Június 29-től lecsukják a nácikat?

Ron bácsi I 2009.06.23. 19:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény akkor is szigorúan bünteti, ha az mások alapvető jogát vagy a köznyugalmat közvetlenül nem sérti vagy veszélyezteti.“

Június 29-én ezzel a szöveggel módosulhat a Magyar Köztársaság Alkotmánya, amennyiben a képviselők kétharmada azt megszavazza.

Hogy erről nem is tudott? Nem meglepő, hiszen a gyűlöletbeszéd-törvényen és a szélsőjobboldali fenyegetéssel való kampányoláson rég túllépett az idő. Az egész a kutyát nem érdekli. A Jobbik 14%-ot szerzett és bekerült az EP-be, innentől eléggé más a történet. Ráadásul a Jobbikkal (ellene) kampányoló szocialisták és szabaddemokraták is rájöhettek, hogy a szélsőjobb-kártya eléggé visszaütött, miután csalódott szabaddemokrata szavazók inkább az erőt felmutató szocialistákat, a csalódott szocialisták meg inkább a szintén - csak éppen másfajta - erőt felmutató Jobbikot választották június 7-én.

Jó dolog-e ez az alkotmánymódosítási kísérlet? Véleményem szerint nem, mert semmit nem fog megoldani, csak a problémákat és a működésképtelen, ellentmondásos törvényi szabályozást fokozzák. Érthető, hogy milyen problémára született ez a megoldási javaslat, ahogy érthetőek és méltányolhatóak a mindenféle félelmek a szélsőjobboldaltól. Ennek ellenére ez az egész módosítási javaslat, ebben a formájában, nem tűnik valami jó megoldásnak. Valószínűleg majd úgyis jól leszavazzák a képviselők. Ha meg nem, az kellemetlen - de akkor sem dől össze a Köztársaság.

A szocik most kiszorítósdit játszanak és nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni. Az SZDSZ-nél mindenki próbálja még az utolsó tűzőgépet is zsebre vágni, mielőtt le kéne adni az iroda kulcsát. A Fidesz köszöni szépen: vár. A szavazójoggal rendelkező állampolgárok meg nyaralnak, vagy a negyven fokos irodában rohadnak, és fájdalom, de érthető módon a gyűlöletbeszéd-törvény nem nagyon képes megmozgatni a libidójukat.

De a TASZ-ét nagyon is! A Társaság a Szabadságjogokért remekül bemutatja azt a jelenséget, amit hisztinek, túlreagálásnak, vagy éppen akut paranoiának neveznek. A jogvédő szervezet jó kis demagóg érveléssel és a mosóporreklámokat megszégyenítő rámenősséggel kampányol a - mint megjegyeztem, rossz - módosítási javaslat ellen, ahogy azt az indexen futó reklámuk mutatja.

Gyűlöletbeszéd. Összetett szó - összetett probléma. Ön szerint melyik része ellen kellene küzdeni? - kezdődik a hirdetés, én pedig nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy az SZDSZ állás nélkül maradt kreatívjai minden bizonnyal egy új megbízást találtak. (Persze nem, de a mentalitás: azonos.) Nyilván küzdjünk a beszéd ellen, bazmeg, nem? És nyilván ostoba, sötét bunkó mindenki, aki a gyűlöletbeszéd-törvényt támogatja, ez teljesen magától értetődő.

A parlament június 29-én dönt az Alkotmány módosításáról. Ha a képviselők kétharmada megszavazza, akkor Magyarország hozzákezd a Köztársaság lerombolásához. Szólásszabadság nélkül nincs demokrácia. - Ez annyira gyönyörű, hogy még csak kommentálni sem kellene. Úgy elképzelem, ahogy egy lazán elegáns (zakó, ing, nyakkendő nélkül), zselézett tüsihajú fiatal jogvédő kiáll, forgatja a szemeit, és sipító hangon eldarálja ezt a szöveget. Aztán hazamegy, beírja a nevét a hírkeresőkbe, és izgatottan nézi, hogy melyik portál hozta le ezt a roppant fontos nyilatkozatot, közben pedig kortyol egyet a kannabisz-mintás kávésbögréből.

Végül berakja a Star Wars megfelelő jelenetét, és borzong egy kicsit:

Az Alkotmány módosítása nem a szélsőjobb elleni fellépést segíti, hanem pallósként csap majd le a gárdaszellem bírálóira. - Persze, tökre olyan, mint amikor Palpatine a mindenféle szakadárok elleni harc érdekében teljhatalmat kap, aztán jól kikiáltja a gonosz Galaktikus Birodalmat, a Sith lovagok fénypallosa meg lecsap a Jedikre.

Csak az a gond, hogy ez a valóság, bébi! Hogy itt nem a Köztársaság demokratikusan megválasztott parlamentje akarja felszámolni a demokráciát, a szólásszabadságot meg a Világbékét - hanem legfeljebb megszavaznak még egy idióta javaslatot, ahogy azt már annyiszor megtették. Ennyi. Majd visszavonják, mint annyiszor, vagy öten sonkás szendvicset zabálnak a büfében, és nem is lesz meg a többség. A szekér döcög tovább, vagy gurul hátrafelé - de nem alakítják át tankká, könyörgöm! A Köztársaság lerombolása - OMG! Bármennyire is szeretnék egyesek, de nem egy Iránhoz hasonló rendszerben élünk, ahol komoly fenyegetést jelenthetne az ilyesmi!

A radikalizmus megerősödéséhez pont az ilyen hisztik, jól hangzó túlzások, ez a Pakolom a bőröndöm!-attitűd vezetett el. Most komolyan: mit reagálna a TASZ akkor, ha a "Köztársaság lerombolása, a szólásszabadság betiltása" címmel adna be valaki egy alkotmánymódosítási tervezetet?


Kapcsolódó írások:

Válság? Valóság? Virtualitás?

Szebb jövőt!

E-mokrácia


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr821204075

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.24. 09:00:05

GyorshírekRégenst neveznek ki Ágh Péter mellé Az újonnan megválasztott Fidelitas-elnök, Ágh Péter nem töltheti be egyedül pozícióját, ezért helyettest - ahogy Szijjártó Péter fogalmazott: régenst neveznek ki mellé. A Fidesz szóvivője rámutatott: Ágh Péte…

Trackback: Konzervatórium 2009.06.23. 20:21:31

Válság? Valóság? Virtualitás?A baloldal provokátorai addig folytatták a díszfigurák játéktérre bedobását, és a baloldal felé húzó média addig folytatta ezek felnagyítását, amíg tényleg megjelent egy radikáljobbos középpárt. A publicisztika a Konzerva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopiás Attila Steve 2009.06.23. 20:58:21

Fura helyzetben vagyok kicsit. Egytértek a cikked első részével és egyetértek a TASZ-szal is.
Szerintem csak annyi a helyzet, hogy a specializált szervezetek 1-1 témára fókuszálnak, valszeg mert eleve az a téma tűnt nekik nagyon fontosnak, aztán meg mert abba ásták bele magukat nagyon. Ilyenkor pedig arra a témára utaznak rá. Nyilván nekik nem feladatuk az egyes témák közötti priorizálás, az ilyen szervezeteknek mindig a saját témájuk legfontosabb. Ha az az erőszakos hangyaborotválás, akkor az, ha emberi szabadságjogok, akkor meg az.
Szerintem indokolatlan a személyeskedő alázás velük szemben.
Sőt, tartok tőle, hogy főleg azért kapják ezt a nyakukba, mert bár ők elég következetesen képviselik a szabadságjogokat, a szerzőt épp a megélhetési politikusok hisztijeire emlékezteti a téma, aztán ezért rájuk húzza a vizes lepedőt...

-d(-_-)b- 2009.06.23. 21:03:46

Szóval az alkotmánymódosító javaslat rossz, és a TASZ, aki meg kampányol is ellene, idióta? Hmmm.

Ron bácsi 2009.06.23. 21:04:12

@KA_Steve: Én egy jót röhögök rajtuk, ahogy kábé mindenki. Mert ezzel a hisztivel sajnos ezt érik el - saját maguk hiteltelenítik a törekvéseiket.

Amúgy megnézném azt a következetességet a szabadságjogok terén, ha nem HIV-fertőzöttekről és drogosokról, hanem mondjuk a szabad fegyverviselésről, önvédelemről, és a saját tulajdon védelméről (vö. shotgunos amcsi farmerek) lenne szó...

-d(-_-)b- 2009.06.23. 21:06:00

@Ron bácsi: Az is jó, hogy kábé ezerszer elmondtátok már itt a Konzervatóriumon, hogy hazánkat az USÁ-val összehasonlítani nem csak hülyeség, hanem képtelenség is, a gyökeresen eltérő társadalomfejlődés miatt.

Ron bácsi 2009.06.23. 21:06:44

@-d(-_-)b-: Mi nem világos? A helyzet kábé az, mint az ötfogú lipótrólszalajtott tüntetővel, aki azt ordibálja 24/7, hogy gyurcsány/bajnaitakaroggy. Igaza is van, meg hülye is.

Ron bácsi 2009.06.23. 21:11:43

@-d(-_-)b-: Mér, ha nem-ősmagyar szokásként idecsöppent a herkázás, és az jog, hogy ők ne legyenek börtönben, ha elkapják őket, miért ne védhetnék a földjüket, telküket, terményüket fegyverrel a parasztbácsik? Én úgy látom, társadalmilag sokkal indokolhatóbb volna, mint a másik eset.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.06.23. 22:46:40

Hát nem tudom, mit ettél, amikor ezt a posztot írtad, de nekem annyi derül ki belőle, hogy elég sajátos szemszögből nézed a TASZ-t. Ettől még volt értelme elolvasnom, amit írtál, mert kiderül, hogy a Konzervatórium is jóval sokszínűbb, mint eddig gondoltam, megfér egymás mellett az entellektüel és a zsigeri konzervatív is. Csak halkan kérdem, a Demcsák Zsuzsa vs. TASZ deathmatch-en kinek szurkoltál?
Félretéve a személyeskedést, én nem keverném össze egy szakmai alapokon tevékenykedő civil szervezet saját témájában "elkövetett" kampányát egy, a politika egyes erőitől megszokott hisztikampánnyal. Különösen, hogy a hisztikampány szokásos megrendelői most pont a TASZ-éval ellentétes vélemény szószólói. (Nem mellékesen, ha átmegy a Parlamenten a javaslat, pont ők fognak kissé megerősödni, kapnak egy esélyt, hogy a tűzőgép mellett a pénztár maradékát is elvigyék.)
Azért örülök, hogy olvastalak. És külön köszönöm a linket az online aláírásgyűjtéshez. Nem szoktam ilyenekben résztvenni, de annyira megérintett, amit írtál, hogy ezt gondolkodás nélkül aláírtam.
Ennyit a zsigerekről.

stabiloldalfekvés 2009.06.23. 23:25:08

@Ron bácsi: a tasz nyilván túllihegi ezt a dolgot, jó eszdéeszes módra....De voltaképpen akkor most a posztod erről vagy az alkotmánymódósításról szól?!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.23. 23:37:33

@Dr. Morcz: Szánalmas volt Demcsák.

Szerintem az a lényeg, hogy amikor elkezdtek fasisztaveszélyezni, akkor tényleg ezt szánták ultimate lethal weapon-nek, A TASZ előtt meg megjelent egy Szólásügyi Bizottság, élén mondjuk Andrassew Ivánnal, és törvényi hatalommal. Ebbe persze minden jó érzésű ember beleborzong,a jogvédő meg harcol ellene.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.23. 23:44:13

Egyébként meg, a poszt címére válaszolva: az én adómból ne építsenek ki ideológiai alapon hazai Aryan Brotherhood-ot a magyar börtönökben. :D

max_headroom 2009.06.24. 00:07:23

"... a Jobbikkal (ellene) kampányoló szocialisták és szabaddemokraták is rájöhettek, hogy a szélsőjobb-kártya eléggé visszaütött..."

Elég nehéz úgy kampányolni valami ellen, ha nem az ellen kampányolnak, ami, hanem az ellen, amit ők feltételeznek róla. A Jobbik szándékait, kijelentéseit közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy az egy erősen nemzeti alapú, szélsőbalos "program". Nemzeti szocialista. De hogy nem jobboldali, az fix.

Az alkotmánymódosítási kísérlet szerintem is ostobaság, remélem, nem megy át.

A TASZ kampánya nem a legprofibb, de legalább jót akarnak, miért kell őket bántani?

freehckr 2009.06.24. 01:07:09

Szerintem meg az állandó "szélsőjobbozás" meg "nácizás" az, ami kimeríti a "gyűlöletbeszéd" esetét. Ezeknek a "nemzeti radiknak" van legfeljebb két hírportáljuk, pár fő megmondóemberük, és ennyi. Nem hogy a napi, de néha a heti hírekbe sem férnek bele. Ellenben nem telik el napszak, hogy a "mainstream" médiumban ne "gyűlölködne" egy jót valamelyik ideológiátlan párt, annak többszörösen bukott politikusa, vagy annak csicskája, esetleg önkéntes udvari bolondja. Ez folyik mindenhonnan. Ráadásul elég jól behatárolható az a kör, amelyik napirenden tartja a "gyűlölködést", holott per pillanat nekik egyéb dolguk is lehetne... mondjuk kormányozhatnának, ha már egyszer a választásoktól rettegnek mint ördög a tömjéntől.

A TASZ meg jól áll hozzá. Legalább egy a pasaréti jogvédő szervezetek közül, amelyik nem csak akkor ajvékol ha a cigányt ne adj Isten túl szorosan bilincselik meg, mivel előtte több tucat családtagjával rendőröket támadtak meg szamurájkardokkal, vagy nyugdíjas embereket mészároltak le az elektromos radiátorukért...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 01:25:04

Szerintem nem olyan rossz törvény ez. Végre le lehet csukatni az egész SZDSZ-t. :>

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.24. 01:56:55

@Király Rák:
az aryan brotherhood nem ideológiai alapú, a mexikói maffiától vesznek heroint, és azt terjesztik.

a törvény szövege meg igen súlyos faszság. gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki nem tetszik, azt becsukják.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.24. 04:54:33

„A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény akkor is szigorúan bünteti, ha az mások alapvető jogát vagy a köznyugalmat közvetlenül nem sérti vagy veszélyezteti.“

Ez szerintem is azt jelenti, hogy: "Ha (ezt a módosítást/kiegészítést) a képviselők kétharmada megszavazza, akkor Magyarország hozzákezd a Köztársaság lerombolásához. Szólásszabadság nélkül nincs demokrácia."

Aki élt diktatúrában, annak ez nyilvánvaló. Szerintem.

Csak mondom.

ü
bbjnick

winston01 2009.06.24. 09:17:22

Valahogy párhuzamot (vagyis inkább ellentétet) vélek látni az ezen a blogon rendszeresen megnyilvánuló, az amerikai demokraták és a nyugat-európai politikusok elleni bírálatok (nem bánnak elég kemény kézzel az oroszokkal/kínaiakkal/irániakkal etc., majd jól a fejünkre nőnek) meg e között a poszt között. Ha valaki fellép a demokrácia védelmében, az a baj, ha nem lép, az a baj?

Karcolt lendület 2009.06.24. 09:55:20

Hát ez a poszt kimondottan nagy baromság a "minden jogvédő az ellenségünk, akár igaza van, akár nem" elv alapján születhetett. Van egy alkotmány-módosítási javaslat, ami - ahogy előttem bbjnick és bs395 is rámutatott - pontosan azt jelenti, ami a TASZ reklámjában megjelenik, erre a kedves szerző nekiáll gyalázni a jogvédő szervezetet. Na ez az igazi hiszti, nem az hogy az ilyen alkotmánymódosítások (és pl. a holokauszt-tagadás büntethetőségét lehetővé tevő törvény) ellen fellép valaki, akár reklámmal is.

Ron bácsi 2009.06.24. 10:24:07

Úgy látom, az eddigi kedves kommentelők nagy része a kétbites, jó/rossz, fekete/fehér, egyetért/elutasít-jellegű posztokat várják, és nem igazán tudnak mit kezdeni az összetettebb álláspontokkal.

Leírom akkor két pontban, oké?

1. A módosítási tervezet NEM JÓ.
2. A TASZ szintén ezt mondja, de a hisztije ugyanúgy NEM JÓ. Mert árt az ügynek. Meg mert szánalmas.

Így érthető?

Nem tudom, a takaroggygyurcsányos példa lejött-e. Én is vártam már, hogy Fletó húzzon el, ennek ellenére a kerepelős turbómagyarok stílusát nagyon gáznak tartottam/tartom.

Ron bácsi 2009.06.24. 10:25:11

@winston01: Az nagyon szép, ha valaki fellép a demokrácia védelmében. De amikor valaki úgy lép fel színpadias gesztusokkal, hogy a demokráciát nem is fenyegetik, az gáz.

stabiloldalfekvés 2009.06.24. 11:23:23

@Ron bácsi: a kettes pontodhoz lenne egy kérdésem. Mi az az ÜGY, aminek árt a tasz fellépése?

Ron bácsi 2009.06.24. 11:27:45

A szólásszabadság vs. gyűlöletbeszéd-vitában az előbbiek pozíciója, hitele.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.06.24. 12:07:11

Szerintem, ha éppen a szólásszabadságot akarják bármilyen formában is korlátozni, akkor a bármilyen "hisztinek", "dühöngésnek", "túlreagálásnak", stb. helye van. (Egy másik ilyen eset a gyülekezési jog korlátozása).
Egyébként ez az módosítás már megint csak egy valós probléma elmismásolása, és ezért is baj. Attól, hogy nem mondhatom ki, én még utálhatom bármelyik népcsoportot, és, ha nem mondhatom ki, hát akkor legalább odasz@rok az ablakuk alá.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.06.24. 12:08:04

Uff, bocsi, az eleje meglehetősen összevissza lett, de azért remélem érthető.

Karcolt lendület 2009.06.24. 13:58:36

@Ron bácsi:
Szerintem egyáltalán nem árt a TASZ fellépése az ügynek és nem szánalmas.

Nem tudom, éltél-e már a '89 előtti időkben, mikor meg kellett mindenkinek gondolnia, mit beszél: na ez az alkotmánymódosítás pont ennek visszahozására lenne jó. A demokráciát az nem veszélyezteti, hogy egy internetes oldalon (ne adj'Isten, kocsmában) valaki azt mondja, hogy "zsidó" vagy azt mondja, hogy "cigánybűnözés". Az sem, ha a vitapartner erre azt mondja, hogy "faszkalap fajmagyarkodó".

Viszont az veszélyezteti, ha olyan törvényt hoznak, amelyik alapján büntethető (de legalábbis rendőrségileg basztatható) az, aki ilyeneket ír. Márpedig ez bőven elég terepet nyújt a különböz értelmezésekre, hogy szinte minden újságíró és nehezebben azonosítható fórum-hozzászóló megfogható legyen. Na az ilyen nyúlós-gyúrható takony-szabályok a legalkalmasabbak az ellenfelek diszkvalifikálására, megfélemlítésre, zsarolására. Amikor a törvény gyakorlati alkalmazása miatt Worluk együtt sakkozik Bayer Zsolttal a sitten, az lesz a szép új világ. (Miközben a kimondhatatlan -így nem létező - problémák árnyékában magyar és cigány gárdák öldösik egymást...)

"Hogy itt nem a Köztársaság demokratikusan megválasztott parlamentje akarja felszámolni a demokráciát, a szólásszabadságot..."
Márpedig aki ilyen törvény-javaslatot kiagyal, az pont ezt szeretné és egy a demokratikus alapelvekről semmit nem tudó, ostoba, sötét bunkó.

Karcolt lendület 2009.06.24. 14:07:11

@Karcolt lendület:
"Márpedig aki ilyen törvény-javaslatot kiagyal, az pont ezt szeretné és egy a demokratikus alapelvekről semmit nem tudó, ostoba, sötét bunkó."
És már bocs, aki így bagatellizálja a demokratikus alapok szűkítéséből adódó problémákat, az is. Mert még azt sem tudja felmérni, hogy egy ilyen jogszabály alapján egy nem túl szerencsés kijelentése miatt őt is seggbe kúrhatják.

Ha pedig a Fidesz megszavazza, akkor tőlem nem kapnak egyhamar szavazatot és tán még én is nagy hangon fogom híresztelni, hogy Viktorék meg akarja szüntetni a köztársaságot és király akar lenni...

Fogadott Prókátor 2009.06.24. 14:07:31

A gonosz pesti vicc:

A gyűlöletbeszéd törvény hatályba lépése után a rendőr igazoltat, s megkérdezi a járókelőt:

- Mondja, tagadja maga a Holokausztot?

Mire a kérdezett:

- Nem, nem, egyáltalán nem. Sőt, támogatom.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.24. 14:34:33

Háááááááááááááááát, sztem eltúlzod azt, h a TASZ mennyire túlozza el.

mellesleg igazuk van, neked meg .... nem is tudom...

ez a poszt amolyan "egymás közötti faszkodás" abban az értelemben, h ugyanazt mondjátok, csak másképp, ezért nem kéne hisztiznie a posztolónak, hogyhát búúúúú+bááááá ezek a tszosok mennyire farkaskiáltó brokik.

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.24. 14:36:18

@Fogadott Prókátor:

Kopasz bakancsos megy az utcán. Meglát egy cigányt, aki olvas:
- Hát te meg mit csinálsz, cigány?
- Héberül tanulok...
- Ne tetézzz, bazmeg, ne tetézzz!

:-)))

szpal 2009.06.24. 14:41:41

hát, a kormány, a parlament, meg egy jogvédő civil szervezet teszi a dolgát v. amit annak gondol, az első kettővel ellentétben egy civil szervezet bármit csinálhat, amit akar, a TASZ ráadásul azok között van, akik a 2006. szeptemberi és október 23-i rendőri visszaélések ellen is felemelte a szavát, úgyhogy rajtuk gúnyolódni egyáltalán NEM MENŐ meg szerintem nem is túl konzervatív.

max_headroom 2009.06.24. 21:57:57

@Ron bácsi: "Úgy látom, az eddigi kedves kommentelők nagy része a kétbites, jó/rossz, fekete/fehér, egyetért/elutasít-jellegű posztokat várják, és nem igazán tudnak mit kezdeni az összetettebb álláspontokkal."

Ajaj, Jeszenszky Zsolt után szabadon? Mert utoljára ő intézte itt így el a vele egyet nem értőket.

"A TASZ szintén ezt mondja, de a hisztije ugyanúgy NEM JÓ. Mert árt az ügynek. Meg mert szánalmas."

Nem provokálni akarlak, de ez is csak egy vélemény. Érv lesz?

Kontrabass (törölt) 2009.06.25. 08:48:59

A törvénytervezet visszamenőleg azt a bírói döntést akarja legitimálni, ami különösebb fennakadás nélkül bejegyzett egy Magyar Gárda nevű, parlagfűirtásra szakosodott, a magyar mezőgazdasági szókészlet "hiányosságai" okán a militarista szókészletéből választva nevet.
A tevékenységi körnél már alaposabb volt az alapító okirat készítőjének mezőgazdasági és közhasznú ismerete és szókészlete.
Onnantól kezdve, életbe lép a gyűlöletbeszéd-törvény, lehet fogalmazni a kistérségi önvédelmi szervezetek, árvízvédelmi alegységek, köztértakarítói kommunák elnevezésének betiltását előirányzó törvényt. Következő lépés a 4-nél több, azonos, sötétkéknél mélyebb színtónusú egyenruhák szabályozása, és ezekben köztereken egyszerre több, mint 15 fő felbukkanásának megtiltása. Fodrász és lábbeli iparág szakmai gréniumának bevonása ajánlott.
Holott az alapprobléma ott indulna el, politikai szituáció, válság és szélsőségesség még folyamatában való kezelése (nem hiszti, kezelése), államfeladatok ellátása, és nem ostoba módon átruházása (úm: katonai alakulat, ahol a magyar nyelvben a gárda szó tevékenységi körtől függetlenül ezt jelenti.)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása