Töprengések a sünről

Fogadott Prókátor I 2009.04.11. 14:42

Az index cikke kapcsán jutottak eszembe a következőek, és szerintem ezek a sünös videó igazi tanulságai:

1. A téren ott kószáló rendőrök fizikailag nagyon gyenge állapotban vannak. Ezek után nem tudom például, a rendőrség kötelékébe való jelentkezéskor, a felvételinél valóban van-e fizikai alkalmassági vizsgálat, és ha van, utána, a későbbiekben van-e fizikai tréning. A felvételen rossz tartású, vagy túl sovány, vagy már fiatalon pocakosodó férfiakat látunk. Hogy fogják ezek üldözni a bűnt? (Főleg, ha kicsit mozogni, futni is kell...)

2. Miért kellett azt a pasast kiemelni, aki a Gyurcsány takarodj!-szöveget mondja? Hiszen azt mond, amit akar: egészen addig, ameddig nem dobál stb. Szóval maga a rendőri akció is teljesen indokolatlannak tűnt. Meg aránytalannak is, főleg a korábbiakkal összevetve: nem lép fel a rendőrség a tévé ostromlóival szemben, de egy kiabáló, szemüveges értelmiségit bezzeg kiemel... (Mondjuk ez összefüggésben lehet az első ponttal, az állomány fizikai képességeivel, és ebből következően bátorságával...)

3. De a legfontosabb tanulság, hogy a "sün" felkiáltásra nemcsak a civilek, de a rendőrök sem tudták hirtelen, hogy mit kell csinálni.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr261059400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.11. 18:31:39

jól érzékelem, hogy valahogy lemaradt a poszt jórésze? vagy ez a poszt? LOL

smalladam 2009.04.11. 18:34:04

és miért viselnek béna, semmilyen tekintélyt nem sugalló egyenruhát

illetve a csávót megpofozó nénik miért nem kaptak semmit?

SzombatZ 2009.04.11. 19:46:14

Őőőőő... kit kell kiemelni főnök?

Sikerült odáig eljutni, hogy kiabálásért is kiSünöznek a fakabátok. Ráadásul rendkívül szakszerűen... :D . Más kameraállásból látszik, hogy a háttérben körbe-körbe futnak a derék sünrendőrök, és fogalmuk sincs hogy mi a feladat, és ki a célszemély.

A szájbefogó nénit, és a fiatalabb "elvtársnőjét" pedig azért nem vitték el, mert ők mindketten a gyurcsányblog aktiv tagjai, fő szószólói. Ha cinikusan akarunk fogalmazni, akkor azt mondhatjuk, hogy ők a rendőrök főnökei... ;-) A főnököt pedog nem illik megSünözni.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.04.11. 22:37:00

@SzombatZ:

> Más kameraállásból látszik, hogy a háttérben körbe-
> körbe futnak a derék sünrendőrök, és fogalmuk sincs
> hogy mi a feladat, és ki a célszemély.

Nekem is olyan esetlegesnek tűnt az egész. Az óber óberkodott, hogy SÜN!, SÜN!, a többiek meg kurvára össze-vissza mászkáltak.

Kopiás Attila Steve 2009.04.12. 01:37:29

Az én tippem, hogy egyedül az ober volt kretén. Ismeritek ezt a mindent túlfontoskodó típust, aki mindig rá van feszülve, hogy minden az elmélet szerint történjen. A többiek meg alá vannak beosztva, nem nagyon tudnak visszakérdezni, hogy "noooormális vagy vaze?", szóval kénytelenek sünben tipródni.
A béverzió, hogy előzetes felkészítésen a felettesük ronggyáparáztatta őket, hogy majd felvadult kopaszok tengere fog rájuk támadni aznap, azaz ha kedves az életük, még pisilni is csak sün formában merjenek elmenni...
A kérdésekre nem tudom a választ viszont. Amint amúgy én nem értek, hogy az arcnak miért jutott eszébe, hogy emeszpés nénik között akar takarodjozni? Tartalmát tekintve az ő véleményével értek egyet, de valszeg könnyen lehetett volna ennél kevésbé konfrontatív megoldást is találni. Gyakorlatilag kiabált, hogy támadjatok meg, vigyetek el. Az már a másik, hogy ha már hülyeséget csinál, hagyni kellett volna, hiszen szíve joga, törvényt nem sértett...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.04.12. 07:15:11

@Grift: tudhatná, hogy a Konzi nagy valószínűséggel nem a humoráról lesz híres!

PM001 2009.04.23. 16:33:20

Már kapható a SüN! póló a Pólóműhely Webáruházban ;)

www.polomuhely.hu

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása