigaz. Ha ezt a faszit egy lapon említik a humorral, akkor Rejtő és társai forognak mint a szélmalom baze.

is 2009.06.25. 09:46:17

Elég lett volna az értelmes érveket idehozni. Minden színház veszteséges, ezt már nem kell a nyakába varrni, a színháza meg teltházas, ízlésekről hiába is vitatkozol. És persze az az EVA-s vesse rá az első követ, aki a költségeit nem számoltatja el valamelyik másik BT-ben, Kft-ben... Meg az a milliónyi ember, aki bár minimálbérre van bejelentve, valójában jóval többet keres. Itt most kb. 2 millió embert lehet (családdal együtt 6 millió), és KELL is elítélni. És egy ilyen 2 millió (6 millió) élősködőről szóló poszt minőségibb is lenne, akár emelhetné is a színvonalat. Akár Sas példáján keresztül is, nem kell őt békén hagyni.

is 2009.06.25. 09:49:39

@Andie: természetesen mindent befizetett, jelenleg 0 Ft adóhiánya van, ezt elfelejtik a posztírók megemlíteni. ha maradt volna hiánya, akkor azt is megítélik, nemcsak a 300 ezer forint büntetést (figyeld a nullákat, nem 3 millió), és akkor talán ténylegesen le is ültetik.

jelenleg az a helyzet, hogy kár nem érte az országot, mert befizette. ehhez képest kapott 1 év 2 hónapot.

rexter 2009.06.25. 09:52:47

@ferimester: nem tudom eldonteni hogy te azert vagy komcsi mert nem erted az egeszet, vagy nem erted es ezert vagy komcsi. remelem erted. de szerintem nem.

beleszolok 2009.06.25. 09:56:30

is, te nem a rózsamisi haverja vagy a nettkommandóból? :Đ

Idet 2009.06.25. 09:58:36

@is: De, az országot kár érte, már akkor, amikor Sasunk először megszólalt.
Ő is a Komlós-Hofi&Consorteshez tartozik, akiknek az volt a feladata, hogy levezessék a feszültséget, a külföld (értsd, nyugat, mert ezeknek jellemzően csak az számított) előtt eljátsszák, hogy lám, lám, a létező szocializmusban helye van a kritikának nyilvánosan is, miket nem mondanak a humoristák.
Komlós ÁVÓ-S is volt különben.

Mi az, hogy befizette?! Talán nem kellett volna adót és egyebeket csalni! Akkor is befizette volna, ha nem kerül bíróság elé?

faqtya 2009.06.25. 10:01:19

@is: kár nem érte az országot???, hát ez mekkora hülyeség már. ha egy bankrablót elfognak, aztán visszaadja az összes pénzt, akkor nem érte kár a bankot, tehát engedjük el szegény bankrablót?
szóval ne jöjjön senki azzal, hogy nem érte kár az országot, szegény Sas bácsi visszafizette. hát könyörgöm, minden épeszű ember tudja, hogy ha van bevétele, azután adóznia kell. ha nem teszi, akkor LOP az államtól. egyszerű történet, amit sajnos megfűszereztek politikával, így akik szocik szegény Józsi bácsi mellé állnak, akik meg nem, azok meg börtönbe küldenék.

satho 2009.06.25. 10:03:37

Hát ez a Józsigyerek tényleg szánalmas ! Tudatosan lop aztán meg sirdogál hogy le akarják csukni. El kellene már takarodni magyarország minden területéről, főleg a politikából a kiöregedett zsigerikommunista, uram-bátyám rendszerhívő tehetségtelen senkiháziaknak.

Kabaré terén számomra a mértékadó a Rádiókabaréban és a showderklubban fellépő ifjú humorista nemzedék. A nyomába sem érhet ezen fiataloknak ez a böszme a poénjaival, hisz eljárt felette az idő. Sicc a kukába Józsúrral és a többivel.

Remélem ha a posztkomcsik ignorálják magukat a Kossuth téri állatkertből az élet egyéb területeiről is eltűnnek a seggnyalóik !

Caracalla 2009.06.25. 10:06:33

Az interjún keresztül belenézhettünk Sas József lelkébe, és kádár nézett vissza bentről. Eszméletlen.

frmn 2009.06.25. 10:07:13

Kedves is,

természetesen csak azután fizetett be mindent, hogy lebukott. Ha nem bukik le, nem fizetett volna semmit, és vígan folytatná a dolgot. Ráadásul az, hogy utólag befizette a pénzt, nem mentesíti az alól, hogy először elsikkasztotta azt. Így viszont megúszta 300 ezer HUF büntetéssel, ami annyi, mintha pl. valaki a kocsijával elkövetne néhány +20%-os sebességtúllépést. Nyilván egyforma súlyú a két dolog, igaz?

Idet 2009.06.25. 10:07:54

@is: Figyelj, aranyom, nem kellene egy kalap alá venni a dolgozó, küszködő népeket, akik biztosan nem szívesen csalnak, csak hát felkopik az álluk, ezzel a tehetségtelen élősdivel, akit világ életében az állam szponzorált, vagyis te, meg én és a Gipsz Jakabok tömege, akiket itt most cseszegetsz. Ehhez volt tehetsége...

Amikor állambácsi nem tartotta többé óvón Józsika fölé a védőernyőt, nem is ment a kuplerája, bocsánat, színháza többé.

Peter Blau 2009.06.25. 10:09:58

Szánalmas, ripacs, pojáca, tolvaj, csaló. Börtönben a helye.

satho 2009.06.25. 10:09:58

Igen és az a legszörnyűbb ha nem bukik le akkor nem adta volna vissza önként az ellopott pénzt.

Csak akkor lépett amikor lebukott !

Sajnálja a f@xom !

Sicc a kukába, a többi ócskával együtt !

uni1002 2009.06.25. 10:10:43

Tipikus verbális Olaszliszka. A posztoló belerúg, a kommentelők néhány kivétellel, tovább ütik Sas Józsit.
Egyébként a humora sokkal elviselhetőbb, mint Fábry altesti ökörségei...

Andie 2009.06.25. 10:11:46

@is: Ezt nem tudtam, hogy végül visszafizette. Honnan kerített ennyi pénzt hirtelen?
Ettől függetlenül elkövette amit elkövetett, és fixen állítom, mi nem úsznánk meg 300ezerből (nemtom mér emlékeztem +1 nullára).

Hofi nekem nem 1 kategória Sassal. Hofit szeretem, függetlenül a rendszertől és politikától. Volt neki megjelenése, szinészi munkája, hangja, stilusa. Egyéniség volt. Számomra.

frmn 2009.06.25. 10:12:16

Verbális Olaszliszka? Te jó ég...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.25. 10:13:03

gennyes, velejéig romlott gazember.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.25. 10:17:14

@vastudo: "Így viszont megúszta 300 ezer HUF büntetéssel, ami annyi, mintha pl. valaki a kocsijával elkövetne néhány +20%-os sebességtúllépést. Nyilván egyforma súlyú a két dolog, igaz?"

Nyilván nem, mert a 20%-os sebességtúllépésnek akár halál is lehet a vége, ha balesetben végződik, az adócsalásnak meg nem :-)

Amúgy TV2 is elmehet a sunyiba. Jól belerúgnak a Sas-ba, és legagyizzák, miközben ez a gagyi volt évekig az egyik legnézettebb műsoruk, a mindenkori szilveszteri csúcspontjuk...

Konzervatív 2009.06.25. 10:18:14

Ez egy hülye ripacs,még a szakmáját sem érti.Bármelyik fiatal diplomás(!!!!!) standupos tízszer jobb humort csinál.A nyilas időkre hivatkozás meg már a számalom és a tragikomédia határait súrolja.Nem fogsz hiányozni,Józsi.

KicsiTifusz 2009.06.25. 10:18:38

Vicces lehetett az adó bevallása, csak nem röhögött a célközönség.
És igen, verbális Olaszliszka, itt is minket ütnek fehérmagyarokat, mi döglünk bele, hogy ő élhessen.

Öreg Sam 2009.06.25. 10:22:27

Hogy jön ide a politika??
Józsi egy kiskaliber pártállástól függetlenül.
Sajnálatos,hogy működnek a birósági beidegződések,engem tutira megmázsáltak volna ennyiért.

Idet 2009.06.25. 10:22:49

@uni1002: Hát, nem tudom, gönnolnék neked egy időgépet.
Szerintem Fábry nagyon jó, és nem akarja magát eladni magát másnak, mint ami: sziporkázó (mellesleg művelt, ami manapság nem semmi) dumagép, aki azért jól rá-rátapint korunk ütőerére. Mondom, szerintem.

Egyébként bocs, kétszer nyomtam egeret.

frmn 2009.06.25. 10:23:12

Fedor: hozhattam volna más példát is. Azért ezt írtam, mert ez elég gyakori és közérthető eset, illetve nagyjából mindenki ismeri a büntetési tételeket. De látom, te azonnal megragadtad a dolog "lényegét" :)

Az meg aztán végleg kiakasztó, hogy egyesek "verbális Olaszliszkát" emlegetnek, ha az ember jogosan felháborodik azon, hogy ennyivel megússza egy bizonyítottan adócsaló tolvaj. És itt annak, hogy tehetséges-e vagy sem (NEM), illetve hogy Fábryhoz képest milyen a humora, semmi köze a dologhoz.

Mayday 2009.06.25. 10:26:04

Nem vagyok se szinész, se jogász, de tessék ma itthon, a 4 millió adócsaló országában teltházas akármit csinálni és aztán hőbörögni.

Remélem ide csak azok irnak, akik sose csaltak egy egy fillért adót sem.

Mayday 2009.06.25. 10:28:22

Ja és akiknek ott porosodik a szobában legylább 5 aranylemet vagy Latabár-díj vagy Kossuth-díj vagy hasonló... ugye ők nyilatkozzák, hogy szar az a műsor, amivel megtölti a szinházát ?

Mayday 2009.06.25. 10:29:17

.. és azok nevezik szarnak az egész szinházat megtöltő műsort, akiknek a vitrinjük tele van humordíjakkal...

füligjimmy77 2009.06.25. 10:30:01

Azért más országokban az egik legkomolyabb bűncselekmény az adócsalás, 5 év alatt nem ússzák meg. Ezt speciel SENKI nem akarja itthon is bevezetni. Egy csirketolvaj három csirkéért kaphat életfogytot a nagyvezér tervei szerint, ha olyan hülye, hogy egymás után lopja el őket, de aki csak 50 milliót lop, az megúszhatja felfüggesztettel, aztán abból már becsületesen eléldegél, szerényen, fasiszták által üldözve.

Nyomek 2009.06.25. 10:32:36

Köhöm,...
Ismételten megjegyzem, hogy bárkit nagyítóval megvizsgálnak, kiderül, hogy adócsaló. BÁRKIT.
Aki téged vizsgál, ő maga is adócsaló, de őt nem vizsgálja senki. (ld tilosban parkoló rendőr példáját)
Ha az a hír, hogy sasjózsit adócsalásért megbüntették, az nálam annyit jelent, hogy vagy tudatosan adócsaló, vagy tévedésből, vagy nem is az. Kábé olyan, mint bárki ebben az országban. Persze, én is.
Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy abban az országban élünk, ahol jogerősen ítéltek el gyilkosságért embereket (MÓR), aztán megtalálták az igazi tetteseket.
Egy adóvizsgálatnál a hatósággal szemben még annyira sincs szava az adóalanynak, mint egy erőszakos bűncselekmény vizsgálatakor, sőt! A hivatal megállapít és punktum. A bíróság ilyenkor egyenlő a sóhivatal funkciójával.

Az pedig, hogy sasnak milyen a humora, miért érdekes ebben a kérdésben? Ha tényleg sok adót csalt el (gondolom tetemes mennyiséget parallel be is fizetett, ami az APEH-nak nem volt elég), akkor nyilván volt bevételem, azaz volt nézettsége. Akinek nem tetszik, az ne nézze. Van élet a tv2-n túl is.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 10:35:09

@Őrnagy Őrnagy:

Szerintem egy ilyen videó elég a perújrafelvételhez, persze csak hogy súlyosbítsák az ítéletet.

A TV2 Mokkája pedig egy szánalomsziget.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 10:37:33

@is:

Szegény, szegény Sas József...:))))

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 10:38:03

Mayday 2009.06.25. 10:29:17
Most, hogy mondod, Rákosi elvtárs, meg Brezsnyev elvtárs is rengeteg díjat kapott. Milyen remek emberek is. Remélem, csak az meri kritizálni őket, aki szintén kapott legalább két kiváló szovjet hős érdemrendet.
Idióta...

Nyomek 2009.06.25. 10:42:02

Még annyit, hogy egyes külföldi cégek milliárdokat kapnak ebben az országban, amire még büszkének is kell lennünk, a magyar vállalkozókat meg agyon szivatják.

Arról ne is beszéljünk, hogy van egy olyan rétegünk, akik képviselői segélyen élésre rendezkedtek be. Őket még sajnálni is kell, aki meg áramot vezet a kerítésébe, azt lecsukni. Welcome to Hungary.

füligjimmy77 2009.06.25. 10:43:09

@Nyomek: Ha valakit nagyítóval vizsgálnak, találnak csalást. Anyámnál találtak 1024 forint hiányt, amit azonnal, és sürgősen, mertkülönben. Tudod mit,, még ha találtak volna nála egymilliót, azt mondom, az is lehet tévedés, vagy könyvelési hiba. Ötven milla nem.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 10:43:27

@uni1002:

Bárcsak Olaszliszkán is verbálisan folytak volna le a történtek, kedves uni1002, te tapintatos ember...

tyberius 2009.06.25. 10:47:07

Állami támogatással könnyű szórakoztatóipart működtetni.
Mit ad isten, a világ tele van komédiásokkal, akik prímán megélnek abból, hogy szórakoztatják az embereket, anélkül, hogy állami támogatásra szorulnának, és még be is fizetik a rájuk kiszabott "tetemes mennyiségű" adót, az utolsó millióig.

Ez a szerecsenmosdatás (mind a Mokka, mind az egyes itteni hozzászólók részéről) már az igazán szánalmas kategória.

Boka1 2009.06.25. 10:48:25

"Bárcsak Olaszliszkán is verbálisan folytak volna le a történtek"


Az már a társadalmunk hibája. Inkább az adócsalót sittelnétek le, mint az idős embert kiraboló honfitársunkat. Mivel híres embert ritkán rabolnak ki, ezért inkább az adócsalókat itéljük el ( akik szintén azok vagyunk ). Így viszont nincs is szükség az utcán rendőrökre.

prakp 2009.06.25. 10:49:09

@Mayday: A kisember kénytelen csalni, nehogy megdögöljön éhen. Józsi elvtársadnál szvsz nem erről van szó. Ha pedig elhiszed, hogy a kommerek protekcionális rendszerében a teljesítménynek vagy a művészi értéknek volt köze a kitüntetésekhez, akkor súlyosan alulinformált vagy.

☉ ☾ 2009.06.25. 10:50:57

A múltat nem lehet úgy lezárni, mint egy országhatárt. Velünk él, és ripacs vagy sem, tiszteletet érdemel az élete jogán. Az adócsalást viszont így büntetik a magyar törvények... szinte jelképesen.
A gyalázkodásnak semmi értelmes hozadéka nincsen.

Öreg Sam 2009.06.25. 10:51:56

Ne reménykedjetek,nem lesz jobb.
Helmeczi,meg Heller osztálytársaim voltak a suliban.
Nemigen dicsekszem velük.
Nekünk vén f@szoknak vissza kellene vonulni,a kényelmes fotelből nézegetni az ifjú titánokat,akik mellesleg jók
Én megtettem,de ezek valamitől önjárók lettek...

Nyomek 2009.06.25. 10:52:22

@füligjimmy77:
Dehogynem. Ne felejtsd el, hogy Magyarországon vagy. Mór? Az nem lehetett tévedés? Mondom, APEH-hel szemben nincs annyi lehetőséged, mint egy móri perben.
Az egyébként PONTOSAN ismert, hogy mit hova könyvelt rosszul, nem vallott be tudatosan sas? A könyvelője mit szól mindehhez? stb.

akak 2009.06.25. 10:52:25

Sas Józsefet szereti a közönsége, a cigányozós vicceivel együtt. Az adócsalás más ügy, de ezt tényleg mindenki csinálja.

uni1002 2009.06.25. 10:52:41

@Sir Humphrey: Ha nem volnék tapintatos, akkor azt írtam volna, hogy lincselés. Az első üt, aztán jön a tömeg, és halálra rugdalja. Sajnálom, de elsőre ez jutott eszembe, a hozzászólások nagyobbik részéről. Még szerencse hogy itt püfölni legfeljebb a billentyűzetet lehet fizikálisan...

Gera 2009.06.25. 10:54:04

300ezer Ft büntetés.

Épp az előbb olvastam a nagyker cégről, amit 12 napra bezáratott (=>több 10m veszteség) plusz megbüntetett 360ezerre a VPOP. Mindezt azért, mert vagy egy éve eladtak 180 doboz gyógynövényes "cigarettát", ami legjobb tudomásuk szerint legálisan forgalmazható volt.

Elegem van ebből az elbaszott országból. Legálisan működő cégeket egy tollvonással ellehetetlenítenek, az ilyen tehetségtelen senkiházik meg simán megúsznak egy különösen nagy értékű adócsalást.

Öreg Sam 2009.06.25. 10:57:17

Bocs' elirtam,az aggkori elhülyülés,meg a sok alkohol....

amfiteatrum 2009.06.25. 10:57:22

Hát most végighallgatva a beszélgetést, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Nem tudom melyik a rosszabb: a liptai féle gerinctelen seggnyalás (na jó ez képzavar) szóval a nyalizás, vagy a sas nyilasozása.

Ne vitatkozzunk a humorán, van akinek tetszik - nekem nem - de ez most arról szól, hogy egy félművelt - na jó 8 általánosa azért van - a ballib hatalmat kiszolgáló - mert ugye csak ellenzéki humor van - a köztulajdonból és adóból meggazdagodó csaló sápítozik az élet igazságtalanságáról.

Sztem az az igazságtalan, hogy csak ennyi büntetést kapott, képzelem hányan lobbiztak érte. Ha ugyanezt Mari néni követi el már rég dutyiban ülne.

És micsoda szellemiség lehet ahol a Verebes a dramaturg. Napkelte, hetihetes, - mikroszkópikus szellemi "elit" mely a teljes bukás előtt áll.

z 2009.06.25. 10:58:17

@Mayday:

Ha három fogatlan ember üti egymást délután négykor a tévében, arra is milliós igény van, pedig én nem lennék rá büszke. De amiatt már egyenesen szégyellem magam, hogy Hacsek és Sajó jelenetek évtizedeken át való ismételgetéséért Kossuth-díjat lehet kapni. Vagy egyáltalán, meg lehet élni belőle. Vagy hogy egyáltalán nézi valaki.

astor12 2009.06.25. 10:58:56

Satho
Ennyi ocsmány, rosszindulatú,minusz 2 IQ-s fröcsögés alapján,meg kell álapítanom: A Lipóton nem mondanák neked,hogy " idegen van köztünk!"

2009.06.25. 11:04:48

elöljáróban leszögezem: nem szeretem a Sas kabarét, irritál. A 80as években szeruintem még csinált jópofa dolgokat, de azóta ellaposodott. Viszont: ami itt a ki tudja hányadik indexen feltünő cikkben megjelenik, szintén irritáló. Enynire trendi lett kórusban fröcsögve szidni? Mintha Mo.on nem lenne nemzeti sport az adómegkerülés, bizonyára minden kommentelő kivétel eza alól... Mindenkinek lehet, kivéve Sasnak, igazi álszentség. Bizonyára ha Orbánnak nyalizna, most a fröcsögők egy része itt áradozna a humoráról...

hem · http://tortenelmierdekessegek.blog.hu 2009.06.25. 11:08:46

Ennek a "cikk"-nek a gányolói púposak.

Aki megbukik az APEH-nél csak tehetségtelen ripacs lehet? ??????????

Vagy ukáz jött, hogy le kell járatni egy rohadt komcsit?

Vagy, ami még rosszabb: Ukáz sincs, csak önkéntes jópontgyűjtögetés hatalomváltás idejére - dögmarcangolással?

Nagyon meg fogtok lepődni, ha kiderül, hogy "ott" sem mindenki szereti az ilyesmit?

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 11:09:04

wowww 2009.06.25. 11:04:48
Rohadtul nem értem, hogy milyen jogon hasonlítasz össze, egy évi egy-két milla nyereséget produkáló kft-t, amely megpróbálja az Európában legmagasabbak között számon tartott adót valóban megúszni, valakivel, akinek a havi keresete mozog ott. Ez a tipikus féreg duma, hogy Mari néni is megúszott 5000 Ft adót, nehogy már én szégyelljem magam, amiért elsikkasztok pár milliót. Hányinger mentalitás. Mert ugye mindegy, hogy a havi 70 ezerből csinál valaki 80-at, vagy a havi 1,5 millióból kettőt. Ugyanaz a szituáció, igaz?

frmn 2009.06.25. 11:13:14

Hogy közhelyes legyek, "ezért tart itt ez az ország". Egyesek itt azt hiszik, hogy valaki itt a vélt vagy valós vallása, politikai hovatartozása miatt "fröcsög" mindenki Józsijára. Egy frászt, ez szánalmas gondolkodás, és azt minősíti, aki így gondolkodik.

Az fel sem merül bennük, hogy esetleg azért dühös mindenki, mert megúszta ennyivel, miközben mi, kisemberek jóval többet kaptunk volna, csak a mi hátunk mögött nincs ott egy évtizedek alatt, ilyen-olyan svindlik során összecsiszolódott társaság, ami a hónunk alá nyúl amikor már nagy a baj. Igen, ez mindkét oldalra érvényes.

És azt magyarázza már meg a sok tudor, hogy miben menti fel Sast az adócsalás alól az, ha az országban esetleg mások is adócsalók? Akkor neki is lehet, vagy mi van?

Kádár népe, b..meg.

soproni1 2009.06.25. 11:14:12

"havi 70 ezerből csinál valaki 80-at, vagy a havi 1,5 millióból kettőt. Ugyanaz a szituáció, igaz?"


Igen ! Egyik sem tehet a másiknak szemrehányást ! Olyan nincs, hogy valaki "csak kicsit terhes".

Mindenki érintett, ami nem baj, csak ez az álszemérem undorító .

prakp 2009.06.25. 11:17:59

@wowww, @hemm: Ti olvastátok a bejegyzést? Esetleg néztétek a videót? Egyébként igen, az is nagy baj, hogy csalt ÁLLLAMI pénzből, ugye. Még nagyobb baj, hogy szerintetek ez nem baj, "mi" vagyunk a kötsögök, mert fel merünk háborodni ezen. De itt a lényeg a nyilasozáson és a sopánkodáson van, tisztelt kommer elvtársak!

soproni1 2009.06.25. 11:18:00

"És azt magyarázza már meg a sok tudor, hogy miben menti fel Sast az adócsalás alól az, ha az országban esetleg mások is adócsalók?"

Nem menti senki sem a Sast . Csak ez a "pfúj, adóóócsalóóó" rigmus nem igazán öszinte Magyarországon.
A műsorait lehet szídni vagy nem nézni, de attól mi még nem leszünk tisztességes adózók ( hálisten) , mert valakit lecsalózunk.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.06.25. 11:18:39

@wowww: "Bizonyára ha Orbánnak nyalizna, most a fröcsögők egy része itt áradozna a humoráról... " ----> Ez pontos találat volt! A lényeg ott van, hogy ez a mai magyar tökönvágott igazságszolgáltatás (többek között) a gazdasági bűncselekményeket vajpuhán bünteti. Az adócsalónak börtönben a helye, 5-10 évig terjedően. Viszont azért, mert valaki tehetségtelen ripacs, legfeljebb közröhej tárgyává válhat, azért még nem kell keresztre feszíteni.

Állítsuk meg a ......... 2009.06.25. 11:19:22

Azért nem kell általánosítani , él még ebben az országban párszázezer becsületes ember , aki nem sikkaszt és nem adócsaló.
Ha nekem jött a csekk , hogy fizessem vissza azt a 30.000 ft-ot , amelyet adókedvezményként vettem ígénybe az előző évben , 30 nap állt rendelkezésemre a befizetéshez , különben behajtották volna.Pedig nekem a munkáltató vonja le az adót , nincs cégesautó(adóból leírható) , nincs ingyen laptop, nincs nagybevásárlás (élelmiszer egész hónapra a családnak szintén adóból leírva) stb , stb.
Ha valaki milliókból él , az évekig adós maradhat az APEH-nél?

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 11:19:48

soproni1 2009.06.25. 11:14:12
Ha tanulnál történelmet, akkor tudnád, hogy a hatalom legkedveltebb módszere ez. Megoldjuk, hogy csak úgy tudjál megmaradni, ha használod a kiskapukat. Nem döglesz éhen, ha megteszed. Majd utána megteszem én is, csak éppen milliárdos nagyságrendben. Utána pedig pislogva mondom ki, hogy te ugyanolyan bűnös vagy, inkább kussolj. Régi trükk ez, persze némi intelligens rálátás az egyetemes történelemre nem árt hozzá.
Olyan ez pont, mint Afrikában, mikor valaki állami szinten lenyúl néhány kiló gyémántot, majd közli, hogy de hát a városban is lopnak kenyeret a boltból...

Shaktigavin 2009.06.25. 11:21:36

Én 60000 ft-os büntit kaptam, mert a 2l-es 100 ft-os üdítő árlaján, nem tüntettet fel az egységárat. Azt, hogy 1l 50 ft.
Nekem azt írták a határozatban, hogy súlyosan megsértettem a törvényt. És én is azonnal kiírtama 50 ft/l-t, nehogy folytatólagosan, aljas indok által vezérelve, még kegyetlenebbül megkárosítsam a vevőimet.
Csak összevetés képpen írtam, semmi esetre sem panaszkodnék, vállalkozóbarát országunkra!

frmn 2009.06.25. 11:21:43

Hát, én becsületesen adózó állampolgár vagyok (néha úgy érzem, sajnos) mivel fullra bejelentett állásom van, így nem is tudnék adót csalni. (én vagyok a lúzer réteg, aki fizeti mások adócsalását) Más kérdés, hogy úgy neveltek, hogy ne is akarjak.

Hadd szidjam, jó?

füligjimmy77 2009.06.25. 11:22:18

B-sszátok már meg, most esik le, milyen üldöztetésnek esett áldoztul Józsi bá'. Felfüggesztettet kapott (pénzbírságot esetleg?), még csak le se sittelték! Hát már üldözni se tudunk?!

füligjimmy77 2009.06.25. 11:24:38

@Nyomek: Azért ügyeljen már arra, ki mit hova tesz, főleg, ha állami pénzből megy a játék. Az APEH meg szeret szívatni, de abba is hagyja, max. kiró valami pénzbírságot, nem cibál egyből a bíróságra. Hülyeség, amit írsz, ne is haragudj. 50 millió nem tűnik el csak úgy, még egy miliárdos forgalmú multinál sem (ott pláne nem, a könyvelőket, kontrollereket ki is herélnék)

soproni1 2009.06.25. 11:25:30

"Majd utána megteszem én is, csak éppen milliárdos nagyságrendben."

Ahhoz már tehetség is kell, nem elég az akarat. A tehetséges ember pedig nem a másik stiklijeit nézi, hanem ő maga próbálja az igényeit kielégíteni. Mivel nekünk nem adatott tehetség, ezért próbálunk a sikeres embereken fogást találni. Pl. én nem szeretem Orbánt, de amikor Apura iratta a bányát, akkor tiszteltem, mert az igenis egy jobboldali cselekedet, hogy feltőkésítjük a familiát. Én ugyanígy csináltam volna. Abban talán különböztünk volna, hogy utána nem megyek templomot avatni.

Gera 2009.06.25. 11:27:56

@Shaktigavin: Az üzlethelyiségünk bérlője (ABC) egymilliós büntetést kapott, mert az idióta alkalmazottja pár száz Ftról nem adott blokkot (holott a szájába volt rágva, hogy 5 Ftról is adjon). Nem mondom, hogy ne büntessék meg, mert a számlanemadás tényleg eléggé nagy probléma itthon. De vazzeg, akkor arányosan a Sas büntetése mondjuk 20millió és rendben vagyunk.

Ejoy 2009.06.25. 11:30:45

Az ártatlan mi sasjózsinknak a háza is természetvédelmi területen épült...
Ennyit a könnyekről.

Ja még valami: ha adót csalok, majd az APEH rájön, és befizetem önrevízió után a pénzt, akkor megúszom felfüggesztettel? Ha nem jön rá, akkor nyertem. Mi a veszteni valóm? Made in Hungary...

prakp 2009.06.25. 11:32:21

@soproni1: "Ahhoz már tehetség is kell, nem elég az akarat." Szerintem meg módszerváltáson átnyúló kapcsolatok.

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 11:32:51

soproni1 2009.06.25. 11:25:30
Nem érted a lényeget, de mindegy. Ez nem tehetség, meg akarat kérdése. Az egyik ember adót csal, hogy ne dögöljön éhen. A másik meg azért, mert egy büdös tolvaj. És a büdös tolvaj alkotja meg a szabályokat úgy, hogy a másik kénytelen legyen adót csalni, ha meg akar maradni. Hogy elmosódjanak a határok, hogy mindenki tolvajnak tűnjön.
Javaslom, sétálj el egy könyvtárba és nézz át néhány történelmi művet, hamar észre fogod venni, hogy ez a puha diktatúrák kedvenc módszere.

Deuce Bigalow 2009.06.25. 11:33:48

@is: te meg sasazért is egy kib@szott kretén vagy eccsém!

rosta 2009.06.25. 11:33:54

@Mayday: Én speciel soha egy fillér adót nem tudtam csalni, mivelhogy bérből és fizetésből élő ember voltam mindig. Minden egyes forintommal elszámoltak a cégeim eddig, egy kivétellel. Ekkor egy havi valamilyen járulékot nem fizettek be, ez 4 000 Ft volt, az az négyezer.

Emiatt az APEH-től hatszor kaptam idézést, és a nyakamba kaptam, mint bérből és fizetésből élő ember egy ellenőrzést. Az utolsó alkalommal a hölgynek megköszöntem, hogy ennyire alapos a munkájuk és csak a reményemet fejeztem ki, hogy például a 100 milliós adócsalások esetében is ilyen buzgók. ezek után aztán átalakult közvetlen beszélgetéssé a dolog, hogy például a törvényhozás miként támogatja a törvénykezéssel bizonyos rétegek hasznát, és az APEH szakértők mennyire jól látják, hogy mi is történik az országban. ezek után nem kérdeztem meg, hogy miért is vagyok ott, hanem szivélyesen elbúcsuztunk.

Részemről maga a csoda különben, hogy az APEH egyáltalán megtalálta ezt a kádárista tolvajt és ha nem is büntették meg illően, legalább a Kossuth díjat nem engedték tovább szennyezni.

Sas legemlékezetesebb szereplését a Lenin megformálásával szerezte a nyolcvanas évek elején, ha jól emlékszem. Egy mély érzésű Lenint alakított, aki egy szelid monológot intézett a nézőhöz, melyben atyailag kritizált bizonyos dolgokat. Lenin s*ggének ilyen nyílt színi nyalása azért kiverte a biztosítékot sokmindenkiben. Az ilyesmikre mondta akkoriban a Verebes, merthogy ez már neki is sok volt, hogy a szocializmust nem a kabaréban kell megvédeni. Szóval a Sas bármilyen s*gg nyalására képes, ennyit azért tudunk róla, szóval univerzális ember...

soproni1 2009.06.25. 11:37:53

"Az üzlethelyiségünk bérlője (ABC) egymilliós büntetést kapott, mert az idióta alkalmazottja pár száz Ftról nem adott blokkot"

Százezer a büntetés, ha először nem ad. A visszaesőnél vannak problémák. A baj inkább ott van, hogy sokszor életszerűtlen a bolti ellenőrzés. Pla fagyisnál kap blokkot, de utána a sort megelőzve kér még egy tölcsért . Ez aljasság.

Mi magyarok sokat köszönhetünk az adócsalásnak, nem rossz dolog. Én az üldözését itélem el. Az államnak inkább a kiadásait kellene visszafogni, nem a bevételeket hajszolni, és meg kell magyarázni az eltartottaknak, hogy a magyar ember ennyi adót hajlandó fizetni, ezt tudjuk elosztani. Ezt egy idő után megérti a nyugdíjas, segélyezett, állami alkalmazott is, hiszen az eltitkolásokban nagyrészt ők is részt vesznek.

soproni1 2009.06.25. 11:39:17

"Én speciel soha egy fillér adót nem tudtam csalni, mivelhogy bérből és fizetésből élő ember voltam mindig."

:DDDDDDDDDDD

hem · http://tortenelmierdekessegek.blog.hu 2009.06.25. 11:41:26

@Muad\\\'Dib:
Az adócsalás a lúzerek ügyetlenkedése.
Ennek a rendszernek a császárai teljesen szabályos, ezeroldalas szakértői dokumentumokkal alátámasztott üzletekben szereznek ezerszer nagyobb pénzeket:

3 millió forintba kerül egy méter autópálya - kb. 50 ezerből építik meg, az már egy kilométeren közel több, mint két és fél milliárd haszon, és hány száz kilométer épült? És hány száz hasonló "legális", "tiszta" üzlet zajlott az elmúlt évtizedekben?

soproni1 2009.06.25. 11:41:27

"hogy a másik kénytelen legyen adót csalni"

-jöttek az oroszok és megerőszakolták összes nővérünket, csak Mári a nővért nem !
-Őt miért nem ?
- Mert nem akarta !

2009.06.25. 11:43:54

Sas Józsi, te pöcs!

Deuce Bigalow 2009.06.25. 11:44:00

tovább olvastam, osztok még címeket:
ez a wowww,és ez a soproni szőke ciklon is egy kretén!

IdomitottFoka 2009.06.25. 11:46:45

Azt érteném, hogyha azon búsonganánk, hogy miért kap ez az ember támogatást, amikor nagyon kevés teljesítményt nyújt és erősen megosztó, részrehajló.

De hogy minek ennyit rugózni ezen? Vki adót csalt, aztán körömszakadtáig védekezett, na bumm. Senki sem szereti a büntetést (pláne a börtönt), függetlenül attól, hogy mit követett el. Rajta kívül még halomnyi ember van aki adót csal, és ha már csal akkor nem annyit, hogy épp csak az életben maradáshoz legyen elég. Az, hogy nem ültették le, az meg a bíróságon múlt, akárkik álltak mögötte.

Az a relativizálás, hogy miért csal vki adót, és ez vagy az ezért vagy azért jobban elfogadhatóbb, az egy érthető szubjektivitás, de az ítélkezésbe azért nem kéne bevezetni.

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 11:47:00

soproni1 2009.06.25. 11:41:27
Azt hiszem veled lezárom a vitát. Nagyon khmm..egyszerű ember vagy, akit élete végéig vezethetnek bármekkora tolvajok, mivel esély nincs rá, hogy átláss dolgokat. Mondjuk ez nem baj, mert valószínűleg neked sokkal nyugisabb és "szebb" az életed, mint azoknak, akiket idegesítenek a dolgok.

rosta 2009.06.25. 11:49:31

Még annyit, hogy aki itt annyira hirdeti, hogy mindenki adócsaló, az nyilván valóban adócsaló ő maga is, az nyilván ellopta az államtól azt a pénzt, amit az állam velem, meg a hozzám hasonló tisztességesen eljáró emberekkel fizettetett meg. Innen kezdve ezek a beszólók csak, mint holmi tolvajok a számomra, merthogy tőlem és a gyerekeimtől lopták el azt a pénzt röhögve, és dicsekedve, amelyre a családomnak olyan nagy szüksége lett volna sokszor.

Szégyelljétek magatokat, akik a tolvajságotokkal dicsekedtek! Akik eufémikusan magatokat ügyeskedőnek nevezitek! Piti tolvajok vagytok!

Muad\\\'Dib 2009.06.25. 11:50:08

IdomitottFoka 2009.06.25. 11:46:45
"Az a relativizálás, hogy miért csal vki adót, és ez vagy az ezért vagy azért jobban elfogadhatóbb, az egy érthető szubjektivitás, de az ítélkezésbe azért nem kéne bevezetni."
Ez természetes, a római jog nem ismer morális megfontolásokat, ráadásul, mint tudjuk jog- és nem igazság- szolgáltatás. Pont ezért kellene viszont egy egészséges társadalomban különböző megítélés alá esnie egy-egy ilyen ügynek, mivel ott már valóban beszélhetünk morális normákról. De sajnos ez nem egy egészséges társadalom.

Gera 2009.06.25. 11:50:39

@soproni1: Így van, visszaesőként kapták a büntetést. Mondom, pontosan tudták, mi várható, ezért az alkalmazottak szájába rágták, hogy 5 Ftról is adjanak blokkot, de hát hülye vót az alkalmazott, meg is szívták.

Még egyszer mondom, semmi bajom a milliós büntetésükkel, de akkor Sas több tízmilliót fizessen.

Deuce Bigalow 2009.06.25. 11:51:31

ez a liptai is egy kib@szott kretén uramatyám!

hem · http://tortenelmierdekessegek.blog.hu 2009.06.25. 11:51:59

@vastudo:
Amint észrevehetted volna, a legnagyobb bajom az "adócsaló" és a "ripacs" szánalmas-szorgalmas összekötögetése.
Igazi művész soha nem tenne ilyet, ugye? :)))
Gyerekes...

soproni1 2009.06.25. 11:52:02

"Szégyelljétek magatokat, akik a tolvajságotokkal dicsekedtek! Akik eufémikusan magatokat ügyeskedőnek nevezitek! Piti tolvajok vagytok!"

Tízmillió magyar ember nevében kérek tőled elnézést !

Ha bevallom, hogy még a Windows-om sem jogtiszta, akkor már nem is lehetek benne a Nagy Proletár Forradalomba ?

soproni1 2009.06.25. 11:56:21

@Gera: Én betiltanám a bolti adóellenőrzést ! Azt ellenőrizzék, hogy tiszta vagy egészséges - e az üzlet, ne a blokk adást. Mert a nappalin tanulók és közalkalmazottakon kívül senki sem hiszi el, hogy játszótér lesz a számlából.
A körbetartozás sokkal nagyobb gond. Abból lesz munkanélküliség, bankcsőd, idegösszeroppanás.
A többi csak álszemérem.

rosta 2009.06.25. 12:01:19

@soproni1: Vagy 2,8 millió alkalmazott, akinek minden fillérje után adót, társadalombiztosítást von az állam csak nézi az adócsalót, a szerencsétleneket éhbérért, bejelentés nélkül dolgoztató, zsebből fizető görényeket, aik röhögnek azokon, akiknek a TB-je alapján kapják az orvosi, gyógyszerellátási hasznokat, akinek adója alapján élvezik az állam nyújtotta számtalan szolgáltatást.

Igyenélő, szemét, here réteg ez, akik más zsírján élnek, miközben szemünkbe röhögnek. És még különbnek tartják magukat, merthogy milyen jól tudnak lopni. Az oláh cigányok az ügyeskedést tarják valamire, nem a munkát. Hát kezet foghattok!

soproni1 2009.06.25. 12:08:15

"Vagy 2,8 millió alkalmazott, akinek minden fillérje után adót,"

És hol van a maradék 7,2 millió ? A vizvezetékszerelőtől melyik "tisztességes 7,2 millió ember kér számlát " ?

Nem egy ismerősöm ( tisztes 7,2 millióból ) a lakáshához autójához a szülőket vette le és nem fizetett utána adót .


Nem lenne adócsalás, ha nincs rá igény.

Itt 10 millió ember foghat kezet.

rosta 2009.06.25. 12:18:30

@soproni1: A bűnöző taktikája, hogy el akarja kenni a bűnt mindenkire. A 2.8 millió mellett van az a milliós réteg, akiket zsebből fizetnek, őket talán ne nevezzük adócsalóknak. Nem fizetik utánuk a terheket, minimális pénzeket kapnak, átverik őket. Ne beszéljünk a munkanélküliekről, merthogy nincs miből adót csalniuk. A diákok, nyugdíjasok kiesnek, akkor hogy is van ez a 7,2 millió, akira rá akarod kenni a bűnötöket?

Vagytok ti kb 1-2 millióan, akik kilopjátok a szemünket, és röhögtök rajtunk idiótákon, akiket jól levettetek.. Semmivel sem vagytok különbek, mint a Sas.

Sákif za morro? 2009.06.25. 12:25:40

@midnight coder: Szerintem akkor sem. Világ életében ripacs volt. A színház is azért volt veszteséges, mert plusz kiadás volt a közönség megkenése hogy elmenjenek oda, ill. röhögjenek és tapsikoljanak Sas csasztuskáin.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 12:49:48

Jönnek itt egyesek a Fábry-párhuzammal.
Már elnézést. Tud valaki arról, hogy Fábry adót csalt? Nem? Akkor, Dixi.
Az más kérdés, hogy csak a büdös kádárszagot kedvelőknek jöhet be ennek a hülye bohócnak a szövege, de ez legyen az ő bajuk. Tudjuk ezt be "ízlés"-kérdésének.
Csakhogy ez a pojáca egy közönséges bűnöző. Fábry meg nem az. Már is egy minőségi különbség. Ennyi.

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 12:57:29

Szép kis vita alakult itt ki, de valahogy más irányba terelődött el a téma. Nem az volt a kedves posztoló baja elsősorban Sas úrral, hogy adót csalt (bár nem valami kedves dolog, pláne, ha rendes állami támogatásokat zsebel be mint a magyar kabaré "ikonja", és még ne is beszéljünk a permanens TV2-ős szerepléseiről), hanem hogy egy ehhez kapcsolódó jogerős bírósági ítélet után is van ereje és akarata (vagyis képe) hisztiket levágni egyes csatornákon, és terelni a saját felelősségét. Ehhez pedig asszisztál a Mokka című műsor, amely már eddig is rendes kupac égésterméket szedett össze magának, többek közt Demcsák asszony verbális és gondolati produktumainak köszönhetően. Hát ez a baj. És ez az ember ezért ilyen idegesítő, és ezért kell többször is ráirányítani a reflektorfényt, beszélni róla, boncolgatni őt. Ő egy állatorvosi Sas.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 13:01:50

@Gabrilo: Mellesleg Fábry nem közpénzből él jól, hanem az RTL Klubbon van egy piaci alapon sikeres műsora. Innentől kezdve lehet vitatkozni ízlésről, de teljesen felesleges.

Többeknek: A fő baj nem az adócsalás (bár azért ilyen mértékben ez egyáltalán nem általános). A problémák Sassal:

1., Közpénzből kapott fizetésből csal adót. Ezzel duplán megkárosítja az államot, szemben egy vállalkozással.

2.,Amikor megy a per ellene és visszavonják a Kossuth díját telesírja a sajtót, hogy neki az jár. Ez jellemhiba.

3., Nem szégyelli a második világháború áldozatainak halálát, a nyilasterrort, ártatlan emberek kivégzését és megnyomorítását a saját kis piti ügyéhez hasonlítani, ami felháborító, szánalmas és tiszteletlen dolog.

4., Nyerészkedni akar az államtól ingyen kapott veszteséges tulajdonrészéből, amely tulajdonrész terheit sosem viselte, csupán javait élvezte.

Ezek tények.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 13:05:11

@Király Rák:


Ami az ízlést illet, ahogyan számomra - akármilyen alpári viccet mondjon is - Fábry minden egyes előadásából süt, hogy ő legalább művelt, ugyanúgy süt Sas minden egyes "kabaréjából" ez az izzadtságszagú elvtársias bunkóság.
Na, ez egy vélemény vót :(

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 13:05:52

@Gabrilo: @Király Rák: @Sir Humphrey:

Várjuk a Konzervatórium többi tagjának is "Szomszédok" stílusban írt véleményösszefoglaló zárógondolatát...:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 13:13:57

@Sir Humphrey:

"arról nem is beszélve, hogy... minden hányásban van sárgarépa."

almodhi 2009.06.25. 14:59:25

@Gabrilo: "Fábry minden egyes előadásából süt, hogy ő legalább művelt"

jaj!


A.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 15:11:12

ahhoz, hogy egy parakovács itt megmondóemberkedjen, elegendő az, hogy bár ugyanúgy egy megélhetési... ööö egy életművész, csak legalább néha írt jókat is? bár közben beszélt ugyanannyi ostobaságot is... szóval szépek a celebek is a videón...

akak 2009.06.25. 15:11:22

@Gabrilo: fábry ugyanolyan tahó paraszt, mint sas. jobbtahó.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 15:14:50

@almodhi: @akak:

Nézzék. Az van, hogy ez bizony osztály kérdése. Az én családomban is alacsonyan röpködtek a lófaszok, de egyik szülőm sem káromkodott olyan módon mint pl. Ferenc a Szent Beszédben. Ez van :(( Különböző kultúrák. Van polgári, meg van kommancs.
Sasjózsi személye, tettei a kádárjánosi értelemben vett tehénszar, posztkomcsizmus written large.
Ez van :(

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 15:29:08

"És ehhez semmi köze se parakovácsnak, (...), mert őket a piac tartja el, olvasó- és nézőközönség, akik fizetnek az újságért és jegyért,"

nanemár...
pl. a mancs -és sok más példát sorolhatnánk - mióta élt csak a picból,ról? vagy a cimbis támogatások a piac elemei? mert akkor nem szóltam.

almodhi 2009.06.25. 15:30:44

@Gabrilo:
Kedves Gabrilo, az én családomban ugyan nem repültek alacsonyan a lófaszok, de Sas esztétikai minősítésében nagyjából, azt hiszem, egyetértünk. (Mindennek persze nem sok köze van az adócsalás témájához, adót csalni/lopni magas művészettel is lehet...)

Az egyszavas kommenttel ('jaj!') csak voltam bátor jelezni: kétlem, hogy lehet olyan alacsonyra tenni a lécet, hogy felette Fábry 'művelt'ként átmenjen, Sas meg nem.

A.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 15:33:23

@almodhi:


Nézze, ez tényleg ízlésvita. Mármost, lehet, hogy Fábry stílusa magának nem tetszik, lelke rajta. De szvsz. a műveltségét kár volna elvitatni :(( Legalábbis Sas Józsihoz képest mindenképpen.
Én rengeteg nem kicsit művelt embert ismerek, akinek szappannal kéne kimosni a száját. A kettő nem ütközik. Erre céloztam.

almodhi 2009.06.25. 15:34:06

A pontosság kedvéért: ha igazak a hírek, Sas nem az (államilag támogatott) Mikroszkópos bevételéből csalt adót, hanem a vidéki haknijai (piaci?) gázsiját "papírozta le" rosszul.

A.

almodhi 2009.06.25. 15:36:35

@Gabrilo: "De szvsz. a műveltségét kár volna elvitatni"

Pedig azt szeretném, bizony.

A mocskos szája annyira nem zavar, magyarok vagyunk, bazzeg.

Üdvözlettel,

A.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 15:38:03

@almodhi: Köszönöm a pontosítást, de azt azért tudjuk, hogy eza gyakorlatban hogy működik. Biztos, hogy nem írt külön műsort a vidéki haknijaira.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.25. 15:40:21

Fábry vagy tényleg romlik, vagy csak nekem tetszik egyre kevésbé, de amíg hozza a nézettséget, és abból él meg (TELJESÍT), leszarom. Majd ha adót csal, miközben az államtól kapja az átnevezett segélyt, ellene is lehet posztolni.

A műveltség-nem műveltség kérdésének pedig egyik objektív indikátora lehet az iskolai végzettség. Ennyit arról, hogy Sas vagy Fábry műveltebb-e.

almodhi 2009.06.25. 15:44:35

@Király Rák: persze, persze, az meg már tényleg komikus lenne, ha vizsgálgatni kezdenénk, vajon Sas az önkormányzati támogatás fejében átruházta-e egyik-másik csasztuskája szerzői jogait (incl. a későbbi filmjogok!) a fővárosra! :-)

Amit én igazán viccesnek tartok, hogy most - Fideszes követelésre (!) - valószínűleg megdobják néhányszor tíz millióval tulajdonrész kivásárlás címén...


A.

almodhi 2009.06.25. 15:45:56

@Király Rák: tényleg, mi a végzettségük?

A.

almodhi 2009.06.25. 15:50:49

@Király Rák: megnéztem:

Fábry: pécsi tanárképző főiskola, utána járt az ELTE magyar- német szakára, az életrajzból nem derül ki teljesen világosan hogy elvégezte-e + Mafilm filmíró iskola.

Sas: Rózsahegyi Kálmán színiiskolája.

A.

bz249 2009.06.25. 15:54:06

@almodhi: ne addj ötleteket neki, ha eddig nem tette meg biztos forintosítani fogja az igazzi kabaré során alkotott gyöngyszemeinek szerzői jogait. :S

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.25. 15:55:25

@Benei_Peter: itt lehet kövezni?
egy zacskó csiszolt kavicsit kérek, meg azt a szép nagy dabab rusztikus bazaltot! :P

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.25. 16:48:26

Nem hiszem el, hogy vannak, akik képesek sas védelmére kelni. Aszittem ebben konszenzus van.

bz249 2009.06.25. 17:50:54

@SzilvayG (dszg): már sas "művészetével" vagy jogerősen elítélt státusával kapcsolatban? :D

almodhi 2009.06.25. 20:13:12

Mazochistáknak (már a jogerős után...):

www.indavideo.hu/video/Sas_Jozsef_a_Humor_Napjan_1
www.indavideo.hu/video/Sas_Jozsef_a_Humor_Napjan_2

felhívom a figyelmet az

"az ország mint egy aranybánya,
aki nem lop majd megbánja"

verssorokra.

A.

rosta 2009.06.25. 20:36:19

@SzilvayG (dszg): Árnyalni szeretném a dolgot más orgánumokban leírt vélemények segítségével. Az alábbiakat egy szélsőjobbos, jobbikos nick írta Sasról:


Sas Jóska „volt” az istenadta, akit most rugdosol. Te is!

Ő „volt” – Kellér Dezső, Szilágyi György után - néhány évtizeden át a Nagymező-utcai „zsidó humor” nagyszerű magyar képviselője. Aki csak akkor tépte a száját, ha nagyon muszáj volt! (:-)) Magyarnóta énekesek között pedig benne volt minden idők tíz legjobbja között, azok között is az első háromban legalább!

Sokoldalú tehetségére jellemző, amit róla írtak, még a „hakni-korszakból”, amikor a színészek és más csepürágók azzal tudtak némi extra készpénzhez jutni.

Szóval valami nyári haknit szervezett – nem emlékszem pontosan, talán valamelyik divatos Balaton menti fürdőhelyre - és elhívta az éppen „ráérő” kollegákat, köztük Simándy Jóskát is.

- Gyere Jóska bátyám, ott a helyed köztünk! Neked is jól jön az a kis apró...
- De hát én nem vagyok humoros, mivel jöjjek?
- Hogyhogy mivel!? Elénekeled a „Hazám, hazám” –at!
- Ne csináld már druszám! Hogy fog az kinézni a sok röhögtetés között... Nekem vigyázni kell a hírnevemre...
- Bízd ide, Jóska bátyám! A hírneved csak növekedni fog! Olyan sikered lesz, mint senkinek...


Nos, nyáreste, a röhögni vágyó közönség zsúfolásig megtölti a szabadtéri színpadot, mert ugye jönnek a pesti humoristák... És megy a Gálvölgyi félék, meg hasonlók műsora, amit a szereplők az ujjukból ráznak ki, a hangulat mégis óriási, a közönség majd bepisil, egymás hasát fogják, visítva röhögnek.

- Készülj Jóska bátyám, mindjárt te jössz!

Simándy a kétségbeesés szélén, mit csináljon, nem mondhatja vissza, az ő neve is fönt van a plakáton, méghozzá nagy betűkkel...

- Na, most én jövök, utánam te...

Sas az ismert manírjával kilép a színpadra, a közönség már arra is felröhög. Megáll, kivár egy kicsit, a szemükbe vigyorog, és elkezdi: „Falú végén kurta kocsma...”

A közönség fetreng, úgy röhög. „Várják” a poént Sas Józsitól. Aki mosolyogva folytatja: „Oda rúg ki a Szamosra.” Még mindig röhögnek, de egy részük már nem oly harsányan. „Meg is látná magát benne, ha az éj nem közeledne...” A közönség már nem röhög! Ki kíváncsian, ki kissé feszengve várja, mi lesz ebből.

„Az éjszaka közeledik, a világ lecsendesedik...” folytatja Sas, de már nem mosolyogva, hanem valami szuggesztív láttató erővel. És a közönség is „elcsendesedik”, hallgatják Petőfit, talán életükben először arra figyelve, miről is szól ez a költemény...

És jönnek az ismert sorok, egymás után: „Kocsmárosné, aranyvirág...” és már ott van az egész kocsma a színpadon, hatalmasan duhajkodva, az ámuló nézők előtt... „Bekopognak az ablakon...” „Ördög bújjék az uradba!”, szól úgy Sas hangján a falusi legény, hogy mindenki érzi, hogy igaza van! Ők egész nap dolgoztak... Nekik ha mulatni van kedvük, akkor „az uraság” menjen a pokolba!

„Megint jőnek, kopogtatnak...” „Isten áldja meg kenteket, szegény édesanyám beteg...”

„Feleletet egyik sem ad,
Kihörpentik boraikat,
Végét vetik a zenének...

Egy kicsit kivár:

„S hazamennek a legények.”

Megáll. Nem hajol meg. Vár...

Egy másodpercnyi döbbent csend, majd dörgő tapsvihar! A közönség feláll, és magából kikelve ünnepli – nem is tudni kit, Petőfit, Sast, vagy hogy egy pillanatra felfedezték önmagukat...

Sas hajlong, erre is arra is, a taps nem akar szűnni. Egy idő után felemeli a kezét, „szót kér”, majd amikor végre elcsendesedtek, bejelenti: „És most Simándy József következik, Operaházunk világhírű, Kossuth díjas tenoristája...”

És a belépő Simándyt akkora ováció fogadja, amilyet csak a legnagyobbak kapnak, a leghozzáértőbb közönségtől...

medve19 2009.06.25. 21:32:36

Sas Józsi mennyire foglalkoztatja a közvéleményt! :-)
Azért az elég rémisztő, hogy adva van egy figura, aki saját bevallása szerint is kb. 50 milliót ellopott (az mennyi is? 20-25 évi pedagógusfizetés?), és néhányan itt általánosságban tolvajoznak, meg Fábryznak. Kenik el a mocskot.
Az a felháborító, hogy ez a tolvaj börtön nélkül megúszhatta! A lopott holmit vajon visszaadta már, annak rendje és módja szerint a késedelmi kamatokkal emelten?
Hogyan lehet elvárni, hogy lesz értéke a becsületnek, meg a munkának, ha egy tolvaj különösebb gond nélkül megúszhatja?
Ráadásul, amit az ügy kapcsán előad, az mindennek a teteje. Ilyen gyáva, gerinctelen fickót régen láttam.
Az meg, nem igaz, hogy mindenki adócsaló, ez így erős csúsztatás, ráadásul igen sunyi és gyáva hozzáállás.
Az meg, hogy mekkora művész, kit érdekel? Valaki erre gerjed, szerintem meg egy rakás fos, de ez lényegtelen.

rosta 2009.06.25. 22:23:23

@medve19: Aki a nácik pártfogolója volt, lehetett bármekkora művész egy életre kisakkozták a közéletből, disszidálnia kellett, hogy egyáltalán életben maradhasson.

Itt vannak ezek a jó elvtársak, a művészek, újságírók, a kommunizmust ők vitték a hátukon, és a nép párás szemmel emlékszik rájuk, az ő nagy művészetükre. Köztük ez a derék jobbikos kolléga, aki vastagon utálja különben az mszp-t, a Gyurcsányt.

A másik kolléga meg azzal védi a Sast, hogy mind a 10 millió adót csalt, hát miért bántják szegényt?!

Szerintem ideológiai alapon nem lehet itt embereketmeggyőzni. Kioltják egymást az érvek...

almodhi 2009.06.25. 22:45:41

Csak ismét a pontosság kedvéért:

@medve19: "A lopott holmit vajon visszaadta már, annak rendje és módja szerint a késedelmi kamatokkal emelten?
"

Igen. Miután kiderült a dolog, befizette az adóhiányt, önellenőrzési pótlékkal együtt. Ezért úszta meg csak ennyivel.

@rosta: "Aki a nácik pártfogolója volt, lehetett bármekkora művész egy életre kisakkozták a közéletből, disszidálnia kellett, hogy egyáltalán életben maradhasson. "

Sokszor, de nem mindig. Ismerős Páger Antal neve?


A.

radiris 2009.06.26. 01:00:47

Sas Józsefnél szánalmasabb figurája az elmúlt 50 évben nem volt a magyar kabarénak, pedig a mezőny kurvára erős.

Naumov 2009.06.26. 14:02:03

@rosta: Ezt a nevezetes "Falu végén kurta kocsma" szavalatot körülbelül két évtizeddel ezelőtt én is hallottam, egy valakitől kölcsönkapott Sas-kazettán (talán "Sas-taps" volt a címe, de ebben nem vagyok biztos). Megkockáztatom, hogy ez volt Sas egész úgynevezett előadói munkásságában az egyetlen értékelhető mozzanat, a mai napig képtelen vagyok megfejteni hogy került ez a hacsek-sajó-csasztuskák tömkelege közé..
Ami meg a konkrét adócsalási ügyet, és annak tálalását illeti, Sasnak azt tudnám javasolni, hogy úticélmeghatározásért forduljon sürgősen Horn Gáborhoz.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.27. 17:19:13

Qrvára elegem van azokból a szemforgató, alamuszi, pöceszagú hozzáböfögésekből, hogy az adócsalást mindenki csinálja! Egyrészt ez nem kibúvó, másrészt: NEM, NEM CSINÁLJA MINDENKI! MAXIMUM AZOK CSINÁLJÁK, AKIK SZERINT MINDENKI CSINÁLJA! Baxátok meg! :o((( [mérges]

Színes Géza 2009.07.01. 01:01:44

Sas takarodj! Láthatod, hogy mindenki utál, a hülye múmia bandáddal együtt!

securi 2020.01.23. 11:35:37

Nemazé hogy bántsam a művész urat, de télleg soha nem tudtam még mosolyogni sem rajta,mint ahogyan a plasztik vigyorgású másik hasonó művész előadásain sem, művész neve Rátonyi Robi bácsi, a kicsiny Kabos detto.
Béke poraira!
az 50 millát nem kommentálom, azon mosolygok csak.
odafenn, mindenki megkapja a magáét. (én is)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása